.
Резултати от 1 до 25 от общо 63

Threaded View

Голям фен Аватара на LoveSofia
    И на мен вече не ми се спори, безсмислено и мързеливо е. И без това нещата ще продължат от типа на "Така стоят нещата", "Те не правят маршът неонацистки, ако имаше шествие за Куцаров или Колев и тяхното присъствие беше налично, събитието не става нацистко или неонацистко".

Цитирай Първоначално написано от TrollFactory Виж мнението
    Точно в навечерието и по времето на ВСВ, както и в съвсременен контекст, тази символика се приета като символ на нацизма и нищо друго. Асоциацията на всеки е ясна. А това, че свастиката е древен символ не оправдава нищо. Защо не са сложили знака на Тангра по копчетата и значките си, ами са последвали модния тренд в Европа по това време и са избрали точно свастиката? Хайде да не копаем под вола за теле.
    Също бях убеден, че ще си послужиш и с такива аргументи.
    Няма нищо общо с древността на символа. Ето какво пише в "Легионерството" за свастиката на легинорите:
    "Не може да бъде отричан фактът, че в първите години от създаването на легионерската организация в символиката й присъстваше символът на националсоциализма, пречупеният кръст, свастиката. Няколко думи по обстоятелствата относно приемането и отхвърлянето на този символ.

Първата световна война завърши с Версайската “мирна” система, която бе тържество на омразата и волята за мъст в международните и междудържавни отношения. На победените страни и народи победителите отредиха продължителен период на мъки, несгоди и страдания. По това време в Австрия, Германия, България, Унгария тази съдба на мъченичество и незаслужено страдание бе често изразявана символично с вериги и/или с християнски кръст като символ на най-чистото и най-незаслужено страдание.

В началото на 20-те години идейно-програмните стремежи на Германската Национал Социалистическа Работническа Партия /NSDAP/ започнаха да добиват и международна популярност преди всичко като доктрина, проникната от идеята за достойно национално и социално битие и справедливост не само за германския, но и за всички победени и потиснати народи и части от народи в Европа и в света. Лаконичната формулировка на тази доктрина гласеше: Ревизия на Версайския ред! Пречупване на оковите и кръста от Версай! Така схващана, тази основна идейно-програмна позиция на Хитлеровата партия, позиция на безусловен ревизионизъм, се свързваше естествено с единствения партиен символ на NSDAP – пречупеният кръст, свастиката, като символ на пречупеното насилие, преодоляното страдание. Логично бе този символ, схващан в изтъкнатия план, да бъде приет от политически формации с ярко изразена ревизионистична насоченост и в други победени и потиснати страни. Както и стана.

Не е установено, по чие предложение и кога свастиката е била приета като елемент от символиката на СМНЛ. Но че това е бил смисълът, придаван на този знак от легионерите, свидетелстват не само оцелелите от това време хора. Забележителен е фактът, че пречупеният кръст е приет в символиката на СМНЛ по време, когато Хитлеровата партия е още твърде далеч от властта в Германия. А в 1934-35 година, именно когато NSDAP е победила и тотално овладяла институциите на властта в Германия, СМНЛ отхвърля този символ и го замества с черните полета на Сан-Стефанска България. Забележително е още и това, че актът на отхвърлянето става след срещата на водача на СМНЛ Иван Дочев с германския фюрер – март 1934 г. Този неоспорим факт опровергава клеветата, че на въпросната среща СМНЛ е приел в някаква форма върховенството на NSDAP и че дори е бил материално субсидиран от Хитлеровата партия. Истината е, че на срещата си с Хитлер главният водач на СМНЛ Иван Дочев е могъл да се убеди, че както в програмно-идейната насоченост на NSDAP, така и в нейния символ, грижа за други победени и потиснати народи липсва и свастиката е всичко друго, но не и символ на пречупения кръст на техните унижения и страдания."

Какви шансове по-точно са им били дадени през последните няколко десетилетия освен, че по времето на соца са били събрани от всички краища на страната и натикани насила по градовете, въдворявайки ги в квартали тип гета, в които живеят и до днес? И колко хора наемат цигани освен за мръсна работа? Огледай, помисли и ще видиш къде е проблема. Току виж ти проблесне, че когато се отнасяш с някого като с циганин и той ще се държи като такъв.
    Очният ми лекар е циганин(ром). *** са с турско самосъзнание, с турците пристигнаха (всъщност и преди това е имало тук, но в пъти по-малко, много по-малко) и тук си останаха. Още преди нацизма, фашизма, социализма/комунизма си вършат ***щините, не само по българските земи. Мисля, че Надя Дункин разказваше как в лагера, в който е била хвърлена, един от садистите там е бил***.

Е, постни го тук. Защо да е проблем?
    Пратих ти на лично. Съдържанието е неподходящо за тук.

Стига с тия наркотици и кючеци. Дори аз съм убеден, че всички твои набори са такива.
    По-голямата част.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си