View Full Version : Всичко за косата..vol.4
Страници :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
FuCKkK13
08-27-2012, 11:37
да ама е начупена т.е. не съм я изправяла и не се вижда колко е дълга,но все пак :
http://www.prikachi.com/images.php?images/29/5191029U.jpg :)
ето и една по-старичка
http://www.prikachi.com/images.php?images/33/5191033z.jpg
няма много разлика защото по принцип си е дълга и не личи много,а и на първата снимка е доста начупена... :)
strawberry88
08-27-2012, 12:15
^Много е готина,браво! :---)
weheartiit,супер,че си избра вече неща,значи няма да препоръчвам още.Добър избор. :)
Аз отново почнах да си я снимам всеки месец и след време ще пусна снимки...дано има разлика в дължината. :D
А нали не е вредно нормална коса да се мие през ден.Аз така си я мия вече...;s А и четох някъде,че чистата коса расте по-бързо. 8-) Нали няма да навреди? :neutral:
FuCKkK13
08-27-2012, 14:02
^мерси :)
не е хубаво да се мие толкова често... така косата се изтощава от шампоана.. колкото и добър състав да има шампоана си е шампоан + че се отмива себума и тормозиш косата да произвежда повече,нормална коса се мие 2 пъти в седмица - може понякога да си позволиш и 3
Здравейте,момичета! :) Значи исках да ви попитам,смятате ли за добре при положение,че имам професионална преса,мн хубав продукт щадящ косата и + това косата ми не се изтощава лесно освен нацъфтели връхчета от време на време, да ползвам пресата 2 пъти седмичко на не повече от 180°?И то говоря,когато съм на училище,не през ваканциите. Благодаря предварително ! :)))
strawberry88
08-27-2012, 14:57
^И най-добрата преса и скъпи продукти да имаш,пресата винаги е вредна.
Значи да не прекалявам толкова много? Мерси,а понеже вчера си купих шампоан на Орзен да пробвам и се зачетох в съставките ми направи впечатление една,която я водят мн вредна-Sodium Lauryl Sulfate.Понеже я няма в шампоаните,които досега ползвах и реших да прочета в Интернет повече.Доколкото видят няма никак положителни мнения,да сте чували нещо за нея дали наистина е добре да се избягва.Иначе пък шампоана е мн хубав и заради това се колебая дали да го ползвам :D
Да,вярно,че винаги е вредно,но пък като полага допълнителни грижи(домашни маски) ще е доста по-добре.
Иначе 2 пъти в седмицата е добре,но не на максималното 230градуса..ще я изпържиш.
Едит: Тази съставка са сулфатите.Няма я в повечето професионални шампоани и е вредна за косата.Най-евтиният химикал,който се слага,за да се разпенва(доколкото помня).
А и към Фък: мнооооооооооооооооооого ти е хубава,мнооого!
Благодаря :),иначе от около месец правя маската с тривитаминол и определено може да се почувства ефект!Мн съм доволна,а и съм намалила до колкото се може стилизиращата козметика,защото все пак е пълно с каква ли не химия и малко им нямам вярата.
FuCKkK13
08-27-2012, 15:51
fizzyg
благодаря :)
така или иначе аз и wiiwa пуснахме снимки,пуснете и вие да видим резултатите от дългата тема :)
Даа, прекрасна ти е косичката :)))))
Аз преди малко отидох да си взема стимуланта (спрях се на него) и пшенично масло. Утре ще си направя една снимка на коаста и след 1-2месеца пак, да видим дали ще има резултат. (:
Аз ще оусна снимки по-напред във времето. Поне да има разлика :)
strawberry88
08-27-2012, 16:36
Аз дадох снимка скоро,като ви питах дали да се подстригвам. :D
FuCKkK13
08-27-2012, 16:44
katii мерси :) , btw. и аз като почна училище ще си взема стимуланта,че няма да имам време за много маски
Вие какви сешоари ползвате,защото моя наскоро се изгоря нещо и мисля да си вземам нов,но съм малко затруднена и не мога да избера?Една приятелка ми препоръча този http://www.techno-bg.com/?town=%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA&name=%D1%81%D0%B5%D1%88%D0%BE%D0%B0%D1%80-philips-hp-818300&action=showArticles&idArticles=28320&type=t .Чували ли сте някакви отзиви? Ако не може ли да ми препоръчате марка? Мерси много :)
FuCKkK13
08-27-2012, 17:14
http://www.bidorbuy.co.za/item/28718859/1700W_Hairdryer_Diffuser_Concentrator_ROWENTA.html
този ползвам и съм доволна ,но аз ползвам сешоар 2 пъти в годината де 8-) :)
Аз се колебая за марката най-вече,иначе и аз гледам да избягвам ползването винаги когато е възможно,особено лятото!Чувала съм,че с повече W е не само по-мощен,но и по-лесно и бързо се оформя прическата,та трябва наистина да се поровя из Интернета. :D :)
weheartiit
08-27-2012, 18:27
Момичета ,да ви се похваля ...днес си взех арганово масло на "Икаров",маската на "Денис",а утре ще си поръчам шампоана на "Матрикс" от фризьорката. :grin: Сега се намазах с маслото,ще стоя тази вечер и утре сутринта ще се изкъпя.Дано има ефект от нещата. :)
Фък - обожавам ти косата. <3 От малка ли ти е така дълга. ?
beu - имам ето този на Jaguar - http://mgcosmetics.bg/images/86320.jpg .Хубав е,суши много бързо,само мисля,че много гори косата. :?
weheartiit мерси :) знам по принцип,че Jaguar е професионална марка,мисля че фризиорката ми има такъв и останах доволна последния път като ме суши. :)
MegiBoOm
08-27-2012, 19:04
Като взехте да пускате снимки, ей я и моята:
http://prikachi.com/images.php?images/51/5193051p.jpg
(искам да порасне още педя)
FuCKkK13
08-27-2012, 19:04
weheartiit
ами като малка всяко лято ми беше до раменете в началото на лятото и към септември/октомври до кръста - ама то тогава съм била мъник и лесно е стигала до кръста.. после 5ти клас ми беше до раменете,6ти клас малко по-дълга и края на седми клас т.е. лятото между 7/8ми клас реших че пак ще я пускам и нда.. от тогава до сега е толкова т.е. за 2 години е станала до дупето,а преди около половин ми беше до кръста :) абе честно казано малко през живота си съм била с къса коса :)
FuCKkK13
08-27-2012, 19:05
Меги супер ти е косата,аз съм ти казвала и в други теми и най много ми харесва че и без преси имаш обем в корените :)
MegiBoOm
08-27-2012, 19:08
Ой, мерси много <3
Ами то тя цялата е много обемиста и затова предполагам. (:
strawberry88
08-27-2012, 19:12
Пък на мен ми е сплескана в корените и обемна по-надолу. :) :mad:
Ще ми препоръчате ли нещо за обем?Не искам да си правя вафли,а още по-малко да я топирам. :?
FuCKkK13
08-27-2012, 19:12
моля :)
абе тя и моята ако докато е мокра не я сплета на много хлабава плитка е обемиста,но в корените изостава доста... има си обем,но не ми отива на лицето ...
FuCKkK13
08-27-2012, 19:14
Ще ми препоръчате ли нещо за обем?Не искам да си правя вафли,а още по-малко да я топирам. :?
като мен - с плитки... хем не става огромен обем,хем не я гориш,хем пестиш време - аз за 15 мин. съм готова ама съм се специализирала вече де,но така или иначе повече от 30 мин. не мисля,че ще ти трябват :)
FuCKkK13
08-27-2012, 19:17
btw. ако си купите масло за банята т.е. да го ползвате с шампоана и отделно си купувате за маски излиза доста изгодно... на мен едно шишенце имам чувството че ще ми стигне за половин година
а да... пак да кажа - много ама много съм доволна от шампоана + че ми мирише на много хубаво.. но.. след около 2 месец ( г/д така го смятам) ще свърши - ползваме го 3ма човека и се чудя какъв да си взема - за проф. става въпрос.. та - някакви мнения ?
и да.. у нас има шампоан на гарниер с алое вера.. и нда.. пак му четох състава и пак не съм доволна.. нещо тая марка не ми харесва
strawberry88
08-27-2012, 19:18
Мерси,не съм пробвала с плитки в корените.Ще пробвам.
А някакви спрейчета и разни такива?Или няма такива,които да действат наистина. :D
FuCKkK13
08-27-2012, 19:20
Мерси,не съм пробвала с плитки в корените.Ще пробвам.
А някакви спрейчета и разни такива?Или няма такива,които да действат наистина. :D
ами не знам.. едни ги отричат,други ги харесват.. за мен лично нямат никакъв ефект,но при късите коси може и да има.. и все пак не вярвам нещо да ти повдигне хубаво косата
MegiBoOm
08-27-2012, 19:27
Марти, пробвай професионалните на Лореал, Матрикс или Макадемия. (:
FuCKkK13
08-27-2012, 19:32
Марти, пробвай професионалните на Лореал, Матрикс или Макадемия. (:
всъщност точно за лореал си мислех.. мм някои ще ме светне ли как вървят цените ?
MegiBoOm
08-27-2012, 19:34
Виж в enzo.bg (:
brutaLxxbunny
08-27-2012, 19:40
На Матрикс са много изгодни - литър шампоан за 27 лв., например.
реших и аз да кача снимки на моята коса :) : http://prikachi.com/images/238/5193238A.jpg
http://prikachi.com/images/240/5193240i.jpg
а strawberry88 аз по принцип имам нормален обем,но на мен ми помага (не е за вярване заради марката :D) мусът на Nivea Volume Sensation :)
strawberry88
08-27-2012, 19:45
Току що се опитах за втори път да се накъдря с тия скапани изнервящи ролки тип ''маркуч'' :D и дано да стане по-добре от миналия път... абе ще се науча..с практика. 8-)
^ И аз току що се накъдрих с такива (или поне се опитах :D) Ако се получат добре, утре евентуално ще пусна снимка.
Colombia
08-27-2012, 21:48
Хей момичета! :)
Аз преди няколко дни се подстригах.Само връхчетата и съвсем малко от дължината.
Направи ми впечатление,че след измиването с шампоан и балсам на Лореал(професионални)и изправянето при фризьорката ми косата ми имаше ГОЛЯМ блясък.Наистина се забелязваше.
Искам да си купя такива от проф.серия,но за сега не мога да си го позволя.
Оф...
Иначе си взех Стимулант и масло от гроздови семки.
+ още нещо искам да попитам.Някой използвал ли е това или подобно:
Био Естествен восък за коса
http://www.kozmetika.bg/show/SANTE/45014_%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%95%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D 0%BD-%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0/
След като ми изпрваи косата фризьорката ми ме намаза само по връхчетата с нещо подобно.
Не знам точно какво беше,но ми заприлича на това.
Та...някакви отзиви?
strawberry88
08-27-2012, 22:13
Такаа,понеже искам промяна,а на пластове явно няма да ми отива...да се подстрижа ли по-късо? 8-) Харесва ли ви чуплива/вълниста коса и къса?Моята преди беше къдрава,но вече ми стана по-скоро вълниста. :D Та как мислите?Не мога да ходя с тая коса вечно...кичури или боядисване в никакъв случай не искам... или само правата коса стои добре къса?Оф,правата коса става за всички прически ама като не съм с права.. :(
cheburashka
08-28-2012, 09:30
абе, момичета, много ми е интересно да ви попитам, не знам дали сте го обсъждали досега, извинявам се, ако е коментирано, обаче как спите? хаха, с пусната, вързана коса, ниска, висока опашка и т.н.?
MegiBoOm
08-28-2012, 09:38
С пусната, защото е вредно да се спи постоянно с вързана, но когато ми е много топло правя и изключения хаха
strawberry88
08-28-2012, 10:05
Винаги спя на хлабава опашка или се плета.
Или с хлабав кок на най-високата част от главата ми,или с шнола пак на същото място.
И да добавя,че когато е хлабаво изобщо не е вредно.Трябва да се спи с прибрана коса,за да се избегне възможно най-много ''изтъркване'' на върховете на косата. В друг случай ще цъфтят мнооого по-бързо.
MegiBoOm
08-28-2012, 10:59
......
от днес започвам да спя с кок :D
......
от днес започвам да спя с кок :D
Но отпуснат!!! :D
Аз бях пробвала със стегнат и когато махнах ластиката ... няма такава болка иии падаща коса 8-)
vermili0n
08-28-2012, 11:54
Здравейте!
Вижте какво си намерих - http://www.youtube.com/watch?v=BLeSKaPaUOA&feature=player_embedded
Изглежда ми интересно, някой пробвал ли е?
По въпроса със спането - спя с пусната коса. Като я връзвате после не се ли начупва по много гаден начин или само при мен е така? :D
strawberry88
08-28-2012, 12:16
^ :shock: Много интересен начин за къдрене!
Аз ако спя с пусната на сутринта прилича на гнездо и е много заплетена. :D
Aз винаги на плитка спя :)
strawberry88
08-28-2012, 13:00
Този път по-добре се справих с ролките. :D НО се разресах и сега косата ми е отвратително бухнала на нищо приличаща. :D :/
Този път по-добре се справих с ролките. :D НО се разресах и сега косата ми е отвратително бухнала на нищо приличаща. :D :/
Другия път поне ще знаеш да не я сресваш :D
Ами ако сложиш арганово масло,както на видеото,няма ли да се ''укроти'' малко? :cool:
FuCKkK13
08-28-2012, 14:00
Или с хлабав кок на най-високата част от главата ми,или с шнола пак на същото място.
И да добавя,че когато е хлабаво изобщо не е вредно.Трябва да се спи с прибрана коса,за да се избегне възможно най-много ''изтъркване'' на върховете на косата. В друг случай ще цъфтят мнооого по-бързо.
и въпреки това не е полезно винаги,защото ако косата се хваща на едно и също място се изтощава и там косъма се начупва..
brutaLxxbunny
08-28-2012, 14:36
Имам два въпроса момичета :) И мене започна да ме преследва есенния косопад, та да питам...
Къде мога да видя срокът на годност на маските на Денис? Защото ми показва "06.2012", а мисля, че това е от издаването?
и
Как се ползват ампулките за коса? Не са на Денис, а на някаква гръцка фирма.
FuCKkK13
08-28-2012, 14:50
Имам два въпроса момичета :) И мене започна да ме преследва есенния косопад, та да питам...
Къде мога да видя срокът на годност на маските на Денис? Защото ми показва "06.2012", а мисля, че това е от издаването?
и
Как се ползват ампулките за коса? Не са на Денис, а на някаква гръцка фирма.
сигурна ли си че е на издаване ? защото на моята има също само една дата и е 03.2015 ... за ампулите - трябва да си имат листовка вътре и да има начин на употреба.. ако си ги купувала на бройка е трябвало да попиташ от мястото от което ги купи ... различните ампули различно се ползват
strawberry88
08-28-2012, 15:07
Другия път поне ще знаеш да не я сресваш :D
Ами ако сложиш арганово масло,както на видеото,няма ли да се ''укроти'' малко? :cool:
Сложих и.И в момента вече ми е много яка.Отпуснаха се къдриците,но за съжаление след малко ще я мия и край. :D
Сложих и.И в момента вече ми е много яка.Отпуснаха се къдриците,но за съжаление след малко ще я мия и край. :D
Е,жалко,но поне й се нарадва малко:D
FuCKkK13
08-28-2012, 15:16
защо ще си я миеш ?
weheartiit
08-28-2012, 15:36
Ягодке,може ли поне да пуснеш снимка да я видим,че ми е много интересно как са се получили къдриците. :)
Иначе аз днес си сложих от маската на "Денис" и косата ми поне засега е мекичка и по-права (пу,пу да не я урочасам :D)
Иначе отидох до един фризьорски салон да си поръчам шампоана,но фризьорката беше бая недружелюбна,така че ще потърся от друга. :?
А иначе и аз да попитам,как спите с вързана коса?Аз винаги като я отвържа на сутринта и тя има някаква гадна чупка. ;д
FuCKkK13
08-28-2012, 15:38
аз спа с пусната
strawberry88
08-28-2012, 16:07
Защото е мазна. :D
Ами друг път ще я снимам,като се къдря пак.Иначе съм пускала снимка.Ето пак същата (спах плетена) .
http://prikachi.com/images/905/5196905B.jpg
И сега много се чудя дали да се подстрижа по-късо.Ама пък така няма да мога да си правя плитки и ...не знам.Искам някъде до раменете да е.Тя сега не че е много дълга ама. :D
аз спа с пусната
Same. (:
annamari
08-28-2012, 17:52
FuCKkK13 може ли снимка на косата ти, мерси :)
искам да попитам дали ще е добре да нанеса бадемово масло в корените и да преспя така, и вие слагате ли нещо на възглавницата за да не се разтече от маслото ?
weheartiit
08-28-2012, 18:07
искам да попитам дали ще е добре да нанеса бадемово масло в корените и да преспя така, и вие слагате ли нещо на възглавницата за да не се разтече от маслото ?
Аз снощи спах намазана с бадемово масло,сложих си и в корените.После си вързах косата на хлабаво кокче и я прибрах в онези шапките,които се използват при боядисване. (ако нямаш,може да пробваш и с торбичка).
Ягодке,много ти е хубава косата. :) Не мисля,че трябва да я скъсяваш защото така отпадат голяма част от прическите,но пък ако искаш някаква промяна...
titinkaa
08-28-2012, 19:02
FuCKkK13,не й знам другото съдържание
strawberry88
08-28-2012, 19:59
weheartiit,мерси! <3
Ще я скъся съвсем малко най-вероятно. :)
Да,малко!
Много ти е хубавка, и преди съм го казвала,де.
Много бляскава и здрава изглежда :)
FuCKkK13
08-28-2012, 20:25
FuCKkK13,не й знам другото съдържание
а ?
FuCKkK13
08-28-2012, 20:27
да ама е начупена т.е. не съм я изправяла и не се вижда колко е дълга,но все пак :
http://www.prikachi.com/images.php?images/29/5191029U.jpg :)
ето и една по-старичка
http://www.prikachi.com/images.php?images/33/5191033z.jpg
няма много разлика защото по принцип си е дълга и не личи много,а и на първата снимка е доста начупена... :)
:)
strawberry88
08-28-2012, 21:41
fizzyg,благодаpя ти. :)
Искам дълга коса и то много,но явно няма да издъpжа.Не съм толкова тъpпелива. :D
weheartiit,пpобва ли маската на Денис и доволна ли си? :)
weheartiit
08-29-2012, 10:39
fizzyg,благодаpя ти. :)
Искам дълга коса и то много,но явно няма да издъpжа.Не съм толкова тъpпелива. :D
weheartiit,пpобва ли маската на Денис и доволна ли си? :)
Дам,дам пробвах я даже писах вчера мнение,но явно не си прочела.Многооо ми хареса.Косата ми стана по-мекичка и по-права. (дано не я урочасам ;д ) :---) Дано и при следващото миене да е така. :)
Иначе и аз искам дълга,дълга косица ама както цъфти мойта има да си мечтая. :( ;д
brutaLxxbunny
08-29-2012, 10:43
Аз бях чела някъде, че косите имат нещо като "предел" на растене. Много малко от тях могат да растат наистина много дълги тип-http://log.bg/users_images/28/28311.jpg . И когато косата ти достигне своят "предел" просто цъфти и се налага да я подстрижеш.
strawberry88
08-29-2012, 10:57
Дам,дам пробвах я даже писах вчера мнение,но явно не си прочела.Многооо ми хареса.Косата ми стана по-мекичка и по-права. (дано не я урочасам ;д ) :---) Дано и при следващото миене да е така. :)
Радвам се! :---)
brutaLxxbunny,пусни пак снимката,че не излиза.
^
http://log.bg/users_images/28/28311.jpg
titinkaa
08-29-2012, 11:41
а ?
Става въпрос за онази маска,за която питах с чесъна,бях пуснала снимка да я видите.
strawberry88
08-29-2012, 12:04
^^Прекалено дълга е.Чак толкова дълга не ми харесва. :D
Как ли я поддържа... :shock: :X
annamari
08-29-2012, 13:35
FuCKkK13 бях останала с впечатление, че си с много яка коса, от това което чета как я поддържаш, и правиш разни маски...
а на снимките изглежда като слама, хубаво дълга е, но не изглежда красиво, нито здрава , някви грозни краища като изкуствена е :)))
Schwarzkopf OSIS Dust It пудра, веднага ще видиш разликата. Ако фризьорката ти ползва продукти на osis попитай я за нея. :)
Иначе и аз искам дълга,дълга косица ама както цъфти мойта има да си мечтая. :( ;д
По-хубава ще става с всяко миене.
Разликата от първото е по-права коса,а за следващите пъти какво да говорим? :)
FuCKkK13
08-29-2012, 17:08
FuCKkK13 бях останала с впечатление, че си с много яка коса, от това което чета как я поддържаш, и правиш разни маски...
а на снимките изглежда като слама, хубаво дълга е, но не изглежда красиво, нито здрава , някви грозни краища като изкуствена е :)))
нда.. преди бях пуснала снимка и бях предупредила,че е преди да си взема връхчетата, + снимката е на гадна светлина и е без светкавица.. спец. за теб ще я снимам още сега да видя още ли мислиш така.. не се заяждам просто аз направих темата и е наистина разочароващо да казвам на момичетата как да се грижат за косите си,а моята да изглежда гадна,но оставям сама да прецениш
FuCKkK13
08-29-2012, 17:16
annamari специално,снимката е от преди 2 мин. :)
http://www.prikachi.com/images.php?images/551/5201551J.jpg
FuCKkK13
08-29-2012, 17:23
а и да,момичета извинявам се, че пак ви затрупах с мои снимки,но се наложи :)
http://prikachi.com/images.php?images/744/5202744t.jpg ами ето ми косичката аз лично изправена по се харесвам това ми е естествената ; аз пък мисля че косата на фък13 е уникална какво не и харесвате или може би е завист btw кои етерични масла са за блясък
annamari
08-30-2012, 06:26
хахахха :д не съм се заяждала, бях точно изненадана от това какви грижи полагаш... а пък косата ти изглеждаше изтощена
благодаря за втората снимка, хубава коса имаш
FuCKkK13
08-30-2012, 08:40
http://prikachi.com/images.php?images/744/5202744t.jpg ами ето ми косичката аз лично изправена по се харесвам това ми е естествената ; аз пък мисля че косата на фък13 е уникална какво не и харесвате или може би е завист btw кои етерични масла са за блясък
мерси много... за блясък помагат всички масла по принцип,но ти препоръчвам оцет или лимон в маските.. иначе косата ти е хубава.. защо я изправяш ? а и си има блясък... защо не си купиш нещо за къдрици или с малко масло не ги оформяш след баня да видиш че ще се харесваш повече (предполагам де) :)
FuCKkK13
08-30-2012, 08:41
хахахха :д не съм се заяждала, бях точно изненадана от това какви грижи полагаш... а пък косата ти изглеждаше изтощена
благодаря за втората снимка, хубава коса имаш
радвам се че си промени мнението :)
annamari
08-30-2012, 08:57
мнението ми не е било нито лошо, нито съм завиждала, просто бях изненадана. да прекратим това :)
FuCKkK13
08-30-2012, 09:17
мнението ми не е било нито лошо, нито съм завиждала, просто бях изненадана. да прекратим това :)
мнението ти беше лошо т.е. не че се заяждаше,а просто си останала с лошо впечатление за това и ти пост-нах снимка ... и до колкото виждам си промени мнението или не е така ?
annamari
08-30-2012, 09:25
следя доста тази тема, и виждах че пишеш какви маски си правиш.... поддържане и ми стана любопитно да видя косата ти, и ти ми поста онази снимка на която явно не е била подстригана, както и да е, изненадах се. Не съм имала никво мнение за теб, нито съм се заяждала, не съм малка да се занимавам с детски истории, от другата снимка наистина си личеше, че полагаш грижи за косата ти и ти казах, че ми харесва.
FuCKkK13
08-30-2012, 09:34
следя доста тази тема, и виждах че пишеш какви маски си правиш.... поддържане и ми стана любопитно да видя косата ти, и ти ми поста онази снимка на която явно не е била подстригана, както и да е, изненадах се. Не съм имала никво мнение за теб, нито съм се заяждала, не съм малка да се занимавам с детски истории, от другата снимка наистина си личеше, че полагаш грижи за косата ти и ти казах, че ми харесва.
разбрах те още в първия ти пост,сложих другата снимка,за да опитам да ти променя мнението,защото е доста разочароващо да полагаш грижи за косата си,да помагаш на други хора да го правят и накрая твоята да изглежда зле ...казах ти че се радвам че си промени мнението и ти започна да ми обясняваш как не завиждаш,не се заяждаш и etc. ,което беше ненужно,защото го разбрах от първия пост и въпреки това не е нужно да харесваш косата ми.. т.е. има различни хора и различни разбирания + още повече,че от снимки трудно се разбира - примерно косата ми е тъмно руса с кичури,но на снимки излиза някакъв странен цвят - може би от светкавицата (само пример) ...та.. приключваме тази тема.. радвам се че ти промених мнението и се надявам да не съм разочаровала и останалите момичета в темата,защото целта на снимките е да видим подобрение в косите си и това да ни мотивира да ги поддържаме все повече
annamari
08-30-2012, 09:38
:)
mariam123
08-30-2012, 12:44
FuCKkK13 имаш страхотна коса, а и цвета много ми харесва.
Стимуланта на Икаров ми е на свършване, и мисля да си взема масло от пшеничен зародиш, нали той беше за цъфтящи краища? Моята е много суха и се накъсва лесно. Мисля да го комбинирам с някакво друго в корените, но се чудя какво. Косата ми се омазнява бързо, а и сега ме мъчи и сезонен косопад.Вие от кое сте доволни?
FuCKkK13
08-30-2012, 12:47
^ от всички масла съм доволна... за подхранване -бадемовото.. иначе от гроздови семки - да регулира малко :)
това можеш да го правиш 1 път и другия път в корените каквото искаш и по дължината зехтин или рициново масло - щом ти е суха ще помогнат много,защото са по мазни и от маслата - нда,странно звучи,но е така т.е. да редуваш.. а и забравих благодаря :)
mariam123
08-30-2012, 12:57
Благодаря за бързия отговор. От гроздови семки не съм ползвала, и ще пробвам да ги комбинирам двете с масло от пшеничен зародиш, пък дано има ефект. http://www.ivis.bg/products_images/elseve-arginine-shampooing-renforcateur.jpg някой ползвал ли е този шампоан? Мнения?
не я изправям често в месеца по 2 пъти и винаги с термо защитния сещате се на syoss най-често си правя следната маска :бадемово масло,кисело мляко,тривитаминол,водка и жълтък е вече ще добавям и малко лимон може да стане мн изсушаващо ама само ме притеснява срока на тривитаминола защото пише че е годен до 28 след отваряне аз всеки ден да си бях правила нямаше да ми свърши толкова бързо :o имам пяна на водна основа на wella ; спомням си че май с аргановото се оформяха къдриците или се лъжа , през зимата не си я пипам само я суша със сешоар и така :D общо взето за нея полагам много грижи ама пак като че ли не стои така както искам :D кажете ми вие как разбирате дали една коса е изтощена
JoLLiE92
08-30-2012, 15:02
Момичета, препоръчайте ми продукт, с който косата стои по-права и не се начупва от влагата?
FuCKkK13
08-30-2012, 15:13
^ ако си правиш 2 пъти маска с тривитаминол в седмицата и слагаш по 1 сп.л. или си правиш 1 път в седмицата с 2сп.л. тривитаминола за един месец спокойно си ти свършва... а и ако е в хладилник може малко да надвишиш срока... с всякакво масло може да си оформяш косата след баня - само да не е зехтин/рициново/стимулант и etc. т.е. леките масла като арганово,пшеничен зародиш,кокосово ... за това как разбирам дали е здрава : първо косата изглежда на външен вид добре - само от краищата лесно можеш да разбереш.. ако са изгорени изглеждат ужасно сухи,заплитат се и са накъсани - цъфнали и накъсани - има разлика,но и двете... другото е че здравата коса има блясък.. няма здрава коса,която да е без блясък - това е едно от основните и най лесни за разпознаване неща, друго е че косата става по жива т.е. става по мека,прическата изглежда добре и т.н. .. най лесно се разбира с преса - ако косата ти не се изправя хубаво,а е накъсана на места примерно значи не е здрава... здравата коса расте и по бързо,косъма е по плътен и т.н. мисля че ти дадох достатъчно примери,за да разбереш дали косата ти е станала по-здрава :)
FuCKkK13
08-30-2012, 15:14
Момичета, препоръчайте ми продукт, с който косата стои по-права и не се начупва от влагата?
термозащитен спрей и след това лак - професионален най добре... също трябва да ти е хидратирана хубаво.. ако си слагаш в банята купена маска или балсам за 3-5 мин. после по лесно ще се изправя
JoLLiE92
08-30-2012, 15:21
Нямам предвид лак, а продукт, който да изправя косъма, не да я фиксира в някаква прическа :) Много мразя да имам лак по косата, усещането е отвратително. А и не мога да го слагам всеки ден. Маска си слагам винаги, да.
^ Имам ето това http://www.nisea-bg.com/produkti/Floyd-za-kosa/linea-bio-micro-cristal-smoothing-cream.html
Не прави чудеса, но заглажда добре и мирише много хубаво!
FuCKkK13
08-30-2012, 15:51
Нямам предвид лак, а продукт, който да изправя косъма, не да я фиксира в някаква прическа :) Много мразя да имам лак по косата, усещането е отвратително. А и не мога да го слагам всеки ден. Маска си слагам винаги, да.
ами термопродуктите помагат.. за друго не знам.. по принцип косата вътрешно трябва да е много хидратирана,а и кристали след баня.. за продуктите за изправяне - можеш да пробваш с шампоан/балсам или маска,които ги водят,че изправят косата,но не мисля, че ще има някакъв ефект
JoLLiE92
08-30-2012, 15:57
Какво имаш предвид под "термопродукти" ? Кристали даже фризьорката ми спря да ми слага, че в най-добрия случай са безполезни, но обикновено ми правят косата гадна. Имам предвид нещо по-силно от обикновен шампоан, не знам .. Просто да си стои правичка и да не се начупи 5 минути след като изляза : )
annamari
08-30-2012, 17:35
може да използваш балсам за изправяне, аз имах на Балеа (5лв) в никакъв случаи не може да се сравнява с резултат от изправяне с преса, но определено има разлика :)
JoLLiE92
08-30-2012, 17:41
Идеята ми е да я изправям с пресата когато я измия и после да си е правичка благодарение на този продукт :) Ще го опитам, благодаря. Аз използвам флуид за изправяне на коса Magy, има полза .. Но моята прави всякакви измислени чупки, особено бретона.
ако някой има състава на новия шампоан на елсев с аргинин моля да го напише :( (waiting) а като заговорихме за термо защитен продукт моят е на свършване предложения
weheartiit
08-30-2012, 19:37
да и аз да попитам за някой хубав термозащитен продукт :)
FuCKkK13
08-30-2012, 19:46
Какво имаш предвид под "термопродукти" ? Кристали даже фризьорката ми спря да ми слага, че в най-добрия случай са безполезни, но обикновено ми правят косата гадна. Имам предвид нещо по-силно от обикновен шампоан, не знам .. Просто да си стои правичка и да не се начупи 5 минути след като изляза : )
под термопродукти имам предвид термопродукти... това са продукти,които се слагат преди преса и защитават косата от изгаряне - естествено не на 100% и повечето подпомагат за задържането на прическата - може би заради защитния слой,които изграждат
Yunsey термозащитен спрей-балсам,наскоро си го взех,професионален е и съм мн доволна сякаш наистина предпазва
косата ! :)
vesinceto
08-30-2012, 21:55
нова съм и не съм прочела всичко защото нямам време моля да ме извините
beu как се казва спрейчето и от къде си го взе
JoLLiE92
08-30-2012, 22:16
Откъде го намери на Yunsey , аз не мога да намеря техни продукти вече, нещо са спрели да ги доставят ??
Здравейте! Преди малко си направих маска: кокосово масло и жълтък ;д смятам да преспя с нея ..
бтв доволни ли сте от шампоаните и балсамите на Шаума?
FuCKkK13
08-31-2012, 06:25
Здравейте! Преди малко си направих маска: кокосово масло и жълтък ;д смятам да преспя с нея ..
бтв доволни ли сте от шампоаните и балсамите на Шаума?
ползвала съм техни шампоани и като за цената си са добри,но помня че нещо не ми харесваше.. дали не е бил състава или нещо подобно не знам...
titinkaa
08-31-2012, 09:28
Според вас възможно ли е от масказа с чесън на Лорис косата да расте бързо без други грижи за нея?
Питам,защото една приятелка каза,че си пуска косата само с тази маска и за 3 месеца й порасна почти 2 педи.
Чувала съм,че чесъна подсилва растежа на косата,обаче едва ли маската на Лорус(която има силикон!!!) би помогнала толкова много. Силиконът е вреден за косата,понеже обвива косъма в безцветен филм,не позволява на косата да ''диша'' и не расте толкова бързо.
Edit:Ефекта при силикона е моментов(докато го използваш) блясък на косата,след като спреш употребата му косата изглежда по-третирана и изтощена..
titinkaa
08-31-2012, 09:37
Да така е,и аз преди 3г. ползвах на Лорис с змийско олио,не видях кой знае какъв ефект от маската,но сега се зачудих пак за тази маска и това,което твърди приятелката ми.
FuCKkK13
08-31-2012, 10:05
дори и да помага маската е невъзможно да порасне косата с толкова за толкова малко време.. да не говорим че тия маски са пълни боклуци и аз съм изцяло против тях
weheartiit
08-31-2012, 10:18
Да ви питам,макар че май си знам отговора.Вредно ли е ако си направиш домашна маска и след това като си миеш косата да си сложиш и купена? :)
FuCKkK13
08-31-2012, 10:24
Да ви питам,макар че май си знам отговора.Вредно ли е ако си направиш домашна маска и след това като си миеш косата да си сложиш и купена? :)
не,но купената НЕ в корените !
weheartiit
08-31-2012, 10:36
не,но купената НЕ в корените !
Мерси.А защо да не се слага и в корените?
FuCKkK13
08-31-2012, 10:40
Мерси.А защо да не се слага и в корените?
омазнява по принцип - не всички маски,но все пак
А и в/у скалпа различни съставки може да не бъдат понесени. И да придизвика косопад или т.н.
cheburashka
08-31-2012, 10:42
аз да ви попитам жълтъкът какво действие има в/у косата? не знам дали съм питала 8-)
FuCKkK13
08-31-2012, 10:51
А и в/у скалпа различни съставки може да не бъдат понесени. И да придизвика косопад или т.н.
нда.. щото маските колкото и да са професионални са си химия
FuCKkK13
08-31-2012, 10:51
аз да ви попитам жълтъкът какво действие има в/у косата? не знам дали съм питала 8-)
подхранва ужасно много
cheburashka
08-31-2012, 11:10
а киселото мляко? пак нещо такова?
FuCKkK13
08-31-2012, 11:27
а киселото мляко? пак нещо такова?
всичко подхранва. киселото мляко е и за мекота
annamari
08-31-2012, 11:55
Някои ползвал ли е кокосовото масло на Икаров, и защо е толкова евтино (3лв), а моето е на някаква друга марка и дадох около 10 лв за него, но ми е на привършване, та доволни ли сте от това на Икаров?
brutaLxxbunny
08-31-2012, 13:56
Маслата на Икаров съвсем не са чиста работа, за това.
Откъде го намери на Yunsey , аз не мога да намеря техни продукти вече, нещо са спрели да ги доставят ??
Не го има навсякъде наистина,но аз си го взех от Плевен от козметичен магазин на центъра.Иначе видях,че го има тук: http://get.bg/product_info.php?products_id=39689
pressiana
08-31-2012, 19:09
Здравейте, момичета. Имам 3 въпроса.
1. Според вас на колко време трябва да се ходи на фризьор, дори косата да не цъфти, за да се поддържа винаги перфектна?
2. Доволни ли сте от маските на Christian of Roma?
3. Какви продукти препоръчвате за лесно разресване и защита от преса /2 различни неща са, наясно съм, питам и за 2-те/?
Мерси предварително :)
1.Зависи пак от вида на косата,но щом не цъфти-3/4 месеца да речем
2.Много хора са доволни от маските им
3.За лесно разресване ти трябва хубав балсам.За защита от преса има много вариянти-http://zlatnaribka.com/category/termo_zashtita-228.html Разгледай по-надоло,защото тези на Керастаз са ужасно скъпи..
pressiana
08-31-2012, 19:31
^Благодаря за бързия отговор :)
А мислиш ли, че маските на Christian of Roma са много по-добри от Miosotis?
FuCKkK13
08-31-2012, 19:44
1. - щом не цъфти за мен идеално е на 3 месеца.. пак зависи,но не мисля,че за 3 месеца прическата се разваля кой знае колко...
2. - хубави са им маските
3. - http://zlatnaribka.com/termichno-mlqko-kerastase-ciment-thermique-125-ml-228-1364.html#.UEETuiLwNic от това има доста доволни и аз ползвам на алфапарф от доста време и съм доволна ....за лесно разресване на мен ми помагат най много купените маски - слагам по дължината за 3-5 мин. и после хем косата ми е мека,хем мирише хубаво,хем се разресва хубаво + кристали/масло за след баня
strawberry88
08-31-2012, 19:45
^Благодаря за бързия отговор :)
А мислиш ли, че маските на Christian of Roma са много по-добри от Miosotis?
Аз съм ползвала маска и на двете марки и определено на Christian of Roma са по-добри.
Glam0rous
08-31-2012, 19:52
За преса - http://www.salonstyle.com.au/shop/image/cache/data/Lakme/LAK023-500x500.jpg
http://martjack-resources.s3.amazonaws.com/9d294c4c-3994-47e6-bc2e-bbabc625cac1/Images/ProductImages/Large/tdprotectionmist.jpg
http://static1.framar.bg/product/LOREAL_hot_krem_izglajdane.jpg
За разресване помагат маска/балсам.
Ако не ти цъфти косата, просто си я гледай и когато връхчетата ти се видят изтощени и изтънели отиди на фризьор. За всеки си е различно.
И не можах да се сдържа. Някой беше казал, че косата "диша" ?!?! Естествено, че не диша. Не сме амеби. Всичкия кислород в тъканите на човек се набавя от дробовете, като отива в кръвта и от там стига до другите места. По същата логика и кожата не диша, колкото и да им се иска в рекламите да ни убедят в това. Още повече и косата, която и без това е съставена от мъртви клетки.
FuCKkK13
08-31-2012, 19:55
^ o.O това съм го пропуснала.. къде някой е казал,че косата диша
strawberry88
08-31-2012, 19:56
И аз го видях,но явно коментара е изтрит. :D
weheartiit
08-31-2012, 20:08
Хей момичета,понеже се оказа,че няма да мога да се сдобия с така очаквания ми шампоан на "Матрикс" за суха коса защото фризьорката ми не работи с тази фирма,поразпитах и другаде и все същото,реших да си харесам някой друг.Видях,че сте пуснали този сайт - http://zlatnaribka.com/ и реших,че мога от тук направо да си поръчам,а и доставката не е скъпа.Само,че не знам кой шампоан да избера,има доста голяямм избор и не знам на коя марка да заложа - http://zlatnaribka.com/category/shampoani-za-suha-kosa-383.html ,някаква насока да ми дадете. :)
Иначе понеже се нуждая и от термозащитен продукт,реших да заложа на това http://zlatnaribka.com/zashtiten-spreji-s-keramika-chi-iron-guard-250-ml-0-2009.html#.UEEXkKDC6ZR ,но не знам дали си струва.
Иначе и аз да отговоря на въпросите на pressiana :
1.На 3-4 месеца мисля,че е добре ,при мен понеже бързо цъфти понякога давам на мама да ми подрязва само връхчетата по-начесто. :)
2.Много са хубави,чувала съм доста положителни мнения.
3.За лесно разресване на мен ми помага маската на "Денис",а за спрей и аз си чудя кой да си взема,ако искаш погледни този който споделих в поста,макар че не знам дали е хубав,но съм виждала много от гурутата в ютюб да го ползват.
Чувала съм,че чесъна подсилва растежа на косата,обаче едва ли маската на Лорус(която има силикон!!!) би помогнала толкова много. Силиконът е вреден за косата,понеже обвива косъма в безцветен филм,не позволява на косата да ''диша'' и не расте толкова бързо.
Edit:Ефекта при силикона е моментов(докато го използваш) блясък на косата,след като спреш употребата му косата изглежда по-третирана и изтощена..
Самоцитирам се,коментар не е изтрит ;)
Аз казах,че косата ''диша'' и затова е сложено в кавички.
А и да,силикона определено задушава косъма!:)
Едит: Забравих да кажа,че вчера направиш поръчка от Ензо,много съм щастлива:) :D
http://get.bg/product_info.php?products_id=38969 фък13 това ли е шампоана ти ако да, доволна ли си ?
strawberry88
08-31-2012, 20:15
Хей момичета,понеже се оказа,че няма да мога да се сдобия с така очаквания ми шампоан на "Матрикс" за суха коса защото фризьорката ми не работи с тази фирма,поразпитах и другаде и все същото,реших да си харесам някой друг.Видях,че сте пуснали този сайт - http://zlatnaribka.com/ и реших,че мога от тук направо да си поръчам,а и доставката не е скъпа.Само,че не знам кой шампоан да избера,има доста голяямм избор и не знам на коя марка да заложа - http://zlatnaribka.com/category/shampoani-za-suha-kosa-383.html ,някаква насока да ми дадете. :)
Иначе понеже се нуждая и от термозащитен продукт,реших да заложа на това http://zlatnaribka.com/zashtiten-spreji-s-keramika-chi-iron-guard-250-ml-0-2009.html#.UEEXkKDC6ZR ,но не знам дали си струва.
Иначе и аз да отговоря на въпросите на pressiana :
1.На 3-4 месеца мисля,че е добре ,при мен понеже бързо цъфти понякога давам на мама да ми подрязва само връхчетата по-начесто. :)
2.Много са хубави,чувала съм доста положителни мнения.
3.За лесно разресване на мен ми помага маската на "Денис",а за спрей и аз си чудя кой да си взема,ако искаш погледни този който споделих в поста,макар че не знам дали е хубав,но съм виждала много от гурутата в ютюб да го ползват.
Шампоан на Лореал или от серията на Макадамия! :)
FuCKkK13
08-31-2012, 20:16
http://get.bg/product_info.php?products_id=38969 фък13 това ли е шампоана ти ако да, доволна ли си ?
не е това
weheartiit
08-31-2012, 20:23
Шампоан на Лореал или от серията на Макадамия! :)
Мерси.Сигурно ще взема този на Лореал. :)
Едит: Забравих да кажа,че вчера направиш поръчка от Ензо,много съм щастлива:) :D
Какво си поръча. :D ^^
brutaLxxbunny
08-31-2012, 20:33
Ей, ако има хора от София и искат да правят поръчка от Enzo да ми пишат, за да правим партия :D Не ми се плащат 6 лв.
Мерси.Сигурно ще взема този на Лореал. :)
Какво си поръча. :D ^^
Поръчах Био шампоана на Матрикс за боядисана коса(моята не е,но като гледах ревюто му,момичето каза,че е по-деликатен към косата и има арганово масло и не се сдържах :Д) - http://www.enzo.bg/kozmetika/matrix/matrix-biolage-colorcaretherapie-delicate-care-shampoan-za-bojadisana-kosadelicate-care-shampoo-1000-ml/
Маската на коса Лореал - http://www.enzo.bg/kozmetika/loreal-professionnel/loreal-professionnel-serie-expert-absolut-repair-cellular-regenerirassha-maska-za-sukha-i-povredeno-kosamask-500-ml/
И Термо-защитна емулсия - http://www.enzo.bg/kozmetika/loreal-professionnel/loreal-professionnel-texture-expert-mljako-za-kosa-izlozhena-na-visoki-temperaturismooth-velours-thermo-blow-dry-milk-500-ml/
Първите две неща за рожденния ми ден,който мина,но сега дойде ред на подаръците,последното-от спестявания 8-) :)
Едийтнах линковете вече:)
Glam0rous
08-31-2012, 20:48
Вземи си най-добре от тези на Лореал. Иначе...Керастаз, ама са по-скъпи. Няма смисъл. Друг е въпросът точно кой, за каква коса? Аз съм имала тези на Лакме. Ако случайно ти хареса някой от техните няма смисъл да си взимаш от серията Teknia - същата работа като да си купиш който и да е от магазина. K therapy са по-хубави. Иначе термозащитния на Чи го хвалян страшно много, в БГмама съм чела похвали със страници за него, но не съм го ползвала.
fizzyg, сори, изтървала съм кавичките.
strawberry88
08-31-2012, 20:49
^Линковете не излизат.
Като ти пристигнат, кажи мнение и за всичко! :D :)
^Линковете не излизат.
Като ти пристигнат, кажи мнение и за всичко! :D :)
Ей сега ще ги едийтна линковете.А иначе задължително ще си кажа мнението ^^ :D
weheartiit
08-31-2012, 20:58
^ Да и аз искам мнение,най-вече за маската и термичното мляко :D
Glam0rous Мерси за мнението.На Лореал мисля да заложа.А това на Чи,сега гледах клипче където много от коментарите са негативни,казват,че им прави косата гадна и сплескана и миришел гадно.Та съвсем се забърках. :D
^ Да и аз искам мнение,най-вече за маската и термичното мляко :D
Glam0rous Мерси за мнението.На Лореал мисля да заложа.А това на Чи,сега гледах клипче където много от коментарите са негативни,казват,че им прави косата гадна и сплескана и миришел гадно.Та съвсем се забърках. :D
Ще дам мнения,да.
Но честно казано шампоаните в рибката са по-скъпи от Ензото и дори д 6лв доставка излиза по-евтино. Разгледай,това сега го забелязах.
Иначе за това на Чи- и аз съм гледала мноооооого позитивни мнения за него :)
Glam0rous
08-31-2012, 21:02
Значи много възможно е. Аз с термозащитен на друга марка, който също не беше малко пари имах същия проблем. Ставаше ми като разтопена захар по косата. Няма сресване, няма изправяне, няма оправия, докато не я изкъпя, което беше наложително. Проверих - правилно го използвах и накрая го хвърлих! Не бих те посъветвала да рискуваш. Ако искаш виж по-нагоре в страницата пуснах линкове на други термозащитни, които съм ползвала съща и на 100% гарантирам, че са хубави. Даже червения спрей в момента съм с него и може би е най-хубавият термозащитен като цяло.
pressiana
08-31-2012, 21:18
Мерси за отговорите. За подстригването питах, защото фризьорката ми днес ми каза да ходя на месец или най-много 2. Много ме ядоса, защото ми каза, че косата ми била изтощена, а тя реално не е. Не можела да я среше, дрън-дрън. Аз по принцип не се сресвам особено, колкото и тъпо да звучи. Косата ми си застава по един начин и дори сутрин си е същата, не става рошава. Сресвам я само в корените, за да масажирам скалпа, понякога и дължината. Та, много ме ядоса тази фризьорка. А за сресването сигурно сега ще започнете с коментарите как съм някаква мърла и е задължително. :Д
weheartiit
08-31-2012, 21:26
Значи много възможно е. Аз с термозащитен на друга марка, който също не беше малко пари имах същия проблем. Ставаше ми като разтопена захар по косата. Няма сресване, няма изправяне, няма оправия, докато не я изкъпя, което беше наложително. Проверих - правилно го използвах и накрая го хвърлих! Не бих те посъветвала да рискуваш. Ако искаш виж по-нагоре в страницата пуснах линкове на други термозащитни, които съм ползвала съща и на 100% гарантирам, че са хубави. Даже червения спрей в момента съм с него и може би е най-хубавият термозащитен като цяло.
Къде мога да намеря червения спрей,има ли го в България? :) Изглежда хубав,но досега не съм го срещала.Иначе много искам това последното на Лореал,което си постнала защото съм чувала доста хубави мнения,но разбрах,че е спряно от производство. :(
Иначе и аз искам да поръчам от Ензо,защото излиза по-изгодно,но там няма спрея на Чи.
Ако реша обаче да не го купувам,ще взема нещата от там.
моля ви пратете клипчета от youtube за маски за пречески и тем подобни каквито сте гледали
MegiBoOm
09-01-2012, 06:16
weheartiit тази фирма на това червеното :D ако не се лъжа я имат в магазини Лили
FuCKkK13
09-01-2012, 07:21
Мерси за отговорите. За подстригването питах, защото фризьорката ми днес ми каза да ходя на месец или най-много 2. Много ме ядоса, защото ми каза, че косата ми била изтощена, а тя реално не е. Не можела да я среше, дрън-дрън. Аз по принцип не се сресвам особено, колкото и тъпо да звучи. Косата ми си застава по един начин и дори сутрин си е същата, не става рошава. Сресвам я само в корените, за да масажирам скалпа, понякога и дължината. Та, много ме ядоса тази фризьорка. А за сресването сигурно сега ще започнете с коментарите как съм някаква мърла и е задължително. :Д
щом ти е казала,че е изтощена значи е ! не се разочаровай - сега края на лятото е нормално косата ти да се е поизтощила ... другото което е ти е казала че се заплита т.е. дължината... ако поддържаш косата си от половин/една година е нормално да не е възстановена цялата т.е. в корените и израсналото за тоя период е здраво,а другата коса от преди да почнеш да си поддържаш косата е слаба и изтощена... т.е. може би наистина е такава,НО по дължината ! сега ти остава само да продължаваш да я поддържаш и да изчакаш да израсте цялата и да е здрава цялата :)
p.с. надявам се да не съм те разочаровала
FuCKkK13
09-01-2012, 07:24
моля ви пратете клипчета от youtube за маски за пречески и тем подобни каквито сте гледали
hair masks, hairstyle tutorial и си готова,какво му е трудното ?
Glam0rous
09-01-2012, 09:39
Спрея на Toni&guy го има и в Лили и в Драка. Може и на други места, не съм търсила. А розовото на Лореал го има по разни сайтове все още, например в този на аптека Ремедиум, от който дадох линка гледам, че не пише да е неналично, но не знам...
JoLLiE92
09-01-2012, 10:23
Аз ходя на месец-два за бретона и постригвам останалото когато фризьорката ми прецени, че трябва. :) Избрала съм си добра фризьорка и мога да и се доверя напълно, предния път дори не гледах какво прави. Косата ми преди беше изтощена от преси и аз така казвах, че не е изтощена, защото си бях свикнала някак да изглежда така, а и не е била сламена сякаш с блондор правена и горена.. Но мога да ти кажа, че фризьорките си разбират от работата. Косата трябва да бъде най-напред здрава, после дълга и с прическа. Колкото и да е дълга и с прекрасна прическа, изтощената коса изглежда ужасно.
Пък за сресването и аз не го правя понякога ако не излизам никъде :D Ако ти е къдрава косата, те се сресват само в банята когато е мокра и после не :)
pressiana
09-01-2012, 10:44
FuCKkK13, не съм разочарована, спокойно. Косъмът ми е тънък, косата ми в последните си 3-4-5 см е изтъняла просто, цъфтежи почти няма, мнооого малко са. Мисля да ходя вече през месец на фризьор, докато ми махне това по края и после съм готова, през това време ще си правя маски.
JoLLiE92, не ми е изтощена, лъскава и здрава е, много хора са ми го казвали. Грижа се за косата си, просто не ходя толкова често на фризьор и затова изтънява по краищата. Не е къдрава. И аз се сресвам преди да изляза, но никога не съм особено старателна.
Някой ползвал ли е арганово масло?
FuCKkK13
09-01-2012, 10:49
^ просто трябва да изчакаш още време да мине,за да ти се възтанови цялата коса :)
за аргановото масло - доста момичета в темата,но аз точно сега в началото на учебната година не мога да заделя 30-40 лв. за хубаво арганово масло,но по нататък мисля да си взема :)
pressiana
09-01-2012, 10:52
Мм и аз така, особено както мисля тия дни да си взема маска от фризьорката ми /която е 25лв/, ще изчакам известно време, пък дотогава ще си карам със зехтина и пшеничното масло.
FuCKkK13
09-01-2012, 11:01
Мм и аз така, особено както мисля тия дни да си взема маска от фризьорката ми /която е 25лв/, ще изчакам известно време, пък дотогава ще си карам със зехтина и пшеничното масло.
нда.. а след около месец- два трябва и шампоан да си купя и там най малко 20 лв. , стимулант,зехтин и някакво масло за маските ( на Икаров) и там 20лв. и такам... доста ще ми дойде ако в същия месец си купя и аргановото .. иначе се радвам че поне купена маска имам 8-)
pressiana
09-01-2012, 11:04
Мда, много е тъпо така, като всичко свършва едновременно.
А ти какви шампоани ползваш?
FuCKkK13
09-01-2012, 11:07
Мда, много е тъпо така, като всичко свършва едновременно.
А ти какви шампоани ползваш?
ами и професионални и от масовите марки... по принцип ако е от масовите си купувам на Глис,а професионалните винаги на различна марка ми носи фризьорката,но почти всички,които съм си поръчвала са били подхранващи ...
нда и сега се сетих : искате ли всяка да каже г/д. по колко пари харчи на месец за косата си и какви продукти си купува НАЙ-ЧЕСТО ? :)
Glam0rous
09-01-2012, 11:10
Аз не знам дали съм доволна от тва арганово масло или не. Много трудно попива в косата, ако сложа съвсем малко повече или в неподходящ момент така си седи мазно на клечки (а малко повече може да значи вместо 2 капки -3). Взех си шампоана с арганово масло на Ейвън, страшно много ми харесва. Те имат и някакво като кристали, пише, че и то е с арган, може да пробвам него.
FuCKkK13
09-01-2012, 11:27
а ти кое ползваш ? - снимка
Glam0rous
09-01-2012, 11:30
http://forluminousskin.com/wp-content/uploads/2012/06/milk_shake-Glistening-Argan-Oil.jpg това
FuCKkK13
09-01-2012, 11:39
хм.. изглежда ми хубаво... апф сега се зачудих дали изобщо да давам толкова пари.. ако не ми действа хубаво какво ще го правя :?
Glam0rous
09-01-2012, 11:50
Не знам, мен ми го пробута фризьорката доста отдавна. Преднишния път като се подстригвах значии....края на март....Докато ми разправяше колко било хубаво и качествено и нз си какво и аз поразпитвах какво и що, направо ми вика искаш ли да ти докараме едно шишенце, утре ще ни зареждат и аз ъъъъ...ъъъ, айде да не изглеждам мизерна, че едно масло не мога да си купя викам ок хайде. Иначе не ми се виждаше нещо чак толкова необходимо и готино, сега пак така си мисля.
п.п. за тия пари по-добре нещо друго...
нда и сега се сетих : искате ли всяка да каже г/д. по колко пари харчи на месец за косата си и какви продукти си купува НАЙ-ЧЕСТО ? :)
Добра идея :) Но аз като се замисля-шампоани и балсами(маски) не купувам всеки месец,защото ме издържат повече от месец.Маслата и те ме издържат доста повече от 1 месец. Абе,масла купувам на 3-4месеца.А шампоани,маски/балсами зависи от количеството им:)
http://forluminousskin.com/wp-content/uploads/2012/06/milk_shake-Glistening-Argan-Oil.jpg това
На каква цена е?
strawberry88
09-01-2012, 12:13
Аз съм казвала и преди.Ползвам това http://www.nashiargan.it/bg в голямото шишенце-100мл е и е 31 лв.Не съм ползвала нещо по-добро до сега.Гарантирам,че ще се влюбите в него. :D Всички само ми пипат косата и казват колко приятна е на допир и като коприна. :D А и мирише яко.Сега искам да си взема и шампоана и маската от тази серия ама не знам кога ще е,защото са скъпи.Около 30-35 лв. е всяко нещо.И между другото,след като се изкъпя на мокра коса,слагам повече от няколко капки от маслото...даже доста и си попива идеално.Слагам и по дължината.
Glam0rous
09-01-2012, 12:14
около 20 лева ми взе за най-малката разфасовка (15мл.)
Аз съм казвала и преди.Ползвам това http://www.nashiargan.it/bg в голямото шишенце-100мл е и е 31 лв.Не съм ползвала нещо по-добро до сега.Гарантирам,че ще се влюбите в него. :D Всички само ми пипат косата и казват колко приятна е на допир и като коприна. :D А и мирише яко.Сега искам да си взема и шампоана и маската от тази серия ама не знам кога ще е,защото са скъпи.Около 30-35 лв. е всяко нещо.И между другото,след като се изкъпя на мокра коса,слагам повече от няколко капки от маслото...даже доста и си попива идеално.Слагам и по дължината.
А колко милилитра е шампоана(а и маската) за 30-35лв?
около 20 лева ми взе за най-малката разфасовка (15мл.)
Оооо,ужас. Пък и само за 15мл..
Не,аз такова масло няма да си купувам близките месеци,определено 8-)
strawberry88
09-01-2012, 12:28
Шампоана и маската ги има в малки и големи опаковки.250 мл и 500 мл.Малките са по 30-35, а големите около 50 лв.
Glam0rous
09-01-2012, 12:28
минали са ме...все едно, поне е икономично :D :D
lovelywords
09-01-2012, 13:51
Момичета, някакво мнение за новия серум на лореал с 6 масла ? Не мога да се сетя как се казва и не мога да намеря снимка. ;д
strawberry88
09-01-2012, 15:06
Това ли?
http://prikachi.com/images/443/5213443y.jpg
Шампоана и маската ги има в малки и големи опаковки.250 мл и 500 мл.Малките са по 30-35, а големите около 50 лв.
Сериозно? 30лв за 250мл? Лелееее :Д
минали са ме...все едно, поне е икономично :D :D
СЛучват се такива неща понякога хаха
titinkaa
09-01-2012, 19:23
Здравейте, момичета. Имам 3 въпроса.
1. Според вас на колко време трябва да се ходи на фризьор, дори косата да не цъфти, за да се поддържа винаги перфектна?
2. Доволни ли сте от маските на Christian of Roma?
3. Какви продукти препоръчвате за лесно разресване и защита от преса /2 различни неща са, наясно съм, питам и за 2-те/?
Мерси предварително :)
маските на Christian of Roma са страхотни,ползвала съм 4 вида маски и са уникални,много съм доволна и от шампоаните им,скоро време смятам да си купя и някакъв термо продукт от тях.
titinkaa
09-01-2012, 19:33
И аз да се включа по въпроса за купуването на продукти за коса.
Чесно казано като си купя една маска от 500мл и с нея карам по 3-4 месеца,шампоан от 1л,макар че и майка ми го ползва с него изкарваме по половин година.Масла и такива неща не купувам всеки месец,ползвам в момента само стимуланта на Икаров като масло за косата,останалите продукти са хининова вода,и продукти от в къщи,които слагам за домашна маска.Ползвам и кристали за коса,в момента имам едни с ленено семе на Christian of Roma и от 100мл съм изхабила около 20мл,а вече 3-4 месеца ги ползвам.общо взето това е,което купувам за косата си,аз пяни и лакове не ползвам,ттака че поне там не давам пари и за тях.На година давам около 60-70лв за 2 маски,2 шампоана и някоя дреболийка,която ми е затрябвала.
FuCKkK13
09-02-2012, 08:27
направих си обичайната маска - жълтък,кисело мляко и оцет.. ще стоя 2 часа сиг.
О,и аз ще си направя сега една маска. Като я забъркам ще пиша какво съм сложила :Д
Така,направих си с яйде,1л. зехтин,2л. кис.мляко и няколко капки пшенично масло :)
brutaLxxbunny
09-02-2012, 10:46
^^ Аз си правя същата, но слагам значително повече пшенично масло. :D
^^ Аз си правя същата, но слагам значително повече пшенично масло. :D
Хаха,зависи от настроението:Д И на мен ми се е случвало .. 8-)
strawberry88
09-02-2012, 13:57
fizzyg,всъщност 30 лв. за 200 мл. 8-)
Да ви се оплача! :D Вчера ходихме на село и си бях забравила шампоана (как можах точно него да забравя,а да взема толкова ненужни неща :/ :D ) та съм чувала от много хора,че е изключително полезно и против пърхот и всичко и реших да пробвам да се изкъпя с домашен сапун. :D Прави пяна (и като го изплакваш ръцете не се плъзгат по косата,както с нормален шампоан) и мирише ужасно.Веднага след,като си измих косата с него,си излях 3 жълтъка на главата и това беше. :D Без шампоан.Само малко от маската на Денис сложих по краищата.И нали вече излизам от банята и очаквам косата ми да е уникална 8-) и след като изсъхна :X беше кошмар!!!Косата ми никога не е била толкова ОТВРАТИТЕЛНА!Като слама,адски суха и невъзможна да се среше!И сега пак ще я мия.И между другото ужасно мирише на яйца! :-# :smt071 :mad: Не мога да я опиша даже колко е гадна!И видях,че пак ми е малко нацъфтяла.Направо съм бясна. :D
FuCKkK13
09-02-2012, 14:42
ее няма нищо де нали е само един път :) сега една маска с повечко масла,твоя си шампоан и си готова
btw. аз се къдря като в един клип и после може да пусна снимка в темата за прическите ако стане нещо де :)
fizzyg,всъщност 30 лв. за 200 мл. 8-)
Да ви се оплача! :D Вчера ходихме на село и си бях забравила шампоана (как можах точно него да забравя,а да взема толкова ненужни неща :/ :D ) та съм чувала от много хора,че е изключително полезно и против пърхот и всичко и реших да пробвам да се изкъпя с домашен сапун. :D Прави пяна (и като го изплакваш ръцете не се плъзгат по косата,както с нормален шампоан) и мирише ужасно.Веднага след,като си измих косата с него,си излях 3 жълтъка на главата и това беше. :D Без шампоан.Само малко от маската на Денис сложих по краищата.И нали вече излизам от банята и очаквам косата ми да е уникална 8-) и след като изсъхна :X беше кошмар!!!Косата ми никога не е била толкова ОТВРАТИТЕЛНА!Като слама,адски суха и невъзможна да се среше!И сега пак ще я мия.И между другото ужасно мирише на яйца! :-# :smt071 :mad: Не мога да я опиша даже колко е гадна!И видях,че пак ми е малко нацъфтяла.Направо съм бясна. :D
Ай,милата. От сапуна ще е,сега като я измиеш няма да е така. Вижте колко е важен шампоана,ейй..
strawberry88
09-02-2012, 15:01
Да!Сега осъзнах,че не мога да живея без шампоаните и другите ми продукти! :D
Такаа,изкъпах се с хидратиращия ми шампоан на Шварцкопф (в него сложих и доста арганово масло за по-голяма сигурност 8-) ) след това сложих и от маската на Денис и сега ще и сложа пак арганово масло и един проф. спрей за лесно разресване на къдрава коса. :D Хубаво е да си у дома! 8-)
И сега си чудя кой ден да се подстрижа,че ако ще и един косъм да е нацъфтял,не мога да го гледам така.И съм решила да се подстригвам всеки месец тая година. :D :)
Да!Сега осъзнах,че не мога да живея без шампоаните и другите ми продукти! :D
Такаа,изкъпах се с хидратиращия ми шампоан на Шварцкопф (в него сложих и доста арганово масло за по-голяма сигурност 8-) ) след това сложих и от маската на Денис и сега ще и сложа пак арганово масло и един проф. спрей за лесно разресване на къдрава коса. :D Хубаво е да си у дома! 8-)
И сега си чудя кой ден да се подстрижа,че ако ще и един косъм да е нацъфтял,не мога да го гледам така.И съм решила да се подстригвам всеки месец тая година. :D :)
Аз пък си мисля да я пускам да израсте и сухата част да слезе надолу и да я подстригвам малко по малко. :)
cheburashka
09-02-2012, 15:18
аз не мога да си отворя глупавия тривитаминол 8-)
cheburashka
09-02-2012, 15:21
иначе мисля да сложа 2 с.л. кисело мляко, 1 от тривитаминола (ако го отворя @), 1 жълтък, няколко капчици оцет и може би 1 лъжица мед и няколко капки масло от пшеничен зародиш, как ви звучи?
иии после да я отмия първо с хладка вода ли? заради жълтъка питам? и след това вече шампоан и т.н.
brutaLxxbunny
09-02-2012, 15:21
Абе, я кажете, само аз ли имам някакви по-къси кичури отдолу на косата?
strawberry88
09-02-2012, 15:22
Така реших да я подстригвам,защото пробвах да я подстригвам на 3-4 месеца и разлика в дължината не виждам. |( И сега ще пробвам така.Дори и да не расте по-бързо,поне изглежда много по-хубава след подстрижка.
strawberry88
09-02-2012, 15:24
иначе мисля да сложа 2 с.л. кисело мляко, 1 от тривитаминола (ако го отворя @), 1 жълтък, няколко капчици оцет и може би 1 лъжица мед и няколко капки масло от пшеничен зародиш, как ви звучи?
иии после да я отмия първо с хладка вода ли? заради жълтъка питам? и след това вече шампоан и т.н.
Да,с хладка.А тривитаминола на мен винаги баща ми го отваря. :D
brutaLxxbunny,аз имам по-дълги отдолу на косата.Или може би така изглежда,защото са ми почти прави,а останалата ми коса е къдрава.
FuCKkK13
09-02-2012, 16:07
със студена направо,не хладка
FuCKkK13
09-02-2012, 16:09
ами не знам,аз не съм забелязала :)
pressiana
09-02-2012, 16:12
И аз имам, щото понякога виждам цъфнал косъм и режа цъфтежа. И други хора имат, но не от това /поне сред моите познати доста са така/
brutaLxxbunny
09-02-2012, 18:41
Ми, някак си като нова коса седи.. не знам :D
От много скоро косата ми започна да е чуплива. Имам предвид, че веднага след като се изкъпя и краищата й се навиват, също и е много бухнала, направо съм като пудел 8-) И има страшен обем отдолу. Какво да правя, за да си върна правата коса?
FuCKkK13
09-02-2012, 19:14
От много скоро косата ми започна да е чуплива. Имам предвид, че веднага след като се изкъпя и краищата й се навиват, също и е много бухнала, направо съм като пудел 8-) И има страшен обем отдолу. Какво да правя, за да си върна правата коса?
хм.. на колко години си ?
Почти на 14. Защо питаш? :)
FuCKkK13
09-02-2012, 19:24
защото може да е от пубертета... моята коса като малка (2-3 годишна) е била къдрава с много хубави къдрици - не много ситни,нито много дебели... после косата до към 5ти клас ми беше много права и като почнах пубертета пак си ми стана доста чуплива.. сега е тежка и дълга,но пак е чуплива,а ако се подстрижа не знам какво ще стане.. оф отклоних се... нда.. разбра ме - от пубертета си мисля че е .. за сега преса ? сешоар ? начин да се харесаш къдрава или поне чуплива ?
Като много малка съм имала много големи къдрици, направо букли .. Когато още бях на училище 2-рия срок много я изправях и се харесах, но ще пробвам и с пяна да се видя как изглеждам. По принцип много-много не се харесвам с чуплива коса :( Но все пак мерси.
weheartiit
09-02-2012, 19:58
Като много малка съм имала много големи къдрици, направо букли .. Когато още бях на училище 2-рия срок много я изправях и се харесах, но ще пробвам и с пяна да се видя как изглеждам. По принцип много-много не се харесвам с чуплива коса :( Но все пак мерси.
Ще ти дам няколко съвета защото имам същия проблем,косата ми е ужасно обемна,но ето някой методи,които я правят що-годе прилично изглеждаща:
-Ако е възможно избягвай да си сушиш косата със сешоар защото от него бухва още повече.Оставяй я да съхне самичка.
-Една вечер си намажи косата с някакво масло,аз ползвам ето това - http://static1.framar.bg/product/ikarov-bademovo-maslo.jpg . Преспи така и на сутринта си изплакни косата.Когато изсъхне при мен има значително по-малко обем.
-Ако искаш си купи ето този шампоан - http://www.ivis.bg/products_images/straight_shampoo_250ml_pboxx-pixelboxx-103098_300dpi_1772h_1772w_38891911.jpg . Води се,че изправя косата,но при мен няма никакъв такъв ефект (не съм очаквала и,че има де),но прави косата по-пригладена.
-Когато косата ти изсъхне и е прекалено обемна,вържи я на хлабава опашка и стой няколко часа.Понякога се получава много гадна чупка,но по този начин косата също уляга.
Естествено тези методи не действат винаги.Моята коса е много непокорна и си прави каквото иска затова много рядко мога да се похваля,че нещата се получават.Дано при теб е различно. :)
strawberry88
09-02-2012, 20:02
^Научи се да се харесваш с естествената си коса!!!И аз преди постоянно се изправях,но сега осъзнах колко тъпо е било да си съсипвам косата и вече си ходя с естествената ми и много повече я харесвам така,отколкото изправена.Ако се грижиш за косата си ще изглежда добре. ;)
Знам,че не е хубаво да се използва шампоан за мазна коса :Д ,но ми подариха този http://tinypic.com/view.php?pic=70xo38&s=6 е половин литър и ще го ползвам какво да правя.Ще кажа и мнение после.И също и това http://prikachi.com/images/800/5218800J.jpg ми подариха,но това май е за зряла коса и не знам дали да го ползвам или да го дам на мама...? :D
FuCKkK13
09-02-2012, 20:02
^ + може някакъв спрей балсам да си вземе :)
FuCKkK13
09-02-2012, 20:03
^Научи се да се харесваш с естествената си коса!!!И аз преди постоянно се изправях,но сега осъзнах колко тъпо е било да си съсипвам косата и вече си ходя с естествената ми и много повече я харесвам така,отколкото изправена.Ако се грижиш за косата си ще изглежда добре. ;)
Знам,че не е хубаво да се използва шампоан за мазна коса :Д ,но ми подариха този http://prikachi.com/images/799/5218799h.jpgи е половин литър и ще го ползвам какво да правя.Ще кажа и мнение после.И също и това http://prikachi.com/images/800/5218800J.jpg ми подариха,но това май е за зряла коса и не знам дали да го ползвам или да го дам на мама...? :D
първото не ми го отваря,а второто по добре го дай на майка ти
strawberry88
09-02-2012, 20:06
^Оправих го.Ами да и аз мисля,че е по-добре да не го ползвам.
И да,наистина маска или балсам много помага в борбата с бухването! 8-)
FuCKkK13
09-02-2012, 20:10
ползвай го, само да не си развалиш косата !
weheartiit
09-02-2012, 20:10
Знам,че не е хубаво да се използва шампоан за мазна коса :Д ,но ми подариха този http://tinypic.com/view.php?pic=70xo38&s=6 е половин литър и ще го ползвам какво да правя.Ще кажа и мнение после.И също и това http://prikachi.com/images/800/5218800J.jpg ми подариха,но това май е за зряла коса и не знам дали да го ползвам или да го дам на мама...? :D
Не знам дали коментара ти се отнасяше за мен,но иначе съм съгласна с това,което каза.Само че не си харесвам естествената коса :D ,макар че се старая сега да подобря състоянието й и да видим какво ще стане. :)
П.С. Помня,че някой от тук имаше този шампоан - http://salonia.bg/cgi-bin/index.pl?_state=CompanyProduct&ID=24&companymenu=78&companymenuitem=638 . Може ли да ми каже цена,че нещо не намирам. :(
strawberry88
09-02-2012, 20:28
^Коментара ми беше до kitty02.
Ами моят шампоан на Шварцкопф е в друга бутилка (говоря за формата) и е с помпичка.Половин литър е и го купих за 16 лв. ,но беше намален.Иначе е 24 лв.Поне от фризьорката,от която аз го купих.Различно е навсякъде.
Ами как да не го ползвам.Все пак е проф. на Лореал :D Ще го ползвам 1-2 пъти в седмицата.Не повече.Надявам се да е хубав.
Glam0rous
09-02-2012, 20:29
strawberry88, напиши ако искаш състава на шампоана, ако няма прекалено агресивни пенители, няма от какво да се притесняваш много.
Ще ти дам няколко съвета защото имам същия проблем,косата ми е ужасно обемна,но ето някой методи,които я правят що-годе прилично изглеждаща:
-Ако е възможно избягвай да си сушиш косата със сешоар защото от него бухва още повече.Оставяй я да съхне самичка.
-Една вечер си намажи косата с някакво масло,аз ползвам ето това - http://static1.framar.bg/product/ikarov-bademovo-maslo.jpg . Преспи така и на сутринта си изплакни косата.Когато изсъхне при мен има значително по-малко обем.
-Ако искаш си купи ето този шампоан - http://www.ivis.bg/products_images/straight_shampoo_250ml_pboxx-pixelboxx-103098_300dpi_1772h_1772w_38891911.jpg . Води се,че изправя косата,но при мен няма никакъв такъв ефект (не съм очаквала и,че има де),но прави косата по-пригладена.
-Когато косата ти изсъхне и е прекалено обемна,вържи я на хлабава опашка и стой няколко часа.Понякога се получава много гадна чупка,но по този начин косата също уляга.
Естествено тези методи не действат винаги.Моята коса е много непокорна и си прави каквото иска затова много рядко мога да се похваля,че нещата се получават.Дано при теб е различно. :)
Благодаря.Ще изпълня съветите ти. Дано оправят кошницата 8-)
weheartiit
09-02-2012, 20:38
Ох,аз сега го видях и в ензо-то ,на приятна цена е . :D
Иначе да ви питам има ли някъде в сайта термозащитни продукти защото нищо не откривам ? За ензо става въпрос.
Благодаря.Ще изпълня съветите ти. Дано оправят кошницата 8-)
Стискам палци. :D :)
strawberry88
09-02-2012, 20:42
В интернет не го намирам и ще го напиша сама,като гледам отбутилката. 8-) Аз изобщо не разбирам от съставки.
INGREDIENTS: Aqua/water,sodium laureth sulfate,citric acid,cocamidopropyl betaine,sodium chloride,ammonium hydroxide,hexylene glycol,sodium benzoate,sodium methylparaben,salicylic acid,ethylparaben,polyquaternium-10,tocopheryl acetate,linalool,coumarin,limonene,parfum/fragrance.
Това е.Има парабени,доколкото разбрах и знам,че е вредно,но аз пак му се радвам. 8-)
Мерси. Ще видя какво мога да направя.
weheartit, намерих този сайт: http://bg.strawberrynet.com/haircare/schwarzkopf/ по-надолу има цените на подобни шампоани, които ти търсиш. Но много скъпи ми се виждат ..
strawberry88
09-02-2012, 20:44
Ох,аз сега го видях и в ензо-то ,на приятна цена е . :D
Иначе да ви питам има ли някъде в сайта термозащитни продукти защото нищо не откривам ? За ензо става въпрос.
http://www.enzo.bg/styling/?f=3-1-2-3649-3904
Разгледай.Има много страници. ;)
Glam0rous
09-02-2012, 22:13
Не се притеснявай за шампоана. Използван е само един пенител, не е много стока, но не е и най-лошият. Виждала съм шампоани за суха коса с по 2-3 различни пенителя (които всъщност изсушават косата и в тези за мазна се слагат по-агресивни уж). Друг е въпросът, че в шампоанчето няма и нищо особено полезно, което да ти помогне с нещо. Има една камара консерванти, както видя и парабени. Лично аз не мисля, че шампоанът с нещо помага на косата освен да я измива, затова е по-добре да мислиш за маската или балсама повече. Ама тоя Лореал не си заслужава парите, същият е като такива от 3-4 лева...
strawberry88
09-02-2012, 22:17
^Благодаря.Ще го видя,като се изкъпя с него.
Glam0rous
09-02-2012, 22:19
Няма за какво, не съм големия химик, но от това което съм чела така мисля. Иначе си го пробвай - ако ти е добре и ти харесва, да не ти пука какво пише на него :) Дано да ти хареса!
brutaLxxbunny
09-02-2012, 22:22
В интернет не го намирам и ще го напиша сама,като гледам отбутилката. 8-) Аз изобщо не разбирам от съставки.
INGREDIENTS: Aqua/water,sodium laureth sulfate,citric acid,cocamidopropyl betaine,sodium chloride,ammonium hydroxide,hexylene glycol,sodium benzoate,sodium methylparaben,salicylic acid,ethylparaben,polyquaternium-10,tocopheryl acetate,linalool,coumarin,limonene,parfum/fragrance.
Това е.Има парабени,доколкото разбрах и знам,че е вредно,но аз пак му се радвам. 8-)
Вредни съставки са SLS, двата парабена и Polyquaternium - 10. Да ти кажа честно, може къде-къде по-зле :D От парабените най-опасен е бутил и изобутил парабенът, така че най-гадното в целия шампоан е SLS-то, но то тъй или иначе почти няма шампоан вече без SLS/SLES.
strawberry88
09-02-2012, 22:25
Благодаря!Аз не разбирам и не съм се интерсувала и си купувам продуктите ако марката е известна или е с готина опаковка. :D Вече ще гледам да си купувам продуктите с по-малко вредни и повече полезни съставки. :)
Glam0rous
09-02-2012, 23:19
Тоя е SLES - уж по-малкото зло, SLS e Lauryl Sulfate. Парабенът няма пряка вреда за самия косъм май. Можеш ако искаш да потърсиш шампоан без сулфати, не съм ползвала и не знам дали е по-различен от другите.
MegiBoOm
09-03-2012, 06:31
Момичета аз да похваля този шампоан http://beautycosmetic.biz/images/garnier-ultra-naturals-avocado-sahmpoo.jpg , както и маската към него. Чудесно ми действат, само дето нещо съставките не ми се нравят много много.
FuCKkK13
09-03-2012, 07:03
^ нда.. гарниер откъм състав са пълен боклук ...
Здравейте момичета:) Чета, че повечето от вас ползват професионални шампоани и маски.Преди години с майка ми също ползвахме такива и това, което разбрахме от цялата работа е че се хвърлят много пари за продукт,който не действа по особен начин на косата ти.Напълно е възможно дори на моменти да не действа добре, защото са по-силни и агресивни.Не знам дали вие имате някакви наблюдения, но понеже имам доста приятелки и други близки, които са фризьорки, никоя от тях не ползва професионалните продукти, които продава на клиентите си. Относно масовите марки на пазара установих, че докато другите просто не правят нищо особено на косата ми, тези направо и вредят! Пърхот, сърбеж, суха кожа на скалпа. И в крайна сметка започнах да си купувам български шампоани като Билка, Арома, а вече и някакъв който се казва Family, отново българско производство.Освен, че е за ежедневна употреба и не е изобщо агресивен, измива ми косата много добре, мекичка е и мирише супер, струва 1.60-70 :D Толкова е удобен, особено сега лятото когато си мия косата всеки ден..Съветвам ви да пробвате, едва ли ще съжалявате, и аз преди не можех да си представя, че ще ползвам толкова евтин продукт, но...:) Успех :)
FuCKkK13
09-03-2012, 08:00
^ ами лично на мен от проф.шампоани ми расте по-бързо косата и става по-хубава....за другото нищо не мога да кажа,защото нямам близък човек фризьор... за бг шампоаните - не знам,не съм пробвала и нищо не мога да кажа ... след хининовия шампоан скоро едва ли ще посмея да си купя евтин шампоан
И какво се е случило с хининовия шампоан?
FuCKkK13
09-03-2012, 08:08
ами нищо не ми хареса действието.. косата ми ставаше суха,заплиташе се много и ако бях продължила да го ползвам от сухотата и заплитането и краищата щяха да станат зле и можеше да ходя по често да се подстригвам :?
А хининовата вода хубава ли е?
FuCKkK13
09-03-2012, 08:14
А хининовата вода хубава ли е?
преди предполагам е била,сега вече не... а на мен и по принцип не си ми действа така че е индивидуално
MegiBoOm
09-03-2012, 09:43
На мен пък хининовият шампоан и хининовата вода ми действат супер, особено, когато ги ползвам заедно.
Всичко е строго индивидуално (:
Glam0rous
09-03-2012, 09:48
И аз си взех на Гарниер шампоана и маската (с авкадото) преди месец, само че на мен много гадно ми подействаха. Някаква много странна и гадна ми стана косата от тях, не мога точно да я опиша мазно-суха някаква, много зле. От Фруктис пък съм супер доволна!
lovelywords
09-03-2012, 09:48
Това ли?
Да.
JoLLiE92
09-03-2012, 09:53
На мен пък ми действа страхотно, правеше ми космите по-дебели и плътни
strawberry88
09-03-2012, 10:48
И аз от Фруктис съм много доволна.Преди ползвах един техен шампоан pure & shine и такъв блясък никога не съм имала!Направо се учудих.Пак ще си го купя,каго свършат моите.
А някой ползвал ли е на Фруктис Sleek & shine и наистина ли заглаждат косата и се изправя по-лесно???
JoLLiE92
09-03-2012, 10:50
И аз от Фруктис съм много доволна.Преди ползвах един техен шампоан pure & shine и такъв блясък никога не съм имала!Направо се учудих.Пак ще си го купя,каго свършат моите.
А някой ползвал ли е на Фруктис Sleek & shine и наистина ли заглаждат косата и се изправя по-лесно???
Аз :) Любим ми е. За изглаждане не знам, но ми прави косата много хубава.
strawberry88
09-03-2012, 11:13
^Мерси,ще го пробвам. :)
JoLLiE92
09-03-2012, 11:18
Винаги съм твърдяла , че тея неща не се делят на хубав и лош продукт, а на подходящ и неподходящ за твоята коса. Това че на мен ми е добре шампоана не значи , че и на теб ще ти бъде, и обратно ако на мен ми е кофти не значи че и на теб ще ти е ;п Доста съм чела да оплюват най-любимите ми шампоани.
Glam0rous
09-03-2012, 11:21
И аз сега съм с балсама Sleek& Shine. Много съм доволна! Не ми е frizzy косата, изправя се лесно :)
Мерси. Ще видя какво мога да направя.
weheartit, намерих този сайт: http://bg.strawberrynet.com/haircare/schwarzkopf/ по-надолу има цените на подобни шампоани, които ти търсиш. Но много скъпи ми се виждат ..
Ххахаха,в тая Ягодка здраво надуват цените-и друг път съм го забелязвала. Изобщо не гледайте за справка с цените този сайт. Пък и са толкови високи,защото доставката е безплатна :)
Ох,сега като чета за вресните съставки,които се използват в козметиката мисля,че трябва да си направим темичка за биопродукти и вредни съставки в козметиката,които да избягваме..
lovelywords
09-03-2012, 12:06
Това ли?
Мнения?
brutaLxxbunny
09-03-2012, 12:28
Ох,сега като чета за вресните съставки,които се използват в козметиката мисля,че трябва да си направим темичка за биопродукти и вредни съставки в козметиката,които да избягваме..
Аз откога-откога врънкам за такава тема, ама нещо не върви.
Аз откога-откога врънкам за такава тема, ама нещо не върви.
Ами хайде! Ще стане важна тема и всяко себеуважаващо се момиче ще я отвори,за да види какъв боклук има в крема й:)
strawberry88
09-03-2012, 13:05
http://www.youtube.com/watch?v=rQpGq-fsqFU&feature=BFa&list=UUvgOf1Z4TXC-7e6rSxgm1DQ
Вижте това.Интересно е.Този прави много готини видеа (така ли се пише ? 8-) ) и е много забавен. :D
Eто и видеото му за по-бърз растеж на косата. :D http://www.youtube.com/watch?v=PiVKlWmVeJk&feature=BFa&list=UUvgOf1Z4TXC-7e6rSxgm1DQ
FuCKkK13
09-03-2012, 13:16
^ нда,интересно е кличето.. аз това с фуркетите съм го правила,но на мокра коса и без преса и бях станала... абе няма да повторя с толкова малки кичури определено 8-)
cheburashka
09-03-2012, 15:57
направих я така, без оцет, обаче май сложих повече мляко или не знам какво направих, доста течна ми се получи, но реших все пак да я пробвам, едвам я нанесох, в корените с помощта на гребен, не знам дали ще има някакъв лек ефект, надявам се да не мириша крава, след като се изкъпя, защото сега много ми мирише на мляко...
8-)
strawberry88
09-03-2012, 16:39
Аз каквото и да сложа,само жълтъка ми мирише.Друго не.
brutaLxxbunny
09-03-2012, 17:03
Мен най-много ми мирише киселото млякo :D
cheburashka
09-03-2012, 17:14
ааа след като си измите косата с шампоан миризмата остава ли... :(
strawberry88
09-03-2012, 17:16
Ми да де,казвам че миризмата на жълтъка остава.Но не винаги де.