.

За добри резултати: Тренирайте на празен стомах

Ако не закусите преди тренировка, ще изгорите повече мазнини

Ивета Иванова
За добри резултати: Тренирайте на празен стомах
Снимка: Pixabay

Ако спортът и упражненията, които правите вкъщи или в салона не ви помагат да отслабнете, може просто да промените навиците си. Повечето хора тренират след работа или училище, или пък само в почивните дни. Но ключът към постигането на перфектна фигура е бил именно в часа на тренировката - добре е да спортувате преди да сте закусили сутринта.

 

Така е вероятно да изтгорите повече мазнини. Това показва проучване, проведено от университетите в Бат и Бирмингам, и публикувано в научното списание "Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism". Изследвани са само мъже, и то такива с наднормено тегло.

 

В проучването са взели участие 30 мъже, които били разделени на 2 групи. Едната група мъже закусвали, а след това карали колело, а другите директно правели упражнения, без да са хапвали нищо сутринта.

 


Снимка: Pixabay

 

След 6 седмици се забелязало, че групата от мъже, които тренирали на празен стомах, изгаряли 2 пъти повече мазнини от групата на закусващите.

 

Експертите смятат, че това е така, защото тези, които не са хапвали, имали по-малко инсулин в кръвта си. А когато човек има по-ниски нива на инкулина, оганизмът използва мазнините, за да се справи с тренировката. Затова те горели повече мазнини, когато карали колело.

 

5 причини да не можете да отслабнете


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...