- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- избор на антивирусна
от 8 години съм с аваст и влизам на места, за които не само не си чувал, а и срещу пари не можеш да си осигуриш достъп
през последните 6 години един вирус не съм имал в машината
първо се научи да ползваш компютър
щом изключваш модула за интернет защита преди да влезеш в нета
тва е толкава малоумно, че ми става жал за животните
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Тук е редно да се запиташ дали пък случайно вирусите не идват при теб само защото имаш "антивирусна". Интересен феномен, и аз когато съм оправял компютри с вируси, все са имали някоя и друга инсталирана "антивирусна". А познатите ми, които нямат антивирусна не ме занимават с такива проблеми.
антивирусната е плацебо и не ти е нужна, ако внимаваш какво стартираш и какви сайтове посещаваш
както и системата ти трябва да бъде актуализирана
uBlock Origin - добавка за браузъра, ако не те мързи можеш да ползваш и NoScript или uMatrix
а ако не ползваш някакъв софтуер, който върви само под windows, директно минавай на Kubuntu/Xubuntu
той самият windows е spyware, но щом казваш
Edit:
покажи ми 1 вирус, написан на assemblyСъщо има и вируси, които не могат да бъдат засечени, от която и да е антивирусна/защитна стена или каквото се сетите - вируси, предимно написани на езика Assembly.![]()
Последно редактирано от nqmamNervi : 09-14-2017 на 18:03
Аз не мога да пиша вируси, не разбирам и от писане на Assembly, не мога и да ти намеря, но хората, които се занимават точно с писане на вируси на езика Assembly могат да ти кажат, че е напълно възможно да създадеш вирус, който да не може да бъде засечен. Казвали са ми го хора с голям опит в тази област. Най вече от hackforums..
пп Не казвам, че не можеш да напишеш такъв вирус на други езици като Python, C++, C# и др..
И жена ти ми намига, може само да мечтае.