View Full Version : Слаба, изтощена, падаща коса.
Преди косата ми беше много дълга - почти до кръста. Беше хубава и много гъста. Но когато отидох на фризьор с идеята да я скъся, само да я скъся, до раменете - той ми я направи на два пласта и я филира. Първият месец беше просто ужасно тънка, бързо се омазняваше и седеше все едно е много рядка. Същото положение и 2-ия месец. 3-ият вече се пооправи, сега е в някакво неопределено състояние.
Искам да я задържа гъста и хубава, но просто не знам какви продукти да ползвам.. А дали, ако пак си я изравня, ще е по - добре?
Само да поясня - права е, не я третирам по абсолютно никакъв начин. Оставям си я права и свободна.
Kато за начало ще ти кажа, че добре правиш, че не я третираш. Иначе филирането по принцип не се отразява много хубаво на косата. Не позволявай повече да ти я филират. Хубаво е да си купиш някаква маска и особено сега зимата да ползваш балсами на растителна основа. Иначе какво още да ти кажа. Можеш да си вземеш и витамини за коса, защото зимата косата има нужда от витамини.
косата ми е средна дължина,гъста,чуплива и ядски трудно се изправя(но пък седи къдрава с дни)..много ми се иска да седи права по-дълго,но може би защото е гъста,си оставам само с желанието.дали ако я изтъня цялата по-лесно ще се изправя или да я остава гъста ?
giveupbitch
11-14-2009, 20:20
косата ми е средна дължина,гъста,чуплива и ядски трудно се изправя(но пък седи къдрава с дни)..много ми се иска да седи права по-дълго,но може би защото е гъста,си оставам само с желанието.дали ако я изтъня цялата по-лесно ще се изправя или да я остава гъста ?
и аз тва питам.. 8-)
Ами, аз не бих те съветвала да си изтъняваш косата, само ще я съсипеш. Все пак на всеки се отразява различно, но в повечето случаи косата се скапва. А и след като имаш гъста коса, мисля че ще е хубава дории да не е идеално права...
giveupbitch
11-15-2009, 09:39
Ами, аз не бих те съветвала да си изтъняваш косата, само ще я съсипеш. Все пак на всеки се отразява различно, но в повечето случаи косата се скапва. А и след като имаш гъста коса, мисля че ще е хубава дории да не е идеално права...
да,определено,но съвсем леко филиране не вярвам да навреди о.О
Ти си решаваш. Аз споменах моето мнение за филирането.. иии малко по- нагоре също.Може и да не навреди, но може и да навреди. Сама реши дали да рискуваш.
идеята е,че не се поддава на изправяне и много се дразня като си направя косата и след 10 мин съм пак начупена :(
giveupbitch
11-15-2009, 10:12
идеята е,че не се поддава на изправяне и много се дразня като си направя косата и след 10 мин съм пак начупена :(
и аз съм така..а се изправям на най-високата степен :x
и азз :( като се направя с машата и седи много красиво и държи,ама с пресата нямам шанс :( интересното е,че от едната страна кичурите отпред са ми прави,от другата винаги!! са начупени :-x
(на снимката заграденото се чупи 8-) )
http://prikachi.com/images.php?files/1165136n.jpg
giveupbitch
11-15-2009, 10:26
и азз :( като се направя с машата и седи много красиво и държи,ама с пресата нямам шанс :( интересното е,че от едната страна кичурите отпред са ми прави,от другата винаги!! са начупени :-x
(на снимката заграденото се чупи 8-) )
http://prikachi.com/images.php?files/1165136n.jpg
леле,и на мен така ми се чупи едната страна О.о аз за
щото съм и на 2 дължини и още по-зле..абе,не знам кво да правя вече. :D
аз си мисля сега да се постижа на черта,ама много ще ми скъси косата.. :( дали ако съм на черта ще се чупи ?
моля ви препорачааите ми някакъв шампоан или балсам за изтощтена коса средна на дължина с много тънък косъм благодаря от сега :-) :-) :-) :-)
elisa_fenka
11-15-2009, 17:51
Може ли някой да ми каже хининовата вода от къде се купува колко струва и как се използва? :)
AraBella
11-15-2009, 18:38
Хининовата вода е около 2 лева даже може и за по-малко да я намериш,продава се в аптеките и мисля,че се използва за по-бързо порастване на косата.
courtney
11-15-2009, 18:47
heiress, и аз искам да те питам нещо. Преди време си мислех да си купувам тривитаминол, но се отказах първо защото моята коса по принцип расте доста бързо, и второ защото е склонна към омазняване и това ми е голям проблем, та допълнително да я омазнявам ми се стори безумно. Та имам два въпроса към теб - можеш ли да ми кажеш нещо изпитано и ефикасно срещу мазна коса, знам че е от хормоните и възрастта, обаче аз по-рядко от веднъж на два дни не я мия. :? Просто през ден се налага, а знам, че е вредно. Ползвала съм хиляди шампоани, но без огромен ефект. И вторият ми въпрос е, нещо за по-гъста и обемна коса да ми предложиш? Защото не че ми е рядка, но е слаба, и искам да стане малко по-гъста и обемна. :) Дано имаш някакви предложения.
Някой ползвал ли е масло от пщеничен зародиш да изкаже мнение?
iFkaAa, мисля, че шампоаните и балсамите нямат кой знае какъв ефект върху заздравяване на косата. По-скоро някаква маска си намери за заздравяване. Щом ти е тънка косата, предлагам ти да си избереш някакъв шампоан, който е за къдрава коса, защото киселинността е по-малка и не вреди толкова на косъма. Избягвай шампоани с висока киселинност (такива са шампоаните за мазна коса и за обем).
моля ви препорачааите ми някакъв шампоан или балсам за изтощтена коса средна на дължина с много тънък косъм благодаря от сега :-) :-) :-) :-)
Ако искаш опитай.. има една маска на DENISE- в жълта кутия е.. много е хубава.
Един съвет (горчив личен опит) НЕ си филирайте и изстънявайте крайщата на косата!!! Огромна грашка е това, аз я направих преди 2 години и повече никога няма да си филирам крайщата. Косата (ако не е изправена с преса редовно, а сещате се до какво води това) се изсушава и стои буквално като слама. Затова по-добре със чуплива, но хубава и силна коса, отколкото с филирани крайща.
heiress, и аз искам да те питам нещо. Преди време си мислех да си купувам тривитаминол, но се отказах първо защото моята коса по принцип расте доста бързо, и второ защото е склонна към омазняване и това ми е голям проблем, та допълнително да я омазнявам ми се стори безумно. Та имам два въпроса към теб - можеш ли да ми кажеш нещо изпитано и ефикасно срещу мазна коса, знам че е от хормоните и възрастта, обаче аз по-рядко от веднъж на два дни не я мия. :? Просто през ден се налага, а знам, че е вредно. Ползвала съм хиляди шампоани, но без огромен ефект. И вторият ми въпрос е, нещо за по-гъста и обемна коса да ми предложиш? Защото не че ми е рядка, но е слаба, и искам да стане малко по-гъста и обемна. :) Дано имаш някакви предложения.
Значи, мога да ти кажа една маска, която на мен много ми помогна, ако искаш опитай, ако не ще мислим нещо друго. Маската се състои от: хума, 1 жълтък, малко алкохол, 1 картоф- пасиран така че да може да използваш сока му, малко кафе и малко зехтин. Мисля че ще има ефект.
Успех!
Един съвет (горчив личен опит) НЕ си филирайте и изстънявайте крайщата на косата!!! Огромна грашка е това, аз я направих преди 2 години и повече никога няма да си филирам крайщата. Косата (ако не е изправена с преса редовно, а сещате се до какво води това) се изсушава и стои буквално като слама. Затова по-добре със чуплива, но хубава и силна коса, отколкото с филирани крайща.
И аз това се опитвам да обясня.
преди няколко дена видях тези спрейове кажете ми ще ми помогнат ли http://www.ivis.bg/gliss-kur-total-repair-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0-200%D0%BC%D0%BB-p2530.html това е единият http://www.ivis.bg/gliss-kur-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B2%D 0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%B0%D0%BC-200%D0%BC%D0%BB-p2905.html а този е другия ...
обмислях и да си купя кристали, но прочетох някаде че заздравявали косъма само на външен вид а иначе овреждали много и незнам дали да си зема :-o :-o :-o
sexa_na_kompleksa
11-16-2009, 14:14
Значи, мога да ти кажа една маска, която на мен много ми помогна, ако искаш опитай, ако не ще мислим нещо друго. Маската се състои от: хума, 1 жълтък, малко алкохол, 1 картоф- пасиран така че да може да използваш сока му, малко кафе и малко зехтин. Мисля че ще има ефект.
Успех!
Зехтина може ли да се замени с нещо друго?
courtney
11-16-2009, 19:13
Успех!
А тази маска, която ти предлагаш, за кое от двете е - за омазняването или за по-голям обем и гъстота на косата? И още нещо, не успявам да намеря пасатора вкъщи, какво да го правя тоя картоф сега? 8-) А и колко често се прави тази маска? :)
Успех!
Дам, с растителни масла или в най- лошия случай с олио.. няма проблем. :)
Успех!
А тази маска, която ти предлагаш, за кое от двете е - за омазняването или за по-голям обем и гъстота на косата? И още нещо, не успявам да намеря пасатора вкъщи, какво да го правя тоя картоф сега? 8-) А и колко често се прави тази маска? :)
Предполагам, че ще ти помогне и за двете.. иначе картофа можеш да го настържеш на ренде и след това да го изстискаш.. даже май става по- лесно.
преди няколко дена видях тези спрейове кажете ми ще ми помогнат ли http://www.ivis.bg/gliss-"мъжки полов орган"-total-repair-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0-200%D0%BC%D0%BB-p2530.html това е единият http://www.ivis.bg/gliss-"мъжки полов орган"-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B2%D 0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%B0%D0%BC-200%D0%BC%D0%BB-p2905.html а този е другия ...
обмислях и да си купя кристали, но прочетох някаде че заздравявали косъма само на външен вид а иначе овреждали много и незнам дали да си зема :-o :-o :-o
Ами да.. истина е, че кристалите изтощават косата, правилно си разбрала.
Всеми си масло от ленено семе.. то подхранва и ефектът е същият.
sexa_na_kompleksa
11-18-2009, 12:40
Какво масло по-точно? Нещо като бадемовото ли? Защото май бях чела, че то омазнява косата. А олиото няма ли и то да омазни допълнително?
Няма как да знаеш дали ти омазнява косата, ако не си го пробвала. ;) Други масла препоръчвам от гроздови семки, от пшеничен зародиш, от жожоба, масло от карите (или още 'ши'), зависи кое ще намериш. ;)
Какво масло по-точно? Нещо като бадемовото ли? Защото май бях чела, че то омазнява косата. А олиото няма ли и то да омазни допълнително?
Еми, бадемовото масло е добър вариант. Не омазнява.. омазнява само, ако не го измиеш добре.
LovelyGirl
11-18-2009, 18:48
Аз от скоро ползвам тривитаминол и вече виждам разлика.Е, още не в дължината, защото съм го ползвала само 3-4 пъти, но става супер мека и я чувствам много по-здрава като прекарам пръсти през нея.Аз никога не съм имала проблем с омазняването на косата и сега тривитаминолът също не и влияе по този начин :)
Това масло от карите е ужасно. :? Хич не съм доволна. Едвам се разтапя, пък като си го сложиш на косата след малко става на отново на бели бучки.
Sladurchoo
11-19-2009, 17:21
искам да попитам къде мога да си намеря тривитаминол ?
joannalof
11-19-2009, 19:28
Аз искам да питам дали хининовата подхранва корените и дали ще ми помогне за косопада? Защото на бутилката пише,че подхранва корените :D
Аз искам да питам дали хининовата подхранва корените и дали ще ми помогне за косопада? Защото на бутилката пише,че подхранва корените :D
Да тя е точно за корените
Ще ти помогне ;)
Isabelle
11-19-2009, 19:34
погледни хранителния си режим :)
sh3_1s_7h3_0n3
11-19-2009, 20:00
Задължително подстригване на месец-месец и половина. Иначе си е цяло мъчение за косата, ако се подстригва на 3-4-5-6 месеца.
Това масло от карите е ужасно. :? Хич не съм доволна. Едвам се разтапя, пък като си го сложиш на косата след малко става на отново на бели бучки.
Хм.. :-o А ефекта все пак какъв е при теб?
Ами, да.. може и да ти помогне, но имай в предвид, че е слаба и ще трябва повече време..
Задължително подстригване на месец-месец и половина. Иначе си е цяло мъчение за косата, ако се подстригва на 3-4-5-6 месеца.
И защо така мислиш?
kalpazanka
11-21-2009, 17:51
Бих казала, че зависи от всеки конкретен случай.
Можете ли да препоръчате някакъв продукт, който пази косата от студа?
И ако ви се мисли малко, мислите ли, че твърдението ми е донякъде вярно... значи моята коса не е мазна, но е склонна към омазняване, затова я мия през ден, или иначе казано 3 пъти седмично. Ползвам масла и противно на очакването да ми се омазнява повече, тя дори се пресушава. Когато се пресуши скалпа, той произвежда повече мастни клетки или както му се вика там и косата започва да се омазнява по-бързо. Значи все едно нищо не правя, иначе казано. Чудя се какво НЕ пресушава косата? И тъй като зимата по принцип косата се обезводнява (или не знам как е по-правилно да се каже) и се наелектрезирва и т.н., следователно някакъв продукт, който предпазва от студа ще и доставя необходимата влажност и така няма да си бия автогол с маслата. Хем ще мога да се мажа с масла да я подхранвам, хем като се намажа с нещо, което я предпазва от студа няма да се изсушава прекомерно. Вие как мислите?
Ами като цяло.. просто козметиката за коса за зимния сезон е по- различна.. прегледай си продуктите за коса и използвай тези, които съдържат пантенол, протеини и др.. Избягвай зимата да използваш сешоар, маша, преса... Избягвай миенето на косата с много гореща вода. Изпозвай рецепта за подхранване на суха коса и за нормализиране на кръвообръщението:
Разбъркай 1 с.л. рициново масло и 1 с.л. зехтин. Втрий в кожата на главата и завий със затоплена хавлия. Маската се отмива с помощта на шампоан. Добре е след това да използваш и подходящ балсам за коса.
Гледай да си набавяш достатъчно количество витамин Д в храните... иии мисля, че ако изпълниш това, няма да имаш проблеми.
Задължително подстригване на месец-месец и половина. Иначе си е цяло мъчение за косата, ако се подстригва на 3-4-5-6 месеца.аз пък преди 2 години категорично отказвах да се подстрижа и тогава когато го направих не беше подстригвана от 3 години :shock: е изкам да ти кажа че косата ми тогава беше невероятна малко под кръста живва и някакси ебе беше супер като я подстригах на пластове започна да стърчи и да се начупва и за да не е така я изправям с преса иначе е ужасна и сега се чудя как да я подхранвам.Аз пък няма да се подстригвам сега дълго време да видим как ще е !!! 8-) :grin:
Няма смисъл косата да се подстригва, ако не цъфти или не е с твърде сухи краища...
погледни хранителния си режим :)
Да, това наистина оказва огромно влияние.. Правилното хранене е много важно за косата.
Здрасти,не съм прочеа всички страници за това и аз ще те питам.Значи моята коса я третирам много често почти всеки ден с преса и се изтощти много в последно време,започна да цъвти и тн. предполагам че ситуацията е ясна.Сега започнах да я третирам по-рядко 1-2 пъти в седмицата и като започна да се омазнява .... направо е стравна картинка.Та изкам да ми препоръчаш някаква домашна маска ако може> :oops:
Здрасти,не съм прочеа всички страници за това и аз ще те питам.Значи моята коса я третирам много често почти всеки ден с преса и се изтощти много в последно време,започна да цъвти и тн. предполагам че ситуацията е ясна.Сега започнах да я третирам по-рядко 1-2 пъти в седмицата и като започна да се омазнява .... направо е стравна картинка.Та изкам да ми препоръчаш някаква домашна маска ако може> :oops:
Еми.. за цъфтежа- като за начало ще ти препоръчам масло от пшеничен зародиш.. Почти не омазнява и можеш да го ползваш и преди и след миене на косата.. като ако е след, по- доре да внимаваш с количеството, защото все пак е масло.
Иначе.. за домашна маска.. разгледай някоя от миналите страници.. там съм дала няколко, а започвам вече много да се повтарям. Ако не намираш нещо- кажи, ще ти помогна.
:)
Здравейте!!! ако може да ме посаветвате моята коса я третирам всеки ден с преса и корените ми се омазняват мн бързо, краищата ми са сухи... :oops: :oops: :oops:
Направи си маска с хума, оцет, мед и бадемово масло.. може и вълтък.. така би трябвало да започне да се омазнпва равномерно.. слагай балсам само в краищата.
Направи си маска с хума, оцет, мед и бадемово масло.. може и вълтък.. така би трябвало да започне да се омазнпва равномерно.. слагай балсам само в краищата. :shock: :shock: да се омазнява равномерно :shock: :shock: :shock: ти ме уби брат :shock: :shock: не би ли трябвало да я посъветваш как да спре да се омазнява :?
Не съм брат.
И имах съвсем друго в предвид. Все пак косата така или иначе се омазнява.. нали по този начин се подхранва. Имах в предвид да се омазнява и в краищата, а не да стоят сухи и да се омазнява по- бавно, а не прекомерно в корените. Може би не съм се изразила правилно. Съжалявам, ако е така. Но маската ще помогне.
Аз да се похваля.. :-P
Направих си плитки и сега поне малко ще си почине косата ми.. много съм доволна.. не се сдържах.. :D
Magichkaa_
11-30-2009, 09:47
Направих си плитки и сега поне малко ще си почине косата ми.. много съм доволна.. не се сдържах.. :D
И аз преди така се правих,когато имах дълга коса,стоеше много хубаво....Ама преди 2 седмици ми я подстригаха късо/отзад на черта,а отпред на леки пластове/защото беше адси изтощена и нацъфтяла.. и сега,когато се правя на плитки става ужасно :(
BTW Вчера си направих маска с Тривитаминол,жълтък,ракия, цет и бадемово масло.Много съм доволна.Косата ми сякаш стой по-уформена.Като се има напредвид,че имам тънък косъм и..хвърчи на всякъде :D
Ако може да попитам за Тривитаминола.След като го отворя т.е. вчера,е годен до 4 седмици?После вече не мога да го използвам,така ли?
аз искам да се оплача!имам пърхут! :( не съм имала от няколко години ;( и вчера изпаднах в криза като се видях след баня.мама неска ще ми взима Клиър и дано да се избавя. :(
П.С:А как сърбии!!!
И аз преди така се правих,когато имах дълга коса,стоеше много хубаво....Ама преди 2 седмици ми я подстригаха късо/отзад на черта,а отпред на леки пластове/защото беше адси изтощена и нацъфтяла.. и сега,когато се правя на плитки става ужасно :(
BTW Вчера си направих маска с Тривитаминол,жълтък,ракия, цет и бадемово масло.Много съм доволна.Косата ми сякаш стой по-уформена.Като се има напредвид,че имам тънък косъм и..хвърчи на всякъде :D
Ако може да попитам за Тривитаминола.След като го отворя т.е. вчера,е годен до 4 седмици?После вече не мога да го използвам,така ли?
Не, не.. аз си направих такива.. негърски плитки.. с коса.
Иначеее тривитаминола.. на мен ми се е случвало да го ползвам и след като му изтече срока.. нищо му няма.. е, да не е една година, де.. но като цяло си е добре.. зависи къде го държиш.. аз моя го държа в хладилника.
аз искам да се оплача!имам пърхут! :( не съм имала от няколко години ;( и вчера изпаднах в криза като се видях след баня.мама неска ще ми взима Клиър и дано да се избавя. :(
Защо не пробваш с Низорал?
мама ми взе Клиър,той оправи сестра ми,ако не стане ще си взема Низорал :)
slynchoo
11-30-2009, 18:49
И аз бях така по едно време.
И ще ти препоръчам Низорал..наистина мн помага!Малко по-скъп е,но си заслужава.. :)
мама ми взе Клиър,той оправи сестра ми,ако не стане ще си взема Низорал :)
Еми, успех. Аз не знам много за този шампоан и ще замълча... като никога.. :-D
Gwendoline
12-02-2009, 17:52
здравейте
може ли да ми препоръчате нещо, само за да спре косопада! Тази година не знам какво става, но останах без коса, вече дори майка ми каза, че е изтъняла, а тя винаги вика "нищо ти няма, нищо ти няма" а освен това косата ми е тънка и още по-зле... :( купих си масло от пшеничен зародиш и масло от бадеми и мисля да ги смесвам, защото нямам време за маски, но ако ми кажете и още някакъв шампоан или нещо, ще съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО благодарна :( :( :( Ако може обаче добавете ориентировъчна цена и къде да го намеря - от аптека, ако е, най-добре
п.п. мин. година ползвах един Фитовал, от него ми се омазнява косата, та да не го препоръчвате :oops:
моля за включване, че утре да отивам да купувам.........
Gwendoline
12-02-2009, 18:20
ехооо :( :( :(
здравейте
може ли да ми препоръчате нещо, само за да спре косопада! Тази година не знам какво става, но останах без коса, вече дори майка ми каза, че е изтъняла, а тя винаги вика "нищо ти няма, нищо ти няма" а освен това косата ми е тънка и още по-зле... :( купих си масло от пшеничен зародиш и масло от бадеми и мисля да ги смесвам, защото нямам време за маски, но ако ми кажете и още някакъв шампоан или нещо, ще съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО благодарна :( :( :( Ако може обаче добавете ориентировъчна цена и къде да го намеря - от аптека, ако е, най-добре
п.п. мин. година ползвах един Фитовал, от него ми се омазнява косата, та да не го препоръчвате :oops:
моля за включване, че утре да отивам да купувам.........
Вземи си на DUCRAY, за косопад.. много е добър около 20 лв струва.
Е, какво "ехо" не мога по- цял ден да стоя във форума.
изправям се от скоро обаче косата ми е много слаба и с много тънък косъм и сега се чудя как да я запазя поне малко. Бях чела някаде че цаката била да слагаш лак преди да се изправиш обаче тои повреждал пресата и искам да ви питам с пяна постига ли се сащия резултат за косата и поврежда ли се пресата :-) :-) :-)
heiress имаш ли някакви наблюдения за този продукт? http://www.ivis.bg/l'oreal-hot-крем-за-изглаждане-p1951.html мисля утре да си го купя,защото се постригах късо и сега всеки ден се изправям.или може би да ми препоръчаш друг термозащитен? :-)
изправям се от скоро обаче косата ми е много слаба и с много тънък косъм и сега се чудя как да я запазя поне малко. Бях чела някаде че цаката била да слагаш лак преди да се изправиш обаче тои повреждал пресата и искам да ви питам с пяна постига ли се сащия резултат за косата и поврежда ли се пресата :-) :-) :-)
И пресата се поврежда и косата ти. Всички стилизиращи продукти вредят на косата.
heiress имаш ли някакви наблюдения за този продукт? http://www.ivis.bg/l'oreal-hot-крем-за-изглаждане-p1951.html мисля утре да си го купя,защото се постригах късо и сега всеки ден се изправям.или може би да ми препоръчаш друг термозащитен? :-)
Ами, няма да те лъжа.. не съм го ползвала... но както винаги съм смятала.. най- хубавият продукт е маслото от ленено семе.. върши работата на кристалите, но вместо да изтощава косата я подхранва. Иначе можеш да потърсиш и Cycle Vital Structure- Двуфазен термо-защитен лосион, който наистина е много добър.
Gwendoline
12-04-2009, 13:32
здравей, извинявай, че съм те засегнала... имах предвид някой въобще да пише в темата, а не точно ти, знам, че не може да си(сме) 24/7 в интернет.
А някакво мнение за Себорал имаш ли? В сайта на аптеки Фрамар прочетох доста ужасяващи коментари, а мислех да си го вземам - ето ги коментарите: http://www.framar.bg/seboral-forte-125-ml.-pid18003349.html
Искам да попитам как точно се използва бирата за къдрене и начупване? Като пяна ли? и още нещо: преди мнооого време бях чела някъде за къдрене на коса с белтък, даже и снимки бяха дали и изглеждаше много хубаво. Никъде обаче не мога да намеря информация, тааа някой от вас пробвал ли е?
и аз съм същата работа ..
здравей, извинявай, че съм те засегнала... имах предвид някой въобще да пише в темата, а не точно ти, знам, че не може да си(сме) 24/7 в интернет.
А някакво мнение за Себорал имаш ли? В сайта на аптеки Фрамар прочетох доста ужасяващи коментари, а мислех да си го вземам - ето ги коментарите: http://www.framar.bg/seboral-forte-125-ml.-pid18003349.html
Не, няма проблем.. може би съм била нерва.. а в такива моменти всички са ми криви.. :)
Иначе за Себорал.. и аз няма да ти дам добро мнение, защото съм ползвала и шампоана и лосиона и честно казано косата ми ставаше ужасна. Шампоана спрях да го ползвам, а докато не свърши флакона с лосиона слагах по 1 ц.л. от него в маската си за коса. Така лошия ефект понамаля, но не мога с точност да ти кажа дали ми е помагал. От маската ми ставаше хубава косата, но се съмнявам да е било от лосиона. Като цяло не ми харесва, но пък съм чувала, че някои момичета са много доволни. А не мога да ти дам обективно мнение, защото не съм го ползвала дълго, но поне мога да те посъветвам да си вземеш нещо друго, което гаранция, че ще е по- хубаво.
Искам да попитам как точно се използва бирата за къдрене и начупване? Като пяна ли? и още нещо: преди мнооого време бях чела някъде за къдрене на коса с белтък, даже и снимки бяха дали и изглеждаше много хубаво. Никъде обаче не мога да намеря информация, тааа някой от вас пробвал ли е?
Аз моята си я чупя с бира по принцип.. Сресвам я, намокрям я цялата с бира, отново я сресвам, връзвам я високо горе на кокче изчаквам хубаво да изсъхне цялата, след което я разтривам с хавлиена кърпа. Ефектът ми харесва много.
С белтък, незнам как може да се къдри. И аз съм чувала, но незнам как точно се прави.
та здр и от мен ,
какво бихте ме посъветали относно моята коса ....косата ми е къдрава , но самия ми косъм е мн тънак + тфа съм изрусена...грижа се мн за косата си , но е мн изтощена, правя и маски , слагам си крисали и ни я третирвам с преси и т.н + тфа искам дълга коса и поради тази причина отбягвам фризиорскити услуги от 2 месеца ...дайте някакъв съвет как да се грижа за тази руса коса,не искам да изглежда опърпана на където тръгва сега ...използвам - хума, бадемово масло,стимулант,тривитамин ол,хининова вода,кристали, пантен и маска на гарниер
heiress, ми незнам вече то май най - добре без никакви такива продукти, направо да са изправям и да не ми дреме (тя мойта преса уж хубаво покритие има керамично и тефлоново Remington e) дай някакъв съвет някои шампоан или балсам :-o :-o :-o
та здр и от мен ,
какво бихте ме посъветали относно моята коса ....косата ми е къдрава , но самия ми косъм е мн тънак + тфа съм изрусена...грижа се мн за косата си , но е мн изтощена, правя и маски , слагам си крисали и ни я третирвам с преси и т.н + тфа искам дълга коса и поради тази причина отбягвам фризиорскити услуги от 2 месеца ...дайте някакъв съвет как да се грижа за тази руса коса,не искам да изглежда опърпана на където тръгва сега ...използвам - хума, бадемово масло,стимулант,тривитамин ол,хининова вода,кристали, пантен и маска на гарниер
Еми, грижите ти са правилни.. мисля, че просто още няма ефект. Иначе моят съвет е да спреш с кристлите, защото вредят.
heiress, ми незнам вече то май най - добре без никакви такива продукти, направо да са изправям и да не ми дреме (тя мойта преса уж хубаво покритие има керамично и тефлоново Remington e) дай някакъв съвет някои шампоан или балсам :-o :-o :-o
Е, не можеш да очакваш само с шампоан и балсам косата ти да изглежда добре.. особено след като я изправяш.
tuana написа:
та здр и от мен ,
Еми, грижите ти са правилни.. мисля, че просто още няма ефект. Иначе моят съвет е да спреш с кристлите, защото вредят.
мерси...
но не разбирам ,защо да не използвам кристали , а нали те именно помагат за да не цъфне косата...
а и като съм се сетила това с бирата за къдрене ли го правите ...btw видях ,че си питала за бираната мая,лично аз не съм използвала ,но съм чувала за хубавия ефект върху косата,но пък от него се надебелявало
Защото всички химически продукти по един или друг начин увреждат косата.. не е хубаво.. писала съм много в темата за кристалите, ако искаш прегледай в някоя от по- задните страници.
Mimito1991
12-09-2009, 12:06
Здравей ,
имам гоооооляяям проблем ..
наскоро минах от черна на руса.
Косата ми стана ужасна, по-зле и от слама.Също така и много започна да опада :( моля те дай ми някакав савет как да я оправя :(
Еми, какво да ти кажа.. най- вероятно много си я изгорила и се е изсушила. Какви продукти ползваш?
nymphadora
12-10-2009, 14:08
тривитаминол!провери в нета за повече информация :) аз ползвам маската и съм страшно доволна :grin:
heiress кристалите вредят ли? :shock:
и как вредят аз си мислех, че предпазват и подхранват :(
и слагам по доста ама май вече трябва да ги спра
kofeIN4O
12-10-2009, 14:53
Моята коса е много изтущена от пресата и расте ужасно бавно.
Попринцип си я пръскам с хининова вода, но не виждам да расте по-бързо. По едно време използвах и стимуланта на Икаров. Седях с него 2 часа и си го слагах 2-4 пъти в седмицата, но нямаше ефект. Какво да използвам?
heiress кристалите вредят ли? :shock:
и как вредят аз си мислех, че предпазват и подхранват :(
и слагам по доста ама май вече трябва да ги спра
Еми, колкото предпазват, толкова и вредят. От една страна е хубаво да се ползват, но от друга не. Все пак си е химия.. както лака за коса.
Моята коса е много изтущена от пресата и расте ужасно бавно.
Попринцип си я пръскам с хининова вода, но не виждам да расте по-бързо. По едно време използвах и стимуланта на Икаров. Седях с него 2 часа и си го слагах 2-4 пъти в седмицата, но нямаше ефект. Какво да използвам?
Опитвала ли си с тривитаминол?
тривитаминол!провери в нета за повече информация :) аз ползвам маската и съм страшно доволна :grin:
Това е добре, че си доволна. Браво.
Състоянието на косата зависи от много фактори. На първо място това са нашите гени, но освен тях има още дълъг списък с причини за влошеното “здраве” на косата: прекаленото излагане на слънце, изсушаващ вятър, стрес, хлорирана вода, липса на движение, оскъдна почивка, редица заболявания /недостатъчност на щитовидната жлеза, себорея, псориазис, акне, екземи и др./, изморителни диети, приемане на недоброкачествена храна и др.
Вярно е, че с помощта на козметични маски и ефектни стайлинг продукти видът на косата може да се подобри, но да не забравяме, че в основата си остава грижата за здравето на организма, защото без него красотата е немислима. И така, предлагаме ви един лесен план, с който можете да внесете онази промяна във вашето хранене, която ще възстанови косата ви.
1. Запомнете полезните и вредните храни:
"приятели" на косата - кисело мляко, прясна тлъста риба, пресни зеленчуци и салати, пресни плодове, студено извлечени масла, зехтин, слънчогледови, тиквени и сусамови семена, орехи, морски дарове, кафяв ориз, елда, овес, бадеми, фурми и смокини.
"врагове" на косата - прясно мляко, сирене, кафе, кока-кола, шоколад, чипс, сол, захар, никотин.
2. Помислете кои от “враговете” можете да изключите от менюто си, и кои да ограничите.
3 Изберете три непоследователни дни от седмицата, в които да спазвате хранителния режим описан по-долу за възстановяване на вашата коса.
4. Поддържайте режима минимум 6 седмици.
А ето и самата диета:
ПЪРВИ ДЕН
Закуска:
200 мл. фреш от портокал и лимон + 100 мл. минерална вода, две препечени филийки пълнозърнест хляб, намазани с една с. Л. зехтин, едно твърдо сварено яйце и около 300 гр. краставица / или домат/ без сол.
Обяд:
Една голяма скумрия, печена на ска¬ра, залята със сока на половин лимон + гарнитура от 350 гр. задушени на пара броколи, моркови и карфиол, леко посолени, подправени с лъжица зехтин и малко лимонов сок.
Следобедна закуска:
Шепа сурови слънчогледови семена
Вечеря:
Порция варен ориз на пара и салата от пресни зеленчуци по ваш вкус, ле¬ко посолена.
Преди лягане:
Вместо десерт шепа сушени смоки¬ни и фурми / може и предварително накиснати във вода/.
ВТОРИ ДЕН
Закуска:
Купичка овесени ядки, сурови, на¬киснати от пре¬дишната вечер във вода. Плодова салата от ябълки и кай¬сии / ако сезо¬нът не позволя¬ва , заменете с други пресни плодове/.
Втора закуска: 250 мл. сок от морков, червена капия и ябълка, разреден с малко минерална вода на вкус
Обяд:
Задушена бяла риба с гарнитура от магданозени кюфтета и една средно голяма салатка, нарязана на ситно и залята с лимонов сок и зехтин.
Вечеря:
Спанак с ориз на фур¬на, едно варено яйце и салата от задушен пре¬сен чесън, подправен със слънчогледово олио.
След вечеря:
Шепа сурови лешници или орехи и няколко смокини
ТРЕТИ ДЕН
Закуска:
Чаша кисело мляко с няколко овесени биск¬вити и купичка компот от ананас.
Втора закуска:
Фреш от ябълки и ба¬нан.
Обяд:
Яйца по панагюрски /3 бр./, салата от пресен магданоз и стърган морков, подправена със зехтин и лимонов сок и две филийки пълнозърнест хляб.
Вечеря:
Пилешка пържола на скара, с гарнитура от задушено зеле и пресни настъргани морко¬ви.
След вечеря:
Чаша кисело мляко и една супена лъжица мед.
Тази диета е повече от отвратителна,особено през първите 2 дена.Сиренето защо пък да вреди?Аз без не него не мога да ям....
И да попитам.Вярно ли е,че кристалите за коса,вместо да намаляват цъфтежа,те го увеличава?
Да, но наистина е много полезна и има ефект.
винаги можеш да я залепиш с тиксо
в краен случай, канаколит
Кое да залепиш с тиксо?
Кое да залепиш с тиксо?
падащата коса??
боже какво друго може да е в тая тема... :-o
Oф, моля те.. недей да ми спамиш в темата.. тъпо е.
Oф, моля те.. недей да ми спамиш в темата.. тъпо е.
що бе
ако ти падне косата
тиксото помага
Много интерсно.. някакви 15/16 гоишни съсипват темите.. супер..
Много интерсно.. някакви 15/16 гоишни съсипват темите.. супер..
ех явно не съм се представил толкова добре колкото тея 15-16 годишни :(
Виж, наистина е тъпо.. престани- моля те.
princ3essSsS
12-18-2009, 11:19
дайте ми съвет плс.. мойта коса е къдрава и я изправям почти всеки ден и като излеза от нас и веднага ми си накъдря :-x :-x има и др момичета с къдрави коси и се изправят и не им си накъдря от тва влажно времеее :x :x опитах с шампоан за изправяни на коса... нищо неставааа :-x :-x :-x :-x и тва третиране, а с естествената ми коса приличам на овцааа :-x :-x :-x а с права се харесвам мн :grin:
Може пресата ти да не е хубава.Иначе на повечето момичета им се поначупва от влагата косата
дайте ми съвет плс.. мойта коса е къдрава и я изправям почти всеки ден и като излеза от нас и веднага ми си накъдря :-x :-x има и др момичета с къдрави коси и се изправят и не им си накъдря от тва влажно времеее :x :x опитах с шампоан за изправяни на коса... нищо неставааа :-x :-x :-x :-x и тва третиране, а с естествената ми коса приличам на овцааа :-x :-x :-x а с права се харесвам мн :grin:
ЕЕе ти кфо очаккваш в тоя сняг и дъжд-да стои като на снимка ли?Мн ясно че ше се начупи-не е от пресата,и лак да сложиш нема файда :D
Magichkaa_
12-18-2009, 16:33
Според мен това се дължи изцяло на вида на косъма ти.Преди също се изправях всеки ден,но косата ми се изтощи прекалено много.Преди месец спрях.Сега я чупя с пяна,оставам си я понякога естесвена,връзвам я.Подхранвам я с травитаминол,бадемово масалце,с маски.Косата ми живна!Сега даже само за празниците ще си изправя веднъж,като отида на фризьор да ме изправят и не мисля да я изправям-само за поводи :-D Тея шампоани за изправяне са боклуци според мен-никакъв ефект.Особено тоя на Нивеа.Не си мисли,че с къдрава коса приличаш на `овца`.Преди хората как са живели без преси и подобни екстри.
А каква ти е пресата ?
princ3essSsS
12-18-2009, 19:13
исках просто да ми предложите и да ми помогнете :smt022 :-#
Темата ми не е за прически, но все пак ще те посъветвам да я оставиш малко да почине. Оформяй си по- добре къдриците. Така хем ще са ти хубави, хем косата ще почине.. след като така и така не се получава.
А иначе е нормално от влагата да стане така.. особено, ако ти е по- силен косъма.
Според мен това се дължи изцяло на вида на косъма ти.Преди също се изправях всеки ден,но косата ми се изтощи прекалено много.Преди месец спрях.Сега я чупя с пяна,оставам си я понякога естесвена,връзвам я.Подхранвам я с травитаминол,бадемово масалце,с маски.Косата ми живна!Сега даже само за празниците ще си изправя веднъж,като отида на фризьор да ме изправят и не мисля да я изправям-само за поводи :-D Тея шампоани за изправяне са боклуци според мен-никакъв ефект.Особено тоя на Нивеа.Не си мисли,че с къдрава коса приличаш на `овца`.Преди хората как са живели без преси и подобни екстри.
А каква ти е пресата ?
Много добро решение си взела- браво.
princ3essSsS
12-19-2009, 10:40
мерси мн, ще се опитам да поработя по въпросо :-P :-) :smt007 :smt002
princ3essSsS
12-19-2009, 10:40
въпроса* :D :D
мерси мн, ще се опитам да поработя по въпросо :-P :-) :smt007 :smt002
Моля.. и успех. :)
Косопадът
Всеки човек би искал да има хубава, здрава и гъста коса. Но най-голямо значение на буйната грива отдават жените, защото за тях това означава атрактивност и женственост. И когато по четката или гребена започват да остават над 100 косъма дневно, а кожата на главата да просветлява, значи че косите окапват.
Косопадът не е само козметичен проблем, затова констатирате ли, че падането на косите е над нормалното, потърсете незабавно съветите на кожен лекар. Само той може да установи причината и да назначи
правилно лечение. Ако причината не е от органичен характер, би било добре да се замислите дали след измиване не сушите косите си с твърде гореща струя въздух, или може би шампоанът, който ползвате, е с твърде интензивно действие. Или често употребявате горещи ролки, които съсипват по-фините коси?
Причини за косопад
Причина за косопад могат да бъдат трайното студено къдрене и честото изрусяване. Някои лекарства също могат да повлияят върху растежа на косата.След раждане при младите жени често се наблюдава засилено опадане на косата, което обикновено след 3-4 месеца се нормализира.Не бива да се пренебрегват и диетите за отслабване. При някои драстични диети или ако се яде твърде еднообразна храна, се стига до недостатъчно подхранване корените на косата и тя започва да капе. Точната диагноза може да се постави стрихограма (изследване корена на косъма).
Какво помага за косопад
Старите изпитани домашни средства като тинктура от коприва или брезова вода за коса помагат за доброто кръвооросяване на кожата на главата. Но ако е налице особено силен косопад, подобни средства са безполезни. Срещу това може да помогнат някои медикаменти -17-алфаестрадиол, при положение че косопадът се дължи на хормонални смущения по време на климактериума. Също и аминексил, който омекотява втвърдения колаген в корените на косъма. Този медикамент дава много добри резултати както при жените, така и при мъжете.
Специалистите съветват оплакващите се от косопад да се консултират колкото е възможно по-рано с дерматолог. Съвременната медицина разполага с лекарства, които са в състояние да спасят косите от опадане, стига лечението да започне навреме.
друга причина да сте плешиви е че имате рак...
Някой да е казал, че е плешив? Или пак ще трупаме мнения съсипвайки темите. Намери си хоби или приятели и престани да съсипваш темите с малоумщините си.. на 10 ли си?
Някой да е казал, че е плешив? Или пак ще трупаме мнения съсипвайки темите. Намери си хоби или приятели и престани да съсипваш темите с малоумщините си.. на 10 ли си?
на 9 съм... и познавам 1 дето е плешива
и познай защо?
ИМА РАК!!!
sanyflower7
12-21-2009, 10:29
И аз искам да попитам нещо аз имам навика да си изправям косата и искам да ми кажеш някакви защитни продукти за по-малко вредене на пресата върху моята коса ! :) :-o 8) И искам да попитам изправянето на косата вреди ли и сериозно мойе ли след време да ти опада да ти изтънее !? Мерси предварително за отговорите :) 8) :-)
nymphadora
12-21-2009, 14:13
Можете ли да ми кажете нещо за хининовия шампоан-марка,цена,качество?Мерси предварително :)
И аз искам да попитам нещо аз имам навика да си изправям косата и искам да ми кажеш някакви защитни продукти за по-малко вредене на пресата върху моята коса ! :) :-o 8) И искам да попитам изправянето на косата вреди ли и сериозно мойе ли след време да ти опада да ти изтънее !? Мерси предварително за отговорите :) 8) :-)
Изправянето на косата вреди много.. а ефектът от изгарянето на косата може да се забележи и след няколко месеца. Опитвай се да си я поддържаш с маски.. слагай масло от ленено семе на влажна коса преди да се изправиш. По- добро е от кристалите и подхранва. Използвай защитни маски и е за предпочитане да си вземеш витамини за косата.
Можете ли да ми кажете нещо за хининовия шампоан-марка,цена,качество?Мерси предварително :)
Аз мисля, че най- добрият е на "Милва" около 2- 2.50 лв. е.. а относно качество.. добър е, но както всеки шампоан на различната коса се отразява по различен начин.
sunshine955
12-22-2009, 14:54
имам един въпрос - кое гори повече косата
- http://elekom.bg/images/EK-45.jpg това е пресаата ми ползвам само изправящата приставка
- или маша за коса (машата си е старичка,още от на мама времето )
според мен пресата я гори повече но ..
:-o зачудих се и затова питам теб :)
п.с. извинявам се за безмисления въпрос но ми трябва съвет,за за знам кое да ползвам повече за да предпазя поне малко косата си ... аз повече я правя с маша или с пяна но като се изправя и всички много ме харесват, аз също се харесвам права :) та затова те питам .. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
- http://elekom.bg/images/EK-45.jpg това е пресаата ми ползвам само изправящата приставка
п.с. извинявам се за безмисления въпрос но ми трябва съвет,за за знам кое да ползвам повече за да предпазя поне малко косата си ... аз повече я правя с маша или с пяна но като се изправя и всички много ме харесват, аз също се харесвам права :) та затова те питам .. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
И двете горят еднакво. Няма как да я предпазиш. Единствения начин е да спреш с пресата и машата.
heiress, може ли да те попитам за мнението за бебешките шампоани дали да се ползват от големи хора? Ти ползвала ли си? :)
По принцип не е хубаво, защото бебешките шампоани нямат същите измивни свойства. Ако беше хубаво да се използват и от големи хора щяха да са универсални шампоани.
След първите няколко измивания косата става хубава, но след време може да си имаш много проблеми с омазняването. Не ти го препоръчвам. Просто тези шампоани са за бебета.
pifiella
12-23-2009, 10:43
Хубава темичка!
Така и аз иамм въпросче- защо хининовата вода спря да ми действа..Ползвам от 1 година (имаше невероятен ефект)и от няколко месеца никакъв ефект..Сменях фирмите,ама никакво подобрение нямам :(
Хубава темичка!
Така и аз иамм въпросче- защо хининовата вода спря да ми действа..Ползвам от 1 година (имаше невероятен ефект)и от няколко месеца никакъв ефект..Сменях фирмите,ама никакво подобрение нямам :(
Е, нормало е .. трябва да павиш почивки. Опитай да направиш една почивка за околомесец и след това опитай пак.. мисля, че ще има отново ефект.
Спирулина - майчиното мляко на Земята
Това е друго синьозелено микроводорасло, което също е пълноценна, здравословна и лесноусвоима клетъчна храна. Съдържа над 100 хранителни съставки, действащи синергично, сред които 60% протеини, незаменими витамини и фитонутриенти, като например антиоксиданта бетакаротин, сулфогликолипиди, полизахариди и незаменими аминокиселини. Тя е богата на гамалиноленова киселина (рядко срещана есенциална мастна киселина), която по принцип се съдържа само в майчиното мляко – затова я наричаме “Майчиното мляко на Земята”.
Спирулината ни снабдява с много есенциални минерали и олигоелементи. Тъмнозеленото й оцветяване е резултат от струпването на естествени пигменти - хлорофил, фикоцианин и каротеноиди, които събират слънчевата енергия.
Спирулината расте толкова бързо, че може да осигурява до 20 пъти повече протеини на единица култивационна площ от соята и повече от 200 пъти от говеждото месо. Тя няма нужда от плодородни земи, докато за добиването на 1 кг царевичен протеин се губят 22 кг от повърхностния почвен слой, а за 1 кг протеини от говеждо месо - 145 кг.
Богатото и пълноценно хранително съдържание на спирулината осигурява много жизнено необходими съставки, които липсват на всекидневната ни трапеза. Тя дава на спортистите богат запас от енергия, полезна е за хората с проблеми в храносмилането, асимилацията и отделянето, помага на страдащи от диабет, стрес и депресия, подобрява имунитета укрепва всички органи и системи. Консумира се от столетия. В наши дни милиони хора по цялата Земя се възползват от този дар на природата.
Спирулината е изключителна богата на бетакаротин т.е. провитамин А (25 пъти повече от суровите моркови). Той може не само да предотврати появата на рак, но и да обърне неговото развитие. Естествената форма превъзхожда многократно синтетичните, тъй като се усвоява много по-добре от тялото. Бетакаротинът е естествен антиоксидант, който освен от рак, предпазва от сърдечни болести, подсилва имунната система, подпомага и ускорява заздравяването на рани и намалява размерите на туморите. Той понижава нивото на холестерола в кръвта и подобрява здравето на засегнатите от Чернобилската авария. Три грама спирулина осигуряват 180% от препоръчваната в САЩ дневна доза бетакаротин. Приемането на бетакаротин е за предпочитане пред приемането на вит. А, тъй като няма опасност от предозиране и странични ефекти.
Спирулината съдържа и големи количества вит. В12 (превъзхожда я само AFA) и е 3 пъти по-богата на вит. Е от суровия пшеничен зародиш. Нейната изключителна биологична активност е свързана с още много други витамини и физиологично активни вещества. Хората, които я консумират, се нуждаят от по-малко други храни.
Гамалиноленовата киселина е абсолютно необходима за развитието на бебетата. Тя се съдържа в най-големи количества в кърмата, а на второ място в спирулината – затова я наричат “майчиното мляко на планетата”. При възрастните ГЛК помага за намаляване на високото кръвно налягане и холестерола и облекчава артрит, пременструални болки, екзема, псориазис и други кожни проблеми.
Спирулината е богата (около 50 пъти по-богата от суровия спанак) на органично желязо, абсолютно нетоксично и лесноусвоимо. Това я прави много изключително ценна за кръвта. Богатото й минерално съдържание е от голяма важност и за здравата кожа, кости, нокти и зъби. В това отношение спирулината се доближава плътно до дивите Кламатски водорасли, ако се отглежда в добри условия.
Спирулината, както и AFA, съдържа 2 пъти повече протеини от следващия богат източник – соята, и 3 пъти повече – от говеждото месо, рибата и яйцата. В същото време в 1 г. суха водораслова маса се съдържат по-малко от 4 калории и почти никакъв холестерол. В състава й влизат 8 незаменими и 10 заменими аминокиселини, в правилно съотношение с усвоимост над 90%.
Спирулината е алкална и помага за поддържането на оптимално рН в организма. Поради неправилното хранене и употребата на прекалено много преработени, преварени, пържени и стари храни, както и газирани напитки, телата ни са прекалено подкиселени. Това е една от главните причини да боледуваме повече. За да бъдем здрави, е необходимо да поддържаме добър алкалнокиселинен баланс. AFA и спирулина ни помагат много в това отношение.
Спирулината е прекрасна храна за всички, с комплексен благотворен ефект върху целия организъм, но не толкова подчертано върху мозъка и кръвотворенето, както AFA. Особено е ценна и полезна за бременни и кърмещи жени; бебета и малки деца; за възстановяване след болести; при активно спортуващи хора; при умора вследствие на големи натоварвания; при по-възрастни хора и др. Естествено е всеки, който цени здравето си, преди всичко да се грижи да не се достига до неговото влошаване и следователно да консумира водорасли!
През 1996 година учени съобщиха за изследване, направено в лабораторията на Харвард Медикъл Скул и Ъртрайз Фармс. Според тях “водният екстракт от спирулина възпрепятства възпроизводството на вируса на СПИН в човешки клетки, по-точно в Т-клетки и в периферни кръвни клетки. Вирусната продукция намалява при концентрации 5-10 мг/мл.” Високите концентрации спирали напълно развитието на вируса на СПИН. При концентрацията, прекратяваща възпроизводството на вируса, спирулиновият екстракт не е бил токсичен за човешките клетки.
Друга група учени публикуваха резултатите от нови изследвания, правени с пречистен воден извлек от спирулина, наречен “калциум-спирулан”. Той възпрепятства развитието на вируса на СПИН, херпес симплекс, човешкия цитомегаловирус, грипния вирус тип А и др. и в същото време е напълно безопасен за човешките клетки.
Според д-р Гейбриел Къзънс спирулината е мощна алкализираща храна с подчертан благотворен ефект при най-различни проблеми със здравето. Нейното благотворно действие е насочено по-скоро към целия организъм, а влиянието й върху мозъка и нервната система не е толкова подчертано, както това на AFA.
Ето защо е добре да се комбинират двата вида микроводорасли с цел постигане на максимален комплексен регенериращ, оздравителен и енергизиращ ефект. Такава комбинация се съдържа в продукта “Зелена енергия”.
http://i220.photobucket.com/albums/dd244/krasim/view.jpg?t=1223492418
Продукти за коса, които наистина имат ефект.
sunshine955
12-28-2009, 17:00
И двете горят еднакво. Няма как да я предпазиш. Единствения начин е да спреш с пресата и машата.
МЕРСИ :-) :-) имам още един въпрос дали шампоана на елсев с цимент серамид ще заздрави косата :-o малко невъзможно ми се струва но четох много добри мнения за него та ще взема да го пробвам :) ако някой,който честичко си третира косата го ползва ще се развам да пише мнение :mrgreen:
Аз съм го ползвала и честно да ти кажа останах доволна. Моята коса ставаше хубава.. наистина.. нооо след продължителната му употреба ефектът се губи.. Но незнам на теб как ще ти се отрази. Добре е да опиташ.
искам да те попитам нещо за стимуланта на Икаров и тревитаминола.имам коса доо средата на гъра даже малко по-къса таа искам многооо дъла и да попитам ако в неделя вечер си правя маска с тревитаминол а в сряда съм със стимуланта да не би да прекаля?мерси предварително
Няма да прекалиш, но най- добре смесвай стимуланта с тривитаминола и си прави маска веднъж в седмицата. Така ефектът ще е същия, но ще се занимаваш по- малко.
Грижа за дълги коси
За да имаш красива коса, трябва да отделяш време. А да се грижиш добре за дълги коси изисква доста повече усилия, от колкото са необходими за къса или коса със средна дължина. Дори самото миене и исушаване само по себе си е нелека задача. Вижте тези съвети, които могат да ви помогнат да се оправяте по-лесно с дългата коса.
- Избягвайте да спите със стегната конска опашка или сплетена на плитка коса. Това стресира косата и тя може да се чупи или да започне да пада.
- Когато вързвате косата на плитка или опашка, избягвайте стегнати ластици. Те могат да повредят косъма. Ограничавайте до колкото можете носенето на фиби и панделки.
- Искате да пуснете косата си да расте дълга, но въпреки това трябва да я подстригвате по-малко на всеки три месеца. А ако вече имате нуйната дължина достатъчно е да махате крайчетата на всеки месец – месец и половина. Така ще избегнете цъфтенето и чупенето на косъма, косата няма да се заплита и ще изглежда по-красива и здрава.
- Не използвайте четка, когато решете косата, защото може да разтегнете косъма и да стене неиздръжлив. По-добре използвайте гребен с широки зъбци или дори пръстите си. Въпреки, че не е лесна задача, разресването на дълги коси е много важно, защото така се разпределя равномерно естествената мазнина на косата по дължината на целия косъм.
- Когато разресвате дълга коса, започвайте от върховете нагоре към корените. Разделете на кичури и работете така, като започнете от горните към долните. И бъдете внимателни и нежни към косата, силното дърпане се я увреди и начупи. След като приключите с тази нелека задача, прокарайте пръсти през косата, за да премахнете създалото се статично електричество.
- Ако срешете косата преди да я миете, ще намалите образуването на възли и ще бъде по-лесно да я изсушите и оформите.
- Не бършете дълга коса с кърпа, защото ще я заплетете. Само попийте водата леко с хавлията.
- Ако спите на възглавница с памучна калъфка, то тя може да захваща и накъсва косата, особено ако се въртите много в съня си. За да избегнете това използвайте копринена или сатенена калъфка. Усещането е много приятно за кожата и в същото време ще запазите красотата на дългата коса. Друг вариант е да вдигате на конска опашка косата си на върха на главата, като я прихващате с хлабав ластик.
- Алтернатива на сатенената калъфка е копринен или сатенен шал, които да увивате около косата, преди да си легнете.
- Използвайте подходящ шампоан и балсам. Слагайте си подхранващи маски или ампули поне един път на месец. Посещавайте редовно своя фризьор.
Обичайте и се грижете за своята дълга коса. Отделете малко повече време и внимание, за да бъде тя здрава, лъскава и да се гордеете с нея!
Не би трябвало да има проблем.. стига да си го съхранпвала на тъмно и сухо място.. да не е моркено или напечено от слънце и т.н...
Аз обикновено си взимам по няколко пакетчета и я държа в една голяма кутия, която постоянно се отваря и затваря и по много време ми стои и не съм имала никакъв проблем до сега.
СПАСЕТЕ КОСАТА ПРЕЗ ЗИМАТА
Драстичните промени във времето я увреждат, но можете да ги надвиете
Зимата е един от най-жестоките сезони към косата.
Какво можете да направите, за да спасите прическата си в студа, виелицата, снега и други познати изблици на зимното време? Ето няколко трика, които ще ви помогнат да постигнете коса като от реклама в студените месеци.
Сухи връхчета
Лесно е да разкарате изтощените краища на косата си. Достатъчно е да посещавате редовно фризьора си, което ще рече веднъж в месеца. Не е нужно да променяте драстично дължината, но подрязване с един-два пръста ще задържи прическата ви. Така съсипаните връхчета няма да влошат косъма и нагоре.
Редовното подрязване е най-важното, което можете да направите, за да се отървете и от цъфтежите - разцепването на върховете на всеки косъм. Но грижите не спират дотук. Вземайте и превантивни мерки, особено през зимата, като се запасите с балсам за коса, който е по-тежък от балсамите, използвани през лятото. Потърсете нещо екстра овлажняващо или произведено специално за жени със сухи коси.
Друга грижа, която можете да полагате редовно в студа, е маската за коса. Ориентирайте се към рецепти или марки за суха коса и използвайте маската веднъж седмично.
Наелектризираната
коса е едно от най-лошите явления през студеното време. Причината за него е, че се обличаме с дебели пуловери и други плетени дрехи, които при обличане и събличане развалят прическата. И тук решението е просто -грижете се косата ви да е добре хидратирана. Продуктът, към който трябва да се ориентирате за целта, е балсам без отмиване. За разлика от обикновения балсам, който се нанася под душа и след няколко минути се измива, продуктите без отмиване - балсами или спрейове, се използват след баня.
Друга хитрина е да накарате косата си да тежи повече, което позволява по-голям контрол върху прическата. Има два начина да го постигнете: след като балсамът попие, използвайте малко лак за коса, за да я задържите на мястото й, или сложете пяна, докато косата ви е още влажна. Който и метод да използвате, прическата ви ще има форма и ще се спаси от статичното електричество при триенето с пуловерите. В същото време помнете, че не е добре да пръскате лак върху косата си, ако не сте положили балсам отдолу, защото така можете да я увредите по-бързо и от зимните условия.
В най-лошия случай - когато сте на път и няма как да вземете всички необходими продукти, може да напръскате гребена си с антистатичен спрей. Друг вариант е да втриете капка омекотител за пране в краищата на косата си. Ако трябва да действате спешно без никакви средства наоколо, изтичайте до мивката, намокрете длани и прокарайте пръсти през косата си,- сякаш я решите.
Сплескана без блясък
Въпреки че не на всеки му харесва, през зимата се налага да носим шапки, което за беда води до слягане на косата. Този феномен също може да се избегне. Един от начините е да се уверите, че косата ви е абсолютно суха, преди да нахлупите нещо отгоре й. Влажната коса ще изсъхне по формата на шапката, което е толкова труднообратимо, че спасението е единствено в повторния душ.
При момичетата с по-дълги коси помага връзването на хлабава конска опашка преди слагането на шапката. След това, когато се наложи да я свалите, развържете опашката и прокарайте пръсти през косата си. Ако нямате достатъчно дълга коса, носете в чантата си малка разфасовка гел, в случай че се наложи; поправка по фризурата през деня.
Обратната страна на монетата е, че студът понякога оставя косата сплескана и без блясък, заради което тя също се нуждае от защита. За целта се снабдете с шапка, но да не е стегната, а по-скоро нещо обемно - барета или фуражка, защото те оставят място над косата и не я притискат към скалпа ви.
Когато се наложи бърза намеса, и тук номерът е да навлажните ръцете си. Наведете се надолу с главата и прокарайте пръсти през косата. Изправете се обратно и ще видите колко обемна и подредена ще е прическата ви. Можете да използвате и пяна на влажна коса, като сушите след това със сешоар от долу на горе за повече обем.
Пърхот
Пърхотът се засилва през зимата. Той е естествена аларма за сух скалп. Белите „Снежинки" всъщност са парченца отлюще-на кожа, която се бели по-лесно заради изсушаването. Пърхотът обикновено върви ръка за ръка с мазната коса.
Заради ниското овлажняване скалпът свръхпроизвежда мазнина и чрез нея се защитава от свирепите условия на студеното време. За да предотвратите омазняването, поддържайте косата си с овлажняващи продукти. И не само. Голям плюс е овалжнителят за въздух, който се поставя през нощта в стаята и е здравословен не само за косата, но и за кожата, дишането. Понякога е достатъчно да оставите паничка с вода върху радиатора или в ъгъла на стаята.
Разбира се, бихте могли да ползвате и шампоан против пърхот. Подобни продукти действат, но ако ги ползвате твърде често, ще отмиете и естественото омазняване на корените, особено ако шампоанът е с по-агресивни съставки. В резултат скалпът ви ще се опита да компенсира, като произведе повече мазнина, и ще ви затвори в омагьосал кръг.
Проблеми с косата и скалпа
Неактивна кандидатура или рекламен носител
Повечето проблеми с косата и скална подлежат на природолечение. Пърхотът и косопадът са резултат от нездравословно хранене, стрес, заболяване или неправилно лечение. Те се появяват и като странични ефекти при приема на медикаменти. Оредяването на косата често се дължи на хормонални причини, които са временно състояние или дълготрайни промени в резултат на стареене.
Степента на омазняване на косата е генетично заложена и зависи от хормоналния баланс в организма. Мастните жлези на скалпа са най-активни по време на пубертета. Изобилието от люспите на пърхота свидетелства за бърза смяна на клетките на кожата на главата и вероятна гьбична инфекция. Временно оредяване на косата се получава след шок, стрес, раждане, болест или лечение с определени медикаменти. Мускулното напрежение в резултат на стрес стяга скалпа и не позволява на кръвта, носеща хранителни вещества, да стигне до космените фоликули. Тогава корените не могат да се хранят и косата окапва преждевременно. Оплешивяването на отделни петна се дължи на гьбична инфекция, например трихофития (Tinea capitis).
ПРОФИЛАКТИКА
Състоянието на косата и скалпа е тясно свързано с начина на живот на човека. Консумирайте храни, богати на белтъчини, каротини, незаменими мастни киселини, желязо, силициев двуокис, цинк и витамини от групата на витамин В (особено биотин), С и Е. Избягвайте газираните напитки, които водят до загуба на минерални вещества в косата. Стремете се да не отслабвате рязко с нездравословна диета и използвайте техники за справяне със стреса. Редовно се занимавайте с физически упражнения, за да подобрите кръвообращението и хранителните вещества да стигат до корените на косата.
ЛЕЧЕНИЕ
Ароматерапия: Изберете някоя от посочените по-долу рецепти според съответния проблем. Нанесете сместа върху засегнатия участък и я оставете да престои през нощта. Отмийте с шампоан на следващата сутрин и при последното изплакване използвайте същите етерични масла, разтворени в кана с топла вода. Повтаряйте през ден-два и при настъпване на подобрение сведете процедурата до 2 пъти седмично.
• Зачервена и сърбяща кожа на главата: Добавете по 2 капки гераниево и лавандулово и 1 капка сандалово масло към 2,5 чаени лъжички зехтин или масло от сладък бадем.
• Суха, белеща се кожа: В 5 чаени лъжички зехтин (студенопресовано олио или масло от сладък бадем) добавете 2 капки от сандалово и по 3 капки лавандулово и гераниево масло.
• Мазна кожа на главата, покрита с люспи: Добавете към 5 чаени лъжички неароматизиран лосион за тяло 3 капки масло от атласки кедър, 2 от розмарин (не се препоръчват при бременност) и 2 капки лимоново масло.
Масаж: Масажът на скалпа с билки или етерични масла освобождава породеното от стрес мускулно напрежение и подобрява кръвообращението. Раздвижете не само косата, но и кожата на главата. Използвайте чай от коприва или репей, а също и тоник, приготвен по следния начин: по 3 капки масло от розмарин и иланг-иланг, 2 капки масло от атласки кедър, половин чаена лъжичка водка, 5 чаени лъжички вода от портокалов цвят. Маслата от розмарин и атласки кедър не се препоръчват при бременност.
Подправки за коса
Семената от гръцки сминдух съдържат алкалоида триго нелин, който усилва кръвоснабдяването на скалпа и спомага за стигането на хранителни вещества и кислород до корените на косата. Химическата му структура наподобява тази на миноксидила, препарат, стимулиращ растежа на косата. За отлични резултати изпивайте всекидневно по чаша чай.
Домашни средства
• При прекомерно омазняване изплакнете косата с дестилирана вода, към която сте добавили малко лимонов сок.
• Два часа преди измиване с шампоан втрийте с пръсти в косата една супена лъжица рициново масло. То придава блясък и заздравява цъфтящите връхчета.
• За борба с пърхота в 2 чаши вода сварете 4 супени лъжици изсушена мащерка. Използвайте сместа охладена. Нанесете я върху чиста и влажна коса.
КОГА ДА ПОТЪРСИТЕ МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ
• Проблемът не отшумява след домашно лечение.
• Косопадът води до участъци, в които липсва коса.
• Появяват се и други симптоми, например умора и слабеене.
Искам да ви попитам, някой случайно да ползва продукти за коса от чужбина? Понеже съм решила да започна да пазарувам шампоани, балсами и такива от чужбина, но незнам на какъв вид да се спра.. така, че някой ако има опит, ще се радвам да го сподели. :)
billytalent
01-13-2010, 22:45
Охх май не е тук мястото,но все пак да се оплача,а може и някакъв съвет да получа-преди малко си направих маската с тривитаминол,гас и т.н. редовно си я правя и никога не ми се е случвало косата след това да ми мирише на гас,но сега е ужасно :shock: пак ли да я мия или да я напръскам с един спрей,който уж е за блясък,но ми омазнява косата и не го използвам,обаче мирише хубаво :lol: ?!Не мога да излезна така от нас :?
anonim4e2
01-14-2010, 17:47
Искам да ви попитам, някой случайно да ползва продукти за коса от чужбина? Понеже съм решила да започна да пазарувам шампоани, балсами и такива от чужбина, но незнам на какъв вид да се спра.. така, че някой ако има опит, ще се радвам да го сподели. :)
аз съм в германия и използвам маски за коса на john frieda.в бг не съм ги виждала,но е възможно да ги има.мн съм доволна от тях,аз използвах тази за руса коса.след като я изсушавах ефекта беше...уау! невероятно жива,мека и здрава коса!това е единствения продукт от който наистина съм била доволна :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: 8-)
Охх май не е тук мястото,но все пак да се оплача,а може и някакъв съвет да получа-преди малко си направих маската с тривитаминол,гас и т.н. редовно си я правя и никога не ми се е случвало косата след това да ми мирише на гас,но сега е ужасно :shock: пак ли да я мия или да я напръскам с един спрей,който уж е за блясък,но ми омазнява косата и не го използвам,обаче мирише хубаво :lol: ?!Не мога да излезна така от нас :?
Tук е мястото!
Недей да я миеш пак.. гаста се отмирисва сравнително бързо.. изчакай малко, след което я напръскай с нещо хубаво, но не много.. а просто колкото да ухае леко.
аз съм в германия и използвам маски за коса на john frieda.в бг не съм ги виждала,но е възможно да ги има.мн съм доволна от тях,аз използвах тази за руса коса.след като я изсушавах ефекта беше...уау! невероятно жива,мека и здрава коса!това е единствения продукт от който наистина съм била доволна :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: 8-)
Интересно... може и аз да потърся.. А освен за руса коса какви други има?
www.cibuinternational.com
чувала съм хубави работи
Мерси. А ти ползвала ли си нещо?
billytalent
01-14-2010, 19:54
Напръсках я със спрея за блясък,защото мирише много хубаво,но сега ми е мазна,няма да я измия пак,защото ако го правя повече от 2 пъти в седмицата ми става ужасна :)
Да, ако можеш издръж ден- два.. Но незнам от какво се е получило така честно казано...
anonim4e2
01-14-2010, 20:45
Интересно... може и аз да потърся.. А освен за руса коса какви други има?
има за брюнетки,за обем и мисля че и само за изтощена коса-една лилава серия,тях също съм използвала,не са лоши :-) :grin:
Ясно.. ако си взимам ще е за брюнетки.. Аааа на каква цена са долу- горе? И от къде могат да се поръчат?
sisenceto0o
01-15-2010, 11:32
Ако може и на мен да дадеш съвет-моята коса е дългичка, ПРАВА, на пластове е направена ама не са много къси-даже никак не си личи и е много рядко и тънка.Няма никакъв обем, а много ми се иска някак си да я направя с повече обем.
Мс предварително.
Ами като за начало може ли да ми кажеш какви продукти за коса използваш и как я третираш.. Казваш, че е рядка и няма обем.. това винаги ли е било така или в следствие на нещо ти е оредяла косата?
sunshine955
01-15-2010, 12:50
а да попитам спрейовете против наелектрезирване на косата действат ли :?:
Ами повечето- да.. ти за кой по- точно говориш?
SIMON4ETOYY
01-17-2010, 08:23
Здравейте аз съм нова тук но изчетох всичко и ми беше много интересно и браво на момичето много хубави съвети е давала! Аз също съм "ЗА" ДОМАШНИТЕ МАСКИ, преди 3 год имах коса до кръста и не си я поддържах с нищо но си беше просто прекрасна, но отидох да си я напластя на пластове а тъпата фризиорка така ми я острига че ми стана до раменете, ужас направо! Та миналата година взех да си правя маската с ТРИВИТАМИНОЛА но на мен взе да ми омъзнява много косата, а по принцип моята е много суха и го спрях, сега си правя пак маски за коса но без ТРИВИТАМИНОЛ, все пак различни хора-различни коси.
SIMON4ETOYY
01-17-2010, 08:26
Искам да кажа едно голямо " БРАВО" на страхотното момиче и нейните съвети! :) :-) :) [/b]
nymphadora
01-17-2010, 09:37
heiress,моля те кажи ми някакъв добър подхранващ шампоан :-o
имам гъста,къдрава коса,но е много суха :( единственото нещо,което засега ми помага е маската на LORYS , и искам да си взема и хубав шампоан.
Също така по-хубаво ли е да ползвам и маска и балсам :-| и ако може и хубав балсам да ми препоръчаш :-)
Имам ужасен проблем с цъфтежа на косата :roll: не е кой знае колко дълга но цъфти адски много а искам да я пусна по дълга ... проблема всъщност е че я третирам всеки ден със сешоар,преса и лакове ..ще се радвам ако може да ми препоръчате някоя маска или нещо такова :/
Здравейте аз съм нова тук но изчетох всичко и ми беше много интересно и браво на момичето много хубави съвети е давала! Аз също съм "ЗА" ДОМАШНИТЕ МАСКИ, преди 3 год имах коса до кръста и не си я поддържах с нищо но си беше просто прекрасна, но отидох да си я напластя на пластове а тъпата фризиорка така ми я острига че ми стана до раменете, ужас направо! Та миналата година взех да си правя маската с ТРИВИТАМИНОЛА но на мен взе да ми омъзнява много косата, а по принцип моята е много суха и го спрях, сега си правя пак маски за коса но без ТРИВИТАМИНОЛ, все пак различни хора-различни коси.
Благодаря ти. :)
Искам да кажа едно голямо " БРАВО" на страхотното момиче и нейните съвети! :) :-) :) [/b]
Хах. вече започвам да се изчервявам. :oops:
heiress,моля те кажи ми някакъв добър подхранващ шампоан :-o
имам гъста,къдрава коса,но е много суха :( единственото нещо,което засега ми помага е маската на LORYS , и искам да си взема и хубав шампоан.
Също така по-хубаво ли е да ползвам и маска и балсам :-| и ако може и хубав балсам да ми препоръчаш :-)
Бих те посъветвала да си вземеш Kleral System- Selenium Line - Шампоан за суха и изтощена коса. Казваш, че косата ти е гъста. Незнам дали е изтощена, но шампоана е много добър. Струва около 20 лева и наистина си заслужава.
Иначе, ако мажеш косата с майонеза за 15 минути преди да я измиеш ефекта е много добър, но се появява след 2-3 процедури.
www.cibuinternational.com
чувала съм хубави работи
Мерси. А ти ползвала ли си нещо?
ами не съм, само отзиви. Иначе, ако ти трябва код, кажи :D
Добрем, мерси. :) Ако реша нещо първо ще се посъветвам с теб.
Имам ужасен проблем с цъфтежа на косата :roll: не е кой знае колко дълга но цъфти адски много а искам да я пусна по дълга ... проблема всъщност е че я третирам всеки ден със сешоар,преса и лакове ..ще се радвам ако може да ми препоръчате някоя маска или нещо такова :/
Както повторих няколко пъти за мен най- добрия продукт за цъфтеж е маслото от пшеничен зародиш. Опитай с него, но все пак ще е добре да разредиш малко третирането с преси, маши и други.
dobrataloshata
01-18-2010, 19:01
heiress имам 2 въпроса:
1.Правя си маската с тривитаминол вече почти 2 месеца,1 път в седмицата.Почивката колко време е? 1-2 месеца?
2.Тази маска всеки път я правя различна,но задължително слагам тривитаминол,ракия и оцет.Добавяла съм кисело мляко,жълтък,аспирин,мед,ба демово масло,стимулант на Икаров.Нали не пречи,че всеки път я променям?
Почивката ти си я определяш според това как се отразява маската на косата ти, защото има един момент, в които просто спира да се забелязва положителен ефект, който да расте. Просто косата ти, колкото и маски да превиш, си стои в едно положение. Не става нито по- лоша, нито по- хубава. Тогава е добре да направиш една почивка от около месец, най- много два. Аз лично на моята по принцип на всеки 4 месеца и давам 1 месец почивка и така ми е много добре, но сега просто ми се налага да й дам по- голяма почивка, в което също няма нищо фатално.
Не пречи, но имай в превид, че в тази маска с тривитаминола по принцип киселото мляко е напълно излишно. Ако си свикнала с него, няма лошо, но имай в предвид, че няма никакъв смисъл от него. Аз лично всеки път я променям, понякога има продукти, които не са ми налични, но това няма никакво значение. Не се тревожи. Дори да слагаш само тривитаминол и жълтък пак ще има ефект. Въпроса е да стоиш повече време с нея и задължително с кърпа, за да може да поеме хубаво.
sunshine955
01-19-2010, 13:51
еми незнам точно.. мисля да идо до магазин за косата и да ми предложат някоя друга марка :) някой ползвал ли е таво нещо и има ли отзиви :-o :-) мерси :)
dobrataloshata
01-19-2010, 14:25
heiress ти си я правиш 4 месеца??? :shock: аз навсякъде съм чела,че се прави по 2 само и след това следва почивката от 1-2 месеца.
А киселото мляко защо е излишно? Не е ли полезно ?
еми незнам точно.. мисля да идо до магазин за косата и да ми предложат някоя друга марка :) някой ползвал ли е таво нещо и има ли отзиви :-o :-) мерси :)
Аз лично не съм ползвала. Да чукам на дърво за сега не ми се е налагало, но няколко мои приятелки са много доволни от това: http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09018802. Знам, че ти говориш за продукт за коса, а не за уред.. но като се замислиш това май си заслужава повече и е наистина добро.
heiress ти си я правиш 4 месеца??? :shock: аз навсякъде съм чела,че се прави по 2 само и след това следва почивката от 1-2 месеца.
А киселото мляко защо е излишно? Не е ли полезно ?
Еми, да... правя си я 4 месеца и съм много доволна. Никога не съм се оплаквала. А си правя маски откакто се помня.
Иначе киселото мляко го водят за еластичност, но честно да ти кажа според мен няма никакъв ефект.
dobrataloshata
01-20-2010, 16:20
heiress много благодаря. А задължителен ли е балсамът за коса(с отмиване) на къдравите коси?
heiress много благодаря. А задължителен ли е балсамът за коса(с отмиване) на къдравите коси?
Не мисля, че е задължителен. Можеш да си поддържаш косата в добър и здрав вид и без да ползваш балсам.
И моля. :-)
Искам да попитам има ли момиче, което да си мие косата всеки ден и да използва маската с тривитаминол всяка седмица? Ако има искам да знам има ли ефект и след колко време горе долу се усеща.
П.С. И един въпрос към heiress - Най-много искам да заздравя косата си и може би да я сгъстя малко. От 8 години съм с дълга коса (до дупето почти), но на 30ти декември се подстригах до раменете. Първо, защото имах нужда от промяна и второ, защото ми се иска малко да я съживя, тъй като доста се е изтощила?
Какво ще ми препоръчаш? Ако може да не я омазнява много, защото ми се налага заради това омазняване да я мия всеки ден :-x :-x :-x
Искам да попитам има ли момиче, което да си мие косата всеки ден и да използва маската с тривитаминол всяка седмица? Ако има искам да знам има ли ефект и след колко време горе долу се усеща.
П.С. И един въпрос към heiress - Най-много искам да заздравя косата си и може би да я сгъстя малко. От 8 години съм с дълга коса (до дупето почти), но на 30ти декември се подстригах до раменете. Първо, защото имах нужда от промяна и второ, защото ми се иска малко да я съживя, тъй като доста се е изтощила?
Какво ще ми препоръчаш? Ако може да не я омазнява много, защото ми се налага заради това омазняване да я мия всеки ден :-x :-x :-x
Еми, каквото и да си говорим ще трябва да разредиш миенето. Аз имах една приятелка с коса до дупето, която пак си миеше косата всеки ден. След време започна да я мие 2 пъти в седмицата и пиеше и витамини за коса и след 3 месеца не можах да я позная. Косата й беше станала в пъти по- хубава.
kalpazanka
01-21-2010, 04:54
Sigrina, аз също имам проблем с омазняването, но разликата е, че я мия през ден. Сменях какви ли не шампоани, докато наскоро се наложи да ползвам Низорал- само с него мия косата и на втория ден е като току-що измита. Може да опиташ и Биоксил (срещу косопад е, съдържа витамини и /поне при мен/ регулира омазняването)- поръчва се от аптеките и струва около 7 лв.
Има и домашни маски, които са наистина много ефективни против омазняване.
kalpazanka
01-21-2010, 05:02
Нямам време и нерви да се занимавам. Все пак сподели нещо, като се зададе ваканция да си запълвам времето. :)
Еми, то по принцип продуктите, с които можеш да си забъркаш маска за коса са страшно много. Но ще ти препоръчам 4 маски, които са с добър ефект:
1. 1 белтък, 1 ч. л. сол и сока на един лимон се разбъркват и се нансят на суха коса.. държи се половин час.
2. В зависимост от дължината на косата се взима кисело мляко. Към него се добавя чаена лъжичка сода за хляб и се разбърква старателно. Допълнителна екстра е добавянето на лимонов сок и разбит белтък. Сместа се нанася веднъж седмично на косата и се държи около 40 минути. Измива се само с вода, и то хладка, заради белтъка.
3. Разбива се един белтък на сняг. Към него се добавя чаена лъжичка сол, докато се получи гъста пяна. След това се сипва и сокът на един лимон и отново се разбива. Маската се втрива чрез масажи в кожата на главата. Държи се 30 минути.
4. 2 с.л. хума се разбъркват с 1 жълтък и 1 с.л. алкохол. Нанасят се на суха коса. След 2 часа косата се измива с шампоан, като накрая се изплаква с хладка вода с лимонов сок.
Успех. :)
ValLoveYa
01-22-2010, 13:28
heiress в други теми със чела че препоръчваш маслото от пшеничен зародиш против цъфтене на косата днес си купих и ще може ли да ми кажеш колко време се стой с него и колко често трябва да се ползва
suunnseT
01-22-2010, 18:33
И аз да се включа
косата ми представлява това,ако има значение :
http://prikachi.com/files/1255486a.jpg
НЕ я третирам с преси,лакове и т.н.
Мия я 2 пъти в седмицата,понякога слагам пияна.
Всеки три месеца я подстригвам и тогава я изправям за няколко дена.
Употребявам шампоан - използвала съм хиляди,дори си купувах от Гърция и нищо не помага за ПЪРХУТА !!! отвратително на всякъде е .. не стои по косата а на самата кожа и ако нещо разчовъркам и остава пръста ми бял ... много е ГАДНО .. Чудя се какво да правя ?
heiress в други теми със чела че препоръчваш маслото от пшеничен зародиш против цъфтене на косата днес си купих и ще може ли да ми кажеш колко време се стой с него и колко често трябва да се ползва
Хубаво е да го нанасяш преди миене на косата по краищата, малко по- обилно и да стоиш с него около 2 часа и след миене, на влажна коса съвсем малко, пак по краищата. Не омазнява кой знае колко, но не прекалявай.
И аз да се включа
Употребявам шампоан - използвала съм хиляди,дори си купувах от Гърция и нищо не помага за ПЪРХУТА !!! отвратително на всякъде е .. не стои по косата а на самата кожа и ако нещо разчовъркам и остава пръста ми бял ... много е ГАДНО .. Чудя се какво да правя ?
Много ти е хубава косата. :)
И много хубаво правиш, че не я третираш- браво!
Миеш я нормално.
А за пърхута може да опиташ с домашна маска. Ще ти препоръчам няколко, които мисля, че може би ще ти помогнат:
Смесваш хума, вода и един жълтък на ъста каша, мажеш на главата като стоиш минимум 40 минути. След това измиваш.
След като опиташ маската, също е много ефикасно да:
Правиш се отвара с билките салвия, липа, лайка и корени от коприва, похлупва се, след я прецеждаш. Косатаобливаш с отварата, без да изплакваш.
И друго:
Разбъркваш в една купичка малко хума с 3 лъжици оцет. Бъркаш с вода, докато стане на хомогенна кашица, подходяща е за намазване по косата. Сместа може да използваш вместо шампоан.
Опитай. Предполагам, че след 2-3 миенета ще има положителен ефект.
suunnseT
01-23-2010, 09:59
И аз да се включа
Миеш я нормално.
А за пърхута може да опиташ с домашна маска. Ще ти препоръчам няколко, които мисля, че може би ще ти помогнат:
Смесваш хума, вода и един жълтък на ъста каша, мажеш на главата като стоиш минимум 40 минути. След това измиваш.
Правиш се отвара с билките салвия, липа, лайка и корени от коприва, похлупва се, след я прецеждаш. Косатаобливаш с отварата, без да изплакваш.
И друго:
Разбъркваш в една купичка малко хума с 3 лъжици оцет. Бъркаш с вода, докато стане на хомогенна кашица, подходяща е за намазване по косата. Сместа може да използваш вместо шампоан.
Благодаря много,heiress! :)
Здравейте, на всички. :)
Мм..реших и аз да споделя моя проблем..
Косата ми по принцип си е мазна, тънка и изтощена..Но от около година ми се появи пърход и доста взе да ми пада косата..ии притеснявам.. :(
Миналата година бях ходина на дерматолог за косопада/нямах все още пърхот/..правиха ми изслядвания..и нищо лошо.. всичко си беше в норма..Дерматоложката ми каза, че всичко това се дължало на стрес..даде ми рецептите на 2 домашни маски, изписа ми да пия ревалид..и нямаше кой знае какъв резултат..косопада спря за около 3-4 месеца..но за съжаление пак се появи, заедно с пърхута..Вече стана година ме мъчат тези напасти..
Преди около 2 месеца си бях купила шампоан Clear/против пърход и причинения от него косопад/, маска Schauma с Q10 и хапчета/витамини/ Геритамин нео..С шампоана се къпех през 2 дена, както по принцип си се къпя../защото не мога да си търпя косата,като се омазни../.. и след като се изкъпех си слагах маската да подейства за 2 минути..и я измивах обилно/както пишеше в опътването/. А витамините си ги пиех всеки ден..но сега спрях.. За около месец косата ми беше неузнаваема..чиста, мекичка, не се омазняваше бързо..и въоще не падаше..Но и това отмина,явно косата ми е привикнала към шампоана и вече не и действа.. Честно казано вече не знам какво да правя.. Просто искам косата ми да стане здрава, чиста, да не пада, да има повечко обем и ако може да се посгъсти малко.. Пфф.. отчаяна съм.. Моля, помогнете .. !! :(
Благодаря на heiress и kalpazanka ще пробвам маската с хуба и шампоана :)
MiMencE, много е възможно всичко да е от ген. Ако ваще има тънки и мазни коси няма как твоята да е прекрасна и гъста, каквото и да правиш.
Мама имаше пърхот по едно време и си спомням, че се оправи с Низорал (ама е доста скъпичък)
От тези витамини след колко време се забелязва ефектът? И напълнява ли се наистина от тях, или просто увеличават апетита?
takemybreathaway
01-23-2010, 20:33
heiress първо да кажа, че шапка ти свалям за това колко много съвети даваш \:D/
моят проблем с косата е следният - по принцпин не я изправям, много рядко се случва.. . не съм я боядисвала никога, но искам да имам по твърда коса а тя е напълно противоложното на твърда. Краищата ми са доста сухи, а в корените понякога се омазнява. Е нй-гадното нещо е, че тоя пърхут ми е скрил шапката направо-не мога да се преборя с него :-o . Какви продукти би ми препоръчала да ползвам? Много благодаря предварително! :)
И аз да се включа
Миеш я нормално.
И друго:
Благодаря много,heiress! :)
Моля, няма проблем. Дано само ти помогнат тези маски. Ако не, спокойно. Ще мислим друго.
Здравейте, на всички. :)
Мм..реших и аз да споделя моя проблем..
Косата ми по принцип си е мазна, тънка и изтощена..Но от около година ми се появи пърход и доста взе да ми пада косата..ии притеснявам.. :(
Миналата година бях ходина на дерматолог за косопада/нямах все още пърхот/..правиха ми изслядвания..и нищо лошо.. всичко си беше в норма..Дерматоложката ми каза, че всичко това се дължало на стрес..даде ми рецептите на 2 домашни маски, изписа ми да пия ревалид..и нямаше кой знае какъв резултат..косопада спря за около 3-4 месеца..но за съжаление пак се появи, заедно с пърхута..Вече стана година ме мъчат тези напасти..
Преди около 2 месеца си бях купила шампоан Clear/против пърход и причинения от него косопад/, маска Schauma с Q10 и хапчета/витамини/ Геритамин нео..С шампоана се къпех през 2 дена, както по принцип си се къпя../защото не мога да си търпя косата,като се омазни../.. и след като се изкъпех си слагах маската да подейства за 2 минути..и я измивах обилно/както пишеше в опътването/. А витамините си ги пиех всеки ден..но сега спрях.. За около месец косата ми беше неузнаваема..чиста, мекичка, не се омазняваше бързо..и въоще не падаше..Но и това отмина,явно косата ми е привикнала към шампоана и вече не и действа.. Честно казано вече не знам какво да правя.. Просто искам косата ми да стане здрава, чиста, да не пада, да има повечко обем и ако може да се посгъсти малко.. Пфф.. отчаяна съм.. Моля, помогнете .. !! :(
Спокойно. Виж сега аз какво ще ти кажа. Спираш с всичко, до тук, което ползваш. Отиваш до Евромед и купуваш:
1. Climbazole 150- 150 мл. (шампоан за активно лечение не пърхут) - 21 лв.
2. Novophane (60 броя капсули против косопад, алопеция и дистрофия на ноктите) - 38 лв.
Ползвай само тях като лечени продукти.. може иначе да пиеш бирена мая, да ползваш масло на Икаров или хининова вода и т.н., но НЕ позвай дру шампоан и не приемай други витамини за коса.
Наистина са малко скъпи продуктите, но ако не ти помогнат аз лично ти обещавам да ти го платя. Просто това за сега е най- доброто на пазара и наистина е ефективно. А относно омазняването виж малко по- нагоре съм написала на една мацка 3 или 4 маски за коса. Може да ги опиташ.
Успех и наистина ти гарантирам положителен ефект още на 2-рата седмица!
MiMencE, много е възможно всичко да е от ген. Ако ваще има тънки и мазни коси няма как твоята да е прекрасна и гъста, каквото и да правиш.
Мама имаше пърхот по едно време и си спомням, че се оправи с Низорал (ама е доста скъпичък)
От тези витамини след колко време се забелязва ефектът? И напълнява ли се наистина от тях, или просто увеличават апетита?
Ами при Геритамина положението е много странно, защото на мен лично изобщо не ми се отразяват добре, на една приятелка също, но имам познати, които наистина са много доволни. Аз предпочитам Герикапс, които по принцип са същите. Не се напълнява от тях. Иначе ефект наистина има, но на мен ми излизат много пъпки от тях и ги употребявам много рядко. Но, ако решиш- опитай, защото може наистина да постигнеш добър ефект. Хвалят ги много, но винаги има изключения.
моят проблем с косата е следният - по принцпин не я изправям, много рядко се случва.. . не съм я боядисвала никога, но искам да имам по твърда коса а тя е напълно противоложното на твърда. Краищата ми са доста сухи, а в корените понякога се омазнява. Е нй-гадното нещо е, че тоя пърхут ми е скрил шапката направо-не мога да се преборя с него :-o . Какви продукти би ми препоръчала да ползвам? Много благодаря предварително! :)
Ами.. за омазняването и сухите краища на миналата или по- миналата страница бях дала някакви маски, ако искаш ги опитай. Иначе за пърхута опитвала ли си Низорал?
takemybreathaway
01-23-2010, 21:26
Ами.. за омазняването и сухите краища на миналата или по- миналата страница бях дала някакви маски, ако искаш ги опитай. Иначе за пърхута опитвала ли си Низорал?
Ами не съм, тъй като едни казват че не помага - а други че помага. Направо да се чудиш какво е
Опитай. Аз мисля, че ще ти помогне.
takemybreathaway
01-23-2010, 21:40
Много благодаря, ще пробвам и маските! :-)
Няма проблем.. пак заповядай. Все пак затова е темата. Иначе, ако тези неща не ти помогнат пиши пак след като ги пробваш.
Искам да те питам чувала ли си розовата вода да се ползва на коса и някакво мнение имаш ли по въпроса?
Искам да те питам чувала ли си розовата вода да се ползва на коса и някакво мнение имаш ли по въпроса?
Да.. аз преди си изплаках косата с розова вода, след миене.. ии ми ставаше много мекичка и лъскава. Без отимиване.
искам и аз да попитам нещо за омазняването отново оффф значи при мен е пълен ужас като се изкъпя в неделя и в понеделник следобед корените ми са простооо какви ли не шампоани ии не и не преди я миех през ден а сега ги разредих в неделя и сряда ии съм с много мазни корени а и със много сухи краища и прочетох че от мазната коса спасение няма това вярно ли е? kато изл от пубертета ще се оправи ли? pp-sorry za greshkite klaviatyrata mi e bugava
искам и аз да попитам нещо за омазняването отново оффф значи при мен е пълен ужас като се изкъпя в неделя и в понеделник следобед корените ми са простооо какви ли не шампоани ии не и не преди я миех през ден а сега ги разредих в неделя и сряда ии съм с много мазни корени а и със много сухи краища и прочетох че от мазната коса спасение няма това вярно ли е? kато изл от пубертета ще се оправи ли? pp-sorry za greshkite klaviatyrata mi e bugava
Ами, поразгледай малко.. преди известно време дадох няколко маски за това.. върни 1-2 страници назад и ще намериш информация за този проблем.
да да аз ги прочетох,но по-скоро въпроса ми беше дали след като изляза от пубертета ще се оправи или верно няма спасение
Aми, никой не може да ти гарантира, но все пак, ако се грижиш за косата си съм почти сигурна, че ще се оправи.
мерси за отговора иии може ли да ми кажеш какви грижи да полагам
Еми, прави си маските, които бях предложила и гледай да не я третираш много много с преси, маши, лакове, пяни, сешоари и други.
Косата ми няма никакъв обем. Ама никакъв :( :( Какви продукти ще ми препоръчаш? Или пак някакви трикове? :) Не искам да я горя с преси, сешоари и т.н., за да си правя обем.
И също така какво мислиш за тези спрейове на Глис? Аз съм се ориентирала към розово-цикламен и аз не знам какъв :D ии жълтия, но се чудя кой е по-добър.
Опитай всеки път като я миеш да масажираш енергично корените.. Това е много важно за коса без обем. Ще ти кажа и още няколко трика, които не вредят на косата:
Ако имаш дълга коса, я връзвай на опашка след като я измиеш горе на главата всяка вечер преди да си легнеш. Ефектът обикновено трае ден, но ако взяка вечер я връзваш може да постигнеш по- дълготраен обем.
За да получиш едновременно обем и леки къдрици, наведи главата си напред и сплети косата си на една или няколко плитки, като отново първо измиеш косата си. Ще постигнеш ефекта, който по принцип се постига с маша или преса за коса.
Обемът идва и от собствените ни секрети на главата, но ние мием косите си твърде честo, за да изчакаме натуралния ефект. Ако се опиташ да миеш косата си на всеки 3 дни, ще чувстваш косата си по-гъста. Ако това е твърде много за теб, тогава разтвори малко сол във вода и впръсквай разтвора в корените. Солта ще направи коста ти по-твърда, което пък ще даде обем.
Аз лично не харесвам особено продуктите на Глис, но можеш да използваш някой от тях за обем или слагай пяна за коса в корените и не прилепвай косата към главата.
natity91
01-27-2010, 11:07
гледам всички ти се доверяват... :-o
а за слаба коса... смисъл не е суха, мекичка си е,но се изтощи покрай пресата доста. Нещо за подсилване...
нещо лесничко... Мерси :-)
а за слаба коса... смисъл не е суха, мекичка си е,но се изтощи покрай пресата доста. Нещо за подсилване...
Предполагам, че ползваш кристали за коса като се изправяш.. опитай да ги смениш с Ленено масло на Селениум. Много е добро- подхранва, предпазва и за разлика от кристалите не изтощава.
natity91
01-27-2010, 17:34
Предполагам, че ползваш кристали за коса като се изправяш.. опитай да ги смениш с Ленено масло на Селениум. Много е добро- подхранва, предпазва и за разлика от кристалите не изтощава.
как така .. кристалите изтощават ??? :shock: или аз не те разбрах или ти не се изрази добре...
ValLoveYa
01-27-2010, 17:39
а омазнява ли косата
heiress обясни моля те по-подробно за това Ленено масло :) и ако може ценичка (:
как така .. кристалите изтощават ??? :shock: или аз не те разбрах или ти не се изрази добре...
Каквото и да си говорим кристалите може да предпазват от цъфтене на косата, но както всяка друга химия са неблагоприятни за косата. Колкото предпазват от цъфтеж, толкова и вредят на косата. По- добре е да ги замениш с натурални продукти.
а омазнява ли косата
Не.. но все пак не прекалявай. Една чаена лъжичка е достатъчна за цялата коса, ако ти е до раменете и не омазнява. Ако ти е по- дълга може и малко повече.
heiress обясни моля те по-подробно за това Ленено масло :) и ако може ценичка (:
Еми, по принцип се използва за изправяне или чупене на косата, но е много полезно, защото е натурално и подхранва. Нанася се на леко влажна коса,може да се комбинира с други продукти. Прави косата мека и лъскава и заздравява косъма по дължината му.
Цената е около 20 лева за 250 мл, което стига за около 1/2 година.
natity91
01-28-2010, 00:40
имам и друг въпрос... прочетох в нета за затоплен зехтин за косата, слага се в корените и чакаш 2-3 часа.. после миеш.
пробвала ли си ?
Здравей !
Първо да ти кажа, че четох доста страници от изписаните, мислех, че ще открия своя проблем, но не можах да прочета всичките та направо ще питам.. Косата ми е изтощена, боядисвана е хиляди пъти, омазнява се бързо, а в краищата ествено е суха.. По принцип съм съгласна да я подстригна, но се надявам да има начин да я оправя и без да стигам до там.. Не я изправям или нещо такова, и не личи много да е изгорена и т.н., но лично мен супер много ме дразни такава, едвам се сресвам.. Не знам дали ше можеш да ми помогнеш, но все пак благодаря..
И всички съвети които даваш са много полезни, браво на теб !
имам и друг въпрос... прочетох в нета за затоплен зехтин за косата, слага се в корените и чакаш 2-3 часа.. после миеш.
пробвала ли си ?
Да, ефектът не е лош, но не е кой знае какво честно да ти кажа.
Здравей !
Първо да ти кажа, че четох доста страници от изписаните, мислех, че ще открия своя проблем, но не можах да прочета всичките та направо ще питам.. Косата ми е изтощена, боядисвана е хиляди пъти, омазнява се бързо, а в краищата ествено е суха.. По принцип съм съгласна да я подстригна, но се надявам да има начин да я оправя и без да стигам до там.. Не я изправям или нещо такова, и не личи много да е изгорена и т.н., но лично мен супер много ме дразни такава, едвам се сресвам.. Не знам дали ше можеш да ми помогнеш, но все пак благодаря..
И всички съвети които даваш са много полезни, браво на теб !
Така, мерси за комплимента първо. :)
Иии честно казано.. точно същия проблем като твоя имат няколко момичета, които са писали в последните 2 страници. С единствената разлика, че те не са споменавали, че косата им е боядисвана. НО виж сега.. аз лично моята коса също я боядисвах много преди и пак имах същия проблем, но толкова твърдо бях решила да я пусна да расте, че въпреки всичко не я подстригвах и се оправи точно с маските и методите, които съм дала в цветно на миналата или по- миналата страница. Опитай. Няма да съжаляваш.
:) Успех.
natity91
01-28-2010, 20:06
пробвала ли си ?
Да, ефектът не е лош, но не е кой знае какво честно да ти кажа.
мерси, мила. :-)
Доста често дългите коси имат цъфтящи краища. Причината за това е, че когато косата е много дълга естествената мазнина на кожата на главата не достига до тях и те остават сухи. Някои външни фактори също допринасят за цъфтежа на косата. Такива са сушенето със сушоар, което допълнително изсушава краищата на косата, вредното въздействие на слънцето и силния вятър. Цъфтящите краища на косата не могат да се възстановят - те трябва да се изрежат.
Какво можете да направите, за да предотвратите допълнителното цъфтене на косата:
Подстригвайте косата си редовно.
Избягвайте да решите косата си, когато е мокра, защото тогава е най-склонна към накъсване.
Не използвайте сушоар, горещи ролки за коса и маша за изправяне на косата.
След измиване на косата нанасяйте в краищата й балсам без отмиване.
Използвайте редовно балсам или маска за коса, за да я овлажните.
Използвайте само здрави гребени, защото счупените зъбци могат да повредят космите.
Гребените трябва да са с по-редки зъбци.
Използвайте продукти за цъфтящи краища. Те не могат да ги възстановят, но тъй като слепват разцепените косми, временно прикриват дефекта.
Освен спазването на тези съвети, домашните маски за коса също ще ви помогнат да предпазите косата си от цъфтене:
Направете си тази маска: смесете 2 суп. л. зехтин, 1 разбит жълтък на яйце и 1 суп. л. мед. Първо смесете зехтина с меда, а след това ги смесете с жълтъка. Нанесете маската в краищата на косата и я оставете да действа поне 30 мин. След това измйте с шампоан.
Нанасяйте в краищата на косата масло от авокадо за 30 мин. След това измийте косата с шампоан. Маслото от авокадо е богато на витамини и подхранва косата.
Маслата от репей, жожоба и рициновото масло също са много ефективни. Мажете с тях краищата на косата си преди миене, за да предотвратите цъфтежа.
Направете маска на косата от 1 жълтък, 1 суп. л. растително масло, 1 суп. л. лимонов сок и я оставете да действа половин час.
nymphadora
01-29-2010, 20:48
heiress,мооля те пусни снимка на косата си,много искам да я видя :-)
Ами, в момента ми е малко сложноо, защото трябва да потърся. Бих се снимала и сега, но съм на плитки:
http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs148.snc3/17546_1108654655901_1812872865_218597_178604_n.jpg
.. такива.. иии няма как да се добие представа.
Но ще гледам в най- скоро време да пусна. Иначе косата ми не е нищо особено. В момента я пускам и сега е малко под раменете.
heiress,не мислиш ли,че 100мл спирт ще и изгорят кожата на главата?
:lol: :shock:
Oт къде е този цитат? Нещо не се сещам...
Какви продукти за коса използвате, за да я защитите от студа?
billytalent
01-31-2010, 01:09
heiress Искам да те попитам,ще има ли ефект ако заменя Кристалите за коса с Кокосово масло или от Пшеничен зародиш,по-принцип нямам проблеми с цъфтеж на косата или нещо подобно,но си я изправям от няколко години всеки ден,понякога дори и по-няколко пъти?!Използвала съм Кристали и не ми харесват изобщо :?
Еми, да. По- добре ще е да ги замениш с нещо натурално. Аз лично, както споменах няколко пъти мисля, че лененото масло е най- хубаво, но и кокосовото също става.
Assshley
01-31-2010, 12:10
Извинявам се ако въпроса ми се повтаря предварително.Косата ми е много изтощена,третирам я постоянно с преси,сешуари,пянии какви ли не глупости и тя цъфти и изгаря съответно.Можете ли да ми кажете някаква маска за изтощена коса,в която да има и хининова вода,защото искам да ми порастне по-бързо.;// Не,че не е дълга,но искам още. :lol:
Еми опитай с 1с.л. зехтин, 1 с.л. рициново масло, 1 жълтък, 1 суп. л. ракия или водка, 1 с.л. лимонов сок и 1 с.л. хининова вода. Стои се около час- два след това се измива с шампоан.
Здравейте! Проблемът ми е, че имам много пърхут и каквото и да правя - нищо. Ползвам низорал, ама тои е до време. И после пак същото. Препоръчайте ми нещо ефикасно, и по-дълготрайно :)
Благодаря ви предварително.
И още един въпрос - От къде мога да си взема тривитаминол(знам, че е от ветеринарните аптеки), но специално за София, където със сигурност да има. Благодаря за отделеното време :P
malkazlatna
02-01-2010, 13:14
искам да те попитам за тънка и мазна коса,какво мога да ползвам..ползвала съм най-различни шампуани и маски и кристали, но не забелязвам особен ефект..ако зн нещо конкретно за мазна коса и без обем :-) :-) :-) :-)
babyto92
02-03-2010, 19:28
Преди в тази тема четох нещо за тривитаминола и по точно с какво се смесва сега не мога да го намеря ии това ми е 1 въпрос :D Сега да ти опиша моето положение . Косата ми до преди 3-4 седмици си имаше обем . Обаче малко скоро ходих на фризьор ии тя ми каза да си реша краищата на косата така да се каже докато балсама е на нея . И почнах обаче и нагоре си я решех тоест и корените защота косата ми ставаше мн мека. От 1 седмица вече косата ми е кошмар - пада (а и тя по природа не е мн гъста ... :? ) няма обем в корените ама никакъв . Нз защо стана така - не я изправям мн рядко я къдря или на преса а и не кзползам сешоар или поне до преди наколко дни не използвах. И забравих да кажа мия я на 3 макс 4 дена
Здравейте! Проблемът ми е, че имам много пърхут и каквото и да правя - нищо. Ползвам низорал, ама тои е до време. И после пак същото. Препоръчайте ми нещо ефикасно, и по-дълготрайно :)
Благодаря ви предварително.
И още един въпрос - От къде мога да си взема тривитаминол(знам, че е от ветеринарните аптеки), но специално за София, където със сигурност да има. Благодаря за отделеното време :P
Пробвай с домашна маска, в която да добавиш хума и 2 счукани на прах аспирина. След намаляването на пърхута можеш да продължиш със същата маска, но с 1 аспирин докато пърхута изчезна напълно.
искам да те попитам за тънка и мазна коса,какво мога да ползвам..ползвала съм най-различни шампуани и маски и кристали, но не забелязвам особен ефект..ако зн нещо конкретно за мазна коса и без обем :-) :-) :-) :-)
Пак ще препоръчам домашни маски, поради простата причина, че те са с най- добър ефект.
Преди в тази тема четох нещо за тривитаминола и по точно с какво се смесва сега не мога да го намеря ии това ми е 1 въпрос :D Сега да ти опиша моето положение . Косата ми до преди 3-4 седмици си имаше обем . Обаче малко скоро ходих на фризьор ии тя ми каза да си реша краищата на косата така да се каже докато балсама е на нея . И почнах обаче и нагоре си я решех тоест и корените защота косата ми ставаше мн мека. От 1 седмица вече косата ми е кошмар - пада (а и тя по природа не е мн гъста ... :? ) няма обем в корените ама никакъв . Нз защо стана така - не я изправям мн рядко я къдря или на преса а и не кзползам сешоар или поне до преди наколко дни не използвах. И забравих да кажа мия я на 3 макс 4 дена
Тривитаминола по принцип, като го правиш на маска е хубаво да го смесваш с жълтък, оцет, хума, мед, прясно мляко, алкохол, витамин Е, газ, мас.. иии каквото се сетиш. Не е нужно да е с всички продукти наведнъж, можеш да редуваш.
Можеш да го ползваш и като го втриваш в косата преди миене и стоиш с него около 2 часа минимум.
Хм.. иначе като гледам какво си написала.. грижиш се добра за косата си. Опитвала ли си да пиеш някакви витамини?
babyto92
02-06-2010, 16:45
Ами не сега ни пия,щях да си взимам едни отказах се. Преди пиех ВИАДЕРМ ама сега вече не мога да си го намирам.Ще го търся пак :D Сега още повече намалих всякаква обработка kна косата и ще ходя тия дни да си купувам ТРИВИТАМИНОЛА . Обаче някъде четох,че е възможно омазняване. Дали е вярно ?
UnForgettableDream
02-06-2010, 17:42
Моята коса също е много изтощена.. Купих си преса преди месец и нещо (досега не бях си купила, защото много изгаря) и докато я изправя 3-4 пъти.. тя разцъфна направо.. От краищата, та чак до корена почти. В момента не я изправям (използвам пяна). Бях чула преди време за Тривитаминола и си взех да пробвам. С него правя следната маска:
- 2 с.л. Тривитаминол
- 1 с.л. ракия
- 1 с.л. оцет
- 1 с.л газ (след това косата мирише гадно, но наистина има ефект от него)
- 2 с.л. кисело мляко
- 1 жълтък
Тези пропорции са за 2 маски, тъй като и майка ми го използва и си правим маска наведнъж. Стоя час/час и нещо, тъй като не понасям да стояя с маска и повече от това не мога, но чух, че колкото повече стоиш, толкова по-голям ефект има..
Къпя се с шампоан с хинин и женшен (много е евтин, но е страхотен) и след като изляза се напръсквам хууубаво с хининова вода или спрей Elseve (от онзи с цимент серамид). След това малко пяна и съм супер..
Голям роман написах... :D :D :D
UnForgettableDream
02-06-2010, 17:47
Ааа, искам да попитам какво използвате за обем на косата? Моята по принцип си е тънка, а лятото изгаря на слънцето.. Сега съм на стъпала, но чакам да порастнат горните пластове. Въпреки, че се грижа за краищата те са си винаги сухи и изгорели и е много гадно. Ииии някой ползвал ли е спрея на Nivea - Volume Sensation и доволни ли сте?
Мерси предварително :-)
Ами не сега ни пия,щях да си взимам едни отказах се. Преди пиех ВИАДЕРМ ама сега вече не мога да си го намирам.Ще го търся пак :D Сега още повече намалих всякаква обработка kна косата и ще ходя тия дни да си купувам ТРИВИТАМИНОЛА . Обаче някъде четох,че е възможно омазняване. Дали е вярно ?
Не. Няма как да ти се омазнява косата, ако го измиваш добре след това.
Опитай да пиеш все пак нещо за косата.. може би Геритамин.. или нещо от сорта.
Моята коса също е много изтощена.. Купих си преса преди месец и нещо (досега не бях си купила, защото много изгаря) и докато я изправя 3-4 пъти.. тя разцъфна направо.. От краищата, та чак до корена почти. В момента не я изправям (използвам пяна). Бях чула преди време за Тривитаминола и си взех да пробвам. С него правя следната маска:
- 2 с.л. Тривитаминол
- 1 с.л. ракия
- 1 с.л. оцет
- 1 с.л газ (след това косата мирише гадно, но наистина има ефект от него)
- 2 с.л. кисело мляко
- 1 жълтък
Тези пропорции са за 2 маски, тъй като и майка ми го използва и си правим маска наведнъж. Стоя час/час и нещо, тъй като не понасям да стояя с маска и повече от това не мога, но чух, че колкото повече стоиш, толкова по-голям ефект има..
Къпя се с шампоан с хинин и женшен (много е евтин, но е страхотен) и след като изляза се напръсквам хууубаво с хининова вода или спрей Elseve (от онзи с цимент серамид). След това малко пяна и съм супер..
Голям роман написах... :D :D :D
Еми, супер значи. :)
kofeIN4O
02-07-2010, 11:35
Здравейте!
Може би въпроса ми не е за тази тема, но не знам къде да попитам.
Понеже косата ми много се изтощи от използване на преса спрях да я изправям. Обаче не си харесвам косата когато не е изправена защото е някаква рошава и неопределена. За това сега след къпане я сресвам докато изсъхне и тя остава почти перфектно права. Това много ли е вредно за косата? И има ли някакъв вариянт да си ползвам пресата и да си слагам разни неща на косата, за да не цъфти и да не се изтощава?
Със сигурност е по- малко вредно от пресата.
giveupbitch
02-07-2010, 12:22
не е ли ресането на мокра коса много вредно? :-o въпреки че аз я реша,де. 8-)
sunshine955
02-07-2010, 13:04
вредно е,защото косъма се накъсва..аз не я реша докато изсъхне !
Eми, да.. вредно е.. но е по- добре от преса със сигурност.
Защо аз отговарям на всички, а на мен никой не ми отговаря да ми каже дали има ефект от това, което казвам.. тааа някой доволен? За 30 страници никой нищо не каза.. :( На никого ли не съм помогнала?
krisence
02-12-2010, 07:35
Извинявам се много, ако някой вече е имал същия проблем, но моята коса е слаба и много бързо се омазнява???
Имам въпрос за тривитаминола.Косата ми се омазнява много бързо,но искам да порасне.Може ли да си правя маски с тривитаминол щом с склонна към омазняване?
Извинявам се много, ако някой вече е имал същия проблем, но моята коса е слаба и много бързо се омазнява???
Няма да е зле да споделиш с какво я поддържаш и как я третираш, за да добия малко повече представа.
Имам въпрос за тривитаминола.Косата ми се омазнява много бързо,но искам да порасне.Може ли да си правя маски с тривитаминол щом с склонна към омазняване?
Да, няма проблем да го ползваш, просто към маската използвай повече изсушаващи родукти- алкхол, хума, жълтък, оцет...
Еми айде и аз ще кажа значи аз почнах с хининовия шампоан имаше ефект но малък. Сега наскоро почнах да си правя маска с тривитаминол, бадемово масло и ракия та се чудя какво още мога да използвам, за да порастне по-бързо :)
Да, няма проблем да го ползваш, просто към маската използвай повече изсушаващи родукти- алкхол, хума, жълтък, оцет...
мерси много :) като си набавя овчето мазило ще пиша :D
Moonchild
02-12-2010, 17:27
Да попитам и аз за тривитаминола ще си го правя на маска,но колко пъти седмично и може ли успоредно с това да си сипя и в шампоана(косата си я мия всеки ден,защото се омазнява)
Еми айде и аз ще кажа значи аз почнах с хининовия шампоан имаше ефект но малък. Сега наскоро почнах да си правя маска с тривитаминол, бадемово масло и ракия та се чудя какво още мога да използвам, за да порастне по-бързо :)
Може да сложиш 1 жълтък, 1 с.л. оцет и 1 с.л. мед.
мерси много :) като си набавя овчето мазило ще пиша :D
Добре. Ще чакам да споделиш резултата.
Да попитам и аз за тривитаминола ще си го правя на маска,но колко пъти седмично и може ли успоредно с това да си сипя и в шампоана(косата си я мия всеки ден,защото се омазнява)
Можеш да го правиш 1 път седмично. Ще е достатъчнно. В шампоана няма смисъл да го слагаш, ако го ползваш 1 път седмично. И все пак се опитай да разредиш миенето.
partychild
02-19-2010, 15:32
Здравей :) Косата ми супер много пада ..както и , че имам пърхот или по-точно някакви корички ... Мажа се със зехтин и айце, хининова вода, вчера си взех и хининов щампоан... утре ще си правя някаква маска с бадемово масло..моля те посъветвай ме нещо, че се отчайвам
AcrossYourFace
02-19-2010, 18:53
Не знам дали е особено по темата...но защо косата се омазнява от изправянето с преса>