- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Учителски Бисери
nach so..
и се очаква да разбера нещо?![]()
Последно редактирано от BrainlessROCKBABY : 01-16-2012 на 15:55
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
^ Така е, при нас направо се тегли чертата - никой няма да ти пише защо с думи, да ти описва решението на задачата или да ти поправя изчислителните грешки.
Ето и от мен две интересни случки по математика:
Изучаваме ротационни тела, господинът ни обяснява видовете сечения. Решава да ни препита какви фигури ще се получат при еди-какво-си сечение. Ние, обаче, не се ориентираме правилно. Тук-таме отговаряме правилно. При пореден грешен отговор от съученик даскалът избухва:
-Абе, ТИ, като си режеш салам и го разрежеш посредата каква виждаш ?! (това след въпрос за цилиндър)
- Ааааааааа, кръъъг ! - отговаря съученикът ми xD
Минава известно време, вече сме много оборотни, няколко човека отговаряме правилно на всеки въпрос и учителят има едно изражение тип "faith in humanity restored". Решава да ни зададе последен въпрос (разглеждаме прав конус, уж) и ни пита какво ще се получи, ако триъгълника се завърти около основата си.
И почват да валят тъпотии (един през друг):
Ученик : - Пирамида ?
Ученик : - Цилиндър ?
Ученик : - Квадрат ?
Ученик : - Кръг ?
Ученик : - Окръжност ?
*Учителят през това време клати отрицателно глава*
Ученик: Е, то не останах фигури !
Ученик: Елипса ! (бях говорили преди това и за елипса)
... (тука се изброяват и повтарят още работи)
Аз: Нещо като ромб ?!
Ученик1 (към мен): Да бе, само ромб ще да е !
След известно време ...
Ученик1: ТРАПЕЕЕЦЦ !!! - боен вик, защото кажи-речи е едно от малкото неспоменати неща
Аз (към него): Може, да не е е ромб, ама звучи много по-правдоподобно от твоят трапец ! Трапец ...
Господинът: *въздишка* и с някаква разочарована физиономия казва нещо от сорта на :
- Два конуса с обща основа ще се получат ! Представете си едно от онези *прави едно въртеливо движение с палеца и показалеца* - и среща едни очудени погледни
Аз: Пумпал ?
- Да.
*целият клас избухва в смях*
Последно редактирано от LoupGarrou : 02-16-2012 на 18:27