View Full Version : Всичко за косата vol.2
LudotoDevoiche
08-14-2011, 17:17
^ Както казват за Геритамина, че повишава апетита, така казват и за бирената мая... Не се притеснявам от това, но искам да знам, че като я купя ще ми върши работа. И без това от Геритамина не съм много впечатлена... върху косата никакъв ефект (пък и върху кожата и ноктите не е кой знае какво). Та, все пак ако някой е пробвал тази бирена мая и има впечатления точно върху косата да сподели... Забравих да спомена, че ме интересува чистата бирена мая, а не тази с включени витамини (тъй като ще я почна вероятно веднага след Геритамина и да не ми дойде в повече). :)
mynichka
08-14-2011, 17:45
Аз досега не съм чувала никой да си я взема за коса, всеки за кожа (акне) или за покачване на килограми (което също не е вярно). Иначе и аз да споделя днес си направих маска- стимулант на Икаров, хума, кисело мляко, мед, ракия и кафе. адски доволна съм от кафето- това май ми е 3тия път, когато си слагам.
Аз пък се отказах да си правя една от онези маски, защото нямам банан в нас :D И си направих тази с тривитаминола :)
MegiBoOm
08-14-2011, 17:58
Еми аз съм навита, ама нямам кредитна/дебитна карта и за това чакам отговора на онова момиче. ;//
LudotoDevoiche
08-14-2011, 18:01
http://apteka.framar.bg/30062650/%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%8F-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-125-%D1%81%D0%BE%D0%BC%D0%B0 - Подобрява състоянието на косата (слаб косъм, пърхот).
+ това състава на бирената мая е от витамини от групата Б, а те са едни от най-важните за косата: http://www.moetodete.bg/krasota_i_moda/p3_1333_0.html ...
kittenella малко се забавих с отговора, но просто нямах време да погледна темата. Прочетох горе долу какво са ти препоръчали другите момичета, но да си кажа и моето мнение. 8-)
По принцип домашнте маски се отразяват различно на всеки. Вече и без това си си взела неща за такъв тип маски, така че опитай и сподели после дали ти се отразяват добре. По мое мнение НЕ слагай маската в корените, защото има вероятност да се омазнят, а я нанасяй само по дължините на косата. И другото което е - внимавай с този тривитаминол, защото колкото полезен, толкова и вреден може да е ако се прекали! ;)
Colombia Аз съм се поливала ( 8-) ) с водата от орехови листа уж за потъмняване на кестенявото ми, но не видях ефект. :-o
MegiBoOm много ме съмнява това с количеството и цената на тези "професионални" продукти. :-o Не бих рискувала. :)
kittenella
08-14-2011, 18:44
Искам да ви питам вие какво кафе слагате в маските си?Или няма значение?
perfectlolitka
08-14-2011, 18:59
kittenella,лично аз слагам мляно от пакетче :)
Anonimka55
08-14-2011, 21:04
Извинете..В началото на темата бях попитала за боите за коса..Може ли да споделите според вас коя е най добрата марка боя за коса (ако е от значение търся червена боя...ще боядисвам краищата на косата)
joannalof
08-14-2011, 23:20
Момичета,с тези продукти мога ли да забъркам някоя маска :-D Разполагам с бадемово масло,хума,оцет,кафе,алкохо л,мляко,яйце и др.хранителни продукти :D :-o
vesito95
08-15-2011, 06:20
Извинете..В началото на темата бях попитала за боите за коса..Може ли да споделите според вас коя е най добрата марка боя за коса (ако е от значение търся червена боя...ще боядисвам краищата на косата)
много често боядисвам майка ми :-D и съм забелязала кои бои и понасят добре ... таа започвам класацията
1. http://www.unitednetworker.com/wp-content/uploads/2010/09/Perfect_Mousse_465_Schokobraun_188832.jpg - много покривна и траеща боя, лесно се нанася
2. http://www.henkel.sk/sks/content_images/470200_PaletteDeluxe_750_CZSK_pboxx-pixelboxx-93368_300dpi_1772H_1772W.jpg - траеща боя
общо взето продуктите на Schwarzkopf са добри и не са толкова скъпи
с много лоши впечатления съм от боите на Loreal casting creme gloss , защото на майка ми и се получи нещо като пърхот само че не на цялата коса, а на определени места :?
Не се боядисвам, но чета доста за тези неща и боята, която съм срещала най - често да се препоръчва е - INOA. Също така и Keune .. (:
От масовите не мога да кажа, защото не бих си ги сложила на главата по ред причини .. (:
Josefinne
08-15-2011, 06:40
Аз съм доста доволна от Нейчърълс - не изсушава много косата и е сравнително трайна. Пробвах червена на Сиос - много добър и наситен цвят, но 1) ми боядиса кърпата след първата баня и 2) падна бързичко. Възможно е всички червени бои да правят така, защото на нейчърълс съм ползвала предимно русите нюанси.
Мацки, да ви кажа, че вчера ползвах един нов балсам на Глис с тройно повече кератин ( черна опаковка ) и е страхотен! Има малко по-силен аромат ( на мен ми прилича на мъжки парфюм ), но не е нетърпим. Взела съм си и маска, но вчера не сложих от нея. Та - ефектът се забелязва още с първото измиване. За суха и изтощена коса е.
LudotoDevoiche
08-15-2011, 07:45
Аз съм много доволна от жълтата серия на Глис.
joannalof, можеш да... какъв тип ти е косата? :)
Аз имам малко тъп въпрос, но трябва да питам 8-) След около две седмици ще ходя да ми взимат връхчетата и ще си правя бритон настрани. Въпроса ми е дали като си правя толкова маски за разтеж, няма и бритона да започне по-бързо да ми расте? :-o Ако не нанасям маската на бритона примерно дали ще предотвратя това? Надявам се, че разбрахте въпроса ми? :D
joannalof
08-15-2011, 08:07
Аз съм много доволна от жълтата серия на Глис.
joannalof, можеш да... какъв тип ти е косата? :)
косата ми клони към омазняване в корените и сухи краища,а и е боядисване и скоро пак пи предстои боядисване. Също и доста ми капи ... абе ужас :D
Garvanec
08-15-2011, 09:16
Искам да ви помоля за съвет . Аз съм момче и последните 2,3 месеца искам да си пусна малко по-дълга коса на дължина до устата някаде...не нещо грубо . Използвам хинонов шампоан вярно е помага на тепмото пак не е много бързо . Ходих два пъти да се филирам през това време и вече косата започна да се пуска на там на където искам но тая дължина липсва . Можете ли да ми предложите нещо примерно за 1 месец да ми порастне поне с 4,5 см ? Ще съм много благодарен .
Daqn4eto0o
08-15-2011, 10:15
Искам да попитам за тривитаминола аз го нанасям направо в корените на косата, а ми бяха казали, че така косата не расте, трябвало да се смеси с мас,жълтък, аспирин .. както е маската, иии вярно ли е ?
XxInn0cencexX
08-15-2011, 10:21
Момичета какво мислите за бирената мая? Заздравява ли косата?
Аз съм пила бирена мая и не забелязах никакъв ефект нито върху косата,нито върху кожата,нито върху ноктите.
kittenella
08-15-2011, 10:51
Преди час и половина си направих маска с тривитаминола, бадемовото и пшенично масло, хума, водка, жълтък, кисело мляко и какао...След час като се изкъпя после ще ви кажа резултата...Мислите ли, че малко прекалих с всичките неща или така е добре?
П.С. Направила съм снимка на косата си, за да видя след два месеца има ли промяна, да ви я покажа ли сега или като дойде време?
kalpazanka
08-15-2011, 10:56
Момичета какво мислите за бирената мая? Заздравява ли косата?
Пробвала ли си Герикапс?
Много несериозна се оказах по отношение на ампулите. Днес изпуснах момента- корените бяха сухи, когато се сетих, че трябва да слагам ампулата.
LudotoDevoiche
08-15-2011, 12:02
^ Не съм го пила... То не е ли същото като Геритамина? Имах такива надежди за този Геритамин, а то какво се оказа... ясно е, че си е до организъм, но все пак поне някакъв минимален ефект да имаше. Остават ми още няколко капсули и повече едва ли ще си го взема.
XxInn0cencexX, колко време си пила бирената мая и по колко капсули дневно (ако е била на капсули)?
Между другото мисля, че не съм слагала снимка на косата си естествена: http://prikachi.com/images.php?images/887/3695887e.jpg :)
LudotoDevoiche
УНИКАЛНА ЕЕЕЕЕ ! :shock:
iiordanova
08-15-2011, 12:10
LudotoDevoiche - СТРАХОТНА КОСА! Супер яката е! Убивам за такава!
victoriassecret1
08-15-2011, 12:10
Между другото мисля, че не съм слагала снимка на косата си естествена: http://prikachi.com/images.php?images/887/3695887e.jpg :)
Не си. :shock:
Страхотна е! :)
kalpazanka
08-15-2011, 13:46
^ Не съм го пила... То не е ли същото като Геритамина?
Все витамини А и Е са Геритамина и Герикапса.
Колко време го пиеш?
LudotoDevoiche
08-15-2011, 14:07
katii, iiordanova, victoriassecret1 благодаря ви много :-) :-) :-) Снимката е от преди 2 месеца, сега връхчетата са се поизтощили.
kalpazanka, днес е 15-ия ден в който го пия. :)
MegiBoOm
08-15-2011, 14:19
МАЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ИМАШ СТРАХОТНА КОСАААААААААААААААААААААА АА!
КАЗВАЙ ВЕДНАГА ВСИЧКО, С КОЕТО Я ПОДДЪРЖАААААШ! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :-) :-) :-) :-) :-)
kalpazanka
08-15-2011, 14:26
kalpazanka, днес е 15-ия ден в който го пия. :)
Ми, мацо, к'ъв ефект искаш за две седмици? 8-) Знаеш ли с каква скорост растат косата и ноктите? :)
Аз пия герикапс вече две години. 8-) Промяна има, определено. Не бързай да се отказваш.
titinkaa
08-15-2011, 15:00
LudotoDevoiche,имаш супер яка коса! :)
victoriassecret1
08-15-2011, 15:34
kittenella, пусни да видим. :)
LudotoDevoiche
08-15-2011, 16:39
kalpazanka, мислех, че е нормално да се виждат някакви резултати за този период от време... поне такива мнения съм чела из интернет и за това така набързо се отчаях от него. Аз не го пия за разтеж, а по скоро за заздравяване. Но ще те послушам. :)
Меги... ще изредя всичко което ползвам, като някои не ги ползвам постоянно. Нещото на което наблягам най-много са домашните маски. Най-често си правя: бадемово масло, жълтък, аспирин, някакво друго масло, алкохол. Позлвала съм и тривитаминол, но последния път не останах доволна, получих косопад и го изхвърлих. Стимуланта на Икаров също го използвам (не в момента)... Също косата ми става много хубава когато се намажа само с бадемово масло и престоя примерно от 1 до 3 часа. Обливам си косата с лайка след баня (предимно лятото за блясък, но не след всяко къпане, защото не ми се занимава да я варя 8-) ) ... Когато не правя това с лайката обливам косата си с вода и ябълков оцет... Ефекта наистина е страхотен... блясък и мекота. Шампоаните си ги сменям постоянно, но съобразени правилно с типа ми коса, вършат почти една и съща работа. Сега съм с този на Глис жълтия, както и балсамите от серията. Когато е направена снимката съм ползвала шампоана на Орзен за суха коса и балсама на Лореал с пчелно млечице. След баня задължително си впръсквам в корените нещо... било то хининова вода, Себорал Форте или някоя ампулка. Това го правя задължително... Балсамите без отмиване ми вършат страхотна работа. Не само, че косата ми се разресва по-лесно но и се оформя. Сега лятото всеки ден си впръсквам в корените коприва... Сешоар не ползвам никога! Мия си косата само вечер... Когато си я изправям слагам кристали, сегашните са ми на Victoria Beauty... имам един термозащитен крем на Балеа, който по принцип е за сешоар, но аз си го ползвам за пресата... незнам до колко предпазва, но не ми е изгоряла косата досега... дори понякога си го ползвам да си оформям чупките. Иначе имам и това на Syoss, но както съм споменавала и преди не съм доволна... Колкото и смешно да звучи, понякога когато нямам работа и ми е скучно взимам една ножичка и започвам да си обирам само нацъфтялото от връхчетата. Това ми го беше казала една фризьорка много отдавна и просто ми е станало навик. :D За съжаление не винаги косата ми застава така като на снимката и за това се принуждавам да я изправям. Понякога си слагам и лак... доволна съм от този на Тафт, черния с розовото. Само такъв си взимам... Ако искате мога да сложа снимка и с изправена коса да видите разликата. :)
титинке благодаря и на теб. :-)
Found_a_lover
08-15-2011, 17:30
Момичета, в какво слагате отварата от коприва? Търсих някакъв флакон, който да става за впръскване, но напразно :?
Момичета, в какво слагате отварата от коприва? Търсих някакъв флакон, който да става за впръскване, но напразно :?
Аз си правя от орехови листа и я слагам в обикновено шише .. :-o
.. но опр ще трябва да се поразходя из магазините за такива флакони с впръскване.. :-o
kittenella
08-15-2011, 18:16
Не гледайте много физиономията ми, спорихме с приятели и случайно ме бяха заснели...И тази беше преди 2 седмици изправена с пресата:
http://prikachi.com/images/427/3697427U.jpg
А тази знам, че не се вижда много, но тук ми е естествената/съжалявам, че е черно-бяла, но така ме снимаха:
http://prikachi.com/images/474/3697474E.jpg
П.С.Маската днес много добре ми подейства, благодаря ви отново - косата стана по-мека, като прокараш ръка през нея
perfectlolitka
08-15-2011, 18:19
аз слагам отварата в празен флакон от спрей-балсамчетата без отмиване на Gliss :)
victoriassecret1
08-15-2011, 18:31
LudotoDevoiche, много изчерпателен отговор, ако може да те видим и с изправена коса. :)
kittenella, хубава ти е косата и очите също.
На мен пък ми се свърши Себорал Форете-то и утре ще си купя хининова вода на Милва. След нея пак започвам с маслата и така ще ги сменям, за да видя кое въздейства най-добре.
brutaLxxbunny
08-15-2011, 18:53
Аз си правя от орехови листа и я слагам в обикновено шише .. :-o
.. но опр ще трябва да се поразходя из магазините за такива флакони с впръскване.. :-o
В Джъмбо има такива бутилки :)
anonymous708973
08-15-2011, 19:20
ЛудотоДевойче, имаш страхотна коса! Обзалагам се, че хем се къдри, хем се изправя лесно, а и на всичкото отгоре е невероятна дори естествена!
Хора, как избирате какво да сложите в маските си? Бихте ли написали коя съставка за какво е - жълтък, зехтин, хума, различните там масла, кафе, кисело мляко, алкохол и прочее? Щото ме е страх да не си я омазня.
LudotoDevoiche
08-15-2011, 19:29
Тук ми е изправена: http://prikachi.com/images.php?images/759/3697759j.jpg ... Тази снимка също е от преди 2 или 3 месеца. :)
titinkaa
08-15-2011, 19:35
^и права коса много ти отива. :)
Vikencheto
08-15-2011, 19:37
Бях писала и преди, но не ми отговориха. Кажете ми нещо, някой столизант или нещо подобно, с което ще може да ми се начупва косата. Засега съм се спряла на гел-пяната на Seri за къдрици, но не знам дали е добра.
P.S. лудото девойче имаш страхотна коса :)
Vikencheto
08-15-2011, 19:38
Забравих да напиша, че косата ми е права.
titinkaa
08-15-2011, 19:39
Бях писала и преди, но не ми отговориха. Кажете ми нещо, някой столизант или нещо подобно, с което ще може да ми се начупва косата. Засега съм се спряла на гел-пяната на Seri за къдрици, но не знам дали е добра.
P.S. лудото девойче имаш страхотна коса :)
На Сери са хубави нещата,купи си го и пробвай.
joannalof
08-15-2011, 19:57
Ако сложа хума,с оцет и малко алкохол,бадемово масло ще ми се получи ли маска :D яйце не искааам,много са ми гнусни :lol: косата ми е склона към омазняване,сиху краища
LudotoDevoiche
08-15-2011, 20:18
ЛудотоДевойче, имаш страхотна коса! Обзалагам се, че хем се къдри, хем се изправя лесно, а и на всичкото отгоре е невероятна дори естествена!
Хора, как избирате какво да сложите в маските си? Бихте ли написали коя съставка за какво е - жълтък, зехтин, хума, различните там масла, кафе, кисело мляко, алкохол и прочее? Щото ме е страх да не си я омазня.
Да - и се къдри, и се изправя лесно... е при влажно време ми създава ядове, ама няма как :D Благодаря ти. :-)
Жълтъка е за изсушаване, киселото мляко и хумата също... Зехтина е за суха и изтощена коса, алкохола се слага за да се затопли маската (а то е нужно, за да подействат по-добре останалите съставки от маската). Маслата по-принцип са за суха или нормална коса... отделно всяко масло си има предназначение. Кафето и аз незнам за каква коса е и какво е действието му, не съм си слагала досега. :-o А твоята коса какъв тип беше и какви маски си си слагала досега? :)
титинке, благодаря ти отново. :-) На теб също Vikencheto :-)
LudotoDevoiche
08-15-2011, 20:22
Ако сложа хума,с оцет и малко алкохол,бадемово масло ще ми се получи ли маска :D яйце не искааам,много са ми гнусни :lol: косата ми е склона към омазняване,сиху краища
Оо да ще ти се получи, доста добре звучи. 8-) Но щом са ти сухи връхчетата, по-добре тях ги намажи само с бадемово масло. :)
kittenella
08-15-2011, 20:27
LudotoDevoiche косата ти е много хубава...до скоро, преди да спра, за да си почине косата, аз използвах маша, за да си направя косата така.Много е хубава!
Vikencheto
08-15-2011, 20:41
Титинка, мерси за бързия отговор :)
MegiBoOm
08-16-2011, 08:23
Момичета днес за първи път си правя тази маска:
2с.л. тривитаминол,
1с.л. зехтин
1с.л. алкохол
1с.л. кис.мляко
1 жълтък
къде трябва да я нанасям? навсякъде или само по дължината и тн.? Моля ви спешно е! :(
По цялата коса :) И в корените и по краищата.
mynichka
08-16-2011, 08:28
Маслото от пшеничен зародиш се слагаше след измиване в краищата, нали?
къде трябва да я нанасям? навсякъде или само по дължината и тн.? Моля ви спешно е! :(
Според мен ще е добре като за начало само по дължините.
Ако бързо ти се омазнява косата недей да рискуваш в корените ..
Маслото от пшеничен зародиш се слагаше след измиване в краищата, нали?
Аз така съм го слагала, но внимавай с количеството, за да не остане като "мазно" по краищата ..
Според мен ще е добре като за начало само по дължините.
Ако бързо ти се омазнява косата недей да рискуваш в корените ..
Нали тривитаминола е за по бърз растеж => се нанася и в корените ? :-o
MegiBoOm
08-16-2011, 09:06
ЕЕЕ намазах се навсякъде - корени,дължина и краища. Сега ще седя до 1:30, ще си измия косата, ще я оставя да изсъхне сама и ще докладвам! 8-) Дано само да ми действа добре и да не получа някой косопад. :booooomb:
Нали тривитаминола е за по бърз растеж => се нанася и в корените ? :-o
Така е, но лично на мен от зехтина, който тя също си е сложила в маската ми се омазниха преди време корените .. за това казах да си прецени .. ;)
MegiBoOm, за да ти проникнат по - хубаво нещата, знам едно трикче: като се увиеш в домакинско фолио/шапка или там каквото си сложила, можеш да я загрееш със сешоара за 10-15 минути .. (:
MegiBoOm
08-16-2011, 10:51
Момичета докато се мих забелязах, че ми паднаха повече косми, отколкото обикновено? :-o При вас да има нещо такова?
И на мен ми става така, не знам защо. При мен може и да е от това, че гледам да не си третирам много косата и от доста време ходя постоянно вързана и след като я пусна пада мнооого коса.
MegiBoOm
08-16-2011, 11:09
Ама при мен не падат чак толкова, колкото този път, докато отмивах маската с тривитаминола.
БТВ жълтъкът не се е отмил добре и сега смърдяяяяяя, макар и леко, пак го усещааам! :booooomb: Ужас, следващия път ще мия по-старателнооо! :x 8-)
LudotoDevoiche
08-16-2011, 11:30
На мен този тривитаминол ми докара главоболия... едвали ще си взема пак.
titinkaa
08-16-2011, 12:12
Да не ти е докарал някакъв проблем?
Реших да попитам тук.. Ползвате ли коприва? По какъв начин я прилагате , по колко пъти на ден, седмица? Какви са резултатите, след колко преме се забелязват? .. И да не забравя, варен или суров жълтък прилагате, какъв е резултатът от него?
anonymous708973
08-16-2011, 12:43
Как варен бе?!?! :lol:
Жълтъка е за изсушаване, киселото мляко и хумата също... Зехтина е за суха и изтощена коса, алкохола се слага за да се затопли маската (а то е нужно, за да подействат по-добре останалите съставки от маската). Маслата по-принцип са за суха или нормална коса... отделно всяко масло си има предназначение. Кафето и аз незнам за каква коса е и какво е действието му, не съм си слагала досега. :-o А твоята коса какъв тип беше и какви маски си си слагала досега? :)
Мерси за подробния отговор :) Косата ми е нормална към мазна, не съм използвала никакви домашни маски, освен че веднъж буквално си чукнах яйце в главата, ама нямаше ефект май-май 8-)
LudotoDevoiche
08-16-2011, 13:11
Косопада който получих преди месец... установих, че е заради него. Спрях го и положението се нормализира. И зимата го бях ползвала и ми се беше отразил много добре... Незнам защо сега се получи така.
wiiwa, аз ползвам коприва и съм много доволна. Варя си всеки ден или през ден и си впръсквам в корените сутрин и вечер... а може и само един път дневно. Резултати се забелязват почти веднага, косата заздравява като цяло. Можеш и да си обливаш косата след баня с нея.
Жълтъка се слага суров в маските, подхранва изтощената коса.
FuCKkK13
08-16-2011, 15:10
Косопада който получих преди месец... установих, че е заради него. Спрях го и положението се нормализира. И зимата го бях ползвала и ми се беше отразил много добре... Незнам защо сега се получи така.
wiiwa, аз ползвам коприва и съм много доволна. Варя си всеки ден или през ден и си впръсквам в корените сутрин и вечер... а може и само един път дневно. Резултати се забелязват почти веднага, косата заздравява като цяло. Можеш и да си обливаш косата след баня с нея.
Жълтъка се слага суров в маските, подхранва изтощената коса. косата ти е мн хубава а това с тривитаминола може да е станало от пренасищане на вит, А ,,,,,
brutaLxxbunny
08-16-2011, 15:28
Момичета докато се мих забелязах, че ми паднаха повече косми, отколкото обикновено? :-o При вас да има нещо такова?
На мен също така.Майка ми казва,че е просто лятно сменяне на гривата,но не знам...
А някой би ли обяснил тия отвари с копривата?За какво е и откъде вземате коприва?
MegiBoOm
08-16-2011, 15:39
Момичетаааааа косата ми СМЪРДИИИ!
Моля Ви кажете някоя маска, включваща тривитаминол, в която да няма жълтък и кисело мляко! :booooomb:
XxInn0cencexX
08-16-2011, 15:43
Моля Ви кажете някоя маска, включваща тривитаминол, в която да няма жълтък и кисело мляко! :booooomb:
Киселото мляко и жълтъка не са задължителни за маската с тривитамнилола,а по желание.Оригиналната маска съдържа тривитаминол,мас,оцет,алко ол,газ,като някои съставки могат да се заменят с други а по желание могат да се добавят други продукти като кисело мляко,жълтък,аспирин.
iiordanova
08-16-2011, 15:56
И аз имам сезонен косопад. Утре ще си правя маска от - бадемово масло,жълтък,алкохол,мед. Всеки ден използвам хининова вода и много се надявам за 1 месец да ми порасне с 4-5 см.
LudotoDevoiche
08-16-2011, 16:17
На мен също така.Майка ми казва,че е просто лятно сменяне на гривата,но не знам...
А някой би ли обяснил тия отвари с копривата?За какво е и откъде вземате коприва?
И на мен ми пада повечко коса, особено като си я мия... но майка ми каза същото, че се сменя и за това така 8-) 8-) . Копривата помага за заздравяването на косата като цяло... можеш да използваш и листата и корените, като корените са за по силен косопад. Копривата можеш или да си я набереш или да си вземеш от аптеката... струва около 1 лев. Аз сега си измих косата и я изплакнах с коприва и оцет... да видим дали ще съм доволна. :)
LudotoDevoiche
08-16-2011, 16:22
FuCKkK13, благодаря :-) ... и аз мисля, че това е причината, въпреки, че не го ползвах дълго време... а преди това направих огрооомна почивка.
Това с копривата ми харесва .. ще взема да го пробвам, но ми се иска да си намеря, а не да я купувам от аптека .. хмм :-o
iiordanova аз също го искам това "чудо", но според мен е непостижимо .. 8-)
joannalof
08-16-2011, 17:18
Аз знам,че ако има яйце се мие с по-студена вода,ако ти остане в косата може да загние :( мразя яйцаа :-D
И аз искам да пробвам с коприва да се пръскам.И от познати съм чувала,че е много полезна.Обаче по това време на година,къде мога да намеря?? :-D
MegiBoOm
08-16-2011, 17:28
Е да, обаче не искам да си правя оригиналната маска, за това търся някоя друга?
Момичетата, които си правят маски с тривитаминол, биха ли споделили коя ще е следващата им? (:
titinkaa
08-16-2011, 18:04
Аз миналата есен получих много голям косопад,тогава ползвах тривитаминола,но вследствие разбрах,че не е било от него,защото и много познати момичета имаха ужасно силен косопад.Аз по едно време се бях уплашила.В продължение на 2 седмици имах много силен косопад,имах чувството,че ще остана без коса.На ден ми капеха по 90-100 косъма.
Ами попринцип съм чувала, че е нормално да падат до 100 косъма на ден :)
iiordanova
08-16-2011, 18:43
Тази маска пробвали ли сте я ?
Маска за коса за здравина и блясък
Пасирайте една връзка магданоз.Смесете го с 1ч.л.водка и 2-3 ч.л. зехтин.Втриите в корените на косата и направете топъл компрес.След 1 час измиите косата с шампоан и изплакнете с 1л.вода + 1 с.л. оцет.
LudotoDevoiche
08-16-2011, 18:56
^ Не съм я пробвала, но ми звучи много добре. :D Магданоза за какво помага?
Пасирайте една връзка магданоз.Смесете го с 1ч.л.водка и 2-3 ч.л. зехтин.Втриите в корените на косата и направете топъл компрес.След 1 час измиите косата с шампоан и изплакнете с 1л.вода + 1 с.л. оцет.
Звучи интересно. Бих я пробвала ама в нас нямам никакъв алкохол .. :-o
Момичета, и аз се чудя дали трябва да се притеснявам за лекия косопад, който получих. Особено, когато си оставя естествената коса (чуплива) и всеки път щом прокарам пръсти пада по някой косъм. Дали е от тривитаминола или времето, пък може и от стреса. :-o
Май и аз ще пробвам копривата.
gabri3lla
08-16-2011, 19:23
Този косопад в момента и аз го имам. Ужасно е. Сигурно е от сезона, защото доста момичета около мен се оплакват от същото.
pressiana
08-16-2011, 20:04
Меги, нали питаше за маска без мляко и жълтък?
Аз в моята слагам тривитаминол, бадемово масло, оцет, мед и какао. Ще я правя, докато ми свърши тая гадост и после ще правя само маска на краищата /захтин + пшенично масло/ и стимулант в корените.
Иначе аз вчера ходих на фризьор. Скъси ми я само 1 см, ама май не съм доволна.
brutaLxxbunny
08-16-2011, 20:56
Звучи интересно. Бих я пробвала ама в нас нямам никакъв алкохол .. :-o
Сложи спирт.
XxInn0cencexX
08-16-2011, 21:07
И моята коса почна да пада в последно време,мислех си че е от тривитаминола,но щом и вие се оплаквате от това,значи е от сезона.И исках да ви питам вие кога почнахте да забелязвате някакъв ефект върху косата си след започването на маската с тривитаминола ?
sladkish_14
08-16-2011, 21:18
И моята коса почна да пада в последно време,мислех си че е от тривитаминола,но щом и вие се оплаквате от това,значи е от сезона.И исках да ви питам вие кога почнахте да забелязвате някакъв ефект върху косата си след започването на маската с тривитаминола ?
Аз вече цяла година не забелязвам :?
LuniChkaa
08-16-2011, 23:54
Наскоро си купих стимуланта на Икаров и съм много доволна! Косата ми стана много мекичка и имаше блясък. За растежа незнам дали ще помогне, но по-нататък ще разбера :D . И между другото забелязах, че когато си мия косата със студена вода има повече обем, а когато я мия с гореща е по сплескана и безформена :lol: .
iiordanova
08-17-2011, 13:25
Направих си маската с бадемовото масло,жълтъка,ром,мед и сложих малко хининова вода,за да го разредя малко. И си сложих найлонова торбичка,за да се загрее алкохола. Сега стоя и чакам да минат около +/- 30 минути. 8-)
Момичета,чудя се какво масло да си купя още. Бадемовото почти ми е свършило и искам да пробвам някакво друго. Рициновото става ли за растеж на косата? Или някакво друго ми препоръчайте.
Момичета,удеве си направих маска и след около 10-тина минути,усетих как главата ми някакси,все едно почна да гори и отидох да си измия косата..оф...мисля,че това се получи заради това,че прекалих с маслата :?
LudotoDevoiche
08-17-2011, 14:23
Направих си маската с бадемовото масло,жълтъка,ром,мед и сложих малко хининова вода,за да го разредя малко. И си сложих найлонова торбичка,за да се загрее алкохола. Сега стоя и чакам да минат около +/- 30 минути. 8-)
Момичета,чудя се какво масло да си купя още. Бадемовото почти ми е свършило и искам да пробвам някакво друго. Рициновото става ли за растеж на косата? Или някакво друго ми препоръчайте.
Да, рициновото масло става за разтеж, но е доста мазно. Можеш да пробваш маслото от жожоба. :)
Sevdito, какво си слагала в тази маска?
жълтък,мед,ракия,Витамин А,Ампула алое,масло на икаров,масло от жожоба,рициново масло.
LudotoDevoiche
08-17-2011, 14:44
Мм не вярвам да е от маслата, по-скоро от ракията... колко сложи от нея?
LudotoDevoiche
08-17-2011, 14:46
Странно, тя само загрява... чак да гори :-o Но мисля, че няма от какво друго да е.
FuCKkK13
08-17-2011, 15:05
И моята коса почна да пада в последно време,мислех си че е от тривитаминола,но щом и вие се оплаквате от това,значи е от сезона.И исках да ви питам вие кога почнахте да забелязвате някакъв ефект върху косата си след започването на маската с тривитаминола ? ами аз след 3тата маска т.е. след около седмица и половина видях, че косата ми беше по-добре.. а за цяло възстановяване трябват поне 6 месеца според мен.. за сезонния косопад.. до понеделник не бях забелязала и сега в понеделник ми паднаха доста косми..
бях ви казала, че понеделник ще правя маска, но нямах време и си намазах косата само със зехтин за около 1 час и половина.. нямах нет. 2 дни и не можах да ви кажа.. смятам утре да започвам шишенце тривитаминол и да го ползвам докато не свърши.. днес си купих стимулант и след тривитаминола ще ползвам стимуланта пак докато и той не свърши и след това пак 1 шишенце тривитаминол.. имам себорал форте и ще го използвам мисля с маската с тривитаминол.. от септември ще съм си в същото уч., но друга смянаи мисля да си горя косата по-често и съм си купила черната серия на Глис- шампоана,балсама с отмиване и флуида.. имам още от жълтата серия на глис флуид и шампоан - след около 3 седмици ще ми свършат.. след това мисля да си взема хининов или катранен шампоан и от там вече да започна с черната серия.. как мислите добре ли ще е?
^ не знам защо си почувствала такова парене.. може да си си запарила много косата в смисъл маслата да са й дошли в повечко, но тогава би трябвало да те сърби или нещо подобно, а не да чувстваш горене.. аа забравих да кажа, останали са ми 20 капсули геритамин и ще ги почна от днес или утре.. лудото девойче - може да си пила витамини с витамин А и после капсули, а сега ядем и много плодове.. може да си слагала с маските ампули с вит. А.. може да не е от прекаляване с тривитамнинола, а просто вит. А да ти е достатъчен и когато си го претрупала малко да се е получил този ефект.. :)
MegiBoOm
08-17-2011, 15:05
Момичета мисля оттук нататък да си правя тази маска всеки път преди къпане и да стоя с нея 2 часа:
2с.л. тривитаминол
1с.л. масло от авокадо
2с.л. кисело мляко
1ч.л. ракия
Кажете дали ще се отрази добре и дали няма да стане прекалено мазно? :)
LudotoDevoiche
08-17-2011, 15:17
^ Не е прекалено мазно, добре са съставките и предполагам, че ще ти се отрази добре. :)
Фък 13, не съм слагала допълнително витамин А в маските и точно по това време не съм взимала добавки... виж обаче за плодовете съм съгласна. Наистина може и да е от това. :) Но вече ме е страх и едвали ще си взема пак тривитаминол.
FuCKkK13
08-17-2011, 15:25
Момичета мисля оттук нататък да си правя тази маска всеки път преди къпане и да стоя с нея 2 часа:
2с.л. тривитаминол
1с.л. масло от авокадо
2с.л. кисело мляко
1ч.л. ракия
Кажете дали ще се отрази добре и дали няма да стане прекалено мазно? :)
ами ти кажи дали ти се е отразило като я направиш :D
а иначе зависи каква ти е косата.. но мисля, че е добре.. ако слагаш някакво друго масло към изсушаващите можеш да добавиш жълтък ако искаш :)
MegiBoOm
08-17-2011, 15:25
Ами добре ще я пробвам така, пък ако е прекалено мазна ще добавя една с.л. хума (:
Ооо жълтък повече няма да повторя, защото не мога да го измивам добре и просто не понасям миризмата му! 8-)
FuCKkK13
08-17-2011, 15:28
^ Не е прекалено мазно, добре са съставките и предполагам, че ще ти се отрази добре. :)
Фък 13, не съм слагала допълнително витамин А в маските и точно по това време не съм взимала добавки... виж обаче за плодовете съм съгласна. Наистина може и да е от това. :) Но вече ме е страх и едвали ще си взема пак тривитаминол. можеш да си вземеш зимата.. сама каза, че тогава ти се е отразило добре,а и тогава няма толкова плодове.. :) .. моя съвет е да изчакаш около 3 месеца или направо до зимата и пак да пробваш :)
iiordanova
08-17-2011, 15:28
Да, рициновото масло става за разтеж, но е доста мазно. Можеш да пробваш маслото от жожоба. :)
И аз мислех за жожоба. И може би него ще взема.
А маската,която си направих ми се отрази страхотно. Косата ми стана по-мека,бляскава,подхранена. Усещам я по-жива. Тази маска ще си я правя вече по един път в седмицата. А втори път в седмицата ще експерементирам с различни.
LudotoDevoiche
08-17-2011, 15:32
Фък 13, не съм слагала допълнително витамин А в маските и точно по това време не съм взимала добавки... виж обаче за плодовете съм съгласна. Наистина може и да е от това. :) Но вече ме е страх и едвали ще си взема пак тривитаминол. можеш да си вземеш зимата.. сама каза, че тогава ти се е отразило добре,а и тогава няма толкова плодове.. :) .. моя съвет е да изчакаш около 3 месеца или направо до зимата и пак да пробваш :)
Може и да се престраша. Еее ама много лесно ме убеди... 8-) 8-) 8-)
iiordanova, и аз скоро ще си взимам масло от жожоба. :)
iiordanova
08-17-2011, 16:02
Аз винаги си слагам жълтък и го отмивам без проблем, и косата ми не мирише на нищо освен на шампоана и балсама ми. Меги,колко пъти слагаш шампоан?
sanlivkata
08-17-2011, 16:17
страхотна тема
:grin:
joannalof
08-17-2011, 17:02
Реших и аз да кача снимка на косата ми:
/снимките са от преди 5-6 месеца/ :D
преди боядисването - http://prikachi.com/images/939/3704939m.jpg /тук е изправена само в краищата,заради чертата/
след боядисването - http://prikachi.com/images/943/3704943c.jpg /тук е само с четка и сешоар/
и до сега съм със този цвят и ще продължавам да го поддържам. единствено проблем ми е сресването,много е тънка и лесно се къса. Не знам как да я заздравя малко.Преси рядко ползвам или само за краищата,но винаги се суша със сешоар студена струя :)
А копривата как я ползвате? Смисъл преди или след измиване? :-o
Ако в маската ми има тривитаминол и стимулант на Икаров дали ще е добре или .. ?
mynichka
08-17-2011, 17:20
Ако в маската ми има тривитаминол и стимулант на Икаров дали ще е добре или .. ?
За копривата- аз след измиване си обливам косата с нея.
А за втория въпрос- да, добре ще е .
bloodymirror
08-17-2011, 17:23
За копривата- аз след измиване си обливам косата с нея.
А за втория въпрос- да, добре ще е .
Понеже нямам коприва,може ли от аптеката да си купя,дали пак става? И там как я продават :)
mynichka
08-17-2011, 17:30
Ами продава се в пакетчета- има листа от коприва и корени. Корените са за по- силен косопад и изтощена коса. А просто за подсилване на косата е по- добре да си вземеш листа от коприва. Мисля, че са изсушени и си ги приготвяш като за чай.
bloodymirror
08-17-2011, 17:35
Ами продава се в пакетчета- има листа от коприва и корени. Корените са за по- силен косопад и изтощена коса. А просто за подсилване на косата е по- добре да си вземеш листа от коприва. Мисля, че са изсушени и си ги приготвяш като за чай.
Ясно,а като си облееш косата,мирише ли после?
на мен докато го правех ми миришеше на хубав чай, не знам как е след обливането 8-)
mynichka
08-17-2011, 17:38
не :)
@mynichka, казваш 'обливам си косата', а аз доколкото помня четох, че някои пръскат само в корените след баня. Цялата коса си обливаш, right? И виждаш ли ефект? :-o
mynichka
08-17-2011, 17:43
Ами слагала съм си и в корените, но сега ми е по- лесно просто да си я поливам 8-) Косата ми не е изтощена или нещо такова, просто ми е хубаво да си правя маски за коса и копривата- ефекта е още по- здрава ( не знам дали трябва да кажа, но и отделно пия коприва- пак за коса и кожа )
Благодаря ти са отговорите.
Утре ще се пробва значи.
Здравейте!
Моята коса е ужасна. Къдрава ми е, на много малки къдрици. Ето ги и проблемите:
суха ми е, много цъфти. Преди години някаква скапана фризьорка ме пострика на каре :-x и стана ужасна. Вече почти ми я оправиха съвсем малко остава, но косата ми отзад се заплита и изглежда по-къса и е много гадно. Също така и косата ми се накъсва.Подстригвам се всеки месец (само краищата и цъфналото) Не използвам сешоар, преса използвам веднъж на няколко месеца. Искам косата ми да расте по-бързо, да не цъфти толкова, да не се накъсва и да не се заплите отзад.Предложете ми нещо каквото и да е. Благодаря предварително.. :-)
Бихте ли ми препоръчали някаква пяна, за да постигна нещо подобно? И как точно да я мачкам и какво да си правя косата, че да се получи така?
http://hair.bg/pic/home~jMikWM~TrJ5bw_j.jpg
FuCKkK13
08-17-2011, 19:03
^ .. ами като гледам така косата не е много пухкава.. според мен трябва пияната да е със силна фиксация.. можеш с дифузер.. на мен така ми се получава като си хвана косата,намачкам я на колкото се може по-малка топка и колкото се може по намачкано да стои и вържа с един ластик..преди това можеш да си сложиш пияна.. :)
Здравейте!
суха ми е, много цъфти. Преди години някаква скапана фризьорка ме пострика на каре :-x и стана ужасна. Вече почти ми я оправиха съвсем малко остава, но косата ми отзад се заплита и изглежда по-къса и е много гадно. Също така и косата ми се накъсва.Подстригвам се всеки месец (само краищата и цъфналото) Не използвам сешоар, преса използвам веднъж на няколко месеца. Искам косата ми да расте по-бързо, да не цъфти толкова, да не се накъсва и да не се заплите отзад.Предложете ми нещо каквото и да е. Благодаря предварително.. :-) ами мажи си косата с някакво масло и в корените и по дължината и стой най-малко 30 мин. с него.. или направо си купи стимулант за коса на Икаров... маски с тривитаминол като гледаш мазните неща да са доста повече от изсушаващите.. примерно 4-5 омазняващи и 1-2 изсушаващи.. :)
kittenella
08-17-2011, 21:09
Наложи се утре да използвам машата и днес си купих термозащитен спрей на Сайъс...нищо чудно, че косата ми е толкова изтощена, откакто имам преса се изправях много често и сега за първи път си купувам нещо, което да ми предпазва косата от изгаряне...уоу, наистина съм зле!Та както и да е, наложи ми се утре да се накъдря с машата и нали, когато се къдриш първо й слагаш пяна или лак/като в моя случай, не за друго ами по-бързо е от пяната/ и чакаш косата да изсъхне и тогава почваш да къдриш, но сега да ви питам като се напръскам със спрея, той върши ли същия ефект като лака?Или отделно и лак слагам?Защото гледах едно видео, където момичето се пръскаше с термозащитен и после направо почваше...
Моля ви отговорете, трябва ми отговор до утре сутринта!
pressiana
08-17-2011, 21:48
Здравейте!
суха ми е, много цъфти. Преди години някаква скапана фризьорка ме пострика на каре :-x и стана ужасна. Вече почти ми я оправиха съвсем малко остава, но косата ми отзад се заплита и изглежда по-къса и е много гадно. Също така и косата ми се накъсва.Подстригвам се всеки месец (само краищата и цъфналото) Не използвам сешоар, преса използвам веднъж на няколко месеца. Искам косата ми да расте по-бързо, да не цъфти толкова, да не се накъсва и да не се заплите отзад.Предложете ми нещо каквото и да е. Благодаря предварително.. :-)
Слагаш ли балсам, като се къпеш? Аз си слагам и я разресвам с пръсти, докато е с балсама. За цъфтежа - 2-3 капки пшенично масло в краищата след баня, но не повече, защото става много мазно. Може да си правиш маска 1 път седмично само със зехтин. Аз си слагам някакво неопределено количество на краищата, докато ги понамокря леко, после я връзвам, слагам шапчица и кърпа и измивам след 60-90 мин. Успех :)
mi6eto942
08-17-2011, 22:31
Коя хума е по хубава-жълтата или бялата?
dqvolcheto9
08-17-2011, 23:03
Според мен жълтата е по-добра ..по-хубаво се измива..а с бялата мн трудно е измиването ,а за разресване да не говорим.. :)
kittenella
08-17-2011, 23:12
Аз имам бялата и съм доволна от нея.
FuCKkK13
08-18-2011, 06:36
Наложи се утре да използвам машата и днес си купих термозащитен спрей на Сайъс...нищо чудно, че косата ми е толкова изтощена, откакто имам преса се изправях много често и сега за първи път си купувам нещо, което да ми предпазва косата от изгаряне...уоу, наистина съм зле!Та както и да е, наложи ми се утре да се накъдря с машата и нали, когато се къдриш първо й слагаш пяна или лак/като в моя случай, не за друго ами по-бързо е от пяната/ и чакаш косата да изсъхне и тогава почваш да къдриш, но сега да ви питам като се напръскам със спрея, той върши ли същия ефект като лака?Или отделно и лак слагам?Защото гледах едно видео, където момичето се пръскаше с термозащитен и после направо почваше...
Моля ви отговорете, трябва ми отговор до утре сутринта! ами термозащитния спрей предпазва и има някаква лека фиксация... но определено не е като лака.. можеш да се напръскаш със спрея, след това с машата се къдриш и накрая си напръскай цялата коса с лак, а не кичур по кичур :)
kalpazanka
08-18-2011, 07:25
Понеже видях, че хвърляте кал по геритамина и го смятате виновен за косопада- пия Герикапс от около 2 години по схема и не го прекъсвам дори за месец дори и лятото. Нямам косопад. Затова ще ви посъветвам нещо друго- или заменете геритамина с герикапс, или зарежете тривитаминола. А защо не и двете? 8-)
При положение че тук има момичета, които споделят, че от тривитаминола са получили косопад, защо парите, които давате за тривитаминол, не инвестирате в ампули- били те за растеж, против косопад или против цъфтене? ;)
Не се меся в грижите за косата на никоя от вас. Просто ви давам съвет /нали е без пари :-D , както се казва/.
По темата- миналата седмица започнах ампулите за растеж Denise- за първата седмица едно втриване 1/2 ампула и броят паднали косми намаля значително. Вчера нанесох другата 1/2. Почивам от балсама.
victoriassecret1
08-18-2011, 08:11
kalpazanke, още миналия път исках да те попитам дали от Герикапс-а и Геритамин има някакви странични ефекти? :)
nimfetka7
08-18-2011, 08:12
Колко струват тези на Денис ампули? От аптеката ли да си ги взема и за каква коса са? :)
kalpazanka
08-18-2011, 08:19
victoriassecret1, пия ги по схема. Не съм забелязала странични ефекти. Не съм напълняла, не ми се е увеличил апетита...
nimfetka7, зависи за какво ти трябват. 1,40 лв са. Взимам си ги от магазин за козметика.
SmilezZz
08-18-2011, 08:56
Някой ползвал ли е това ? http://apteka.framar.bg/30018723/%D1%81%D0%B0%D0%B9%D0%B0%D1%81-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0
Доволни ли сте ? А и доре-голу на каква цена е ?
^ аз сега съм с него. Хубаво е, от центъра го взех за 8 и нещо, близо 9 лв.
FuCKkK13
08-18-2011, 11:57
момичета.. днес си направих маска с тривитаминол,оцет,ракия,ху а,какао, масло от пшеничен зародиш, стимулант за коса,свинска мас,мед,аспирин,жълтък, зехтин много малко, защото ми беше на свършване и така се получи и кисело мляко.. знам, че са много неща, но вие си знаете, че аз слагам по много :-D .. ще стоя 4 часа г/д. ще се измия с жълтия шампоан на глис (с маслата).. след това ще впръскам може би себорал форте.. да ви кажа... отказах се за геритамина.. ще го пия към есента.. :)
оф и аз в момента съм с някаква маска на главата, но май прекалих с маслата. Дано да ми е хубава после косата.
Уж малко неща сложих този път в маската .. Ще видим, след 2-3 мин влизам да се къпя.
стискайте ми палци . 8-)
iiordanova
08-18-2011, 12:53
Някой ползвал ли е това ? http://apteka.framar.bg/30018723/%D1%81%D0%B0%D0%B9%D0%B0%D1%81-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0
Аз го имам и съм доволна. Струва около 7 лева.
MimiKalcheff93
08-18-2011, 13:36
За да не отварям нова тема , вчера се къдрих и викам да ви покажа какво се е получило.Какво мисли ?
Направих ги по -отпуснати къдрици , а не букли ,че ми се качват до ушите и съм като УфСъ ;D
http://prikachi.com/images/139/3708139G.jpg
http://prikachi.com/images/148/3708148w.jpg
FuCKkK13
08-18-2011, 13:51
За да не отварям нова тема , вчера се къдрих и викам да ви покажа какво се е получило.Какво мисли ?
Направих ги по -отпуснати къдрици , а не букли ,че ми се качват до ушите и съм като УфСъ ;D
много хубаво е станало..
insane7 - какво сложи в маската.. ? .. и как ти се отрази.. предполагам си я отмила вече.. :)
SmilezZz
08-18-2011, 13:52
^ аз сега съм с него. Хубаво е, от центъра го взех за 8 и нещо, близо 9 лв.
Аз го имам и съм доволна. Струва около 7 лева. :)
Благодаря и на двете ви. Явно трябва да отделя около 10 лв. за този продукт.
С какво си се къдрила ? Добре се е получило.
Резултат още не мога да видя като хората понеже малко се тутках и още не е изсъхнала. :D Но си е мекичка.
Съставките не помня точно. Кисело мляко, тривитаминол, стимулант, рициново масло, ракия, кафе и май това беше. Мислех да сложа и бадемово масло, но понеже нямах жълтък и се отказах. :)
FuCKkK13
08-18-2011, 16:01
^добре, все пак мерси за отг.
за моята косичка: и аз не мога да кажа, но предполагам какаото се е отразило добре, защото и преди съм слагала... сега съм на една рибена кост и утре ще видя какво се е получило :) ... ако стане хубаво и снимка ще пусна :-D :-)
brutaLxxbunny
08-18-2011, 16:09
ТОЧНО такива къдрици искам.Как ги направи,сподели моля ти се! :-D
MimiKalcheff93
08-18-2011, 16:19
ООо благодаря ви момичета :-) :-) :-) :-)
По принцип харесвам къдраво , но хубаво къдраво , а не някакви букли и супер навити и стегнати къдрици.не знам , мое мнение.Всеки различно харесва, а и на мен не ми седи добре ако съм на букли , или някакви супер стегнати къдрици. Та така...Това е начина ,който се харесвам къдрава.
Къдрих се с маша Rowenta . Ето го модела: http://www.stijltangstore.nl/product/127641/rowenta-cf4032-structure.html
Къдря се точно с тази приставка ,която е показа , 1см-вата(диаметър)
Ако защипя с clip-a на самата маша много се накъдря и става булка , за това само увивам около машата кичура коса и после отпускам ,простооо такъв ефект няма ,никоя приставка.За това аз не ползвам щипката ,кояот захваща крайчето на кичура. И това. :) Йей , супер много й се кефя.Бях пуснала тема преди време за тая маша, сестра ми си я взе и аз я приватизирах малко . НО ,ще си взема и аз , хареса ми. :)
XxInn0cencexX
08-18-2011, 16:32
Момичета,днес за 3 път ще си правя маската с тривитаминола.Снимах си косата първия път след като си направих маската,а после си направих плитки : http://prikachi.com/images/805/3708805h.jpg (съжалявам за лошото качество).Като си направя маската и си я измия ще споделя как си чувствам косата.
http://prikachi.com/images/808/3708808W.jpg Ето още една снимка,тук косата ми е накъдрена с маша.
joannalof
08-18-2011, 19:39
Въпрос :-D Мога ли да сложа чесън в маската за коса.Понеже всеки ми казва,че това е най-доброто лекарство за косопад или сгъстяване- трябва да се натрива цялата коса,но ако сложа настърган в маската дали ще е същото? миризмата не ми пречи :D
XxInn0cencexX
08-18-2011, 19:41
^ и аз това се питах преди малко докато си правех маската ама така и не се реших да сложа ..
FuCKkK13
08-18-2011, 19:47
Въпрос :-D Мога ли да сложа чесън в маската за коса.Понеже всеки ми казва,че това е най-доброто лекарство за косопад или сгъстяване- трябва да се натрива цялата коса,но ако сложа настърган в маската дали ще е същото? миризмата не ми пречи :D ефекта е същия, но гледай ако има много сок от чесъна да падне в маската, защото точно той е най-полезното..
XxInn0cencexX на 1вата снимка не се вижда много хубаво, но на втората косата ти много ми харесва и с машата е станало добре :)
MegiBoOm
08-19-2011, 07:38
Здравейте момичета!
Днес си направих маска с тривитаминол,ракия,масло от авокадо, кисело мляко и хума.
Нещо сместа не ми хареса, а и смърдеше силно, та сега само ми остава да се надявам след като я измия да не мириша! Този път ще мина 3 пъти с шампоан, за да съм сигурна.
По-късно ще пиша за резултат!
Реших сега да си сваря коприва, докато не се сетих, че не знам как да я сваря 8-) Може ли от някой подробно обяснение, ако може бързо, че водата е на котлона..
Sectumsempra
08-19-2011, 10:48
Препоръчвам маска за коса GENERA много съм доволна от нея , ползвам я вече повече от година , тя прави косата лъскава и мека . За шампоан не сам претенциозна , но някаде сам чувала ,че е хубаво да се сменя на няколко месеца . . ако пък се оплаквате от ''изгорената'' от пресата коса пробвайте спрея на Syoss heat protect - връхчетата не цъфтят !! :) надявам се да съм помогнала с нещо :):)
MegiBoOm
08-19-2011, 11:53
Момичета моля Ви за бърз отговор?
Къде мога да намеря нещо подобно като 1 продукт: http://www.youtube.com/watch?v=JdvC8P7leZY&feature=related
и горе долу на каква цена?
perfectlolitka
08-19-2011, 13:10
Здравейте,дългокоски,имам следния въпрос:когато слагам кисело мляко с по-висок процент масленост в маската си за коса,отколкото с по-малък ми се струва,че ефектът е по-голям :? вие забелязвате ли нещо подобно,или просто си въобразявам :)
brutaLxxbunny
08-19-2011, 13:41
Момичета,чували ли сте нещо за розовата вода и как тя действа на косата?
iiordanova
08-19-2011, 14:15
Кое от тези двете е по-добро?
http://shopix.bg/img/products/334/products_7002211_936139288.jpg
или
http://shopix.bg/img/products/334/products_7002213_1903899679.jpg
FuCKkK13
08-19-2011, 15:24
Здравейте момичета!
Днес си направих маска с тривитаминол,ракия,масло от авокадо, кисело мляко и хума.
Нещо сместа не ми хареса, а и смърдеше силно, та сега само ми остава да се надявам след като я измия да не мириша! Този път ще мина 3 пъти с шампоан, за да съм сигурна.
По-късно ще пиша за резултат!
казвай как ти се отрази
wiiwa извинявай за късния отг.
слагаш листата или корените във водата и вариш като чай.. след това си го прецеждаш и си готова :)
Sectumsempra мерси, че сподели :)
perfectlolitka не мога да ти кажа, защото ползвам домашно кисело мляко..
brutaLxxbunny ами по-скоро хининовата ползвам за косата, а розова за лицето.. :)
iiordanova аз имам 1вото и съм много доволна.. ако искаш пробвай и двете.. а може и да пробваш второто, за да знаем вече ако някой се чуди кое е по-добро.. но мисля, че г/д. и двете ще са еднакви.. т.е. и двете ще са добри... бтв. и аз преди се чудех и в край на сметка си взех 1вото, защото знам, че който и спрей на Глис да взема няма да се разочаровам.. :)
MegiBoOm
08-19-2011, 16:15
Еми добре е, поне косата ми не смърдеше този път и СЛАВА БОГУ! Иначе не съм особено очарована,косата ми е просто такава, сякаш не съм й слагала маска :? Следващия път ще пробвам да видя как ще е ако махна хумата! (:
iiordanova
08-19-2011, 16:17
Аз преди имах розовия спрей и бях доволна,а сега ми трябва нещо против цъфтеж на косата. И май спрея ще си взема,че да съм сигурна. Не съм чела мнения за второто и не знам дали е добро. А твоята коса цъфти ли по-малко след като употребяваш спрея?
Kotarachetooo
08-19-2011, 16:26
Мацки искам да попитам тези които са ползвали маската с тривитаминола преди 4 месеца бях руса един месец след което се потъмних леко и сега само по краищата има остатъци но не съм била изрусявана със супра а с една жълтенава боя и след това една по светло руса та когато правя маската долколкото съм запозната трябва да не слагам газ нали ? :)
FuCKkK13
08-19-2011, 16:37
Аз преди имах розовия спрей и бях доволна,а сега ми трябва нещо против цъфтеж на косата. И май спрея ще си взема,че да съм сигурна. Не съм чела мнения за второто и не знам дали е добро. А твоята коса цъфти ли по-малко след като употребяваш спрея? ами да.. но аз използвам и шампоана от същата серия.. :) .. моята коса по принцип не цъфти много (подстригвам я на 6 месеца).. но лятото цъфти и това лято цъфна много малко.. :)
Kotarachetooo ами да.. и от киселото мляко пада боята да знаеш.. а бтв. има момичета които са руси и слагат газ и нищо им няма, но ако си много притеснена не слагай макар, че се слагат 2-3 капки :)
MegiBoOm ами хумата изсушава косата и сега лятото от слънцето като е суха още по-зле.. може от хумата да е.. аз за това слагам по повечко масла :) ... предишния път т.е. вчера сложих масло от пшеничен зародиш,зехтин,стимулант за коса на Икаров,тривитаминол,мас.. и косата ми стана хубава.. :)
Kotarachetooo
08-19-2011, 17:52
О аз сега моята съм я оставила да расте и вече е почти моята но само на краищата има русо .. :?
MegiBoOm
08-19-2011, 17:55
http://angelcosmetics.mymall.bg/categories/%D0%93%D0%A0%D0%98%D0%96%D0%90-%D0%97%D0%90-%D0%9A%D0%9E%D0%A1%D0%90/%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD%D0%B8/
Момичета препоръчайте ми някой шампоан от всичките дадени тука? :)
anonymous708973
08-19-2011, 18:22
Меги, какъв е проблемът на косата ти? Щото тук има за всичко шампоани.
Мисля, че това с шампоаните е леко преувеличено. Няма ли нещо от масовите марки, от което да си доволна?
MegiBoOm
08-19-2011, 18:28
Честно казано, не. Първо, че са пълни с адски много химии, които влияят по-зле на косата отколкото тези шампоани и второ, че на тези цени, в които се предлагат няма какво добро да очаквам, като знам, че в същото време има шампоани за по 40лв.+
Там е разликата ;)
anonymous708973
08-19-2011, 18:30
Явно в мен е грешката. Аз гледам на шампоана като на нещо, с което просто си превръщам косата от мръсна в чиста, и искам да не ми нанася вреди като пърхот, например.
Ама то има и рокли от по 4 000 долара, ама не носим такива...
FuCKkK13
08-19-2011, 18:39
цената не определя качеството .. ама както си решиш де.. виж какъв е проблема на косата ти и си избери сама :)
MegiBoOm
08-19-2011, 18:48
Много добре знам, че понякога цената може много да подлъже човек, но тук говоря принципно.
Не мисля,че например шампоан Дева ще ми отмие и оправи косата по-добре от шампоан на професионалната серия на Лореал. :)
Иначе косата ми е нормална към суха. (:
anonymous708973
08-19-2011, 18:50
Серията на Орзен с бира. Чудничка е.
iiordanova
08-19-2011, 18:51
Меги,сайта е готин. За какъв ефект искаш шампоан,смисъл.. за блясък или за възстановяване? Аз си харесах няколко шампоана от марките,които не съм виждала по магазините и аптеките.
MegiBoOm
08-19-2011, 18:56
Ти кои хареса.
Иначе за възстановане, мекота и блясък (:
iiordanova
08-19-2011, 19:04
Харесах ето тези:
http://angelcosmetics.mymall.bg/products/Alfaparf--Salone-Rigen-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%83%D1%85%D0%B0-%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%BD%D0%B8-500ml.html
http://angelcosmetics.mymall.bg/products/Baxter-%D0%A8%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%83%D1%85%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0-%D1%81-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D1%83%D0%BA-1000ml.html
http://angelcosmetics.mymall.bg/products/Draw-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D1%81-%D0%BF%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D0%B8-%D0%BF%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%BD%D0%B8-1000ml.html
http://angelcosmetics.mymall.bg/products/Draw-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D1%81-%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%BC%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%BE-1000ml.html
http://angelcosmetics.mymall.bg/products/Saphir-%D0%92%D1%8A%D0%B7%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D 0%B2%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89-%D0%A8%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%83%D1%85%D0%B0-%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%BE%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0-1000ml.html
http://angelcosmetics.mymall.bg/products/%D0%A8%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-Bio-Oil-%D1%81-%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%252d-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D 0%B5-%D0%B8-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%85%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0.h tml
П.С. Много са,знам! :Д
П.С.2 Егати линковете.
FuCKkK13
08-19-2011, 19:21
аз съм за Аlfaparf :)
joannalof
08-19-2011, 19:36
Днес си правих маска с :
хума
оцет
бадемово масло
кафе :D
чесън
и хининова вода добавих малко
Стоях само 30 мин.,че хумата бързо съхне.Мисля,че има резултат,доста мека ми е косата 8-) Надявам се да има ефект от чесъна,ако не стане така почвам да се мажа с него направо.
brutaLxxbunny
08-19-2011, 19:37
И аз много я харесвам.Купувам си вече втора бутилка с шампоан за мазна коса.Въпрос - каква хининова вода ползвате?
FuCKkK13
08-19-2011, 19:42
И аз много я харесвам.Купувам си вече втора бутилка с шампоан за мазна коса.Въпрос - каква хининова вода ползвате? ползвала съм само на милва.. и не ми подейства ама то май на мен по принцип хининовата вода не ми действа, защото до колкото имам спомен като малка майка ми ме пръскаше и пак нищо.. :)
И аз ползвам хининова на Милва.
billytalent
08-19-2011, 20:16
И аз много я харесвам.Купувам си вече втора бутилка с шампоан за мазна коса.Въпрос - каква хининова вода ползвате?
И аз съм много доволна от шампоана за мазна коса.
Иначе използвам хининова вода на Kassy, май само тя не ми омазнява косата. И шампоана им е много добър-жалко, че трудно се открива.
brutaLxxbunny
08-19-2011, 20:54
Дам,на Милва ми прави впечатление,че доста омазнява.А какво ще кажете за Себорал Форте или бадемовото масло?
Просто искам да спомогна гривата да расте по-бързо и се чудя кое от начините да избера - ампули,добавки,хининова вода...То пък всичко не може,че ще вземе да пада :)
kalpazanka
08-19-2011, 20:59
^Аз си карам на добавки и ампули. Добавките ми са всичко на всичко 20 перли Герикапс за месец. Пия ги по схема от около две години. Вземам си две ампули за растеж Denise на 3-4 месеца- нанасям в корените по половин ампула. През останалото време пръскам с това- http://www.ivis.bg/products_images/sprei-balsam-gliss-roza.jpg
brutaLxxbunny
08-19-2011, 21:12
^Аз си карам на добавки и ампули. Добавките ми са всичко на всичко 20 перли Герикапс за месец. Пия ги по схема от около две години. Вземам си две ампули за растеж Denise на 3-4 месеца- нанасям в корените по половин ампула. През останалото време пръскам с това- http://www.ivis.bg/products_images/sprei-balsam-gliss-roza.jpg
Да,и аз ползвам същото на Глис.А това Герикапс новото Геритамин ли е?Върши ли работа?
kalpazanka
08-19-2011, 21:23
Не знам на кое казваш новото Геритамин.
При мен има ефект. :)
nelly111
08-19-2011, 22:29
Здравейте! :-) Аз искам да ви попитам дали тази маска - 2 с.л. тривитаминол, 1 с.л. бадемово масло, 1 с.л. масло от пшеничен зародиш,1 с.л. ракия и 1 с.л оцет става за суха и изтощтена коса и какво друго мога да добавя? И дали маслото от пшеничен зародиш да го добавя в маската или да го намажа на косата след измиването на маската? :P
pressiana
08-19-2011, 22:31
Здравейте! :-) Аз искам да ви попитам дали тази маска - 2 с.л. тривитаминол, 1 с.л. бадемово масло, 1 с.л. масло от пшеничен зародиш,1 с.л. ракия и 1 с.л оцет става за суха и изтощтена коса и какво друго мога да добавя? И дали маслото от пшеничен зародиш да го добавя в маската или да го намажа на косата след измиването на маската? :P
Хубава е! Можеш да сложиш какао, хининова вода, мед, кисело мляко, жълтък. Последните 2 не ги препоръчвам, а и са изсушаващи, както и медът. Успех! :)
Сега прочетох няколко маски за коса с кафе... и доколкото разбрах след като се измие косата се слага кафето, стои 20-30мин и се измива, а дали ще има ефект ако го прибавя към маската с тривитаминол? Аз я правя по следния начин:
Виалитон(тривитаминол на водна основа, мие се по-лесно)
бадемово масло,
ябълков оцет,
аспирин(ако имам)
жълтък.
хининова вода,
кисело мляко(вчера сложих кил. мляко с чесън, понеже мама беше правила, всъщност беше кис.мляко с чесън и копър, но нищо не ми стана от копъра и се учудих,че след като се изкъпах нямаше и следа от миризливия чесън!)
каня се да си купя и газ... : )
FuCKkK13
08-20-2011, 15:26
^ според мен ще има ефект.. а и доста момичета го прибавят към маската..
днес пак се наложи да си правя маска, защото ходих на басейн..и се получи да правя маска четвъртък и събота, което е доста често.. и сега ще правя маска чак сряда, за да мога пак да започна сряда/четвъртък и неделя.. направих си същата маска като предишната,но без какао - забравих да сложа :o .. ще стоя 3 часа или 3 часа и половина и ще отмия.. :)
Искам да попитам,според вас ще има ли ефект от маската,ако си я направя на чиста коса(смисъл измита преди 2 дена),защото ми казаха,че косата трябва да е колкото се може по-мръсна за да може да има ефект?
FuCKkK13
08-20-2011, 16:44
Искам да попитам,според вас ще има ли ефект от маската,ако си я направя на чиста коса(смисъл измита преди 2 дена),защото ми казаха,че косата трябва да е колкото се може по-мръсна за да може да има ефект? ами ще има ефект.. има маски, които се правят - миеш си косата докато е мокра нанасяш маската и примерно след 15 мин отмиваш (говоря за домашни маски, за купените е ясно) .. аз моята маска я правя сряда или четвъртък и неделя.. и по принцип сряда и неделя.. понеделник и вторник са ми двата пълни дни и сряда правя маската.. така че ще има ефект :)
Аз редувам 1 път я мия с маска, 1 без маска, 3 пъти седмично я мия горе долу и едвам издържам, понеже години наред си миех всеки ден косата, дори и да е чиста, и много трудно се научих да я оставям по един ден без да я мия :oops:
joannalof
08-20-2011, 16:52
Май повече сте доволни от тези спрейове на Глисс.Аз никога не съм ползвала,та ще може ли да ми препоръчате кое да си взема.Косата ми е изтощена,но и бързо се омазнява,затова избягвам по-мазните продукти :D И каква им е цената приблизително?
FuCKkK13
08-20-2011, 17:16
Май повече сте доволни от тези спрейове на Глисс.Аз никога не съм ползвала,та ще може ли да ми препоръчате кое да си взема.Косата ми е изтощена,но и бързо се омазнява,затова избягвам по-мазните продукти :D И каква им е цената приблизително? ами те са различни.. аз съм ползвала почти всички.. зависи за какво ти трябва.. има против цъфтеж(жълтия) , черния за бързо възстановяване на изтощена коса и т.н. .. цената им е около 6 лв. :) 6-8 лв.. :)
GrippingBosh
08-20-2011, 17:22
Здравейтее.Моят въпрос е - Трябва да си купя шампоан и балсам ,няма значение дали ще е без отминаване или не,но да са от една серия.Косата ми е къдрава,дълга и доста суха в крайщата ,не я горя но искам да е напълно възстановена и здрава :) :) и още един въпрос - Маската слага ли се в корените или само дължината ,чух че омазнявало корените ,а балсамът се нанасял само по дължината и в крайщата ,така ли е :)
FuCKkK13
08-20-2011, 17:27
Здравейтее.Моят въпрос е - Трябва да си купя шампоан и балсам ,няма значение дали ще е без отминаване или не,но да са от една серия.Косата ми е къдрава,дълга и доста суха в крайщата ,не я горя но искам да е напълно възстановена и здрава :) :) и още един въпрос - Маската слага ли се в корените или само дължината ,чух че омазнявало корените ,а балсамът се нанасял само по дължината и в крайщата ,така ли е :) ами отиди в някой козметичен магазин и си избери шампоан според това каква ти е косата... почти всички имат и балсами от същата серия.. на Глис са хубави.. зависи каква е маската.. ако е купена не знам дали ще омазнява, но нали косата се подхранва от корените как няма да сложиш в корените(макар, че аз купени маски плзвам на мястото на балсам понякога и слагам само по дължината) .. а балсама- само по дължината.. ако маската е домашна в корените и по дължината
От известно време ползвам кристали Сери след като се изкъпя .. и забелязах, че са ми цъфнали малко краищата, а не съм я горяла .. та да попитам, според вас от кристалите ли е ? :x
От известно време ползвам кристали Сери след като се изкъпя .. и забелязах, че са ми цъфнали малко краищата, а не съм я горяла .. та да попитам, според вас от кристалите ли е ? :x
Ако не си се подстригвала скоро, едва ли е от кристалите, те не трябва ли да предпазват от такива неща?
FuCKkK13
08-20-2011, 18:49
Ако не си се подстригвала скоро, едва ли е от кристалите, те не трябва ли да предпазват от такива неща? да.. кристалите предпазват.. а цъфтежа може да е от това, че не си се подстригвала, но най-вероятно от слънцето, защото лятото косата се изтощава много от слънцето и цъфти :)
Ако не си се подстригвала скоро, едва ли е от кристалите, те не трябва ли да предпазват от такива неща? да.. кристалите предпазват.. а цъфтежа може да е от това, че не си се подстригвала, но най-вероятно от слънцето, защото лятото косата се изтощава много от слънцето и цъфти :)
Как да я предпазя от слънцето, освен с шапка ? :)
FuCKkK13
08-20-2011, 19:14
^ ами с кристали, които предпазват от ув лъчи... с такъв шампоан и такова спрейче някакво...маски редовно лятото... да ходиш вързана.. и т.н. :)
kalpazanka
08-20-2011, 19:15
^Спрей с УВ защита.
^^ Името на такъв спрей ? Цена ? От къде да го купя? Какъв шампоан ? 8-) .. По какъв начин да ходя вързана ;д .. С обикновени кристали на Сери предпазва ли ? :o И още един въпрос .. отвара от коприва губи ли свойствата си за 2 дни в хладилника ?
kalpazanka
08-20-2011, 19:21
Gliss. 4.99.
От Кауфланд, ДМ, козметични магазини, онлайн магазини.
Обикновени кристали на Сри вършат ли работа ?
FuCKkK13
08-20-2011, 19:30
то си пише на кристалите дали са с ув филтър.. и ползвала съм на Сери и до колкото помня нямаха.. как да ходиш вързана - :? .. както искаш..до колкото знам най-добре е същия ден, когато ще си поливаш косата да си свариш копривата :)
Вързана на опашка, на плитка/и, на кок на квото се сетиш общо взето. Между другото на мен преди време фризьорката ми ми беше казала, че тоя най-долния слой на косата, който се допира до дрехите ми, се е накъсал, защото ходех почти само със пусната...
kalpazanka
08-20-2011, 21:18
Вързана на опашка, на плитка/и, на кок на квото се сетиш общо взето. Между другото на мен преди време фризьорката ми ми беше казала, че тоя най-долния слой на косата, който се допира до дрехите ми, се е накъсал, защото ходех почти само със пусната...
Колие/синджирче носиш ли? 8-)
тогава не носех, ама преди време си купих едно много готино обаче ми оскуба сума ти коса и така си седи в един шкаф за красота вече.... :cry:
Runaway11
08-20-2011, 22:13
тогава не носех, ама преди време си купих едно много готино обаче ми оскуба сума ти коса и така си седи в един шкаф за красота вече.... :cry:
Ами сама го каза. Направи си кок става за нула време и няма опасност да ти се заплита.
Аз пък съм повечето време със хваната коса, но смятам да променя този навик 8-) :lol:
XxInn0cencexX
08-20-2011, 22:30
Ами сама го каза. Направи си кок става за нула време и няма опасност да ти се заплита.
Аз пък съм повечето време с
ъс хваната коса, но смятам да променя този навик 8-) :lol:
И аз съм така,не мога да понасям косата си пусната,особено в тия жеги.
FuCKkK13
08-21-2011, 06:40
ааа ;[.. аз пък не мога да ходя с вързана коса, защото ми стърчат малко ушичките :( .. а иначе за колието.. аз нося.. и на него има кръстче и ангелче и да.. понякога ми прави проблем с косата, но аз вече съм свикнала и като лягам да спинкам си го нагласям, а през деня понеже ангелчето и кръстчето съм ги хванала на едно място си стоят там и не ми заплитат косата :)
pressiana
08-21-2011, 10:09
Ох то как да я опази косата си човек, като толкова много неща може да я увредят - колиета, дръжки на чанти, винаги пусната, винаги вързана, сресване, когато е мокра, и т.н. :? А да, и любимото ми - да не се заклещва м/у гърба и стола.. 8-) Няма опазване просто, особено ако и вие като мен имате коса, склонна към цъфтене и накъсване.
Lolka12345
08-21-2011, 14:31
Хейй мацки .. здрасти ,, аз съм нова .. прочетох всичко писано до тука и много ми харесва :grin: .. искам да споделя моите проблеми .. зна4и 1 година много третирах косата си миех я всеки ден изправях ( въпреки че косата ми е права ) после вафли в корените .. и накрая лак .. косата ми се омазнява много често .. проблема е че косата ми е суха а корените мазни .. спрях всякакви преси от 1 месец .. и по4нах малко да се грижа за нея .. искам да порасне дълга понеже е малко под раменете.. накупих си стимулант на икаров ..хининов шампоан .. ампули за бърз растеж .. пия Геритамин нео .. и си впръсквам след миене сварени коприва репей и бял равнец .. мисля да си купя себорал форте но ме е страх .. дайте някой идея ;д .. и цъфти доста .. искам сега малко да я оправя защото след 15 септември пак почвам пресата ..
Хейй мацки .. здрасти ,, аз съм нова .. прочетох всичко писано до тука и много ми харесва :grin: .. искам да споделя моите проблеми .. зна4и 1 година много третирах косата си миех я всеки ден изправях ( въпреки че косата ми е права ) после вафли в корените .. и накрая лак .. косата ми се омазнява много често .. проблема е че косата ми е суха а корените мазни .. спрях всякакви преси от 1 месец .. и по4нах малко да се грижа за нея .. искам да порасне дълга понеже е малко под раменете.. накупих си стимулант на икаров ..хининов шампоан .. ампули за бърз растеж .. пия Геритамин нео .. и си впръсквам след миене сварени коприва репей и бял равнец .. мисля да си купя себорал форте но ме е страх .. дайте някой идея ;д .. и цъфти доста .. искам сега малко да я оправя защото след 15 септември пак почвам пресата ..
За какво я лекуваш като пак ше я съсипеш? Не виждам смисъл... :-o Иначе за църфящите краища - просто се подстрижи и я подхранвай, на мен ми се срува достатъчно всичко, което си казала. А за омазняването - не я мий всеки ден, ако не можеш да я понасяш на втория ден я връзвай и за 2-3-4 седмици вече няма да се омазнява толкова бързо : )
XxInn0cencexX
08-21-2011, 14:39
Нанасяй си стимуланта в корените и по дължината на косата,покрий си косата с найлонова шапка а след това и с кърпа и стой около 1-2 часа,след което си измий косата.Изплакни си косата със вода в която си сварила копривата,след баня си напръскай хининовата вода и си сложо ампулата.И НЕ прекалявай с пресата,купи си протектор за предпазване от горещината на пресата,ползвай го винаги преди изправяне,този на Syoss е хубав и струва към 10 лв.По-назад в темата има доста маски за изтощена коса,може да си направиш и някоя от тях.За цъфтящите краища,трябва да се подстрижеш няма как,и си купи масло от пшеничен зародиш който да нанасяш в краищата на косата си,за да не цъфне отново.НЕ си мий косата повече от 2-3 пъти на седмица.Миенето всеки ден я омазнява още повече.
Толкова за сега.
kalpazanka
08-21-2011, 14:40
Според мен не е добра идея да смесваш хининовата вода и ампулите. По-скоро ги редувай, за да не ти привикне коосата към тях.
Lolka12345
08-21-2011, 15:04
ами аз я подстригвам на 2 - 3 седмици поневе не мога да я понасям .. и не ми се омазнява супер много ами малко :-D .. имам протектор за пресата .. доволни ли сте от себорала
FuCKkK13
08-21-2011, 15:46
ами аз я подстригвам на 2 - 3 седмици поневе не мога да я понасям .. и не ми се омазнява супер много ами малко :-D .. имам протектор за пресата .. доволни ли сте от себорала аз съм доволна и не само аз ами доста момичета..към горните мнения ще прибавя да си купиш черната серия на Глис .. шампоан и балсам..ако искаш и спейчето (флуида) .. той също ще ти помогне за цъфтежа... и за мазнат коса както казаха.. а за пресата... можеш да я ограничиш като я използваш рядко.. а през останалото време ходиш вързана по някакъв начин.. ако не си харесваш естествената коса можеш да я сплиташ на няколко плитки след баня (още като ти е мокра косата) .. сешоар ако можеш изобщо не използвай... домашни маски почни след стимуланта ако искаш... за сега това се сещам :)
Kotarachetooo
08-21-2011, 15:52
Момичета препоръчайте ми домашна маска за бърз растеж на косата освен маската с тривитаминол нея по късно ще я правя ,че не съм си набавила нужните продукти Sad
LuniChkaa
08-21-2011, 16:16
Бихте ли ми предложили някоя хубава маска за суха коса, но наистина да помага, а не временно да замаскира положението. Често си правя и домашни маски, но понякога не ми се занимава да бъркам смеси и за това искам и някоя купена да си имам. Бях си взела на лорис, но като прочетох че е пълна със силикон се отказах да се клепам с нея. :)
victoriassecret1
08-21-2011, 16:17
Момичета препоръчайте ми домашна маска за бърз растеж на косата освен маската с тривитаминол нея по късно ще я правя ,че не съм си набавила нужните продукти Sad
Газ, мас и оцет.
bloodymirror
08-21-2011, 16:47
Moже ли някой да post-не снимка на суха коса? (колкото и странно да звучи) искам да преценя дали и моята е такава ;д
FuCKkK13
08-21-2011, 16:56
Момичета препоръчайте ми домашна маска за бърз растеж на косата освен маската с тривитаминол нея по късно ще я правя ,че не съм си набавила нужните продукти Sad ами ако имаш тривитаминол не е нужно да слагаш същите съставки като в оригиналната рецепта... иначе аспирина също помага за по-бърз растеж... другото момиче по-горе ти е казало.. а и като цяло маслата доста подхранват.. бадемово масло примерно.. :)
FuCKkK13
08-21-2011, 17:00
LuniChkaa най-добре от фриз. салон си вземи, ако ще е купена.. :)
Moже ли някой да post-не снимка на суха коса? (колкото и странно да звучи) искам да преценя дали и моята е такава ;д ох.. снимка малко трудно.. но ако е някак суха на допир и примерно по дължината ти изглежда като изтощена е суха.. ох как го обясних :? :-D ..ох.. ами дано съм ти помогнала поне малко :-D :)
Lolka12345
08-21-2011, 17:46
FuCKkK13 косата ти е прекрасна помня преди беше качила снимки перфектна е .. как я пусна толкова дълга.. аз преди имах горе доло толкова .. но преди 2 години я отрязах и неще да расте :? :x
FuCKkK13
08-21-2011, 20:20
мерси :-) ..ами винаги съм била с дълга коса.. като малка в началото на лятото ме подстригваха да не ми е топло до над раменете и до края на лятото до кръста.. тогава ми растеше бързо и беше права като праз, но от пубертета се начупи и то доста и реших преди 3 години да я подстрижа до над раменете.. е стана почти къдрава.. след това пак до там .. след това до миналата година си поддържах дължина г/д. до гърдите.. и от миналата година съм започнала да се грижа редовно за нея.. като кажа, че почвам с маските не пропускам, а преди това си правех маска 1 път на месец ей така колкото за профилактика :-D .. ами с много домашни маски (естествено не прекалявам) .. спрейчета, шампоани като се съобразявам със сезона и това каква ми е станала косата.. примерно лятото като се изтощи малко и си купувам шампоан за изтощена коса и така.. общо взето с много грижи и то редовни.. отделям много време да я реша , защото особено сега лятото косата цъфти от слънцето, не ми трябват допълнителни цъфтежи и от ресането :? ..от време на време ампули за растеж или просто за подхранване.. лятото гледам да ям по много плодове, а зимата гледам да си набавям витамини изкуствено.. обръщам повечко внимание на пролетта и есента заради есенния косопад.. сешоар не използвам.. преса много много рядко.. ами изправяш ли я? - понякога от пресата спира да расте косата.. ох за друго точно сега не се сещам.. абе общо взето с много грижи както казах по-горе и гледам да са редовни.. :)
Lolka12345
08-21-2011, 20:38
ами да ползвам преса преди всеки ден сега не съм 1 месец.. и косата ми цъфти 4есто подстригвам я на 2 седмици някъде.. и е накъсана .. и съм от варна и всеки ден басейн или плаж и просто ужас :D :? .. пия геритамин нео ама 4етох 4е се напълнява и малко ме е страх 4еснто .. мисля утре да си взема себорал ..възможно ли е да се полу4и обратен ефект някакъв ?????
FuCKkK13
08-21-2011, 21:20
ами да ползвам преса преди всеки ден сега не съм 1 месец.. и косата ми цъфти 4есто подстригвам я на 2 седмици някъде.. и е накъсана .. и съм от варна и всеки ден басейн или плаж и просто ужас :D :? .. пия геритамин нео ама 4етох 4е се напълнява и малко ме е страх 4еснто .. мисля утре да си взема себорал ..възможно ли е да се полу4и обратен ефект някакъв ????? ами едва ли.. може да не ти понася като всяко нещо.. пробвай първо само себорал(синия), а не себорал форте, защото само себорал е по-слаб.. и ако ти действа добре си купи сле това и себорал форте.. а иначе сега лятото опитвай да ходиш с шапка или вързана.. пръскай спрей с ув филтър ..от лятото косата няма как да се предпази напълно ...след лятото се подстрижи и започни редовно с маски.. купи си ампули за растеж щом искаш да ти порасне...и можеш да редуваш ампула -себорал и така.. :)
Lolka12345
08-21-2011, 21:55
Мерси определено ще те послушам .. аз тази седмица ще ходя да ми оправят кичурите .. и да ми махнат нацъфтялото ( добре 4е фризьорката ми е чудна маха толкова колкото трябва и не е с две леви ръце) след това ще почна със себорала а геритамина ще го спра поне до есента :-) мерси за съветите :-) :grin:
kalpazanka
08-21-2011, 22:39
^Геритаминчето защо го спираш?
joannalof
08-22-2011, 09:38
снимка на косата ми - http://prikachi.com/images/865/3723865M.jpg
въпрос - възможно ли е ако слагам в маската си какао да си ми се оцвети русото :(
FreshJuice
08-22-2011, 09:48
Въпрос- Ще ми препоръчате ли някаква маска за коса със зехтин за подхранване.. какви други съставки да сложа :-)
Sarafina
08-22-2011, 09:59
Moже ли някой да post-не снимка на суха коса? (колкото и странно да звучи) искам да преценя дали и моята е такава ;д
И някой да пусне снимка на суха коса - няма да си личи. Като я пипнеш, се разбира. И моята беше такава - от боядисването, хлора, слънцето... почти всеки един косъм беше цъфнал, а който не беше, само като го пипнеш, или се къса или цъфва :D
Оправих я със зехтин - домашен, оригинален.
Sarafina
08-22-2011, 10:01
Въпрос- Ще ми препоръчате ли някаква маска за коса със зехтин за подхранване.. какви други съставки да сложа :-)
Аз направих така - капнах няколко капки зехтин на гребен, разресах си косата, после пак капнах и така докато косата не ти стане мазна :D ако не ти е много суха, може и по-малко, тоест само за подхранване. Стоиш 2 часа и отмиваш с шампоан.
Иначе ако искаш и други съставки да сложиш - жълтък, кисело мляко (ама сваля боята), може и лимонов сок.
arsenalllbaby
08-22-2011, 10:05
Това са от 2 различни сайта, не съм пробвала маските :)
Маска за коса със зехтин
Една трета от пакетче хума - може би 4- 5 суп. лъжици и
зехтин се разбъркват, колкото да стане кашичка, прибавя се един жълтък и сока на един лимон. Всичко се обърква хубаво и на мокра, леко подсушена коса се намазва обилно.После се слага найлонова шапка и така се стои около час. Измива се после с шампоан на 2 пъти и накрая с разреден ябълков оцет в една кофичка от кис. мляко и така зехтинът се отмива.
Маска за укрепване на косъма със зехтин
Затоплете 10 мл зехтин, разделете косата и с помощта на четка нанесете зехтина. Разрешете косата, за да разпределите зехтина равномерно по цялата коса. Покрийте главата с найлонова шапчица. Оставете маската 15-30 минути. Ако косата е много изтощена оставете маската на главата за една нощ. Измийте косата с шампоан и изплакнете добре.
Маска за коса със зехтин
Маска от зехтин с жълтък. Може да се добави и малко кисело мляко.
Маска за коса със зехтин
Веднъж в седмицата мажете косата си със зехтин, колкото да не капе. Обърнете по-голямо внимание на краищата - намажете ги много добре!
Сложете отгоре наелонова шапка и затоплете със сешоара, за да проникне по-добрe зехтинът. През лятото можете да пропуснете процедурата със сешоара.
Можете да стоите със зехтина колкото искате от 5 минутки до няколко часа, няма да ви навреди.
Резултатът е зашеметяващ!Косата ви ще стане жива, бляскава и ще се оформи и стои много добре!Желая на всички жени и мъже, които обичат да се грижат за себе си много щастие и да радват с красотата и чистотата си околните и себе си!:)
FuCKkK13
08-22-2011, 15:57
снимка на косата ми - http://prikachi.com/images/865/3723865M.jpg
въпрос - възможно ли е ако слагам в маската си какао да си ми се оцвети русото :( aми не знам... предполагам няма да ти се оцвети.. на моята коса нищо и нямаше -няколко пъти съм слагала какао... повечето момичета казват, че им потъмнява от кафето, а не от какаото.. :) ..
Косата ми е много къдрава и хвърчи навсякъде. И мисля да си взема Syoss Smooth relax или Gliss Satin relax. Кое от двете е по-хубаво и кое да си взема маската или балсама? А и има ли нещо с което да мога да оформя къдриците. Мерси.
FuCKkK13
08-23-2011, 06:52
Косата ми е много къдрава и хвърчи навсякъде. И мисля да си взема Syoss Smooth relax или Gliss Satin relax. Кое от двете е по-хубаво и кое да си взема маската или балсама? А и има ли нещо с което да мога да оформя къдриците. Мерси. ами по-добре според мен е Глис.. от Syoss аз по принцип не съм доволна.. ако ще си зимаш.. по добре е шампоан и балсам според мен.. а иначе за оформянето..някое спрейче.. момичетата с по-къдравите коси да кажат.. :)
arsenalllbaby
08-23-2011, 07:35
Ами може да се каже, че моята е НЕЩО като къдрава 8-) И ако искам къдрици, със спрей за оформяне се пръскам и си мачкам косата. Можеш и с пяна естествено да го направиш, но със спрея е по-естествено. :)
FuCKkK13
08-23-2011, 08:19
Ами може да се каже, че моята е НЕЩО като къдрава 8-) И ако искам къдрици, със спрей за оформяне се пръскам и си мачкам косата. Можеш и с пяна естествено да го направиш, но със спрея е по-естествено. :) с пияна не става толкова хубаво.. сплесква... по-добре със спрей или някакъв активатор за къдрици :)
arsenalllbaby
08-23-2011, 08:25
ПЯНА искаш да кажеш... А и аз казах, че със спрей е по-естествено. :)
FuCKkK13
08-23-2011, 08:27
ПЯНА искаш да кажеш... А и аз казах, че със спрей е по-естествено. :) да де.. :D
RainOfHope
08-23-2011, 08:55
Здравейте момичета :) ,
искам да се допитам до вас за няколко неща свързани с косата.
Моята коса се омазнява по-бързо в корените, а по дължината е суха. Купих си специален шампоан за мазен скалп и сухи краища от фризьорски салон. Ползвам и маска за коса за "съживяване". От известно време си правя и маски с тривитаминол, но да си призная не съм особено постоянна. Та първият въпрос ми е понеже слагам сравнително доста неща към тривитаминола, които всъщност не знам дали са подходящи за моята коса. Ако можете да ми кажете какво да махна/прибавя вече към съставките, които съм използвала до сега.
Ето ги и нещата - тривитаминол 2 с.л., кисело мляко 1 с.л., бадемово масло 1 с.л., лимонов сок 1 с.л., хума 1 с.л., ракия 1 с.л., един натрошен аспирин.
Вторият ми въпрос е от коя марка хининова вода сте доволни? На каква цена е и предизвиква ли някакви странични ефекти като пърхот, омазняване, изсушаване и т.н.?
И последно питане - прочетох за водата от коприва, но не ми стана ясно, в аптеките продава ли се (ако да и тя на каква цена е г/д)?
П.П.Съжалявам, ако някой от въпросите ви се сторят глупави, но не съм от най-запознатите в тази област.
Darincheto
08-23-2011, 09:18
здравеите,искам да ви попитам за моята коса (суха и чуплива)кой шампоан, балсам или маска ми препоръчвате????????
arsenalllbaby
08-23-2011, 09:19
Моята коса беше подобна, но се оправи. Маската ми се струва наред.
Водата от коприва може и сама да си я направиш. Измиваш копривата и я вариш. И тази вода се ползва. Иначе мисля, че от аптеките се взима.
А за хининовата вода не мога да помогна :(
victoriassecret1
08-23-2011, 09:20
Как точно се използва чесъна за косата?
arsenalllbaby
08-23-2011, 09:32
здравеите,искам да ви попитам за моята коса (суха и чуплива)кой шампоан, балсам или маска ми препоръчвате????????
Шампоани - от този на Dove съм по-доволна
http://shopix.bg/Farcom-Echo-shampoan-za-suha-kosa
http://www.ivis-bg.com/product_info.php?products_id=1862
Балсам - пак на Dove
http://beautycosmetic.biz/unilever-dove-balsam-suha-iztoshtena-kosa-p-4230.html
arsenalllbaby
08-23-2011, 09:33
Как точно се използва чесъна за косата?
Ми чистиш си скилитките, стриваш ги (счукваш ги ;д) и се мажеш по косата. Мисля че е така. Аз поне така направих :)
mynichka
08-23-2011, 10:08
Остана ли след това миризмата на чесън? И колко време стоя с него
pressiana
08-23-2011, 10:17
Ако можете да ми кажете какво да махна/прибавя вече към съставките, които съм използвала до сега.
Ето ги и нещата - тривитаминол 2 с.л., кисело мляко 1 с.л., бадемово масло 1 с.л., лимонов сок 1 с.л., хума 1 с.л., ракия 1 с.л., един натрошен аспирин.
Вторият ми въпрос е от коя марка хининова вода сте доволни? На каква цена е и предизвиква ли някакви странични ефекти като пърхот, омазняване, изсушаване и т.н.?
[/size]
1. Сложи омазняващи продукти. Маслата регулират омазняването, така че косата ти няма да е гадна, спокойно. Например пшенично масло, зехтин.. Слагаш прекалено много изсушаващи съставки, а този аспирин даже не знам за какво ти е. Според мноого хора няма никакъв ефект. Ти сега имас 2 омазняващи и 5 изсушаващи.. :?
Ще ти дам примерна маска - тривитаминол, бадемово масло, зехтин, хума, ракия, може и мед 1с.л., но и той изсушава леко. Можеш да добавиш и какао, ако стане много водниста, а в краищата да намажеш малко пшенично масло, за да са подхранени и те.
2. Аз ползвах на Милва и съм доволна от нея. Прави почивки обаче, не я използвай в продължение на месеци..
arsenalllbaby
08-23-2011, 10:19
Ами май около 30 минути стоях. Не помня колко трябва. Значии бях чела тогава, че не остава миризмата след като се изкъпеш и изсъхнеш, обаче след това ако се намокри косата пак мирише леко. А ако се ползва тази маска повече седмици или месеци по-честичко, се набива миризмата на чесън в кожата и няма отърване. Аз само 3-4 пъти си я правих и наистина почти не се усещаше миризма.
Colombia
08-23-2011, 10:50
Днес смятам, да си направя маска.Ще видим какво ще сложа :D 8-) :grin:
После като я забъркам,ще ви кажа :)
RainOfHope
08-23-2011, 11:23
Благодаря и на двете за отговорите ви.
А какаото и зехтина могат ли да се заместят с нещо? Например кафето за какво служи? А пшениченото масло преди къпане с маската ли се маже в краищата или вече на чиста коса?
Colombia
08-23-2011, 11:50
Така...сложих:
КИСЕЛО МЛЯКО,хума,оцет,Геритамин Нео(спуках няколко капсули)рициново масло,кафе,какао... 8-) :shock: :D Бах колко неща станаха...
Забравих Жълтък,ама карай...здраве да е.Другия път :)
След като се изкъпя,ще си впръскам отвара от коприва в корените.
ПОСЛЕ,ЩЕ ВИ КАЖА КАКЪВ Е ЕФЕКТА,ВЪПРЕКИ ЧЕ СЕ ЗНАЕ...ДОБЪР ЩЕ Е!
Бтв..винаги използвам К.мляко като основа и в него слагам другите съставки.
И пак да кажа....МНОГО съм доволна от рициновото масло!!! :grin: :grin: :grin:
Това е от мен за сега :-D
Тук говорим повече за маски, шампоани и т.н. : )
А моят въпрос е как процедирате с косата си след като я измиете?
Увивате ли я хавлия, ако да - колко време стоите с нея, или просто само я подсушавате? Кога я сресвате? Използвате ли продукти за по-лесно разресване? :)
Colombia
08-23-2011, 12:00
Тъй...аз започвам :-D :) 8)
Леко я изстисквам и с потупващи(еба ти и обяснението :lol: :lol: :lol: )движения и я подсушавам.След това я увивам с хавлия.Стоя така докато подсъхне по-голямото количество от излишната вода.
След това слагам балсам и леко с пръсти я разпрлитам.Реша я докато е влажна(може да не е много препоръчително,но иначе после е още по-зле 8-) )
Впръсквам отвара от коприва в корените(не винаги)и си правя фрикции докато ми омръзне :D :D :D
Оставям я САМА да изсъхне.Не ползвам сешоар...само ако наистина бързам и трябва да излзиам някъде.И то това се пада 1 на 1000000!Иначе и пари да ми дават не я суша с това чудо на техниката :razz: :grin: :D
Това е от мен :)
mynichka
08-23-2011, 13:17
Ами и аз след като си я измия я увивам в хавлия и си седя половин час, после не я сресвам докато не изсъхне напълно. Не я суша с сешоар.