View Full Version : Какво им пречи да Вярват.
Страници :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
Ambiguous
12-14-2012, 17:11
това на което на тебе ти изглежда обстойно , за нас е смешно, дори нямам стимул и да го коментирам.
Как може да ти е смешно нещо което дори не разбираш, сигурен съм че дори не можеш да посочиш за какво става на въпрос в това което е написал.
И да го коментираш най-много да се изложиш...Отново...
klimatronik
12-14-2012, 17:15
ARE YOU FUCKING SERIOUS?!...
Той написа цяла дисертация на тази тема, да обесни на теб и npp, как религията е средство за манипулация налагайки изгодни за обществото морали и как вярванията и чувството ти за правда са илюзия, а ти изтърси тази глупост, която просто потвърждава, че ти си поредната пешка в ръцете на църквата.
http://img837.imageshack.us/img837/2531/1345245342100.jpg
:d Прочетох 2, 3 изречения от поста му и разбрах всичко каквото иска да каже
Иначе не е нужно да вярваш на църквата за щяло и нещяло ,за да вярваш в Бог
Религията и зодиака си приличат много
Както християнството и библията не трябват да се възприемат буквално ,а зад всяка дума има символ и философско разсъждение! Така и хороскопа иска тълкуване
Doom_Stalker
12-14-2012, 17:15
имам чувството,че ако ти предложат награда от 100 може да се съгласиш дори да убиваш и опожаряваш .. ;d
Еее не.... не смятах, че си чак толкова малоумен... Тъпотията ти за мен е парадокс на вселената. Как е възможно изобщо да прочетеш толкова дълго мнение, да си повярваш, че си разбрал нещо от него, и след това да изсереш подобно словоблудство...?
http://prikachi.com/images/299/5608299G.png
Едит: Сега видях че дори не си прочел цялото мнение... Това поне обяснява малоумието ти.
klimatronik
12-14-2012, 17:21
Обичаам тее :P :P ДАй цункаа {}{}
Давам ти цунка :* :D
Doom_Stalker
12-14-2012, 17:26
Цункай ме по хуя, умреляк.
Еее не.... не смятах, че си чак толкова малоумен... Тъпотията ти за мен е парадокс на вселената. Как е възможно изобщо да прочетеш толкова дълго мнение, да си повярваш, че си разбрал нещо от него, и след това да изсереш подобно словоблудство...?
http://prikachi.com/images/299/5608299G.png
Едит: Сега видях че дори не си прочел цялото мнение... Това поне обяснява малоумието ти.
Той е от старите тролове и вече е PRO. :D
klimatronik
12-14-2012, 17:30
Цункай ме по хуя, умреляк.
оХоо ти си имал хуй яя
Ambiguous
12-14-2012, 17:33
Имам чувстовото, че има два дефендъра на едно място, същия плосък треторазряден хумор...
Doom_Stalker
12-14-2012, 17:36
Той е от старите тролове и вече е PRO. :D
http://seattlesportsinsider.com/sites/default/files/styles/large/public/you-underestimate-my-power.jpg
Да, но аз съм мастър трол. Мислиш ли че не съм забелязал умишлените му провокации? И старите тролски похвати да пишеш вместо друг, или да тълкуваш грешно това което е написал, вече са напълно изтъркани. Всъщност изобщо не съм изнервен, има ли защо да се ядосвам на деца? Но нарочно се преструвам на butthurt-нат, и така малкия трол се изживява като велик. Което беше и целта на картинката ми.
Идвам от /b/, наистина ли си мислиш, че не знам как се тролват тролове?
inb4 Така ще кажеш, за да се измъкнеш....
klimatronik
12-14-2012, 17:36
Имам чувстовото, че има два дефендъра на едно място, същия плосък треторазряден хумор...
обезглави ни ,ако можеш
пс коя зодия си ?
klimatronik
12-14-2012, 17:41
http://seattlesportsinsider.com/sites/default/files/styles/large/public/you-underestimate-my-power.jpg
Да, но аз съм мастър трол. Мислиш ли че не съм забелязал умишлените му провокации? И старите тролски похвати да пишеш вместо друг, или да тълкуваш грешно това което е написал, вече са напълно изтъркани. Всъщност изобщо не съм изнервен, има ли защо да се ядосвам на деца? Но нарочно се преструвам на butthurt-нат, и така малкия трол се изживява като велик. Което беше и целта на картинката ми.
да бе ти всичко знаеш ,нали? Ти сътвори големия взрив !
Само като ти четох коментарите в една тема от раздел любов как се пънеш да разказваш ,че не съществувала любовта, защото телевизията била виновна мблаблабабалаблаблабла - направо ми се досра и получих разтройство
КАКТо и на всички други ,които те четоха - ти окендза цялата тема КАТо разтревожела се мома
defender
12-14-2012, 17:42
Как може да ти е смешно нещо което дори не разбираш, сигурен съм че дори не можеш да посочиш за какво става на въпрос в това което е написал.
И да го коментираш най-много да се изложиш...Отново...
ти не знаеш кое разбирам или не разбирам, ти просто виждаш това, на което според мен си заслужава и му обръщам внимание и го коментирам.
Ambiguous
12-14-2012, 17:44
да бе ти всичко знаеш ,нали? Ти сътвори големия взрив !
Само като ти четох коментарите в една тема от раздел любов как се пънеш да разказваш ,че не съществувала любовта, защото телевизията била виновна мблаблабабалаблаблабла - направо ми се досра и получих разтройство
КАКТо и на всички други ,които те четоха - ти окендза цялата тема КАТо разтревожела се мома
Trying way too hard...
П.П. /b/ = shit
klimatronik
12-14-2012, 17:48
Trying way too hard...
П.П. /b/ = shit
е коя зодия си казвай ,че щи пръдна в лицето :D
Ambiguous
12-14-2012, 17:56
е коя зодия си казвай ,че щи пръдна в лицето :D
Отгатни, шансът да оцелиш е 8%.
klimatronik
12-14-2012, 17:57
Отгатни, шансът да оцелиш е 8%.
скорпион
Doom_Stalker
12-14-2012, 17:59
скорпион
По-скоро е козирог.... Ако съм познал, че е козирог, значи klimatronik e шибан гей!
klimatronik
12-14-2012, 18:01
По-скоро е козирог.... Ако е козирог, значи klimatronik e шибан гей!
козирозите сте многоо зле вкарвате се във фантастични филми :D
Ambiguous
12-14-2012, 18:18
По-скоро е козирог.... Ако съм познал, че е козирог, значи klimatronik e шибан гей!
Надявах се да е чел темата за зодиака където постнах и да се прави на интересен след като уцели от първия път с неща от сорта на "Личите си отдалече", но за жалост не ми се получи...
OH WELL...
Съжалявам климатроник, логиката е стабилна като интерен газ, ти явно имаш хомосексуални наклонности.
klimatronik
12-14-2012, 18:26
Надявах се да е чел темата за зодиака където постнах и да се прави на интересен след като уцели от първия път с неща от сорта на "Личите си отдалече", но за жалост не ми се получи...
OH WELL...
Съжалявам климатроник, логиката е стабилна като интерен газ, ти явно имаш хомосексуални наклонности.
хахахахах да ви сера в козирозите ... :Dщом не си скорпин лапай пишки аре чиба :D :D
Doom_Stalker
12-14-2012, 18:27
Твърде много си очаквал от подобен малоумник.... упс, пардон - гейски малоумник.
По принцип бих се включил в разговора, но за момента предпочитам да изучавам величието на комунизма.
Надявам се Жуков ти говори нещо!
Ambiguous
12-14-2012, 18:37
Какво общо има Жуков с комунизма той просто е бил мастър стратег, аз поне не мога да го асоцийрам пряко с комунизма.
Doom_Stalker
12-14-2012, 18:44
Жуков е overrated. Тоя помияр го е било страх да влиза в битка, дори и когато е имал 5 пъти повече войници от германците.... И си е печелил всичките битки със zerg rush стратегия...
Ех Курската дъга, Курската дъга! :D
Ambiguous
12-14-2012, 18:56
Е какво очакваш това им е било предимството на Руснаците, late game нямат шанс като Германците извадят една 12-ка Тигри и deathball-ват, да не пропускаме също, че танковете на Руснаците са тъпи кучета, които дори немогат да се доближат до Германските Siege tank-ове, да не споменваме, че с Луфтвафе Германците много ефективно са харасвали mineral line-a на Руснаците и благодарение на скаутинга който те дават си правят няколко експанжъна и ги контейнват.
Но Руснаците са предвидливи и са направили много Spine Crawler-и което много е усложнявало навлизането на тяхна територия, после Жуков бива обзет от духа на TLO и му хрумва да ъпгрейдне линговете с метаболик бууст, и просто заобикаля фронтовата линия и пръска Siege tank-овете а от там вече е лесно като е извадил паяци.
http://img94.imageshack.us/img94/5007/whyyesiplayzerg.jpg
Doom_Stalker
12-14-2012, 19:02
Е какво очакваш това им е било предимството на Руснаците, late game нямат шанс като Германците извадят една 12-ка Тигри и deathball-ват, да не пропускаме също, че танковете на Руснаците са тъпи кучета, които дори немогат да се доближат до Германските Siege tank-ове, да не споменваме, че с Луфтвафе Германците много ефективно са харасвали mineral line-a на Руснаците и благодарение на скаутинга който те дават си правят няколко експанжъна и ги контейнват.
Но Руснаците са предвидливи и са направили много Spine Crawler-и което много е усложнявало навлизането на тяхна територия, после Жуков бива обзет от духа на TLO и му хрумва да ъпгрейдне линговете с метаболик бууст, и просто заобикаля фронтовата линия и пръска Siege tank-овете а от там вече е лесно като е извадил паяци.
http://img94.imageshack.us/img94/5007/whyyesiplayzerg.jpg
http://prikachi.com/images/10/5609010f.png
You think this is a motherfuckin' game?
Ambiguous
12-14-2012, 19:10
http://prikachi.com/images/10/5609010f.png
You think this is a motherfuckin' game?
Yes...I do.
http://img15.imageshack.us/img15/4559/1337647697272.jpg
Doom_Stalker
12-14-2012, 19:17
http://prikachi.com/images/113/5609113e.jpg
Nam3less3
12-14-2012, 19:21
Какво общо има Операция Барбароса с философията и религията?
Нацистите не са духовни хора :D
Nam3less3
12-14-2012, 19:22
http://dreal.net/wiki/index.php/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%84%D 1%82
Ambiguous
12-14-2012, 19:25
http://dreal.net/wiki/index.php/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%84%D 1%82
Всички сме чели Българския вариант на Encyclopedia Dramatica, само че те си нямат Кибертрон.
П.П. Това не е раздел по Философия и Религия, по скоро само религия.
Nam3less3
12-14-2012, 19:36
tl/dr
Лъжец, манипулатор и нищо не разбираш
Doom_Stalker
12-14-2012, 19:42
Лъжец, манипулатор и нищо не разбираш
Същия си ти боклук! :D
Чукайте се аз си намерих готина музика.
http://www.youtube.com/watch?v=gBRyxAJ-PH8&list=HL1355510452&index=24
Nam3less3
12-14-2012, 20:04
И аз http://www.youtube.com/watch?v=pi00ykRg_5cr
И аз http://www.youtube.com/watch?v=pi00ykRg_5cr
Не ме занимай.
Ambiguous
12-14-2012, 20:24
И аз http://www.youtube.com/watch?v=SFlFG7Fmbeo
Doom_Stalker
12-14-2012, 21:17
http://www.youtube.com/watch?v=ZnhuJqbrTD8
Get on my level bitchez....
defender
12-14-2012, 21:30
тва е по-зле от чалга........
Doom_Stalker
12-14-2012, 21:43
тва е по-зле от чалга........
Пхаха, нещастник, като не разбираш от музика защо се обаждаш? Слушай си църковните песнопения и си трайкай.
klimatronik
12-15-2012, 05:46
Пхаха, нещастник, като не разбираш от музика защо се обаждаш? Слушай си църковните песнопения и си трайкай.
лапай ми го целия убитако мършав :D
а как се запали да учиш религия и вярваш в Бог ?
Като малък от родител ли? Или след някаква случка?
самият Господ - Исус Христос се яви над мен, и ме направи да свидетелствувам Неговото Слово, иначе сега едва ли щях да го правя
Nam3less3
12-15-2012, 12:12
Предлагам за дискусия следният въпрос:
Съществуват ли сатанисти, които да слушат чалга, и има ли сатанисти, които да не слушат метъл?
npp Твоя "Истински" Бог е много заспал бе човече
да, за съжаление през първите 5-6 хилядолетия от началото на всяка вечност истинският Бог Отец изпада и се намира в състояние на полусън, като това и е основната причина толкова милиарди човеци/одушевени да бъдат сполетявани от неприятности, беди и мъки през това време, обаче има и решение на пролема и то е чрез правилна вяра в Него, тъй като Той може да бъде разбуден и дори напълно и перманентно събуден чрез проява на чиста любов към човеците и молитви/ходатайства пред Него за тяхното спасение в Неговото царство, което е Св. Дух, понеже кой добър родител би оставил децата си да останат затворени насред току що възникнал пожар в тяхната семейна къща ако е буден?!, но единствено би пропуснал да ги спаси само ако е заспал и никой/нищо не го събужда?!, така и истинският Бог Отец не можа да спаси много човеци/одушевени от множество злини/страдания именно защото беше в състояние на полусън и защото нямаше кой да го разбуди/събуди, но това може да се промени чрез правилната вяра в и молитва към Него и чрез Неговият първороден Син - Господ Исус Христос
Incadeptus
12-15-2012, 13:29
аха,разбирам.Как ми се иска да му помогна да се събуди,но не мога
klimatronik
12-15-2012, 13:42
самият Господ - Исус Христос се яви над мен, и ме направи да свидетелствувам Неговото Слово, иначе сега едва ли щях да го правя
и как се яви?
Ambiguous
12-15-2012, 18:53
и как се яви?
Сутрин докато си е пил кафето видял в него силуета на всемогъщия велик велелепен омнипотентен син на Бог - Джийзъс и от тогава е хардкор проповедник.
defender
12-17-2012, 18:20
Предлагам за дискусия следният въпрос:
Съществуват ли сатанисти, които да слушат чалга, и има ли сатанисти, които да не слушат метъл?
поп-фолк сатанисти, обединявайте се.
Ambiguous
12-17-2012, 18:48
Все едно стил музика обединява хора от дадени религий.
Също така кой от тук изобщо е сатанист, аз поне не съм виждал такъв във форума.
Ще дам сходен също толкова абсурден въпрос, всички слушатели на поп-фолк ли са изключително тъпи?
Doom_Stalker
12-17-2012, 19:52
Inb4 дефендър да каже, че съм сатанист....
и как се яви?
най-вече под формата на правда сиреч съвършена любов към човеците
defender
12-18-2012, 11:46
^
и каква е формата на правдата има ли хубави пропорции.
ПП: демек, че Бог избрал от всички човеци достойния npp и му е дал безгрешност и съвършена любов към човеците.
аааааааааалилуя.
Incadeptus
12-18-2012, 14:38
Все едно стил музика обединява хора от дадени религий.
Също така кой от тук изобщо е сатанист, аз поне не съм виждал такъв във форума.
Ще дам сходен също толкова абсурден въпрос, всички слушатели на поп-фолк ли са изключително тъпи?
Да всички са подсъзнателно тъпи
^
и каква е формата на правдата има ли хубави пропорции.
ПП: демек, че Бог избрал от всички човеци достойния npp и му е дал безгрешност и съвършена любов към човеците.
аааааааааалилуя.
правдата е съвършена(-та) любов към човеците, а колокото за Неговият избор, не съм искал да бъда избран точно аз, Той така направи, а и аз никак не съм против, но Той ме направи да бъда само Негов свидетел, не друго
klimatronik
12-19-2012, 07:59
правдата е съвършена(-та) любов към човеците, а колокото за Неговият избор, не съм искал да бъда избран точно аз, Той така направи, а и аз никак не съм против, но Той ме направи да бъда само Негов свидетел, не друго
и как стана по-точно?
Incadeptus
12-19-2012, 10:51
npp с други думи Твоят Бог е поробител,а ти си му роб
Nam3less3
12-19-2012, 11:10
npp с други думи Твоят Бог е поробител,а ти си му робBig deal
Свободата е илюзия.
defender
12-19-2012, 12:09
истинската свобода е само в послушанието към Бога, колкото и парадоксално да звучи на ЪтеистЮте и сЪтЪнистЮте.
и как стана по-точно?
честно казано и аз не разбрах как точно истинският Бог го прави, но просто се случи
defender
12-19-2012, 12:59
и сега по какво npp боговидеца се различава от стария npp преди това събитие, и каква мисия ти даде Бог, поговорихте ли си.
нали беше казвал, че си бил мъртъв и Бог ти се явил и те съживил, а сега казваш "не знам как стана".
не, Той не е тиранин, нито пък аз съм угнетяван от Него
и сега по какво npp боговидеца се различава от стария npp преди това събитие, и каква мисия ти даде Бог, поговорихте ли си.
нали беше казвал, че си бил мъртъв и Бог ти се явил и те съживил, а сега казваш "не знам как стана".
не знам как Той го прави, иначе явлението Му, което преживях се случи наяве
Incadeptus
12-19-2012, 15:48
Свободата е илюзия.
повечето
Ambiguous
12-19-2012, 16:27
не, Той не е тиранин, нито пък аз съм угнетяван от Него
Твърдиш, че твоя бог не е тиранин, което всъщност не е така.
Тиранин е този който не ти оставя друг избор, а твоят господ Бог прави точно това, той твърди че единственото спасение е единствено и само чрез него, какъв избор ти оставя освен да вярваш в него?
Само не ми казвай, че той ти дава избор между доброто и злото.
Nam3less3
12-19-2012, 16:43
Тиранин е този който не ти оставя друг избор, а твоят господ Бог прави точно това, той твърди че единственото спасение е единствено и само чрез него, какъв избор ти оставя освен да вярваш в него?
Само не ми казвай, че той ти дава избор между доброто и злото.Ако Бог съществува, логично е спасението да е чрез него(какви други алтернативи се сещаш?) а и тиранин не значи това. А и защо са ти други пътища, други богове и не знам си кво, т.е. нямаш нужда от избор, тъй като Бог значи и съвършен, значи както и да го мислим и да ни изглежда ограничаващо, то по-добро от това не би имало.
Ambiguous
12-19-2012, 16:51
Ако Бог съществува, логично е спасението да е чрез него(какви други алтернативи се сещаш?) а и тиранин не значи това. А и защо са ти други пътища, други богове и не знам си кво, т.е. нямаш нужда от избор, тъй като Бог значи и съвършен, значи както и да го мислим и да ни изглежда ограничаващо, то по-добро от това не би имало.
Дефиницията на тиранин е доста далеч от философия и религия, но в този контекст смятам, че е достатачно точна.
Защо ще е логично единственото спасение да е чрез него, защо след като е Бог и е омнипотентен и омнисцентен не стори така, че да не се налага да се "спасяваме"?
Ако не може да го стори значи не е всесилен, ако може да го стори, но не го прави значи е зъл. А защо да наричаме Бог някой които, или не е всесилен, или е зъл?
Nam3less3
12-19-2012, 17:04
И защо да те спасява, първо че никой не е поискал, нито някой заслужава, а и това е нарушаване на собствения му закон за свободната воля, а ако беше зъл, нямаше да е Бог. Така или иначе това засяга други теми, но не го прави нито невсесилен, нито зъл, а и не виждам как тия работи правят спасението чрез Бог нелогично.
Всъщност всички тия неща са засегнати в притчата за Адам и Ева(и обяснението защо се е стигнало до тая ситуация).
Само не ми казвай, че той ти дава избор между доброто и злото.
да, спасението е само от истинският Бог Отец и чрез истинският Господ Исус Христос, но не заради друго освен просто защото във вселената никога не е имало друг (истински) Бог, нито друг (истински) Господ освен Тях Двамата, но Той не е направил упражняването/практикуването на вярата задължително, понеже това е пътят за участие в осигуряването на вечно спасение и пълен живот в Него за всички човеци/души на вселената, защото както извън вярата има управници, които се грижат за благото на всички останали хора, така и вярата е предназначена за да бъде употребявана най-вече от страна на онези, които искат да бъдат духовни служители на спасението в Него, така че Той никак не задължава хората насила да бъдат вярващи, а и никак не е нещо ново това че досега винаги е имало истински Светии, които сами предават себе си изцяло на Него за да бъдат полезни до максимум на Неговата мисия за пълно спасение на цялото човечество, като от друга страна никак не е забранено човек да Вярва в Него
SHPAIdURmeN
12-20-2012, 09:15
:D
Аз думата "вяра" съм я изтрил от моя си речник. Та аз не вярвам, че вярвам. :D
Лично : Аз съм си абсолютен атеист.
Понеже разбрах някой неща за "Християнството" и как като вярваш в нея и с нея можеш лесно да си оправдаеш вярата. пхА :D
И моля "npp" да ми коментира, коментара, че да ми направи по весел денят. Защото божието чадо знае най добре, бла бла бла.
да, неправедния вярващ е по-лош и от невярващ/неокултист, обаче правилната вяра докарва спасение за всички човеци
SHPAIdURmeN
12-20-2012, 10:58
npp нали си наясно, че твоят бог никога не те е искал ?
defender
12-20-2012, 11:27
абе, кви са тия изтрещели въпроси.
за кво точно говориш или си поредния атеист авто-фантазьор за религията.
Incadeptus
12-20-2012, 12:18
Точно Богът ви е невсесилен,защото има въпрос,който е абсолютен и никой не може да отговори на него,а пък нищо не съществува вечно,но нищото не съществува
Doom_Stalker
12-20-2012, 13:02
Точно Богът ви е невсесилен,защото има въпрос,който е абсолютен и никой не може да отговори на него,а пък нищо не съществува вечно,но нищото не съществува
Нищото не съществува, затова се нарича нищо.... То е празно пространство, тишина, липса на нещото. Но нещото произхожда от нищото. Всяка форма идва от безформието и пак се връща обратно.
Хората , които лепват етикет на Бог, като нещо, като някаква форма, идея, образ, мисловен модел и т.н., са просто примитивни идиоти, които характеризират Бог с това, което им е удобно. Те прилепват своите умствено-емоционални изживявания и илюзии на идеята за Бог, и така Бог става нещо материално в техният живот. Те го създават - за да го почитат, да се идентифицират с него, да го използват за целите на егото си. А най-жалко е когато хора, претендират за следване и разбиране на някаква висша сила, отвъд тяхното материално възприемане, и в същото време използват тази нематериална концепция за да обясняват ежедневието си... Да влагаш идеята за нематериална истина като потвърждение на някаква "истина" в материалният живот показва абсолютно тесногръдие и всъщност подсказва защо изобщо хората почитат материален образ на Бог. Този Бог, който обикновените хора използват в ежедневието си като морален стълб, на който да прехвърлят отговорността си, е всъщност създаден от самите тях като помощен идолен образ на тяхното его. Претендирането за някаква духовност, на човек който намесва Бог в ежедневните проблеми и ситуации, било то лични или обществени, е пълен абсурд. Това го казвам във връзка с редовните изказвания на християни върху житейски ситуации - кое било правилно според Бога и кое не... Все глупости. Все малоумни хора, които си създават умствени идоли за да запълнят някаква материална или психична нужда, а пък после обясняват тези идоли с някакви свръхестествени и извънчовешки характеристики. Това е парадоксално... да обясняваш себе си със нещо извън себе си. Затова и цялото наддумване за логическа пълноценност(или непълноценност) на християнството е просто израз на едно детско оправдание - джафкате се за уж правилните думички и етикети на духовността, а пък изобщо не сте духовни самите вие. Остава си само празното наддумване и предоказване(или отричане) на качествата на самите умствени идоли, защото в предоказването на тези идоли, вие всъщност предоказвате себе си - защото с тези идоли и образи се идентифицирате.
defender
12-20-2012, 13:13
ратно.
Хората , които лепват етикет на Бог, като нещо, като някаква форма, идея, образ, мисловен модел и т.н., са просто примитивни идиоти, които характеризират Бог с това, което им е удобно. Те прилепват своите умствено-емоционални изживявания и илюзии на идеята за Бог, и така Бог става нещо материално в техният живот.
най-накрая просветление. Съгласен съм.
Бог няма форма, образ. Лошото е, че хората например когато се молят си създават с фантазията си някакъв образ на Бог, което е грешно. Този, които при молитва не вижда нищо в ума си, той всъщност вижда Бог.
Doom_Stalker
12-20-2012, 13:18
най-накрая просветление. Съгласен съм.
Бог няма форма, образ. Лошото е, че хората например когато се молят си създават с фантазията си някакъв образ на Бог, което е грешно. Този, които при молитва не вижда нищо в ума си, той всъщност вижда Бог.
Айде айде, че и ти всяко нещо в мизерния си живот обясняваш с бог.
Nam3less3
12-20-2012, 13:23
Точно Богът ви е невсесилен,защото има въпрос,който е абсолютен и никой не може да отговори на него,а пък нищо не съществува вечно,но нищото не съществуваЗначи няма Бог? А такъв въпрос не съществува, ти си просто обикновен човек, не можеш да измислиш въпрос и да твърдиш, че е отвъд пределите на Бог, никое човешко същество не би имало такъв ум и знание, че да си представи какво е Бог.
Rebirthing
12-20-2012, 13:23
И защо да те спасява, първо че никой не е поискал, нито някой заслужава, а и това е нарушаване на собствения му закон за свободната воля, а ако беше зъл, нямаше да е Бог. Така или иначе това засяга други теми, но не го прави нито невсесилен, нито зъл, а и не виждам как тия работи правят спасението чрез Бог нелогично.
Всъщност всички тия неща са засегнати в притчата за Адам и Ева(и обяснението защо се е стигнало до тая ситуация).
А аз да не би да съм поискала да бъда раждана ? Ако бог контролира всичко, включително раждането на нови индивиди, той ги обрича. Никой не е избрал как и кога да се роди или как, и кога да умре. Ако се бях родила в някоя ислямска държава, навярно щях да вярвам в алах, т.е бог не ми дава свободен избор. Ами по-лошо, ако се бях родила стотици години в миналото, в някое племе, как да вярвам в бог, в християнския бог, без дори да знам за неговото съществуване. Значи, че бог не само не ми дава право на избор, а и не ми дава информацията, за да направя този избор. А какво се случва с душите на хората родени преди самото създаване на християнската религия, т.е родените преди повече от 2000 хиляди години ? Хора, които никога не са чували за такъв бог, просто, защото не е съществувал.
Имало е толкова много религии преди християнството, повече от очевидно е, че това е поредната измислица. Вашият бог не само, че не е всесилен, но и няма конкретна цел.
Да речем, че бог все пак е създал мен и всички останали човешки същества. Да речем, че и хипотетично аз съм вярваща и спазвам всички канони. След смъртта ми, той ще ме награди с вечен задгробен живот, такъв какъвто на мен не ми трябва. Аз не искам вечен живот под една и съща форма. Подобен 'живот' сигурно е доста тежък и отегчаващ. Значи, не стига, че бог не ми дава друг избор освен да вярвам в него, но и ми заповядва да прекарам вечността на място и по начин, който той е определил. Но каква е целта на бог и изобщо има ли той цел ? С какво ще допринесе вярата ни в него ? Ще допринесе ли по някакъв начин на хората, на планетата, на Вселената ? Какво получава бог от всичко това ? Защо му е било изобщо да създава живота, ако ще измъчва душите на хората, които не вярват в него ? След като е всесилен, всемогъщ и всезнаещ, сигурно му е било ясно, че ще има хора, които няма да вярват в него. Тогава, защо изобщо създава хората, след като е напълно наясно, че ще избива голяма част от тях ?
Значи бог не само, че не е всесилен, не само, че е зъл, но е и егоист.
SHPAIdURmeN
12-20-2012, 13:34
абе, кви са тия изтрещели въпроси.
за кво точно говориш или си поредния атеист авто-фантазьор за религията.
Нищо подобно defender . Просто ще ти споделя един факт.
Мойсей е тръгнал да спасява Еврейският народ нали така ?
Той е тръгнал да изповядва своята религия на Евреите, а не на европейците(римляните по онова време). Европейците са нахлули и са си изписали тази религия на челата.
Nam3less3
12-20-2012, 13:41
???Защо ти е да знаеш толкова много, като се интересуваш чети, а викаше, че си знаела много за християнството, ако знаеше, нямаше да питаш такива работи.
Иначе ако Бог беше зъл или егоист или невсесилен нямаше да се нарича Бог.
И ако нещо не ти харесва, или ти изглежда неправилно или не та кефи, това не значи, че е грешно или невярно!
defender
12-20-2012, 13:52
Нищо подобно defender . Просто ще ти споделя един факт.
Мойсей е тръгнал да спасява Еврейският народ нали така ?
Той е тръгнал да изповядва своята религия на Евреите, а не на европейците(римляните по онова време). Европейците са нахлули и са си изписали тази религия на челата.
до идването на Христос е било така, тогава европейците са били езичници, но след идването на Христос, Бог призовава и езичниците. Затова и времето в което живеем в Библията е наречено "времената на езичниците" т.е. времената на обръщането на езичниците от лъжекултувете си (които езичниците са почитали преди Христос), към Бога.
klimatronik
12-20-2012, 13:56
84 страници без никаква развръзка и еволюция във вечно продължаващите спорове :D
Rebirthing
12-20-2012, 14:24
Защо ти е да знаеш толкова много, като се интересуваш чети, а викаше, че си знаела много за християнството, ако знаеше, нямаше да питаш такива работи.
Иначе ако Бог беше зъл или егоист или невсесилен нямаше да се нарича Бог.
И ако нещо не ти харесва, или ти изглежда неправилно или не та кефи, това не значи, че е грешно или невярно!
Чела съм достатъчно, но никъде в библията не виждам да са дададени отговори на въпросите ми. А защо да не искам да знам ? Мисля, че имам правото да знам, ако ще вярвам в нещо. Защо просветените християни просто не ми отговорите, щом знаете толкова ? Това, че сте нарекли някаква измислена фигура бог, не значи, че не може да бъде зъл и слаб егоист. И да, действията на бог ми изглеждат неправилни, защото не отговарят на цялата концепция, на същността на някой, който би трябвало да е всемогъщ.
Това че на теб не ти харесват моите въпроси, не значи, че аз бъркам ! Щом толкова християните се затрудняват да дадат отговор на тези въпроси, ясно ми е колко е истинска религията ви.
Nam3less3
12-20-2012, 14:53
Се едно като тръгнеш да учиш математика да искаш още отначало да знаеш как се пресмятат интеграли ;)
И трябва да разбереш, че е нормално да ти изглежда неправилно отначало, и тия отговори на сложни въпроси не се обсъждат току така, защото всеки отговор води до нови 2 въпроса.
А определено не си чела, защото почти всичко това си го пише.
Rebirthing
12-20-2012, 15:14
А определено не си чела, защото почти всичко това си го пише.
Казах, че съм чела и не е обяснено. Толкова ли е трудно да го обясниш или да кажеш къде точно го пише, защото не го виждам нито в старият, нито в новият завет ? Каква е крайната цел на бог и защо той не се е погрижил за повсеместното разпространяване на религията християнство ? Защо тази религия се е появила преди 2000 години, а не по-рано ? Защо хората преди това са били обречени да живеят в неведение ?
Липсата на отговори ми пречи да вярвам. Нали за това е темата ?
klimatronik
12-20-2012, 15:33
Казах, че съм чела и не е обяснено. Толкова ли е трудно да го обясниш или да кажеш къде точно го пише, защото не го виждам нито в старият, нито в новият завет ? Каква е крайната цел на бог и защо той не се е погрижил за повсеместното разпространяване на религията християнство ? Защо тази религия се е появила преди 2000 години, а не по-рано ? Защо хората преди това са били обречени да живеят в неведение ?
Липсата на отговори ми пречи да вярвам. Нали за това е темата ?о не я пак повтори
Религия и вярвания в Бог е имало много по отдавна преди новата ера
Doom_Stalker
12-20-2012, 16:12
о не я пак повтори
http://prikachi.com/images/636/5632636G.jpg
Защо ТАЗИ!!! религия се е появила преди 2000 години, а не по-рано ?
Защо хората преди това са били обречени да живеят в неведение ?
Това е въпрос в контекста на претенциите на християнството за пълна и абсолютна истина само чрез християнският бог. Ако допуснем, че тези претенции са верни, то излиза, че човечеството е било обречено на пълно неведение допреди идването на Бог преди 2000 години.
Тоест никой не е казал, че не е имало религии и вярвания преди повече от 2000 г., просто си малоумен и не можеш да извличаш информация от текст.... Как живееш с тази мисъл?
klimatronik
12-20-2012, 16:39
http://prikachi.com/images/636/5632636G.jpg
Това е въпрос в контекста на претенциите на християнството за пълна и абсолютна истина само чрез християнският бог. Ако допуснем, че тези претенции са верни, то излиза, че човечеството е било обречено на пълно неведение допреди идването на Бог преди 2000 години.
Тоест никой не е казал, че не е имало религии и вярвания преди повече от 2000 г., просто си малоумен и не можеш да извличаш информация от текст.... Как живееш с тази мисъл?
ти малчи там ,че да не те вдигам за бицепс
Incadeptus
12-20-2012, 16:46
теба в смешника
Rebirthing
12-20-2012, 16:51
о не я пак повтори
Ще се самоцитирам.
Имало е толкова много религии преди християнството, повече от очевидно е, че това е поредната измислица.
Християнството е просто ПОРЕДНАТА от МНОГОТО религии.
А коректният ми въпрос е - Щом християнският бог е ИСТИНСКИЯТ спасител и създател, тогава, защо е оставил хората от преди новата ера, поколения наред да живеят в неведение ? Защо християнството не е съществувало от зората на човечеството и не го е съпътствало, а се появило толкова късно, след създаването на десетки други религии ?
Nam3less3
12-20-2012, 17:01
Ще се самоцитирам.
Християнството е просто ПОРЕДНАТА от МНОГОТО религии.
А коректният ми въпрос е - Щом християнският бог е ИСТИНСКИЯТ спасител и създател, тогава, защо е оставил хората от преди новата ера, поколения наред да живеят в неведение ? Защо християнството не е съществувало от зората на човечеството и не го е съпътствало, а се появило толкова късно, след създаването на десетки други религии ?
Нали не живееш преди Новата Ера, и за ония хора си е имало промисъл, не се безпокой за тях. Мисли за Бог, за кризата, за гаджетата.
Doom_Stalker
12-20-2012, 17:10
ти малчи там ,че да не те вдигам за бицепс
http://www.reactionface.info/sites/default/files/images/saythattomyface.jpg
Ууу, толкова ме е страх.... Do you even lift?
Rebirthing
12-20-2012, 17:19
Нали не живееш преди Новата Ера, и за ония хора си е имало промисъл, не се безпокой за тях. Мисли за Бог, за кризата, за гаджетата.
Блааа. Само един християнин може да увърта толкова, за да отбегне истината.
defender
12-20-2012, 17:42
Щом християнският бог е ИСТИНСКИЯТ спасител и създател, тогава, защо е оставил ......................
християните се бъркат защото християнския Бог се пише с голяма буква, а ти го пишеш с малка и те мислят, че говориш за нещо друго - аз например едвам успях да те разбера, даже още се съмнявам какво точно питаш, пиши с голяма.
Rebirthing
12-20-2012, 19:14
Пиша го с малка нарочно, защото не вярвам в съществуването му. Плюс това съм уточнила, че говоря за християнството, мисля, че това го изяснихме вече.
defender
12-20-2012, 20:12
също това е правописна грешка, спазвайте правилата за правопис тогава. Дори имената на хората се пишат с главна буква, независимо дали вярваш в тях или не.
Ambiguous
12-20-2012, 22:46
Хора със сходни черти на днешните хора е имало от преди ~100 000 години.
Това време е било време на смърт, глад, липса на морали и духовни цели, през цялото това време бог си е стоял и е гледал безучастно и спонтанно 98 000 години по късно той решава, че трябва да сложи край на това като праща пророк - собственият си син на мисия да изкупи човешките грехове като умишлено се остави да бъде убит въвеждайки ни в ново време на мир и любов. Като всесилен той е можел да накара пророка си да се яви където пожелае и той решава, че ще е най-добре да го прати в днешен Израел където са били абсолютно примитивни и едва ли са щели да могат да запишат неговите идеи и да ги предадат на следващите поколения.А през този период от историята Китайците са били векове пред останалата част от света.
П.С. Doom_Stalker върни си пак аватара на Charles Manson този твърде много прилича на hobo
Doom_Stalker
12-21-2012, 05:57
П.С. Doom_Stalker върни си пак аватара на Charles Manson този твърде много прилича на hobo
Аватарите не бачкат, не може да се сменят....
klimatronik
12-21-2012, 06:49
http://www.reactionface.info/sites/default/files/images/saythattomyface.jpg
Ууу, толкова ме е страх.... Do you even lift?
еми колко кг си :D
Doom_Stalker
12-21-2012, 07:22
еми колко кг си :D
Ддз, към 85.
klimatronik
12-21-2012, 07:51
Ддз, към 85.
ехее , значи за трицепс - 4, 5 пъти от лег :D
Doom_Stalker
12-21-2012, 08:57
ехее , значи за трицепс - 4, 5 пъти от лег :D
Браво, машина си... де и в акъла да беше така...
klimatronik
12-21-2012, 09:09
Браво, машина си... де и в акъла да беше така...
равномерно
Не е хубаво да се развива само едното
Doom_Stalker
12-21-2012, 10:20
равномерно
Не е хубаво да се развива само едното
Развива се само това, което имаш като заложби... А твоите умствените заложби са посредствени. Не го казвам за да се заяждам, просто споделям...
Rebirthing
12-21-2012, 11:13
също това е правописна грешка, спазвайте правилата за правопис тогава. Дори имената на хората се пишат с главна буква, независимо дали вярваш в тях или не.
А ти провери ли в правописния речник преди да напишеш поста си ? Изречения се започват с главна буква.
А бог е съществително и единствената причина да се изписва с главна буква е от уважение, което аз нямам, защото за мен той е недействителен.
defender
12-21-2012, 11:25
В Библията и за християните Бог се пише с главна буква, защото Той е одушевен предмет, а Бог му е собственото име. Когато искаш да говориш с християнин и да му задаваш въпроси, трябва да пишеш Бог с главна буква, ако го пишеш с малка то това означава, че не говориш за християнския Бог.
А когато задаваш въпроси или си говориш с атеисти или друговерци тогава можеш да си пишеш християнския Бог са каквато буква си искаш.
Това, че съм написал изречението с малка буква, не изразява неуважение към ничие име на човек. Когато напиша собственото име на някого с малка буква, тогава може и да си взема забележа.
npp нали си наясно, че твоят бог никога не те е искал ?
след като ме посещава, значи не ме мрази
"Всичко което Ми дава Отец, ще дойде при Мене, и който дойде при Мене никак няма да го изпъдя;" Йоан 6: 37
а ако мразеше, тогава и самият Той щеше да е един от грешниците
"Всеки, който мрази брата си, е човекоубиец; и вие знаете, че в никой човекоубиец не пребъдва вечен живот." 1 Йоаново 3: 15
defender
12-21-2012, 12:05
нпп в крайна сметка ти като грешник ли се възприемаш или като безгрешен любимец на Бога с цитирам "съвършена любов".
А аз да не би да съм поискала да бъда раждана ? Ако бог контролира всичко, включително раждането на нови индивиди, той ги обрича. Никой не е избрал как и кога да се роди или как, и кога да умре. Ако се бях родила в някоя ислямска държава, навярно щях да вярвам в алах, т.е бог не ми дава свободен избор. Ами по-лошо, ако се бях родила стотици години в миналото, в някое племе, как да вярвам в бог, в християнския бог, без дори да знам за неговото съществуване. Значи, че бог не само не ми дава право на избор, а и не ми дава информацията, за да направя този избор. А какво се случва с душите на хората родени преди самото създаване на християнската религия, т.е родените преди повече от 2000 хиляди години ? Хора, които никога не са чували за такъв бог, просто, защото не е съществувал.
Имало е толкова много религии преди християнството, повече от очевидно е, че това е поредната измислица. Вашият бог не само, че не е всесилен, но и няма конкретна цел.
Да речем, че бог все пак е създал мен и всички останали човешки същества. Да речем, че и хипотетично аз съм вярваща и спазвам всички канони. След смъртта ми, той ще ме награди с вечен задгробен живот, такъв какъвто на мен не ми трябва. Аз не искам вечен живот под една и съща форма. Подобен 'живот' сигурно е доста тежък и отегчаващ. Значи, не стига, че бог не ми дава друг избор освен да вярвам в него, но и ми заповядва да прекарам вечността на място и по начин, който той е определил. Но каква е целта на бог и изобщо има ли той цел ? С какво ще допринесе вярата ни в него ? Ще допринесе ли по някакъв начин на хората, на планетата, на Вселената ? Какво получава бог от всичко това ? Защо му е било изобщо да създава живота, ако ще измъчва душите на хората, които не вярват в него ? След като е всесилен, всемогъщ и всезнаещ, сигурно му е било ясно, че ще има хора, които няма да вярват в него. Тогава, защо изобщо създава хората, след като е напълно наясно, че ще избива голяма част от тях ?
Значи бог не само, че не е всесилен, не само, че е зъл, но е и егоист.
ако беше егоист, тогава нямаше да даде живот на милиарди човеци, и нямаше да приготвя пълно спасение за всички души на вселената, а вината за това че нямаше съвършено спасение за мнозина в продължение 5-6 хилядолетия досега не е негова защото Той се намираше в състояние на полусън за това време, а колкото за силата Му, виж само как макар и в състояние на полусън Той винаги крепеше цялата вселена, като се започне от неизтощимите сили, които крепят и сплотяват атомите и се стигне до стабилните орбити на космическите тела, като се има предвид че в слънчевата система кражат хиляди големи метеори, които при сблъсък с земята могат да причинят гоялама погибел, но как досега земята винаги се разминаваше с тях
нпп в крайна сметка ти като грешник ли се възприемаш или като безгрешен любимец на Бога с цитирам "съвършена любов".
за нас последователите на истинският Бог и Исус нямаше да има никаквъв смисъл ако се признавахме за грешни според човешката(666) религия, но достатъчно е че признаваме себе си за недостойни в сравнение с Него, а Той е верен да не ни налага грях и да ни освобождава от такъв товар, така че ние обикновено не се възприемаме за нещо повече от другите хора, но дори имаме себе си за най-малки
"Не правете нищо от партизанство или от тщеславие, но със смиреномъдрие нека всеки счита другия по-горен от себе си." Филипяни 2: 3
Липсата на отговори ми пречи да вярвам. Нали за това е темата ?
дявола е имал голяма/вътрешна власт в времената преди Новият Завет, и затова е могъл да налага всякакви злини, като даже е имал власт да се явява като Бог на мнозина от вярващите, и дори да причинява големи затруднения на праведните от тях, например през времето на Моисей е имал власт да участва в явлението "Йехова" налагайки зловредни/пагубни заповеди за: отмъщение("зъб за зъб, око за око" - Левит 24:19-22), убиване с камъни и нож(Второзаконие 22:13-21, Второзаконие 20:10-15), проклинане(Числа 5:12-30, Второзаконие 27:15-26), омраза/презрение(Матей 5:43), и пр., и това е защото истинският Бог е бил в по-дълбоко състояние на полусън, но именно чрез Исусовата жертва всички несъвършени/зловредни/пагубни заповеди в завета били анулирани веднъж завинаги, понеже всичката вътрешна власт на дявола му била отнета перманентно
"Сега е съдба на този свят; сега князът на този свят ще бъде изхвърлен вън(т.е. всичката вътрешна власт на лукавият ще му бъде отнета безвъзвратно). И когато бъда Аз издигнат от земята, ще привлека всички при Себе Си." Йоан 12: 31-32,
"А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу(т.е. всички несъвършени/лоши заповеди от старият завет бяха официално и окончателно анулирани), земята се разтресе(т.е. духовните сили се разклатиха), скалите се разпукаха(т.е. всичката вътрешна власт на дявола му бе отнета неповратимо), гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени, (които, като излязоха от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град, и се явиха на мнозина). А стотникът и ония, които заедно с него пазеха Исуса, като видяха земетресението и всичко що стана, уплашиха се твърде много, и думаха: Наистина тоя беше Син на Бога. Там бяха още и гледаха отдалеч много жени, които бяха следвали Исуса от Галилея, и Му служеха; между които бяха Мария Магдалина, и Мария майка на Якова и на Иосия, и майката на Заведеевите синове." Матей 27: 50-56
ето как от последният цитат се вижда че заради вътрешната власт на дявола дори и телата на Светиите не са могли да възкръснат, и е трябвало Исус да ги освободи чрез Жертвата Си, иначе (в противен сбучай) те можеха да останат в гробовете (си) и до ден днешен
klimatronik
12-21-2012, 14:30
Развива се само това, което имаш като заложби... А твоите умствените заложби са посредствени. Не го казвам за да се заяждам, просто споделям...
дразниш и провокираш ,защото нямаш какво да правиш
Incadeptus
12-21-2012, 16:27
Аз пък съм влюбен в Прераждането,която и да е тя и такаа до края на свееетааа. <3
Nam3less3
12-21-2012, 17:59
Аз пък съм влюбен в Прераждането,която и да е тя и такаа до края на свееетааа. <3Защо още дишаш? 21ви минава
Rebirthing
12-22-2012, 00:32
ако беше егоист, тогава нямаше да даде живот на милиарди човеци, и нямаше да приготвя пълно спасение за всички души на вселената, а вината за това че нямаше съвършено спасение за мнозина в продължение 5-6 хилядолетия досега не е негова защото Той се намираше в състояние на полусън за това време, а колкото за силата Му, виж само как макар и в състояние на полусън Той винаги крепеше цялата вселена, като се започне от неизтощимите сили, които крепят и сплотяват атомите и се стигне до стабилните орбити на космическите тела, като се има предвид че в слънчевата система кражат хиляди големи метеори, които при сблъсък с земята могат да причинят гоялама погибел, но как досега земята винаги се разминаваше с тях
1. Дава живот за максимум 70-80 години. Този живот не винаги е хубав, понякога е изпълнен с доста кофти моменти, независимо то това дали човекът е вярващ или не. Накрая им отнема живота и праща тези, които не вярват в него да се пържат в Ада. Явно е много самовлюбен за да иска всички да вярват в него и явно е съдист щом е изпратил в Ада толкова души, които САМ е създал.
2. Не виждам никакви доказателства за спасение. Защо изобщо ни е нужно спасение ? Вселената ще свърши. Както е имало Голям Взрив, така ще има и Голям Срив. С всичката тъмна енергия и тъмна материя наоколо, обектите във Вселената ще се раздалечават, докато изгасне и последната звезда и Вселената изстине или пък Вселената ще продължи да се разширява докато бъде разкъсана и свърши в точка на сингулярност. Е, явно няма как Вселената да бъде закрепена дори от твоят бог.
3. Планетата ни е с чист орбитален път и такива сблъсъци съществуват сравнително рядко. Все пак последният опустошителен сблъсък е бил преди 65 милиона години, когато динозаврите са изчезнали. Плюс това подобни катаклизми могат да бъдат животворни. Ако новосформираната ни Земя не се беше сблъскала с планета голяма колкото Марс, живот изобщо нямаше да съществува, поради липсата на Луна и правилен наклон на земната ос. След този сблъсък, в периода Хадей, Земята е била ежедневно бомбандирана.
Ние не сме застраховани от нов голям сблъсък, такъв вероятно ще има, но едва ли ще е скоро. Така че не си мисли, че нещо ни пази. В нашата галактика, в съзвездието Стрелец има неутронна звезда, която може да се превърне в супернова всеки един момент и да бъдем унищожени от гама лъчево избухване. Не само хората, но и планетата ни ще бъде изпепелена. Опасности много.
1. Дава живот за максимум 70-80 години. Този живот не винаги е хубав, понякога е изпълнен с доста кофти моменти, независимо то това дали човекът е вярващ или не. Накрая им отнема живота и праща тези, които не вярват в него да се пържат в Ада. Явно е много самовлюбен за да иска всички да вярват в него и явно е съдист щом е изпратил в Ада толкова души, които САМ е създал.
2. Не виждам никакви доказателства за спасение. Защо изобщо ни е нужно спасение ? Вселената ще свърши. Както е имало Голям Взрив, така ще има и Голям Срив. С всичката тъмна енергия и тъмна материя наоколо, обектите във Вселената ще се раздалечават, докато изгасне и последната звезда и Вселената изстине или пък Вселената ще продължи да се разширява докато бъде разкъсана и свърши в точка на сингулярност. Е, явно няма как Вселената да бъде закрепена дори от твоят бог.
3. Планетата ни е с чист орбитален път и такива сблъсъци съществуват сравнително рядко. Все пак последният опустошителен сблъсък е бил преди 65 милиона години, когато динозаврите са изчезнали. Плюс това подобни катаклизми могат да бъдат животворни. Ако новосформираната ни Земя не се беше сблъскала с планета голяма колкото Марс, живот изобщо нямаше да съществува, поради липсата на Луна и правилен наклон на земната ос. След този сблъсък, в периода Хадей, Земята е била ежедневно бомбандирана.
Ние не сме застраховани от нов голям сблъсък, такъв вероятно ще има, но едва ли ще е скоро. Така че не си мисли, че нещо ни пази. В нашата галактика, в съзвездието Стрелец има неутронна звезда, която може да се превърне в супернова всеки един момент и да бъдем унищожени от гама лъчево избухване. Не само хората, но и планетата ни ще бъде изпепелена. Опасности много.
твоите заблуди идват от факта че твърде много вярваш на хората, понеже познанията ти идват от разни учени и научните бюлетини, които произхождат от тях, а също и от съответните вярващи, които сеят твърде много страх с своите свидетелства, обаче истината е че истинският Бог никога не е пращал хора в ад, но просто от седмият ден до сега Той беше в състояние на полусън, поради което и много хора пострадаха, но вината не е Негова, понеже както човек може да изпадне в състояние на сън въпреки опитите му да не заспи(-ва), така и Той не можа да остане напълно буден, след като създаде цялото вселенско творение само за 6 дена или 144 часа, а както можеш и сама да се досетиш, вселената е безгранична за нас човеците, понеже по същият начин никак не би било чудно ако човек изпадне в състояние на хилядолетен сън в случай че успее напълно сам да построи огромен небостъргач само за шест дена, а колкото за този физически свят, той никак няма да бъде унищожен докато не свърши царуването на Христос, ето какво е писано по въпроса:
"те оживяха и царуваха с Христа хиляда години." Откровение 20: 4,
"И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече." Откровение 21: 1
defender
12-22-2012, 13:58
твоите заблуди идват от факта че твърде много вярваш на хората, понеже познанията ти идват от разни учени и научните бюлетини, които произхождат от тях, а също и от съответните вярващи, които сеят твърде много страх с своите свидетелства, обаче истината е че истинският Бог никога не е пращал хора в ад, но просто от седмият ден до сега Той беше в състояние на полусън, поради което и много хора пострадаха, но вината не е Негова, понеже както човек може да изпадне в състояние на сън въпреки опитите му да не заспива, така и Той не можа да остане напълно буден, след като създаде цялото вселенско творение само за 6 дена или 144 часа, а както можеш и сама да се досетиш, вселената е безгранична за нас човеците, понеже по същият начин никак не би било чудно ако човек изпадне в състояние на хилядолетен сън в случай че успее да построи огромен небостъргач само за шест дена,
Бог не спи, В Библията е казано че Бог може направи всичко от словото, (словото се материализира). Бог е казал това не защото има нужда от почивка, а за да покаже на хората че като се трудят, но един ден да отдават на Бога, а не в обичайните житейски работи - в размишления за Бог, като ходят на Църква и т.н.
А хората отиват в ада не защото Бог ги праща там, а защото сами не желаят да се спасят. Ада е олицетворение на справедливостта, че всяко зло си има въздеяние, ако не бъде очистено. Затова и Христос призовава хората към покаяние.
Бог не спи, В Библията е казано че Бог може направи всичко от словото, (словото се материализира). Бог е казал това не защото има нужда от почивка, а за да покаже на хората че като се трудят, но един ден да отдават на Бога, а не в обичайните житейски работи - в размишления за Бог, като ходят на Църква и т.н.
А хората отиват в ада не защото Бог ги праща там, а защото сами не желаят да се спасят. Ада е олицетворение на справедливостта, че всяко зло си има въздеяние, ако не бъде очистено. Затова и Христос призовава хората към покаяние.
няма как тази теория за това че досега Бог винаги е бил буден да е вярна, защото ако това беше така, тогава Той щеше да е грешен/неправеден задето нарочно е допускал децата му да страдат след като е бил напълно буден за да ги спаси веднъж завинаги, или това е все едно да имаш деца и бидейки напълно буден да виждаш как те са затворени в пожар и не могат да избягат и ако не бъдат спасени ще изгорят, но ти все пак нарочно да не им помогнеш при положение че си напълно буден за да го направиш - просто забрави за такава безумна теория относно истинският Бог
"И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него!" Матей 7: 11
като все пак има начин Той да бъде събуден, и това е "молитвата и постът" сиреч проявата на съвършена любов и загриженост към останалите човеци чрез ходатайства пред Него да бъдат напълно спасени за вечен живот
"И каза им: Тоя род с нищо не може да излезе, освен с молитва [и пост]." Марк 9: 29
defender
12-22-2012, 14:24
хаха, ти си абсолютен лъжесвидетел и еретик и 90% от приказките ти са измишльотини. Това не значи, че Бог е неправеден а значи, че ти просто не можеш да си го измишльотиш.................. питай духа който ти говори, може пак да те излъже нещо, че да го засвидетелстваш после и него пред нас............................... още от самото начало като се сблъсках с тебе във форума веднага си пролича еретическата ти муцуна. .......................... съжалявам, много ме дразнят еретиците.......................... "избраниците на Бога" със "съвършена" любов.
Прикриват се зад Бог, а бълват отрова.
хаха, ти си абсолютен лъжесвидетел и еретик и 90% от приказките ти са измишльотини. Това не значи, че Бог е неправеден а значи, че ти просто не можеш да си го измишльотиш.................. питай духа който ти говори, може пак да те излъже нещо, че да го засвидетелстваш после и него пред нас............................... още от самото начало като се сблъсках с тебе във форума веднага си пролича еретическата ти муцуна. .......................... съжалявам, много ме дразнят еретиците.......................... "избраниците на Бога" със "съвършена" любов.
Прикриват се зад Бог, а бълват отрова.
виж какво пише тук:
"И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал. И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил." Битие 2: 2-3
тук Той изпада в състояние на хилядолетен полусън, което се потвърждава и в следващият пасаж:
"Помни съботния ден, за да го освещаваш. Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела; а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти; защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети." Изход 20: 8-11
тук се казва че Бог е изпаднал в състояние на полусън в седмият ден, поради което докато се намира в това състояние Той не може да осигури перманентно спасение за вечен живот на всички човеци, и затова духовните служители трябва да освещават Създанието/Творението чрез "молитва и пост" докато Той се събуди напълно, понеже виж какво пише тук:
"А когато се молите, не говорете излишни думи, както езичниците; защото те мислят че ще бъдат послушани заради многото си говорене. И тъй, не бъдете като тях; защото Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате." Матей 6: 7-8
което означава че Той е в състояние на полусън и че затова просто трябва да бъде събуден, понеже Той знае как да се погрижи съвършено за всички, но не е напълно буден за да го направи, което се потвърждава и от следващите пасажи:
"И видях в десницата на седящия на престола книга, написана отвътре и отвън запечатана със седем печата. И видях, че един силен ангел прогласяваше с висок глас: Кой е достоен да разгъне книгата и разпечата печатите й? И никой, нито на небето, нито на земята, нито под земята, не можеше да разгъне книгата нито да я гледа. И аз плаках много, защото никой не се намери достоен да разгъне книгата нито да я гледа. Но един от старците ми каза: "Недей плака: ето лъвът, който е от Юдовото племе, който е Давидовият корен, превъзмогна, за да разгъне книгата и да разпечата нейните седем печата." И видях между престола и четирите живи същества между тях и старците, че стоеше Агне като заклано, което имаше седем рога и седем очи, които са седемте Божии духове, разпратени по цялата земя. И то дойде та взе книгата из десницата на седящия на престола. И когато взе книгата, четирите живи същества и двадесетте и четири старци паднаха пред Агнето, като всеки държеше арфа и златни чаши пълни с темян, които са молитвите на светиите. И пеят нова песен, думайки: Достоен си да вземеш книгата и да разпечаташ печатите й: защото си бил заклан, и със Своята кръв си изкупил за Бога човеци от всяко племе, език, люде и народ и направил си ги на нашия Бог царство и свещеници; и те царуват на земята. И видях и чух глас от много ангели около престола и живите същества и старците; (и числото им беше десетки хиляди по десетки хиляди и хиляди по хиляди): и казваха с висок глас: Достойно е Агнето, което е било заклано, да приеме сила и богатство, премъдрост и могъщество, почит, слава и благословение. И всяко създание, което е на небето, на земята и под земята и по морето и всичко що има в тях, чух да казват: На Този, Който седи на престола, и на Агнето да бъде благословение и почит, слава и господство, до вечни векове. И четирите живи същества казаха: Амин! И старците паднаха, та се поклониха." Откровение 5: 1-14
от този пасаж се вижда че Бог не е напълно буден за да се погрижи съвършено за всички, и затова има нужда някой друг да го замества, и това разбира се е Господът - Исус Христос, ето още едно доказателство:
"Гледах догдето се положиха престоли, и Старият по дни седна" Даниил 7: 9
от този пасаж става ясно че е необходимо да има достатъчно съвършени Светии, които да Го разбудят/събудят чрез молитвите си, понеже както пише там Той трябва да седне сиреч да се разбуди/събуди от хилядолетният полусън
Incadeptus
12-22-2012, 14:56
Защото обичам Rebirthing
defender
12-22-2012, 15:16
няма как тази теория за това че досега Бог винаги е бил буден да е вярна, защото ако това беше така, тогава Той щеше да е грешен/неправеден ......
по твоята логика Бог защо е допуснал тогава да достигне до такова състояние, в което да заспи хилядолетен сън и да остави хората да страдат................
Бог не би допуснал да изпадне в такова състояние от което би произлязло зло.
истината е друга. ......................... търси я и не допускай духа, който ти се явява в мислите ти, да ти говори.
Ambiguous
12-22-2012, 18:48
Така ли?
А как може да си обесниш света в който живеем, според дефинициите дадени от Бог за зли, всички са присъщи и до ден днешен, как си обесняваш това?
по твоята логика Бог защо е допуснал тогава да достигне до такова състояние, в което да заспи хилядолетен сън и да остави хората да страдат................
истината е друга. ......................... търси я и не допускай духа, който ти се явява в мислите ти, да ти говори.
едва ли пичаго, забрави за свободната воля, всеки човек е създаден от нищото по собствената воля на истинският Бог, ако не беше Той, ние нито щяхме да съществуваме, нито да мислим, нито да имаме свободна воля, нито избор, нито каквото и да било, иначе (Той) едва ли би дал обещанието Си
"От собствената Си воля ни е родил чрез словото на истината, за да бъдем един вид пръв плод на Неговите създания." Яков 1: 18,
"Защото, ако някой мисли себе си да е нещо, като не е нищо, той мами себе си." Галатяни 6: 3
defender
12-22-2012, 20:09
човек е създаден от Бог със свободна воля - ако човек няма свободна воля то тогава това би означавало, че човек не е образ Божи, а е робокоп Божи.
човек е създаден от Бог със свободна воля - ако човек няма свободна воля то тогава това би означавало, че човек не е образ Божи, а е робокоп Божи.
дори и да има свободна воля, ако не е истинският Бог, тогава човек едва ли би могъл да се спаси осигурявайки си пълен живот, който (да) трае до краят на вечността, или както казва Св. Ап. Павел: "понеже желание за доброто имам, но не и сила да го върша."(Римляни 7:18 )
defender
12-22-2012, 20:28
ок, аз да съм казал нещо на тая тема, ние говорихме за друго.
ок, аз да съм казал нещо на тая тема, ние говорихме за друго.
същото е пичаго, предпочитанието на всеки човек малко или много клони към доброто, защото никой не би предпочел онова, което е неприятно, ощетяващо или най-малкото непоносимо за него, обаче свободната воля би могла да усложни положението на човека в случай че не отговаря на Божията, поради което и истинският Бог едва ли е имал намерение да положи такава в човека
"Защото плътта силно желае противното на Духа, а Духът противното на плътта; понеже те се противят едно на друго, за да не можете да правите това, което искате." Галатяни 5: 17
като се има предвид че в началото не е имало "плът" т.е. негативна област на човешкия ум
StringTheoryPracticist
12-22-2012, 20:56
Мразя ги и не може да вярват в мое присъствие! Иначе като са толкова състрадателни, мога да им закова и аз няколко гвоздея на един кръст, да видя дали ще са толкова вярващи още. На втория гвоздей ще почнат да зоват Сатаната, а като тръгна да забивам този на главата, вече ще се молят да не умират, защото знаят, че няма да отидат в рая, нито в ада. Знаят си, че това са глупости и че всъщност са само един мозък с големи делюзии.
defender
12-22-2012, 20:57
същото е пичаго, предпочитанието на всеки човек малко или много клони към доброто, защото никой не би предпочел онова, което е неприятно, ощетяващо или най-малкото непоносимо за него,
изкушението почти винаги ни се представя като привидно добро за да излъже човека.
обаче свободната воля би могла да усложни положението на човека в случай че не отговаря на Божията, поради което и истинският Бог едва ли е имал намерение да положи такава в човека
ами по тая причини съществува греха, искаш да кажеш че не съществува грях ли.
Rebirthing
12-22-2012, 22:11
твоите заблуди идват от факта че твърде много вярваш на хората, понеже познанията ти идват от разни учени и научните бюлетини, които произхождат от тях, а също и от съответните вярващи, които сеят твърде много страх с своите свидетелства, обаче истината е че истинският Бог никога не е пращал хора в ад, но просто от седмият ден до сега Той беше в състояние на полусън, поради което и много хора пострадаха, но вината не е Негова, понеже както човек може да изпадне в състояние на сън въпреки опитите му да не заспи(-ва), така и Той не можа да остане напълно буден, след като създаде цялото вселенско творение само за 6 дена или 144 часа, а както можеш и сама да се досетиш, вселената е безгранична за нас човеците, понеже по същият начин никак не би било чудно ако човек изпадне в състояние на хилядолетен сън в случай че успее напълно сам да построи огромен небостъргач само за шест дена, а колкото за този физически свят, той никак няма да бъде унищожен докато не свърши царуването на Христос, ето какво е писано по въпроса:
"те оживяха и царуваха с Христа хиляда години." Откровение 20: 4,
"И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече." Откровение 21: 1
А твоят проблем е, че си абсолютно куку.
Учените преди да потвърдят нещо правят много наблюдения, изследвания, събират доказателства и т.н. Дори хипотезите им се основават на някакви наблюдения, а не на неща изсмукани от пръстите.
Искаш да ми кажеш, че бог е ЗАСПАЛ, затова хората страдат, така ли ? Ахаха, очите ми се насълзиха от смях. Четеш библията и виждаш това, което искаш да видиш, а не това, което в действителност е написано. Съгласна съм, че не може всичко да бъде приемано буквално, но в случая пише, че той си почива НА 7-мия ден, а не, че заспива и дреме от тогава до сега. Библейските цитати, които пускаш и твоите разсъждения към тях се разминават наистина много.
И все пак, защо твоят бог е ДОПУСНАЛ да заспи ? Едва ли ще получа смислен отговор, но както и да е...дори се чудя на себе си как мога да продължавам да споря с човек, който отказва да приема какъвто и да е научен довод. Трагичен си.
изкушението почти винаги ни се представя като привидно добро за да излъже човека.
именно духовното/религиозното беззаконие е нещото, което прави разни добри неща да се окажат употребявани по скверен/лош начин, ето например колко много хора употребяваха сексът с хора от своя пол струвайки им се че това е също така добро както когато е между мъж и жена
"Защото от сърцето(т.е. от човешката(666) вяра/духовност/религия) произхождат зли помисли, убийства, прелюбодейства, блудства, кражби, лъжесвидетелства, хули. Тия са нещата(т.е. именно извършваните в вярата неправди са нещата), които оскверняват човека; а да яде с немити ръце, това(т.е. докато физическите телесни дейности сами по себе си са нещо, което) не го осквернява." Матей 15: 19-20
ами по тая причини съществува греха, искаш да кажеш че не съществува грях ли.
"грехът" е системата на духовното/религиозното беззаконие, именно чрез нея идва отклонението от нормалното/доброто, понеже духовното е в сърцевината на всяко нещо от вселената, и именно неправдата там е източникът на всяко отклонение
"Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира), тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините(т.е. тогава онези, които са последователи на човешката(666) религия/духовност, нека да бягат от там); който се намери на къщния покрив да не слиза да вземе нещата от къщата си(т.е. който не се е осквернил с делата на духовното/религиозното беззаконие, да не го прави и занапред); и който се намери на нива да се не връща назад да вземе дрехата си(т.е. и който е последвал правилната вяра, да не приема от нещата на човешката(666) религия/духовност)." Матей 24: 15-18
А твоят проблем е, че си абсолютно куку.
Учените преди да потвърдят нещо правят много наблюдения, изследвания, събират доказателства и т.н. Дори хипотезите им се основават на някакви наблюдения, а не на неща изсмукани от пръстите.
Искаш да ми кажеш, че бог е ЗАСПАЛ, затова хората страдат, така ли ? Ахаха, очите ми се насълзиха от смях. Четеш библията и виждаш това, което искаш да видиш, а не това, което в действителност е написано. Съгласна съм, че не може всичко да бъде приемано буквално, но в случая пише, че той си почива НА 7-мия ден, а не, че заспива и дреме от тогава до сега. Библейските цитати, които пускаш и твоите разсъждения към тях се разминават наистина много.
И все пак, защо твоят бог е ДОПУСНАЛ да заспи ? Едва ли ще получа смислен отговор, но както и да е...дори се чудя на себе си как мога да продължавам да споря с човек, който отказва да приема какъвто и да е научен довод. Трагичен си.
учените изследват нещата от вън/долу на вътре/горе започвайки с вече видяното от тях в посока към онова, което предстои да бъде видяно, обаче проблема е че там има множество заблуди на лукавият, които са от по-дълбоко и невидимо за учените ниво, което те не познават, а истинският Бог е изпаднал в състояне на полусън, защото не е могъл да остане напълно буден, например, ти би ли могла да останеш напълно будна след като си работила къртовски (труд) в продължение на шест дена без въобще да мигнеш?!, но с сигурност в един момент ще заспиш най-малкото неусетно макар и това да стане след няколко дена
Rebirthing
12-23-2012, 11:11
учените изследват нещата от вън/долу на вътре/горе започвайки с вече видяното от тях в посока към онова, което предстои да бъде видяно, обаче проблема е че там има множество заблуди на лукавият, които са от по-дълбоко и невидимо за учените ниво, което те не познават, а истинският Бог е изпаднал в състояне на полусън, защото не е могъл да остане напълно буден, например, ти би ли могла да останеш напълно будна след като си работила къртовски (труд) в продължение на шест дена без въобще да мигнеш?!, но с сигурност в един момент ще заспиш най-малкото неусетно макар и това да стане след няколко дена
Потвърждаваш думите ми, че си абсолютно малоумен.
Никой не изпада в сън за 13.7 милярда години, дори и за хиляди години да речем. Какъв бог е щом е заспал ? Хората ходим на работа 5 дни и си почиваме 2 дни, а не обратното. Смешен си и ти и твоят бог, който освен че е зъл, и егоистичен е, и мързелив.
А учените дори не ги коментирай, не си прочел дори една научна статия през живота си, какво остава да я разбереш.
Incadeptus
12-23-2012, 11:16
Rebirthing може и ние двамата с теб да сме малко луди и странни,но кажи ми не сме ли по-добре от тия откаченяци :D
Nam3less3
12-23-2012, 12:14
Rebirthing може и ние двамата с теб да сме малко луди и странни,но кажи ми не сме ли по-добре от тия откаченяци :DОбщото между 2мата ви е, че нямате нито един пост, в който да демонстрирате някакви знания, пишете само псевдонаучни и псевдоокултни глупости. А ти самия си шега.
По-добре сам да си пиша със себе си ще науча повече.
Общото между 2мата ви е, че нямате нито един пост, в който да демонстрирате някакви знания, пишете само псевдонаучни и псевдоокултни глупости. А ти самия си шега.
Да не би да имаш нещо против ню ейдж и астрология.
Потвърждаваш думите ми, че си абсолютно малоумен.
Никой не изпада в сън за 13.7 милярда години, дори и за хиляди години да речем. Какъв бог е щом е заспал ? Хората ходим на работа 5 дни и си почиваме 2 дни, а не обратното. Смешен си и ти и твоят бог, който освен че е зъл, и егоистичен е, и мързелив.
А учените дори не ги коментирай, не си прочел дори една научна статия през живота си, какво остава да я разбереш.
просъницата, в която истинскят Бог изпада, продължава не повече от 5-6 хилядолетия, като това се случва само веднъж в началото на вечността, и Той никак не е зъл, а колкото до учените, те не знаят какво има отвъд атомите и останалите физчески елементарни частици, а лукавият може да е поставил множество заблуди в света, които учените да намират за истина
Rebirthing
12-24-2012, 12:18
Общото между 2мата ви е, че нямате нито един пост, в който да демонстрирате някакви знания, пишете само псевдонаучни и псевдоокултни глупости. А ти самия си шега.
Внимавай какво пишеш, защото освен да се излагаш друго не правиш. Спри да проектираш собственото си невежество върху мен. Всяка една моя дума свързана с физика и астрономия може да бъде проверена и потвърдена от достатъчен брой изследвания. На кое по-точно казваш псевдонаука ? На теорията за Големият Взрив ли казваш, че е псевдонаука ? Или на теорията за Голямото Замръзване ? Отричаш съществуването на тъмна енергия, която съставя повече от 70 процента от Вселената ? Или просто много обичаш да си чешеш езика с безмислените си постове ?
Наистина спри, ставаш за смях.
Nam3less3
12-24-2012, 12:31
Знам за големия взрив и тъмната енергия и какво, това да не е форум за астрофизика? Въобще такива теми нямат място тука.
Rebirthing
12-24-2012, 15:29
Когато става въпрос за религия, неизбежно се стига до науката. Няма да си мълча, когато някой като нпп ми говори, че Вселената била на няколко хилядолетия, пък фосилите били сложени в земята от Дявола. Смях.
ShamanOwl
01-05-2013, 11:52
Защо ми е да вярвам в неща, заради които са избивани и измъчвани хора ? Религиите или по скоро вярванията, че горе има някой или нещо е довело повече лоши отколкото добри неща.
Религия....не бих казала, че българите сме вярващи, повечето сме атеисти. И като цяло никак не е лошо човек да има вяра в нещо, но да е имал реален Досег до него, а Бог аз лично никога не съм го виждала, за него се пише само по книгите и по филмите. Предпочитам вместо в Бог, да вярвам в СЕБЕ СИ, защото нали хората са казали- "Бог е вътре в нас", така че не се филмирайте.
Nam3less3
01-09-2013, 14:19
Религия....не бих казала, че българите сме вярващи, повечето сме атеисти. И като цяло никак не е лошо човек да има вяра в нещо, но да е имал реален Досег до него, а Бог аз лично никога не съм го виждала, за него се пише само по книгите и по филмите. Предпочитам вместо в Бог, да вярвам в СЕБЕ СИ, защото нали хората са казали- "Бог е вътре в нас", така че не се филмирайте.Егати глупавите аргументи да вярваш в себе си, и ако Бог беше вътре в тебе, нямаше да пишеш такива глупости.
koshtramba
01-09-2013, 17:11
Хаххахахаха, не разбрахте лиии? Науката е сатанинска конспирация на погибел ! Това се опитва да каже нашия побратим ! :D
Nam3less3
01-09-2013, 18:38
Хаххахахаха, не разбрахте лиии? Науката е сатанинска конспирация на погибел ! Това се опитва да каже нашия побратим ! :DТой не разбира и противоречи на християнските принципи.
defender
01-09-2013, 18:53
като си взема мотор ще возя koshtramba с 50 км/ч..................... градско повече не може.
DieselBlood
01-09-2013, 22:00
Искам да ви питам, вие на какви наркотици сте тука?
Tsukuda_Hiroshi
01-16-2013, 10:35
Какво толкова ще ви стане атеисти ако вярвате, нищо. Та да вярваш е толкова лесно, какво толкова мислите.
Не мога да разбера какво толкова им пречи на атеистите да вярват и те така се гнусят от вярата. Какво толкова ще ви стане атеисти ако вярвате, като че ли като повярват и някой ще им отсече главите за това. Ами вярата с какво толкова ви застрашава и ще ви пречи че така яростно отказвате да вярвате, май нищо, тогава защо толкова не искате да повярвате. Вярвайте нищо не губите от това, какво толкова се опъвате кат дявол от тамян....Чудна работа.
Аз съм атеист. Не налагам тези си възгледи на никого. Нямам проблем с хората, които са религиозни независимо от това каква религия изповядват.
Не разбирам - какво толкова пречи това на вярващи като теб? "Какво толкова ще ви стане атеисти ако вярвате..." - казваш ти. Ами това е същото като аз да питам "Какво толкова ще ти стане, ако спреш да вярваш"... Просто няма причина, която да ме накара да вярвам, да ме убеди в съществуването на това, в което вярваш ти. Вярата не ме застрашава. Това са глупости! + това има голяма разлика между "вяра" и "религия". Ако тук говориш за вярата в бог, това е религия, а не вяра. Не, религията не ме застрашава, смятам я за необходимо зло. Нещо като любовта.
А я кажи - какво се случи при теб, че стана толкова религиозен/а? И защо толкова яростно налагаш своя възглед над нас, неверниците :)
defender
01-20-2013, 20:42
Без християнството човечеството ще се разложи и изгние.
Ако Бог не съществува, тогава всичко е позволено. Хуманността, която отрича Бога - води до
безчовечие. Достоевски.
Злото удържа над вас най-голямата си победа, като
ви накара да отречете неговото съществуване.
Бердяев
Ambiguous
01-22-2013, 17:10
Без християнството човечеството ще се разложи и изгние.
Ако Бог не съществува, тогава всичко е позволено. Хуманността, която отрича Бога - води до
безчовечие. Достоевски.
Злото удържа над вас най-голямата си победа, като
ви накара да отречете неговото съществуване.
Бердяев
Не съм очаквал, че ще го кажа някога, но всъщност си прав.
Религията е опиума на народите, във времената когато е нямало стриктно законодателство страха от Бог е регулирал действията на масите, защото надали може да тръгнеш да обясняваш на човек който цял живот е бил на полето, как работи обществото и защо да ограничаваме действията си с цел всеобщо облагодетелстване. По-добре е психически лабилните индивиди да имат страх от нещо, като нямат интелектуалния капацитет да осмислят целта на едно общество.
Поста ти загатва, че безбожниците не признават общоприети ценности, следователно са по-склони към неморални постъпки. Просто ще загатна, че болшинството, да не кажа всички терористични атаки са извършени от религиозни индивиди, а и дори има термин като религиозен тероризъм, Джихад etc.
defender
01-22-2013, 17:55
По-добре е психически лабилните индивиди да имат страх от нещо, като нямат интелектуалния капацитет да осмислят целта на едно общество.
НЕ е така, вярата е универсална за всякакви класи хора - ако навлезеш в Писанието ще видиш, че то е много над "нелабилните капацитети" можещи да осмислят целта на обществото. Отделно не всички психически лабилни индивиди са вярващи има и атеисти, а и много от вярващите хора са си психически нормални.
Поста ти загатва, че безбожниците не признават общоприети ценности, следователно са по-склони към неморални постъпки. Просто ще загатна, че болшинството, да не кажа всички терористични атаки са извършени от религиозни индивиди, а и дори има термин като религиозен тероризъм, Джихад etc.
ами има много секти и лъжливи религии, които всъщност са инициатори на подобни неща. А и има много жестокости извършени от хора атеисти.
Въпроса не е дали си вярващ или не, а дали се подаваш на злото в себе си.
Ambiguous
01-22-2013, 18:10
НЕ е така, вярата е универсална за всякакви класи хора - ако навлезеш в Писанието ще видиш, че то е много над "нелабилните капацитети" можещи да осмислят целта на обществото. Отделно не всички психически лабилни индивиди са вярващи има и атеисти, а има много нормални хора вярващи.
ами има много секти и лъжливи религии, които всъщност са инициатори на подобни неща. А и има много жестокости извършени от хора атеисти.
Мисля, че трябва да прочетеш отново поста ми, съдейки по думите ти не си осмислил написаното.
Не твърдя, че няма нормални хора които са религиозни всъщност повечето са такива, във древни времена религията е била нещо хубаво, защото позволява за лесното регулиране на обществото, имайки предвид неговата некомпетентност, но днес когато има задължително обучение и повечето хора могат да оценят последствията от постъпките си не смятам, че това предимство на религията вече е нужно.
Това което виждам в целия пост е "...ама има и атеисти които са правили А,Б & С.", добре това е така не се опитвам да пробутам невярванията си, като издигам хора с определени белези на пиедестал, това което казвам е, че има както религиозни, така и нерелигиозни хора които са вършили дадени действия, което означава, че религията не е критерий.
Вметнах, че болшинството терористични нападения са извършени от религиозни групи, просто защото го намерих за иронично, как твоите очаквания се разминават с реалността.
Също така лабилен не означава психично болен. (Такъв смисъл влагаш)
defender
01-22-2013, 18:13
^
ами в момента съм на един курс, извинявай.....................
defender
02-08-2013, 20:56
Измамите не "науката"
"През 1912 година палеонтологът любител Чарлз Доусън, адвокат по професия, открива изумителна находка – две части от череп и челюст, които по всяка вероятност принадлежат на непознато същество. Челюстта е като на маймуна, а горната част от черепа е човешка.
„Липсващото звено” между маймуната и човека тогава се търси под дърво и камък. Артър Смит Удуърд, управител на геологическия департамент на Британския музей, се съгласява с Доусън, че откритият череп е дълго търсената брънка в еволюционната верига. Пилтдаунският човек е признат от научната общност за автентичен екземпляр на прачовек, живял през късния плейстоцен. Влиза в учебниците с името Eoanthropus dawsoni (Човекът-зора на Доусън).
В следващите десетилетия учените откриват все повече скелети на древни хора. Никаква прилика с човека от Пилтдаун. Това кара екип изследователи от Британския музей през 1953 година да проведат серия тестове. Те недвусмислено доказват, че ескпонатът е фалшив. Датирането сочи, че горната част на черепа е взета от античен Homo Sapiens, а челюстта принадлежи на съвременен органгутан и е изкуствено състарена с калиев дихромат.
Фалшификаторът остава неразкрит. Удуърд бил известен с честността си – приема се, че е жертва на измама. Основният заподозрян е Доусън, за когото се разбрало, че е фалшифицирал и други антики. Според някои измамникът е Мартин Хинтън, комуто Удуърд отказал работа в Британския музей."
ge6aaaa3
02-18-2013, 19:30
Предпочитам да не знам и да признавам, че не го знам, отколкото да вярвам на някакви писания, неподплатени с нищо. По-ясно от това, немога. Така и не ми отговори на въпроса "Какво ти пречи да спреш да вярваш?".
Ако ще и някой да вярва в слончето Нели, ако се държи добре и има хубави възгледи - качествен е!
ge6aaaa3
02-23-2013, 20:02
Ако ще и някой да вярва в слончето Нели, ако се държи добре и има хубави възгледи - качествен е!
Това е приказка! :)