Влез

View Full Version : В какво вярвате?

Страници : 1 [2] 3 4

Jus7Smil3Back
08-23-2012, 14:12
Има Бог тръцки! всички религии са измислени по звездите и някакви съзвездия. Във всяка религия има 1 като Исус Христос който умира и след 3 дни възкръсва и 12 апостола. тръцкиииии

Incadeptus
08-23-2012, 14:31
Значи ти имаш обяснение как е създаден света?

Nam3less3
08-23-2012, 22:25
Сигурно от Големия Взрив, а това дали Бог съществува или не не пречи много на тия теории.

Jus7Smil3Back
08-23-2012, 23:27
Някой ме е изпреварил с отговора.

Jus7Smil3Back
08-23-2012, 23:33
Доста от религиите са измислени за да се манипулира глупавото население чрез църквата. Много са смешни... Папата който проповядва, че трябва да се откажем от материалното и в същото време седи на златния си трон със златния жезъл и златната корона. :|

In_Nomine_Sathanas
08-24-2012, 12:20
Религиите нямаше да ги има ако нямаше тъпи хора. Ако тези хора пълнещите площадите на Ватикана, Мека и т.н. ги нямаше, нямаше изобщо да има религии. Хората искат просто решение на всички проблеми, или поне илюзия за такова решение, а религията освен това, предлага и още много други полезни за човешката психика решения, готови избори и предварително настроена реалност и мироглед. А на обикновенният човек друго не му трябва. Аз затова не не вярвам в нищо, нито в Бог, нито в държавата, нито в хората, нито в доброто, не вярвам и в себе си. Единственото в което вярвам е това :D, това е моя Иисус Христос и неговите апостоли :D

http://prikachi.com/images/955/5178955k.jpg

Музиката никога не ме разочарова и винаги е с мен.

Incadeptus
08-24-2012, 13:18
Искам да ти кажа,че теорията за Големия взрив е най-тъпото нещо,което съм чувал.Да е нямало нищо преди него,много ме съмнява.

Rebirthing
08-24-2012, 14:25
Искам да ти кажа,че теорията за Големия взрив е най-тъпото нещо,което съм чувал.Да е нямало нищо преди него,много ме съмнява.

Самата теория за Мултивселената включва и съществуването на Големия взрив, а след това и на инфлацията. Никой не е казал, че е нямало нищо преди това. Гледай филма What happened before the Big Bang, там се разглеждат няколко теории по отношение на случилото се ПРЕДИ самият взрив.

Incadeptus
08-24-2012, 16:24
Мерси.Между другото Rebirthing ти си ми любимият потребител.

Rebirthing
08-24-2012, 19:26
Мерси.Между другото Rebirthing ти си ми любимият потребител.

ПотребителКА...и чувствам се поласкана вече ;д

Incadeptus
08-24-2012, 19:32
Да де аз казах потребител,както някои викат на висчко котка,без значение дали е мъжко или женско ;д ТИ СИ МИ ЛЮБИМАТА ПОТРЕБИТЕЛКА.НАЙ-УМНОТО МОМИЧЕ В ТОЗИ ФОРУМ.

Nam3less3
08-24-2012, 20:31
Да де аз казах потребител,както някои викат на висчко котка,без значение дали е мъжко или женско ;д ТИ СИ МИ ЛЮБИМАТА ПОТРЕБИТЕЛКА.нАЙ-УМНОТО МОМИЧЕ В ТОЗО ФОРУМ.
Най-умния е npp, толкова много цитати поства и никой не може да го обори, а и казва самата истина, не забравяй че Ева е подлъгала Адам, така и ти не се подлъгвай само щото е момиче, слушай нпп и ще стигнеш далеч.

jumpin
08-24-2012, 20:38
Мдаа,сигурно повечето "христиенчета" си мислят,че като видят кръст трябва да го асоциират с християнството.NOOOOOOOOOTTTT!

Incadeptus
08-24-2012, 20:49
Най-умния е npp, толкова много цитати поства и никой не може да го обори, а и казва самата истина, не забравяй че Ева е подлъгала Адам, така и ти не се подлъгвай само щото е момиче, слушай нпп и ще стигнеш далеч.

И АЗ МОГА ДА ЦИТИРАМ КНИГА НАПИСАНА ЗА ДА ОМАЕ ХОРАТА,НО НЕ МИ СЕ ПИШЕ ТОЛКОВА.ТЯ Е НАЙ-УМНОТО МОМИЧЕ КАЗАХ,ЗАЩОТО НЕ ПОЗНАВАМ МОМЧЕТАТА(ВСИЧКИТЕ)АКО СЛУШАМ НПП ЩЕ СТАНА ПО-ОТКАЧЕН,ОТКОЛКОТО СЪМ СЕГА :D МОЯТА ЛУДОСТ МИ СТИГА.

Rebirthing
08-25-2012, 14:44

Ахахаха :D. Аз силно се надявам да се шегуваш за нпп. Направо колабирах от смях след прочитането на поста ти :D. Ти как си със психическото здраве ??? Нпп е бил оборван стотици пъти, другите вече сигурно са се изморили да му оборват креационистките глупости от сорта на 'Вселената е на 6 хиляди години, пък Господ бил в полусън' или пък 'Дяволът пъхал фосили и фалшифицирал историята', айде беее.
Колкото до мен, аз просто пиша становището на науката, така че примерът с Ева не важи, а и съм твърде еманципирана за да се засягам.

npp
08-25-2012, 14:59
разликата между науката и вярата е че докато учените обясняват нещата само според възможно най-обстойните и очевидни методи за проучване и то действувайки отдолу нагоре, истинският вярващ получава съвършената истина съвсем директно от самият истински Господ Бог, Който е абсолютно всезнаещ, понеже е над всичко и всички, макар и за онези, които нямат правилната вяра, само научните факти да са достоверни, истинските вярващи познават своят истински Господ Бог, защото наистина имат Неговото памазание, макар и това да е под огромно съмнение за другите

"според както е писано: - "Каквото око не е видяло, и ухо не е чуло, И на човешко сърце не е дохождало, Всичко това е приготвил Бог за тия, които Го любят". А на нас Бог откри това чрез Духа; понеже Духът издирва всичко, даже и Божиите дълбочини(т.е. понеже Бог е всезнаещ и ни дава да разбираме дори и Неговите тайни). Защото кой човек знае що има у човека, освен духът на човека, който е в Него? Така и никой не знае що има у Бога, освен Божият Дух(т.е. освен самият истински Бог). А ние получихме не духа на света, но Духа, който(т.е. но Помазание(-то), което) е от Бога, за да познаем това, което Бог е благоволил да ни подари; което и възвестяваме, не с думи научени от човешка мъдрост, но с думи научени от Духа, като поясняваме духовните неща на духовните човеци. Но естественият човек не побира това, което е от Божия Дух, защото за него е глупост; и не може да го разбере, понеже, то се изпитва духовно. Но духовният(т.е. но истински духовният човек) човек изпитва всичко; а него никой не изпитва(т.е. а него никой не може да изобличи). Защото, "Кой е познал ума на Господа, За да може да го научи? А ние имаме ум Христов." 1 Коринтяни 2: 9-16

като разбира се не става въпрос за знания, но за чиста любов към човеците за вечен живот на всички тях

Incadeptus
08-25-2012, 15:03
нпп нали ти казах,че над всеки има някой,парадокса на всемогъщия човек,няма всемогъщииииии

npp
08-25-2012, 15:09
нпп нали ти казах,че над всеки има някой,парадокса на всемогъщия човек,няма всемогъщииииии

защо да няма нито едно всемогъщо същество в вселената?!, след като, ако за човеците има много добри неща, които са невъзможни, а за истинският Господ Бог всичко такова е възможно, защо Той да не е всемогъщ?!

"Невъзможното(т.е. всяко добро нещо, което е невъзможно) за човеците за Бога е възможно." Лука 18: 27

например, ако ти си построил механизъм, който само ти познаваш и можеш да манипулираш всячески, няма ли да се окажеш всемогъщ в сравнение с онези, които нито познават механизма, нито могат да го манипулират съвършено за разлика от теб?!

Incadeptus
08-25-2012, 15:26
е да сравнение с онези ще съм всемогъщ но гледай малко по-мащабно на нещата,аз казах,че няма всемогъщи иначе то и едно извънземно ще е всемогъщо сравнение с хората.Просто казвам,че над всеки стои още някой щото така казва парадокса.Дори да няма някой над Бог,Бог не е всемогъщ заради ПАРАДОКСА

Nam3less3
08-25-2012, 15:36
е да сравнение с онези ще съм всемогъщ но гледай малко по-мащабно на нещата,аз казах,че няма всемогъщи иначе то и едно извънземно ще е всемогъщо сравнение с хората.Просто казвам,че над всеки стои още някой щото така казва парадокса.Дори да няма някой над Бог,Бог не е всемогъщ заради ПАРАДОКСАЗначи някакъв измислен от ограничения човешки ум парадокс щял да докаже, че Бог не бил всемогъщ? Бог е отвъд представите на който и да е, а и ако помислиш малко, ще видиш, че дори и с този парадокс в сила Бог пак може да е всемогъщ.

ScarlettS
08-25-2012, 16:04
Значи някакъв измислен от ограничения човешки ум парадокс щял да докаже, че Бог не бил всемогъщ? Бог е отвъд представите на който и да е, а и ако помислиш малко, ще видиш, че дори и с този парадокс в сила Бог пак може да е всемогъщ.

Честно казано на други места съм чела доста добри опити за оборване точно на този парадокс. Единственото, което ти предоставяш е: 'Помисли малко и ще видиш, че съм прав'. Дай твоята теория защо за теб този парадокс е невалиден. Християните в този форум са доста мързеливи, освен може би нпп.

Sh@d0w
08-25-2012, 16:25
Има Бог тръцки! всички религии са измислени по звездите и някакви съзвездия. Във всяка религия има 1 като Исус Христос който умира и след 3 дни възкръсва и 12 апостола. тръцкиииии

Някой е гледал Zeitgeist movie.

Иначе човек има нужда да вярва в нещо, по - силно от него, когато не може да си обясни нещо. Но за всяко едно събитие има научно обяснение. Няма нито зодии, нито вещици, нито лилипути.

Nam3less3
08-25-2012, 16:32
Някой е гледал Zeitgeist movie.

Иначе човек има нужда да вярва в нещо, по - силно от него, когато не може да си обясни нещо. Но за всяко едно събитие има научно обяснение. Няма нито зодии, нито вещици, нито лилипути.Човек има нужда да разбере, че никой не вярва в нещо, за да разбере нещо друго което не може да си обясни. Християнството не се занимава с това да дава научни обяснения, нито религията има нещо общо с науката нито библията е учебник по физика. Това не знам колко пъти трябва да се повтаря, в училище не се ли учи поне в някой час, че религията е различно нещо от науката?

А относно парадокса, защо не се опитате сами да разсъждавате, временно го отречете, после помислете защо сте прави. Това са абстрактни неща, не мога да си наливам мислите в другите хора. Макар че всеки има различни представи за думата Бог и за думата всемогъщ, ето защо е безсмислено.

Sh@d0w
08-25-2012, 16:40
Религията е зародена от древни времена. Още когато първите хора са вярвали, в камъка над пещерата които ги пази от злини, до боговете на планината Олимп и прочие. В средновековието, а даже и преди това религията е била единствения законодателен орган. Имам в предвид, религията и всявала страха в хората, че ако не са добри, ще горят в ада например. Така се е изграждал един, макар и мимолетен ред. Ако я е нямало религията, света нямаше да е такъв какъвто го познаваме.

Освен това всеки един от нас е имал, има и ще има своите трудни мигове. И просто изпитва нужда да вярва в нещо. Защото ако няма в какво да вярва и да се крепи може би ще си тегли куршума.

Не съм атеист, въпреки и да звуча така. Просто живеем в свят, в света в окйто действат законите на физиката, не в свят на магии и понита. Да прав си, не е нужно всичко да бъде научно доказано, за да е истина но малко повече мисъл по дадена тема може да ти даде отговор на доста неща. От къде произлизат, защо са се зародили и така.

Не смятам да споря по тази тема, по очивдни причини. Просто изтъкнах гледна точка.

Nam3less3
08-25-2012, 16:49
Християнството се занимава с духовното развитие на човека, не с магии, обяснения за света, анонимно вярване в трудни моменти и т.н.
Религиите и духовните учения винаги са имали това за цел, като използват символизъм, духовният и политически елит е знаел за какво става въпрос но са избрали властта, вместо да поучават простолюдието. Даже и гръцките митологии и те са символизирани притчи и мъдрости.
Това какво са разбирали първобитните под религия не важи днес, освен ако нямаме съзнание като на хора от древността.

Sh@d0w
08-25-2012, 17:00
Дадох пример само с нуждата да вярваш в нещо. Тази "вяра" е еволюирала през вековете, докато се заформи в днешната религия, в която вярваме.

Християнството се занимава с много неща. Именно то учи, че в труден момент трябва да се помолиш, за да получиш подкрепа. Естествено тя няма да доиде сама, ти трябва също сам да си помогнеш. Но някакси е по - лесно когато знаеш че някаква невидима сила стои зад теб и уж ти помага.

Но в света няма свръх естествени неща. Нито има превръщане на вода във вино, ходене по вода и прочие. Когато дадено нещо не може да бъде обяснено научно, значи че още не сме еволюирали на подходящото ниво, за да си го обясним.

Дадох другите неща за пример, защото ме изуми колко много хора от форума днес се залъгват и влияят от зодиите например. Зодиите както и религията са измислени с някаква цел. Няма лошо човек да си вярва в каквото иска, ама то вече е фрапиращо. Този бил еди каква си зодия, значи е еди какъв си. Не става. Тъп е. Тези пък двамата не си подхождат защото момичето е зодия водомер, а той тръстика. Няма да ги бъде.

Ето такива неща ме изумяват.

Incadeptus
08-25-2012, 17:05
Честно казано на други места съм чела доста добри опити за оборване точно на този парадокс. Единственото, което ти предоставяш е: 'Помисли малко и ще видиш, че съм прав'. Дай твоята теория защо за теб този парадокс е невалиден. Християните в този форум са доста мързеливи, освен може би нпп.

Не овъртай безименен.Първо да ти кажа,че човешкият ум е тайнство.Чакам обясненние защо парадоксът да е безсмислен.Той е много смислен и показва,че няма всемогъщи.Трябва да приемеш този факт ауууууууу.

npp
08-26-2012, 20:38
е да сравнение с онези ще съм всемогъщ но гледай малко по-мащабно на нещата,аз казах,че няма всемогъщи иначе то и едно извънземно ще е всемогъщо сравнение с хората.Просто казвам,че над всеки стои още някой щото така казва парадокса.Дори да няма някой над Бог,Бог не е всемогъщ заради ПАРАДОКСА

след като именно Бог е създал цялото творение в вселената, при положение че преди това тя е била пуста и неустроена, защо Той да няма пълна власт над Своето Творение?!, виж как всеки администратор на форумите в интернет има пълен достъп до всички функции в своя форум, докато ние обикновените потребители сме много по-ограничени, така и Бог като единствен Администратор на цялото вселенско творение има пълна власт над всичко и всички, като ако Той не ни беше създал, ние сега дори нямаше да съществуваме, а ако преди това не ни беше изкарал от "тъмнината", щяхме да се мъчим още, след като Той е създал всички тези атоми и елементарни частици, от които Творението е изградено като ги е материализирал един вид от нищото, така щото нашите тела също са изградени от тях, не е ли Той абсолютно всемогъщ с тази Своя власт и сила?!

Incadeptus
08-26-2012, 20:47
да де дори и да има,има някой по-висш който стои над него мухахаха и така до безкрай

npp
08-26-2012, 23:09
да де дори и да има,има някой по-висш който стои над него мухахаха и така до безкрай

подобно на гандалф си склонен да разглеждаш бог като безконечна йерархична структура от много богове, но не смяташ ли че е възвожно, така както би могло да има една безконечна йерархия от много богове един над друг, да има само един единствен Бог на вместо толкова много?!, или, че онова, което за нас е бекрайно, за Бог може да не е?!

Incadeptus
08-26-2012, 23:15
подобно на гандалф си склонен да разглеждаш бог като безконечна йерархична структура от много богове, но не смяташ ли че е възвожно, така както би могло да има една безконечна йерархия от много богове един над друг, да има само един единствен Бог на вместо толкова много?!, или, че онова, което за нас е бекрайно, за Бог може да не е?!

ако за бог не е безкрайно то и за нас няма да е.Колкото и да пътува някой все ще му стигне края :Д Прочети си съобщението което ти написах ;д

Jus7Smil3Back
08-27-2012, 00:04
Стига сте спорили ... Приемете го - няма Бог.

Jus7Smil3Back
08-27-2012, 00:05
нито Господ, нито Аллах, нито Буда

Incadeptus
08-27-2012, 00:23
От къде си дошъл бе момче? ;д Защото от химически елементи,а то само това е имало след ГОЛЕМИЯ ВЗРИВ няма как да се създаде организъм.Да не говорим какво нещо е предизвикало този Голям взрив.Да не говорим дали изобщо е имало голям взрив.

Jus7Smil3Back
08-27-2012, 00:29
Със сигурност "Господ" не е щракнал с пръсти и ме е създал... Аз съм дошъл от един боен сперматозоид на тати, който е успял да се шмугне във яйцеклетката на мама и така 9 месеца по-късно съм се родил...

Jus7Smil3Back
08-27-2012, 00:30
http://vbox7.com/play:61b34d80 по-подробно

Incadeptus
08-27-2012, 00:30
Много добре ме разбра какво имам предвид.От къде се е появил живота?И ми дай по-смислено обяснение от Господ

Jus7Smil3Back
08-27-2012, 00:32
Не и от Господ...

Incadeptus
08-27-2012, 00:37
Но нямаш обяснение оф нема да се арзправям лека нощ че ми се спи :) :smt072

In_Nomine_Sathanas
08-27-2012, 00:52
Сигурен съм че малцина в този форум ще си напрят труда да ти кажат истината Incadeptus, повечето биха си замълчали, но явно аз съм натоварен с тази задача.

Ти, малко лайненце, не знам откъде се взе, но адски много дразниш с глупостите си. Взимай си камиончетата и куклите барби и отивай да си играеш в пясъчника, шибано лигаво изродче! Казах ти вече веднъж да си затваряш устата защото си тъп, а ти разкривен сополанко продължаваш да дрискаш обилно във всички теми. Какъв ти е проблема, мама и тати не ти обръщат достатъчно внимание и затова го търсиш тука ли? Къде изобщо си се набил където не ти е мястото бе запъртък вкиснат??! Не разбра ли че си тъп и недорасъл? Казах ти го веднъж учтиво, ти почна да сереш два пъти повече! Аз ако те видя, ще има яко шамарена фабрика, дрисльо недоносен, майка ти те е събирала с лъжиката от килима, келеш осран. Не знаеш колко уши имаш по главата си и не можеш да си намериш пишлето в гащите, пък си тръгнал да си изливаш простотиите тук. Това не е само мое мнение, дразниш супер много, или си затваряй устата и слушай какво говорят по-възрастните от теб, или си разкарай туморно гноясалия задник от форума. Шибано педалче търсещо внимание! Чумата да ви тръшне всичките надути малки извергчета. Казах ти да седиш и да слушаш, ти почваш пак да сереш с някакви несвързани простотии за Господ и Вселената. Какво знаеш ти са Господ и Вселената, бе, въшлив дрисък?! Такива като теб изобщо не трябва да притежават компютър, напълнили сте целия интернет с глупостите си!!!
http://prikachi.com/images/554/5189554l.gif

defender
08-27-2012, 05:57
Сигурен съм че малцина в този форум ще си напрят труда да ти кажат истината Incadeptus, повечето биха си замълчали, но явно аз съм натоварен с тази задача.

Ти, малко лайненце, не знам откъде се взе, но адски много дразниш с глупостите си. Взимай си камиончетата и куклите барби и отивай да си играеш в пясъчника, шибано лигаво изродче! Казах ти вече веднъж да си затваряш устата защото си тъп, а ти разкривен сополанко продължаваш да дрискаш обилно във всички теми. Какъв ти е проблема, мама и тати не ти обръщат достатъчно внимание и затова го търсиш тука ли? Къде изобщо си се набил където не ти е мястото бе запъртък вкиснат??! Не разбра ли че си тъп и недорасъл? Казах ти го веднъж учтиво, ти почна да сереш два пъти повече! Аз ако те видя, ще има яко шамарена фабрика, дрисльо недоносен, майка ти те е събирала с лъжиката от килима, келеш осран. Не знаеш колко уши имаш по главата си и не можеш да си намериш пишлето в гащите, пък си тръгнал да си изливаш простотиите тук. Това не е само мое мнение, дразниш супер много, или си затваряй устата и слушай какво говорят по-възрастните от теб, или си разкарай туморно гноясалия задник от форума. Шибано педалче търсещо внимание! Чумата да ви тръшне всичките надути малки извергчета. Казах ти да седиш и да слушаш, ти почваш пак да сереш с някакви несвързани простотии за Господ и Вселената. Какво знаеш ти са Господ и Вселената, бе, въшлив дрисък?! Такива като теб изобщо не трябва да притежават компютър, напълнили сте целия интернет с глупостите си!!!
какви са тези заплахи бе....................

Еми как, тука сме все широко скроени.................. Иначе си прав, и аз съм човеколюбец, обичам ви всичките
така е братчето ми, всички ти вярват.

defender
08-27-2012, 06:54
.......... самият Бог преди сътворението, когато се е намирал под формата на зародиш, ............
Ъъъъъъ, ..................... к'во рече

In_Nomine_Sathanas
08-27-2012, 07:32
какви са тези заплахи бе....................

така е братчето ми, всички ти вярват.

http://prikachi.com/images/892/5189892q.jpg

Incadeptus
08-27-2012, 11:46

http://prikachi.com/images/554/5189554l.gif

Ти никога няма да разбереш какво знам.А ти си обикновен мухльо,който знае само да обижда иии слабо ме вълнува мнението ти.Много яка движеща се картинка :Д

Chacho
08-27-2012, 12:01
Ти никога няма да разбереш какво знам.

Можеш свободно да си изразяваш мислите, за да си демонстрираш знанията и разбиранията. Ако не можеш да го направиш успешно, проблемът е в твоя телевизор. Но понякога по-възрастните могат да разберат повече, отколкото искаш да покажеш.

In_Nomine_Sathanas
08-27-2012, 12:06
Ти никога няма да разбереш какво знам
http://prikachi.com/images/145/5191145O.gif
И какво знаеш бе, мамин сладък!? Ти едва ли не си мислиш че знаеш тайните на вселената.... Дееба и цървула ти вмирисан. Нали те виждам какви глупости ръсиш навред. Осъзнай се малко, глупаво хлапе. Опитах с добро, ти пак си знаеш своето. Разбирам невежеството ти, но наглостта ти е дразнеща.

Много яка движеща се картинка :Д

http://prikachi.com/images/822/3998822s.gif
Ти си верно малоумен!

defender
08-27-2012, 12:21
Но понякога по-възрастните могат да разберат повече, отколкото искаш да покажеш.

мда, щото в тоя форум сте много възрастни.

npp
08-27-2012, 12:29
http://prikachi.com/images/145/5191145O.gif
И какво знаеш бе, мамин сладък!? Ти едва ли не си мислиш че знаеш тайните на вселената.... Дееба и цървула ти вмирисан. Нали те виждам какви глупости ръсиш навред. Осъзнай се малко, глупаво хлапе. Опитах с добро, ти пак си знаеш своето. Разбирам невежеството ти, но наглостта ти е дразнеща.

http://prikachi.com/images/822/3998822s.gif
Ти си верно малоумен!

за какво нападаш момчето, какво толкова ти прави?!

In_Nomine_Sathanas
08-27-2012, 12:48
за какво нападаш момчето, какво толкова ти прави?!

Нападам го защото мога да си го позволя и не ме интересува дали ще му нараня чувствата, ще се обиди или там каквито игри играе. Но най-вече го нападам, защото ме дразни. Аз съм привърженик на един много мъдър християнски принцип - свян и скромност. Младите хора днес изобщо не знаят какво е свян. Вместо това се навират навсякъде и заливат всичко с глупавите си "разсъждения", а другите им прощават понеже са малки. Еми не става така. Като си малък и все още не знаеш нищо, седи си на гъза и слушай. Не се набивай между шамарите, за да се правиш на голям. Но за да си скромен, трябва да имаш реална представа за себе си. За да си скромен, трябва първо да си признаеш че не разбираш нищо, или поне не всичко, и чак тогава можеш да слушаш истински и да разбираш. Да си признаеш че нищо не разбираш е първата стъпка към познанието, също както признаването на това че имаш проблем, е първата стъпка към решаването му. Така че, за това го нападам, надявам се да му дойде акъла. А той продължава да сере и да се прави на всеразбиращ. Затова и се издразних, иначе нищо не ми е направил. Какво изобщо може да ми направи?

defender
08-27-2012, 12:50
Нападам го защото мога да си го позволя .........
бреее вижте го бе, можел да си го позволи, ......

Rebirthing
08-27-2012, 14:21
мда, щото в тоя форум сте много възрастни.

Повече от теб, със сигурност.

In_Nomine_Sathanas
08-27-2012, 14:50
Естествено че мога, това е интернет все пак. :D Тук мога да храня всеки колкото си искам, това му е хубавото на интернета.

defender
08-27-2012, 15:00
Повече от теб, със сигурност.
браво, браво, а вече за женене ставате ли?

miilena
08-27-2012, 15:10
В Пикачу.

In_Nomine_Sathanas
08-27-2012, 15:47
Defender на колко си години?

defender
08-27-2012, 15:59
на мене годините ми са за женене вече

така ми каза баба ми

ScarlettS
08-27-2012, 16:24
На 15 е, доколкото помня..

Nam3less3
08-27-2012, 16:44
Нападам го защото мога да си го позволя и не ме интересува дали ще му нараня чувствата, ще се обиди или там каквито игри играе. Но най-вече го нападам, защото ме дразни. Аз съм привърженик на един много мъдър християнски принцип - свян и скромност. Младите хора днес изобщо не знаят какво е свян. Вместо това се навират навсякъде и заливат всичко с глупавите си "разсъждения", а другите им прощават понеже са малки. Еми не става така. Като си малък и все още не знаеш нищо, седи си на гъза и слушай. Не се набивай между шамарите, за да се правиш на голям. Но за да си скромен, трябва да имаш реална представа за себе си. За да си скромен, трябва първо да си признаеш че не разбираш нищо, или поне не всичко, и чак тогава можеш да слушаш истински и да разбираш. Да си признаеш че нищо не разбираш е първата стъпка към познанието, също както признаването на това че имаш проблем, е първата стъпка към решаването му. Така че, за това го нападам, надявам се да му дойде акъла. А той продължава да сере и да се прави на всеразбиращ. Затова и се издразних, иначе нищо не ми е направил. Какво изобщо може да ми направи?Брей ти още малко християнин ще станеш. Всички християнски принципи са все така мъдри. Макар че тия неща трябва да ги спазва всеки, независимо вярващ ли е или не е.
Макар че ти влизаш в ролята на наказател :D

Mim40z
08-27-2012, 16:45
Честно казано вярвам в това което виждам :D

Auriss
08-27-2012, 19:34
На 15 е, доколкото помня..

Сериозно ли ? Учудващо. Мислех го за някой дебел 30-годишен педофил.

Странна работа.

Incadeptus
08-27-2012, 21:03

Да беееее.Не му пукало дали ми наранява чуствата.Аз ако от това се наранявах ;д да съм се сринал емоционално.Пука ми,че те дразна.Не си единственият,който се дразни.Това,че продължаваш да обиждаш показва колко си умен ТИ.Но все пак признавам,че не мога да се меря с по-големите,те са просто не знам,няма такава дума,която да опише точно мъдростта им.Никога не съм казал,че съм всезнаещ,но не съм и малоумен.Но както казах,слабо ме вълнува мнението ти.Азззз нииииииищо не мога да ти направя.Ти на мен също.

defender
08-27-2012, 21:14
Азззз нииииииищо не мога да ти направя.
що пък, българите са само има-няма 7 милиона, ше го намерим, споко.

Incadeptus
08-27-2012, 21:14
^
абе, ти не беше ли от лагера на интелигентните...................... . какво се е случило?

И аз тва се чудя.Уважавам няколко хора в този форум,които признавам,че са големи интелекти :D Какво имате против defender идиоти такива?И против npp?Всеки изразява мнение.Не ме храни,че ся ядох лютеница и ако ям още ще преям :Д

Incadeptus
08-27-2012, 21:15
що пък, българите са само има-няма 7 милиона, ше го намерим, споко.

:D :D :D Спокоен съм.Аз съм най-спокойният човек на света :D Поне ме забавлява :D

chushkopek
08-27-2012, 21:34
просто им казах, че съм вярващ, бро............... и слугите на "княза на тоя свят", тръгнаха на поход и окупация.

Знаеш ли....ще се опитам отново да обясня на някой вярващ защо е идиот, аз не знам какво е имало преди всичко, не знам дали има господ или няма, НЕ ОТРИЧАМ НИКОЯ ТЕОРИЯ, но да ВЯРВАШ (допускаш, че нещо е така) в ТЕОРИЯ без каквито и да е доказателства е глупаво.

Incadeptus
08-27-2012, 21:37
просто им казах, че съм вярващ, бро............... и слугите на "княза на тоя свят", тръгнаха на поход и окупация.

http://prikachi.com/images/78/3955078n.jpg

Incadeptus
08-27-2012, 21:39
Знаеш ли....ще се опитам отново да обясня на някой вярващ защо е идиот, аз не знам какво е имало преди всичко, не знам дали има господ или няма, НЕ ОТРИЧАМ НИКОЯ ТЕОРИЯ, но да ВЯРВАШ (допускаш, че нещо е така) в ТЕОРИЯ без каквито и да е доказателства е глупаво.

А като няма доказателства за несъществуването на ГОСПОД ;Д Не е ли глупаво да не вярваш?

defender
08-27-2012, 21:40
Каквото от Бога виждам ми е достатъчно, за да
повярвам в онова, което не виждам.

chushkopek
08-27-2012, 21:42
Каквото от Бога виждам ми е достатъчно, за да
повярвам в онова, което не виждам.

И кое си видял от бога? Дойде пред теб и ти каза здрасти? Ако господ си говори с теб имаш сериозни проблеми.

SisiStrange
08-27-2012, 21:44
Вярата е нещо ужасно лично. Мога много да уважавам един вярващ, ако просто си живее като такъв с неговите си разбирания. Когато, обаче, тръгне да се обяснява надълго и нашироко в опит да навие странични хора, че неговото мислене е най-вярно, ми става антипатично. Смисълът на вярата е да си живее в теб и да се развива без да имаш нужда да го доказваш на някого. Ако имаш такава нужда, значи самият ти се съмняваш и имаш нужда от събиране на доводи и самонавиване. Лично мнение. Мен може никъде да не ме броите. Аз и за атеист не ставам.

defender
08-27-2012, 21:45
И кое си видял от бога?
„Ако ли някому от вас не достига мъдрост, нека проси от Бог............... и ще му се даде."

Incadeptus
08-27-2012, 21:46
Вярата е нещо ужасно лично. Мога много да уважавам един вярващ, ако просто си живее като такъв с неговите си разбирания. Когато, обаче, тръгне да се обяснява надълго и нашироко в опит да навие странични хора, че неговото мислене е най-вярно, ми става антипатично. Смисълът на вярата е да си живее в теб и да се развива без да имаш нужда да го доказваш на някого. Ако имаш такава нужда, значи самият ти се съмняваш и имаш нужда от събиране на доводи и самонавиване. Лично мнение. Мен може никъде да не ме броите. Аз и за атеист не ставам.

+11111111111111111111

chushkopek
08-27-2012, 21:47
„Ако ли някому от вас не достига мъдрост, нека проси от Бог............... и ще му се даде."

Тактично заобиколи въпроса ми. Това ви е сериозния проблем на повечето.....съзнанието ви няма да позволи да приемете истината, защото тогава изникват толкова въпроси, които ще останат без отговор.

SisiStrange
08-27-2012, 21:49
^^ Имам чувството, че не ме разбра. Това донякъде (без нищо лично) беше и против някои изказвания на defender.

Чета ви от седмица някъде само, може и да не съм в час с всичко.

chushkopek
08-27-2012, 21:50
^^ Имам чувството, че не ме разбра. Това донякъде (без нищо лично) беше и против някои изказвания на defender.

Чета ви от седмица някъде само, може и да не съм в час с всичко.

О аз те разбрах, просто смятам това което каза за глупаво.

defender
08-27-2012, 21:51
Тактично заобиколи въпроса ми. Това ви е сериозния проблем на повечето.....съзнанието ви няма да позволи да приемете истината, защото тогава изникват толкова въпроси, които ще останат без отговор.
не заобикалям нищо чушка, просто пътя към Бога за всеки е индивидуален................... това което си е за мен си е за мен.

SisiStrange
08-27-2012, 21:52
О аз те разбрах, просто смятам това което каза за глупаво.
Не, имах в предвид, че Incadeptus не ме разбра. Поне така мисля, защото от самото начало е за другата страна в спора.

А защо го мислиш за глупаво?

chushkopek
08-27-2012, 22:12
не заобикалям нищо чушка, просто пътя към Бога за всеки е индивидуален................... това което си е за мен си е за мен.

Не заобикаляш, но не отговаряш, и това ако не е заобикаляне....
Никой не ти говори за каквито и да е пътища, а за това, че да вярваш е глупаво, причинно-следствените ти връзки ме озадачават....

Не, имах в предвид, че Incadeptus не ме разбра. Поне така мисля, защото от самото начало е за другата страна в спора.

А защо го мислиш за глупаво?

Защото това, че някой е идиот не го прави по-малко идиот и не го оправдава.

In_Nomine_Sathanas
08-27-2012, 22:18
Да беееее.Не му пукало дали ми наранява чуствата.Аз ако от това се наранявах ;д да съм се сринал емоционално.Пука ми,че те дразна.Не си единственият,който се дразни.Това,че продължаваш да обиждаш показва колко си умен ТИ.Но все пак признавам,че не мога да се меря с по-големите,те са просто не знам,няма такава дума,която да опише точно мъдростта им.Никога не съм казал,че съм всезнаещ,но не съм и малоумен.Но както казах,слабо ме вълнува мнението ти.Азззз нииииииищо не мога да ти направя.Ти на мен също.

И аз тва се чудя.Уважавам няколко хора в този форум,които признавам,че са големи интелекти Какво имате против defender идиоти такива?И против npp?Всеки изразява мнение.Не ме храни,че ся ядох лютеница и ако ям още ще преям :Д

Спокоен съм.Аз съм най-спокойният човек на света Поне ме забавлява

http://media.tumblr.com/tumblr_l6bxzhp9Dw1qbg3x7.jpg

Another one bites the dust....

SisiStrange
08-27-2012, 22:18
Но, ако си решил да бъдеш идиот по-добре е да си истински идиот в сърцето си, отколкото да искаш да си идиот, но да не си сигурен на 100% в идиотизма. /в тоя стил, надявам се да не се получи двусмислица

Както и да е, на този етап ми се ще да чета повече, отколкото да пиша, камо ли да се бутам в спорове за неща, които все още оформям в главата си. Много ми е интересно.

Nam3less3
08-27-2012, 22:20
Знаеш ли....ще се опитам отново да обясня на някой вярващ защо е идиот, аз не знам какво е имало преди всичко, не знам дали има господ или няма, НЕ ОТРИЧАМ НИКОЯ ТЕОРИЯ, но да ВЯРВАШ (допускаш, че нещо е така) в ТЕОРИЯ без каквито и да е доказателства е глупаво.Това не е просто някаква си теория, въобще не си наясно какво представлява християнството. Умните хора не говорят за неща, които не знаят, та сам се досети кой е идиота в случая(излиза че си ти).

chushkopek
08-27-2012, 22:22
Това не е просто някаква си теория, въобще не си наясно какво представлява християнството. Умните хора не говорят за неща, които не знаят, та сам се досети кой е идиота в случая(излиза че си ти).

Религията не е теория? Сериозно? :D:D:D:D:D:D И кое е доказателството?

Nam3less3
08-27-2012, 22:25
Религията не е теория? Сериозно? :D:D:D:D:D:D И кое е доказателството?
Това не ти е наука, какви доказателства искаш, стига с тия глупости. Религията се занимава с духовното развитие на човек, даже не знаеш какво представлява.

chushkopek
08-27-2012, 22:26
Но, ако си решил да бъдеш идиот по-добре е да си истински идиот в сърцето си, отколкото да искаш да си идиот, но да не си сигурен на 100% в идиотизма. /в тоя стил, надявам се да не се получи двусмислица

Както и да е, на този етап ми се ще да чета повече, отколкото да пиша, камо ли да се бутам в спорове за неща, които все още оформям в главата си. Много ми е интересно.

И кое му е по-добре? Това, че си истински идиот не те прави по-малко идиот....няма значение дали си вярваш или не, пак си идиот.

chushkopek
08-27-2012, 22:27
Това не ти е наука, какви доказателства искаш, стига с тия глупости. Религията се занимава с духовното развитие на човек, даже не знаеш какво представлява.

Дефинирай ми "духовност" без нещо нелогично или глупаво и ти купувам баничка.

Религията е масова лъжа, възползваща се от наивността на хората.

defender
08-27-2012, 22:31
Религията е масова лъжа, възползваща се от наивността на хората.

и каква е великата цел на това могъщо възползване - да ни накара да си купуваме свещи по 10 стотинки ли?

Nam3less3
08-27-2012, 22:32
Дефинирай ми "духовност" без нещо нелогично или глупаво и ти купувам баничка.

Религията е масова лъжа, възползваща се от наивността на хората.За теб всяко нещо ще е нелогично или глупаво, невежеството е безкрайно. Само не си мисли, че си по-голяма работа от милиарди вярващи(дори и 90% от тях да са наивни, не че смятам че е така), че да казваш какви са били.
И аз мога да кажа, че атеистите са наивници или идиоти дето не разбират елементарни неща.
Ето ти смяташ, че това е някаква наука, теория или не знам си какво и искаш доказателства, това е страшно идиотско.

SisiStrange
08-27-2012, 22:34
И кое му е по-добре? Това, че си истински идиот не те прави по-малко идиот....няма значение дали си вярваш или не, пак си идиот.

Обещавам да ти отговоря, когато си изясня за себе си кое точно прави човека идиот в този аспект. Не мисля, че самата вяра е глупост, въпреки, че на мен ми липсва. Църквата и въобще... институциите, които печелят пари или набиват някакви определени идеи за това какъв трябва да бъдеш или как трябва да мислиш, ми се виждат идиотски.

chushkopek
08-27-2012, 22:36
За теб всяко нещо ще е нелогично или глупаво, невежеството е безкрайно. Само не си мисли, че си по-голяма работа от милиарди вярващи(дори и 90% от тях да са наивни, не че смятам че е така), че да казваш какви са били.
И аз мога да кажа, че атеистите са наивници или идиоти дето не разбират елементарни неща.
Ето ти смяташ, че това е някаква наука, теория или не знам си какво и искаш доказателства, това е страшно идиотско.

Ако се беше и аргументирал някъде щях да мога да споря, но това което казваш в случая няма грам смисъл само по себе си.

chushkopek
08-27-2012, 22:37
и каква е великата цел на това могъщо възползване - да ни накара да си купуваме свещи по 10 стотинки ли?
Знаеш ли колко добри роби са наивните хора?

defender
08-27-2012, 22:42
роби на кого и за какво,

какви роби видя например в мен, или моя готин приятел Nam3less3

chushkopek
08-27-2012, 22:46
роби на кого и за какво,

какви роби видя например в мен, или моя готин приятел Nam3less3

На религията ви....ако в библията пише нещо сте готови да го приемете безрезервно....защо ли е написана библията...хммм..

defender
08-27-2012, 22:47
ние сме били роби на религията си

ами и ти си роб на атеизма си

Blitzcrank
08-27-2012, 22:50
Аз пък вярвам в себе си, не ми пука за нищо ;) За мен Бог няма! Управляват ни извънземните :razz:
ПП. Изпростявам стабилно! .. и MagicSmiles , ква е тая пиш** на края на мнението бе братле '' =3 '' :razz:

Казваш, че си християнин а след това пишеш, че за теб бог няма....

chushkopek
08-27-2012, 22:50
ние сме били роби на религията си

ами и ти си роб на атеизма си

С главни букви съм написал нещо по-горе и ти пак си го караш на сляпо....е мили мой ще се самоцитирам:
"аз не знам какво е имало преди всичко, не знам дали има господ или няма, НЕ ОТРИЧАМ НИКОЯ ТЕОРИЯ"
Гугълни атеизъм.

defender
08-27-2012, 22:56
"аз не знам какво е имало преди всичко, не знам дали има господ или няма, НЕ ОТРИЧАМ НИКОЯ ТЕОРИЯ"
Гугълни атеизъм.
ами да, това е така защото си роб на атеизма си т.е. защото така ти влияе атеизма ти.
знаеш ли колко добри роби са незнаещите и колко лесно се поддават на измама.

chushkopek
08-27-2012, 23:04
ами да, това е така защото си роб на атеизма си т.е. защото така ти влияе атеизма ти.
знаеш ли колко добри роби са незнаещите и колко лесно се поддават на измама.

Ok....явно имаш проблеми с освояването на информация, аз не съм атеист, гугълни атеизъм сериозно и значи не съм атеист, защото съм атеист? I see what you did there. С последното си изречение описа почти всички вярващи.

Supermassive____
08-27-2012, 23:06
"знаеш ли колко добри роби са незнаещите и колко лесно се поддават на измама."

defender прости си смешен в изказванията си, моля те спри.

defender
08-27-2012, 23:09
С последното си изречение описа почти всички вярващи.
въпрос на гледна точка, аз всъщност описвах атеистите...........

chushkopek
08-27-2012, 23:12
въпрос на гледна точка.

Гугълни и "гледна точка" и по логичен път ти ми кажи защо в случая няма значение.

defender
08-27-2012, 23:18
^
извинявай, не схванах какво искаш да ти кажа

искаш да кажеш, че гледната точка няма значение ли?

defender
08-27-2012, 23:30
аз не съм атеист, гугълни атеизъм сериозно и значи не съм атеист, защото съм атеист?
може ли малко по-добре да се изкажеш, за да разбера правилно.

Rebirthing
08-28-2012, 00:06
Религията едно време е била средство за масов контрол, както и за налагане на измислен морал. Ако всички вярват в едно нещо, би било по-лесно да бъдат контролирани. Нещата написани там, вече не важат, не са приложими в днешния свят, колкото и хора да казват, че вярват, то това е само на думи, защото реално повечето дори не са запознати с библията.

Иначе не всеки вярващ е кръгъл идиот, има и физици които са религиозни, до колко спазват каноните не зная, но наистина има такива които се смятат за вярващи.

DieselBlood
08-28-2012, 00:39
defender,ти и нпп май сте на някакви много тежки наркотици.

defender
08-28-2012, 00:43
ъхъ

рс кола (буяка)

notlike
08-28-2012, 04:54
Вярвам в Господ и то адски много. Религиозен християнин съм, но вярата ми се опира в Бога, а не в подкупни попове и прочие. Затова не ходя почти на църква. И Библията НЕ ми е любима книга, защото се ползва с манипулативна цел. Аз съм набожен, но не вярвам в сляпа вяра. Разбира се, моля се Бог да ми помага, но това не значи, че нищо не правя и чакам всичко да дойде от небето. Напротив, аз си върша всичко сам и се моля просто късмет да има, за да свърша работата като хората :)

npp
08-28-2012, 08:40
духовността е погрешно направление на вярата, защото Бог е чиста любов към човеците, докато духовността е по-скоро опит духовното да бъде контролирано от хора(-та) на вместо Бог, което и е (в основата на) "грехът", за който се говори в цялата Библия, духовността представя Бог по-скоро като нещо, което хората могат да управляват, понеже води вярващите към контрол над духовното, това е като примера с човека и комара, комара възприема човека предимно като някаква субстанция(енергия), от която може да черпи храна, но всъщност човека е разумна личност, която може да употребява своето тяло за много повече и по- разумни и полезни неща/цели и въобще хиляди пъти по-пълноценно отколкото дори всички комари взети заедно, така е и в вярата, Бог е единственият всезнаещ и всеможещ, който може да употребява/управлява духовното съвършено за разлика от човеците, като ги превъзхожда с безброй много пъти, ето защо в Библията е писано че Бог т.е. че вярата е любов към ближния т.е. към всички други човеци, понеже само истинският Господ Бог може да изпълни всички Нужди покривайки всички изисквания на Правдата, докато в същото отношение човеците могат само да се придържат към ненарушаване на Св. Закон на вярата и да подбуждат истинският Бог към изпълнение на своя Св. дълг, който Той има като единствен (истински) Администратор на вселената, което нещо в Св. Писание е наричано с думата "молитва" - която най-малкото е такава докато Той се намира в състояние на полусън, иначе е просто 'праведно желание', защото природата на човеците е да бъдат единствено потребители, понеже капацитетът на човешкото същество не позволява повече от това, което поне за някои от тях включва и възможността за евентуално заемане на временен пост като духовни служители, който може да трае (до) не повече от 5-6 хилядолетия считано от началото на вечността нататък, праведната система в вселената не позволява да има повече от един вселенски Администратор(Бог), и така, още от времето на ева и адам "грехът" (в основата си) е опит(-ът) на човека да управлява духовното като самият Бог, ето защо думата/понятието "духовност" не фигурира никъде в Библията, но има само "Божий Завет" и "Вяра", понеже правилната вяра (както и самата дума подсказва) всъщност е вярност към доброто, сиреч, на любовта към човеците, понеже това което радва Бог е когато вярващия/човека обича другите човеци, не просто когато човека е духовен, или както самият Господ е казал:

"Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство(т.е. в истинската Божия служба), но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие(т.е. духовно/религиозно беззаконие)." Матей 7: 21-23

понеже какво е вярата, която не е основана на любовта?!, такава вяра (както Соломон я е наричал) е единствено суета на суетите

"ние чрез Духа ожидаме оправданието чрез вяра, за което се надяваме. Понеже в Христа Исуса(т.е. в истинският Господ Бог) нито обрязването(т.е. нито следването на несъвършените заповеди на старията завет) има някаква сила, нито необрязването(т.е. нито каквато и да е вяра в друг бог/господ, или, която не е основана на любовта), но вяра, която действува чрез любов." Галатяни 5: 5-6

и така, независимо дали е: йога, хиндуизъм, будизъм, сатанизъм, паганизъм, и т.н., именно (следването/практикуването на) човешката/"зверовата"(666) религия/духовност е (в основата на) "грехът", против който се свидетелствува отначало докрай в Библията, и който не бива да се върши

defender
08-28-2012, 09:43
независимо дали е: йога, хиндуизъм, будизъм, сатанизъм, паганизъм, и т.н.,
така е,
учудвам се, че към горния списък не си добавил и "езичниците-свидетели".

ScarlettS
08-28-2012, 09:57
Аз съм набожен, но не вярвам в сляпа вяра.

Браво на теб. А би ли споделил защо твоята вяра не е сляпа? Да не би да имаш някакво доказателство за съществуването на твоя християнски бог? :)

Auriss
08-28-2012, 10:45
Евала на Сатанчо. Цял форум да тролнеш си е постижение. =D Темата си е чиста пародия вече.

defender
08-28-2012, 11:03
^
кой беше тоя Станчо, от наше село ли е?............. мерси

Rebirthing
08-28-2012, 11:19
Сатанчо, не Станчо...тц, тц, трябва и да се чете, внимателно.

defender
08-28-2012, 11:25
извинявам се, трудно изговарям "а" когато стой непосредствено след "С" и после следва "т"

хайде бе станчо, няма ли да ми хвърлиш някоя-друга заплаха и да ми постниш някой кървав гиф за сплашване.

ти можеш ................ да си го позволиш.

In_Nomine_Sathanas
08-28-2012, 11:45
извинявам се, трудно изговарям "а" когато стой непосредствено след "С" и после следва "т"

хайде бе станчо, няма ли да ми хвърлиш някоя-друга заплаха и да ми постниш някой кървав гиф за сплашване.

ти можеш ................ да си го позволиш.
Добър опит за контра трол, но не се получи, опитай пак. 1/10 понеже ме накара да отговоря. А това с "Мога да си го позволя" беше супер забавно. Не очаквах точно на него да се вържете.....хахахаха.
Все пак, щом искаш нещо кърваво.....
http://prikachi.com/images/548/5195548a.jpg

defender
08-28-2012, 11:51
охооооооо, дзвер си батко, дзвер си................ поддържаш нивото си.

In_Nomine_Sathanas
08-28-2012, 12:01
охооооооо, дзвер си батко, дзвер си................ поддържаш нивото си.

Всъщност ти си значително по-добър трол от мен. Щом и аз няколко пъти се издразних от глупостите ти, значи си много добър. Да не говорим че целият форум ти се дразни. Естествено твоето тролване не е умишлено, ти просто си изключително малоумен.

Incadeptus
08-28-2012, 12:49
Само от факта,че астралната проекция съществува,можете да си представите колко неща не знаем.Затова не можем да правим прибързани заключения има ли нещо или не.Бая голям "спор" водите като гледам.Значи ти си много много много добър сатана щото и аз се издразних много на твоите глупости.

defender
08-28-2012, 12:54
хихихи, малък много си добър.

Nam3less3
08-28-2012, 13:12
Браво на теб. А би ли споделил защо твоята вяра не е сляпа? Да не би да имаш някакво доказателство за съществуването на твоя християнски бог? :)Няма мой твой християнски или еди какъв си Бог, а да речем, че имам доказателство, и ти докажа, че Бог съществува, и кво ще е по-различното след това?
Това е голяма глупост с доказателствата, както съм казвал, и дявола знае, че има Бог, кво по-различно ще е за тебе ако разбереш, че Бог съществува и нещата са такива, както християнството ги описва?
Иначе е нагло да искаш доказателства за нещо, в което основата е вярата, т.е. искаш лесно и наготово да разбереш всичко, никой не е длъжен да дава доказателства нито има право.
Иначе разума и знанието определят коя е сляпа вяра и коя не е.

defender
08-28-2012, 13:20
искат доказателства

„Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога” (Мат.5).

хайде положи усилия, очисти сърцето си, и ти обещавам, че няма да помислиш повече за доказателства.

оооо, забравих, говорим на различни езици и просто само ръкомахаме............... жалко

In_Nomine_Sathanas
08-28-2012, 13:47
Няма мой твой християнски или еди какъв си Бог, а да речем, че имам доказателство, и ти докажа, че Бог съществува, и кво ще е по-различното след това?
Това е голяма глупост с доказателствата, както съм казвал, и дявола знае, че има Бог, кво по-различно ще е за тебе ако разбереш, че Бог съществува и нещата са такива, както християнството ги описва?
Различното е че живота ти ще бъде по-различен. Ако аз ти ДОКАЖА че огромен небесно кафяв двугъз лещояд, със седем чифта уши, обикаля земята и избива хората които не правят по 30 клякания на ден в негова чест, то ти също ще започнеш да клякаш. Ако ти ми докажеш че Господ съществува, то моят живот ще се промени. Защо си миеш ръцете преди да ядеш? Защото някой е ДОКАЗАЛ че болестите са хващат от мръсни ръце. Разумните хора променят неща в живота си на базата на доказателства, не на вяра. Щото същите тези дето вярват много, тия дето си клатят главите по улиците, и дето вярват че ще отидат при Господ, те се хвърлят от терасите и си режат вените, защото някой им е казал така и те му ВЯРВАТ. Естествено че нищо останало няма да се промени, гравитацията си е там, без значение дали вярваш или не вярваш в нея, така че същото може да се каже и за Господ, ако съществуваше, но Господ не се явява никъде и няма никакви доказателства за неговото съществуване. Така че да си променяш начина на живот и разсъждение на базата на нещо, за което няма никакви доказателства е тъпо.

Иначе е нагло да искаш доказателства за нещо, в което основата е вярата, т.е. искаш лесно и наготово да разбереш всичко, никой не е длъжен да дава доказателства нито има право.
Колко удобно.... След като казваш нещо и претендираш че то е истина, че даже и претендираш другите да го взимат за истина, то поне трябва да дадеш някакви доказателства.....като естествено, това че не разбираш едно нещо, не го прави доказателство, което можеш да въртиш както си искаш, какъвто е случая с повечето хриситянски аргументи.

Иначе разума и знанието определят коя е сляпа вяра и коя не е.

Че има ли такова нещо като не-сляпа вяра? То нали това е смисъла на вярата - да си сигурен че нещо е истина, без да имаш доказателства за него. Самото наличие на вяра предполага слепота на човека. Когато човек вярва в нещо, и това нещо е подкрепено с доказателства, тогава вярата преминава в знание. Но вие не можете да дадете никакви доказателства, затова вярата не преминава в знание. И в този смисъл разбирам защо казваш че вярата не се нуждае от доказателства. Така вярата ще стане знание. Това естествено не дава оправдание за малоумието на хората, които вярват.

Incadeptus
08-28-2012, 13:52
Искаш доказателство нали?;д Тава,че сега ние двамата с теб дишаме и пишем в този форум-на ти доказателство. :D

defender
08-28-2012, 13:57
^
според мен му трябва една готина и малко по серт християнка за гадженце, да му стопи лагерите

Incadeptus
08-28-2012, 13:58
^
според мен му трябва една готина и малко по серт християнка за гадженце, да му стопи лагерите

:D

ScarlettS
08-28-2012, 14:00
Defender и Nameless, вие пък двамата какво се обаждате? Вашите позиции по въпроса отдавна са ми ясни, но наблюденията ми сочат, че от вярванията на християнин до християнин разликата е огромна, затова гледам да изслушвам различните мнения. Досега единственото общо между въпросните е липсата на адекватни аргументи и огромното несъответствие с написаното в библията. Трудно ми е вече да си представя, че във форума ще се появи някой разумен религиозен човек с интересна гледна точка.

Incadeptus, пожелавам ти след време да си прочетеш тези постове и сам да разбереш защо ти казват да мълчиш по-често.

Incadeptus
08-28-2012, 14:02
Defender и Nameless, вие пък двамата какво се обаждате? Вашите позиции по въпроса отдавна са ми ясни, но наблюденията ми сочат, че от вярванията на християнин до християнин разликата е огромна, затова гледам да изслушвам различните мнения. Досега единственото общо между въпросните е липсата на адекватни аргументи и огромното несъответствие с написаното в библията. Трудно ми е вече да си представя, че във форума ще се появи някой разумен религиозен човек с интересна гледна точка.

Incadeptus, пожелавам ти след време да си прочетеш тези постове и сам да разбереш защо ти казват да мълчиш по-често.

Даааа...така е.И аз ви пожелавам след време да разберете истината.

defender
08-28-2012, 14:02
Defender и Nameless, вие пък двамата какво се обаждате?

ами аз тЪ обичам, душЪта си давам за тебе, шА мА простиш..........
за Nameless не знам, той ще си каже.

In_Nomine_Sathanas
08-28-2012, 14:03
Искаш доказателство нали?;д Тава,че сега ние двамата с теб дишаме и пишем в този форум-на ти доказателство. :D
Представям си те у вас пред компа докато ги съчиняваш тези простотии.....
http://prikachi.com/images/336/5196336N.gif

Значи ако сега пръдна, това също ще е доказателство за наличето на Бог?

In_Nomine_Sathanas
08-28-2012, 14:06
Даааа...така е.И аз ви пожелавам след време да разберете истината.

Хахааххах каква истина бе, гном дрислив?

defender
08-28-2012, 14:11
Incadeptus опитват се да те изкарат от играта пич,
не се подавай момче,

искам сега хубаво да ги изплющиш с някой готин пост.

SisiStrange
08-28-2012, 14:39
Дайте пак нещо интелигентно, над което да размишлявам после, че тамън ми беше станало интересно.

Incadeptus
08-28-2012, 15:35
Представям си те у вас пред компа докато ги съчиняваш тези простотии.....
http://prikachi.com/images/336/5196336N.gif

Ммммм почти позна.Ако ставаше така както на картинката ние двамата с теб нямаше да сме живи.

Значи ако сега пръдна, това също ще е доказателство за наличето на Бог?

Гном дрислив.Ммммда забравих,че ми светиш винаги като ида в тоалетната.Истината сам ще я разбереш.Аз няма да си правя труда да казвам неща,на които ти така или иначе няма да повярваш.Спокойно защитник няма да ме изкара някоя си Сатана от играта.

Incadeptus
08-28-2012, 15:39
Дайте пак нещо интелигентно, над което да размишлявам после, че тамън ми беше станало интересно.

Сис ма то тука всички са интелигентни.Пръщи от интилигентност.Ето ви тема.Какво мислите относно прераждането и вярвате ли че е възможно?

defender
08-28-2012, 15:40
Ммммда забравих,че ми светиш винаги като ида в тоалетната.
хаххаха,

ти си важен кадър за нашия лагер,
да намерим още 2-3-ма като тебе и старите кучета спокойно може да се оттеглим, в заслужена форумна пенсия.

Alchemist
08-28-2012, 15:53
В себе си и господ.

Incadeptus
08-28-2012, 16:19
хаххаха,

ти си важен кадър за нашия лагер,
да намерим още 2-3-ма като тебе и старите кучета спокойно може да се оттеглим, в заслужена форумна пенсия.

:D да бе то на 15 ако се пенсионирашшшшеееее ;д никъде нема да одиш ;д Но аз не съм от ничий лагер.Може и да вярвам в някаква висша сила,но вярвам и в себе си и че тази сила не може да ме командва,ако че е висша.Вие хора,вие контролирате живота си.Каквото и да ви е създало,то вече ви е създало и от момента на създаването ви,вие поемате контрол над живота си.

In_Nomine_Sathanas
08-28-2012, 16:47
В името на Сатан, Белиал, Луцифер и Левиатан, как е възможно да има толкова тъпи хора???

Гном дрислив.Ммммда забравих,че ми светиш винаги като ида в тоалетната.
НЕ, нееее мамка му, не мога да прочета това изречение отново.....Просто толкова тъпанарщина и инфантилност събрана в едно изречение ми идва в повече. Ама ти сериозно ли, тези шеги бяха забавни, когато бях във четвърти клас...... Ооо чакай, забравих..... ти си в четвърти клас......

Истината сам ще я разбереш.Аз няма да си правя труда да казвам неща,на които ти така или иначе няма да повярваш.
И какво толкова ще ми кажеш бе изтърсак? Какво можеш да ми кажеш, което да не съм го чувал вече? Пффф, дечкото гледал 2 филма по дискавъри и вече се мисли за професор..... жалка работа. Я върви да си пиеш млякото, пишлеме.

Сис ма то тука всички са интелигентни.Пръщи от интилигентност.
>Пръщи от интилигентност.
>Пръщи
>интилигентност.
http://gifsforum.com/images/gif/suicide/grand/suicide-eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3-1386.gif

Вие хора,вие контролирате живота си.Каквото и да ви е създало,то вече ви е създало и от момента на създаването ви,вие поемате контрол над живота си.
А ако дойда и ти забия два шамара, да ти се завърти сопола около врата, дали ще можеш да поемеш контрол над живота си?

Incadeptus
08-28-2012, 16:53
Даааааааа вече работииииии,мерси,че ми обръщаш внимание

In_Nomine_Sathanas
08-28-2012, 17:01
Даааааааа вече работииииии,мерси,че ми обръщаш внимание

Аз още в началото казах защо си дошъл ....

Хихи, ама ти си помисли, че си ме издразнил ли? Момче, тролването са изкуство....

Incadeptus
08-28-2012, 17:05
Аз още в началото казах защо си дошъл ....

Хихи, ама ти си помисли, че си ме издразнил ли? Момче, тролването са изкуство....

не просто се радвам,че правиш анализи на всяко мое мнение и изречение и отделяш от времето си :D

In_Nomine_Sathanas
08-28-2012, 17:06
не просто се радвам,че правиш анализи на всяко мое мнение и изречение и отделяш от времето си :D

Аз ако нямах излишно свободно време, щях ли да се занимавам изобщо да пиша тук.....

ПС: Но не, сериозно, интересно ми е, какво толкова можеш да ми кажеш? Каква истина?

Incadeptus
08-28-2012, 17:15
Аз ако нямах излишно свободно време, щях ли да се занимавам изобщо да пиша тук.....

ПС: Но не, сериозно, интересно ми е, какво толкова можеш да ми кажеш? Каква истина?

Може и да вярвам в някаква висша сила,но вярвам и в себе си и че тази сила не може да ме командва,ако че е висша.Вие хора,вие контролирате живота си.Каквото и да ви е създало,то вече ви е създало и от момента на създаването ви,вие поемате контрол над живота си.Има си я висшата сила да,но и да я има и да я няма,тя няма да се меси в живота ви.Ето това е истината.

In_Nomine_Sathanas
08-28-2012, 17:32
Добре, сега сериозно.

Може и да вярвам
Какво по дяволите трябва да означава това? Или вярваш или не вярваш.

но вярвам и в себе си и че тази сила не може да ме командва,ако че е висша
Как по точно вярваш в себе си? Вяравш че всичко зависи от теб ли? Ако тази сила е създала теб, мен и всичко останало, и ако под тази сила разбираш всичко в природата и вселената, нещото което движи нещата, как може да кажеш че тя не те контролира? Ти изпитваш глад, жажда, студ, жега и т.н. да не говорим че самото ти мислене е подчинено на вече установени принципи, което напълно елиминира свободната ти воля, тъй като решенията ти зависят изцяло от това каква информация ще постъпи в мозъка ти и как тя ще бъде приета. А ти нямаш контрол нито над външната информация, нито над начина по които постъпва тя. Тогава как изобщо имаш някакъв контрол над живота си?

Има си я висшата сила да,но и да я има и да я няма,тя няма да се меси в живота ви.Ето това е истината.
Обясни какво имаш предвид под висша сила? И как тя ни е създала? Отделно създателят предварително определя какви да са функциите на създанието. Ако ти направиш един телевизор примерно, телевизора не може да лети или да препича филийки, нали? Телевизора си има определен периметър от функции и не може да ги надскочи. Аналогично с човека, ако приемаме че е творение, заложените в нас принципи не ни ли ограничават? Как тогава това което ни е създало не ни се меси в живота?

Incadeptus
08-28-2012, 17:53
А чувал ли си за астрална проекция.Свят,в който мисълта приема форма и ти контролираш какво да стане и какво не?Може и да вярвам в изречението значи,че вярвам.Под висша сила мисля,че бях писал,че тая висша сила е всичко и теб и мен.Следователно тя е във всеки от нас,което значи,че от части ние сме тази висша сила и можем да контролираме живота си.Има много въпроси ,разбира се,винаги има на които не знам отговора.Например от къде е дошла тази висша сила?Н еможе да е от нищото нали?Как така преди създаването на света и преди тази висша сила да е нямало нищо,това е невъзможно?Нищо,нито време,нито пространство,нито празнина,защото и тя е нещо.Нито тъмно,нито светло.А тази висша сила няма как да е съаществувала вечно нали?Не мога да си отговоря на много въпорси,затова приемете моята вяра като нещо,в което не съм абсолютно сигурен и няма как да съм.Аз всеки ден,всеки час си променям гледната точка и вярванията.Просто изразявам мнение и не искам никой да се засяга от него.

"Под висша сила мисля,че бях писал,че тая висша сила е всичко и теб и мен.Следователно тя е във всеки от нас,което значи,че от части ние сме тази висша сила и можем да контролираме живота си"-В момента вярвам в това,но сами видяхте колко много въпроси се пораждат.

Nam3less3
08-28-2012, 18:07
Чакай, ти взимаш идеи от други религии/учения на случаен принцип, вярваш в което ти кефне, а останалото го отричаш, щото нещо не можеш да си го обясниш. Ами така не се прави, мога да ти кажа че всички тия учения и религии казват почти едни и същи неща и ги обясняват, сам няма как да ги измислиш.

SisiStrange
08-28-2012, 18:14
^^ Практически опит. Вземи един буркан с достатъчно прозрачни стени. Налей в него вода от чешмата или за по-точен експеримент от някоя локва. Остави на слънце. До седмица, в тоя буркан вече ще има бактерии най-малкото. Живот може да се зароди и без божия намеса. Има теория, че началото на всичко идва от вирус, той създаден от Господ ли е? Собствените ти митохондрии едно време са били бактерии, чието зараждане далеч не е толкова сложно. Следва еволюция. В зародиш всички гръбначни си приличат. От риба до човек. Значи Господ, който е създал човек по свое подобие има и рибешки период. А щом е невъзможно от нищото да се появи нещо, той откъде идва? Роден ли е от жена? Щом сме по негово подобие, вероятно жизнените ни процеси трябва да са сходни с неговите.

Аз също в момента набирам информация и гледам да не споря с тези, които се занимават с подобни спорове от години. Много ми е интересно да ви следя. :)

Nam3less3
08-28-2012, 18:20
Това, че Бог да речем е инициирал Големия Взрив или каквото там учените намерят за теория, тя винаги ще има неясно или недоказуемо начало, където е мястото на Бог, т.е. косвено е създал всичко, включително и живота, независимо как точно са се появили разумните хора или какъвто и друг живот да е, за това си има биология.
А това, че Бог е създал човека по свой образ и подобие няма нищо физическо в тоя израз нито буквално, става въпрос за философски и духовни неща.

In_Nomine_Sathanas
08-28-2012, 18:21
А чувал ли си за астрална проекция.Свят,в който мисълта приема форма и ти контролираш какво да стане и какво не?
Не само че съм чувал за астрална проекция, но и практикувам подобни техники. Все пак съм сатанист.... Имам си даже астрален храм :D

Под висша сила мисля,че бях писал,че тая висша сила е всичко и теб и мен.Следователно тя е във всеки от нас,което значи,че от части ние сме тази висша сила и можем да контролираме живота си.
Контролираш.... ама чушки. Няма такова нещо. Единственото нещо с което косвено можеш да контролираш живота си, е това как го виждаш. Човекът е настроен да вижда, и сравнява своето виждане с тези около себе си. така се появява общоприетата реалност. Общоприета реалност е примерно че бензина смърди лошо. Но бензина си мирише на бензин, ние му придаваме характеристиката - лошо. Премахването на тези условни понятия - добро и лошо и т.н., могат да те накарат да погледнеш на живота с други очи - каквито ти си избереш, и така да контролираш не само това което виждаш, но и това как ще реагираш на него. И в този смисъл може да контролираш нещата, но обективното и очевидното си остава все едно и също. Очевидно е че не може да разпериш ръце и да полетиш, в каквито и астрални проекции да вярваш.

Например от къде е дошла тази висша сила?Н еможе да е от нищото нали?Как така преди създаването на света и преди тази висша сила да е нямало нищо,това е невъзможно?Нищо,нито време,нито пространство,нито празнина,защото и тя е нещо.Нито тъмно,нито светло.А тази висша сила няма как да е съаществувала вечно нали?
За човекът винаги трябва да има причина, това е отражение на заобикалящата реалност. Дали този принцип може да се приложи на вселенско ниво... нямам идея. Никой не може да ти каже откъде е дошла тази висша сила. Това че всяко нещо си има причина, води до християнският аргумент че всичко това има създател.Но в същата категория попада и Господ, следователно и Господ трябва да е създаден, и създателят на Господ, трябва да е създаден и така до безкрай. Друго пък - господ се е създал сам, или по-научната му версия - вселената се е създала сама, а преди това не е имало нито време, нито нищо.На тези въпроси никой не може да отговори, защото човешкият мозък не може да обхване идеята - какво е било по времето когато е нямало време и пространство? Или пък ако вселената е безкрайна, или само малка част от нещо много по-голямо, което също е безкрайно. На тези въпроси няма да можем да си отговорим скоро, а може би никога. Получава се един парадокс - ако всяко нещо си има причина или създател, то излиза че вселената е безкрайна, Ако пък е създадена от нищото, то как е възможно това, след като нищо във вселената не е създадено от нищото? Не мисля че някога някой ще отговори на това. Човечеството не е достатъчно дорасло.

Под висша сила мисля,че бях писал,че тая висша сила е всичко и теб и мен.Следователно тя е във всеки от нас,което значи,че от части ние сме тази висша сила и можем да контролираме живота си
Това няма никакъв смисъл, или поне практическо обяснение и приложение. Това е все едно да кажеш че щом си част от тълпата значи контролираш тълпата?

In_Nomine_Sathanas
08-28-2012, 18:28
Това, че Бог да речем е инициирал Големия Взрив или каквото там учените намерят за теория, тя винаги ще има неясно или недоказуемо начало, където е мястото на Бог, т.е. косвено е създал всичко, включително и живота, независимо как точно са се появили разумните хора или какъвто и друг живот да е, за това си има биология.
А това, че Бог е създал човека по свой образ и подобие няма нищо физическо в тоя израз нито буквално, става въпрос за философски и духовни неща.
Добре, добре, в това има смисъл. Да речем че "Бог е създал човека " е по скоро философско или духовно нещо. Кои са тези неща, можеш ли да ги разясниш? Това някаква алегория ли е? Бог е просто символ? На какво и откъде идва ?

Nam3less3
08-28-2012, 18:48
Според християнството Бог е върховен и абсолютно добър разум и знание и любов, той е самият свят, едновременно е навсякъде и никъде, и такива неща, т.е. тези неща произлизат от него, а не са специално качества на хората, че да кажеш, че бог бил персонифициран или е личност.
И това, че хората са създадени по образ и подобие на бог, се има предвид душите им(не телата или нещо свързано с тази вселена), че са били първоначално добри и разумни и със свободна воля както Бог(но тъй като Бог е самото добро, според християнството Бог има свободна воля, под свободна воля не се има предвид свободия, свободата не означава, че може да избереш злото, ами че си свободен от злото), и все такива неща, някой свети отци на църквата им казват преподобни, защото са доста напреднали, докато ние сме далеч от подобие към Бог.
А доброто и злото могат донякъде да зависят от гледната точка, но по същността си доброто е Бог(заради това ако човеш върши добро, се казва, че не следва собствената си егоистична воля(обикновено хората вършат добро с користна цел), ами божията), а злото е или излишък или недостатък от добро(всеки добродетел има 2 отклонения, примерно кротост(добродетел) - гняв(излишък) и малодушие(недостатък).).
Това е лявото и дясното на добродетелите, а по средата е тънкият път, или златната среда, това е най-трудното, тъй като е сто пъти по-лесно да вършиш зло отколкото добро и е лесно да си порочен а не добродетелен, т.е. е много лесно да се отклониш от пътя.
Може да не казвам точно нещата, това е просто пример и общи приказки.

In_Nomine_Sathanas
08-28-2012, 18:53
Според християнството Бог е върховен и абсолютно добър разум и знание и любов, той е самият свят, едновременно е навсякъде и никъде, и такива неща, т.е. тези неща произлизат от него, а не са специално качества на хората, че да кажеш, че бог бил персонифициран или е личност.
И това, че хората са създадени по образ и подобие на бог, се има предвид душите им(не телата или нещо свързано с тази вселена), че са били първоначално добри и разумни и със свободна воля както Бог(но тъй като Бог е самото добро, според християнството Бог има свободна воля, под свободна воля не се има предвид свободия, свободата не означава, че може да избереш злото, ами че си свободен от злото), и все такива неща, някой свети отци на църквата им казват преподобни, защото са доста напреднали, докато ние сме далеч от подобие към Бог.
А доброто и злото могат донякъде да зависят от гледната точка, но по същността си доброто е Бог(заради това ако човеш върши добро, се казва, че не следва собствената си егоистична воля(обикновено хората вършат добро с користна цел), ами божията), а злото е или излишък или недостатък от добро(всеки добродетел има 2 отклонения, примерно кротост(добродетел) - гняв(излишък) и малодушие(недостатък).).
Може да не казвам точно нещата, това е просто пример и общи приказки.
А как дефинираш какво е добро? Доброто произлиза от Бог, или Бог произлиза от доброто? И кое е добро, откъде идва? За кой е добро? Защото човешкото добро се изменя.

Nam3less3
08-28-2012, 18:58
Бог е самото добро, т.е. и 2те са верни. А кое е добро е трудно за определяне, разликата между доброто и злото е тънка и трябва доста разум и психология и знание.
Доброто е когато човек прилага добродетелите на дело, а самото невършене на зло е крачка напред, всъщност живота учи на всички тия неща и за всеки е различно, не заявявам, че съм изцяло прав, всеки може да мисли както си иска по тия въпроси. Има си доста християнски книги които обаче задълбочено отговарят, аз не знам толкова.

Именно с такива неща се занимава християнството.

Auriss
08-28-2012, 19:05
^ една и съща песен си пееш от години, братче. Имало си книги ... ми дай линк, име, автор ... нещо.
Едно време гандалфа колко те юркаше, а в крайна сметка излезе, че е усилие на вятъра.

Що занапред не пишете нещо от рода на "Ще ми се да беше .... (еди-как-си) ... " в началото на постовете си, че поне онези от нас, които се интересуват от официалните догми да не си пилеят времето в четене на мозъчни пръдни ?

Nam3less3
08-28-2012, 19:09
Ми влез в книжарницата, иди в религиозния ли какъвто е там раздел, има библия, тълкуване, и всякакви подобни книги, като по тях пише за какво са, то това не е само един цитат дето ти трябва, който се интересува би чел наред.

chushkopek
08-28-2012, 19:09
Тъпотата ви и липсата на разбиране ме депресира.....скарлет ви го каза, нямам повече какво да напиша в тази тема.

Auriss
08-28-2012, 19:11
^ми пий си хапчетата. Червеното вино и черният шоколад също помагат. А, и сексът.

Чаооо :3

Nam3less3
08-28-2012, 19:16
Тъпотата ви и липсата на разбиране ме депресира.....скарлет ви го каза, нямам повече какво да напиша в тази тема.
Май си толкова "умен", че не можеш да разбереш за какво се говори даже. Ти и нищо полезно не си писал де.

In_Nomine_Sathanas
08-28-2012, 19:20
Бог е самото добро, т.е. и 2те са верни. А кое е добро е трудно за определяне, разликата между доброто и злото е тънка и трябва доста разум и психология и знание.
Доброто е когато човек прилага добродетелите на дело, а самото невършене на зло е крачка напред, всъщност живота учи на всички тия неща и за всеки е различно, не заявявам, че съм изцяло прав, всеки може да мисли както си иска по тия въпроси. Има си доста християнски книги които обаче задълбочено отговарят, аз не знам толкова.

Аз не те питам какво е добро и зло, аз те питам откъде произлиза, кой го е дал, кой е казал че така трябва да бъде? Остави практическите приложения на доброто и злото, питам те кой определя какви да са те, Господ ли? Но нали Господ е самото добро? Значи Господ произлиза от себе си, или доброто произлиза от доброто? В това няма никакъв смисъл...

Щом като не разбираш, защо се напъваш да съдиш? Първо разбери, пък тогава упреквай другите. А ти си мислиш че като подражаваш на някакви си преподобни, значи и ти имаш същото право и знание като тях..... а ти дефакто го нямаш. Това че някой е прав или че знае, не значи че подражаването му те прави и тебе прав. Конкретен пример е Иисус - по своето време той е бил прав, имал е кауза, имал е знание и безспорно е бил мъдър човек. И мигновенно се изсипват милиони идиоти, които си мислят че като му подражават и те ще станат автоматично мъдри. Затова ти казвам че християнството е детска работа - като едни деца сте, които искат да подражават на родителите си.

Nam3less3
08-28-2012, 19:31
Никой на никой не подражава, става въпрос за универсални неща, даже християнството е религията която най-малко те обръвзва с някакви начини, догми, тип поведение или каквото и да е, всеки е свободен сам да върши каквото намери за добре или ако ще следва точния път да го прави както смята, че е правилно, това да се опитваш примерно да си добър, не значи че подражаваш на някого.

In_Nomine_Sathanas
08-28-2012, 20:03
Никой на никой не подражава, става въпрос за универсални неща, даже християнството е религията която най-малко те обръвзва с някакви начини, догми, тип поведение или каквото и да е, всеки е свободен сам да върши каквото намери за добре или ако ще следва точния път да го прави както смята, че е правилно, това да се опитваш примерно да си добър, не значи че подражаваш на някого.

И кой са тези универсални неща? Пости, молитви, самобичуване, обрязване, горене на клада? Нищо универсално не виждам в християнството.... Първо че концепцията за Господ се е променила толкова много; второ че концепциите, догмите и представите за добро в самото християнство, са се променили. Нищо универсално, полезно, или общовалидно - само безсмислени правила и представи, целящи да дадат готови отговори на неразгадани загадки. Казваш че всеки е свободен да върши каквото иска, стига да е в точният път. Е аз те питам кой е точният път, кой го определя? Господ, или самите хора?

defender
08-28-2012, 20:05
това да се опитваш примерно да си добър, не значи че подражаваш на някого.
християните трябва да се стараят според силите си да подражават на Христа.

"И тъй бъдете съвършени, както е съвършен и Небесният ваш Отец"

defender
08-28-2012, 20:28
.............
кво си го заразпитвал момчето като дознател в полицейско управление бре,........... всезнайковците сте атеистите, ние сме вярващите.

Incadeptus
08-28-2012, 20:29
Не,не контролираш тълпата,защото във всеки,абсолютно всеки човек има еднакво количество от това каквото и да е във себе си.Не знам дали това е добър пример,но:Има двама човека.И двамата контролират/владеят телекинеза еднакво добре.Седнали са един срещу друг а на маса пред тях има чаша с вода.И двамата се опитват да поместят чашата напред към срещуположния човек.Но чашата стои на едно място.Ако човек опита да контролира друг,то той няма да може.Защото силовите полета,създадени от да го наречем Божията искра са еднакви,еднакво силни.И не може едното да наруши другото.Мооооооооже би някои хора,които съдържат повече количество от тази Божия искра или пък са подлагани на експерименти,за да увеличат мозъчната им дейност да могат да го правят,но двама еднакви-НЕ.Имаш интересна гледна точка,която ми хареса.А пък много ми хареса това с астралния храм,за който говориш.Не знам дали се шегуваш или не ;д но това е доста интересно начинание,с което си се захванал.

Incadeptus
08-28-2012, 20:30

Добро и зло.Възприятията на човек определят кое е добро и кое зло.

In_Nomine_Sathanas
08-29-2012, 08:12
кво си го заразпитвал момчето като дознател в полицейско управление бре,........... всезнайковците сте атеистите, ние сме вярващите.

Усещам, че все едно почти се гордееш, че си от отбора на тъпите.

In_Nomine_Sathanas
08-29-2012, 08:18
Не,не контролираш тълпата,защото във всеки,абсолютно всеки човек има еднакво количество от това каквото и да е във себе си.Не знам дали това е добър пример,но:Има двама човека.И двамата контролират/владеят телекинеза еднакво добре.Седнали са един срещу друг а на маса пред тях има чаша с вода.И двамата се опитват да поместят чашата напред към срещуположния човек.Но чашата стои на едно място.Ако човек опита да контролира друг,то той няма да може.Защото силовите полета,създадени от да го наречем Божията искра са еднакви,еднакво силни.И не може едното да наруши другото.Мооооооооже би някои хора,които съдържат повече количество от тази Божия искра или пък са подлагани на експерименти,за да увеличат мозъчната им дейност да могат да го правят,но двама еднакви-НЕ.Имаш интересна гледна точка,която ми хареса.А пък много ми хареса това с астралния храм,за който говориш.Не знам дали се шегуваш или не ;д но това е доста интересно начинание,с което си се захванал.
Еми щом не контролираш тълпата, значи не контролираш нищо, което в примера значи че не владееш и живота, нищо че си част от него, и той е част от теб.Живота те контролира и няма как да избягаш от това.
И имаш ли някакви доказателства за да подкрепиш казаното? Сигурно всеки ден гледаш как хора владеещи телекинеза, бутат чаши?

Rebirthing
08-29-2012, 10:18

Брей, кви са тия универсални неща ?
Пък и точно за християнството да кажеш, че не те обвързвало със задължения...да бе, да. Няма религия която не те обвързва със задължения, но ако говорим коя е най-либерална и хуманната религия, тва определено е будизма. В християнството има толкова заповеди, че няма да ми стигне земният живот за да ги напиша. Да оставим настрана изказванията на Българска православна църква. Само от началото на тая година се е обявила против инвитрото, абортите, сурогатното майчинство, гейовете и дори против съжителството без брак, само срещу Лейди Гага как не са се противопоставили, не знам...

ЕДИТ - А, и против концерта на Гагата са били, ама явно съм пропуснала тази 'новина'...

defender
08-29-2012, 10:54
В християнството има толкова заповеди, че няма да ми стигне земният живот за да ги напиша.

същността на християнството не е толкова във формалното изпълнение на хиляди заповеди, колкото в правилното устроение на душата

Nam3less3
08-29-2012, 12:02
Хах будизма е много ей тъй възхваляван от хората, щото им оттърва и е лесничко, там мисля, че няма покаяние, молене към Бог и всякакви такива неща, които застават против гордостта, будизма обръща внимание само на човека, като изключва Бог от идеята, все едно всеки абсолютно сам може да стане съвършен и т.н.
Е, някой могат, но тия методи(присъщи на окултизма) водят до гордост и егоизъм, иначе християнството е доста по-труден път от будизма, така че стига празни реклами на будизма.
Християнството е и по-хуманно от будизма.

defender
08-29-2012, 12:19
щото им оттърва и е лесничко,
"човеците не ще търпят здравото учение, но водени от своите похоти, ще си насъберат учители, да им гъделичкат слуха; те ще отвърнат слуха си от истината и към басни ще се обърнат".

npp
08-29-2012, 12:38
злото е всичко, което е лошо за човека, т.е. всяко влошаване на всяко добро нещо в живота на човека, неприятните и непоносимите чувства/усещания определяни най-общо с думи като мъка, страдание и болка, уврежданията на тялото и ума, обезобразяване/обезобразеност, уродливостите, болестите, било то заразни, дегенеративни, вродени, душевни, или др. квалификации, като най-вече причиняването на изброените до тук лоши неща на някой от човеците, доброто е всичко останало, сиреч, което не е лошо за нито един от човеците, например, мъж и жена, които правят любов, с което не причиняват нищо лошо на никого от човеците, като според Св. Писание, най-голямото добро е да се работи за вечното спасение/осигуряване на човеците, което е единствено в истинският Бот Отец и истинският Господ Исус Христос, което нещо е и основен "предмет" на вярата/Божието Слово/Св. Писание(т.е. Библията)

Supermassive____
08-29-2012, 12:47
Религиите са измислици на човеците.Човеците, които по някое време са се усетили, че религиите са прекрасен инструмент за влияние, за власт, за подтискане на масата, на стадото.

defender
08-29-2012, 12:59
значи излиза, че човеците измислили религия и написали Библията са били атеисти и банда неверници, жадни за власт?
ясно

сигурно Дева Мария е била царица, а Христос богат император с яко харемче в Бояна, да не говорим за апостоли, светци, мъченици и пророци - това направо трябва да е било цяла групировка богати и властни старчета манипулатори много от тях незнайно защо живеещи в пустинята и пещери, целия си живот прекарали в молитва.

npp
08-29-2012, 13:26
религията, която не спасява човеците за вечен живот и то още докато са тук на земята е онази на "звяра/666", наистина такава религия с сигурност е "изтъкана" от човешки заповеди/учения, и за съжаление повечето религии в този свят досега бяха точно такива, включително и немалка част от християнството, (като) най-отличителен белег на "зверовата" религия е съденето против човеците

In_Nomine_Sathanas
08-29-2012, 13:36
Религиите са измислици на човеците.Човеците, които по някое време са се усетили, че религиите са прекрасен инструмент за влияние, за власт, за подтискане на масата, на стадото.

Оффф тва мнение ми писна да го чувам. Да не говорим че е пълна глупост. Религиите са измислени от хора, за да помагат на хора. Чак по-късно някои са започнали да злоупотребяват с тях. Сигурно и шаманът в някое праисторическо селище е искал да направи малко кинти, нали?
Религиите са измислени от инфантилни хора, за да помагат на същите. Замисли се какво знание са имали хората преди 10 000 години ? Нищо, не знаят кои са, не знаят защо са тук, не знаят какво се случва около тях и защо. Сега си спомни когато си бил още дете и защо си вярвал в Торбалан и духове. Защо си вярвал? Според мен е защото все още не си имал никакво знание за себе си и света, също както онези хора измислили религията. Но и не само за това. Религията освен обяснение на външният свят, дава обяснение и на вътрешният свят - на човека. Човекът има изгарящата нужда да рационализира, обобщава, категоризира и т.н., всичко около себе си. От там произлиза религията, защото малоумните и недорасли хора ги е страх да надникнат дълбоко в себе си и света, а в същото време искат да знаят, или поне с нещо да попълнят празнините. И затова бих казал че религиите са всъщност заместител на знанието, те са отражение на страха от истинското познание. Защото търсенето на познанието преполага да паднат вече изградените представи на хората - детските представи. А ако паднат тези представи , пропада и цялата житейска философия на човека - всичките деиствия и мотивите за тях стават безсмислени. И хората разбират че живеят в удобна лъжа. Естествено такива разбирания в никакъв случай не са полезни за човека и правилното му функциониране, затова и действат доста психични защити. Тъй като човека като всичко останало търси баланс, търси вече познатото и удобното, а в това отношение религията предлага всичко това. Затова и навсякъде където погледнеш, във всяка древна култура, във всяка точка на планетата, има вярвания, богове, суеверия и т.н.

defender
08-29-2012, 13:38
Замисли се какво знание са имали хората преди 10 000 години ? Нищо, не знаят кои са, не знаят защо са тук, не знаят какво се случва около тях и защо.

Щото сега човечеството пръщи от знание...................... само дето сме станали по-горделиви, че знаем много.

детето се научило как да си пусне телевизора и въстанало против татко си.

In_Nomine_Sathanas
08-29-2012, 13:53
Щото сега човечеството пръщи от знание...................... само дето сме станали по-горделиви, че знаем много.

Естествено че пак не знаем много, затова и все още има религия. Но знаем че сме произлезли от животните(а не от кал, или от реброто на Адам), знаем за електричеството което предизвиква гръмотевиците(а не че Тор се гневи), знаем че земята се върти и затова има ден и нощ(а не Ра, анубис, Сет или там каквито са), знаем че сме в космоса. Но все още има много неща, които не знаем, и точно в тези празнини на знанието живее Бог. Един примитивен човек като се бъхтил цял ден на полето, и завали градушка и му унищожи труда, какво може да си помисли освен че това е дело на някой Бог. Но сега ние знаем че това не е причинено от яростта на някакъв си бог. И след време като разберем какво има отвъд тази вселена, отиваме ли някъде след като умрем, и т.н. ексзистенциални въпроси, тогава сигурно ще се появят още дупки в науката, по-големи, и пак ще има идиоти като теб дето като не знаят какво има отвъд - то значи е Господ, и той ни обича, и трябва да му колим животинки и да му се молим за да ни прости. Представям си след 100 години как някой ще каже : " Добре, Големият взрив е създал вселената, а ***** е причината за Големият взрив. Добре тогава атеисти, каква е причината за *****? E как каква , Господ е причината ! ".

defender
08-29-2012, 13:59
Но знаем че сме произлезли от животните(а не от кал, или от реброто на Адам),
каквоооо, я пак ....................това че в училище е заложена програма да карат и внушават на учениците да се принизяват и възприемат като животни, да се подават на първичните си инстинкти и да отхвърлят Бога е друг проблем.

знаем за електричеството което предизвиква гръмотевиците(а не че Тор се гневи), знаем че земята се върти и затова има ден и нощ(а не Ра, анубис, Сет или там каквито са)

езически митологии не ме интересуват.

Nam3less3
08-29-2012, 14:13
И на всичкото отгоре всичко това за калта, реброто, гръмотевиците и митологиите е символизъм.
Заради това религията е универсална, колкото и да се развива науката това няма никакво значение за тези неща.

In_Nomine_Sathanas
08-29-2012, 15:02
каквоооо, я пак ....................това че в училище е заложена програма да карат и внушават на учениците да се принизяват и възприемат като животни, да се подават на първичните си инстинкти и да отхвърлят Бога е друг проблем.

Значи отричаш еволюцията? И вярваш че дефакто бог е създал човека от кал, а жената от реброто на Адам?

Иначе ние имаме няколко неща, особенностти на мозъка, които животните нямат, но това не значи че не произлизаме от животните. Та самото ембрионално развитие на човека преповтаря еволюционното. Да не говорим за очевидните прилики в структурите на всички животни и хората, още повече че ДНК-то се разминава с някакви си 5-10 максимум 20 %.

In_Nomine_Sathanas
08-29-2012, 15:05
езически митологии не ме интересуват.

Толкова ли не можеш да навържеш 2 и 2 и да видиш че идеята за Бог е развита много преди християнството? Или това че всички култури си имат измислени богове е просто случайност, нямаща нищо общо с християнският Бог, който естествено не е измислен(за разлика от другите)? Как бе деба хората по цял свят в продължение на хиляди години са имали хиляди различни богове, но само твоя е истински..... голямо съвпадение нали?

In_Nomine_Sathanas
08-29-2012, 15:11
И на всичкото отгоре всичко това за калта, реброто, гръмотевиците и митологиите е символизъм.
Заради това религията е универсална, колкото и да се развива науката това няма никакво значение за тези неща.

Ако всичко е символизъм, тогава защо 98% от хората го приемат буквално? И дефакто вярват че там горе живее милостив белобрад чичко, който си седи на облака и ако си сгафил през живота си - дърпа ръчката и пропадаш в ада? Защо? Съгласен съм с теб, в Библията има символизъм, сигурно така е била замислена от самото начало, но идиотите приемат всичко буквално и започват да се трепат. Поредното доказателство че няма тъпи идеи, има тъпи хора....

defender
08-29-2012, 15:19
Та самото ембрионално развитие на човека преповтаря еволюционното. Да не говорим за очевидните прилики в структурите на всички животни и хората, още повече че ДНК-то се разминава с някакви си 5-10 максимум 20 %.
това че приличаме на животните, но въпреки това не сме като тях и сме по-висши създания от тях, още повече показва, че в нас има нещо Божествено.

In_Nomine_Sathanas
08-29-2012, 15:26
това че приличаме на животните, но въпреки това не сме като тях и сме по-висши създания от тях, още повече показва, че в нас има нещо Божествено.

Това че една маймуна има по-развити функции от един червей означава ли че в маймуната има нещо божествено?
Айде марш в клас да учиш биология.

defender
08-29-2012, 15:30
исках да кажа, че няма друго подобно същество, като нас.
а и маймуната и червея физиологично не си приличат.

въпреки че маймуните толкова се доближават физиологично до нас, те в същото време са много далеч от нас.
Каква може да бъде тази огромна разлика - ние имаме душа.

Nam3less3
08-29-2012, 15:35
Ако всичко е символизъм, тогава защо 98% от хората го приемат буквално? И дефакто вярват че там горе живее милостив белобрад чичко, който си седи на облака и ако си сгафил през живота си - дърпа ръчката и пропадаш в ада? Защо? Съгласен съм с теб, в Библията има символизъм, сигурно така е била замислена от самото начало, но идиотите приемат всичко буквално и започват да се трепат. Поредното доказателство че няма тъпи идеи, има тъпи хора....

Защото явно някакъв процент хора(не знам дали е 98%) разсъждават така, както хората от преди 2000 години(тогава разбирам да са чели буквално всичко), но в днешно време е трагикомично.
То почти няма нещо което да трябва да се чете буквално в библията, е да няма човек който да може да тълкува всичко(освен ако години наред не е чел такава литература ще може доста неща да си обясни), за това си има тълкувания, книги на християнски светци в които обясняват мъдростите от библията и въобще всичко(примерно книгите Добротолюбие, те са изключителни).
Нормално е такива книги като библията(а и не само, всякакви други религиозни и митологически и текстове) да са в притчи и символично написани(като за символи се ползват все неща близки до хората), мъдростта и знанието трябва да се дават според съзнанието на хората, колкото по-развито е, толкова повече символи, абстрактности, мъдрости и какво ли не могат да се извлекат от някой цитати(естествено не трябва човек от нищото да си ги измисля и тълкува както си иска, има си разумно тълкуване, което трябва да е в духа на християнството и си личи че е правилно, и което други хора са измислили вече и присъства в тия християнски книги), докато някой друг ще ги приеме съвсем буквално.

Incadeptus
08-29-2012, 16:24
злото е всичко, което е лошо за човека, т.е. всяко влошаване на всяко добро нещо в живота на човека, неприятните и непоносимите чувства/усещания определяни най-общо с думи като мъка, страдание и болка, уврежданията на тялото и ума, обезобразяване/обезобразеност, уродливостите, болестите, било то заразни, дегенеративни, вродени, душевни, или др. квалификации, като най-вече причиняването на изброените до тук лоши неща на някой от човеците, доброто е всичко останало, сиреч, което не е лошо за нито един от човеците, например, мъж и жена, които правят любов, с което не причиняват нищо лошо на никого от човеците, като според Св. Писание, най-голямото добро е да се работи за вечното спасение/осигуряване на човеците, което е единствено в истинският Бот Отец и истинският Господ Исус Христос, което нещо е и основен "предмет" на вярата/Божието Слово/Св. Писание(т.е. Библията)

Както ти казах всичко е до възприятията на човек.За човек,мазохист например ще му е хубаво да си причинява болка.Някои обичат деня и светлината,други нощта и мрака и за всеки е добре да е това време,което той обича.

Incadeptus
08-29-2012, 16:26
Еми щом не контролираш тълпата, значи не контролираш нищо, което в примера значи че не владееш и живота, нищо че си част от него, и той е част от теб.Живота те контролира и няма как да избягаш от това.
И имаш ли някакви доказателства за да подкрепиш казаното? Сигурно всеки ден гледаш как хора владеещи телекинеза, бутат чаши?

Аз съм самото доказателство :D

In_Nomine_Sathanas
08-29-2012, 18:10
въпреки че маймуните толкова се доближават физиологично до нас, те в същото време са много далеч от нас.

Да, безспорно сме доста различни от животните. При животните няма прогрес, няма мисъл, идея. Според мен, това което наричаш ти душа, аз бих го нарекъл страничен ефект от еволюционна грешка. Защото ние сме еволюционна грешка. Всяко живо същество на тази планета живее в баланс с природата, освен ние. Но дали е душа, или е следствие от твърде голям мозък, които се е развил за да компенсира липсата на други органи и приспособления за оцеляване, не знам.

Incadeptus
08-29-2012, 18:19
исках да кажа, че няма друго подобно същество, като нас.
а и маймуната и червея физиологично не си приличат.

ВСЕКИ ИМА ДУША

Nam3less3
08-29-2012, 18:27
Животните нямат душа, душата(soul) има 3 сили, мислителна(ум, разум), раздразнителна(чуства) и желателна(воля), това имаме ние а животните го нямат, те имат инстинкти(и между другото има един израз невинно животно, който е грешен, животните не могат да носят вина, и не могат да бъдат невинни, нито виновни).

Докато мисля, че може да се каже, че животните имат дух(spirit), който е друго нещо вече, ние също имаме дух, но имаме и душа, абе въобще зависи какво вложиш в даденото понятие.

Rebirthing
08-29-2012, 18:28
същността на християнството не е толкова във формалното изпълнение на хиляди заповеди, колкото в правилното устроение на душата

Айде обясни сега, кое е правилното 'устроение' на душата ?

Хах будизма е много ей тъй възхваляван от хората, щото им оттърва и е лесничко, там мисля, че няма покаяние, молене към Бог и всякакви такива неща, които застават против гордостта, будизма обръща внимание само на човека, като изключва Бог от идеята, все едно всеки абсолютно сам може да стане съвършен и т.н.
Е, някой могат, но тия методи(присъщи на окултизма) водят до гордост и егоизъм, иначе християнството е доста по-труден път от будизма, така че стига празни реклами на будизма.
Християнството е и по-хуманно от будизма.

Разбира се, че няма молене към бог. Буда е бил човек в последствие провъзгласен за бог. Будизма е по-скоро философско учение и за разлика от библията, в него няма заповеди за убийство и насилие над всеки 'грешник'. В будизма няма начин за възгордяване, тъй като той отхвърля 'Аз-а'.

"човеците не ще търпят здравото учение, но водени от своите похоти, ще си насъберат учители, да им гъделичкат слуха; те ще отвърнат слуха си от истината и към басни ще се обърнат".

Ама разбира се, че ще пише така, 99 процента от религиите изпреварват християнството със стотици, ако не и с хиляди години, а нали трябва и последователи да съберат, хахаха.

И после християните ще ни говорите за 'гордостта на атеиста', или на будиста, или на който и да е друг човек не изповядващ вашата религия. Кое те кара да мислиш, че животните нямат душа или поне някаква форма на душа ? А ти от къде си сигурен, че имаш душа ? Някакви доказателства да предоставиш ? Това, че имаш съзнание, не значи, че имаш душа, която ще живее вечно в небитието. А това, че животните не са толкова сложно устроени, не значи, че са нисши, нито пък, че нямат съзнание, някои от тях имат и самосъзнание, което по твоята логика предполага, че имат и душа.
Но явно смяташ, че само в теб и в останалите хомо сапиенс има нещо божествено, а в животинският и растителният вид, няма, така ли ?

In_Nomine_Sathanas
08-29-2012, 18:31
Защото явно някакъв процент хора(не знам дали е 98%) разсъждават така, както хората от преди 2000 години(тогава разбирам да са чели буквално всичко), но в днешно време е трагикомично.
То почти няма нещо което да трябва да се чете буквално в библията, е да няма човек който да може да тълкува всичко(освен ако години наред не е чел такава литература ще може доста неща да си обясни), за това си има тълкувания, книги на християнски светци в които обясняват мъдростите от библията и въобще всичко(примерно книгите Добротолюбие, те са изключителни).
Нормално е такива книги като библията(а и не само, всякакви други религиозни и митологически и текстове) да са в притчи и символично написани(като за символи се ползват все неща близки до хората), мъдростта и знанието трябва да се дават според съзнанието на хората, колкото по-развито е, толкова повече символи, абстрактности, мъдрости и какво ли не могат да се извлекат от някой цитати(естествено не трябва човек от нищото да си ги измисля и тълкува както си иска, има си разумно тълкуване, което трябва да е в духа на християнството и си личи че е правилно, и което други хора са измислили вече и присъства в тия християнски книги), докато някой друг ще ги приеме съвсем буквално.

Ами не знам, ама аз досега не съм срещал християнин, който да приема почти всички библейските писания за символични. Безспорно в Библията има много мъдрости, доста от тях трудно разгадаеми.И ако Библията е чисто символична, то мога да приема част от това което се казва. Щом я приемаш като чисто философска книга от която да тълкуваш и да се поучваш от нея, тогава нямам нищо против теб - в моето тефтерче си cool guy. Но така приравняваш хриситянството до най-обикновенна идеология, философска школа, и убеждения.

Nam3less3
08-29-2012, 18:33
За душата написах в предния пост, и да, за хората(дори и най-лошите) душите им имат божествено начало, докато животните и растенията са друго нещо.

Rebirthing
08-29-2012, 18:34
Животните нямат душа, душата(soul) има 3 сили, мислителна(ум, разум), раздразнителна(чуства) и желателна(воля), това имаме ние а животните го нямат, те имат инстинкти(и между другото има един израз невинно животно, който е грешен, животните не могат да носят вина, и не могат да бъдат невинни, нито виновни).

Всичко което си изброил е в следствие на мозъчната активност, а не на някаква мистична сила, невиждана и нечувана до сега. Животните имат мозък, някои от по-висшите животни имат съзнание, самосъзнание и дори разум.

Nam3less3
08-29-2012, 18:40
Ами не знам, ама аз досега не съм срещал християнин, който да приема почти всички библейските писания за символични. Безспорно в Библията има много мъдрости, доста от тях трудно разгадаеми.И ако Библията е чисто символична, то мога да приема част от това което се казва. Щом я приемаш като чисто философска книга от която да тълкуваш и да се поучваш от нея, тогава нямам нищо против теб - в моето тефтерче си cool guy. Но така приравняваш хриситянството до най-обикновенна идеология, философска школа, и убеждения.Да но не е точно така, защото и вярвам в Бог и за мен не е просто някаква философия или човешко учение, ами вярвам и в Христос(всъщност тука е най-голямата разлика между християнството и което и да е друго учение/религия, тъй като нещата са еднакви в крайна сметка, разликата е, че по принцип никой освен християните не признават идеята, че Христос
е Бог(пак припомням за Светата Троица), и че е дошъл сред хората и всичко останало). Просто на другите учения и последователите им не им допада идеята, че има страдание, саможертва, и то лично показани от Бог, в пътя към усъвършенстването.
Т.е. и вярвам в съществуването на душата, която след смъртта продължава съществуването си, просто не тука(това пък какво му е странното не знам, то и учените говорят за паралелни вселени, макар че техните са материални като нашата).

Nam3less3
08-29-2012, 18:43
Всичко което си изброил е в следствие на мозъчната активност, а не на някаква мистична сила, невиждана и нечувана до сега. Животните имат мозък, някои от по-висшите животни имат съзнание, самосъзнание и дори разум.Само че аз не мисля, че всичко това се дължи изцяло на мозъчна активност и химични процеси и всичко останало, по-скоро те са отражение и реакция на това което става в душата, не знам как си я представяш но не си го изсмуквам от пръстите това, просто да речем че има и неща, който не може да се изследват с микроскоп или да бъдат доловени с уреди.

Incadeptus
08-29-2012, 18:59
Като ви казвам,че всичко има душа значи е така,не знам как е според християнството

Nam3less3
08-29-2012, 19:02
В будизма няма начин за възгордяване, тъй като той отхвърля 'Аз-а'.

То всяка религия и учение разправя такива работи, но човек трудно се справя с това(включително и християнството).
Работата е там, че за тях няма Бог, и те разчитат, че сами със собствени сили могат да постигнат всичко, докато при християнството човек трябва да опре до смирение и ако искаш го наречи помощ от Бог(това не означава, че трябва само да седиш и да се молиш, напротив, пише, че за всеки ще има тежки изпитания и трябва да покаже воля), ето тук който е горд ще хареса будизма а не християнството(не става въпрос само за тва дали вярваш или не в Бог, ами за характера), явно някой се мислят за повече от това, което са, и не биха склонили глава, вярват само в себе си и т.н., е всичко това са общи приказки де не заявявам нищо.

Nam3less3
08-29-2012, 19:05
Като ви казвам,че всичко има душа значи е така,не знам как е според християнствотоАко всичко има душа, какво тогава е душата?

defender
08-29-2012, 19:05
Според мен, това което наричаш ти душа, аз бих го нарекъл страничен ефект от еволюционна грешка. Защото ние сме еволюционна грешка. Всяко живо същество на тази планета живее в баланс с природата, освен ние.

ами браво,
на това ние му казваме "грехопадение"

defender
08-29-2012, 19:22
В будизма няма начин за възгордяване, тъй като той отхвърля 'Аз-а'
без Бога не може да има отхвърляне на Аз-а, а само утвърждаване и поклонение на Аз-а.

Айде обясни сега, кое е правилното 'устроение' на душата ?
а не искаш ли ти да си лежиш и да се чешеш, а аз и масаж да ти направя.

In_Nomine_Sathanas
08-29-2012, 19:34
ами браво,
на това ние му казваме "грехопадение"
Вашето "грехопадение" няма нищо общо с небалансирания спрямо природата живот. Ако трябваше да живеем в хармония с природата, трябваше да живеем като неандарталци, на групи, да се бием с бухалки за храна, и да сме не повече от няколко милиона на цялата планета. Това би бил природосъобразния живот.

defender
08-29-2012, 19:38
Ако трябваше да живеем в хармония с природата, трябваше да живеем като неандарталци, на групи, да се бием с бухалки за храна, и да сме не повече от няколко милиона на цялата планета.Това би бил природосъобразния живот.
не е така, всичко това е последствие от греха, дори и враждебната природа.

Incadeptus
08-29-2012, 19:42
Ооооооооооооох боже боже боже не се ли уморихте от този спор? ;д

In_Nomine_Sathanas
08-29-2012, 19:49
не е така, всичко това е последствие от греха, дори и враждебната природа.

Значи всичко в природата е пчелички, розови цветенца, и весели кончета? Природата е брутална и сурова, няма нищо общо с християнските хуманистични представи за природосъобразен живот. Мисбя че едно средностатистическо племе в Нова Гвинея или Африка е показателен пример за това какво е природосъобразен живота. А там се ядат, убиват и живота е суров.

defender
08-29-2012, 19:52
^
както казах, ти ми описваш състоянието на природа и човека след грехопадението.

In_Nomine_Sathanas
08-29-2012, 20:00
^
както казах, ти ми описваш състоянието на природа и човека след грехопадението.
Множко се наби в лайната с това.....

Значи не само хората, но и животните и природата са в грях? Но как може едно животно, което няма свободен избор, да бъде в грях, та то няма душа, нали? Значи животните и всичко в природата са създадени по default греховни? В това няма никакъв смисъл. Как едно нещо ще е в грях, след като то дори няма възможността и свободният избор да се промени? Дори и там където няма хора, маймуните се бият за храна, убиват, крадат от други животни,; същото и с лъвовете, хиените, вълците и каквито други се сетиш. Това е природата и каквото я е създало, е използвало един и същ принцип навсякъде. Сега ти идваш и изведнъж казваш че това е греховно. Току що се изплю на всичко на което дължиш раждането и съществуването си.

chushkopek
08-29-2012, 20:05
Множко се наби в лайната с това.....

Значи не само хората, но и животните и природата са в грях? Но как може едно животно, което няма свободен избор, да бъде в грях, та то няма душа, нали? Значи животните и всичко в природата са създадени по default греховни? В това няма никакъв смисъл. Как едно нещо ще е в грях, след като то дори няма възможността и свободният избор да се промени? Дори и там където няма хора, маймуните се бият за храна, убиват, крадат от други животни,; същото и с лъвовете, хиените, вълците и каквито други се сетиш. Това е природата и каквото я е създало, е използвало един и същ принцип навсякъде. Сега ти идваш и изведнъж казваш че това е греховно. Току що се изплю на всичко на което дължиш раждането и съществуването си.

В 80% от всичко свързано с нещо религиозно, няма смисъл, стария завет на библията е 60% исторически факти и 40% добре съчинена приказка, новия завет е същото, но в обратен %.

In_Nomine_Sathanas
08-29-2012, 20:08
В 80% от всичко свързано с нещо религиозно, няма смисъл, стария завет на библията е 60% исторически факти и 40% добре съчинена приказка, новия завет е същото, но в обратен %.

Знам че е безсмислица всичко. Просто ми е интересно какви "аргументи" ще изсмуче от пръстите си(или от други места) този път :D

defender
08-29-2012, 20:17
Съгрешението причинило преврат и внесло разтройство в психофизичната природа на човека, и дори и във външната природа (включително животните).

Настъпила промяна и в отношението към света. До съгрешението човеците се подчинявали на Твореца и владеели над творението, а след него се подчинили на творението и не се подчинявали на Твореца.
Божественото у човекът се затъмнило и той се подчинил на ниски животински влечения.

Rebirthing
08-29-2012, 20:21
без Бога не може да има отхвърляне на Аз-а, а само утвърждаване и поклонение на Аз-а.

Причини защо това е така или просто го пишеш автоматично ?

а не искаш ли ти да си лежиш и да се чешеш, а аз и масаж да ти направя.

Мерси, но ще откажа, има си кой да ми прави масажи и не само.

defender
08-29-2012, 20:26
Причини защо това е така или просто го пишеш автоматично ?

ако искаш да препиша цялата Библията и творенията на отците

Мерси, но ще откажа, има си кой да ми прави масажи и не само.
ами ок, това е много хубаво

Incadeptus
08-29-2012, 20:29
Оо недей така пич,масажи ся па почна да ревнувам :Д

defender
08-29-2012, 20:31
^
тя каза, че си има масажист....................

Rebirthing
08-29-2012, 20:33
ако искаш да препиша цялата Библията и творенията на отците

Ама за мен библията не важи и не виждам нещо което да доказва, че написаното в нея не са пълни бръщолевици.

Nam3less3
08-29-2012, 20:36
Ама за мен библията не важи и не виждам нещо което да доказва, че написаното в нея не са пълни бръщолевици.Никога няма и да важи за тебе, защото даже не можеш да схванеш, че това с доказването не е правилният подход. Даже няколко пъти написахме, защо е глупаво да се ползва тая дума.

Incadeptus
08-29-2012, 20:36
^
тя каза, че си има масажист....................

:( :( :(

Incadeptus
08-29-2012, 20:37
ПРЕСТАНЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ С ТЕЗИ ДОКАЗАТЕЛСТВАААААААААА.Ка ах ви няколко пъти,че щом астралната проекция е доказана и документирана,то може да има всичко.

defender
08-29-2012, 20:39
Ама за мен библията не важи и не виждам нещо което да доказва, че написаното в нея не са пълни бръщолевици.

ами ок, какво да направим ние, да не би да те караме насила.
просто си говорим

defender
08-29-2012, 21:48
............
братчед, спукахме им дупарите от тупаници....................... буххаха.

чуй тишината....

Rebirthing
08-29-2012, 22:11
Никога няма и да важи за тебе, защото даже не можеш да схванеш, че това с доказването не е правилният подход. Даже няколко пъти написахме, защо е глупаво да се ползва тая дума.

Хм, тогава ми дай една добра причина да не вярвам в розовият еднорог, примерно ? Или в летящото спагетено чудовище ? Религията противоречи на научното становище. Научното становище противоречи на креационизма. Това е достатъчно за да поставям написаното в библията под въпрос.
Правилният подход за вас е приемането на съществуването на бог, просто защото ТАКА трябва, приемането му като даденост, без да се мисли и разсъждава върху това. Сори, но не виждам как се вмества в това идеята за разум, какъвто би трябвало да притежаваме. Но да не забравяме, че човекът поставил начало на една от религиозните реформации сам е казал „Разумът е проститутката на Дявола” , което за пореден път показва, че неизползването на разума е характерно за вярващите...

Nam3less3
08-29-2012, 22:50
Хм, тогава ми дай една добра причина да не вярвам в розовият еднорог, примерно ? Или в летящото спагетено чудовище ? Религията противоречи на научното становище. Научното становище противоречи на креационизма. Това е достатъчно за да поставям написаното в библията под въпрос.
Правилният подход за вас е приемането на съществуването на бог, просто защото ТАКА трябва, приемането му като даденост, без да се мисли и разсъждава върху това. Сори, но не виждам как се вмества в това идеята за разум, какъвто би трябвало да притежаваме. Но да не забравяме, че човекът поставил начало на една от религиозните реформации сам е казал „Разумът е проститутката на Дявола” , което за пореден път показва, че неизползването на разума е характерно за вярващите...Първите няколко изречения от поста ти са лишени от всякакъв разум, лошо ако не мислиш така.

Incadeptus
08-29-2012, 22:52
Науката не е обяснила много неща.Няма и да ги обясни.Как е създадена вселената?Къде се намираме същност ние?Как така е нямало нищо преди създаването на вселената?Има ли Бог?Никога няма да си отговорим на тези въпроси,защото може би те нямат отговор и каквото и да сме,където и да сме,трябва да живеем този живот,който ни е даден и да не се терзаем и мъчим със сложни спорове и с размишления на въпроси,на които никога няма да си отговорим.Но не мога да разбера едно нещо.Астрална проекция,телекинеза и тем подобни.Защо вие вярващите казвате,че това са сатанински разботи и дело на дявола?Ако мислите така,то не знам какви сте.

defender
08-29-2012, 23:21
Хм, тогава ми дай една добра причина да не вярвам в розовият еднорог, примерно ? Или в летящото спагетено чудовище ?

- да речем, че една от причините е, че Христос е потвърдил Божието слово и с живота и делата си и със изпълнението на много старозаветни пророчества за Него.
- друга причина е свидетелството на апостолите за делата и живота на Христос и знаменията, които е вършил
- друга причина е мъченическата смърт на апостолите за Христос и нито един от тях не се е отрекъл от Него.
- друга причина е например че апостолите в началото са били най-прости хорица рибари, а със делата и словото си са посрамили най-видни еврейски философи и фарисей - тва е все едно дядо Петко дето цял живот е бил овчарин от село Льочево, изведнъж да отиде в парламента и да изнесе лекция по финанси и ядрена енергетика на политиците.

и т.н.

Nam3less3
08-29-2012, 23:23
Науката не е обяснила много неща.Няма и да ги обясни.Как е създадена вселената?Къде се намираме същност ние?Как така е нямало нищо преди създаването на вселената?Има ли Бог?Никога няма да си отговорим на тези въпроси,защото може би те нямат отговор и каквото и да сме,където и да сме,трябва да живеем този живот,който ни е даден и да не се терзаем и мъчим със сложни спорове и с размишления на въпроси,на които никога няма да си отговорим.Но не мога да разбера едно нещо.Астрална проекция,телекинеза и тем подобни.Защо вие вярващите казвате,че това са сатанински разботи и дело на дявола?Ако мислите така,то не знам какви сте.Че то самите хора, които са писали книгите споменаващи тия неща(примерно астрална проекция) и как се правят признават, че е сатанинско, а какво означава сатанинско в случая и защо е такова не е нещо дето ей тъй можеш да го напишеш. А и тия неща не помагат, а по-скоро биха вредили, пази боже ако тук таме хората владееха телекинеза.

Incadeptus
08-29-2012, 23:44
Махни я телекинезата,щом човек може тези неща,значи трябва да е така.Например астралната проекция никой не казва,че е сатаниско,дай ми пример поне.Астралната проекция,чрез нея може да научиш кккккуууууууууупища неща за себе сии не само.Какво да сетим във физическото тяло,да се моля на Исус и да умра накрая,не че ще умра наистина де.

Nam3less3
08-29-2012, 23:52
Ми не, живота не е нито астрална проекция, нито седене и молене. Ти нали беше на 13, още даже не е почнал живота ти искаш да са "махаш" вече.

Incadeptus
08-30-2012, 00:12
E астралната проекция не е "махане" просто излизане за малко и какво имаш предвид махане.Защо астралното тяло да е по-малко реално и по-малко живо?

ScarlettS
08-30-2012, 07:40
Астрална проекция,телекинеза и тем подобни.

А тези неща успешно ли ги практикуваш, че така ревностно защитаваш съществуването им? :D

Rebirthing
08-30-2012, 11:23
Първите няколко изречения от поста ти са лишени от всякакъв разум, лошо ако не мислиш така.

О, не, извинявай, но не мисля така. Да не би преценката ти да е била изтръгната заедно с разума, че не можеш да прецениш кое е сарказъм и кое не е ?

- да речем, че една от причините е, че Христос е потвърдил Божието слово и с живота и делата си и със изпълнението на много старозаветни пророчества за Него.
- друга причина е свидетелството на апостолите за делата и живота на Христос и знаменията, които е вършил
- друга причина е мъченическата смърт на апостолите за Христос и нито един от тях не се е отрекъл от Него.
- друга причина е например че апостолите в началото са били най-прости хорица рибари, а със делата и словото си са посрамили най-видни еврейски философи и фарисей - тва е все едно дядо Петко дето цял живот е бил овчарин от село Льочево, изведнъж да отиде в парламента и да изнесе лекция по финанси и ядрена енергетика на политиците.

и т.н.

Всичко изброено противоречи в много отношения на науката и на физиката и дори на историята. Не виждам факти. Не виждам вода превръщаща се във вино, не виждам тези неща да са документирани някъде другаде освен в библията.

Науката не е обяснила много неща.Няма и да ги обясни.Как е създадена вселената?Къде се намираме същност ние?Как така е нямало нищо преди създаването на вселената?Има ли Бог?Никога няма да си отговорим на тези въпроси,защото може би те нямат отговор и каквото и да сме,където и да сме,трябва да живеем този живот,който ни е даден и да не се терзаем и мъчим със сложни спорове и с размишления на въпроси,на които никога няма да си отговорим.Но не мога да разбера едно нещо.Астрална проекция,телекинеза и тем подобни.Защо вие вярващите казвате,че това са сатанински разботи и дело на дявола?Ако мислите така,то не знам какви сте.

Ще ги обясни. Какво е това съмнение към науката ? Вселената е възникнала от Големият взрив. Това е най-пълната и точна теория съществувала някога. По-добра от нея нямат. Голям взрив е имало, наблюденията го показват и потвърждават. Никой не е казал, че преди Големия взрив е нямало нищо, напротив, дори в момента учените усилено работят върху това какво е имало ПРЕДИ Големия взрив и има няколко добре развити теории. Отделно 'нищото' не може да съществува. Няма такова място във Вселената където има едно 'нищо'. Вакумът също е изпълнен с активност.
А кое те кара да вярваш в астралната проекция или телекинезата ? Ако науката не може да обясни някои 'свръхестествени' явления, то това не значи, че нямат обяснение, а просто, че още науката не е стигнала до това равнище.

chushkopek
08-30-2012, 11:28
Правилният подход за вас е приемането на съществуването на бог, просто защото ТАКА трябва, приемането му като даденост, без да се мисли и разсъждава върху това. Сори, но не виждам как се вмества в това идеята за разум, какъвто би трябвало да притежаваме. Но да не забравяме, че човекът поставил начало на една от религиозните реформации сам е казал „Разумът е проститутката на Дявола” , което за пореден път показва, че неизползването на разума е характерно за вярващите...
Много добре го каза. :)

И кое е лишено от всякакъв разум? Това да НЕ търсите доказателства вие и да НЕ се съмнявате в това което сляпо почитате е лишено от всякакъв разум. Кой каза там, че да търсиш доказателства било грешния подход....и кое е верния? Да вярваш сляпо? Обясни ми какво точно може да постигнеш с това! Тя нямало да разбере? Кое няма да разбере, че библията е добре съчинена приказка? Вие не го разбирате това, просто няма смисъл да се спори с вас, за пореден път се убеждавам в това. Човешката глупост явно наистина е безгранична, не разбирам наистина как може да отричате логични аргументи толкова лесно без дори да се опитате да проявите грам разбиране, на което явно сте неспособни. Не знам дали има смисъл да ви съжалявам дори....мога само да си мечтая някой ден да се върнем до първобитното си съществуване!

@Rebirthing и Scarlet, харесвате ми.

defender
08-30-2012, 11:33
^
^
аз не мога да разбера защо постоянно противопоставяш науката на християнството. Коя наука официално и смислено е доказала, че няма Бог.
- например науката е установила че всичко в света се извършва по строго определени закони, има ли закони, има и законодател.
- например науката е установила, че всичко в света има целесъобразност
- астрономията пък разкрива съвършен порядък в хода на небесните тела

и т.н.

chushkopek
08-30-2012, 11:36
аз не мога да разбера защо постоянно противопоставяш науката на християнството. Коя наука официално и смислено е доказала, че няма Бог.

Добре наистина успя да провокираш някаква емоция у мен с глупостта си!
Къде сме казали, че науката доказва, че няма бог? Това което казваме е, че никъде не е доказано че има бог => НЕ ЗНАЕМ дали има => допускаме и че може да има, и че може да няма бог, а вие НЕ допускате, че може да няма бог, въпреки че НЯМАТЕ доказателства за съществуването му => е СЛЯПА вяра, което както ви обясняваме вече като на малоумници е глупава.

defender
08-30-2012, 11:44
^
обръщението ми беше към готиното и интелигентно гадже.

ами вие не сте казали че науката доказва, че няма Бог, но постоянно се опитвате да а противопоставяте на вярата.

и като че ли използвате науката като акумулатор на атеисткото си вдъхновение.

защо бе, защо

defender
08-30-2012, 12:04
@Rebirthing и Scarlet, харесвате ми.

чаааааакай, на опашката момъко..............

Rebirthing
08-30-2012, 13:44
^
^
- например науката е установила че всичко в света се извършва по строго определени закони, има ли закони, има и законодател.
- например науката е установила, че всичко в света има целесъобразност
- астрономията пък разкрива съвършен порядък в хода на небесните тела

и т.н.

Да, науката не е доказала има или няма бог. Науката обаче е доказала неща които ПРОТИВОРЕЧАТ на библията. Библията се смята за 'божие слово', тя 'идва от бога', в нея е написано 'всичко което трябва да знаем за света' и явно трябва да бъде такова каквото е написано, ама НЕ Е. Разбирам библията да беше описала създаването на Вселената или поне на нашата планета с прости думи, но тя дори това не прави.

Да започнем с Битие, например.

1 В начало Бог създаде небето и земята.
2 А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата.
3 И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина.
4 И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината.

Ето и грешките които откривам. Земята е нямало как да бъде пуста и неустроена при наличието на вода. Ако е имало вода е имало и живот. Светлината няма как да се е появила след създаването на 'небето и земята'. Светлината в случая е Слънцето. Слънцето се е зародило ПРЕДИ зараждането на нашата планета.

Нататък...

11 И Бог каза: Да произрасти земята крехка трева, трева семеносна и плодоносно дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе да е в него на земята; и стана така.

Тревата като вид се е появила СЛЕД периода в който Земята е била покрита предимно с гори, но явно библията предпочита да пропусне тази огромна част от Еволюцията.

16 Бог създаде двете големи светила: по-голямото светило, за да владее деня, а по-малкото светило, за да владее нощта; създаде и звездите.

Да споменавам ли отново по-ранното зараждане на Слънцето или вече ти стана ясно, че тук написаното няма как да се случи ? Другото което прави впечатление е, че бог поставя странна разлика между 'светила' и 'звезди'. Луната според библията е 'светило' , Слънцето също, значи според днешната наука Слънцето и Луната трябва да са звезди ? Уви, това не е така. Луната си е Луна, естествен спътник на планетата Земя. Слънцето е звезда.

Следват поредица от креационистки небивалици, едва ли има смисъл да ти обяснявам, след като не вярваш в Еволюцията.

defender
08-30-2012, 13:56
Един от начините да ти отговоря кратко е този:

Значи ти противопоставяш Библията на науката на атеистите (защото има и доста научни изводи потвърждаващи Библията)

тук трябва всеки да ИЗБЕРЕ за него си кое е по-важно и достойно за него (свободна воля му се вика) - аз лично избирам и се доверявам на Библията като по-достоверен източник.

Rebirthing
08-30-2012, 14:26
аз лично избирам и се доверявам на Библията като по-достоверен източник.

Достоверен вика :D:D:D.

defender
08-30-2012, 14:28
^
а сега де,
оти се смееше, ма хризантемо

Nam3less3
08-30-2012, 14:30
Да, науката не е доказала има или няма бог. Науката обаче е доказала неща които ПРОТИВОРЕЧАТ на библията. Библията се смята за 'божие слово', тя 'идва от бога', в нея е написано 'всичко което трябва да знаем за света' и явно трябва да бъде такова каквото е написано, ама НЕ Е. Разбирам библията да беше описала създаването на Вселената или поне на нашата планета с прости думи, но тя дори това не прави.

Да започнем с Битие, например.

1 В начало Бог създаде небето и земята.
2 А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата.
3 И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина.
4 И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината.

Ето и грешките които откривам. Земята е нямало как да бъде пуста и неустроена при наличието на вода. Ако е имало вода е имало и живот. Светлината няма как да се е появила след създаването на 'небето и земята'. Светлината в случая е Слънцето. Слънцето се е зародило ПРЕДИ зараждането на нашата планета.

Нататък...

11 И Бог каза: Да произрасти земята крехка трева, трева семеносна и плодоносно дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе да е в него на земята; и стана така.

Тревата като вид се е появила СЛЕД периода в който Земята е била покрита предимно с гори, но явно библията предпочита да пропусне тази огромна част от Еволюцията.

16 Бог създаде двете големи светила: по-голямото светило, за да владее деня, а по-малкото светило, за да владее нощта; създаде и звездите.

Да споменавам ли отново по-ранното зараждане на Слънцето или вече ти стана ясно, че тук написаното няма как да се случи ? Другото което прави впечатление е, че бог поставя странна разлика между 'светила' и 'звезди'. Луната според библията е 'светило' , Слънцето също, значи според днешната наука Слънцето и Луната трябва да са звезди ? Уви, това не е така. Луната си е Луна, естествен спътник на планетата Земя. Слънцето е звезда.

Следват поредица от креационистки небивалици, едва ли има смисъл да ти обяснявам, след като не вярваш в Еволюцията.
Ако всичко това го тълкуваш буквално, значи имаш разсъдък като на хората от преди 2000 години.

Rebirthing
08-30-2012, 14:49
Ако всичко това го тълкуваш буквално, значи имаш разсъдък като на хората от преди 2000 години.

А за да вярваш на всичко написано в библията ти също трябва да имаш такъв разсъдък. Айде обясни тогава какво е символичното значение. Не можеш нали ?
Впрочем, защо изобщо се намесваш в този спор ? Ти дори НЕ ЗНАЕШ какво пише в тази книжка, която мога да използвам само за тоалетна хартия.

Jus7Smil3Back
08-30-2012, 14:50
^
обръщението ми беше към готиното и интелигентно гадже.

ами вие не сте казали че науката доказва, че няма Бог, но постоянно се опитвате да а противопоставяте на вярата.

и като че ли използвате науката като акумулатор на атеисткото си вдъхновение.

защо бе, защо
щото някакси ми дразните на очите - вие, вярващи в глупости на сляпо, заблудени хора.

defender
08-30-2012, 14:54
защо ли атеистите толкова често използват думата "дразня" към вярващите, а вярващите не я използват за атеистите.
Всеки втори атеист е "раздразнен към вярващите" - рррррррррррр, тигри.

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 14:58
Nam3less и Defender са толкова тъпи, че дори още не са осъзнали колко различни са вярванията им. Единия смята, че цитатите от Библията, които Rebirthing постна, са буквални, а пък другия че са символични, в следствие на което двамата се опитват да си вадят някакви напълно различни но еднакво нелогични и половинчати доводи. Мамка му, как може да сте толкова тъпи, че дори да не забележите очевидните разлики във вярванията си?! Facepalm!!!!

http://prikachi.com/images/209/5205209V.gif

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 15:03
тук трябва всеки да ИЗБЕРЕ за него си кое е по-важно и достойно за него (свободна воля му се вика) - аз лично избирам и се доверявам на Библията като по-достоверен източник.

http://prikachi.com/images/246/5205246M.gif

Rebirthing
08-30-2012, 15:05
Това с различните начини на приемане е било винаги. Винаги имат двоен стандарт. Една част от библията я приемат буквално, друга символично. В крайна сметка дори не обясняват на нас 'непросветените' как аджеба да отсеем едното от другото ?! Или по-скоро на това което не им отърва трябва да му бъде измислено ново значение, само и само за да съвпадне с досегашните възгледи.

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 15:07
Това с различните начини на приемане е било винаги. Винаги имат двоен стандарт. Една част от библията я приемат буквално, друга символично. В крайна сметка дори не обясняват на нас 'непросветените' как аджеба да отсеем едното от другото ?! Или по-скоро това което не ни отърва да му бъде измислено ново значение, само и само за да съвпадне с досегашните възгледите.
Естествено..... Това което очевидно не е така както е написано в Библията - значи е символично. А това за което все още не се знае как е - значи е така както е написано буквално в Библията. И всеки си избира какво да приема буквално и какво символично, а даже и какво изобщо да не приема. Колко удобно, нали?

Nam3less3
08-30-2012, 15:18
Двоен стандарт няма, и неведнъж е писано защо. А никой не си измисля нищо, по-умни хора от нас са я тълкували вече.
И досега не съм видял нормален аргумент защо да не е достоверна библията, просто за да критикуваш нещо трябва да го познаваш.

defender
08-30-2012, 15:21
до сега не съм установил разлики между нас двамата

закона се изпълнява по дух не по буква.

мисля, че Namless ще го потвърди
и да ходят да си лягат.