.

Защо трябва да престанеш да следиш бившето си гадже във Facebook?

Защо трябва да престанеш да следиш бившето си гадже във Facebook?
Снимка: Dreamstime

Откакто съществува социалната мрежа Facebook следенето на хора е нещо лесно. Особено на бивши. Голяма част от момчетата и момичетата, които са с разбити сърца, често проверяват профила на бившето си гадже. Колкото и да ви е трудно, време е да спрете, защото това не ви се отразява никак добре. Вижте няколко причини, поради които трябва да го спрете да го/я проверявате какво прави във Facebook:

 

Ядосвате се – когато не знаете какво се случва с бившия/бившата, няма да има за какво да се ядосвате. Единственото, което ще изпитвате, е чувството, че ви липсва. Това не е положителна емоция, но определено няма да ви ядоса. Когато обаче проверявате ежедневно профила му/й, рано или късно ще се натъкнете на нещо, което ще ви нарани и/или ядоса. На никой не му е приятно, когато осъзнае, че човекът, към когото все още има чувства, е продължил напред и си живее живота с кеф.

 

 

Побърквате се – неусетно ще се превърнете в нещо като детектив и анализатор. Ще слушате всяка песен, която си поства на стената, за да видите дали има нещо в текста, което е свързано с вас. Може би, пък иска да бъдете отново заедно и го показва с парчетата, които слуша? Тя/той си има нови Facebook приятели, които вие не познавате. Със сигурност ще проверите профилите им, за да се опитате да установите откъде се познават и дали има или ще има нещо между тях.

 

Придобивате маниакално поведение – вече сте разделени, а вие мислите по-често за него/нея, отколкото когато бяхте заедно. Това определено не е нормално и здравословно! Престанете да следите какво прави в реалния живот и във Facebook. Колкото и да ви е трудно да го чуете, вие вече не сте част от живота му/й и трябва да престанете да се опитвате да бъдете, макар и само като страничен наблюдател.

 

Вредите си – ако нещата помежду ви наистина си приключили, за ваше добро е да се отдръпнете от този човек, дори той да не иска да прекъсвате взаимоотношенията си и да останете поне приятели. Няма как да забравите някого и да преодолеете случилото се, ако го виждате всеки ден /макар и само на снимки/ и знаете какво се случва с него. Затова направете всичко възможно да се отучите от вредния навик да проверявате постоянно стената му/й.

 

Ако не можете да се контролирате, блокирайте бившето си гадже. Да, може да ви изглежда грубо отстрани, но трябва да постъпите егоистично, ако искате да се отърсите максимално бързо от тази връзка. При положение, че се притеснявате как ще бъде прието това от него/нея, може да деактивирате своя профил за известен период от време. Така няма да се изкушавате да влизате във Facebook и да проверявате какво нова има на стената му/й. Е, ще трябва да се лишите известно време от присъствието си в социалната мрежа, но помнете, че е за ваше добро!


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...