.

Според Стивън Кинг поредицата "Здрач" е "порно за тийнейджъри"

Според Стивън Кинг поредицата
Снимка: outnow.ch

Няма човек, който да не е чувал за бестселъра „Петдесет нюанса сиво“ на Е. Л. Джеймс. Според някои е истински хит, според други е наситен с прекалено много цинизми. Стивън Кинг е прочел бестселъра и след това не е усетил наличие на „порив“ да продължи с прочита, пише в. „Гардиън“.

 

 

66-годишният писател, чийто 56-и роман „Доктор Сън“ излиза на книжния пазар на 26-и септември сподели, че е чел романа „Петдесет нюанса сиво“, но не почувствал желание да продължи. Според много хора книгата е „порно за мамчета“, но според Стивън Кинг той всъщност е зареден със силен сексуален заряд за жени на възраст между 18 и 25 години.

 

Писателят може да не е настроен позитивно към книгата „Петдесет нюанса сиво“, но не пести похвалите си за друга британска писателка – Дж. К. Роулиг, добила популярност с поредицата си „Хари Потър“. Според Стивън Кинг тя е отличен разказвач на истории и романа й за възрастни „Вакантен пост“ е по-добър от всичките й романи за Хари Потър.

 

Стивън Кинг може да реди хвалебствия за Дж. К. Роулинг, но определено няма положително мнение за поредицата „Здрач“ на Стефани Майър. Според него това е „порно за тийнейджъри“. В поредицата не се набляга на историите за вампири и върколаци, а за това как любовна на едно момиче може да направи лошото момче добро.

 

А какво е вашето мнение за книгите, които споменахме?


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
DeathPill
преди 10 години
1
0
!
Отговори
"Здрач" е блудкава боза,нищо вълнуващо.Ето това правят романтичните души с вампирите-"книжно порно".
Lie
преди 10 години
1.5
0.5
!
Отговори
И Кинг, и Роулинг са гении в своята област. Стефани Майър със ''Здрач'' чорапи да яде.
papugai
преди 10 години
1
0
!
Отговори
До kaRamella: В поредицата не се набляга на историите за вампири и върколаци, а за това как любовна на едно момиче може да направи лошото момче добро.------------------------------------------------------------------------------Само секс ти е в главата.
kaRamella
преди 10 години
1.5
0.5
!
Отговори
Имах впредвид че в Истинска Кръв има много повече секс сцени. Нали за това става дума.
DarthLord
преди 10 години
4.5
3.5
!
Отговори
Абсолютно е прав! Двамата с Дж.К.Роулинг са гениални писатели, променили света на книгите, като цяло. Писателката на 'Здрач' не е допринесла нищо.
papugai
преди 10 години
8.5
7.5
!
Отговори
Къде си тръгнала да сравняваш тая пумия Здрач с True Blood
kaRamella
преди 10 години
7
6
!
Отговори
Тогава не е гледал Истинска Кръв
Страница 1 от 1