- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Моля за съвет...
Здравейте. Искам съвет относно възобновяване на отношения с колега с който не сме се виждали 2 години. С момчето бяхме колеги в университета, но към средата на 2ри курс той се премести друга специалност. Аз завърших преди година той май още учи последна. Когато бяхме още в един курс не сме много говорили по между си предимно здравей-зрасти как си, както и след като преминахме в различни специалности и се засичахме 1-2 пъти случайно, но мисля че има симпатия и от двете страни. Проблемът е, че искам да стартирам някакво по-така общуване с него, а никак ме няма в тези взаимоотношения. Чудя се дали няма да е странно ако го потърся при все че сме завършили а и като колеги не сме говорили много. И ви моля за съвет как да подходя?
При положение, че не си го виждал/а от 2 години май вариантите ти да "стартираш някакво по-така общуване с него" се свеждат до това да му пишеш.
Не знаеш как да пишеш на някой ли?
Като сте си приказвали само на "здрасти, как си" и чак като сте почти завършили се сещаш за връзка, не си ли малко закъсняла? Иначе да можеш да си подновиш връзката с него и да опиташ. Просто смятам че такива неща се започват малко по-рано..
Принципно-да, започват се по-рано но в тези неща няма логика и може да не е случайно, че е сега, може пък да е по-подходящо от тогава, поради няккакви причини. И да не знам какво точно да му пиша за да стане по-дълъг разговор
За да не те отсвири трябва да имаш обективна представа за себе си преди да му пишеш:
По принцип, ако си хубава не би трябвало да имаш проблеми и 10 години да минат. Ако не си, то няма начин с какво да го впечатлиш след като е минало толкова много време.
Имам блед спомен, че беше правила тема, за да получиш идеи как да се запознаеш с нови хора, горе-долу в стил "Къде бих могла да срещна някого?". Може и да бъркам де, не помня никове, нито ви следя динамиката на писане тук. При всички положения ~ и да е, и да не е твоя темата, за която говоря ~ концентрирай се върху запознанствата. Ще си увеличиш социалния опит, очаква се да се забавляваш, ще срещнеш всякакви шантави хора, с какви ли не преживявания, може би ще ти се проясни представата по отношение на това какво наистина намираш за важно, с кое не би направила компромис... Винаги е гот да си сред широк социален кръг, даже да не ти се занимава кой знае колко с хора и даже да не ти се излиза редовно.
Ако толкова държиш да му пишеш, избий си от главата въпроси като "Ама няма ли да е странно?". Доста възможно да го възприеме за странно, ама никак не е задължително да реагира отегчено, с подозрение или по някакъв силно дистанциран начин. Абе общо-взето такива въпроси с нищо не ти помагат, вместо това те сковават още повече, а така или иначе нагласата му е такава, каквато е, и ти нищо не можеш да направиш по въпроса. Щом ти харесва, давай, почни някакъв неангажиращ чат, ама не разчитай твърде много, че ще стигнете до някакво развитие - може вече да е обвързан, да е изгубил интерес, да заминава за бригада и да не му се занимава с нищо от разстояние... 100 неща като цяло.
Не му пиши "Здрасти, как си?". Няма защо и да се напрагяш да си оригинална де, шансовете сочат в посока да се получи изкуствено. Може да завържеш разговор покрай нещо, което си е постнал на стената. Или ако сте си говорили за някоя група например, да му пратиш линк към нейно участие. Или ако и двамата играете от онези дебилни (за мен :д) онлайн игри да предложиш да влезете заедно...![]()
Последно редактирано от paradosou : 08-23-2018 на 13:21
Що да не му пише здрасти как си?
Ти ако ми пишеш здрасти как си нЕма да те върна.
Аз предлагам да му пише здрасти как си.
Според мен просто си му напиши 'Здрасти, как си, какво става в теб?'дрън дрън, той по реда на логиката сигурно ще те пита а при теб, ти отговаряш и завързвате разговор. Вметваш нещо за специалността и курсовете, които сте учили, за да си спомни примерно как сте се поздравявали и евентуално, ако е имало симпатии, то да си спомни и тях и от дума на дума, можеш да го питаш просто да пиете кафе тия дни и готово.
Хората имат много лош навик, да усложняват простите човешки комуникации. Защо да е страшно или странно? Той е просто човек, в най-лошия случай да те игнорне или seen-не и дори да стане това, какво ще изгубиш? Нищо. Така, че давай смело, не е страшно.
When other little girls wanted to be ballet dancers I kind of wanted to be a vampire.
Time to die.