Влез

View Full Version : Дванадесетокласници 2013/2014

Страници : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10

OoVasKoO
10-28-2013, 08:33
Как се пише доклад? 8-)
Никога не сме писали такива чудо, не дадоха грам насока. Според мен трябва да е нещо от сорта на:
ДОКЛАД
на тема еди-коя-си
от *информация за ученика*
После си пиша обща информация, после си разделям нещата на категории. *Обща информация за мангите бла-бла, разделят се на екшън/ информация/ и т.н. След това завършвам сбито с какво е значението на мангите днес и КРАЙ.

Нямам си на идея дали трябва да е така.
Ама за мангата ли е верно, хехе, супер!

YSMF
10-28-2013, 08:59
Мхм. Седях по нощите, но го направих както искам, въпреки че ми казваха, че няма шанс да стане 8-) Целият клас е писал докладите си различно, никой не знае как става в действителност :/

Баща Ти
10-28-2013, 16:42
На входното по математика 2,50, средна оценка на класа 3. А ще кандидатствам с математика - екстра.

DisappointedDreamer
10-28-2013, 17:10
блях, гадно :( успех!

аз пък от днес съм във ваканция хаха; де факто от миналата сряда. но пък имам много за вършене, тъй че. ще запретвам ръкави :)

Fisherman
10-28-2013, 17:13

аз пък от днес съм във ваканция хаха; де факто от миналата сряда. но пък имам много за вършене, тъй че. ще запретвам ръкави :)

всички тези пениси няма да се изпразнят сами я

DisappointedDreamer
10-28-2013, 17:19
^

8-)

Баща Ти
10-28-2013, 17:20

Просто в моето даскало има страхотни преподаватели, но те знаят, че са добри и си гледат кефа. Тоест, когато един от тях се отказа от нас, хванахме дебелия. От тогава все ни взимат учители, които са от онзи тип смачкани хора, които не казват "не".

Просто тия дето могат не ни искат, а тия дето са шматки в живота и преподаването, не смеят да откажат. Е за тва 4та година по физика никой нищо не схваща, 2ра година по математика няма нищо да научим. По математика пак сме с нова госпожа, дето е бивша членка на БКП и не знам как преподава по математика, като единственото, което знае е да си преписва от листовете. Като я питам нещо ми се пули като циганин в небрано лозе.

Ivaaaaa
10-28-2013, 17:43
искам си старите Химия, Физика, Биология, История и тнт :(

Dagichka
10-28-2013, 17:49
уф, така ми се щеше поне тая година да нямам нито едно отсъствие, ама след почти припадъка вчера няма как, тази седмица ще я изпусна.. и изпускам контролно по водно и картография, дамн после сигурно устно ще ме изпитат, което е още по-тегаво.
по литература на съчинението на Смирненски (падна ми се "Ний") имам 6 :cool: ама съм изпуснала куп запетаи и много ме е яд, правихме и правописен тест, ще видим кво мазало и там ще е..

OoVasKoO
10-28-2013, 18:14
цялата седмица ли?
аз си намерих бележка и в четвъртък съм почивка
Баща Ти, къде учиш?

Баща Ти
10-28-2013, 20:36
Правя се, че уча в нпмг.

Fisherman
10-28-2013, 22:38
Правя се, че уча в нпмг.

има ли женоря у тая кошара нпмг,гледам че минават някакви знойни ученички и се чудя дали да не поканя някоя в нас да и помогна по химия

Баща Ти
10-29-2013, 06:34
има ли женоря у тая кошара нпмг,гледам че минават някакви знойни ученички и се чудя дали да не поканя някоя в нас да и помогна по химия

Има, ама слабо.

Dagichka
10-29-2013, 08:33
то петък без това не се учи, четвъртък ще отида, че имаме цял ден практика и моята група без мен ще оплеска всичко ;д
хаха аз в нпмг имам познати, тоз петър дето ходеше/ходи на олимпиади по математика май учи там, ако не се бъркам

Баща Ти
10-29-2013, 08:39
Не се сещам, 8ми клас ме преебаха с една олимпиада и от тогава не се занимавам да ходя.

OoVasKoO
10-29-2013, 08:52
откак съм в новото даскало само на олимпиада по физика ми върви :D

Ivaaaaa
10-29-2013, 09:34
и аз имам познати от нпмг
Татко, може пък да се познаваме :О

takecare
10-29-2013, 09:43
Запис. joannalof - аз ще ходя на предварителен. Не искам да ми се налага да ходя на втори предварителен и редовен, но здраво ще се готвим. хахахаха:))

Баща Ти
10-29-2013, 10:41
и аз имам познати от нпмг
Татко, може пък да се познаваме :О

Трябва да се провери :о

DisappointedDreamer
10-30-2013, 07:13
ъпдейт при мен:

преди няколко седмици имах за вършене следните неща:

History Internal Assessment
Mathematics Internal Assessment
Business and Management Internal Assessment
1 Biology Internal Assessment

днес съм готова с всичко, освен с

направо, цяла скала ми падна от плещите, след като приключих всичко :Д

В момента съм във ваканция и си почивам доста стабилно, но пък имам и списък с неща, които трябва да завърша. За ноември плановете ми са следните:

Theory of knowledge presentation
3 interactive orals in Swedish
Hand in official Extended Essay
TOK essay

+ разбира се, покриване на нов материал в часовете и безброй тестове.

А, за партито, което организираме за завършването, гласувах за темата Джеймс Бонд. Ако я изберат, ще цъфна с червена рокля и къдрава коса като мацката от последния филм 8-)

Туй то от мен. :)

Баща Ти
10-30-2013, 07:16
А, за партито, което организираме за завършването, гласувах за темата Джеймс Бонд. Ако я изберат, ще цъфна с червена рокля и къдрава коса като мацката от последния филм 8-)

Туй то от мен. :)

Тук имаме само две възможни теми: Водка и Уиски.

urlittlelady
10-30-2013, 13:48
ние утре се събираме класа и си правим парти за хелоуин... написаха ми двойка по ИТ само защото с един приятел гледахме най-обикновени клипчета.. след това ни накара да решим един тест 20 пъти и не ни призна шестицата, аз и казах, че не мога да се разправям с нея... :D
много съм изнервена напоследък.. за понеделник имаме по история есе, изпитване и контролно... по география някакви шаблони дето изобщо няма да ми трябват а ми отнемат поне 1 час най-малко... и все такива едни работи дето само ми губят времето.. а тази година уж нямаше да ни закачат... нямало да ни пишат отсъствия.. ама даже и за пет минутки се правят на пет за четири и пишат... боли ме франзелата за вас, ще идвате на училище или ще пасете гъски... чудничко направо ни подреди и класната...

Баща Ти
10-30-2013, 17:47
На събирането на класа ми за началото на годината бяхме 4 човека. Пихме ракия в неква кръчма и се изтипосахме в една дискотека в 22:30. Сервитьорките ни гледаха все едно сме с костюми за хелоуин.

Dagichka
10-30-2013, 17:58
^ ахахахаха :ДД
ах как обичам да ми пишат измислени оценки в мое отсъствие, тоя по ЧЕП пак е бил пиян и е писал е така нещата и мен ме е нацелил с 3ка, ама ще се разправям вече, ако заради него ми се обърка дипломата........
уф, другата седмица се очертава натоварена - понеделник проект, вторник контролно, сряда още 2 контролни..
нас ни успокояват с това, че "само до 15ти април" ще ни тормозят с проекти и тн, после да сме си учели спокойно за изпити бахахаха

urlittlelady
10-30-2013, 18:10
те и нас уж ни успокояваха, че няма да ни натоварват за да си учи всеки за каквото му трябва.. ама на учители не вярвам :D и то с право :lol:

JustaLittleKid
10-30-2013, 18:36
В АЕГ има и тази година Halloween Week (днес и утре). Днес дрескодът беше "пижама", хахаха, и с три мои съученички решихме да го уважим. Та, днес си се разхождах из училище с пижамка, по двора :Д Забавно беше.

joannalof
10-30-2013, 18:42
Въобще не ме интересува,че било Хелуин - откровени глупости са това за мен.По математика в училище нищо не правим и ни пишат ниски оценки.Изцяло разчитам на уроците и самоподготовка.По БЕЛ приключваме Септември - кофти произведение според мен.Имаме си дата и ресторант за бала и другарската,така че поне с това да не се занимавам.Не знам кога да започвам да си търся рокля.
Сега най-важно ми е да си взема кормуването и ще съм много щастлива :Д

YSMF
10-30-2013, 20:08
те и нас уж ни успокояваха, че няма да ни натоварват за да си учи всеки за каквото му трябва.. ама на учители не вярвам :D и то с право :lol:
^ палец нагоре. Изобщо нямало да ни занимават.... Да бе!
Аз съм болна, два дена ходих като дух, но утре ще пропусна.
Реших да кандидатствам през 2015, просто няма шанс да се подготвя адекватно. И ми писна от въпроса "що не си хванеш някой?"
Ние ще имаме факелно шествие на 1-ви.

OoVasKoO
10-30-2013, 20:21
Реших да кандидатствам през 2015
seriously?

tonssy
10-31-2013, 05:46
seriously?

+

Как така? Това означава, че въобще не вярваш в себе си и възможностите си. Я се стягай. Има още време.
Да, понякога стигам до такива нервни кризи след и по време на учене, че не е за казване, но не съм си и помисляла да се мотая и да пропускам цяла година (въпреки че дори съм 96).

DisappointedDreamer
10-31-2013, 07:29
Подкрепям. Какви са тия глупости? Пф. Две матури имате.

YSMF
10-31-2013, 11:49
Всеки си преценява. :)

anonymous708973
10-31-2013, 12:52
Всеки си преценява. :)

Именно.
Затова ти препоръчвам да прецениш за какво ще си използваш празната година. Само в България мнението за gap year e толкова негативно, но ти препоръчвам да комуникираш със западняци, защото ако кажа на някого тук, че взимаш година да се подготвиш за матури, ще се спукат от смях. Едно момче, което познавам, е бачкало една година, но не като сервитьор, че да вади пари за глезотии, а по бъдещата си специалност, за да се увери, че е подходящата за него. Едно момиче пък е било една година в Испания на езиков курс и опознаване на света.

Не се излагай.

an7raks
10-31-2013, 14:58
Реших да кандидатствам през 2015, просто няма шанс да се подготвя адекватно.

Защо? Спокойно можеш да изкараш 4-ки без да си се подготвяла допълнително, а с малко подготовка 100% ще хванеш 5 и нагоре.
Пантерке, в България не се приема добре "празната" година, защото е безсмислена. В момента критериите са толкова занижени, че колкото и да не си учил, пак ще имаш средни резултати/3-4/, а с малко желание, влизаш където искаш. /В България/.

DisappointedDreamer
10-31-2013, 15:09
И в чужбина не се приема добре празна година, освен ако нямаш наистина основателна причина, а тази която YSMF посочи не е такава.

YSMF, не си мисли, че те нападаме. Просто е АБСОЛЮТНО БЕЗМИСЛЕНО да си пропилееш така годината. В България наистина можеш да влезеш навсякъде с много малко усилия.

ge6aaaa3
10-31-2013, 15:25
АБСОЛЮТНО БЕЗМИСЛЕНО

Не му се карай на момичето, де! :D

tonssy
10-31-2013, 15:56
YSMF, не си мисли, че те нападаме. Просто е АБСОЛЮТНО БЕЗМИСЛЕНО да си пропилееш така годината. В България наистина можеш да влезеш навсякъде с много малко усилия.

Да.
Някои изпити изискват наистина по-сериозна подготовка, но времето за нея е достатъчно. Стига да умееш да си го структурираш.

Dagichka
10-31-2013, 16:23
значи според вас е по-добре (макар и с 3-4, без усилия) да влезе където и да е, само и само за да се знае, че "учи"?
принципно и аз съм против свободна година, ама пък примерно на мен, ако ми излезе късмета да ме вземат във фирма за година на работа в моята специалност, като нищо ще си забавя студенството с още годинка..

anonymous708973
10-31-2013, 16:24
В България наистина можеш да влезеш навсякъде с много малко усилия.

Хайде да не е навсякъде, защото право и медицина в България се кандидатстват доста по-трудно отколкото която и да е специалност в доста чужди университети.

О, в чужбина си се приема много добре, но там на никой не му минава ума да я пропилява с подготовка за две кирливи матури и евентуално кирлив кандидатстудентски.

Не, Дъгичке, според нас е добре да спре да се жалва, да си седне на гъза и да учи. Щом аз за 1 година наваксах ЦЕЛИЯ 11-ти клас, на който имах шестица, а не си знаех авторите, начи и тя може. Имаше хора, които успоредно със стабилните оценки на матури, си влязоха медицина и то по първите места. Не говорим да си посвети свободната година на опит/стаж/eзиков курс, а да я пропилее с... матури и изпит за влизане в уни. Това, което ти би направила, лично на мен ми се струва точно за идеята на gap year.

Едит: Антракс, кой те банна :д

antraks
10-31-2013, 16:25
значи според вас е по-добре (макар и с 3-4, без усилия) да влезе където и да е, само и само за да се знае, че "учи"?

Това къде го прочете?

DisappointedDreamer
10-31-2013, 16:29
О, в чужбина си се приема много добре,

Къде? Защото в Обеднинеото Кралство изобщо не го приемат.

anonymous708973
10-31-2013, 16:33
Къде? Защото в Обеднинеото Кралство изобщо не го приемат.

Точно там, например.

Една приятелка завършва гимназия там, взима си една година почивка, за да работи в банка точно това, което я вълнува. Ще й изглежда невероятно в СВ-то, 100% се е консултирала с някого за тази стъпка.
Приеха си я в университет и всичко, но тя така си прецени.

DisappointedDreamer
10-31-2013, 16:43
Точно там, например.

Една приятелка завършва гимназия там, взима си една година почивка, за да работи в банка точно това, което я вълнува. Ще й изглежда невероятно в СВ-то, 100% се е консултирала с някого за тази стъпка.
Приеха си я в университет и всичко, но тя така си прецени.

Да, защото е имала основателна причина. Моля те, върни се по-назад и прочети какво съм написала. Не толерират изобщо причини от сорта на "искам да си почина от даскало; чакам гаджето, та да кандидатстваме заедно" и т.н.

anonymous708973
10-31-2013, 16:45
Прочетох.
Хората тук не си врат носовете в паничката ти да те питат какво си правила тая една година. Без да чуят причината, те са окей с идеята.
В България сме по-скептични.

DisappointedDreamer
10-31-2013, 16:51
В Обединеното кралство си го врат. Защото като кандидатстваш чрез ucas, има специална графа отделена точно за това - посочваш причината, поради която си изпуснал тази година. И ако нямаш основателна причина, директно те отрязват.

anonymous708973
10-31-2013, 21:01
Еее, така да, разбира се, аз имах предвид като си говорите по приятелски.

shmatarok
10-31-2013, 21:15
В Обединеното кралство си го врат. Защото като кандидатстваш чрез ucas, има специална графа отделена точно за това - посочваш причината, поради която си изпуснал тази година. И ако нямаш основателна причина, директно те отрязват.

Всъщност не е точно така. Зависи как си напишеш всичкото. Познавам всякакви индивиди, включително и такива, които са си взимали 1 година, ако знаеш как да си поднесеш информацията, никой не се взира чак толкова много. Друг е въпроса, че дори да поднасяш инфото по възможно най-добрия начин, пак печелиш черна точка, ако не си правил нищо съществено. Но дори и само няколко реда, свързани с работа/стаж/семинари/курсове, могат да се възприемат точно по обратния начин.
В случая на потребителката по-горе обаче, не виждам смисъл да си отлага кандидатстването. В гимназията изобщо не учех, в 12ти клас се подготвих за матурите за около месец, докато всички ходеха на уроци и кво ли не. Накрая дори имах по-високи оценки от повечето, а дори не си давах зор през годината (ако не броим IELTS-а).

anonymous708973
10-31-2013, 23:15
Ако си завършва бакалавъра, живот и здраве, ще си направя годинка преди мастъра да поработя малко в чужбина с AIESEC или както там се пише.
Дано, дано.

granger
11-01-2013, 05:50
Ако си завършва бакалавъра, живот и здраве, ще си направя годинка преди мастъра да поработя малко в чужбина с AIESEC или както там се пише.
Дано, дано.
Аз мисля пролетта да се запиша там за интервю , пък каквото сабя покаже. Имам колежка,която работи към AIESEC и е много доволна,като паралелно съчетава МО в СУ и право в НБУ.

anonymous708973
11-01-2013, 06:36
За оценката първо трябва да платиш, нали знаеш?
Няма как само на интервю.

girlwithblueeyes
11-01-2013, 07:32
Ина проблемът е че в България повечето като изпуснат 1 година си я пропиляват в безмислени неща .

YSMF
Едната година не е приблем стига да е запълнена адекватно и с неща които ще бъдат от полза . Нищо не ти пречи да посетиш някоя чужда държава и да научиш език . Да се запишеш на някакъв стаж има доста програми от ЕС . Просто си запълни годината с нещо което ще ти бъде от полза . Не бива че пропускаш година да те притеснява по някакакъв начин освен ако не го правиш заради безмислени неща . Едва 1/3 от познатите ми записаха да учат някъде защото повечето ходим по лагери и състезания и ученето е доста трудно . Моите родители страшно държаха да запиша да уча въпреки , че изнемогвам от тренировки и лагери . Просто си опичай ъкъла и си помисли какво ще правиш .

YSMF
11-01-2013, 12:24
Не знам защо, но си мисля, че останахте с впечатление, че ще седя една година и ще си клатя краката. 8-) Искам да науча английски на едно прилично ниво, защото тук изкуствено ни занижават нивото, за да може хората, които до 9 клас са учили немски и руски да не останат на поправка. Искам да се чувствам подготвена и действително да имам шанс, защо не да изкарам сертификат и да мога да погледна чужд университет, а не "ми не ме приеха, айде ще запиша ВО в Шуменския да не се срамуват нашите".
Хубаво е да се видят и други гледни точки :)

girlwithblueeyes
11-01-2013, 12:41
В коя държава си се насочила ?

granger
11-01-2013, 16:33
Първо трябва да им присъствам на презентация, след това подаваш апликация за интервю. Плащането става, доколкото ми каза тя, преди подаването на сами те документи. Но има време дотогава, за да проуча докрай.

dope
11-01-2013, 17:17
Аз не виждам нищо лошо в това да бъде пропусната една година. В крайна сметка е по-добре да си сигурен в специалността, която ще избереш отколкото да учиш нещо, което не ти харесва. Имам позната, която се записа психология във Велико Търново, учи една година реши, че не и харесва и си взе приравнителни за право. Разбира се, не и счетоха приравнителните и трябваше да започне отново. В резултат на всичко това имаше една година, през която си плащаше за да учи нещо, което не харесва. :)

granger
11-01-2013, 17:27
Имам колеги,които са пропуснали,защото не са били сигурни какво искат да учат. Работили са си , изкарали са някакви пари. Даже бих казала,че ако не сте на 100% сигурни, по-добре си направете празната година, запълнете я работа, курсове и тн, ще Ви е доста по-полезно.

anonymous708973
11-01-2013, 21:47
Не знам защо, но си мисля, че останахте с впечатление, че ще седя една година и ще си клатя краката. 8-) Искам да науча английски на едно прилично ниво, защото тук изкуствено ни занижават нивото, за да може хората, които до 9 клас са учили немски и руски да не останат на поправка. Искам да се чувствам подготвена и действително да имам шанс, защо не да изкарам сертификат и да мога да погледна чужд университет, а не "ми не ме приеха, айде ще запиша ВО в Шуменския да не се срамуват нашите".
Хубаво е да се видят и други гледни точки :)

Сертификатът по английски CAE го взех юни (FCE също имам, но не го броя времево)- края на 11-ти клас. 6 месеца по-късно взех DSD по-немски. 6 месеца по-късно изкарах 5.99 и 5.85 на матурата, втората оценка си я броя за ниска. През целия 12-ти клас взимах и материала по литература за 11-ти. Изключително бурен социален живот и двете последни години. Седмицата си я бях направила 4 дни и половина. От петък наобяд до неделя не пипвах, за да си имам време за приятеля.

Не го казвам да се фукам, а за да си напаснеш нещата. Не си струва цяла година да учиш английски в името на един тричасов изпит, особено пък ако е Тойфел. Към кой си се насочила?

За една година можеш да се подготвиш за чужд университет. Вероятно си тръгнала към Германия, защото ако беше Англия, отдавна щеше да си в час с нещата... Та, мисълта ми е - дали ще те приемат в Германия, да ти е най-малкият проблем (освен ако не искаш медицина). Тревожи се какво ще правиш, като те приемат :д

girlwithblueeyes
11-01-2013, 21:54
Ако е тръгнала към Германия по-добре да изкара за пропусната година сертификат по немски .

anonymous708973
11-02-2013, 07:43
Е, това има ли нужда да го споменавам въобще :д

DisappointedDreamer
11-02-2013, 13:47
За няколко дни ваканция успях да свърша:

History IA 2,000 words
Mathematics IA 2,000 words
Theory of Knowledge presentation 20 minutes

и съм страшно доволна от себе си. В момента ми остана само бизнес "доклада". + учителката ми по английски, и класна на брат ми, ме похвали със следното:

"Magdalena, when it comes to analyzing literature you are a star! This is your field - just keep up the good work and you will do really well!

идйфжфййглфгйдлгй и ми е доволно!

//трябва да се стегна по математика, обаче. повече задачи трябва да решавам!

JustaLittleKid
11-03-2013, 20:45
Реших какво ще уча (може би).
Management или International Relations/Politics.
Въпросът сега е "къде" - тук или в чужбина, в кои университети.
Учи ми се в Холандия, страшно красива страна, имам финансовата възможност, но се притеснявам как ще се оправям сама навън, не знам дали съм достатъчно самостоятелна, за да ми е добре. Но до седмица-две трябва и това да реша, за да се подготвям и прочие.

Баща Ти
11-03-2013, 21:03
Не, че ти се бъркам, но какво ще работиш с това?

AnarchyBoy
11-04-2013, 04:48
Пантерке не, че се заяждам, ма в света няма само Англия, България и ГЕРМАНИЯ!.. ;)
Може да иска да учи в Холандия, Франция и прочие други яки държави.. :?

girlwithblueeyes
11-04-2013, 08:53
Kid Давай към Холандия. Доста добри отзиви чувам за нея . Имам доста познати там и са доволни като цяло . С холандският език ще ти е малко трудно защото е доста шантав но и с него ще се справиш .

AnarchyBoy
11-04-2013, 12:27
Kid Давай към Холандия. Доста добри отзиви чувам за нея . Имам доста познати там и са доволни като цяло . С холандският език ще ти е малко трудно защото е доста шантав но и с него ще се справиш .

Холандския е опит на пияни германски моряци да говорят английски.. ;)

girlwithblueeyes
11-04-2013, 12:35
Да добре ти колко пъти си чувал холандски ?

Hayashi
11-04-2013, 12:44
В холандия имат "готини" кексчета. И много красиви лалета!

AnarchyBoy
11-04-2013, 12:46
Да добре ти колко пъти си чувал холандски ?

Мони, това е ебавка..

girlwithblueeyes
11-04-2013, 12:53
Мхмм добре !

AnarchyBoy
11-04-2013, 13:07
Не, сериозно, това е от виц.. *фейс-палм*

svet95
11-04-2013, 18:28
Като цяло аз съм с испански език и си бях решила да ми е по езика, но реших да кандидатствам в морското във Варна, а там ми искат втората да е или по география/физика/математика/немски или руски , за да се утрои бала и това е , което ми налага промяната за избора относно географията . :(

Здравей Fama със каква специалност си избрала да влезеш във ВВМУ? Аз също смятам да кандидатствам там и то със Корабоводене - морско, даже си изпратих състезателния картон за "Ранно записване за учебната 2014-2015 година впредварителното записване". Втората ми матура също ще бъде География и от сега се стягам.

anonymous708973
11-04-2013, 18:48
Пантерке не, че се заяждам, ма в света няма само Англия, България и ГЕРМАНИЯ!.. ;)
Може да иска да учи в Холандия, Франция и прочие други яки държави.. :?

А дали пък не съм си писала с потребителката по темата?

Или пък дали не давам информация точно за Германия, защото съм най-запозната, съответно най-полезна?

Или пък дали като цяло в чужбина не е така, а просто давам пример със себе си? Щото за никъде не й трябва година подготовка.
И в трите ситуации изводът ти е неуместен.

JustaLittleKid
11-05-2013, 07:50
Тези сечения изобщо не ги разбирам. Ама изобщооо! Построяваш нещо, свързваш нещо... и ХОП, имаш сечение. Как така o.O
А най-лошото е, че господинът вече не разрешава на момичето, с което седя, да ми помага. Ще имам двойка.

girlwithblueeyes
11-05-2013, 09:55
Помоли някой който разбира да ти ги обясни след часовете с 2-3 думи .

sashinka95
11-16-2013, 12:42
Здравейте,
Може ли някой по-информиран и ориентиран от мен за каже кога започват предварителните в СУ 2014. Аз търсих в сайта на СУ, но нищо не открих, а една съученичка, която ходи на уроци каза, че датите били опредени, но ми отказа да провери моите предмети.
Моля, ако някой има инфо да каже. Става дума за изрити по: български, история, английски и журналистика. Също така ме интересува срокът за подаване на документи за явяване.
Благодаря предварително.

granger
11-16-2013, 19:05
Не знам как така са излезли датите, при положение ,че не е започнала кандидатстудентската кампания 2014-2015.
Тазгодишната предварителна сесия беше април месец, като заявления за нея се подаваха от 18.02 до 08.03.
А за редовната изпитна сесия до 23.05.

YSMF
11-18-2013, 05:45
Ако има някой от 1ЕГ във Варна нека да ми пише.

paradosou
11-18-2013, 17:45
Установявам, че стереометрията определено повече ми допада от алгебрата. Да видим утре какво ще направя :).
Историята пък ми взима здравето. Правителства, правителства, правителства, закони, вътрешни и външни политики... Нищо сложно, ама е супер суха тая материя.

OoVasKoO
11-18-2013, 17:47
Установявам, че стереометрията определено повече ми допада от алгебрата. Да видим утре какво ще направя :).
Историята пък ми взима здравето. Правителства, правителства, правителства, закони, вътрешни и външни политики... Нищо сложно, ама е супер суха тая материя.
Докъде сте със стереометрията?

paradosou
11-18-2013, 17:57
'Цилиндър' ще вземем следващия път.

Dagichka
11-18-2013, 18:42
имам тройка по математика на стереометрия, хаха класното ни е на 4ти декември и там трябва да се стегна, че..
по литература сме на Далчев, толкова са му прекрасни произведенията, глътка свеж въздух <3 а утре съм на театър на "Железният светилник". все повече се усеща, че ни е последна година заедно, никога класът не ни е бил толкова сплотен, много ме радва така атмосферата

anonymous708973
11-18-2013, 18:45
по литература сме на Далчев, толкова са му прекрасни произведенията, глътка свеж въздух <3 а

Ко?
Не!

JustaLittleKid
11-19-2013, 07:17
...все повече се усеща, че ни е последна година заедно, никога класът не ни е бил толкова сплотен, много ме радва така атмосферата

Аз пък мога да кажа, че класът ни никога не е бил толкова разединен. Ужасно е, амаа...

elisanka
11-19-2013, 18:29
Здравейте!
Хора, някой може ли да ми даде идеи за КАКВИ СМЕ НИЕ и КАКВИ ЩЕ СТАНЕМ, много спешно

Баща Ти
11-19-2013, 19:51
Преди мразех стереометрията. Сега плача, за да се върне. Госпожата ми по математика преподава неща за 2ри курс студенти, без никаква подготовка.

JustaLittleKid
11-19-2013, 19:57
Здравейте!
Хора, някой може ли да ми даде идеи за КАКВИ СМЕ НИЕ и КАКВИ ЩЕ СТАНЕМ, много спешно

есе ли трябва да пишеш?

OoVasKoO
11-20-2013, 09:16
Преди мразех стереометрията. Сега плача, за да се върне. Госпожата ми по математика преподава неща за 2ри курс студенти, без никаква подготовка.
какво точно?

Dagichka
11-20-2013, 16:57
Ко?
Не!

връщам си думите назаад! :Д бяхме взели само прозорец и книгите тогава, затова ми се стори муцка, ама сега другите произведения.. оптимизъм лъха от тях, та чак те заслепява :Д

ох не знам, мен стереометрията си ме мъчи яко и само чакам да дойде вторият срок, когато ще е само преговор :д

DisappointedDreamer
11-20-2013, 17:02
Получих си студентската шапка; регистрирах се в ucas, и в момента си пиша personal statement.

Всички задачи и вътрешни оценявания са написани; остава ми есе по философия.

Започнах предговор по висша математика. Изпити имам 15 от 3ти февуари. Ще ги взема за 10 дни. И тей! Предговор, предговор и пак предговор! Трябва да опаткам материалите. :Д

Баща Ти
11-20-2013, 17:23
какво точно?

Не знам, не слушам и не се старая да съм запознат. Още при думите й: "А сега вашата класна ме помоли да ви запозная със следните неща, за да ви е по-лесно в университета..." и ми стана ясно.

Jaune
11-20-2013, 18:37
Смених си решението, май ще кандидатствам славянска филология.

anonymous708973
11-21-2013, 16:13
Не знам, не слушам и не се старая да съм запознат. Още при думите й: "А сега вашата класна ме помоли да ви запозная със следните неща, за да ви е по-лесно в университета..." и ми стана ясно.

Слушай, защото после горчиво ще съжаляваш!

TheNormalGuy
11-21-2013, 16:35
Лел. Тази математика я изоставих напълно, от месец и половина не съм решавал задачи, не съм достатъчно убеден че ще науча материала. Наскоро имахме проверка от инспектората по Литература, миналогодишния випуск извадиха прекалено високи оценки и са се породили съмнения във възможности на учениците, но ние доказахме че няма причини за съмнения(мхм) инспекторката каза че сме на по-високо ниво от най-елитните училища в областта. Аз бях сред най-изявените и съм доволен от себе си. Разсъждавахме върху Атанас Далчев(тоя човек е страдал от много тежка депресия май.)

Баща Ти
11-21-2013, 18:35
Слушай, защото после горчиво ще съжаляваш!

Е какво да слушам, ако искам да уча тези неща, ще отида в университет, където се преподават.

anonymous708973
11-21-2013, 19:05
МНОГО му е била тежка депресията на тоя човечец :д

Е какво да слушам, ако искам да уча тези неща, ще отида в университет, където се преподават.

Дали? И аз така си мислех, ама не е съвсем така. Към кой университет се целиш?

Баща Ти
11-21-2013, 19:10
СУ. А госпожата преподава в ТУ и не знам защо си мисли, че трябва да ни води като на второкурсници.

granger
11-22-2013, 00:27
Кво ще учиш в СУ?

shmatarok
11-22-2013, 02:09
Получих си студентската шапка; регистрирах се в ucas, и в момента си пиша personal statement.

Маги, на каква специалност си се спряла и избрала ли си си университетите вече? :)

DisappointedDreamer
11-22-2013, 06:46
^Ще ти пиша на ЛС :)

Баща Ти
11-22-2013, 09:22
Кво ще учиш в СУ?

Сега идва иронията: Приложна математика или информационни системи или информатика. :D

granger
11-22-2013, 10:14
Хм...абе да ти кажа ТУ също няма да е лош вариант.
ФМИ не е лош избор, но като гледам познати от ФМИ как ходят на лекции, вярно , то си е и до човек,но не изключвай и ТУ от уравнението.

Chacho
11-22-2013, 10:24
И двете са добри опции.

А на ФМИ може би най-големият плюс е възможността да не се ходи на лекции.

granger
11-22-2013, 10:28
И двете са добри опции.

А на ФМИ може би най-големият плюс е възможността да не се ходи на лекции.

:lol: мда
Къде си ти ,бе, Чардафоне?

Баща Ти
11-22-2013, 11:33
ТУ не е опция. Като гледам преподавате, базата и т.н.

granger
11-22-2013, 11:49
Щом така си преценил и ФМИ е добро място.

TheNormalGuy
11-22-2013, 17:49
Аз сериозно се замислям има ли смисъл да записвам да уча някаква специалност като няма да съм в ФМИ, по-хубаво май ще направя да кандидатствам в Софтуерния Университет на Светлин Наков, е има смисъл Психология, щото ми е интересна, но има ли реализация?

OoVasKoO
11-22-2013, 18:01
ее тоя Наков е баси пича

Баща Ти
11-22-2013, 18:07
"Университетът", ако въобще може да се нарече така, който наков организира ще е жалко подобие на учебно заведение. Чакам някой да познае защо.

YSMF
11-23-2013, 11:05
А какво мислите за Американски университет в България? Дръпнаха ми една страшна реклама, че реализацията била голяма, университета хубав, изобщо рай на земята. Но как е в действителност? 8-)

102
11-23-2013, 11:08
А какво мислите за Американски университет в България? Дръпнаха ми една страшна реклама, че реализацията била голяма, университета хубав, изобщо рай на земята. Но как е в действителност? 8-)

Парата.. парата....

Jaune
11-23-2013, 11:23
^Има стипендии.

anonymous708973
11-24-2013, 14:51
http://petel.bg/Tryabva-da-se-kalve--kolegi-----Velika----rech-v-UNSS__55421

Искам пак да чуя за масовката и как "не можело под общ знаменател и т.н."
Смяла съм се като идиот... от отчаяние.

DisappointedDreamer
11-24-2013, 16:02
Хора, нуждая се от вас. Стискайте ми палци. :Д

В момента от 45 точки възможни имам 40 predicted, което е повече от прекрасно и невъзможно, защото миналия випуск най-много бяха изкарали 41 или 43, не съм сигурна. Толкова точки са ми и нужни, за да вляза в Единбург. За другите университети ми трябват около 30-32, максимум 34, което ще вържа. Но 40 искам и ми трябват за Единбург.

Отделно работя над това да напиша перфектното мотивационно писмо, което приятелят ми дори ще прати на някакъв свой познат, професор в Оксфорд за екстра фийдбак. Ама пак се самоизяждам от нерви.

Рано е, още, де. До 15-ти януари трябва да си подам нещата; след това следват месеци чакане. Ще си съсипя нервите до тогава. :/

granger
11-24-2013, 16:07
Магдалена, ще ти се карам. Толкова много те харесвам и уважавам.Ти си един от най-амбициозните и можещи хора,които имам честта да познавам, дори и задочно. Чак ме вдъхновяваш на моменти.
Ще се справиш. Мотивационното ти писмо ще е прекрасно. Ще те приемат в Единбург и ще се успокоиш. Пий една юта ракия и се успокой!

Yaiza
11-24-2013, 16:14
ААааа ама и аз съм за тая тема :D чакайте да се запиша ...
Иначееее втора матура Английски, малко ще е зор (позабравила съм го :( ) Като се има на предвид, че говоря по цял ден на Испански ама са що годе близки та викам, че ще я изкарам... Иначе я ме информирайте малко моля ... Чета тука за някакви молби, че трябва да се подават, а аз понятие никакво си нямам, по простата причина, че съм само на 4000 км от училището ми :lol:

DisappointedDreamer
11-24-2013, 16:16
Магдалена, ще ти се карам. Толкова много те харесвам и уважавам.Ти си един от най-амбициозните и можещи хора,които имам честта да познавам, дори и задочно. Чак ме вдъхновяваш на моменти.
Ще се справиш. Мотивационното ти писмо ще е прекрасно. Ще те приемат в Единбург и ще се успокоиш. Пий една юта ракия и се успокой!

От твоята клавиатура в Божиите уши!
Ще черпа догодина, ако ме приемат.

UnkNoWn12
11-24-2013, 18:13
Хора, резултатите от TOEFL-a винаги ли поне 10 дни след изпита излизат или е възможно и по-рано? :D

BrainPants
11-25-2013, 05:06

Имах един познат, на когото дъщеря му учи там и думите му бяха "за нищо друго не стават освен за Америка" :Д

YSMF
11-25-2013, 12:46
Благодаря на всички :)
Правих тест за определяне на ниво, казаха ми, че съм за В2, но искам да пробвам и при Диамандиева, защото не мога да повярвам, че ми е това нивото /представях си го супер ниското от рода на А2/В1 /.
Баща ми толкова прегърна идеята за САЩ, че ако можеше би ме хвърлил директно през границата.
Хората като ми казваха, че ще ми се променят желанията, аз бях 'НЕ/ДА БЕ/ПХАХАХАХАХА'. Сега пак съм си за източните езици, но пътя по който да стигна до тях претърпява 4587468692 изменения.

an7raks
11-25-2013, 14:34
Ебахти ташака... до онзи ден бях абсолютно убеден, че искам след завършването си да замина за София да уча, а за два дни се разколебах много... :/

Fisherman
11-25-2013, 15:47
Хора, нуждая се от вас. Стискайте ми палци. :Д

за първи път ще опитваш с 3ма?

DisappointedDreamer
11-25-2013, 16:27
^глупак.

Баща Ти
11-25-2013, 16:37
Ебахти ташака... до онзи ден бях абсолютно убеден, че искам след завършването си да замина за София да уча, а за два дни се разколебах много... :/

Аре ве, недей насира.

an7raks
11-25-2013, 16:59
Аре ве, недей насира.
Трябва да скъсам със спорта, с който се занимавам, ако замина, а не ми се иска... От друга страна, няма надежди да се изхранвам със спорт...
Изобщо, тея дни съм в някаква дупка, надявам се да ми мине в най-скоро време.

anonymous708973
11-25-2013, 17:05
Имах един познат, на когото дъщеря му учи там и думите му бяха "за нищо друго не стават освен за Америка" :Д

Гроздето е кисело...

Aнтракс, чудиш се дали да не си останеш в родния град ли?
Вземи се в ръце.

an7raks
11-25-2013, 17:11
Aнтракс, чудиш се дали да не си останеш в родния град ли?
Вземи се в ръце.
Да, тук във Варна си има някакво сносно бъдеще, но ми се иска да ида в Софето поне за висшето...
Какво имаше предвид, че не те разбрах много?

anonymous708973
11-25-2013, 17:14
Имах предвид, че е жизненоважно един млад човек да смени средата. Дай по-сериозно. Ще искаш един ден да пътуваш и ще имаш 173653 причини, поради които няма да можеш.
По-смело, сега ни е времето.

Баща Ти
11-25-2013, 17:31
Трябва да скъсам със спорта, с който се занимавам, ако замина, а не ми се иска... От друга страна, няма надежди да се изхранвам със спорт...
Изобщо, тея дни съм в някаква дупка, надявам се да ми мине в най-скоро време.

Ще вдигаме щанги заедно?

an7raks
11-25-2013, 18:07
Имах предвид, че е жизненоважно един млад човек да смени средата. Дай по-сериозно. Ще искаш един ден да пътуваш и ще имаш 173653 причини, поради които няма да можеш.
По-смело, сега ни е времето.

Съгласен съм, че е важно да сменя града, ако не за друго, то за да се отделя от нашие и да се науча на самостоятелност, НО... Както казах, съм се захванал с един спорт /за жалост, твърде късно/, който не искам да прекъсна. За да замина, трябва да започна някаква работа, за да не тежа на нашите и да мога да си позволя да продължа с тренировките, макари в друг отбор, а тогава времето няма да ми стига за всичко/то не че сега много ми стига, де.../. Тук, във Варна има същата специалност, която искам да уча, но не съм убеден в нивото на преподаване.

tori
11-25-2013, 18:17
Да, тук във Варна си има някакво сносно бъдеще, но ми се иска да ида в Софето поне за висшето...
Какво имаше предвид, че не те разбрах много?
През цялото ни огромно, огромно познанство винаги аз съм плахата, а ти - онзи, който ме надъхва да се променям. Отиди във София, намери си нови клубове и нови приятели. Нали искаш да се променяш?

Едит: Няма дупки за теб. Дупките са моя специалност, аз се разбирам добре с дупките.

an7raks
11-25-2013, 18:27
През цялото ни огромно, огромно познанство винаги аз съм плахата, а ти - онзи, който ме надъхва да се променям. Отиди във София, намери си нови клубове и нови приятели. Нали искаш да се променяш?

Както казах, съм в някаква дупка тея дни...
Искам да, много неща искам, но ми прочети горния пост. Само тенировките са 30-50лв според зависи... от там нататък, има екипировка, която се сменя периодично и не е много евтина, после състезанията също се плащат, отделно общежитието ми е 50-ина лева, като сложиш харана и другите разходи, не ми мърдат 800лв само за основните неща. Няма как от нашите да крънкам една заплата месечно, а ако започна работа, нито ученето ще ми е учене, нито тренировките - тренировки.

Dagichka
11-25-2013, 18:30
^аз пък от Софето мисля да се местя във Варна хаха :д
an7raks може ли да споделиш мнение за Икономическия, нивото там, хората и тн?

ох ох, идва декември, а аз толкова съм се откъснала от реалния свят, стоя си в мойто объркано съзнание, далеч не ме вълнуват тия неща, нито бал-мал, нито матури, държавни по специалността и тн... блах

an7raks
11-25-2013, 18:30
Няма дупки за теб. Дупките са моя специалност, аз се разбирам добре с дупките.
И аз така си мислих, ама на, явно никога не е късно...

an7raks
11-25-2013, 18:31
^аз пък от Софето мисля да се местя във Варна хаха :д
an7raks може ли да споделиш мнение за Икономическия, нивото там, хората и тн?

Ами, нямам наблюдения, много е далеч от интересите ми и не съм се интересувал.

102
11-25-2013, 18:34
Дупките са моя специалност, аз се разбирам добре с дупките.

В София има сякви дупки.. ще ти е суперскУ.

an7raks
11-25-2013, 18:41
В София има сякви дупки.. ще ти е суперскУ.

Начукай си го, да не идвам аз да ти го начуквам!

tori
11-25-2013, 18:50
В клетката, пухчо. Числата,
http://www.ilovegenerator.com/large/talk-to-love-my-hand-130831499126.png

Пак едит, абе единадесетокласниците що нямат тема? о.о И да, махам се. :д

102
11-25-2013, 18:53

Ти си една от въпросните дупки.

an7raks
11-25-2013, 18:54
Ти си една от въпросните дупки.

Путьо, бягай от тука, ако искаш направи тема в Кофата и ме псувай, не ме ебе, разкарай се!

102
11-25-2013, 18:56
Путьо, бягай от тука, ако искаш направи тема в Кофата и ме псувай, не ме ебе, разкарай се!

Не ми казвай, че си вярваш...? :D

an7raks
11-25-2013, 18:56
Не ми казвай, че си вярваш...? :D

Че си путьо ли? Аз го знам, не го вярвам.

Ivaaaaa
11-26-2013, 08:37
^ахахахахах, кеф, кеф
стана ми хубаво

Dagichke, какво мислиш да учиш?
и аз така като теб мислех да правя
УНСС е пълна пародия, Свищов също, остана ИУ-Варна, но и за него не съм получила добри отзиви (изключено е да замина извън БГ) и се преориентирах към друга специалност, пък в който град ме приемат там 8-)

DisappointedDreamer
11-28-2013, 20:23
41/45 точки предсказани.

Няма нужда да казвам, че съм повече от доволна. Приключих си абсолютно всички вътрешни оценявания. В следващите 2 месеца ме очакват просто много предговор на материала, покрит през тези 2 и половина години. Кандидатстването ми в Шотландия също върви добре.

Хубаво ми е.

:)

OoVasKoO
11-28-2013, 20:43
Пак едит, абе единадесетокласниците що нямат тема? о.о И да, махам се. :д
нуубс

Dagichka
11-29-2013, 06:41
Dagichke, какво мислиш да учиш?
и аз така като теб мислех да правя
УНСС е пълна пародия, Свищов също, остана ИУ-Варна, но и за него не съм получила добри отзиви (изключено е да замина извън БГ) и се преориентирах към друга специалност, пък в който град ме приемат там 8-)
и аз не чувам особено добри отзиви, ама кво пък ;д ще ми се да се сменя обстановката драстично, а пък нямам достатъчно пари да следвам в Европа някъде ;д влече ме туризмът като специалност, макар да нямам реална представа колко ще ми е в полза, ако завърша това.. ;д

gt-r
11-30-2013, 07:10
Колко часа отделяте на ден за подготовката за матурите и кандидатстването ,има ли дни в ,които пропускате да четете и преговаряте?? :)

UnkNoWn12
11-30-2013, 14:59
Не дни, а седмици има, в които пропускам да преговарям :D

joannalof
11-30-2013, 15:56
За училище почти никой не ни кара да учим.От време на време някоя контролна колкото да си изкараме броя оценки.Да,определено не ми харесва,че от училище не ни подготвят,ама на такива учители попаднах.Уча си само за уроците,които са главно за изпитите.За матури ще седна да уча по-сериозно като наближат.Има дни,в които си давам почивка. :Д

nqmaznacheniee
11-30-2013, 19:33
Колко часа отделяте на ден за подготовката за матурите и кандидатстването ,има ли дни в ,които пропускате да четете и преговаряте?? :)

не, всеки ден мноооого учене, направо не знам кво ще правим на тея толкова трудни матури

:lol:

OoVasKoO
11-30-2013, 19:38
не, всеки ден мноооого учене, направо не знам кво ще правим на тея толкова трудни матури

:lol:
:D направо си вземи gap year, за да се подготвиш максимално :D

vampire_girl_
11-30-2013, 20:03
Подадох документи във ВВМУ.Сега чакам ... и се надявам.

Dusty
12-01-2013, 06:19
Сега я видях темичката. И аз ще се включа. :D

YSMF
12-01-2013, 19:17
Изпитвам огромна радост, че няма да видя една голяма част от класа в следващите 10 години след завършването.

fUcKsMiLe
12-01-2013, 19:50
Изпитвам огромна радост, че няма да видя една голяма част от класа в следващите 10 години след завършването.

Абсолютно на същото мнение съм. :D

anonymous708973
12-01-2013, 19:58

И ся всички ще почнат да ти обясняват как само така си мислиш и как ще искаш да се върнеш в гимназията, ама няма да може етц...
Булшит.

granger
12-01-2013, 20:09
Различно е при всеки.
На мен лично училището не ми липсва, както и някои хора от него. След 5-10 години може и да мисля по друг начин, но засега - мне.
Липсват ми някои идиотии с класа, настроението към края, ама като цяло, в момента, в средата в която се намирам, се чувствам повече от добре.

Hayashi
12-01-2013, 22:10
И ся всички ще почнат да ти обясняват как само така си мислиш и как ще искаш да се върнеш в гимназията, ама няма да може етц...
Булшит.

На мен ми липсва организираният гимназиален живот. Студентският живот е баси хауса, направо е побъркващ.

anonymous708973
12-01-2013, 22:17
Оф, на мен пък, дето винаги съм си падала по организацията и в училище ме побъркваше как всеки си прави каквото иска когато иска, тук ми е ТОЛКОВА организирано, толкова нямам 2 минутки за губене ей така, че... полудявам.

tonssy
12-02-2013, 06:20

О боже, да ! :Д
Особено половината момичета. Ще си запазя отношенията с най-близките ми приятели (поне се надявам това да стане), на другите- успех в живота.
Колкото до подготовката за матурите- въобще не се подготвям всеки ден за тях. Просто нямам време, невъзможно е. По простата причина, че не съм зарязала всички други предмети или пък социалния ми живот.. За изпита по история обаче, подготовката ми вече е абсолютно ежедневие.

Ivaaaaa
12-02-2013, 06:54
на мен още от сега ми е мъчно
естествено не може всички да се харесваме, но по-голямата част
като почват да публикуват в групата ни песни от рода на ФСБ - след 10 години...
направо всички се разстройват :Д

YSMF
12-02-2013, 08:53
Нас пък пишман мъжете такива опредекения пускат, чр за ФСБ никой не се сеща.

DisappointedDreamer
12-02-2013, 15:14
Готова съм с мотивационното си писмо за кандидатстване в университет!!!! :)

fUcKsMiLe
12-02-2013, 15:27
Директорката как ще ни експлоатира труда в момента. Де'ба, че няма и какво да направим.
25 готови проекта, с които кой знае колко пари ще изяде.. пфф.

Чудя се от кой да искам втора препоръка. :С

Някой от тука май щеше да кандидатства за Дания - кой? :Д

UnkNoWn12
12-02-2013, 16:26
Аз ще кандидатствам в Дания :D

YSMF
12-02-2013, 21:18
Някой друг освен мен ще има ли на курсовете по английски на СУ в края на декември?

Hayashi
12-02-2013, 22:00
^ Какво ще кандидатстваш? Сигурно си казвала, но паметта ми за тикива неща е несъществуваща.

YSMF
12-02-2013, 22:03
Японистика и Кореистика в СУ + още в други университети 8-)

MsMiracle
12-03-2013, 07:39
Някой да се е ориентирал към Холандия за висше?

Ivaaaaa
12-03-2013, 07:44
Някой да се е ориентирал към Холандия за висше?

къде и какво мислиш да учиш?

Баща Ти
12-03-2013, 07:59
Всички, които отиват в ХоНлаНдия го правят заради тревата.

DisturbiaV
12-04-2013, 07:34
Здравейте,отбивам се да пожелая успех на всички и да предложа на момичетата моята бална рокля,понеже се продава :Д
http://prodavalnik.com/balna-roklya-pronovias-i36867233

anonymous708973
12-04-2013, 13:21

100%

Имам някаква информация за Холандия, мога и да питам приятелка :)

JustaLittleKid
12-04-2013, 16:47
Търся сиии курсове за подготовка за IELTS в София. Някакви предложения?

DisappointedDreamer
12-04-2013, 16:54
^Кога смяташ да го държиш?

Ако си се насочила към UK е късно. Изпускаш срокове. Крайния е 15-ти януари. След това също има някакви шансове да ти разгледат application-a, ама тцъ.

JustaLittleKid
12-04-2013, 17:05
Ще кандидатствам в Холандия, като мога да си пратя документите предварително и резултатите от IELTS-а да ги изпратя допълнително. :) Искам скоро да започна курсовете.

SonataArctica
12-04-2013, 17:06
За IELTS може да се подготви за седмица, но не помня за колко време излизаха резултатите. На TOEFL бяха 10 дена и смятам, че е по-лесния изпит. Ако е за UK, може да се справи, но ще и дойде малко в повече.

ПС - Провери в Първа Английска гимназия

lisi4ety
12-04-2013, 17:32

bullshit

DisappointedDreamer
12-04-2013, 17:48
За IELTS може да се подготви за седмица, но не помня за колко време излизаха резултатите. На TOEFL бяха 10 дена и смятам, че е по-лесния изпит. Ако е за UK, може да се справи, но ще и дойде малко в повече.

ПС - Провери в Първа Английска гимназия

То е ясно, че може да се подготви бързичко и, че тойфела е по-лесния вариант.

За IELTS резултати излизаха май след 2 седмици. Не съм сигурна.

YSMF
12-04-2013, 20:40
Днес бях при Диамандиева, направих теста и ми казаха, че веднага мога да започна да се подготвям за TOEFL. Утре сядам с нашите и си обсъждам вариантите занапред.
Имам чувството, че зам. директорката мрази целия випуск, друг мотив за всичките чудеса, които върши нямам.

JustaLittleKid
12-05-2013, 06:17
То е ясно, че може да се подготви бързичко и, че тойфела е по-лесния вариант.

За IELTS резултати излизаха май след 2 седмици. Не съм сигурна.

Защо е по-лесният вариант?

DisappointedDreamer
12-05-2013, 06:50
Защото изпитът е много по-лесен, по-бързо излизат резултатите и се прави на компютър.

anonymous708973
12-05-2013, 11:14
IELTS знам, че е доста лесен :)

shmatarok
12-05-2013, 13:56
Мен лично много ме дразни форматът на Тойфел с тоя компютър и ми беше по-лесно да държа Ielts.

MsMiracle
12-05-2013, 22:29
къде и какво мислиш да учиш?

Мисля да кандидатствам за International Tourism Management в Бреда. :)

Баща Ти
12-05-2013, 22:30
няма ли някой да кандидатства сериозна наука? или ще ставате адвокати или мениджъри.

MsMiracle
12-05-2013, 23:02
Всеки както се ориентира и съответно - каквото му е по вкуса.

anonymous708973
12-05-2013, 23:31
Какво е сериозна наука?

102
12-05-2013, 23:34
Химия и физика ?

OoVasKoO
12-06-2013, 07:22
http://i39.tinypic.com/8yw844.jpg

Ivaaaaa
12-06-2013, 07:33
^ това е ужасно, да
казаха ни го още преди няколко дни
и миналата година имаше външно оценяване на дванадесетокласниците и май им писаха като текуща оценката от изпита
тези направо...откачалки
остави, че толкова ни натискат, имаме толкова много за учене, всеки даскал си мисли, че неговия предмет е най-важен, пък и това сега....пфффффффффффффффффф

OoVasKoO
12-06-2013, 07:35
^ това е ужасно, да
и миналата година имаше външно оценяване на дванадесетокласниците и май им писаха като текуща оценката от изпита
тези направо...откачалки
остави, че толкова ни натискат, имаме толкова много за учене, всеки даскал си мисли, че неговия предмет е най-важен, пък и това сега....пфффффффффффффффффф
на нас ни казаха, че ще изберат 30 ученици от 210
не е толкова зле
щяло да бъде на стереометрия :D

Ivaaaaa
12-06-2013, 07:37
на нас ни казаха, че ще изберат 30 ученици от 210
не е толкова зле
щяло да бъде на стереометрия :D

кви са те3 работи дет' научавам :О

тъй като аз не слушам много, много в часовете мисля, че казаха, че ще е на всички паралелки

и май не стереометрия само, а всичко от 9 кл

OoVasKoO
12-06-2013, 07:38
кви са те3 работи дет' научавам :О

тъй като аз не слушам много, много в часовете мисля, че казаха, че ще е на всички паралелки

и май не стереометрия само, а всичко от 9 кл
хахах, при нас ще са само 30, избрани на случаен принцип

Ivaaaaa
12-06-2013, 07:39
хахах, при нас ще са само 30, избрани на случаен принцип

хмм...това го чувам за първи път

OoVasKoO
12-06-2013, 07:52
:-P явно имаме късмет

https://www.facebook.com/pages/Против-изпита-по-математика-за-12-клас-през-януари/788515891163685?ref=stream&hc_location=stream

JustaLittleKid
12-06-2013, 08:10
Аз... като си знам късмета, точно на мен ще се падне великата чест да бъда сред 30-те избрани за тая простотия с математиката. Това нещо е безсмислено. Да мотивираш един ученик в средата на учебната година да избира ДЗИ по математика. Защо?! На когото му е нужна оценката по математика и тая матура, ще си отиде и без такава "мотивация". Защо не направят и по всички други предмети едно външно оценяване... е, така, просто да ни мотивират и за тях.
Никакъв шанс да се справя с това.

tonssy
12-06-2013, 08:44
http://i39.tinypic.com/8yw844.jpg

Даааааааааааааа бе

anonymous708973
12-06-2013, 09:16
^ това е ужасно, да
тези направо...откачалки

Чакай сега. "мотивират" ви да се явите или ви карат насила?!

Баща Ти
12-06-2013, 11:12
Какво е сериозна наука?

"Фундаменталните" науки - математика, физика, химия и т. н. И нещата произлизащи на тях, например информатика, енергетика, инженерните науки и прочие.
Всички искат да се занимават с право, мениджмънт и туризъм. В България, като няма хора, които да движат тая икономика на какво ще си мениджър?

Auriss
12-06-2013, 11:46
Мен пък ми се вижда добра идея задължителен ДЗИ по математика.

DisappointedDreamer
12-06-2013, 12:01
^ти пък, математика 8-)

Искам ваканцияяя!

Ivaaaaa
12-06-2013, 12:46

не мисля, че има нужда от някаква мотивация
който иска ще се явява...не е честно да ни натрапват и това
аз лично най-вероятно ще се явявам на матура по Био
математиката никога не ми е била сила и си личи по оценките ми заедно със статистиката

BezDuh
12-06-2013, 13:33
Здравейте! Искам да ви попитам вие до къде сте по литература..до кой автор, произведение? Защото като говоря с мои приятели ми се струва, че са доста напред, а ние изоставаме..и затова искам да разбера и в другите училища до къде са.. А колкото това по математика се надявам информацията да е грешна.

YSMF
12-06-2013, 13:50
Биография на Багряна.

anonymous708973
12-06-2013, 16:29
не мисля, че има нужда от някаква мотивация
който иска ще се явява...не е честно да ни натрапват и това
аз лично най-вероятно ще се явявам на матура по Био
математиката никога не ми е била сила и си личи по оценките ми заедно със статистиката

Пак не разбрах.
Избират се 30 човека, които задължително отиват о.О?!

Ivaaaaa
12-06-2013, 16:33
Пак не разбрах.
Избират се 30 човека, които задължително отиват о.О?!

не знам
на нас изобщо не са ни го казвали така
жалко, че не съм слушала
май г-жата беше казала, че ще изберат една паралелка или целия випуск...уф
нямам си и на идея :neutral:
но това за 30-те човека - не, не

anonymous708973
12-06-2013, 16:48
ще избират ли... Ей ся гледай как отивам на няква матура, щото някой си е казал.

Проектозаконът за матурите е 5 години, това значи, че всякакви промени трябва да бъдат въведени максимум, когато випускът, за когото ще важат, е 8. клас.
Иначе и аз смятам, че задължителна матура по математика значително ще вдигне нивото.

OoVasKoO
12-06-2013, 16:53
"Мотивират" ни. :D

tonssy
12-06-2013, 17:53
Здравейте! Искам да ви попитам вие до къде сте по литература..до кой автор, произведение? Защото като говоря с мои приятели ми се струва, че са доста напред, а ние изоставаме..и затова искам да разбера и в другите училища до къде са.. А колкото това по математика се надявам информацията да е грешна.

И ние сме до Багряна. Взехме "Потомка" и "Стихии".
Колкото до математиката- информацията не е грешна.

BezDuh
12-06-2013, 18:26
Биография на Багряна.

И ние сме до Багряна. Взехме "Потомка" и "Стихии".
Колкото до математиката- информацията не е грешна.

Благодаря ви.. Ние тази седмица започнахме Далчев..

pandabear
12-06-2013, 18:38
нашия по математика ни каза, че за нашата паралелка, понеже сме профил "математика", изпитният вариант ще бъде близък до този за влизане в СУ за някои специалности xD

granger
12-06-2013, 18:39
:lol: ко?
Тез побъркали ли са се?

102
12-06-2013, 18:39
BezDuh, готин аватар.

OoVasKoO
12-06-2013, 19:18
нашия по математика ни каза, че за нашата паралелка, понеже сме профил "математика", изпитният вариант ще бъде близък до този за влизане в СУ за някои специалности xD
хахаххаха, в СУ са 8 задачи :D

pandabear
12-06-2013, 19:23
т'ва много ли е? не съм запозната. попринцип всяко контролно по математика ми е на две части: тест с 20 задачи + 10 задачи, които си ги пишеш сам. :Д

YSMF
12-06-2013, 19:26
Благодаря ви.. Ние тази седмица започнахме Далчев..
И ние трябваше да сме на него, но се е решило да го пропуснем и си написахме само основни мотиви за произведенията. И понеже съм профил можеше да пропуснем Далчев, но страничните автори задължително трябваше да ги вземем *facepalm* Но "Хоро" поне от анотацията е интересен роман.

102
12-06-2013, 19:27
т'ва много ли е? не съм запозната. попринцип всяко контролно по математика ми е на две части: тест с 20 задачи + 10 задачи, които си ги пишеш сам. :Д

Ама ти очаничка ли си ?

pandabear
12-06-2013, 19:30
Ама ти очаничка ли си ?

да, ама споко, Илиада я учих преди 3-4 години. :3

102
12-06-2013, 19:35
да, ама споко, Илиада я учих преди 3-4 години. :3

nize wan

OoVasKoO
12-06-2013, 19:41
обикновено изпитът в СУ е по-труден от матурата по математика, ако те успокоява това :D

anonymous708973
12-06-2013, 19:58

Една седмица ли го правите тоя тест о.О

pandabear
12-06-2013, 20:04
80 минути ^.^

anonymous708973
12-06-2013, 20:06
80 минути контролно по математика.
БАСИ, изпитите ми са по-малко :Д

OoVasKoO
12-06-2013, 20:08
80 минути ^.^
имаш ли възможнност да качиш снимка на задачите или да кажеш горе-долу какви са и дали са трудни а :D :D
докъде сте с профила?

102
12-06-2013, 20:09
Просто Станишев дига нивото в училищата.

anonymous708973
12-06-2013, 20:14
Кво речи?! о.О

102
12-06-2013, 20:16
Аз ли ?

pandabear
12-06-2013, 20:28
имаш ли възможнност да качиш снимка на задачите или да кажеш горе-долу какви са и дали са трудни а :D :D
докъде сте с профила?

в момента сме на "елементи на аналитичната геометрия в равнината".

скоро ми е класното, ще го снимам и може да ти го пратя на лично, ако искаш :Д

OoVasKoO
12-06-2013, 20:31
в момента сме на "елементи на аналитичната геометрия в равнината".

скоро ми е класното, ще го снимам и може да ти го пратя на лично, ако искаш :Д
ние сме на локални екстремуми, по-напреде сме :cool:

значи тва външно оценяване се оказва, че ще бъде на материала от 8 до 12 клас
enjoy!

Ivaaaaa
12-06-2013, 20:34
не е ли от 9-ти?

pandabear
12-06-2013, 20:36
не е вярно, бе.
т'ва екстремумите бяха от раздела "елементи от математическия анализ" и подраздел "максимум и минимум на функцията. изследване на изменението на фукнцията" => сте по-назад ^.^

Violenza
12-06-2013, 20:36
80 минути контролно по математика.
БАСИ, изпитите ми са по-малко :Д
Че какви са тия изпити по математика под 3ч? :cool:

pandabear
12-06-2013, 20:37
освен, ако не сте почнали първо с геометрията, де :}

102
12-06-2013, 20:37
=>

l1k3 4 b0s5

YSMF
12-06-2013, 20:38
*седи и гледа като теле в железница*

pandabear
12-06-2013, 20:42
сега един протест и от Випуск 2014 и всичко ще е окей ;д

OoVasKoO
освен, ако не сте почнали първо с геометрията, де :}
първо с геометрията почнахме
но все тая
важното е да не стигаме до тва външно оценяване
тия от нашето училище си мислят, че профила ще ги спасяваме и едва ли не доброволно ще ходим
аххахха

:smt068 ще окупираме и училищата и министерството :smt068

102

Няа, немате осемнадесет.

pandabear
12-06-2013, 20:49
Няа, немате осемнадесет.

*облича си ученическата униформа. прави си косата на две опашки. слага си очилата. връщаме се в първи клас. и урока по математика започва. темата на урока е "събиране и изваждане на многоцифрени числа."*

OoVasKoO
12-06-2013, 21:55
Намериих:
http://i42.tinypic.com/2n83fw1.png

източник: http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/directori_01_13_14.html

anonymous708973
12-06-2013, 22:52
Че какви са тия изпити по математика под 3ч? :cool:

О, няма такива тука. Тук е въпрос на състезание с времето :д
Имам два изпита по 45 минути - отворени задачи.
И един час и половина - тест.

Тва са само трите по математика :д

Eдит: Трите ВИДА математики :д

102
12-06-2013, 23:13
Да си бяхте седяли в България. Вива революсион !

Dagichka
12-07-2013, 07:54
както прочетох едно мнение в нета "дайте и ние да се вдигнем на протест, ще се кръстим ранобудните ученици и ще окупираме МОН" :cool:
баси, стереометрията ми е смърт, както и на 95% от съучениците ми, ако това има на изпита..
въпреки че уча в инженерно училище, точно петима от 28 души ще се явят на ДЗИ по математика. така че, ако тия от министерството си мислят, че с принудителен тест ще ни накарат после да се явим на такава матура.. ахаха логика much

вторник ми е класното по литература, ще си теглим листче, дано се падне "Септември", даноо :д

Jaune
12-07-2013, 10:31
повтарям за всички, които се тревожат за материала, че ние сме на ЯВОРОВ в даскало. 12-ти клас съм, да.
:Д:Д
иначе пълен минус с тва външно по математика... мразя стереометрия, МРАЗЯ Я

anonymous708973
12-07-2013, 10:37

Отвратителна е!
Особено като имаш даскалка, която държи уж да ти даде добра представа за фигурата с няква програма, ама половината час минава в чертаене на отсечките и измисляне на цвета им :д

BezDuh
12-07-2013, 12:16
И ние трябваше да сме на него, но се е решило да го пропуснем и си написахме само основни мотиви за произведенията. И понеже съм профил можеше да пропуснем Далчев, но страничните автори задължително трябваше да ги вземем *facepalm* Но "Хоро" поне от анотацията е интересен роман.
И аз съм профил..и не виждам никаква логика в това, че сте профил точно него да пропускате. Той е матуритетен, т.е трябва да се наблегне повече на него, а на другите по-малко..
Колкото до "Хоро", да хубав роман е.

повтарям за всички, които се тревожат за материала, че ние сме на ЯВОРОВ в даскало. 12-ти клас съм, да.
:Д:Д
Ти да не си случайно от 1ва английска? Че там в началото на година бяха до "Под игото".

BezDuh, готин аватар.
Мерси.

vampire_girl_
12-07-2013, 22:33
Кога е крайният срок,за да обявиш каква матура си избрал?

YSMF
12-07-2013, 22:34
Февруари, поне така ни казаха.

vampire_girl_
12-07-2013, 22:37
Уф.
Вие избрали ли сте си,твърдо?

YSMF
12-07-2013, 22:39
Аз да, те още към октомври ни питаха, защото учителите трябва да преценят за подготовката.