.

Стресът влияе негативно върху качеството на спермата

Стресът влияе негативно върху качеството на спермата
Снимка: Dreamstime

Стресът влияе негативно върху целия организъм. Доказано е, че продължителното излагане на стрес предизвиква промени в нервната активност в онези части на мозъка, които контролират страха, емоцията и насилието.

 

Реално стресът не е нещо, което трябва напълно да се избягва, защото има защитни функции. Посредством интензивен стрес човешкият организъм и психиката реагират на измененията на околната среда. По този начин стресовото преживяване мобилизира максимално индивидуалните способности за реакция и преодоляване на настъпилата промяна.

 

 

Изводът е, че като всяко друго нещо и стресът е полезен за човешкия организъм, ако е в ограничени количества.

 

Наскоро направени проучвания показват, че способността на мъжете да произвеждат сперма е пряко свързана с начина, по който се справят със стресовите ситуации, съобщи Reuters. Представителите на силния пол, които редовно са под стрес, отделят по-малко количество сперма при еякулация. Концентрацията и броят на сперматозоидите в семенната течност също са понижени.

 

При мъжете, които често и продължително са подложени на стрес, има най-голям риск за деформация и понижена подвижност на сперматозоидите.

 

Затова, момчета, не се ядосвайте за глупости и намерете начин да контролирате стреса, който е неизбежен, а както видяхте и необходима част от нашето ежедневие.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...