.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 107
    Голям фен Аватара на toad
    Цитирай Първоначално написано от Luidgie Виж мнението
    Бахти колко си проста! Майко Божия! Пресвета Дево! К'во по дяволите е ужасното на лайняният ти и изпълнен със "смисъл" живот?! Ма втф?! Ще се самоубива щото я пускат до 6 часа! Ми да родителски контрол ще се съобразяваш! Те те притежават, а и ги е страх явно да станеш долна курва като приятелките си (да това е причината някоя майка да забранява на детето си да излиза с дадени хора, защото им няма доверие - и да в повечето случаи са прави!) Ти си малко долно създание. К'во си тръгнала да се оплакваш? Нищо му няма на мижавото ти животче! Да нищо! Знаеш ли к'ви проблеми имат хората? Заеш ли изобщо какво е да изпитваш болка? Не! Нямала си приятели щото еди к'во си, и ваще ти провалят живота. Продължавай да ис го натякваш! Това, че не са те оставили да се държиш разхайтено и както си пожелаеш не е проваляне на живота!
    Заключението ми е, че си тъпо кифле, дето само търси някакъв проблем, за да е каот американски тийн от скапан тийн филм. И ако искаше да се самоубиваш нямаше да ни обясняваш как си искала. Най-малкото щеше да си опитала или да ог направиш - ама не ти стиска, защото знаеш, че в действителност няма причина да го правиш. Мамка му писна ми от тъпи лайна като теб! Приятен ти ден, нощ или когато го видиш!
    Ma man ! Нещо което реших да и го спестя , ти го изстреля като куршум от м4 в талибан.

Да проблема ми изглежда тъп, тъп е когато не става въпрос за самият теб. Написах всичко това тук, само защото исках някакъв съвет или най-малкото да споделя. Повярвайте не съм някоя лигла или к**ва или там за каквато ме изкарахте. Не искам да ме пускат до 11 12 а и дори така да е, пак няма да се прибирам тогава. Мисля, че малко или много съм достатъчно отговорна, и смея да кажа, че доста добре подбирам хората около себе си. Нито една от приятелките ми не спада към графа "к***ва" . Просто това че няма на кого да споделя, няма с кого да говоря е ужасно. Знам, че родителите ми го правят за да ме предпазят за което от една страна се радвам страшно много, защото знам че им пука за мен и че ме обичат. И това може само да ме прави щастлива. Но само при мисълта, че ми нямат доверие и че едва ли не съм като сестра ми (изобщо не става въпрос за "праскане" хаха няма нищо общо, само това ще кажа) е достатъчно да съсипе всичко. И да вярно е, че не си говоря много с тях, не им споделям, дори смея да каже,че собствените ми родители не ме познават толкова като човек колкото приятелите ми и това ме натъжава,защото аз самата не искам да е така. Ако продължавам,така до никъде няма да стигна... наясно съм с това, но дори и да почна да им споделям повече и т.н не мисля че нещо би се променило. Но мисля, когато намеря подходящ момент да поговоря с баща ми, надявам се да ме разбере. Няма да го моля да ме пуска до по-късно или да му се обеснявам колко съм нещастна, напротив мисля да му кажа, че въпреки всичко го разбирам и че единственото което бих искала е да знае, че може да ми вярва.

Ами успех за тогава...

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Абе какво се правите на моралисти? Никакъв проблем не било, била тъпа, била ку•ва, била лигла. Хах. Не разбирате ли, че въобще не става дума за един час на прибиране или сте толкова кухи, че мисълта ви не стига на 2мм от текста, който четете? Тя си няма нормална връзка с родителите си. Те не общуват с нея. Не и дават съвети, не я възпитават. Или според вас възпитанието е "Ще си стоиш вкъщи. Точка. Няма да говориш с този. Точка. Няма да имаш гадже до 18 навършени. Точка." Дори родителите и да имат право за някои от забраните си, това въобще не е начина да и го поднесат. Това не е ефективно. Те само изстрелват заповеди без да дават причини, без да казват защо, без да реагират на опитите и на общуване, без да и обръщат какво да е внимание освен: "В колко излизате? В коя минута ще се прибереш? Ще се обадим на полицията, ако закъснееш над 5 минути..."
    На капака на това и забраняват да си гради собствените приятелски връзки. Как така ТЕ ще и избират приятелите? Това да не е американски филм за аристократи и уредените приятелства във висшето общество? Всеки има право да си намери тъпи приятели, да види, че е сбъркал сам и да си го знае оттук нататък. Да си го има като обеца на ухото.
    Гаджето не е зверския приоритет и доколкото разбирам от постовете и не са се хванали, за да се "праскат". Какво? Вие не сте имали детска любов? Не сте се държали за ръчичка, не сте си говорили с часове и не сте се радвали на нечие внимание ли? И щеше ли да ви е приятно да седите все на тръни дали мама/тати няма да разберат и да ви заключат вкъщи?
    Само хейтвате и не мислите. Колко и бил смотан проблема... имало било по-сериозни. Като човек, който е гладувал, стоял е на студено зимата и едва е събирал пари за учебници септември, ви казвам, че съм имала по-хубаво детство.
    И наистина не е за самоубийство. Само че аз не си я представям да пише темата като прощална бележка с нож, опрян до вените. Според мен това беше изразно средство, за да обясни колко зле се чувства.

ПП. Сори за дългия пост, но ми дойде отвътре.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Повече от фен Аватара на BornToRaiseTheHell
    Напълно подкрепям SisiStrange. Всички знаем , че има къде-къде по-сериозни проблеми. Но, доколкото си спомням, когато се регистрирах тук, логото на форума беше Teenproblem. Място, където би трябвало да можеш да споделиш проблемите си, без някой да ти обясни колко си тъп, а просто да получиш някакъв съвет. Но типичния български манталитет не го позволява, нали?
    По темата: В същото положение съм. Изкретах така 4 години, остават ми още 2 и край на мъчението. С разговори, при нашите не стана. Но теб те съветвам да пробваш, защото явно става въпрос за недоразбиране и недоопознаване от страна на вашите. И недей да се разделяш с приятеля си. Това, че имаш вечерен час, не е причина да прекъснеш първата си връзка, която трябва да остави някакъв по детски нежен и красив спомен, а не спомен от времената, когато с вашите не сте си говорели, защото , когато станеш на 23-24, ще си ги спомняш тези неща. Уф, отплеснах се в офтопика яко.
    Спокойно поговори с тях и не се изкарвай Прометей, прикован към скалите, защото повярвай ми, няма да се получат нещата. Един спокоен разговор, в който им обясняваш, че ти не си сестра ти и ти си човек, на когото може да се има доверие , че би искала поне мъничко свобода, не искаш да си безконтролна, ами напротив, просто мъничко свобода , мъничко доверие и повечко разговори с вашите.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    АНе разбирате ли, че въобще не става дума за един час на прибиране или сте толкова кухи, че мисълта ви не стига на 2мм от текста, който четете?
    Точно!
    Luidgie и ThroughStruggle, вие сте тези, които грам, ама грам не загряват за какво става дума.
    Това не е загрижен родител. Загриженият родител обяснява, изгражда определени ценности, идеали, норми... и в един момент пускат гарджето от гнездото. По начина, по който нейните родители я възпитават, тя няма да стане пълноценен човек, защото няма да може да взима решения сама, да се грижи за себе си, да действа според собствения си усет.
    Така че... айде по-леко с високопарните изказвания.

Цитирай Първоначално написано от ThroughStruggle Виж мнението
    Такива като теб искрено ме дразнят. Хората по света нямат питейна вода и са неграмотни и въпреки това стискат зъби и се борят, за да оцеляват и да правят нещо в тоя живот. А ти си просто една мрънкаща пикла, с извинение. Самоубийства, дрън-дрън.
    Интересно... Аз бих казала, че хората по света нямат питейна вода, а нашата имала 10 чифта обувки.

Цитирай Първоначално написано от ThroughStruggle Виж мнението
    http://www.cheapchristianlouboutinou.../A00401019.jpg
    http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...62BYF6jkdcsqPQ - подобни, само че от велур, съвсем класически.
    http://www.1001obuvki.com/userfiles/...t_884_5460.jpg - в кафеникаво бежово, доста по-добре изглеждат. Махнали са ги от сайта, за съжаление.
    http://shoe-shopping.org/images/Boot...%20Boots_1.jpg
    http://www.paolobotticelli.info/imag...20grey%202.jpg - черни
    Двойното стандартче май се намесва...
    Последно редактирано от Sh@d0w : 12-29-2011 на 17:18 Причина: double post

Супер фен Аватара на LofYou
    Град
    На Края На Света ;)
    Една от най-добрите ми приятелки беше в абсолютно същото положение 5 години, докато не завършихме и дойдохме да учим в София. Мога да ти кажа как се справяше тя с всичко това, но не винаги е постъпвала правилно. Въпреки ранния си вечерен час, кавгите, липсата на много приятели тя си имаше приятел 2-3 години, аз бях нейния параван. Пускаха я да излиза само с мен и то като отида до тях и ме видят за да са сигурно, че не лъже. После аз се прибирах и я оставях да бъде с нейното момче, макар и само до 7 вечерта. Колкото и странно да звучи тя не беше виновна за отношението на родители и към нея, беше повече от отлична ученичка, случваше се 1-2 пъти в годината да има 5-ца и ужасно много и се караха. Нейната история е дълга, а и не мисля че имам право да я разказвам защото това си беше нейния живот. Сега баща и отново се опитва да я контролира, но не е същото та ние сме на 350-400 км. от дома и не могат да я видят.
    You Drive Me Crazy ...

Обичам те Гошкооо

Супер фен Аватара на Luidgie
    Град
    На този глупав свят, заспал.
    Розовче защо, аджеба, не ходиш да се скриеш някъде? Различни хора - различни виждания. И мен не са ме пускали до колкото си искам да седя с приятелите си - ама не съм умряла нали? Не ми се е преебал така важният социален живот. Т'ва, че въпросната госпожица не знае как да общува с родителите си какво общо има с мъката и великата болка, която никой до сега не е изпитвал освен нея, защото видиш ли, не я пускат да си прави каквото си иска? Какво общо има с гаджето и приятелите с които не може да си "споделя". Ми явно девойката е тъпа и не е разбрала как върви светът. За това Мачкане, мачкане и пак мачкане, за да види какво е болка и да види, че нейният проблем е едно голямо преувеличено нищо! И не се опитвайте да ме убеждавате, че не е така. Ако си нормален човек никога ама никога не би седнал да се жалваш за социалният си живот. Най-малкото каква стойност има животът на едно глупаво момиче? Днес рИве и се "самоубива" защото не я пускат, утре ще мрънка и ще се "самоубива" защото момчето, което харесва я е изчукало и заебало. Плюс всичко останало колко жалък трябва да си, че да постваш "проблем" от такова естество във форум и да очаква някой да дойде и едва ли не да ит оправи живота? К'во през миналите векове да са имали интернет и форуми? Не. Случайно да са умряли от антисоциалност? Не. И не знам кой се прави на моралист, ама вие се правите на божи чеда, слезнали от небето да докосват невежите уроди на природата.
    "Слънце грее, птички пеят
    Пръски мозък се сивеят
    В полето сред житата някому стърчат краката
    Спи детенце, спи си сладко
    взрив побърка твоя татко... "

Супер фен Аватара на LeprikonA
    честно казано у нас не е много по-различно. комуникацията дете-родител я няма от години, мен също ме ограничават, но се живее. всъщност и без това не си представям как сядам да говоря с тях за проблемите си, да ми дават съвети и тъй нататък, не е като да е нямало моменти, в които са го правили, но съвета е бил под форматана упрек, обясняващ ми колко малоумно се държа с малоумните си хора и малоумни разбирания. но се търпи. факт е.
    обаче не разбирам този проблем с невъзможността за общуване с приятели. като сте такива приятелки толкова ли не можете да излезете по-рано когато ти можеш, авторке? не е като да е кой знае колко трудно. до някаква степен подкрепям луйджи, че филмарството го има в усилен вариант. нямам за цел да те искарам тъпа кучка и т.н, обаче замисли се сега. не е трудно да си напаснеш всичко - родителите ти да са доволни от това в колко се прибираш, между временно да се виждаш с прословутите си приятелки следобяд примерно, вечерите да си чувала за скайп? аз лично много одобрявам програмката, защото ми позволява да си се свързвам с хората си, когато съм си вкъщи или по-лошо - два месеца на село без никой около мен, освен нашите. не е краят на света. просто хората обичат да си правят животеца по-интересен, това е факт.
    просто балансирай между ограничения и това какво ти искаш, намирай пролуки и не се вживявай толкова, защото си е чисто и просто един период, който така или иначе ще отмине.
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Супер фен Аватара на balu4ka
    Град
    V.T
    К'ви са тея драми?...
    Няма как държанието на вашите ,да не е повлияно от нещо?!.На 15 си ,дете си им и като такова те са длъжни да те закрилят.Явно виждат ,че в средата в която дружиш не ти е мястото (;.Като толкова искаш нещата да се променят,поговори с тях (ако те не те слушат),говори с някой ваш близък роднина.Ако,обичаш приятелят си поговори и с него,ако не те разбере тогава майната му ,но не го зарязвай просто така.Спри малко тези тийн сериалчета,не ти влиаят добре >.<!
    Защото когато затворя очи, виждам само теб...

http://www.youtube.com/watch?v=5VtsT...eature=related (music)

Въобще не съм хейтвала, не знам какво се вживяхте всички. Просто казах, че за мен това не е никакъв проблем. Това, че родителите й не я пускат до по-късно, явно е провокирано по някакъв начин и от самата нея, явно са изгубили доверието в нея. Не ми се вярва да са някакви ненормалници, които са решили да я мъчат. Най-вероятно просто смятат, че е още малка - не на години, а на акъл. Отгоре на всичко, авторката беше споменала сестра си - явно е по-голяма и е създавала някакви проблеми на родителите си, нормално е сега да са по-строги към по-малкото дете и да не искат да тръгне по същия път.
    PinkPan7ther, всеки човек изразява загрижеността си по различен начин. Това, че твоята представа за загрижен родител е това, което си описала горе, не означава, че и за родителите на момичето е същото. Те може да са некомуникативни като хора, но аз въпреки това смятам, че ако момичето беше положило достатъчно усилия да проведе разговор на ниво възрастен - възрастен, това би дало някакъв, макар и минимален, резултат.
    Това много с двойния стандарт не го разбрах. Това, че имам толкова чифтове обувки ме прави глезена, или...? Обясни, ако обичаш. Само държа да обясня, че половината от тези обувки не струват повече от 50 лв., в случай, че си ме взела за някаква баровка.

Очевидно вашите са чули от някъде лоши неща за приятелките ти.

Относно това, че животът ти няма смисъл - съгласен. Ако това, че имаш вечерен час е края на света, наистина си адски куха.

Как да решиш огромния си проблем - сядаш и говориш с вашите - разбери защо не те пускат. "С питане и до Цариград се стига", но имайки предвид темата ти, едва ли знаеш къде е това...Ако родителите ти все пак не си променят мнението и си сигурна че правиш нещо добро/диво - можеш да излезеш на своя глава. Аз лично никога съм нямал проблеми с часовете, забраняваха ми различни спортове. В момента, в който ми кажеха "Не ходи", "не прави" в главата си вече прекрачвах забраната.....това обаче си има и плюсове и минуси, повече минуси, ако си момиче.

Доказано - ако имаш властни родители, трябва воля, за да стане твоето. Не съм сигурен даливечерния час е добра причина - виж липсата на социални контакти, определено е вредна. Няма безболезнен начин (поне за родителите), да им покажеш, че имаш воля и хъс.
    Последно редактирано от bratignat : 12-29-2011 на 09:54

Никой не те нарича курва , ти не си курва , а по-скоро потенциална такава . Замисли се , че може би родителите ти искат да те предпазят от това . Може би наистина са разбрали що за деца са обкръжението ти , какво правят и къде ходят . А и не виждам как позволяването да се шляеш до късно би те изградило като личност , достойна да се справя с бъдещите проблеми от житейско естество . Ето ти една идея как можеш да се справиш с проблема - отиваш при вашите довечера и съвсем сериозно поставяш въпроса , като основната идея е да се стигне до компромис от двете страни . Това ти го казаха вече 15 човека , не знам какво още искаш да се коментира. Аз от малък помирявам родителите си и съм се сблъсквал с проблеми , за които ти не знаеш и че съществуват . Така че дерзай и си реши проблема .

А и при такова заглавие на темата не се чуди , че някои от нас се хващаме за него .

Фен Аватара на BumpyRide
    Град
    Тетевен
    Ще ти кажа само едно: Повярвай ми, животът ти НЕ е толкова ужасен! Ти се вайкаш, че родителите ти ти провалят социалния живот (кофти е, да, но...), а аз се сетих за хилядите деца, повалени от неизлечими болести...Кое е по-ужасно?! Извинете, малко се отплеснах от темата, но...Радвай се, че постоянно те викат да излизате, че имаш приятели, защото много деца по една или друга причина са отритнати от обществото, радвай се, че имаш родители, които малко или много са загрижени за теб, защото толкова много деца са без родители!!!След 3 години ще навършиш 18 и ще си свободна да излизаш, колкото и докогато си искаш.
    Ако си решил да караш, прави го разумно ВИНАГИ! Оценявай своя и чуждите животи!

"Животът е твоята тетрадка...В нея ти имаш свободата да пишеш глупости, лъжи или...просто да скъсаш страницата." - Ричард Бах : ))

anonymous708973
    Guest
    А вие защо си мислите, че тя не е опитвала да говори с тях като възрастен с възрастен?
    Самата аз съм правила този опит милиони пъти. ВСЕКИ път се стига до "Който плаща, той поръчва музиката" с вариации като "Докато те издържаме финансово, ще ни гледаш в очите и ще изпълняваш като кученце". Когато споменах колко сериозно съм обмислила варианта да се изнеса в момента, в който навърша 18, майка ми се опита да ме "затапи" с "Ама нали знаеш, че няма да имаш бал, щото няма и стотинка да ти дадем?", което супер много ме обиди, защото не съм тъпо лапе, което не е обмислило този вариант и което ще бъде прикоткане обратно вкъщи с единия бал.
    100 пъти съм казвала на нашите, че за някои неща отношенията ни са на ниво съквартиранти (телефонните разговори вечер, които аз не мога да водя, но които майка ми може), но не... за тях всичко се свежда до отношението родител-дете.

Защо си мислите, че откривате топлата вода със съвета "Говори с тях", това ми е интересно.

Фен Аватара на BumpyRide
    Град
    Тетевен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    А вие защо си мислите, че тя не е опитвала да говори с тях като възрастен с възрастен?
    Самата аз съм правила този опит милиони пъти. ВСЕКИ път се стига до "Който плаща, той поръчва музиката" с вариации като "Докато те издържаме финансово, ще ни гледаш в очите и ще изпълняваш като кученце". Когато споменах колко сериозно съм обмислила варианта да се изнеса в момента, в който навърша 18, майка ми се опита да ме "затапи" с "Ама нали знаеш, че няма да имаш бал, щото няма и стотинка да ти дадем?", което супер много ме обиди, защото не съм тъпо лапе, което не е обмислило този вариант и което ще бъде прикоткане обратно вкъщи с единия бал.
    100 пъти съм казвала на нашите, че за някои неща отношенията ни са на ниво съквартиранти (телефонните разговори вечер, които аз не мога да водя, но които майка ми може), но не... за тях всичко се свежда до отношението родител-дете.

Защо си мислите, че откривате топлата вода със съвета "Говори с тях", това ми е интересно.
    Съгласна съм с последното. Не всички родители се трогват от разговори и вземат насериозно децата си.
    Ако си решил да караш, прави го разумно ВИНАГИ! Оценявай своя и чуждите животи!

"Животът е твоята тетрадка...В нея ти имаш свободата да пишеш глупости, лъжи или...просто да скъсаш страницата." - Ричард Бах : ))

Супер фен Аватара на Irti
    ^ Всеки си е разправял да се изнесе на 18, но не става толкова лесно.. и аз си го разправях, ама се изнесох тази година след като станах на 21 и бачкам като ненормален за да си плащам парното, водата и тока..

Най-малко 20 човека около мен са го разправяли на времето, че направят ли 18 КРАЙ господар си на всичко.. от хора на по 19г до хора на 35..

Въобще, въобще не е така.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ако не се постави въпросът "ребром"гаранция, че промяна няма да има. А това за музиката и парите е ясно и напълно справедливо. За тях, като родители най-важно е да са изпълнили родителския дълг, всичко друго е второстепенно.

Адски зависи от възрастта и от мястото, където живеете. Последната година в гимназията, нашите ме натискаха да се готвя за специалности, които не харесвам и бяха твърдо решили този път да е тяхното (по онова време бях правил всякакви дивотии и просто поемах наказания, но пак си продължавах моята песен). Отново се спомена, че докато съм под техния покрив ще е тяхното. За късмет бях на 17, строителен бум и хоп в строителна бригада. Не записах, това което аз исках, но не беше и тяхното...стигнахме до компромис...след 2 месеца .

П.П. Обаче ако ще "еманципирате" от родители по-рано, трябва да сте напълно наясно какво искате и накъде отивате. Понеже дори да постигнете своето има някакво гадно чувство на вина, че си разочаровал очаквания

Супер фен Аватара на LeprikonA
    ^ ^ зависи от мотивацията. и да, не всички родители се трогват, нашите са живия пример, ама да съм тръгнала да се "самоубивам"(преносен, пряк смисъл, не ме интерва особено)?!

и мисля, че в този, конкретен, случай, проблемът не е чааааак тоооооолкова голяяяяям.
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от Luidgie Виж мнението
    въпросната госпожица не знае как да общува с родителите си
    "общува", не "говори";

Голям фен Аватара на notlike
    А, авторке, някога замисляла ли си се, че ако не споделяш пред вашите, е нормално да има предразсъдъци към приятелите ти? Нормално е и да ти нямат доверие, щом не говориш с тях.. твоя си грешка. А тея филми за самоубийства някой друг път - аз често съм се дразнел, че понякога нашите не ме пускат да оставям на нечий рожден ден до сутринта, или пък трябва да се прибера за вечеря към 7-8, въпреки че приятелите ми оставаха до 9-10, или пък да не ме пуснат последната Нова година навън... кофти ми беше, ама го приех, защото знам, че се грижат за мен. А относно живота ти - мога да кажа, че не е ужасен, защото, ако беше, нямаше да имаш време да се тюхкаш наляво и надясно какви проблеми имаш.. аз не водя кой знае какъв живот, но наистина познавам хора, които са на ръба, но се борят до последно, а не се вайкат на този или на онзи. Ако си мислиш, че ще дръпнеш напред с оплакване - сбъркала си рейса. Успех!
    Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.

Град
    София
    С разговор далеч не винаги се получава. Прочетете пак мнението на Пантерата на тази страница и си помислете какъв е въобще смисъла от разговор, когато едната страна не слуша, навила си е нещо на пръста и хич не я интересуват други гледни точки. Авторката си написа още в първия пост, че се опитва да говори с майка си по въпроса. И отговора какъв е? "Не ме занимавай с глупости." Колко пъти ще опитвате да говорите с родителите си, ако все получавате този отговор? А? Малко обидно няма ли да ви стане? Няма ли да се почувствате все едно ви загърбват? Все едно ви подтискат?
    Аз НИКОГА не съм имала вечерен час. Именно, защото нямах забрани, никой не ми го е поставял като заповед, един единствен път не съм се прибрала след 8, освен ако не съм с придружител и не съм казала предварително в колко, с кого, къде. Възпитанието не се състои в заповеди едва ли не с цел да ти порасне работата, че можеш да си контролираш детето и да го въртиш на шиш колкото си щеш, а в това да му обясниш ЗАЩО нещо не е правилно, защо не може така и защо в крайна сметка то ще е потърпевшо. Като отказваш едно тъпо обяснение и поне някаква причина, се получават точно отношения роб-владетел.
    Щяла била да се пропие/проебе не знам си какво, ако не я пазели. Ми да я пазят бе. Да и кажат колко са жалки момиченцата на по 13-14, които обикалят и повръщат в храстите и са спали с 2ма-3ма. Да седят и да общуват. Да и обяснят те как виждат света, да може и тя да вникне в гледната им точка. Така, ако ще приятелките и да са проститутки от околовръстното, пак няма да се "повлече" по акъла им. Да не говорим, че хич не е задължително, ако имаш приятел на 15 или някой път се прибереш в 8 да пропаднеш от раз. Глупости пълни са това. Човек, възпитан с определени представи за живота, няма да се разк**вави от това да излезе, да има приятели и да си има гадже, с което дори не правят секс.
    Вие само си въртите на пръста: "Ау, не можела да излиза след 6 и мрънка." Въпросът ни най-малко не е в часа, а в самотно отношение, в забраните, в невъзможността да си поговори нормално с някого, в това, че дори не може да си седне лятото пред блока с приятеля и и да си говорят без да се страхува, че ще я накажат.
    Аз лично и сега не напирам да излизам по тъмно, даже хич (на 19 години съм), но дали ако утре майка ми ми тресне "Няма да излизаш никъде, забранено ти е. Точка по въпроса." и като я попитам защо ми заяви: "Защото аз така казах.", дали тогава все още ще съм спокойна по въпроса, дали няма да ми стане неприятно, че ме режат без дори да ме уважат достатъчно, че да ми дадат нормално обяснение?
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Ти пък защо си мислиш , че е подходила подобаващо при този разговор ? В моите представи разговора е протекъл ала мрън мрън " мамооо защо не ме пускате до по-късно , моите приятелки нямат такива забрани" и съответно родителя "не , казахме вече с баща ти , няма да ни противоречиш" .

Нека подходи по-деликатно и съгласува тезата си със сестра си , която да се застъпи за нея . Ако не стане да бъде по-упорита , ако пак не стане тогава няма какво да се направи повече и темата е за заключване , не виждам полза от мрънкането и критикуването на родителското тяло . Case solved .

Град
    София
    "Мрънкането и критикуването на родителското тяло" се появи именно, защото доста хора се хванаха да я обиждат и да обясняват колко е тъпа и проблема и не е никакъв проблем.
    Според мен вината си е баш в тях. Тя не знам дали е опитала да говори с тях като хората, но едно се видя: че и те не са опитвали да говорят с нея въобще. Нали те са възрастните и и дават примера? Не би ли следвало и те да се интересуват? Не само тя да ги търси. Мен ми е интересно как отиваш и трясваш забраните на някого без да ти мине през ума да му обясниш поне защо.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Супер фен Аватара на Irti
    SisiStrange, защо се опитваш да се набъркаш един вид във възпитанието което й осигуряват.. нито имаш дете, нито брак, нито нищо.. аз до осми клас имах вечерен час и не съм мрънкал, а съм момче.. и сега като ги гледам на 14 как излизат в 8 вечерта и може и да не се приберат.. това не правилно за мен, но ще се сетят, ама трябва да има няколко изнасилвания.. отвличания (както с момичето от Перник нищо, че е на е осемнадесет ). Родителите знаят какво и как (НЕ говоря за някой, които ей така са направили дете пък после бал съм го)и с 25г. (примерно) по-малък човек да им казва какво трябва и какво не.. и по-малък да търси сметка защо това, защо онова и да иска обяснение. За каквото трябва са обяснили, за каквото не трябва НЕ СА ДЛЪЖНИ. И мен са ме рязали, когато съм питал за нещо ( не за всичко, а по тяхна преценка за каквото е трябвало) но това не прави родителите ми някакви изроди. Напротив!

Отвличания и изнасилвания стават всеки ден и на момчѕта и на момичета. Това, че на теб не ти се е случвало не те прави имунизирана срещу тези работи, защото никога не е късно. Както и това, че си нямала вечерен час не те прави висше същество.

Ще дойде след време синчето ми, лапешнярче малко и ще ме пита примерно защо съм му давал два лева джобни.. и аз ще седна и ще му разкажа семейния бюджет с касови бележки даже... така съм преценил и съм казал край. Ако поиска съвет е далеч по-друго.

И тези въпросните, които ги виждам излизат сами. Пушат цигари повече от мен (заклет пушач) и когато ме видят (тези които ги знам) ме молят да не казвам на техните......

Не се заяждам. Писах го с усмивка и без някакви задни мисли. Пък и не искам да споря ожесточено, а да говорим културно.
    Последно редактирано от Irti : 12-29-2011 на 16:43

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си