.

Как човек може да сваля излишни килограми на всеки час

Пролетта вече е тук, а лятото наближава. Все повече хора се сещат, че е крайно време да намалят теглото си, ако не искат да се притесняват от тялото си, когато дойде време за къси панталонки/поли и по

Как човек може да сваля излишни килограми на всеки час
Нужни са само няколко дребни хитринки, за да свалим излишните килограми. Снимка: sxc.hu

Пролетта вече е тук, а лятото наближава. Все повече хора се сещат, че е крайно време да намалят теглото си, ако не искат да се притесняват от тялото си, когато дойде време за къси панталонки/поли и потничета.

 

Всеки ден е изпълнен с многобройни начини за загуба на тегло. Въпросът е човек да разбера кога точно са тези възможности и как да се възползва максимално от тях. Вижте как човек може да отслабна 24/7:

 

Кафе или ...?

 

Рано сутрин почти всеки бленува за чашка ароматно кафе. Кофеинът стимулира психомоторната активност, повишава физическата и умствена способност и премахва чувството за умора и сънливост. В същото време обаче стимулира организма да освобождава кортизол, който от своя стана предизвиква освобождаването на инсулин. А една от основните му роли е насърчаване съхраняването на мазнините и предотвратяване изгаряне, което води до затлъстяване. Затова е по-добре сутрин да се разсъните с билков чай или 500мл. топла вода, в която да сложите малко лимон и една лъжичка мед. Тази подсладена течност не само ще ви ободри, но и ще стимулира метаболизма ви.

 

Сутрешна гимнастика

 

След като вече сте се събудили мозъка си, ред е на вашето тяло. Сигурно ви звучи ужасно идеята рано сутрин да подскачате и да правите упражнения, но веднъж влезете ли в този ритъм, ще се чудите защо толкова дълго време сте отлагали сутрешната гимнастика. Нагласете щорите/пердетата си така, че слънцето да може максимално да огрява стаята ви. Естествената светлина помага за регулиране на часовника на тялото. Така вие ще имате доста повече енергия през деня и ще спите спокойно през нощта. Зимата навън често е мрачно и това може да доведе до сезонно афективно разстройство, което повишава апетита. Човек постоянно изпитва неконтролируем вълчи глад. Много е важно сутрешната гимнастика да се прави преди човек да е закусил. Така ще се изгорят мазнините значително по-ефективно.

 

Пълнозърнеста закуска

 

Всеки е чувал колко полезни и здравословни са пълнозърнестите храни, а и същото така, че са по-нискокалорични - факт, който е доста важен за повечето жени. Стомахът функционира по-добре, ако често консумираме пълнозърнест хляб. Да не забравяме и колко много витамини, минерали и фитосъставки се съдържа в пълнозърнестите храни. Препоръчително е сутрин човек да има пълнозърнеста закуска. Направете си една купичка с овесена/и каша/ядки, сложете половин-една кофичка обезмаслено кисело мляко, добавете и някакви протеини, не забравяйте и плодове – може и замразени, но по-полезни са пресните.

 

Активните млади хора трябва да приемат около 2 000 калории дневно. Но това е приблизително. Броят калории зависи от годините, пола и физическата активност на човек.

 

Закуска – от 9 до 11 часа

 

Не пропускайте закуската, защото тя наистина е доста важна за добро начало на деня. Дори да не сте свикнали да ядете сутрин рано – научете се. Ако наистина ви е невъзможно да имате обилна закуска, то поне хапнете нещо дребно – шепа ядки, кофичка кисело мляко, плодове. Доказано е, че когато хората консумират ежедневно шепа фъстъци, те приемат по-малко калории през деня. Разбира се, стига да не ядат ядките късно вечер.

 

 

Обяд – от 12 до 2 часа

 

Редица изследвания доказват, че когато човек консумира плодове, салата или купа супа, преди да пристъпи към основното ястие, той ще задоволи глада си с доста по-малко калории. Така седмично той ще приема около 700 калории по-малко. Разбира се, супите и салатите не трябва да бъдат калорични. Това, че е супа, не означава, че има малко калории. Избягвайте такива, в които има сметани и други калорични продукти. Най-добре е, ако сами приготвяте супите си у дома, за да сте сигурни какво се съдържа в тях и да ги приготвяте с възможно по-малко калории.

 

Следобедна закуска – до 16 часа

 

Сигурно предпочитате да изпиете някаква сладка напитка – горещ шоколад, капучино и т.н. Но по-добре се откажете от тази идея и си направете чаша чай или изяжте една ябълка. Тези плодове са идеални за следобедна закуска, защото в тях има високо съдържание на вода и засищат бързо и дълготрайно. Зеленият чай повишава имунната система и честата му консумация води до спестяване на близо 7 000 калории месечно.

 

Вечеря – от 17 до 20 часа

 

Ако сте свикнали да пиете по една чаша вино заедно с вечерята, откажете се от този вреден навик. Но в случай, че държите да релаксирате с чаша питие, пийте след вечеря, но преди 19 часа. Консумирането на алкохол на празен стомах повишава апетита и води до преяждане. Също така стимулира производството на глутамин, който събужда организма и човек по-трудно заспива. Затова консумирайте алкохол минимум 4 часа преди сън. Вечерно време избягвайте да ядете въглехидратни храни, които водят до потискане на изгарянето на мазнини и така човек трупа излишни килограми. Затова е добре вечерята ви да се състои основно от протеинови храни.

 

Хайде в леглото

 

Препоръчително е човек да си легне между 21 и 23 часа. Колкото по-качествено спи, толкова по-малко ще яде през деня, защото лошият сън повишава апетита.

 

Тези съвети ще са ви напълно достатъчни, за да придобиете тялото, за което мечтаете. Ако имате нужда да свалите повечко излишни килограми, то е хубаво да съчетаете хранителния си режим с някакъв вид спорт, за да не отпусне кожата ви и после да изглеждате отблъскващо. Тренирайте, докато отслабвате, и така наистина ще получите перфектното тяло.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
BGMilan
преди 11 години
0
8
!
Отговори
Така ще загубите водно тегло-течности а не мазнини... най-вероятно каквото "загубите" тук ще се върне до 1-2 дена..
Страница 1 от 1