- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- НЕ-ДНЕВНИКЪТ на форума!
Никога не са ме привличали "големи пиршества на целия клан". Родата в България е често от лицемери и използвачи и на такива събирания човек бива атакуван с ласкателства от гъзоблизци, които ти точат лиги по възможностите. Същото е и със срещите на випуска, на които всеки се прави на много услял, а същевременно нервно си разгръща менюто докато накрая не поръча от най-евтиното, а нали беше уж много успял? Хората са страшни елементарници и проблемът е, че са материалисти до мозъка на костите си. Какви ти истински приятели и човешки взаимоотношения като, когато като се видят хората само си приказват за това кой колко печели (и калкулира сметките си в същото време и с какво отсрещният човек може да му бъде полезен).
Да ти кажа честно, не гледам PewDiePie. Дори не съм си правил труда да го гледам. Харесвам най-различни влогъри, но не са топ комерсиални какъвто е този, който предполагам е нещо като “царя на Ютюб”, защото от бая влогъри чувам да го имат за нещо като икона. Той ли е "татенцето на влоговете"? Ако ми препоръчаш нещо, ще ти се доверя да гледам. Наистина се пренапълни с много garbage entertainment. Иначе не всички са свинчуги и мутри естествено. Такова твърдение вече бие на българофобия. Аз съм бъгарин и не се чувствам като нито едно от тези кофти определения, които дискутираме. Не ми и пука изобщо. Мисля, че просто съм израстнал над нещата. Дразнят ме, коментирам ги с много комедия, но не оставям да ми тровят живота. Най-глупавото нещо е да се предадеш заради тълпата. Тя те тъпче само, ако й се буташ в краката. Т.е. ако правиш същите тъпотии като нея.
За протестите коментирах много в скорошните си постове. Ако си ги прочела (мисля, че бяха интересни), може да видиш какво точно смятам за тях както и за тези, които най-много развяват байряци. Дори Исаев ходи на тия протести, а вече видях в кадрите и хора, които познавам и не съм убеден, че някога моралният им компас е бил такъв капацитет, че сега да им вярвам как са там от искрени подбуди, а не срещу 50 - 100 лв. Пълно е провокатори и фалшива овча възбуда, която се подклажда партийно. Протестите отдавна ги яхнаха изгладнелите партии, а скандалите, заради които започна всичко някак си се изплъзнаха между пукнатините и сега като лешояди малките партии се хранят от народното овчо въодушевление, че се случва едва ли не нещо велико като са превърнали булевардите в къмпинг зони, мирише на наденици и урина. Та за Бога, аз не видях за тези хора една тоалетна да им е докарана! Както протестират, така и ще управляват! Точно тези озверели хора искат в момента да завземат властта. Не бива да се подценява силата на простите хора в големи тълпи! Как не чух един с конкретни искания? Само “оставка” знаят да скандират, да горят кофи и да ходят по нужда на улиците... И целият този фарс е така смешно оркестриран, че фалшът си личи на всеки с малко повече акъл. Но с кого да споря, виж как тук като се опитваш да спориш разумно ти се нахвърлят като озверели вълци, та навън ли да спориш с хора, които са в алкохолна еуфория, крещят, палят кофи и си мислят, че участват в някакво велико революционно дело, а след това партията, която ги е пратила за провокации ще ги възнагради с хубави назначения на мързеливи длъжности във властта. Колкото по-кръгла нула е човекът, толкова повече самочувствие и жажда за власт има. Интелигентният човек си знае силите в живота, а простият познава само философията на завистта и блюблизничеството като единствени средства за успех в живота.
Но пък това не ми пречи да продължавам да ги дразня като им казвам истината в очите. Сигурен съм, че осъзнават нещата, които им казавам поне наполовина и затова са толкова озверели. Харесват ми такива реакции! Значи постигам каквото искам!
И все пак масовият случай не е такъв. Не всеки се подтиква към девиантно поведение само защото родителите му са бедни. Ето, ти си се научила да рисуваш. Не знам дали си взимала наркотици или имала проблеми със закона? Или си?
А защо смяташ, че нямаш приятели? Онази чатърка, на която си се доверила, когато си заминала не ти ли е била нещо като приятелка все пак?
Може да станат и добри хора. Не всички деца са обречени. Има много примери за деца расли по домовете, а в последствие станали звезди или качествени хора със собствени семейства и т.н. Не винаги обстоятелствата трябва да те пречупят.
Затова казах, че трябва да има специална отсявка на хората, които са годни да имат деца и такива, които не са годни. Да не правят деца хора, които не ги искат или са негодни морално или по други качества (с лош ген например). Да се позволява да се правят деца единствено от хора, които са способни да докажат, че ще могат да им дадат добро бъдеще, няма да ги тормозят и ще имат високи морални стандарти. Може би това ще може да се контролира с чипове. Ставам малко радикален, но не виждам нищо лошо в радикалните мерки, когато те вълнуват добруването на човечеството! Иначе аз няма да съм от хората, които ще те съдят, че не искаш деца. Дори ще ти кажа, че съм съгласен, че не трябва да имаш деца. Четейки те ми се струваш като човек влизащ в "епизоди", особено с тези суицидни наклонности и зловещите ти белези по ръцете. Ако си човек, който е бил "на косъм", според мен позицията ти да не искаш да излагаш друго човешко същество в риск, волно или неволно е достойна за уважение, а не за порицание. Надявам се само тя да не е такава от части и затова защото ти самата си наясно, че не можеш да станеш майка, но поради други естествени причини. Тогава казаното от теб би придало друг контекст и смисъл на позицията ти. Но дори и в такъв случай, пак никой няма право да те съди.
Последно редактирано от TrollFactory : 08-04-2020 на 08:58