Влез

View Full Version : Всичко за косата vol.2

Страници : 1 2 3 4 5 [6]

taamara
09-15-2011, 18:12
^ Окей :) значи, аз ще споделя мнение, като я ползвам водичката след няколко дни :) Благодаря.

RainOfHope
09-15-2011, 21:18
Мерси момичета 8-) .

FuCKkK13
09-16-2011, 15:07
up-вам темата момичета, че нещо замря... коя ще си прави маска неделя ? :)

strawberry88
09-16-2011, 15:23
^Аз :---) ама още не съм решила каква :-D

MegiBoOm
09-16-2011, 15:30
Аз вече спирам всякакви домашни неща и мазила и започвам с шампоана на Алфапрф и маската на Миозотис.

FuCKkK13
09-16-2011, 15:45
ами на мен това шишенце тривитаминол ми свършва (имам още за 3-4 пъти ) и спирам за около 2-3 месеца,а може и повече и сиг. ще си мажа косата само със стимулант за коса на Икаров.. а иначе аз утре ще си правя същата маска сиг.. :)

RainOfHope
09-16-2011, 15:55
Да ви питам, доволни ли сте от този стимулант за коса на Икаров? На каква цена е? Може ли да се ползва заедно с тривитаминола, примерно единият път преди къпане стимуланта, следващия маската или е по-добре да ми свърши тривитаминола и после да ползвам стимуланта? Или няма значение?
Ии още едно питане тривитаминола го имам от доста време и съм нередовна, има ли проблем да го ползвам? (за срока на годност имам предвид)

wiiwa
09-16-2011, 16:39
сега ще се правя маска , искам да е за цъфтящи краища и растеж, предложете някоя..без тривитаминол

strawberry88
09-16-2011, 16:41
^-зехтин
-жълтък
-мед
:)

FuCKkK13
09-16-2011, 16:48
Да ви питам, доволни ли сте от този стимулант за коса на Икаров? На каква цена е? Може ли да се ползва заедно с тривитаминола, примерно единият път преди къпане стимуланта, следващия маската или е по-добре да ми свърши тривитаминола и после да ползвам стимуланта? Или няма значение?
Ии още едно питане тривитаминола го имам от доста време и съм нередовна, има ли проблем да го ползвам? (за срока на годност имам предвид) аз съм доволна, както и доста други момичета...окло 5-6 лв. .. може да се редуват.. иначе няма значение дали ще изчакаш да ти свърши тривитяаминола или не.. от доста време? по точно ?

RainOfHope
09-16-2011, 16:52
ами сиг има 5 месеца, може и повече или по-малко нз точно :(, но определено 4 месеца са минали

FuCKkK13
09-16-2011, 17:04
ами сиг има 5 месеца, може и повече или по-малко нз точно :(, но определено 4 месеца са минали ами прецени си.. това са витамини, но все пак.. аз съм ползвала след изтичане на срока на годност, но ти си преценяваш.. :)

RainOfHope
09-16-2011, 18:14
Ами аз преди не знаех, че срока му е 28 дена след отварянето и си го ползвах, дано сега да не даде отрицателно действие, мерси за отговорите, отново 8-)

FreshJuice
09-16-2011, 18:27
Здравейте :) Може ли да ми препоръчате кристали за коса... и цени ако може :*

strawberry88
09-16-2011, 20:27
Искам да попитам на каква цена е термозащития спрей на Christian Of Roma:)??

wiiwa
09-16-2011, 21:52
Да ви попитам, как е по полезно да се спи .. с пусната или вързана коса, вие как спите .. и ако е по-полезно с вързана как да я вържа ?

anonymous708973
09-17-2011, 08:27
Да ви попитам, как е по полезно да се спи .. с пусната или вързана коса, вие как спите .. и ако е по-полезно с вързана как да я вържа ?

Както ти е по-удобно. Вредно за косата е само стегнатото връзване.

mynichka
09-17-2011, 08:33
FuCKkK13
Аз ще си правя утре маска.

kitten8m
09-17-2011, 08:36
Сладурки, благодаря ви много ми помогнахте!
Аз се бях ориентирала и към фон дцо тена на Лореал Тру мач - 27лв. но все още се колебая за парите.
Иначе ще видя и този и ще си преценя. Но този на Импала е 5лв. и много груб, докато онези са фини и не си личат изобщо.
А пък не върви да съм все зализана без капка грим, понякога си иска малко.
Благодаря!

ch0purche
09-17-2011, 10:13
Аз имам един въпрос! :D Така .. Косата ми по принцип е къдрава,обаче от много изправяне с преса вече даже и къдрици няма и е една такава безформена и бухнала когато изсъхне :x Единствените неща,които помагат в тоя случай са фиксатори за къдрици,с които нали все пак се оформя,обаче много бързо се замърсява.. :x
Някой да знае друг начин,за да не бухва /НЕ Я РЕША СЛЕД КАТО СЕ ИЗКЪПЯ И НЕ Я СУША СЪС СЕШОАР / .. Ще ми помогнете много,защото не мога да я понасям :lol:

strawberry88
09-17-2011, 10:15
^пяна за коса,плитки и да не я решеш постоянно :)

ch0purche
09-17-2011, 10:20
^пяна за коса,плитки и да не я решеш постоянно :)

точно забравих да добавя и пяна за коса в нещата,които ползвам ;д Пробвала съм на Нивеа и на Гарниер за мокрите къдрици.. бива ама не съвсем .. мисля да пробвам на Велафлекс сега..иначе благодаря за съвета ще опитам с плитки :)

FuCKkK13
09-17-2011, 10:23
^това май не беше за тази тема :?

Здравейте :) Може ли да ми препоръчате кристали за коса... и цени ако може :* ами Сери от масовите 100мл. около 7 лв. ...
mynichka добре.. аз също :)

mynichka
09-17-2011, 10:30
^ какво ще слагаш, дай да правим една и съща

FuCKkK13
09-17-2011, 14:30
^ ама сиг. обичайната маска, която си правя :)

Аз имам един въпрос! :D Така .. Косата ми по принцип е къдрава,обаче от много изправяне с преса вече даже и къдрици няма и е една такава безформена и бухнала когато изсъхне :x Единствените неща,които помагат в тоя случай са фиксатори за къдрици,с които нали все пак се оформя,обаче много бързо се замърсява.. :x
Някой да знае друг начин,за да не бухва /НЕ Я РЕША СЛЕД КАТО СЕ ИЗКЪПЯ И НЕ Я СУША СЪС СЕШОАР / .. Ще ми помогнете много,защото не мога да я понасям :lol: защо не пробваш с плитки както ти казаха, но преди това да сложиш пияна ? :)

taamara
09-17-2011, 14:59
ch0purche, моята коса по принцип е чуплива, много силно чуплива и се подстригвах на пластове, та ми седеше чуплива, но когато пластовете започнаха да се изравняват косата ми заставаше в някаква неясна форма, нито чуплива, нито права ...някаква - никаква. Та може затова да ти се е изправила : )

XxInn0cencexX
09-17-2011, 14:59
Вчера си купих стимуланта за коса на Икаров,намазах се само с него и стоях 2-3 часа,после си измих косата с оцетна вода и шепа шампоан,направих си плитки,заспах и тази сутрин косата ми беше адски мазна :shock: .На някой друг случвало ли му се е ? Къде мислите,че ми е била грешката ?

strawberry88
09-17-2011, 15:07
Вчера си купих стимуланта за коса на Икаров,намазах се само с него и стоях 2-3 часа,после си измих косата с оцетна вода и шепа шампоан,направих си плитки,заспах и тази сутрин косата ми беше адски мазна :shock: .На някой друг случвало ли му се е ? Къде мислите,че ми е била грешката ? Ми сигурно не си измила добре стимуланта...

taamara
09-17-2011, 15:15
Да, не си измила стимуланта. Същото ми се случи, само че с бадемово масло.

FuCKkK13
09-17-2011, 15:16
Вчера си купих стимуланта за коса на Икаров,намазах се само с него и стоях 2-3 часа,после си измих косата с оцетна вода и шепа шампоан,направих си плитки,заспах и тази сутрин косата ми беше адски мазна :shock: .На някой друг случвало ли му се е ? Къде мислите,че ми е била грешката ? не си го отмила добре... колко пъти нанесе шампоана 1 или 2 ?

XxInn0cencexX
09-17-2011, 15:17
Вчера си купих стимуланта за коса на Икаров,намазах се само с него и стоях 2-3 часа,после си измих косата с оцетна вода и шепа шампоан,направих си плитки,заспах и тази сутрин косата ми беше адски мазна :shock: .На някой друг случвало ли му се е ? Къде мислите,че ми е била грешката ? не си го отмила добре... колко пъти нанесе шампоана 1 или 2 ?

Веднъж,защото нали по принцип оцетната вода е най-доброто средство за отмиване на маски,и реших,че веднъж ще е достатъчно,но се оказа,че не е.

MimiKalcheff93
09-17-2011, 15:32
FreshJuice , аз използвам на BioPharma 100 мл - 9 лв някъде.. :)
Тая вечер ще си направя маска ...Нещата са ми дошли йейй : ))

bloodymirror
09-17-2011, 15:53
И аз днес си купих стимуланта..кажете ми как има най-голям ефект,когато само с него си се намазала или в някоя маска?

FuCKkK13
09-17-2011, 16:13

Веднъж,защото нали по принцип оцетната вода е най-доброто средство за отмиване на маски,и реших,че веднъж ще е достатъчно,но се оказа,че не е. няма значение, че оцета отмива.. ВИНАГИ нанасяй шампоан 2 пъти...
MimiKalcheff93 каква маска ще си правиш ?
bloodymirror ами не мога да ти кажа.. ползвала съм го и по двата начина.. но само него не съм ползвала редовно.. т.е. 1 път маска 1 път стимулант, но не и няколко месеца само стимулант... стимуланта като цяло е доста силен и според мен няма смисъл да го добавяш в маските за коса щом в тях слагаш други масла... примерно бадемово и т.н. :)

MegiBoOm
09-17-2011, 16:32
Здравейте момичета!
Преди малко се измих с шампоана на Алфапарф и маската на Миозотис и сега оставам косата си да изсъхне сама и в моемнта е много мека и мирише супер.

wiiwa
09-17-2011, 17:03
днес си купих спрейчето за топлинна защита на Тафт .. някой използвам ли го е, хубав ли е?

FuCKkK13
09-17-2011, 17:26
днес си купих спрейчето за топлинна защита на Тафт .. някой използвам ли го е, хубав ли е? ох.. за нз. кой път говорим за термозащитни спрейчета, но нищо.. не съм го ползвала... можеш да кажеш дали е хубав след като го ползваш :)

taamara
09-17-2011, 17:27
За първи път чувам термозащитен на Тафт :-o малко повече инфо може ли - цена, снимка ?

strawberry88
09-17-2011, 17:34
За първи път чувам термозащитен на Тафт :-o малко повече инфо може ли - цена, снимка ? И аз не бях виждала ама онзи ден го видях в ДМ и беше около 5-6 лв. май...снимка не мога да намеря,но е в черно шише. :)

bloodymirror
09-17-2011, 17:36
А стимулантът само в корените ли се втрива или по цялата коса?

strawberry88
09-17-2011, 17:38
http://prikachi.com/images.php?images/126/3832126L.png намерих снимка ... объркала съм се,в сиво шишенце е :D

taamara
09-17-2011, 17:40
Оуу, да, сега се сещам и аз, че също го видях това на Тафт в ДМ преди няколко дни, но просто не му обърнах внимание.
Колкото до стимуланта - първо в корените, после по дължината.

MimiKalcheff93
09-17-2011, 18:36
FuCKkK13 , рациново , ракия и мед ...Другата седмица другите неща ..Почвам малко по -малко ,да свикне косата с маските пак и така.. Страх ме е наведнъж всичко да си намажа на главата... :D

kittenella
09-17-2011, 18:54
И аз от известно време го гледам този термозащитен спрей на Тафт...Мисля, че ще е хубав и тези дни ще ходя да си го взимам май :) Ако има някой, който вече го е използвал да споделя

pressiana
09-17-2011, 18:54
pressiana, снимкааа :)

http://i54.tinypic.com/2vwsc28.jpg

http://i56.tinypic.com/2mqmc85.jpg

Не знам дали се вижда много добре ..

kittenella
09-17-2011, 18:55
pressiana, снимкааа :)

http://i54.tinypic.com/2vwsc28.jpg

http://i56.tinypic.com/2mqmc85.jpg

Не знам дали се вижда много добре ..

Аааа, не!!Супер си, според мен много ти отива бретона!

wiiwa
09-17-2011, 18:58
днес си купих спрейчето за топлинна защита на Тафт .. някой използвам ли го е, хубав ли е? ох.. за нз. кой път говорим за термозащитни спрейчета, но нищо.. не съм го ползвала... можеш да кажеш дали е хубав след като го ползваш :)

Ами голям мерак имахх 8-)

FuCKkK13
09-17-2011, 20:04
FuCKkK13 , рациново , ракия и мед ...Другата седмица другите неща ..Почвам малко по -малко ,да свикне косата с маските пак и така.. Страх ме е наведнъж всичко да си намажа на главата... :D според мен е по-добре ако добавиш и жълтък ;)
pressiana отива ти :) .. извинявай, че питам.. ама на колко год. си ?
wiiwa да де ясно... ако от скоро се грижиш за косата си е нормално да имаш такъв мерак..и аз бях като теб преди около 2 години :) ..
а иначе аз утре ще ви напиша какво съм сложила в маската, понеже едно момиче искаше да правим една и съща маска :)

pressiana
09-17-2011, 20:06
Благодаря ви!
На 16 съм .. Защо питаш? 8-)

FuCKkK13
09-17-2011, 20:54
изглеждаш ми мъничка за това :-D

MimiKalcheff93
09-18-2011, 07:10
Ами не съм слагала жълтък , така я направих.Преспах с нея и се изкъпах сутринта. Сега ми е още мокра косата.Ще й сложа балсам без отмиване на Panten , защото и неговия шампоан ползвах днес . Ще й пръсна малко хининова вода + кристалки за краищата леко като поизсъхне и това е.
Като изсъхне косата ще ви кажа как е . :)

ПП1: Докато се къпех , забелязах ,че имам малко комбалче все едно в областта на тила ,абе почти на края на главата ми . Знам ,че тъпо обясних , ама ... :/ Та , доста се изплаших какво е това. :(

ПП2: Още нещо. Из ония дни си взех и нова хининова вода , преди ползвах на Kokona само , бях си взела една друга май на Milva беше , беше със спрей-помпичка .Така , доволна съм си от Kokona-та ,само че ония дни си взех на Milva пак ,само че ново шишенце без помпа .Синьо шишенце и пак има таралежче отпред нарисувано. Та странното е, тъй като аз хининовите води ги сипвам в шишенце с пулветизатор и шишенцето е прозрачно , та виждам цвета на водата.На Kokona беше безцветна и старата MIlva също нямаше цвят.Обаче тая новата дето я взех е розова... Мнения ? :) :-o

ValLoveYa
09-18-2011, 07:18
А стимулантът само в корените ли се втрива или по цялата коса?

Аз си го слагах в корените и след това си разресвах косата, за да се разнесе. Може и само в корените може и по цялата коса.

bloodymirror
09-18-2011, 07:33
Нормално ли е след като съм се изкъпала,на следващия ден да ме сърби малко главата? И като се почешам ми се появява пърхут? :shock:

sladkalady
09-18-2011, 07:40
Нормално ли е след като съм се изкъпала,на следващия ден да ме сърби малко главата? И като се почешам ми се появява пърхут? :shock:

И на мен ми се случва понякога.Предполагам,че не си отмила добре шампоана или маската от косата си

bloodymirror
09-18-2011, 07:43
Хубаво съм го отмила не знам от какво друго може да е :\ пък и пърхoт???

FuCKkK13
09-18-2011, 08:14
^ не е нормално да имаш пърхот ;) ...купи си себорал форте и слагай в маските за коса оцет и аспирин ;) ...

Ами не съм слагала жълтък , така я направих.Преспах с нея и се изкъпах сутринта. Сега ми е още мокра косата.Ще й сложа балсам без отмиване на Panten , защото и неговия шампоан ползвах днес . Ще й пръсна малко хининова вода + кристалки за краищата леко като поизсъхне и това е.
Като изсъхне косата ще ви кажа как е . :)

ПП1: Докато се къпех , забелязах ,че имам малко комбалче все едно в областта на тила ,абе почти на края на главата ми . Знам ,че тъпо обясних , ама ... :/ Та , доста се изплаших какво е това. :(

ПП2: Още нещо. Из ония дни си взех и нова хининова вода , преди ползвах на Kokona само , бях си взела една друга май на Milva беше , беше със спрей-помпичка .Така , доволна съм си от Kokona-та ,само че ония дни си взех на Milva пак ,само че ново шишенце без помпа .Синьо шишенце и пак има таралежче отпред нарисувано. Та странното е, тъй като аз хининовите води ги сипвам в шишенце с пулветизатор и шишенцето е прозрачно , та виждам цвета на водата.На Kokona беше безцветна и старата MIlva също нямаше цвят.Обаче тая новата дето я взех е розова... Мнения ? :) :-o ами хинина по принцип е розово- червен (нещо такова) и п принцип не е странно да ти е розова водата.. моя шампоан хининовия също е розов...

MimiKalcheff93
09-18-2011, 08:28
^ ДА бе , то и аз преди бях ползвала хининов шампоан и беше супер наситено розов... Обаче интересно защо другите ми хининови води са били безцветни , или леко жълтеникави..

mynichka
09-18-2011, 08:29
^ ДА бе , то и аз преди бях ползвала хининов шампоан и беше супер наситено розов... Обаче интересно защо другите ми хининови води са били безцветни , или леко жълтеникави..
имали са по- малко съдържание на хинин

bloodymirror
09-18-2011, 08:30
[quote="FuCKkK13"]^ не е нормално да имаш пърхот ;) ...купи си себорал форте и слагай в маските за коса оцет и аспирин ;) ... quote]

Това Себорал като шампоан ли е? И наистина ли мирише лошо ;д

MimiKalcheff93
09-18-2011, 08:38
mynichka, най вероятно е така .. :( Нищо сега вече си взех тия и да видим какъв ефект ще има. Попринцип ползвам хининова вода след всяко къпане от по-миналия ноември, или октомври месец.Някъде края на 2009 до сега , като навик ми е... Незнам до колко расте косата , ще видим сега с тая новата хининова вода какво ще излезе..

mynichka
09-18-2011, 08:43
Аз днес си направих почти обичайната маска- мисля, че малко прекалих с меда, понеже го слагах на око 8-) Трудно се измих, но косичката ми е толкова мекичка. А за хининовата вода- аз съм супер нередовна- купувам си и я слагам адски рядко- може би и затова не забелязвам резултат от нея.

victoriassecret1
09-18-2011, 08:57
А как изобщо го нанесе меда? :-o
И добре ли действа на сухите краища?

MimiKalcheff93
09-18-2011, 09:01
victoriassecret1,mynichka аз проблем нямам с меда , нито пък с отмиването му,Изобщо никакъв.И аз слагам на око , колкото дойде , с една лъжица бъркам си в буркана и си сипвам малко в дланта , по -точно на върха на пръстите и си се мажа и толкова.Попринцип като си правя маска винаги си разделям косата на секции, абе както примерно като я къдриш, изправям... :) И добре действа според мен , няколко маски съм правила само с мед , другите са били без него. и е добре , подхранва , става супер мека!

mynichka
09-18-2011, 09:17
да и аз това казвам, винаги си слагам мед по 1 супена лъжица и е перфектно просто днес ме мързеше да го меря и сложих доста повече и все пак ефекта е на лице :)

mynichka
09-18-2011, 09:18
А как изобщо го нанесе меда? :-o
И добре ли действа на сухите краища?
за сухи краища е много хубаво зехтин и мед по- равни количества и нанасяш само на края на косата :)

MimiKalcheff93
09-18-2011, 09:31
^Накрая и аз ще взема да си взема зехтин , само че я кажете кой е най-добър за маски. Знам че трябва да е нещо Extra Virigin < те са най-хубавите.. Ако има конкретна фирма от която сте доволни кажете да видим :) Ако не , утре ще измисля нещо да си купя , ще поогледам и който ми хареса той .. :D

mynichka
09-18-2011, 09:35
Нямам си на идея- моя е уж натурален от Гърция направо (ама колко е такъв) 8-) мисля, че за маски няма голямо значение.

FuCKkK13
09-18-2011, 09:52
[quote=FuCKkK13]^ не е нормално да имаш пърхот ;) ...купи си себорал форте и слагай в маските за коса оцет и аспирин ;) ... quote]

Това Себорал като шампоан ли е? И наистина ли мирише лошо ;д ами като хининовата вода е.. течно, слага се след баня и не се отмива.. а иначе на мен миризмата му не ми пречи... дори ми е малко приятна, но ако те дразнят миризми няма да ти хареса, но все пак се слага само в корените и след малко не мирише.. :)
victoriassecret1 аз го разтапям със свинската мас и става течно и никога не съм имала проблеми.. иначе меда е едно от най-ефикасните средства срещу цъфтящи краища :) .. както ти казаха с мед и зехтин се прави много хубава маска за краищата :)
MimiKalcheff93 ами да .. това трябва да пише на шишенцето и трябва да е в стъклено шише !... това е задължително за хубавия зехтин...
mynichka точно за косата има много голям значение ;)

victoriassecret1
09-18-2011, 10:04
Да ви питам нещо, което се каня от доста време ... :D
Ако реша да си поръчам някаква маска или нещо друго за косата от интернет, колко излиза доставката?

MimiKalcheff93
09-18-2011, 10:08
Ами значи ,че гледам да пише Extra Virgin да е в стъклено шише и вече ,която картинка ми хареса него шише ще купя .. :-D :-D

FuCKkK13
09-18-2011, 10:31
Да ви питам нещо, което се каня от доста време ... :D
Ако реша да си поръчам някаква маска или нещо друго за косата от интернет, колко излиза доставката? ох..ми в сайта си пише.. четете бе хора :? .. навсякъде е различно.. по принцип цените на доставките в района на София са доста по-ниски от колкото до други населени места.. във всеки сайт е различно...прочети...

FuCKkK13
09-18-2011, 11:11
аз си направих маска с : бадемово масло,кокосово масло,зехтин,мас,хума,ракия ,оцет,тривитаминол,жълтък,к исело мляко и мед... ще стоя около 3 часа :)

XxInn0cencexX
09-18-2011, 11:13
Аз днеска пак ще се намажа със стимуланта на Икаров,ще постоя 2-3 часа,ще си измия 2 пъти косата и след това ще си я полея с вода,в която съм варила коприва.После ще си направя плитки : ))

lqlq89
09-18-2011, 11:23
И аз сега съм с маска, скоро не съм писала, но си правя. Днес сложих обичайното: стимулант, тривитаминол, бадемово и рициново масло, оцет, ракия, хининова вода, какао и масло от пшеничен зародиш в краищата. :P Започнах работа и поне един път седмично ще си правя маска.
Искам да ви споделя..косата ми се омазнява бързо и си я мия всеки ден, знам, че не е хубаво ама няма как..може и затова изобщо да не ми расте

FuCKkK13
09-18-2011, 12:32
Аз днеска пак ще се намажа със стимуланта на Икаров,ще постоя 2-3 часа,ще си измия 2 пъти косата и след това ще си я полея с вода,в която съм варила коприва.После ще си направя плитки : )) снимка като си разплетеш плитките !!!
lqlq89 не слагаш ли прекалено много омазняващи съставки ? .. щом косата ти е мазна не трябва да си правиш такава маска ;) .. да маслата регулират до някаква степен омазняването, но рициновото масло повече омазнява,тривитаминола -също.. не ти препоръчвам повече да си правиш тази маска ;) .. :)

blondeVIP
09-18-2011, 12:35
Така.. днес съм решила да си правя маска, обаче.. Забравих си всички видове масла (Бадемовото и Рициновото :D ) на село и в момента имам само хининова вода... Тъй като бързам и не ми се рова назад някой да сподели някаква маска с подръчни средства :D

lqlq89
09-18-2011, 12:48
Аз днеска пак ще се намажа със стимуланта на Икаров,ще постоя 2-3 часа,ще си измия 2 пъти косата и след това ще си я полея с вода,в която съм варила коприва.После ще си направя плитки : )) снимка като си разплетеш плитките !!!
lqlq89 не слагаш ли прекалено много омазняващи съставки ? .. щом косата ти е мазна не трябва да си правиш такава маска ;) .. да маслата регулират до някаква степен омазняването, но рициновото масло повече омазнява,тривитаминола -също.. не ти препоръчвам повече да си правиш тази маска ;) .. :)

А какви изсушаващи да си слагам? Може би хума, кисело мляко..

strawberry88
09-18-2011, 13:02
^Хума, жълтък, ракия, оцет, мед,кисело мляко са все изсушаващи съставки.

FuCKkK13
09-18-2011, 13:06
Така.. днес съм решила да си правя маска, обаче.. Забравих си всички видове масла (Бадемовото и Рициновото :D ) на село и в момента имам само хининова вода... Тъй като бързам и не ми се рова назад някой да сподели някаква маска с подръчни средства :D жълтък,оцет и ракия ? .. ако имаш и зехтин :)

blondeVIP
09-18-2011, 13:13
Имам всичко вкъщи...Имам някакви спомени, че лимоновия сок и оцета са за блясък нали така?! Мога да сложа и мед и кисело мляко предполагам :dd а малко хининова вода да капна ?! :D

BabyDre
09-18-2011, 13:21
Аз си правя маска с тривитаминол всяка седмица. вие как си доизразходвате тривитаминола, защото пише, че е годен 28 дена след отваряне. Те минаха, а аз имам още почти половин шишенце :( Пречи ли ако продължа да го използвам още седмица-две

BabyDre
09-18-2011, 13:26
Имам всичко вкъщи...Имам някакви спомени, че лимоновия сок и оцета са за блясък нали така?! Мога да сложа и мед и кисело мляко предполагам :dd а малко хининова вода да капна ?! :D

слагай всичко за което се сетиш :D аз най често я правя с тривитминола, жълтък, ракия, оцет , мед и мляко. Понякога слагам и една лъжица от купена маска за коса и хининова вода и става супер :-)

blondeVIP
09-18-2011, 13:28
Ооо имам на Lorys със ефекта на змийското мляко.. да сложа малко от нея или ?! :D

BabyDre
09-18-2011, 13:30
да сложи една лъжица :-D

blondeVIP
09-18-2011, 13:33
Такаа... сложих оцет,зехтин, мед, ракия, малко хининова вода и малко от маската на Lorys и след 2-3 часа ще ви кажа какво се е получило ! :D

FuCKkK13
09-18-2011, 16:07
Имам всичко вкъщи...Имам някакви спомени, че лимоновия сок и оцета са за блясък нали така?! Мога да сложа и мед и кисело мляко предполагам :dd а малко хининова вода да капна ?! :D може.. точно оцета и лимона са за блясък :) .. ок.. чакаме да кажеш :)
BabyDre не пречи... ами аз си правя маска 2 пъти в седмицата и ми свършва за г/д. 1 месец :)

blondeVIP
09-18-2011, 17:51
Мм чак сега се натутках да се изкъпя и изсуша, и мога да кажа, че ми е по-мекичка косата и с по-голям блясък, но не знам... може би ако почна по-често да правя домашни маски бих могла по-добре да кажа как ми се отразява :PP

FuCKkK13
09-18-2011, 18:12
Мм чак сега се натутках да се изкъпя и изсуша, и мога да кажа, че ми е по-мекичка косата и с по-голям блясък, но не знам... може би ако почна по-често да правя домашни маски бих могла по-добре да кажа как ми се отразява :PP колко често си правиш маски ?

blondeVIP
09-18-2011, 19:08
Веднъж на...1-2 месеца :D ;дд Иначе слагам от тази на Lorys : ))

joannalof
09-18-2011, 19:11
Направих си маска.Стоях два часа иии косата ми е много мека :grin: Намазах се със спрея на Глисс и направо заспа :D все едно съм се изправила :grin:

lqlq89
09-18-2011, 19:17
И моята коса е мекичка и бляскава, както винаги след маска :grin:

strawberry88
09-18-2011, 19:22
Направих си маска.Стоях два часа иии косата ми е много мека :grin: Намазах се със спрея на Глисс и направо заспа :D все едно съм се изправила :grin: каква маска си напpави ??

joannalof
09-18-2011, 19:32
Направих си маска.Стоях два часа иии косата ми е много мека :grin: Намазах се със спрея на Глисс и направо заспа :D все едно съм се изправила :grin: каква маска си напpави ??
Нищо особено - хума,оцет,хининова вода,3-4 капки бадемово масло,мляко и кафе ... исках да е изсушаваща,че много ми се омазнява

warmche
09-19-2011, 08:26
Здравейте. Някой може ли да ми каже маска за коса с какао или кафе? Гледах няколко рецепти, като например : кафе, бадемово масло, алкохол, жълтък, кисело мляко, зехтин, оцет ... към нея мога ли да добавя и хининова вода? И в какво количество да са съставките? Благодаря ви :)

MimiKalcheff93
09-19-2011, 13:18
Хей днес си взех нещата..Също си взех и шампоан на Мilva с хинин 200ml -1.80лв. Моя Себорал е в малки бели шишенца, две лепнати едно за друго и пише промоция на тиксото, взех го/и за 3.90лв. , по 125мл всяко шишенце. И стимуланта на Икаров дойде, и той , взех си го - 5.00лв. Тааа , така.... Я кажете сега тоя Себорал как да го ползвам е най-добре?как е най-правилно и ефикасно ? Вие как го ползвате?

ПП: Исках да ви попитам момичета, тъй като видях ,че има шампоан Milva с катран ..Много ми е интересно той за какво е , хубав ли е? Някой ползвал ли го е ? Какви са ви мненията?

strawberry88
09-19-2011, 14:00
Хей днес си взех нещата..Също си взех и шампоан на Мilva с хинин 200ml -1.80лв. Моя Себорал е в малки бели шишенца, две лепнати едно за друго и пише промоция на тиксото, взех го/и за 3.90лв. , по 125мл всяко шишенце. И стимуланта на Икаров дойде, и той , взех си го - 5.00лв. Тааа , така.... Я кажете сега тоя Себорал как да го ползвам е най-добре?как е най-правилно и ефикасно ? Вие как го ползвате?

ПП: Исках да ви попитам момичета, тъй като видях ,че има шампоан Milva с катран ..Много ми е интересно той за какво е , хубав ли е? Някой ползвал ли го е ? Какви са ви мненията? не съм го ползвала ама мисля да си го купя в скоро време :-D ето инфо http://apteka.framar.bg/30021877/%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD-200-%D0%BC%D0%BB-

MegiBoOm
09-19-2011, 14:15
ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!
Вече за две седмици се подстригах два пъти и цялата ми коса цъфтиии, ама цялатаа.Просто абсолютно всеки косъм, който хвана цъфти или е с бяло връхче.Казвам Ви иде ми да се саомубия! :booooomb:

Дайте някакви идеи (без маслото от пщеничен зародиш),че просто полудявам вече! :x

strawberry88
09-19-2011, 14:20
ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!
Вече за две седмици се подстригах два пъти и цялата ми коса цъфтиии, ама цялатаа.Просто абсолютно всеки косъм, който хвана цъфти или е с бяло връхче.Казвам Ви иде ми да се саомубия! :booooomb:

Дайте някакви идеи (без маслото от пщеничен зародиш),че просто полудявам вече! :x ами жълтата серия на Глис е за склонна към цъфтене коса...също така кристали може да ползваш ама най-добре питай фризиорката си да ти каже какво да правиш :)

malka_sladkka
09-19-2011, 14:29
ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!

Дайте някакви идеи (без маслото от пщеничен зародиш),че просто полудявам вече! :x

:shock: :shock: :shock: Леле... за 2 седмици 2 пъти :shock: Може би трябваше да попиташ фризьора... Това не е нормално и не ми се е случвало, затова не знам как да те посъветвам :(:(:(

Аз си направих маска с бадемово масло, рациново, кисело мляко, хума, оцет и водка :D Дано да се получи хубав ефект от всичките тези неща 8) Косата ми е доста зле на последък, много е изтънена, суха в краищата... ужасна. Дори обмислях да се подстрижа с поне 10 см по-къса, но се отказах, защото в момента ми е доста дълга - много време я чаках да порасне и ми е много жал да я отрежа, затова съм решила, че ще и правя много маски. Взех си и спрея на Gliss Total Repair, дано до месец се пооправи малко, че е много зле и капе много :(

taamara
09-19-2011, 14:41
ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!
Вече за две седмици се подстригах два пъти и цялата ми коса цъфтиии, ама цялатаа.

Проблемът може и да е в начина на подстригване или ножицата ..
За две седмици две подстригвания и пак нацъфтяла - това определено е ненормално.

bloodymirror
09-19-2011, 15:14
Понеже съм привърженичка на разни индийски масла и тем подобни,днес прочетох за някакво масло от АМЛА,някой знае ли нещо повече и ползвал ли го е? Знам само че заздравявало косата и придавало блясък и мекота.

FuCKkK13
09-19-2011, 16:48
Здравейте. Някой може ли да ми каже маска за коса с какао или кафе? Гледах няколко рецепти, като например : кафе, бадемово масло, алкохол, жълтък, кисело мляко, зехтин, оцет ... към нея мога ли да добавя и хининова вода? И в какво количество да са съставките? Благодаря ви :) да.. може да добавиш хининова вода.. иначе количеството по принцип по 1-2сп.л , но ако си с дълга коса повече.. г/д. си прецени на око :)
MimiKalcheff93 след баня в корените... най-добре го прилей в някое шишенце с пулвелизатр и пръскай само в корените и след това разреши, за да може някъде ако не си пръснала да се разнесе и да има и там :) .. за шампоана - като цяло катранените шампоани са хубави... той е за подхранване и помага доста за пърхота ... п принцип е препоръчителен ако имаш пърхот :)
MegiBoOm маска с мед и зехтин само на върховете ? .. повечко масла в маските..кристали... както казаха жълтата серия на Глис + редовно ползване на флуида !..това се сещам :)
malka_sladkka косата ти е суха ама въпреки това слагаш 2 омазняващи и 3 изсушаващи съставки... сама помисли дали не трябва да е обратното ;) .. според мен трябва да е обратното щом ти е суха косата :)

wiiwa
09-19-2011, 17:09
Косата ми е няколко пръста под рамото .. за колко време г/д може да порасне с около 15/20 см според вас? Не я горя, правя си маски с всичко и себорал форте слагам, само че тривитамила няма да го ползвам скоро, почивка правя. Да не би косата ми да расте бавно защото на училище я връзвам и ако това е проблема как да я вържа за да не и вреди или как да я нося ? :(

FuCKkK13
09-19-2011, 17:15
Косата ми е няколко пръста под рамото .. за колко време г/д може да порасне с около 15/20 см според вас? Не я горя, правя си маски с всичко и себорал форте слагам, само че тривитамила няма да го ползвам скоро, почивка правя. Да не би косата ми да расте бавно защото на училище я връзвам и ако това е проблема как да я вържа за да не и вреди или как да я нося ? :( ами ако не е вързано стегнато не пречи.. при всеки растежа на косата е различно... 15-20 см. за 8-9 месеца някъде ако ти расте нормално косата...само от толкова неща да не я пренаситиш ;) .. :)

kittenella
09-19-2011, 17:29
Нещо напоследък имам зачервяване на кожата...Не е на самия скалп, ами малко по-нагоре.Напоследък съм използвала само бадемово масло и стоя около 1 час.От какво е?Ако на някой му се е случвало, моля да сподели!
п.С. Сега вече сигурно ще ми кажете едно и също, след като ви кажа, че от момента, преди месец и половина, не съм спирала с маслата и всичко останало, което ми бяхте препоръчали и не съм правила дори една почивка

FuCKkK13
09-19-2011, 17:42
Нещо напоследък имам зачервяване на кожата...Не е на самия скалп, ами малко по-нагоре.Напоследък съм използвала само бадемово масло и стоя около 1 час.От какво е?Ако на някой му се е случвало, моля да сподели!
п.С. Сега вече сигурно ще ми кажете едно и също, след като ви кажа, че от момента, преди месец и половина, не съм спирала с маслата и всичко останало, което ми бяхте препоръчали и не съм правила дори една почивка направи почивка :)

malka_sladkka
09-19-2011, 18:57
Здравейте. Някой може ли да ми каже маска за коса с какао или кафе? Гледах няколко рецепти, като например : кафе, бадемово масло, алкохол, жълтък, кисело мляко, зехтин, оцет ... към нея мога ли да добавя и хининова вода? И в какво количество да са съставките? Благодаря ви :) да.. може да добавиш хининова вода.. иначе количеството по принцип по 1-2сп.л , но ако си с дълга коса повече.. г/д. си прецени на око :)

malka_sladkka косата ти е суха ама въпреки това слагаш 2 омазняващи и 3 изсушаващи съставки... сама помисли дали не трябва да е обратното ;) .. според мен трябва да е обратното щом ти е суха косата :)

Да, така е ама малко късно се усетих... явно тая хума ще я ползвам само за лице. Иначе ефекта беше доста добър поне косата ми беше доста обемна, ама малко по-сухичка стана от по принцип :-o Следващия път няма :)

malka_sladkka
09-19-2011, 19:04
Косата ми е няколко пръста под рамото .. за колко време г/д може да порасне с около 15/20 см според вас? Не я горя, правя си маски с всичко и себорал форте слагам, само че тривитамила няма да го ползвам скоро, почивка правя. Да не би косата ми да расте бавно защото на училище я връзвам и ако това е проблема как да я вържа за да не и вреди или как да я нося ? :(

Минимум година, даже година и нещо. Фризьорка ми е казвала, че косата расте по около 15 см на година. Колкото и да я поддържаш едва ли ще расте с повече от 1-2 см на месец :))

XxInn0cencexX
09-20-2011, 13:15
Вижте какво забелязах.Преди,когато ползвах хининова вода,направо си я капвах от шишето в корените на косата ми и имаше страхотно действие.Откакво си изсипах течността в шише с пулверизатор,вече не ми действа колкото и да пръскам.И ако си мислите,че може да е така защото косата ми е свикнала с хининовата вода,не е така,бях направила почивка,и след нея си я изсипах в шише с пулверизатор.

FuCKkK13
09-20-2011, 14:43
Вижте какво забелязах.Преди,когато ползвах хининова вода,направо си я капвах от шишето в корените на косата ми и имаше страхотно действие.Откакво си изсипах течността в шише с пулверизатор,вече не ми действа колкото и да пръскам.И ако си мислите,че може да е така защото косата ми е свикнала с хининовата вода,не е така,бях направила почивка,и след нея си я изсипах в шише с пулверизатор. или шишето не е било чисто или вече не ти действа :)

ValLoveYa
09-20-2011, 15:07
Днеска си направих маска с:
1 жълтък
2 супени лъжици кис. мляко
2 с. л. мед
1 с. л. коняк
1 с. л. сок от лимон
1 с. л. бадемово масло

Много добре ми подейства на косата, още като отмивах маската косата ми беше много мека.

FuCKkK13
09-20-2011, 15:24
^ колко време стоя с нея ?

bloodymirror
09-21-2011, 09:47
Наистина ли хумата била вредна за косата?

Shantia
09-21-2011, 10:16
Наистина ли хумата била вредна за косата?

...да, но на някои коси защото е консистенция, която изсушава. Подходяща е само за много мазни коси и кожи. В миналото се е използвала като средство, заместващо душ - гела и шампоана. Има много маски за коса с хума, така че ефекта от нея не е толкова летален.

FuCKkK13
09-21-2011, 11:20
^ е не съм съгласна.. хумата е полезна за косата и нейното действие не е само изсушаващо,а и подхранващо.. така че изобщо не съм съгласна ;)

Shantia
09-21-2011, 11:38
^ е не съм съгласна.. хумата е полезна за косата и нейното действие не е само изсушаващо,а и подхранващо.. така че изобщо не съм съгласна ;)

Всеки споделя мнение и опит, на теб как ти подейства на косата? На мен ми я изсуши много и от тогава не съм пробвала отново. :(

FuCKkK13
09-21-2011, 11:57

Всеки споделя мнение и опит, на теб как ти подейства на косата? На мен ми я изсуши много и от тогава не съм пробвала отново. :( ами хумата по принцип има измиващо,изсушаващо и подхранващ действие.... ако ти е мазна косата тогава слагай само хума, иначе ако ти е нормална косата хума + най-малко 2 омазняващи съставки към нея и тогава в маската.. на мен ми действа добре.. от 12 годишна ползвам хума за лице... за косата я ползвам от около 2 и съм доволна, но аз я смесвам с доста други неща.. :) .. иначе майка ми има мазна коса и си прави маска с хума и оцет и й действа доста добре.. едно момиче от моя клас има рядка коса и по-дълга от под раменете 2-3 см. не може да я пусне.. ще изглежда още по-рядка (нейната коса е мн мн рядка, на никой не го пожелавам) .. и тя използваше хума около 3-4 месеца като спря пресата или ползваше преса на 2-3 седмици 1 път. и косата и порасна доста... :) това са моите наблюдения :) ,а и баба ми ми е казвала, че едно време са имали натурална хума и са гълтали по мъничко парченце (един вид като хапче) почти всеки ден (все едно сега Геритамина и т.н. ) защото е полезна.. хем не е била пречиствана нито нищо.. така че :) .. пробвай да направиш маска с хума,бадемово масло,жълтък,рициново масло (може и с зехтин да го замениш) и свинска мас и ще видиш, че действа добре :)

f2f
09-21-2011, 12:38
Много ме е страх.. направих си 2 пъти маска за коса в рамките на една седмица и всеки път като се къпех косата ми падаше МНОГО, а по принцип косата ми почти не пада.. маската е :

2с.л. тривитаминол
1с.л. бадемово масло
1с.л. мед
1с.л. лимонов сок
1с.л. ракия

Нали косата ставала по-хубава от тривитаминола? Нормално ли е да пада първите пъти или да го спирам/или да променя рецептата/.. обяснете ми набързо !!! :(

п.с.:искам мнението на хората, които са го ползвали :P

malka_sladkka
09-21-2011, 14:11
Много ме е страх.. направих си 2 пъти маска за коса в рамките на една седмица и всеки път като се къпех косата ми падаше МНОГО, а по принцип косата ми почти не пада.. маската е :

2с.л. тривитаминол
1с.л. бадемово масло
1с.л. мед
1с.л. лимонов сок
1с.л. ракия

Нали косата ставала по-хубава от тривитаминола? Нормално ли е да пада първите пъти или да го спирам/или да променя рецептата/.. обяснете ми набързо !!! :(

Не съм пробвала точно тая маска, ама тривинатаминола съм го ползвала доста време и не съм имала подобен проблем :shock: Не е ли прекалено много 2 пъти за 1 седмица? Не съм ползвала и едновременно тривитаминол с бадемово масло, ама след маска косата не ми е падала, даже напротив... Не те съветвам повече да си празиш точно тази маска, явно не ти действа добре. :)

tequilasunrisee
09-21-2011, 14:19
Момичета,не знам дали това е правилната тема,но ще можете ли да ми препоръчате хубава безамонячна боя? :)

FuCKkK13
09-21-2011, 14:46

2с.л. тривитаминол
1с.л. бадемово масло
1с.л. мед
1с.л. лимонов сок
1с.л. ракия

Не съм пробвала точно тая маска, ама тривинатаминола съм го ползвала доста време и не съм имала подобен проблем :shock: Не е ли прекалено много 2 пъти за 1 седмица? Не съм ползвала и едновременно тривитаминол с бадемово масло, ама след маска косата не ми е падала, даже напротив... Не те съветвам повече да си празиш точно тази маска, явно не ти действа добре. :)
такам.. 1во е нормално първите пъти да ти пада коса, но това е косата,която скоро ще падне и от задушаването от маската пада по-скоро....може да е и от сезонния косопад... 2ро. маска може да се прави 1-2 пъти седмично.. от доооста време си правя маски 2 пъти седмично и нищо ми няма на косата ;) ... 3то ако е от тривитаминола до следващите 4-5 пъти трябва да спре да пада, ако е сезонен косопад до 1 месец (при всеки е различно, но на мен и повечето момичета от темата започна да ни капе началото на този месец или около тази дата до колкото помня.. при всеки е различно) .. ако ти пада по малко коса не се притеснявай до 1 месец, месец и половина трябва да спре, но ако не е нито от маската,нито от сезонния трябва да ти пада по много коса в продължение на поне 1-2 месеца,за да се притесняваш :)
tequilasunrisee не мога да ти помогна понеже не се боядисвам :)
а аз ще си правя маска утре защото днес нямах време :)

taamara
09-21-2011, 15:27
Момичета,не знам дали това е правилната тема,но ще можете ли да ми препоръчате хубава безамонячна боя? :)
Е, ако имаш възможност - при фризьор с професионална боя.
А ако се боядисваш вкъщи - Палете Делукс - http://www.palette.bg/nashite-produkti/deluxe/deluxe/ , но тук е новата Делукс с масла, аз съм използвала старата Делукс. Цеветът става изключително наситен, боята я държа 20 мин. Но цветовете винаги стават с тон два по-тъмни :-o Е, аз съм доволна и то много.
Не ти препоръчвам боите на Гарниер ..

tequilasunrisee
09-21-2011, 15:35
Е, ако имаш възможност - при фризьор с професионална боя.
А ако се боядисваш вкъщи - Палете Делукс - http://www.palette.bg/nashite-produkti/deluxe/deluxe/ , но тук е новата Делукс с масла, аз съм използвала старата Делукс. Цеветът става изключително наситен, боята я държа 20 мин. Но цветовете винаги стават с тон два по-тъмни :-o Е, аз съм доволна и то много.
Не ти препоръчвам боите на Гарниер ..

Мерси много (:

wiiwa
09-21-2011, 17:01
От известно време косата ми е заплетена , като я реша, а това става често ме скубе и пада доста коса , маски от 4 дена не съм правила а за насъфтялото , не е нацъфтяла

FuCKkK13
09-21-2011, 17:24
От известно време косата ми е заплетена , като я реша, а това става често ме скубе и пада доста коса , маски от 4 дена не съм правила а за насъфтялото , не е нацъфтяла :shock: о, боже .. ти всеки ден ли си правиш маски, че от 4 дена не си :shock: .. може да е суха.. ама моля ти се кажи, че си нямала в предвид точно това,което написа

wiiwa
09-21-2011, 17:53
^ оо объркала съм се .. правя си 2 пъти в седмица , исках да кажа, че не съм правила от 1 седмица 8-)

FuCKkK13
09-21-2011, 18:01
^ оо объркала съм се .. правя си 2 пъти в седмица , исках да кажа, че не съм правила от 1 седмица 8-) ох,добре.. ами суха е... мажи я с някое масло само примерно или стимулант за коса на Икаров.. спрейче на Глис ползваш ли ? .. ако не ползваш си купи ... жълтата серия освен за цъфтеж е и за по-лесно разресване - говоря за цялата серия... иначе повечето спрейчета на Глис олезняват разресването, но специално за това е оранжевото .. :)

brutaLxxbunny
09-21-2011, 21:33
Оф хора,знаете ли как да се отърва от тва досадно бухване на косата? :(

insane7
09-22-2011, 06:57
Отчаяна съм. Никъде не мога да намеря масло от пшеничен зародиш, а уж щях да сменям кристалите с него. :shock:
И кристалите ми свършиха, и масло не мога да намеря, и имам чувството, че косата ми става ужасна. 8-)
Кристалите можеха да се заместят с масло от пшеничен зародиш , нали не бъркам? 8-)

А и да ви попитам; кичури или боядисване? Кое вреди на косата повече или е все едно и също? :-o

nymphadora
09-22-2011, 07:32
Направих си маска с жълтък,кисело мляко,лимонов сок,мед и купешки балсам.Не съм си правила домашни маски от толкова време,ще видя какъв ще е резултата.

katii
09-22-2011, 07:47
Кажете някоя домашна маска за обем ? :-o

strawberry88
09-22-2011, 08:22
Кажете някоя домашна маска за обем ? :-o За да стане косата плътна и да добие желания обем, може да я подхраните с маска от 3 жълтъка, 1.с.л. зехтин и 1 кафяна лъжичка ром. Разбъркайте добре, нанесете сместа и оставете да подейства около 20 минути. Добре е главата да се покрие с кърпа. Преди да се отмие, изплакнете с хладка вода.

katii
09-22-2011, 09:29
^ Мерсии :-)

FuCKkK13
09-22-2011, 09:57
Оф хора,знаете ли как да се отърва от тва досадно бухване на косата? :( балсам ? .. бухва ти защото по принцип ти е такава или защото е суха ?
insane7 не се бъркаш за маслото.. за кичурите и боята не знам не се боядисвам, но знам, че кичурите адски много изтощават косата и ако мислиш да са много т.е. да ти покриват 4/5ти от косата по-добре боядисване ;) .. :)
nymphadora не са ли ти много изсушаващите съставки ?
аз не знам дали ще имам време за маска, но ако нямам ще се намажа със стимулант за коса на Икаров :)

MimiKalcheff93
09-22-2011, 12:15
Мацки ...Днеска се изкъпах с тоя хининов шампоан ...Всичко ок . напръсках се с хининова вода и с тоя себорал.. обаче т'ва мирише ужасно.. та сега ме сърби леко главата... Идеи защо така? И ще се махне ли тая миризма от Себорала ?

brutaLxxbunny
09-22-2011, 14:12
FuCKkK13,бухва,защото попринцип е такава.Далече е от суха.Аз уж пръскам балсам на Глисс срещу бухване,ама no резултат...

FuCKkK13
09-22-2011, 14:45
Мацки ...Днеска се изкъпах с тоя хининов шампоан ...Всичко ок . напръсках се с хининова вода и с тоя себорал.. обаче т'ва мирише ужасно.. та сега ме сърби леко главата... Идеи защо така? И ще се махне ли тая миризма от Себорала ? ми честно казано и мен ме сърбеше няколко пъти после спря,сега пак от време на време ме сърби, но мъничко.. а иначе миризмата.. ми той се слага само в корените, не мисля, че след 1 час изобщо ще я усещаш :)
brutaLxxbunny или масло в краищата или кристали... а, и говоря за балсам, не за флуид... т.е. флуида си е течен балсам ама другите кремообразните, като че ли помагат за това бухване... от мои наблюдения.. :).. купи си и виж.. нищо не губиш, а и ако не ти помогне дай го на някоя приятелка :)

FuCKkK13
09-22-2011, 15:07
забравих да кажа... чудех се дали да си правя маска или да се намажа със стимулант и накрая реших да се намажа със стимулант и да стоя 2-3 часа.. а в неделя ще си направя маска с тривитаминол :)

ValLoveYa
09-22-2011, 15:15
^ колко време стоя с нея ?

2 часа

Colombia
09-22-2011, 15:47
Здравейте :)
От доста време не съм писала.
Направих си маска с кисело мляко,хума и мед.Стоях 1 час.
Отмих я и си втрих отвара от хоприва в корените.Сложих и кристали по краищата.
Като изсъхне ще ви кажа как си усещам косата :)

FuCKkK13
09-22-2011, 16:19
момичета, забелязвам, че повечето от вас си правят или маски само с изсушаващи съставки или такива в които изсушаващите са повече... та да ви питам защо ? .. мазни са ви косите или за нщ друго ?

Colombia
09-22-2011, 16:23
Аз примерно сега целях точно това.Искам да видя как ще ми се отрази.
Иначе,моята си е нормална.Мия я 3 пъти в седмицата.

FuCKkK13
09-22-2011, 16:37
Иначе,моята си е нормална.Мия я 3 пъти в седмицата. значи е нормална и склонна към омазняване, защото повече от 2 пъти в седмицата не е много добре да я миеш :)

Colombia
09-22-2011, 16:42
Да знам!Старая се даже с по 2 пъти да мина на седмица.Когато мога естествено :)

LuniChkaa
09-22-2011, 17:33
Иначе,моята си е нормална.Мия я 3 пъти в седмицата. значи е нормална и склонна към омазняване, защото повече от 2 пъти в седмицата не е много добре да я миеш :)
Това по колко я миеш не винаги определя дали е мазна или не. Имаше период в който я миех всеки ден, но я миех не защотоо ставаше мазна, а формата и къдриците просто ми се разваляха. Можех да я мия и един път на седмица и пак нямаше да е мазна просто формата и се бъгваше. :)

FuCKkK13
09-22-2011, 17:47
Това по колко я миеш не винаги определя дали е мазна или не. Имаше период в който я миех всеки ден, но я миех не защотоо ставаше мазна, а формата и къдриците просто ми се разваляха. Можех да я мия и един път на седмица и пак нямаше да е мазна просто формата и се бъгваше. :) къдравите коси по принцип са сухи ;) .. а и определя ! ... мий я в продължение на месеци през ден или всеки ден да видим после дали ще можеш да издържаш 2-3 дена без да я миеш... та.. сега обяснение защо е така.. защото в корените на косата има себум... колкото повече е тя е толкова повече по мазна (има излишен себум) и става мръсна.. в шампоаните ни има измиващи съставки, като в някой шампоани доста силно измиващи.. когато си миеш косата с шампоан той измива изцяло себума,а косата се нуждае от този себум ест. в определено количество (ако е повече косата е мазна) и като го измиеш предизвикваш косата да си го възстанови.. и като я миеш няколко месеца всеки ден примерно косата свиква всеки ден да ви възстановява себума.. и се получава момента в който ти не измиваш себума няколко дни, но косата е свикнала да си го произвежда и този себум се натрупва и става излишен т.е косата се омазнява :)

nwjsw
09-22-2011, 18:35
Хумата може ли да се купи от аптека или в магазин?Моята коса се омазнява много бързо и бих искала да си купя хума и да си направя маска,че да спре това омазняване. :-#

warmche
09-22-2011, 18:43
Здравейта момичета. Днес си направих маска с всичко възможно :D Сложих и стимулант на Икаров, бадемово масло, хининова вода, зехтин, кисело мляко, оцет, жълтък. Проблем ми беше само миризмата на икаров, но и след като се измих пак остана :D Успях да измия мазнотията добре, сложих си ампули, и косата ми е някава много жива и мекичка :) Но сега ще ме накара да сложа и спрейчето на Глис, че не се трае този стимулант :D

katii
09-22-2011, 18:45
От кафето потъмняваше косата нали ? :-o Ако не, от какво друго може да потъмнее ? 8-)

FuCKkK13
09-22-2011, 18:56
Хумата може ли да се купи от аптека или в магазин?Моята коса се омазнява много бързо и бих искала да си купя хума и да си направя маска,че да спре това омазняване. :-# от аптеката :)
katii от кафе и от вода я която са варени черупки от орех :)

katii
09-22-2011, 19:13
Мерси :)

FuCKkK13
09-23-2011, 07:23
купих си елсев пълно възстановяване 5, дано ми се отрази добре :) някой,който го е ползвал ? :)

insane7
09-23-2011, 07:33
купих си елсев пълно възстановяване 5, дано ми се отрази добре :) някой,който го е ползвал ? :)
кое по-точно си купи от серията ?

FuCKkK13
09-23-2011, 07:58
кое по-точно си купи от серията ? шампоана :)

insane7
09-23-2011, 08:02
аз ако има възможност постоянно бих искала да съм с този шампоан, но го сменям все пак. 8-) сега пак съм си взела и аз от него, доволна съм.
преди ползвах и маската, тя също ми се отрази добре на косата.
сега даже се чудя дали да си купя тази на миосотис или на елсев

brutaLxxbunny
09-23-2011, 08:17

Аз го ползвам и за сега съм доволна.

FuCKkK13
09-23-2011, 08:51
добре.. значи е хубав :) .. и аз бях чувала доста положителни мнения и днес направо отидох и си го купих :)

amalita
09-23-2011, 09:51
Добър ли е този стимулант на Икаров ? :)

FuCKkK13
09-23-2011, 10:50
Добър ли е този стимулант на Икаров ? :) дам :)

Colombia
09-23-2011, 12:35

Аз го ползвам!!!И балсама също :)
Това е ЛЮБИМИЯТ МИ ШАМПОАН!Обичам цялата серия!!!!!!!!!!!! :grin: :grin: :grin:

Обожавам я!!!

MegiBoOm
09-23-2011, 12:56
За жалост обаче в Елсев са набутани почти всички възможни химии.

brutaLxxbunny
09-23-2011, 16:03

Да,доста добър е.

strawberry88
09-23-2011, 16:06

Да,доста добър е. Значи решено е-утре ще си го купя :D .

FuCKkK13
09-23-2011, 16:14
За жалост обаче в Елсев са набутани почти всички възможни химии. като почти всеки шампоан от масовите марки :) ...

LudotoDevoiche
09-23-2011, 16:34
Кое е по-вредно - пресата или машата?

MegiBoOm
09-23-2011, 16:37
Според мен и двете са доста вредни.

Иначе да ти кажа като сверявах съставките му с други шампоани на неговото ниво, имаше доста повече изброени химии, парабени и сулфати в сравнение с останалите.

C0okieMonster
09-23-2011, 16:47
На мен елсев-а хич не ми харесва , не прави пяна изобщо и имам чуството че като се къпя само си заглаждам косата с това нещо, не ми допадна , ама сега съм със сайъс и мога да кажа, че на това вече му се казва шампоан ( и балсама е хубав ) :)

LudotoDevoiche
09-23-2011, 16:49
Хмм незнам защо, но винаги съм си мислела, че машата е по безвредна от пресата...

FuCKkK13
09-23-2011, 16:51
Кое е по-вредно - пресата или машата? ами зависи... ако машата примерно е желязна,а пресата керамична ест. че машата е по-вредна, но иначе еднакво :)
MegiBoOm може.. не съм се заглеждала...а и да е така има доста доволни от него и за това си го купих.. :)
C0okieMonster за мен пък сайъс са пълни боклуци.. само братовчедка ми е доволна от лаковете, иначе и тя от шампоани не е :? ...

dqvolcheto9
09-23-2011, 19:34
Момичета намерила съм си лайка и се чудяя за някаква маска... Може ли да ми помогнете ? А с лайка май се изсветляваше косата или се бъркам.. :)

FuCKkK13
09-23-2011, 20:22
Момичета намерила съм си лайка и се чудяя за някаква маска... Може ли да ми помогнете ? А с лайка май се изсветляваше косата или се бъркам.. :) искаш маска с лайка ли ? :shock: ... да.. за изсветляване е..

RainOfHope
09-23-2011, 21:42
Колко време г/д е добре да се използва един шампоан? :(
Защото в момента моят е от 1 литър, а знам, че при дълга употреба на 1 и същи шампоан, косата свиква и няма действие в/у нея.

MegiBoOm
09-24-2011, 07:23
Ползвай го 2месеца, после един месец с друг и след това пак така. (:

Бтв ти с кой си?

swidinka93
09-24-2011, 10:55
Някой може ли да ми каже нещо,с което да си изсветля косата,защото краищата ми са руси,а нагоре започва с кестеняво и най-отгоре тъмно кестеняво и искам най-отгоре да я изсветля! (не съм се боядисвала и косата ми не беше такава миналата година,от това лято е такава откакто порасна-до кръста е косата ми,а миналата година беше малко под раменете)

ValLoveYa
09-24-2011, 11:02
Някой може ли да ми каже нещо,с което да си изсветля косата,защото краищата ми са руси,а нагоре започва с кестеняво и най-отгоре тъмно кестеняво и искам най-отгоре да я изсветля! (не съм се боядисвала и косата ми не беше такава миналата година,от това лято е такава откакто порасна-до кръста е косата ми,а миналата година беше малко под раменете)

С отвара от лайка или с лимонов сок.

strawberry88
09-24-2011, 11:26
^или с мед

RainOfHope
09-24-2011, 11:30
Ползвай го 2месеца, после един месец с друг и след това пак така. (:

Бтв ти с кой си?
Ами с ето този

http://www.beautyofnewyork.com/upload/2010/alfaparf-salone-real-shampoo-33-81.jpg

и балсама към него. С протеини е за нормална до суха коса :).
А този на картинката е по-силният вариант, за суха и изтощена коса.

strawberry88
09-24-2011, 11:34
^колко струва??

brutaLxxbunny
09-24-2011, 11:55

Има и маски в DM за изсветляване или "изваждане" на русия тон.

LudotoDevoiche
09-24-2011, 11:56
^ Знаеш ли марка или снимка нещо :D Не съм виждала такива...

brutaLxxbunny
09-24-2011, 12:00
Eто http://www.pinkmelon.de/wp-content/uploads/2011/07/blond_kur_jana_teas1.jpg :)

strawberry88
09-24-2011, 12:03
Eто http://www.pinkmelon.de/wp-content/uploads/2011/07/blond_kur_jana_teas1.jpg :)това нали е по-безвредно от боята ???Искам да пробвам ама ме е страх да не е супер вредно :D

LudotoDevoiche
09-24-2011, 12:05
Ако някой напише и съдържанието на тази маска... а също и цена. 8-)

RainOfHope
09-24-2011, 12:25
^колко струва??
около 16 лева :)

strawberry88
09-24-2011, 12:27
^колко струва??
около 16 лева :) мерсиии :-)

lqlq89
09-24-2011, 12:30
^колко струва??

От къде си си го взела?

malka_sladkka
09-24-2011, 12:31
А колко ли време има ефект от това нещо? За други цветове има ли?

strawberry88
09-24-2011, 12:39
А колко ли време има ефект от това нещо? За други цветове има ли? ако говориш за тая маска на Балеа има и за кестенява коса :)

RainOfHope
09-24-2011, 12:39
^колко струва??

От къде си си го взела?
От фризьорският салон, който посещавам. Предполагам, че ако твоята фризьорка работи с christian of roma би трябвало да има каталог и от там да си избереш :) .

FuCKkK13
09-24-2011, 18:14
момичета съгласни ли сте да направя нова тема ? .. тъй като вече нали може само до 100 страница ? ..иначе аз утре ще правя маска :)

Colombia
09-24-2011, 18:29
Аз съм твърдо ЗА новата тема! :)

pressiana
09-24-2011, 18:34
Новите теми се правят от модератор и при 100 страници .. не бързай.
Иначе аз се направих на 6-7 плитки.. ще спя така и да видим какво ще стане.

FuCKkK13
09-24-2011, 18:59
Новите теми се правят от модератор и при 100 страници .. не бързай.
Иначе аз се направих на 6-7 плитки.. ще спя така и да видим какво ще стане. защо да се правят от модераторите ?.. може да им го спестя... :)

FuCKkK13
09-24-2011, 19:11
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?p=9392881#9392881 - новата тема

kalpazanka
09-24-2011, 20:22
Аз.