в първия момент си помислих, че темата е несериозна, но явно е напълно сериозна

2те неща, които арабеска ти е пратил са безполезни. Първото нещо е близко до безсмислено за теб, а второто не се изпълнява така.

тренирам от близо 7 години вече, ако не се лъжа и съответно първите 2-3 си мислех, че трябва да тренирам така ръце и беше лееееееко неефективно, да не кажа близко до загуба на време. Бях спрял да тренирам активно ръце за около година и нещо, а след това бяха някакви несериозни серии накрая на тренировката за ташак. Напоследък пак съм започнал и правя само едно изолиращо за бицепс и то е сгъване с дъмбели. Както ми дойде, напълно хаотично - дали ще са чукове, дали ще са със завъртане в китката и прочие, дали ще са 4 серии по 25 повторения с малка тежест, или по-тежки 5-6 повторения в 3-4 серии. Напълно произволно според това как се чувствам. Започнах да греба доста по-активно с подхват (yates rows) и да се набирам. Правя фермерски разходки и се разхождам с диск 20кг в ръце в сгънато положение (просто държиш диска пред теб със сгънати в лакътя ръце) за някво разстояние от примерно 50 метра. Гребането се случва поне 2 пъти седмично, сгъванията също, разходките 1 път седмично горе долу, набирания всяка тренировка. За трицепса правя лежанка 3 пъти седмично с вариращ интензитет, а преди всяка тренировка (лежанка) по 50-100 повторения разгъване с въже на горен скрипец, като поне 1 път седмично правя още толкова повторения след лежанката. Т.е. поне един път седмично към 200 повторения разгъване с някакви 25-30 кг, чат пат по-тежко (до към 50).

Recap: тежките движения и по-дългия time under tension правят предмишниците и ръцете ти в пъти по-здрави отколкото монотонното сгъване и разгъване на машина. Тествано и работи.