.

Досадните неща, които много емоционалната ти приятелка прави

Досадните неща, които много емоционалната ти приятелка прави
Снимка: Pixabay

 

Всеки има по една много емоционална приятелка, която приема всичко много навътре. Като емоционален човек разбирам това с пълна сила, но има хора, които отиват далеч в своите силни усещания и предприемат действия, които те ужасяват.

 

Спира да си вдига телефона. Когато човек се чувства зле понякога спира да комуникира с останалите. Дали защото не иска другите да виждат смазания й вид, или просто защото не й се занимава с чуждите проблеми сега никой няма да и да разбере, защото няма как да я попиташ, защото не си прави труд да вдигне телефона. Това е ужасно стресиращо за теб, защото ти искрено се притесняваш за нея, а тя искрено не желае да те вижда в моменти на силни негативни емоции. Пък и хубави. Ако има ново гадже най-вероятно няма да я видиш дълго време. Разбираемо, но малко досадно. И като говорим за виждане…

 

Когато се чувства зле не я виждаш с месеци. Не защото ти си лош приятел и не ти се пилеят часове в това да я слушаш как се оплаква. Тъкмо напротив, искаш да си до нея, но тя освен че не те удостоява с гласа си, отказва и да те види. Не ти отказва с думи, защото ти не успяваш да се свържеш с нея, а ти отказва като ти го показва. Не желае да е в присъствието на други хора и понякога това може да е адски обидно за теб. Ти не си „други хора“, а нейна много близка приятелка, но за нея тези етикети излитат през прозореца, когато се чувства зле. Чувстваш се гадно, защото не можеш да й помогнеш, защото тя не иска и усещането за неизпълнен дълг може да бъде много стресиращо.

 

 

Разказва ти за какво е била цялата драма чак когато всичко е приключило. След много дълго време на никаква комуникация с нея тя най-сетне ти вдига телефона. Вдига, защото ти продължаваш да й звъниш. Може да не ти отговаря на обаждания и да не ги връща, но фактът, че не си спряла да я търсиш през цялото време я ласкае, така че не се отказвай. Но както и да е, успяваш да се свържеш с нея и да я изкараш от тях. Питаш я за какво е било цялото нещо и тя ти го разказва, но на този етап и да ахкаш и да охкаш, и да изразяваш съчувствие всичко вече е свършено. Тя се е справила с проблема, минала е през него и ти нямаш заслуга за това. Изисква се сравнителна емоционална сила, за да се справиш с идеята, че не си способна да помогнеш на близък човек, на който даже не му хрумва да търси помощта ти. Поставя цялото ви приятелство малко под въпрос, но не се поддавай на тези негативни мисли. Всички взаимоотношения пишат собствени правила ако при вас това е начинът, значи това е начинът.

 

Не ти дава да й помогнеш. Ако все пак успееш да се установиш някаква връзка с нея, докато проблемът още е в процес, то не се радвай особено. Няма да поиска помощта ти. Ти ще й я предложиш, но тя любезно ще откаже. Отново ще се чувстваш така все едно не си си свършила работата, но не можеш да промениш ситуацията.

 

Приемаме хората такива, каквито са. Ако знаеш, че приятелката ти е такава и такава и прави това и това по време на кризисни ситуации просто го преглъщаш и продължаваш да си до нея. Така стоят нещата.

 

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...