- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Либерализъм
Разбираш ли какво означава думата 'контекст'? По твойта тъпа, имбецилска логика, това че употребявам думата 'Нацист' би трябвало да значи че съм автоматично нацист. Виждам че избягваш да ми отговориш на въпроса какво по точно конституцира расизм в термина 'inverse racism' и те прави расист? Виждам че си нямаш и представа от значението на 'snowflake'.
Тоест, пак, по твойта тъпа логика и аргументация, affirmative action е reverse racism:
лооооооооооооол
Affirmative action e по сложна база критерий за обогатяване на equality of opportunity, там където преди или в момента няма. За теб това е трудно да го разбереш от собствената си привилегирована страна.
Последно редактирано от Zlennox : 08-06-2018 на 17:35
His lack of education is more than compensated for by his keenly developed moral bankruptcy.
В какъв контекст употребяваш расистки изрази?! Ти изместваш темата натам и явно си расист, след като си служиш с подобни квалификации спрямо мен!
Много добре знам какво значи! Това е обратното на "негър" и ти го употреби спрямо мен в обиден и расистки контекст!
Джендърастчо, явно и ти имаш трудности с четенето и пак не си прочел и разбрал какво съм казал:
Не по моята логика, а по твоята (и тя е тъпа)!
И още:
...което показва колко нагли и долни сте!
Всякакви критерии основаващи се на расова, сексуална или полова принадлежност са расистки и сексистки!
Значи affirmative action е узаконен расизъм и сексизъм!
При подбора на персонал, единственото което трябва да има значение е квалификацията и уменията на кандидатите, без значение дали са мъже, жени, негри, бели, нормални или педали!
Equality of opportunity е даването на равен достъп до кандидатстване и разглеждане на кандидатурите! Оттам нататък, ако се разглеждат критерии като пол, раса или сексуална ориентация, това вече е сексизъм и расизъм!
Джендърастчо, кажи ми ако кандидатите се отсяват по расова, полова или сексуална принадлежност - това не е ли расизъм и сексизъм?!
хихихихих *смея се по либералкси* виждам как ме разби. Избягваш да ми отговориш директно на елементарни въпроси и аргумента ти пада до реторика лол.
(Като не можеш да отговориш на въпроса прибягваш към реторични техники; отговаряш на въпрос с върпос) Ако не се досещаш, контекста е научно-образователен, но както казах тези термини не са расистки сами по себе си и по природа. Попитах те многократно: обясни ми кое по точно в тези термини (reverse racism, snowflake и т.н.) конституцира расизм и дискриминация. Къде по точно в тези термини везните са непропорционално наклонени, има подчинение върху индивида или different power relations? По-скоро ти изместваш темата, защото явно не знаеш какво конституцира думата расизм, и припадаш до евтина реторика. Както казах, това че използвам термини като фашист или нацист, не те прави такъв, но явно по твойта логика е така.
Мда, ама не значи това хахахах.
https://en.wikipedia.org/wiki/Generation_Snowflake
А, и другото, защо си толкова обиден, дори и да е било обратното на 'негър'? Нали reverse racism няма, защо ще се обиждаш и твърдиш че е обратното на расистки термин, сам го каза:
И, да си дойдем на думата...
Също, в какъв контекст използваш 'негър'? Щом използваш расистки термини "спрямо мен" (обвинявайки ме) би трябвало да си расист, не е ли така?
Виждам много добре какво си написал. Казваш че няма обратен расизм/дискриминация, и все пак активно подкрепяш таази теза както посочих по-горе и преди! Което показва какъв лицемер си. Не може да твърдиш ча обратен расизм няма и да ми говориш че белия човек е систематично дискриминиран.
Да те попитам пак, в какъв контекст изпозлва думата 'негър тук'? Да не би да си расист?
Ако измерваш меритокрацията само по кфалификации и умения, то вече клониш към технокрация и елитизъм.
При Affirmative actionсе, идеята е че поне ще разгледаш кандидатите от множество раси и полове за първия и може би втория етап от процеса. В САЩ няма квоти за наемане през 2018 г. Няма изискване X% от хората, които интервюирате, да са от определена раса или пол.
Ако имахме справедливо общество, нямаше да има слабо представени жени, малцинства или друга демографска група. Би видял доста равномерно разпределение на кандидатите, които успяват и не успяват. Белите, които често влизат в любимото си училище, често получават работа или често получават промоция, това не е право, което всъщност са имали: това е резултат от структура базирана на несправедливи възможности.
Единственият начин, по който човек може да не е съгласен с тази оценка, е ако някой наистина вярва, че чернокожите, или испаноговорящите, или жените или бедните хора, са всъщност низши като група и няма да успеят със същите темпове като белият индивид.
Ако внимателно прецениш въпроса, няма атака срещу Affirmative Action, която да не се основава на правото или чувството за превъзходство над други групи.
Последно редактирано от Zlennox : 08-11-2018 на 12:52
His lack of education is more than compensated for by his keenly developed moral bankruptcy.
В западната (политически коректна) секта вече блика толерантност и прогресивност, преателе
![]()
Последно редактирано от defender : 08-11-2018 на 13:01
Католицизма почти винаги се е изменял според политическия протокол. Почти винаги е бил троянски кон в християнството (лъжливо християнство) обслужващо, оправдаващо и обожествяващо политически идеологии.
Хехе, как успя да сприятелиш комунизмът с православието, не знам. Явно толкова ти е акъла. Говориш, колкото да поддържаш някаква привидна компетентност. Смех.