.

Срамувате ли се да носите дрехи втора употреба?

Срамувате ли се да носите дрехи втора употреба?
Снимка: Reuters

В България има доста магазини за дрехи втора употреба, но колко от вас ги посещават? Срам ли ви е да си пазарувате от тях или просто не ви е приятно да носите чужди дрехи?

 

Има доста български семейства, които имат минимални приходи, и нямат възможност да предявяват претенции. Но има и такива, които имат възможности и въпреки това често си пазаруват от магазини Second hand. Там има доста дрехи от Европа, които са на достъпни цени и в същото време са доста качествени.

 

 

Преди може би дрехите втора употреба са ставали само за работа или за носене у дома, но към днешна дата положението се е променило и все повече хора подновяват гардероба си именно с тях.

 

Ако искате да смените стила си на обличане, но нямате достатъчно пари, магазините Second hand са идеално решение за вас.

 

В някои магазини дрехите се продават поотделно, а в други на килограм. Напълно възможно е да си купите 20 нови дрешки и да платите 20-30 лв. Всичко зависи колко тежи всяка една от тях.

 

Въпреки богатото разнообразие от дрехи в магазините Second hand над 50% от българите все още са резервирани към тях. Когато видите една дреха втора употреба, вие я виждате след няколко пранета, тоест няма да има неприятен ефект от избледняване или свиване. Другото положително на тези дрехи е че са на ниски цени и от европейската мода.

 

Не робувайте на марките, обличайте се стилно, модерно и евтино.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Ani Georgieva
преди 8 години
32
8
!
Отговори
Аз си пазарувам дрехи втора ръка и не се притеснявам да ги нося. Малко ми е неудобно като съм вътре, но вече е много удобно - в Мания качват марковите неща в сайта си иможе да си харесаш да търсиш нещо конкретно.
emotion___CS
преди 10 години
33
9
!
Отговори
Няма нищо срамно, имам само няколко дрешки, които не са втора употреба. : )) Хубавото е, че там може да намериш ВСИЧКО, а в другите магазини количеството е почти винаги ограничено.
tHe_COolEst_GIrl
преди 10 години
33
9
!
Отговори
Аз също харесвам дрехите 2-ра употреба. Няма нищо лошо да се пазарува от там, дори е по-изгодно и удобно. По-добре да дадеш 50лв за 40-50 маркови дрехи, отколкото 100лв за 1 чифт маркови дънки. Освен това и там продават хубави маркови дрехи.
dreamgirl_2013
преди 10 години
33
9
!
Отговори
Според мен няма нищо срамно.Аз също имам дрехи от магазими втора употреба..да не кажа почти всички :Д Що ти харесва дадена дреха,няма значение дали е от мола или не ! :)
misha.rooney
преди 10 години
33
11
!
Отговори
Няма нищо срамно според мен.. Важно е дрехите да ми харесват .. имам и маркови , и second hand ..
diditen
преди 10 години
33
11
!
Отговори
Изобщо :Д Половината ми дрехи са от 1 втора употреба и само я рекламирам на съученички :Д
JusttMee_16
преди 10 години
33
16
!
Отговори
Защо да ни е срам? Дрехите втора употреба минават през специални перилни машини, подобни на химическото чистене и са супер евтини! Моят гардероб е на 70 % дрехи second hand, а имам достатъчно пари да си купувам нови. :)
xwhitecarnationx
преди 10 години
33
22
!
Отговори
Имам дрехи от втора употреба и не ме е срам да ги нося. :) Предпочитам да си взема 10 блузи от магазините за втора употреба и да платя 20 лв, отколкото да отида в мола и да дам същите пари само за една блуза или чифт дънки. :) Не ми пречи това, че са ги носили други хора. Така или иначе ще минат през пералнята.
gogofm
преди 10 години
33
12
!
Отговори
lekut ot pritesnenie e pesenta Trift shop XD
wish.it
преди 10 години
37
25
!
Отговори
Не ме е срам да ги нося. Срам ме е докато съм в магазина и ги купувам!!
Страница 1 от 3