View Full Version : 7 клас...Годината бързо мина и за нас... [vol.4] Вижте стр.1
Добро утро и от мен :) .
Снощи се замислих за нещо-имам перфектен вариант.Ако вдигнат малко системата за оценяване, по математика мога да хвана 4.4.Ако съм се справила фантастично на преразказа, мога да имам 5.6 по БЕЛ.И ако това вземе да стане реалност, колкото и нереално да ми изглежда, ще имам бал 32.Все още има надежда :D .
ква е файдата .. Ако ти си имала бал 30 (примерно), а друг 32, след като дигнат скалата ти ще имаш бал 32, а той 34 и пак нищо няма да се промени и него ще го вземат :-o
AnIcHkAtA
06-26-2009, 10:58
Добро утро и от мен :) .
Снощи се замислих за нещо-имам перфектен вариант.Ако вдигнат малко системата за оценяване, по математика мога да хвана 4.4.Ако съм се справила фантастично на преразказа, мога да имам 5.6 по БЕЛ.И ако това вземе да стане реалност, колкото и нереално да ми изглежда, ще имам бал 32.Все още има надежда :D .
ква е файдата .. Ако ти си имала бал 30 (примерно), а друг 32, след като дигнат скалата ти ще имаш бал 32, а той 34 и пак нищо няма да се промени и него ще го вземат :-o
Вдигат се само определени оценки.Ако вдигат, ще вдигат плавно и до 5, примерно.Ако някой е имал 3.5, аз имам 4.3, а друг 5, след вдигането оценките ще са 3.7, 4.4, 5.01.Най-щастлив е този с тройката.Само пример давам, не знам каква ще е формулата, ако изобщо има промяна.
Lunatique
06-26-2009, 11:23
Дано, дано, и аз се моля за туй.
faststep
06-26-2009, 11:49
На мен ми е все тая...На министъра не му пука за никого. :o
ПП. Малко извън темата: Откъде мога да си изтегля филма "Ангели и демони"? :) Много искам да го гледам, но в замундата го няма качен. :( А пък книгата е много яка и си мисля, че и филмът ще кърти. :grin:
ПП. Малко извън темата: Откъде мога да си изтегля филма "Ангели и демони"? :) Много искам да го гледам, но в замундата го няма качен. :( А пък книгата е много яка и си мисля, че и филмът ще кърти. :grin:
Филма,че кърти - кърти... Ама в нета с нормално качество го няма ... Кино има ли около теб да отделиш 10 лева :D
Абе айде нали си мой човек - намерих ти го :Д
http://beta.arenabg.com/details.php?id=1e8be3a124f35dc6005fd6ceb44d4107b62 02762
Ако нямаш акаунт :
WoWfan
123456
Не е мой ама е за общо ползване
Филма,че кърти - кърти... Ама в нета с нормално качество го няма ... Кино има ли около теб да отделиш 10 лева :D
Апффф филма е УНИКАЛЕН! :grin: Чела съм и книгата два пъти , така че едва ли има две мнения по въпроса.. Ама дали го дават още по кината..? :D Щото премиерата беше отдавна и май ще чака хубавото качество в замундата. :D :grin:
Апффф филма е УНИКАЛЕН! :grin: Чела съм и книгата два пъти , така че едва ли има две мнения по въпроса.. Ама дали го дават още по кината..? :D Щото премиерата беше отдавна и май ще чака хубавото качество в замундата. :D :grin:
Имаше го допреди 2,3 дни.. :)
Иначе в арената го има с що годе добро качество..
Имаше го допреди 2,3 дни.. :)
Иначе в арената го има с що годе добро качество..
Ясно. :)
AnIcHkAtA
06-26-2009, 12:47
Аз го гледах на кино и ми се спаружи гъзъ 3 часа на тая седалка :D
Подобно 8-) Само дето под моя 'г'ъз имаше и пуканки :razz:
Подобно 8-) Само дето под моя 'г'ъз имаше и пуканки :razz:
:lol: :lol: :lol: :razz:
DaRk_AnG3L
06-26-2009, 13:00
Btw днес ми казаха, че във вестниците пишело, че който има 3 по математика е приет на желаното място :D :D :D :D
Millen4ety
06-26-2009, 13:11
Здрасти хора!
Ох, толкова се радвам, че минаха изпитите! :grin:
Днес, докато си закусвах сънено, ми светна, че съм във ваканция и се задавих от кеф. 8-)
Не издържах и си проверих отговорите по математика - имаше доста задачи, на които не знаех какво съм писала, но по първи данни имам 73т. (само дето ще се окаже, че далеч не е така, но да се порадвам, докато има време) :)
По БЕЛ при 20т. на преразказа ще имам 5.32-3 май...
Свърши се - натам остава само да си видим бала, да се запишем за гимназия и кеф, КЕФ!!
ПП: Снощи реших да се почерпя с малко биричка, за да полея края на ученето... Днес съжалявам 8-)
Btw днес ми казаха, че във вестниците пишело, че който има 3 по математика е приет на желаното място :D :D :D :D
Ми айде честито на всички печеливши от тотото! :lol: :lol: :lol:
Здрасти хора!
Днес, докато си закусвах сънено, ми светна, че съм във ваканция и се задавих от кеф. 8-)
Не издържах и си проверих отговорите по математика - имаше доста задачи, на които не знаех какво съм писала, но по първи данни имам 73т. (само дето ще се окаже, че далеч не е така, но да се порадвам, докато има време) :)
Свърши се - натам остава само да си видим бала, да се запишем за гимназия и кеф, КЕФ!!
ПП: Снощи реших да се почерпя с малко биричка, за да полея края на ученето... Днес съжалявам 8-)
Ееееее то от биричка нищо не може да ти стане бе. :P :P
Millen4ety
06-26-2009, 13:16
Здрасти хора!
А от каса биричка? 8-)
Lunatique
06-26-2009, 13:19
Ако говорим за каса бира, тогава вече е опасно. :lol:
Ако говорим за каса бира, тогава вече е опасно. :lol:
Мхмм :lol: :lol:
Lunatique
06-26-2009, 13:21
Да ви питам, живи и здрави, горе-долу към колко училища мислите да пишете?
DaRk_AnG3L
06-26-2009, 13:21
Здрасти хора!
А от каса биричка? 8-)
Хич не ти е лесно де :D
Аз миналата година писах 2... ама бях на 100% сигура че съм приета.. Ооообаче имаше и такива дето писаха по 15.. Ама за всеки случай пишете повечко. :D
ПП: Просто съвет. 8-)
Millen4ety
06-26-2009, 13:28
:D :D Отбелязах му края..
Ами аз си промених мнението да ходя в НПМГ и мисля да пиша: АЕГ, Испанската, ФЕГ, НПМГ и 119соу
към 5-6 училища
Kum40Val40
06-26-2009, 13:46
Айде сега да ви изненадам. Погледнете отговорите от теста по математика на сайта на мон и вижте отговора на 33 задача. Променен е от В на Г. ура. Моите точки стават с 2 повече.
Millen4ety
06-26-2009, 13:50
не ме зарадва - никак даже
Kum40Val40
06-26-2009, 13:59
Там е работата, че сега не знам на кои отговори да вярвам. На вчерашните или на днешните? Като нищо може да се окаже, че и на други задачи са сгрешени отговорите. Егати идиотите. Не могат да напишат едно нещо без грешка, а от нас изискват. :o
Там е работата, че сега не знам на кои отговори да вярвам. На вчерашните или на днешните? Като нищо може да се окаже, че и на други задачи са сгрешени отговорите. Егати идиотите. Не могат да напишат едно нещо без грешка, а от нас изискват. :o
Е , добре бе мама му стара може ли да направят един изпит без грешка бе!! :x По български, по английски на външното оценяване, а сега и по математика... НЯМАМ ДУМИ ПРОСТО!! :? :? :x
33 НЕ Е Г) !!!!!
В) си е
marti1295
06-26-2009, 14:14
Г) е на 33.Наистина това е верният отговор. :-x
Бас Ловим Ли ?
33 НЕ Е Г) !!!!!
В) си е
+123456 много ми е интересно как химотенузата я изкарах по малка от катека (ако височината е 7) :-x :-x :-x :-x :-x
Бас Ловим Ли ?
33 НЕ Е Г) !!!!!
В) си е
+123456 много ми е интересно как химотенузата я изкарах по малка от катека (ако височината е 7) :-x :-x :-x :-x :-x
33 НЕ Е Г) !!!!!
В) си е
ЕТО ВИ – НАААААААА - В) си е..
ТИЯ ОТ МОН ПАК НЕ ЧУЛИ НЕ РАЗБРАЛИ!! НААААА
mArMaLaDkA
06-26-2009, 14:16
Гледах скалата.. при 16 точки - 3.00. Изглеждат супер малко, ама хич не ми се вярва и толкова да имам. Аз си помня само отговорите до 11-12 въпрос и то не съм убедена, че даже и са такива, каквито си ги отбелязвах в движение, докато си проверявах резултата. Катастрофално много грешки, а уж до тея задачи не цъках тото.. Моля се поне от тотенцето ми да имам 16-17 точки, повече и не смея да искам. Само тройчица да вържа, друго не ща. Ударете по една молитва за мен и ще направите едно дете щастливо. :D
Иначе, колкото до объркването в сайта на МОН: нормално. Аз затова и не се доверявам и на резултатите по БЕЛ. Да не се окаже накрая, че било едно в сайта, пък в действителност друго. Отказвам се да си проверявам каквито и да било отговори, където и да било, по каквото и да било. Само се затормозявам излишно. Ще си видя резултатие на 2-ри, пък дано не са ме скъсали на изпита по математика, дано, дано, дано!
marti1295
06-26-2009, 14:16
Да.Ловим.
П.С:И на мен ми е грешна, ама разбрах как е.
marti1295
06-26-2009, 14:17
Ето как става:
a=9 см; ha=7 см;hb=5 см и b=12.5 см
Kum40Val40
06-26-2009, 14:18
Чакайте да ви кажа моят начин. Приемам, че страната на успоредника е 9 дм, височината към него е 7 дм, а другата височина е 5 дм.
elito6754
06-26-2009, 14:20
Последно на 33 какъв е отговора? :oops:
marti1295
06-26-2009, 14:21
За съжаление е Г) :-x
Kum40Val40
06-26-2009, 14:22
Според мен отговорът е 63. Получава се успоредник с много остър ъгъл и две външни височини.
Kum40Val40
06-26-2009, 14:23
marti1295, сори писали сме едновременно
Зависи... Пише или височина или страна..
Което Е ТЪПО““
може 2те височина да са 5 и 9 и едната страна да е 7..
7.9 = 63 - ама 100 % не е така има някаква уловка - сега ще ви кажа
Kum40Val40
06-26-2009, 14:27
Точно уловката е в думичката "или". 5,7,9 може да ги разглеждаш като две страни и височина или като две височини и страна на успоредник.
Добре бе.... ЕГАТИ ПРОСТОТИЯТА :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x
ТЕ ТИЯ ТАМ СА БЕЗБОЖНО ТЪПИ
Добре АМИ 30ТА НЕ Я ОПРАВИХА А ? :-x
marti1295
06-26-2009, 14:32
На 30 какво и е.Я кажи, че не съм я решил така и така. 8-)
На 30 какво и е.Я кажи, че не съм я решил така и така. 8-)
Г)
а те, майка им *****, са писали В) !“?!?“!“?“!!?!?! :-x
Kum40Val40
06-26-2009, 14:33
Що бе? Кво й е на 30та? На мен ми е вярна (според отговорите на мон - В)
marti1295
06-26-2009, 14:33
Е как се решава? :(
Що бе? Кво й е на 30та? На мен ми е вярна (според отговорите на мон - В)
Ти луд ли си ??
5 етаж - 20 сек
4 секунди на етаж.. Ако Иван стигне до 4ти - 4.4 = 16 секунди
Остават му 8 секудни да се качи на своя етаж пеша - 5ти ЕТАЖ!!!!! :-x
Kum40Val40
06-26-2009, 14:41
John95, по-късно ще ти кажа моя начин. Сега изчезвам.
:-x ЕГАТИ ТЪПОТО!!!
"Асансъорът се движи от 1вия до 10тия и обратно :-x :-x :-x "
Което означава, че 1 етаж е началото ... :-x :-x :-x :-x
Или, че от 1ви до 5ти той изминава 4 етажа, а не ПЕТ ???!?!?!??!?!!
Да.... и значи ще да е В) Шести етаж...
(FURIOUSRAGED)
marti1295
06-26-2009, 14:53
Е не се нервирай.Пак си имаш нужните точки за шестицата, нали?
Е как да не се нервирам като за министър имаме Вълчев...
Имам.. ама от 88 падам на 86 и ако си сменят още някой друг отговор.. И Курец... Не че не ми стига, ама като съм се бъхтил за 5,571 тия педерунгели можеше да не сменят отговорите..
marti1295
06-26-2009, 15:01
На кои въпроси си сгрешил?
На кои въпроси си сгрешил?
20;30;34;39;50 и 33... :-x
marti1295
06-26-2009, 15:10
Изненадан съм.Честно. :shock:
Та ти на най-трудните си се справил блестящо, а на по-лесните...
Прави ли някъде допълнително построение.
ПП:сори, че съм толкова любопитен. :-D
Изненадан съм.Честно. :shock:
Та ти на най-трудните си се справил блестящо, а на по-лесните...
Прави ли някъде допълнително построение.
ПП:сори, че съм толкова любопитен. :-D
Нямаш проблеми :)
Ами да - и аз на това се нервих :-x
Ами не съм правил допълнителни построения, защото единствените 2 задачи много шибани геометрични ги бях решавал :-P и знаех логиката и намерих отговора за отрицателно време, и така 6 точки аванта :P
marti1295
06-26-2009, 15:17
Браво.Много шапки ти свалям.
Millen4ety
06-26-2009, 15:39
пууу деба вече...
сори ама съм бясна
май и аз съм объркала 30
на 33 съм писала В)
мислех, че имам 5, сега колко ще имам??
по дяволите
бахму кретеноидите пишат тея тестове :?
ох.. сори
Апф.... :-o Абе как бее???? Оу, не помня 33 вярна ли ми е, грешна ли ми е. Няма да проверявам. :-x
Kallyn4eto
06-26-2009, 16:05
Офффф, тамън взех да се радвам. Ще си изчакам резултата на 2ри. Пуу де**а не могат направят нещо кат хората!!! :-x
mArMaLaDkA
06-26-2009, 16:10
Въпреки, че никой не ми чете постовете, пак ще го напиша: спрете вече да се тормозите и ядосвате, заради тоя тест! И спрете и да си проверявате отговорите в сайта на МОН, понеже половината вече сте ги забравили и като ги проверявате, се вкарвате в някакви филми. Вместо да си правите разни прибързани заключения(било то дали ще имате ниски оценки или високи), си намерете някакво забавление и спрете да се затормозявате как сте се справили. Свърши вече. И да се ядосвате, и да не се - полза няма. Същото е и с оценката по БЕЛ - някои си правят големи планове, други се изкарват с егати ниския резултат, само си скапвате настроението, а накрая може да се окаже съвсем друго. Точките, които пресмятате са ориентировъчни и пак не е 100% сигурно, че ще изкарате някъде около тоя брой точки, който пресмятате сега. Разбирам, че сте под напрежение, но просто се научете на малко търпение. Не правете прибързани заключения, починете, разходете се някъде, ще видим какво ще стане на 2.07.
Сетиха се кога да сменят отговора. :?
Тъкмо се зарадвах на оценката си и бам-пада.
Има ли някаква вероятност те да са сгрешили?
Ако 33 е Г) съм с 2 точки нагоре :grin: Което е добре, щот едвам хващам четворка :D
А само 33 ли са сбъркали в МОН?
Оф да, до 2-ри още 5 пъти като сменят отговорите и 50 точки сигурно няма да имам... :(
Оф да, до 2-ри още 5 пъти като сменят отговорите и 50 точки сигурно няма да имам... :(
Ехее ти па аз иам 46 :D
Няма как да сменят пак отговорите... Би трябвало математиците да са надали зов, за да ги сменят днес.. А те са сменили само 33... 30ти е ТЪПО НАПИСАН.... 1вия етаж едва ли не е партер :x
И тогава излиза,че от 1ви до 5ти са само 4 етажа разстояние и затова трябва да е 6ти (Кон с разширени вени да им го натресе на тия дето пишат шибаните тестове)
Аз съм на 86 засега... +- 2,3 точки...
Абе дреме ми - пак се кефя, при тоя шибан тест средния успех като е 4 и нещо, а пък аз съм с 5,50 горе долу - Екстра ми е :grin:
Момчетата ако изкараме бал 31 - 32 = Уредени сме :grin:
За разлика от момичетата :(
edi_koq_si
06-26-2009, 18:53
Ето как става:
и как разбра колко е другата страна ?
според мен не може тва с двете височини сми не знаем колко е другара страна че да кажем дали е жъзможно височината към нея да е е еди колко си
как такта променят отговори?? тва е недопустимо!
marti1295
06-26-2009, 18:54
Ето как става:
и как разбра колко е другата страна ?
според мен не може тва с двете височини сми не знаем колко е другара страна че да кажем дали е жъзможно височината към нея да е е еди колко си
как такта променят отговори?? тва е недопустимо!
a.ha=b.hb :-P
sweet_bunny
06-26-2009, 20:40
Ако верния отговор е "г" и съм сметнала правилно,точките ми стават 51 :-o :grin:
Моля ви, кажете ми спешно... Може ли да ми анулират по БЕЛ работата, защото на оная бланка, индетификационна ли беше, не знам кака се пиша, не помня дали се подписах... Уж и квесторките минаваха и гледаха, нищо не ми казаха, ама да не и те даса недогледали. Имахм чувството, че по математика за първи път видях това с подписа и едав ли щях да го видя, ако някой не попита дали ние трябва да се подписваме.
:-k
Margoto0
06-26-2009, 21:20
Моля ви, кажете ми спешно... Може ли да ми анулират по БЕЛ работата, защото на оная бланка, индетификационна ли беше, не знам кака се пиша, не помня дали се подписах... Уж и квесторките минаваха и гледаха, нищо не ми казаха, ама да не и те даса недогледали. Имахм чувството, че по математика за първи път видях това с подписа и едав ли щях да го видя, ако някой не попита дали ние трябва да се подписваме.
:-k
Няма как да го анулират,тъй като проверяващите нямат достъп до индификационната карта.Важното е да има име,входящ номер,ЕГН и да нямаш знаци. :) Спокойно!
adizitk1
06-26-2009, 21:23
А някой да знае дали биха ме дисквалифицирали защото оградих два отговора в текстовата книжка на изпита по математика? Просто се обърках... :neutral: :cry:
Нз дали ще те дисквалифицират заради това,ама те квесторките едва ли не са догледали... А някой да знае дали биха ме дисквалифицирали защото оградих два отговора в текстовата книжка на изпита по математика? Просто се обърках... :neutral: :cry:
За това 100 проценат няма да ти го анулират. Имахме право да пишем в тестовите книжки, някой беше дал сайт с някаква наредба, всички квесторки таак са казвали.
adizitk1
06-26-2009, 21:32
Ах,вече съм по-спокойна! Мерси! :-)
А някой да знае дали биха ме дисквалифицирали защото оградих два отговора в текстовата книжка на изпита по математика? Просто се обърках... :neutral: :cry:
няма да ти дадат точка
DaRk_AnG3L
06-26-2009, 22:32
А някой може ли да ми каже скалата за оценяване на теста по Български език :? :)
Margoto0
06-26-2009, 22:49
За скалата,погледни първата страница melinor ги е постнала :)
Не искам да те плаша, но в инструкциите преди теста изрично си пишеше "Отговорите се нанасят само на листа за отговори" - Да, ние можехме да пишем по тестовата книжка, ама за тея отговори...
Положителната страна е, че... ПРИ НАС НЕ НИ СЛОЖИХА ТЕСТОВИТЕ КНИЖКИ В ГОЛЕМИЯ ПЛИК :lol: :lol:
Казаха ни, че те са си ги принтирали (в даскалото), а не както по БЕЛ 8-)
Абе я кажете да не би само в мойто даскало да са направили така ?
КумчоВълчо по математика сложиха ли ви тестовата книжка в големия плик.. ??
Добро Утро бтв
elito6754
06-27-2009, 05:57
Добро утро! Заради тази 33 задача, точките ми стават 78 :-D Ако може и друга задача да променят в моя полза(по желание)ще е достааа.....добре. Както тръгнах, аз ще гоня 5.50 с тези постоянно променящи се точки. :lol:
Добро утро! Заради тази 33 задача, точките ми стават 78 :-D Ако може и друга задача да променят в моя полза(по желание)ще е достааа.....добре. Както тръгнах, аз ще гоня 5.50 с тези постоянно променящи се точки. :lol:
:D Лъки ама дотам... МОН ако пак променят отговорите ще има скандал :x
elito6754
06-27-2009, 06:04
Е, да. Между другото някой да знае баловете за 127 СОУ, защото в справочника на ВЕДИ училището липсва! :-D
78 точки = 5.50 ???? WTF ???
elito6754
06-27-2009, 06:37
Не, не е 5.50, но просто казвам, че ако има и други поправки, мога да имам повече точки! :)
78 точки=5.20
Не искам да те плаша, но в инструкциите преди теста изрично си пишеше "Отговорите се нанасят само на листа за отговори" - Да, ние можехме да пишем по тестовата книжка, ама за тея отговори...
Положителната страна е, че... ПРИ НАС НЕ НИ СЛОЖИХА ТЕСТОВИТЕ КНИЖКИ В ГОЛЕМИЯ ПЛИК :lol: :lol:
КумчоВълчо по математика сложиха ли ви тестовата книжка в големия плик.. ??
Добро Утро бтв
Някой по моя случай :( ?
Добро утро. :)
И на нас не ни сложиха книжките в големия плик. Можехме да ограждаме отговорите там.
Едит: В НТБГ учи ли се много математика? Не питам за себе си, а за няколоко фр. То сигурно се учи, де, но на езика наблягат ли? :-o :D
dark_wings
06-27-2009, 07:44
Добро утро. :)
И на нас не ни сложиха книжките в големия плик. Можехме да ограждаме отговорите там.
Едит: В НТБГ учи ли се много математика? Не питам за себе си, а за няколоко фр. То сигурно се учи, де, но на езика наблягат ли? :-o :D
Първата година езика яко си се учи.А математиката-нормално.
Някой знае ли баловете за ПМГ Враца? :-o
Yancheto
06-27-2009, 07:55
Някой да е решил да кандидатства в НПМГ?
На нас не ни разрешиха да пишем по тестовите книжки, защото накрая си ги събираха, но не са ги слагали в плика. :)
На нас не ни разрешиха да пишем по тестовите книжки, защото накрая си ги събираха, но не са ги слагали в плика. :)
Йееее няма да ми анулират работата :grin:
Вече само се чудя да не ми анулират работата - всичко друго е перфектно :D
Днес мноого кофти време бе :x - Току що заваля порой...
DaRk_AnG3L
06-27-2009, 09:42
А някой може ли да ми каже скалата за оценяване на теста по Български език :? :)
оценка = 1/28(k+68) ... k - брой точки
оценката е равна на една двайсет и осма по броя на точките плюс 68 :P ... разбра ли нещо както ти го обесних :D
ето направо така.. http://prikachi.com/files/955571Q.jpg .. за да е по - ясно 8-)
мерси мнооогооо :-)
Margoto0
06-27-2009, 09:46
Дочух от учители-проверяващи,че резултатите по БЕЛ хич не били добри,което ме озадачи,тъй като теста и преразказа не бяха нищо много трудно. :?
smiLexaga1n
06-27-2009, 09:55
Дочух от учители-проверяващи,че резултатите по БЕЛ хич не били добри,което ме озадачи,тъй като теста и преразказа не бяха нищо много трудно. :?
Аз пък гледах новините и там казаха, че много добре сме се справили седмокласниците :D . И преразказа бил по-добър от миналата година, и има само една 2-ка в София, и край. 8-)
Millen4ety
06-27-2009, 10:02
аз :)
извинете за тъпия въпрос - СМГ имат ли допълнителен вътрешен прием или се кандидатства с оценките по БЕЛ и МАТ от тези изпити? :)
Margoto0
06-27-2009, 10:08
Аз пък гледах новините и там казаха, че много добре сме се справили седмокласниците :D . И преразказа бил по-добър от миналата година, и има само една 2-ка в София, и край. 8-)
:D :D Не знам срещнах се с едно момиче от Пловдив и то каза,че резултатите не били добри хмм..ще видим :D
smiLexaga1n
06-27-2009, 10:11
:D :D Не знам срещнах се с едно момиче от Пловдив и то каза,че резултатите не били добри хмм..ще видим :D
8-) За Пловдив не знам, мисля че по новините информацията, която чух се отнасяше за София, но не съм много сигурна. :oops: Остава само да чакаме до 2-ри юли ии ще видим. :P
Някой от тук да иска да кандидатства в 73? (Разучавам конкуренцията :D )
Някой от тук да иска да кандидатства в 73? (Разучавам конкуренцията :D )
Аз.. :D
Иначе - Само една 2йка в София ?!? :shock: :shock: - Закъсали сме го :D
Дано по математика да са по-зле софиянци 8-)
Ванка, ти ще отидеш в НЕГ на 1во класирене... :-D . Не плаши хората, че си им конкуренция за 73то. :D
edi_koq_si
06-27-2009, 11:45
извинете за тъпия въпрос - СМГ имат ли допълнителен вътрешен прием или се кандидатства с оценките по БЕЛ и МАТ от тези изпити? :)
СМГ нямат друг изпит просто бала се образува по друг начин- 3 пъти оценката по матем от изпита + 1 път оценката по БЕЛ + джете годишни от училище и тва е
а бтв кой иска да кандидатства в СМГ???
Millen4ety
06-27-2009, 11:50
СМГ нямат друг изпит просто бала се образува по друг начин- 3 пъти оценката по матем от изпита + 1 път оценката по БЕЛ + джете годишни от училище и тва е
а бтв кой иска да кандидатства в СМГ???
мерси :) Имах някакво 5-минутно желание да ходя там, ама май балът ми няма да стигне, а и се отказах веднага
edi_koq_si
06-27-2009, 11:52
е що ? колко ти е бала ?
Millen4ety
06-27-2009, 11:57
ами по БЕЛ очаквам около 5.30, по мат - 5
СМГ - не го искам, просто се зачудих как се формира балът за там
обичам математиката, ама не искам да ме побъркат с нея
нещо много почнах да си мисля за ФЕГ...
поне съм вързала НПМГ 8-)
faststep
06-27-2009, 11:59
На оная петиция са се подписали 2009 души! :shock:
edi_koq_si
06-27-2009, 11:59
мисля че балът ще ти стигне за СМГ... но друг е въпроса ако не искаш да учиш там ина4е мисля 4е ще ти стигне :)
Millen4ety
06-27-2009, 12:02
при добри условия на второ класиране имам 3% шанс
май ще си пиша АЕГ, ФЕГ, НПМГ и здраве да е :)
edi_koq_si
06-27-2009, 12:03
еми да .. всеки иска да учи различно :)
joannalof
06-27-2009, 12:18
Много се извинявам,но някой може ли да пусне скалата за оценяването по БЕЛ ЗА ТАЗИ ГОДИНА! И изобщо има ли промяна?[/ :-o
edi_koq_si
06-27-2009, 12:25
абе хора кво ше праим с петицията? някой ще се обажда ли в БиТиВи?
абе хора кво ше праим с петицията? някой ще се обажда ли в БиТиВи?
някой да пише на БиТиВи плсс :grin:
Е като пишете на БТВ кво ще стане? Те ще променят ли нещо?
2000 гласа не са малко !!!
faststep
06-27-2009, 12:47
2000 гласа не са малко !!!Малко са.Общият брой на учениците, положили изпит по математика, е 28 000. :D
да но 90% от учениците не са доволни от изпита и примерно, ако някоя медия подуши за тази петиция, тя ще стане популярна и гласовете ще станат МНОГО.. Надеждата умира последна :)
faststep
06-27-2009, 12:56
да но 90% от учениците не са доволни от изпита и примерно, ако някоя медия подуши за тази петиция, тя ще стане популярна и гласовете ще станат МНОГО.. Надеждата умира последна :)
И какво предлагаш да направят? Ако вдигнат оценките, нищо няма да се промени. Ако свалят бала, елитните гимназии ще се напълнят с идиоти и няма да са толкова "елит".
ПП. 90% е меко казано хипербола. :D
^ какво да направим ли? Трябва да направим това което зависи от нас - да гласуваме за петицията :) А "идиотки" винаги има по "елитните" гимнази. Ако не се промени хората ще си влизат с отценки 3 и пак същата работа.
Kallyn4eto
06-27-2009, 13:06
Ако вдигнат скалата много скъсани ще имат "шанс" за кандидатстване.
А ако паралелките в така наречените "елитни" гимназии не се запълнят мн ясно че ще свалят бала. Така или иначе винаги ще има хора с нисък бал, които са влезли където искат. Освен това не можете да слагате под общ знаменател тези които имат нужда да им се свали балът за да влезнат на желаното място и да ги определяте като идиоти. Те, включително и аз, сме се готвили цяла година и все пак нещо не ни е достигнало. А ако тези с трийките определяте като "идиоти" и аз не съм разбрала, то тогава те пак няма да влезнат в елитни гимназии, защото колкото и да ги вдигнат те пак си остават с 3 и нещо...
^ и аз това им говоря, че елита няма да се развали спокойно, но поне ще подадем ръка на тези с 2 или 3, поне да влезнат в нормалните училища, че като гледам теста по математика ще има доста скъсани, а това не е редно, защото теста просто не беше за седми клас!
joannalof
06-27-2009, 13:54
Нека ви разясня за петицята. Понеже минаха 2000 подписа и има статии в други сайтове, писаха ни от ТВ Европа. Искат интервю от седмокласник - да каже нещо за този проблем,като в защита има над 2050 подписа :D Ако има желаещи, да пишат :)
П.С. Писали са и на Бтв и на Нова,но без отговр :x
Според мен няма смисъл от тая петиция
Нищо няма да стане... Те ако са толкова плачевни резултатите Вълчев ще ви направи 50 точки 5.00 - И кво - радвайте се.. в Елитните ще се влиза с бал 34 и ? и ? Пак тези с добрите ТОЧКИ, не оценки, а ТОЧКИ влизат.. А другите духат супата на Любо Пенев.. 8)
Не се занимавайте, смятайте бала и гледайте закъде ще стигне, а не тия простотии
И 2000 е нищо.. Като за пояснение - 2000 го раздели на 3... дете + 2 родитела... Гледах кой се е подписвал и 50 % са " Това е много несправедливо за децата ни"
Абе да го духат големите.. Те да си гледат работата, ние нашата.. То бива бива, ама наистина - като толкова точки сме изкарали - Толкова.. Не ви ли писна вече
AnIcHkAtA
06-27-2009, 15:24
Говорих с приятел на мамчето, който проверява.Първо на 33 задача отговорът е В, попитах го и изрично подчертах какво пише в теста от сайта на МОН.Беше твърд и категоричен-В.Второ масово децата имат по 40 +/- точки .Каза, че тестът е цитирам "отрежи-глава", но скалата за оценяване няма да се промени, ако искате до папата да пишете.По-труден бил от миналата година, но баловете няма да паднат много, защото и тази, и миналата сме играли еднакво много на тото :D .Хайде успех!
faststep
06-27-2009, 15:26
Следя с интерес(за съжаление без пуканки :( ) интригата и се надявам кулминацията да не закъснее. :D Току виж постигнат нещо.
ПП. Мел, тези глупости за математиката от първа страница май вече са ненужни. :oops:
Говорих с приятел на мамчето, който проверява.Първо на 33 задача отговорът е В, попитах го и изрично подчертах какво пише в теста от сайта на МОН.Беше твърд и категоричен-В.Второ масово децата имат по 40 +/- точки .Каза, че тестът е цитирам "отрежи-глава", но скалата за оценяване няма да се промени, ако искате до папата да пишете.По-труден бил от миналата година, но баловете няма да паднат много, защото и тази, и миналата сме играли еднакво много на тото :D .Хайде успех!
Значи ясно... Имам си ги 88 точки, никакви 86 8-)
И също така.. Ани не може да не паднат баловете от миналата година .. средно ако са по 60 точки дори - това е 4,50 + 5,50 да има = 32 Бал.. За момче - да - Ама при вас момичетата ще падне
Така.
Току-що си изчислих бала в най-лошия случай - 32.642.
Устройва ме и това, така че дишам спокойно. 8-)
Гледахте ли БТВ току що? Министъра каза, че скалата няма да се променя докато не излязат резултатите.
joannalof
06-27-2009, 16:22
СЕГА КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ!
ЧУХТЕ,ЧЕ ПЕТИЦИЯТА МИ УСПЯ :D
ПОНЕ ЩЕ ГИ ПРЕГЛЕДАТ!
СЕГА КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ!
ЧУХТЕ,ЧЕ ПЕТИЦИЯТА МИ УСПЯ :D
ПОНЕ ЩЕ ГИ ПРЕГЛЕДАТ!
Успя... Докато Вълчев още е министър... След 1 седмица.. 2 дни след като излязат резултатите - Той ще си бие quita.. И ще му е през к*ра.. И докато вземат да назначат заместник... Оценките ще бъдат по старата скала.. Така че хич не се радвай - И аз мога да казвам, че имам 88 точки, а после да се окаже, че са повече или по - малко или че въобще не съм се явявал на изпита.. Сещай се какво ще направи Вълчев .... :D
Ама министъра не е казал, че със сигурност ще променят скалата. Той каза "само ако се наложи". :D
Т.е. - Няма да го прави :D
Той ако промени тази по математика - трябва да промени тази и по БЕЛ, а на БЕЛа има много добри резултати 8-)
joannalof
06-27-2009, 17:17
Защо да се променя скалата по Бел, след като резултати са добри и има с какво да се гордее България. А по математика какво стана! Нека да се дигнат, въпреки че и да отличниците ще се вдигнат, щото само това коментирате. С вдигането ще подадем ръка на много хора,изкарали двойки,а от къде сте сигурно,че го заслужават? Аз в училище съм отличник по матем, ходила съм на олимпиади, а сега се моля за 3 или 4 :-o Нека помогнем,защо само злоба има в повече сърца?! Някои го заслужават, други не. Едно притеснение съчетано с невъзможните задачи може да те доведе и много надолу, колкото и да си се трудил.
Да те светна,че скалата е една и по двете.. Нивото на обучение трябва да е еднакво и по двата предмета иначе Вълчев ще бъде официално за смяна.. Тоест - Скалите трябва да се приравнят, но по БЕЛ резултатите са много добри и оттам идва и непромяната на скалите..
TheNewReligion
06-27-2009, 18:50
Не впрягайте каруцата пред коня, защото не винаги нещата са толкова зле, колкото изглеждат. 8)
mArMaLaDkA
06-27-2009, 21:39
Виждам сте спряли да обсъждате задачи, та май сега е най-удобният момент да си задам въпроса: за да видя какви са ми оценките от изпитите къде трябва да отида - в училището, където съм си подала документите, където съм си получила входящия номер и т.н., или трябва да отида в училищата, в които съм си държала изпитите?
Виждам сте спряли да обсъждате задачи, та май сега е най-удобният момент да си задам въпроса: за да видя какви са ми оценките от изпитите къде трябва да отида - в училището, където съм си подала документите, където съм си получила входящия номер и т.н., или трябва да отида в училищата, в които съм си държала изпитите?
В училището, в което си си подала документите.
В училището, в което си си подала документите.
а желанията къде ще ги пишем 8)
И в нета може да погледнеш :)
А за желанията - питай в гнездото където си отишъл
Снощи моите родители слушали новините по канал "Европа".там чули ,че имало сайт за подписване за намаляване на скалата за оценяване *може да става въпрос за онова ,което подписвахме* . Вълчев ко щял да прави ,аа и да знаете по БЕЛ били много успешни 8-)
Fantasti4naJena
06-28-2009, 08:21
Добро утро на всички форумци!
Аз два дни не съм ви чела и не мога да ви стигна :shock:
Много писане, много! ,..
Да ви кажа аз какво знам:
- 33 задача - имало две решения!
http://www.math10.com/forumbg/viewtopic.php?t=10855
Не съм ги гледала изобщо и дали наистина е така - подадоха ми линка и ви го "предавам" и на вас!
-друг момнет в теста - я погледнете 39-та задачКа!
знака "U" - има ли го в учебниците за 7-ми клас???
Някои казват НЕ!!! Това вече е недопустимо! Математици и родители ще пишат до РИО и МОН! Така че - може да има още промени в "КлЮчЪ" с отговорите! :lol: Има време до 2 Юли! :lol:
-наистина Г-н Донемайкъде каза, че след като прегледат работите по мат, ще видят дали има нужда от промяна на скалата. Целта е да няма много слаби оценки - все пак идват избори - нали пак трябва да се намърдат някъде- сега е момента да оберат овациите на родителите /и гласовете им/ - като кажат - айдее,.. има само една двойка и по математика! ДАЙ БОЖЕ!!!
-пак ще кажа за тези писаници по книжките - ДА, можело е да си драскате на воля! Излезе на сайта на РИО-София съобщение ДЕН преди изпита- Да, може!!! И в големия плик НЕ СЕ ПРЕДАВАТ тези книжкиии!! Само бланката с отговорите и листата за чернова , белова, или както ги казват там,.! Като НЯМА значение дали отговорите със СО са писани на беловата! Даже и всичките листа да са за чернова- пак няма значение! И тези дето са ви казали - пишете на беловата отг, са за БОЙ!! Щото са ви изгубили времето!
И мен ако питате - трябва учениците да се раззвънят по всички РИО-та в страната , защото времето и без тва беше малко, и тези квестори са загубили още ценни минути с тия тъпи изисквания!
-и в плика големия, НЕ СЕ СЛАГА книжката с условията беее..!! Леле кой каза, че му сложили вс в големия плик! :-x Я си намерете телефоните на РИО и си кажете там думата! И телефонното обаждане е "сигнал" , както обичат да казват журналистите!!!
ето на РИО-София - http://rio-sofia-grad.com/ и там от структура излизат много телефони и мейли!!!
- кой питаше къде да гледа резултатите - В ГНЕЗДАТА - НА 2 ЮЛИ ВЕЧЕРА след 21ч, в нета - сигурно също, но не знам дали няма да блокира сайта на МОН!!! На служ.бележка има "номер за нет"
- за подаването на заявлението с желанията - пак в гнездото - оттам и бланката се взима, не знам дали ще признаят бланките, разпечатани от нета и предварително попълнена - има го в сайта на мон като бланка, за по-сигурно може първо да си попитате по тел в гнездото става ли с бланка от нета изкарана/тел на гнездата са в сайта на РИО - Кандидатстване след 7 клас - има списък с тел
- и мноооого внимавайте с желанията - и как ще ги подредите , и как ще ги изпишете!!!! Някъде една паралека е едно желание, другаде- едно училище е ЕДНО желание! ,...
Кой каза, че е във ВЕДИ? Те ще правят родителска , за да обяснят именно това! Че е МНОООГОООО важноооо!!!! Самите кодове май ги пишат в гнездото, ние го оставаме празно тва поле
Ауу,.. кооолко дълго станало тва писание! Ей, няма вр да го чеквам за правописни,.. :-D Ама айде, нали мина Бел-а :lol: Шъ Ми е ПрОсТеНоОооо..
joannalof
06-28-2009, 09:51
Някой може ли да ми обясни тая шибана 27 задача :D не мога да разбера
- той е на 11ет, и пише,че вместо да тръгне надолу към своя етаж, тръгнал нагоре, е по дяволите като е от 11ет. надолу,защо отговорите са 12+
master_of_disaster
06-28-2009, 10:10
Резултатите нали излизат ч етвъртък вечерта?
Fantasti4naJena
06-28-2009, 10:50
Някой може ли да ми обясни тая шибана 27 задача :D не мога да разбера
- той е на 11ет, и пише,че вместо да тръгне надолу към своя етаж, тръгнал нагоре, е по дяволите като е от 11ет. надолу,защо отговорите са 12+
не - Васил е от 11 етаж, а не блока - прочети я пак :-o
golfabitch
06-28-2009, 11:45
Само на мен ли не ми изпиза нищо на сайта www.7klas.mon.bg освен:
http://7klas.mon.bg/mon_logo2.gif ДЪРЖАВЕН ПРИЕМ СЛЕД 7. КЛАС
smiLexaga1n
06-28-2009, 11:51
Моето мнение е, че тук се обявяват резултатите от изпитите. И до колкото съм разбрала заедно с математиката ще излязат и резултатите от БЕЛ. Иначе и на мен ми излиза само бял лист. :lol:
Моето мнение е, че тук се обявяват резултатите от изпитите. И до колкото съм разбрала заедно с математиката ще излязат и резултатите от БЕЛ. Иначе и на мен ми излиза само бял лист. :lol:
Да де :D - Резултатите по математика са вече готови 8) ама разбира се ще излязат заедно с тези по БЕЛ - които не са готови 8) :D
Аа някой ще ми обесни ли какви са тези "желания"
Fantasti4naJena
06-28-2009, 12:35
Аа някой ще ми обесни ли какви са тези "желания"
Ти,.. кой клас си,. ..
:shock:
та така да си задам и аз въпроса . на изпита по бел на идентификационната бележка написах входящия номер заедно с първите две цифри , които по - късно разбрах че са код за региона и не бива да се пишат. в стаята дойде и зам директорката която малко повика . :( не бях единствена , но могат ли да ми анулират работата заради това
Fantasti4naJena
06-28-2009, 12:43
та така да си задам и аз въпроса . на изпита по бел на идентификационната бележка написах входящия номер заедно с първите две цифри , които по - късно разбрах че са код за региона и не бива да се пишат. в стаята дойде и зам директорката която малко повика . :( не бях единствена , но могат ли да ми анулират работата заради това
не, не могат! По-добре, отколкото да си изпуснала две цифри!
А и нали за ЕГН-то - само 8 позиции вместо 10!
така че тия са,...
golfabitch
06-28-2009, 14:04
Сега сайта www.7klas.mon.bg не се отваря,явно започват да се слагат разултатите :grin:
По скоро на МОН доставчикът на интернет ги е резнал :D
elito6754
06-28-2009, 14:54
Иха, бях на село два дена и сте изписали толкова много! Докато четях и се чудих дали вече са излязли резултатите, а то - нищо. Страницата на МОН не се отваря, което ще рече, че ги качват. :) Сега изведнъж ми стана едно притсенено.... :oops: Не знам какво ще стане с резултатите, дали ще има промяна на скалата и др. такива щуротии.
Дано сложат резултатите в сайта на МОН по-скоро от 2ри , да не се притесняваме :-o .
Ако до втори са се подписали повече от 5000 според мен ще намалят скалата . 8)
ElenorRugby
06-28-2009, 17:00
не, не могат! По-добре, отколкото да си изпуснала две цифри!
А и нали за ЕГН-то - само 8 позиции вместо 10!
така че тия са,...
какви 8 квадратчета за ЕГН-то о.О
за ЕГН-то си бяха 10 квадратчета о.О за входящия номер имаше две квадратчета по-малко..
smiLexaga1n
06-28-2009, 17:04
Сега сайта www.7klas.mon.bg не се отваря,явно започват да се слагат разултатите :grin:
Не се отваря така, но махнеш ли http://www. при мен се отваря и на двата браузъра. :-o
Здравейте, и аз съм седми клас, от известно време следя този форум, но чак сега реших да се регистрирам. Изпита по математика наистина беше доста труден, дори не съм посмял да си проверя резултатите, но по български поне мисля, че съм се представил добре. Ще видим на 2 юли.
Според вас тази година, ако не вдигнат скалата за оценяване, дали балът ще спадне? Особено за езиковите гимнации?...
^Всички се надяваме... :-D Накъде си се запътил?
^Всички се надяваме... :-D Накъде си се запътил?
Може би за 73 СОУ или пък за НЕГ. Но, грубо казано, балът ми се очертава някъде към 32,200. Обаче все пак още нищо не се знае със сигурност - не и докато не излезнат резултатите.
А вие къде искате да отидете? :)
Чух, че Министърът казал, че оценката от изпита по математика няма да се взима под внимание, т.е няма да се зачита,а само по БЕЛ, понеже самият признал, че теста е бил труден и не е бил за нащо ниво. Това ми каза дядо, когато гледал новините по ТВ ЕВРОПА.Това вярно ли е? Аз видях, че има петиция за намаляване на оценката и там най-различни мнения против съставителите на изпита. Разбрах, че задачите са ги взели от сборник за висша математика ....
Чух, че Министърът казал, че оценката от изпита по математика няма да се взима под внимание, т.е няма да се зачита,а само по БЕЛ, понеже самият признал, че теста е бил труден и не е бил за нащо ниво. Това ми каза дядо, когато гледал новините по ТВ ЕВРОПА.Това вярно ли е? Аз видях, че има петиция за намаляване на оценката и там най-различни мнения против съставителите на изпита. Разбрах, че задачите са ги взели от сборник за висша математика ....
Вчера гледах ТВ ЕВРОПА и говореха за изпита, но не си спомням да са казали нещо за това, което говори дядо ти. Може пък просто да не съм хванал цялата емисия. Но в какъв смисъл оценката от изпита по математика няма да се взима под внимание? Тази по български ще е по-важна ли?
Не вярвам, че въобще ще игнорират оп някакъв начин изпита по математика. А как ще ес влиза в матеамтическите гимназии, където математиката е основният балообразуващ предмет?
joannalof
06-28-2009, 18:51
Йее, :-P Общо подписи: 3232
Сега остава само оценките да са ниски и е :-)
Йее, :-P Общо подписи: 3232
Сега остава само оценките да са ниски и е :-)
Това твоята петиция ли беше? Голям успех пожънта. :) :grin: Между другото, аз съм третият се подписал. :D
joannalof
06-28-2009, 18:59
Моя е :D Само дето по медиите казаха,че е направена от родители ама айде, какво да направя :grin:
faststep
06-28-2009, 19:05
3250!? :lol: Тези хора бързо напредват. :D
Днес се учих да карам кола. :grin:
Абе вие луди ли сте - как така "НЯМА" да обърнат внимание на оценката от изпита по математика - та тя е балообразуваща за елитните.. Вълчев накратко е казал - Тези да си ходят в хуманитарните :lol:
Ние сме го правили изпита и това е... ЩЕ му обръщат внимание бъдете сигурни :D
То не може изведнъж да реши, че няма да се зачита оценката като балообразуваща :lol:
Пич или дядо ти не е разрал или Вълчев пак е филосовствал пред екрана 8-)
Оценките по математика си важат ако ще е 90% да са 2йки :D
YouCantStopMe
06-28-2009, 19:28
Отдавна не съм се намесвала.
Само на мен ли ми се струва,че нищо няма да стане.(малко тъпо звучи,след като съм първата подписала се.. еми какво да направя,че аз съм една от първите,които го видяха ;д)
Таа..искам да кажа,че едва ли Господин Донемайкъде ще предприеме нещо.Всичко е свършило.Дадох си сметка.Хора,в момента работите ни се проверяват.Той като казва,че след втори ще види какво да прави,не означава-Ще променя скалата.Такова нещо едва ли ще стане,тъй като вече работите на всички седмокласници ще са проверени,ще си разберем оценките и НИКОЙ няма да се заеме да проверява отново на ВСИЧКИ,този път с променена скала.Каквото сме направили-това е.Само може да му е за урок за следващата година.Ние не мълчахме.Добре му дойде,но нащо е свършило.Единствената промяна,която може да се направи е за другата година.
Тъпо е,да.
Знам,че и аз не съм се справила добре.Ясно ми е.И да се тюхкаме..нищо няма да стане.
Надявам се поне,че баловете ще паднат.
А и ако случаааааайно се случи нещо със скалата-добре..ще има по-малко двойки и доста повече тройки,но например ако вие имате 4.00,ще станете на оценка-4.20,а този,който ти е конкурент е изкарал 5.00-ще му стане 5.20.Няма никаква разлика.Могат да се молят само тези,които не хващат дори и тройка.
Бахтиии..колко зле го написах.Едно смислено изречение сигурно нямам.
И бтв..Сигурна съм,че в сайта на МОН,когато излезнат резулатите,ще зацепи и само ще се ядосваме.
3250!? :lol: Тези хора бързо напредват. :D
Днес се учих да карам кола. :grin:
И аз преди време.Доста яко беше.Няколко пъти в учебна кола. 8)
Дори и листовки съм решавала. 8) Фукам се. 8)
РОФЛ не ми обръщайте внимание. :-|
faststep
06-28-2009, 19:41
Аз много пъти съм стоял в скута на шофьора и само съм въртял волана, но днес аз бях на шофьорското място...контакт, съединител, първа скорост, съединител, газ, газ, газ, съединител, спирачка. :razz:
ПП. Може да съм объркал последователността. :lol:
joannalof
06-28-2009, 19:49
Оф, за мен е важно,че опитах и още над 3000 човека ме подкрепиха. Всички много негодуваха,но никой не се сети да започне първи.
Опитахме ли, опитахме. Един път да се обединят толкова българи за 3 ДНИ! Той може да не намали скалата, но това,което направихме ЗНАЧИ МНОГО!
Аз много пъти съм стоял в скута на шофьора и само съм въртял волана, но днес аз бях на шофьорското място...контакт, съединител, първа скорост, съединител, газ, газ, газ, съединител, спирачка. :razz:
ПП. Може да съм объркал последователността. :lol:
И аз съм карал :D - Веднъж даже и на автоматик се кефих 8)
Иначе да малко ти е кофти последователността :D - Само на 1ва си карал,а? :D
Криси много си права... Това което го казва Вълчев пред телевизията е само кал в очите ни..
Kallyn4eto
06-28-2009, 20:30
Става ми навик да се съгласявам с YouCantStopMe...Но все пак опитахме :)
ElenorRugby
06-29-2009, 05:10
Хора,хора,хора,стига сте спорили за глупости :D
Я кажете какви книги са ви дали за лятото,че мен точно като са ги казвали ме нямаше :lol:
Не са ни дали никакви :lol: , а майка ми е решила, че понеже "цяла година нищо не съм правил " :lol: - сега трябва да наваксам, да прочета нещичко.. :D
И аз.: Да.....Даа бе :razz:
elito6754
06-29-2009, 06:39
Ехо, здравейте и от мен! :) Не сте писали много от вчера, прочетох набързо страницта. Относно списъка с книги(в случай, че ще ги четеш) - Никола Вапцаров, Христо Смирненски, Елисавета Багряна, Емилиян Станев - Крадецът на праскови, Ивайло Петров - Преди да се родя и след това, Йордан Радичков, Павел вежинов - Есенен ден край шосето, Димчо Дебелянов. На тези, които не съм пояснила какво, се четат най-важните, но според мен изчакай да излезе учебника и виж кои произведения са включени. :oops:
....Вече започвам да се страхувам за втори.....ще са едни притеснения....ще проверявам оценките в сайта, а не в гнезодото. 8)
DaRk_AnG3L
06-29-2009, 06:53
Моя е :D Само дето по медиите казаха,че е направена от родители ама айде, какво да направя :grin:
а къде можем да се подпишем :-o
faststep
06-29-2009, 06:54
Списъкът с книги за осми клас може да видите ТУК (http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=257643&highlight=). :)
Споделете някоя яка компютърна игрица, че ме бие скуката. :-D
Хм, странно, нашият списък, който ни диктува госпожата, малко се радличава от този, но не мисял, че е нещо по-различно. Общо взето авторите са същите. Абе все едно... :)
пратих по е-майл.. всички коментари.. всички подписи и глупости.. в МОН :grin:
оо не знам.. за такова нещо.. мисля, че се събират доо 2ри ! колкото пояече толкова по-добре 8-)
YouCantStopMe
06-29-2009, 08:16
Да,да..
БРАВО за петицията.Поне някой ни обърна внимание,колкото и малко да е то.Обаче едва ли някой ще си мръдне пръста оттук нататък.Казаха там нещо за седмокласниците..били недоволни..ала-бала,дъра-бъра и това е.
бтв.. На нас никакъв списък не са ни дали,но сега ще прегледам списъка,който faststep даде,но едва ли ще прочета всичко нужно.Ще се захвана с други книги.
Още нещо..
Догодина сме осмииии клас.И там ще падне учене,вие какво си мислите.Аз като ги гледах наще бивши седмокласници,които влязоха в взиковата гимназия,в която и аз исках.. майко учене,учене.Няк'ви речници като тълковен речник с 4302942094094032950439 страници. :D Сутринта от 8 до 5..с малка почивка. Тогава идва страшното учене.
Тия искат да ни превърнат в парцали.
'щот се заговори за каранеее.. като малка татко винаги ме слагаше в скута му и ми даваше да държа волана,но тъй като аз не достигах нито спирачката,нито съединителя,нито газта...той си ги натискаше.Много се кефех тогава. 8) Аз карам кола. 8) Уе.. 8) :lol: А когато ме качи на учебнатааа.. бати тръпката.Не знам защо толкова се радвах.
3293 Елена Златанова Кирякова Пловдив България Това е нашата жалба, която изпратихме до РИО Пловдив и до Министъра Даниел Вълчев. Не знаем дали ще дочакаме отговор, мнение или решение на проблема. Обърнете внимание на точки II и III. Препокриват се с вашата петиция. ДО НАЧАЛНИКА НА РИО ПЛОВДИВ КОПИЕ ДО МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА Ж А Л Б А ОТ РОДИТЕЛИ НА СЕДМОКЛАСНИЦИ ОТНОСНО:ПОЛОЖЕНИЯ ИЗПИТ ПО МАТЕМАТИКА ЗА ПРИЕМАНЕ НА УЧЕНИЦИ СЛЕД ЗАВЪРШЕН VІІ КЛАС , СЪСТОЯЛ СЕ НА 25.06.2009г. ГОСПОДИН НАЧАЛНИК, НАСТОЯВАМЕ за отговор на няколко въпроса: І.Считаме, че е извършено недопустимо нарушение спрямо част от кандидат-гимназистите в град Пловдив. Как ще обясните, факта, че в някои училища от учениците се е изисквало да преписват от черновите си на белова решенията на отворените задачи, като обяснението на квесторите е било, че това се прави с цел да се предотврати преписване!!!!! Ето Ви няколко конкретни парадокса: -в някои училища, това е съобщено в началото на изпита/Руска гимназия, Строителен техникум, СОУ”Симеон Велики”, СОУ „Св.Кирил и Методи”. -в други работата на учениците е била прекъсната и едва в 11.15 часа им е казано да описват решенията върху белова/СОУ”П.Хилендарски”, СОУ”Патриарх Евтимий”/. -в трети е казано, че не е задължително да се пише белова и е отпуснато допълнително време за тази цел, извън регламентираното време на изпита/СОУ”Васил Левски”/. Ние родителите внимателно изчетохме инструкциите на МОН къде и как се отразяват отговорите и никъде не открихме да се споменава така наречената „белова”. Питаме Ви: -Как ще компенсирате неравнопоставеността на учениците в изпитната ситуация и изгубеното време на тези, които са описвали решенията на задачите на белова? -Кой ще обясни смисъла на това действие и съответно кой ще поеме отговорността за неправилно дадените указания за работа? -Дали това се случва само в Пловдив или и в други градове? ІІ. Защо в теста преобладават логически задачи, които: 1. По програма НЕ се изучават в училище. 2. Според т.ІІІ „Учебно съдържание” на учебно-изпитната програма по математика на МОН за учебната 2009г.-2010г. не са посочени логически задачи. Не намерихме и в точка ІV-”Оценявани компетентности” някъде да е спомената проверка на логическото мислене на ученика/чрез логически задачи/. 3. Според т.ІІІ „Учебно съдържание” – алгебра, са включени „текстови задачи с математически модел линейно уравнение” . Питаме, защо тогава акцента пада върху логически задачи, чиито решения не включват този модел уравнения. ІІІ. Смятате ли, че извън посочените нарушения, теста е по силите на средно-статистическия седмокласник? Питаме се, дали „експертите” на МОН са наясно с това, че изучавания материал в училище е на „светлинни години” от изискванията на съставителите на теста? За този изпит учениците се подготвят съобразно учебното съдържание утвърдено от МОН и отразено в учебно-изпитната програма по математика за приемане след завършен 7 клас, а не като за олимпиада . Тестът е шокиращ! Преобладават геометрични и текстови задачи, които изискват повече време за четене,осмисляне и решаване. Не коментираме трудността на задачите, а времето, за което могат да се решат. Как може подобен вариант да бъде допуснат? Колко доктори на математическите науки го прегледаха и разрешиха? Засичаха ли си 3 астрономически часа да решат задачите! Какво доказваме? Искаме да отчаяме и откажем и малкото деца, които имат желание да учат?!?
Ако министърът прочете това изказване , няма как да не се поколебае за промяна . :?
П.С Хайде всички да разпратим линка за петицията 100% повечето хора незнаят за нея ! Като започнем от дата.бг .
elito6754
06-29-2009, 08:40
Иха, какво писмо! Съгласна съм с него на 100%. Според мен това се е случило в цялата страна, не само в Пловдив. Вчера по новините имаше една реклама за гласуване на определена партия, в която се споменеваше, че са ВЪЗСТАНОВИЛИ българското образование и сега то е на ДОБРО НИВО!!! :lol: :-x
faststep
06-29-2009, 08:47
И аз драснах един подпис. 8-) Вече са 3603. :D
ПП Случайно въпросната партия да е НДСВ? :-o
elito6754
06-29-2009, 08:50
Може и тя да е била,не си спомням. :oops:
YouCantStopMe
06-29-2009, 09:02
Еми Вълчев не е ли от НДСВ.. :D
НДСВ е. Показаха и Вълчев. Казаха нещо, че били модернизираи българските училища.
:lol: :lol: :lol: :lol: по-скоро го съсипаха :lol: :lol:
joannalof
06-29-2009, 09:56
Общо подписи: 3710 :smt006
co0L_gIrL
06-29-2009, 10:30
Аз съм ЗА логическите задачи. Винаги ги е имало в тестовете, защо сега да ги няма. Но, тия текстови задачи дето бяха.. омг.. те бяха егати задачите.. и съм съгласна с вас, че е било трудно, но за мен лично е глупаво да искам намаление на скалата за оценяване, само и само за да си изкарам по- висока оценка..
Браво на този който е пуснал петицията , много хора те подкрепиха включително и аз ще постигнем нещо сигурен съм 8-)
Fantasti4naJena
06-29-2009, 10:48
Само за сведение - работите по математика са (почти) проверени!
Не знам дали нещо може да се направи вече!...
По БЕЛ също са готови
Според мен трудната (само за някои) МАТЕМАТИКА просто ще свали бала
Не е важно с какъв бал ще се влезе, а целта е желаното училище, нали така?
И статистика ще има в "гнездата"
Абе хора, ще четете ли тея книги? :-o На нас не ни дадоха списък, ама сега като ги погледнах... :-o Не ми се ще много. :D
DaRk_AnG3L
06-29-2009, 10:58
Общо подписи: 3783 :grin: :P 8-)
elito6754
06-29-2009, 10:58
ВАЖНО!!!
Заради промяната на отговора на въпрос 33 в теста по математика, тестовете, проверени преди смяната, ще се оценяват по отговорите настария ключ, а след смяната - по новия. Тоест ако вашия тест е след промяната, за верен отговор ще се счита В, а не Г.
^Апф....?????????? :-o Как така, бре! :D Нямат право...
Fantasti4naJena
06-29-2009, 11:08
ВАЖНО!!!
Заради промяната на отговора на въпрос 33 в теста по математика, тестовете, проверени преди смяната, ще се оценяват по отговорите настария ключ, а след смяната - по новия. Тоест ако вашия тест е след промяната, за верен отговор ще се счита В, а не Г.
Това ВАЖНО-то , откъде го взехте моля ви се????.......
айде стига - само тва липсва!
Не е законно просто!
А и е НЕдОкАУеМо кое как е проверявано!
Освен да си чакаме рез - друго няма кво просто!
Леле,. откъде се взе важното, моля elito да ми каЖе
щото ще повярвам само ако на сайта на МОН го видя
AnIcHkAtA
06-29-2009, 11:22
Лелеееее, паднах от смях :razz: .
Ама вие сериозно ли? :D Ебаси лудницата.Може ли да са такива буламачи вее.Толко ми е смешно, та чак ми е тъпо вече.Ебси абсурда, ебаси чудото :-o .И в крайна сметка кой е верния отговор?Зависи от пича, който го е проверявал :lol: .Мамооооооо 8-)
Всичките от МОН са ебаси глупаците.ЗАСРАМЕТЕ СЕ БЕ, НЕЩАСТНИЦИ ДОЛНИ, ДАНО ВИ ОКАПЯТ КОСИТЕ НА ВСИЧКИТЕ ПЕД*ЛИ ГРОЗНИ, ДОЛНИ НЕЩАСТНИ, ДАНО ВИ СЕ ВЪРНЕ ТЪПКАНО, ИДИОТИ ТЪПИ, ПЪПЧАСАЛИ, КОСМАРЛЯСАЛИ!ПИСНА МИ ОТ ВАС БЕ, МОЖЕ ЛИ ДА СТЕ ТОЛКОВА АБСУРДНИ??АЗ ЩЕ СЕ ОПРАВЯ, НО МЕ Е ЯД, ЧЕ ХВЪРЛИХ ГОДИНА ОТ ЖИВОТА СИ НА ВЯТЪРА.СЕГА РАЗБИРАМ КОЛКО БЕЗСМИСЛЕНИ СА ВСИЧКИТЕ УСИЛИЯ, КОИТО ПОЛОЖИХ.
Господ забавя, но не забравя това е единственото, което ме крепи сега.На всички идиоти от МОН мога да им кажа да си наврат тъпите отговори в задниците, защото аз повече няма да се ядосвам заради глупостите им !
YouCantStopMe
06-29-2009, 11:33
Ще го кажа за втори път.
Предния беше мнооого отдавна.
АНИ ПРЕЗИДЕНТ! :D
аз незнам дали да се надявам на тройка нито казват к'во ще става държат ни на тъмно . ако не променят скалата 20% учители си отиват .
elito6754
06-29-2009, 11:38
ВАЖНО!!!
Това ВАЖНО-то , откъде го взехте моля ви се????.......
айде стига - само тва липсва!
Не е законно просто!
А и е НЕдОкАУеМо кое как е проверявано!
Освен да си чакаме рез - друго няма кво просто!
Леле,. откъде се взе важното, моля elito да ми каЖе
щото ще повярвам само ако на сайта на МОН го видя
В бгмама са го писали, майка ми ми го каза. В темата за седмокласниците, проети ако искаш. Пък ти си вярвай на който си искаш.
Лелеее, не мога да повярвам. Просто и на мен ми иде да ги напсувам яко, но ще се сдържам. :x :x :x
Lunatique
06-29-2009, 11:54
Каква е тая простотия бе? :shock:
AnIcHkAtA
06-29-2009, 12:08
Ton4o13, сдържаш се?И защо?Защото бяха активни през цялата година, даваха насоки за подготовката, платиха ни част от парите за уроци, постараха се задачите, които ще бъдат в теста, да са в учебниците?Или пък защото дадоха нормален тест, на който всеки може да покаже знанията си?Или защото сега ще дадат втори, заради издънките от първия?Защото се постараха оценките да бъдат нормални, за сметка на теста?Досега се издънваха, но тази година ни закопаха ДОНЕМАЙКЪДЕ.Та аз ще управлявам образованието по-добре от всичките глупаци, насъбрали се там.Живея си ваканцията и се надявам да са ми проверили работата по-навреме, за да ми е зачетен отговор В, въпреки че това, което казахте е безумно тъпо дано не е вярно
Общо подписи: 3864
и какво подписите 5000 ли трябва да са ? ако е така ,още малко ..
AnIcHkAtA
06-29-2009, 12:15
Те отговорите не зачитат както трябва, пък скалата щели да сменят :lol:
Ама и вие живеете в приказки.
ДРЕМЕ ИМ НА РОЗОВИТЕ ДУПЕТА, РАЗБЕРЕТЕ.
А дано греша...
И аз подкрепих петицията!
Ъъъъъ..... ТИЯ СА МНННОООГО ТЪПИ!!
Добре, как може такова безобразие не мога да разбера бе!?... Тия са толкова задръстени, ама на тях ще се връща, не на мене!! Вярно, за мен е оценката, ама...то...си има човек за всичко!! Ще им натрият носовете много скоро!... И какъв е тоя абсурд, че едните по единия, другите по другия!??? Как ще се докаже коя работа е проверена преди или след!??!?
joannalof
06-29-2009, 12:23
Няма значение колко ще са подписите. Колкото повече,толкова по-добре.! Понеже участниците в изпита по МАТ са били 27хил. и нещо, мисля,че ако до 2ри станат 7 000 ще е идеално :D Пък к`во ще направят отгоре, нямам представа :x
AnIcHkAtA
06-29-2009, 12:25
Сооончее, никой няма да им натрие носовете, там е проблема.
Няма да се доказва, преебани сме както предишните и по-предишните :P .
Все пак не ми се вярва, а и математикът каза, че се зачита отговор в.
Натискам http://7klas.mon.bg/ този линк, но не ми дава нищо :( :o Какво става??
О, мерси Ани за успокоението, ама нещо пак ми идва да псувам и да ги удуша направо... :-x
Появява се само логото на МОН, което препраща към сайта им, а в дясно пише "ДЪРЖАВЕН ПРИЕМ СЛЕД 7. КЛАС". Но гледай да напишеш адреса без www, защото иначе няма да се зареди. :)
Magichkaa_
06-29-2009, 12:49
Казаха ми,че тази вечер резултатите трябвало да са изнесени в МОН,ама да видим
Казаха ми,че тази вечер резултатите трябвало да са изнесени в МОН,ама да видим
Откъде е това инфо? А иначе казали ли са по някоя телевизия или вестник, че всичко е проверено?
Magichkaa_
06-29-2009, 12:55
^Класната ми каза,ама к`вато и отвяна..
Аз за всеки случай ще проверя пък..
Общо подписи: 3909
АНИ ПРЕЗИДЕНТ! :D
аЙдЕ аЗ щЕ гЛаСуВаМ зА ТеБе Ани
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :D :D :D :grin: :grin: :grin: :grin:
AnIcHkAtA
06-29-2009, 13:07
^ Да пускам ли петиция, в която да гласувате за мен :D ?
пускай :D ще събереш 5000 гласа :D :D :D :D
AnIcHkAtA
06-29-2009, 13:31
пускай :D ще събереш 5000 гласа :D :D :D :D
Не знам как :(
На мене току-що баща ми се обади и ми каза , че заради трудният изпит щяли да прибавят една единица на всички оценки , но се съмнявам дълбоко :oops:
Kum40Val40
06-29-2009, 13:38
На мене 6 и нещо ли ще ми пишат? :D
AnIcHkAtA
06-29-2009, 13:40
На мене току-що баща ми се обади и ми каза , че заради трудният изпит щяли да прибавят една единица на всички оценки , но се съмнявам дълбоко :oops:
:lol:
Къде го е чул това??
...
:razz:
elito6754
06-29-2009, 13:45
Представям си оценка - Превъзходен 7. :D Може би не цяла единица, но поне половина? Подкрепям и аз за АНИ ПРЕЗИДЕНТ! :oops: Колкото и да говорим против Вълчев, нищо няма да стане, защото той е на посещение в Прага и Чехия - така пише в сайта на Мон.
Утре, 30 юни, вторник, в Министерството на образованието и науката ще се проведе дискусия на тема „Здравословното хранене на учениците” /10.30 часа, Конферентен център на МОН, VІІ етаж/.
Утре е тук не се притеснявай :P
AnIcHkAtA
06-29-2009, 13:48
^ Ще си вее задните части по екскурзии, и още как...
elito6754
06-29-2009, 13:51
Като няма друга работа, например да се оправи тази бъркотия с тестовете....ще следя с интерес другата година какво ще е положението. :-o
Подкрепих петицията и аз! Обаче относно тази бъркотия много слухове се появиха къде за сменяне на скалате, къде за увеличаване на оценките с една единица, къде че теста нямало да се зачита, къде че ще правим дрег изпит и какво ли още не. :o Според мен нищо няма да стане. :x Евала за петицията и организатора й, наистина пожъна доста гласове! :)
elito6754
06-29-2009, 14:16
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=409263.45
Хора, вижте предпоследните мнения, особено на deniya. Вече започвам да се притеснявам. :(
faststep
06-29-2009, 14:54
Твой проблем, на мен не ми пука. :D
elito6754
06-29-2009, 14:57
8-) Еми...различно.....
faststep
06-29-2009, 15:00
Защо толкова се спореше за 33та задача, аз не виждам никаква грешка, според мен е Г)63. :-o
elito6754
06-29-2009, 15:05
Аз като я погледнах, векам се 7.9=63 и никакви други сметки не съм правила. то се оказа една дълга, широка...И аз не разбрах по какъв начин се изкара 45, но няма значение.
YouCantStopMe
06-29-2009, 15:45
Омг..
Дълбоко се съмнявам,че тази вечер ще изнесат резултатите в сайта.Казано е на втори,значи-на втори!
На мен един бал от 32 ме устройва перфектно.Не искам нито повече,нито по-малко.Да видим дали ще успея.
Знам,че Анито беше питала преди време как става процедурата с изкарването на лична карта,ама не ми се търси.Няма кой да ми обясни в момента и питам вас.Е? :D
Скучно ми ее..никой ли няма. :x
Криси, не мога да помогна. :D Аз съм мъничка. :D
Оф, хора, оставете ги тея глупаци да правят, каквото искат. Спря да ми пука особено...
Омг..
Дълбоко се съмнявам,че тази вечер ще изнесат резултатите в сайта.Казано е на втори,значи-на втори!
На мен един бал от 32 ме устройва перфектно.Не искам нито повече,нито по-малко.Да видим дали ще успея.
Знам,че Анито беше питала преди време как става процедурата с изкарването на лична карта,ама не ми се търси.Няма кой да ми обясни в момента и питам вас.Е? :D
Скучно ми ее..никой ли няма. :x
Казано е "До 2ри" :D
Ани президееент :grin: :grin:
YouCantStopMe
06-29-2009, 16:20
Мм.. аз прегледах списъка с книгите.
Някои съм ги чела дори.
Повечето ги имам.. другите едва ли ще ги търся да ги чета,след като ще ги имаме в учебниците догодина.
Предпочитам друга книжка..по мой избор.
Не мога да разбера какви петиции ви гонят. Не осъзнавате ли, че ако се покачи скалата, няма да се увеличат само вашите оценки, а и на другите. Каква ще е разликата? :?
girlstar96
06-29-2009, 16:43
Не мога да разбера какви петиции ви гонят. Не осъзнавате ли, че ако се покачи скалата, няма да се увеличат само вашите оценки, а и на другите. Каква ще е разликата? :?
точно и аз това се чудя :) от какъв зор го правите това ?! :)
AnIcHkAtA
06-29-2009, 16:47
Криси, първо отиваш до общината.Попълвате един формуляр, плащате и ви дават бележка, с която доказваш, че това са твоите данни.После до съответното районно, в което също попълвате формуляр и давате копие от акта за раждане, бележката от общината, формуляра, който сте попълнили, и две снимки.От там нататък само чакаш, те ще ти кажат кога да си я вземеш.Сама не можеш да си я вземеш.Трябва да си с родител или само родител.
AnIcHkAtA
06-29-2009, 16:49
За втори път ще кажа..Четете малко по-назад, да ви се не види...
Когато вдигат оценки не вдигат всичките.Ако има хора с оценки
3.5
4.3
5.0,
то след вдигането се получава
3.7
4.4
5.01 .
Не вдигат всички оценки.
girlstar96
06-29-2009, 16:52
За втори път ще кажа..Четете малко по-назад, да ви се не види...
Когато вдигат оценки не вдигат всичките.Ако има хора с оценки
3.5
4.3
5.0,
то след вдигането се получава
3.7
4.4
5.01 .
Не вдигат всички оценки.
ясно благодаря за инфото :) :) :) сега и аз ще се подпиша :) :) :)
NeverTheSame
06-29-2009, 16:52
стига сте се надявали...слабо да ви вдигнат оценките ;)
co0L_gIrL
06-29-2009, 16:58
тъпо е, но не се осъзнават. след като вдигнат оценките няма да има скъсани и по тази логика всички влизаме.. а е изпит, за да има и отпаднали.. да му се не види.. толкова ли сте вманиачени че искате да влезете с нереални оценки..