.

Появиха се цигари с дизайн, които да ви откаже от тях

Появиха се цигари с дизайн, които да ви откаже от тях
Снимка: designboom.com

Цигарите, колкото и да не ни се иска да признаваме са част от ежедневието на доста тийнейджъри. Много от тях започват от чисто любопитство, други, защото искат да са модерни, а трети търсейки повече социални контакти. Каквато и да е причината, убедени сме, че има далеч по-малко вредни начини да постигнете желаните резултати.

 

 

И докато в Русия забраниха пушенето, на каквито и да е обществени места и забраната се спазва, то при нас реалността е съвсем различна. Всеки един тийнейджър по всяко време има достъп до вредните цигари, а зависимостта е толкова коварна, че броя на пушачите се увеличава с всеки изминал час.

 

За да помогне на всички вече покварили се с вредното занимание, тайванския дизайнер Ценг И Вен разработва цигари, които помагат на пушачите да се откажат по-безболезнено. Той е поредният активист атакуващ проблема с оригинално решение, обещаващо да спаси хиляди. Дизайнът на неговите цигари е изчистен и определено хваща окото.

 

Това, което обаче е важното, не е естетическата красота и функционалността на цигарите. Една от главните идеи на дизайнера е отказването от цигарите постепенно. Приемайки това като главна цел той започва да размишлява за подходящо реализиране на тази идея. Не след дълго му хрумва оригиналното решение и осъзнава, че тайната се крие във филтъра. Не неговата функционалност и предназначение, а дължината му.

 

Той залага на логиката, че колкото по-голям е филтърът, ролкова по-малка ще е цигарата и цигарения дим, който пушача ще вдишва, а това постепенно ще му помогне да откаже цигарите. Поради тази причина той създава кутия цигари, в която филтъра на всяка една вътре се увеличава постепенно, за да направи плавния преход, чрез който неусетно да се измъкнем от капана на тютюнопушенето.

 

Това обаче далеч не е всичко. Оригиналните му идеи продължават и той създава още един вид цигари, а именно тези за споделяне. По своята същност те са еднакви с останалите, но разликата е, че притежават 2 филтъра, за да може, когато ви се наложи да скъсате цигара по средата и да споделите с друг пушач. Тъй като дължината на цигара за споделяне е идентична с тази на другите видове цигари, след като я скъсате ще изпушите половин, а не цяла, което отново ще намали вредното действие, оказващо ви пушенето.

 

В допълнение, използвайки цигарите с дизайна на Ценг И Вен ще можете по-лесно да следите колко цигари сте изпушили и да контролирате целият процес. Това е така, тъй като на всяка една негова цигара, с малка цифра на върха на филтъра има изписано число, показващо, поредният й номер.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 9 години
2
4
!
Отговори
Много лошо мнение имате за пушачите, но ние можем да броим до 20, не е нужно цигарите да имат номера.Цигарата от снимката помислих, че ще я пушат двама човека едновременно и по някое време ще се целунат
Страница 1 от 1