.

Няколко причини, поради които да не пропушваш

Няколко причини, поради които да не пропушваш
Снимка: freeimages.com

Отвсякъде чуваме, че трябва да живеем здравословно, да се храним правилно, да спортуваме и да изглеждаме добре. Към днешна дата ценностите се променят и ако до преди няколко години беше модерно да се употребяват цигари и наркотици, вече дойде ерата на здравословния живот. Ако все още се колебаеш дали да пропушиш, ще ти дадем няколко причини, поради които да не го правиш.

 

Не е модерно. Както казахме, вече няма да ти се смеят, ако не пушиш. Преди години много тийнейджъри пропушиха само заради мнението на другите и глупавата мода. Сега можеш да търпиш подигравки за това, че водиш нездравословен начин на живот и не се грижиш за себе си.

 

Скъпо е. Замисли се колко струва една кутия цигари. Дневният ти бюджет може много сериозно да намалее, заради цигарите. Ако всеки ден си купуваш кутия цигари, замисли се от какво трябва да се лишиш, за да ти стигат парите. Вероятно ще пропускаш сбирките с приятели на по кафе, защото няма да имаш достатъчно пари.

 

Вредно е. Факт е, че при пушачите е повишен рискът от рак на белите дробове и гърлото, както и от сърдечносъдови заболявания. Сигурен ли си, че искаш да си причиниш нещо подобно, само заради удоволствието от цигарите? Най-добре помисли за здравето си. Не забравяй пожълтелите зъби, задъхването и кашлицата.

 

Погрозняваш. Това изобщо не е мит. Пушачите остаряват по-бързо, годините им личат повече и са по-съсипани. Кожата страда много, защото не се насища с кислород. Тютюнопушенето стеснява кръвоносните съдове и така намалява притока на кръв. Така кожата губи своята свежест, става сива, колагенът не се възстановява и се появяват бръчки. Зъбите пожълтяват и усмивката не е така красива като преди. Дори косата губи своят блясък и става безжизнена.

 

Изпитваш трудности в спорта. Ако искате да сте красиви и здрави, трябва да спортувате. Разбира се, дори сутрешният крос в парка, може да бъде кошмар за теб, ако пушиш. Ще се задъхваш лесно, ще ти е трудно да тичаш и ще се изморяваш по-бързо.

 

Тровиш и околните. Пушенето е право на личен избор. Знаеш последствията и сам решаваш дали да се тровиш, или не. Проблемът идва, когато пушиш около непушачи. Димът е вреден и по този начин вредиш и на останалите.

 

Имаш гадже, което не пуши. Кошмарът за всеки непушач е да се целува с пушач. Миризмата на цигари е неприятна, усеща се в дъха, пропива се в дрехите. Ако имате гадже непушач, изобщо не си мислете да започвате да пушите, ако не искате да ви зареже.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
WickedSick
преди 9 години
3
1
!
Отговори
trudno se otkazvat
Justya99
преди 9 години
4
14
!
Отговори
Човек спестява близо 3650 лв на година, ако не пуши!
ani_banani
преди 9 години
4
18
!
Отговори
Опитвала съм цигари и не мисля, че ще опитам отново :) Просто не си заслужава.
papugai
преди 9 години
14
17
!
Отговори
Околните са ми последната грижа, по-грозен няма как да стана, по здрав също.А цигара с кафе и след секс бие всичко останало.
Страница 1 от 1