.

Gorilla Glass ще се предлага и в 3D вариант

Gorilla Glass ще се предлага и в 3D вариант
Снимка: Reuters

Много от днешните технологични играчки, без които едва ли можем да представим живота си са изгради в по-голямата си част от дисплей. Това е изключително удобно от една страна, но пък от друга ни задължава да внимаваме доста със съхранението им, или поне беше така, преди да се появят Corning с тяхното революционно изобретение.

 

 

Почти всеки нов смартфон, а и какво то и да било друго технологично изобретение разчита именно на него. Да, правилно се досещате, става дума за защитното стъкло, носещо интересното име Gorilla Glass.

 

То е в голяма степен монопол на този пазар и явно следи доста от близо всички развития на технологиите, тъй като от компанията заявиха, че съвсем скоро ще станем свидетели на първото 3D стъкло.

 

Преминаването в третото измерение е подтикнато от няколкото устройства с неравни повърхности, като например извинете смартфони на LG и Samsung. Новото стъкло ще може напълно да покрие тези повърхности и да осигури подсилващ слой, предпазващ от счупвания, наранявания и драскотини на така ценните ни дисплей.

 

От Corning заявиха, че са напълно готови да започнат производството на новия вид стъкло и единствено чакат някоя технологична компания да се заинтересува от изобретението им. Надеждите им са, че още тази, 2014 година, ще станем свидетели на първото устройство използващо Gorilla Glass 3D.

 

Предвид, че от Apple все още не са готови със своя умен часовник, за когото отдавна се говори, едва ли ще е трудно Corning да намерят клиенти. Да не забравяме и останалите компании като LG и Samsung, които имат смартфони, а LG дори и технологична гривна с извит дисплей. Дали следващите им модели от тези серии няма да са с подсилено стъкло, предстой да видим.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...