- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Защо интернет форумите умират? Редакция: Умряха.
Не знам. Аз спрях да влизам когато смениха дизайна и знам, че тогава спряха да влизат повечето активни потребители. А откакто съм се върнал (малко повече от година) досега, броя на потребителите си е горе-долу един и същ.
Не си прав, че социалните мрежи са голям проблем за форумите. Все пак винаги ще има хора, които ги вълнуват въпроси, които не могат да зададат във фейсбук (най-малкото търсят анонимност, а фейсбук не предлага такава).
Имало ме е за много кратко време.
Преди пускаш тема - идват 20 човека да пишат веднага. Сега - 1-2ма. И то само ако темата е провокативна. Като тази да речем.
Понеже е жега и си нямам друга работа, ще захапя стръвта.
Общо взето форумите умряха, да, но това е, защото е изградена система, която улеснява потребителите. По-лесно е за обикновения човек да помни един логин и да членува в различни групи, вместо да се логва в разни форуми и да попълва разни каптчи, дизайна е един и същи, съдържанието се зарежда динамично, както и факта, че се ползва масово, допринася за това да бъде предпочетена пред някакъв форум. Отделен е въпроса, че социалната мрежа попълва още куп ниши.
На мен лично не ми допада и съм съгласен с някои твои доводи, факт е, че има цензура, факт е и че се продават данни, но който е достатъчно глупав, че да си ги предостави, сам си е виновен.
Качил си някаква простотия, репортнали са те и са ти изтрили профила, голяма работа, правиш си нов с друго име просто, не ми казвай, че не е възможно, защото е.
Пълни глупости. Всеки сам избира какви сайтове да посещава и ти гарантирам, че никога досега обикновеният човек не е имал достъп до толкова ползотворна информация. Ако се поровиш малко, можеш да научиш много от интернет, вместо да си губиш времето по фб.Интернет отдавна не е място, където можеш да научиш нещо! Изврати се. Поквари се. Мотикарите, меметата, жъст паблотата и безброй малоумщините на незнайника Паоло Коельо или Курельо, все тая!
Ти не си длъжен да качваш каквато и да е информация в дадена соц. мрежа.
Какви са последствията, ако не спазиш правилата? Какъв нацизъм/комунизъм, бе човек? Прочети малко за нацизъм, комунизъм и фашизъм.
Отново - който е достатъчно малоумен - нека снима и праща наред всички глупости.
Цензурата е лошо нещо. В туитър, редит, ютуб и всички останали платформи има цензура за съжаление. За сметка на това имаш алтернативи и никой не ти забранява да ги ползваш.
Като заключение - всяка платформа може да ти помогне или да ти навреди, в зависимост от това как я ползваш.
Зависи и какво търсиш. В някои аспекти форумите също не са цвете за мирисане. Аз лично съм намерил най-малкото зло (според моите разбирания) и нямам проблеми.