View Full Version : Дванадесетокласници 2013/2014
Страници :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
joannalof
08-01-2013, 19:50
^ аз. и противно на първоначалните ми очаквания ми хареса доста, въпреки излишната на места (според мен) детайлност и комунистически лозунги. изчетох и двете части и то на компа, гордея се със себе си :Д
://
Ох, и двете части ли са задължителни :Д Колко са дълги?Плашат ме,че само едната била над 400/500 страници :D
mmm_sweet
08-02-2013, 06:45
Приета съм в унсс икономика с чужд. обуч. англ. и съм разкъсана между това да чакам 3-то класиране за бизнес и икономика или да се запиша архитектура в нбу,някой има ли някакви впечатления от архитектурата в нбу като познати или от личен опит /не ви питам какво ви е мнението за нбу/?
Dagichka
08-02-2013, 07:04
^пиши в темата за студентите, тука вече сме бъдещи, а не бивши дванадесетокласници :Д
joannalof аз я четох в Читанката и не пишеше колко е, ама главите са си дооста дълги и после като проверих в нета - 800стр двата тома :cool: не знам дали и двата са задължителни, ама то такова е развитието, че няма как да минеш само с първия
DD, моите съболезнования! :Д
Мисля 2рата матура да ми е по испански...Някой има ли идея как стоят нещата за университетите в Испания?
MnnLUSSY
08-02-2013, 19:48
доста рано :Д а къде учиш, DisappointedDreamer ? :)
DisappointedDreamer
08-02-2013, 19:53
^Стокхолм, Швеция :Д
раничко, да. за сметка на това, чак сега ми започва лятото 8-) дойде ми на гости най-добрата приятелка от швеция, утре сме на море с цялата компания за 10 дни, абе кеф на макс 8-)
Аз пък ви агитирам да останете в България :)
и аз се записвам, ще прегледам по-късно темата обаче. :д и евентуално ще драсна нещо.
Какво правите през последната си лятна ваканция като ученици? :)
Какво правите през последната си лятна ваканция като ученици? :)
Пред компютъра... откачам като знам че трябва да се подготвям за матурите... най-големия ми проблем е писането на есета. За 11 години (6 при една учителка, започваме седмата при нея) един път не ни е казала как се пише есе. Дава ни само план конспект и да добавиш нали 2-3 изречения от себе си и ей ти го есето...
Пред компютъра... откачам като знам че трябва да се подготвям за матурите... най-големия ми проблем е писането на есета. За 11 години (6 при една учителка, започваме седмата при нея) един път не ни е казала как се пише есе. Дава ни само план конспект и да добавиш нали 2-3 изречения от себе си и ей ти го есето...
И аз се притеснявам за есето,защото това ми е най-слабата част в българския език,но дори без есето се изкарва 5,ако всичко друго ти е вярно де. :) Имаме цяла година да се научим,няма как да не успеем :)
Без есе 5 ?! :lol: мдобре. Това е възможно само и единствено,ако всичко в теста ти е на ниво.
Ако не можете едно есе да напишете, как ще си изразявате мнението в живота?
Утре ще трябва доклад да си напишете в работата или оферта.
Без есе 5 ?! :lol: мдобре. Това е възможно само и единствено,ако всичко в теста ти е на ниво.
ако всичко друго ти е вярно де.
Написала съм,че всичко друго трябва да е вярно.Не разбирам защо ме нападаш
Къде видя нападка пък ти? Просто ми стана смешно,как ако не можеш 1 есе да напишеш , ще имаш останалата висока култура, за да ти е безгрешен тестът.
може ли един въпрос за 1000 стипендии? Ако съм се класирала на първо класиране с основна стипендия, това означава ли че я получавам
Не трябва ли да има интервю преди окончателното класиране, или то вече мина при теб?
Доколкото съм запозната с регламента,септември-октомври се провеждат по телефон /щом си с основна стипендия/.Въпросите,които ще ти зададат са от областта,която си посочила. По-запознатите могат да дадат по-изчерпателна информация,защото говоря по спомен,а регламентът може да е променен. :)
OoVasKoO
08-07-2013, 11:50
Преди време някой от темата искаше добър учебник по английски.
Качвам моя:
http://i42.tinypic.com/30dle7n.jpg
Съдържание (http://dox.bg/files/dw?a=1e31a65b67)
По страници:
11-131 (http://dox.bg/files/dw?a=f3bbf0d392)
132-259 (dox.bg/files/dw?a=8a4ef0a32e)
260-385 (http://dox.bg/files/dw?a=c622a93232)
Ще се радвам ако е от полза на някого.
Някой , който смята да избере втората му матура да е по география?
^ сядай и се готви отсега,ако ще ти е география.На предните страници бяха писали.
Като цяло аз съм с испански език и си бях решила да ми е по езика, но реших да кандидатствам в морското във Варна, а там ми искат втората да е или по география/физика/математика/немски или руски , за да се утрои бала и това е , което ми налага промяната за избора относно географията . :(
Кви ще ги дириш във Военноморското?
Мениджмънт на водния транспорт
И това каква перспектива има,какво можеш да работиш след това? (сериозно питам,щото не съм запозната?)
И това каква перспектива има,какво можеш да работиш след това? (сериозно питам,щото не съм запозната?)
Е не знаеш какво е "мениджмънт" и какво е "воден транспорт" ли? Ще менеджира компания, която се занимава с корабоплаване (ония големи метални неща, дето плуват във водата). Жалко, че в България не останаха сериозни такива, но пък ако знае Руски и Английски лесно ще е представител на някоя тяхна фирма тука.
Питам ,защото не ми е ясно , в България как ще си проправи път. Щото нашия корабен транспорт е цъфнал , та вързал.
Управление на пристанищата , корабен мениджмънт и като цяло всичко свързано с финансовата и административната част на пристанищата .
А вторият ми вариант е туризъм , но за него не знам как седят нещата все още за Варна , към София като че ли не искам да се насочвам , но ще видим .
Питам ,защото не ми е ясно , в България как ще си проправи път. Щото нашия корабен транспорт е цъфнал , та вързал.
Заради това всички трябва да учим право, нали? :)
Всъщност това, че корабният транспорт в България е слаб е само плюс. Там има малко хора и има накъде да се развива. А не като завърши, да се налага да се състезава с море от wannabe адвокати.
Успех все пак, с това , с което ще избереш.
Иначе за матурата , сядай и решавай от предходни години,учи секторите и природните области.
ПС:Не съм казала,че трябва да учим право,просто се учудвам от решението ти. Аз не бих го взела,но щом смята,че може да се развива - нека. Разни хора,разни способности.
Факт е,че правистите са много, а вече малко знаят за какво иде реч. Някога и аз исках да уча право,ама навреме се спрях.
Благодаря за съветите . Правото и медицината съм ги изключила изцяло като варианти, защото не се виждам в нито една от тези две сфери , а всички масово искат това около мен . Странното е , че не съм срещнала някой който също да иска това, което и аз в морското и не знам дали да се радвам или не . Главно интересите са ми в сферата на туризма , а също и много се интересувам от психология, но май и много психолози искат да се навъдят в последно време , а колко изкласяват и се занимават с това е отделен въпрос.
Интересна ти е специалността, колкото по-малко , толкова по-добре за теб.
Аз ще съм тази година с 80 човека.
Международни отношения. Само международни , не икономически :lol: че се бъркат.
AnarchyBoy
08-10-2013, 16:07
Успех все пак, с това , с което ще избереш.
Иначе за матурата , сядай и решавай от предходни години,учи секторите и природните области.
ПС:Не съм казала,че трябва да учим право,просто се учудвам от решението ти. Аз не бих го взела,но щом смята,че може да се развива - нека. Разни хора,разни способности.
Факт е,че правистите са много, а вече малко знаят за какво иде реч. Някога и аз исках да уча право,ама навреме се спрях.
Колко познато просто.. :lol:
d.anny..
08-10-2013, 16:20
ъм ...запис :D
Здравейте! :) Какво мислите за образованието извън България?
Аз лично не го уважавам като възможност :)
Illusion772
08-10-2013, 16:25
ъм ...запис :D
Здравейте! :) Какво мислите за образованието извън България?
На светлинни години пред нашето родно, страхотно образование ........
chocolatedidi
08-10-2013, 20:15
аз съм с география
Ще ходиш ли на уроци или сама ще се подготвяш? И какво по- точно смяташ да преговаряш?
Запис .. аз мисля втората ми матура да е по философия,но още се чудя :D
Colouring
08-11-2013, 11:01
Хораааа, как може вече да е почти средата на август.... :(
И аз това се чудех, а още нищо не съм пипнал!
:D
fUcKsMiLe
08-11-2013, 12:33
На светлинни години пред нашето родно, страхотно образование ........
Йеп. Пък и на някои места е безплатно(самото обучение, не живота! :Д).
Имам да чета книги, а как ме мързи. И като знам, че ми предстои пътуване, ще ги оставя за Септември чак. -.-
В България също можеш да получиш много добро образование, стига да се трудиш. Ако те мързи и нищо не пипваш - където и да те сложат, файда няма.
Вярвате ми или не, дори и да започнете да се готвите отрано,ако не ви идва отвътре сами предмет, няма да ви е лесно.
lisi4ety
08-11-2013, 15:45
завиждамвизавиждамвизавиж дамвизавиждамвизавиждамви завиждамвизавиждамвизавиж дамвизавиждамвизавиждамви завиждамвизавиждамвизавиж дамвизавиждамвизавиждамви завиждамвизавиждамви
искам12класискам12класискам 12класискам12класискам12клас искам12класискам12класискам 12класискам12класискам12клас
щесеразплачащесеразплачащ есеразплачащесеразплачаще серазплачащесеразплачащес еразплачащесеразплачащесе разплача
Chillah, не спичай де! Като се видим ще си правим кръжок за взаимна подкрепа :D
Запис .. аз мисля втората ми матура да е по философия,но още се чудя :D
и аз така мисля
готвиш ли се?
еми все още не съм почнала да се готвя, но мисля към средата на август да започна
joannalof
08-11-2013, 17:14
То и аз планирах доста неща да свърша/уча,ама далеч не се получи така :D Надявам се септември да си възвърна формата.Само се чудя дали да ходя на уроци по БЕЛ.
Точно по БЕЛ не мисля, че си заслужава.
dqvolcheto9
08-11-2013, 20:47
аз съм с втора география.. и съм започнала сега по един учебник всичко от начало - от сфери,зони и тн.. и най-вече мисля да наблягам на география на света и на регионите..относно уроците мисля в последните 2 месеца да ходя :)
Dagichka
08-12-2013, 11:54
малиии, нищо не съм пипнала, нищо! :cool:
а то да кажеш нещо на море да съм, купони а-у - не. просто не искам да почвам, не искам да го приема факта, че ще съм 12-ти клас и тва е :Д
сега си намерих старите бележници, горе-долу дипломата (без ДЗИ-то и вътрешните ни изпити за квалификация) ще ми е към 5,92, което ме радва де :Д
намерих и на сестра ми дипломата (от преди 5години) има 5,94 на матурата по БЕЛ и 5,96 по АЕ, 'баси човека е о.о
искам и аз такива оценки!! :Д ама надали
dqvolcheto9
08-12-2013, 14:56
абе хора само на мен ли не ми е интересен тоя ''тютюн''...очаквах да е нещо доста по-интересно,а то какво се оказа,но искам,не искам го чета.. |-) Хайде,ако някой др ще ходи на география да пише какво ще се подготвя ,какво ще преговаря.Даже дори ще се радвам ,ако споделяме или в една отделна тема или както решите. :)
Масово предпочитат Железният светилник пред Тютюн, мен Тютюн повече ми хареса.
BrainlessROCKBABY
08-12-2013, 15:57
То и аз планирах доста неща да свърша/уча,ама далеч не се получи така :D Надявам се септември да си възвърна формата.Само се чудя дали да ходя на уроци по БЕЛ.
същата работа... :D щях да уча за LNAT, щях да чета по история и БЕЛ, ама не
Абе ученето за матура не е толкова зор, вече ако ви предстоят кандидатстудентски - тогава трябва мааалко повечко да се понапънете.
AnarchyBoy
08-12-2013, 19:03
^ Права е, за матурата хич не е зор, като почнеш изглежда маааааааааалкоо множко, но бързо ядеш матрЯла, виж за кандидат студентските е друга бира, там трябва не зор ми направо зорище, ако искаш хубава оценка и място на 1-во класиране, особено ако сте се насочили към по-комерсиална специалност в хубав Университет.. ;)
be_yourself
08-13-2013, 08:56
Може ли някой да ми даде инфо за кандидат- студентския по журналистика!
а то да кажеш нещо на море да съм, купони а-у - не. просто не искам да почвам, не искам да го приема факта, че ще съм 12-ти клас и тва е :Д
сега си намерих старите бележници, горе-долу дипломата (без ДЗИ-то и вътрешните ни изпити за квалификация) ще ми е към 5,92, което ме радва де :Д
намерих и на сестра ми дипломата (от преди 5години) има 5,94 на матурата по БЕЛ и 5,96 по АЕ, 'баси човека е о.о
и аз съм същата :D
като почна да чета нещо и заспивам, 'щото съм изморена, а пък и излизам де 8-)
преди как исках да съм 12-ти клас, сега ми се иска да съм винаги 11 ;[
soo sad
lisi4ety
08-13-2013, 12:23
За матурата не съм пипнала да уча.. 5,90 по български и 5,70 по френски.. успокойте се. Внимавайте в часовете и преди матурата прочетете тектовете и анализите по веднъж и сте чук.
Учете си за изпитите!
Втората ми матура ще е английски език.
С матурите мисля да кандидатствам в Софийския с начална педагогика (малко го поизклиючвам) или японистика.
Ще взимам уроци по рисуване за Художествената академия с Книга и печатна графика.
И ще се пробвам за НБУ с пластични изкуства 1-вата година. Якото е, че имаме някакъв договор с тях и ако влезна там ще е без портфолио и прочие, става супер лесно и взимам 2 години за една. Ама си е бая пара... ще видя.
Иначе трябва яко да зубкам по БЕЛ и АЕ.
в Софийския с начална педагогика (малко го поизклиючвам)
Тва па за кво
ge6aaaa3
08-14-2013, 11:39
Как няма да искаш да си 12 клас? И аз тази година завършвам и ме е налегнал някакъв брутален непукизъм. Знам, че ще си взема матурите и че ще вляза където искам и не ме интересува нищо. :D
BrainlessROCKBABY
08-14-2013, 13:21
Как няма да искаш да си 12 клас? И аз тази година завършвам и ме е налегнал някакъв брутален непукизъм. Знам, че ще си взема матурите и че ще вляза където искам и не ме интересува нищо. :D
само да не се охълцаш
DisappointedDreamer
08-14-2013, 13:30
почвам го този клас другата седмица в сряда.
не ми се почва.
ужас.
ge6aaaa3
08-14-2013, 13:39
само да не се охълцаш
Няма, спокойно! ;)
почвам го този клас другата седмица в сряда.
не ми се почва.
ужас.
Успех ,Магс.
kaRamella
08-14-2013, 14:30
Запис. География :)
DisappointedDreamer
08-14-2013, 14:39
Успех ,Магс.
мерси, плам
ще ги избутаме някак си тия месеци; няма начин
Е,много ясно!
Даже ще ви залипсва в един период.
Dagichka
08-14-2013, 16:59
DD, успеех!
Геш, ем ей така, не искам. :Д чувствам се като малко дете още, не искам този етап от живота ми да свършва, не съм му се нарадвала достатъчно.. ученето не ме притеснява толкова, свикнала съм, ама на изпити винаги си таковааам таковата от притеснение и всичко оплесквам ;д
плюс че там, където искам да следвам, наще нямат финансовата възможност и мда..
DisappointedDreamer
08-14-2013, 18:14
благодаря!
ge6aaaa3
08-14-2013, 18:24
DD, успеех!
Геш, ем ей така, не искам. :Д чувствам се като малко дете още, не искам този етап от живота ми да свършва, не съм му се нарадвала достатъчно.. ученето не ме притеснява толкова, свикнала съм, ама на изпити винаги си таковааам таковата от притеснение и всичко оплесквам ;д
Винаги ми е било странно как ще си знаеш материала и ще се притесняваш...
Аз на изпита по математика след седми клас /2009/ първия час си стоях като пълния изрод и само си разглеждах задачите и плющях шоколад. После си ги реших задачките съвсем спокойно... :D
Абе да не ти дреме за това. И аз съм така. И още много хора, повярвай. И кво? Не се отказвай от нищо, кой знае къде ще те отведе животът, гледай смело и ведро :Д
има ли някои от софия тук
Винаги ми е било странно как ще си знаеш материала и ще се притесняваш...
Аз на изпита по математика след седми клас /2009/ първия час си стоях като пълния изрод и само си разглеждах задачите и плющях шоколад. После си ги реших задачките съвсем спокойно... :D
щото техните изпити по математика нямат нищо общо с нашите тук :lol: бая по-сложни са. А и става въпрос за по-високо ниво в 7 клас едва ли и тя е спичала толкова.
има ли някои от софия тук
има (:
щото техните изпити по математика нямат нищо общо с нашите тук :lol: бая по-сложни са. А и става въпрос за по-високо ниво в 7 клас едва ли и тя е спичала толкова.
Материала или го знаеш или не... Като го знаеш, колкото и да е труден изпита, се решава с малко мислене...
Материала или го знаеш или не... Като го знаеш, колкото и да е труден изпита, се решава с малко мислене...
Е математиката не е само до основния материал. Ако не знаеш как да го приложиш, кел файда, че го знаеш.
Е математиката не е само до основния материал. Ако не знаеш как да го приложиш, кел файда, че го знаеш.
Точно, затова казах с мислене. Трябва да знаеш само формулите, че те повечето даже са ти дадени на изпита... После остава само да можеш да мислиш...
философския цикъл включвал това което учим в 9, 10 и 11 кл (Психология, Етика, Философия) без Свят и личност.... :lol:
философския цикъл включвал това което учим в 9, 10 и 11 кл (Психология, Етика, Философия) без Свят и личност.... :lol:
Оу, тая философия я намразих. В началото на 11 клас си мислех, че ще ни кара да мислим и да спорим по разни въпроси, пък той ми набива в главата как трябвало да разсъждавам...
DisappointedDreamer
08-22-2013, 11:44
почнах го тоя 12-ти клаs хаха
ебахти ужаsа.
плаче ми sе 8-)
имам куп неща за вършене, а нищо не sъм почнала. sтиsкайте ми палци да sи взема изпита по виsша математика във вторник, че иначе умирам буквално.
^Ше се справиш, не бой са
ебахти ужаsа.
плаче ми sе 8-)
имам куп неща за вършене, а нищо не sъм почнала. sтиsкайте ми палци да sи взема изпита по виsша математика във вторник, че иначе умирам буквално.
Маги, винаги се притесняваш и винаги ги взимаш! Ще се справиш и този път!
klimatronik
08-22-2013, 12:17
Ще ходиш ли на уроци или сама ще се подготвяш? И какво по- точно смяташ да преговаряш?
Искам да ми покажеш къде точно в сайта на Никола Вапцаров пише,че се приема с матура по география?
Там ще те късат от математика. Мой приятел учи в това училище и всеки ден е на уроци.
Да не забравяме,че е най-доброто училище в България. Признато е целия свят. Не е лесно.
DisappointedDreamer
08-22-2013, 12:20
Маги, винаги се притесняваш и винаги ги взимаш! Ще се справиш и този път!
абе, нз. този път е различно.
ке видим.
благодаря.
и на теб, чач!
ебахти ужаsа.
плаче ми sе 8-)
Ще се справиш, Магииии! :-)
DisappointedDreamer
08-22-2013, 17:35
Ще се справиш, Магииии! :-)
:-) :-) :-)
добре, че сте вие да ме подкрепяте 8-)
Colouring
08-24-2013, 09:53
Ох, хора, избягвам да влизам в този раздел, защото се депресирам. :Д
DisappointedDreamer
08-24-2013, 09:57
^кво да sе депреsираш; вие sи имате още 3 sедмици ваканция 8-)
joannalof
08-25-2013, 11:55
Разочарована съм от себе си,че почти нищо от плануваното не свърших през тая ваканция :(
Записзапис. Защо сега виждам чак :Р
Матури по БЕЛ, Английски и история...
Има ли хора за Софийски, да си кажат веднага.
Бащицата
08-25-2013, 20:08
Разочарована съм от себе си,че почти нищо от плануваното не свърших през тая ваканция :(
И аз.
OoVasKoO
08-25-2013, 20:11
:cry:
Записзапис. Защо сега виждам чак :Р
Матури по БЕЛ, Английски и история...
Има ли хора за Софийски, да си кажат веднага.
защо 2 допълнителни ще караш? Просто от любопитство.
anonymous708973
08-25-2013, 20:24
Що да са две допълнителни? Само една е.
да ,де...2 избирателни имах пр.
nansi__00
08-25-2013, 20:29
да ,де...2 избирателни имах пр.
със такъв правопис , до никъде няма да стигнеш :D :D :D :D
OoVasKoO
08-25-2013, 20:31
А ти защо пишеш "със", а не "с"?
nansi__00
08-25-2013, 20:32
А ти защо пишеш "със", а не "с"?
А ти защо гледаш децки???
OoVasKoO
08-25-2013, 20:35
А ти защо гледаш децки???
http://chroniclesofstorm.blogspot.com/2013/06/blog-post_16.html
nansi__00
08-25-2013, 20:37
първо анимаций ,а сега са АНИМЕТА???
срзли? т"ва да не ти е русия? :D :D :D :D :D
:lol: ok
IWannaBeSedated
08-25-2013, 20:41
you MUST be troll
OoVasKoO
08-25-2013, 20:41
Аве Анимаций ! :D Марш от темата ни, че спамиш. Моля те. :) Още си на 13.
nansi__00
08-25-2013, 21:01
Аве Анимаций ! :D Марш от темата ни, че спамиш. Моля те. :) Още си на 13.
Аве Ше те еба в турчина
Colouring
08-25-2013, 21:06
Шшшшшшш, най-малко очаквах такива инвазии в нашата тема. Я марш!
OoVasKoO
08-25-2013, 21:12
Баси нахалната пикла.
nansi__00
08-25-2013, 21:18
Баси нахалната пикла.
Бахти му и нахалния пиклю.
anonymous708973
08-25-2013, 21:30
Дребосък, темата е за 12-ти клас :)
nansi__00
08-25-2013, 21:35
Дребосък, темата е за 12-ти клас :)
Ето, обади се поредната КУРВА !!!!!!
OoVasKoO
08-25-2013, 21:37
Яяяяяяяяя, изродчето още е тук. :)
nansi__00
08-25-2013, 21:40
рАзЛиЧнА сЪм и кВо? :) :) ?????? вие ли ще ми кажете а?
BrainPants
08-26-2013, 08:27
Здравейте! Не разбрах на колко части се дели този "Тютюн"??? Когато попитах за "Тютюн" в библиотеката не ме попитаха коя част, а направо ми дадоха книгата. В момента съм на главата, в която Костов за пръв път среща болното момиченце. Ако книгата е разделена на два тома, то аз кой от двата чета? Огледах книгата, по нея нищо не пише.
Иначе втората ми матура ще е по английски, надявам се без уроци и на двете матури да изкарам отлични оценки :Д Смятате ли че е възможно???
Тютюн има редакции, в училище се учи първата/ тази без Лила/ , но и да прочетеш 2рата , няма да е проблем. Защото основното от първата присъства и във втората.
И без уроци ще се правиш, не е особено трудна матурата.Вече ,ако ще кандидатстваш с език, може малко повечко да се понапънеш.
Трябва да почна да решавам задачи за входното по математика, щото ще се издъня. :(
На мен "Тютюн" не ми харесва. Никой от героите не ми е симпатичен, и всичките приказки за Немския папиросен конценрн и прочие са ми супер отегчителни... "Железният светилник" ме грабна много повече.
BrainPants
08-26-2013, 13:14
Еееее, ами госпожата да ми беше уточнила, че са няколко издания.... да знам какво да търся :D Досега не съм срещнала Лила, а вече преполовявам книгата, но пък от друга страна видях, че на самата книга има една голяма двойка. Ех.....
Иначе "Железният светилник" и на мен ми допада повече, героите са ми по-близки и по-достъпни, но все още не съм свършила "Тютюн" има време да покаже и той своя чар.
Няма база за сравнение между двете книги, отнасят за различни периоди от историята , визират и съвсем различни неща и ценности на човешкия характер.
На мен и двете ми харесаха по различен начин.
Е, аз не ги сравнявам, само отбелязвам кое ми е харесало повече. Мисля, че е пределно ясно, че са съвсем различни, просто героите в Ж.З са ми някак по-близки, по-земни.
JohnnaLevine
08-27-2013, 13:50
Поне знам, че и на други им е трудно да прочетат тоя "Тютюн" :D В началото на втората книга съм и вече нямам търпение да я приключа. "Железния светилник" ще бъде прочетен по-нататък.
dirtyyy с какво искаш да си в СУ, защото и аз съм се настроила там да ходя?
Питайте,питайте. От есента и аз съм там :D
DisappointedDreamer
08-27-2013, 14:16
имам sледните неща за вършене:
3 доклада по биология
2 еsета по иsтория - едното 4000 думи; другото 2000
еsе дълго между 6 и 12 sтраници по математика s математичеsки решения
орална презентация по английsки дълга 20 минути на тема Language and Mass communication
еsе по английsки, дълго между 800 и 1000 думи
и това sамо за sептември меsец 8-)
кеф, а хах
мразя 12-ти клаs.
-.-
Ооо, Магииии, съчувствам ти, ама ти си пич, ще се справиш и ще ги разбиеш!
Бащицата
08-27-2013, 14:26
3 доклада по биология
орална презентация по английsки дълга 20 минути на тема Language and Mass communication
кеф, а хах
мразя 12-ти клаs.
-.-
Къде учиш, тия са те превърнали в бяла робиня?
Понеже "Тютюн" ми се видя доста обемна книга,реших да се изтарикатя /не е похвално,знам/ и реших да гледам филма,но вчера в Кауфланд се натъкнах на разработка на в-к Труд за тази книга. Книжката е червена и в нея са описани главите,но в по-съкратен вариант + анализи след всяка глава,което мисля,че е доста добре.Тъкмо ще разбереш книгата,понеже са ми казвали,че е много трудна.
Бащицата
08-27-2013, 14:32
Като нямате култура на четене, естествено, че ще ви е трудна.
По 12 години простеете в тия училища и после ми пищите за матури и книги!
И аз съм за СУ.
На мен не ми е трудна за четене, Димов пише хубаво.
DisappointedDreamer
08-27-2013, 14:47
Ооо, Магииии, съчувствам ти, ама ти си пич, ще се справиш и ще ги разбиеш!
мани, това мойто не е живот
Къде учиш, тия са те превърнали в бяла робиня?
Къде уча не играе никаква роля в натоварването. :Д Уча International Baccalaureate Diploma Programme, и затова ми е толкова натоварено.
Да не говорим, че ще имам 20 изпита в рамките на 10 дни през февуари и още 20 за 10 дни през май 8-)
искам лятооооо
Бащицата
08-27-2013, 14:50
УжасТно, ужасТно, трябваше да останеш в България и да живееш на гърба на държавата. :(
Dagichka
08-27-2013, 14:58
"Тютюн" в крайна сметка на мен ми хареса доста, така че направете си труда да прочетете и двете части и тогава решете. :)
не свърших абсолютно нищичко през тая ваканция, знаех си че така ще стане :д
ох мен така ме е яд по философия даскалката беше нова и цяла година БУКВАЛНО нищо не правихме, даваше доклади да се изнасят за всеки автор, а то такъв шум, такова изнасяне и четене от wikipedia, че чак ми се ревеше.. а си мислех втората ми матура да е по тоя цикъл, ама дзз..
klimatronik
08-27-2013, 15:33
мани, това мойто не е живот
Къде уча не играе никаква роля в натоварването. :Д Уча International Baccalaureate Diploma Programme, и затова ми е толкова натоварено.
Да не говорим, че ще имам 20 изпита в рамките на 10 дни през февуари и още 20 за 10 дни през май 8-)
искам лятооооо
викаш няма тън мън като тук. не си ли направиш доклада - вън?
Иначе така се радвам,че завърших. Сега в унито поне ще уча неща, които аз съм си избрал, такива, които после ще ги използвам професионално . Така че е доста по-различно.
DisappointedDreamer
08-27-2013, 15:55
УжасТно, ужасТно, трябваше да останеш в България и да живееш на гърба на държавата. :(
нямаше да живея на гърба на държава :Д
климатроник - ако не предадеш доклад, не получаваш диплома.
бръм.
ще взема да търsя къsмет из дупките по тротоарите.
Исках това лято да си преговоря по литература авторите, които взехме 11 клас, за да ги науча по-добре, защото проспах поне 2 автора. Да уча повече по английски, да решавам различни тестове. Мисля, че е излишно да казвам, че не ми се получи. :D Почнах ама не довърших иии нда... Поне сега като почнем училище да се стягам, че се излагам. Книги никакви не съм чела, изобщо не съм в настроение, почвам и се разсейвам, замислям се за друго... не ми се получи и това. Пълен провал.
horacio, същата история. Уж много щях да уча, много щях да се старая... тц. Проспах си буквално ваканцията, не излязох с абсолютно никой и не прочетох нито едно произведение. Голяма хвалба, няма що. Ако не друго поне си купих тетрадки, което си е един мини ритуал за мен от както се помня.
Ще се запиша на предварителен по Английски към Винска, за да видя как е и да не отивам в София "по бели гащи".
Проспах си буквално ваканцията, не излязох с абсолютно никой и не прочетох нито едно произведение.
Още има време. :D
Wednesday666
08-28-2013, 09:55
Ма вие сериозно ли не харесвате "Тютюн"?..
elenna346
08-28-2013, 11:28
Къде искате да учите ?
elenna346
08-28-2013, 11:34
Някой за Пловдивския ?
BrainPants
08-29-2013, 05:26
Аз съм много доволна от това лято! :D Взех граматиката и лексиката за първи сертификат, сега започнах втори и трети - засилена подготовка за матурата :D Четох си книгите като успях да прочета не само тези за училище, но и някои външни по мой интерес. Писах си и няколко статий. Не знам наистина как ми се получи!!! Изгледах и няколко филма :Д
Иначе аз съм се насочила към Икономика и Политика в Англия. Искам да попитам някой знае ли нещо повече за тези поправителни на оценката в края на 12 клас? Явяваш се задължително на всички години или си избираш на коя година да се явиш?
JustaLittleKid
08-29-2013, 17:18
И за мен тази година ще бъде последната в училище. Тъжно е.
От книгите за лятото съм чела само някои, все още не съм стигнала до "Тютюн", защото не мога да го намеря... Но пък нямам търпение да я прочета!
Имам един огромен проблем, не мога да реша какво да уча след 12 клас. Обмислям варианти като Журналистика (главен редактор съм на училищния вестник, 1 АЕГ), Връзки с обществеността, Мениджмънт, Психология... Всъщност напоследък се замислям колко интересно и забавно ми е да организирам събития, та и това ми се върти в главата. Но не знам. Чудя се какво е вашето мнение за изброените?
И за мен тази година ще бъде последната в училище. Тъжно е.
От книгите за лятото съм чела само някои, все още не съм стигнала до "Тютюн", защото не мога да го намеря... Но пък нямам търпение да я прочета!
Имам един огромен проблем, не мога да реша какво да уча след 12 клас. Обмислям варианти като Журналистика (главен редактор съм на училищния вестник, 1 АЕГ), Връзки с обществеността, Мениджмънт, Психология... Всъщност напоследък се замислям колко интересно и забавно ми е да организирам събития, та и това ми се върти в главата. Но не знам. Чудя се какво е вашето мнение за изброените?
Важното е ти как го мислиш. Има много хора,които се натискат да го учат, само за да учат и да трошат пари.
JustaLittleKid
08-30-2013, 08:37
^Проблемът е, че и аз не знам как го мисля. :D
Може би Връзки с обществеността. Изглежда интересно. И динамично. Или не. Не знам.
DisappointedDreamer
08-30-2013, 21:04
3 доклада по биология
кеф, а хах
мразя 12-ти клаs.
-.-
готова sъм s еsето по английsки йей 8-)
утре миsля да sи почна доклада по математика + презентацията по английsки
и да започна + завърша презентацията ми по шведsки.
оох, не е леsно.
BrainPants
08-31-2013, 07:14
Някой дали вече има опита или да ми даде някакъв линк, където са обсъждани хубави помагала за матури - БЕЛ и АЕ?
^ PONS имат хубави помагала , хвалят ги.
Освен това по Български, докато го решавахме в час открихме сума ти грешки.
Не само по български и английското има доста грешки...
joannalof
09-01-2013, 16:05
В момента чета Тютюн и доста ми харесва.Очаквах да е мудно действието с много описания,но не се оказа така.По БЕЛ в училище ползваме помагалата на Литерайко.А знае ли се дали ще има промени в учебния материал по литература,нали се говореше нещо такова?Надявам се и да не променят пак нещо по матурата.
bebeemalko
09-02-2013, 21:00
Записвам се и аз :D
Аз ще държа матура биология, но дзи-то ще е английски. Много омешани са работите при мен. Ще се трудя за психология в софийския.. ако има някой друг такъв индивид може да драсне ЛС.
JustaLittleKid
09-02-2013, 21:49
Аз май се насочвам към Връзки с обществеността в Софийския университет. Изглежда супер интересно и динамично, срещаш се с много хора. А и ще имам допълнителен стимул, за да наблегна на гимнастиката си, хахах.
Вие вече мислите ли за бала, роклите, ала-бала?
DisappointedDreamer
09-03-2013, 05:01
тъй като уча в чужбина и почнахме даsкало на 21ви авгуsт, вече моя випуsк диsкутира баловете и къде по-точно да бъдем :Д
иначе, рокля вече имам, доволно ми е и ще ми е по-sпокойно по-къsно.
Аз май се насочвам към Връзки с обществеността в Софийския университет. Изглежда супер интересно и динамично, срещаш се с много хора. А и ще имам допълнителен стимул, за да наблегна на гимнастиката си, хахах.
Като се гледам каква съм дребничка, ще мина през някой детски магазин за карнавали и ще си купя от там рокля...
Иначе засега съм към Благоевград с право.
Colouring
09-03-2013, 09:54
Божеее, рокли, обувки, чанти.. далеч съм от тази мания и се надявам така и да не се доближа до нея. :Д
JustaLittleKid
09-03-2013, 10:49
Като се гледам каква съм дребничка, ще мина през някой детски магазин за карнавали и ще си купя от там рокля...
Иначе засега съм към Благоевград с право.
Хахаха, разбирам те с размерите, и аз така... :D
Реших вече, искам да вляза в Академията ^^ това е добър напредък за мен, защото такива решения трудно взимам и то толкова от рано ;о
днес пак не ми се получи с преговарянето по лит. : <
измислих си каква рокля искам за бала, мисля да я поръчам да ми я ушият, но трябва да разбера колко пари ще ме изръсят за хотела и др неща
JustaLittleKid
09-03-2013, 16:41
Ние ще бъдем в Шератон на 27 май.
Сравнително лесно решихме къде да бъдем всъщност, заложихме на традицията :D
По-големият спор (с участието на 200 човека випуск, хаха) беше кога да бъде - някои искаха да бъде в събота, за да "може роднините да дойдат", което пък е адски тъпо. Първо на първоо..веднага след матурите и когато са повечето балове... и някак да имаш бал в събота ми се струва много, много глупава идея :D
въпрос към момичетата: дали още от сега трябва да си запазваме часове за прически и т.н
Dagichka
09-03-2013, 18:07
По-големият спор (с участието на 200 човека випуск, хаха) беше кога да бъде - някои искаха да бъде в събота, за да "може роднините да дойдат"
пфф същото и при нас, даже някои девойки до истерия стигнаха как ако видиш ли е в понеделник всичко ще пропадне и родата от Долно и Горно село няма да може да дойде ;(( направо се нервирам само като си помисля кви неща бяха, добре че не си отворих устата :Д тааа ние ще сме в "Радисън" на 25ти, тъй като Шератон и Хилтън вече бяха заети, не че ми дреме де ;д ще ни одрусат едно 160лв май беше и тва е.. рокля съм си харесала на картинка хаха ще видим дали ще ми се занимава с шивачки, ако не - някоя изчистена до колената и тва е :)
и аз мисля от утре да почвам преговор, поне отсега си знам, че по литература входното ще ни е на Дебелянов (не остана време миналата година да правим контролно на него ;д), ама математиката от сега ме притеснява :Д
JustaLittleKid
09-03-2013, 18:28
Хубаво е баща ти да вярва в теб. И да ти обяснява как трябва да се откажеш от това, което искаш (и което в общи линии е може би единственият възможен вариант за теб), защото няма да успееш и ще се наложи да ти събират гемиите (защото ще си 23-4 годишна и безработна, хех).
Връзки с обществеността избрах, харесва ми, интересно е. Ако наистина имам желание, а аз имам и ще имам!, мога да постигна много с каквото и да се заема. Ама на, нищо няма да стане и ще си остана безработна до края на живота си. Ако не стана програмист например, аз - дето нищо не разбирам от математика и информатика. Или да се набутам някъде със същите тия два предмета, които не мога да понасям, но с които, разбира се, ще преуспея.
BrainPants
09-04-2013, 05:30
въпрос към момичетата: дали още от сега трябва да си запазваме часове за прически и т.н
Миналата година една моя приятелка имаше бал и Януари месец отиде да си запазва час за 24 май при среден клас фризьорка и беше заето...............................
Аз мисля да съм с някоя по - лесна прическа и не смятам засега да запазвам час при фризьор. Мен грима ме притеснява, защото не мога да се гримирам сама, където живея не е някакъв мегаполис, че да има гримьори под път и над път, приятелките ми ще са и те абитуриентки и няма да им се занимава.
Очаквам да випуска да спретне един хубав селски панаир, в който главните участници ще са звездите на класовете, които ще почнат да се бият като кокошки къде, как, защо, с какво. Ще ни замесят и нас в разправиите си. Поне няколко седмици ще се гледаме на кръв всички. Еди-коя-си ще стане 'курва', еди-кой-си 'мамино синче'. И всичко това, защото на повечето им мотото е "ВижтИтИ нИ кУИ смИ' и не се гледа кое е най - рационалното.
Имате ли идея до кога се събират кувертите за бала? Или зависи от самото училище?
joannalof
09-04-2013, 11:29
Боже,най-малко за бала си мисля сега.Не знам нито за рокля,нито фризьори и гримьори :D Знам само,че ще е на 25-ти и в кой ресторант!И не мисля да се бъркам в организацията за бала .. не влизам в излишни спорове.
JustaLittleKid
09-04-2013, 13:05
Имате ли идея до кога се събират кувертите за бала? Или зависи от самото училище?
Предполагам, че зависи от самото училище. :)
Хахаха, разбирам те с размерите, и аз така... :D
ужасно е... но поне имаме по-голям избор с/в детските магазини. :D
JustaLittleKid
09-04-2013, 20:00
ужасно е... но поне имаме по-голям избор с/в детските магазини. :D
Хаха, да, но ще се наложи да заложим на розовко. :D
Хаха, да, но ще се наложи да заложим на розовко. :D
Имаме ли друг избор? :D Всъщност и жълтото е вариант.. стига да не се падне петък :D
JohnnaLevine
09-06-2013, 18:09
Единственото нещо, което е сигурно за бала е, че ще е на 24-ти и в кой ресторант. Мислила съм за рокля, но най-вероятно ще я шия. Повече в момента мисля за това, което ще кандидатствам (или право, или международни отношения в Софийския) и най-вече сега на главата ми е предстоящото ми пътуване до Италия, защото другата седмица заминавам.
Има ли още някой, който иска в Софийския с право или международни?
Споделете си мъките,бе, има и прависти и международници от СУ тук.
Предполагам, че зависи от самото училище. :)
Може би е така, защото от 3ма завършили миналата учебна година чух 3 различни неща.
Хайде дойде и нашето време .. :D
DisappointedDreamer
09-07-2013, 19:24
Хорааа, реших го! 8-) Иsкам да уча Computer Science (Informatics) в University of Glasgow, Scotland.
Трябват ми минимум 34 точки от IB, ( макsимума е 45 хаха), (както и много други неща ама ще ги измиsлим хаха), което не е толкова невъзмножно, 'ма пак е sтрашнооооооооо трудно.
Тотално заебавам Международните отношения, 'щото накрая ще ми излезе през задника, а нямам никакво намерение да sе връщам в БГ и да sе опитвам да вляза в Миниsтерsтвото на Външните работи, 'щото там е пълна пародия.
sтиsкайте ми палци 8-)
// ако не sтане в Глаsгоу, ще sе пробвам в Edinburgh :Д
Dagichka
09-07-2013, 19:31
ооо бравос, че си решила, успех! :cool:
аз напоследък като мисля все повече свиквам с идеята, че явно в Бг ще се наложи да следвам.. не знам какво ми се иска, всъщност мооже би знам, но да карам матура по математика и да изкарам 5 на нея.. абсурд :Д
JohnnaLevine
09-08-2013, 16:33
Завиждам на тези, които ще ходят в чужбина после и аз искам, ама няма да е... :D
Не знам при вас как е, ама мен вече треска ме тресе като знам колко трябва да уча по история, че да вляза там, където искам още от първо класиране. Пък да не говорим, че всеки срещнал казва как сега е най-важната година, колко много трябва да се учи...бла бла бла...сякаш съм някой идиот, който нищо не схваща.
П.С. Да ви се оплача, че мнооого се разочаровах от тоя "Тютюн". Тъкмо ми стана интересено и бам...автора решава да прецака всичко. :( :D
Никога не съм се замисляла да уча в чужбина, майка ми по едно време ме засили в Шотландия, но бързо се отказа.
Трябва да се стегна сериозно и аз, 3 предмета не са шега работа. Времето минава адски бързо.
DisappointedDreamer
09-09-2013, 04:40
Е, аз sи живея и уча в чужбина, атм. Затова пък никога не sъм sе замиsлила да sе върна да уча в България :Д
Единственото нещо, което е сигурно за бала е, че ще е на 24-ти и в кой ресторант. Мислила съм за рокля, но най-вероятно ще я шия. Повече в момента мисля за това, което ще кандидатствам (или право, или международни отношения в Софийския) и най-вече сега на главата ми е предстоящото ми пътуване до Италия, защото другата седмица заминавам.
Има ли още някой, който иска в Софийския с право или международни?
аз съм се запътила с право към Софийския :D
Учете по история, учете. Че изпитът не е от най-лесните.
завиждамвизавиждамвизавиж дамвизавиждамвизавиждамви завиждамвизавиждамвизавиж дамвизавиждамвизавиждамви завиждамвизавиждамвизавиж дамвизавиждамвизавиждамви завиждамвизавиждамви
искам12класискам12класискам 12класискам12класискам12клас искам12класискам12класискам 12класискам12класискам12клас
щесеразплачащесеразплачащ есеразплачащесеразплачаще серазплачащесеразплачащес еразплачащесеразплачащесе разплача
+1 ;( дори и подготовката или самите матури ми липсват. :D и бала също...
^^Като почнете в университета изобщо няма да ви липсва. :D
^^Като почнете в университета изобщо няма да ви липсва. :D
а, аз съм 2 курс вече в ЛТУ, кефи ме там супер много; нямам търпение да почвам.. но едното не изключва другото.
P.S. сори че се набутах в темата, но от скука какво ли не се прави ;д
Дам, аз също ще съм 2ри курс в СУ, но някак ми се вижда много отдавна цялата суматоха около 12клас, бал и тн. Хубаво беше, даже прекрасно, имам невероятни спомени, но като си гледам снимките от бала и ми се струва, че е било преди супер много време.
Дам, аз също ще съм 2ри курс в СУ, но някак ми се вижда много отдавна цялата суматоха около 12клас, бал и тн. Хубаво беше, даже прекрасно, имам невероятни спомени, но като си гледам снимките от бала и ми се струва, че е било преди супер много време.
Гадното е, че тия коментари скоро няма да са ни смешни. :D
JohnnaLevine
09-09-2013, 11:46
granger как само ме успокои като каза за изпита :D
dens1 ще ходиш ли на уроци по история или сама ще се подготвяш? Аз веднага щом се върна от пътуването си ще започвам, защото госпожата набързо ме сплаши, че няма да ми стигне времето за подготовка (всички са просто страхотни в подкрепата си, вкл. и родителите ми :D)
12 клас е ебахти шита
скъсвам си задника от учене и има още тоооолкова много
почнала съм уроци по история,но и аз се пристеснявам дали ще мио стигне времето :D
:lol: тогава няма да ви казвам, аз за колко време се подготвих...
Иначе успехче, ще се справите. Но ако се стремите към СУ , пишете теми...
Има ги формулирани на сайта на университета.
Но ако се стремите към СУ , пишете теми...
Охохохахахихихихъхъхехехе хехехехехе
Вече не си от училищната сурия.
Вече си възрастна.
Никой психично здрав ученик няма да ти слуша съветите.
:lol:
То няма психично здрави,които да се стремят към СУ, всички сме изтрескали. Повярвай ми - пишат...и то много :D
JohnnaLevine
09-09-2013, 17:33
^ Аз от по-следващата седмица почвам уроци и ще ми се дадат разработени теми, но все пак имам чувството, че целите си дни и нощи ще прекарам над учебници, книги и т.н. Пък на мен единственият вариант ми е София и СУ така, че...стискайте ми палци да вляза (после ще се притеснявам за разклатеното си психическо състояние :D)
MsMiracle
09-10-2013, 20:40
.
П.С. Да ви се оплача, че мнооого се разочаровах от тоя "Тютюн". Тъкмо ми стана интересено и бам...автора решава да прецака всичко. :( :D
Аз тъкмо я прочетох, ти докъде си? :D
JagAlskarDig
09-10-2013, 23:19
Всичко зависи от начина Ви на учене. Аз си минах темите за 2 месеца главно с разказвне (6-8 часа на ден), само 5 съм ги писал, за да се проверя откъм време за всеки период. Изкарах 5.63, тази година съм 2 курс. Трябва перфектна фактология, структурирана мисъл и нужните термини за конкретната тема, нищо повече.
Хорааа, реших го! 8-) Иsкам да уча Computer Science (Informatics) в University of Glasgow, Scotland.
Трябват ми минимум 34 точки от IB, ( макsимума е 45 хаха), (както и много други неща ама ще ги измиsлим хаха), което не е толкова невъзмножно, 'ма пак е sтрашнооооооооо трудно.
Тотално заебавам Международните отношения, 'щото накрая ще ми излезе през задника, а нямам никакво намерение да sе връщам в БГ и да sе опитвам да вляза в Миниsтерsтвото на Външните работи, 'щото там е пълна пародия.
sтиsкайте ми палци 8-)
В единбург се влиза по-трудно ,отколкото в Глазгоу. IB , да не би да учиш в Златарски ?
TrollFaace1
09-11-2013, 08:45
Само аз ли не съм решил къде ще уча е ... :D
sтиsкайте ми палци 8-)
They grow up so fast :cry:
Чака те доста тежък път. Ако продължиш да се мотивираш от това, съм сигурен, че ще постигнеш големи дела. Но да, тепърва започват изпитанията на волята.
TrollFaace1
09-11-2013, 09:06
Мамоо, искам да съм мутра
DisappointedDreamer
09-11-2013, 10:10
They grow up so fast :cry:
Чака те доста тежък път. Ако продължиш да се мотивираш от това, съм сигурен, че ще постигнеш големи дела. Но да, тепърва започват изпитанията на волята.
Оооо, осъзнавам го напълно. Но, ако завърша IB с над 36 точки, смятам че нищо друго не би могло да ме сломи.
// пък и ти ще ме подкрепяш :Д
Привет съвипускници! Аз избрах матура по география. Тези които са я избрали, биха ли споделили как точно си готвят темите? Аз на няколко пъти седнах, но резултатът беше... хаос. Просто ми е интересно какъв е вашият метод на учене. .... Обаче и.... Честно да си призная не давам за момента 100% от себе си. Възползвам се от последните дни спане до късно :D , но в крайна сметка времето тече и се някога ще трябва да седна на задника си и да свърша всичката работа... това е типичната история - всичко се оставя за в последния момент!
И накрая - някой в ТУ София с ИД?
Годината ще започне с гръм и трясък, вчера стана огромен скандал покрай училището ми. Ако влезем в новините резила е пълен.
Вие колко желани резервни специалности имате?
MnnLUSSY
09-13-2013, 20:24
Учете по история, учете. Че изпитът не е от най-лесните.
Дали имаш някаква информация за него? При писане има ли някакъв минимум ?
Няма минимум, нито максимум,но колкото повече - толкова повече!
ПС: Освен да научите материала и да го предадете на листа хартия се научете и да анализирате събитията. Кое до какво води,какви последици би имало или има. Много внимават за такива неща и ги оценяват положително.
TrollFaace
09-14-2013, 23:14
Май са изгонили класната и ще сме с нова ... :@
JustaLittleKid
09-15-2013, 13:13
Ох, последни часове от последната училищна ваканция.
Супер странно ми е, от утре официално ще сме 12 клас.
DisappointedDreamer
09-15-2013, 13:31
^На 21ви август започнах даскало и още не мога да свикна.
Тц.
anonymous708973
09-15-2013, 13:35
Годината ще започне с гръм и трясък, вчера стана огромен скандал покрай училището ми. Ако влезем в новините резила е пълен.
Вие колко желани резервни специалности имате?
А, като човек, чието училище беше поне 3-4 пъти в новините през изминалата година... весело е, бе. Всички те питат ква е тая лудница, в която учиш :д
despicable.me2
09-15-2013, 13:51
И аз миналата година бях така.Но да си го кажем да си 12 клас е по различно.На мен специално 12 клас година ми мина много бързо.Успех на теб и всички тук
как мина последния ви първи учебен ден?
на мен ми е много тегаво и не искам да свършвам даскалоо ;[
Мина ми много тегаво и на мен... Не искам да започвам даскало. :(
OoVasKoO
09-16-2013, 10:56
:cry: много ме мързи, и аз не искам :D
Няма го онова празнично усещане, че ми е последен първи учебен ден. Седяхме половин час, хвала на учителите, че най - сетне се сетиха да я съкратят програмата. Учудващо малко лицемерие в класа, очаквах да ми приложат едва ли не вратотрошач, защото "много съм им липсвала". Половината клас ги нямаше.
Утре имам блок БЕЛ, Английски, Математика и блок История. Май единствено за Математиката ще ни се налага да ходим до различен етаж.
Dagichka
09-16-2013, 13:45
последен първи учебен ден.. кога мина тва време бе, кога??
беше ми тъжно, щях да ревна даже сутринта, ама на самото тържество си бях ок и се радвах на приятелите дето видях и осъзнах, че повечето са от долни випуски хаха :Д ест приказки от мацките от класа ми за роклите и"хайде да ходим всички до асеновград за рокли" не липсваха, чудя им се на акъла честно как точно за тва ще се тревожат сега ..
утре имам 8 часа.. от 11:50 в даск, srsly? и едни предмети, аз имената им не мога да кажа, баси.. :Д
JustaLittleKid
09-16-2013, 15:08
Последният първи учебен ден мина добре. Може би не съвсем както исках, но... както казах, няма да позволя на нищо да ми съсипва настроението. Е, на моменти се чувствах... как да го кажа, не съвсем важна за компанията, но в други ми беше приятно.
Написах първата си последна статия за училищния вестник, на който съм редактор, хехе, която (изненадаа!) е посветена именно на последните неща в живота ми. Много си я харесвам засега :D
joannalof
09-16-2013, 16:20
Честит първи учебен ден и от мен :) Успех на всички тази година!
Не искам да почваме,защото знам колко бързо ще свърши.Не че обичам много класа си,но цялата обстановка ще ми липсва!
При мен мина достатъчно приятно :Д
Малко ми беше студено, защото бях с рокля, ама нямаше начин, издържах. Избрах си най-сладкото момиченце, което да държа за ръчичкаа <33 Накрая на годината пак него ще си хвана :D
Оправихме се без класната ни, защото и тя имала първокласник и въобще не беше в училището. Не се реши да ни "уважи" и след това.
Оффф, няма никакви учебници. Днес ходих до единственото място където продават втора употреба и имаше само един български, 5 профилирани химии и един 'свят и личност' на друго издателство. Отделно ми трябват два учебника за матурата по история, ако пиша в студентската тема и питам дали някой ги има ще ме отразят ли?
Dagichka
09-17-2013, 18:12
първи истински ден в даскало:
минус първи и нулев час картография - започнахме материала; после 2 часа водно - преподава нов материал, че и изпитва втория час хаха думи нямам.. после 2 литература - другата седмица есе и тест на Дебелянов, сега взехме 2 стихотворение на Смирненски, с-к-а-п-а-н-а съм.
DisappointedDreamer
09-17-2013, 18:22
аз пък колко неща имам за вършене... не е за вярване
Math internal assessment (6 to 12 pages)
English Further Oral Activity (20 minutes long)
Swedish presentation - 10 minutes long
History test on the Cold War
CAS diary (over 20 pages long)
Two biology reports (IAs)
Extended Essay - 4000 words
TOK essay - 1000 words
History internal assessment - 2000 words
и т'ва само за следващите месец и половина
+ нов материал, който се преподава нон-стоп всяка седмица
някой да ме гръмне.
Дриймърке, аз съм казвала колко ти се възхищавам, че не си тръгнала да ревеш и да се тръшкаш по форумите колко ти е сложен живота /поне не сериозно 8-)/, докато мен ме мъчат толкова по - дребни училищни проблеми.
Със скандала в училише стана много интересно... ВСИЧКИ от града знаят, но никой от ръководството не поема отговорност. Който повдигне въпроса в едни от най - четените страници след 30 минути писаниците му са изтрити.
И последно ако някой може да ми прати линк към синтезираното право за пълен и кратък член с примери? Така и не го научих и се дразня ужасно когато се спра на някоя дума и почна да умувам. Едно време зам. директорката казваше, че ги е научила чак в университета, но тя не държи матури 8-)
JustaLittleKid
09-17-2013, 18:38
Дриймърке, аз съм казвала колко ти се възхищавам, че не си тръгнала да ревеш и да се тръшкаш по форумите колко ти е сложен живота /поне не сериозно 8-)/, докато мен ме мъчат толкова по - дребни училищни проблеми.
Със скандала в училише стана много интересно... ВСИЧКИ от града знаят, но никой от ръководството не поема отговорност. Който повдигне въпроса в едни от най - четените страници след 30 минути писаниците му са изтрити.
И последно ако някой може да ми прати линк към синтезираното право за пълен и кратък член с примери? Така и не го научих и се дразня ужасно когато се спра на някоя дума и почна да умувам. Едно време зам. директорката казваше, че ги е научила чак в университета, но тя не държи матури 8-)
Най-лесното е това: когато можеш да заместиш една дума в изречението с Той, пишеш пълен член, когато я заместваш с него, пишеш кратък. :D
Учителят (той) написа двойка на ученика (на него).
baby_baby
09-17-2013, 18:40
Айде успех на всички ! И запомнете от мен бала ви ще мине много много бързо от личен опит знам :D
DisappointedDreamer
09-17-2013, 18:45
http://www.reactiongifs.com/wp-content/uploads/2012/06/rdj_thanks.gif
за YSMF :Д
TrollFaace
09-17-2013, 21:10
YSMF кво толкова е станало в вашето дск е ? Чак вече ми стана интересно от 2-3 страници все за него говориш :D
На мен последният ми първи учебен мина добре. Единственото неловко беше с едно момче, което има едногодишна връзка, а аз през лятото правих разни неща с гаджето му. Чудя се що ме гледа накриво, а то някакви хора са разбрали и са му се подигравали.
До края на седмицата мисля да влизам само на избрани часове.
Зайците не съм ги виждал, само тук-там по някой дребосък.
Знам 3 необходими учебника и че имам 3 нови преподавателя. За сметка на това вече ми искаха капаро за бал.
Някой може ли да ми каже как да се готвя по математика сам? Помагала, нещо? Като цяло имам усет за алгебрата, но съм проспал доста мат'рял. А ще кандидатствам във ФМИ или ТУ.
Някой може ли да ми каже как да се готвя по математика сам? Помагала, нещо? Като цяло имам усет за алгебрата, но съм проспал доста мат'рял. А ще кандидатствам във ФМИ или ТУ.
1. Коста Коларов - сборника
2. На Милкоева втория сборник с темите от ВУЗовете
3. Справочник
4. Място, където да се допитваш, когато закъсаш ( Темата ми 8-) )
От сборника на Коларов първоначално минавай А и Б групите на темите, като А ще решаваш толкова задачи, колкото да хванеш нещата, а Б, ако можеш, решавай изцяло. Ще има задачи, които не можеш да решиш, просто не пропускай без да си пробвал.
След това мини на група В и другия сборник. Това може да си продължи до самите изпити.
Между другото, цаката е да събереш малко самочувствие и развиеш навик за решаване. Отначало е малко по-трудно, макар и да решаваш повече. После ще се мъчиш над задачите много, ще решаваш малко от тях (вероятно), но въпреки това ще е по-методично и систематизирано.
И разпитвай много. Макар и да е важно да можеш и самостоятелно да решаваш, това умение неминуемо се развива с времето. А някои от насоките, които могат да ти дадат други хора, е непосилно да ги достигнеш сам. Това са всеизвестни акробатики в задачи, които са установени не лесно, но им е наложена широка употреба и просто трябва да си ги виждал/чувал.
Успех!
^Машалах. Имаш бира от мен.
Коста Коларов кой сборник? Оранжев, 7-12 клас, по алгебра ли?
Аз самочувствие имам, ама не и навик. До 7-8 клас имах навик и желание, ходих много и по математика и по лингвистика, даже добри места имах. Само дето после отебах всичко и сега вече съм доста зле.
А за самия изпит съм решил - задачите по геометрия няма да си давам зор да ги реша, само ще опитам, там съм слаб и не я обичам.
joannalof
09-18-2013, 20:38
По математика и аз съм на Коларов и Матура за отличен.
...
Очарована съм от Тютюн-а! :D Нямам търпение да я обсъждаме в училище и да спорим с другите хаха.И спрямо Железният светилник е много по-интересна за мен.
Аз имам същия въпрос като Баща Ти, но за английски и история. По английски си работя със книжките от СУ и граматиката на Кеймбридж, а по история съм с 'Кратка история на българския народ' и тестовете на Слово за КСИ. Нещо допълнително?
Като за начало насочил съм се към УНСС специалност право.До края на ноември трябва да си взема шофьорската книжка и след това започвам да ходя на уроци по български и история.Обмислявам втората матура да ми е по история.
Като за начало насочил съм се към УНСС специалност право.До края на ноември трябва да си взема шофьорската книжка и след това започвам да ходя на уроци по български и история.Обмислявам втората матура да ми е по история.
започвай колкото се може по - бързо,че темите не са никак малко :| :D
^Машалах. Имаш бира от мен.
Коста Коларов кой сборник? Оранжев, 7-12 клас, по алгебра ли?
Аз самочувствие имам, ама не и навик. До 7-8 клас имах навик и желание, ходих много и по математика и по лингвистика, даже добри места имах. Само дето после отебах всичко и сега вече съм доста зле.
А за самия изпит съм решил - задачите по геометрия няма да си давам зор да ги реша, само ще опитам, там съм слаб и не я обичам.
Мисля, че имаше 1 по алгебра и 1 по геометрия, като имам спомени за оранжев сборник.
Иначе историята ми е същата като твоята, до 7 клас ходех по състезания, после спрях и 12 клас поднових математиката. Не ти е късно.
И не подхождай така към геометрията, математиката е едно и ако ти се отдава едната част, ще ти се отдаде и другата. Плюс това на изпита ще ти е нужна, има лесни задачи, по-добре се подсигури. В твоя случай вероятно е въпрос на непрочетена теория. Като разгледаш материала, мисленето после не е много по-различно от това в алгебричните задачи. Пък и е въпрос на математическо себеуважение да си цялостно вещ в предмета.
И аз не харесвах геометрията докато не се захванах сериозно с нея.
Един въпрос само, защо право точно в УНСС?
anonymous708973
09-20-2013, 08:22
Щот е с тест, разбира се.
Ама и щото "те същите преподаватели от СУ ходят и в УНСС".
Абе, хорица, я ми кажете - има ли учебник по математика, в който пише за производна на функция, диференциали, интеграли. Предпочитам да е написан за ученици, не за студенти.
УНСС е добър икономически насочен ВУЗ, нищо лично,ама правото им...не е сред най-силните дисциплини.
BrainlessROCKBABY
09-20-2013, 14:51
лоша идея с матурата по история, не искам да те обезкуражавам, но е загубена кауза
съветът ми е да се явяваш на повишителни по история, ако ти трябват, но матурата ти да е друга, защото е истински ад исторята
Щот е с тест, разбира се.
Ама и щото "те същите преподаватели от СУ ходят и в УНСС".
Абе, хорица, я ми кажете - има ли учебник по математика, в който пише за производна на функция, диференциали, интеграли. Предпочитам да е написан за ученици, не за студенти.
12. клас математика на Анубис, ПП, разбираем е
Мисля, че имаше 1 по алгебра и 1 по геометрия, като имам спомени за оранжев сборник.
Иначе историята ми е същата като твоята, до 7 клас ходех по състезания, после спрях и 12 клас поднових математиката. Не ти е късно.
И не подхождай така към геометрията, математиката е едно и ако ти се отдава едната част, ще ти се отдаде и другата. Плюс това на изпита ще ти е нужна, има лесни задачи, по-добре се подсигури. В твоя случай вероятно е въпрос на непрочетена теория. Като разгледаш материала, мисленето после не е много по-различно от това в алгебричните задачи. Пък и е въпрос на математическо себеуважение да си цялостно вещ в предмета.
има и зелен със стереометрия, но си го купувайте, ако ще учите архитектура или инженерни науки, и то не навсякъде
лоша идея с матурата по история, не искам да те обезкуражавам, но е загубена кауза
съветът ми е да се явяваш на повишителни по история, ако ти трябват, но матурата ти да е друга, защото е истински ад исторята
12. клас математика на Анубис, ПП, разбираем е
Май няма интеграли в него, освен ако не се е променил.
BrainlessROCKBABY
09-20-2013, 14:56
?
Май няма интеграли в него, освен ако не се е променил.
прав си, моя грешка
мисля, че няма учебник с интеграли, който не е за ВУЗ
Тъжно дейба :(
Намерих го в нас тоя сборник, утре ще пробвам да порешавам 1 час задачи. Почвам от 8ми клас и вървя нагоре до 12.
http://www.book.store.bg/p60840/bylgarskiat-pravopis-v-30-lesni-pravila-diana-kovacheva.html някой ползвал ли го е? Има ли смисъл да го взема?
Отделно по история от МОН са раздавали някакви книги с теми по история готови и ми е интересно дали ги има на сайта/ който е толкова разхвърлян/ или е само за учителите?
Не е вярно, че матурата по история е ад. Точно обратното. Много е лесна. Изисква знания само от една учебна година - знания по българска история. Има малка част от десети клас, но нещата би трябвало да се знаят дори от обща култура.
Аз забелязвам как Биологията стана новата География. Хуманитарен профил сме, Биология нямаме от 2 години и поне 7-8 човека са на Биология. Материала по География за регионите го смениха за едно лято, подготовката ни 10-11 клас беше почти нулева, е как да се запише човек? От всички предмети Историята за мен е най - лесна.
Според мен пък най-ниско ниво на матурите е по чуждите езици. Там се изискват основни познания, които всеки би трябвало да е научил, ако е бил сериозен в училище.
anonymous708973
09-20-2013, 22:34
Според мен пък най-ниско ниво на матурите е по чуждите езици. Там се изискват основни познания, които всеки би трябвало да е научил, ако е бил сериозен в училище.
Абсолютно. Как може да сравнявате история с чужди езици.
Вярно, че съм от езикова, ама резултатите по езици са повсеместно високи, така че не мисля, че би трябвало да има значение. При нас имаше доста хора с 6.00, моето 5.85 си е направо ниско. И това на немски, а по английски е ептен пародия.
Абе, ако искате да бичите айляк ... или поне да сте близо до това, записвайте матура по език. Това, ако няма да се явявате на изпит по език в СУ, например, че тогава е лош политически ход.
^ Нямаш избор понякога, щото в доста от вариантите в СУ се влиза с 2 издържани конкурсни изпита. Примерно моето беше с език и история. Ако плесна матура по друго, за да не ми закачат оценките от дипломата , трябва да уча по задълбочено по 3ти предмет...
Много е тегаво понякога, но матурите по езици са най-лесни. Така е.