- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Компютърчето ми...
Нищо не си направила душичко.
Първа груба грешка - свалила си охлаждането на процесора. Тва нищо не е, не е от него, а от ожлаждането на захранването или трети вентилатор по кутията ако имаш. Естествено, че не е там проблема. Ако беше - отдавна нямаше да имаш компютър.
Втора груба грешка - не се смуче, а се ДУХА с прахосмукачката или ако нямаш тая функция - с вентилатор. Първо задължително на балкона излизаш, защото повярвай ми, ще вдигнеш много сериозна и плътна димна завеса, дори ако го направиш сега, след като се заблуждаваш, че си го почистила )
Ама от това ми вентилаторче е, защото именно то издаваше ревящи звуци. И без него компютъра изгасваше. Т.е. като се въртеше бавно, защото си е все там де нвм...
Захранването иначе ми е сменяно миналата година и от тогава не съм го пипала и трябва и него да го видя тея дни. И задължително да се сложи паста на процесора, че тази, която е в момента направо се е спекла и почти няма.
Абе ще се оправим. Мога да сменям крушки, т'ва ли няма да мога. тарададамм
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Зле ти се отразява форума, а духането е последното, което се прави.Искам да знам и къде точно трябва да си ползваш машината, за да излезе 'много сериозна и плътна димна завеса' при чистенето.Да казваш как охлаждането на процесора нямало връзка с изключването на машината и е също една невероятно умна мисъл.
Последно редактирано от torVPN : 12-09-2011 на 19:33 Причина: махане на нецензорните обръщения към котето
Правил съм го 2 години на по 5 до 10 машини всяка вечер и то паралелно, да ти кажа от развалени ставаха работещи, а не обратното и целия процес го правя със затворени очи за 20 мин. Повече не ми навлиза в подробности. А за охлаждането на процесора казвам тя да не пипа там много, защото е доста фин елемент то и като цяло процесора и нищо друго/повече.