.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Гимназия в САЩ

Има ли някой във форума, който е 7-8-9-10-11-12 клас в гимназия в САЩ ? Ако има би ли разказал как е там като цяло, дали е като по филмите, вярно ли е, че учат таблицата за умножение в 6 клас? Винаги съм си мечтал да израстна в САЩ и ми е интересно каква е разликата между техните гимназии и нашите ...

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Надали я учат в 6-ти клас, но я преповтарят почти всяка годинa.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Мечтата ти да израснеш в сащ е породена от филмите които промиват мозъци... Въобще не е като по филмите... Ако живота ми беше като този по филмите щеше да е ебати кефа хахаха

Ти там ли живееш ?

Повече от фен
    Имам приятели, на които майка им се омъжи за американец. Тогава те бяха на 11 и 12 год. Същата година се преместиха там. Н еучат таблицата за умножение в 6-ти клас. Обучението там, от нещата, които са ми разказвали, е доста различно. Не зубрят като в нешите училища, четат произведенията в час. Коментират изучаваните произведения от лична гледна точка. Едно произведение се коментира и чете доста дълго, а не като тук за един-два учебни часа. Правят много проекти и презентации на всякакви теми и по всички предмети. Учебният процес някак си минава по-леко. Получават и оценки за домашна работа и за въпросните проекти и т.н. Ако показваш желание и отношение към предмета, само с това си изкарваш хубавата оценка. Имат доста занимания и инициативи, в които могат да участват. Колкото повече се занимаваш с такива извън класни дейности, толкова повече ставаш ценен като ученик и после по-желан от колежите и университетите, като студент.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от teddybearMV Виж мнението
    Имам приятели, на които майка им се омъжи за американец. Тогава те бяха на 11 и 12 год. Същата година се преместиха там. Н еучат таблицата за умножение в 6-ти клас. Обучението там, от нещата, които са ми разказвали, е доста различно. Не зубрят като в нешите училища, четат произведенията в час. Коментират изучаваните произведения от лична гледна точка. Едно произведение се коментира и чете доста дълго, а не като тук за един-два учебни часа. Правят много проекти и презентации на всякакви теми и по всички предмети. Учебният процес някак си минава по-леко. Получават и оценки за домашна работа и за въпросните проекти и т.н. Ако показваш желание и отношение към предмета, само с това си изкарваш хубавата оценка. Имат доста занимания и инициативи, в които могат да участват. Колкото повече се занимаваш с такива извън класни дейности, толкова повече ставаш ценен като ученик и после по-желан от колежите и университетите, като студент.
    +111111 Мдам

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си