Влез

View Full Version : Какво им пречи да Вярват.

Страници : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9

gandalfepi4
12-14-2011, 22:10
Ох мамка му, сега се правиш на Джери от Сфера вече. По-добре спри да се държиш като на психотропни вещества.

Оставям те да си лягаш, то като те хване лигнята по-добре да говоря с някое копитно

npp
12-15-2011, 09:21
http://store.picbg.net/pubpic/2E/16/d0dda7839de22e16.jpg
.....

да, Небесното е абсолютно непроменливо и абсолютно независимо от "тъмнината"/злото, но все пак истинският Господ Бог е всемогъщ по отношение на Доброто и за Него не е невъзможно да се нагажда/приспособява към земното, Той може да проникне дори (и) в "тъмнината" вършейки своите съвършенни Добрини оттам, но това го може само Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, а това са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, и никакъв друг бог/господ не е способен на това освен Него, това явление на истинският Господ Бог е познато в Библията под наименованието "Южната Царица"

evropeiski
12-15-2011, 09:43
^ с това исках да се подчертае, че не може с материални показатели да се измерят духовни величини.

gandalfepi4
12-15-2011, 09:47
"Южната Царица"

http://en.wikipedia.org/wiki/Queen_of_Sheba

gandalfepi4
12-15-2011, 09:51
.

Тъй като всяка известна ни комуникация е материална не виждам по каква причина "духовни" неща да нямат материални манифестации, които от своя страна да бъдат измерени доста лесно.

Будистките монаси са перфектен пример

evropeiski
12-15-2011, 10:02
Горе в цитата е показано достатъчно ясно защо, макар да могат да се дадат още други причини.

Вземи една пазарска чанта и се опитай в нея да побереш целия свят, та ти в тази чанта можеш да сложиш само два хляба, и после можеш ли по тези два хляба да съдиш за целия свят (останал извън чантата) какъв е. Същото е по отношение на материално и духовно.

Аааа, в чантата може и да се побере и една лютеничка, че само хляб ше ми приседне.

gandalfepi4
12-15-2011, 10:26
Не ми трябва пазарска чанта - трябва ми от най-малките пликчета. Тези за кламери - в него мога да сложа снимки, мога да сложа писмо, мога да сложа флашка.

Напълно достатъчно че да побере достатъчно информация за някой да си прави поне рудиментарни изводи за нещо.

Отново - в медиума е разковничето.

Мога да видя действията на човек, да измеря и класифирицам чуствата му (fMRI), да определя влиянето му върху света.

Напълно достатъчно ми е за най-общ извод:

Има тибетски монаси, измъчвани в затвори с години, които казват че са много благодарни че вярата им ги е спасила от престъплението да мразят мъчителите си.

Те се хранят като птички, но прекарват гигантска част от времето си в доброволна служба - помагане при строежи на къщи, събиране помощи за бедните, обучение на неуките и пазенене на животните.

В погледът им няма омраза или агресия - виждал съм как шаолински монах демонстрира лекотата с която може да разтроши слепоочието на някой с палец без дори искрица агресия, стръв или увлечение в очите му (нещо което 99% от хората правят по инстинкт), ами като играчка, като някакъв забавен номер, с усмивка. Пълен себеконтрол и филантропия.

Виждам как източни монаси ходят с хирургически маски и филтрират водата си, за да не доведът до смъртта на някоя буболечка.

Виждал съм прозрението в очите, думите и действията на хора като Далай Ламата.

Пак за него съм виждал и как (пак скенери) мозъкът му е оформен, след години обучение, като машина за доброта, себеконтрол и алтруизъм.

Виждам как това състояние продължава до краят на живота им.

Това ми позволява да изследвам този период като затворена система и да си направя заключение.

Може да не е цялата картинка, но ми е достатъчно че да правя изводи и сравнения.

evropeiski
12-15-2011, 10:36
ами все пак Бог не ни е лишил от познание за духовното все пак имаме два хляба и лютеничка, а за останалото трябва вяра. Библията ни дава една по-пълна представа за духовното, толкова колкото Бог е преценил че ни е нужна.

evropeiski
12-15-2011, 10:51
Гандалф, да не се отказа бееее, кажи нещо, чувствам се самотен. Искааааам любооов. И разбирателство също де. Отивам да си кажа молитвата преди обяд.

gandalfepi4
12-15-2011, 11:02
Библията е една гигантска част скучни и ненужни генеалогии, една гигантска част кървища и лъжи за света от стария завет и малко психоза от новия.

Не намирам НИЩО духовно или вдъхновяващо или мъдро там.

Рамаяна, одата за рагнарок, пикник край пътя, къща от листа, някои събрани коани са все неща които са ме вдъхновявали, показвали някаква мъдрост, правили по-добър, понасяли на крила, даващи чуство за висота и разкритие, на катарзис.

Просто имат тази искрица, тази вътрешна красота независимо дали си служат с поетични похвати или дълбочина.

Ти обаче си като мюсюлманите, служителите на лунния бог. Знаеш ли какво казват те:

-Прочети ми книгата. В нея пише и че една шура да прочетеш веднага прозираш божествен замисъл. Гарантирам ти че е така от собствен опит!

-Чел съм, не намирам нищо.

-Е сега, трябва да оригинален арабски да се научиш първо. Да не би да очакваш че титаничният гений на вселенският властелин, който пробива невъобразими, исполински и тъмни бариери като диамантена бургия, който мисли в непознати ни измерения и за който няма закони, правила или пречки няма да бъде тотално спрян и разгромен от едно просто транслитериране?

Същото тука. Дори романи са ме вдъхновявали. Атлас изправи рамене ме вдъхнови повече от библията, в този епос на материализма и духовния аскетизъм, на нищета на въображението имаше двойно повече смисъл, мъдрост и прозрение.

evropeiski
12-15-2011, 11:08
ами ок.........

evropeiski
12-15-2011, 11:09
http://store.picbg.net/pubpic/04/D1/60d797c2a1a904d1.jpg

gandalfepi4
12-15-2011, 11:31
Баща който би гледал как негово дете бива мъчено вечно е неизмеримо по-злокобен и отвратителен от бащата Josef Fritzl.

Отделно, пак спрямо "родителската" (какъв ужасен родител не би се появил никога пред детето си дори когато го вижда да моли) ти аналогия:

http://www.youtube.com/watch?v=P8-Vr_r36Fg

RagioL
12-15-2011, 11:39
gandalfepi4 Какво ще кажеш, следното произведение по смислено ли е от библията :?: :?:

О ти, който си се поставил на Пътя, лъжа е Фантома,
когото ти търсиш. Когато го разбереш, ти ще усетиш
цялата горчивина, зъбът заклещен в Содомовата Ябълка.
Така си бил примамван по Пътя, чийто страх те е отклонявал на далече.
О ти, който крачиш в половината на Пътя, не-фантоми ти се присмиват.
Защото ти крачиш заради краченето.
Така делата ти, те примамват по Пътя, чиято прелест те е отклонявала на далеч.
О ти, който се влачиш към Краят на Пътя, няма вече усилия.
Все по-бързо и по-бързо ти падаш; изтощението е сменено
с Неизразим Отдих.
Защото там Тебе те няма на Онзи Път: ти си станал Пътя.

dreamwalker
12-15-2011, 11:42
За мен атеист е човек, който си мисли, че от едно дърво може да стане мост без никаква намеса ;]]. Сега ще ме нападнат 50 човека сигурно, но за мен беше важно да си изкажа мнението. За пръв път чувам, че мюсюлманите вярват в лунния бог =D Гандалфепик от какво се вдъхновяваш и в какво вярваш са две различни неща.

evropeiski
12-15-2011, 11:45
^ ти си вярваща, ти си вярваща, урааааааааааааааааааааааа

тука сме в червената книга на форума

dreamwalker
12-15-2011, 11:52
Може да съм вярваща, но не съм религиозен фанатик. Между другото, Европейски, имам чувството, че си направил тази тема само за да си намериш занимание. Няма смисъл да караш атеист да повярва, че има Творец. Това е като да караш Гандалф да убие Фродо без причина.

evropeiski
12-15-2011, 11:54
ама ти си била и много умнааа, Урррааааааааааааа

Това което ми казваш е втората хубава мисъл в този форум, която ме вдъхновява и се покланям. Първата мисъл беше "Разумът е нещо лошо,ако не може да осъзнае собст. си граници"

RagioL
12-15-2011, 11:56
^ ти си вярваща, ти си вярваща, урааааааааааааааааааааааа

тука сме в червената книга на форума

По-леко да не скъсаш някой минискус.

evropeiski
12-15-2011, 11:59
^ Като подскочих от радост и много лошо си ударих кракът в масата. Ама чувството на радост заглуши болката

RagioL
12-15-2011, 12:01
А и аз съм вярващ.
Тангра е моето вдъхновение :!: :) :D

gandalfepi4
12-15-2011, 12:04
За мен атеист е човек, който си мисли, че от едно дърво може да стане мост без никаква намеса

http://i.imgur.com/a695v.jpg

.

Сори, схващам идеята но не ми влия особенно. Предполагам заради странната прилика на участта на пътника със съдбата на Ахаб от Моби Дик. Иначе идеята за вечната химера, за недостижимия хоризонт и пречистващото осъзнаване че всъщност не това е идеята ми е доста приятна - за това и споменах Къща от листа и Пикник край пътя

ПП Toва да не е от Paradise lost? Така и не съм го чел още

dreamwalker
12-15-2011, 12:04
Отговор на въпроса какво им пречи да вярват е: собствените им предразсъдъци.

dreamwalker
12-15-2011, 12:07
Какво общо има всичко това с атеизма?

evropeiski
12-15-2011, 12:08
^
^
Така е, така е .....................dreamwalker искам да стана твоето кученце.

playy
12-15-2011, 12:26
Тоа па видя един вярващ и получи оргазъм.За разлика от тебе момичето ми изглежда доста по-умно и в това,че е вярваща в Бог няма нищо лошо,стига да не ръси глупости като теб и нпп.

RagioL
12-15-2011, 12:30
Сори, схващам идеята но не ми влия особенно. Предполагам заради странната прилика на участта на пътника със съдбата на Ахаб от Моби Дик. Иначе идеята за вечната химера, за недостижимия хоризонт и пречистващото осъзнаване че всъщност не това е идеята ми е доста приятна - за това и споменах Къща от листа и Пикник край пътя

ПП Toва да не е от Paradise lost? Така и не съм го чел още

Произведението е от един не особено любим автор на много хора Алистър Кроули.

А самият откъс е от "Книга на лъжите".

evropeiski
12-15-2011, 12:30
еххххх, стари приятелю playy, а помниш ли едно време като бяхме в казармата, как сме яли боб чорбица от една паничка, еехххх спооооменииии,

Auriss
12-15-2011, 12:35
тъпаци.

//

gandalfepi4
12-15-2011, 12:37
Отговор на въпроса какво им пречи да вярват е: собствените им предразсъдъци.

Даниел Еверет - отива на религиозна мисия в Амазонка, където става атеист след след 30ина години християнски живот - той е предубеден

Жена му го напуска, децата му спират дори да си говорят с него за десетилетие - те не са предубедени.

Рики Жервейс - обожава християнската вяра, възприема Иисус за личният си герой, говори си с него всеки ден, рисува го за удоволствие. Става атеист след като осъзнава че всъщност този персонаж не е, нито може да е реален - той е предубеден

Мат Дилахънти - до толкова инвестиран в християнството че започва да учи докторат да стане свещеник. Опитва се да събере всички известни аргументи против позицията му и да им намери отговор, за да донесе християнска любов на възможно най-много хора. В този период той осъзнава че всъщност аргументите против са много много добри и той не може да поддържа позицията си честно и миг повече - той е предубеден

Семейстовото му го отлъчва и обвинява в сатанинство - те не са предубедени

Барт Ерхман - професор по теология. Деконвертира се докато изследва истинноста на библията в късна възраст - той е предубеден

Аз - отгледан религиозен, говерещ си с бог. В един момент осъзнаващ че библията е дословно копиране на митове от стари религии, разните митологични фигури из нея със същите имена, характеристики и "приключения" се намират пак из същите религии, историческите събития и места из нея никога не са съществували според историци, историята на света из нея противоречи на геология, билогия, археология и логика, моралните уроци от нея не са морални, не е логична, абсолютно еднаква е с корана и (не много изненадващо) писанията на евреите. Осъзнаващ гигантските прилики между вярващите в различните религии, перфектните, прости и неотречими психологически изследвания които дават обяснения приликите между тях, въпреки различните им богове. Молещ се за обяснение и не получил такова. Неотказал се и ДО ДЕН ДНЕШЕН от време на време се моля ако има някой да даде някакъв знак - мълчание.

Аз съм предубеден.

Поздравления, току-що, доста грубо при това, постави под общ знаменател около билион хора от различни възрасти, различни образования, професии, раси, полове. Хора с различни истории, хора с различни религии (да, има атеистични религии). Хора, чиято позиция изглежда не разбираш и третираш като плод само и единствено на някаква гнусна черта на нравите им - ти не си предубедена...

Защо ли ми е трудно да ти повярвам?

evropeiski
12-15-2011, 12:57
dreamwalker не прави моята грешка, да изчезваме (let's go)........................ предлагам, да се чакаме на Макдоналдс, айде.
http://store.picbg.net/pubpic/83/F4/a3cf6d79b80183f4.jpg

dreamwalker
12-15-2011, 13:22
Гандалфепик, дадох грешен пример. Трябваше да кажа "защото не осъзнават, че техният разум си има граници".
Вече казах, че няма да карам никого да вярва в Създателя, а вие с Европейски може да изпишете още 100 страници с "аргументи". Приятно писане.

RagioL
12-15-2011, 13:27
Гандалфепик, дадох грешен пример. Трябваше да кажа "защото не осъзнават, че техният разум си има граници".
Вече казах, че няма да карам никого да вярва в Създателя, а вие с Европейски може да изпишете още 100 страници с "аргументи". Приятно писане.

Ще те поправя така леко, на еврото му куца аргументацията и трезвата мисъл.

gandalfepi4
12-15-2011, 13:32
.

Поне тези с които съм интерактирал не смятаме че разумът ни няма граници.

Защо ли в мен започва да се промъква червеят на съмнението че си от онези които уравняват атеисти (не сме убедени че има бог) с АНТИтеисти (убедени сме че НЯМА бог)?

dreamwalker
12-15-2011, 13:38
Можеш да бъдеш какъвто си искаш, но продължавай да се развиваш на интелектуално ниво. Желая ти успех.

gandalfepi4
12-15-2011, 14:00
Можеш да бъдеш какъвто си искаш, но продължавай да се развиваш на интелектуално ниво. Желая ти успех.

Звучи като добра максима и съвет. Подобно, моме

А отностно (вече изтрит) коментара на ретарда - прочети какво пиша бе дебил. Не ме вкарвай в някакви свои си роли. Никога не съм се определял като антитеист.

evropeiski
12-15-2011, 14:05
http://onlinebooks.library.upenn.edu/webbin/book/browse?type=lcsubc&key=Atheism%20--%20Controversial%20literature

офф, аре и мръсния атеист ше се включи

АНТИтеисти (убедени СМЕ че НЯМА бог)
................

gandalfepi4
12-15-2011, 14:12
Aтеист / Антитеист

Aтеист/ Антитеист

Aте/ Антите

A/ Анти

А =/= Анти

Способен ли си да четеш? Аз ли разбирам какво се опитваш да изразиш с практически нищо?

EDIT: И пак си промени мнението, и пак допускайки същата грешка. Това е то. Ти си кретен. Няма какво да се обсъжда повече. Ти болезнено явно искаш аз да бъда нещо, което не съм.

"...(не сме убедени че има бог) с АНТИтеисти (убедени сме че НЯМА бог)..."

Щом можеш да "видиш" това, което ти уядисва, но не можеш да прочетеш предходната част от изречението какво трябва да си говорим? Човек чете по 6 думи едновременно, почти толкова е и разстоянитето между двете "сме"-та, но ти се правиш че не съществува.

Дори и да беше само едно сме, това че ДИРЕКТНО КАЗВАМ какви са ми убежденията трябва ясно да покаже че това или е някаква грешка, или съм се изразил метафорично.

Но не. Ти си знаеш какво искаш да бъда и аз ЩЕ бъда това в твоите очи и нищо друго.

Ако напиша "Според някои вегани съм убиец понеже съм ял месо" ти ще прочетеш "Аз съм осъден психопат, масов убиец". Доказа че така разсъждаваш за други неща, сега и за това.

И после АЗ съм бил кон с капаци. Плюнка жалка. Да направиш грешка веднъж ок, нормално е. Но това кратко изречение колко пъти е трябвало да го прочетеш до сега, да пейстнеш от него...

Ти си просто глупак. Мисловен мастурбатор.

evropeiski
12-15-2011, 14:24
атеист и антитеист се срещнали и започнали да спорят за идеите си: "ааааа ама ние няма за какво да спорим, баси айде да си ходим".

npp
12-15-2011, 14:28
http://en.wikipedia.org/wiki/Queen_of_Sheba

това за "queen of sheba" са измислици, "южната царица" не е човешко/одушевено същество, това е просто "южният" аспект/"южното" явление на Св. Дух, Соломон възпява Св. Дух и Неговите Явления в "Песен на Песните" представяйки го в красив женски образ наречен там "Суламка"(транслитерация: "Shuwlammiyth"), което значи "Духът на Правдата/Мирът", и именно поради това че там Соломон описва женски образ, са произлязли и всички онези измислици относно "queen of sheba".....

gandalfepi4
12-15-2011, 14:35
атеист и антитеист се срещнали и започнали да спорят за идеите си: "ааааа ама ние няма за какво да спорим, баси айде да си ходим".

Спорил съм а антитеисти спрямо позицията им, малоумен, жалък, предубеден, нищожен, психически импотентен, душевен пигмей.

evropeiski
12-15-2011, 14:43
когато човек е убеден че има Бог, се нарича вяра
Когато не е убеден, че има Бог се нарича маловерие
Когато е убеден, че няма Бог се нарича атеизъм
атеѝзъм - Отрицание на съществуването на бог; безбожие, Аз съм си бог.

playy
12-15-2011, 14:53
тъпо,по-тъпо,европейски

gandalfepi4
12-15-2011, 14:53
http://i.imgur.com/a695v.jpg

Казах ти пределно ясно какво вярвам, казах ти и че е каша с речниковите дефиниции. Тъй като мисловния ти процес може да бъде изразен с изумителна акуратност по следния начин:

http://30.media.tumblr.com/tumblr_lkce95wphZ1qb4mzio1_400.gif

и ти си разкъса ректума, за да потвърдиш за пореден път че просто ще се хващаш като удавник за еректирала пишка за всяко зрънце мисрепрезентация за мен, колкото и тривиално да е то, аз нямам какво повече да правя.

Сигурен съм че другите юзъри във форума за разлика от теб не са с aнанцефалия и поне ще ти се посмеят едно хубаво, а аз нямам как да те спася от идиотщината ти, та те оставям да тънеш в блатото на собствената ти глупост и простотия.

evropeiski
12-15-2011, 15:06
а какво е да си атеист и иррелигиозен

а - представка. В състава на думи за посочване на отсъствие или за отричане на това, което се назовава с мотивиращата дума - асиметрия, атеизъм.

gandalfepi4
12-15-2011, 15:21
http://www.youtube.com/user/philhellenes?blend=1&ob=4#p/u/14/r6w2M50_Xdk

Казано по-добре от мен. И отново, казах ти конкретно в какво вярвам. Не се филмирай прекалено много в дефиниции - първите хора наречени атеисти са се назовавали християни. Не бъди клоун

evropeiski
12-15-2011, 15:24
ако е атеист т.е. безбожник не може да е християнин, каквото и ще да казва.

Auriss
12-15-2011, 15:56
blabla
Щом така стоят нещата ,най-учтиво Ви приканвам да натиснете хиксчето в горния десен (или ляв) ъгъл на екрана.

Мнението Ви е последното ,което интересува мен ,както и (убеден съм) посетителите на този раздел. Виж ,обосновката е друго нещо. Ако нямате намерение да ни я дадете отново най-учтиво ви моля да си намерите някакъв цилиндричен обект ,с който да задоволите желанието си за социални контакти с подобни вам същества.

Еврогейчо - прав е гандалфа. Не се пали толкова. Всички грешим - ти повече.

gandalfepi4
12-15-2011, 15:57
Хаха, чак сега разбрах какво се опита да артикулираш с безумното си становище :D

Не чукча такъв, помак. ОТНОВО не разбра нищичко:

The term atheism originated from the Greek ἄθεος (atheos), meaning "without god", which was applied with a negative connotation to those thought to reject the gods worshipped by the larger society. With the spread of freethought, skeptical inquiry, and subsequent increase in criticism of religion, application of the term narrowed in scope. The first individuals to identify themselves as "atheist" appeared in the 18th century.

Преди хиляда години оригиналната дума се е използвала както нашето "безбожник" - неморален, див, езичник, опасен. Ей такива работи. Толкова си глупавичък, глупавичък, глупавичък :D

HolyShit
12-15-2011, 16:08
The first individuals to identify themselves as "atheist" appeared in the 18th century.

LOL ? ........

dreamwalker
12-15-2011, 18:20
Щом така стоят нещата ,най-учтиво Ви приканвам да натиснете хиксчето в горния десен (или ляв) ъгъл на екрана.

Надявам се, че разбираш, че това не е писано в нито един мой коментар. Ако това е някаква шега успя само да ме подразни.

ScarlettS
12-15-2011, 18:35
^
:D :D

Иначе на твоите коментари им липсваха аргументи или поне някакво обяснение, защо мислиш така, но няма проблем, най-често вярващите не си правят труда.

evropeiski
12-15-2011, 18:37
^ с гандалф сте страшна комбина, много поздрави да му пратиш

gandalfepi4
12-15-2011, 18:40
.

Мисля че идеята му беше просто да махне коментара и да остави само hyperlinka (а ла аз), но нещо се е объркало.

ПС Спрямо изказването ти че атеист е невъзможно да бъде убеден в съществуването на някакво божество историята е доказала, че не си права. Аз лично и на двамата тукашни теисти съм им давал карт бланш да ме индоктринират както желаят за известно време. Не успяха, вярно, но при тях се изчерпваше с "Ми насилвай се, преструвай се" от едната страна и "Ми не знам, говори с някой друг" от другата и предполагам е доста лесно да си представиш защо не направих 180° в позицията си.

evropeiski
12-15-2011, 18:42
"...(не сме убедени че има бог) с АНТИтеисти (убедени сме че НЯМА бог)..."

Моя е грешката. Извинявай, не съм забелязал, че ти и на двете си употребил "сме".

dreamwalker
12-15-2011, 18:43
^
:D :D

Иначе на твоите коментари им липсваха аргументи или поне някакво обяснение, защо мислиш така, но няма проблем, най-често вярващите не си правят труда.

Няма смисъл да си губя времето за да търся доказателства към тезата си. Не ми се изписват 3 страници. Аз вече обясних нещо в първия си коментар. Няколко пъти вече казвам, че не ми пука кой в какво вярва, може да продължва да го прави. А, ти Европейски престани да се заяждаш с хората, които не споделят твоите възгледи.

evropeiski
12-15-2011, 18:47
^ какво пък със се заял, те като има кажеш, че са комбина с гандалф за тях това е комплимент и се кефят, споко. Ама и донякъде си права де.

dreamwalker коментарите ти са си много готини, махни ги кво ти говорят.

ScarlettS
12-15-2011, 19:06
^
Учудвам се, че Гандалф толкова време се занимава да ти обяснява разни неща. На мен ми се виждаш безнадежден случай.

Dreamwalker, очаквах да кажеш нещо такова, както и да е.

evropeiski
12-15-2011, 19:10
Абсолютно,
безнадежден случай, че съм вярващ ли - ами благодаря.

А и аз гандалф нищо не съм го молил да ми обяснява. Той го прави на свободна практика

gandalfepi4
12-15-2011, 19:21
Не, безнадежден случай по отношение на комуникирането ти. Да се говори с теб е горе-долу така:

http://www.youtube.com/watch?v=o2oZWpqtNi4

И нямаше да е никакъв проблем ако беше като нпп. Разликата е че ти си абсолютно неспособен да не осереш някоя тема и през пет минути да вкарваш (често обидни, mind you) глупости и генерализации от които ни (най-много "ми") избушват нервите.

evropeiski
12-15-2011, 19:50
Какво друго може да се каже? Ако си толкова тъп че смяташ че изказването ми може да се вземе насериозно заповядай, но не се мъчи да натоварваш някакви ежедневни глупости с някакъв тежък морален заряд...............................Не е nice, да, разбира се. Но е нормално и ненараняващо, триста малоумни маймунки колко ме дразнят такива дебили като тебе като започнат де се превземат като малки фльорци пред надървен кон. Деее...
..................

gandalfepi4
12-15-2011, 20:01
Би било доста хубаво да придружаваш цитати с нещо повече от няколко точки. Знам ли, може и дори да вземем да разберем какво послание се опитваш да предадеш, при това по начин който в сравнение с твоя не прави пияница в алкохолен делириум който блее на улицата докато уринира в гащите си да изглежда като римски оратор в снежни одежди и с горда осанка, чиято многословна реч кара множеството да става на крака и ликува в див екстаз.

evropeiski
12-15-2011, 20:16
Приятел вече не си ми дразнител.
Бог да те благослови.

Благодаря ти за удоволствието, което ми достави да комуникирам с теб. Беше ми интересно.

gandalfepi4
12-15-2011, 20:27
Добре, до след десет минути, или колкото ти трябва този път за да ти изгърми бушона и да започнеш да се правиш на прасе

evropeiski
12-15-2011, 20:32
да ти кажа напоследък наистина чувствам някаква пристрастеност към форума, не знам може би е заради тебе. Наруших си режима на живот, братче.

gandalfepi4
12-15-2011, 20:47
Честно казано не знам какъв живот имаш когато стоя почти до 4 сутринта да си чатиш с нпп оня ден, а и не ставаш ако аз не fuck all-на поредния разговор.

Just sain'

evropeiski
12-15-2011, 20:54
Изненада: жените, които правят
секс с мъж, към когото не
изпитват особени чувства,
остават незадоволени.Поне така
показва ново проучване.

Към жените - Правете секс само с мъжете си.

dreamwalker
12-16-2011, 13:28
Имам въпрос към Гандалфепик и Европейски. Защо си губите времето един с друг, щом като сте наясно, че не можете да си промените възгледите.

Concussion
12-16-2011, 13:45
Имам въпрос към Гандалфепик и Европейски. Защо си губите времето един с друг, щом като сте наясно, че не можете да си промените възгледите.

И аз това се чудя, 23 страници изпълнени с малоумни, напълно безсмислени спорове. Вече направо стана жалко...

gandalfepi4
12-16-2011, 14:13
^ Щото нямам какво да правя напоследък и ми е скучно, а и се вбесявам някой като драска лайна с гордост и маймунски хедонизъм.

Все пак мисля че нещата ще се пооправят поне за малко. Тъпака отиде да осира раздела Секс.

ПС Гандалфепич е, не гандалфепик

evropeiski
12-16-2011, 14:16
ми изкушение

"Истината е", че харесвам гаджето на гандалфа и той ревнува.

evropeiski
12-16-2011, 14:46
При смърт на френски крал някой от присъстващите бърза да произнесе следните думи:
"Кралят е мъртъв,................!".

dreamwalker
12-16-2011, 14:53
ми изкушение

"Истината е", че харесвам гаджето на гандалфа и той ревнува.

Да не си хомосексуален?

evropeiski
12-16-2011, 14:55
не съм! Защо?

dreamwalker
12-16-2011, 14:58
Защото в профила на ГандалфепиЧ пише, че е от женски пол. Следователно аз си правя извода, че гаджето и е от мъжки.

evropeiski
12-16-2011, 15:02
гандалфи си ги сменя, мъж е, жените имат чувства.

dreamwalker
12-16-2011, 15:11
Добре. Ти привърженик на коя религия си между другото? Така и на разбрах, т.е. не съм чела 22 страници.

evropeiski
12-16-2011, 15:14
Православно християнство!!!
Ти?

gandalfepi4
12-16-2011, 15:14
Защото в профила на ГандалфепиЧ пише, че е от женски пол. Следователно аз си правя извода, че гаджето и е от мъжки.

В профила ми и пише че съм на 100 години нали?

Нах, просто нацъках произволно че беше задължително да се попълни.

Пък и по принцип момите не сте такива профанни, вулгарни животни че да пишете в мой стил :D

dreamwalker
12-16-2011, 15:41
В профила ми и пише че съм на 100 години нали?

Нах, просто нацъках произволно че беше задължително да се попълни.

Пък и по принцип момите не сте такива профанни, вулгарни животни че да пишете в мой стил :D

Има всякакви хора ;]]

HolyShit
12-16-2011, 16:24
Православно християнство!!!
Ти?

Тва само ,за да се водиш ли или ? :D

evropeiski
12-16-2011, 16:36
^ Ми макар, че съм много лош, старая се да се боря със злото в себе си.
Ти, вярващ ли си в Бог и ако не си, тогава на кой културист служиш (в смисъл кой ти е любимия културист)
Ако това на профилната картинката си ти, имаш добро тяло като за твоята възраст си супер даже, ама малко трябва да изчистиш в корема.
Вземаш ли нещо или си натурален талант.

HolyShit
12-16-2011, 17:37
Хаха , натурален талант :D:D Само добавки съм вземал преди,сега само протеин 3 дози седмично (само след тренировка) Иначе само храна

А как точно ще вярвам в културист ?
Интересно ми стана,защото и аз съм православен християнин,btw учил съм религия 7-8 години и някак са ме убедили и вярвам в това,което пък нали и е исторически доказано съществуването на Христос и неговата смърт,едиственият,който се връща от онзи свят.

evropeiski
12-16-2011, 18:49
Имам предвид кой ти е любимия културист. Нали всеки бодибилдър си има любимец.
Вземаш ли аминокиселини?

HolyShit
12-16-2011, 18:54
Не,не вземам.

Любими много имам,Арнолд,labrada,lee priest , dorian , alexey lesukov

gandalfepi4
12-16-2011, 23:31
Хаха , натурален талант :D:D Само добавки съм вземал преди,сега само протеин 3 дози седмично (само след тренировка) Иначе само храна

А как точно ще вярвам в културист ?
Интересно ми стана,защото и аз съм православен християнин,btw учил съм религия 7-8 години и някак са ме убедили и вярвам в това,което пък нали и е исторически доказано съществуването на Христос и неговата смърт,едиственият,който се връща от онзи свят.

Единственият който се "връща от онзи свят"? А Лазар? Ами всичките мъртви които излизат от гробовете си и извършват много чудеса на великден? Оправдай си малко повече 7-8 годишното образование бе ей.

А иначе единствения който споменава някакъв Йешуа, който бива разпънат е Йосиф Флавий. Другите споменавания или са доказано фалшификати от по-късен период, или са от хора на които няма особено много основания да им се вярва.

Поуважи си малко претенциите де.

koshtramba
12-17-2011, 07:43
gandalfepi4 пак отсече!

Днеска е NIGHT OF JUMPS, ей! Да гледате, по БНТ1 от 20:45! :)

evropeiski
12-17-2011, 08:28
хи-хи, атеиста пак мира няма, все нещо го чевърка и тормози....................а сърцето скучае.

gandalfepi4
12-17-2011, 09:04
.

http://www.splitreason.com/Product_Images/ac5e703fd1e3.jpg

Това че не съм идиот който повръща произволни тъпизми колкото да си намери занимание като теб не е нещо лошо миличък. Нека и да посоча че ОТНОВО е време да те прасна по недоразвитите ташаци, омотани в gaff, и да те светна че *кхъм* не си бог, а малоумно пишлеме и не знаеш какво става в ничие сърце, не само според мен, но и според библията, върху която с някаква подозрителна наслада сереш:

Only God Knows the Hearts of Men (1 Kings 8:39)

For who among men knows the thoughts of a man except the man's spirit within him? In the same way no one knows the thoughts of God except the Spirit of God (1 Corinthians 2:11)

Още повече искам и да кажа че мисловното и духовно онаниране от колосални размери, изнасилването на съзнанието ти до състояние на някакъв стокхолмски синдром, който ти носи подозрително и мазохистично чуство за удоволствие и стойност не се брои за духовност (разбирай нещо, което става в "сърцето")

А и просто поправях свещенотолайно. Нито съм му се заяждал, нито нищо. Това че не съм като теб да аплодирам правдивостта на всеки който е от "моя отбор" дори когато греши просто показва, че не съм жалък лицемер.

evropeiski
12-17-2011, 09:16
и не знаеш какво става в ничие сърце, не само според мен, но и според библията
ами нали ти сам си го каза че скучаеш бе, я си виж постовете нагоре.

gandalfepi4
12-17-2011, 09:23
Първо, поздравявам умствената акробатика, която току-що извърши със смело отхвърляне на перверзията на която трябва да подложиш съзнанието си, за да го изкривиш до толкова че да уравниш "скучно ми е" със "сърцето ми е празно и атрофирало"

Второ, толкова си тъп че се надявам някой ден да не се задушиш в собствените ти мисловни миазми.

evropeiski
12-17-2011, 09:33
ок.........

evropeiski
12-17-2011, 09:45
^ gandalfepi4
Иначе ти к'во правиш от 2 дена не сме се чували, как е?

koshtramba
12-17-2011, 10:12
Абе, вие сте ега ти олигофрените! :D

gandalfepi4
12-17-2011, 10:16
^ +1

десетобуквие

evropeiski
12-17-2011, 10:23
http://store.picbg.net/pubpic/8D/80/0a749970786a8d80.jpg

Concussion
12-17-2011, 10:48
http://store.picbg.net/pubpic/8D/80/0a749970786a8d80.jpg

Ооо, моля ти се! Завива ми се свят като видя такова нещо.

evropeiski
12-17-2011, 11:00
http://store.picbg.net/pubpic/3C/31/2f3cbdf6d6803c31.jpg

нпп, извинявам се, че Ви безпокоя, но моля Ви, може ли да разясните тази публикация от гледна точка на "варческото безаконие". Благодаря Ви!

Concussion
12-17-2011, 11:39
Aхахахаха, това е ебаси тъпотията, да не си го взел от списание "Братска любов" :D :D :D

npp
12-17-2011, 11:50
http://store.picbg.net/pubpic/3C/31/2f3cbdf6d6803c31.jpg

нпп, извинявам се, че Ви безпокоя, но моля Ви, може ли да разясните тази публикация от гледна точка на "варческото безаконие". Благодаря Ви!

може и без официално делови стил, плюс това думата "варческо" прилича малко на подигравка, всяка суета произлиза именно от света на верческото/духовното беззаконие

evropeiski
12-17-2011, 11:52
^ Concussion
не го знам, това да не е някакво списание на евангелистите?

^npp
обърках се, исках да кажа верческо, а не варческо. Извинявай.

Concussion
12-17-2011, 12:05
^ Concussion
не го знам, това да не е някакво списание на евангелистите?

Де да го знам, виждала съм го преди, пълно е с такива буламачи и тъпи историйки...

evropeiski
12-17-2011, 12:10
вашите евангелисти ли са, защото на там ми биеш малко.

Concussion
12-17-2011, 12:40
Семейството ми не са вярващи, с изключение вече на баба, дядо, но това няма значение. Що питаш?

evropeiski
12-17-2011, 12:50
но баба ти сигурно е евангелистка.
питам просто от любопитство, но ако искаш не ми отговаряй няма да се обидя, все пак това си е твоя работа.

Concussion
12-17-2011, 13:00
Не ги знам като какви се определят, просто си вярват в християнския Господ, както много хора.

evropeiski
12-17-2011, 13:09
[img]http://sto.pbg.net/pubpic/BB/EA/d30971f1d646/img]
той си знае....., приятелю вярващите не падат от Марс

HolyShit
12-17-2011, 13:19
Единственият който се "връща от онзи свят"? А Лазар? Ами всичките мъртви които излизат от гробовете си и извършват много чудеса на великден? Оправдай си малко повече 7-8 годишното образование бе ей.

А иначе единствения който споменава някакъв Йешуа, който бива разпънат е Йосиф Флавий. Другите споменавания или са доказано фалшификати от по-късен период, или са от хора на които няма особено много основания да им се вярва.

Поуважи си малко претенциите де.

Лазар??
Аз говоря за Христос,той за Лазар.
Anyway

gandalfepi4
12-17-2011, 13:22
^ Каза единственият който се е върнал (защо иначе ще го слагам в кавички), когато има много, много повече съживени трупове според библията. За това те поправих.

HolyShit
12-17-2011, 13:28
Религия 8 клас.
False.

gandalfepi4
12-17-2011, 13:52
оооккк.... Лазар не е съживен от Йешуа, мъртвите не са съживени на великден и тези пасажи Йоан 11:1-46, Maтей 27:53 не съществуват. ОК, нямам проблем с това.

evropeiski
12-17-2011, 14:18
http://store.picbg.net/pubpic/BF/5C/4c297a417bdfbf5c.jpg

Concussion
12-17-2011, 14:20
Йоан 11.
32 И тъй, Мария, като дойде там гдето беше Исус и Го видя, падна пред нозете Му и рече Му: Господи, да беше Ти тука, нямаше да умре брат ми.
33 Исус, като я видя, че плаче, и юдеите, които я придружаваха, че плачат, разтъжи се в духа си и се смути.
34 И рече: Где го положихте? Казват Му: Господи, дойди и виж.
35 Исус се просълзи.
36 Затова юдеите думаха: Виж колко го е обичал!
37 А някои от тях рекоха: Не можеше ли Този, Който отвори очите на слепеца, да направи така, че и този да не умре?
38 Исус, прочее, като тъжеше пак в Себе Си, дохожда на гроба. Беше пещера, и на нея бе привален камък.
39 Казва Исус: Отместете камъка. Марта, сестрата на умрелия, Му казва: Господи, смърди вече, защото е от четири дни в гроба.
40 Казва й Исус: Не рекох ли ти, че ако повярваш ще видиш Божията слава?
41 И тъй, отместиха камъка. А Исус подигна очи нагоре и рече: Отче, благодаря Ти, че Ме послуша.
42 Аз знаех, че Ти винаги Ме слушаш; но това казах заради народа, който стои наоколо, за да повярват, че Ти си Ме пратил.
43 Като каза това, извика със силен глас: Лазаре, излез вън!
44 Умрелият излезе, с ръце и нозе повити в саван, и лицето му забрадено с кърпа. Исус им каза: Разповийте го и оставете го да си иде.
45 Тогава мнозина от юдеите, които бяха дошли при Мария и видяха това що стори Исус, повярваха в Него.

Матей 27
50 А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна.
51 И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха,
52 гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени,
53 (които, като излязоха от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град, и се явиха на мнозина).

filmimilmi
12-19-2011, 10:32
http://www.youtube.com/watch?v=eBPqksG9nbA

cvetemoe
12-19-2011, 11:39
Както са се подигравали на Ной преди потопа, така и сега неверници се подиграват на вярващите, всичко се повтаря......... "и няма нищо ново под слънцето".

gandalfepi4
12-19-2011, 12:33
Както са се подигравали на Ной преди потопа, така и сега неверници се подиграват на вярващите, всичко се повтаря......... "и няма нищо ново под слънцето".

Тогава слава Богу че никога не е имало библейски потоп нали?

http://rationalwiki.org/wiki/Global_flood#Issues_with_the_Ark

http://en.wikipedia.org/wiki/Noah%27s_Ark#19th_century

http://www.youtube.com/watch?v=_sD_7rxYoZY

cvetemoe
12-19-2011, 13:08
„Както беше в Ноеви дни, тъй ще бъде и пришествието на Сина Човечески; защото, както в дните пред потопа ядяха и пиеха, женеха се и се мъжеха до оня ден, в който Ной влезе в ковчега, и не узнаха, докле дойде потопът и изтреби всички, - тъй ще бъде и пришествието на Сина Човечески” (Мат. 24:37-39)

gandalfepi4
12-19-2011, 13:56
Супер. Дори и новият завет е боклук. Нямам проблеми с това, още повече и че дава доста сностно обяснение защо митът е изкопиран от по-старата вавилонска религия:

http://en.wikipedia.org/wiki/Gilgamesh_flood_myth

cvetemoe
12-19-2011, 14:31
"Бог е любов" и не лъже, друг е бащата на лъжата.

gandalfepi4
12-19-2011, 14:56
"Love is patient, love is kind. It does not envy, it does not boast, it is not proud. It is not rude, it is not self-seeking, It is not easily angered, it keeps no record of wrongs.

1 Corinthians 13:4-5

I the Lord your God am a jealous God,

exodus 20:5

Then the LORD answered Job out of the whirlwind. Who is this that darkens counsel without knowledge? ... Where were you when I laid the foundations of the earth? ... when the morning stars sang together and all the sons of God shouted for joy? [38:1-2,4a,7]

"A fire is kindled in My anger, and shall burn unto the lowest hell."

(Deuteronomy 32:22)

May they be blotted out of the book of life and not be listed with the righteous.

Psalm 69:28

Ми твоят бог казва какво е любов и казва какво е той. В доста от случаите има директни пасажи които показват че той е неща, които не са съвместими с любов. Дори не ми трябва да прибягвам до това че в библията той избива повече от два милиона и половина души (според някои изчисления неконкретизираните смърти са 25 милиона), за разлика от сатаната, който избива 10 общо.

npp
12-19-2011, 14:56
"потопът" е бил духовен процес, при който всички верчески/духовни беззаконици са били изгонени духовно вън от пределите на "Божието Светилище" и сътвореният от Бог свят за живеене, така че, им е била отнета всяка духовна власт, с която (те) са (се) разполагали в творението на Бога, изгонените духовници/духовни дейци са били най-вече познатите в днешно време (като) древни индийски аватари, гуру, йогини, брахмини, и пр., това са най-големите антихристи/синове на сатана

"Защото е по-добре да страдате(т.е. по-добре е да се подвизавате в вярата), като вършите добро, ако е такава Божията воля, а не като вършите зло. Защото и Христос един път пострада за греховете, Праведният за неправедните, за да ни приведе при Бога, бидейки умъртвен по плът, а оживотворен по дух; с който отиде да проповядва на духовете(т.е. на духовниците/духовните деятели) в тъмницата, които едно време бяха непокорни, когато Божието дълготърпение ги чакаше в Ноевите дни, докато се правеше ковчега(т.е. Божият Завет чрез Ной), в който малцина, то ест, осем души, се избавиха чрез вода(т.е. чрез очистващ/пречистващ дух). Която в образа на кръщението и сега ви спасява, (не измиването на плътската нечистота, но позива към(т.е. но вярата в) Бога на чиста съвест(т.е. чрез чиста съвест)), чрез възкресението на Исуса Христа; Който е отдясно на Бога(т.е. Който още от самото начало винаги е бил единственият Господ), като се е възнесъл на небето, и Комуто се покориха ангели, власти и сили." 1 Петрово 3: 17-22,

"Но имало е лъжливи пророци между людете, както и между вас ще има лъжливи учители(т.е. лъжливи духовни учители), които ще въведат тайно гибелни ереси(т.е. които действувайки по верчески/духовен път ще се опитват да въвеждат гибелни верчески/духовни неправди), като се отричат даже от Господаря(т.е. от единственият истински Господ Исус Христос), Който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел. И мнозина ще последват техните похотливи дела(т.е. техните верчески/духовни беззакония), поради които човеци пътят на истината(или: пътят на правилната вяра) ще се похули. От лакомство(т.е. от верческа/духовна гордост/корист) те ще ви мамят с присторени думи(т.е. с мъдри думи от "тъмнината"); но тяхната присъда, отдавна приготвена, не се забавя, и тяхното погубление не дреме. Защото, ако Бог не пощади и ангели(т.е. дори и някогашните духовници), когато съгрешиха, но ги хвърли в мрака на най-дълбоките ровове, и ги предаде да бъдат вардени за съд; и ако не пощади стария свят(т.е. предишният свят на верческото/духовното беззаконие), но опази с още седем души Ноя, проповедника на правдата, когато нанесе потоп върху нечестивия свят(т.е. върху верческите/духовните беззаконици); тъй също, ако Той осъди на разорение содомските и гоморските градове(сиреч, където се извършваше голямо идолопоклонение на т. нар. идол "Молох") и ги обърна на пепел, и ги постави за пример на ония, които щяха да вършат нечестие(т.е. верческа/духовна неправда), но избави праведния Лот, комуто бе досадил развратния живот на нечестивите(т.е. на содомските идолопоклонници); (защото тоя праведен човек, като живееше между тях измъчваше от ден на ден праведната си душа, като гледаше и слушаше беззаконните им дела(т.е. верческите/духовните им беззакония)); то знае Господ как да избави благочестивите от напаст, а неправедните(т.е. а верческите/духовните беззаконици) да държи под наказание за съдния ден," 2 Петрово 2: 1-9

gandalfepi4
12-19-2011, 15:20
^ Аха, значи онази генеалогия от Люк, която свързва Йешуа с Ной е лъжа. ОК, нямам проблем с това.

cvetemoe
12-19-2011, 15:47
^ gandalfеpi4 15.56 часа

Бог е невидим, неописуем, вездесъщ, не може буквално да се разбира всичко това, което засягаш в мнението си. При четене трябва да се разбира това не в човешки смисъл, а както подобава на Бога, Който е чужд на всяко възмущение, а именно, че Той е Съдия и праведен Въздаятел за всичко, което несправедливо се извършва в тоя свят.

Хора с нечисти мисли, зле тълкуват. Те се поддават с лекота на това, което е най-близко до болното им и паднало мислене.

npp
12-19-2011, 20:15
^ Аха, значи онази генеалогия от Люк, която свързва Йешуа с Ной е лъжа. ОК, нямам проблем с това.

защо да е лъжа?!, нали в цитатите по-горе се вижда че Бог е направил Завета при потопа именно чрез Ной, а столетия по-късно самият Господ се ражда на земята в тяло подобно на човешкото, като все пак родословието от Лука 3: 23-38 не е свързано пряко с Исус, защото Той е бил заченат от Св. Дух без намесата на земният му баща Иосиф, тъй като описаното там родословие е по линия на Иосиф

playy
12-20-2011, 09:41
ама вие сте много кухи...като изхождате от логиката ''Ама щом е написано,в Библията значи е истина.Бог не лъже'' как искате да разберете кво ви се говори?Историята за Ной е брутално преписанана от други митове и е вкарана в Библията,следователно the holy bible не е нещо уникално и боговдъхновено,а е копие на стари религии.Не знам кво още да напиша,че да го разберете тва,въпреки че не ми пука особено дали след това ще вярвате или не.Това е право на личен избор,всеки избира какво да изповядва,но все пак не е грях да си напънеш сивото вещество.

evropeiski
12-20-2011, 10:16
Това е право на личен избор,всеки избира какво да изповядва................
така е, всеки е чел, всеки е преживял, но личния избор е в основата.
http://store.picbg.net/pubpic/FA/E0/3ec920c46ebbfae0.jpg

gandalfepi4
12-20-2011, 10:39
Гейски, това че виждаш някаква написана глупост, която може да бъде брутално подобрена от 2 секундно редактиране извършено от морж страдащ от синдром на Даун, пляскащ със сакатата си опашка по клавиатурата и реагираш така:

http://prikachi.com/images/205/3460205n.gif

понеже изродената ѝ "логика" е единственото нещо, което дава капчица надежда на вътрешното ти дете, страдащо от мега комплекс за малоценност и остра психична ретардация, че фантазията която си е измислило всъщност е от някакво значение за другите, не означава че ние няма да реагираме адекватно; тоест с чуство на такава искренна подигравка че дори не можем да си счупим ребрата и раздерем гърлата от искрен и заслужен смях, а само стоим пред компютрите, опитваме се да поемем дъх през сълзи и се пляскаме по бедрата като кретени и на пресекулки се мъчим да си напълним дробовете поне за малко с богат акомпанимент от съскащи и хъхрещи звуци.

Избор. Ташаци, и ти и цветьо си показахте че избор за вас означава някакво фантазиране. Единия казва да се преструваш че вярваш, другия казва че всъщност е направил избор, но не знае в какво се изразява.

Не разбирате ли бруталната истина, че сте форумните буфони наистина?

npp
12-20-2011, 11:43
така е, всеки е чел, всеки е преживял, но личния избор е в основата.
http://store.picbg.net/pubpic/FA/E0/3ec920c46ebbfae0.jpg

не е точно така, защото наистина по начало у всеки човек го има нещото, което в Новият Завет на Библията е наречено "вяра", но по принцип досега не на всеки бе дадено да бъде вярващ, защото по принцип "вярата" е била създадена от Бога и дадена от Него специално за целите на Божието Спасение за всички човеци/одушевени, така че, наистина не е никакъв проблем една съвсем обикновенна вяра в Бога, но какво щеше да бъде ако само човеците, които вярват в Бог можеха да дишат, живеят, действуват, и пр.?!, нямаше ли да се окаже някак си несправедливо спрямо останалите, и то само защото те не вярват в Бога?!, затова и "вярата" е два вида, първият е онази употребявана от професионалните, задълбочените/систематичните и обикновенните вярващи, докато вторият е онзи, когато Бог се грижи за невярващите по отношение на вярата за нещата относно, които те не могат сами да се грижат.....

"И тъй, где остава хвалбата? Изключена е. Чрез какъв закон? чрез закона на делата ли? Не, но чрез закона на вярата. И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра, без делата на закона. Или Бог е Бог само на юдеите(т.е. на вярващите), а не и на езичниците(т.е. но не и на невярващите)? Да, и на езичниците е(т.е. и на невярващите е). Понеже същият Бог ще оправдае обрязаните(т.е. духовниците/вярващите) от вяра и необрязаните чрез вяра(т.е. докато в същото отношение при невярващите е така че самият Той се грижи за тях на вместо тях, понеже в това се състои и самата вярност). Тогава, чрез вяра разваляме ли закона? Да не бъде! Но утвърждаваме закона." Римляни 3: 27-31

и така, "вяра" значи преди всичко вярност по отношение на Любовта към и Спасението за човеците/одушевените, които неща са от истинският Господ Бог, така че, от една страна е "вярата" на вярващите, а от друга "вярността" към невярващите.....

evropeiski
12-20-2011, 11:59
^ това, че някой не вярва не означава, че Бог не се грижи за него. Бог на всеки е дал този живот и му дава равна възможност да избере на кой ще служи във вечността. Но все пак Бог спасява, но на сила никой не принуждава.

gandalfepi4
12-20-2011, 12:08
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&list=FLKbZ5hy-u1nfhzGcf4ywsrA&v=A2UfV5TFiFs#t=459s

Тази една минута е предостатъчна. Хиляда пъти те закопават в миризливата кочина на личността ти.

npp
12-20-2011, 12:21
^ това, че някой не вярва не означава, че Бог не се грижи за него. Бог на всеки е дал този живот и му дава равна възможност да избере на кой ще служи във вечността. Но все пак Бог спасява, но на сила никой не принуждава.

е как ти се вижда/струва ако родителите след като родят децата си ги закарат насред джунглата и ги изоставят там завинаги на произвола?!, нима невярващите не са най-малки бебета в верческо/духовно отношение, след като дори не знаят че има Бог и не са наясно с нещата в/от вярата, или най малкото защото не проявяват интерес към такива неща?!, каква сметка има Бог да погубва онова, което е "(по-)сял" и "култивирал" в продължение на 5-6 хилядолетия, а това са милиарди човешки същества?!, има ли такъв земевладелец, който да сее и култивира за да унищожи накрая посятата и отгледаната от него зряла земеделска продукция?!, нима Бог е лош, зъл, неправеден, грешен?!, но писано е че именно Той е Спасителят, докато човекоубиецът е дявола

"И ето волята на Този, Който Ме е пратил: от всичко, което Ми е дал, да не изгубя нищо, но да го възкреся в последния ден."(Йоан 6: 39), като се има предвид че Исус е самият Господ на цялата тази вселена и че всички(-те) човеци/одушевени са му дадени от Отца,

"Внимавайте да не презирате ни едно от тия малките(т.е. нито един от човеците), защото ви казвам, че техните ангели на небесата винаги гледат лицето на Отца Ми, Който е на небесата. [Защото Човешкият Син дойде да спаси погиналото]. Как ви се вижда? Ако някой човек(т.е. ако някой Добър човек) има сто овце и едната от тях се заблуди, не оставя ли деветдесетте и девет, и не отива ли по бърдата да търси заблудилата се? И като я намери, истина ви казвам, той се радва за нея повече, отколкото за деветдесетте и девет незаблудили се. Също така не е по волята на Отца ви, Който е на небесата, да загине ни един от тия малките(т.е. нито един от човеците)." Матей 18: 10-14,

"И проводи пред Себе Си пратеници, които отидоха и влязоха в едно самарянско село да приготвят за Него. Но не Го приеха, защото лицето Му беше обърнато към Ерусалим(т.е. защото го видяха че беше духовник, а те не обичаха лицемерието на тамошните духовници сиреч на книжниците и фарисеите). Като видяха това учениците Му Яков и Иоан, рекоха: Господи, искаш ли да заповядаме да падне огън от небето и да ги изтреби [както стори и Илия]? А Той се обърна и ги смъмра; [и рече: Вие не знаете на какъв сте дух; защото Човешкият Син не е дошъл да погуби човешки души(т.е. защото истинският Господ Бог никога не погубва човеците/одушевените), но да спаси(т.е. но винаги е техен Спасител]. И отидоха в друго село." Лука 9: 52-56,

"Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слушате Моето учение. Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си(т.е. верчески(-те)/духовни(-те) неправди/беззакония). Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината(т.е. и не устоя в Любовта към човеците/одушевените); защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа(т.е. когато свидетелства омраза/презрение към човеците/одушевените), от своите си говори, защото е лъжец(т.е. защото е човекомразец), и на лъжата баща. А понеже Аз говоря истината, вие не Ме вярвате. Кой от вас Ме обвинява в грях? Но ако говоря истина, защо не Ме вярвате?" Йоан 8: 43-46,

"Всеки(т.е. всеки духовник/вярващ), който мрази брата си, е човекоубиец; и вие знаете, че в никой човекоубиец не пребъдва вечен живот." 1 Йоаново 3: 15

evropeiski
12-20-2011, 12:27
то е ясно, че всички човеци са от Бога, но ще се спасят само тези, който изберат добрата страна. За останалите, то си е казано:

"А на страхливи и неверни, на мръсници и убийци, на блудници и магьосници, на идолослужители и на всички лъжци делът им е в езерото, що гори с огън и жупел; то е втора смърт."

npp
12-20-2011, 12:37
то е ясно, че всички човеци са от Бога, но ще се спасят само тези, който изберат добрата страна. За останалите, то си е казано:

"А на страхливи и неверни, на мръсници и убийци, на блудници и магьосници, на идолослужители и на всички лъжци делът им е в езерото, що гори с огън и жупел; то е втора смърт."

как така "които изберат добрата страна"?!, че кой освен истинският Бог знае коя е добрата и коя лошата?!, нима онези, които не знаят и правят неправилен избор поради незнание и слабост, защото са бебета, трябва да бъдат погубвани?!, например, ти би ли искал да бъдеш погубен само защото не си знаел че си отворил вратата на човека, който е (бил) заключен, и който те е помолил да му помогнеш, но без да знаеш че е опасен престъпник?!, а иначе ако знаеш и си го направил при все че знаеш, тогава може и да отнесеш някаква санкция, но защо прочие Бог да накаже невинните (бебета/деца)?!

"Всяко нещо, което е съществувало, вече си е получило името; И известно е, че оня, чието име е Човек, Не може да се състезава с по-силния от него(например: с истинският Господ Бог). Понеже има много неща, които умножават суетата, То каква полза за човека? Защото кой знае кое е добро за човека В живота, във всичките дни на суетния му живот; Който минава като сянка? Понеже кой ще извести на човека Какво ще бъде подир него под слънцето?" Еклесиаст 6: 10-12

evropeiski
12-20-2011, 13:11
аз говоря за съзнателните хора, които осъзнават света и могат да изберат Библията, но не го правят и си остават от другата страна.
При децата е по-различно.

npp
12-20-2011, 13:22
аз говоря за съзнателните хора, които осъзнават света и могат да изберат Библията, но не го правят и си остават от другата страна.
При децата е по-различно.

какво значи "съзнателните хора"?!, нима имаш предвид човека, който колкото и да е интелигентен но все пак не може да намери съществуването на Бог за факт?!, никаква интелигентност, та ако ще и свръх-интелигентност, не може да бъде гаранция за това дали надареният с нея ще повярва в Бога или не, това зависи от самият Бог, и от никой друг, познавал съм дори и свръх-интелигентни хора, които така и не можаха да повярват в Бог, по простата причина че те не намериха неговото съществуване за факт, просто защото Бог не им отвори "сърцето" за да повярват - това е

evropeiski
12-20-2011, 14:06
какво значи "съзнателните хора"?!, нима имаш предвид човека, който колкото и да е интелигентен но все пак не може да намери съществуването на Бог за факт?!........................ свръх-интелигентни хора, които така и не можаха да повярват в Бог, по простата причина че те не намериха неговото съществуване за факт, просто защото Бог не им отвори "сърцето" за да повярват - това е
А кажи тогава какво ще стане с тези хора. А и това че не могли да си докажат Бог, може ли де е някакво оправдание, след като Бог казва да вярват.
аз ще ти кажа по-натам и моята позиция.

filmimilmi
12-20-2011, 14:25
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&list=FLKbZ5hy-u1nfhzGcf4ywsrA&v=A2UfV5TFiFs#t=459s

Защо вярващите в темата прескочиха отново логиката? Наистина се замислете върху вярата си! Ако допуснем, че дори човечеството да е на няколко хиляди години, тогава защо Бог праща сина си (който някак си всъщност е самият Той), чак след няколко хилядолетия кръвопролития на земята, решавайки да се намеси точно тогава с толкова голямо закъснение? Защо не го е направил по-рано? Защо не го е пратил да обиколи и други континенти, така че "формулата за спасение" да е била общодостъпна за китайците или индианците, които от тогава до преди няколко столетия са живели без знанието как да се спасят? По тази логика било ли е справедливо спрямо всички души, които са нямали възможност да се научат да боравят с точната религия, защото тя просто е "нямала път" през родните им места...

Когато се родиш не виждаш Бог, не го и чуваш, а просто ти казват, че Той съществува, но е невидим. Виждаш единствено сина му на картини или икони така както авторите им си го представят. Започваш да вярваш, че изглежда точно така. По същия начин както вярваш, че Дядо Коледа съществува, защото възрастните ти показват как изглежда понеже го има навсякъде - в детските филмчета, онзи тип с фалшивата брада, който идва по Коледа в детската градина и вади подаръци от чувала, този който е на коледните картички. Той вижда и чува всичко, защото някак си непрекъснато те наблюдава, а послушните деца възнаграждава с подаръци... Същото е и с Бог. Вижда и чува всичко постоянно. Родителите вярващи ти вменяват чувство за вина, защото ти казват, че пред Бог всички сме грешни още, когато се родим заради греха на далечните ти роднини Адам и Ева... Трябва да вярваш, че никога не знаеш дали си постъпил правилно и постоянно да се молиш за прошка... Както едно малко дете се страхува да направи бели, защото очаква да му се подари радост в края на годината, така е и при възрастните вярващи, които постоянно се страхуват дали грешат, защото очакват радост след края на живота си - в случая да им се подари вечен живот.

Ами, ако сте избрали погрешната вяра, ако всичките ви въпроси нямат само един единствен отговор, ако сте използвали живота си само като чакалня живеейки в страх и очакване на "Деня на Страшния съд"? Естествено при такъв развой на събитията едва ли ще съществувате, така че да може да си зададете тези въпроси и да им търсите отговорите, но все пак защо не се опитате да си отговорите приживе. Допуснете поне за миг какво щеше да е различно в живота ви, ако не следвахте догмите...

npp
12-20-2011, 15:00
А кажи тогава какво ще стане с тези хора. А и това че не могли да си докажат Бог, може ли де е някакво оправдание, след като Бог казва да вярват.
аз ще ти кажа по-натам и моята позиция.

истинският Господ Бог е приготвил Спасение за тях, и то дори съвсем директно Спасение, няма нужда от това всеки да става вярващ задължително, плюс това никъде в Библията не пише че всеки човек е длъжен да доказва че има Бог, нито път някъде е писано че всеки човек е длъжен да става вярващ, именно това е написано в Библията, вярата е дадена за да се спасява чрез нея, а не за да става всеки вярващ, то е ка(к)то в медицината/болниците/клиниките където докторите/лекарите/хирурзите са там за да лекуват/спасяват всеки човек, който се нуждае, а не за да съдят защо не всеки човек е докротор/лекар/хирург, те дори наричат нуждаещите се от медицинска помощ "пациенти", защото това е съвсем нормално/естествено да има доктори но и пациенти, иначе дори и докторите нямаше да бъдат доктори ако на света нямаше нито един човек, който да се нуждае от медицинска помощ, и така, вярата е дадена за да се спасява, а не за да бъде съден всеки човек, който не е вярващ за това че не е вярващ, ето защо на много места в Библията е писано че не бива да се съди/осъжда (както в Матей 7:1-2)

още от самото начало Бог е определил да има две категории хора, духовници и потребители, не е задължително всеки да вярва, нито пък би имало смисъл от това всеки да стане духовник, както дори би била смешна ситуация, в която всеки човек е или (да) трябва да стане министър, премиер, или президент, що за суета, ето защо навсякъде в Библията пише че за човеците Бог е просто Любов но не и някакви задължителни верчески/духовни знания, като даже пътят на верческите/духовните знания е строго противопоказен, ето защо още в самото начало Бог казал на човека че може да яде от всяко "дърво" на раят, но че отвъд раят има "дърво", което не е добро за човека и че то е верческият/духовният път за придобиване на верчески/духовни познания, така че, просто няма смисъл от това невярващите да бъдат съдени за дето са невярващи, това че са невярващи воже да се окаже определено от Бога, докато това да бъдат превърнати в вярващи/религиозни/набожни може да се окаже от дявола вместо от Бога, и така мнозина да бъдат вкарани в прегрешение, което може още да навреди сериозно не само на тях но и на цялото човечество, така че, няма защо да се бърза с такова нещо, нито пък си заслужава да съдиш някой само защото не е вярващ, иначе това би било като да съдиш някой само защото не е завършил медицина с отличен.....

"Обрязването(т.е. само по себе си в истинският Господ Бог, вярата) е нищо, и необрязването(т.е. и невярата също) е нищо, но важното е пазенето на Божиите заповеди." 1 Коринтяни 7: 19,

"Понеже в Христа Исуса нито обрязването(т.е. нито вярата сама по себе си има) има някаква сила, нито необрязването(т.е. нито невярата), но вяра(или: вярност), която действува чрез любов." Галатяни 5: 6,

"Защото в Христа Исуса нито обрязването(т.е. нито вярата сама по себе си) е нещо, нито необрязването(т.е. нито невярата), а новото създание." Галатяни 6: 15

evropeiski
12-20-2011, 15:11
За мен ти си в абсолютна заблуда, коренно различаваща се от православната гледна точка - всеки трябва да вярва, не само свещениците. В Библията никъде не е казано, че трябва да вярват само свещениците, а всички.
Така и не ми каза от коя секта си или дали си Католик или протестант, православен не може да си, вече го разбрах, но мисля че и католик не си, нито протестант, защото до колкото съм запознат до някъде с техните възгледи, твоите са различни.

То май според тебе всички ще се спасят а?

npp
12-20-2011, 15:16
За мен ти си в абсолютна заблуда коренно различаваща се от православната гледна точка - всеки трябва да вярва, не само свещениците. В Библията никъде не е казано, че трябва да вярват само свещениците, а всички.

виж, това че всички трябва да станат Добри е вярно, както също и това че само/единствено Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог може да ги превърне в такива, ето защо е и вярата дадена от Бога на човеците, които искат да бъдат духовници т.е. Верчески/Духовни Божии служители, за да се издейства/осигури по-бързо Спасението от Него за всички човеци/одушевени, така че, много важна/повратна точка от Писанието е да се разбере че думата "вяра" там означава преди всичко: вярност към Божието Спасение за всички човеци/одушевени - това е

пп. иначе както казва дори и гандалф, вярата е като някаква привилегия, с която се хвалят всички привигилегировани с/чрез нея, съдейки непривилегированите, но без да вършат нещо полезно за човечеството с нея.....

evropeiski
12-20-2011, 15:21
вярата е дадена от Бога, но Бог не насилва никой. Вярата е от Бога, но който не иска да я приеме, погива.
Пример: Ти си гладен, аз те обичам и ти давам бонбон, ти обаче не искаш да го вземеш и го хвърляш и оставаш гладен.
Бог дава но насила не кара.

пп. иначе както казва дори и гандалф, вярата е като някаква привилегия, с която се хвалят всички привигилегировани с/чрез нея, съдейки непривилегированите, но без да вършат нещо полезно за човечеството с нея.....

така е, трябва вяра и след това дела.
аз казвам че съм вярващ но не казвам че заслугата за тази вяра е моя. Човек трябва само да направи избор, а останалото го дава Бог.

чао засега, излизам

npp
12-20-2011, 15:41
вярата е дадена от Бога, но Бог не насилва никой. Вярата е от Бога, но който не иска да я приеме, погива.
Пример: Ти си гладен, аз те обичам и ти давам бонбон, ти обаче не искаш да го вземеш и го хвърляш и оставаш гладен.
Бог дава но насила не кара.

добре де, кой човек въобще няма да иска да му е добре, особенно когато е за продължителен период от време?!, дори и ако/да предпочете да отиде в вечни мъки, но когато го налегнат големите непрестанни мъки тогава няма ли най-малкото още до първите няколко дена/месеца да поиска дори пълно/вечно освобождение от страданията?!, и нима ако едно бебе пълзейки предпочете да се втурне към някаква пропаст бдящите над него негови родители не ще го избавят?!, на бебетата може да им се искат всякакви опасни за тях неща, но как родителит биха допуснали дори и веднъж те да стигнат до край(-я, -ност) в своята заблуда?! - хайде следващият път да се стараеш да бъдаш по-разумен относно тези неща, а не да чакате все някой да ви сервира всичко наготово без да си мръднете дори и малкото пръстче.....

така е, трябва вяра и след това дела.
аз казвам че съм вярващ но не казвам че заслугата за тази вяра е моя. Човек трябва само да направи избор, а останалото го дава Бог.

чао засега, излизам

глупаво лудо младо, как ви залъгаха онези фарисеи с такива простотии?!, най-напред трябва любов към човеците/одушевените, а чак после е вярата, като при това е важно да бъде не каква да е, но именно правилната вяра в Онези, Които наистина са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, така може и да се получи нещо настина поне малко Богоугодно, иначе дори въобще не си (и) заслужава да започваш с практикуването/упражняването на вяра(-та)..... - научете си уроците, и тогава елате да свидетелствувате, дон-кихотщината не струва и една стотинка.....

"Възлюбени, да любим един другиго(т.е. да обичаме всички човеци/одушевени), защото любовта е от Бога; и всеки, който люби, роден е от Бога и познава Бога. Който не люби, не е познал Бога; защото Бог е любов. В това се яви Божията любов към нас, че Бог изпрати на света Своя единороден Син, за да живеем чрез Него. В това се състои любовта, не че ние сме възлюбили Бога, но че Той възлюби нас и прати Сина Си като умилостивение за греховете ни. Възлюбени, понеже така ни е възлюбил Бог, то и ние сме длъжни да любим един другиго(т.е. всички останали/други човеци/одушевени). Никой никога не е видял Бога; но ако любим един другиго(т.е. но ако винаги обичаме човеците/одушевените), Бог пребъдва в нас, и любовта към него е съвършена в нас. По това познаваме, че пребъдваме в Него и Той в нас, гдето ни е дал от Духа Си(т.е. от Любовта Си, понеже Бог е Любов). И ние видяхме и свидетелствуваме, че Отец прати Сина Си да бъде Спасител на Света. Ако някой изповяда, че Исус е Божият Син, Бог пребъдва в него, и той в Бога. И ние познаваме и сме повярвали любовта, която Бог има към нас. Бог е любов; и който пребъдва в любовта(т.е. в Любовта към човеците/одушевените), пребъдва в Бога, и Бог пребъдва в него. В това се усъвършенствува любовта в нас, когато имаме дръзновение(т.е. когато имаме Съвършенна Любов за спасение на всички човеци/одушевени) в съдния ден, защото, както е Той, така сме и ние в тоя свят. В любовта няма страх(т.е. в Любовта няма желание за неспасение/погибел), но съвършената любов изпъжда страха(т.е. изпъжда всяко пренебрежение относно Спасението от Бога за всички човеци/одушевени); защото страхът има в себе си наказание(т.е. неспасение/погибел, и дори убийство), и който се страхува, не е усъвършенствуван в любовта. Ние любим [Него], защото първо Той възлюби нас. Ако рече някой: Любя Бога, а мразя брата си(т.е. а мряза/презирам някой от човеците/одушевените), той е лъжец; защото, който не люби брата си(т.е. човека), когото е видял, не може да люби Бога, Когото не е видял. И тая заповед имаме от Него: Който люби Бога, да люби и брата си(т.е. най-напред да обича всички човеци/одушевени)." 1 Йоаново 4: 7-21

gandalfepi4
12-20-2011, 16:51
.

Невидим и недокосваем бонбон в мръсна ръка, даван от още хиляда души които казват че техния бонбон е истински, а всички други са откачени.

EDIT: Доста ми е забавно да ви гледам как се обвинявате в неразбиране на текст, при положение че имате "вяра" и това уж би следвало да е 99% достатъчно :D

evropeiski
12-20-2011, 20:01
^ вярата е само началото на отношението човек - Бог
трябва вяра, след това дела от вяра и покаяние.

evropeiski
12-20-2011, 20:22
глупаво лудо младо, как ви залъгаха онези фарисеи с такива простотии?!, най-напред трябва любов към човеците/одушевените, а чак после е вярата, като при това е важно да бъде не каква да е, но именно правилната вяра в Онези, Които наистина са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, така може и да се получи нещо настина поне малко Богоугодно, иначе дори въобще не си (и) заслужава да започваш с практикуването/упражняването на вяра(-та)..... - научете си уроците, и тогава елате да свидетелствувате, дон-кихотщината не струва и една стотинка.....
Първо е вярата, а любовта трябва да произлиза от вярата в Бога.
"В Христа Иисуса нито обрязването има сила, нито необрязването, но вярата, която действува чрез любов".

Не можеш да угодиш на Бог без първо да вярваш, че той съществува.
"А без вяра не е възможно да се угоди Богу; защото оня, който дохожда при Бога, трябва да вярва, че Той съществува"

gandalfepi4
12-21-2011, 11:07
Тогава колко жалко че както психопатите са родени без капацитета за емпатия и човеколюбие аз съм роден, обречен на неспособност да вярвам в нещо, за което няма доказателства, но има стотици оборвания и което е ужасяващо неморално.

evropeiski
12-21-2011, 11:48
всеки въпрос си има отговор и от гледна точка на християнството.

npp
12-21-2011, 11:53
Първо е вярата, а любовта трябва да произлиза от вярата в Бога.
"В Христа Иисуса нито обрязването има сила, нито необрязването, но вярата, която действува чрез любов".

Не можеш да угодиш на Бог без първо да вярваш, че той съществува.
"А без вяра не е възможно да се угоди Богу; защото оня, който дохожда при Бога, трябва да вярва, че Той съществува"

то си ти личи че само вярваш и че в теб няма любов но че вярата ти е безплодна и дори лоша, след като бързаш да съдиш хора, които дори не знаят че има Бог, и то съдейки ги само защото не са вярващи, но пак ти напомням че не напразно е написано (това) че "Бог е Любов", иначе щеше да пише нещо друго, като например, че Бог е вяра, или дори, че Бог е знание, това че вярата е вяра е така, иначе ако не беше така сега нямаше да има нито едно "библейско" Св. Писание, тъй като имено вярата е основната тема в/на Св. Писания, но научи си урока че най-напред Бог е Любов към човеците и че чак после е вярата, защото иначе вярата може да бъде безплодна т.е. без делата на Правдата т.е. Съвършенната Любов, ти просто игнорираш много от свидетелствуваните от истинският Господ Бог и неговите свидетели неща и съвсем нахакано и нагло идваш с някакви си твои разбирания, сякаш ти си единственият Бог в вселената, но важно е на базата на какво е градяна вярата, защото ако още от самото начало е градяна на базата на Любовта/Правдата тогава тя ще е правилна(праведна) вяра, но ако е градяна на базата на нещо друго тогава тя ще бъде неправилна(неправедна), така че, например как ти се вижда/стурва ако имаш деца и те не дай Си Боже се окажат насред пожар и ти вместо да ги спасяваш съвсем директно започнеш единствено да вярваш и да се молиш за тях но ако въпреки това не дай Си Боже Той не ги спаси само от вярата и молитвите ти?!, и така, любовта е по-важна от вярата

"Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка. И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм. И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне(т.е. на всякакви жертвоприношения), а любов нямам, никак не ме ползува. Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща вяра(т.е. вярна е в всички ситуации), на всичко се надява(т.е. винаги обича), всичко търпи. Любовта никога не отпада; другите дарби, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще се прекрати. Защото отчасти знаем и отчасти пророкуваме; но когато дойде съвършеното, това, което е частично, ще се прекрати. Когато бях дете, като дете говорех, като дете чувствувах, като дете разсъждавах; откак станах мъж, напуснал съм детинското. Защото сега виждаме нещата неясно, като в огледало, а тогава ще ги видим лице с лице; сега познавам отчасти, а тогава ще позная напълно, както и съм бил напълно познат. И тъй, остават тия трите: вяра, надежда и любов; но най-голяма от тях е любовта." 1 Коринтяни 13: 1-13

evropeiski
12-21-2011, 12:04
Човеко, лош съм, но ти не можеш да служиш на Бог без първо да вярваш, че Той съществува.
Има заповед Любов към Бог, но как можеш да имаш любов към Бог, преди да повярваш, че Той съществува.

ПП: И колко пъти да ти кажа, че аз не игнорирам делата, и досега ти повтарям, че след вярата си човек трябва да върши дела, но тези дела са от вяра и едно от тези дела на вярата е любовта.

npp
12-21-2011, 12:24
Човеко, лош съм, но ти не можеш да служиш на Бог без първо да вярваш, че Той съществува.
Има заповед Любов към Бог, но как можеш да имаш любов към Бог, преди да повярваш, че Той съществува.

човече, от Писанието достатъчно ясно се вижда че в началото преди грехопадението човеците адам и ева въобще не са имали нужда от верчество, нито са били вярващи, но че просто са живеели в Раят на Хростовата Благодат, това че сега все още има вяра, която се явява чак след грехопадението и единствено в рамките на "под греха", (това) не означава че вярата е нещо, което ще пребъде вечно, но по всичко си личи от Писанието че вярата е просто временно помощно средство, което дори не е задължително за всеки да става вярващ, но както вече обяснихме и в предишни отговори вярата е (съз-)дадена от истинският Господ Бог специално за целите на Спасението за всички човеци/одушевени, която да се ползва най-вече от достойните професионални и задълбочени/систематични вярващи, наричани още достойни духовници и духовни божии служители, така че, няма как нещо, за което изрично пише че ще се прекрати/ще престане, да трае вечно, но то е само помощно средство в рамките на не повече от първите 5-6 хилядолетия, а именно времето, за което "тъмнината" царува, след като дойде свършекът няма да има повече нужда от такава вяра и така тя ще премине, тъй като при грехопадението връзката между човека и истинският Господ Бог е била прекъсната, поради което е дошла нуждата от вяра, която в същност преставлява единствено помощно средство за връщане обратно при истинският Господ Бог, но тя не е дадена за да се ползва само от онези, които вярват, но за да се употребява за целите на всеобщото Спасение за всички човеци/одушевени

"Исус Христос е същият вчера днес и до века. Не се завличайте от разни и странни учения(т.е. от разни несъвършенни/неправедни верчески/духовни учения); защото е добре сърцето(т.е. вярата) да се укрепява с благодат(т.е. с Съвършенна Любов), а не с наредби за ястия(т.е. а не с постановления за вяра), от които не са се ползували ония, които не са се водили по тях(т.е. от които ползата е само за онези, които са вярващи)." Евреи 13: 8-9,

"А вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, - убеждения за неща, които не се виждат." Евреи 11: 1,

"а надежда, когато се вижда изпълнена, не е вече надежда; защото кой би се надявал за това, което вижда?" Римляни 8: 24

evropeiski
12-21-2011, 12:30
сега, докато е жив, човек има нужда от ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ
след смъртта ВЯРАТА И НАДЕЖДАТА отпадат, защото човек ще види Бога и тогава остава само ЛЮБОВТА.

понимаешь

npp
12-21-2011, 12:36
сега, докато е жив, човек има нужда от ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ
след смъртта ВЯРАТА И НАДЕЖДАТА отпадат, защото човек ще види Бога и тогава остава само ЛЮБОВТА.

понимаешь

ако си мислиш че всеки човек, който не е вярващ е грешник, тогава знай че с такъв верчески начин на мислене ти си просто един от милионите досегашни масови човекоубийци т.е. неправедни вярващи

"Всеки(т.е. всеки духовник/вярващ), който мрази брата си, е човекоубиец; и вие знаете, че в никой човекоубиец не пребъдва вечен живот." 1 Йоаново 3: 15

gandalfepi4
12-21-2011, 12:37
^ олелее...

evropeiski
12-21-2011, 12:39
добри дела без вяра са безполезни (т.е. не спасяват)
вяра без дела и покаяние е мъртва.

npp
12-21-2011, 13:30
добри дела без вяра са безполезни (т.е. не спасяват)

и какво те кара да мислиш това?!, я виж какво пише тук:

"Исус каза: Някой си човек слизаше от Ерусалим в Ерихон; и налетя на разбойници, които го съблякоха и нараниха и отидоха си, като го оставиха полумъртъв. А случайно някой си свещеник слизаше по път, и, като го видя, замина си от срещната страна. Също и един левит(т.е. друг вид верчески/духовен божий служител), като стигна на това място и го видя, замина си от срещната страна. Но един самарянин(комент.: по принцип в онези времена (по времето на Исус) самаряните са били невярващи), като пътуваше дойде на мястото дето беше той, и като го видя, смили се, приближи се и превърза раните му, като изливаше на тях масло и вино. После го качи на собственото си добиче, закара го в една гостилница и се погрижи за него. И на следния ден извади два динара и ги даде на гостилничаря и рече: Погрижи се за него; и каквото повече иждивиш, на връщане аз ще ти заплатя. Кой от тия трима ти се вижда да се е показал ближен на изпадналия всред разбойниците? Той рече: Онзи, който му показа милост. Исус му каза: Иди и ти прави също така." Лука 10: 30-37

както можеш да видаш и от притчата на Исус, човек може да спасява дори и ако е невярващ

вяра без дела и покаяние е мъртва.

след като Бог е Любов, какви мислиш тогава че са делата в правилната вярата?!, може ли да са лоши/зли?!, особенно след като е писано: "Любовта не върши зло на ближния; следователно, любовта изпълнява закона." Римляни 13: 10

evropeiski
12-21-2011, 13:52
А аз къде в предишните си мнения съм ти казал, че не трябва любов. Казвам, че проява на любов, която не произлиза от вяра в Бога е безполезна и с нея не може да се угоди на Бог.

Ама ок, опитах се да те посъветвам, ти не възприемаш - ами добре.

Стига сме правили сеир на "сандукан4 с двата ножа и рибата". хи-хи

npp
12-21-2011, 13:59
А аз къде в предишните си мнения съм ти казал, че не трябва любов. Казвам, че проява на любов, която не произлиза от вяра в Бога е безполезна и с нея не може да се угоди на Бог.

Ама ок, опитах се да те посъветвам, ти не възприемаш - ами добре.

Стига сме правили сеир на "сандукан4 с двата ножа и рибата". хи-хи

не любовта без вяра е безполезна, но именно вярата без любов е безполезната - това пише в цялата тази Библия, защото ако лекарите/хирурзите, които макар и да са невярващи спасяват милиони човешки животи всяка година, то в същото време духовниците/вярващите от суетните религии/вероизповедания не спасяват нито един както трябва

gandalfepi4
12-21-2011, 14:07
^
^
Брей бе гейски, тоя бог като някаква кучка бре. Няма угодия, даваш му това което иска, а той се муси. Баси курвето описваш. Да не си в грешка нещо?

evropeiski
12-21-2011, 14:10
^
^
аз по-нагоре какво ти бях написал (ама не четеш):
добри дела (включително любовта) без вяра са безполезни
вяра без добри дела (включително любовта) е безполезна.

а ти ми казваш че добри дела (любов) без вяра и всичко е наред. Ами твоя си работа.
Казахме си и двамата позициите.

evropeiski
12-21-2011, 14:13
^
^
"сандукан4 с двата ножа", ти си преценяш, чети добре и сам можеш да си направиш изводи за въпроса ти.

gandalfepi4
12-21-2011, 14:26
Добре, прочетох отново и си направих извод :D

evropeiski
12-21-2011, 14:31
^ брей, как този път не ме напсува, не знам.

Concussion
12-21-2011, 14:32
"сандукан4 с двата ножа" :D:D:D:D:D

npp
12-21-2011, 15:08
^
^
аз по-нагоре какво ти бях написал (ама не четеш):
добри дела (включително любовта) без вяра са безполезни
вяра без добри дела (включително любовта) е безполезна.

а ти ми казваш че добри дела (любов) без вяра и всичко е наред. Ами твоя си работа.
Казахме си и двамата позициите.

е как може добрите дела(любовта) без вяра да са напълно безполезни?!, а нима лошите дела са полезните?!, досега стотици милиони духовници/вярващи не можеха да спасяват, изцеляват, и възкресяват в сравнение с описаните в Библията Исус и исусови ученици, именно защото нямаха любов, но единствено действуваха чрез някаква вяра сякаш само за да отбележат присъствие, първо, ако ще се вярва, то в такъв случай вярата поне трябва да бъде правилната, но мнозина не внимаваха, и така вярата им се оказа безплодна, но колкото и да се внимава в това отношение, няма как вярата да даде съвършен "плод" когато не е основана на съвършенната любов, така че, да, вярата може да се окаже незаменимо помощно средство, но все пак може ли да бъде съвършенно положение, при което всичко да бъде наред само за вярващите но не и за невярващите?!, нима това е най-съвършенното, което е възможно в това отношение, след като таково нещо би било неправедно?!, иначе да, вярата си е вяра, но целта е Спасението за всички човеци/одушевени, а не просто кой вярва и кой не, както вече казахме в предишни отговори, това че определени хора не са лекари/хирурзи не ги прави грешни, но затова пък достатъчни са дори и малък процент от човечеството да работят като лекари/хирурзи за да се осигури медицинско обслужване за цялото човечество, така е и в вярата, ето защо когато Господът Исус Христос е бил тук на земята преди 2 хилядолетия, тогава Той е избрал само дванадесет преки наследници, иначе щеше да избере не само 12 но дори и 12 хиляди, но разбира се че е добре да има духовници, които да проповядват за правилната вяра и най-вече за това че не е добре да сме лоши но е добре да бъдем добри, така че, ти може би си мислиш че всеки човек е длъжен да стане/бъде духовник/духовен божий служител, и да спасява като Исус и неговите ученици, които са посочени в Библията, но такова нещо не е представено никъде в Писанието, при все това всеки достатъчно разумен човек може да се сети че такова нещо дори не е чак толкова важно, защото целта е да се осигури самото Спасение за всички, докато това да си играеме на вярващи е по-скоро удължаване на суетата, отколкото нейното прекратяване веднъж завинаги.....

Chappi
12-21-2011, 15:27
Аз не вярвам и никой, никога няма да ме накара да повярвам в една тлъста лъжа(за мен). Не мисля да загубя живота си за да вярвам в един егоист. Чела съм Библията до някъде, но това просто си остава една измислица. Не вярвам в неща, който не съм видяла с очите си. И аз имам въпрос - Какво ти пречи да не вярваш? Да не би някой да те затвори или пък бог ще дойде с мини-хеликоптерчето си да те убие, зареди невярността ти? Е па няма да стане твоята. Лично за мен в каквото и да вярвам, вярвам до някъде или въобще не вярвам. А за любовта? Дори и да вярваш, кой ще знае, че го правиш? От където и да го погледнеш и любовта се изкарва материалистична. Както и всичко друго. Перфектни няма.

npp
12-21-2011, 20:02
правилната вяра може да спаси живота и здравето на мнозина и дори на всички, но никак не е правилно когато вярващите считат невярващите за грешници (само) заради тяхният статут на невярващи, освен че е един вид дискриминация, това дори е верческа/духовна неправда, грехът това е верческото/духовното беззаконие, но невярващите не вършат такова защото са невярващи

"А Духът изрично казва, че в послешните времена някои(т.е. някои духовници/вярващи) ще отстъпят от вярата(т.е. от правилната вяра в посока към погрешна), и ще слушат измамителни духове(т.е. и ще вярват в/на сатанински духове) и бесовски учения(т.е. и неправедни верчески/духовни учения), чрез лицемерието(т.е. чрез верческото/духовното беззаконие) на човеци(т.е. на духовници/вярващи), които лъжат, чиято съвест е прегоряла, които запрещават жененето и заповядват въздържание от ястия, които Бог създаде, за да се употребяват с благодарение от ония, които вярват(т.е. които са верни на Доброто) и разбират истината. Защото всяко нещо, създадено от Бога, е добро, и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с благодарение(т.е. с Благост); понеже се освещава чрез Божието слово(т.е. от самият истински Господ Бог) и молитва(т.е. а също и чрез молитвите на истинските Светии). В това като съветваш братята, ще бъдеш добър служител Исус Христов, хранен с думите на вярата и доброто учение, което си следвал до сега. А отхвърляй скверните(т.е. неправедните) и бабешките(т.е. и несъвършенните) басни(т.е. верчески/духовни предания) и обучавай себе си в благочестие(т.е. в съвършенната Божия Любов). Защото телесното обучение е за малко полезно; а благочестието е за всичко полезно, понеже има обещанието и за сегашния и за бъдещия живот. Това слово е вярно и заслужава приемане; понеже за това се трудим и се подвизаваме, защото се надяваме на живия Бог(т.е. на истинският Господ Бог), Който е Спасител на всичките човеци, а най-вече на вярващите(т.е. като най-вече на онези, които са верни на Доброто). Това заръчвай и учи." 1 Тимотей 4: 1-11

vpowerrr
12-22-2011, 18:17
европейски, искам да повярваш силно, че като си удариш главата 10 пъти в остър ръб ръба ще затъпее. И знаеш ли защо ще затъпее? Защото бог ти праща специална каска. Сега иди се кланяй пред парчето дърво на стената ти, после си удари главата силно в ръба на бюрото. И продължавай да удряш. Барем след 10тия път без богоизпратената каска ти дойде акъла.

HolyShit
12-22-2011, 18:36
европейски, искам да повярваш силно, че като си удариш главата 10 пъти в остър ръб ръба ще затъпее. И знаеш ли защо ще затъпее? Защото бог ти праща специална каска. Сега иди се кланяй пред парчето дърво на стената ти, после си удари главата силно в ръба на бюрото. И продължавай да удряш. Барем след 10тия път без богоизпратената каска ти дойде акъла.

В превод:

vpowerrr:Бог не съществува.

evropeiski
12-22-2011, 21:08
"Исус каза: Някой си човек слизаше от Ерусалим в Ерихон; и налетя на разбойници, които го съблякоха и нараниха и отидоха си, като го оставиха полумъртъв. А случайно някой си свещеник слизаше по път, и, като го видя, замина си от срещната страна. Също и един левит(т.е. друг вид верчески/духовен божий служител), като стигна на това място и го видя, замина си от срещната страна. Но един самарянин(комент.: по принцип в онези времена (по времето на Исус) самаряните са били невярващи), като пътуваше дойде на мястото дето беше той, и като го видя, смили се, приближи се и превърза раните му, като изливаше на тях масло и вино. После го качи на собственото си добиче, закара го в една гостилница и се погрижи за него. И на следния ден извади два динара и ги даде на гостилничаря и рече: Погрижи се за него; и каквото повече иждивиш, на връщане аз ще ти заплатя. Кой от тия трима ти се вижда да се е показал ближен на изпадналия всред разбойниците? Той рече: Онзи, който му показа милост. Исус му каза: Иди и ти прави също така." Лука 10: 30-37

както можеш да видаш и от притчата на Исус, човек може да спасява дори и ако е невярващ

Тук пак не тълкуваш правилно, а по скоро своеволно!
Един законник е попитал Иисус - Кой е наш ближен?

"Но той, понеже искаше да оправдае себе си, рече на Исуса: А кой е моят ближен? В отговор Исус каза......"

Тогава Исус му казва тази притча и му показа, че наш ближен не означава само някой от църквата, към която принадлежим, а че наш ближен е всеки човек.

А ти тълкуваш притчата, че се спасявали неверници. Каква заблуда.

npp
12-22-2011, 21:51
Тук пак не тълкуваш правилно, а по скоро своеволно!
Един законник е попитал Иисус - Кой е наш ближен?

"Но той, понеже искаше да оправдае себе си, рече на Исуса: А кой е моят ближен? В отговор Исус каза......"

Тогава Исус му казва тази притча и му показа, че наш ближен не означава само някой от църквата, към която принадлежим, а че наш ближен е всеки човек.

А ти тълкуваш притчата, че се спасявали неверници. Каква заблуда.

а ако Божията Любов е Съвършенна и поради това Бог иска да спаси всички човеци, на теб какво ти е?!, защо трябва да се занимаваш с глупости, от които ползата не е за никой освен само за някой шантав ум но всъщност само за суетата?!, онзи, който вече отдавна е посочил/засвидетелствувал Любов към и Спасение за всички човеци/одушевени, ти защо сега се опитваш да го изкарваш че той все още въобще не е правил това?!, защо си мислиш че преди 2 хилядолетия всеки "самарянин" в израел задължително е бил вярващ, при положение че от Писанието съвсем ясно се вижда че по онова време "самаряните" са били невярващи, които дори съвсем основателно не са обичали човешката(сиреч, фарисейската) религия, поради което са се отцепвали в свои отделни от юдеите самобитни области, и са водили съвсем селски начин на живот?!

evropeiski
12-22-2011, 22:00
Притчата показва, че наши ближни са всички дори невярващите (самаряните), а не че невярващите се спасявали.

Бог е казал да имаме любов, но ако тази любов не се прави с цел да угодиш на Бог, а с някаква друга цел, то тогава тази любов е нищо.

npp
12-22-2011, 22:34
Притчата показва, че наши ближни са всички дори невярващите (самаряните), а не че невярващите се спасявали.

след като си разбрал че всеки човек е наш ближен, тогава защо правеше онези фасони преди?!, а сега след като аз отново не съм отрекъл че Любовта и Спасенито трябва да бъдат към и за всеки човек и дори всички одушевени, но дори го изповядвам, тогава ти защо като че отново се опитваш да ме изкарваш че отричам тази Божия Истина?!

Бог е казал да имаме любов, но ако тази любов не се прави с цел да угодиш на Бог, а с някаква друга цел, то тогава тази любов е нищо. Без да вярваш в Бог, няма как да обичаш заради Него, а по скоро ще го правиш заради себе си или с друга цел.

да, и Божията Воля е поне да не се причинява нещо лошо на човеците и че още по-добре е онези, които могат да правят добро на друг(-ги) човек(-ци) ако го правят, така че, Той иска поне да вижда че задълбочените/систематичните/професионалните вярващи не са лоши към някой от човеците/одушевените и че се опитват да ги спасяват, в Писанието пише че против правенето на добро няма закон

"А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание; против такива неща няма закон." Галатяни 5: 22-23

така че, защо да е небогоугодно или неправедно ако човек макар и да е невярващ (но) не причинява зло на ближния или дори му прави добро?!, и какво значи да обичаш заради Бог, след като самият Той няма нужда от помощ понеже винаги е напълно осигурен от само себе си, и когато по-скоро много неизлекувани и неспасени човеци/одушевени се нуждаят от помощ?!, на Него Му е достатъчно да види че духовниците/вярващите поне обичат останалите/другите човеци/одушевени но без да ги презират/мразят, и тогава Той веднага може много лесно да осигури всички необходими неща.....

"Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате." Матей 6: 8

evropeiski
12-22-2011, 22:45
и какво значи да обичаш заради Бог
Ако не обичаш заради Бог, то това значи, че обичаш заради нещо друго и тогава това нещо става бог за тебе.

Аз съм до тук,
ти явно си закоравял в заблудите си. Твоето учение е ЕРЕС.

Ерес е название, с което християнската църква характеризира религиозните учения, отклоняващи се от официалната догма.

npp
12-22-2011, 22:56
Ако не обичаш заради Бог, то това значи, че обичаш заради нещо друго и тогава това нещо става бог за тебе.

Аз съм до тук,
ти явно си закоравял в заблудите си. Твоето учение е ЕРЕС.

че какво лошо прави онзи, който никак не се опитва да прецаква/ощетява човеците/одушевените, но който желае пълно Спасение/Осигуряване от истинският Господ Бог за всеки един от тях, в сравнение с онзи, който се противи на Избавянето/Спасението за тях?!, ето че в случая именно ти се противиш на Любовта/Доброто/Правдата след като наричаш ерес свидетелството от истинският Господ Бог макар и давано чрез някакъв човек, защото Той няма за цел да погубва хора/животни/души, но Целтта Му е единствено да ги спасява.....

"Човешкият Син не е дошъл да погуби човешки души(т.е. истинският Господ Бог никога не (идва за да) погубва човеци(-те)), но да спаси(т.е. но единствено (за да) ги Спасява)" Лука 9: 55

evropeiski
12-22-2011, 23:04
като наричаш ерес свидетелството от истинският Господ Бог
какво свидетелство на "истинния" Бог бе, това си е някакво твое залутано свидетелство, което ти само си го наричаш свидетелство на "истинния" Бог. Седнал си човека у тях, чел Библията, ииии като почнал да си фантазира, своеволно да си тълкува и съчинява. Мазал, мазал, та чак се олял. После идва и казва - това е свидетелство на "истинния Бог".
Това твоето може да е всичко, но не и свидетелство на Истинния Бог.
Истинското свидетелство е в Православната Църква, където своеволни тълкувания на Светото писание, като твоето няма.

Как пък от толкова светци, които са тълкували писанието по един и същ начин, изведнъж се пръкна точно ТИ, та да ни кажеш свидетелството на Истинния Бог..............
То и едно дете изучавало поне малко религия в училище и може да ти хване щуротиите.

npp
12-22-2011, 23:25
какво свидетелство на "истинния" Бог бе, това си е някакво твое залутано свидетелство, което ти само си го наричаш свидетелство на "истинния" Бог. Седнал си човека у тях, чел Библията и като почнал да си фантазира и своеволно да си тълкува и съчинява и мазал, мазал та чак се олял. После идва и казва - това е свидетелство на "истинния Бог".
Това твоето може да е всичко, но не и свидетелство на Истинния Бог.
Истинското свидетелство е в Православната Църква, където своеволни тълкувания на Светото писание, като твоето няма.

пак повтарям, както и в всеки друг отговор от този форум и много други форуми, желая единствено пълно Спасение и Осигуряване от Онези, Които наистина са истинските Бог Отец и Господ Исус Христос за всички човеци/одушевени от цялата вселена, това е, истински праведните не си играят на шикалки, а ти продължаваш да демонстрираш някакво фарисейско поведение, след като виждаш че някой праведен свидетелствува съвършенно Спасение/Добро за всички човеци/одушевени, и така продължаваш да рискуваш да се оприличиш на каин, за който е писано че убива родният си брат в името на някаква си религия пълна с неспасение и погибел за човеците/одушевените

"Горко вам книжници и фарисеи(т.е. неправедни духовници и теолози), лицемери(т.е. "гледате на лице"); защото зидате гробниците на пророците, и поправяте гробовете на праведните, и казвате: Ние, ако бяхме живели в дните на бащите си, не бихме съучаствували с тях в проливане кръвта на пророците. Така щото свидетелствувате против себе си, че сте синове на ония, които избиха пророците. Допълнете и вие, прочее, мярката на бащите си. Змии! рожби ехиднини! как ще избегнете от осъждането в пъкъла? Затова, ето, Аз изпращам до вас пророци, мъдри и книжници; едни от тях ще убиете и ще разпънете, и други от тях ще биете в синагогите си, и ще ги гоните от град в град; за да дойде върху вас(т.е. защото именно единствено неправедните духовници/вярващи винаги са проливали) всичката праведна кръв проляна на земята, от кръвта на праведния Авел до кръвта на Захария, Варахиевия син, когото убихте между светилището и олтара. Истина ви казвам: Всичко това ще дойде върху туй поколение. Ерусалиме! Ерусалиме!(т.е. о свят на човешката религия) ти, който избиваш пророците, и с камъни убиваш пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чада, както кокошката прибира пилците си под крилата си, но не искахте! Ето, вашият дом се оставя пуст. Защото казвам ви, от сега няма вече да Ме видите, до когато речете: Благословен, Който иде в Господното име." Матей 23: 29-39,

"Защото поръчката, която чухте от начало, е това: да любим един другиго; и да не бъдем както Каин, който беше от лукавия и уби брата си. И защо го уби? Защото неговите дела бяха нечестиви, а братовите му правдиви." 1 Йоаново 3: 11-12,

"Горко им! защото ходят по Каиновия път, заради печалба(т.е. заради корист) се впускат във Валаамовата заблуда, и погиват в Кореевото упорство." Юда 1: 11

от къде на къде нормалните/праведните/добрите хора макар и да не са вярващи да са недостойни/неправедни/грешни, а пък някакви си вярващи, които в сравнение с Исус и неговите истински ученици никога не са спасявали, изцелявали, нито възкресявали, нито са свидетелствували истинскито Слово?!.....

evropeiski
12-22-2011, 23:40
п, след като виждаш че някой праведен свидетелствува съвършенно Спасение/Добро за всички човеци/одушевени, и така продължаваш да рискуваш да се оприличиш на каин, за който е писано че убива родният си брат в името на някаква си религия пълна с неспасение и погибел за човеците/одушевените
аха, добре г-н праведен ти си говори, а ние грешниците ще ходим по пътя, който са ни показали светиите. Таке, че приятна вечер и въпреки това ми е жал за тебе, но ти сам си си избрал пътя на заблудата.

npp
12-22-2011, 23:48
аха, добре г-н праведен ти си говори, а ние грешниците ще ходим по пътя, който са ни показали светиите. Таке, че приятна вечер и въпреки това ми е жал за тебе, но ти сам си си избрал пътя на заблудата.

пътят на заблудата е онази вяра/религия, в която никой тук в този свят не е спасяван, изцеляван, нито възкресяван в сравнение с Исус и неговите истински ученици, или която не изцелява/не спасява дори и в сравнение с медицината/лекарите/хирурзите, и след като такива духовници/вярващи не могат да постигнат спасението, което Исус е вършил още тук в този свят, как тогава е сигурно че религията им ще ги спаси след като свърши живота/съществуването им в този свят?!.....

никъде в четирите евангелия Исус не (е) казва(-л) "горко вам", освен единствено на "книжниците и фарисеите" сиреч на неправедните духовници/вярващи, но Той никога не е казвал: горко вам езичници/невярващи, нито, горко вам блудници, нито, горко вам бирници.....

"И Исус рече: За съдба дойдох Аз на тоя свят, за да виждат невиждащите(т.е. за да прогледат физически невиждащите), а виждащите(т.е. а неправедните верчески/духовни виждащи/знаещи) да ослепеят(т.е. да изгубят напълно своето неправедно верческо/духовно възприятие/познание). Ония от фарисеите(т.е. от неправедните духовници/вярващи), които бяха с Него, като чуха това, рекоха Му: Да не сме и ние слепи? Исус им рече: Ако бяхте слепи(т.е. ако бяхте невярващи), не бихте имали грях, но понеже сега казвате: Виждаме(т.е. но понеже си мислите/сте убедени/казвате: ние сме праведни духовници/вярващи, след като не сте), грехът ви остава." Йоан 9: 39-41,

"И като преминаха целия остров до Пафа, намериха някой си магьосник, лъжепророк, юдеин(т.е. духовник/окултист) на име Вариисус, който беше с управителя Сергия Павла, един разумен човек. Тоя последният повика Варнава и Савла и поиска да чуе Божието слово. Но магьосникът Елима (защото така се превежда името му) им се противеше(сиреч, по духовен/окултен път), и стараеше се да отвърне управителя от вярата(т.е. от правилната вяра). Но Савел, който се наричаше и Павел, изпълнен със Светия Дух, се вгледа в него и рече: О, ти, пълен с всякакви лукавщини и с всякакво коварство, сине дяволски, враже на всичко що е право, няма ли да престанеш да извращаваш правите пътища на Господа(т.е. съвсем директното Спасение от истинският Господ Бог за човеците)? И сега, ето, Господната ръка е върху тебе; ти ще ослепееш(т.е. ще загубиш духовните/окултните си способности/умения/възприятия/сетива/(по-)знания), и няма да виждаш слънцето(т.е. и няма да имаш такива) за известно време. И начаса падна на него помрачаване и тъмнина; и той се луташе, търсейки да го води някой за ръка(т.е. търсейки напразно духовно(-то)/оултно(-то) водителство, понеже го бе загубил напълно)." Деяния 13: 6-11

в цялата Библия се свидетелствува именно за това че вярата е ((съз-)дадена) за да се Спасява, но не и за неспасение или погибел на някой от човеците/одушевените.....

HolyShit
12-23-2011, 08:48
Много broscience тук :)))

gandalfepi4
12-23-2011, 10:10
^
^

И така деца получихме приятна визуална презентация на механизма, по който се е стигнало до гигантски, ужасяващи кръвопролития между последователи на една и съща религия, които интерпретират "перфектната и недвусмислена, боговдъхновена книга" по коренно различни начини. Бедните четиридесет хиляди официални деноминации, родени от лошото качество на "перфектната книга", чак да завидиш на онези мюсюлмани, които имат само две-три по-големи деноминации и общо по-малко от десет (камо ли сто, камо ли хиляда, камо ли десет хиляди, камо ли 40 000 на християнството). Ще вземе да каже някой че техните еретически и грешни текстове са написани (буквално) десет хиляди пъти по-ясно и са с по-чисто и ясно послание. Тц, тц, тц....

Добре че не живеем само един-два века в миналото че ако се бяха видяли на улицата тези двама християни можеше да има счупени глави и извадени черва.

evropeiski
12-23-2011, 10:50
Добре че не живеем само един-два века в миналото че ако се бяха видяли на улицата тези двама християни можеше да има счупени глави и извадени черва.
Това, че сме си казали позициите, не означава че ще се изтрепим или че ще се целим с камъни. Все пак съм длъжен да му кажа че се заблуждава, а пък той си решава дали да се откаже от лъжливите си съчинения.

"По път на езичници не ходете и в самарянски град не влизайте" (Мат. 10:5).

Нека да се пазим от онези, които се преструват, че носят истината, но не са такива, "като заблуждават и биват заблуждавани" (2 Тим. 3:13). - "такива справедливо са осъдени" (Рим. 3:8 ).

gandalfepi4
12-23-2011, 11:22
Ми много ясно че няма. ВЕЧЕ не правите такива неща, нали сега и тук е време на хуманизъм и секуларизъм, вместо на хипер-религиозност както в миналото.

ВЕЧЕ не се налага някои хора да отиват да колонизират индиански, варварски континент само с дрехите на гърбовете си, заради религиозни преследвания, вече няма гигантски войни между католици и протестанти, вече не може да си защитиш "правото" да поробваш негри с библията, вече не може да си оправдаваш сексизма с "божието слово" и тн и тн и тн

Не е ли приятен сега светът?

npp
12-23-2011, 11:44
Това, че сме си казали позициите, не означава че ще се изтрепим или че ще се целим с камъни. Все пак съм длъжен да му кажа че се заблуждава, а пък той си решава дали да се откаже от лъжливите си съчинения.

"По път на езичници не ходете и в самарянски град не влизайте" (Мат. 10:5).

Нека да се пазим от онези, които се преструват, че носят истината, но не са такива, "като заблуждават и биват заблуждавани" (2 Тим. 3:13). - "такива справедливо са осъдени" (Рим. 3:8 ).

както вече казахме и в много предишни отговори, на невярващите не е толкова важно да им се проповядва за покаяние(-то) от погрешна(-та)/неправедна(-та) вяра, защото те не представляват опасност в това отношение понеже са невярващи, но именно задълбочените/систематичните/професионалните вярващи могат да бъдат опасни(-те) в вярата, точно както онези, които никога не шофират моторни превозни средства няма как да застрашават пешеходците и останалите шофьори в сравнение с онези, които шофират, за това са и всички онези шофьорски курсове и проверовачни изпити, както и катаджии, така и по отношение на вярата, опасни са онези, които практикуват задълбочена/систематична/професионална вяра, но не и невярващите, защото те въобще не практикуват вяра, и така, в Матей 10: 5 Исус обяснява на учениците именно това

"Тия дванадесет души Исус изпрати и заповяда им, казвайки: Не пътувайте към езичниците(т.е. не е толкова важно Словото да се проповядва на невярващите), и в самарянски град не влизайте(т.е. нито на онези, които вярват само при наличие на проблем в тяхния живот или на техен познат, и за да благодаряват за храната); но по-добре отивайте при изгубените овце от Израилевия дом(т.е. при заблудените задълбочени/систематични/професионални вярващи)." Матей 10: 5-6

и така, кой се заблуждава и съветва и други да следват неговия пример?!

evropeiski
12-23-2011, 12:52
npp, ти да не си от "Свидетелите на Йехова"?

npp
12-23-2011, 14:04
npp, ти да не си от "Свидетелите на Йехова"?

не, аз вярвам единствено само в Онези, Които наистина са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, нито имам религия/вероизповедание, нито деноминация/секта, нито религиозен учител/отец/брат, нито пък религиозна майка/сестра, нито религиозни/окултни книги, ако ми се наложи сам си нося "кръста"

evropeiski
12-23-2011, 14:11
^ Ти постоянно говориш за Бог отец и Бог син, а в Светия Дух вярваш ли?

gandalfepi4
12-23-2011, 14:37
Тц, тц, тц бе гейски. Това да не ти е някакъв политеизъм нещо?

Интересен факт - "кретен" е едно от първите наименования за "християнин" (наистина)

evropeiski
12-23-2011, 15:15
Това да не ти е някакъв политеизъм нещо?
Не бе, не е политеизъм. Според Православието, Бог е един по същност и троичен по Лице.

Интересен факт - "кретен" е едно от първите наименования за "християнин" (наистина)
Слабо ме интересува, даже хич.

gandalfepi4
12-23-2011, 15:32
един по същност и троичен по Лице

Дефинирай го това. Звучи безумно и според мен не е нищо друго освен желанието на някой да си втълпи, че не е политеист. По същия начин мога да кажа "материята е еднаква по същност, но различна по проявление. може да е домат, може и да е пенис". Има някаква наченка на логика, но доста нефункционална и доста необоснована.

Как така има Йешуа, който не е Бог или Светият дух, има Бог, който не е Йешуа или Светият дух, има Светият дух, който не е Бог или Йешуа и има Йешуа, който е Бог, който е Светият дух едновременно?

Няма логика, не може хем да е домат, хем да е пенис (използвайки горния пример). Може и трите да са бог/ове, полубог/ове и/или човек, но не и хем да са нещо, хем да не са нещо. Или домат, или пенис.

Ти избери и ми кажи, кое какво е по твое мнение.

evropeiski
12-23-2011, 15:47
Например, както слънцето е едно, но излъчва светлина и топлина. Ако алегорично приемем, че Бог Отец е слънцето, то светлината е Бог Син, а топлината е Светия Дух. - това е само пример.

Но като цяло същността на Бога е непостижима за човешки познавателни възможности

npp
12-23-2011, 15:51
^ Ти постоянно говориш за Бог отец и Бог син, а в Светия Дух вярваш ли?

Св. Дух е просто духът на Бог Отец и Господ Исус Христос, дори и когато Бог и Исус не са физически тук в този свят, Те могат да присъстват и действуват тук дистанционно/духом, и именно това е явлението на Техния/Св. Дух - това е

"Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди. И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века. Духът на истината, когото светът(т.е. светът на човешката религия) не може да приеме, защото го не вижда(т.е. защото нямат чистата съвест от истинският Бог) нито го познава(т.е. нито разбират що значи "Бог е Любов"). Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде. Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас. Още малко, и светът(т.е. светът на човешката религия) няма вече да Ме вижда, а вие Ме виждате; понеже Аз живея и вие ще живеете. В оня ден ще познаете, че Аз съм в Отца Си, и вие в Мене, и Аз във вас. Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему. Юда (не Искариотски) му казва: Господи, по коя причина ще явиш Себе Си на нас, а не на света(т.е. света на човешката религия)? Исус в отговор му рече: Ако Ме люби някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби, и Ние ще дойдем при него и ще направим обиталище у него. Който не Ме люби не пази думите Ми; и учението, което слушате, не е Мое, а на Отца, Който Ме е пратил. Това ви изговорих докато още пребъдвам с вас. А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал. Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът(т.е. както светът на човешката религия) дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои." Йоан 14: 15-27

gandalfepi4
12-23-2011, 15:59
Например, както слънцето е едно, но излъчва светлина и топлина. Ако алегорично приемем, че Бог Отец е слънцето, то светлината е Бог Син, а топлината е Светия Дух. - това е само пример.

Не виждам логика. Слънцето не е светлина или топлина, светлината не е слънце или топлина, топлината не е слънце или светлина. Има връзка между тях, но са си напълно различни неща с напълно различни функции. Никой не е казвал че светлината е слънце, че топлината е светлина или че слънцето е топлина. Просто има връзка между тях, нищо друго.

Пробвай с друг пример ако искаш, в този нямаше смисъл.

evropeiski
12-23-2011, 16:03
^ нпп и той ти даде пример.

npp
12-23-2011, 16:10
^ нпп и той ти даде пример.

какъв пример?!, или обичаш човеците и имаш съвършенна любов, която те кара да ходатайстваш пред истинският Господ Бог Спасение за всички човеци, или нищо значимо/съществено не правиш с/в вярата, Бог е Любов към човеците, а не "почесване" на интелектуални "сърбежи".....

gandalfepi4
12-23-2011, 16:15
Все още не те разбирам, а доста явно и нпп

gandalfepi4
12-23-2011, 16:27
А нещо за моя въпрос? Хайде де, щом го знаеш, значи е достатъчно просто че да го напишеш.

evropeiski
12-23-2011, 16:31
^ „Трима са, Които свидетелствуват на небето: Отец, Слово и Светия Дух; и Тия Тримата са Едно“ (1 Йоан 5:7).
Също казах ти, че като цяло същността на Бога е непостижима за човешките познавателни възможности

gandalfepi4
12-23-2011, 16:36
Трима са, Които свидетелствуват на небето: Отец, Слово и Светия Дух; и Тия Тримата са Едно

Това аз го интерпретирам като "Три отделни личности са много, много близки." Нямам проблем с това.

А отностно това че е недостижимо за човешкото възприятите - не се връзва с "експертизата", която даваш наляво надясно.

Anyway, ако са отделни личности е ок, ако е една личност е ок, но не е възможно (с или без магия) да е и едното и другото. Да не би да се опитваш да кажеш че са три личности които са с паранормални способности просто?

HolyShit
12-23-2011, 16:41
gandalf,като си трогнат толкова много,защо не идеш до близката църква да попиташ,ами се мъчете тук да си обяснявате нещата без арбитър и всеки кой прав,кой крив-все тая.Религията не е точна наука..

evropeiski
12-23-2011, 16:54
^
^
http://store.picbg.net/pubpic/68/4E/779f94564db4684e.jpg

Concussion
12-23-2011, 16:57
HolyShit ти си много мъдър човек аз много те уважавам. Ше слушате него щото двамата ше ви смачкаме, ей.

evropeiski
12-23-2011, 17:01
gandalf,като си трогнат толкова много,................
Гандалф4 трогнат - хаха. Той само търси да кажа някоя слабост в думите си и да се изпъчи, видите ли го колко ни превъзхожда с атеизма си, пък вярващите колко били тъпи.

npp
12-23-2011, 17:02
^ „Трима са, Които свидетелствуват на небето: Отец, Слово и Светия Дух; и Тия Тримата са Едно“ (1 Йоан 5:7).
Също казах ти, че като цяло същността на Бога е непостижима за човешките познавателни възможности

пак бързаш да приемаш разбирането от човешката религия, относно 1 Йоан 5: 7 е така че, под "Св. Дух" се имат предвид Св. Ангели и Светиите, които са водени от Св./Божият Дух, и затова пише че Той е едно от трите, които сведетелствуват на Небето, също така, "Словото" е и Божията истина/правда, която всеки човек малко или много може да разсъди, например, че Доброто е правилно и че злото е неправилно, "Св. Дух" това е и Вярното свидетелство на човеците/одушевените същества, което например е че най-малкото никой не обича непоносимите за него страдания.....

gandalfepi4
12-23-2011, 22:21
gandalf,като си трогнат толкова много,защо не идеш до близката църква да попиташ,ами се мъчете тук да си обяснявате нещата без арбитър и всеки кой прав,кой крив-все тая.Религията не е точна наука..

Тоест и ти не можеш да отговориш на толкова прост и малък въпрос така ли?

Гандалф4 трогнат - хаха. Той само търси да кажа някоя слабост в думите си и да се изпъчи, видите ли го колко ни превъзхожда с атеизма си, пък вярващите колко били тъпи.

Задавам прости въпроси и не получавам отговори. Това че ти излизаш тъп в процеса е вторичен продукт.

Двама човека не могат да напишат и едно изреченийце за нещо, но това не им пречи да обявяват на всеосушание дълбоките си познания отностно същото въпросно нещо.

'Се едно аз да се изкарвам ербап пич спрямо еволюцията, но ако ми се зададе малоумно прост въпрос за процеса да не мога да вържа две думи и да препращам към близкия университет, цялото ми "познание" и изискван авторитет по въпроса изведнъж потънали вдън земя.

Същото стана току-що, но не с мен. Отново, може ли някой да даде поне елементарен отговор на простия въпрос или не? Ако не, защо се правите че познавате въпроса?

npp
12-23-2011, 22:45
и каква е гаранцията че ако човек отиде в (някоя от) религиите, ще намери истински Светии там, които да го насочват правилно, след като досега от нито една религия не се яви нито един, който да върши делата на Правдата не по-малко от посочените в Библията Исусови ученици?!, истината е че ако вярващия не изостави несигурните/недоказаните източници на верческа/духовна информация, и ако не се обърне/насочи право към Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, бидейки/оставайки Му верен до последно, и ако не започне да проявява Съвършенна Любов искайки от Него, самият Той да отмахне злото от всеки човек и въобще от всяко одушевено и целият свят, и да положи Своето Добро в живота/съществуването на всеки човек/одушевено, просто нищо съществено/значително няма да постигне.....

"И обещанието, което Той(т.е. което истинският Господ Бог) ни даде е това - вечен живот(сиреч, за всички човеци/одушевени). Пиша ви това поради тия, които желаят да ви заблудят; а колкото за вас, помазанието, което приехте от Него, остава(т.е. дръжте) във вас, и нямате нужда да ви учи някой; затова, както Неговото помазание ви учи за всичко, и е истинско, а не лъжливо, пребъдвайте в Него, както ви е научило(или: както ви учи) да правите. Дечица, и сега пребъдвайте в Него(сиреч, само в Онзи, Който наистина е Истинският), та когато се яви, да имате дръзновение(т.е. Съвършенна жива и деятелна Любов), и да се не посрамим пред Него в пришествието Му. Ако знаете, че Той е праведен, знайте, че и всеки, който върши правда, е от Него роден." 1 Йоаново 2: 25-29

evropeiski
12-24-2011, 06:52
[b]Задавам прости въпроси и не получавам отговори.
Дал съм ти отговор по въпроса, за да придобиеш някаква представа. А и щом не ме разбираш, а имаш интерес, то HolyShit по-горе добре ти го каза.

HolyShit
12-24-2011, 07:48
@gandalf....
broscience continues...

npp
12-24-2011, 09:04
или е един единственият истински Господ Бог, или не е

"Кумирите на боговете им(т.е. преданията/ученията/знанията/традициите/практиките, които са от други богове/христосовци) изгаряйте с огън(т.е. мразете/унищожавайте напълно/докрай, чрез правилна(-та) вяра и молитва); да не пожелаеш да вземеш на себе си среброто(т.е. мъдрост/знание/теория) или златото(т.е. или слава/сила/власт), което е върху тях(т.е. които са от тях), за да се не впримчиш в него, понеже това е мерзост пред Господа твоя Бог. И да не внасяш в дома си никаква мерзост(т.е. никаква верческа/духовна неправда), за да не станеш обречен на изтребление като нея; съвършено да я мразиш и съвършено да се отвращаваш от нея, защото е обречена на изтребление." Второзаконие 7: 25-26

gandalfepi4
12-24-2011, 09:08
Дал съм ти отговор по въпроса, за да придобиеш някаква представа. А и щом не ме разбираш, а имаш интерес, то HolyShit по-горе добре ти го каза.

Никакъв отговор не си ми дал. Това е като да ме питаш мен за пример за наблюдаван вид да се разделя на два (буквално еволюция) и аз да започвам да дрънкам нещо за това как е невъзможно, как искаш твърде много, да отидеш да попиташ в някое училище (портиера предполагам, същото като с църквата), след това да се изпърдя мокро и ако ми кажеш че не си разбрал нищо да ти се разкрещя как съм ти дал перфектен отговор, но ти не го приемаш.

Глупости. Примерът който ти даде е че слънцето дава светлина и топлина и такава е връзката между дух, отец, син. Това е обект, който отдава енергия, която според уредите може да се интерпретира като светлинна или топлинна, отношението е типичното отношение между творец и производно. Същото щеше да е ако беше дал пример с извор и поток, мида и перла, гъз и лайно.

Това са хиерархични отношения между отделни обекти. Не можеш да кажеш че светлината и топлината са равни на слънцето. Те са просто продукт на процесите му, по същия начин по който сополите ми са плод на моето съществуване или поезията е продукт на работата на поета.

Примера ти е абсолютно погрешен понеже изисква йерархия. Ако не ти е проблем и все още смяташ че е достоен пример, кажи кое от трите лица е ужасяващо гигантската и силна топка плазма, и кои две други са производните му (нещо ми подсказва че няма да ти хареса идеята).

Та или облечи с думи това, което казваш че знаеш и ти и оня с богохулственото име, или си признай че нямаш и идея за какво говориш и прсто повръщаш заучена фраза както и подозирам.

И преди съм го чувал точно този красив и поетичен, но празен, грешен и нефункционален пример за слънцето и лъчите му. Общото между хората които го даваТЕ е че ако си започнал да си отваряш устата да зададеш въпроса за отношението между троицата изплювате това с такава скорост и сила че ти пробива черепа на две места и ти прави безплатна корпус калосотомия в процеса, НО като ги питаш това какво означава, или ако може да го перефразират замлъкват като дълбок гроб и започват да те гледат мръсно.

Не смейте да ме лъжете мен и себе си че "ми както слънцето и лъчите му" е отговор който може да задоволи и олигофрен. Моля, облечете в думи това, което казвате че знаете. Би следвало да е безкрайно просто да напишеш какво мислиш, или да цитираш чужд изказ, или да дадеш линк към такъв.

Ако не можете, просто си признайте поне вътрешно че не знаете и бъкел, но някой олигофрен ви е казал какво да казвате и го повтаряте без да разбирате смисъла, подобно на безумни аутоматони, папагали в зоопарка или кучета научени да сядат при команда, чийто смисъл не разбират, но знаят какво се очаква от тях.

evropeiski
12-24-2011, 09:35
^ Абе мисли к'вото си искаш, не ми пречиш.

gandalfepi4
12-24-2011, 09:38
Значи с две думи си абсолютно неспособен да отговориш на този въпрос и бягаш от него.

ОК, разбирам импотентността, страха и аверсията ти в лицето на въпрос, който може да е зададен от дете и който във всяка друга религия не би бил и петсекундов проблем

evropeiski
12-24-2011, 09:48
^ както душата на човека има ум, воля и чувства, които образуват една душа, нещо подобно е и троичността на Бога в една същност.
Не знам как да ти го кажа по-просто. Може и в мен да е причината и да не мога да се изразявам, де да знам.

gandalfepi4
12-24-2011, 10:01
Ума, чуствата и волята са различни неща (за разлика от твоите дух, отец, син). Дай ми малко техника и мога да ти ПОКАЖА мисли, мога и да ти покажа чуства, мога и да ти покажа съзнателно усилие да им се въздейства и цялата амалгамация от тези ОТДЕЛНИ неща.

Това което казваш е абсолютно буквално че има три различни неща, които могат да бъдат разглеждани като едно, прочети си мнението:

както душата на човека има ум, воля и чувства, които образуват една душа, нещо подобно е и троичността на Бога в една същност

Същото е като да кажеш че има индивиди и те правят семейства, а те правят нация и тн. Това не е означава че един е индивид и семейство и нация едновременно, нито че слънцето е светлина и светлината слънце и тн.

Ти просто изброяваш три неща, между които има някаква връзка и в двата случая. Нищо необикновено, нищо странно, но определено различно от това да кажеш че има три отделни неща, които не са еднакви, които са едно и също нещо.

Има контрадикция в случая с троицата, която я няма в никой от дадените от теб или мен примери.

evropeiski
12-24-2011, 10:04
както една секция се състой от три части и когато тези части се съединят се образува една секция, ако се махне една част от секцията, то това няма да е секция.

А т'ва видя ли го:
http://store.picbg.net/pubpic/68/4E/779f94564db4684e.jpg

evropeiski
12-24-2011, 10:11
нито че слънцето е светлина и светлината слънце и тн.
Слънцето е слънце защото има светлина и топлина. То се състой от газове, плазма излъчващи топлина и светлина.
Аз не казвам че слънцето е светлина или топлина, но те са част от същността на слънцето. Ако слънцето нямаше топлина и светлина то нямаше да има и плазма която се образува в следствие на топлината, ако нямаше топлина плазмата щеше да истине. Едното не може без другото, и едното е следствие от другото, и всички те са една същност - Слънце.

gandalfepi4
12-24-2011, 10:16
Не не са. Те са вторичен продукт на функцията му - акото ми не е част от същността ми, то е ОТДЕЛЕН вторичен ПРОДУКТ на функциите ми.

В крайна сметка и аз излъчвам топлина, но тя не е част от мен. Няма да кажеш "юзъра гандалфепи4 е индивид и мъртъв епидермис и фекалии." Тези неща са вторични, както и делата ми и спомените които оставям и тн. Не са част от мен, освен в някакъв метафоричен смисъл.

EDIT: Наистина спри да си променяш постовете така. Anyway, показваш че не знаеш елементарни неща за слънцето. Топлината не е никакъв пререквизит за реакцията на плазмата (изстинала плазма, смешник. Причината за горещината на слънцето е ГРАВИТАЦИЯТА, както и за лавата в Земята). Toва е като да кажеш че земното ядро ще стане твърдо ако няма топлина или че тялото ти ще стане студено, ако няма външен топлинен източник.

Това са глупости. Връзката слънце-топлина, земно ядро-топлина и бозайник-топлина е същата като връзката гандалфепи4-лайна.

Едното прави другото и не е зависимо от него по никакъв начин (въпреки това, което описваш за слънцето и топлината)

evropeiski
12-24-2011, 10:27
Топлината и светлината произлизат от слънцето, както и Бог Син и Светия Дух произлизат от Бог Отец. Но имат еднакво божествено достойнство.
И това все пак са някакви наши си материални представи за Бог, а Бог е от нематериално естество. Но ние човеците можем да се изразяваме само материално и имаме ограничено мислене в рамките само на материалното. Затова е трудно да се опише нещо нематериално и при това съвършено. Ние можем да име някаква представа за Съвършеното, само ако това Съвършеното само ни даде информация за Себе си.

gandalfepi4
12-24-2011, 10:43
Дефинирай "божествено достойнство"

npp
12-24-2011, 11:01
ако си невярващ/нерелигиозен/неокултист, тогава не си длъжен да се водиш от/да спазваш заповедите към вярващите описани в Библията, но ако си духовник/систематичен вярващ, тогава си длъжен да спазваш всички онези Св. Заповеди на вярата посочени в Писанието, и те са че: не бива да имаш никакъв друг бог освен само Онзи, Който наистина е Истинският, и че не бива да вървиш по пътят на верческото/духовното (по-)знание, но по съвсем другият, който е пътят на Любовта/Правдата към всички човеци/одушевени - всичкият Св. Закон на вярата се заключава именно в тези две основни правила, и ако вярваш правилно в истинският Бог, товава ще бъде сигурно че ще имаш Неговият/Св. Дух, а Истинският е Богът Отец плюс Господът Исус, това е истинският Бог и Вечен Живот.....

"По това познаваме, че пребъдваме в Него и Той в нас, гдето ни е дал от Духа Си(сиреч, от Любовта/Правдата Си)." 1 Йоаново 4: 13,

"Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят(т.е. и че целият свят на човешката религия, сиреч, на верческото/духовното беззаконие) лежи в лукавия(т.е. в "тъмнината"/дявола). Знаем още, че Божият Син(т.е. Господът Исус Христос) е дошъл и ни е дал разум да познаваме истинния Бог; и ние сме в истинния, сиреч в Сина Му Исуса Христа. Това е истинският Бог и вечен живот. Дечица, пазете себе си от идоли(т.е. от верчески/духовни заблуди/неправди)." 1 Йоаново 5: 19-21

gandalfepi4
12-24-2011, 11:16
.

Това не го видях по някаква причина. Изглежда ми безсмислено, общо взето:"Не е три и това го прави ОК да е три." Схващам примерно да има две мозъчни полусфери и те да интерактират заедно, да бъдат "едно с две лица". Meтафората има смисъл тогава. Разликата обаче е че те могат да си действат една без друга, знае се коя какво прави и всичко е лесно обяснимо.

cvetemoe
12-24-2011, 17:19
Честито Рождество Христово на всички християни. :)

gandalfepi4
12-24-2011, 17:24
Бахмааму верно! Нямаме си тема за поздрави.

Аре всички със здраве, весели празници и да сте много добри и щастливи!

Concussion
12-24-2011, 17:37
Майната му на рождеството христово и на всичките там глупости! Най-хубавото на тоя празник е че мога да са наям като свиня, нищо друго няма!

Rebirthing
12-27-2011, 10:45
Слънцето е слънце защото има светлина и топлина. То се състой от газове, плазма излъчващи топлина и светлина.
Аз не казвам че слънцето е светлина или топлина, но те са част от същността на слънцето. Ако слънцето нямаше топлина и светлина то нямаше да има и плазма която се образува в следствие на топлината, ако нямаше топлина плазмата щеше да истине. Едното не може без другото, и едното е следствие от другото, и всички те са една същност - Слънце.

В слънцето се извършва ядрен синтез, който превръща водорода в хелий, а топлината и светлината са СЛЕДСТВИЕ на протичащия в слънцето ядрен синтез. Ок ?!

evropeiski
12-27-2011, 13:28
В слънцето се извършва ядрен синтез, който превръща водорода в хелий, а топлината и светлината са СЛЕДСТВИЕ на протичащия в слънцето ядрен синтез. Ок ?!

Ако при превръщането на водорода в хелии не се отделяше топлина и светлина, то този процес нямаше да бъде възможен - едното е зависимо от другото и двете явления са характеристики и показатели на един и същ процес. От отделянето топлина и светлина се обуславя съществуването на слънцето като такова

"Тогава то ще започне да преобразува хелий във въглерод и температурата на ядрото му ще нарастне до 3×108 K. Високата температура ще предизвика „раздуване“ на външните конвекционални слоеве на Слънцето, които вероятно ще достигнат чак до орбитата на Земята. Скорошни изследвания обаче показват, че вследствие на интензивната загуба на маса на Слънцето при раздуването Земята ще се премести на по-висока орбита."

Както се вижда температурата е важен фактор за съществуването на Слънцето, не по-малко важен от хелия и водорода.

gandalfepi4
12-27-2011, 13:48
Както се вижда еврогейския е необразован малоумник. Добре.

evropeiski
12-27-2011, 13:51
ако при процеса на превръщането на водорода в хелии не се отделяше топлина и светилна - слънцето щеше ли да съществува, г-н умников. Кажи.

npp
12-27-2011, 14:21
истината е че без силите на Бога не са възможно никакви Естествени физични процеси, защото зад всеки Естествен физичен процес има някаква(-и) сила(-и) на Бог, ето например случаите с внезапното потъмняване на слънцето, учените не могат да установят никакво налично физично явление в това отношение, защото слънцето потъмняваше в следствие от внезапните напъни/атаки от страна на царството/армията на верческите/духовните беззаконници, които засмукваха енергия от физическият космос.....

Concussion
12-27-2011, 14:23
истината е че без силите на Бога не са възможно никакви Естествени физични процеси, защото зад всеки Естествен физичен процес има някаква(-и) сила(-и) на Бог

Представям си те к'во си постигнал с тоя начин на мислене.

HolyShit
12-27-2011, 14:26
с внезапното потъмняване на слънцето, учените не могат да установят никакво налично физично явление в това отношение, защото слънцето потъмняваше в следствие от внезапните атаки от страна на царството/армията на верческите/духовните беззаконници, които засмукваха енергия от физическият космос.....

Тук вече малко те загубихххххх..... :D

npp
12-27-2011, 14:29
"А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят." Матей 24: 29

Rebirthing
12-27-2011, 14:36
ако при процеса на превръщането на водорода в хелии не се отделяше топлина и светилна - слънцето щеше ли да съществува, г-н умников. Кажи.

НЯМА НАЧИН да не се отделя енергия при ядрения синтез.
Това е реакция между двата главни елемента в състава на Слънцето. Реакцията е СЛЕДСТВИЕ.
Сравнението на Слънцето с трите лица на бога за които говориш е неуместно, освен ако две от лицата на бога не са негово следствие.

gandalfepi4
12-27-2011, 14:37
^ Остави се. Това обяснява и защо е такъв дебил в други отношения. Просто няма капацитета

Concussion
12-27-2011, 14:38
ХолиШит, намали го малко тоя шрифт, заема гадно страницата и всички други постове се губят. Аре, моля ти се... Не сме кьорави тук. Нпп, знаем го този цитат, не се прави на интересен.

HolyShit
12-27-2011, 14:40
ХолиШит, намали го малко тоя шрифт, заема гадно страницата и всички други постове се губят. Аре, моля ти се... Не сме кьорави тук. Нпп, знаем го този цитат, не се прави на интересен.

Само заради теб :D Просто удебелено :D Смалих го.. :D

Concussion
12-27-2011, 14:42
Само заради теб :D Просто удебелено :D Смалих го.. :D

Ееей, браво, браво... Виж колко е по-добре така.

evropeiski
12-28-2011, 07:58
http://store.picbg.net/pubpic/3E/2A/175f2b6324a63e2a.jpg

evropeiski
12-28-2011, 08:07
http://store.picbg.net/pubpic/21/34/399a7f14b3e22134.jpg

Rebirthing
12-28-2011, 09:18
evropeiski, колко още можеш да се осереш ? Първата изрезка която си пуснал е повече от глупава :D.
В гугъл на английски излиза само един резултат от въпросното "изследване", представям си колко е "достоверно" то.
Когато се прави изследване, особено изследване включващо хора се назовава броя на участниците и още куп информация, а не само името на "професора" /за който впрочем в гугъл отново излиза само един резултат/, такова "изследване" като това което си пуснал ти, може да си измисли всеки един грамотен човек.

А сега погледни в интернет колко са изследванията показващи, че нерелигиозните имат по-високо IQ.

gandalfepi4
12-28-2011, 09:30
^
^
Ох, миличък. Как така тръгна и ти като злите атеисти да почиташ богът на науката и да използваш разни научни цитати в борбата си вместо вяра?

запретвам ръкави:

Първо - Въпросното нещо е взето от сайта на вестник Психо, колко ли е достоверно http://s3.amazonaws.com/kym-assets/entries/icons/original/000/000/729/butthurt2.jpg

Второ - Eто му въпросното изследване http://michaelinzlicht.com/research/publications/Inzlicht,%20McGregor,%20Hirsh,%20&%20Nash,%202009.pdf

Трето - Това което пише не само в неговият абстракт, НО И В ТОВА КОЕТО СИ ПОСТНАЛ (въпреки че то е мъъничко попроменено, както се вижда при сверка с оригинала) не ти прави чест. Прочети го отново - вярващите не им пука от грешките им, за разлика от другите. Това е заключението.

Четвърто - ПРОЧЕТИ ТЪПАТА ХАРТИЯ ОЛИГОФРЕН СКАПАН, ТОЛКОВА СИ ТЪП, ДЕМОНСТРИРАШ ВСИЧКО КОЕТО Е СБЪРКАНО В ТЪПИЯ СВЯТ В МОМЕНТА - Инцлихт прави паралел с ИДЕОЛОГИИ, хора които имат силна вяра в КАКВОТО И ДА Е БИЛО са обекта на заключенията му, не религиозените пер-се, но дори и да не бяха няма значение за отговора, понеже заключението е че на вас НЕ ВИ ПУКА от това дали грешите или не, и ОТ ТАМ идва спокойствието - непукизъм.

Пето - Отностно цитата на бат Гейтс - лъжеш. Нека да повторя ЛЪЪЪЖЕЕЕШ. Лъжеш като педерастче в затвор:

Quote #4.18

[DNA is software]

DNA is like a computer program but far, far more advanced than any software we've ever created. - Bill Gates

Bill Gates has said, "DNA is similar to a software program" but more complex . . .

Representative quote miners: Tom Bethell: Banned in Biology; Stephen E. Jones:Creation/Evolution Quotes: Origin of Life #3: Information and Professor Knockout Quotes!: Encyclopedic Information.

The truncated version apparently originated in an article by Stephen C. Meyer, "DNA and Other Designs" in the journal First Things that can be found in many places, including the following: Catholic Culture; The Center for Science and Culture and Access Research Network. This quote mine has been promoted quite a bit recently by intelligent designer advocates. I found an early use of it by Stephen C. Meyer, Discovery Institute Fellow and young earth creationist. He used it this way, "If, as Bill Gates has said, "DNA is similar to a software program" but more complex, it makes sense, on analogical grounds, to consider inferring that it too had an intelligent source." in "DNA and Other Designs" Stephen Meyer First Things 102, April 1, 2000 but without citation.

The correct quote was used in 2004 by "Harun Yahya", the pseudonym of Adnan Oktar, the head of Bilim Arastirma Vakfi ( Science Research Foundation), an Islamic creationist organization based in Turkey. As far as I could learn, Meyer did not correctly quote Gates until just a few months ago. "As Bill Gates has noted, 'DNA is like a computer program, but far, far more advanced than any software we've ever created.'" Stephen C. Meyer, "Not By Chance" National Post, (Canada) December 1, 2005.

In rapid succession the quote was used in several other publications targeted at politically conservative, and religious audiences. These included "What Is Intelligent Design?" by Casey Luskin of the Discovery Institute in Human Events, and " Jefferson, Marx and Intelligent Design" by L. Baer for the Reverend Sun Myung Moon's newspaper The Washington Times, and " DNA Evidence of an Intelligent Designer" by Tom Ashby in the Huntington News. It is nearly certain that these later authors have not read Bill Gates' book for themselves, they all use the mistaken wording used by Steve Meyer's original article.

They all claim that this is somehow "evidence" in favor of IDC, but is it? Bill Gates wrote the sentence (or one nearly like it), but he wrote it in chapter about education and the Internet, and not in the least related to evolution or creationism. Chapter 9 of his book is titled "Education: The Best Investment, and the context of the quoted sentence is how Gates realized that biology was an interesting topic to study. The paragraph follows:

We have all had teachers who made a difference. I had a great chemistry teacher in high school who made his subject immensely interesting. Chemistry seemed enthralling compared to biology. In biology, we were dissecting frogs - just hacking them to pieces, actually - and our teacher didn't explain why. My chemistry teacher sensationalized his subject a bit and promised that it would help us understand the world. When I was in my twenties, I read James D. Watson's "Molecular Biology of the Gene" and decided my high school experience had misled me. The understanding of life is a great subject. Biological information is the most important information we can discover, because over the next several decades it will revolutionize medicine. Human DNA is like a computer program but far, far more advanced than any software ever created. It seems amazing to me now that one great teacher made chemistry endlessly fascinating while I found biology totally boring. (Gates, The Road Ahead, Penguin: London, Revised, 1996 p. 228)

There you have it -- Gates is not investing a great deal of attention to the facts of genetics -- he is talking about his experiences as a high schooler and the importance of good teachers. Further, there is nothing in the sentence or the idea behind it that attacks science or backs supernaturalism.

- Gary S. Hurd, Ph.D. *

It should be noted that this use of the Gates' quote commits the logical fallacy of argumentum ad verecundiam or the appeal to authority. Gates may well know a lot about software, but he is in no position to assess how much DNA is, if at all, like a computer program. In point of fact, anyone who read the above passage would doubt that Gates had even a high school level understanding of biology and anyone interested in honesty would make that clear if they still wanted to use the quote.

- John (catshark) Pieret

* This is adapted, with the kind permission of Dr. Hurd, from a letter to the editor in response to Tom Ashby's opinion piece in the Huntington News referred to above.

Шесто - Не виждам дали има смисъл да продължавам с лайнаризирането на постнатите от теб глупости, след като доказах колко гнусно и долно си ги изчанчил и мисрепрезентирал, но...

"Учен" Йоки не съществува. На български излиза един единствен сайт (този от който си взел това), а на английски нищичко, което да свързва някой си Йоки (написано по всички възможни начини) с ДНК или с ДНК и език. Само това е достатъчно предполагам за да циментира всякакви съмнения че и ТОЗИ път си мисрепрезентирал нещо.

Все пак за разлика от теб се опитвам да бъда честен до колкото може и ще се изразя до колкото мога:

Ако ДНК е метафора за слово, то изговорилия го е заеквал:

http://www.youtube.com/watch?v=YXfIop5ZOsY&feature=plcp&context=C337b0baUDOEgsToPDskLh20JIE9DUS4AhgVZ7_1-8

Може да е сложно - но е сбъркано. Води до ТОЛКОВА много генетични болести и тн и тн и тн. В клипчето от горе е систематизирано достатъчно добре.

Ето и нещо ако смяташ да демонстрираш необразоваността си и в другата, логично близка сфера, свързана със "сложността" на днкато

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=v8nYTJf62sE#t=79s

evropeiski
12-28-2011, 09:32
^
аз не почитам вашия бог, просто ви показвам колко е противоречив

^
^
да бе, толкова достоверно, колкото ти твърдеше че слънцето е било по-старо от Земята, но си вярваше, защото така ти се искаше.

Все повече, започвам да се убеждавам, че повечето атеисти не вярват, не защото не могат, а защото не искат.

gandalfepi4
12-28-2011, 09:43
Първо - Не докосна и с пръстче нито една точица от гигантския ми пост, който изнасилва систематично твоите глупости. Приемам тази ти аверсия като страх и неспособност. Точка за мен

Второ - НИКОГА не съм твърдял че Слънцето е по-старо от Земята в спор с тебе

Трето - Слънцето Е по-старо от Земята, малоумен олигофрен такъв:

http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_the_Earth

http://en.wikipedia.org/wiki/Sun

Четвърто - Отностно изказването ти че си се убедил още повече, че не вярвам понеже не искам - лъжеш, не е възможно да ти предоставя оригинал на изказване, който да показва че лъжеш да показва че АЗ не вярвам, понеже не искам.

Точно обратното всъщност - когато се покаже че някой е взел изказване от известен атеист и го извърти така, че се опитва да го изкара религиозен значи той самият се хваща като удавник за сламки с цел да си защити фантазиите пред себе си.

Процесът с който прехвърли своята нечестност и слабост върху мен, въпреки че доказах че лъжеш, изкривяваш и грешиш се нарича проектиране:

http://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_projection

evropeiski
12-28-2011, 09:56
The Sun was formed about 4.57 billion years

The age of the Earth is 4.54 billion years

Както казах възрастта им е изключително близка, а разликата им е в областта на статистическата грешка. Това дори потвърждава факта че Слънцето и Земята са създадено почти по-едно и също време както пише Библията, още преди да се е появили тези изследвания.

koshtramba
12-28-2011, 10:02
Да, то 0,03 билиона си е в рамките на статистическата грешка!

evropeiski
12-28-2011, 10:08
да, особено когато се касае за измерване на подобни обекти и на подобни възрасти от милиарди години. Да не говорим дали тези методи за изчисление са наистина правилни. Често днешната наука отхвърля вчерашната, в която до скоро е вярвала и са вярвали хора като гнида4епич. Те дори наскоро за малко не отхвърлиха и теорията на Айнщайн, бях чул по новините. Те учените толкова не си вярват на резултатите от експериментите и не са убедени в достоверността им, колкото гнида4епич им вярва.

koshtramba
12-28-2011, 10:10
А ти знаеш ли за какво се отнася тая теория на Айнщайн и защо са я оборили изобщо? Щото тя наистина вече е на пух и прах, но явно не знаеш защо.

evropeiski
12-28-2011, 10:14
защото бяха открили частици, които се движат със скорост по-голяма от светлината.

koshtramba
12-28-2011, 10:19
Да, неутрино частиците, които нямат маса и наистина са по-бързи. Но не само това, ОТО (обща теория на относителността) и СТО (специална теория на относителността) се съотнасят и за гравитацията. И трите му теории са невалидни при изчисление за черните дупки, нещо във формулата рухва и при определени цифри отговорът е + безкрайност, +безкрайност + безкрайност... което за всеки един физик е един кошмар! И ако тази формула не е валидна за този обект, то тя не е валидна изобщо. Физиката ще се пренапише, и то съвсем скоро. :)

Rebirthing
12-28-2011, 10:41
да, особено когато се касае за измерване на подобни обекти и на подобни възрасти от милиарди години.

Ти изобщо не загряваш иронията на koshtramba.

Наблюдавайки дискусиите във форума достигнах до следния извод:
Атеистите предоставят куп изследвания, доказателства и прочие които, не просто НЕ са изсмукани от пръстите, а са резултат на дългогодишни проучвания в дадената област.
В отговор на това религиозните фанатици пишат, че видиш ли, това НЕ било това, било лъжа, било фантастика, било грешка, сатаната бил изманипулирал всичко и т.н , което дори НЕ е логичен аргумент, а плод на тяхната фантазия.

По същата логика аз мога да кажа, че Розовият Еднорог е създател на Вселената, а вашия измислен бог всъщност е сатаната който се опитва да изкуши душата ми. Няма нужда да предоставям аргументи за съществуването му, тъй като той е ВСЕМОГЪЩ и ВСЕСИЛЕН, пък вие сте ебати задниците щом не вярвате в него :).

Verminaard
12-28-2011, 10:53
Ти изобщо не загряваш иронията на koshtramba.

Наблюдавайки дискусиите във форума достигнах до следния извод:
Атеистите предоставят куп изследвания, доказателства и прочие които, не просто НЕ са изсмукани от пръстите, а са резултат на дългогодишни проучвания в дадената област.
В отговор на това религиозните фанатици пишат, че видиш ли, това НЕ било това, било лъжа, било фантастика, било грешка, сатаната бил изманипулирал всичко и т.н , което дори НЕ е логичен аргумент, а плод на тяхната фантазия.

По същата логика аз мога да кажа, че Розовият Еднорог е създател на Вселената, а вашия измислен бог всъщност е сатаната който се опитва да изкуши душата ми. Няма нужда да предоставям аргументи за съществуването му, тъй като той е ВСЕМОГЪЩ и ВСЕСИЛЕН, пък вие сте ебати задниците щом не вярвате в него :).
М-да.

Затова можем спокойно да стгнем до следният извод :

Разлика между атеист и религиозен в спор.
Атеист - джентълмен,обосноваващ се с факти и данни
Религиозен - магаре на мост,плюещ змии,гущери и жлъж,само защото не става на неговото и му свършват изсмуканите от пръстите "аргументи".

...и после ме питат защто шамаря хората,които от време на време ме спират на улицата,натикват ми половин куфар листовки в ръцете и почнат да ме врънкат да се присъедния към 'великата им и единствена истинска религия'
(това не важи само за сектанти)