View Full Version : Аз съм тийнейджър
Здравейте на всички,
Бих искала да ви предложа нещо, което може да бъде любопитно за всеки от вас.
ЗА: Всички на възраст между 16 и 20 години, които искат да говорят за нещата, които ги вълнуват – за мислите си, за чувствата си, за себе си и за войната с родителите. За тези от вас, които се чувстват неразбрани, тъжни, недоволни и искат да има някой, с който да могат да споделят, с който да се зарадват, да се разгневят или да си помълчат – без да бъдат контролирани или обвинявани.
В тези групи ти ще:
-намериш приятели на твоята възраст
-намериш хора, които са готови също да направят тази крачка като теб
-познаеш себе си в тях
-познаеш враговете си в тях и ще имаш шанса да разбереш защо те дразнят
-откриеш, че твоите страхове не са толкова страшни, защото и друг може да ги има
-можеш да кажеш онова, което ти тежи и гневи
-можеш да намериш хора, които също като теб търсят себе си и понякога се губят
Най-големите приятелства, които траят дълго са с хора като теб!!!
Сигурно ви звучи странно, и до някъде подозрително това нещо - може би като секта или някакво странно събиране, на което не се знае какво ще се прави и ще се промиват мозъци...съвсем разбираемо е да си го помислите.
Но истината е, че това не е много по-различно от идеята на вашия любим форум, където можете да говорите за нещата, които ви интересуват, тревожат и плашат. Знаем, че има много неща, които протичат във всеки от вас - мисли, страхове, срам, притеснение, стеснителност, гняв, яд и какво ли още не. Тези чувства са в един хаос и този хаос е труден за разбиране и подреждане и е супер объркано всичко и облечено в безсилие...Но с кой да говорим - с приятелите, които не винаги могат да ни разберат, колкото и да ни обичат, родителите??? Неее те са прекалено заети да възпитават и контролират. Учители, директори - .....
За това ние направихме тази група - тя не задължава никой с нищо, нито дори с редовно присъствие. Ние искаме да направим място, където да започнете отначало - с непознати хора на вашата възраст, с които да можете да сте открити. Има само водещи, които да ви помогнат да разтълкувате мислите си, да създадат атмосферата на разбиране, без обвиняване и да ви приемат такива, каквито сте без граници, упреци или напътствия....
Когато говорим - ние подреждаме сами мислите си и е хубаво да знаем, че никой не може да ни накара да мислим нещо, което не искаме. Можем само сами, в ситуации да се опитаме да откриваме своите истини... и своите приятели - хора като вас, които са склонни да принаят, че не е нужно да си сам, за да си защитен.
Ако някой се заинтересува и има някакви въпроси - ще отговоря на всеки един от тях.
LoveRetroMusic
09-27-2009, 17:17
:smt102
smiirnoff
09-27-2009, 17:19
не я прочетох темата до край, ама ..
т'ва няк'ва секта ли е ;/?
:Д
kidwestern
09-27-2009, 17:21
въпрос 1 /деликатен е/ бръсната ли си ?
въпрос 2 /и той така/ шибана сдухалка без приятели си, нали?
въпрос 3 възможно ли е да си отидеш в селото и да оставиш младежта намира?
въпрос 4 имаш ли нужното образование?
- педагогика?
- психология?
въпрос 5 колко тъп трябва да си за да направиш такова нещо.. ?
краен извод?
ем то тоя си печели.. защо ли?
това е тип секта..
ще ви вземе парите срещу приятелство..
тцт. и най странно ми е че все още има хора които ги посещават..
преди всичко замислете се какви жалкари биха отишли?
ПС: благодарностите за анти-пиара на лс...
пууу бе сектаанти.. пропагандиращи еретичните си идеи :D :D :razz:
kidwestern
09-27-2009, 17:26
адд..
най ме хитна израза: "Родителите са прекалено заети..." личи си че твойте са фейлнали яко ..
fifinkathefreak
09-27-2009, 17:29
И как да се присъединим? :D
mArMaLaDkA
09-27-2009, 17:41
^ Като дарим бъбрек. 8-)
В последно време мисля,че дори тийнове да имат проблеми гиоставят зад гърба си и въобще не им обръщат внимание.Не забелязвам да е както преди 2-3 години постояно да има депресирани и т.н. което е и много по добре, но откривам друга разлика.Тези проблеми дори и да не ги разрешават чрез разговори и т.н. ги решават по един много по ... как да кажа неразбран начин/поне лично за мен/.В днешни дни всяко хлапе между 13-16 години вече е пушило трева смъркало е и е правило секс /изброявам тези,които за мен са най недопустими/Не смятам че една такава група ще може да помогне на проблемите като ги излуша.Защото вече абсолютно всичко което се говори е едно и също изтъркано с годините.Ако някой зададе въпрос,който е бил задаван преди това милион пъти, отоговора ще бъде един същ Не трявба да се притесняваш ... Лично на мен ми е писнало когато имам проблем,задам своя въпрос да чувам едни и същи думи ... предполагам,че и на другите е така...
Не смятам,че тази група както я нарекохте би помогнала ...
:) :razz:
очаквах тази реакция, за това и написах
Сигурно ви звучи странно, и до някъде подозрително това нещо - може би като секта или някакво странно събиране, на което не се знае какво ще се прави и ще се промиват мозъци...съвсем разбираемо е да си го помислите.
Не е секта, това се нарича "група за личен опит" и има психологическа насоченост - има такива групи в доста други държави, но в България са за сега само "общи" групи за всички възрасти.
Както написах и по-горе - това е подобно на този форум, но без "маската" на виртуалното и съответно е по-различно от тази гледна точка.
Относно неудобните въпроси ще отговоря на някои от тях :)
За бръзната - ако говориш за глвата - не ;)
За смахната - до толкова, до колкото на един психолог е позволено.
Това отговаря и на следващите въпроси - психолог и педагог съм - да. Имам степените на образование
:oops:
За бъбреците - чак такива жертви не са нужни и един телефонен разговор върши работа.
kidwestern
09-27-2009, 17:55
искам да ми лафиш на лс
да ти видя мисленето..
За тея групи се пишеше в "Училище и приятели" преди време и някакви се опитваха да ме убедят, че не е никаква секта и било напълно нормално, ама нещо не успяха. Как ще е нормално напълно непознати и то тинейджъри да се съберат и изведнъж да тръгнат да споделят лични неща, а някви си водещи (омг) да им помагат? Предполагам в началото на всяка "изповед" ще трябва да се започва с думите "Здравейте, аз съм Еди-кой-си и съм тинейджър" (анонимни алкохолици ftw)?! o_O Да споделяш във форум е много по-различно от това, което предлагате. Във форума никой не знае кой си, нито пък знаеш кой ти отговаря, така че можеш да споделиш каквото и да е без кой знае какви последици след това. Пък и тук има много повече потребители с много различни мнения, които биха помогнали в пъти повече от шепа спрели тинейджъри* и странни водещи (омг отново).
* не че тук не са спрели, просто едва ли са чак толкова спрели, пък и има някои нормални, за щастие.
PsychologicalDisorder
09-27-2009, 18:01
Клада за вас.
lubomirky
09-27-2009, 18:03
и от нас кво се иска, че не разбрах?
За тея групи се пишеше в "Училище и приятели" преди време и някакви се опитваха да ме убедят, че не е никаква секта и било напълно нормално, ама нещо не успяха. Как ще е нормално напълно непознати и то тинейджъри да се съберат и изведнъж да тръгнат да споделят лични неща, а някви си водещи (омг) да им помагат? Предполагам в началото на всяка "изповед" ще трябва да се започва с думите "Здравейте, аз съм Еди-кой-си и съм тинейджър" (анонимни алкохолици ftw)?! o_O Да споделяш във форум е много по-различно от това, което предлагате. Във форума никой не знае кой си, нито пък знаеш кой ти отговаря, така че можеш да споделиш каквото и да е без кой знае какви последици след това. Пък и тук има много повече потребители с много различни мнения, които биха помогнали в пъти повече от шепа спрели тинейджъри* и странни водещи (омг отново).
* не че тук не са спрели, просто едва ли са чак толкова спрели, пък и има някои нормални, за щастие.
Здравей,
интересно мнение, за което ти благодаря.
Сигурна съм, че има причина да се съмняваш в това, което представлява това нещо и най-малкото - да ти се струва неефективно и да ти е трудно да се довериш на тези "Странни хора". Това е и причината лично аз да отворя тази тема точно тук, тъй като и аз прочетох онези мнения и видях колко различна представа се създава. За това съм на разположение да отоворя на всички ваши въпроси и да се опитам да ви дам информация за тези групи - не да ви "навивам" да уаствате в тях :)
Така че ще започна с нещата, които ти си отбелязал/а
Няма изискване да се започва с "аз съм тийнейджър" ;) И със сигурност няма "изповед" :) По скоро това, което може да е по-точно е типа "биг брадър" ефект - непознати хора, които преминавт през определени отношения, които предизвикват емоции - когато се запознавате, някои се харесват, други - не, някои се скарват, други се защитават и сближават - правят неща заедно и тн - всички сме гледали този формат. Както там има "изповедалня", тук няма такъв елемент, но воещите имат за цел единствено да забеязват тези отношения и да "помогнат" да се разбере "защо точно този ме дразни и с какво мамка му... и как да реагирам сега". Ей такива неща.
Както там няма такива "изповеди" - така и тук нещата се случват от самосебе си - т.е непознати хора, които започват да се опознават и да създават отношения - което се случва в нова компания, нов клас, нова група по английски :) (например) - това, което се случва там, в тези групи е идеята да се случи и в тази група, но с целта да се обясняват тези неща и да се говори за тези отношения.
В последно време мисля,че дори тийнове да имат проблеми гиоставят зад гърба си и въобще не им обръщат внимание.Не забелязвам да е както преди 2-3 години постояно да има депресирани и т.н. което е и много по добре, но откривам друга разлика.Тези проблеми дори и да не ги разрешават чрез разговори и т.н. ги решават по един много по ... как да кажа неразбран начин/поне лично за мен/.В днешни дни всяко хлапе между 13-16 години вече е пушило трева смъркало е и е правило секс /изброявам тези,които за мен са най недопустими/Не смятам че една такава група ще може да помогне на проблемите като ги излуша.Защото вече абсолютно всичко което се говори е едно и също изтъркано с годините.Ако някой зададе въпрос,който е бил задаван преди това милион пъти, отоговора ще бъде един същ Не трявба да се притесняваш ... Лично на мен ми е писнало когато имам проблем,задам своя въпрос да чувам едни и същи думи ... предполагам,че и на другите е така...
Не смятам,че тази група както я нарекохте би помогнала ...
Отново благодаря за хубавият отговор и най-вече за учтивия начин, по който изразяваш мнението си.
Съгласна съм с теб, че тези въпроси са задавани и говорени и няма полза. Истината е, че няма такива отговори, които който и да е психолог, педагог, родител и който и да е специалист може да даде - няма такива универсални отговори, защото няма толкова универсални въпроси - всеки от нас е колкото подобен, толков и различен проблем.
Както и в предното мнение написах - нашата идея е не да има "готови" отговори на вашите въпроси, защото не мисля че който и да е от нас ще знае вашите отговори по-добре от самите вас. Ние можем да ви помогнем да попаднете в тези ситуации и да се опитате сами да се разберете.
Ако в биг брадър се скарат някои хора и е ядосат един на друг, което може и най-вероятно се е случвало и друг път с други хора - си казваш...ето пак става това...какво да направя в такива ситуации. И в този момент, когато те държи емоцията - можеш да се опиташ да намериш нов изход, който после да приложиш и с другите си нови или стари познати.
Надявам се да успявам да го опиша по-ясно.
smiirnoff
09-27-2009, 18:25
лол
ама това нек'во шоу ли ще е бе :Д
ако е аз искам да ходя ^^
Като "мини вариант" на биг брадър, но без награда пари, а с цел - "как да се науча да тълкувам своето поведение и това на другите" :)
П.С - И не се излъчва по телевизията..
smiirnoff
09-27-2009, 18:30
ем аз съм на 14 и няя да стане
пфу пфу :Д
исках да участвам в шоу ^^
vas4e3to0
09-27-2009, 18:31
Успявате да го напишете по-неразбрано , нищо не разбрах , а пък особено от последното мнение :grin: !!! Не мисля , че това ще провърви пък и мястото на темата не е в този раздел :) Правете каквото искате - аз си казах моето мнение :D
Може би си права за раздела....
Причината да отворя тази тема е както казах, защото вече е говорено тук и както видях - с доста объркано послание.
Уважавам мнението ти и благодаря, че се включи.
vas4e3to0
09-27-2009, 18:46
Може би си права за раздела....
Причината да отворя тази тема е както казах, защото вече е говорено тук и както видях - с доста объркано послание.
Уважавам мнението ти и благодаря, че се включи.
А мерси - не го очаквах :-D както и да е - може пък и да се получи нещо , никога никой не може да е сигурен в нещо 100 % :-D !!!
eledra, аз разбрах, че ще се съберат някакви си хлапета и ще споделят за проблемите си, а останалите ще им помагат да ги разрешат. Но доколкото разбирам от последните ти постове май няма да е така. Те пак ще се съберат, но няма да коментирате примерно проблемите в училище, а проблемите в самата група? И каква е целта? Защо просто не прочетат няк'ва книга за езикът на тялото и т.н.?
П.П. Днес сякаш загрявам доста бавно.
До голяма степен е така, но има и друго.
Когато човек чете книга за такива неща като езика на тялото, може да получи много теоритична информация, която обаче да "увисне" някъде там в ума му. Сигурно ви е познато това, че "аз знам какво стрябва да направя, но не мога". Т.е знанието само по себе си не може да помогне изцяло.
Относно проблемите, които ще се споделят и това, което става с групата - те двете се преплитат. Както казах, когато те дразни някой и се чувстваш тъпо и не знаеш да го обидиш или не, е много вероятно да си имаш такава ситуация и в живота ти. Т.е ако се заговори за твоите чувства в такава ситуация - може да поискаш да разкажеш за други случки...може и не, това е твой избор.
Но промяната в поведението не се случва в теоритичното знание, а чрез поведение, когато на момента емоцията те владее и не мислиш трезво - тогава можеш да се научиш да го овладяваш по-добре, от колкото ако си спокойна и четеш как да действаш като си ядосана..
ти каа честно не ми дреме дай да пишем на кой колко му е пишката искате ли?
smiirnoff
09-27-2009, 19:31
да бе, аз като нямам, к'во да пиша, а ? :Д
ShtrudeL
09-27-2009, 19:44
Тва да не е няква група за психично разтроени? Съвсем сериозно питам?
ShtrudeL
09-27-2009, 19:45
Като "мини вариант" на биг брадър, но без награда пари, а с цел - "как да се науча да тълкувам своето поведение и това на другите" :)
П.С - И не се излъчва по телевизията..
Аз мога и без да влизам в малоумни групи с малоумници.
lubomirky
09-27-2009, 19:51
да бе, аз като нямам, к'во да пиша, а ? :Д
във всяко нещо ли трябва да участваш ;д
:) :razz:
очаквах тази реакция, за това и написах
Не е секта, това се нарича "група за личен опит" и има психологическа насоченост - има такива групи в доста други държави, но в България са за сега само "общи" групи за всички възрасти.
Както написах и по-горе - това е подобно на този форум, но без "маската" на виртуалното и съответно е по-различно от тази гледна точка.
Относно неудобните въпроси ще отговоря на някои от тях :)
За бръзната - ако говориш за глвата - не ;)
За смахната - до толкова, до колкото на един психолог е позволено.
Това отговаря и на следващите въпроси - психолог и педагог съм - да. Имам степените на образование
:oops:
За бъбреците - чак такива жертви не са нужни и един телефонен разговор върши работа.
Аз па следвам психология и това ми звучи като доста съкс начинание.
Нещо като ретардираните групи по психодрама :Д
Не, в групата могат да участват само психически здрави хора. Тя няма за цел да лекува никой. Тя е със себеопонавателна цел.
Това, че можеш и сам/а е много хубаво.
ShtrudeL
09-27-2009, 19:54
Абе авторе...сигурно си умна,ама за психоложка не ставаш.
ъъ и това е абсолютна простотия...затова казвам,че не ставаш за такава.
В тези групи ти ще:
-намериш приятели на твоята възраст
-намериш хора, които са готови също да направят тази крачка като теб
-познаеш себе си в тях
-познаеш враговете си в тях и ще имаш шанса да разбереш защо те дразнят
-откриеш, че твоите страхове не са толкова страшни, защото и друг може да ги има
-можеш да кажеш онова, което ти тежи и гневи
-можеш да намериш хора, които също като теб търсят себе си и понякога се губят
-Ей така да тръгнеш да си търсиш приятели насила в психо група не става.
-Тук се сещам за филма "Боен клуб" и следния цитат от него:
Разказвачът: Когато хората си мислят, че умираш, те наистина те слушат вместо просто...
Марла: ...вместо просто да чакат да свършиш за да говорят те? — Разказвачът и Марла Сингър
С разликата,че тук хората не умират,а се депресират и очакват,че някой ще им помогне.
-Че аз си се познавам. И наистина трябва да си психично нестабилен,за да не се познаваш. Или...как така "в тях"? Що за тъпотия?
-Врагове...хайде стига филми...аз например врагове нямам,не мразя никой и не желая злото на никой. Тва,че много работи ме дразнят в хората е друго пък и отдавна знам кое ме дразни и кое не.
-Знам,че страховете ми не са страшни,но тва не променя факта,че си ме е страх.
-Сега си казвам всичко. Пък и когато си поискам.
-Можеш да намериш психично болни? Е,в това си права. Едиственото нещо,с което съм съгласна.
П.П \/ & <3
Едит: Сега като се замисля това където цитатнах е все едно от ужасно досадна реклама на сироп за кашлица или също толкова досадна оферта на банка.
ShtrudeL
09-27-2009, 19:57
Не, в групата могат да участват само психически здрави хора. Тя няма за цел да лекува никой. Тя е със себеопонавателна цел.
Това, че можеш и сам/а е много хубаво.
Аз съм изключително слабохарактерно същество в действителност. Тва не ми пречи обаче да познавам собственото си Аз и това на другите до някъде. Но пък това,което описва темата ти е за крайно неориентирани хора.
Да, обаче хората са оцелели и без подобни групи, в които да се справят с определени ситуации, нали? Защото човек се учи от грешките си. Тоест дали ще отидеш някъде си и някви хора ще ти обяснят защо се чувстваш така, как да постъпиш, etc., или ще си живееш живота и когато се сблъскаш с нещо подобно просто постъпиш така както мислиш,че трябва - каква е разликата? Non scholae, sed vitae discimus - Не за училището, а за живота се учим. В училище се сблъскваш с всякакви хора и ситуации така или иначе, които ще те подготвят за "истинския" живот. Защо да ходиш на тея групи тогава, като същото можеш да получиш и го получаваш всеки ден в училище?
Боен клуб е един страхотен филм.... :)
И това, което си цитиал/а е доста точно особено онази част с това, че ако вярваш, че умираш - дори и да знаеш, че не е така, страхът си е същия ;)
Това имах предвид и по-горе като казвах, че не става само със знание.
И отново ми се иска да кажа - моята идея е да дам информация за това, което правим за тези, на които им е любопитно, не да убеждавам никой в неговата ефективност или правота.
ShtrudeL
09-27-2009, 20:06
т.е искаш да рекламираш това,което правите? Нещо като досадните хора радаващи листовки от червения кръст,мола,Ейвън,Мтел и т.н по центъра? Щото ако го изрисуваме като такова листче (както изглежда),не бих си направила труда и да го прочета цялото и съдбата му щеше да е в коша.
Да, обаче хората са оцелели и без подобни групи, в които да се справят с определени ситуации, нали? Защото човек се учи от грешките си. Тоест дали ще отидеш някъде си и някви хора ще ти обяснят защо се чувстваш така, как да постъпиш, etc., или ще си живееш живота и когато се сблъскаш с нещо подобно просто постъпиш така както мислиш,че трябва - каква е разликата? Non scholae, sed vitae discimus - Не за училището, а за живота се учим. В училище се сблъскваш с всякакви хора и ситуации така или иначе, които ще те подготвят за "истинския" живот. Защо да ходиш на тея групи тогава, като същото можеш да получиш и го получаваш всеки ден в училище?
Не трябва. Нито е казано, че не можеш без тях.
Това е за тези, които искат и са любопитни към определени неща в характера им, за хора които искат и имат любопитството да опизнаят себе си с идеята да контролират по-добре емоциите си и от там - взаимоотношенията си. Това помага при по-нататъшните отношния в работа, колеги водене на преговори и тн. :)
За това казах - не е нужно, може и без това. Това е за онези, които искат повече и са любопитни да опитат нови неща. :)
т.е искаш да рекламираш това,което правите? Нещо като досадните хора радаващи листовки от червения кръст,мола,Ейвън,Мтел и т.н по центъра? Щото ако го изрисуваме като такова листче (както изглежда),не бих си направила труда и да го прочета цялото и съдбата му щеше да е в коша.
Но въпреки това сега пишеш и отделяш от вниманието си, за да дадеш мнението си. И аз оценявам това.
dundichka
09-27-2009, 20:10
с една дума- ти си п*тка
Под това разбирам групи по психодрама за тийнейджъри.
Проблемът е ,че те хич няма да са успешни, като се има превид, че средностатистичския тийейжър няма психика, а само либидо.
ShtrudeL
09-27-2009, 20:13
Защото няма как да дам мнението си на едно листче.
Тук има кой да ми го прочете,пък и обичам да споря и ми е скучно.
ShtrudeL
09-27-2009, 20:13
с една дума- ти си п*тка
А ти си глупава. И ще си позволя да кажа в общ знаменател,че всеки,който обижда по този начин е глупав.
Под това разбирам групи по психодрама за тийнейджъри.
Проблемът е ,че те хич няма да са успешни, като се има превид, че средностатистичския тийейжър няма психика, а само либидо.
Интересна теория ;) Можеш ли да ги откъснеш...либидото е елемент на психиката..но мисля, че ако е само либидо - то всички вие щяхте да сте само щастливи, обичливи и изключително позитивни. Обида или гняв няма да е характерна.. :) ;) Горното мнение обаче е доста интересно..
Защото няма как да дам мнението си на едно листче.
Тук има кой да ми го прочете,пък и обичам да споря и ми е скучно.
:) Както и да е - е внимание, което ни даваш и участваш в тази тема. А аз наистина ви благодаря за това внимание.
ShtrudeL
09-27-2009, 20:20
Имам свободно време.
Препоръчвам ти преди да пробваш да правиш такива групички за взаимна подкрепа и приятелство да поседиш малко в този форум.
Направи едно пилотно изследване и ще откриеш,че няма никаква надежда в начинанието.
ShtrudeL
09-27-2009, 20:24
До някъде си прав. Но тук не мислят какво говорят и пишат заучени фрази. То не,че и на живо няма да е така,но все пак.
Препоръчвам ти преди да пробваш да правиш такива групички за взаимна подкрепа и приятелство да поседиш малко в този форум.
Направи едно пилотно изследване и ще откриеш,че няма никаква надежда в начинанието.
Може би си прав.
Но за онези хора, които намират идея и идват - си заслуава да го правим :)
Но ти благодаря за предложението да остана във форума, макар че вече не съм във вашата върастова група. :) Приятно е да те поканят.
Аз съм имал досег с такива групи, където ужким всички са приятели и споделят всичко и то организирани от магистри по психология.
Тъй де, просто НЯМА как да се организира нещо продуктивно с един бъларски тийейджър.
ПС. Вероятно си в моята възрастова група, тъй като съм студент. И съм минал тези години, така да се каже.
Защо е нужно да сте всички приятели? Ако е така - то няма да има нищо ефективно.
Не може да си приятел с всички в живота, няма как и в групата да е така...
Група за подкрепа между тийнейджърите?
Това е изчезнал вид животно.
За съжаление се съмнявам да има почва тук.
Особено в този форум.
ShtrudeL
09-27-2009, 20:32
На колко си години? И сериозно ли си психолог ? Не си представях един психолог толкова нормален като всичко нормално.
От известно време ми е интересно какво е да говориш с психолог. Но не за лични работи,а по принцип. Да знам що за хора са. Не казвам,че сте някакви черни овце за лудницата както си мислят маса народ...ама все очаквам да са различни.
П.П Пфу,що няма хора като д-р Хаус.
П.П Не искам утре на даскало.
П.П Не обръщайте внимание на послеписите.
На колко си години? И сериозно ли си психолог ? Не си представях един психолог толкова нормален като всичко нормално.
Това е обида към мен.
Това е обида към мен.
Да не би да учиш психология?
ShtrudeL
09-27-2009, 20:35
Това е обида към мен.
Извинявай. Не съм искала да те обидя,нито нея. Разбирам,че и аз не съм се изказала май както трябва. Ама и не ми цепете така коментарите,че и заради това се получава неразбрано.
Та...сега като си обработя мислите имам предвид...че в детската ми (до някъде в границите на детското) глава един психолог е умен,различен и интересен и главното ми Аз би искало да говори с такъв човек. ^
w0sh теб не те познавам реално и достатъчно,но от скайп и мненията ти тук мисля,че си такъв.
Това е обида към мен.
Да не би да учиш психология?
Да.
Good for you :)
Гордея се с теб (не че те познавам). Ама винаги съм искала да уча нещо такова интересно. Сега с моето образование просто нямам представа какво да правя.
Да, психолог съм завършила съм и психология, педагогика и магистратура по брачна терапия ;)
Психолозите са нормални хора, като всеки един от вас - това е все едно лекар или антрополог или каквото и да е. С нищо не се различаваме от другите, освен че познаваме повече човешката психика, както лекаря познава повече човешкото тяло. :)
ShtrudeL
09-27-2009, 20:49
*три точки*
*отчаяние*
ShtrudeL
09-27-2009, 20:50
Ама аз не искам нормални хора.
Какво ще кажеш за моята психика?
Да, психолог съм завършила съм и психология, педагогика и магистратура по брачна терапия ;)
На мен ми трябва брачен терапевт, ама май ще търся в друг форум :)
www.kak-da.info :)
За какво би потърсила брачния терапевт?
www.kak-da.info :)
За какво би потърсила брачния терапевт?
За проблеми в брака.
Edit: Интересен сайт, благодаря.
Ще го разгледам подробно.
За да мога да кажа каквото и да е трябва да имам повече "допир" с теб. Но дори и така - не е важно аз какво ще кажа за твоята психика, а как ти се чувстваш с нея?
Именно такива въпроси има всеки един човек. За това е и тази група - не за да отчитаме дейност, а защото някои хора са любопитни към това, което става в тях, а не искат просто да се оставят "по течението".
ShtrudeL
09-27-2009, 21:05
За да мога да кажа каквото и да е трябва да имам повече "допир" с теб. Но дори и така - не е важно аз какво ще кажа за твоята психика, а как ти се чувстваш с нея?
Именно такива въпроси има всеки един човек. За това е и тази група - не за да отчитаме дейност, а защото някои хора са любопитни към това, което става в тях, а не искат просто да се оставят "по течението".
А,аз се чувствам ужасно понякога (не ужасно...но отчаяна),но не заради това,което съм. Не ми е пречело,понеже никога в реалността не съм показвала на някой точно тази моя страна,която съм тук във форума. Доста е объркващо и често,аз самата не си се разбирам (само понякога). Не казвам,че имам ниска самооценка,никак даже.Просто мисля,че това да имаш различно мнение вреди,именно защото не е нормалното и обичайното. Но не ми се обяснява,няма да мога и ще се разбере погрешно.
FromAutumToAshes
09-27-2009, 21:12
К'ви са тия глупости е...
А,аз се чувствам ужасно понякога (не ужасно...но отчаяна),но не заради това,което съм. Не ми е пречело,понеже никога в реалността не съм показвала на някой точно тази моя страна,която съм тук във форума. Доста е объркващо и често,аз самата не си се разбирам (само понякога). Не казвам,че имам ниска самооценка,никак даже.Просто мисля,че това да имаш различно мнение вреди,именно защото не е нормалното и обичайното. Но не ми се обяснява,няма да мога и ще се разбере погрешно.
На мен всъщност си ми доста интересна...
Наистина често се разбира погрешно това, което казваме и това води до затваряне и играене на роля, която да е по-разбрана, иначе става трудно да общуваме.
Тъй като това е темата, ми се иска да кажа, че това е част от нещата, които се случват в тези групи - да се види как това, което казваме се разбира от останалите и защо им е толова трудно да го приемат. Защото да се затвориш е онова, до което прибягват много хора, но носи и едно доста самотно чувство - да си неразбран.
Ако би искала да ме попиташ нещо - можеш да ми пишеш и лично съобщение.
TheBlueAvalanche
09-27-2009, 21:17
На мен всъщност си ми доста интересна...
Както и на мен.
ThePowerOfLove
09-27-2009, 21:33
Точно същия форум се "рекламираше" и в Училище и приятели преди 2-3 месеца.. И защо си търсите клиенти по този начин? Не е ли жалко?
Здравейте,
както въм написала и по-горе - зная, че са писали хора за тази група, но смятам, че е създадено неясно впечатление.
Не зная дали това е жалко за теб, но аз поемам риска дори и да изглежда така, защото от моята гледна точка е опит да дам информация на онези, които биха се интепресували и които искат да зададат въпросите си. Както се вижда от тук - хората имат различни асоциации с това, което описвам и свързват идеята за тези групи с много и различни неща.
Тази тема не задължава никой да участва, но аз отделям време, за да разкажа и да отговоря на всички, които искат да разберат какво е това.
Всяко нови и различно нещо предизвиква много въпроси и недоверие, преди да бъде опознато и да предизвика интерес - или не :)
Който има нерви да му приказва един психолог да ходи. Предпочитам с приятели от години да си приказвам за такива работи от колкото с един психолог, който ще ми приказва някви си глупости.
За мен най-точните хора от форума са: @LadyDi и @ShtrudeL. И двете дават достатъчно нагледни и точни отговори за проблемите на другите ВЪВ ФОРУМА.
valdesbg
09-28-2009, 08:02
Здравей eledra,
Не си се представила поименно затова ще те наричам по ник.
Като идея това което предлагаш е доста хубаво. Ако разбира се няма нещо спестено като информация. По принцип съм критичен към новите неща, но не и предубеден. Лошото в цялата картинка е че българския тийнейджър, който е вашата целева група е доста емоционално, психически и умствено изостанало животно. Бива бомбардиран отвсякъде с всевъзможна информация и мнения, и накрая след тая масирана атака се оказва че нашия герой няма изградени силни ценности и вярвания. Няма изградени и принципи които да следва и спазва. Просто защото всичко му се предоставя /почти/ сдъвкано, или по начин който изобщо не би му помогнал. Причините са ясни - масирана атака от информация и идеи, както и налагане кое е правилно и кое не, без да се взима под внимание мнението на индивида. Случая е доста комплексен, но надявам се схвана идеята ми.
Какво искам да кажа - българския тийнейджър няма да има възможността да погледне адекватно на смисъла на тая идея, както сама виждаш във форума. Винаги ще бъде предубеден, ще има съмнения и така нататък. Изказаха се някои от по старите кучета, с наистина интересни мнения. Някой подкрепям, други не толкова.
Какво искам да кажа с мнението си, изразено чрез поста си в темата ти - първо, че обществената нагласа на целевата група трябва да се промени. Мисля че това е една от многото идеи, които сте заложили в тази програма. Доколкото разбирам организаторите(ти и компания, или само ти) не искате нищо от участниците. Нито членски внос, нито редовно посещение, нито ще натрапвате разни идеи. Ако всичко е така както съм го разбрал то това не е секта и няма причина да бъдеш предубеден към това нещо. Бих искал да кажа че имам желание да бъда част от подобна група.
Имам само един единствен въпрос към теб/вас - вие какво печелите от цялата организация?
Ще поясня какво имам предвид - Ясно е че безплатен обяд няма. Вие като организатори правите нещо с идеята да получите нещо в замяна. Не е задължително да е нещо материално, както и не е задължително да са фенове, поддръжници etc :) Кое е нещото, което очакваш/те да получиш/те в замяна на организирането и провеждането на подобна програма?
И така,
Поздрави от мен - Влади a.k.a. valdesbg
Лошото в цялата картинка е че българския тийнейджър, който е вашата целева група е доста емоционално, психически и умствено изостанало животно. Бива бомбардиран отвсякъде с всевъзможна информация и мнения, и накрая след тая масирана атака се оказва че нашия герой няма изградени силни ценности и вярвания. Няма изградени и принципи които да следва и спазва. Просто защото всичко му се предоставя /почти/ сдъвкано, или по начин който изобщо не би му помогнал. Причините са ясни - масирана атака от информация и идеи, както и налагане кое е правилно и кое не, без да се взима под внимание мнението на индивида. Случая е доста комплексен, но надявам се схвана идеята ми.
Само не съм съгласна, че българският тийнейджър е психически и умствено изостанал. Напротив, по-скоро бих казала, че е разглезен и не умеещ сам да направи избора си. И причината е точно в тази масирана атака от информация. Днешният тийнейджър не успява да отсява информацията. И там е целият проблем.
relax4o, благодаря за доверието.
valdesbg
09-28-2009, 08:41
Хм, малка поправка от моя страна, за което благодаря на Лейди.
Думата е нестабилен и/или несигурен.
Умствено изостаналите са вече в друга категория.
valdesbg искам да ти благодаря за страхотното мнение, в което си изразил гледната си точка, в която си преплел поглед и от двете страни.
Има много важни неща, в това което си написал и ми се иска да кажа, че е нормално българските тийнейджъри да са такива, каквито са и да се отнасят така към нещата, които ние предлагаме.
Като цяло психологията е още ново нещо в България, за сметка на повечето развити страни и като такова - предизвиква объркване и недоверие. Това не е нещо лошо - това в инстинкт за самосъхранение. Ако всеки се мяташе на всичко ново ей така с лекота и се доверяваше - вероятно нямаше да оцелеем дълго :)
Тийнейджърите не са нещо откъснато от нашия народ и като цяло българите още се учим какво е това психолог, психиатър, каква е разликата, с какво може да ми помогне, с какво се занимава, страшно ли е, боли ли, може ли да ми навреди и тн.
За това и аз реших, като психолог и човек, който работи с хора от всички възрасти, да се опитам да приема тази недоверчивост като нещо нормално, дори полезно за вас и да обясня с какво можем да сме полезни, какво можете да очаквате от нас или не само от нас - от психолозите като цяло, защото наистина схващането за психолозите е не много реално - шамани, секти, промивачи на мозъци и тн, което наистина е далеч над нашите истински способноси. Аз лично не мога да гадая, не мога да промивам мозъци не мога и да изтривам спомени и да посявам нови.
Относно групите - това е модел, който се прави в доста страни и се опитваме да го представим на тийнейжърите, не защото смятаме, че знаем по-добре от вас как да вижеете живота си, нито че знаем по-добре от вас кое е важно и полезно за житова ви, а защото искаме да имате избор. Защото човек действа по определени модели, които са заложени и колкото и да се борим срещу - някой ден ставаме същите като родителите си и правим нещата, които не сме харесвали, че правят с нас.. защото природата на човека е такава и тя е мнооого по-силна.
Ако не знаеш от какво е направена една кола и как работи - ти ще си само шофьор на тази кола, но ако се научиш да контролираш някои процеси в тази кола, да знаеш при кое твое действие, ще се случи определена реакция - ти ще имаш пълен контрол над нея, а не тя над теб. Защото едно е да те вози колата, друго е да да я караш ти.
Относно нашата част - както казах, няма фиксирано идеане задължитено, пък и какво означава задължително, ако някой не иска да идва - не идва :) Но има заплащане, което се прави на всеки път, като дойдеш, за да няма обвързване. При някои групи, които сме имали има хора, които си казват, че искат да си платят целия курс на веднъж - защото то има определен брой срещи. Абе то си е курс :) Има си продължителност, зададено времетраене и разпределение :) Това е нещо, на което е хубаво този, които вземе решение да участва - да знае, че начинанието е сериозно - не е шега, игра, майтап и тн. Целта не е да си губите времето и да давате пари, а да работите със своите отношения и емоции.
Давам си сметка колко странно звучи всичко това особено на хора, които никога не са го изживявали, за това ще ви дам ориентир.
Когато за първи път написах моят пост тук имаше една стена между мен и вас. На края на вечерта обаче, имаше хора които поискаха да махнат по някоя тухличка от своята стена и дори да се покаже лек процеп до тях. Това провокира други от участниците да поискат да разберат и да се сближат с този човек. Целият този разговор в 6 страници за няколко часа е като пример за един етап от това, което се случва в групата, но разира се в живият контакт силата на емоциите от случващото се е много по-голяма и по-истинска. Вие казвате, че тийнейджърите не са готови за такова нещо - аз смятам, че това, което спира не е несигурността и неспособността ви, а в момента на повярването, че някой може да има добри намерения към вас, а не само да ви използва за свои цели и да има изгода.
Може и да не съм права. Но зад вашите проверки на моята почтенност - ми проблясва интерес :)
eledra, проблемът за теб обаче е, че ние, които проявихме интерес и изобщо пишем, не сме вече в групата на тийнейджърите. Нито valdesbg, нито w0sh, нито аз. Мисля, че ShtrudeL е още там или поне така твърди, но аз не съм много сигурна :) Поне не й личи.
Може би си права, но това не е проблем.
Не е важно хората от тук да идват на групите ни, нито да ги променям или навивам или накарвам.
За мен е важно да се ракаже повече за психолгията, психолозите и това, с което се занимаваме. Защото нещо, което може да е полезно - все още минава за враг :)
Аз от писането в този форум не печеля пари, нито гаранция, че това време ще доведе хора - за мен е по-важно да се говори за това и ако някой иска да посети други групи, не нашите или да отиде на психолог - не при мен, това не е загуба на време пак.
А ти щом не си тийн - какво те води в този форум?
Предпочитам да не обяснявам тук :)
LoveRetroMusic
09-28-2009, 15:45
За какво става дума в тая тема ? Резюмирайте малко. 8-)
kidwestern
09-28-2009, 17:05
Здравей,
интересно мнение, за което ти благодаря.
Сигурна съм, че има причина да се съмняваш в това, което представлява това нещо и най-малкото - да ти се струва неефективно и да ти е трудно да се довериш на тези "Странни хора". Това е и причината лично аз да отворя тази тема точно тук, тъй като и аз прочетох онези мнения и видях колко различна представа се създава. За това съм на разположение да отоворя на всички ваши въпроси и да се опитам да ви дам информация за тези групи - не да ви "навивам" да уаствате в тях :)
Така че ще започна с нещата, които ти си отбелязал/а
Няма изискване да се започва с "аз съм тийнейджър" ;) И със сигурност няма "изповед" :) По скоро това, което може да е по-точно е типа "биг брадър" ефект - непознати хора, които преминавт през определени отношения, които предизвикват емоции - когато се запознавате, някои се харесват, други - не, някои се скарват, други се защитават и сближават - правят неща заедно и тн - всички сме гледали този формат. Както там има "изповедалня", тук няма такъв елемент, но воещите имат за цел единствено да забеязват тези отношения и да "помогнат" да се разбере "защо точно този ме дразни и с какво мамка му... и как да реагирам сега". Ей такива неща.
Както там няма такива "изповеди" - така и тук нещата се случват от самосебе си - т.е непознати хора, които започват да се опознават и да създават отношения - което се случва в нова компания, нов клас, нова група по английски :) (например) - това, което се случва там, в тези групи е идеята да се случи и в тази група, но с целта да се обясняват тези неща и да се говори за тези отношения.
демек ми предлагаш запознанства? :lol:
kidwestern
09-28-2009, 17:10
резюме: лелката която си мисли че има ЕЛЕМЕНТАРНИ познания по психология си е решила че в кризата,по време на масова безработица тук може да намери жалкари,дотолкова отчаяни че да и посещават .. ъъъ групичката .. "дъжд вали а покрива ми няма здрава керемида"
Това което не ви е казано от дружелюбната лелка е че ще ви завре в някоя дупка и ще ви иска по 40-70 лева месечно..? нали?
еми да това и е плана...
щяли да се сближават и да се карат..
учила психология.. когато искаш да даваш примери на живо се замисли как това рефлектира върху една психика на "тинейджър"...?
рефлектира по следния начин.. : псувни,садване,реване в кенефа/стаята..
LoveRetroMusic
09-28-2009, 17:12
резюме: лелката която си мисли че има ЕЛЕМЕНТАРНИ познания по психология си е решила че в кризата,по време на масова безработица тук може да намери жалкари,дотолкова отчаяни че да и посещават .. ъъъ групичката .. "дъжд вали а покрива ми няма здрава керемида"
Това което не ви е казано от дружелюбната лелка е че ще ви завре в някоя дупка и ще ви иска по 40-70 лева месечно..? нали?
еми да това и е плана...
щяли да се сближават и да се карат..
учила психология.. когато искаш да даваш примери на живо се замисли как това рефлектира върху една психика на "тинейджър"...?
рефлектира по следния начин.. : псувни,садване,реване в кенефа/стаята..
Лельо, напусни ...
lubomirky
09-28-2009, 17:17
На мен ми е интересно какво получаваш срещу тези 40-70 лева? Запознаваш се с някой идиот, който е толкова пропаднал, че е дал 70 лева за да му кажат как да си живее живота..
kidwestern
09-28-2009, 17:21
На мен ми е интересно какво получаваш срещу тези 40-70 лева? Запознаваш се с някой идиот, който е толкова пропаднал, че е дал 70 лева за да му кажат как да си живее живота..
1. ти за къв се мислиш тард скапан че да казваш кой какво ..
2. внимание.
3. споделяш проблемите си .. и се предполага че получаваш професионалист срещу себе си . еми да ама не. лелката има елементарни познания. ;]] 11 клас ? поне така ми изглежда.."интелигентност- нулева"
lubomirky
09-28-2009, 17:23
Интересно е дали ти си толкова духовит и в реалния живот, не само пред монитора ;)
kidwestern
09-28-2009, 17:25
помисли,малко,дечко.
ае бегай да садваш със дебелото си туловище.
какво си направил ти освен да ходиш на училище със садфейс, и с миража че някоя девойка ще те заговри.. наистина какво ли ти е.. спирам да те заяждам,жал ми стана. горкичкия.
lubomirky
09-28-2009, 17:27
Да, толкова съм нещастен и дебел, че гледам да се изтъквам във форумите, защото в реалността не мога да си кажа мнението? Сигурно това е твоя проблем.. Можеш да се консултираш със специалиста ;)
kidwestern
09-28-2009, 17:30
жалък селяндур.
lubomirky
09-28-2009, 17:31
Местожителство: село кукувица още ще говорим ли ?
Всеки има собствено мнение. Жалко е някой да се води по акъла на други. Колко % от хората тука, които са пускали теми за помощ са послушали съветите ви? Бих казал, че % е съвсем минимален. Явно е, че голяма част от лапешкиите 94-95 набор си мислят, че знаят какво искат. Вече не знам с колко човека съм се сблъскал, които не знаят реално какво искат. Нарочно им задавам въртеливи въпроси за да покажат, че ту искат, ту не искат. Във форума рядко се хабя да обяснявам на малки деца какво да правят. Така или иначе няма да има кой да ме чуе от другата страна. Просто колкото и да им приказваш на някои хора, те просто ще ти кимат и ще си мислят, че са те разбрали и накрая излизат и си казват "тоя пък какво ми приказва тука 1 час". Един човек свикне ли с един начин на живот(да не слуша другите какво му приказват) е трудно да го убедиш в обратното.
kidwestern
09-28-2009, 17:32
ако имаш сили..
от софия съм,дотук спирам,само богатите ти познания по география ми показват що за дете си.
lubomirky
09-28-2009, 17:33
Забравих, че София е центъра на света.. всичко останало е село
kidwestern
09-28-2009, 17:35
да. заради шибани селяни като теб,аз трябва да работя за да плащам данък смет със 70% надценка ,за боклук който реални не правя,а селянина отдолу го прави.
Ае стига сте спамили темата е... намерихте къде да се карате. Има ЛС система, карайте се чрез нея.
lubomirky
09-28-2009, 17:38
Естествено, че 'гражданите' изобщо не са виновни за собствения си боклук. Не знам за какъв се имаш като живееш в София. Просто не разбирам как някои хора дори се гордеят с това. Ти все някога ще излезеш в невероятния град и ще видиш за какво ти говоря.
kidwestern
09-28-2009, 17:55
говориш ми за селенията,за онези които им капе покрива когато вали,тези които просят на улицата за един комат хляб,тези които дават децата си в дом за да може да не са голи,гладни и боси.
говориш ми също за онези надути гъзарчета.с ланците,мерцедеса последна класа и тва е.
lubomirky
09-28-2009, 17:59
Е? Какво друго има?
kidwestern
09-28-2009, 18:01
това че може би авторката е една от тези които се стремят да пробият..
и идея си нямаш какво е да тръгнеш от нищото ..
и ти накрая отиваш и и сереш върху труда. аз? аз да аз давам обеснение,обосновавам теорията си. ти просто си спамиш ..
lubomirky
09-28-2009, 18:12
Ти обосноваваш защо си се изсрал.. така ли да го приемам т'ва? Ти започна с мизерното мазе, в което уж специалистката ще провежда така наречения от нея експеримент. Ти започна да говориш за образованието й. Затова не ми говори кой сере на нейния труд(който даже не знам какъв е ама няма значение).
kidwestern
09-28-2009, 19:12
има разлика невъжможно разбираема за простия ти мозЪк.
lubomirky
09-28-2009, 19:13
Ама пак почна с нападките, като видя, че няма избор.. Нищо оставям те 2-3 дни да помислиш малко ;)
ShtrudeL
09-28-2009, 19:33
eledra, проблемът за теб обаче е, че ние, които проявихме интерес и изобщо пишем, не сме вече в групата на тийнейджърите. Нито valdesbg, нито w0sh, нито аз. Мисля, че ShtrudeL е още там или поне така твърди, но аз не съм много сигурна :) Поне не й личи.
аа аз съм си дете,какво не ми личи?
П.П Осъзнавам,че колкото повече израствам,толкова повече околните ми изглеждат все по-просто устроени. Даже веднъж си мислех,че искам да съм тъпа. Какво по-хубаво. Дори няма да осъзнаваш,че си тъп и няма да имаш такива мисли,както когато си умен. йей
аа аз съм си дете,какво не ми личи?
П.П Осъзнавам,че колкото повече израствам,толкова повече околните ми изглеждат все по-просто устроени. Даже веднъж си мислех,че искам да съм тъпа. Какво по-хубаво. Дори няма да осъзнаваш,че си тъп и няма да имаш такива мисли,както когато си умен. йей
Има толкова "детскост" (интересна дума, сама я измислих) в теб, че чак не ми се вярва да си дете. Не споря, де.
Тази детскост съумяват да опазят само определени хора и си проличава само в определена възраст.
Затова и ти казах, че си ми интересна :)
Много ми се иска и аз да можех да бъда така детинска на моменти. Страхотно е.
Искам да благодаря на всички, които се включиха в дискусията в този форум и дадоха своето мнение.
Освен това искам да благодаря и на всички, които се поинтересуваха на лично съобщение и споделиха, че когато общото мнение е негативно и обвинително, да се окаже, че се интересуваш е срамно. Защо ли в този приятелски форум има толкова хора, които се чувстват ограничени да кажат истинското си мнение и да бъдат себе си....?
За това и адмирации на ShtrudeL, която беше единствения човек, проявил смелостта да покаже пролука в стената си.
Хубава вечер на всички.
Защо ли в този приятелски форум има толкова хора, които се чувстват ограничени да кажат истинското си мнение и да бъдат себе си....?
Сериозно ли питаш?
Бих могла да ти обясня, но мисля, че като психолог, би трябвало сама да си стигнала до отговора.
ShtrudeL
09-29-2009, 04:17
проявил смелостта да покаже пролука в стената си.
мм?
стената си.
мммммм?!
^^
kidwestern
09-29-2009, 10:47
на бабати чорапите.
LoveRetroMusic
09-29-2009, 11:28
терлици power!
stupiddog
09-29-2009, 16:20
Уффф чудят се вече ква простотия да измислят :-x
Sexy_boy_94
09-29-2009, 17:59
Омг :?
kidwestern
09-29-2009, 18:00
Омг :?
А тоя е на наско гаджето.
Кое ви притеснява най-много в цялата идея?
smiirnoff
10-27-2009, 19:41
Е то мина 1 месец, още ли не се е осъществило т'ва нещо о.О
omg umri kufto tam si nqkvi sekti mi razpravq tuka bahti tupotiqta maina
------------------krai---------------
тук нещата ми намирисват ако беше това което казваш нямаше да си правиш рекалама по форуми а на съвсем друго място с позволението на органите на реда
нещо много скришом ми се виждаш в обикновен форум на деца дето
малко им трябва да ги убедиш в нещо
и какво подяволите телефон сайт?пиши ми на лично дай малко повече публичност така като теб правят нарко пласйорите с цел да не ги хванат
и как ще им помогнете на децата ще ги им покажете как да си връзват обувките на какво ще ги учите на това което е научил всеки един досега сам ли?
всички тук са достатъчно умни за да се справят сами
не са умствено увредени
и да попитам как ще укротиш един бушуващ от хормони тинейджър
и успял ли е някой?
и от кога е това нещо кога е създадено как се казва организацията
кой е създателя ръководство искам да ми истпосаш имената и автобиогрвфиите(не би трябвало да е проблем)
16-20г добра възраст за проституция и трафик на хора
разгледах ви сайта който е елементарен html формат качен на безплатен домейн което още повече ме усъмни
поразрових се още малко в нета и видях профил на жена писала се ледра на 28г студентка в сф с оценки от тестовете в сайта 3.9?
това намерих за 5 минути само какво ще открия ако ме хване музата ?
FromAutumToAshes
10-28-2009, 04:21
Идвайте в сектатаааааа :grin:
Не мисля, че е необходимо да се концентрира вниманието върху нещо, което не искате да разберете, затова ви питам от какво се страхувате?
Да разбирам ли, че най-много ви е страх от насилствената проституция и сектите?
П.С. haritov, радвам се, че с нещо си привлечен, че чак да искаш да ни отделиш 5 мин. от времето си, без значение колко непродуктивна информация си получил :)
smiirnoff
10-28-2009, 13:20
абе и без т'ва никой няма да се навие, за к'во само ни ръчкате тука :Д
Защо позволяваш да бъдеш ръчкан/а?
smiirnoff
10-28-2009, 13:27
ма то тука никой не е позволил, ама Вие (не знам как да се обръщам, ама съм културна и ще се обръщам с Вие :Д) само питате к'во не му е наред, защо не искат, то щяло да е един кво си и etc.
еми по - назад в темата казахте, че ше е като в биг брадър нещо си такова (доколкото си спомням) ама нямало да има камери :Д (не помня точно :Д)
и ние там ше сме нек'ви роби, дето ще ни изследват все едно сме извънземни :Д
оф разберете вика му се тинейджър, няма да го промените и 15 000 секти да направите ./
Т.е. не искаш да се променяш?
smiirnoff
10-28-2009, 13:34
еми .. не, не искам :Д
за к'во ми е сега да се променям
има си МНОГО време
за сега си се харесвам ^^
не се оплаквам
няма к'во да променям :Д
просто няма смисъл от такива работи
кой ще отиде ?!
то нали за тая цел си има специални хора
като психопатите (психолозите :Д) в училище
то и при тях почти никой не ходи :Д
аз там бях само в първи клас да ми правят някъв тест за интелигентност :Д
и повече там не съм стъпила
и не мисля да ходя :Д
Или самата промяна те плаши? Много тревожна ставаш когато я има темата за промяната...
smiirnoff
10-28-2009, 13:41
еми не :Д
аз не искам да се променям
казах, че си се харесвам така
от къв зор ми е сега да се променям :lol:
Щом индикираме трвожност значи май имаме някакво изтласкване а?
Не е задължително - би могло да бъде и друг защитен механизъм за овладяването и.
smiirnoff
10-28-2009, 13:45
ъм, не разбирам
обяснете с по - разбираеми за мен термини о.О
Прекалено запалено отхвърляш каквито и да е било идеи за промяна - следователно имаш несъзнаван конфликт - следователно изпитваш тревоност - следователно психиката ти си избира механизм за справяне с тревожността, който може да бъде изтласкване, подтискане и разни други, които ен мис е изброяват.
Но това е по Фройд, пък той е калъф.
smiirnoff
10-28-2009, 13:50
добре, сега разбрах
и все пак
аз защо да се променям ?!
Да оставим Фройд, кажи си твоето мнение.
Идеята е, че ти не знаеш дали промяната няма а доведе до положителни неща и въпреки това я отхвърляш.
smiirnoff
10-28-2009, 13:52
добре де, аз като си се харесвам и като нямам проблема пак повтарям, защо да се променям о.О
аз защо да се променям ?!
Ами, незнам ти кажи, ти вкара темата за промяната в нашия разговор?
smiirnoff
10-28-2009, 13:59
Т.е. не искаш да се променяш?
еми, Вие я вкарахте тая тема
то нали смисъла на сектата е такава ?!
или пак не съм разбрала о.О
иначе аз Ви казах, че няма за какво сега да се променям
щом като няма проблеми => няма защо да се променям
Но с кой да говорим - с приятелите, които не винаги могат да ни разберат, колкото и да ни обичат, родителите??? Неее те са прекалено заети да възпитават и контролират.
е пък моите приятели ме разбират и ми помагат когато имам проблем
същото се отнася и до родителите ми
за т'ва говоря, че за мен няма абсолютно никакъв смисъл от сектантски истории и etc. .. о.О
има се хора за тая работа
тинейджърите да си ходят при тях
не е нужно да посещават такива работи
.. се едно са анонимни алкохолици :D
За какви секти става дума?
Става въпрос за страховете и.
smiirnoff
10-28-2009, 14:12
мен ме е страх от тъмното о.О
:d
тука никой няма да може да ми помогне :Д
smiirnoff
10-28-2009, 14:15
че ме е страх от тъмното ли, или че не може да се помогне :Д
Да, кога за първи път разбра, че те е страх и кой казва, че не можеш да си помогнеш?
smiirnoff
10-28-2009, 14:20
еми то мен ме е страх от както се помня :Д
Можеш ли да конкретизираш ситуации?
smiirnoff
10-28-2009, 14:24
еми като съм сама и е тъмно ме е страх :Д
и вечер пак ме е страх като е тъмно :Д
smiirnoff
10-28-2009, 15:44
:lol:
Джо, излекувай ме от тъмното, но ВНИМАВАЙ от скритите ми страхове от промяна, че вече няма да ме е страх :Д
Не мисля, че е необходимо да се концентрира вниманието върху нещо, което не искате да разберете, затова ви питам от какво се страхувате?
Да разбирам ли, че най-много ви е страх от насилствената проституция и сектите?
П.С. haritov, радвам се, че с нещо си привлечен, че чак да искаш да ни отделиш 5 мин. от времето си, без значение колко непродуктивна информация си получил :)
Аз каквото искам да знам го написах,но няма отговор? Защо?
smiirnoff
10-28-2009, 17:31
:lol:
браво Джо, ставаш за психопат (психиатър)
еледра къде е бе :Д ?!
трябва да отговаря на въпроси ^^
Защо никой не си признава какво изпитва, а го маскира с жалко остроумие тийнейджъри?
Защо никой не си признава какво изпитва, а го маскира с жалко остроумие тийнейджъри?
Искаш да кажеш,че миналите тинейджърската възраст си признават всичко от раз ли?
smiirnoff
10-28-2009, 17:47
ами чесТно в момента изпитвам вълнение, самопочит иии съм влюбена :Д
стига ли това ?! :Д
Ваши са думите за тийновете. Още повече, че зрелите хора търсят отговори на въпроси относно поведението си :)
LoveRetroMusic
10-28-2009, 17:55
сектa power !
Ваши са думите за тийновете. Още повече, че зрелите хора търсят отговори на въпроси относно поведението си :)
както не разбирам темата така и теб
дай субтитри
Кое не разбираш?
защо отговаряш на въпроса с въпрос и ако те питат нещо говориш сложно и увърташ като ти си знаеш като какво увърташ
и какъв е смисъла да се пуска такава тема в такъв сайт който е точно за такава цел
и какво искаш да постигнеш
и най-вече какво печелиш добрите миряни са малко
smiirnoff
10-28-2009, 17:59
еми аз отговора съм го намерила
пък какво изкарвате, че големите търсят отговор на всеки въпрос
това са пълни глупости
от мои лични наблюдения
виждам, че повечето големи
се страхуват да потърсят отговора
защото няма да им хареса
P.S
СПРЕТЕ ДА ИЗМЪЧВАТЕ ТИНЕЙДЖЪРИТЕ КАТО ГИ КАРАТЕ ДА СЕ ВКАРВАТ В ТАКИВА НЕЩА /СЕКТИ, ИЛИ ТАМ КАКВИТО СА/, НИЕ НЕ СМЕ РОБИ, НЕ СМЕ ИЗВЪНЗЕМНИ, ЧЕ ДА НИ ИЗУЧАВАТЕ И НЕ СМЕ ОПИТНИ МИШКИ И НЯМА ДА НИ 'РАЗГАДАЕТЕ' МИСЛЕНЕТО.
ТОВА Е ЧАСТ ОТ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО ПРОМЕНИ, ДОРИ И ДА Е ПСИХОЛОГ НА ПОЧТИ. РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ - ПОСЛЕ!
/колко съм мъдра ^^/
Не знам какво искаш или очакваш да чуеш, но нашата идея е по-скоро да дадем информация за това, което могат да получат тийнейджърите в съвремието ни когато се почувстват неразбрани, невидими или неоценени например.
Интересно ми е обаче защо ти се закачаш на тази тема?
smiirnoff
10-28-2009, 18:04
кой и на коя тема :Д ..
малко по -така пиши, да се разбира все пак :Д
еми аз отговора съм го намерила
пък какво изкарвате, че големите търсят отговор на всеки въпрос
това са пълни глупости
от мои лични наблюдения
виждам, че повечето големи
се страхуват да потърсят отговора
защото няма да им хареса
P.S
СПРЕТЕ ДА ИЗМЪЧВАТЕ ТИНЕЙДЖЪРИТЕ КАТО ГИ КАРАТЕ ДА СЕ ВКАРВАТ В ТАКИВА НЕЩА /СЕКТИ, ИЛИ ТАМ КАКВИТО СА/, НИЕ НЕ СМЕ РОБИ, НЕ СМЕ ИЗВЪНЗЕМНИ, ЧЕ ДА НИ ИЗУЧАВАТЕ И НЕ СМЕ ОПИТНИ МИШКИ И НЯМА ДА НИ 'РАЗГАДАЕТЕ' МИСЛЕНЕТО.
ТОВА Е ЧАСТ ОТ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО ПРОМЕНИ, ДОРИ И ДА Е ПСИХОЛОГ НА ПОЧТИ. РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ - ПОСЛЕ!
/колко съм мъдра ^^/
Кое ти дава правото да коментираш нещо, което не познаваш?
Т.е. ти искаш от мен да променя начина си на изразяване за да ме разбираш, а иначе няма нещо което да не харесваш в себе си :)
smiirnoff
10-28-2009, 18:10
аз сама си давам правото, никой не може да ми забрани да пиша такова нещо
айде сега да не търся по - назад, че ме мързи ама Вие бяхте казали, че искате видите мисленето на тийновете и да видите как си решават проблемите .. еми спрете се малко
все едно ние да почнем да изучаваме големи, за да видим що мислят така, как си решават проблемите и etc.
т'ва си е точно така и колкото и да казвате, че е само, за да помогнете, не е така ..
не се помага така
ако искате да помогнете спрете с тия секти и всякакви такива
ние можем да се справим
всеки минал от тук
и ние ще минем
просто се спрете вече о.О
пфу пфу
ядосах се -.-
smiirnoff
10-28-2009, 18:11
еми ДА, харесвам си се ПЪК ^^
А теб кой те кара да пишеш тук? Още повече от името на всички тийнове?
smiirnoff
10-28-2009, 18:15
аз сама си се карам
не говоря от името на тийновете
те ако имат мнение ще си го кажат, никой не ги е спрял
както и мен да пиша тук
^^
Т.е. ти искаш от мен да променя начина си на изразяване за да ме разбираш, а иначе няма нещо което да не харесваш в себе си :)
искам да разбера защо пишеш тук какви са целите ти и какво печелиш
smiirnoff
10-28-2009, 18:20
http://lastguardgallery.hit.bg/av-172.gif
haritov махни го това, щото после ще бъдеш обвинен, че децата правят секс заради тебе :Д:Д
Вече споделих нашите мотиви. Бихме искали да запознаем тийновете с ползата от психологията и от психолозите и да им дадем една друга гледна точка за схващането кога трябва да се ходи и луд ли си ако ходиш :)
Още повече, че това със сектите е голям проблем за младите хора и те трябва да могат да различават това от нещата, които могат да са им полезни. В случая даваме само знание и нищо повече :)
http://lastguardgallery.hit.bg/av-172.gif
haritov махни го това, щото после ще бъдеш обвинен, че децата правят секс заради тебе :Д:Д
тва са мама и тати като са ме правили не позна ли зелени цвят на кожата?
smiirnoff
10-28-2009, 18:23
аа добре :Д
към еледра:
а кои всъщност сте ВИЕ ?!
смисъл кои сте ..
като се пише такава тема, се дават и координатите :Д
Вече споделих нашите мотиви. Бихме искали да запознаем тийновете с ползата от психологията и от психолозите и да им дадем една друга гледна точка за схващането кога трябва да се ходи и луд ли си ако ходиш :)
Още повече, че това със сектите е голям проблем за младите хора и те трябва да могат да различават това от нещата, които могат да са им полезни. В случая даваме само знание и нищо повече :)
а на каква цена? какво печелите?
Ако мислиш, че сме секта за какво са ти наши координати?
изненада ние в Добрич ги обичаме сектите :D
а отговора на въпроса ми е ?
smiirnoff
10-28-2009, 18:31
да я посетя :d
От форума - нищо, но когато се знае за това което може да се постигне с посещения при психолог (без значение къде) то това е най-малкото е превантивна мярка за последващи травми в живота.
да я посетя :d
ж.к. Младост 2, бл. 262, вх. 3, ет.2 8-)
smiirnoff
10-28-2009, 18:33
там в апартамент ли ще ни заключат о.О
т'ва не е достатъчно :Д
младост е голям квартал :Д
аз в младост не хода ще ям бой 8-)
Не е нужно да е при нас, наистина има и училищни психолози и т.н.
Не е нужно да е при нас, наистина има и училищни психолози и т.н.
:razz: еми тогава защо се занимаваш тук и какво печелите ?
smiirnoff
10-28-2009, 18:36
тогава защо въобще се 'рекламирате' ?!
тогава защо въобще се 'рекламирате' ?!
е аде звездите им го говорят :D
smiirnoff
10-28-2009, 18:38
ама харитов ти не си ли дърт за тинейджър :Д
ама харитов ти не си ли дърт за тинейджър :Д
на границата съм 8-)
Ако психолозите имат добра репутация, ние също печелим като психолози :)
Ако психолозите имат добра репутация, ние също печелим като психолози :)
я недей ми обръща темата както го правиш умело напоследък
какво печелиш като се занимаваш с нас тук?
smiirnoff
10-28-2009, 18:42
аз психолозите не ги зачитам :Д ..
не знам вие к'во ще постигнете
ама като гледам интереса към т'ва дето правите
май няма да е много ..
Ние го правим и на други места, не само тук.
Това тийнейджърите са безхаберни същества.
Не бих употребила това определение :)
smiirnoff
10-28-2009, 18:52
ние сме сладурии и лигнИяри :Д:Д
cataclysm
10-28-2009, 18:54
И ас сам тейнейжър, уа.
с каква цел и какво печелите
питам за 10 път и идиот би ме разбрал
smiirnoff
10-28-2009, 18:55
знаемЕ :d
Само човек, който не иска да чуе, не чува :)
Таз тема пък как я пропуснах? :ООО
IndependentGirl
10-28-2009, 19:17
Таз тема пък как я пропуснах? :ООО
Не си пропуснал много.. :D
Lincheto
10-28-2009, 19:39
Благодарим xD
smiirnoff
10-28-2009, 19:42
:П <-- Това е Птичи Грип :d
lubomirky
10-28-2009, 19:56
За да станете не-секта и не-трафиканти на деца ;>
Иначе някъде написа, че искате да обясните на тийнейджърите нещо за психологията. Тогава за какво да ходим на училище, където все пак имаме такъв предмет и някой, който е с 10-20 години повече опит от теб(вас), ни обяснява всичко. Изобщо не даваш(давате) причина, поради която ще ни заинтересувате да отидем на вашето събиране.
с каква цел и какво печелите
питам за 10 път и идиот би ме разбрал
И на мен ми е интересно?! Хахах .. Заключете темата .. Безмислици .. ! :?
Благодарим xD
Молим :д..
Има и излючения
Ама недейте да идвате :) Просто опитайте да разберете, че когато ви се случва нещо, което не можете да си обясните има вариант, който може да ви даде възможност да получите отговори сами за себе си без някой да ви критикува, да ви обгрижва или дори да ви поучава.
А за разликата между учител по психология и най-малкото консултативен психолог е хубаво да помислите преди да давате смешни мнения. Ако не знаете, питайте.
valdesbg
10-29-2009, 06:19
Мисля отново да застана на страната на eledra, и не за друго а защото реагирате точно като кучетата на Павлов. Какъв ви е проблема че тази тема съществува? Какъв е проблема че eledra е пуснал/а реклама науслугите си?
Доста добре си е обяснил/а кое как и защо. Отговаря адвекватно на всички що годе смислени въпроси. Душевен оргазъм ли получавате да серете в смислените теми? Още един път показвате че реално имате нужда от помощта на подобен род хора(психолози). Ама крещяща нужда.
Да, говоря за тийнейджърите.
И дапоясня - непознавам eledra, иникой не ми пшлаща за да изказвам позиция в нейна/негова полза.
Айде сега е ваш ред. Харитов ти като главен контра-сектанточаквам да си първи :Р
Lincheto
10-29-2009, 13:03
Благодарим xD
Молим :д..
Има и излючения
И са доста малко.Всяко следващо поколение излиза по-тъпо от предишното.
Дали е тъпо или неразбрано :-o
Lincheto
10-29-2009, 14:53
Дали е тъпо или неразбрано :-o
И двете може би :д
А как ти си обясняваш, тази съпротива срещу непознатото, но промотирано като хубаво?
smiirnoff
10-29-2009, 18:59
eledra, моля те
като задаваш въпрос се принижи на нивото на един тинейджър (омг, колко тъпо звучи :Д)
какво означава 'промотирано' ? (йеее ще науча нова думичка *вълнение*)
и не ми каза как да не ме е страх от тъмното (то не, че може да се оправи това :Д )
А как ти си обясняваш, тази съпротива срещу непознатото, но промотирано като хубаво?
такава е човешката природа
да не давам примери за откриването на америка или че земята е кръгла и обикаля слънцето непознатото плаши хората малко са тези които искат да го опознаят
С удоволствие бих го обяснила и по друг начин :)
Когато някой рекламира нещо, което не е познато, но ви го рекламират като най-доброто именно за вас, то първосигнално излиза съпротивата - "А ти от къде знаеш, че това ще ми помогне? Кой си ти, че да знаеш по-добре от мен?"
Дали това е което ви притеснява?
smiirnoff
10-29-2009, 19:27
прИтеснява ме, че ме е страх от тъмното => това е проблем => трябва да ми се помогне o.O
^^
Така е, как би ти било по комфортно да поговорим върху това, в темата или на лична?
vikitolove
10-29-2009, 20:04
"Но с кой да говорим - ..., родителите??? Неее те са прекалено заети да възпитават и контролират"-(това са твои думи)и мога да ти кажа,че явно твоите родители са такива не съм чела вс 15 страници така че ако някъде го пише ме извини за коментара :) но да слагаш вс родители в едно число не съм съгласана.Не всички родители нямат време или са прекалено заети за въспитание и контрол(поне мойте не са такива,за което се радвам)
kidwestern
10-29-2009, 21:22
@eledra Обясни ми защо когато лайното ми напуска газо ми,пада в кенефа,и после се маха като се натисне бутончето най отгоре и защо после ме боли гъзо.
@Lincheto изглеждаш нелепо.
@w0sh бъдещето свтло струва ми се все по-жалко.
@valdes подържам си моя фронт !
@haritov не ми допадаш.
Родителите са за да помагат на децата..Вземете елементарен пример от природата,малките лъвчета се учат от лъвчо как да ловуват и да шляпат газели по гъзо.
Тази секта е направена за дечица с лабилна психика,които са в период на повече хормони и отделяне на ненужни вещества в мозъка,което ги прави машина за пари,за хора като автора...
@Myself станал съм яко прост.
@eledra Обясни ми защо когато лайното ми напуска газо ми,пада в кенефа,и после се маха като се натисне бутончето най отгоре и защо после ме боли гъзо.
@lubomirky не ми допадаш.
Родителите са за да помагат на децата..Вземете елементарен пример от природата,малките лъвчета се учат от лъвчо как да ловуват и да шляпат газели по гъзо.
Тази секта е направена за дечица с лабилна психика,които са в период на повече хормони и отделяне на ненужни вещества в мозъка,което ги прави машина за пари,за хора като автора...
родителите учат на възпитание?
kidwestern
10-29-2009, 21:37
кой те научи как да пикаш ве ? сиг сестра ти
"Но с кой да говорим - ..., родителите??? Неее те са прекалено заети да възпитават и контролират"-(това са твои думи)и мога да ти кажа,че явно твоите родители са такива не съм чела вс 15 страници така че ако някъде го пише ме извини за коментара :) но да слагаш вс родители в едно число не съм съгласана.Не всички родители нямат време или са прекалено заети за въспитание и контрол(поне мойте не са такива,за което се радвам)
Ако, твоите родители освен всички други задължения като такива ти дават и разбиране, подкрепа и всичко онова, за което са приятелите =;
Но наистина е много трудно да погледнат на теб с очите на приятелите ти и да видят в поведението ти онези неща, които регулярно провокират поведение водещо до чувство за неразбиране :)
Не знам, защо се запали така на темата, но бих искала да споделиш ако решиш, кое те ядоса?
Ето това, не мислиш ли, че е трябвало да ти го обяснят родителите ти :-D
Относно сектата, разбирам страховете и притесненията ви и мен би ме било страх да отида някъде сама, като инфото което съм получила е само от някакъв форум, но се опитайте да започнете да мислите за психолозите по един друг начин, начин даващ ви възможност да се информирате и да имате реална преценка за това, което може той да ви даде :)
valdesbg
10-30-2009, 07:16
Еледра, пиша от януари тук, имам някакъв поглед върху ситуацията тук. Да, наистина си права, че при нова информация, сигналната лампичка веднага светва "Ама ти откъде знаеш че това ще е добре за мен?" Или нещо от тоя род. Забелязал съм че подобна реакция е масова, проблема не е че я има, проблема е че измества заложеното в човек любопитство към новото. Образно казано - маймунката вижда похубавите банани на съседния клон, и си казва "нееее няма да ида там, има някаквауловка. Няма начин да има по хубави банани от моите".
Да обаче в реалността маймунката отива на съседното дървои сладко сладко си хапва :) Мисля че нещото което трябва да разберем е - защо има толкова явно недоверие и нежелание да се приеме новото и различното?
Имаш ли повече информация по този въпрос?
Мисля, че доста голяма роля в това да не опиташ новото, е че си бил лъган и предпочиташ предсказуемостта.
valdesbg
10-30-2009, 07:32
Ами за това че си бил лъган/нараняван и т.н. другите няма твина. СЛучило се е защото самият ти си го позволил. А е доста глупаво да прехвърляш твоята отговорност на другите, за да излезе че съвестта ти е чиста, и видиш ли живееш сред идиоти. Предсказуемостта в този живот писва доста по бързо от всичко друго. Но като единственото(дали) спасително клонче смяташ че това е решението и така трябва да бъде. А след като усетиш че предсказуемостта не е толкова спасителна, колкото си миилиш става наистина страшно...
Но твърде много се отклоних от темата :)
vikitolove
10-30-2009, 10:25
Ако, твоите родители освен всички други задължения като такива ти дават и разбиране, подкрепа и всичко онова, за което са приятелите =;
Но наистина е много трудно да погледнат на теб с очите на приятелите ти и да видят в поведението ти онези неща, които регулярно провокират поведение водещо до чувство за неразбиране :)
Не знам, защо се запали така на темата, но бих искала да споделиш ако решиш, кое те ядоса?
това което ме "ядоса"(лично аз не бих използвала тази тума,защото се ядосвам трудно,но както и да е)беше изказването,че родителите са прекалено заети да възпитават децата си.Та др са въпросите ми.Защо слагаш всички родители под едно число?И кое те кара да мислиш че родителите ми не могат да ми дадат онова разбиране,което ми дават приятелите ми?
И да знам че е трудно да ме гледат с очите на приетелите ми,но приятелите освен за забавление не са ли и да ти помагат.А пък и освен това родителите ми могат да ми дадат и по-добъри съвети и да ми дадът цялата информация и да погледна какви биха били резултатите от няколкото страни на един проблем :) :)
п.с.тържа на родителите си!!!
п.с.2:Нз дали вс ме разбраха какво искам да кажа с последните изречения,но аз знам какво искам да кажа.
:)
valdesbg
10-30-2009, 10:29
Вики - Еледра имаше съвсем друго предвид. Не съм и адвокат, но усещам накъде бие :)
Нека тя се изкаже.
Поддържам дискусията в темата. Нищо повече.
След като можеш да направиш подобни разсъждения по темата съм сигурна, че ме разбираш какво искам да кажа.
Кажи ни на всички теми ли говориш с тях?
Съветите, които ти дават винаги ли ги приемаш неохотно или разсъждаваш над това и искаш да взимаш сама решения.
Колко често споделяш за гаджетата си с тях?
Колко често имаш желание да направиш нещо друго, но те казват не и ти не можеш да се противопоставиш?
Виж колко малко въпроси, а колко различни отговори би могъл да даде всеки индивид, което неминуемо означава, че е отгледан по различен начин, следователно и родителите са различни.
Няма капка с капка еднакви, а ти искаш от мен да обобщавам на 100%, звучи ми малко че искаш да кажеш нещо, но се спираш и се хващаш за нещо, което видимо е така и не мога да те оборя :)
kidwestern
10-30-2009, 12:37
Ето това, не мислиш ли, че е трябвало да ти го обяснят родителите ти :-D
Относно сектата, разбирам страховете и притесненията ви и мен би ме било страх да отида някъде сама, като инфото което съм получила е само от някакъв форум, но се опитайте да започнете да мислите за психолозите по един друг начин, начин даващ ви възможност да се информирате и да имате реална преценка за това, което може той да ви даде :)
искам второ мнение..
И искаш точно моето мнение :-o
И искаш точно моето мнение :-o
Аз искам да си отговориш на въпроса сама.
Кажи ми колко си споделяла на вашите за нещата,които ти каза!
И понякога,като вземат решение и ти не се съгласяваш с него,а правиш точно обратното на това което те ти казват и накрая си патиш,е аджеба не е ли по-добре сама да си изпатиш да разбереш че огъня е горещ сама вместо някой друг да ти казва?!
Lincheto
10-30-2009, 16:06
@haritov не ми допадаш.
Казвай си мнението по темата, а не за потребителите.
smiirnoff
10-30-2009, 17:01
тук ще коментирам темата на UsmivkaLove, да не и осирам нейната
.. ако се довериш ..
добре, а аз как да си върна пак доверието ?!
не може ей така 'да се доверя'
не е хич толкова лесно
о.О
и на мен ми е толкова глупаво сега точно заради ей това ТЪПОТО ДОВЕРИЕ !!
Онова доверие, което някога си дала и е било злоупотребено с него?
smiirnoff
10-30-2009, 17:10
не е било злоупотребено
просто поради *причина* се изгуби
и все още не е дошло
и не виждам как ще дойде ..
Може би някъде в тази причина се крие още това доверие, но има нещо в тази причина, което ти пречи да продължиш...
Можеш ли да кажеш какво от нашето поведение те подсети за този спомен? Има ли част от теб, която иска да ни се довери?
smiirnoff
10-30-2009, 17:18
аз не говоря за доверието ми във Вас
за мен Вие сте .. не знам
'виртуален психолог' (баси глупавото звучи :Д)
т'ва е като оная доктор тинейджър или доктор тийн, забравих к'во беше :Д
Разбирам те, че не говориш за нас, но може би нещо от тази темата те е подсетило за този спомен, за загубеното доверие..?
Казваш, че ни приемаш като виртуален психолог - но искаш ли да ни се довериш?
smiirnoff
10-30-2009, 17:39
не много
Как би искала да ти помогнем, когато нямаш доверие...?
Какво ще е най-лошото, което може да стане ако се довериш?
montana6
10-30-2009, 23:53
eledra, чудя ти се как още ти се занимава...
vikitolove
10-31-2009, 06:13
След като можеш да направиш подобни разсъждения по темата съм сигурна, че ме разбираш какво искам да кажа.
Кажи ни на всички теми ли говориш с тях?
Съветите, които ти дават винаги ли ги приемаш неохотно или разсъждаваш над това и искаш да взимаш сама решения.
Колко често споделяш за гаджетата си с тях?
Колко често имаш желание да направиш нещо друго, но те казват не и ти не можеш да се противопоставиш?
Виж колко малко въпроси, а колко различни отговори би могъл да даде всеки индивид, което неминуемо означава, че е отгледан по различен начин, следователно и родителите са различни.
Няма капка с капка еднакви, а ти искаш от мен да обобщавам на 100%, звучи ми малко че искаш да кажеш нещо, но се спираш и се хващаш за нещо, което видимо е така и не мога да те оборя :)
сега вече те разбрах какво искаш да кажеш.
Благодаря за разясненията. :)
eledra, чудя ти се как още ти се занимава...
Не ме е страх от недоверието и реакциите, които имате, защото са разбираеми и макар и не толкова видимо - са логични.
Никой не може да очаква да му се доверят безрезервно - но за нас е важно да ви чуем и да ви приемем такива, каквито сте. Шантаво нали :)
valdesbg
10-31-2009, 21:20
Еледра - забелязвш ли че нагласата към темата и услугата, която си рекламирала в първия пост вече се е променила?
Макар и минимално, това е доста голям напредък. Мисял си че ключовия момент е да имаш достатъчнп търпение докато тийновете разберат че всъщност не си опасна и свалят бодлите си. След този момент вече ще разберат, каквовсъщност говориш, и какво имаш предвид. Забелязвам, че този момент настъпва вече.
Мълчанието може би говори друго....
smiirnoff
11-01-2009, 16:39
еми явно това е липса на интерес о.О
на мен ако ми предложите доживотен договор с Nestle, Lindor и Coca Cola, с удоволствие ще дойда ^^