.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17
    Супер фен Аватара на pressiana

Червен конец на ръката за левичари

Червен.. или какъвто и да е цвят, защото нали различните цветове били за различни неща.
    Левичарка съм, на коя ръка да го слагам? Предпочитам дясната, не обичам на лявата да имам нещо, пречи ми, като пиша. Какво мислите?

Супер фен Аватара на darrie
    Град
    In your mind.
    Няма значение дали си левичар или десничар. Жените носят на лявата, мъжете на дясната.

http://vbox7.com/play:27671a29

http://vbox7.com/play:cb758a54
    Карай внимателно - спаси живот!

http://www.facebook.com/pages/Dream-of-love/172035706162256 & http://www.facebook.com/pages/The-st...22269861159010 ~ Страници за бележки във Фейсбук.

я кажете, какво означават различните цветове на конеца?
    There is a reason I said I'd be happy alone. It wasnt because I thought I would be happy alone. It was because I thought if I loved someone and then it fell apart, I might not make it. It's easier to be alone. Because what if you learn that you need love? And then you don't have it. What if you like it? And lean on it? What if you shape your life around it? And then it falls apart? Can you even survive that kind of pain? Losing love is like organ damage. It's like dying. The only difference is, death ends. This? It could go on forever . . .

Фен Аватара на CrazyBabyDoll
    Град
    у нас
    и на мене ми е интересно какво означават различните цветове на конеца и има ли някакво значение кой да ти сложи конеца или можеш сам ?
    Не с омраза,а с усмивка ще ви съсипя ! : )))

Banned Мега фен
    аз също съм левичарка и първо ми беше смотано,защото 1во нося само сребро 2ро нося само на дясната,но след 2 седмици не го усещах.. иначе аз знам само за червения,за другите и на мен би ми било интересно някой да сподели

Оранжевите и жълтите нишки защитавали от магии или просто от завистливи погледи.

Белите нишки помагали да се избегнат неочаквани изненади и непредвидени ситуации. Те развивали паметта, правели лек и увлекателен процеса на обучение. С една дума, белият конец, завързан на китката, е най-добрият амулет за ученици и студенти.

Нишки от син и небесносин цвят дарявали своите подопечни с умението да общуват. Превръщат ги в приятни събеседници и великолепни разказвачи. А едновременно с това повишават авторитета им в очите на околните.

Виолетовите "гривнички" защитавали от беди и нещастия, помагали да се избегнат опасни ситуации. Препоръчват се преди всичко на хората, чиито професии са свързани с риск.

Зелените нишки способствали за успех в паричните дела, защитават от измама и кражба.

Освен за цветовете, има и поверия от какъв конец да са нишките.

Памучните конци се използвали за защита от уроки и магия .

Копринените - за привличане на любов и подобряване на финансовото положение.

Вълнените нишки били за защита и възстановяване. Три вълнени нишки (от оранжев до червен цвят), усукани на китката на дясната ръка, помагали за възстановяване на силите. Този амулет дарявал здраве.

Ленените нишки пък се използвали за направата на любовни амулети и гривнички, предназначени за защита на децата, гласят още поверията.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Ох, отивам веднага да връзвам бял конец на брат ми! Доста му е нужен!

Аз пък ще си вържа на дясната.. но не знам дали ще е червен. Може да си направя една гривна от няколко цвята, ама пък да не стане някоя цигания..

Супер фен Аватара на brutaLxxbunny
    Аз от незапомнено време си нося червен конец, като преди напук го носех на дясната Сега май по-често на лявата го нося.
    Бях хиляди пъти Жулиета.
    Само че накрая не умирах.
    Милост ли?Проклятие е,Боже,
    че след любовта оставаш жива

и аз носех допреди 2-3 месеца, но веднъж влязохме с нашите в един манастир и игуменът само като ме видя и каза да го махна, защото свързвало с дявола, а-у ;д не че вярвам, но така ме наплаши тоя човек, че..
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Аз пък се наплаших от истории за цигани, които правели магии.. не знам дали не са и пълни глупости, ама ако с един конец ще си внушавам, че съм "защитена", то по-добре да си сложа. Все пак самовнушението е голяма работа.

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Червения конец против уроки се носи задължително на лявата ръка за момичета,а на дясната за момчета.
    Мислите ли,че ако си сложа бял,зелен и червен конец на лявата ръка,усукани ще ми помогнат,или не трябва да са усукани и да се носят всички?
    Между другото,казвали са ми,че за да ти помогне даден конец,трябвало да ти го върже човек с положителни мисли,защото ако е някой негативен нищо няма да стане.
    Последно редактирано от titinkaa : 01-06-2012 на 19:04

Аз знам, че ВИНАГИ се връзва на лявата ръка, за да спира лошите мисли, а ако се върже на дясната спира положителните... Четох някъде, че трябва да се връзва от посветен човек и се правели еди-колко-си възела...

Супер фен Аватара на wiiwa
    Някой ако носи усеща ли някакъв резултат ? ;д и копринен конец какво ще рече ? ;д

Аз имам червен конец на лявата ръка

Голям фен Аватара на Ankh
    Цитирай Първоначално написано от pressiana Виж мнението
    [i]Аз пък се наплаших от истории за цигани, които правели магии.. не знам дали не са и пълни глупости
    Вярно е. Знам покъртителни истории, действитeлни истории по точно.
    Аз нося червен конец на лявата ръка, майка ми го върза.
    "Че щастлив е оня, който вдигне пръв народното знаме и пролее кръв!"

Супер фен Аватара на lqlq89
    Червеният конец се слага против уроки, по принцип се носи на лявата ръка. Аз нося от година някъде.
    Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си