.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    тангра е идол, и въобще не си заслужава да вярваш в него, иначе ако трябва да бъда подробен, то тогава трябва да призная че макар и да е идол, тангра е по-праведен от один и от много други идоли, но идолопоклонството въобще не е напълно безгрешно пред Бога, иначе такова идолопоклонение като тангризма не е верческо/духовно беззаконие от най-висока степен, но най-малкото е от ниска степен а може да се окаже и от средна.....

"Да нямаш други богове освен Мене. Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди. Не изговаряй напразно Името на Господа твоя Бог; защото Господ няма да счита безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му." Изход 20: 3-7
    Тангра не е идол - “Тангра е духът на Вселената. Той няма образ и подобие, защото образът е нещо, а Духът е всичко, а всичкото е само дух.” , Тангра не изисква молитви , пости и тем подобни . За разлика от християнския бог ,който учи хората да бъдат слаби и да се страхуват от него . Тангризма не е обвързан с догми .

Тангризма е религия на кръвта. Тя се придобива по рождение. Тангризма не е серия от несменяеми скучни догми и норми, няма универсална книга пълна с лъжи и остроумия, няма магическа отвара, няма задължителна молитва, няма суетност и няма лъжи.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Luitpold Виж мнението

Тангризма е религия на кръвта.
    Българите имат смесена кръв, няма родово и етническо-чисти българи. Българите имат в себе си персийска, турска, арабска и ромейска кръв. Това означава ли че Аллах е български бог, че Зооастър също е български бог? Ако съдим според логиката ти, то тогава българите има много богове с български "корени".
    “Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си