PDA

View Full Version : Дванадесетокласници 2013/2014

Страници : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10

vampire_girl_
12-07-2013, 23:01
Те и нас не спряха да ни питат.Казах им английски,но далеч не се чувствам подготвена на ниво за матура,а не виждам как да стане до май месец,та се чудя,дали да не е философия...или история.....или биология,като някакъв последен вариант.

Dagichka
12-08-2013, 06:46
^за тия се изисква доста повече подготовка, особено за философията съм чувала, че е доста тегава, иначе и аз имах мерак за нея.
аз ще запиша английски, тая година нямам ае като предмет, а предишните години попадах при учители педофил (арестуваха го пред даскало), пияница и две болни женици, които напуснаха да се лекуват.. да си имам и късмета да си имам ;д но нивото на матурата по езици знам, че е доста ниско, така че няма как да не се справим

anonymous708973
12-08-2013, 09:48
Те и нас не спряха да ни питат.Казах им английски,но далеч не се чувствам подготвена на ниво за матура,а не виждам как да стане до май месец,та се чудя,дали да не е философия...или история.....или биология,като някакъв последен вариант.

Матурите по език са елементарни. До май месец има 5 месеца, сериозно ли мислиш, че ще се подготвиш по добре по философия, биология или история о.О
Матура "на ниво език", пахаха.

Naive
12-08-2013, 09:50
Има ли смисъл от уроци по БЕЛ за матурите? Всички ми обясняват как ТРЯБВАЛО да ходя, а аз много се дърпам. :Д

Violenza
12-08-2013, 09:54
Матурата по БЕЛ и тя е елементарна. За да изкараш под 5,00, да не кажа и 5,50, трябва български да не си чувал.

anonymous708973
12-08-2013, 09:57
Има ли смисъл от уроци по БЕЛ за матурите? Всички ми обясняват как ТРЯБВАЛО да ходя, а аз много се дърпам. :Д

Глупости.
И ти го казвам като човек, дето учеше МНОГО здраво по литература.
Не си давай парите и времето за глупости, купуваш си 2 книжки с анализи и си четеш :)

gt-r
12-08-2013, 16:21
Как най-лесно учите и запомняте даден урок,тема и др. ??

Ivaaaaa
12-08-2013, 16:24

наизуст

ебавам се

да, наизуст

(това е, когато трябва да говоря и се притеснявам и предпочитам да си наизустя, за да не мъцам :Д)

иначе четене с разбиране :)

paradosou
12-08-2013, 16:31
В случай, че съм в училище - като слушам. Слуховата ми памет е сигурно милион пъти по-развита от всички останали видове, затова и обикновено не пиша. Вкъщи прочитам урока веднъж, максимум 2 пъти (пр. ако е химия и трябва да се занимавам и с формули) и съм готова. Хаха, май нещо като реклама се получи :д.
Съвет: ако часът го позволява, провокирай дискусии - става по-интересно така и съответно по-лесно се помни. Сблъсъкът на адекватно защитени гледни точки винаги си заслужава вниманието :). Друг вариант е да обърнеш внимание на задаването на въпроси; отговорите обикновено обобщават и независимо кой ги дава, стига да са верни, систематизират инфото.

gt-r
12-08-2013, 16:36
В случай, че съм в училище - като слушам. Слуховата ми памет е сигурно милион пъти по-развита от всички останали видове, затова и обикновено не пиша. Вкъщи прочитам урока веднъж, максимум 2 пъти (пр. ако е химия и трябва да се занимавам и с формули) и съм готова. Хаха, май нещо като реклама се получи :д.
Съвет: ако часът го позволява, провокирай дискусии - става по-интересно така и съответно по-лесно се помни. Сблъсъкът на адекватно защитени гледни точки винаги си заслужава вниманието :). Друг вариант е да обърнеш внимание на задаването на въпроси; отговорите обикновено обобщават и независимо кой ги дава, стига да са верни, систематизират инфото.

благодаря за изчерпателния отговор. :)

Jaune
12-08-2013, 16:57
Отвратителна е!
Особено като имаш даскалка, която държи уж да ти даде добра представа за фигурата с няква програма, ама половината час минава в чертаене на отсечките и измисляне на цвета им :д

А! Точно такъв екземпляр имам и аз. Програмата е ГеоГебра... :Х

Който питаше, от 1АЕГ съм, да.

Матурата ще ми е по английски. Чувала съм, че по философия е лесна бтв, не знам...

Според мен има смисъл от уроци, ако (както в нашето у-ще) не взимате материала с нужната бързина и пълнота, ако не ви запознават с основни критици (най-малкото да си формирате изказа) и т.н. Уроците помагат, но ако се готвиш само за матура (не за изпит в СУ, примерно), няма смисъл май-май.

О, и омг, как учите наизуст бе, хора? :Д Осоебно сега, когато сме по-големи и сме способни да формираме логически връзки между нещата... аз не изпитвам нужда да зубря... зависи и от материята де, но при точните науки - с прилагане най-добре се получава. С литературата е хубаво да вникваш в контекста на времето, спец. за анализи. С езиците четенето е най-добрата тактика, както и говоренето де, но аз много се обогатявам, когато чета на опр. език...

paradosou
12-08-2013, 17:13
благодаря за изчерпателния отговор. :)
Мога да добавя още, ама искам да изнамеря и един стар коментар на Chacho по темата. Да се слеят предложенията : ).

paradosou
12-08-2013, 18:32
Ще ти свърши работа (предполагам) да правиш аналогии, мислено да сравняваш процеси/явления/закономерности и от време на време да си вмъкваш странични образи във вниманието. Предпазливостта по отношение на прекалените отклонения трябва да е особено изострена обаче :D.
Можеш и да се състезаваш със себе си. Да провериш как ти действат крайните срокове - дали те мотивират, или по-скоро ти е притеснено и не си продуктивен колкото ти се иска. Да опиташ да си развиеш зрителната памет - да се постараеш повече да запомняш изображения, чертежи, снимки...
Всичко е въпрос на навик.

Вземи един лист и химикалка и на всеки минат урок/тема си записвай нещата, които си научил (по памет). На всеки няколко урока се връщай да прегледаш старите, защото като набуташ много количество информация за кратко време, новата започва да измества старата. Пиши си само план на урока, не го преписвай, а като се съберат повече уроци - отбелязвай само по-трудните точки за запомняне, не целите планове.

Прави си почивки и си мисли отново за ученото. Аз си представям как го разказвам пред публика, често дори на глас си говоря и се опитвам да го обяснявам по всевъзможни начини, за да задържа интереса на въображаемата аудитория. Влагам и малко емоция по този начин, а после тези емоции свързвам с прочетеното.

Важно е да учиш с разбиране. Не учи само наизуст, дефинициите ги обмисляй и им намирай място сред останалото научено. Ако едно определение много прилича на друго, по-добре не научавай само едното, а се опитай да намериш нюансът между тях, защото такъв почти винаги съществува.

Така съм се готвил за теоретичните изпити, където се развиват теми и методът винаги е работел безотказно.

Един много успешен пример, който не е мой, но ползвам много често, е с правилото за диференциране на сложна функция. Правилото е, че се диференцира отвън навътре. Видях някакъв тип в интернет, който го обясняваше с "белене на лук", белиш отвън навътре докато не стигнеш средата. От най-сложното ми правило за обяснение от темата се превърна в най-простото и като го обяснявам винаги го запомнят безупречно и дълготрайно^^.

YSMF
12-08-2013, 20:30
Нашите напоследък постоянно ми говорят за UK, майка ми буквално ме врънка да изкарам сертификат и да замина, баща ми е готов да плати всичко и да ме запознае с негов приятел, който живее там от 15 години и малко или много е запознат и ще ми окаже начална помощ. Но Великобритания ми е неприятна страна, изобщо не се виждам следващите 3 или 4 години в нея, въпреки че има страхотни възможности. Страхотно е, че нашите са готови да ми покрият всички разходи и се интересуват от мен, но е дразнещо да ме посрещат от вратата и с puppy face да ми говорят жално за Великобритания.
Пф, оплаках се.

anonymous708973
12-08-2013, 20:32
А защо не отидеш другаде в чужбина? Хем ти ще харесваш страната повече, хем вашите няма да дадат един куп пари.

YSMF
12-08-2013, 21:43
За САЩ ме отказаха, защото било невъзможно да взема SAT1, "то отличника на математическата гимназия не можа да се представи добре на него" - цитат на фирмата при която отидох за консултиране. Казаха ми, че и рязко са намалели възможностите да получа стипендия, и т.н, т.н., абе отказаха ме. Великобритания си остава единствен вариант за чужбина при положение, че зная само английски.
Много мразя всичко да е решено и изведнъж да се объркат нещата.

Hayashi
12-08-2013, 21:55
Дания, Швеция, Норвегия също предлагат обучения на английски. Дори във Франция има специалности само на английски език.

DisappointedDreamer
12-08-2013, 21:57
^В Швеция бакалавър на английски страшно трудно ще намери. 90% от тях са магистарски. Да не говорим, че между Швеция и Великобритания няма огромна разлика в климата :Д

В Дания има повече специалности на английски. В Норвегия не съм сигурна, но и в трите държави ще я карат да научи съотвения език.

SonataArctica
12-08-2013, 21:59
За САЩ ме отказаха, защото било невъзможно да взема SAT1, "то отличника на математическата гимназия не можа да се представи добре на него" - цитат на фирмата при която отидох за консултиране. Казаха ми, че и рязко са намалели възможностите да получа стипендия, и т.н, т.н., абе отказаха ме. Великобритания си остава единствен вариант за чужбина при положение, че зная само английски.
Много мразя всичко да е решено и изведнъж да се объркат нещата.
Ахахаха! Пълни глупости! Всеки може да го вземе с над 2000 точки стига да учи два месеца здраво.
Другото нещо е, че ако напишеш добро есе, ще те приемат със стипендия.

DisappointedDreamer
12-08-2013, 22:03
В САЩ не си струва да учиш, освен ако не влезеш в университет от Бръшляновата лига.

SonataArctica
12-08-2013, 22:08
В САЩ не си струва да учиш, освен ако не влезеш в университет от Бръшляновата лига.

Далеч не е така. Това че е от Бръшляновата лига не го прави по-добър от някои, които не са. За някои специалности университети, които не са в лигата, са водещи. Също така може пак да влезеш в някой университет, който е в топ 25 на САЩ, и после да си караш магистратурата в някой от типа на Харвард, Принстън, Йейл. :)

DisappointedDreamer
12-08-2013, 22:12
Далеч не е така. Това че е от Бръшляновата лига не го прави по-добър от някои, които не са. За някои специалности университети, които не са в лигата, са водещи. Също така може пак да влезеш в някой университет, който е в топ 25 на САЩ, и после да си караш магистратурата в някой от типа на Харвард, Принстън, Йейл. :)

Не разбираш.
Няма смисъл да тънеш в дългове, ако не влезеш в университет от Бръшляновата лига. Няма значение дали са най-добрите за всички специалности (за повечето са). Видят ли в СВ-то ти, че си завършил някой от тях, веднага ще те наемат.

Ученето, в които и да е било други е просто загуба на пари.

SonataArctica
12-08-2013, 22:22
Системата в САЩ ми е до болка позната, повярвай ми.
Първото - няма да тънеш в дългове. 95% от българите не могат да си позволят не пълна стипендия. Въпроса е, че всеки, който седне на задника си да учи, може да изкара високи резултати на SAT и TOEFL и да го приемат със пълна стипендия. Аз лично не познавам човек, който да учи в САЩ и да не е бил със стипендия.
Второто - Ако двама кандидати за работа свързана със софтуерно инженерство са да кажем от Принсътн и Калтек. Може да си сигурна, че е по-вероятно да вземат този от Калтек. И далеч не бих казал, че ученето в други университети е загуба на пари... -.-

Auriss
12-08-2013, 22:40
Няма смисъл да тънеш в дългове
тук трябваше да спреш мен ако питаш :)

// изумяват ме хора с мераци да учат чат в щатско - едно на ръка, че е на другия край на света, пък по-лошото е, че от гледна точка на преживявания, култура и прочие не само, че нищо ново няма да срещнеш, ами даже си е и малко деградация.
Виж Япония, Южна Корея, дори Китай ... Или Япония :cool: хаха

В Щатите университетите приемат буквално с IQ тест. САТ-овете са точно това. И съм останал с впечатлението, че доста недоволство предизвиква този факт и често се вдига шум на тази тема, тъй като си е чиста дискриминация.
Мисълта ми е друга. При положение, че приемат хора на база потенциал съвсем естествено е, че завършилите ще са с предимство във всяка ситуация. Не съм сигурен, че опира толкова до качеството на обучение, колкото до 'матрялът', както бате бойко обичаше да се изразява.
Има курсове от всеки от тези университети качени из нета, включително такива, заснети в присъствието на учащите - нищо особено не е обучението, дори разочароващо ми се стори на моменти, тъй като лекторите пилееха време в опити да разведрят обстановката. Ако преподаваш психология става, ама физика или компютърни науки ... ;/ не съм сигурен.

И пак - Япония :cool:

Ако двама кандидати за работа свързана със софтуерно инженерство са да кажем от Принсътн и Калтек. Може да си сигурна, че е по-вероятно да вземат този от Калтек.

А аз мога да ти кажа да си сигурна, че ще вземат кандидатът от Сеул или Момбай :lol:
Въбоще не си правя ташак впрочем.

Баща Ти
12-09-2013, 08:43
Да живееш или учиш в САЩ е най-голямата възможна глупост, която се каза от началото на темата.

Violenza
12-09-2013, 08:59
Да живееш или учиш в САЩ е най-голямата възможна глупост, която се каза от началото на темата.
Послушай кака си иии... Млъкни. :cool:

А аз мога да ти кажа да си сигурна, че ще вземат кандидатът от Сеул или Момбай :lol:
Въбоще не си правя ташак впрочем.
Абсолютно. Те с това са най-известни. В доста университети дори има специален прием за техни кадри.

DisappointedDreamer
12-09-2013, 09:21
И далеч не бих казал, че ученето в други университети е загуба на пари... -.-

Загуба е, ако е в щатите и нямаш стипендия. Защото можеш да намериш добри университети с що-годе нормални семестриални такси и пак да получиш добро образование.

И това:

// изумяват ме хора с мераци да учат чат в щатско - едно на ръка, че е на другия край на света, пък по-лошото е, че от гледна точка на преживявания, култура и прочие не само, че нищо ново няма да срещнеш, ами даже си е и малко деградация.

SonataArctica
12-09-2013, 09:35
Загуба е, ако е в щатите и нямаш стипендия. Защото можеш да намериш добри университети с що-годе нормални семестриални такси и пак да получиш добро образование.
За това съм съгласен. Но ако си в добър университет, дори да не е в Бръшляновата лига, и със стипендия си струва да идеш да учиш там.

Това, което гледате по телевизията за САЩ, не е вярно - или по-точно не е вярно в по-голямата си степен. Както и в цял свят на България се носи лоша слава, това в много отношения не е вярно. При население над 300 милиона, няма как да няма разнообразие на култура. Въпроса е, че има много хора с високо ниво на култура и може да научиш много от тях. Не казвам, че всички са така, но в университетските градчета повечето хора са такива. Другото е, че имаш допир със хора от цял свят - от китайци до бразилци. Просто не можете да кажете, че при наличието на толкова разнообразна култура, цялостната култура на САЩ е по-деградирала от тази в България.

DisappointedDreamer
12-09-2013, 09:39
Но ако си в добър университет, дори да не е в Бръшляновата лига, и със стипендия си струва да идеш да учиш там.

Разбира се.

И не, не съм го видяла от телевизията. 20% от съучениците ми са американци, други 20% са били разменни ученици там и това, което Ариус написа е съвсем вярно, според мои лични наблюдения.

Другото е, че имаш допир със хора от цял свят - от китайци до бразилци. Просто не можете да кажете, че при наличието на толкова разнообразна култура, цялостната култура на САЩ е по-деградирала от тази в България.

Китайци и бразилци можеш и другаде да срещнеш :Д

SonataArctica
12-09-2013, 09:49
Просто си споменавам за тях. И аз съм срещал с доста американци и знам, че има доста с не кой знае каква богата култура, но може да откриеш и много, които си струва да познаваш.

Auriss
12-09-2013, 12:01
Абсолютно. Те с това са най-известни. В доста университети дори има специален прием за техни кадри.

Ще се караме с тебе, како. ;д Няма да ме пързаляш така.

Казах го във връзка с твърдението й, че диплома от калтек едва ли не ти гарантира работното място, което ако беше вярно, нямаше половината служители в големите ИТ компании да са чужденци.
Работа наистина се аутсорсва и поради икономически причини, но И на територията на САЩ работят доста хора с азиатски имена.
На последните Siggraph (http://www.siggraph.org/) конференции повече презентатори - чужденци имаше, отколкото американци. :D И това за американски компании. Дори с Гугъл е някакво подобно положението.

Пък и тезата ми беше, че е страшно далече и не печелиш кой знае какво, а не, че обучението им не струва :cool:

DisappointedDreamer
12-09-2013, 12:12
Оо, никъде не съм твърдяла, че обучението им не струва. Това изобщо не е вярно. Но, лично аз, предпочитам да не плащам изобщо семестриални такси (или поне не толкова високи) и да си завърша бакалавър в сравнително добър университет в Европа, отколкото в САЩ, ако хипотетично съм кандидатствала там и не са ме одобрили за стипендия.

Аз си стискам палци за Единбург и St. Andrews в Шотландия :Д

По темата - пиша някакъв доклад от 30 страници по бизнес и ми идва да се хвърля от някъде. Дано го завърша докрая на деня хах.

AnarchyBoy
12-09-2013, 12:14

+1

Violenza
12-09-2013, 12:17
Ще се караме с тебе, како. ;д Няма да ме пързаляш така.

Ама аз не се ебавах! :О

Напълно сериозна бях.

fUcKsMiLe
12-09-2013, 12:32
Нашите напоследък постоянно ми говорят за UK, майка ми буквално ме врънка да изкарам сертификат и да замина, баща ми е готов да плати всичко и да ме запознае с негов приятел, който живее там от 15 години и малко или много е запознат и ще ми окаже начална помощ. Но Великобритания ми е неприятна страна, изобщо не се виждам следващите 3 или 4 години в нея, въпреки че има страхотни възможности. Страхотно е, че нашите са готови да ми покрият всички разходи и се интересуват от мен, но е дразнещо да ме посрещат от вратата и с puppy face да ми говорят жално за Великобритания.
Пф, оплаках се.

В Дания и в Холандия има доста специалности на английски език. Можеш да се насочиш към тях.
Ако си учила немски пък директно те пращам в Германия :д, там е доста добро обучението и аз самата,
ако можеш щях да се насоча натам, но няма при мен как да стане.

Относно Швеция, аз видях само около 10-тина бакалаври и бяха много забутани (за мен) като специалности.
За магистър окей, но за бакалавър не препоръчвам. Също и моя добра приятелка ме отказа да уча там,
освен ако не знам езика, което ще ми коства минимум семестър/година.

Впрочем чухте ли "добрата" новина? Външно оценяване по Математика - Януари месец.
Днес дочух бегло такива неща по новините.
Класния ми каза, че ще е анонимно и няма да се взема в предвид оценката от него.
Но предполага, че може да въведат като задължителна матурата по Математика др-та година.

DisappointedDreamer
12-09-2013, 12:35
^Мдам. За Швеция се откажете. Безмислено е за бакалавър да се учи тук, ако не знаете езика.

CrookedMirror
12-09-2013, 13:24
Какво външно оценяване по математика?! Чак сега прочитам обсъждания по темата, новини още не съм гледала. На места пише, че ако се проведе ще е анонимно и няма да повлияе на дипломите, сега пък оценката щяла да се зачита... Някой по-информиран да ми спести инфаркта и да се включи :х.
*Май в тоя форум някой беше споменал, от от МОН са длъжни да обявят официално всички предвидени промени още когато випускът, за който те ще влязат в сила, е 8-ми клас.

OoVasKoO
12-09-2013, 14:42
Какво външно оценяване по математика?! Чак сега прочитам обсъждания по темата, новини още не съм гледала. На места пише, че ако се проведе ще е анонимно и няма да повлияе на дипломите, сега пък оценката щяла да се зачита... Някой по-информиран да ми спести инфаркта и да се включи :х.
*Май в тоя форум някой беше споменал, от от МОН са длъжни да обявят официално всички предвидени промени още когато випускът, за който те ще влязат в сила, е 8-ми клас.
Спестявам ти инфаркта, виж видеото: http://tv7.bg/Новини/България/Изненадващ-изпит-за-зрелостниците-през-януари_l.1_i.10058635_c.43.html#.UqXj9abZXG6

CrookedMirror
12-09-2013, 15:05
В сайта на МОН не намирам обявление. Дано в крайна сметка въпреки уж актуалната новина на ТВ7, според която тия оценки няма да повлияят, не се потвърди за пореден път, че се взимат безумни решения.

OoVasKoO
12-09-2013, 15:09
В сайта на МОН не намирам обявление. Дано в крайна сметка въпреки уж актуалната новина на ТВ7, според която тия оценки няма да повлияят, не се потвърди за пореден път, че се взимат безумни решения.
В сайта на МОН го няма, а е тук:
http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/directori_01_13_14.html
5-то съобщение от горе на долу

OoVasKoO
12-09-2013, 15:10

опа, ама ти си от Ст. Загора
в такъв случай трябва да питаш учителите в твоето училище

CrookedMirror
12-09-2013, 15:35
В текста на статията се споменават 20 области, в клипа се говори за 12... :lol: Какво има за доуточняване и питане още? Че има разминаване - има, обаче думите на Клисарова са ясни - които и райони да обхване оценяването, резултатите не би трябвало да изиграят роля.
Абе... пълно малоумие е 'пробата' да се прави избирателно. Не. Абсурдно е да се прави по принцип.

fUcKsMiLe
12-09-2013, 17:27
Да, голяма глупост е това.
Излишни грижи ни правят. -.-

Dagichka
12-09-2013, 18:19
във Финландия също има бакалаври на английски, познавам българи там, но както казва един фр - ако ти се налага да работиш/мислиш да останеш там и след дипломирането трябва да научиш фински ;д
за темата Америка - сестра ми миналата година се дипломира там, четирите години живееше на пълна стипендия, семестри, общежитие, храна всичко и поемаха. и макар университетът да не е от Бръшляновата, е в топ 5 и въпреки това едвам си намери работа после ха-ха ;д но това по-скоро се дължеше на това, че е българка и за работодателите им беше допълнителна грижа да се занимават с нейните документи, да и вадят работна виза и тн.. въобще тва с визите в Америка не си е работа.

DisappointedDreamer
12-09-2013, 18:24
Финладският е един от най-трудните и смахнати езици 8-)

Баща Ти
12-09-2013, 18:35
Послушай кака си иии... Млъкни. :cool:

Ще те слушам като ме заведеш на бар и то само ако говориш интересни неща.

YSMF
12-09-2013, 21:28
Вииииики шаааампион!

Но като ми казаха 30 000 на година в САЩ ми се сви стомаха, просто ме е срам да моля нашите за такава сума. За SAT имах малка надежда, че има шанс да го взема, но и тя умря. Трябва ми малко време да си подредя мислите, но ми е невъзможно с 4-ма, които на отиване и връщане ме гледат с жален поглед и ми казват "Ами Великобритания?". :/ Изучавах пародийно 2 години руски, така че никакъв шанс със втори език.
В главата ми е една голяма каша.

SonataArctica
12-09-2013, 21:40
Финладският е един от най-трудните и смахнати езици 8-)
Пробвай да учиш Унгарски.

Hayashi
12-09-2013, 22:14
Вииииики шаааампион!

Но като ми казаха 30 000 на година в САЩ ми се сви стомаха, просто ме е срам да моля нашите за такава сума. За SAT имах малка надежда, че има шанс да го взема, но и тя умря. Трябва ми малко време да си подредя мислите, но ми е невъзможно с 4-ма, които на отиване и връщане ме гледат с жален поглед и ми казват "Ами Великобритания?". :/ Изучавах пародийно 2 години руски, така че никакъв шанс със втори език.
В главата ми е една голяма каша.

За Канада замисляла ли си се? Зависи от университета, но таксите са от 1000 до 5000 на година. Всички университети, които прегледах приемаха с CAE.

anonymous708973
12-09-2013, 22:19
Добре де, вашите като толкова са запреритали за тая Великобритания, знаят ли колко са таксите?

Матури, душата. Външно оценяване могат да ви пускат, когато си искат.
На нас ни пуснаха в 12-ти клас, аз го пропуснах възпитано, като си останах вкъщи, но в училище... беше мазало. В новините ни даваха чак :д

Анонимно е, да. Няма да ви пишат оценки, релакс.

Hayashi
12-09-2013, 22:25
Само ние в Стара Загора ли винаги сме минавали по тънката лайсна? Никога не сме имали такова нещо.

Едит: Във Великобритания дават много изгодни студентски заеми. Ако си амбициозен, дори и да нямаш много средства, пак ще успееш.

anonymous708973
12-09-2013, 22:47
Въпросът, дали си струва да започнеш професионалния си живот с грандиозен заем, е доста спорен...

heartshapedbox
12-10-2013, 01:43
Добре де, вашите като толкова са запреритали за тая Великобритания, знаят ли колко са таксите?

Матури, душата. Външно оценяване могат да ви пускат, когато си искат.
На нас ни пуснаха в 12-ти клас, аз го пропуснах възпитано, като си останах вкъщи, но в училище... беше мазало. В новините ни даваха чак :д

Анонимно е, да. Няма да ви пишат оценки, релакс.

Това не беше ли, когато Пенка ви беше заключила? :Д

DisappointedDreamer
12-10-2013, 05:47
Пробвай да учиш Унгарски.

Също толкова зле е е финският.

Hayashi
12-10-2013, 12:06
Нали за това са една група езици. Защото нямат никакъв смисъл и не си приличат с нито един друг език.

girlwithblueeyes
12-10-2013, 12:31
А полският и руският са направо мъка .

anonymous708973
12-10-2013, 12:32
Това не беше ли, когато Пенка ви беше заключила? :Д

:D

Violenza
12-10-2013, 12:34
Руският защо??? :D На мен толкова много ми харесва и така ме е яд, че буквално съм забравила вече граматиката...

^ Аз помня една Пенка от червената лавка. :cool:

girlwithblueeyes
12-10-2013, 12:36
Ами не знам на мен са ми трудни и двата иначе за харесване ми харесват:D

anonymous708973
12-10-2013, 12:41
Руският защо??? :D На мен толкова много ми харесва и така ме е яд, че буквално съм забравила вече граматиката...

^ Аз помня една Пенка от червената лавка. :cool:

А, не, не. Тя е душичка.
Виж, директорката на Английската в момента е ... интересна личност.

Violenza
12-10-2013, 12:46
А, не, не. Тя е душичка.
Ххахаха, равна на нашата лисичка няма, гарантирам! :D Проклета женичка до мозъка на костите си беше и явно има намерението да е директорка до гроб.

girlwithblueeyes
12-10-2013, 12:48
Виоленца ти руски ли си учила ?:D

Violenza
12-10-2013, 12:48
Виоленца ти руски ли си учила ?:D
Да, 4 годинки при това, в гимназията. :)

girlwithblueeyes
12-10-2013, 12:50
аз мислех че си с италиански
Хубав език е руският иначе аз покрай моят го захаресвах иначе .:)

Violenza
12-10-2013, 12:52
аз мислех че си с италиански
Хубав език е руският иначе аз покрай моят го захаресвах иначе .:)
Италианският ми беше първи, руският втори, английският трети. :D

Яд ме е, че на времето дремах и не взех сертификат по тоя руски. Тук въобще не го практикувам и с годинките всичко се изпарява. Като ми остане време съм решила да си го припомням, ама да видим кога ще е това.

girlwithblueeyes
12-10-2013, 12:56
Е значи пак горе долу съм познала че италианският е на първо място .

Сертификатите са хубаво нещо нищо че уж са само някакви документи . А пък е хубаво човек да знае езици никога не се зане къде ще ти потрябва
Нямаш ли колеги руснаци ?

Hayashi
12-10-2013, 13:20

Къде учиш полски?

girlwithblueeyes
12-10-2013, 13:22
Ходя при учител .:)
Приятелят ми също ми помага когато има как .

heartshapedbox
12-10-2013, 13:27
А, не, не. Тя е душичка.

За толкова години така и не разбрах дали Пенка от червената лавка наистина се казва Пенка. :D
А другата още ли е директорка там?

Violenza
12-10-2013, 13:57
Нямаш ли колеги руснаци ?
Имам една, ама тя живее от малка тук и говори руски колкото мен. :D Чужденците сме голям кът в моя университет, почти няма.

girlwithblueeyes
12-10-2013, 13:59
Тогава гледай руски филми за да си го тренираш по някакъв начин.

tori
12-10-2013, 17:05
Какички и батковци, честит ви изпит по математика. Желая ви добро представяне. Дано не се задържи тая простотия и догодина, щото при мене по мат нещата са толкова розАви...

JustaLittleKid
12-10-2013, 17:20
tori, нали знаеш, че през юни има и за 11. клас =)

DisappointedDreamer
12-10-2013, 17:28
^Уау и на двете ви.

tori
12-10-2013, 17:34
tori, нали знаеш, че през юни има и за 11. клас =)
Ами... вече знам. И отивам да си търся достатъчно дебело въже. Айде, спирам да ви спамя.
Маги, какво? о.о

fUcKsMiLe
12-10-2013, 17:46
Честито Тори :Д^^

Ох, утре контролно по БЕЛ върху Далчев (ЗП), четвъртък- класно по А.Е., 17-ти класно по БЕЛ.
На 20 съм на изпит. Как може TOEFL да е цели 4-5 часа?! :С Но пък ще го изкарам <3
И една по-радостна новина - ще правя пробна матура по А.Е. началото на Януари <3

DisappointedDreamer
12-10-2013, 17:51
Тори, не трябва да се оплаквате от математиката :Д

^TOEFL-a, макар да не съм го правила, би трябвало да е piece of cake. Успех!

Аз пък днес предадох третото си вътрешно оценяване по английски; утре предавам вътрешното оценяване по бизнес и мениджмънт от 30 страници. Това по история ще го коригирам през ваканцията; по философия есето ще го пиша също тогава.

Абе, искам си ваканцията! До нищо не ми е. Само задачи по математика решавам :D

an7raks
12-11-2013, 15:53
Какички и батковци, честит ви изпит по математика. Желая ви добро представяне. Дано не се задържи тая простотия и догодина, щото при мене по мат нещата са толкова розАви...

И какво? Пише се като текуща оценка.

fUcKsMiLe
12-11-2013, 17:12
^TOEFL-a, макар да не съм го правила, би трябвало да е piece of cake. Успех!

Тенкс :3
Пийс ъф кейк ще е, ако не се налага да пътувам него ден, преди самия изпит.
И ако не се самостресирам :D
Да се надявам, че ще го направя, че от това ми зависи цялото учене в чужбина.

^Оценката няма да се пише никъде. Това е като проучване, да видят нивото по Математика.

YSMF
12-11-2013, 17:35
И какво? Пише се като текуща оценка.
При нас даже няма да я смятат.

Мамка му, спряха ми нета и е жива мъка с тази флашка.

OoVasKoO
12-11-2013, 17:51
И при нас няма да е смятат. Нашата учителка каза, че само по желанието на преподавателя ще се пише като текуща оценка, т.е. не е задължително. Изпитът ще включва задачи от задължителната подготовка до 11 клас включително.

fUcKsMiLe
12-11-2013, 17:55
Впрочем за първи път се ровя в интернет, да видя по литература някои неща, които съм изпуснала миналата и тази година в писането на планове и т.н., и попаднах на едно малко, хубаво сайтче.
Може повечето да са го виждали, но за тези които не са ще го постна.
Има обобщена информация за авторите и тяхната поезия.

http://www.pravopis.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=62:-12&catid=42:2011-09-12-11-33-41&Itemid=60
:)

Ivaaaaa
12-11-2013, 20:27
кой ще ходи на училище в събота? :Д

lame7o96
12-12-2013, 01:08
защо трябва да ми припомняте за 12 клас :D мамка му аз от 3 години не съм стъпвал в училище на самостоятелна форма съм и си взимам изпитите сега на тези матури не подготвен просто ще е ад :D , но какво да се прави по-добре да изкарваш пари отколкото да си бараш с извинение к*ра цял ден в училище и да слушаш някакъв вече "изперкал" от вчерашни пръдльовци и кифли господин.

В България който мисли да остава по-добре да се захваща още от рано с работата. Образованието от години е под всякаква критика в България добре ,че рано се осъзнах смених 6 училища от 1 до 9 клас и частни сума ти и навсякъде е пълна боза не ми предоставиха това развитие и предпочетох с помощта на родителите да си развивам бизнес плановете ми ,който за крехката ми възраст доста хора могат да ми носят вода ;)

А коментара ми за хората който мислят да учат извън България и да се развиват ми е положителен въпреки ,че ми става лошо когато се сетя ,че няма да остане един образован човек в тази страна защото всеки ден на Терминал 2 плачат толкова хора и се молят за по-добър живот навън.

И най-важното в този живот са ПАРИТЕ направете си сметка ,като заминете в чужбина какви ще са ви разходите за следването там и после какви ще са ви приходите.
Пожелавам на всеки решил да напусне България един по-добър живот :)

Баща Ти
12-12-2013, 07:15
защо трябва да ми припомняте за 12 клас :D мамка му аз от 3 години не съм стъпвал в училище на самостоятелна форма съм и си взимам изпитите сега на тези матури не подготвен просто ще е ад :D , но какво да се прави по-добре да изкарваш пари отколкото да си бараш с извинение к*ра цял ден в училище и да слушаш някакъв вече "изперкал" от вчерашни пръдльовци и кифли господин.

В България който мисли да остава по-добре да се захваща още от рано с работата. Образованието от години е под всякаква критика в България добре ,че рано се осъзнах смених 6 училища от 1 до 9 клас и частни сума ти и навсякъде е пълна боза не ми предоставиха това развитие и предпочетох с помощта на родителите да си развивам бизнес плановете ми ,който за крехката ми възраст доста хора могат да ми носят вода ;)

А коментара ми за хората който мислят да учат извън България и да се развиват ми е положителен въпреки ,че ми става лошо когато се сетя ,че няма да остане един образован човек в тази страна защото всеки ден на Терминал 2 плачат толкова хора и се молят за по-добър живот навън.

И най-важното в този живот са ПАРИТЕ направете си сметка ,като заминете в чужбина какви ще са ви разходите за следването там и после какви ще са ви приходите.
Пожелавам на всеки решил да напусне България един по-добър живот :)

Ти си 96 бе, паляк, не се прави на бизнесмен.

Dagichka
12-12-2013, 08:00
ще избуша тия от администрацията, честно. ама не само аз, целият випуск сме им насъбрали!
видиш ли, вчера бффто и се наложи да отиде до болница за преглед и хоп-прекъснати са и били здравните права.. оттам ми щукна да си проверя и моите, после казах и на всички от класа ми - не сме здравно осигурени от октомври насам :Д а тия от счетоводството се правят на ударени с мокър парцал и викат еми след една седмица елате пак и ще направим справка

имам 3,50 на класното по мат, за пръв път се радвам на такава оценка ;д по лит ни се падна "Стаята" - екзистенциалната самота на човека, ще видим колко ще изкарам, но не съм доволна от себе си, доста съм се отпуснала ;д

anonymous708973
12-12-2013, 08:01
Тенкс :3
Пийс ъф кейк ще е, ако не се налага да пътувам него ден, преди самия изпит.
И ако не се самостресирам :D
Да се надявам, че ще го направя, че от това ми зависи цялото учене в чужбина.

^Оценката няма да се пише никъде. Това е като проучване, да видят нивото по Математика.

Къде реши да учиш, душата?

lame7o96
12-12-2013, 11:10
Ти си 96 бе, паляк, не се прави на бизнесмен.

Слушай сега малко кофти ми стана , като видях думичката паляк първо не ме познаваш и не ми знаеш възможностите и с какво се занимавам ,че да ми говориш така ... никой не е казал ,че съм бизнесмен аз гоня мойте цели който са малки И всичко опира до това какво имаш в главата а не кой набор си и дали има човек който да те насочи в моя случай родителите ми.

fUcKsMiLe
12-12-2013, 14:19
Къде реши да учиш, душата?

Дания,Холандия. Където ме приемат :3
Ако не стане, България - СУ.

кой ще ходи на училище в събота? :Д

Аз. :3

YSMF
12-12-2013, 15:02
Аз ходих при една от най - хвалените учителки във Варна, но такова гадно отношение отдавна не бях получавала. За 700лв. и учебници с 28 евро надценка това отношение е просто нетактично и комплексарско. Намерих си по - евтина алтернатива и мисля, че това е по - доброто място за мен. Знаете ли как се смята диплома на СОУ без подготвителен клас? Намерих само за езиковите паралелки. По история до ваканцията смятам да си напиша темите до 2-ро царство и на 18-ти имам пробна матура организира от класната. На 25 заминавам в София за курса на СУ^^

Hayashi
12-12-2013, 15:04
Оценки от последните 4 години. По какво ходиш на уроци?

YSMF
12-12-2013, 15:11
Оценки от последните 4 години. По какво ходиш на уроци?
Мълга ми е как се образуват ЗЗ, ПП и ЗИП, имаше някакво заместване... сега се ровя в сайта на министерството да намеря точната схема. Иначе английски ^^

Hayashi
12-12-2013, 15:14
Ако не се лъжа, първо има една сумарна оценка от всички предмети през годините, после друга обща оценка от оценките от ЗИПовете и третата е с двете матури. И от тези трите оценки средната ти е дипломата.
Ако си ми разбрала обясненията изобщо.

anonymous708973
12-12-2013, 23:58
Дания,Холандия. Където ме приемат :3
Ако не стане, България - СУ.

Ще те приемат 100%.
Не си губи времето да готвиш изпити за резервния си вариант, чисто и просто е нелогично особено когато приемът ти е вързан в кърпа.
Цяла година майка ми пилеше нервите с това и аз отказвах да помисля да уча за приемен изпит :д

lame7o96
12-13-2013, 00:02
PinkPan7her сте достигнали лимита на запазени лични съобщения и не можете да приемете повече съобщения, докато не направите място. (извинявам се ,че спамя тук , но не виждам друг начин да се свърша с въпросния потребител) :)

paradosou
12-13-2013, 09:24
Класната ми си е изгубила златния пръстен (от предишния й клас) и правихме мега смахнат тест по география :-D. Да видим във вторник какви ще са резултатите...
В четвъртък пък предстои класна по математика; ще ми падне голям товар от плещите като мине.

OoVasKoO
12-13-2013, 16:09
утре няма да отучваме :grin:
:|
:smt006

Ivaaaaa
12-13-2013, 16:10
как няма? :Д
ще се учи
друг е ?-са, че аз няма да отида 8-)

OoVasKoO
12-13-2013, 16:16
как няма? :Д
ще се учи
друг е ?-са, че аз няма да отида 8-)
12 клас в нашето училище няма да учи
демек нямаме часове :D

Ivaaaaa
12-13-2013, 16:19
ооо, и ние нямаме...часове... 8-)

OoVasKoO
12-13-2013, 16:25
ооо, и ние нямаме...часове... 8-)
в моя случай отсъствия няма да ни пишат и няма нужда да намирам бележка

Ivaaaaa
12-13-2013, 16:27
откъде ги намирате? о.О
или и това е конфиденциална информация 8-)

ние леко тактично предупредихме, че утре няма да се явяваме целия клас :Д

OoVasKoO
12-13-2013, 16:32
откъде ги намирате? о.О
или и това е конфиденциална информация 8-)

ние леко тактично предупредихме, че утре няма да се явяваме целия клас :Д
ето тва е разликата, вие сте предупредили, а на нас учител ни каза :D

Ivaaaaa
12-13-2013, 16:39
баси :Д

да ви имаме учителите 8-)

nIk1
12-13-2013, 16:50
Да аз съм в езикова гимназия направо ни счупват от математика и на всичкото отгоре тая вика сигурно това ще ви е и годишната от изпита... btw 11 клас съм.... ще му се невиди и на чудесата...

Dagichka
12-13-2013, 17:44
на нас пък ни казаха, че утре ще минават на проверка и ако не си дал предварително бележка, че ще отсъстваш, няма да ти извинят отсъствията пхаха да ги таковам и администрацията, ебаси

вие решихте ли дали ще си взимате годишници/класници или там както им се вика? ;д вчера в моя клас предложиха най-абсурдната оферта за 70лв, изсмях им се и повече не ги слушах кво приказват :д луди пари за 10листа хартия

Jaune
12-13-2013, 17:52
ние си правим при едни близнаци, 55 лв струва

YSMF
12-13-2013, 17:58
Ооооо не, някои от нас са твърде заети да се мусят защо 6 клас ще украсяват стаята, 8-) Няма да се събираме преди ваканцията, не щем да се виждаме изобщо. За годишници е абсурд, най - много да пише "Пък Х е тъпа интригантка".
Аз има да си направя презентацията по ИИ, класното по математика, темите до Османистика, пробната матура по история, матурата по гео и да си изнеса доклада по СиЛ и съм свободна за ваканцията.

OoVasKoO
12-13-2013, 18:48
на нас пък ни казаха, че утре ще минават на проверка и ако не си дал предварително бележка, че ще отсъстваш, няма да ти извинят отсъствията пхаха да ги таковам и администрацията, ебаси

добре ви го начукаха, а? :cool:

tonssy
12-14-2013, 06:29

И при нас е нещо подобно. Всички сме задължени да отидем просто. Само тези, които ходят на уроци, ще бъдат извинени с бележка от курса. Други бележки НЕ се приемат.
И нашите класници ще са от близнаците, май от 55 лв и ние си избрахме :Д

urlittlelady
12-14-2013, 15:42
ние днес отидохме трима души от 25 :D беше много готино :D така сме се смяли.. :D
иначе за годишници.. решихме да си направим от 8-ми до 12 клас със най-различните изцепки и хубавите моменти и т.н. ии сами да си ги правим там сме се събрали една комисия :D :D :D Боже... толкова ще ми липсват тея хора : /

anonymous708973
12-14-2013, 16:20
Класната ми си е изгубила златния пръстен (от предишния й клас) и правихме мега смахнат тест по география :-D. Да видим във вторник какви ще са резултатите...
В четвъртък пък предстои класна по математика; ще ми падне голям товар от плещите като мине.

Класната ти е по география и затова сте правили тест ли :д

Ivaaaaa
12-14-2013, 16:31
ние днес отидохме трима души от 25 :D беше много готино :D така сме се смяли.. :D
иначе за годишници.. решихме да си направим от 8-ми до 12 клас със най-различните изцепки и хубавите моменти и т.н. ии сами да си ги правим там сме се събрали една комисия :D :D :D Боже... толкова ще ми липсват тея хора : /

е тъпо е така да преебавате другите, щото ако няма никой, няма да пишат отсъствия на целия клас

ако не мерне някой обаче, се е*ава цялата работа

OoVasKoO
12-14-2013, 16:35
щото ако няма никой, няма да пишат отсъствия на целия клас

тва е вярно по default, но не го правят винаги

JustaLittleKid
12-14-2013, 16:36
Хахаха, при нас пък - заради олимпиадата по физика - обявиха деня за "ден за самообучение", тоест всеки да си учи вкъщи... смятаай.

YSMF
12-14-2013, 16:37
тва е вярно по default, но не го правят винаги
Моята прекрасна учителка по Биология в 10 клас така написа 27 номера в дневника. Класната ни тогава доста се смя.

anonymous708973
12-14-2013, 16:41
При нас в 12-ти (!!) клас директорката лично обикаляше по часовете и пишеше отсъствия - къде на 20 човека, къде на 25... Учителите изобщо не искаха да ни цакат така, ама... пуста изпълнителност и двоен стандарт от страна на властимащите.

YSMF
12-14-2013, 16:51
При нас е нещо подобно. Зам. директорката ходи като хала по коридорите, гледат специално на 12 клас записите с аудио. Отделно ни треснаха и въведението всеки ден учителите да ни чакат строени и ако дойдеш по късно от 7 и 20 те записват. И така масово се почна идване за втория час, защото дори и да не закъснееш за часа вече си записан. Тези строги мерки + двоен стандарт правят гадно впечатление на всички.
А да, също така стоим без парно, за да пестим ток за новите японски климатици, които разбира се няма да са в класните стаи.

urlittlelady
12-14-2013, 16:57
ние отидохме заради олимпиадата по химия.. принципно.. която така и не се състоя днес както ни бяха казали.. но да :D
не мисля, че сме прецакали останалите като сме отишли, защото учителите не написаха на никой отсъствие, заради нашето присъствие, само една учителка написа на всички, защото по принцип е твърде стриктна и мрази нарушаването на правилата.

paradosou
12-14-2013, 17:54
Класната ти е по география и затова сте правили тест ли :д
Да, крив й беше светът тоя ден :D. Btw на бала се очертава да е дама на един съученик и гледката определено ще си струва.

joannalof
12-14-2013, 18:26
Хахах и нашата директорка се случва да обикаля и да гледа кои от дванадесетокласниците ги няма!
Днеска не ходих и следващата седмица само до сряда съм там.Трябва да си планирам всеки ден от ваканцията,че ако си пропилея времето ще се намразя :Д Някой няма ли да кандидаства нещо с математика и да иска да си обменим информация :D

OoVasKoO
12-14-2013, 18:36
Хахах и нашата директорка се случва да обикаля и да гледа кои от дванадесетокласниците ги няма!
Днеска не ходих и следващата седмица само до сряда съм там.Трябва да си планирам всеки ден от ваканцията,че ако си пропилея времето ще се намразя :Д Някой няма ли да кандидаства нещо с математика и да иска да си обменим информация :D
Аз съм на матура по математика. Ще кандидатствам с нея в СУ и в ТУ. :D

joannalof
12-14-2013, 19:41

Ок,писах ти ЛС :D

Баща Ти
12-14-2013, 19:44

Може и да сме колеги. Според мен е пооферта матура по физика (за ТУ) и изпитите по математика в СУ.

OoVasKoO
12-14-2013, 21:10
Може и да сме колеги. Според мен е пооферта матура по физика (за ТУ) и изпитите по математика в СУ.
Освен че ще карам матура, ще ходя и на изпитите в СУ и ТУ. Няма да е физика, в нашата езикова гимназия нивото на преподаване не е добро. Главно съм се насочил към ТУ, СУ е резервният вариант.

SpiritInBlack
12-14-2013, 21:17
Я дайте примерен вариант на външното оценяваме по математика за 12 клас , че не мога да го намеря . На ниво матура ?

anonymous708973
12-14-2013, 21:50
По български беше на ниво матура, предполагам, че и по математика е същото.

tonssy
12-15-2013, 08:32
Сега се връщам от олимпиадата по история. Мисля, че добре се справих. Дано да мина на втори кръг.
Много съм доволна, че отговорът на исторически въпрос беше свързан със Златния век. Притеснявах се да не ме забият в някакви Шишмановци и т.н.

granger
12-15-2013, 11:39
Aко смяташ Шишмановци за забивкаа...На Възраждане има къде-къде повече да си го отнесете.

tonssy
12-15-2013, 11:56
Aко смяташ Шишмановци за забивкаа...На Възраждане има къде-къде повече да си го отнесете.

Смятам го по простата причина, че Шишмановци в СУ не се дават и не съм чела и учила за тях по-подробно. Пък и в училище до Възраждането не сме стигнали още, все пак сме средата на декември.

DisappointedDreamer
12-15-2013, 12:00
^Това по история ли?

Кефско. Ние пък тамън свършихме с материала по история. Следните теми ще ми бъдат на изпитите:

First World War

Second World War

Imperial Russia

Nazi Germany

Cold War: Korean War, Vietnam War, Détente.

Chinese Civil War

всичко за China :D

Абе, сто процента изпускам нещо.

Както и да е. Взехме материала по абсолютно всички предмети. От 20-ти съм във ваканция, а на 8-ми като цъфна в даскало, единственото нещо, което трябва да направя е да си седна на д-то и да преговарявам всичко взето през последните 2 години, по абсолютно всичко. Яко ми е!

И application-a в юкас ще си правя и туй то. :)

Hayashi
12-15-2013, 12:08
^ Вашият материал по-история изглежда много по-приятен. За Швеция нищо ли не учите?

DisappointedDreamer
12-15-2013, 12:15
^ Вашият материал по-история изглежда много по-приятен. За Швеция нищо ли не учите?

Не уча в шведска програма. Мойто е международно образование. Та, затова.

http://en.wikipedia.org/wiki/IB_Diploma_Programme

Violenza
12-15-2013, 12:21
First World War

Second World War

Imperial Russia

Nazi Germany

Любимият ми материал по история. :) Хубави теми са, успех.

DisappointedDreamer
12-15-2013, 12:26
^Благодаря. Аз световните войни не ги харесвам много, ама последните две + Китай са ми едни от любимите. Доволна съм, че получихме такива готини теми. С кеф съм търсила екстра материал за четене.

fUcKsMiLe
12-15-2013, 12:35
Ще те приемат 100%.
Не си губи времето да готвиш изпити за резервния си вариант, чисто и просто е нелогично особено когато приемът ти е вързан в кърпа.
Цяла година майка ми пилеше нервите с това и аз отказвах да помисля да уча за приемен изпит :д

За СУ варианта е само в случай, че не изкарам TOEFL, но мисля, че ще се справя :д
И да, надявам се да ме приемат. :D

tonssy
12-15-2013, 13:32
^Това по история ли?

Дам.
Този материал ние го учихме миналата година. Най-неприятно ми беше да уча за Китай, честно :Д

granger
12-15-2013, 15:03
Чакай де, БГ история се учи 11 клас ппц? Или си била подготве?
За изпит в СУ ли се готвиш междувременно?

anonymous708973
12-15-2013, 15:44
За СУ варианта е само в случай, че не изкарам TOEFL, но мисля, че ще се справя :д
И да, надявам се да ме приемат. :D

Споко, бе :)

tonssy
12-15-2013, 18:07
Чакай де, БГ история се учи 11 клас ппц? Или си била подготве?
За изпит в СУ ли се готвиш междувременно?

Подготве, да.
Пак да :Д

OoVasKoO
12-15-2013, 18:14
Подготве, да.
Пак да :Д
в кое подготве си :D

granger
12-15-2013, 18:54
Какво искаш да кандидатстваш и докъде си с темите по история?

tonssy
12-15-2013, 19:06
Какво искаш да кандидатстваш и докъде си с темите по история?

Право и МО. И за двете ще държа изпити, защото все още се колебая.
ЛС

OoVasKoO
12-15-2013, 21:03
колко са темите по история?

tonssy
12-16-2013, 06:11
^ 20.

Mockingbird.
12-16-2013, 20:37
PinkPan7her от темата разбрах, че учиш в Манхайм. Може ли да те питам няколко неща, свързани с университета, на ЛС? (ако имаш време и желание)

fUcKsMiLe
12-16-2013, 21:04
Дам.
Този материал ние го учихме миналата година. Най-неприятно ми беше да уча за Китай, честно :Д

Омг, тоя урок беше един от най-интересните в учебника.
С удоволствие го учих тогава.

tonssy
12-17-2013, 05:43
Омг, тоя урок беше един от най-интересните в учебника.
С удоволствие го учих тогава.

Еми, различни вкусове, различни предпочитания..

Он: Неска ми е класното по БЕЛ, първите два часа. Ще бъде тест (граматика, пунктуация и т.н. + литературни въпроси) ии през втория час ще пишем есе/ ЛИС върху някое стихотворение на Далчев или на Багряна. Аз ще пиша ЛИС, но силно се надявам да ми се падне Багряна!!!!!!!

fama
12-17-2013, 18:16
Вече съм приета във ВВМУ Със сигурност матурата ми ввече знам, че ще ми е по испанскииии .. Йеееееей

vampire_girl_
12-17-2013, 18:46
И аз съм приетаааааа и супер много,ама много се радвам :) :) :)

granger
12-17-2013, 19:17
Къде и как сте приети?

fama
12-17-2013, 19:26
Военноморското със специалност Мениджмънт на водният транспорт. Това беше ранното кандидатстване с мотивационно писмо, оценки от изминалата година, препоръки и грамоти.

vampire_girl_
12-17-2013, 19:37
И аз ВВМУ :)

Уважаема госпожице Георгиева,
Предлагаме Ви да се запишете за обучение по
специалността „Експлоатация на флота и пристанищата“.

Изобщо не съм се надявала да ме приемат,ама изобщо.Искам да отида утре да ги разцелувам :D

fama
12-17-2013, 19:42
И аз бях така и все още съм супер развълнувана, не мога да повярваммммммммм

girlwithblueeyes
12-17-2013, 20:32
Честито и на двете .

pandabear
12-17-2013, 20:36
вчера получих някакво писмо от Ковънтри, ама не искам да го отварям.

girlwithblueeyes
12-17-2013, 20:40
Отваряй го смело .
Какво кандидаства там?

pandabear
12-17-2013, 20:44
Media Studies and Journalism

girlwithblueeyes
12-17-2013, 20:45
Браво
Отваряй писмото смело няма страшно.

fUcKsMiLe
12-17-2013, 21:44
Честито ^^

Пандичке, отваряй.
Не се притеснявай! :)

102
12-17-2013, 21:47
dont be pussybear

YSMF
12-17-2013, 21:53
Честито! :)
на 17-ти имах класно по математика, госпожата ни е злато, но дано пак не се окажа с една прекрасна 3-ка. Чудя се дали изобщо да се пробвам за Великобритания, сякаш очаквам облаците да се разтворят, да слезе Господ и да каже какво да правя.

granger
12-18-2013, 08:53
Пандичке,похвали се де!
Помня и аз миналата година по това време колко се вълнувах и мен като ме одобриха за Европеистиката.

pandabear
12-18-2013, 09:10
приета съм. хванала съм и стипендия. доволна съм от себе си, радвам се, но още ми е рано да реша окончателно дали искам да уча точно това. объркано ми е, ама това е заради разни обстоятелства около живота ми в момента.

vampire_girl_
12-18-2013, 11:25
Пандичке,честито и поздравления :)

granger
12-18-2013, 11:52
Честито,Пандичкеее :*

girlwithblueeyes
12-18-2013, 19:21
Честито Панди

Баща Ти
12-18-2013, 19:48
Изредете се всички да честитите, все едно лек за рак са открили.

girlwithblueeyes
12-18-2013, 20:14
Нормално е когато някой е постигнал нещо да бъде поздравен .Независимо дали това нещо е малко и незначително или нещо голямо.

nqmaznacheniee
12-18-2013, 20:17
според мен по-скоро ви боли фара дали е приета или не :D

girlwithblueeyes
12-18-2013, 20:23
Става дума за елементарно възпитание а не мене кое ме боли или не .

pandabear
12-18-2013, 20:27
наистина не е кой знае какво постижението (с риск да прозвуча нескромно го очаквах даже), но все пак ви благодаря! (=

paradosou
12-19-2013, 09:57
http://novanews.bg/news/view/2013/12/17/64395/най-добрата-млада-жена-физик-в-света--без-стипендия-за-успех/

nqmaznacheniee
12-19-2013, 10:02
^е нищо ненормално, кво се учудвате ? Правилата важат за всички

pandabear
12-19-2013, 10:46
тея 50 лева след някоя друга година тя ще ги изкарва за около 10-15 мин. и директорa го е яд ^.^

paradosou
12-19-2013, 11:07
'Правилата важат за всички' е... ненадминатата аргументация на повечето напълно вписващи се в клишето коментирали в сайта. Смешно и обидно е тва изкуствено изравняване. Хората едва ли някога са били равни, сега не са, не могат и не трябва да бъдат. Естествено, че момичето заслужава повече поощрения от съучениците си. Естествено, че ще получава различно отношение. Да се спира отлична стипендия заради отсъствия е меко казано малоумно. И по дискотеки да ходиш, намираш ли достатъчно време за учене и справяш ли се блестящо, би трябвало повявяването ти в училище да е последна грижа.

Auriss
12-19-2013, 11:08

Да, ама това момиче не е 'всички'. Добър опит с клишето, де.

@paradosou хаха изпревари ме ;д

fUcKsMiLe
12-19-2013, 12:17
И все пак разбирам да и спират това-онова за НЕизвинени,
но за първи път чувам нечия стипендия да е спряна заради извинени отсъствия.
Българска работа.
Пак, че е прието момичето, че да се отърве от тукашните условия.

Браво на пандичката.

Утре си вземам теста и след това съм във ваканция! :)

anonymous708973
12-19-2013, 12:31

Пхахаха, трудно е да си толкова зле.

Евала на момичето!
После що младите таланти си отивали, ей за това. Да се маха и да не се връща, в България няма кой да й оцени таланта и здравата работа!

nqmaznacheniee
12-19-2013, 13:11
Да, ама това момиче не е 'всички'. Добър опит с клишето, де.

То проблема не е в момичето, а в правилника на училището. 33 извинени се правят сигурно за една седмица в зависимост от програмата им, ако се направи изключение за нея трябва да се направи за всички. Примерно се разболееш и ги направиш тези 33 извинени, а след това нейното наказание е отменено, а твоето не, на какво отгоре, като и двете причини са основателни ?

anonymous708973
12-19-2013, 13:28
Дори не се опитвай.

Комунистическите идеали за равенство си ги бутай някъде другаде.
Момичето не е всички и няма да бъде всички. Половината не могат и на малкия пръст да й стъпят, откъде-накъде за нея ще важат същите правила? Ама на бас, че училището си преписва заслугите й и се фука с нея, нали...

Да не говорим, че за такъв правилник аз чувам за пръв път. Стипендия на база успех се дава и взима - изненада - ЕДИНСТВЕНО на база успех. Не е тяхна работа дали аз уча вкъщи или в училище, за да имам над 5.50.

Auriss
12-19-2013, 13:29
Затова казах, че е клиширано това, което казваш. Хора на ръководните постове има за да преценяват кога да се налагат правилата и кога да се правят изключения. И съответно да си носят отговорността след това ако са сбъркали.

Тази дама по една или друга причина е преценила, че трябва да постъпи като безмозъчен чиновник. Нейна си работа. Аз не бих го направил и бих нарушил правилата. Съответно и щях да си нося последствията.

nqmaznacheniee
12-19-2013, 13:32
Ще ми е интересно ти с твоите идеали, ако изпаднеш в ситуацията, която дадох за пример какво ще ти е мнението. Като е нещо повече от другите да минава на самостоятелна форма и да си се готви денонощно ако иска.

Auriss
12-19-2013, 13:37
В каква ситуация да попадна ? Да съм директор на училище и да си затворя очите за отсъствията на някой мой ученик ?

За мен са го правили вече 2 директорки. Не бях от най-редовните, знаеха си, че бягам , не им допадаше и прочие, пък аз често и бележки не носих, но допоследно ме търпяха 'щото бях с приличен успех и не правих проблеми.

Ето, че може. Защо за мен можеше в прилично софийско училище, а за нея в някаква провинциална дупка да се взимат толкова насериозно ? Ще я уволнят ли тази директорка според теб ? Мен ме съмнява.

//на самостоятелна и аз опитвах да мина едно време. така и не ми разрешиха. просто казвам.

nqmaznacheniee
12-19-2013, 13:42
Това беше към PinkPan7her.

Въпроса не е да се направи изключение, а да се промени правилника. Каквото и да си говорим едно изключение ще доведе още проблеми след себе си.

paradosou
12-19-2013, 13:43
Отбелязка - не е точно провинциална дупка тая гимназия, достатъчно преки впечатления съм натрупала. Всяка година си има немалко пълни шестици на матурите по математика, по физика, по биология... (и не само, разбира се). Постиженията от олимпиади също не са за пренебрегване. Ама въпреки всичко е факт, че в последно време много пада нивото.

Auriss
12-19-2013, 13:44
Е това е абсолютно така, но от думите ти звучеше сякаш хапеш момичето, пък то милото какво е виновно, че образователната ни система е някаква ... интересна такава. Както и да е, разбрахме се поне :D Пр ден

anonymous708973
12-19-2013, 14:03
Това беше към PinkPan7her.

Въпроса не е да се направи изключение, а да се промени правилника. Каквото и да си говорим едно изключение ще доведе още проблеми след себе си.

Ще го кажа още веднъж и дано го загрееш - Стипендията от 50 (моята беше 21) лв се дава за УСПЕХ. Следователно, би следвало един ученик да се лишава от нея, когато УСПЕХЪТ му падне. Момичето ходи на международни олимпиади, малоумният директор й взима стипендията? Чудесна реклама си прави, нямам думи. Айде да не сме по католици от папата, а?

Няма да ти хареса моята теория за болестите. Смятам, че хора, които са често болни, си го правят сами. Ако е нещо тежко и изненадващо като операция, винаги има врътки, специални болнични листове и т.н., които биха помогнали при един сериозен разговор с директора, ако толкова държи да ти вземе стипендията за УСПЕХ заради ОТСЪСТВИЯ.

Единственият път, когато съм отсъствала по болест дълго (тоест, една седмица) беше заради вадене на сливици. Ако ми бяха взели стипендията заради това, щяхме да си имаме разправии. Обаче... ако в същото време имах позната от училище, на която й я взимат, а тя е ходила на олимпиади и прославя страната и училището си, знаеш ли, че пет пари нямаше да давам за собствената си стипендия? Щях директно да отида и да се разправям за нейната особено ако знам, че е в по-затруднено финансово положение, както е това момиче. Да, толкова съм странна.

Много се съмнявам някой да се направи на интересен и да иска същото изключение и за себе си.

nqmaznacheniee
12-19-2013, 14:22
Ще го кажа още веднъж и дано го загрееш - Стипендията от 50 (моята беше 21) лв се дава за УСПЕХ. Следователно, би следвало един ученик да се лишава от нея, когато УСПЕХЪТ му падне. Момичето ходи на международни олимпиади, малоумният директор й взима стипендията? Чудесна реклама си прави, нямам думи. Айде да не сме по католици от папата, а?

Явно ти не загряваш, всяко училище само определя условията за получаване на стипендия, както и нейния размер. Ако искат и на 1 отсъствие ще им я спрат. Предполага се, че учениците са запознати с тези условия и знаят кое до какви последствия ще доведе. Директора има вина, че техния си правилник е в този смешен вид, но няма вина, че прилага правилата еднакво за всички.

an7raks
12-19-2013, 14:22
Комунистическите идеали за равенство си ги бутай някъде другаде.
Момичето не е всички и няма да бъде всички. Половината не могат и на малкия пръст да й стъпят, откъде-накъде за нея ще важат същите правила?
Що да е нещо повече, от /да речем/ момичето, което се труди ежедневно, но за тялото си и е станало модел? И двете са много добри в своята си област, и двете да се трудили за този резултат, защо едната да има привилегии?
И да не се хванеш за думата, това е просто пример.
Правилника не го коментираме, малоумен е, както и доста други "правилници" в държавицата ни.

anonymous708973
12-19-2013, 14:37
Явно ти не загряваш, всяко училище само определя условията за получаване на стипендия, както и нейния размер.

ДРЪЖКИ.
Който плаща, той поръчва музиката. Парите не ми ги дава училището от своя бюджет, следователно познай каква роля има? Въпросното училище злоупотребява, искрено ме съмнява и официално да отказва въпросната стипендия, по-скоро тя се прибира някъде по трасето.
Иди до МОН.

Антракс, когато едно момиче е модел, трудно ще прослави училището си. Това училище трябва да се гордее с момичето, не да прави всичко възможно да я кара да съжалява за избора си. Поне аз така го виждам.

an7raks
12-19-2013, 14:46
Антракс, когато едно момиче е модел, трудно ще прослави училището си. Това училище трябва да се гордее с момичето, не да прави всичко възможно да я кара да съжалява за избора си. Поне аз така го виждам.
Какво значение има дали ще прослави училището? Полага усилия и има резултати в своята област, не си развява гъза по чалготеките.

girlwithblueeyes
12-19-2013, 14:49
Инка ако момичето тръгне по световните модни подиуми ще прослови не училището си ами и родината си .
Иначе аз съм твърдо ЗА стипендията на успели деца . Независимо в каква сфера се изявяват това е най-малкото нещо което може да се направи за труда и усилията им . И под успели имам предвит и учени и музиканти и спортисти . Така както за човек който е ходил ан световно по Математика може да има стипендия защо да няма такава и за човек ходил на световно по футбол ?

Баща Ти
12-19-2013, 15:30
http://novanews.bg/news/view/2013/12/17/64395/най-добрата-млада-жена-физик-в-света--без-стипендия-за-успех/

"най-добрата млада жена физик". Подигравка със физиката е това заглавие.

Решаването на задачи по физика по състезанията не те прави физик.
Както и решаването на задачи по информатика по състезанията не те прави програмист.

Има си правила, няма значение, ако ще да е дъщеря на Абрамович и аз трябва да имам стипендия, ама надвиших отсъствията. Приоритети.

Баща Ти
12-19-2013, 15:32
Става дума за елементарно възпитание а не мене кое ме боли или не .

Значи признаваш, че честитиш от възпитание, а не щото ви пука.

Пикая ви на лицемерното възпитание.

pandabear
12-19-2013, 15:37
"най-добрата млада жена физик". Подигравка със физиката е това заглавие.

Решаването на задачи по физика по състезанията не те прави физик.
Както и решаването на задачи по информатика по състезанията не те прави програмист.

Има си правила, няма значение, ако ще да е дъщеря на Абрамович и аз трябва да имам стипендия, ама надвиших отсъствията. Приоритети.

да, ама теб не те дават по ти-ви-ту. ;p
u mad?

Баща Ти
12-19-2013, 15:41
да, ама теб не те дават по ти-ви-ту. ;p
u mad?

Всъщност не, аз си имам достатъчно постижения от национални нива на олимпиади. И достатъчно физика съм учил.

Нищо специално не виждам в постижението, най-голямото състезание на човек е със самия него...

pandabear
12-19-2013, 15:49
не е казано, че е специално постижението. трябва да се радваме за такива хора. и то много. България има нужда от тях. уви с подобно отношение няма как да се задържат тук.

edit: аз също имам постижения от национални нива на олимпиади, но не реагирах като теб. защо ли? :}

Aillereus
12-19-2013, 16:48
Здравейте, не съм сигурен дали е най-точното място да попитам, но след доста чудене се ориентирах към Техническия университет "Факултет Компютърни системи и управление", гледах в сайта за подгодвителни курсове и т.н., но не намерих нищо, изобщо има ли такива подгодвителни курсове или вече съм закъснял? И принципно, ако се интерсувам от ИТ технологиите, кой е най-добрия вариант за специалност?

anonymous708973
12-19-2013, 16:59
Нищо специално не виждам в постижението, най-голямото състезание на човек е със самия него...

Завистливо мухълче си ти.
Прочети последните два реда на статията.

Hayashi
12-19-2013, 17:39
не е казано, че е специално постижението. трябва да се радваме за такива хора. и то много. България има нужда от тях. уви с подобно отношение няма как да се задържат тук.

edit: аз също имам постижения от национални нива на олимпиади, но не реагирах като теб. защо ли? :}
Как ще се задържи в България, тук ако искаш да се занимаваш с наука различна от информатика с 300 зора си намираш някаква работа на минимална заплата, а после работодателят ти ти натяква как трябва да се радваш, че изобщо работиш.

Винаги са ми били супер противни училища, които не правят абсолютно нищо за талантливите си деца. Ако ми бяха взели мизерната стипендия от 21 лв, защото съм се подготвяла за някакво състезание или интервю свързано с образованието ми само щях да им се изсмея. Явно не случайно доста казанлъчани учеха при нас.

SonataArctica
12-19-2013, 20:34
Като възпитаник на Тео, си представям какви усилия е положило момичето за да стигне до нивото на което е. Пълен фарс е всичко това със стипендията. Убеден съм, че момичето не е за 50те лева, но самия факт, че не и дават стипендия, е жалък. Може да бъдете сигурни, че училището е получило много пари благодарение на нейните медали. Знам само за един българин със толкова медали от международни. Който ми каже, че това не е нищо особено само ще му се изсмея. Общо взето комунизма на места си стои.

paradosou
12-19-2013, 21:58
^От Казанлък ли си?

SonataArctica
12-19-2013, 21:59
Да.

Баща Ти
12-20-2013, 12:37
Завистливо мухълче си ти.
Прочети последните два реда на статията.

Специално ги прочетох, заради теб, бейбе! И какво от това?

girlwithblueeyes
12-20-2013, 12:40
Баща ти
Естественно че честитя от възпитание . Едва ли на някой във форума му пука кой къде е приет и дали въобще е приет някъде .

Баща Ти
12-20-2013, 12:49
Баща ти
Естественно че честитя от възпитание . Едва ли на някой във форума му пука кой къде е приет и дали въобще е приет някъде .

МХМ!

nqmaznacheniee
12-20-2013, 13:22
Баща ти

а като не ти пука представи си че можеше да си замълчиш :D

OoVasKoO
12-20-2013, 13:42
Да ни е честита ваканцията!
Весело изкарване на празниците, много щастие и усмивки. :cool:

Violenza
12-20-2013, 14:22
Що да е нещо повече, от /да речем/ момичето, което се труди ежедневно, но за тялото си и е станало модел? И двете са много добри в своята си област, и двете да се трудили за този резултат, защо едната да има привилегии?
И да не се хванеш за думата, това е просто пример.
Правилника не го коментираме, малоумен е, както и доста други "правилници" в държавицата ни.
"Просто примера" ти е абсолютно прост.
То, нали, к'ва е разликата между това момиче, дето са го приели в Харвард и Николета Лозанова, ПРИМЕРНО, която я изгонили в 12 клас заради гола фотосесия.

fUcKsMiLe
12-20-2013, 18:39
Да ни е честита ваканцията!
Весело изкарване на празниците, много щастие и усмивки. :cool:

Нещо позитивно!
Честита ни ваканция :Д
Ще пишем за даскало пак след нея.
Аз сега смятам да не си сядам на дупето до 5-ти 8-)

SpiritInBlack
12-20-2013, 18:57
Тая година няма завършващи звезди кат кака ви Хармаяни ?

granger
12-20-2013, 18:58
ко?

SpiritInBlack
12-20-2013, 19:01
не

granger
12-20-2013, 19:02
:lol: спрял си макло ти

YSMF
12-20-2013, 19:06
Честита ни ваканция! ^^
Само дето нещата с класа вървят към все по - зле. Просто от 27 човека трябва да останем 11 човека, за да има нормални часове. Отделно като характери са МЕГА зле.

SpiritInBlack
12-20-2013, 19:32
Kуга ?

MaGuSs
12-20-2013, 20:53
Здравейте на всички, за първи път пиша в темата, но искам да кажа, че тази година и аз съм 12 клас ;D
Искам да Ви се похваля ;d... приет съм във ВВМУ със специалност ИКТМИ. Бях приет също и със специалност "Корабоводене", но избрах тази, понеже информационните технологии повече ме влекат, както и хардуер, електроника и т.н. В "Корабоводенето" видях само едно голямо учене на теория, с лека практика и цял живот губене на време за семейството и приятелите.

Искам да пожелая на всички Ви весели празници и щастлива Нова година :)

tonssy
12-21-2013, 04:47
Честита ваканция и от мен! (нищо, че аз след 30 минути трябва да изляза на студа, за да отида на курсовете по история..)
Аз до 30 ще гледам да науча и напиша, квото имам, щото след това се махам от София ии чао на всичко :Д

Jaune
12-21-2013, 13:59
оп, една олимпиада по литература праснах аз...
темата ни беше: Деструкция и съзидание като естетически концепт в поемата "Септември" (ЛИС)
имаше и тема за есе, Гняв и власт
писах ЛИС де. бе горе-долу съм доволна. 12 страници

YSMF
12-21-2013, 16:29
Ще се пробвам за University of Central Lancashire, University of Manchester, SOAS в Лондон, University of Edinburgh. И да не се получат нещата ще знам, че съм опитала.
-
Някой друг ще ходи ли на олимпиада по история?

DisappointedDreamer
12-21-2013, 16:40
University of Edinburgh?

С какво ще кандидатстваш там?

anonymous708973
12-21-2013, 17:58
Ще се пробвам за University of Central Lancashire, University of Manchester, SOAS в Лондон, University of Edinburgh. И да не се получат нещата ще знам, че съм опитала.
-

Ако искаш да ти се получи със 100%-ва сигурност, кандидатствай в Ланкастър.

Баща Ти
12-21-2013, 18:52
Честита ваканция и от мен! (нищо, че аз след 30 минути трябва да изляза на студа, за да отида на курсовете по история..)
Аз до 30 ще гледам да науча и напиша, квото имам, щото след това се махам от София ии чао на всичко :Д

Аз писах есе, "Гняв и величие", мразя ЛИС-ове.

SonataArctica
12-21-2013, 19:08
Всички ли кандидатсват в Единбург? И аз се чудя защо познавам толкова хора там :lol:

DisappointedDreamer
12-21-2013, 19:10
^Колко познаваш там?

Аз съм чувала, че трудно се влиза. Е, зависи с коя специалост, де.

SonataArctica
12-21-2013, 19:12
15на човека някъде. Какво ще кандидатсваш?

YSMF
12-21-2013, 22:43
University of Edinburgh?

С какво ще кандидатстваш там?
Японски. :)

Защо? :)
От "We also accept Grade 6 English in the High School Diploma for undergraduate entry." оставам със супер грешното впечатление, че ще ми приемат оценката от дипломата по английски вместо сертификат. Но аз вечно разбирам грешно и не ми се вярва. 8-)

tonssy
12-22-2013, 06:46

Аз вече бях на 1-ви кръг. Би трябвало да са проверени, но няма как да си разбера резултатите, най-вероятно след ваканцията ще стане.

fUcKsMiLe
12-22-2013, 07:51

Съгласна с Пантерката :)
В Ланкастър ще те приемат 100% и е много хубаво - като обучение и място за живот! <3

//Само вмятам, че там даже може да се запознаеш с човек от моя град, lol.

Иначе университетите, които си избрала са добри, но зависи с какво ще кандидатстваш в тях.
Не, че съм запозната, ама в някои от тия не приемаха ли доста по-трудно от нормалното?

Като заговорихте за олимпиади, тази по английски някой знае ли кога ще бъде д/г? :)

DisappointedDreamer
12-22-2013, 07:55
В Единбург като цяло е доста трудничко за влизане. Или поне аз тъй съм чувала.

Иначе, хубаво е да им пишеш дали се нуждаеш от сертификат.

SonataArctica
12-22-2013, 08:18
Какво му е трудното за влизане? Трябва ти над 100 точки на TOEFL, диплома над 5.80 и много добро мотивационно есе. Всичко е напълно постижимо.

Дриймърке, а ти с какво ще кандидатсваш там?

anonymous708973
12-22-2013, 08:22
Защо? :)

Щото приемат много лесно. Имаше момичета от моето училище с успех малко под 5, които бяха приети.

Иначе познавам едно момче с японски в Свободния в Берлин :д
Да те понавия за Германия :д

П.С. 100 точки на Тойфел рядко се искат, това само по себе си е показател, че се влиза трудно.
Но и аз мисля, че са напълно постижими тия 100 точки.

DisappointedDreamer
12-22-2013, 08:34
Какво му е трудното за влизане? Трябва ти над 100 точки на TOEFL, диплома над 5.80 и много добро мотивационно есе. Всичко е напълно постижимо.

Дриймърке, а ти с какво ще кандидатсваш там?

Аз не съм с българска диплома.
Кандидатствам с IB такава, която въпреки, че е световно приета почти навсякъде и едно от най-трудните средно образования, е наистина подценена. От общо 45 точки, които 50 човека на кръст по цял свят взимат всяка година, аз трябва да хвана 40 и отгоре, за да ме приемат. Имам 41 предсказани, пък ще видим. В допълнение - трябва ти страшно мотивационно писмо и препоръка.

Та, тей. Готиното в случая е, че аз ТОЙФЕЛ не трябва да държа, защото цялото ми образования е на английски и ми опростяват тая грижа. А, и в доста университети мога да прескоча направо във втората година, в зависимост от специалността, защото съм доста по-напред с материала от всички останали.

Иначе, за последния ти въпрос - ще ти пиша на ЛС :Д

Баща Ти
12-22-2013, 09:29
Четейки коментарите ви, ям жито за Българското образование.

OoVasKoO
12-22-2013, 09:39
:D

granger
12-22-2013, 16:16
Четейки коментарите ви, ям жито за Българското образование.

Яж,яж,че като влезеш в университет ще искаш да го закопаеш.

Баща Ти
12-22-2013, 20:05
Яж,яж,че като влезеш в университет ще искаш да го закопаеш.

Всъщност не. Бягайки от тука, показвате слабост и търсите "свещения граал на образованието" и после го представяте като голямо геройство да сте ибрикчии на англичани, германци и прочие. Говоря за хората, дето емигрират де.

DisappointedDreamer
12-22-2013, 20:09
^Да бе, да. Заминалите - гъзолизци. Останалите - герои. Пикая ти на логиката. Да си се замислял, че тези, които емигрират искат просто да получат по-добро образование и да видят свят, да опознаят хора?

По-голяма чест ли ти отдава да си "ибрикчия" на мазен, български политик и хаосът в България?

Нито Пантерката в Германия, нито Хаяши във Франция, нито който и да е заминал няма да е ибрикчия. Колкото до мен - спрях да се идентифицирам като българка на 10 годишна възраст, в следствие на коренно различни обстоятелства.

Сега очаквам да ме изгониш от форума, както гоните синеочка.

Баща Ти
12-22-2013, 20:17
^Да бе, да. Заминалите - гъзолизци. Останалите - герои. Пикая ти на логиката. Да си се замислял, че тези, които емигрират искат просто да получат по-добро образование и да видят свят, да опознаят хора?

По-голяма чест ли ти отдава да си "ибрикчия" на мазен, български политик и хаосът в България?

Нито Пантерката в Германия, нито Хаяши във Франция, нито който и да е заминал няма да е ибрикчия. Колкото до мен - спрях да се идентифицирам като българка на 10 годишна възраст, в следствие на коренно различни обстоятелства.

Сега очаквам да ме изгониш от форума, както гоните синеочка.

Аз пък ти пикая на пикаенето и на липсата на аргументи.

Ако четеш по-внимателно ще разбереш, че нямам нищо против ученето или разглеждането на свят.

Като бягаш признаваш, че си слаб и не можеш да се справиш със ситуацията. Сами сте си виновни, че не можете да си създадете възможности в България. Ай сиктир.

DisappointedDreamer
12-22-2013, 20:23
Кой говори за бягане? Кой е избягал от проблемите?

Противоречиш си. Казваш, че нямаш против ученето в чужбина и разглеждането на свят, но същевременно наричаш това "бягство".
Прекарала съм над половината от живота си в чужбина. България никога не е била моя страна, нито пък аз някога съм била наистина нейно дете, освен по кръв и документи. В тоя ред на мисли, никога не съм търсила възможности за каквото и да е било в България.

granger
12-22-2013, 20:31
Баща ми , тук не е лесно да намериш качествено образование, не заради липсата на такова, а заради нежеланието на повечето хора да си го получат. Професорите и като цяло преподавателите в моя факултет, с много леки изключения, преподават кадърно и нямат против, а дори искат да ти помогнат,ако имаш затруднения.
Проблемът е ,че масата не желае, дори да е неразбрала, да попита за пояснение и като цяло да се съсредоточи в дисциплината си. Множество хора ходят,колко да отбият номер и в повечето случаи с малко усилия могат да изкарат диплома,която не е подплатена с нищо. Ако си дадеш нужния зор и цел, и тук образованието си струва и има подплата. Много е важна и средата, хората на които попадаш и с които се движиш. Аз затова неведнъж съм казвала колко много си обичам колегите !!!

Баща Ти
12-22-2013, 20:34
Кой говори за бягане? Кой е избягал от проблемите?

Противоречиш си. Казваш, че нямаш против ученето в чужбина и разглеждането на свят, но същевременно наричаш това "бягство".
Прекарала съм над половината от живота си в чужбина. България никога не е била моя страна, нито пък аз някога съм била наистина нейно дете, освен по кръв и документи. В тоя ред на мисли, никога не съм търсила възможности за каквото и да е било в България.

Ти си противоречиш. Аз казах изрично, че говоря за емигрирането. Не за това да отидеш да разгледаш свят, да прекараш някакво време там или дори да поработиш.

Бягството е да кажеш "отивам в Англия да живея, щото политиците ни са скапани и заради това не си намирам високоплатена работа".

stynioo
12-23-2013, 10:42
Всички ли кандидатсват в Единбург? И аз се чудя защо познавам толкова хора там :lol:

И аз , и аз , само че познавам много , които се пробваха и само един , който влезна.Не е лошо там.

JustaLittleKid
12-26-2013, 08:01
Весела Коледа на всички! Какво ви донесе Дядо Коледа? :P
Пиша си сега мотивационното писмо, трудна работа. Написах първия параграф и просто не знам как да продължа. А пък имам толкова много неща, които мога да включа...
Трябва да го напиша днес, защото утре имам среща с консултантката. И трябва да й представя нещо. :D

DisappointedDreamer
12-26-2013, 08:31
^Успех.
Един ден обаче няма да ти стигне. И то не защото имаш да пишеш много, а защото трябва да си разгледала различни идеи.

Първия параграф е най-труден. Прескочи го. Пиши останалото.

JustaLittleKid
12-26-2013, 08:33
^Благодаря ти! :) Въпросът е да напиша нещо, по което да работя след това. :D

DisappointedDreamer
12-26-2013, 08:40
^Няма проблеми.
Аз се самоизядох с това мотивационно. :Д Добре, че ми се махна от главата. Попълнила съм си application-a изцяло. Чакам си само препоръката и така :)

joannalof
12-26-2013, 16:52
Починах си 3 дни и сега бързо трябва да наваксам със задачите ии утре на урок : (

Баща Ти
12-26-2013, 19:15
Приятно изкарване на празниците!

Нека изпитото вино е повече от изучените уроци. Или може би обратното?