- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Защо Дяволът не е хомосексуален ?
ако имаш предвид това дето каза относно някакви "прераждания" за каквито не споменах в последните отговори и каквито никъде не съм посочвал за Реални, в такъв случай Господ Бог казва че няма прераждане(-ия), има вечност, която се повтаря нон-стоп, няма нито начало, нито край, нарича се непрестанен цикъл, нещо като двд диск с филм, който е пуснат да се възпроизвежда в двд плейър на режим непрестанен рипийт(повторение), така че, няма прераждане(-ия), има вечност в началото на която разни определени души се раждат в съответното определено за тях време и живеят своят живот, след което идва т. нар. "свършек", който е краят на царството на "тъмнината"/дявола, което може да бъде активно само за максимум (от) около 5-6 хилядолетия, след което "тъмнината" заедно с всичките и явления бива затворена и заключена до краят на вечността в мястото наречено "огнено(-то) езеро", след което до краят на вечността остатъка продължава да съществува единствено с вечен живот без никаква суета(без никакво зло), и това се случва в всяка една (следваща) вечност, но с смяна на ролите за душите - това е
Последно редактирано от npp : 12-07-2011 на 13:35
Прочети си горе думите.
Ти казваш: няма прераждания, а после казваш: има вечност, която се повтаря, има непрестанен цикъл ...... има рипийт (повторение), края на вечността и всяка една следваща вечност - ама иначе не вярвам в прераждането.
Ти казваш - вечността щяла да свърши - е как е вечност а ще свърши, хем е вечност хем свършва.
Прекалено много противоречия.
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
в Библията "вечността" е времеви период с начало и край, макар и да е много продължителен времеви период, той си има начало и край, като все пак след краят идва началото на следващата вечност, и така вечността е един безкраен цикъл("кръговрат") в времевата безкрайност
"Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят." Откровение 22: 13