.

Какво трябва да знаете за добрата хидратация? [част втора]

Какво трябва да знаете за добрата хидратация? [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Действия за правилна хидратация на кожата. Пилинг. Почистването и пилингът на кожата се осъществяват с помощта на гел за измиване на лицето, мляко за почистване, сапун без „сапун“, вода и кърпа - в зависимост от типа кожа. Пилингът е необходим преди всичко да отстрани мъртвите клетки от повърхността на кожата. По този начин подхранващите препарати за грижа за кожата по-лесно проникват в дълбоките слоеве, където действат.

 

Тонизиране. Тонизирането - употребата на тоник е основа за рехидратация и освежаване на кожата. Тоникът трябва да съдържа билкови екстракти с успокояващо и освежаващо действие в зависимост от типа кожа (лайка, невен, хамамелис, зелен чай, алое...). Наред с това този несъдържащ алкохол тоник трябва да има в състава си и колаген, еластин, алантоин и други активни съставки, които връщат влагата и блясъка на кожата.

 

 

Бръчки. Разбира се, че никой не мисли за бръчки в тийнейджърските години. Проблемът е, че животът, който водим сега, ще се отрази на лицето ни след години. Ако искате да имате хубава кожа, когато сте на 40 и 50, трябва да знаете някои неща и да спазвате някои правила. Не бива да прекалявате със слънцето, защото то е изключително вредно. Освен това трябва да хидратирате кожата си много добре, за да имате свеж и сияен вид на по-зряла възраст.

 

Приложението на хидратиращи средства - тези препарати могат да бъдат в различна фармацевтична форма: крем, лосион, емулгел, серум - в зависимост от типа и възрастта на кожата. За младежката кожа е много важно да използвате правилни продукти. Повечето младежи имат проблеми с акнето, което върви за ръка с мазната кожа. Това е неприятен проблем, но е хубаво да подберете продукти, подходящи за проблемна кожа. Не бива да забравяте, че повечето продукти против акне изсушават кожата и трябва да използвате с тях хубав хидратиращ крем.

 

Хидратация на организма. Естествено не трябва да забравяме и за хидратацията на кожата на тялото, което изисква комплексни грижи, както и лицето, за да може кожата да запази жизнеността си през годините. Ако кожата ви е суха, трябва да избягвате топката вода и продължителното къпане, които допълнително я изсушават, и трябва да използвате меки сапуни, тип shower oil, да разредите пилингите и ежедневно да използвате хидратантни кремове и лосиони за тяло. Кремът се нанася след вземането на душ, който продължава най-много десет минути, особено след интензивен пилинг, когато кожата го попива най-бързо. Подобен крем следва да съдържа масло от ший (карите), пчелен восък, билкови екстракти, както и вече споменатите такива при кремовете за лице като колаген и еластин.

 

Съществуват още много съвети за правилна хидратация на тялото и кожата, но и тези са напълно достатъчни, ако се придържате към тях. От особено значение е през лятото да отдадете необходимото внимание за поддържане на кожата, за да дочакате настъпването на есента с равномерен тен, без петна и увреждания, които се срещат особено често напоследък.

 

Как да изберете подходящия хидратантен крем? Добрият хидратантен крем за лице трябва да тонизира, да успокои и да хидратира кожата. Хидратантните кремове и останалите препарати обикновено съдържат два вида вещества: хумектаяти (повишават влажността - урея, хиалурон), емолиенти (омекотяват и предпазват кожата, естествени восъци - масло от ший, какаово масло, жожоба).

 

За да има хидратиращо действие, кремът трябва преди всичко да съдържа естествени восъци (масло от ший, какаово масло, пчелен восък), растително олио (маслина, бадем, гроздови семки), растителни екстракти (лайка, невен, алое), както и фактори за овлажняване и хидратация (алантоин, урея, хиалурон).

 

Независимо от типа кожа употребата на хидратиращи средства е изключително важна при ежедневната грижа. Ако кожата е дехидратирана, потните жлези започват да отделят себум, за да може да се предпази кожата от по-нататъшна дехидратация, и най-често сухата (дехидратирана) кожа изглежда прекалено мазна и лъскава заради себума, който има защитна роля. Затова е необходимо да се използва хидратиращ гел, лосион, крем.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
SofiaIv
преди 9 години
1
0
!
Отговори
При всички случаи трябва да се пие и колаген като хранителна добавка, задължително с витамин C. Най-ценният е от кожа на риба и е производство на полската компания Inventia http://collagen.club/Освен това единствен в света е жив колаген, с жива тройна верига, а не хидролизат, с накъсана структура и само той се усвоява 95% от организма
Страница 1 от 1