.

Кои са ситуациите, когато трябва да се въздържаш от купуване на нови дрешки

Кои са ситуациите, когато трябва да се въздържаш от купуване на нови дрешки
Снимка: iStock

Със сигурност доста пъти ти се е случвало да тръгнеш на шопинг и да се прибереш с дрехи, които носиш максимум веднъж – два пъти. Това, че нещо ти е харесало в магазина, определено не означава, че ще ти хареса и когато се прибереш вкъщи. Затова виж кои са ситуациите, при които трябва да се въздържаш от покупка:

 

За да облечеш дрехата, която си си харесал/а, трябва да си сложиш специално бельо, което или нямаш, или не обичаш да носиш. Да, със сигурност ще успееш да изтраеш с него няколко часа, но нужно ли е?

 

Дрехата ти харесва изключително много в магазина, но осъзнаваш, че нямаш с какво да я съчетаеш. Това обаче не те спира. Мислиш си, че след време ще си купиш обувки, чанта или нещо друго, което ще ѝ отива. Не позволявай на една дреха да те хипнотизира.

 

 

Не знаеш дали тази дреха наистина ти харесва и как ще се чувстваш в нея, когато я носиш. Най-добре е да си купуваш дрехи, които наистина те вълнуват, а не просто поредния парцал, който ще метнеш в гардероба и който ще носиш от време на време с не особено голямо желание.

 

Прекарваш известно време в един магазин, мериш сто дрехи и накрая не си харесваш нищо. Продавачката обаче е изключително мила с теб и се опитва да ти помогне. Ако обаче нищо не ти допада, в никакъв случай не се чувствай длъжен/на да си купиш поредната излишна дрешка.

 

Мислиш да си купиш една много готина блузка, която според теб ще седи идеално с белия ти панталон. Прибираш се у дома и установяваш, че двете дрехи хич не си отиват. Затова, преди да си купиш нещо, помисли за поне два начина, по които можеш да го носиш.

 

Цял ден обикаляш по магазините, но не можеш да си харесаш нищо и искаш да си купиш каквото и да е било, не за друго, а за да не се връщаш с празни ръце у дома. В никакъв случай не допускай тази грешка.

 

Харесваш си наистина готина дрешка, която обаче никак не ти отива. Няма смисъл да се подлагаш на диети и да прекарваш часове наред във фитнес залата, за да се напъхаш в новите си дънки. Промени хранителния си режим и спортувай редовно заради себе си, а не заради някаква нова дреха.

 

Приятелите ти са ти подарили ваучер за рождения ти ден и ти бързаш да го използваш. Ако има достатъчно време преди той да изтече, по-добре изчакай, докато в магазина се поява дреха, която наистина ти харесва.

 

Това е дреха, за която винаги си си мечтал/а, но шансът да я облечеш клони към нула. Хубаво е човек от време на време да се облича по-нестандартно, но ако със сигурност знаеш, че няма да я носиш повече от 2-3 пъти, просто не я купувай. По-добре си дай парите за нещо по-практично.

 

Дрехата е евтина, но в същото време е и голям боклук – материята е кофти, шевовете са криви, има евтини камъчета по себе си и след няколко изпирания картинката ще се обели. Колкото и да ти харесва моделът, по-добре потърси нещо по-качествено, макар и на по-висока цена.

 

 

Има хора, които определено проявяват мазохизъм, когато си купуват нови дрехи и обувки. Те са готови на всичко, за да носят това, което са си харесали в магазина. В никакъв случай не бъди като тях. Не се самозалъгвай, че с времето дрехата/обувките ще ти станат по-удобни. Това просто няма как да се случи.

 

Излизаш на шопинг с идеята да си купиш нещо конкретно, но така и не го намираш. Намираш обаче нещо подобно. Не си заслужава да си купуваш дреха, която не е точно това, което искаш. По-добре продължи с търсенето.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...