Цитирай Първоначално написано от kris16 Виж мнението
Ами мисля да уча Маркетинг след,което да поработя малко за да имам пари и да замина,но не знам до колко ще е взможно това и дали наистина ще се случи хората около мен не разполагат с много пари.Когато пуснах тази тема бях много амбициран и много исках да отида за да сбъдна тази мечта(разбира се след години защото сега съм само на 16),но в последствие разбрах,че не е толкова лесно + изслушах съветите на много хора и повечето от тях бяха негативни и сега съм на друго мниение.
Няма лесни неща, а хората нека да си имат мнението, то не те засяга по никакъв начин. Ако искаш да постигнеш нещо, ще го постигнеш и това зависи най-вече от теб. И като цяло не знам защо си губя времето да пиша в тази тема, очевидно ти самият не знаеш какво искаш да правиш, но уважавам хората с цели, така че може би си струва да хвърля на вятъра няколко скъпоценни минути.

Първо, "Да уча маркетинг, след като да поработя малко" е ужасен план, не трябва да работиш "малко", трябва да работиш "много". Един български лев е около 0.6 USD.

Второ, трудно е да си конкурентоспособен в САЩ с българско образование - има и изключения, но те са малко именно защото са изключения - затова най-логично би било да се стремиш да учиш в САЩ. Ако си 10. клас, все още имаш достатъчно време да се подготвиш.

https://studyabroad.bg/%D1%81%D1%82%...%D0%B2-%D1%81/