Влез

View Full Version : В какво вярвате?

Страници : 1 2 [3] 4

Rebirthing
08-30-2012, 15:21
Дадох достатъчно аргументи. Библията е хронологично неправилна и не само. Ако смяташ, че ти си по-глупав от тези които са тълкували библията, ок, аз не смятам така за себе си.

http://electriczara.files.wordpress.com/2011/10/try-religion-250x250.jpg

Nam3less3
08-30-2012, 15:38
И можеш да тълкуваш библията, така ли, абе освен че си по-глупава си и нагла, а картинката е правена от идиот, дето нито от религия нито от наука има идея.

Точно хората, които нищо не знаят, говорят такива работи - дечица, гледали дискавъри и прочели нещо в нета, без познания(не информация, ами знания) по религиозни и научни теми, се правят на голямата работа, на по-умни от всички останали и си мислят, че имат авторитета да правят такива изказвания. Дори тия, дето професионално се интересуват от науката(независимо атеисти или не) биха се изсмели на такива жалки подражатели.
Не съм забелязал аз или някой друг вярващ тука да казва, че атеистите са просто малоумници дето не схващат религията и всякакви такива глупости. Трябва да знаеш, че нищо не знаеш, нито от науката нито от религията.

Rebirthing
08-30-2012, 15:51
Отново се изръси този които дори не е чел библията. Бъркаш наглостта с търсенето на знания, знания до които ти дори няма да се докоснеш, защото си груб и недодялан, ок ? Това със сигурност го знам, защото и преди съм спорила с теб, на тема вегетарианство. Още тогава доказа, че знанията ти клонят към нула, но просто обичаш да се изказваш по теми от които нищо не разбираш.
Освен библията съм чела редица религиозни текстове, запозната съм достатъчно добре с всички световни религии, както и с някои не толкова популярни. Точно това ме накара да стана атеист. Мога да ти препоръчам тонове книги, написани от авторитетни имена във физиката, но това едва ли би помогнало на някой чието IQ явно е под средното ниво.
Точно професионалистът, с редица награди, Стивън Хокинг, би се изсмял по-скоро на теб, от колкото на мен, защото дори според него 'Господ НЯМА', а съзнанието 'се разпада след смъртта'. Цитирам ти дословно неговите думи, да не кажеш после, че нищо не съм знаела. Не проектирай своята същност върху мен, очевидно съм изчела доста повече от теб.

Nam3less3
08-30-2012, 16:03
На тема вегетарианство не бих спорил, освен ако някой не тръгне да ми казва какво би трябвало да ям и какво не би трябвало(за тия бих слушал доктори и специалисти, не обърканите идеи на вегетарианците).
Не ми трябват книги за физика, аз нямам проблеми с нея, нито с науките, нито се съмнявам в тях, а и се специализирам в областта на математиката и информатиката.
Ако беше се интересувала от различните религии и религиозни текстове, щеше да знаеш, че мъдростта е една и всички са доста еднакви и казват еднакви неща по различен начин, като разликата е във въпроса за пътя към духовното развитие и в някой метафизични подробности(грубо казано и общо взето).
Това, че Стивън Хокинг е атеист, не означава нищо, сякаш всички умни и гениали хора са атеисти, а и за вярата и разбирането на религията само ум и интелигентност не стига.
И да си чела повече като количество, важно е качеството, важно е разбирането, а и ти си тая с високите изказвания, пък и важните неща ги научавам от вече източници, които десетки години са се занимавали само с това.
Иначе като ти гледам разсъжденията за библията, явно за всяка религия ще са от тоя тип - грешни в същността си. И да си чела библията повече от мене, това показва лошо за теб, не за мен.

А щом написа "да стана атеист", да не искаш да кажеш, че някога си била вярваща? Още по-зле, толкова си и била значи. Запознаването ти с религиите е май на ниво обща информация, не на ниво същност.

Incadeptus
08-30-2012, 16:08
А тези неща успешно ли ги практикуваш, че така ревностно защитаваш съществуването им? :D

Някои.Аз никога не защитавам някаква измислица.

Rebirthing умна глава си умнаааааааа.Иначе то се вижда разликата между вярванията на защитника и безименния.Но са се съюзили,защото имат общо-вярата.И с риск да се почетвъртя ще кажа,че в астралната проекция са отговорите на въпросите ви.Не че съм се проектирал де,но ще бъде много хубаво ако успея и вие също.

Nam3less3
08-30-2012, 16:16

Rebirthing умна глава си умнаааааааа.Иначе то се вижда разликата между вярванията на защитника и безименния.Но са се съюзили,защото имат общо-вярата.И с риск да се почетвъртя ще кажа,че в астралната проекция са отговорите на въпросите ви.Не че съм се проектирал де,но ще бъде много хубаво ако успея и вие също.

Няма разлика във вярванията ни слепи ли сте. Иначе какво и се мазниш, тя противоречи на всичките ти идеи и теории(е по принцип не пречи да е умна де но само това не стига) :D

Rebirthing
08-30-2012, 16:17
Не ми трябват книги за физика, аз нямам проблеми с нея, нито с науките, нито се съмнявам в тях, а и се специализирам в областта на математиката и информатиката.
Ако беше се интересувала от различните религии и религиозни текстове, щеше да знаеш, че мъдростта е една и всички са доста еднакви и казват еднакви неща по различен начин, като разликата е във въпроса за пътя към духовното развитие и в някой метафизични подробности(грубо казано и общо взето).
Това, че Стивън Хокинг е атеист, не означава нищо, сякаш всички умни и гениали хора са атеисти, а и за вярата и разбирането на религията само ум и интелигентност не стига.
И да си чела повече като количество, важно е качеството, важно е разбирането, а и ти си тая с високите изказвания, пък и важните неща ги научавам от вече източници, които десетки години са се занимавали само с това.
Иначе като ти гледам разсъжденията за библията, явно за всяка религия ще са от тоя тип - грешни в същността си. И да си чела библията повече от мене, това показва лошо за теб, не за мен.

А щом написа "да стана атеист", да не искаш да кажеш, че някога си била вярваща? Още по-зле, толкова си и била значи. Запознаването ти с религиите е май на ниво обща информация, не на ниво същност.

За пореден път показваш, че не си запознат. Отвори някои християнски форум и прочети какво се пише за другите религии. А и твоят бог е казал, да нямаме други богове. За мъдростта и морала, не са нужни религии. Да, била съм вярваща, после прочетох библията даваща заповеди за убийства и насилие и си казах, че е по-добре да нямам доверие на бог с такава същност.

Nam3less3
08-30-2012, 16:23
Значи си била сляпа вярваща, каквито уж сме ние, само че и ние ги знаем тия цитати.
Не съм най-запознатия, но не съм толкова невеж, че просто едни цитати(които си имат обяснение защо са такива но разбиранията ти за християнството клонят към 0) да ме отказват.
Не знаеш ли разликата между стария и новия завет? А знаеш ли какво значи да си вярващ, какво е значението на другите религии, какво значи думата Бог? Май не, и наистина трябва да знаеш, че не си била вярваща, ами си се объркала нещо.

defender
08-30-2012, 16:35
И с риск да се почетвъртя ще кажа,че в астралната проекция са отговорите на въпросите ви.Не че съм се проектирал де,но ще бъде много хубаво ако успея и вие също.
абе Incadeptus, баба ти или майки ти да не е някаква екстрасенска....................... мисля че някой на когото имаш силно доверие ти влияе и то сериозно.

Rebirthing
08-30-2012, 16:37
Значи си била сляпа вярваща, каквито уж сме ние, само че и ние ги знаем тия цитати.

Значи и сега сте си толкова слепи. Знам значението на всичко изброено, но ти явно не разграничаваш 'любящият бог' от този който заповядва убийства и т.н. Трябва да знаеш, че наистина си доста сляп...

defender
08-30-2012, 16:45
Иначе то се вижда разликата между вярванията на защитника и безименния.Но са се съюзили,защото имат общо-вярата.

Няма разлика във вярванията ни слепи ли сте.

добреее, дайте примери да видим къде се различаваме с Nam3less3 и ние с него ще си се разберем и ще изгладим нещата, като направим справка с православното учение.............. но едва ли ще намерите такива.

Nam3less3
08-30-2012, 17:31
Значи и сега сте си толкова слепи. Знам значението на всичко изброено, но ти явно не разграничаваш 'любящият бог' от този който заповядва убийства и т.н. Трябва да знаеш, че наистина си доста сляп...Хората убиват, Бог не заповядва такива работи, макар че при тия времена е било нещо естествено убийството(то и сега е). Бог казва не убивай, нито тялото, нито душата(т.е. да не изпитваш ненавист, омраза и т.н.).

А забравих, ти не беше по-глупава от хората, тълкували тия неща, и след като сама си ги тълкувала(нима), или си попаднала на нещо, дето не ти е харесало и не можеш да го обясниш, и нямало доказателства и айде край на вярването(а къде са ти били доказателствата докато си била вярваща или тогава не са ти трябвали).

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 17:38
добреее, дайте примери да видим къде се различаваме с Nam3less3 и ние с него ще си се разберем и ще изгладим нещата, като направим справка с православното учение.............. но едва ли ще намерите такива.

Един от начините да ти отговоря кратко е този:

Значи ти противопоставяш Библията на науката на атеистите (защото има и доста научни изводи потвърждаващи Библията)

тук трябва всеки да ИЗБЕРЕ за него си кое е по-важно и достойно за него (свободна воля му се вика) - аз лично избирам и се доверявам на Библията като по-достоверен източник.
Ти казваш че има много научни източници, подкрепящи Библията, и писанията в нея. Казваш че избираш да вярваш да вярваш на Библията, защото тя е по-достоверна.

Ако всичко това го тълкуваш буквално, значи имаш разсъдък като на хората от преди 2000 години.
Неймлес пък се прави на много извисен и казва че търси смисъл, философия, мъдрост в библията.
Той казва че това не трябва да се взима предвид буквално.

Това бяха два коренно различни отговора на един и същи въпрос.

Incadeptus
08-30-2012, 17:49
Без да давам примери между всеки човек има разлика и това мисла че трябва фа го знаете.Не и се мазня.Просто много я харесвам.И не никой не е никакъв екстрасенс всичките са някви обикновени :d не вярват нивто в магии нито в нищо,атеисти са мама и татко.Дядо пък ееееееее ГОЛЯМ християнин,но както виждате и той не ми влияе,защото аз не съм християнин.Споменавам неща,които съаществуват и няма как да кажете,че не съществуват.Rebirthing много си готина.Приятно ми е да чета спора ви и да видя колко можете да излеете от мозъка си и дали ще свършите някога :D Та да питам защитника и безименния вярвате ли в извънземни?

Nam3less3
08-30-2012, 17:52
http://bible.netbg.com/bible/paralel/bible.php?b=job&c=26&r=&v1=&v2=&vt=1&c4=1&st=&sa=1&rt=2&l=1&cm=2

Ето нещо и преди съм го срещал, 7ми ред, може буквално да се разбере, че земята се носи в космоса. Просто примерче.

Nam3less3
08-30-2012, 17:54
Та да питам защитника и безименния вярвате ли в извънземни?Що да не, аз поне вярвам, че е голям шанса да има, но това не мисля, че има общо с философията и религията.

defender
Ти казваш че има много научни източници, подкрепящи Библията, и писанията в нея. Казваш че избираш да вярваш да вярваш на Библията, защото тя е по-достоверна.

Неймлес пък се прави на много извисен и казва че търси смисъл, философия, мъдрост в библията.
Той казва че това не трябва да се взима предвид буквално.

Това бяха два коренно различни отговора на един и същи въпрос.

това може и да са различни отговори, но не и противоречиви.

всеки може да с има неговите причини да вярва в Бог.

що се отнася до това че Библията не трябвало да се приема буквално това е така т.е. заповедите не трябва да се изпълняват по буква.
Всяко изискване на нравствения закон не се изпълнява сляпо, формално, механично и бездушно, а се поставя в хармония с духа на целия закон.

Incadeptus
Окачил го на нищо.Няма нищо на този свят.Пространството не е нищо,а тъкан.Отговорете ми на въпроса!

Nam3less3
08-30-2012, 17:55
Окачил го на нищо.Няма нищо на този свят.Пространството не е нищо,а тъкан.Отговорете ми на въпроса!

Ее сега библията да ти дава детайли за структурата на космоса ли, ами вакуума може да се разбира като "нищо", макар че не е точно така. баси претенциите, вече всичко написахме, даже прекалено много отговаряме.

Incadeptus
08-30-2012, 17:59
Ее сега библията да ти дава детайли за структурата на космоса ли, ами вакуума може да се разбира като "нищо", макар че не е точно така. баси претенциите, вече всичко написахме, даже прекалено много отговаряме.

А никой не ви кара да отговаряте.Но пак ви питам и тем.Вярвате ли в извънземни?

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 18:00
това може и да са различни отговори, но не и противоречиви.

всеки може да с има неговите причини да вярва в Бог.

аз що се отнася до това че Бибилята не трябвало да се приема буквално това е така.
Всяко изискване на нравствения закон не се изпълнява сляпо, формално, механично и бездушно, а се поставя в хармония с духа на закона.
Ей смешко, само се правиш на интересен и увърташ. Говориш някакви глупости, а Неймлес като каже някакви по-малко глупости и ти се съгласяваш с него, защото се струват по-логически обосновани. Ако почнеш тука да говориш надълго и нашироко, ще изпишеш 1 тон глупости, а ако дойде някой малко по-умен,знаещ и разбиращ християнин, сигурно и с него ще почнеш да се съгласяваш, стига да е кохерентно с християнството. Жалка история си ти, посредствен олигофрен. Мястото ти изобщо не е в този форум.

defender
08-30-2012, 18:02
не се съгласявам с никой бе, но когато нещо е така, си е така, съобразявам се единствено с Православните повели.
с npp що не се съгласявам или с тебе например, .................

Rebirthing
08-30-2012, 18:02
Хората убиват, Бог не заповядва такива работи, макар че при тия времена е било нещо естествено убийството(то и сега е). Бог казва не убивай, нито тялото, нито душата(т.е. да не изпитваш ненавист, омраза и т.н.).

А забравих, ти не беше по-глупава от хората, тълкували тия неща, и след като сама си ги тълкувала(нима), или си попаднала на нещо, дето не ти е харесало и не можеш да го обясниш, и нямало доказателства и айде край на вярването(а къде са ти били доказателствата докато си била вярваща или тогава не са ти трябвали).

В Старият завет има заповеди за убийства. Нима Старият завет не е самото божие слово ?

14. Пазете съботата, защото тя е света за вас: който я оскверни, да бъде предаден на смърт; който в тоя ден върши работа, тая душа трябва да бъде изтребена измежду народа си.

Виж сега, много би ми харесало да не работя в събота и на мен и на цялото човечество. Само където тая икономика ще рухне ако всички решат, че в събота няма да се работи щото видиш ли бог бил казал така. За мен подобна заповед е нелепа.

За да не кажеш, че и тук има някаква символика, продължавам с цитат от самата библия

32. Когато синовете Израилеви бяха в пустинята, намериха едного, че береше дърва в съботен ден;
33. и ония, които го намериха, че бере дърва (в съботен ден), доведоха го при Моисея и Аарона и при цялото общество (синове Израилеви);
34. и туриха го под стража, защото не беше още определено, какво да се прави с него.
35. И рече Господ на Моисея: тоя човек трябва да умре; цялото общество да го убие с камъни вън от стана.
36. Тогава цялото общество го изведе вън от стана, и го убиха с камъни, и той умря, както заповяда Господ на Моисея.

Ехххххх, много мъдро и морално. Къде да търся символиката тук, след като ясно си пише, че човека събирал дърва в съботен ден и за тва бил убит с камъни. Има още десетки примери с подобни нелепи заповеди.

Incadeptus
08-30-2012, 18:04
Ко искате от npp бе ей?Аз смятам,че неговите мнение не са по-малко глупави.

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 18:12
Nameless значи ти търсиш мъдрост и смисъл в притчите и библейските текстове, и донякъде отричаш буквалният прочит на Библията. Техническите подробностти остават на страна, а ти попиваш само мъдростта. И въпреки това вярваш че има Бог, придаваш му някакви черти и вярваш буквално че Той съществува и ти като водиш праведен живот - ще отидеш при него. И тук естествено идва въпроса ми и към теб, и към дефендър - КАК БЕ ДЕБА СИ ИЗБИРАТЕ КОЕ ДА ЧЕТЕТЕ БУКВАЛНО И КОЕ СИМВОЛИЧНО? И тъй като неведнъж вече ти го зададоха този въпрос, а ти все отговаряше нещо от сорта "То затова си има книги и тълкувания, кое как да се приема", аз искам да те питам. Ти след като не знаеш напълно правилните тълкувания на Библията, защо изобщо си християнин? Това че някакви си хора, по-умни от теб, могат да направят правилно тълкувание на Библията, достатъчно ли е да се осланяш на тяхните думи и да бъдеш християнин. Това не е ли като тези измислени атеистчета дето изобщо не разбират от наука, но я използват за да "докажат нещо"? И докато тези атеисти, използват чуждия труд на готово и си правят заключение и доказателства, то те поне знаят самите аргументи, нищо че не са ги измислили те. Докато ти не само че се осланяш на друг труд и тълкувание, но самия ти дори не знаеш въпросните тълкувания. Така не падаш ли дори по-ниско от нивото на едно пишлеме, което поства псевдо-научни факти, за да докаже че Господ не съществува? Казваш че има правилни тълкувания, но самия ти дори не ги знаеш. Тогава защо изобщо си християнин?

Nam3less3
08-30-2012, 18:15
В Старият завет има заповеди за убийства. Нима Старият завет не е самото божие слово ?

14. Пазете съботата, защото тя е света за вас: който я оскверни, да бъде предаден на смърт; който в тоя ден върши работа, тая душа трябва да бъде изтребена измежду народа си.

Виж сега, много би ми харесало да не работя в събота и на мен и на цялото човечество. Само където тая икономика ще рухне ако всички решат, че в събота няма да се работи щото видиш ли бог бил казал така. За мен подобна заповед е нелепа.

За да не кажеш, че и тук има някаква символика, продължавам с цитат от самата библия

32. Когато синовете Израилеви бяха в пустинята, намериха едного, че береше дърва в съботен ден;
33. и ония, които го намериха, че бере дърва (в съботен ден), доведоха го при Моисея и Аарона и при цялото общество (синове Израилеви);
34. и туриха го под стража, защото не беше още определено, какво да се прави с него.
35. И рече Господ на Моисея: тоя човек трябва да умре; цялото общество да го убие с камъни вън от стана.
36. Тогава цялото общество го изведе вън от стана, и го убиха с камъни, и той умря, както заповяда Господ на Моисея.

Ехххххх, много мъдро и морално. Къде да търся символиката тук, след като ясно си пише, че човека събирал дърва в съботен ден и за тва бил убит с камъни. Има още десетки примери с подобни нелепи заповеди.
Моисей така е възприемал нещата, това е било преди хиляди години, не случайно идва Христос, и казва, нима ако агнето ви падне в кладенец в съботен ден няма да го извадите?
Преди да се занимаваш със Стария завет, разбери Новия.

Nam3less3
08-30-2012, 18:19
Nameless значи ти търсиш мъдрост и смисъл в притчите и библейските текстове, и донякъде отричаш буквалният прочит на Библията. Техническите подробностти остават на страна, а ти попиваш само мъдростта. И въпреки това вярваш че има Бог, придаваш му някакви черти и вярваш буквално че Той съществува и ти като водиш праведен живот - ще отидеш при него. И тук естествено идва въпроса ми и към теб, и към дефендър - КАК БЕ ДЕБА СИ ИЗБИРАТЕ КОЕ ДА ЧЕТЕТЕ БУКВАЛНО И КОЕ СИМВОЛИЧНО? И тъй като неведнъж вече ти го зададоха този въпрос, а ти все отговаряше нещо от сорта "То затова си има книги и тълкувания, кое как да се приема", аз искам да те питам. Ти след като не знаеш напълно правилните тълкувания на Библията, защо изобщо си християнин? Това че някакви си хора, по-умни от теб, могат да направят правилно тълкувание на Библията, достатъчно ли е да се осланяш на тяхните думи и да бъдеш християнин. Това не е ли като тези измислени атеистчета дето изобщо не разбират от наука, но я използват за да "докажат нещо"? И докато тези атеисти, използват чуждия труд на готово и си правят заключение и доказателства, то те поне знаят самите аргументи, нищо че не са ги измислили те. Докато ти не само че се осланяш на друг труд и тълкувание, но самия ти дори не знаеш въпросните тълкувания. Така не падаш ли дори по-ниско от нивото на едно пишлеме, което поства псевдо-научни факти, за да докаже че Господ не съществува? Казваш че има правилни тълкувания, но самия ти дори не ги знаеш. Тогава защо изобщо си християнин?Хората, писали тия тълкувания, са повлияни от Святия Дух, нещата далеч не са само философски. Това са работи, свързани с вярата, която ако си атеист е трудно да схванеш(не е просто някаква си вяра), доста по-дълбоко е всичко.
Иначе дефендър написа - "що се отнася до това че Библията не трябвало да се приема буквално това е така т.е. заповедите не трябва да се изпълняват по буква.
Всяко изискване на нравствения закон не се изпълнява сляпо, формално, механично и бездушно, а се поставя в хармония с духа на целия закон."
Нещата се тълкуват по разумен начин и в духа на християнството, но ако не си вярващ няма как толкова да ги тълкуваш, ще е така все едно четеш на друг език.

defender
08-30-2012, 18:29
Ей смешко, само се правиш на интересен и увърташ. Говориш някакви глупости, а Неймлес като каже някакви по-малко глупости и ти се съгласяваш с него, защото се струват по-логически обосновани. Ако почнеш тука да говориш надълго и нашироко, ще изпишеш 1 тон глупости, а ако дойде някой малко по-умен,знаещ и разбиращ християнин, сигурно и с него ще почнеш да се съгласяваш, стига да е кохерентно с християнството. Жалка история си ти, посредствен олигофрен. Мястото ти изобщо не е в този форум.

я виж бе ушо, кво ми се дръвчиш

ето виж какво пише в Библията

„Буквата убива, а духът животвори“ (2Кор.3:6).

тогава как да ти кажа че не съм съгласен с namless, що се отнася до въпроса за буквалистичното изпълнени на закона, не мога да си кривя съвестта.

аааамаха

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 18:31
Хората, писали тия тълкувания, са повлияни от Святия Дух, нещата далеч не са само философски. Това са работи, свързани с вярата, която ако си атеист е трудно да схванеш(не е просто някаква си вяра), доста по-дълбоко е всичко.
Иначе дефендър написа - "що се отнася до това че Библията не трябвало да се приема буквално това е така т.е. заповедите не трябва да се изпълняват по буква.
Всяко изискване на нравствения закон не се изпълнява сляпо, формално, механично и бездушно, а се поставя в хармония с духа на целия закон."
Нещата се тълкуват по разумен начин и в духа на християнството, но ако не си вярващ няма как толкова да ги тълкуваш, ще е така все едно четеш на друг език.

Това беше най-малоумното, половинчато и неаргументирано оправдание, което съм чувал.
http://prikachi.com/images/100/5206100a.gif

ПС: Упссс, извинявам се, току-що видях това на дефендър, а то е далеч по-малоумно от твоето.

defender
08-30-2012, 18:37
аз ти отговарям на по-предишния пост бе, дето ме нападаш, а не на последния ти въпрос.
червена щърбава медузо, ...........мумийо де, обърках

Nam3less3
08-30-2012, 18:37
Ами измисли по-умно :D
Влез в ролята на защитник на християнството. Сори че не ти харесват тия неща, но реалността е такава.

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 18:40
„Буквата убива, а духът животвори“ (2Кор.3:6).

Значи ако някой напълно изперкал християнин в лузницата, почне да пише с лайна по стените на изолатора, ще приемаш и неговите думи за истина. Все пак нали не са важни самите думи, а духът който ги възприема?

Но иначе сериозно, разбирам аргумента ви, че религиозният човек и нерелигиозният човек четат по различен начин Библията. Това е така и не се отнася само до четенето. Човек не може да разбере нещо напълно, ако не е част от него. Но точно там е разликата между науката и религията. Наукатата и неините доказателства са там и са истина, без значение дали вярваш в тях. Просто защото не вярваш в гравитацията, не значи че тя спира да действа.

Rebirthing
08-30-2012, 18:40
Моисей така е възприемал нещата, това е било преди хиляди години, не случайно идва Христос, и казва, нима ако агнето ви падне в кладенец в съботен ден няма да го извадите?
Преди да се занимаваш със Стария завет, разбери Новия.

Че защо ми е да ги гледам в обратен ред ? Хайде пак двойния стандарт.

Поста ти много ми напомня на това
http://www.thinkatheist.com/photo/atheist-pig?context=latest

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 18:46
аз ти отговарям на по-предишния пост бе, дето ме нападаш, а не на последния ти въпрос.
червена щърбава медузо, ...........мумийо де, обърках

Знам на какво ми отговори бе, крастав транссексуален плашипутарник. Но също така написа и обяснение на въпроса ми към неймлес, затова приех и твоето като оправдание.

Incadeptus
08-30-2012, 18:51
Не се обиждайте де.Много сте умни всичките де иначе немаше да е такъв хубав спор :D аз аз се чудя още на коя страна да застана или да запазя неутралитет.

defender
08-30-2012, 18:53
Не се обиждайте де.
Sorry. Прощавай Станчо.

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 18:59
Sorry. Прощавай Станчо.

http://prikachi.com/images/244/5206244g.gif

Incadeptus
08-30-2012, 19:02
http://prikachi.com/images/244/5206244g.gif

:D искам defender i namelessssssss да ми кажат дали вярват в извънземни.!

Nam3less3
08-30-2012, 19:09
Не изключваме извънземните :D

Incadeptus
08-30-2012, 19:16
кВО ВЯРВАТЕ ЛИ?Или не че не разбрах

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 19:17
То идеята че извънземни са манипулирали човешките гени и са дали тласък на технологията и знанието, е много по-вероятна и логически обоснована от идеята, че някакъв си мистериозен Бог ни е създал.

Incadeptus
08-30-2012, 19:17
То идеята че извънземни са манипулирали човешките гени и са дали тласък на технологията и знанието, е много по-вероятна и логически обоснована от идеята, че някакъв си мистериозен Бог ни е създал.

да и аз това мисля,че е станало поне за нас хората,за извънземните не знам ;д

Питам ги,защото християните обикновено отричат извънземните,не знам защо,защото това са измислици сигурно като другите богове и религии :D

ScarlettS
08-30-2012, 19:31

И кое по-точно си усвоил? Разкажи де, интересно ми е. Предполагам няма нужда да те осведомявам за становището на науката за споменатите астрални проекции, телекинеза и прочие?

Относно темата с тълкуването на библията: разглеждала съм подобна литература специално от сектора "Религия" отчасти заради форума и това, което ми направи впечатление е, че различните автори също имат различни мнения по дадени въпроси един от друг. Следователно независимо дали се занимаваш професионално с тълкуване на библията или си обикновен вярващ винаги ще намериш начин да изтълкуваш написаното така, че да постигнеш съответствие със личните си представи.
Не само, че преди векове хората са измислили бог по свой образ и подобие, но процесът продължава и днес, дори тук в този форум. И не говоря за персонификация на бог, а за божествените 'правилни' разбирания спрямо всеки един въпрос, позволяващ свободна интерпретация. Досега не съм срещала религиозен да каже "Според бог нещо е по един начин, според мен е по друг, но ще приема неговата позиция само защото е бог". Вие щяхте да имате сравнително еднакви виждания за света дори без да сте чели библията, защото въпросните са резултат от възпитание, среда, гени и какви ли не фактори, не от прочитането на една книга, дори и тя да е оказала някакво влияние. Не коментирам съществуването на бог в момента, нека съществува, но вашите разбирания нямаше да са коренно различни, ако не знаехте, че той съществува. Мисълта ми е, няма универсално обективно и единствено правилно тълкуване на библията, защото в нея всичко е въпрос на лично мнение, произлизащо от разликите във личностните характеристики на вярващите. Затова има толкова различни богове, религии, деноминации и различия между отделните им последователи. Затова и този спор е обречен, докато религиозните не го проумеят.

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 19:38
http://i.qkme.me/3ofj3a.jpg

Incadeptus
08-30-2012, 19:49
И кое по-точно си усвоил? Разкажи де, интересно ми е. Предполагам няма нужда да те осведомявам за становището на науката за споменатите астрални проекции, телекинеза и прочие?

Относно темата с тълкуването на библията: разглеждала съм подобна литература специално от сектора "Религия" отчасти заради форума и това, което ми направи впечатление е, че различните автори също имат различни мнения по дадени въпроси един от друг. Следователно независимо дали се занимаваш професионално с тълкуване на библията или си обикновен вярващ винаги ще намериш начин да изтълкуваш написаното така, че да постигнеш съответствие със личните си представи.
Не само, че преди векове хората са измислили бог по свой образ и подобие, но процесът продължава и днес, дори тук в този форум. И не говоря за персонификация на бог, а за божествените 'правилни' разбирания спрямо всеки един въпрос, позволяващ свободна интерпретация. Досега не съм срещала религиозен да каже "Според бог нещо е по един начин, според мен е по друг, но ще приема неговата позиция само защото е бог". Вие щяхте да имате сравнително еднакви виждания за света дори без да сте чели библията, защото въпросните са резултат от възпитание, среда, гени и какви ли не фактори, не от прочитането на една книга, дори и тя да е оказала някакво влияние. Не коментирам съществуването на бог в момента, нека съществува, но вашите разбирания нямаше да са коренно различни, ако не знаехте, че той съществува. Мисълта ми е, няма универсално обективно и единствено правилно тълкуване на библията, защото в нея всичко е въпрос на лично мнение, произлизащо от разликите във личностните характеристики на вярващите. Затова има толкова различни богове, религии, деноминации и различия между отделните им последователи. Затова и този спор е обречен, докато религиозните не го проумеят.

Според науката телекинезата е съвсем нормално нещо.Защото както казах чрез мозъка ние можем да насочваме енергия.Всеки мозък също така излъчва електромагнитно поле.И то въздейства на електромагнитното поле на предметите.А пирокинезата е просто друг вид телекинеза.Тогава,когато молекулите се местя насам натам бързо,тази енергия трябва да се освободи и нещата пламват.Човек има толкова енергия,че може да експлодира със силата на 8 водородни бомби.Мозъкът е тайнство така че науката в много неща не може да бъде сигурно относно него.Астралната проекция е нормално колкото и телекинезата.Няма нужда да споменавам,че според квантовата физика всичко е възможно.Учените тепърва разучават тези явления телекинеза,астрална проекция и прочие.Това,че мисълта е материя пък значи,че всяка наша мисъл се проявява рано или късно.Така,че има мноооооооого неща,които са смятани досега за невъзможни,но днес в 21 век,век на големи начуни открития и постижения,вече не е така.Никой,нито атеистите,нито християните не мога да кажа,че са прави.И на християните мога да задам въпрос,на който няма да могат да отговорят,но ще се опитат да увъртат и на атеистите също.

Атеисти:Преди големия взрив не може да е имало нищо.Нито пространство,нито време,нищо.Ако съществува дори и мултивселена,то какво е имало преди нея.Пак ли нищо,което е невъзможно.

Християни:Мисля,че няма нужда да коментирам,но все пак.Господ.Мислите го за всемогъщ.Не може да е нямало нищо преди Господ и от къде е дошъл този Господ?Да не говорим,че парадокса е точен и смислен и казва,че няма всемогъщи.

Просто както казах има въпроси,на които надали ще получим отговор и не се знае дали има такъв.

ScarlettS
08-30-2012, 20:14
Според науката телекинезата е съвсем нормално нещо.

Мда.. освен че като за начало противоречи на следните физични закони:

http://en.wikipedia.org/wiki/Second_law_of_thermodynamics

http://en.wikipedia.org/wiki/Conservation_of_momentum#Conservation_of_linear_mo mentum

http://en.wikipedia.org/wiki/Inverse_square_law

Щом като не защитаваш измислици, значи имаш необоримо доказателство. След успеха ти да преодолееш законите на физиката, те съветвам все пак да се свържеш с някоя от организациите, които предлагат около 1 000 000$ за извършена успешно телекинеза.

Incadeptus
08-30-2012, 20:29
Мда.. освен че като за начало противоречи на следните физични закони:

http://en.wikipedia.org/wiki/Second_law_of_thermodynamics

http://en.wikipedia.org/wiki/Conservation_of_momentum#Conservation_of_linear_mo mentum

http://en.wikipedia.org/wiki/Inverse_square_law

Щом като не защитаваш измислици, значи имаш необоримо доказателство. След успеха ти да преодолееш законите на физиката, те съветвам все пак да се свържеш с някоя от организациите, които предлагат около 1 000 000$ за извършена успешно телекинеза.

А за коя физика става въпрос?Защото според едната е възможно.Аз съм си го доказал на мен.Не ми пука дали ти ще повярваш.Аз не искам да си налагам вярата в тези неща,а и не мога.Просто изразявам мнение.

defender
08-30-2012, 20:42
:D искам defender i namelessssssss да ми кажат дали вярват в извънземни.!

В Библията няма дори намек за съществуването на чужди извънземни цивилизации.

по-скоро това може да са някакви демонски проявления.

на този въпрос не е даден нито положителен, нито отрицателен отговор.

аз лично не вярвам в извънземни, а и това за един християнин изобщо не е на преден план.

Incadeptus
08-30-2012, 20:50
В Библията няма дори намек за съществуването на чужди извънземни цивилизации.

по-скоро това може да са някакви демонски проявления.

на този въпрос не е даден нито положителен, нито отрицателен отговор.

Ееееееееее как може бе как бе?ДЕМОНСКИ ПРОЯВЛЕНИЯ ОФФФФФФФФФФФФФФФ Извънземните съществуват бе човечеееееее.Добре аз нещо не мога да схвана.Поне като вярваш в Господ,защо не вярваш,че той е създал и други цивилизации освен нашата не мога да разбера?

defender
08-30-2012, 20:55
Ееееееееее как може бе как бе?ДЕМОНСКИ ПРОЯВЛЕНИЯ ОФФФФФФФФФФФФФФФ Извънземните съществуват бе човечеееееее.Добре аз нещо не мога да схвана.Поне като вярваш в Господ,защо не вярваш,че той е създал и други цивилизации освен нашата не мога да разбера?

защото както казах Библията не го потвърждава, но от опита на Православната църква е имало случай на доста подобни демонски проявления - като светещи и сиящи човечета и т.н.
Склонни към влияние на такива проявления са най-вече хора с астрални проекции или други окултистки влечения и практики.

няма да се учудя ако сега кажеш, че си бил в контакт с извънземни, ама хич даже.

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 21:13
защото както казах Библията не го потвърждава, но от опита на Православната църква е имало случай на доста подобни демонски проявления - като светещи и сиящи човечета и т.н.
http://prikachi.com/images/903/5206903A.gif

Nam3less3
08-30-2012, 21:18
По-често пускай гифове и картинки, че беше забравил нещо.

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 21:34
По-често пускай гифове и картинки, че беше забравил нещо.

Че аз затова пиша в този форум - просто исках да споделя колекцията си от гиф-ове и картинки.

ПС: Междувременно в стаята на дефендър
http://store.img-share.eu/3947870--1b11fb5cad46fdf12b55249786fe2199_gifp11TcFm.gif
(Затова в момента не пише във форума :D)

Rebirthing
08-30-2012, 21:36
Атеисти:Преди големия взрив не може да е имало нищо.Нито пространство,нито време,нищо.Ако съществува дори и мултивселена,то какво е имало преди нея.Пак ли нищо,което е невъзможно.

Нали ти казах, че няма такова нещо като 'нищото'. Това, че на пръв поглед вакумът е празен, то не значи, че наистина е. Този въпрос не е особено труден.

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 21:37
Което между другото ме навежда на следният въпрос, който вероятно не е разискван в този раздел на форума:

Какво мислите вие християните за мастурбацията?

Nam3less3
08-30-2012, 21:52
Нищо не мисля, просто е нещо, което хората правят, а дали трябва да се практикува или не - това е последният проблем в момента, не съм сигурен, че някой в Новия завет я е споменавал даже.

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 21:54
Нищо не мисля, просто е нещо, което хората правят, а дали трябва да се практикува или не - това е последният проблем в момента, не съм сигурен, че някой в Новия завет я е споменавал даже.

Да, ама има доста християни които казват че е грях, затова питам.

Rebirthing
08-30-2012, 21:58
Мисля, че е разискван, но ще ти отговоря, въпреки, че не съм християнка...в библията пише, че малакийциите, разбирай тия дето се самозадоволят, нямало да наследят 'божието царство'.

Да отбележа все пак, че 'малакиец' не винаги съм го срещала преведено точно така, но като цяло отношението на християнството към мастурбацията е отрицателно.

Nam3less3
08-30-2012, 21:59
Да, ама има доста християни които казват че е грях, затова питам.Не знам наистина, сега може някой напълно развит човек да не се влияе от никакви хормони, емоции и похот, но ние не сме такива, а и живеем светски живот, даже според лекарите и психолозите е полезна май, секса е и еротиката ни заливат отвсякъде, не мисля, че в този случай е грях, а дори и да е(в което не съм убеден), то не е от тези които вредят на теб и на другите.

defender
08-30-2012, 22:00
Да, ама има доста християни които казват че е грях, затова питам.

затова бил питал,
нали християнството не те интересуваше,
какъв е този неудържим интерес Сатанчо

що не питаш будистите или астралните проекции
само християнството ти в кратуната, аааааа.

а пусни един гиф,

мастурбацията е грях (Митарство 16)

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 22:12
затова бил питал,

а пусни един гиф,

Напротив, интересува ме християнството. Изобщо, интересува ме всякака група от хора с твърди убеждения. Обичам да се заяждам с тях и да си подлагам на съмнение(като един истински Мефисто :D). Иначе съвсем случайно се сетих за мастурбацията след последния гиф, и викам да ви попитам.
Просто християнин, който си лъска бастуна - някак си не се връзва :D :D. И още по-интересно - на каква тематика "изпускате напрежение", мислите си за Дева Мария, точите се на икони ли? :D :D

defender
08-30-2012, 22:18
хора с твърди убеждения. Обичам да се заяждам с тях и да си подлагам на съмнение
ами съжалявам, но разприте си ги запази за себе си, ако искаш да научиш нещо, ако знаем да ти кажем, ако искаш да се заяждаш, аз лично ще се постарая да не се въвличам.

Rebirthing
08-30-2012, 22:19
Абе според мен си гледат порно и още как. То остава само на Дева Мария да се точат, която впрочем едва ли е била на повече от 13-14 години когато е забременяла и родила.

Иначе има разни теми по религиозните форуми за порнографията - http://biblefriends.net/viewtopic.php?f=6&t=4203. Явно илюминатите са ги измислили тия 'демонични' работи :D.

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 22:22
ами съжалявам, но разприте си ги запази за себе си, ако искаш да научиш нещо, ако знаем да ти кажем, ако искаш да се заяждаш, аз лично ще се постарая да не се въвличам.

Добре, в случая не искам да се заяждам. Просто ми е интересно, какво мислите за мастурбацията, практикувате ли я и на какъв фон(тематика)?

defender
08-30-2012, 22:25
[B]Абе според мен си гледат порно и още как.
значи говорим за тове дали е грях или не,
моя си живот с грехове или не си е за мен, накрая всеки сам ще отговаря за себе си пред Бога.

defender
08-30-2012, 22:28
Просто ми е интересно, какво мислите за мастурбацията, практикувате ли я и на какъв фон(тематика)?

отговор 560, най-отдолу. останалото всеки отговаря за себе си.

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 22:28
моя си живот с грехове или не си е за мен, накрая всеки сам ще отговаря за себе си пред Бога.

Аре де не се отклонявай и кажи честно - лъскаш ли меча, биеш ли джуджето, пляскаш ли жабата? :D :D

Nam3less3
08-30-2012, 22:34
Аз лично предпочитам еротичните филми пред порното(80% от него мисля, че е некачествено).

Rebirthing
08-30-2012, 22:40
Аре де не се отклонявай и кажи честно - лъскаш ли меча, биеш ли джуджето, пляскаш ли жабата? :D :D

Tой не спира бре, не ти ли стана ясно вече ;д. Са какво си го притиснал до стената...

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 22:43
Аз лично предпочитам еротичните филми пред порното(80% от него мисля, че е некачествено).

http://prikachi.com/images/165/5207165c.gif
Оценявам честността ти. Интересно ми е дефендър какво ще напише, ти поне си честен със себе си и околните, а нали това е в основата на християнството.... Пък и аз съм последният човек, който ще те съди за това нещо.

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 22:47
Tой не спира бре, не ти ли стана ясно вече ;д. Са какво си го притиснал до стената...

Представям си сега каква дилема му е дали да отговори, или какво да измисли, че да се измъкне. :D Ама на мен ми е просто интересно, не че ще го съдя, упреквам или нещо такова, така че да не се чувства неудобно и да сподели.

defender
08-30-2012, 22:47
..........

а ти мастурбираш ли?

Rebirthing
08-30-2012, 22:54
Как бе, нали съм демонична атеистка...кога мъжо го нема, не се спирам :D сядам върху пералнята и пускам центрофугата, ахахахах :D.

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 22:56
http://prikachi.com/images/202/5207202I.png

defender
08-30-2012, 22:59
Как бе, нали съм демонична атеистка...кога мъжо го нема, не се спирам :D сядам върху пералнята и пускам центрофугата, ахахахах :D.

мдаа, ако не друго, поне се научих когато жените блъфират.

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 22:59
ако не друго, поне се научих когато жените блъфират.

Добър опит да отклониш въпроса ми....

Nam3less3
08-30-2012, 23:02
http://9gag.com/gag/4198921?ref=featured

Rebirthing
08-30-2012, 23:02
мдаа, ако не друго, поне се научих когато жените блъфират.

За какво блъфиране говориш сега пък...аз истината ти казвам...

defender
08-30-2012, 23:03
чакай да питам и Скарлет, дали тя мастурбира нежно?

Rebirthing
08-30-2012, 23:11
Оххх, а защо сега пък искаш и нежно да е ? Допусни възможността за нещо по хард...

Incadeptus
08-30-2012, 23:15
Склонни към влияние на такива проявления са най-вече хора с астрални проекции или други окултистки влечения и практики.

няма да се учудя ако сега кажеш, че си бил в контакт с извънземни, ама хич даже.

Може да не съм бил в контакт,но съм виждал и те уверявам,че аз не съм преживявал астрална проекция спокойно.Това е нещо НОРМАЛНО.Защо не приемете факта,че не сме само ние хората,не сме.Това не са демонски проявления по дяволите и се чудя как не го разбрахте.Яд ме е в момента,че така мислите и че сериозно го мислите това.Чудя се ако след смъртта се отива в астралния свят например или има нещо,не рай,не ад,а нещо,което не очаквате,чудя се каква ще е реакцията ви.Какво ще си кажете.Ще си кажете ли тогава,цял живот съм вярвал в нещо,което същност въобще не е вярно.Цял живот съм бил сляп и воден от една сляпа вяра.

defender
08-30-2012, 23:16
Оххх, а защо сега пък искаш и нежно да е ? Допусни възможността за нещо по хард...
ачи то при жените в началото нали трябва да е по-нежно....... и после като се отпуснат нещата, стават зверове.

така съм чувал :D не разбирам

Nam3less3
08-30-2012, 23:19
Може да не съм бил в контакт,но съм виждал и те уверявам,че аз не съм преживявал астрална проекция спокойно.Това е нещо НОРМАЛНО.Защо не приемете факта,че не сме само ние хората,не сме.Това не са демонски проявления по дяволите и се чудя как не го разбрахте.Яд ме е в момента,че така мислите и че сериозно го мислите това.Чудя се ако след смъртта се отива в астралния свят например или има нещо,не рай,не ад,а нещо,което не очаквате,чудя се каква ще е реакцията ви.Какво ще си кажете.Ще си кажете ли тогава,цял живот съм вярвал в нещо,което същност въобще не е вярно.Цял живот съм бил сляп и воден от една сляпа вяра.Рая и ада са състояния по-скоро, не абстрактни места в друга вселена. Според хората, писали за тия светове, границите в тях са до ниво на съзнанието, няма "места". А християнството не коментира това и казва да си гледаме живота тук и сега, какво е отвъдното и дали съществува всеки ще научи като умре :D

defender
08-30-2012, 23:20
Може да не съм бил в контакт,но съм виждал и те уверявам,че аз не съм преживявал астрална проекция спокойно.Това е нещо НОРМАЛНО.Защо не приемете факта,че не сме само ние хората,не сме.Това не са демонски проявления по дяволите и се чудя как не го разбрахте.Яд ме е в момента,че така мислите и че сериозно го мислите това.Чудя се ако след смъртта се отива в астралния свят например или има нещо,не рай,не ад,а нещо,което не очаквате,чудя се каква ще е реакцията ви.Какво ще си кажете.Ще си кажете ли тогава,цял живот съм вярвал в нещо,което същност въобще не е вярно.Цял живот съм бил сляп и воден от една сляпа вяра.

а извънземните мастурбират ли?

Rebirthing
08-30-2012, 23:23
ачи то при жените в началото нали трябва да е по-нежно....... и после като се отпуснат нещата, стават зверове.

така съм чувал :D не разбирам

Да бе да, не разбирал той. Казвай в кой порно филм го видя това ?

defender
08-30-2012, 23:23
^
ами по картинки от дъвки

Incadeptus
08-30-2012, 23:27
затова бил питал,

а пусни един гиф,

мастурбацията е грях (Митарство 16)

Ти астралните проекции не ги намесвай и отговори на въпроса който ти зададох.КАТО КАЦНАТ ЩЕ ГИ ПИТАМ МАСТУРБИРАТ ЛИ.

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 23:27
Офффф добре, изморих се да стигна до края на трола си, и дефендърчо окончателно да си признае че е мастурбиращ грешник. :D Затова ще карам по същество:

ХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХА, ХРИСТИЯНИТЕ ПЛЯСКАТ ЖАБАТА И ГЛЕДАТ ПОРНО.

Не искаш да отговориш, демек е ясно като бял ден че не се сдържаш и "изпускаш материал". А в същото време казваш че е грях.ХАХАХАХАХХАХАХА ДЕФЕНДЪРЧО, ХВАНАХ ЛИ ТЕ НА ТЯСНО? ПРЕСТРУВАШ СЕ НА МНОГО ВЪЗВИШЕН И ПРАВЕДЕН, А МЪЛЧИШ КАТО БИТ ГЪЗ И НЕ ИСКАШ ДА СИ ПРИЗНАЕШ ЗА НЕЩО, КОЕТО В ТВОИТЕ ПРЕДСТАВИ Е ГРЕШНО И ВЪПРЕКИ ТОВА ГО ПРАВИШ. И МИ ИЗЛИЗАШ С НЯКАКВИ СИ ПРОСТОТИИ ЧЕ ТОВА СИ Е ТВОЯ ЖИВОТ. ПХАХАХАХАХХАХА ЖАЛЪК ЧЕРВЕЙ ТАКЪВ, САМОУБИЙ СЕ, СЕГА ВИЖДАШ ЛИ КОЛКО СИ ЗАБЛУДЕН И НЕИСТИНСКИ СПРЯМО САМИЯ СЕБЕ СИ? ПЪК СИ ТРЪГНАЛ НА ДРУГИТЕ ДА ДАВАИ ПОУКИ И АКЪЛ. НАИСТИНА СИ ЕДНО ЖАЛКО ДЕТЕ, ПРОВАЛЕН ИДЕАЛИСТ. СИГУРНО СЛЕД ВСЯКА ЧИКИЯ ТЕ ОБЗЕМА ЧУВСТВО НА ВИНА И ГРЯХ! ХАХАХАХАХАХАХ

ХАХАХАХХА колко се смях не е истина,! НЕ можете да живеете според собствените си идеали, а пък сте тръгнали да давате поучения на другите. Но в деиствителност само искате да подсилите самозаблудите си и малките си правилца според които живеете..... ОТВРАЩАВАТЕ МЕ!

Типичен пример как това какво е добро и позволено, се променя според това какво човека иска и колко го иска. Ясно е от стотици години, че мастурбацията си е християнски грях......
Но ти поне си призна, докато този комплексиран скокомърляк дефендър, нямаше дори доблестта да си каже открито. ХАХАХАХАХАХ!
Определено много се посмях, много добре се вързахте, а дефендърчо се издаде....
http://i3.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/009/217/1912-so-much-win.jpg

Incadeptus
08-30-2012, 23:28

ОХААААААААААААА,Rebirthing палавница такава :oops:

Incadeptus
08-30-2012, 23:30
Знаете ли странно е.Понякога след мастурбация се чувстваш някак си омърсен гадно е наистина :(

Nam3less3
08-30-2012, 23:33
ХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХА
Не е така, даже сме го обсъдили вече защо.
Както и да е, сега не ми се коментира, намерих хубав филм(за студената война).

defender
08-30-2012, 23:35
, а дефендърчо се издаде....
какво съм се издал бе търалясник, казах ти че живота ми с греховете или не си е моя работа
в кви тъпи филми се опитваш да ме вкарваш.

ако имам да казвам нещо на някого, то на изповед ще си го кажа.

Incadeptus
08-30-2012, 23:36
Офффф добре, изморих се да стигна до края на трола си, и дефендърчо окончателно да си признае че е мастурбиращ грешник. :D Затова ще карам по същество:

ХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХА, ХРИСТИЯНИТЕ ПЛЯСКАТ ЖАБАТА И ГЛЕДАТ ПОРНО.

Не искаш да отговориш, демек е ясно като бял ден че не се сдържаш и "изпускаш материал". А в същото време казваш че е грях.ХАХАХАХАХХАХАХА ДЕФЕНДЪРЧО, ХВАНАХ ЛИ ТЕ НА ТЯСНО? ПРЕСТРУВАШ СЕ НА МНОГО ВЪЗВИШЕН И ПРАВЕДЕН, А МЪЛЧИШ КАТО БИТ ГЪЗ И НЕ ИСКАШ ДА СИ ПРИЗНАЕШ ЗА НЕЩО, КОЕТО В ТВОИТЕ ПРЕДСТАВИ Е ГРЕШНО И ВЪПРЕКИ ТОВА ГО ПРАВИШ. И МИ ИЗЛИЗАШ С НЯКАКВИ СИ ПРОСТОТИИ ЧЕ ТОВА СИ Е ТВОЯ ЖИВОТ. ПХАХАХАХАХХАХА ЖАЛЪК ЧЕРВЕЙ ТАКЪВ, САМОУБИЙ СЕ, СЕГА ВИЖДАШ ЛИ КОЛКО СИ ЗАБЛУДЕН И НЕИСТИНСКИ СПРЯМО САМИЯ СЕБЕ СИ? ПЪК СИ ТРЪГНАЛ НА ДРУГИТЕ ДА ДАВАИ ПОУКИ И АКЪЛ. НАИСТИНА СИ ЕДНО ЖАЛКО ДЕТЕ, ПРОВАЛЕН ИДЕАЛИСТ. СИГУРНО СЛЕД ВСЯКА ЧИКИЯ ТЕ ОБЗЕМА ЧУВСТВО НА ВИНА И ГРЯХ! ХАХАХАХАХАХАХ

ХАХАХАХХА колко се смях не е истина,! НЕ можете да живеете според собствените си идеали, а пък сте тръгнали да давате поучения на другите. Но в деиствителност само искате да подсилите самозаблудите си и малките си правилца според които живеете..... ОТВРАЩАВАТЕ МЕ!

Типичен пример как това какво е добро и позволено, се променя според това какво човека иска и колко го иска. Ясно е от стотици години, че мастурбацията си е християнски грях......
Но ти поне си призна, докато този комплексиран скокомърляк дефендър, нямаше дори доблестта да си каже открито. ХАХАХАХАХАХ!
Определено много се посмях, много добре се вързахте, а дефендърчо се издаде....
http://i3.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/009/217/1912-so-much-win.jpg

Не мисля,че е грях дори и според християнството,защото те не си ли са си помисляли поне веднъж:Щом Бог ни е дал тея полови органи,не трябва ли да ги използваме пълноценно? :D

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 23:45
какво съм се издал бе търалясник, казах ти че живота ми с греховете или не си е моя работа
в кви тъпи филми се опитваш да ме вкарваш.

ако имам да казвам нещо на някого, то на изповед ще си го кажа.
http://i252.photobucket.com/albums/hh33/Ruskie89/fc85535_oh_he_mad.jpg

Оооо я стига, ясно е на всички, че си премълча и се опита 1000 пъти да се измъкнеш, защото те е срам и не искаш да си признаеш. Затова предпочиташ да играеш играта на праведен и да говориш тук как е грях, а след половин час като те напъне и почваш неусетно да белиш салама..... :D

Хахахахха so much butt-hurt.....

defender
08-30-2012, 23:52
защото те е срам и не искаш да си признаеш. Затова предпочиташ да играеш играта на праведен и да говориш тук как е грях,

кога съм играл играта на праведен бе, кога някъде съм казвал, че съм праведен............

казах ти не ме вкарвай във филмите си и не ме занимавай с подозренията си ....................
тва кво подозираш и какво е истина са различни неща.

голям психолог се извъди бре..................... ае без самоволните ти съчинения

In_Nomine_Sathanas
08-30-2012, 23:56
кога съм играл играта на праведен бе, кога някъде съм казвал, че съм праведен............

Значи си признаваш, че се "заиграваш с едноокия" ? :D

Incadeptus
08-30-2012, 23:59

казах ти не ме вкарвай във филмите си и не ме занимавай с подозренията си ....................
тва кво подозираш и какво е истина са различни неща.

голям психолог се извъди бре..................... ае без самоволните ти съчинения

http://prikachi.com/images/315/5207315l.jpg

Хващаш се на въдицата приятел,въпрос на време е кога ще те издърпа,сграбчи и сготви,а после и унищожи :D

In_Nomine_Sathanas
08-31-2012, 00:00
http://prikachi.com/images/315/5207315l.jpg

Хващаш се на въдицата приятел,въпрос на време е кога ще те издърпа,сграбчи и сготви,а после и унищожи :D
ТИХО БЕ! :D

defender
08-31-2012, 00:01

умрял човек не може вече да бъде унищожен.

In_Nomine_Sathanas
08-31-2012, 00:10

http://1-media-cdn.foolz.us/ffuuka/board/sp/image/1339/64/1339647482439.gif
ХАХахХАХХАХАХАХ как е възможно да си толкова тъп?
Той имаше предвид че ти ми се ловиш на въдицата.....

Освен ако не намекваш че ти вече си мъртъв, но вярвам искаше да го кажеш за мен.

defender
08-31-2012, 00:13
кой може да разбере да разбере.
Namless например сигурно ми е разбрал метафората

In_Nomine_Sathanas
08-31-2012, 00:16

Оооо извинявай, ще разясниш ли на духовно нисшите своята велика метафора?

Incadeptus
08-31-2012, 00:20

Мъртвото ти тяло може да бъде унищожено нали така?

http://prikachi.com/images/348/5207348A.jpg

Тик-так тик-так тик-так

defender
08-31-2012, 00:21
Оооо извинявай, ще разясниш ли на духовно нисшите своята велика метафора?

тези духовно нисши хора (ти го каза), да си седнат на гъза и ако наистина имат интерес, да седната и да си четат.
аз съм обикновен християнин, нямам дълг да проповядвам нито духовно помазване за да поемам отговорност за други - тва не е за всеки работа.

Incadeptus
08-31-2012, 00:21

За душата ли говориш?

In_Nomine_Sathanas
08-31-2012, 00:24
Мъртвото ти тяло може да бъде унищожено нали така?

Според мен си е помислил че си му казал че аз ще съм мъртъв, и той понеже ме възприема за духовно мъртъв, я изръси тази простотия и после я прикри с някаква си метафора. Няма да му е за пръв път да бърка и да не чете кой какво пише и за кого. Но може и да бъркам.... в такъв случай чакам обяснение на това което написа или по точно - за кой го написа.

In_Nomine_Sathanas
08-31-2012, 00:27
тези духовно нисши хора (ти го каза), да си седнат на гъза и ако наистина имат интерес, да седната и да си четат.
аз съм обикновен християнин, нямам дълг да проповядвам нито духовно помазване за да поемам отговорност за други - тва не е за всеки работа.

Добре бе, остави какво е значението на метафората, аз те питам за кой я каза - за мен или за себе си. Кой имаше предвид с това изречение "умрял човек не може вече да бъде унищожен." ?

Incadeptus
08-31-2012, 00:28
Аз мисля,че метафората е такава:След като човек е мъртъв тук,душата му се освобождава,а тя не може дабъде унищожена,но той под унищожено разбира все едно да го убия за втори път,което далече не е така.Не знам и аз.Прекалено,прекалено съм нисш и затова ще спра да разсъждавам над духовните бисери.

defender
08-31-2012, 00:31
за себе си

Incadeptus
08-31-2012, 00:35
Хммммм (party) теорията ми е била вярна :D Айде подхранете спора,че ми е скучно моля ви се

In_Nomine_Sathanas
08-31-2012, 00:35
за себе си

Well played, измъкна се....

Сега ще обясниш ли какъв беше смисъла на метафората? Защото иначе няма как да не си помисля, че си я казал за мен, не за теб. А това ще значи че си се объркал, което пък ще ДОКАЖЕ че си малоумен.

Incadeptus
08-31-2012, 00:37

:lol:

ХАЙДЕ ДА ПОДХРАНИМ СПОРАААААААААААААААААА

defender
08-31-2012, 00:37
от какво да съм се измъквал,

абе ти си бил егати филмара..................

Incadeptus
08-31-2012, 00:38
а такаааааааааааааааааааааа тътъдъдъъъъъъъъъъм тънтънтънтъъъъъъъъъъън :D

In_Nomine_Sathanas
08-31-2012, 00:43
Сега ще обясниш ли какъв беше смисъла на метафората? Защото иначе няма как да не си помисля, че си я казал за мен, не за теб. А това ще значи че си се объркал, което пък ще ДОКАЖЕ че си малоумен.

?

Incadeptus
08-31-2012, 00:55

http://prikachi.com/images/365/5207365m.jpg

Ако си умен можеш да го затапиш ;)

npp
08-31-2012, 11:19

истината е че в старозаветните времена дявола е имал власт на небето, с която е можел да се явява като Господ Бог и дори да участва в явлението "Йехова" представяйки се за самият истински Господ Бог, и понеже немалко/доста от израелтяните са се отнасяли неправедно в вярата, и затова сатаната получил/имал власт да им даде всякакви несъвършени/лоши постановления, такива като: "зъб за зъб, око за око", "за разводно писмо по всякаква причина", "за убиване с камъни", "за убиване с нож", "за проклинане", и т.н., обаче дори и тогава изпълнението на такива заповеди е било против Волята на истинският Господ Бог, или както самият Господ Исус Христос е казал:

"Поради вашето коравосърдечие ви е написал тая заповед;" Марк 10: 5

много от тях са бързали да уредят собствените си животи, и не са били верни на истинският Господ Бог, ето как Моисей е бил притискан от тях и не е имал друг избор, понеже дори и самият истински Господ Бог не е успял да предотврати въвеждането на несъвършени(-те)/лоши(-те) заповеди от страна на дявола, и е трябвало да допусне това:

"След това цялото общество израилтяни тръгнаха от пустинята Син, като бяха пътуванията им според Господната заповед; и разположиха стан в Рафидим, гдето нямаше вода да пият людете. Затова людете се караха с Моисея и рекоха: Дай ни вода да пием. А Моисей им рече: Защо се карате с мене? защо изпитвате Господа? Но людете ожадняха там за вода; и людете роптаеха против Моисея, като думаха: Защо ни изведе из Египет да умориш с жажда и нас, и чадата ни, и добитъка ни? Тогава Моисей извика към Господа казвайки: какво да правя с тия люде? още малко и ще ме убият с камъни." Изход 17: 1-4

обаче с жертвата на Исус на кръста всичката вътрешна власт на дявола му била отнета напълно и веднъж завинаги

"Сега е съдба на този свят; сега князът на този свят ще бъде изхвърлен вън. И когато бъда Аз издигнат от земята, ще привлека всички при Себе Си." Йоан 12: 31-32,

"А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу(т.е. властта на всички несъвършени/лоши заповеди от старият завет бе веднъж завинаги разрушена), земята се разтресе(т.е. духовните сили се разклатиха), скалите се разпукаха(т.е. всичката вътрешна власт на дявола му бе отнета безвъзвратно), гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени, (които, като излязоха от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град, и се явиха на мнозина). А стотникът и ония, които заедно с него пазеха Исуса, като видяха земетресението и всичко що стана, уплашиха се твърде много, и думаха: Наистина тоя беше Син на Бога. Там бяха още и гледаха отдалеч много жени, които бяха следвали Исуса от Галилея, и Му служеха; между които бяха Мария Магдалина, и Мария майка на Якова и на Иосия, и майката на Заведеевите синове." Матей 27: 50-56

както се вижда (и) от последният библейски цитират, през старозаветните времена дявола е имал толкова голяма власт че дори е държал телата на много от светиите в гробовете и те не са могли да възкръснат, в онези времена той е властвал един вид наравно с самият истински Господ Бог и то представяйки се за самият Него, с онази си власт той е могъл да поразява много сериозно дори и най-праведните люде, както е и в случайт с Йов

"А един ден, като дойдоха Божиите синове да се представят пред Господа, между тях дойде и Сатана. И Господ рече на Сатана: От где идеш? А Сатана в отговор на Господа рече: От обикаляне земята и от ходене насам натам по нея. После Господ рече на Сатана: Обърнал ли си внимание на слугата Ми Иов, че няма подобен нему на земята, човек непорочен и правдив, който се бои от Бога и се отдалечава от злото? А Сатана в отговор на Господа рече: Дали без причина се бои Иов от Бога? Не си ли обградил от всякъде него и дома му и всичко що има? Благословил си делата на ръцете му, и имота му се е умножил на земята. Но сега простри ръка и допри се до всичко що има, и той ще Те похули в лице. И Господ рече на Сатана: Ето, в твоята ръка е всичко, що има той; само на него да не туриш ръка." Йов 1: 6-12,

(продължава в следващия reply)

npp
08-31-2012, 11:19
"И пак един ден, като дойдоха Божиите синове, за да се представят пред Господа, между тях дойде и Сатана да се представи пред Господа. И Господ рече на Сатана: От где идеш? А Сатана в отговор на Господа рече: От обикаляне земята и от ходене насам-натам по нея. После Господ рече на Сатана: Обърнал ли си внимание на слугата Ми Иов, че няма подобен нему на земята, човек непорочен и правдив, който се бои от Бога и се отдалечава от злото. И още държи правдивостта си, при все че ти Ме подбуди против него да го погубя без причина. А Сатана в отговор на Господа рече: Кожа за кожа, да! все що има човек ще го даде за живота си. Но простри ръката Си сега та се допри до костите му и до месата му, и той ще Те похули в лице. И Господ рече на Сатана: Ето, той е в ръката ти; само живота му опази." Йов 2: 1-6

ето как дявола е имал власт да порази два пъти най-праведният човек на земята от онова време и то без истинският Господ Бог да опази Йов напълно, негативният бог съдия му е позволявал, защото истинският Господ Бог още не е имал Новозаветната Власт, докато дявола е имал власт да унищожава човеците дори заради най-безобидни неща като например сексуално самозадоволяване

"Ако някой вземе жена и, след като влезе при нея, я намрази, и я наклевети в срамотни работи, и навлече на нея лошо име, като рече: Взех тая жена, и като се приближих при нея, не я намерих девица, тогава бащата и майката на момата да вземат и занесат белезите от девството на момата при градските старейшини в портата; и бащата да рече на старейшините: Дадох дъщеря си на тоя човек за жена; но той я мрази, и, ето, момата наклеветил я е в срамотни работи, като е казал: Не намерих дъщеря ти девица; но ето белезите от девството на дъщеря ми. И да разгънат дрехата пред градските старейшини. Тогава старейшините на оня град да вземат човека да го накажат, като го глобят сто сребърни сикли; той да ги даде на бащата на момата, защото е навлякъл лошо име на Израилска девица. И тя да му бъде жена; не бива да я напуска през целия си живот. Но ако е истинно това нещо, че не се е намерило девство у момата, тогава да изведат момата и да я поставят пред вратата на бащиния й дом, и мъжете от града й да я убият с камъни, та да умре; защото е сторила безчестие в Израиля, като е блудствувала в бащиния си дом. Така да отмахнеш злото изсред себе си." Второзаконие 22: 13-21

а ето как Исус е опровергал тази заповед като е показвал милост към сексуалните хора:

"И книжниците и фарисеите доведоха [при Него] една жена уловена в прелюбодейство и, като я поставиха насред, казаха Му: Учителю, тази жена биде уловена в самото дело на прелюбодейство. А Моисей ни е заповядал в закона да убиваме такива с камъни; Ти, прочее, що казваш за нея? И това казаха да Го изпитват, за да имат за какво да Го обвиняват. А Исус се наведе на долу и пишеше с пръст на земята(сиреч, за да им припомни че истинският Господ Бог е написал само Десет Заповеди, които в същност са единствените заповеди на Завета - виж: Изход 34:28, Второзаконие 4:13, Второзаконие 9:9-11, Второзаконие 10:8 ). Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е безгрешен нека пръв хвърли камък на нея(сиреч, който не е нарушил и не иска да наруши написаните с Божият Пръст заповеди на Завета, от които едната е "не убивай."). И пак се наведе на долу, и пишеше с пръст на земята(сиреч, и продължи да им напомня за единствените десет заповеди на завета написани лично от самият истински Господ Бог). А те, като чуха това(т.е. а те като разбраха за какво им намеква) разотидоха се един по един, като почнаха от по-старите и следваха до последните; и Исус остана сам, и жената, гдето си беше, насред. И когато се изправи, Исус й рече: Жено, къде са тези, [които те обвиняваха]? Никой ли не те осъди? И тя отговори: Никой Господи. Исус рече: Нито Аз те осъждам; иди си, отсега не съгрешавай вече." Йоан 8: 3-11,

"И един от фарисеите Го покани да яде с него; и Той влезе във фарисеевата къща и седна на трапезата. И, ето, една жена от града, която беше грешница, като разбра, че седи на трапезата във фарисеевата къща, донесе алабастрен съд с миро. И като застана отзад при нозете Му и плачеше, почна да облива нозете Му със сълзи и да ги изтрива с косата си, целуваше нозете Му, и мажеше ги с мирото. А като видя това фарисеят, който Го бе поканил, думаше в себе си, казвайки: Тоя ако беше пророк, щеше да знае коя и каква е жената, която се допира до Него, че е грешница. А Исус в отговор му рече: Симоне, имам нещо да ти кажа. А той рече: Учителю, кажи. Някой си заемодавец имаше двама длъжника; единият дължеше петстотин динари, а другият петдесет. И понеже нямаха с какво да му платят, той прости и на двамата. И тъй, кой от тях ще го обикне повече? В отговор Симон рече: Мисля, че оня, комуто е простил повечето. А той му рече: Право си отсъдил. И като се обърна към жената, рече на Симона: Видиш ли тая жена? Влязох в къщата ти, и ти вода за нозете Ми не даде; а тя със сълзи обля нозете Ми, и с косата си ги изтри. Ти целувка ми не даде; а тя, откак съм влязъл не е престанала да целува нозете Ми. Ти с масло не помаза главата Ми; а тя с миро помаза нозете Ми. Затова ти казвам: Прощават й се многото грехове; (защото тя обикна много); а комуто малко се прощава той малко обича. И рече й: Прощават ти се греховете. И тия, които седяха с Него на трапезата, почнаха да казват помежду си: Кой е тоя, Който и греховете прощава? И рече на жената: Твоята вяра(т.е. твоята вярност към доброто/твоята любов към човеците) те спаси; иди си с мир." Лука 7: 36-50

истинският Господ Бог е дал само десет заповеди написани лично от самият Него, които да бъдат заповедите на Завета, така щото единствено двете плочи с Десетте Заповеди да бъдат поставени в ковчега на Завета, което да бъде белег пред всички вярващи за това че нито една от тези Десет Заповеди не бива да бъде нарушавана во веки, докато изпълнението на несъвършените/лошите заповеди, които посочихме по-горе, нарушават Десетте Заповеди, например дори и жените, които удовлетворяват мъжете сексуално не правят нищо лошо с това, но дори вършат нещо добро по този начин, понеже обичат мъжете, макар и по сексуален начин, докато в същото време колко много от останалите жени не биха удовлетворили сексуалните желания/нужди на който и да е мъж?!

defender
08-31-2012, 12:15
например дори и жените, които удовлетворяват мъжете сексуално не правят нищо лошо с това, но дори вършат нещо добро по този начин, понеже обичат мъжете, макар и по сексуален начин, докато в същото време колко много от останалите жени не биха удовлетворили сексуалните желания/нужди на който и да е мъж?!
да, но това "удовлетворяване" трябва да е в рамките на брака.

Incadeptus
08-31-2012, 12:20
истината е че в старозаветните времена дявола е имал власт на небето, с която е можел да се явява като Господ Бог и дори да участва в явлението "Йехова" представяйки се за самият истински Господ Бог, и понеже немалко/доста от израелтяните са се отнасяли неправедно в вярата, и затова сатаната получил/имал власт да им даде всякакви несъвършени/лоши постановления, такива като: "зъб за зъб, око за око", "за разводно писмо по всякаква причина", "за убиване с камъни", "за убиване с нож", "за проклинане", и т.н., обаче дори и тогава изпълнението на такива заповеди е било против Волята на истинският Господ Бог, или както самият Господ Исус Христос е казал:

"Поради вашето коравосърдечие ви е написал тая заповед;" Марк 10: 5

много от тях са бързали да уредят собствените си животи, и не са били верни на истинският Господ Бог, ето как Моисей е бил притискан от тях и не е имал друг избор, понеже дори и самият истински Господ Бог не е успял да предотврати въвеждането на несъвършени(-те)/лоши(-те) заповеди от страна на дявола, и е трябвало да допусне това:

"След това цялото общество израилтяни тръгнаха от пустинята Син, като бяха пътуванията им според Господната заповед; и разположиха стан в Рафидим, гдето нямаше вода да пият людете. Затова людете се караха с Моисея и рекоха: Дай ни вода да пием. А Моисей им рече: Защо се карате с мене? защо изпитвате Господа? Но людете ожадняха там за вода; и людете роптаеха против Моисея, като думаха: Защо ни изведе из Египет да умориш с жажда и нас, и чадата ни, и добитъка ни? Тогава Моисей извика към Господа казвайки: какво да правя с тия люде? още малко и ще ме убият с камъни." Изход 17: 1-4

обаче с жертвата на Исус на кръста всичката вътрешна власт на дявола му била отнета напълно и веднъж завинаги

"Сега е съдба на този свят; сега князът на този свят ще бъде изхвърлен вън. И когато бъда Аз издигнат от земята, ще привлека всички при Себе Си." Йоан 12: 31-32,

"А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу(т.е. властта на всички несъвършени/лоши заповеди от старият завет бе веднъж завинаги разрушена), земята се разтресе(т.е. духовните сили се разклатиха), скалите се разпукаха(т.е. всичката вътрешна власт на дявола му бе отнета безвъзвратно), гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени, (които, като излязоха от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град, и се явиха на мнозина). А стотникът и ония, които заедно с него пазеха Исуса, като видяха земетресението и всичко що стана, уплашиха се твърде много, и думаха: Наистина тоя беше Син на Бога. Там бяха още и гледаха отдалеч много жени, които бяха следвали Исуса от Галилея, и Му служеха; между които бяха Мария Магдалина, и Мария майка на Якова и на Иосия, и майката на Заведеевите синове." Матей 27: 50-56

както се вижда (и) от последният библейски цитират, през старозаветните времена дявола е имал толкова голяма власт че дори е държал телата на много от светиите в гробовете и те не са могли да възкръснат, в онези времена той е властвал един вид наравно с самият истински Господ Бог и то представяйки се за самият Него, с онази си власт той е могъл да поразява много сериозно дори и най-праведните люде, както е и в случайт с Йов

"А един ден, като дойдоха Божиите синове да се представят пред Господа, между тях дойде и Сатана. И Господ рече на Сатана: От где идеш? А Сатана в отговор на Господа рече: От обикаляне земята и от ходене насам натам по нея. После Господ рече на Сатана: Обърнал ли си внимание на слугата Ми Иов, че няма подобен нему на земята, човек непорочен и правдив, който се бои от Бога и се отдалечава от злото? А Сатана в отговор на Господа рече: Дали без причина се бои Иов от Бога? Не си ли обградил от всякъде него и дома му и всичко що има? Благословил си делата на ръцете му, и имота му се е умножил на земята. Но сега простри ръка и допри се до всичко що има, и той ще Те похули в лице. И Господ рече на Сатана: Ето, в твоята ръка е всичко, що има той; само на него да не туриш ръка." Йов 1: 6-12,

(продължава в следващия reply)

Аш назг гимбатул,тва сега ли си го измисля или кой по дяволите го е измисли?Дявола имал власт на набето,ц-ц-ц,какви ли не дивотии чета.То и аз мога да си измисля приказка за Средната земя,тва значи ли,че е по-малко истинна от това,което ТИ току що написа?

Incadeptus
08-31-2012, 12:23
И можеш да тълкуваш библията, така ли, абе освен че си по-глупава си и нагла, а картинката е правена от идиот, дето нито от религия нито от наука има идея.

Точно хората, които нищо не знаят, говорят такива работи - дечица, гледали дискавъри и прочели нещо в нета, без познания(не информация, ами знания) по религиозни и научни теми, се правят на голямата работа, на по-умни от всички останали и си мислят, че имат авторитета да правят такива изказвания. Дори тия, дето професионално се интересуват от науката(независимо атеисти или не) биха се изсмели на такива жалки подражатели.
Не съм забелязал аз или някой друг вярващ тука да казва, че атеистите са просто малоумници дето не схващат религията и всякакви такива глупости. Трябва да знаеш, че нищо не знаеш, нито от науката нито от религията.

Е тука сбърка мой човек.ТЯ НЕ Е ГЛУПАВА И САМО ГЛУПАК ЩЕ КАЖЕ ТОВА ЗА НЕЯ.

In_Nomine_Sathanas
08-31-2012, 12:41
Шшш я оставете npp на мира. Npp е пич, защото е истински във вярата и намернията си. И за разлика от другите смешковци тук наричащи се християни, той поне дава конкртетни цитати от Библията и ги тълкува. Сериозно ли някой би си помислил, че човек който си прави труда да пише такива километрични цитати и тълкувания, не си разбира от религията и не знае какъв е и защо го прави? Пък и по какво се различават (липсващите) тълкуванията на дефендър и неймлес, който са в "правилния християнски дух, с тези на npp? За мен няма разлика, но npp не му пука дали ще го нарекат луд, докато другите все пак имат някакви обществено приети норми и не публикуват такива тълкувания. А човек които го е страх да си помисли или да напише истината, никога няма да стигне до нея (без да намеквам, че това което npp пише е истина, естествено).

defender
08-31-2012, 13:04
истината е че в старозаветните времена дявола е имал власт на небето, с която е можел да се явява като Господ Бог и дори да участва в явлението "Йехова" представяйки се за самият истински Господ Бог, и понеже немалко/доста от израелтяните са се отнасяли неправедно в вярата, и затова сатаната получил/имал власт да им даде всякакви несъвършени/лоши постановления, такива като: "зъб за зъб, око за око", "за разводно писмо по всякаква причина", "за убиване с камъни", "за убиване с нож", "за проклинане", и т.н.,

значи ти казваш, че стария завет е написан от дявола ли........................ сектаааааааа.

ами тва е, за сега.

npp
08-31-2012, 13:09
да, но това "удовлетворяване" трябва да е в рамките на брака.

и хората с брачен съюз, и хората без брачен съюз са (все) човеци, както едните имат нужда от спасение, така и другите, никой не е по-горен от ближния, дори и най-висшият Божий Ангел (който по слава и сила бил подобен на самият Бог) казал: "Недей; аз съм съслужител на тебе и на братята ти", когато Св. Йоан бързал да му се поклони (примерно, мислейки че трябва да се отдава поклонение на всеки по-висшестоящ от Божието Царство), който е успял да си уреди добър брак е добре дошло за него, който не е успял, пак е приет, Бог не гледа на лице, Той не дели човеците на сключили брак и несключили брак, ето колко животни, които Бог е създал, нито се женят, нито се развеждат, но пак Той ги храни и облича така както дори и Соломон не се е обличал в всичката си слава, така щото нито едно от тях не остава лишено от полов партньор, а колко по-скъпи са човеците от животните?!, брака е по-скоро човешка институция създадена най-вече под натискът на човешката религия, понеже никак не е лошо човек да се жени, но и никак не е лошо и ако не се (о-)жени, понеже едните имат дар да се въздържат от женене, докато на други дара им е да не се въздържат(1 Коринтяни 7:7), какво различава едните от другите?!, имало е женени, които са били по-лоши от други (които са (били)) неженени, а е имало и неженени, които са били по-лоши от други (които са (били)) женени, едни се обичат без да се женят, други се обичат женени, имало е неженени двойки с не по-малка любов от на онези, които са били женени, нима само някакъв ритуал наричан "брак" трябва да бъда бъде причина един или друг да бъдат съдени за грях?!, това е все едно като да осъдиш сиромасите да отидат в вечен пъкъл само защото не са платили един милион в брой, защо човек (да) трябва да бъде съден ако не причинява зло с своята консумация?!, например какво лошо прави онзи, който не е женен, но се наслаждава на женската красота без да причинява зло на когото и да е от човеците?!

"Заради ядене недей съсипва Божията работа. Всичко наистина е чисто; но е зло за човека, който с яденето си причинява съблазън." Римляни 14: 20

но разбира се (че) докато на света има опасности, човек е добре да се пази от тях, такива като опасност от: изнасилване, поробване, болести предавани по полов път, нежелана бременност, и т.н., Господ не е робовладелец, нито диктатор, нито фанатик, нито безумец, при Него всичко е смислено, и няма нищо прекомерно

"Затова не бивайте несмислени, но проумявайте, що е Господната воля." Ефесяни 5: 17

нима само богатите имат нужда то храна и облекло, а сиромасите не?!

defender
08-31-2012, 13:17
и хората с брачен съюз, и хората без брачен съюз са (все) човеци, както едните имат нужда от спасение, така и другите, никой не е по-горен от ближния, дори и най-висшият Божий Ангел (който по слава и сила бил подобен на самият Бог) казал: "Недей; аз съм съслужител на тебе и на братята ти", когато Св. Йоан бързал да му се поклони (примерно, мислейки че трябва да се отдава поклонение на всеки по-висшестоящ от Божието Царство), който е успял да си уреди добър брак е добре дошло за него, който не е успял, пак е приет, Бог не гледа на лице, Той не дели човеците на сключили брак и несключили брак,
аз ти говорех за секса в брака и извън брака, а не за това дали да си женен или неженен.

ето колко животни, които Бог е създал, нито се женят, нито се развеждат, но пак Той ги храни и облича така както дори и Соломон не се е обличал в всичката си слава, така щото нито едно от тях не остава лишено от полов партньор, а колко по-скъпи са човеците от животните?!,
закона е даден на хората не на животните

едни се обичат без да се женят, други се обичат женени, имало е неженени двойки с не по-малка любов от на онези, които са били женени, нима само някакъв ритуал наричан "брак" трябва да бъда бъде причина един или друг да бъдат съдени за грях?!, това е все едно като да осъдиш сиромасите да отидат в вечен пъкъл само защото не са платили един милион в брой, защо човек (да) трябва да бъде съден ако не причинява зло с своята консумация?!, например какво лошо прави онзи, който не е женен, но се наслаждава на женската красота без да причинява зло на когото и да е от човеците?!
порочната човешка любов и любовта която Бог изисква от нас са две различни неща

Incadeptus
08-31-2012, 13:18
Е да то и аз нямам лоши чувства към npp щото виждам че е МНОГО умен човек и наистина си вярва и си защитава при това релегията. ;)

npp
08-31-2012, 13:18
Аш назг гимбатул,тва сега ли си го измисля или кой по дяволите го е измисли?Дявола имал власт на набето,ц-ц-ц,какви ли не дивотии чета.То и аз мога да си измисля приказка за Средната земя,тва значи ли,че е по-малко истинна от това,което ТИ току що написа?

Словото, което съм засвидетелствувал го има написано и в Библията, както и е видимо от цитатите в двата поредни post-а по-горе, ние не свидетелствуваме Словото от себе си, но само според както истинският Господ Бог ни дава да Го свидетелствуваме

пп. защо ли за миг ми заприлича на докторчето само че под друг акаунт?!

npp
08-31-2012, 13:21
аз ти говорех за секса в брака и извън брака, а не за това дали да си женен или неженен.

какво значение има?!, какво различава секса преди извършване на ритуала наричан "брак", и секса след извършване на брачния ритуал?!, нима хората имат нужда от храна и се хранят само след като са извършили някакъв ритуал, но не и преди това?!

Incadeptus
08-31-2012, 13:22
Словото, което съм засвидетелствувал го има написано и в Библията, както и е видимо от цитатите в двата поредни post-а по-горе, ние не свидетелствуваме Словото от себе си, но само според както истинският Господ Бог ни дава да Го свидетелствуваме

пп. защо ли за миг ми заприлича на докторчето само че под друг акаунт?!

Кой?Докторчето?Е съжалявам аз съм Радослав Моллов или Incadeptus ме наричай ти,на 13 години.Сега ми обясни кой е доктора?

defender
08-31-2012, 13:26
какво значение има?!, какво различава секса преди извършване на ритуала наричан "брак", и секса след извършване на брачния ритуал?!, нима хората имат нужда от храна и се хранят само след като са извършили някакъв ритуал, но не и преди това?!

брака е тайнство, което се изисква от Библията .................... а ти се опитваш да вкарваш някакви твой си прищевки, както ти отърва така си свидетелстваш.

такава заповед за храната няма, но за брака и секса има.......... храната, брака и секса са различни неща, не могат да се съпоставят.

Incadeptus
08-31-2012, 13:28

ееееееее най-сетне съм съгласен с теб

Incadeptus
08-31-2012, 13:28

?

In_Nomine_Sathanas
08-31-2012, 14:03
Сега ми обясни кой е доктора?
Преди да ме баннат, профила ми беше Doctor_Satan и оттам ми викат така. Всъщност бана вече трябва да ми е изтекъл.....

Incadeptus
08-31-2012, 14:05
Преди да ме баннат, профила ми беше Doctor_Satan и оттам ми викат така. Всъщност бана вече трябва да ми е изтекъл.....

mmmmmmmmmmhmmmmmmm

npp
08-31-2012, 14:06
брака е тайнство, което се изисква от Библията .................... а ти се опитваш да вкарваш някакви твой си прищевки, както ти отърва така си свидетелстваш.

и къде видя някъде в Библията някой да говори така за жененето като теб?!, къде в Писанието жененето е представяно за нещо (чак) толкова голямо колкото ти и съвременната човешка(666) религия представяте?!, (след като) там думата/понятието "брак" (дори) въобще не фигурира, не е нужно да се сключва брак за да е ясно че не е редно да се причинява зло в сексуално отношение, например, за всекиго е разбираемо че не е добре ако някой лиши другиго от неговия полов партньор, или че не е редно да се причинява зло на другиго, както по всеки един начин, така и сексулно, например, ако на някоя жена би и било приятно някой мъж да прави любов с нея по-грубо, на друга същото може да не и се харес(в)а, като дори има разлика между грубо (отношение) и грубо (отношение), всеки може да се окаже различен в много отношения, Бог е направил човеците да бъдат различни, има различни хора, има си хора за всичко, има и по-благородни, но има и по-природни, някои се женят, други правят любов/секс без да сключват брачен съюз/договор, но пак са верни на любовта/Божието Творение

"Но, о човече, ти кой си, що отговаряш против Бога? Направеното нещо ще рече ли на онзи, който го е направил: Защо си ме така направил? Или грънчарят няма власт над глината, с част от същата буца да направи съд за почит(т.е. Светии/Духовни Служители), а с друга част - съд за непочтена употреба(т.е. обикновени Потребители)? А какво ще кажем, ако Бог, при все, че е искал да покаже гнева Си и да изяви силата Си, пак е търпял с голямо дълготърпение съдовете, предмети на гнева Си, приготвени за погибел(т.е. за всеочищение), и е търпял, за да изяви богатството на Славата Си, над съдовете, предмети на милостта Си, които е приготвил отнапред за слава(т.е. за служители на всеспасението) - над нас, които призова, не само измежду юдеите(т.е. не само измежду вярващите), но и измежду езичниците(т.е. но и измежду невярващите)? както и в Осия казва: - "Ще нарека мои люде ония, които не бяха мои люде, И тая възлюбена, която не беше възлюбена"; И на същото място, гдето им се казва: "Не сте мои люде, Там ще се нарекат чада на живия Бог". А Исаия вика за Израиля: - "Ако и да е числото на израилтяните като морски пясък, Само остатък от тях ще се спаси(т.е. само остатък от тях ще бъдат избрани за истински духовни служители); Защото Господ ще изпълни на земята казаното [по правда] от Него", Като го извърши и свърши скоро. И както Исаия е казал в по-предишно място: "Ако Господ на Силите не би ни оставил потомство, Като Содом бихме останали и на Гомор бихме се оприличили(т.е. бихме деградили и затънали най-дълбоко в грях)". И тъй, какво да кажем? Това, че езичниците, които не търсеха правда, получиха правда, и то правда, която е чрез вярване(т.е. по/чрез естеството от Божията вярност към всички човеци); а Израил, който търсеше закон за придобиване правда, не стигна до такъв закон. Защо? затова, че не го търси чрез вярване(т.е. защото не са верни на съвършената любов към човеците), а някак си чрез дела(т.е. но следват (делата на) духовността). Те се спънаха о камъка, о който хората(т.е. в който неправедните вярващи) се спъват; както е писано: - "Ето, полагам в Сион(т.е. в вярата) камък, о който да се спъват, и канара, в която да се съблазняват; И който вярва в Него(т.е. но който е верен Нему) не ще се посрами"." Римляни 9: 20-33

Doctor_Satan
08-31-2012, 14:14

такава заповед за храната няма, но за брака и секса има.......... храната, брака и секса са различни неща, не могат да се съпоставят.
Пфффф бракът е институция, и е измислен и усъвършенстван именно с цел движене на държавата и подпомагане на племето, селото, града, а в последствие и държавата. Така че възприемането му като "божие е тайнство" е било въпрос на време. Също както неудобните са били наричани вещици, другите държави - грешници, изчадия на ада и т.н.... "божиите тайнства" се изменят според условията. Иначе обективно погледнато самият брак си е пълна простотия.

(Смешен си ей, чекиджия мръсен :D, Хахаххах с това ще те бъзикам до края на живота ти. Смешни са опитите ти да защитиш глупости измислени от тесногръди хора. Интересно как християните са за това хората да бъдат плодовити и да се множат, а пък отричат предбрачният секс и му придават някакви точно "определени от бога" граници..... Жалка работа, измислена от сексуално въздържали се свещенници....

Отсега нататък мисля да пиша от този профил....

npp
08-31-2012, 14:17

ти дори не можа да разбереш че библейските думи "храна" и "ядене" имат значението на консумация в най-общ смисъл, всяко нещо, което прави живота на човека по-наситен/пълен е някаква консумация, дори и брачните консултанти използват понятието "консумация на брака", като даже и самият Господ нарича Вярата "ядене на Неговата плът, и пиене на Неговата кръв" сиреч консумация

"Затова Исус им рече: Истина, истина ви казвам, ако не ядете плътта на Човешкия Син, и не пиете кръвта Му, нямате живот в себе си(т.е. няма да наследите Божието Царство)." Йоан 6: 53

всичко е (някакъв вид) консумация, дори и самата съвършена Божия любов

defender
08-31-2012, 14:28
"Затова Исус им рече: Истина, истина ви казвам, ако не ядете плътта на Човешкия Син, и не пиете кръвта Му, нямате живот в себе си(т.е. няма да наследите Божието Царство)." Йоан 6: 53

всичко е (някакъв вид) консумация, дори и самата съвършена Божия любов

в този цитат Христос говори за тайнството Причастие, аз не знам изобщо за какво ми го даваш като пример.

Incadeptus
08-31-2012, 14:31
http://www.youtube.com/watch?v=QqVV2u_1ADA ГЛЕДАЙТЕ БЕ ЕЙ!ПРОЗРЕТЕ ИСТИНАТА! :D

npp
08-31-2012, 14:41
в този цитат Христос говори за тайнството Причастие, аз не знам изобщо за какво ми го даваш като пример.

"И тъй, в отговор на Исуса казаха: Не знаем. Исус им рече: Нито Аз ви казвам с каква власт правя това." Марк 11: 33

npp
08-31-2012, 14:44

това с астралната проекция е много опасно, там има цяло царство на дявола пълно с сумати дебнещи по трансцендентален път сатанински духовници, по-добре не се занимавай с тези неща

Incadeptus
08-31-2012, 14:53
това с астралната проекция е много опасно, там има цяло царство на дявола пълно с сумати дебнещи по трансцендентален път сатанински духовници, по-добре не се занимавай с тези неща

Ц-ц-ц явно нищо не си разбрал.Има хиляди измерения,хиляди свята а ти продължаваш да ми говориш че това е свързано с дявола-ОТКАЗВАМ СЕ.Вярвайте в каквото искате,рано или късно сами ще го разберете.

Rebirthing
08-31-2012, 21:56
Пфффф бракът е институция, и е измислен и усъвършенстван именно с цел движене на държавата и подпомагане на племето, селото, града, а в последствие и държавата.

А сексът едва след брака е с цел да се знае чие е бебето :D.

Много ми е интересно, защо смяташ, че човек трябва да се занимава с астрални проекции ? По какъв начин биха помогнали на някого ?

Doctor_Satan
08-31-2012, 22:08

:D

Incadeptus
08-31-2012, 22:13

Много ми е интересно, защо смяташ, че човек трябва да се занимава с астрални проекции ? По какъв начин биха помогнали на някого ?

Наистина ли ми задаваш този въпрос?Защото така ще открият отговорите на всичките си въпроси.То това е целта на стралната проекция,а не да се шматкаш в астралния свят.

Nam3less3
08-31-2012, 22:15
И какви са тия въпроси на които не знаем отговорите и ще ги открием там?

Doctor_Satan
08-31-2012, 22:46

Хеееей, я млъквай. Най-добрите ми идеи, реализации и обобщения за света дойдоха именно от такива състояния. Ако не ме разбираш, запали една козина и ще го усетиш :D . Например днес си дадох обяснение защо мързела е подсъзнателна мъдрост :D Само се замисли какъв баланс цари навсякъде сред природата. Всяко животно, всеки предмет, целият шитак навсякъде си има точно определена функция и място което заема в цялата шибана система. Системата се променя, но в крайна сметка остава същата - шибана, но в перфектен баланс. Сега приложи тази система и в човешкият живот. Ако ние сме творения на природата, то всичко свързано с нас - живот, мисли, характер,дали си чекиджия като дефендър :D - всичко това в крайна сметка се изравнява и балансира. Чрез проява на воля и промяна в системата - било то чрез каквото и да е било дело - "добро" или "лошо", без значение дали е върху околните или самите нас - ние внасяме промяна в системата и разстройваме баланса - не само баланса в природата, но и в самите нас. И тъй като аз съм мързеливо копеле и търся и си измислям всякакви простотии за да се оправдая, то винаги съм бил на принципа - "Не прави нищо, защото може да стане по-добре, но но по-вероятно е да се прецака." Но това си е доста легитимна теория и житейска философия - ако всичко се балансира и трябва да бъде балансирано - то делата, без значение дали са "добри" или "лоши", щом са извън нашите заложени от природата принципи и функции, внасят нестабилност в системата. И оттам правенето на каквото и да е било извън оцеляването е малоумно....
Хъхъхъхъх.....
Yo muthafuckas thats some quantum shit right there.... :D

Incadeptus
08-31-2012, 23:12
^Балансът е нещо,което няма как да се наруши и ще го бъзикаш много нали(defender)? :D

Ами Господ съществува ли?Как си се появил ти?Каква е целта на съществуването ти?

Ти май трябва наистина да отидеш в четвърто измерение :D

Doctor_Satan
08-31-2012, 23:24
^Балансът е нещо,което няма как да се наруши и ще го бъзикаш много нали(defender)? :D

Сериозно ли си мислиш, че човека е еволюирал за да населява почти всяка точка от Земната повърхност, да наброява 7 милиарда, да избива животни и замърсява природата и т.н. Ние сме нарушили баланса в момента в който сме развили разум и сме усъвършенствали технологиите. Ясно - отхвърлям цялата човешка цивилизация с този пост, но това не значи че не е така. :D

Но пък ако отхвърлим цялата човешка цивилизация, трябва да изхвърлим и компютрите и всичко останало и ПОРНОТО, така че жалко за дефендър :D

Incadeptus
08-31-2012, 23:45
Сериозно ли си мислиш, че човека е еволюирал за да населява почти всяка точка от Земната повърхност, да наброява 7 милиарда, да избива животни и замърсява природата и т.н. Ние сме нарушили баланса в момента в който сме развили разум и сме усъвършенствали технологиите. Ясно - отхвърлям цялата човешка цивилизация с този пост, но това не значи че не е така. :D

Но пък ако отхвърлим цялата човешка цивилизация, трябва да изхвърлим и компютрите и всичко останало и ПОРНОТО, така че жалко за дефендър :D

defendreeee отиде :D да така мисля,защото помисли малко,на друга планета,подобна на земята в тази Вселена,разбира се,може да е напълно обратното.

Nam3less3
08-31-2012, 23:49

Ами Господ съществува ли?Как си се появил ти?Каква е целта на съществуването ти?

Ти май трябва наистина да отидеш в четвърто измерение :DИ ако Господ съществува ще е направил така, че за да разбереш всичко това да трябва да правиш извънтелесни пътувания в световете му на отвъдното, а не просто да четеш религиозните и духовни книги в които са обяснени тия въпроси, които са допуснати да се напишат от хора които знаят това? След като навсякъде, където се говори за Бог се казва, че метода с доказателствата не е правилен, логично е ако Бог съществува, да иска от хората да положат усилия и да вярват и т.н., а не да разчитат на доказателства все едно е някаква научна теория и не би допуснал нещата, които си мислиш.
А ако Бог не съществува, значи не съществува нито душата, нито други измерения от нефизически характер(т.е. такива в които би могъл да си с душата не с тялото си), значи и астралното пътуване няма да съществува, а хората, които уж са го преживели или ще лъжат, или ще са били просто в някакъв осъзнат сън или каквото и да е друго.

Иначе четвъртото измерение е времето или нещо по-научно, отвъдното се нарича тънките светове, защото все пак се твърди, че и те са изградени от доста по-фина материя/енергия.

Incadeptus
09-01-2012, 00:05
И ако Господ съществува ще е направил така, че за да разбереш всичко това да трябва да правиш извънтелесни пътувания в световете му на отвъдното, а не просто да четеш религиозните и духовни книги в които са обяснени тия въпроси, които са допуснати да се напишат от хора които знаят това? След като навсякъде, където се говори за Бог се казва, че метода с доказателствата не е правилен, логично е ако Бог съществува, да иска от хората да положат усилия и да вярват и т.н., а не да разчитат на доказателства все едно е някаква научна теория и не би допуснал нещата, които си мислиш.
А ако Бог не съществува, значи не съществува нито душата, нито други измерения от нефизически характер(т.е. такива в които би могъл да си с душата не с тялото си), значи и астралното пътуване няма да съществува, а хората, които уж са го преживели или ще лъжат, или ще са били просто в някакъв осъзнат сън или каквото и да е друго.

Иначе четвъртото измерение е времето или нещо по-научно, отвъдното се нарича тънките светове, защото все пак се твърди, че и те са изградени от доста по-фина материя/енергия.

Та то осъзнатият сън и астралната проекция са едно си също само че има малко разлика.То по тая логика ако го нямаше това нещо,което ни е създало,нямаше и ние да съществуваме.Аз говоря за тоя Господ,в който вие християните вярвате.

Nam3less3
09-01-2012, 00:17
Въобще не са едно и също, осъзнатият сън си е сън, в смисъл всичко е "локално", става в мозъка ти и т.н., астралната проекция е "out of body experiance", т.е. :

http://en.wikipedia.org/wiki/Astral_plane

http://en.wikipedia.org/wiki/Astral_projection

С 2 думи, едното е сън, другото е все едно си в друг свят, само че вместо с тяло с душа, и не е плод на подсъзнанието ти и теоретично може да се "срещнеш" с друг разум(т.е. други души или каквото и да е).

Може да звучи изключително интересно и хубаво, но ако го има, значи оттам си дошъл тук(образно казано), и пак ще се върнеш след като умреш, т.е. сме живи тук и сега, какви толкова въпроси може да си отговори човек ако го прави това не знам, а и това не би подобрило живота тука.

Дори и всички хора на света по време на сън да бъдат пренесени временно в астрала и да разберат, че имат души които продължават да съществуват след смъртта, и да разберат че има Бог и т.н., това как ли би афектирало живота на земята?

Incadeptus
09-01-2012, 00:38
Offffff все едно говоря с не знам какъв изгледай клипчето и виж,че е едно и също бе ей.Аз за красота ли съм го постнал ей така.Там е истината,не гледай от Уикипедия,там почти всичко относно това е лъжа.Има много въпроси.Ако всички хора разберат,щяха да не се боят от смъртта и половината щяха да се самоубият :D ааааааааамаха

Nam3less3
09-01-2012, 01:10
Не ми се гледат 15 мин клипче, можеше вместо това с 1 изречение да напишеш защо няма разлика, само че има и то много голяма, ако имаш предвид някакъв вид сънища това няма общо с астралната проекция(дори и доста неща да са еднакви), не знам автора на клипа кое как нарича но не може да измисля измисленото, а и клиповете в youtube са последният по ранг на авторитет източник(дори и нещата от клипчето да са верни и да "работят"). В wiki поне има обща информация под кое какво се има предвид. А и ако това клипче казва, че са едно и също, то 90% от източниците по темата биха казали обратното, на кой да се довери човек, на някой модерен дето прави клипове или на самите книги, които са описали тези неща, и ако не бяха те никой нямаше и да знае.

А иначе да, някой нямаше да ги е страх от смъртта ако това стане, но други щяха да треперят от ужас, а това за самоубииството е голяма грешка.

Rebirthing
09-01-2012, 09:49
Наистина ли ми задаваш този въпрос?Защото така ще открият отговорите на всичките си въпроси.То това е целта на стралната проекция,а не да се шматкаш в астралния свят.

Да, сериозни ти задавам този въпрос.

Ти май трябва наистина да отидеш в четвърто измерение :D

Защо не зададеш тези въпроси на някой който вече се е проектирал ?
За себе си знам, че християнския господ не съществува, аз съм се появила след като родителите ми са благоволили да ме направят и цел на съществуването която е константа за всички не може да съществува.

Хеееей, я млъквай. Най-добрите ми идеи, реализации и обобщения за света дойдоха именно от такива състояния. Ако не ме разбираш, запали една козина и ще го усетиш :D .

Аз що ли достигнах тези състояния без да паля нищо и да изпадам в някакви си състояния. Баланса вярно, че е нарушен, естествена еволюция при изкуствен подбор не може и да има, но ако живеехме само за да изпълняваме основни биологични нужди щяхме още да сме в пещерите. Мисля, че е важно да опазим средата, както за себе си, така и за бъдещото поколение, но така или иначе човечеството и планетата няма да съществуват вечно. Съдбата на планетата ни е да бъде неизбежно изпепелена, ние едва ли ще я унищожим, по-скоро тя ще съсипе нас като биологичен вид.

Incadeptus
09-01-2012, 12:43
Да, сериозни ти задавам този въпрос.

Защо не зададеш тези въпроси на някой който вече се е проектирал ?
За себе си знам, че християнския господ не съществува, аз съм се появила след като родителите ми са благоволили да ме направят и цел на съществуването която е константа за всички не може да съществува.

Аз що ли достигнах тези състояния без да паля нищо и да изпадам в някакви си състояния. Баланса вярно, че е нарушен, естествена еволюция при изкуствен подбор не може и да има, но ако живеехме само за да изпълняваме основни биологични нужди щяхме още да сме в пещерите. Мисля, че е важно да опазим средата, както за себе си, така и за бъдещото поколение, но така или иначе човечеството и планетата няма да съществуват вечно. Съдбата на планетата ни е да бъде неизбежно изпепелена, ние едва ли ще я унищожим, по-скоро тя ще съсипе нас като биологичен вид.

Защото мила не мога да се доверя на такъв,който ми каже,че се е проектирал.И всяко нещо си има цел.Цел да съществува.Може планетата да ни съсипе,може ние да се замеряме с ракети,може Вселената да реши да ни унищожи,както и ЦЯЛАТА планета и така.Фактът е,че все ще бъдем унищожени :D Ноооо не се плашете! :Д Еми не му се гледали 15 минути клипче.И тва е spirit science тва е направено от човек,който разбира от тези неща,по самото клипче си личи.И защо ми казваш пак wikipedia като ти казах,че там не е вярно.Разликата е,че в осъзнатия сън,хем не знаем откъде сме дошли,хем го правим несъзнателно,несъзнателно излизаме от тялото,при астралната проекция е обратното.И пак ти казвам гледай клипчето.Rebirthing наистина ли си стигала до астрална проекция wow БРАВО!

Nam3less3
09-01-2012, 14:04
На теория - едното е сън(колкото и да е осъзнат и реалистичен), или разните видове медитация или това да се надрусаш и да халюцинираш :Д всичко това става в мозъка ти, докато астралната проекция(която може да се случи и по време на сън но това не значи че няма разлика между тях) е out of body experience за който вече и линкове се дадоха и всичко, и е огромна разликата и стъпката между осъзнатия сън и това(най-малкото всичко останало е напълно научно обяснимо, докато ако направиш астрална проекция ще докажеш поне за себе си, че имаш и душа, има и тънки светове и т.н.).

И пак да помислим "логично" - ако Господ съществува, значи имаме и душа, и тънките светове ги има(т.е. световете на душите или от наша гледна точка "оня свят"), (естествено всеки може да даде различни теории и обяснения тука но да приемем традиционната - най-вероятната) и като нищо християнството примерно ще е легитимна дадена от Бог религия, там се споменава, че вършенето на неща като астрални проекции и други опити временно да се "върнеш" на оня свят не е хубаво(след като живеем тук значи целите ни са тук в момента).

Е, ти може да вярваш в каквото си искаш и да извъртиш нещата както си искаш, но не мисля, че има някаква религия или духовно учение което да казва да правим астрални проекции(дори и тези които ги обясняват), е за по-източните не знам, но едва ли си им последовател.

Incadeptus
09-01-2012, 15:21
На теория - едното е сън(колкото и да е осъзнат и реалистичен), или разните видове медитация или това да се надрусаш и да халюцинираш :Д всичко това става в мозъка ти, докато астралната проекция(която може да се случи и по време на сън но това не значи че няма разлика между тях) е out of body experience за който вече и линкове се дадоха и всичко, и е огромна разликата и стъпката между осъзнатия сън и това(най-малкото всичко останало е напълно научно обяснимо, докато ако направиш астрална проекция ще докажеш поне за себе си, че имаш и душа, има и тънки светове и т.н.).

И пак да помислим "логично" - ако Господ съществува, значи имаме и душа, и тънките светове ги има(т.е. световете на душите или от наша гледна точка "оня свят"), (естествено всеки може да даде различни теории и обяснения тука но да приемем традиционната - най-вероятната) и като нищо християнството примерно ще е легитимна дадена от Бог религия, там се споменава, че вършенето на неща като астрални проекции и други опити временно да се "върнеш" на оня свят не е хубаво(след като живеем тук значи целите ни са тук в момента).

Е, ти може да вярваш в каквото си искаш и да извъртиш нещата както си искаш, но не мисля, че има някаква религия или духовно учение което да казва да правим астрални проекции(дори и тези които ги обясняват), е за по-източните не знам, но едва ли си им последовател.

Не аз на никоя религия не съм последовател.Колко пъти да ти казвам,че осъзнатото сънуване и астралната проекция са едно и също нещо,но това е,не искаш да го разбереш,добре.Ще ти дам линк,който трябва да прочетеш.Ето това е самата истина за хората.

http://astrosite.org/forum/index.php?topic=4437.0

Nam3less3
09-01-2012, 15:41
Аз ти обясних на български език защо не са едно и също(и то по поне малко логичен и разумен начин), ти нищо не казваш, значи са различни.
А иначе думите ми са на базата на единствените източници по темата(а именно религиозни и духовни книги), а не на невежи измислици и конспирации(като тия от линка а и това няма общо). Кое тежи повече - книгите, които са въвели тия термини, и дори и да са лъжа, поне имат сериозност и сериозни последователи, или приказките на разни "специалисти" в нета. А в нета почти нищо няма да намериш за астрални проекции и т.н., тия дето биха се занимавали с това трудно биха седнали да пишат по форуми и да правят клипове.
Какво да направя, че всеки бърка понятията и черното го нарича бяло.
По същия начин хората(дето са извън тия сфери) бъркат хакер с кракер или силициева долина със силиконова долина.

Същите ей такива конспиратори като от линка ти(а това за анунаки нибиру и всичко останало е коментирано 100 пъти) съм чел как оспорват и неща като теорията на относителността, оспорват елементарни физични закони(някой мислят, че светлината няма скорост ами "моментално" се появява без да пътува през пространстово), всичко това го пишат в конспираторския им форум мога и линк да дам, ами това е породено от нулева способност да разбера физиката и от самочувствието, че щом те не схващат нещо значи то не е вярно.
Реално мислещите конспиратори са 5%.

Incadeptus
09-01-2012, 15:47
Ти нещо.......така?Кви физични закони бе?А знаеш ли законите в квантовата физика,която е много по-вярна от другата физика?Чувал ли си за квантов скок въобще?Като ти казвам,че е едно и също то е.Чети нещата в линка,който ти пратих преди да говориш и виш,че си просто проект на Ануннаките.Нали ти казах защо са едно и също нещо.То и в клипа е показано.И да защо да не вярвам на хора,които може наистина да са преживели това и да имат повече опит дори от тези,които са написали някви книги?В астрала има 3 нива,на най-ниското са сънищата,земята,където сънуваме.Има и средно ниво и най-високо,което вие наричате Рай.

Nam3less3
09-01-2012, 15:55
Ти нещо.......така?Кви физични закони бе?А знаеш ли законите в квантовата физика,която е много по-вярна от другата физика?Чувал ли си за квантов скок въобще?Като ти казвам,че е едно и също то е.Чети нещата в линка,който ти пратих преди да говориш и виш,че си просто проект на Ануннаките.Нали ти казах защо са едно и също нещо.То и в клипа е показано.И да защо да не вярвам на хора,които може наистина да са преживели това и да имат повече опит дори от тези,които са написали някви книги?В астрала има 3 нива,на най-ниското са сънищата,земята,където сънуваме.Има и средно ниво и най-високо,което вие наричате Рай.

И хората, дето уж са преживели това твърдят, че сме проект на Ануннаките?
Какво мисли уважаемият форум по този въпрос, а и някой линк би бил интересен :D

Incadeptus
09-01-2012, 15:57
Ми нали ти пратих линк бе кво искаш.И да в астралния свят може да получиш отговор на този въпрос.Тоя,който е направил оново клипче,вярва че сме проект на Ануннаките,защото е преживявал 4 пъти осъзнато астрална проекция и би трябвало да знае.Ако наистина е преживявал де.Като ида в астралния свят ще ти кажа :) Може да се промъкна и в духовните ти сънища :Д

Rebirthing
09-01-2012, 16:21
Rebirthing наистина ли си стигала до астрална проекция wow БРАВО!

Ох, моя грешка, нямах предвид, че съм достигала някакви състояния, а изводи.
Била съм иначе в по-дълбока медитация където наистина усещам преграда, като преграда между 'два свята', но нещо ме спира да се отпусна достатъчно. Ако това е астрална проекция или достигане на 'нирвана', определено не е за всеки и вероятно може да е опасно, а може би просто мозъкът ми се бъзика с мен.
А ти след като не вярваш на такива които са се проектирали, защо вярваш на този който казва, че сме 'проект' на Анунаките ?

Incadeptus
09-01-2012, 19:03
Ох, моя грешка, нямах предвид, че съм достигала някакви състояния, а изводи.
Била съм иначе в по-дълбока медитация където наистина усещам преграда, като преграда между 'два свята', но нещо ме спира да се отпусна достатъчно. Ако това е астрална проекция или достигане на 'нирвана', определено не е за всеки и вероятно може да е опасно, а може би просто мозъкът ми се бъзика с мен.
А ти след като не вярваш на такива които са се проектирали, защо вярваш на този който казва, че сме 'проект' на Анунаките ?

Защото ми се струва най-правдоподобната история а и има доказателства доколкотоа разбрах.

Rebirthing
09-01-2012, 20:19
Къде са тези доказателства ?
Допускам че може да сме създадени от извънземни или да сме имали контакт с извънземни в древността, но това което прочетох в астро форумът звучи смешно, иначе това ми е един от любимите форуми и както във всеки друг и там могат да се пускат всякакви глупости.
Първо Нибиру е хипотетична планета за чието съществуване липсват всякакви доказателства. Няма как тяхната звезда да е изгаснала просто така, а планетата на хипотетичните Анунаки изведнъж да е изхвръкнала от орбитата си и да се е наместила в нашата Слънчева система. Това звучи нелепо. Ако наистина е имало живот на такава планета, то той би бил унищожен при 'изгасването' на звездата майка. Предполагаемата Нибиру би следвала да се намира след Плутон, а ако това е така, там е адски, ама адски студено. Там едва ли е имало какъвто и да е живот, пък какво остава за рептилски раси. А тва, че после са населявали дори Орион и Плеядите е неописуема глупост, защото пък не биха издържали на подобни високи температури. Да не говорим, че е смешно да се говори, че Анунаки въвели 'полигамията, педофилията и кръвосмешението' тъй като това не са неща които могат да бъдат 'въведени'. Други неща като следното изречение ''Чрез генетично инжинерство, жените били направени да бъдат физически по-нисши от мъжете в ръст, сила и бързина.'' също са абсолютно безсмислени. Да, вярно, с по-нисък ръст сме, по-слаби и в някои отношения по-бавни, но жените имаме много други плюсове, както и мъжете имат своите минуси. Много от днешните мъже не са силни като предците им, това едва ли е в следствие на генно инженерство ;д, просто не им се налага да живеят в такива тежки условия, да се борят за храната и териториите си.
Като цяло текста за Анунаките не заслужа коментар, всеки може да го измисли и да го пусне в нета...

Incadeptus
09-01-2012, 20:46
Какво са това тогава? http://vbox7.com/play:2805ddf12c

Auriss
09-01-2012, 21:53
http://img692.imageshack.us/img692/5028/rtypf.jpg

Сори ако съм в грешка, но ми изглеждат доста фалшивички повечето рептилски картинки.
Няма да казвам, че отнема 1-2 часа да направиш нещо подобно. А тази главичка, която съм сложил за сравнение, е един от първите туториъли, през които минаваш, когато започнеш с моделиране на триизмерни обекти. И сляп ще види приликите в workflow-а, ако позволите така да се изразя.

Иначе съм съгласен, че има изключително странни находки от разкопки, които и до ден днешен си остават мистерия.
Това обаче не означава, че нечии теории са неизменно верни, без оглед на това, че 'доказателствата' са просто нагодени полу-факти.

Допускам извънземна цивилизация в даден момент да е била на тази планета.
Ни най-малко не вярвам обаче в детските приказки за крокодили, бродещи в паралелни измерения.

Incadeptus
09-01-2012, 22:08
Всеки може да вярва в каквото си иска.Точно тези извънземни трябва да са вдигнали мегалитните камъни на стоунхейндж :D

Rebirthing
09-01-2012, 22:13
Какво са това тогава? http://vbox7.com/play:2805ddf12c

Очевидно това са снимки от Шумер и Египет, както и линиите Наска + куп обработени снимки на фотошоп показващи огромни скелети, който така или иначе не са реални. Археолозите никога не са откривали подобни находки.
Да, възможно е да съществуват гиганти, но не и на нашата планета с тези нива на кислород, просто биха изпаднали в несвяст поради недостиг на въздух.
12-та планета, планета Х, Нибиру или нещо такова никога не е била признавана, че е съществувала някога. Дори планетите не са 12, а 8 + Плутон /планета джудже/, Луната е наш спътник, а Слънцето - звезда. Този който е правил клипа е крайно некомпетентен.
Както писах вече не отричам съществуването на извънземни, не отричам и възможността да са ни посещавали в миналото, но това с Нибиру, Анунаки и т.н. са изсмукани от пръстите приказки за лека нощ.

Rebirthing
09-01-2012, 22:16
Всеки може да вярва в каквото си иска.Точно тези извънземни трябва да са вдигнали мегалитните камъни на стоунхейндж :D

Защо мислиш, че точно извънземните са ги издигали ?
Кораловият замък във Флорида е съвременна мегалитна структура, строена от човек. Технологията може би е била извънземна, но е факт - човек го е построил.

Incadeptus
09-01-2012, 22:36
Защо мислиш, че точно извънземните са ги издигали ?
Кораловият замък във Флорида е съвременна мегалитна структура, строена от човек. Технологията може би е била извънземна, но е факт - човек го е построил.

Абсолютно сигурен съм,че Стоунхейндж не е бил изграден от човек.

Rebirthing
09-01-2012, 22:37
Абсолютно сигурен съм,че Стоунхейндж не е бил изграден от човек.

Сигурно си бил там по онова време :D ???

Incadeptus
09-01-2012, 22:44
Сигурно си бил там по онова време :D ???

Може би.

bishkotka
09-01-2012, 22:56
Къде са тези доказателства ?
Допускам че може да сме създадени от извънземни или да сме имали контакт с извънземни в древността, но това което прочетох в астро форумът звучи смешно, иначе това ми е един от любимите форуми и както във всеки друг и там могат да се пускат всякакви глупости.
Първо Нибиру е хипотетична планета за чието съществуване липсват всякакви доказателства. Няма как тяхната звезда да е изгаснала просто така, а планетата на хипотетичните Анунаки изведнъж да е изхвръкнала от орбитата си и да се е наместила в нашата Слънчева система. Това звучи нелепо. Ако наистина е имало живот на такава планета, то той би бил унищожен при 'изгасването' на звездата майка. Предполагаемата Нибиру би следвала да се намира след Плутон, а ако това е така, там е адски, ама адски студено. Там едва ли е имало какъвто и да е живот, пък какво остава за рептилски раси. А тва, че после са населявали дори Орион и Плеядите е неописуема глупост, защото пък не биха издържали на подобни високи температури. Да не говорим, че е смешно да се говори, че Анунаки въвели 'полигамията, педофилията и кръвосмешението' тъй като това не са неща които могат да бъдат 'въведени'. Други неща като следното изречение ''Чрез генетично инжинерство, жените били направени да бъдат физически по-нисши от мъжете в ръст, сила и бързина.'' също са абсолютно безсмислени. Да, вярно, с по-нисък ръст сме, по-слаби и в някои отношения по-бавни, но жените имаме много други плюсове, както и мъжете имат своите минуси. Много от днешните мъже не са силни като предците им, това едва ли е в следствие на генно инженерство ;д, просто не им се налага да живеят в такива тежки условия, да се борят за храната и териториите си.
Като цяло текста за Анунаките не заслужа коментар, всеки може да го измисли и да го пусне в нета...

значиии щом го пише в астро форума е 100 % истина ;дд ... оокей
и да знаеш след ''първо'', следва ''второ''.. както и да е ..
има милиони привърженици по света на теорията за анунаките..даже наскоро и по бтв имаше някъв репортаж...
това че на нас хората са ни необходими тази температура и ниво на кислород не означава и че на другите същества в системата са им необходими
не трябва да се вярва на всичко в нета дума по дума ... (знам , че все някои ще възрази ама точно тва правите)
повечето от вас май нямате никви източници различни от някви форумчета и книги писани след 2005 година..

предварително се извинявам, че мисълта ми не е последователна и изчерпателна ама съм на няколко чашки , а и не ми се задълбава...... ;д

дай ми доказателство , че хората са построили Стоунхендж

Rebirthing
09-02-2012, 11:18
значиии щом го пише в астро форума е 100 % истина ;дд ... оокей
и да знаеш след ''първо'', следва ''второ''.. както и да е ..
има милиони привърженици по света на теорията за анунаките..даже наскоро и по бтв имаше някъв репортаж...
това че на нас хората са ни необходими тази температура и ниво на кислород не означава и че на другите същества в системата са им необходими
не трябва да се вярва на всичко в нета дума по дума ... (знам , че все някои ще възрази ама точно тва правите)
повечето от вас май нямате никви източници различни от някви форумчета и книги писани след 2005 година..

предварително се извинявам, че мисълта ми не е последователна и изчерпателна ама съм на няколко чашки , а и не ми се задълбава...... ;д

дай ми доказателство , че хората са построили Стоунхендж

Ти четеш ли или блееш някъде ?
Къде съм написала, че всичко по форумите е истина ? Пиша точно ОБРАТНОТО. Впрочем да знаеш, че изречения се започват с ГЛАВНА буква, пфууу.
Прочети първо кой е този, който е измислил всичко това с Анунаките. Неговите преводи са 'изсмукани от пръстите' и доказано грешни. Нашият ръст е в следствие от нивата на кислород, ако нивата бяха по-големи и ние щяхме да сме по-масивни и големи/високи. Така че на 5-10 метрови същества със сигурност ще са им нужни огромни нива на кислород. А за температурата сам/а прави сметка възможно ли е да съществува какъвто и да е живот на -300 и повече градуса, а за температурите на звездите да не говорим. Едва ли може да обясниш как оцеляват на подобни температурни промени, но най-добре обясни първо как поддържат живот на 60 000 градуса по Фаренхайт или пък на -300 по Целзий.
А ако ще вярваш на БосфорТиВи /БТВ/ то просто мога да ти се изсмея. Още през 2008-ма показаха колко са смешни когато говореха, че света щял да свършва щото видиш ли в ЦЕРН пускали Големият адронен колайдер. Сякаш подобни опити не са се правили изобщо, което разбира се, не е така. Битиви-то да си опресни информацията първо пък после да говори за Анунаки. НАСА казаха, че такава планета като Нибиру нито има, нито идва към нас и всеки чието IQ покрива нормата, ще го разбере. Все пак ако ни приближаваха отдавна щяхме да сме ги засекли и дори видели с 'просто око'.

А за Стоунхендж, не мога да съм сигурна, но и ти също.

bishkotka
09-02-2012, 11:44
какво се хващаш за всяка дума :Д
не съм казала, че ти си го казала, говорех в множествено число
и сяя последно тоя е измислил историята с анунаките или е направил 'изсмукан от пръстите си превод' и кви са тея доказателства, които отричат цялата история
ми добре няма да говорим за температурата на звездите, щото няма и смисъл, не виждам защо го спомена изобщо
и просто вметнах тва с бтв като пример, че историята набира скорост и се разпространява и не помня някой да е казал, че Нибиру ще приближи Земята 2012г. че да се забелязва..
повярвай ми IQ-то ми покрива нормата ;д и точно за това не вярвам на всяка дума на НАСА .. там няма никва прозрачност.. до простолюдието не достига почти никаква информация така че не ми ги давай за пример

За Стоунхендж няма от къде да съм сигурна и точно за това не го отричам ..

Rebirthing
09-02-2012, 13:11
Закария Ситчин е 'направил' превод, уж. Интерпретациите са си лично негови, т.е може и да са измислени. Човекът претендира, че само той си ги разбира, което показва до колко са достоверни т.нар. му преводи.
А тва, че Нибиру приближава го пише в почти всеки един конспираторски сайт, което беше и повод на един от учените на НАСА да обясни, че такова нещо няма. Ясно, че НАСА си има своите засекретени работи, но в случая човека просто обясняваше, че света няма да свърши на 21 декември тази година.
А за Анунаки в днешно време всеки може да си напише каквото реши...

Incadeptus
09-02-2012, 13:23
Абе нищо не знаем бе как не го разбрахте.Всеки може да пише разни работи,но никой не може да бъде сигурен в тях и тва е истината,пък каквото ще да си говорим.

Rebirthing
09-02-2012, 13:24
Знам достатъчно за да отреча това...

bishkotka
09-02-2012, 13:27
да наясно съм с това, че много хора смятат, че Нибиру приближава, но това не означава, че ще се случи на 21.12 и никои не говори за края на света
вярно е, че всеки може да напише каквото си поиска ама истината си седи някъде там ...

Rebirthing
09-02-2012, 13:43
Ами седи си. Може това с рептилите да е просто баламосване. Биохимията е една за цялата Вселена. Извънземните може да са досущ като нас на външен вид, а не да са люспести влечуги :D...Има хора до толкова задълбали в конспирации, че може да не забележат нещо което става под носа им.

Cokie
09-02-2012, 13:56
А може и въобще да не съществуват

Rebirthing
09-02-2012, 14:03
Което от гледна точка на математиката би било невероятно.

Incadeptus
09-02-2012, 14:37
А може и въобще да не съществуват

Да ама съществуват.Това е едно от малкото неща,вкоито съм сигурен.И да и аз вярвам,че някои извънземни може да са досущ като нас.Но има много извънземни раси и повечето са хуманоиди,които приличат на нас,но с малки разлики. :D

Auriss
09-03-2012, 00:02
^Понеже са от особена важност за нас тези твоите убеждения.

Chacho
09-04-2012, 12:43
А знаеш ли законите в квантовата физика,която е много по-вярна от другата физика?

След като много хора са с такива разбирания, нищо чудно, че е достатъчно да ви кажат "квантова физика" и сте се вързали на поредните шарлатански глупости.

Rebirthing
09-04-2012, 17:26
Са се оказа, че имало и по-вярна физика, хааа. Квантовата физика е просто тял на самата физика...

mal4oty
09-11-2012, 21:55
В настоящето! Сичко друго е промивка на мозъци ..

Incadeptus
09-11-2012, 22:06
В настоящето! Сичко друго е промивка на мозъци ..

Да продължавай да си вярваш! Аурис не ми пука дали те вълнуват разсъжденията ми.Мисля,че още не съм толкова откачил,че да не мога да различа кое е шарлатанска глупост и кое-не.

Nam3less3
09-12-2012, 06:38
Да продължавай да си вярваш! Аурис не ми пука дали те вълнуват разсъжденията ми.Мисля,че още не съм толкова откачил,че да не мога да различа кое е шарлатанска глупост и кое-не.Не е нужно да си откачил, просто вместо измислиците на разни физически лица в нета чети повече учебниците.

Incadeptus
09-20-2012, 12:08
Не е нужно да си откачил, просто вместо измислиците на разни физически лица в нета чети повече учебниците.

И най-вече Библията нали? ;д

Богиня
09-29-2012, 20:56
Не знам вярваща ли съм. Православна християнка при все, НО всички ''божи служители'' ме карат да изглеждам... :smt118 :confused:
Библията не съм я чела, нямам и намерение. Както е казал един Велик Мъж /Рей Чарлс/-няма нищо написано нито в Стария, нито в Новия завет, което да гласи, че вярваш ли в написаното, ще си лишен от неприятности.
Общо взето и аз съм на това мнение и не смятам за необходимо посещението на ''божите'' храмове, в днешно време, обитавани от баш бая ''вярващи, морални и съвестни ХОРА''... #-o

...май не съм атеист. :D
...и в зелените човечета вярвам!:smt030

Incadeptus
09-29-2012, 21:09
Ееееее тук и аз съм съгласен с теб БОГИНЯ и се радвам,че поне в извънземни вярваш ;д

Богиня
09-29-2012, 21:36
Това трябва да се отбележи в календара на маите, бре мой човек... Айде, наздраве!...:smt006

OutlawGirl
09-29-2012, 21:39
Вярвам в себе си.

Богиня
09-29-2012, 21:43
Всеки човек малко или много, рано или късно започва да вярва в себе си. Темата, както се вижда, е в раздел ''ФЛС и Религия''... ;-)

Incadeptus
09-29-2012, 22:11
Това трябва да се отбележи в календара на маите, бре мой човек... Айде, наздраве!...:smt006

:*

Богиня
09-29-2012, 22:27
Фиуу, повече от поласкана съм! :oops: :) Спирам спама! :)

OutlawGirl
09-29-2012, 23:06
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/5469945_700b.jpg

Държах да отбележа.

Nam3less3
09-29-2012, 23:12
Абе стига с тия въздухарски клишета "вярвам в себе си", това трябва да се банне.

http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/5469945_700b.jpg

Държах да отбележа.

Това е много скучно, а и предвид нивото на хората, и 100 библии да има пак доникъде няма да стигнат. А и това имат право да го казват само хора, които разбират библията, а те са 1%, то трябва четене и мислене, не само празни приказки(като нас).

Doctor_Satan
09-29-2012, 23:20
Абе стига с тия въздухарски клишета "вярвам в себе си", това трябва да се банне.

+1

RagioL
09-30-2012, 06:57

Това е много скучно, а и предвид нивото на хората, и 100 библии да има пак доникъде няма да стигнат. А и това имат право да го казват само хора, които разбират библията, а те са 1%, то трябва четене и мислене, не само празни приказки(като нас).

Колкото до разчитането на библията да си чувал за езика на клоните?

Incadeptus
09-30-2012, 07:54
Фиуу, повече от поласкана съм! :oops: :) Спирам спама! :)

:*:*:*:* <3 <3 <3 <3 <3 <3 тук всички спамим ;д

anonymous682486
10-05-2012, 19:40
Според мен религията е просто символ на вяра ако не беше тая религия досега да имаше зомбита :D

FuckedUp
10-12-2012, 16:48
IQ-то ми падна с поне 30 от тая тема.
Толкова простотия на едно място.. няма как просто.

Богиня
10-12-2012, 17:26
IQ-то ми падна с поне 30 от тая тема.
Толкова простотия на едно място.. няма как просто.

Жив/а да те ожалим...

Luidgie
10-15-2012, 15:38
Хубаво бе, аз ако кажа, че вярвам във великият пръст и великият червен бутон.. к'во? А това да вярваш в себе си е най-захаросаната филмирана тъпотия на света. И още. Тия дето вярвате в себе си на какво основание го правите? А тия дето вярвате в Бог на какво основание вярвате в него?

Nam3less3
10-15-2012, 16:24
Хубаво бе, аз ако кажа, че вярвам във великият пръст и великият червен бутон.. к'во?Ще си тъпа ако го кажеш, защото е инфантилно.

Luidgie
10-15-2012, 16:34
Ще си тъпа ако го кажеш, защото е инфантилно.
Ма нека съм тъпа, бе. Нали всеки "уж" има право да вярва в каквото си иска. Пък тук просто такива изблици на тесногръдие, филмарщина и откровен тъпизъм има, че човек верно да изпростее докато чете. Само остава да цъфне една фиданка да разправя как "Исус е умрял за греховете ни, нямаш право да отричаш съществуването му."
Бтв - това да вярваш в пръстче и бутонче не е инфантилщина, а по-скоро интерпретация на даден вид виждане на нещата. Зависи колко ти е развинтено въображението и какво можеш да змъкнеш от това метафорично изказване. Но както и да е - по-инфантилно е да вярваш в белобрад старец, който те е създал от кал - но както и да е.

Nam3less3
10-15-2012, 16:37
Ма нека съм тъпа, бе. Нали всеки "уж" има право да вярва в каквото си иска. Пък тук просто такива изблици на тесногръдие, филмарщина и откровен тъпизъм има, че човек верно да изпростее докато чете. Само остава да цъфне една фиданка да разправя как "Исус е умрял за греховете ни, нямаш право да отричаш съществуването му."Никой не е правил забележка на някой, ако не вярва в Христос, това си е лична работа. Ама да вярваш в каквото си искаш без то да има някаква база(каквато има християнството да речем) или някакви лични измислици(каквито даде за пример) не е много разумно, иначе всеки има право да е глупав.
А и част от същността на вярата са неща като добродетели, философия, мъдрости и т.н., не само вярване в нечие име.

Doctor_Satan
10-15-2012, 16:45
http://prikachi.com/images/762/5381762X.jpg

Luidgie
10-15-2012, 16:46
"не само вярване в нечие име." - за това и някои хора правят на голям проблем дали вярваш в Буда, Кришна, Исус или който и да било друг, защото няма значение името, нали?
Кое те прави глупав? Отричането на религиите ли или забиването на главата в едно книжленце и отричането на всичко останало и опитването да "вкараш в правият път" разни неверници? Айде, айде... Същото като "Вярвам в любовта", а в същото време мразиш това и онова, тоя и оня, но иначе си много "хипи" и обичаш всичко и всички...
Глупостта драги е относително понятие. Не можеш да наричаш глупак всеки, който не е на твоето мнение (примерно) или вярва в нещо различно от теб или прсото не вярва в нищо и не го интересува религията.

Nam3less3
10-15-2012, 16:50
"не само вярване в нечие име." - за това и някои хора правят на голям проблем дали вярваш в Бъда, Кришна, Исус или който и да било друг, защото няма значение името, нали?
Кое те прави глупав? Отричането на религиите ли или забиването на главата в едно книжленце и отричането на всичко останало и опитването да "вкараш в правият път" разни неверници? Айде, айде... Същото като "Вярвам в любовта", а в същото време мразиш това и онова, тоя и оня, но иначе си много "хипи" и обичаш всичко и всички...
Глупостта драги е относително понятие. Не можеш да наричаш глупак всеки, който не е на твоето мнение (примерно) или вярва в нещо различно от теб или прсото не вярва в нищо и не го интересува религията.Хората обикновено имат политически или културни причини и интереси да се обединяват около някоя религия, но това е друга тема, а иначе могат да правят проблеми и от най-големите глупости, независимо дали е за вяра, футбол, технически марки или каквото и да е.
Никой не се опитва да вкарва хората в правия път тука(или поне не и християните), а не е глупаво да си атеист да речем, но е глупаво да ползваш неверни аргументи срещу религията.

Luidgie
10-15-2012, 16:56
И кое е "неверен аргумент"? Някакви писани правила ли има, кое може да е аргумент срещу религията и кое не може? Или човек може да си извади някакъв извод и някакво впечатление въз основа на дадена религия/и и да си изкаже мнението? Нужно ли е да си атеист, сатанист и т.н. за да си против дадени неща в дадена религия? Защото братко повярвай ми някои религиозни мероприятия не са нищо по-различно от сектите. И това се наблюдава у доста млади хора, които само седят и дебнат кога някой ще каже нещо за Бог, било то и на шега, за да нападнат и да дрънкат заучени врели-некипели опитвайки се да докажат на въпросният субект, че Бог го има и че ако Бог го няма то този субек няма да съествува или най-често използваните фразички "Исус е умрял за греховете ти, не можеш да отричаш съществуването му" или "Отричайки Исус отричаш себе си и ще гориш на веки в адските огньове." Е това са глупости.

Nam3less3
10-15-2012, 16:59
Поинтересувай се от религия и ще разбереш кои аргументи са глупави и за кои наистина може да се обсъжда.
Доста религиозни хора вършат глупости и разните му там секти, но за това не е виновна самата религия, която обикновено отрича грешките им, ами самите хора умишлено или не са такива.

Luidgie
10-15-2012, 17:03
Достатъчно съм се интересувала от религия драги, че да мога свободно да си дрънкам к'вито си искам врели-некипели, а това което ти приемаш за аргумент - аз не го приемам по тоя начин. Както и да е.

Nam3less3
10-15-2012, 17:05
Достатъчно съм се интересувала от религия драги, че да мога свободно да си дрънкам к'вито си искам врели-некипели, а това което ти приемаш за аргумент - аз не го приемам по тоя начин. Както и да е.Може изобщо да не си се интересувала - поне чела ли си това онова из библията, или тълкуването и, или други християнски или религиозни книги, или въобще откъде си научила каквото знаеш за религията?

Incadeptus
10-15-2012, 17:36
Luidgie коя е тази секси мадама,която си сложил за профилната снимка?

Luidgie
10-22-2012, 20:34
Може изобщо да не си се интересувала - поне чела ли си това онова из библията, или тълкуването и, или други християнски или религиозни книги, или въобще откъде си научила каквото знаеш за религията?

Библия - какво е това? Айде, айде не ми се прави на великият ум. Всеки чете по различен начин и възприема нещата по различен начин. За какво ми е да чета на някакъв си набожен кретен тълкованията върху една книга? Като мога да я прочета и да я тълкувам на основа на моят светоглед и моето виждане? Какъв е смисъла да четеш тълкуване на книга (няма значение коя) и чак тогава да си изграждаш мнение и да се придържаш към мнението на някой си друг? Булшит са т'ва. Смисъл не ме разбирай погрешно нямам нищо против религиозните хора и т.н. все ми е едно в к'во вярват и в к'во не просто е тъпо и досадно да си навираш ш... религия в лицата на хората и да ги наричаш тъпаци щото вярват в пуканка, а не в твоят Бог...

defender
10-22-2012, 21:01
Достатъчно съм се интересувала от религия драги, че да мога свободно да си дрънкам к'вито си искам врели-некипели, а това което ти приемаш за аргумент - аз не го приемам по тоя начин. Както и да е.
ти грам хабер си нямаш от религията, драги (поне от християнството) ....................... Както и да е.

Luidgie
10-22-2012, 21:03
ти грам хабер си няма от религия (поне за християнството) ....................... Както и да е.

Т'ва че не го харесвам означава, че не съм запозната с него ли? Ха-ха-ха! Хайде ти като си запознат/а със всичко що е религия дай ми описание на Сатанизма на Ла Вей, дай ми описание на видовете агностицизъм, кажи ми каква е разликата между това да си антихрис и това да си сатанист и изобщо има ли такава? Хайде да та виИм.

defender
10-22-2012, 21:12
Т'ва че не го харесвам означава, че не съм запозната с него ли?
амииииии, да, ти не си запозната с него, поне от това, което прочетох от предишните ти постове

Хайде ти като си запознат/а със всичко що е религия дай ми описание на Сатанизма на Ла Вей, дай ми описание на видовете агностицизъм, кажи ми каква е разликата между това да си антихрис и това да си сатанист и изобщо има ли такава? Хайде да та виИм.
не се занимавам с глупости, ............... говорех за християнството

Nam3less3
10-22-2012, 21:29
Библия - какво е това? Айде, айде не ми се прави на великият ум. Всеки чете по различен начин и възприема нещата по различен начин. За какво ми е да чета на някакъв си набожен кретен тълкованията върху една книга? Като мога да я прочета и да я тълкувам на основа на моят светоглед и моето виждане? Какъв е смисъла да четеш тълкуване на книга (няма значение коя) и чак тогава да си изграждаш мнение и да се придържаш към мнението на някой си друг? Булшит са т'ва. Смисъл не ме разбирай погрешно нямам нищо против религиозните хора и т.н. все ми е едно в к'во вярват и в к'во не просто е тъпо и досадно да си навираш ш... религия в лицата на хората и да ги наричаш тъпаци щото вярват в пуканка, а не в твоят Бог...

Не си мисли, че можеш да я тълкуваш, тя не е за тълкуване от невежи като нас. Точно ако сама я тълкуваш ще стигнеш доникъде и ще се объркаш в собствените си незнания.
А и твоят светоглед може да е грешен и да трябва да се откажеш от него.
Може да си атеист, може да си християнин или да вярваш в нещо друго смислено(или друга религия, учение и т.н.), но ако вярваш в някакви нелепи измислици без покритие си тъпанар.

defender
10-22-2012, 21:36
Не си мисли, че можеш да я тълкуваш, тя не е за тълкуване от невежи като нас. Точно ако сама я тълкуваш ще стигнеш доникъде и ще се объркаш в собствените си незнания.

дано и npp "свидетеля" да го прочете това.

npp
10-23-2012, 08:29
Т'ва че не го харесвам означава, че не съм запозната с него ли? Ха-ха-ха! Хайде ти като си запознат/а със всичко що е религия дай ми описание на Сатанизма на Ла Вей, дай ми описание на видовете агностицизъм, кажи ми каква е разликата между това да си антихрис и това да си сатанист и изобщо има ли такава? Хайде да та виИм.

да, по принцип от гледна точка на това че царството на дявола е едно, макар и да има различни нечестиви духовни течения, няма разлика между йога(на кришна), окултизъм, човешка(666) религия, сатанизъм, фарисеи, антихристи, и т.н.

"голямата блудница(т.е. човешката(666) религия/духовност), която седи на много води(т.е. която има множество течения/вероизповедания/секти)" Откровение 17: 1

общото между всички духовни служители/работници на неправдата е че всички те търсят предимно своята си полза и учат всички други да правят и те така, ето защо зверовата(666) религия/духовност е наричана "блудница"

Incadeptus
10-23-2012, 12:13
Безименният се опитва да каже да забравиш за логиката си,за разума си и да вярваш на сляпо на една невъзможна измислица

defender
10-23-2012, 12:56
да бе, щото видиш ли колко е възвишена твоята логика, то всички се насладихме на твоята невероятна логика и неизмислица................. за живота и астралите, през края на света, та чак до анунаците.

и може ли да ми кажеш коя логика е разумна, кои е критерии за разумна логика......
твоята логика за теб е разумна, ама за други може да е смешна.

Incadeptus
10-23-2012, 13:45
Кой е казал,че е разумна,моято логика е откачена също,но поне предлага повече интересни неща,а не едно обикновено нещо,което няма как просто да е възможно,аз знам че земята не е на 4 хиляди години.

Ambiguous
10-24-2012, 20:42
Хубаво бе, аз ако кажа, че вярвам във великият пръст и великият червен бутон.. к'во? А това да вярваш в себе си е най-захаросаната филмирана тъпотия на света. И още. Тия дето вярвате в себе си на какво основание го правите? А тия дето вярвате в Бог на какво основание вярвате в него?

Ако наистина заемаш тази позиция, от логична гледна точка тя би следвало да притежава абсолютно същата достоверност като всяка от големите религии.

"Everything that can be asserted with no proof can be dismissed with no proof"

Nam3less3
10-24-2012, 22:02
Ако наистина заемаш тази позиция, от логична гледна точка тя би следвало да притежава абсолютно същата достоверност като всяка от големите религии.

"Everything that can be asserted with no proof can be dismissed with no proof"
Но не и от разумна гледна точка. А и логиката не е първостепенен фактор тук, защото ако Бог съществува, би било логично разума, вярата, мъдростта и философията, а не логиката и природните науки да го описват.

Luidgie
10-25-2012, 10:07
Може да си атеист, може да си християнин или да вярваш в нещо друго смислено(или друга религия, учение и т.н.), но ако вярваш в някакви нелепи измислици без покритие си тъпанар.
WTF?
С вас не може да се излезе на глава. Кой определя кой светоглед е грешен и кой не? Като за начало т'ва те питам после какво следва? Няма да носим червено, защото обществото не харесва червено и то се смята за курвенско (прост пример). Всеки човек е индивидуален и сам решава за себе си. Ако ти пука за това какво пише в една книга и водиш живота си по написаното в нея и сляпо вярваш и приемаш за чиста монета всяка дума, изречение и т.н. в тази книга, що за живот ще водиш? Не става дума само за християнство, става дума за всяка една религия и фанатиците които сляпо са се залепили за някакво си писание и само дебнат някой да се изкаже против вярата им, за да го разкъсат на парченца и да му наложат неговото си мислене. Защото видиш ли всички сме овче стадо и трябва да сме еднакви, не може някой да е против нашето мнение и не може да се спори нормално, трябва да се обиждаме на "тъпанар" "идиот" "невеж сатанист" и т.н.
Плюс че за мен Библията е просто една книга, а книгите за какво са? За да те обогатяват и да ти дават нещо - поука, знание и т.н. съответно ти четеш нещо за да го тълкуваш. Плюс че всеки човек чете дадена книга по различен начин и я разбира по различен начин. Така е от векове ти не можеш да отричаш доказани факти. Сега ако питаш всеки един от хората тук какво мисли за Платон (примерно) всеки ще ти изкаже различно мнение и няма да има грешно. Както и да е...

Nam3less3
10-25-2012, 10:30
Ако искаш да кажеш нещо срещу вярата/религията, използвай солидни аргументи, а не глупави.
А светогледа ти ме съмнява да е качествен.

defender
10-25-2012, 10:35
Кой определя кой светоглед е грешен и кой не? Като за начало т'ва те питам после какво следва?

Ами, Господ, единствения качествен авторитет, в тоя изперкал свят на сбъркани философии, мастърс-психолози от Холандия (ган4овци) и дърти еретеци (npp-пинчовци)!

"Ето, това само намерих, че Бог направи човека праведен, Но те изнамериха много измишления."

theseveredgarden
10-25-2012, 11:19
Вярвам в ракията.

Incadeptus
10-25-2012, 11:37
Какво искате от нпп бе идиоти?Вие по-добри ли сте от него?По-осъзнати ли какво?

Ambiguous
10-25-2012, 11:52
Но не и от разумна гледна точка. А и логиката не е първостепенен фактор тук, защото ако Бог съществува, би било логично разума, вярата, мъдростта и философията, а не логиката и природните науки да го описват.

Явно владееш изкуството на себе-опровержението, в рамките на едно изречение ти успя да използваш метод за да опровергаеш достоверността на същия метод, щом използваш логиката вместо разума воден от твоите аргументи и твоят пример мога да кажа, че Бог - няма.

В случай, че не разбираш английски ще ти преведа какво съм написал "Ако нещо може да се приеме без доказателства, то то може и да бъде отхвърлено без доказателства"

В момента нямам времето да задълбочавам и да вадя цитати от религиозното четиво на която и религия да си фен в която тя сама бие недъгавото си отроче по главата, но ако искаш да пробваш солидността на аргументите си - Hit me with your best shot.

defender
10-25-2012, 11:59
"Ако нещо може да се приеме без доказателства, то то може и да бъде отхвърлено без доказателства"
а ние на това му викаме "свободна воля"................. (да приемеш или отхвърлиш).
можеш да приемеш нещо не само заради доказателства, ами и от любов, нали?

Ambiguous
10-25-2012, 12:09
а ние на това ме викаме "свободна воля"................. (да приемеш или отхвърлиш).
Мисля, че не разбираш за какво става на въпрос, какви са личните ви вярвания никого не го вълнува, аз може и да вярвам в голямото спагетено чудовище, това си е моя работа.
Но когато искаш да прокараш нещо като достоверно трябва да го подкрепиш с аргументи, защото номерът които всички въртят от много време е следният:
А: Защо смяташ, че Бог съществува?
Б:А ти защо смяташ, че той не съществува?
Когато ти си откривател, би било логично да си подкрепиш откритието с аргументи, а не да се осланяш на факта, че другите не могат да го опровергаят.
Ще направя следната аналогия с цел да ме разбереш по-добре,
Когато си решаваш задачите по математика не казваш, че отговора е синус от а и да очакваш учителя да те опровергае.

defender
10-25-2012, 12:19
Когато си решаваш задачите по математика не казваш, че отговора е синус от а и да очакваш учителя да те опровергае.
за съжаление ти не си учител, и аз от тебе не съм очаквал нищо, нито опровержение нито потвърждение.

както казах вярата е най-вече проява на свободна воля и любов.

Doctor_Satan
10-25-2012, 12:24
Значи... християнството е въпрос на доброволно невежество, в името на любовта... Любов към какво? Значи доброволно се отказвате не само от доказателствата, но и от нуждата от такива, и то в името на някаква си хвърчаща илюзия.
Като избираш да вярваш, вместо да провериш и да знаеш, всъщност все едно доброволно се отказваш от търсенето на всякаква истина... Хммм, хитро.

.... в рамките на едно изречение ти успя да използваш метод за да опровергаеш достоверността на същия метод,....

http://prikachi.com/images/72/5415072G.gif

Най-накрая мога да използвам това.... :D

defender
10-25-2012, 12:29
Значи... християнството е въпрос на доброволно невежество, в името на любовта... Любов към какво? Значи доброволно се отказвате не само от доказателствата, но и от нуждата от такива, и то в името на някаква си хвърчаща илюзия.
Като избираш да вярваш, вместо да провериш и да знаеш, всъщност все едно доброволно се отказваш от търсенето на всякаква истина... Хммм, хитро.

ами любов към Бога. Доказателствата са добре дошли, но не са задължителни. И да го докажеш добре и да не го докажеш добре. Важното е вярата да е от любов, доказателствата не предават никаква цена на вярата пред Бога.
Нали не очакваш едно дете да ти докаже съществуването или несъществуването на Бог, я вярата е за всички и прости и умни.

Ambiguous
10-25-2012, 12:33
Провали се да интерпретираш проста аналогия, предавам се...

Nam3less3
10-25-2012, 12:37
Мисля, че не разбираш за какво става на въпрос, какви са личните ви вярвания никого не го вълнува, аз може и да вярвам в голямото спагетено чудовище, това си е моя работа.
Но когато искаш да прокараш нещо като достоверно трябва да го подкрепиш с аргументи, защото номерът които всички въртят от много време е следният:
А: Защо смяташ, че Бог съществува?
Б:А ти защо смяташ, че той не съществува?
Когато ти си откривател, би било логично да си подкрепиш откритието с аргументи, а не да се осланяш на факта, че другите не могат да го опровергаят.
Ще направя следната аналогия с цел да ме разбереш по-добре,
Когато си решаваш задачите по математика не казваш, че отговора е синус от а и да очакваш учителя да те опровергае.Не съм откривател нито проповядвам достоверност, просто твърдя, че християнството е по-достоверно от голямото спагетено чудовище и от други нелепости.

defender
10-25-2012, 12:38
^
сега той ще те пита "Защо".

5 лв. залагам, други залози, моля.

Doctor_Satan
10-25-2012, 12:41
ами любов към Бога. Доказателствата са добре дошли, но не са задължителни. И да го докажеш добре и да не го докажеш добре. Важното е вярата да е от любов, доказателствата не предават никаква цена на вярата пред Бога.
Нали не очакваш едно дете да ти докаже съществуването или несъществуването на Бог, я вярата е за всички и прости и умни.
Логическата последователност на това което говориш(и си говорил)
1. Вярването е от любов, следователно вярата е един вид любов
2. Достатъчна причина за вяра е любовта
3. Вярата е в Бог
4. А какво е Бог? Бог е любовта към всичко.
Значи с две думи вярваш в Бог, защото изпитваш любов към Любовта, а причина да изпитваш любов към Любовта е самата любов.... Гениално. Как само се затваря кръгът.

Ambiguous
10-25-2012, 12:48
Не съм откривател нито проповядвам достоверност, просто твърдя, че християнството е по-достоверно от голямото спагетено чудовище и от други нелепости.

С какво?
Дай ми една единствена причина която прави Християнството по-достоверно ЕДНА, повече не смея и да искам.

^
сега той ще те пита "Защо".

5 лв. залагам, други залози, моля.

http://store.picbg.net/pubpic/44/A2/6a27b3024baf44a2.jpg

defender
10-25-2012, 12:48
Значи с две думи вярваш в Бог, защото изпитваш любов към Любовта, а причина да изпитваш любов към Любовта е самата любов.... Гениално. Как само се затваря кръгът.

когато изпитваш любов към любовта това е признак, че си част от нея.

"когато имате любов вие едно сте с Бога".

Incadeptus
10-25-2012, 13:00
Усещам как Сатаната и Амбигуоус ще станат приятели :д Но трябва да си много ограничен,за да вярваш само на законите на Нютон и земните неща.

defender
10-25-2012, 13:06
С какво?
Дай ми една единствена причина ..........

http://store.picbg.net/pubpic/35/47/8b84f7d5f1243547.jpg