- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Откъдето се появява нисшия аспект? Откъде се появява АЗ изобщо? Откъде се появява вселенета? Това са много обширни въпроси, дълеч отвъд менталните способности на човешкия ум, а може би информацията е скрита от нас , но задаването им мисля е грешно да се прави с намерението да се търси някаква конкретна, практическа цел. Предпочитам да смятам вселената и АЗ-а, който е отражение на вселенския принцип, като просто една игра, един космически танц. Но пак, кой знае....
Как разбираш че си буден, а не сънуващ? Ако не си бил никога буден, или никога не си сънувал , няма как да разбереш кое е сън и кое будност. И ако тая алегория е разбираема за всички хора, то разликата между ежедневното, социално ориентирано съзнание на масовия човек, и самосъзнанието, е доловима само за определени "будни" хора.
"Събуждането" е въпрос преди всичко на личен избор и осъзнаване, и чак след това е въпрос на обстоятелства и качества като ментална яснота, широкоскроеност и т.н. Нещата преди всичко опират до честност към себе си. Наистина ли ще обвиняваш мен за собствената си нечестност и доброволно невежество?