- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Моля помогнете ми! Имам голям проблем!
Здравей! Реакцията ти е нормална за 13 годишно дете. Защото ти си дете. Затова не можеш да си обясниш някои неща. Не се обиждай от този факт. Щеше да е притеснително, ако не бе реагирал по този начин.
Баща ти знае и е спокоен, защото явно и той се чувства по същият начин като майка ти. Обикновено в дългите връзки винаги има изневяра и от двете страни. Това е нещо нормално в сегашно време, но е стресиращо за едно дете, когато разбере, че родителите му са като останалите хора. Децата изграждат една идеалогична представа за най-близките си и трудно приемат истината. А тя е, че след години хората си омръзват.
Аз съм бил и от двете страни, дори и в момента съм от едната. Какво имам предвид:
Бях на 12, когато разбрах, че баща ми изневерява на майка ми. Бях като блъснат с камион. Беше с по-млада (много красива) жена, която работеше за него. Родителите ми бяха пред развод и имаше постоянни скандали. В крайна сметка баща ми реши да не се развежда с майка ми заради мен и сестра ми. Преди 2-3 месеца си говорих с него и той каза, че не съжалява за решението си, макар от онзи момент до ден днешен той да не е спирал да изневерява на майка ми. Тя също знае, но се прави на ударена. Приема го както майката на Джоуи от сериала "Приятели", която каза за баща му "Сега е различен! Има си хоби!". Просто са се нагодили един към друг, защото повярвай ми, след толкова много години с един човек, започва да те дразни дори дишането му. Има една приказка: "И най-красивата жена на света, е омръзнала на някой мъж!". И е така. От няколко години си говоря на тези теми с баща ми. Един ден той ми каза следното: "И какво като си женен? Мислиш си, че с това свършва всичко и повече няма да се влюбиш в друга жена? Знаеш ли още колко пъти ще се влюбваш в живота, независимо дали си женен и имаш деца!". Това беше преди няколко години. И беше много прав, приятелче! Преди малко повече от 3 месеца имах връзка с жена, която със сигурност ми пасва повече на характера и възгледите за живота от съпругата ми. Но за добро или за лошо всичко приключи.
Идеята ми е, че разбирам и теб, разбирам и родителите ти. Знам защо са стигнали до този момент и ги оправдавам на 100%. От друга страна знам, че ти е тежко и случващото се ще те промени завинаги. Но не обвинявай майка си. Ти не можеш да знаеш какви са истинските им проблеми. При това стечение на обстоятелствата, ще прозвучи жестоко, но даже трябва да се радваш, че родителите ти са останали цивилизовани в тази ситуация. Приеми, че както майка ти, така и баща ти приема изневярата като нещо нормално. Аз съм убеден, че той също е имал други връзки. Ти сам пишеш, че половината ти рода знае за случая и го приемат. Не ти ли изглежда странно, че всички възрастни имат различна гледна точка от тази на едно 13 годишно момче?
Случващото ти се в момента е твоят преход към съзряването. Един ден ще разбереш за какво ти говоря. Докато този момент дойде ти пожелавам по-лек живот на тийнейджър.
9999 мерси затова което написа!
"Обвинявам" майка си, защото тя започва всичко! Да може да е решила да изневери на баща ми, тъй като ѝ е един вид "омръзнал". Сигурно и на баща ми тя му е "омръзнала", но той не ѝ е изневерил (преди тя да изневери). Сега постъпва така, заради нейната постъпка. За него има още надежда да го спра! Те няма да се разделят (може да видиш причината в моя отговор на поста по темата от pink.girl)! Така, че трябва някак си да ги събера...... някак......
Не само аз мисля, че майка ми е виновна [леля ми и баба ми(, която даже ѝ е сърдита затова) също], а баща ми се опитва да го приеме добре, но мисля, че само се прави, че го приема добре.... както казах:
, така че напротив - никой не го приема добре!
Последно редактирано от plzhelpmebg1 : 01-03-2019 на 23:08
Каквото повикало, такова се обадило!