.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 44

Hybrid View

Хора, стига сте зяпали пространството между релсите - погледнете пътят.

Ако съм споменал песове и бездомници не се задълбавайте точно в това, все пак ако бяхте толкова обичливи към болката и проблемите нито бездомни песове нито други бездомни същества щеше да има.

Казвам нещата още по-опростено - любов означава отдаденост/грижа/внимание и отнема време. Ако твърдите, че всичко друго ви е безкрайно, то гарантирам ви, времето ви е ограничено. И ако можете да обичате 10 мъже/жени едновременно, то не можете да им отделите достатъчното време (в нормалния случай има и изключения).

Това разбирам аз под любов. Останалото може да се класифицира, като доброта, онази от библията за обичането на ближния
    или онези глави от корана - как никога не трябва да отказваш вода. Само, че според мене в тази "религиозна любов" не можеш да влозиш страст, по-точно онази плътска страст, която обаче може да те отведе до далеч по-големи открития сили.

Споменах баланс, не че аз съм в такъв. Познатите ми знаят добре, че съм с неспокоен дух, никога не съм страдал от липса на идеи или хрумки как да създавам. Това означава конфликти. В природата на хората е да си мълчат при неудобство и проблем, защото ги мързи/срам/страх ги е да направят промяна. Определено не съм свикнал да ме водят, а да водя, така, че псоледното нещо, което трябва да очаквате от мен е смиреността от Библията. По-скоро ще ви запозная с лукавите способи на Макиавели. Естествено това изисква доза егоцентризъм и нетолерантност, но хей и Сталин е имал пререкания, преди да завземе властта в СССР....

Някой там - ако вярвам на рочетеното и чуто благородств, което хората твърдят, че имат, съм дълбоко изненадан от малкия брой хора, занимаващи се с благотворителност, поне сред кръговете, които познавам! А участвам в такива кръгове. Ако се занимаваш с нещо благотворително и благородно - остави делата да говорят вместо теб, при всяко друго положение е смешно.

jghgh - аз лично си падам по Бузидзма. Никоя философия не е изцяло права или общовалидна. С изключение на това което аз вярвам. Има два начина това да се промени - да си сменя мнението. По-силен опонент да ме срази и принуди да приема идеите му. Ако искаш свобода на духа, често се налага да потъпкваш чуждата. И jghgh, имам много имена, защото не съм открил себе си, но последното нещо, което съм е Балканец. Ако искаш да използваш нещо по-примитивно - тюрк става. За да не изместваме фокуса повече към мен, понеже, вече сигурно дължа цяла каса Бира на Блаб за размиването на темата й/му, предлагам, ако толкова ти се спори пиши на мен. Не, че обещавам някакво съдействие.

П.П.
    Мнението, в което ме питаха, какво ако приятелката ми може да обича повече от един мъж - неин проблем. Аз съм сигурен, че има и п***утьовци, които биха се навили, зависи какво харесвате. Липсата на добър вкус е право на всеки.
    Последно редактирано от bratignat : 12-20-2011 на 20:30

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Цитирай Първоначално написано от bratignat Виж мнението
    Някой там - ако вярвам на рочетеното и чуто благородств, което хората твърдят, че имат, съм дълбоко изненадан от малкия брой хора, занимаващи се с благотворителност, поне сред кръговете, които познавам! А участвам в такива кръгове. Ако се занимаваш с нещо благотворително и благородно - остави делата да говорят вместо теб, при всяко друго положение е смешно.
    Защо ли става така да попитам аз? Защото живеем в материален свят (доста по материален от необходимото) и всеки гледа как да си задоволи материалните потребности. Има хора, които явно го показват и такива, който се правят уж на благотворители, но целта им е да си напълнят джобовете. Има и такива, който го правят наистина и целта им е да го покажат пред хората за да се хванат и други на "хорото", но много хора чувствайки се излъгани от вторите не им вярват, както и такива, които разни хора ги гледат като извънземни и не уред, ако направят нещо такова просто,защото са обкръжени от материалисти и/или изгубили вече вяра хора.И не, не се занимавам с благотворителност...не че нямам желание, но не ми се е отдала възможност пък и да ми се отдаде незнам дали ще мога да се възползвам от нея заради хората около мен.
    А относно това че трябвало някой само теб да те обича...в любовта има и обич, но не пречи да обичаш и други хора и същества и не трябва захващайки се за някой си да си помислиш че всичко друго вече не съществува и и се е изпарила незаслужавайки никаква обич. Май не си разбрал правилно темата. Тук се говори както за любов така и за обич мисля. А хората са казали: Ако един човек е нещастен той може да е добър, но ако е щастлив той би трябвало да е добър. Или нещо такова беше.
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си