И за двете. Всеки човек, с когото си бил във връзка ще ти даде нещо, с което да съзрееш по малко или в някои случаи много.
Не разбрах какво искаш да кажеш в първото изречение на този цитат. Чувствата са човешко качество. Не само ти се учиш в една връзка. Двупосочно е тук и за двете души. А дали ще си курвар е отделна тема. Със сигурност това е негативен ефект от прекаляването. Както и при курвите. Но как някой ще си прекарва личното време си е негова работа. Пред обществото всички са с някакви маски, така че нямам енергията за това да приемам навътре всеки кой какаъв е. Дали аз, тя, този или онзи са прецакани? Какво значение има?
От много неща зависи съзряването. Нека не синтезираме универсална схема за всеки живот тук. Невъзможно е. При всеки е резултат от различни обстоятелства какво ще научи и така...
Може би не вижда смисъл след толкова много “преживявания” да се ангажира за пореден път с нещо, което знае как ще завърши. Но целта на урока от връзките не е в края им. Може този да си е научил каквото му трябва или да му предстои тепърва. Кой си ти, че да знаеш в крайна сметка какво е върешното състояние на някой друг, “ако не си бил там”.
Искам да кажа, че ако искаш да съзрееш по правилен начин за връзка, ти трябва да влезеш в една връзка не с настройка за връзка еднодневка, която е просто за удоволствие, а трябва да влезеш в тази връзка с настройка, че това е човекът, с който искаш да създаваш семейство. От това отношение към връзката зависи правилното ти съзряването за връзка и за правилно отношение към партньора.
Ами пича беше барман, нон-стоп връзки за удоволствие и накрая така си остана. Хем иска да има сериозна връзка, а все се случва, че тази връзка е била само удоволствие и краткотрайна.
И то човека почва да се замисля, абе братче, защо само така се получава, не мога една жена да задържа.
Явно като е свикнал с такива връзки за удоволствие, и такъв му е останал манталитета във връзката и сега жените виждат, че той става за забавление, и дискотеки, ама не става за сериозна връзка.
Демек тоя човек не е съзрял по правилния начин във всички тия връзки сета и сега когато е пораснал отношението му във връзките си остава същото, както е свикнал, а той вече иска сериозна връзка.
Сега е с едно момиче, цели 16-17 години по-малко от него, да видим, какво ще стане. Макар, че мисля, че пак ще бъда използван за връзка за удоволствие.
Последно редактирано от defender : 05-04-2020 на 17:34
99% от хората (поне момчетата/мъжете) влизат точно така в първите си връзки, без значение какво говорят. После една сериозна част се изкривяват и едни стават плейбойчета, други стават депресирани чехльовци и една част късметлии стават нормални хора. Да, опитът учи, ама на 16, че дори и на 20 малко трудно осъзнаваш, че твоят опит не покрива цялата палитра от възможности и оставаш с усещането, че "всички са такива". Какви "такива" зависи от опита ти.
Без да съм по никакъв начин религиозен, бих отбелязал че примерно в християнството(и не само) е прието едно доста добро решение на проблема. Без секс преди брака и без разводи и изневери след това. Макар да изглежда "насилствено", реално мисля че е добро чисто от логическа гледна точка... Първо - ако наистина се въздържаш до брака, то е почти 100% сигурно, че няма да издържиш толкова време, че да станеш "стар ерген" или "стара мома". Второ - на по-малки години (15-20) си достатъчно влюбчив и наивен, за да се хвърлиш с целият си ентусиазъм да градиш семейство, дори човекът да не е идеален(какъвто и след цял живот търсене няма да намериш така или иначе). Трето - изграждайки семейство на по-ранна възраст се обвързваш доста повече с човека до теб, защото вие буквално "растете" заедно и все още не сте напълно завършени характери, така че можете да се нагаждате един спремо друг без това да ви коства някакво напрежение. Доста по-трудно е да се променят и напаснат двама човека на по 30години, които вече са напълно оформени като характер и навици.
^Тук напълно изключвам идеята за отрепките, които си бият или тормозят жените и децата.
Макар да съм доста далеч от всякакви религиозни учения, някога като имам деца не бих им набивал в главите само да "внимават" и да ползват презервативи и да гледат първо да си завършат там 8-те степени образование и да натрупат "опит", а след това да мислят за семейство с "идеалният".