PDA

View Full Version : Подкрепа за Русия

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16

Aeternal
01-05-2015, 09:08
на кого са свършили парите бре? Щяха да си печатат както САЩ днес. Ти изобщо имаш ли си представа от мащабите на СССР?

Да, бедни и измъчени хорица.

Aeternal
01-05-2015, 09:10
на кого са свършили парите бре? Щяха да си печатат както САЩ днес. Ти изобщо имаш ли си представа от мащабите на СССР?

Щели да си печатат. :Д :Д
Как не сме се сетили ние да си напечатаме? Какъв пропуск, климатроник, веднага те назначаваме генерален диктатор на България. Почвай да печаташ!

golemiq_korab_minava
01-05-2015, 13:37
Виж сега. Руснаците през 91 също са я исакали демокрация. Те също избират Елцин, ли там къвто и да е. Планът е бил съюза да се задържи, само сиситемата да бъде променена към демокрация. Но, не. Америка и Запада правят всичко възможно това да не може да се осъществи. Избухва масова корупция. Медийната пропагадна е пълна. Карат ни да изпълняваме всичко, по техните правила, за да ни приемат и признаят. И така, за 20 години ви промиват мозъците. Сега изкарват лошата Русия и се опитват да вкарат във война всички с нея. Фашисти майна. Лошата Русия, майна.

Aeternal
01-05-2015, 14:17
Винаги е виновна Америка и запада. :Д
Блее
Така и не можа да дадеш един адекватен отговор.
Обвинявай запада изтока, негрите и евреите. Така служиш само на боко,станишката,царя и компания.

Aeternal
01-05-2015, 14:38
Виж, администрацията "Рейгън" не крие колко пари са похарчени за събарянето на 'империята на злото'.

Обаче, аз се дразня на глупостите ви, че всичко е било перфектно преди падането на берлинската стена.
Цялата система е била непоправимо сбъркана, което води и до фалита ѝ. СССР превръща най-ценния си ресурс, хората с ум, инженерите си, учените си, професорите си в свой врагове. Същото прави днес и Руската федерация. Потърси статия, какви хора емигрират от Русия, ако щеш и на руски. И те са писали за това, въпреки цензурата.
Първата стъпка при решаването на проблем е признаването му. А вашата групичка все още смята че СССР е била най-великото нещо на света. Ти сам писа горе, че хората от СССР са искали промяна, а как да стане със същите хора начело??
Със стари курви нов бардак прави ли се?

golemiq_korab_minava
01-05-2015, 15:14
Da, shto da ne stava?

Vsichki sa bili v sistemata. Tup li si.

Predi e imalo nqkakvi stena, koqto da potdurja neshto, sega q nqma i napstupva apokalipsis v sravnenie s tova, koeto e bilo predi.

I da, obracha se zatvarq, skoro horata u nas i v gradovete shte umirat ot glad.

Loshata rusiq vi e vinovna, za lainata, da.

Klanqite se na novite vi bogove.

golemiq_korab_minava
01-05-2015, 15:17
Vikai novite ti amerikanski suvetnici

Aeternal
01-05-2015, 15:26
Da, shto da ne stava?

Vsichki sa bili v sistemata. Tup li si.

Predi e imalo nqkakvi stena, koqto da potdurja neshto, sega q nqma i napstupva apokalipsis v sravnenie s tova, koeto e bilo predi.

I da, obracha se zatvarq, skoro horata u nas i v gradovete shte umirat ot glad.

Loshata rusiq vi e vinovna, za lainata, da.

Klanqite se na novite vi bogove.

Да, режимът който СССР налага в България през 1944 е виновен.

Виновен е щото превърна цял народ в стадо. Виж се само ти какви ги блееш.
И политиците ни са такива овце, той цял живот като е живял в стадото с пастира, ми много ясно, че като пастира се махне, ще тръгне да си търси ново стадо и нов пастир.

Каквито и доказателства и тези да ти се приведат ти няма да си раздвижиш мозъка.

Нали си познавал хора живели преди 1989-та година, иди и ги питай защо барман и бакалия са били най-желаните професии. Няма да прогледнеш, ама ще ми е интересно какво ще ти кажат.

И аз не се кланям на никой. Ти се кланяш на държава, която вече не съществува.

golemiq_korab_minava
01-05-2015, 15:38
Umirash ot prostotiq sashe.

Ne mojesh da razberesh, che zapanite ti utaiki sa sushtite zombirani ovce vqrvashti na pastirite si bleeee
moga da kaja che nashiq narod e mnogo dobre osuznat i za tova samo ciganite hodat po urnite da glasuvat.
No ne sme vinovni nie , nishto che se durjim kato putki.

Ot dve desetiletiq hora kato teb pravqt demokratichni reformi sus zatvoreni ochi.

Ne, nqma da izcheznem puk. Shte doide nov prevrat i shte sa izchistqt vsichki politici i divaneta.

A inache, kvo kaza che trqbvalo da pravqt rusnacite? Da slojat amerikanskite si naemnici na mqstoto na staroto im upravlenie? Hahah

golemiq_korab_minava
01-05-2015, 15:39
Rusiq ubivala inteligenciqta si hahah

Aeternal
01-05-2015, 16:04
Rusiq ubivala inteligenciqta si hahah

http://www.darikfinance.bg/novini/66329/%CD%EE%E2%E0%F2%E0+%F0%F3%F1%EA%E0+%E5%EC%E8%E3%F0 %E0%F6%E8%FF+%E4%EE%F1%F2%E8%E3%ED%E0+%EC%E0%F9%E0 %E1%E8%F2%E5+%EE%F2+1917+%E3.

an7raks
01-05-2015, 16:07
За този филм става въпрос
http://vbox7.com/play:a76f92108f
Вашия Живков ни гласял за ЕС още през средата на 80-те

Твърдиш, че ЕС е най-великия "блок", а Живков е най-големия боклук, щото е поддържал добри отношения и е мислил за евентуалното присъединяване на България? Само на мен ли ми бяга логиката ти?
Точно това имах предвид, че винаги ще си остане един от най-добрите политици на България. Не коментирам режима.

Aeternal
01-05-2015, 16:11
Umirash ot prostotiq sashe.

Ne mojesh da razberesh, che zapanite ti utaiki sa sushtite zombirani ovce vqrvashti na pastirite si bleeee
moga da kaja che nashiq narod e mnogo dobre osuznat i za tova samo ciganite hodat po urnite da glasuvat.
No ne sme vinovni nie , nishto che se durjim kato putki.

Ot dve desetiletiq hora kato teb pravqt demokratichni reformi sus zatvoreni ochi.

Ne, nqma da izcheznem puk. Shte doide nov prevrat i shte sa izchistqt vsichki politici i divaneta.

A inache, kvo kaza che trqbvalo da pravqt rusnacite? Da slojat amerikanskite si naemnici na mqstoto na staroto im upravlenie? Hahah
Кажи ми само за 25 години коя е партията била най-много време във властта?

Aeternal
01-05-2015, 16:15
Твърдиш, че ЕС е най-великия "блок", а Живков е най-големия боклук, щото е поддържал добри отношения и е мислил за евентуалното присъединяване на България? Само на мен ли ми бяга логиката ти?
Точно това имах предвид, че винаги ще си остане един от най-добрите политици на България. Не коментирам режима.

Твърдя, че Живков е дребно, лъжливо човече, което за да остане на власт би направило всичко. И щат на САЩ би ни направил без да му мигне окото, ако това ще гарантира оставането му на власт.
Мама му даеба, толкова хора са си дали живота за да ни има на картата, за да може българи да управляват българи и най-великия управник е този, който 2 пъти се опита да ни хариже на СССР, само и само да си закрепи положението.

golemiq_korab_minava
01-05-2015, 16:23
http://www.darikfinance.bg/novini/66329/%CD%EE%E2%E0%F2%E0+%F0%F3%F1%EA%E0+%E5%EC%E8%E3%F0 %E0%F6%E8%FF+%E4%EE%F1%F2%E8%E3%ED%E0+%EC%E0%F9%E0 %E1%E8%F2%E5+%EE%F2+1917+%E3.

тва е благодарение на разпадът й, защото ГУБИ СТУДЕНАТА ВОЙНА.Всяка държава има апогей и възход, скоро ще се обърнат нещата.

golemiq_korab_minava
01-05-2015, 16:24
Кажи ми само за 25 години коя е партията била най-много време във властта?

това не ти е най-големия фактор

Aeternal
01-05-2015, 16:25
тва е благодарение на разпадът й, защото ГУБИ СТУДЕНАТА ВОЙНА.Всяка държава има апогей и възход, скоро ще се обърнат нещата.

Апогей и възход са синоними, имбецил.

golemiq_korab_minava
01-05-2015, 16:25
Твърдя, че Живков е дребно, лъжливо човече, което за да остане на власт би направило всичко. И щат на САЩ би ни направил без да му мигне окото, ако това ще гарантира оставането му на власт.
Мама му даеба, толкова хора са си дали живота за да ни има на картата, за да може българи да управляват българи и най-великия управник е този, който 2 пъти се опита да ни хариже на СССР, само и само да си закрепи положението.

живков е мислил за нас, не е искал да се изпотурчим, хаджи.

Aeternal
01-05-2015, 16:26
живков е мислил за нас, не е искал да се изпотурчим, хаджи.

Бле, бле. Така като те гледам, не му се е получило.

golemiq_korab_minava
01-05-2015, 16:26
Апогей и възход са синоними, имбецил.

добре, костоф

Aeternal
01-05-2015, 17:00
:Д :Д Някой друг остана ли? Костов е циганин, опитай с папугай там.

Знаеш ли какво е необходимо за щастието на папагала?
Клетка, празни фрази които да повтаря.
И една шепа слънчоглед.
Що ли се мъча да разбера какво те кефи в комунизма?

golemiq_korab_minava
01-05-2015, 17:17
Защо трябва да ме кефи комунизма?! Едното не отрича другото! Факт ли е, че днес изчезваме? Факт ли е, че днес САЩ ни колонизира и дестабилизира цяла Русия? В тази система не става нищо!

golemiq_korab_minava
01-05-2015, 17:21
https://www.youtube.com/watch?v=emxM3RUbsAI

golemiq_korab_minava
01-05-2015, 17:23
Можем да изградим демо,демо,демо филмарщина, само ако прекратин някои вредни отношения :Д

haritov
01-05-2015, 17:43
Демек, за вас всяка информация, независимо откъде идва, е невярна щом не отговаря на измислените ви представи.
същото бих казал и за теб

Aeternal
01-05-2015, 18:44
същото бих казал и за теб

Няма да се притесняваш.
Климатроника като си направи превратчето и почне да си печата пари ще ме прати на перманентент летен лагер в сибир.

golemiq_korab_minava
01-05-2015, 19:47
Няма да се притесняваш.
Климатроника като си направи превратчето и почне да си печата пари ще ме прати на перманентент летен лагер в сибир.

може и Амазонската джунгла

herkules
01-06-2015, 07:17

Ти кога си роден, и на колко години си, че да правиш тези изводи? Я, попитай хората живели по живково време, колко им е било зле! След най-умния ни политик Атанас Буров, най-хитрия и полезен за държавата е Тодор Живков. Няколко пъти е излъгал дори и руснаците, като е обещавал но не е изпълнявал някои неща. Може да не е блестял с градска интелигентност, но е притежавал интелект и хитро е постъпвал в много случаи. Да, вярно е, че и тогава хората на БКП са били търтеи и лешояди, но в процентно изражение са десетки пъти по-малко били от сега, и е оставало и за останалите. Живков е трябвало да се адаптира към времето тогава и да лавира по начин, като се прави на неразбрал. С обикновена заплата от 170 лв. тогава хората са ходели на почивки поне веднъж годишно, хранели са се здравословно, и са живеели щастливо. И, както казва кораба, тогава циганите са работели за да получават средства, с които да живеят, а сега произвеждат деца, от които с помощите които им се предоставят пак си живеят, а нормалните хора са принудени да ровят в кофите за боклук, за да оцелеят, а доста от тях вече не оцеляват. Целият свят отдавна е разбрал, че най-голямото зло на света, това е САЩ. Не напразно ги наричат "Империя на злото". Още не са достигнали апогея си, но вече се самозабравиха. Положението в Украйна е живото доказателство. Все някога на хората по света ще им писне от тях, ще се обединят и ще ги ликвидират, защото това е тумор, и ако го разберат (открият) на време и го изрежат, светът ще заживее щастливо, без налагане на световен ред и създаване на световно правителство.

Auriss
01-06-2015, 07:41
Значи САЩ е 'тумор' задето цакат околните, а Живков е 'хитър и полезен за държавата', защото неколкократно е излъгал дори руснаците като е давал празни обещания, правилно ли те разбирам ?

Съзнаваш ли колко гнусно прост човек си ? :lol:

golemiq_korab_minava
01-06-2015, 07:55
Значи САЩ е 'тумор' задето цакат околните, а Живков е 'хитър и полезен за държавата', защото неколкократно е излъгал дори руснаците като е давал празни обещания, правилно ли те разбирам ?

ти си антибългарин
ще ми сравнява Живков с империята САЩ

Auriss
01-06-2015, 08:04
блеее

haritov
01-06-2015, 08:17

преглътни истината не се прави на интересен

Auriss
01-06-2015, 08:25
блеее

haritov
01-06-2015, 08:28
точна така правят овцете от стадото продължавай

Auriss
01-06-2015, 08:41
блее блядь

блее

haritov
01-06-2015, 08:49
както се държиш с хората така и те ще ти отвърнат

Auriss
01-06-2015, 08:53
a, първо сипва наред и се прави на 3 лева, а после мрънка, че го уважават колкото червей

блее ватник блядь

golemiq_korab_minava
01-06-2015, 13:22
Aurise shte ti durpame ushite

Aeternal
01-06-2015, 15:32
Aurise shte ti durpame ushite

Дърпаш ти други работи.
Сукичка малка.

haritov
01-06-2015, 15:54
Дърпаш ти други работи.
Сукичка малка.

без обиди че ако излезе някой казак аман му и системата

Aeternal
01-06-2015, 15:55
без обиди че ако излезе някой казак аман му и системата

Аз съм пияница, казаците са наши хора.

haritov
01-06-2015, 15:57
Аз съм пияница, казаците са наши хора.

грешиш ;)

Aeternal
01-06-2015, 21:18

До тук установихме, че понятията ирония и сарказъм за непознати. ;Д
Освен да се забавляваш с тях, за друго не стават.

herkules
01-07-2015, 07:22

Ти си не само ГНУСНО, но и рядко прост, за да ме разбереш правилно. Разбира се, че е излъгал и руснаците! Направил го е за доброто на всички, като е рискувал себе си. Нямало е как да направи повече, защото и той е зависел от системата. А, американските гадове по него време плашеха с натовски бомби, ама не им стискеше, защото щяха да ядат хурката, ако студената война, беше станала гореща. Сега такива като теб искат да се махнат паметниците на тези които са умирали за освобождението ни, а да се изграждат паметници, на тези дето са ни бомбардирали. Защото били американци и англичани, загинали от наши изтребители, щото ако не им играем по свирката, може пак да ни бомбардират. Вече успяха да унищожат армията ни, и феминизираха остатъка от нея, за да са по сигурни в небоеспособността и. А, за паметника на сюлейман паша, просто нямам думи. Сигурно, защото е бил евреин, а и в България въобще е нямало турско робство, само тук-там турско присъствие, за това сега е било редно да ни потурчат без огън и меч. И, без друго доста земя от България, вече е закупена от тях. А, ти глупако прочети историята!! До сега, който е нападал Русия, все насран се е връщал, ако успее да се върне.

Aeternal
01-07-2015, 10:49
Много удобно всички 'русофили' бъркате руската и червената армия.
Аз съм за това да има паметници на руската амия освободителка във всяко населено място, но паметниците на червената армия имат място в българия, колкото и оня измислен паметник на американските летци.

haritov
01-07-2015, 10:52
Много удобно всички 'русофили' бъркате руската и червената армия.
Аз съм за това да има паметници на руската амия освободителка във всяко населено място, но паметниците на червената армия имат място в българия, колкото и оня измислен паметник на американските летци.

ти нали се сещаш на чия страна се бием в края на 2св?

Aeternal
01-07-2015, 11:01
ти нали се сещаш на чия страна се бием в края на 2св?

Ти нали се сещаш и защо? И как 35хиляди млади българи дават живота си?

haritov
01-07-2015, 11:04
Ти нали се сещаш и защо? И как 35хиляди млади българи дават живота си?

демек трябвало е да се бием на страната на Хитлер срещу красната армия

и да предпочетем да измрем до крак но да не се предадем?

Aeternal
01-07-2015, 11:08
демек трябвало е да се бием на страната на Хитлер срещу красната армия

и да предпочетем да измрем до крак но да не се предадем?

Трябваше след преврата на 9-и септември 1944 да спрем да се бием. Така или иначе не ни е признат статута на съвоюваща страна.

haritov
01-07-2015, 11:11
Трябваше след преврата на 9-и септември 1944 да спрем да се бием. Така или иначе не ни е признат статута на съвоюваща страна.

не забравяй че тогавашната гледна точка за ситуацията е била съвсем друга и е нямало как да се знае какво ще се случи

иначе ако не се бяхме били можеше и да загубим нещо

Aeternal
01-07-2015, 11:13
не забравяй че тогавашната гледна точка за ситуацията е била съвсем друга и е нямало как да се знае какво ще се случи

иначе ако не се бяхме били можеше и да загубим нещо

Не че малко губим. Не променя факта, че червената армия влиза в България като завоевателка, за разлика от руската, която влиза като освободителка.

haritov
01-07-2015, 11:23
Не че малко губим. Не променя факта, че червената армия влиза в България като завоевателка, за разлика от руската, която влиза като освободителка.

супер сега ми прочети предишните коментари

щото там ти набих в главата истината ама сега се правиш на 5 лева

Aeternal
01-07-2015, 11:42
супер сега ми прочети предишните коментари

щото там ти набих в главата истината ама сега се правиш на 5 лева

Понеже съм тъп ще те помоля да ми я синтезираш отново.

golemiq_korab_minava
01-07-2015, 12:10
И кво сте очкавали, след като сме били с Хитлер и губим войната?

herkules
01-08-2015, 06:08
Грешката на Хитлер е, че е нападнал Русия, вместо да се съюзи с нея. Ако не го беше направил, сега не се знае какви щяхме да бъдем, и със сигурност нямаше да работим, за да храним циганите, които се плодят като зайци, а щяхме да работим за себе си. И, тая паплач САЩ, сбирщина от нации, която няма единна нация, сега нямаше да се разпорежда с целия свят.

Auriss
01-08-2015, 07:00
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/fc/d4/e9/fcd4e95ff4a16aad3d8693ae4645326d.jpg

http://russianpatchesworld.com/upload/iblock/154/15492e6080c6ba072eff755c0359917a.jpg

Auriss
01-08-2015, 07:03
http://i.imgur.com/5I2G5ka.jpg

http://survivalist.files.wordpress.com/2013/03/spetsnaz3.jpg

defender
01-10-2015, 12:06
Волен пак с яка реч пред американското посолство.

от около 11-тата минута до към 18-тата минута

http://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BF-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D 0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D0%B3-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D 0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%BE-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D 1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D 1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D0%B3-c8509.html

anonymous895156
01-10-2015, 14:04
^ добре, че са били тези бомбардировки, та да налеят малко акъл в главите на тъпите фашисти

defender
01-10-2015, 14:11
аха, а за пускането на детски играчки с взрив.

"Колко жертви даде София при тези бомбардировки, колко останаха без покрив, колко останаха под руините на сградите.................. хвърляше малки бомби под формата на детски играчки, които избухваха при взимане в ръка. Кой ставаше жертва на тези «играчки»-мини? "

http://stara-sofia.blogspot.com/2010/07/blog-post_14.html

defender
01-12-2015, 14:00
Рубрика "Воленката news":

"Той заяви, че не одобрява гаврата с религиозни символи, независимо на коя религия са. По думите му хаосът, който сеят атентатите, обслужва САЩ. „Така се отклонява вниманието от тяхната куха икономика, от голямата криза, в която САЩ се намират; отклонява се вниманието от кухия долар; отклонява се вниманието от трилионния външен дълг; отклонява се вниманието, че САЩ вече няма как да поддържа този стандарт на своето население. Целият останал свят започва да се противи на „лапането“ на САЩ. Идва му краят. Срещу САЩ като доминиращ в еднополюсния свят се изправя една група от държави – Русия, Китай, Бразилия, Индия, които заявяват едно ново място в света. Америка не може да понесе това. Какво им трябва? Обичайното средство – война, хаос, слаба Европа“, разясни лидерът на националистите."

http://slivensega.wordpress.com/2015/01/12/%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82%D 0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B6-%D1%82%D0%B5%D0%B0/

DarkTemplar
01-12-2015, 21:24
Болен за пореден път доказва, че е ментално увреден.

Този текст - наред с много други - отново ни води към сравнението между Русия и Китай. Русия отхвърли последователно предложенията, идващи от европейските столици и от Вашингтон след началото на 21 век за присъединяване на Москва към едно широко партньорство за сигурност и развитие, в което руската страна по силата на своята реална геополитическа значимост можеше да заеме достойно място сред водещите сили на Северното полукълбо. Русия се отказа от тази възможност привиждайки в нея капан - заплаха да бъде подценена и деградирана уникалната й роля на лидер на Евразийската цивилизация. Тук идват въпросите на сравнението с Китай. Нима Китай е носител на по-малко древна и значима цивилизация, чиято идентичност е напълно различна от западната, отколкото Русия и нейната цивилизация? Защо Китай прие през последните три и половина десетилетия на своя територия гигантски обем инвестиции от Запада, от стария си съперник Япония и практически от всички, които пожелаха да инвестират в Поднебесната империя? Не се ли страхуваше Пекин - подобно на Москва, че инвестициите са клопка - уловка за подчинение на чуждата Атлантическа цивилизация? Концентрирайки в своята икономика огромни външни инвестиции Китай се превърна в в новата супер сила. Въпреки огромната си икономическа мощ, Китай не постави въпроса за легитимна сфера на влияние около своята национална територия. Влиянието на Китай се разгръща плавно, методично и в пряка зависимост от икономическата логика на неговото развитие. Новото могъщество на Китай плаши не един или двама от неговите съседи, но същевременно дава импулси за подобряване и нормализиране на отношенията със стари съперници на Пекин като Индия. Китайският натиск върху региона нараства - особено в отношенията с Япония за острови и териториални води. Нелеки са отношенията на Китай и с Виетнам. Но нито веднъж досега Китай, чийто БВП на практика се изравни с този на САЩ не е предприел преки действия в нарушение на международното право или дори заплахи за подобни нарушения. Пекин е фокусиран върху продължаването на своята икономическа експанзия - вече и на самия китайски пазар, а не само за експорт - и върху плавното й трансформиране в геополитически ресурс за бъдещето. Защо Русия не можа - или не пожела да тръгне по този път? Постсъветското пространство се състои от страни, чиято икономика, култура и общностен афинитет предполага активно сътрудничество с Русия и силна обвързаност с руските стопански и политически цели. Защо Москва пропиля този капитал - след 1990 г. Русия разчиташе за своето влияние предимно, ако не изцяло на криминални типове и локални диктатори за прокарване на своето влияние - Абашидзе в Аджария, Кокойти в Южна Осетия, Янукович в Украйна,.. Русия съхраняваше своите позиции и вляние в постсъветското пространство чрез инсцениране на етнически конфликти, национална дестабилизация, целенасочено корумпиране на елити и т.н. Защо трябваше Грузия да бъде разчленена и окървавена през 1992-94 г.? Защо Оранжевата революция в Киев бе разчетена като "западен комплот", а не като решимост на водещите граждански сили на Украйна да тръгнат по пътя на нормалното стопанско и демократично развитие? Защо трябваше да се подкрепя корупционния разврат на Янукович, който разруши до основи институциите на украинската държава? Не можеше ли Москва да сътрудничи с Киев на основата на съхраненото достойнство и на двете страни? В Москва - а и в София нерядко се дава за пример Китай като образец "избягнал" демокрацията в името на икономическия успех. Защо "суверенната демокрация" трябваше да бъде ескалирана в открит авторитаризъм по външни причини - конфликт с Украйна, вместо Евразийският проект да бъде изграден и рекламиран като платформа за развитие на постсъветските общества? Какво съблазни Киев да тича към ЕС, където Украйна е разглеждана обикновено като буфер между Русия и Европа, вместо да бъде съблазнен от изгодно предложение за взаимоизгодно сътрудничество и развитие с Москва? Отговорът, който ще получим от страната на Кремъл е прост и известен - Западът и Америка изградиха огромна конспирация срещу Русия, платиха големи пари на организаторите на Майдана и ... т.н. И защо все на Русия й организират такива конспирации? Защо не организираха такава конспирация на Китай? Нали в Китай отидоха огромните инвестиции, лишили милиони американци, японци, европейци в индустрията от работни места... Какъв е светът няма никакво значение - важно е как виждаш света. Две различни визии - в Москва и в Пекин - създадоха две различни реалности. Нека всеки съди за резултатите от своята гледна точка. Жалкото е, че възможностите за просперитет и развитие бяха пропуснати не само от Русия - но и от нейните съседи, от Централна и Източна Европа, която можеше да бъде посредник между Запада и Русия в един проект на съвместно бъдеще. Не било писано - попаднали сме в "разлом на цивилизациите"... Китай и Азия старателно избягнаха този разлом - затова ще водят в 21 век.
Едно интересно мнение на доказан български политолог.

DarkTemplar
01-14-2015, 17:21
Защо не коментирате бе, русофилчетата? Струва ми се, че по стар партиен обичай пропускате неудобните факти, за разлика от кремълската "манна небесна", която се лее от устите и клавиатурите ви. :>

anonymous908491
01-14-2015, 19:14
Едно интересно мнение на доказан български политолог.

хахаха, доказан български политолог, копи/пействан от доказан български идиот.

DarkTemplar
01-14-2015, 19:31
коментиран от умствено (и всячески) изостанал льолински педофил :wink:

или да те наричам децоеб, че е по-благозвучно? 8-)

anonymous908491
01-14-2015, 19:35
коментиран от умствено (и всячески) изостанал льолински педофил :wink:

или да те наричам децоеб, че е по-благозвучно? 8-)

Можеш и тате да ми викаш, знам ли, майка ти може да те е събирала с лъжичка след някое мое посещение.

DarkTemplar
01-14-2015, 20:14
Ти си падаш по малолетни, така че няма как да си имал вземане-даване с нечия майка.

Радвай се на свободата, че мъжагите в затвора много ги "обичат" такива като теб. :D

anonymous908491
01-14-2015, 21:01
Радвай се на свободата, че мъжагите в затвора много ги "обичат" такива като теб. :D

Такива като мен, се забавляват с такива като теб. По-добре гледай ти да не влезеш, че за два часа, ще си се научил и тампони да си слагаш.

Aeternal
01-14-2015, 21:24
Такива като мен, се забавляват с такива като теб. По-добре гледай ти да не влезеш, че за два часа, ще си се научил и тампони да си слагаш.

Папагала отново демонстрира мъжественост, много е съмнително дали е повишавал глас на някого в реалния живот. Бахти форумния гангстер, бахти клавиатурния ебач.

Иначе, за да видиш, че нямам лоши чувства ще ти честитя новата година, манаглите нали празнувахте по тва време някъде.

DarkTemplar
01-14-2015, 21:31
Вместо папугай да се беше писал плашипутарник, щеше да му отива много повече.

defender
01-14-2015, 23:17
Вместо папугай да се беше писал плашипутарник, щеше да му отива много повече.

мисля, че големите еб*чи имат някакъв хроничен дефицит, може би на производство на хормона на щастието. А особено ако и все се старае да го демонстрира с показност или чувство на превъзходство, да не говорим ако е и с подигравка. Нещо не е в ред човек.

DarkTemplar
01-14-2015, 23:38
Плашипутарника си има някакъв психологически дефицит, това е ясно. Иначе не би си избивал комплексите с толкова форумна псевдомачовщина.

defender
01-14-2015, 23:48
ми той е сам срещу няколко човека, даже човека си е много устойчив, а ти се криеш между стадото и нападаш групово, което си е "плашипутарско" в преносен смисъл.

DarkTemplar
01-15-2015, 00:35
Никъде не съм се крил и никого никога не нападам безпричинно. Стига си измисля, че ставаш банален.

Папагала е отявлен дразнител и интернет трол, няма нито един смислен коментар и единственият начин за комуникация с него е да го "храниш" (щото е прекалено малоумен, за да признае съществуването на друго мнение, освен неговото).

anonymous908491
01-15-2015, 14:41
Папагала е отявлен дразнител и интернет трол, няма нито един смислен коментар и единственият начин за комуникация с него е да го "храниш" (щото е прекалено малоумен, за да признае съществуването на друго мнение, освен неговото).

Да не си в овулация, че се мъкнеш само след мен ?

DarkTemplar
01-15-2015, 15:00
Кой се мъкне след тебе бе, путьо? Къде пак си слагаш гъза в очакване някой да ти го напълни?

DarkTemplar
01-16-2015, 11:19
http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82-_12/%D0%94%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D 0%B0%D0%BB-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B8-%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D 0%BE-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D 0%BA%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8_4 47690.html

истински герой на нашето време

defender
01-16-2015, 11:22
http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82-_12/%D0%94%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D 0%B0%D0%BB-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B8-%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D 0%BE-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D 0%BA%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8_4 47690.html

истински герой на нашето време

много дребнаво почна да го караш, айде да не започвам с инцидентите в американски училища и престрелки.

DarkTemplar
01-16-2015, 11:25
А ти си толкова заслепен от русофилията си, че тълкуваш разнообразните им издънки така, както дяволът тълкува Евангелието.

Християнско ли е да застреляш цяло семейство и то в собствения им дом, и то в чужда държава?

defender
01-16-2015, 11:29
ми не е християнско, ама какво искаш да кажеш с тази статия като я публикуваш в тема къде спорим за Русия и САЩ? Кво искаш да ни кажеш, че всички руснаци са такива ли? Е тва ме издразни.

DarkTemplar
01-16-2015, 11:32
Руснаците са послушна биомаса, управлявана от феодален сатрап (както е било винаги).

http://www.dw.de/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%82%D 0%B5-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%88%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0/a-18192743

defender
01-16-2015, 11:35
ами престъпността при американците май не им отстъпва да ти кажа.

Кво искаш да кажеш, че някой му е казал на тоя руснак да отиде да ги убие ли?

DarkTemplar
01-16-2015, 11:40
Говориш ми за престъпност? В Русия престъпниците и убийците са част от властта от време оно. Някои от най-големите руски поети и писатели (като Пушкин и Солженицин) са били отявлени критици и борци срещу тази гнила върхушка, така че не ми се обяснявай колко голяма работа са тези в Кремъл. Винаги са били боклуци, имащи нужда от своите подлоги (а в България има доста такива).

defender
01-16-2015, 11:49
Не знам братле, ама като те гледам как лепваш общи етикети на руснаците за некачествен ген например или пък как от действията на един войник психопат изкарваш всички руснаци лоши, направо си мисля, че ти си една вече програмирана бомба със закъснител само чакаш сигнал - дето викаш послушна биомаса.

то това си е направо един вид политически джихадизъм, а ти си употребения.

DarkTemplar
01-16-2015, 11:53
Путин успя да превърне руснаците в послушна биомаса, но един ден те ще му потърсят сметка за това, че вкара страната им в тежка изолация.

Четиринайсетте години управление на Путин обаче разрушиха всичко, включително и репутацията на Русия. Путин искаше да създаде нещо като машина на времето, с която да върне съветското минало.

Страхът, който беше всяван през целия 20 век, превърна руснаците в послушна биомаса. Хората носят този страх дълбоко в себе си, а Путин и неговите хора се възползват от това състояние.

Отделно от това държавната телевизия превръща руснаците в зомбита - такава подла и цинична пропаганда не е имало дори по времето на Брежнев. Телевизията "стреля" като оръдие и облъчва масите като реактор, изпускащ радиоактивност.

Голямата грешка се състоеше в това, че никой не погреба съветското минало - така, както германците скъсаха с нацисткото си минало. Ние оставихме трупа в ъгъла и чакахме той да се саморазложи. Вместо това обаче съветското минало възкръсна като едно зомби и тръгна да плаши целия свят.

Системата на властта не се е променила от Сталин насам, дори от Средновековието насам - до върха се домогва някакъв случаен човек, чието психическо състояние и чиито комплекси се превръщат в държавна политика. Русия ще си плати за това.

Тези думи излизат от устата на руснак, не от някой случаен "западен пропагандатор". И показват колко измъчена и несвободна е вашата любима Русия. И всичко това заради собствените си властимащи.

В Кремъл не могат да оправят собствения си "двор" и тероризират собствените си граждани. В публичното пространство властва цензурата и пропагандата. Инакомислещите и опозиционните лидери са арестувани и пращани по затворите, защото са дръзнали да изразят мнението си публично. Редовно са убивани журналисти. Абсолютен тоталитаризъм, който вече е и с тежки икономически последствия за обикновените хора.

И ти твърдиш, че ние трябва да прегърнем този гнил модел и да се присъединим към Евразийския съюз?

defender
01-16-2015, 11:57
ся и аз ако почна ти цитирам думи от устата на българи и европейци срещу ес, къде ше му излезе края.

Ами ако е наистина така в Евразийския съюз, то не искам.

DarkTemplar
01-16-2015, 12:00
Отговори ми - според теб нещата, които аз ти цитирах, верни ли са, или не са верни?

defender
01-16-2015, 12:04
Ми то евразийския съюз почна да функционира на практика преди 20 дена. Ще се види.

Auriss
01-16-2015, 12:08
http://www.spiegel.de/international/world/gorbachev-warns-of-decline-in-russian-western-ties-over-ukraine-a-1012992-2.html

DarkTemplar
01-16-2015, 12:11
Ми то евразийския съюз почна да функционира на практика преди 20 дена. Ще се види.
Не е въпросът в Евразийския съюз. Въпросът е, че той е доминиран от политици като Путин, които рано или късно, чрез икономически или политически средства, ще поискат да наложат модела на управление на собствената си държава в другите такива. Там е драмата.

Според мен знаеш ли какъв е основният проблем - вие русофилите имате една идеализирана представа за Русия и гледате само положителното, което е направила за нас и за света. Да, то е факт. Но Путинова Русия не е Царска Русия с нейния блясък и аристократизъм, а за жалост повече прилича на Съветска такава. Използват се същите пропагандни похвати и се налагат същите ограничения, както по времето на Съветите. Хората страдат по същия начин. Но вече сме XXI век и подобни тоталитаризми са неактуални и обречени на провал. Казано с думи прости - тоя филм вече сме го гледАли и знаем как свършва.

defender
01-16-2015, 12:16
Не е въпросът в Евразийския съюз. Въпросът е, че той е доминиран от политици като Путин, които рано или късно, чрез икономически или политически средства, ще поискат да наложат модела на управление на собствената си държава в другите такива. Там е драмата.

ами ако хората го искат, глас народен, глас Божи дето се вика, отиваме при тях. То нали това важното, самите хора да го искат, в България сме много разделени, не знам кво ще стане.

Но поне сега хората имат избор, имат алтернатива на ес, което е готино, могат да сравняват и избират иначе си беше все едно ес е партията майка и тва е.

DarkTemplar
01-16-2015, 12:21
Съгласен съм с Vox populi, vox Dei. Но все още не съм прочел нито едно представително социологическо проучване, което да докаже, че преобладаващата част от българите желаят да се присъединим към Евразийския съюз. Нито пък сме наясно какво представлява това обединение, защото както сам каза, съществува от твърде скоро.

За Европейския мога да ти кажа веднага. Едно време доста мои познати и приятели ме питаха "какъв е смисълът да ставаме член на ЕС?". В момента повечето от тях (или роднините им) учат/работят някъде в ЕС и са доволни. Така че мнението на хората се мени според актуалните им нужди и потребности. :wink:

Ако и Евразийският даде добри алтернативи, няма лошо някои българи да се възползват от тях.

Aeternal
01-16-2015, 12:27
ами ако хората го искат, глас народен, глас Божи дето се вика, отиваме при тях. То нали това важното, самите хора да го искат, в България сме много разделени, не знам кво ще стане.

Но поне сега хората имат избор, имат алтернатива на ес, което е готино, могат да сравняват и избират иначе си беше все едно ес е партията майка и тва е.

Да ама говорим за същите хора, на които им е удобно да живеят в най-голямата кочина в ЕС. И кво, като сменим съюза ще дойдат нови хора отнякъде ли ?

Още повече дефенди, ти като платен кадър, можеш да изредиш какво ще спечелим от тоя нов съюз. Сериозно, какво има за нас там?

defender
01-16-2015, 12:30
казах, че ако мнозинството от хората го поискат, то тогава най-правилното е да отидем при тях, а иначе вие кво искате заради 10% от хората, 90% да живеят в лицемерие.

Aeternal
01-16-2015, 12:30
казах, че ако мнозинството от хората го поискат, то тогава най-правилното е да отидем при тях, а иначе вие кво искате заради 10% от хората, 90% да живеят в лицемерие.
Кво ще спечелим ми кажи

defender
01-16-2015, 12:33
Кво ще спечелим ми кажи

да бъдем себе си

Aeternal
01-16-2015, 12:34
да бъдем себе си

Ще бъдем себе си. най-бедните и смачкани хора в тая част на планетата. Добър отговор.

yakuza_
01-16-2015, 12:36
Аз в Евразийския съюз алтернатива не виждам. Нито една от държавите няма стабилна икономика и самите те имат различния между тях.
Няколко примера: В Украйна има режим на тока на места, защото мините за въглища са в конфликтни райони и Путин искаше да накара Украйна да купува въглища от тези райони, един вид да спонсорира хората срещу които воюват, само че Казахстан видя удобен пазар и реши да им предложи въглища.
Друг пример - Беларус пожела да им се заплащат млечните продукти в долари, а не в рубли.
Целия им съюз се върти около Русия, а тя няма как да издържа другите при положение, че и те в момента имат икономически проблеми.

defender
01-16-2015, 12:37
Ще бъдем себе си. най-бедните и смачкани хора в тая част на планетата. Добър отговор.
чакай бе, ти ванга ли си, а и като че ли сега не сме.

Aeternal
01-16-2015, 12:37
То и няма алтернатива, просто опит на Русия да си разшири влиянието.

defender
01-16-2015, 12:41
^ да, а кой има над 900 военни бази по света.

ако искаш да ти обградя с военни бази апартамента и с ракетни щитове, да не може да излизаш от вас и ти като си отвориш вратата на апартамента и да ти кажа, че искаш да си разшириш влиянието.

Aeternal
01-16-2015, 12:43
Дефенди, Русия детронира САЩ като най-голям износител на оръжия през изминалата година.
Май от арабската пролет спечелиха най-много братушките. Това как те кара да се чувстваш? Нали си религиозен, как е да подкрепяш държавата най-голям производител на оръжие.
И сега отговора ти ще е как аз подкрепям щатите, да те изпреваря - не ги подкрепям. имам си съвест и не мога да подкрепям убийци на бебета. Но ти как го правиш?

yakuza_
01-16-2015, 12:48
Вие пак сте във вашите си филми, оръжия, войни, освобождения. Тук не става дума кой, какви, какво продава, а какви икономически ползи може да предложи на страната ни. Това са икономически съюзи, не военни. Военен съюз е НАТО. Не виждам проблема да си продават оръжията, щом има на кого, както САЩ, така и Русия.

Aeternal
01-16-2015, 12:55
Вие пак сте във вашите си филми, оръжия, войни, освобождения. Тук не става дума кой, какви, какво продава, а какви икономически ползи може да предложи на страната ни. Това са икономически съюзи, не военни. Военен съюз е НАТО. Не виждам проблема да си продават оръжията, щом има на кого, както САЩ, така и Русия.

Тва ясно, но той пак го обърна на любимата му тема 'праведната война срещу запада', като това му е единствения аргумент, не е важно ние какво ще спечелим явно.

defender
01-16-2015, 13:09
абе защо искате да ме накарате да живея вашия живот ве, даеЙба.

defender
01-16-2015, 13:14
вие сте меката полиция на статуквото....а, ахаааа, а

Aeternal
01-16-2015, 13:18
абе защо искате да ме накарате да живея вашия живот ве, даеЙба.

Живей както си искаш, кой ти пречи? Каква е тая наглост, да се мъчиш да се изкараш жертвата в случая? Казваш, че трябва да влезем в евразийския съюз, като те питаме какво ще спечелим - мълчание.

defender
01-16-2015, 13:22
ще видим сега как ще се развиват държавите в Евразийския и след няколко години ще имам сигурни отговори.

Ще сравним стандарта.

defender
01-16-2015, 13:27
Просто сега Евразийския съюз и неговото производство ще стане конкурент на световните пазари на САЩ, нещо като един нов Китай, но тук вече конкуренцията ще е и газова и петролна.Сега Китай конкураира САЩ и го измества в печалбите, а какво остава ако се появи и още едни Китай т.е. Евразийски съюз. Просто САЩ няма начин да не фалира, демек май война.
Защото ако комунистическия строй фалира без война, то при този строй май няма да е така, все пак това е ФАЩ.

Aeternal
01-16-2015, 13:28
Просто сега Евразийския съюз и неговото производство ще стане конкурент на световните пазари на САЩ, нещо като един нов Китай, но тук вече конкуренцията ще е и газова и петролна. Просто САЩ няма начин да не фалира, демек май война.
:D :D

Aeternal
01-16-2015, 13:28
Как да водим сериозен разговор с тея аргументи?

Aeternal
01-16-2015, 13:29
Скоро време поглеждал ли си цената на петрола?

defender
01-16-2015, 13:32
твърдо нье
само чух че много шистаци в сащ фалирали заради това с петрола.

defender
01-16-2015, 13:56
ко стаа пичовИ, ко стаа. :D

defender
01-16-2015, 14:01
ей, пичовИ, мноо ма кИефите.

yakuza_
01-16-2015, 14:41
Виждам, че отново си в твоя въображаем свят, но света на икономиката е друг.
Това е сайта на РЦБ сам може да провериш колко $ са налели за тая година от резерва им.
http://www.cbr.ru/Eng/hd_base/?PrtId=valint_day

Тъй като ме съмнява да видиш - 2 млрд. за 15 дни, като се има предвид, че има и почивни, тъй като те на 7-ми януари празнуваха коледа (вярвам, че го знаеш, както и вярвам, че и ти я празнуваш тогава).
Руския бюджет се прави на база на цената на петрола. Той бе направен при много по-висока от сегашната му цена и в момента трябва да правят съкращения. Венецуела, която също прави бюджета си на база на петрола, в момента е на границата на фалита Мадуро (новия Чавес, странно име за нашия край) обикаля държавите с надеждата да ги убеди да намалят износа си, за да се вдигне цената (всъщност иска по-голям пазарен дял). Но нито държавите от ОПЕК, нито САЩ, нито Русия намалят добива си в момента, дори го увеличават. Петрола от шисти може спокойно да спре и да започне когато цената на петрола се повиши тъй като находищата вече са ясни и няма да има разходи за повторното им намиране, а обикновено те са по-големи от самия добив. САЩ няма да фалира ако ще петрола и 30$ да стане, тъй като техния бюджет не е вързан за петрола, а освен най-големия производител, са и най-големия потребител, та един отрасъл губи, но много други печелят. Провери в нета колко пъти Русия са успявали да изплатят 30 годишни облигации, тъй като те мързи, аз ще ти кажа - нула (това е цифра, може да я познаваш и като математическо "О"). Винаги са стигали до дефолт.

haritov
01-16-2015, 18:55
Скоро време поглеждал ли си цената на петрола?

ако Русия врътне кранчето?

Aeternal
01-16-2015, 19:09
ако Русия врътне кранчето?
Тамън се зарадвах, че повече няма да ми обръщаш внимание. Разбитите ми илюзии.

Ако врътне кранчето, ще последва финансов колапс на икономиката ѝ.

defender
01-16-2015, 19:14
както и социална революция в Европа, и индустриално връщане в миналата ера.

yakuza_
01-16-2015, 19:17

Баш, баш. В момент, когато на пазара търсенето е паднало, точно някой иска да врътне кранчето, както написах горе, всеки продължава да си увеличава добива. СА (Саудитска Арабия) преди години бяха решили да си намалят добива и останалите им взеха пазарния дял и арабите тогава го ядоха немит. Не мисля, че някой би рискувал да врътва нещо. Щяла да врътне кранчето :lol:

Auriss
01-16-2015, 19:17
мда ;д

Добре че е руския газ, иначе за къде е европа ;д

Aeternal
01-16-2015, 19:18
както и социална революция в Европа, и индустриално връщане в миналата ера.

А да, щото в целия свят газ и петрол има само в Русия.

Иначе ще има щети и върху ЕС, но икономиката на Русия е твърде тясно обвързана с износа за да успее да издържи такъв удар.

defender
01-16-2015, 19:23
Полският премиер: "Зависимостта на Германия от руския газ застрашава суверенитета на Европа"

само, че не спряха Северен поток, що

golemiq_korab_minava
01-16-2015, 19:27
За Европейския мога да ти кажа веднага. Едно време доста мои познати и приятели ме питаха "какъв е смисълът да ставаме член на ЕС?". В момента повечето от тях (или роднините им) учат/работят някъде в ЕС и са доволни. Така че мнението на хората се мени според актуалните им нужди и потребности. :wink:

А
Правилно ли разбирам? Тези твои приятели са избегали да живеят другаде по-лесно?

А знаеш ли, че като влизаме в ЕС съвсем разбиват с тяхните изисквания и етикети целия ни пазар?

Остави това.

Всеки трезвен може да прецени, че в днешния глобализъм изчезваме като нация до 10 години, ако не се вдигнем всички българи.

Всеки може да прецени, че до сега държавата не се е развила в нищо, освен в приватизация на разни мутри в частния сектор в тази система.

Какво трябва да се направи, за да дойдат проментие?

На първо място - преврат. Слагане на партия, която ще се изправи срещу всички и ще се жертва.
Но после какво мислите, че ще стане?
Ще бъде обвинена в терористична организация от самото НАТО и Западо, след като откаже да бъдем слуги.
Тъй като сега сме си слуги.

И като ни хвърлят патката, изолират ни и кажат на медиите кво да дърдорят - ще изпаднем в гражданска война.
Как ли, ами като ни провокират леви и десни.
И ние понеже не знаем какво е компромис, тъй като все за някои важни решения трябва да се заеме страна - отново ще се прецакаме.
аз съм песимист..

Auriss
01-16-2015, 19:27
http://en.wikipedia.org/wiki/Russia_in_the_European_energy_sector

май само ние ще го духаме ако 'спрат кранчето', а ?
или ти тва искаш ?

yakuza_
01-16-2015, 19:30

или ти тва искаш ?

Всъщност инфото тук не е много вярно вече. Латвия вече внася втечнен газ от Норвегия и не е 100% зависима от Русия.

defender
01-16-2015, 19:34

или ти тва искаш ?

не само ние:

"И докато според прогноза на Международната агенция по енергетика (МАЕ) производството на Русия може да се увеличи значително до 2030 г., запасите в Северно море бавно, но сигурно изтичат: според МАЕ ЕС ще може да добие едва 99 млрд. куб. м през 2030 г.

Според статистиката на агенцията в ЕС има само две държави, които сами задоволяват нуждите си от природен газ – Холандия, която добива 174% от собствените си нужди, и Дания със 164% от нуждите си. Великобритания може да набави 53 процента от потреблението си от собствени източници. В много страни степента на енергийна самодостатъчност е нулева или малко над нулата – на практика те трябва да купуват всичко. Сред тях според МАЕ спадат Португалия, Испания, малкият Люксембург, а също и Франция, която е достигнала ниво на самозадоволяване от един процент. За Германия делът е 14%, а за Полша - 34 на сто."

http://www.investor.bg/evropa/334/a/kolko-zavisima-e-evropa-ot-ruskiia-gaz-168536/

Auriss
01-16-2015, 19:36
климатика си го скрийншотнах

Чл. 108. (Изм. - ДВ, бр. 41 от 1985 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 1989 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.

Auriss
01-16-2015, 19:39
Дифендър, затова ще превърнем Русия в 5-та колона :) Путин просто помага, пък като се спомине - рай ! :)

golemiq_korab_minava
01-16-2015, 19:44

ДОБРЕ, ИСКАШ ДА КАЖЕШ, ЧЕ СИ СЪГЛАСЕН ГЕРБ. БСП И ДПС ДА УПРАВЛЯВАТ ?

golemiq_korab_minava
01-16-2015, 19:44

ДОБРЕ, ИСКАШ ДА КАЖЕШ, ЧЕ СИ СЪГЛАСЕН ГЕРБ. БСП И ДПС ДА УПРАВЛЯВАТ ?

golemiq_korab_minava
01-16-2015, 19:46

БАСИ ФАШИЗМА. - ДЕМОКРАЦИЯ - ФАШИЗЪМ ЕДНО И СЪЩО

yakuza_
01-16-2015, 19:46
Напиши 5-та колона на Русия в гугъл и виж какво излиза ^

15 години са много време, допреди 15 години интернета беше достъпен за една шепа хора, компютри повечето не бяха виждали, камо ли ползвали. Та хората викаха компютър на монитора. ДНК-то тъкмо е започнало да се ползва в криминалистиката. 15 години за технологично развитие е много голям период.

defender
01-16-2015, 19:48
Дифендър, затова ще превърнем Русия в 5-та колона :) Путин просто помага, пък като се спомине - рай ! :)

какво означава, че ще я превърнете в 5-та колона,
и с кое помага Путин, обясни, че ме заинтригува, пък сам не мога зацепя,

golemiq_korab_minava
01-16-2015, 19:50
'''Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.'''

баси концлагера сме. де3ба вашта мама дейба цивилизована.

haritov
01-16-2015, 19:50

в случая ти ми обръщаш внимание

това че съм по-умен и остъпих веднъж е нормално да ти вдигне самочувствието
а какво ще стане с нас? колко ще изкараме?

golemiq_korab_minava
01-16-2015, 19:52
ами щом ше е така, и вие само на приказки ще си го карате, никога няма да има добър живот тук генетично закодирано е тва.

golemiq_korab_minava
01-16-2015, 20:01
споко корабе, "антидемократична идеология" е някакво разтегливо понятие, просто си намери добър адвокат

и мама да плаща после

defender
01-16-2015, 20:02
да, така е, пари на вятъра, то затова обикновените хора ше ги гърчат, та те дори нямат пари да се защитят - ама нали демокрация.

golemiq_korab_minava
01-16-2015, 20:07
да, така е, пари на вятъра, то затова обикновените хора ше ги гърчат, та те дори нямат пари да се защитят - ама нали демокрация.
не бе, човек.
Ти представяш ли си за някакви подбуди те вкарват в затвора изрудите?

И да не мислите, че затвора опростява греховете на хората, напротив. Дори ги прави по-големи животни, гледал съм по натионал джиографик. Вместо да се възпитават и интегрират затворниците, те ги озлобяват повече.

defender
01-16-2015, 20:13

Аурисе, обясни кво е тва закодирано изказване ве. Чувствам, че в него се съдържа невероятна информационна енергия.

ПП: щом мълчиш, приемам, че е някаква абсолютна глупост и сега те е срам да се покажеш :D .
Както и да го мисля, не мога го измисля какво искаш да кажеш.

Auriss
01-16-2015, 20:26
ми какво ти трябва, че една държава да играе против интересите на народа - тъпо население, което да не държи сметка на властта.
check.
'елит', който да се интересува единствено от печалбата и да изнася финансите си навън
check.
безполезни медии
check

Като си отиде Путака ще дойде някой от обкръжението му, които слабо ги ебе за 'велика русия'. Тъй де - някой като нашите гъзолизци.

// yakuza_ , чепкам ефенди просто, направо ми подминавай коментарите ;д

defender
01-16-2015, 20:31
а, ти отговори, аз не го видях и мислех, че няма да ми отговориш и затова горе допълних към поста си някаква абсолютна глупост, хихи

Auriss
01-16-2015, 20:31
смятай брат в 21;26 съм си пуснал поста, а той си редактирал неговия в 21;29 -- най-малко 3 минути е седят и го е умувал тоя послепис дето се състои от 1 изречение

ахаххаха

defender
01-16-2015, 20:35
ахахаха,ама ти ако мислиш, че аз само седя пред компютър на едно място докато пиша, на котлона ми се правят три манджи.

golemiq_korab_minava
01-16-2015, 20:37
ми какво ти трябва, че една държава да играе против интересите на народа - тъпо население, което да не държи сметка на властта.
check.
'елит', който да се интересува единствено от печалбата и да изнася финансите си навън
check.
безполезни медии
check

Като си отиде Путака ще дойде някой от обкръжението му, които слабо ги ебе за 'велика русия'. Тъй де - някой като нашите гъзолизци.

// yakuza_ , чепкам ефенди просто, направо ми подминавай коментарите ;д
а американците са по умни и там не ги въртят в заблуда?

golemiq_korab_minava
01-16-2015, 20:37
кажи ми аурисе. Кой ще въведе демократични избори у нас и как?

defender
01-16-2015, 20:48
"Екхард Кордес. "Русия винаги е била изключително надежден доставчик на газ и петрол, дори и във времената на студената война доставките не са прекъсвали. Според мен нямаме поводи да се опасяваме, че Русия ще използва суровините си като оръжие за постигането на политически цели."

Auriss
01-16-2015, 21:00
а така ! ще си пращат газ и ще си траят, мишки с мишки

defender
01-16-2015, 21:15
а така ! ще си пращат газ и ще си траят, мишки с мишки

това брой ли се за "антидемократична" идеология?

Auriss
01-16-2015, 21:41
брой ли съ ни брой ли съ бал ли съм му майката ;О

defender
01-17-2015, 13:44
Американските производители са спрели рекорден брой платформи за шистов газ

"При тази тенденция ръстът в добивите на шистов газ в Съединените щати ще спре към средата на годината, прогнозират анализатори."

http://bnr.bg/post/100509860/amerikanskite-proizvoditeli-sa-spreli-rekorden-broi-platformi-za-shistov-gaz

haritov
01-17-2015, 20:55
добре де живеем в демокрация

кажете ми колко % от институциите в тая демокрация са уважавани и в кои няма далавери

да започнем от полицията
и свършим с образованието

defender
01-17-2015, 22:50
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10906102_366756570164786_6310072797665531159_n.jpg ?oh=c347b8e799ead28aa5d1c8f8638f5abb&oe=555FE04D

defender
01-17-2015, 22:56
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10846045_353582964815480_6066540064963379027_n.jpg ?oh=efe854ee17b5cf25ac340210eaab2c9f&oe=556EB295&__gda__=1428945948_6c9b11331591b17098bc53ac48c2041 9

ПП: душевните "коври" няма да го разберат....

Auriss
01-17-2015, 23:13
http://sled-vzayt.livejournal.com/1730.html

http://en.delfi.lt/central-eastern-europe/artemy-troitsky-belarus-will-be-a-normal-european-country-not-so-optimistic-about-russia.d?id=66924936

душевните коври обаче се оказва, че разбират от руски танкове лол

тия 5к души ги пиши на сметката на уралските монголци

или американците като правят мизерии дигаш дандания, а руснаците като действат като терористи потриваш ръчички и сочиш запада (който все още не е пратил и 1 войник в Украйна -- да уточня)

defender
01-17-2015, 23:31
не знам, това, което съм чул е че между хората в Източна и Западна Украйна има разминаване на интереси, а в Славянск и Донбас, фашистки организации са допуснати да избиват цивилни хора от източна Украйна, където хората са проруски настроени (но ес май си затваря очите). А от Западна Украйна, където хората са проЕС не знам да има и един загинал от руски танкове например.

defender
01-17-2015, 23:46
душевните коври обаче се оказва, че разбират от руски танкове лол

САЩ призна, че ще дава оръжие на Украйна
http://pik.bg/%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-news253890.html

лол

Auriss
01-18-2015, 00:10
едно е да кажеш, друго е да го направиш, трето да пратиш километрична колона терористи, танкове и артилерия

тия проруски източноукраинци интересно къде са, 'щото из нета и един не съм видял. Украинци сипващи на Русия бол обаче. И не е като да кажеш, че са платени тролове, 'щото т'ва е на Москва запазената марка.
Виж по разни новинарски сайтчета може да пише и че японска инвазия има в Украйна, знам ли ... Ама като ти отърва на мирогледа са 'фашисти избиващи руското население', нали ;д ? Бах тая червена реторика ;д

Auriss
01-18-2015, 12:44
https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/01/17/new-images-of-the-mh17-buk-missile-launcher-in-ukraine-and-russia/

golemiq_korab_minava
01-18-2015, 16:47
Аурисе, смешник, като едни тъпи украиници дойдат у вас и кажат, че вече ще си под НАТОВСКИ ГЪЗ, при положение, че цялата ти психика и народоусещане се числи към други ценности и друг фронт, както и историята ти - ти кво, ще събуеш гащите и ще кажеш ОК ЛИ? Ествествено, че целия народ ще се обедини с малко усилия (Не скато вас българите) и пратена организация от Русия ще въстане. И айде онея им пускат бомбите на главата и вкарват цялата си армия.
И айде, не ми говори, че Русия пращала войски, а Запада се опитвал да спре войната. Напртови, всичко е заради ПРОВОКАЦИЯТА НА ЗАПАДА И НАТО И САЩ - ЦРУ.
Дори Бойко призна, че през България преминават украински военни подразделение за Украйна и мобилизацията й.

Война така или иначе ЩЕ ИМА, то вече се замисля, че АКо Путин БЕШЕ пратил армията по-рано да завеземе целия Киев щеше да е по-добре. Ама така или иначе, ако не се направи нещо, и българите като нация изчезваме. И за тва до 10 години ще избухе и тук война, която ще завърши със световна изолация на САЩ/.

Auriss
01-18-2015, 18:36
И за тва до 10 години ще избухе и тук война, която ще завърши със световна изолация на САЩ

Мхм, зат'ва вдигат врява руснаците, че ако ги извадят от суифт ще го считат за обявяване на война. Смятай колко са отчаяни.

А САЩ бтв доколкото знам икономиката им отново тръгна нагоре. Преди година-две пророкувахте как ще фалират ако не греша ;д;д;д ?

Auriss
01-18-2015, 18:43
http://observer.com/2014/12/top-russian-banker-and-putin-confidante-threatens-us-with-war/

да не кажеш, че си измислям

единствената причина НАТО да не ги е сдъвкало и изплюло с все парцалите тия подчовеци е фактът че ще пометат остатъка от света със себе си.
Ти си вярвай иначе, че Русия с икономиката на беден американски щат е някаква сила :Д

yakuza_
01-18-2015, 18:54
а как бе, те сега в техния съюз ще си правят техен Суифт, интересно, как ще накарат останалите държави от света да се вкл. в него
както и техен интернет (според един руски сенатор през 2010), а министъра на културата им предни дни призова отново за "патриотичен интернет", от който да са изкл ЕС и САЩ, сякаш някой е тръгнал да влиза

golemiq_korab_minava
01-18-2015, 18:54
nhahhaah https://www.youtube.com/watch?v=h_D3BHRO3-k

Aeternal
01-18-2015, 18:59
а как бе, те сега в техния съюз ще си правят техен Суифт, интересно, как ще накарат останалите държави от света да се вкл. в него
както и техен интернет (според един руски сенатор през 2010), а министъра на културата им предни дни призова отново за "патриотичен интернет", от който да са изкл ЕС и САЩ, сякаш някой е тръгнал да влиза

Дано да им отрежат достъпа до дотата.

yakuza_
01-18-2015, 19:02
в HoN ги бяха баннали пo ip, много им спамеха форума после, било расизъм и тн., накрая май им пуснаха отделен сървър, а след като дойде дота2, много налазиха натам

Auriss
01-18-2015, 19:05
Дано да им отрежат достъпа до дотата.

амин

нямам проблем със слабаци, и аз съм сакат, ама като запсуват и почнат да пишат на противния си език и ми се отщява да играя >.>

yakuza_
01-18-2015, 19:07
аз също нямам нищо против по-слаби играчи, но просто понякога правят неща, които нямат логическо обяснение и започвам да се питам какво правя в тая игра, след като някой ми отнема удоволствието от нея

Auriss
01-18-2015, 19:31
http://www.businessinsider.com/russias-net-outflows-reached-record-1515-billion-2015-1

хухух

Auriss
01-18-2015, 19:36
I'm sure the fact that Russia missed payment on it's 50 billion dollar fine to Yukos Shareholders on Jan 15th 2015 is something the NEOCONS made up too? Now the Shareholders of Yukos are going to court to start seizing Russia assets around the world. It will be very interesting to see this Abomination called Russia get carved up like a pig.

Russia is finished Judas.

хихихи

defender
01-18-2015, 20:48
от нета:
"Опьлчеците изгубиха летището в Донецк, гр. Горловка бе изпепелен с 500-килограмови бомби..."

Aeternal
01-18-2015, 21:43
http://www.businessinsider.com/russias-net-outflows-reached-record-1515-billion-2015-1

хухух

http://www.businessinsider.com/russia-brain-drain-putin-ukraine-crimea-2014-12
Това е по-страшно.

Aeternal
01-18-2015, 21:46
"Russia won't lose anything if the entire so-called creative class leaves. What's the creative class anyway? For me, a woman who gets up at 5 a.m. to milk a cow is creative because she produces something. Not some guy with a stupid haircut who sits in a cafe all day long writing in his blog," said Vitaly Milonov, a Member of the Legislative Assembly of Saint Petersburg.

Read more: http://www.businessinsider.com/russia-brain-drain-putin-ukraine-crimea-2014-12#ixzz3PDRoyAOO

Нивото на тъпотия в тоя е безкрайно.

yakuza_
01-18-2015, 22:52
"Вместо "Волга" взех си Олга и сега я кара целия град"

А това е най-страшно!

defender
01-18-2015, 23:52
https://www.facebook.com/video.php?v=1026832627332436

Auriss
01-19-2015, 00:09
от нета:
"Опьлчеците изгубиха летището в Донецк, гр. Горловка бе изпепелен с 500-килограмови бомби..."

http://www.reuters.com/article/2015/01/18/us-ukraine-crisis-military-idUSKBN0KR0DH20150118

http://www.theguardian.com/world/2015/jan/18/ukraine-troops-retake-donetsk-airport-area-mass-operation

опълченци ли ги наричат в уралска монголия ;д ?
сепаратисти ? терористи ? убийци ? руски подлоги ?

не се гаври с думата, моля те!

Auriss
01-19-2015, 01:04
http://www.liveleak.com/view?i=e65_1399529798

смятаааай :Д !!

defender
01-19-2015, 13:42
"Украйна? Но това е просто някакво недоразумение. Да се мисли сериозно, че Америка ще получи нещо от Путин след поражението на ВСУ в Новорусия, и пълната зависимост на Украйна от Русия в качеството й на източник на гориво за енергетиката (включително ядрено) и промишлеността, а също така и пазар за украинските стоки… Няма никакво основание да се смята, че Америка ще даде реванш на Русия в Украйна. Украйна е задънена улица за САЩ! "

смятай :Д !!

ПП: през 2120 година, някоя украйнска стока може и да пробие на американския пазар и да конкурира американските гиганти на стоки и така да им взема от печалбата. смятай Д

yakuza_
01-19-2015, 15:00
Ами един украинец го направиха милиардер преди година. http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3339821
Като гледам руските стоки как пробиват ...
"Русия обмисля пълна забрана на износа на зърно", определено това стимулира икономиката им :lol:

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 15:08
Аха, ама германците първи ще огладнеят.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 15:08
ще внасят зърно от нас ли?

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 15:09
Или от САхара

Auriss
01-19-2015, 15:22
ще внасят зърно от нас ли?

ти си доста глупав. САЩ и Германия си имат собствено производство и могат да се изхранват. Вероятно дори изнасят.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 15:27
ти си доста глупав. САЩ и Германия си имат собствено производство и могат да се изхранват. Вероятно дори изнасят.
Лелелее. тука се изложи като за бай БРАДЪР!

САЩ - ок.

Но Германия, ако й приложиш една хранителна изолация, за 2 дена са умрели от глад.

Auriss
01-19-2015, 15:28
смятай :Д !!

ПП: през 2120 година, някоя украйнска стока може и да пробие на американския пазар и да конкурира американските гиганти на стоки и така да им взема от печалбата. смятай Д
Кефи ме как се подиграваш с факта, че на записа има висш руски държавник и един от въпросните 'опълченци' и двамцата бастуни заговорничат да лъжат и мажат в ущърб на украинския народ.

Голям си моралист иначе. Нема що.

Нямам търпения тая кочина да се разпадне, че такива като теб да се покрият в някоя дупка.

Но Германия, ако й приложиш една хранителна изолация, за 2 дена са умрели от глад
Германия произвежда повече от САЩ на глава от населението, тупан.

Auriss
01-19-2015, 15:30
http://en.wikipedia.org/wiki/International_wheat_production_statistics

defender
01-19-2015, 15:31
че такива като теб да се покрият в някоя дупка.

добре, ше дойда у вас..
вече се смятам за поканен.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 15:33
Кефи ме как се подиграваш с факта, че на записа има висш руски държавник и един от въпросните 'опълченци' и двамцата бастуни заговорничат да лъжат и мажат в ущърб на украинския народ.

Голям си моралист иначе. Нема що.

Нямам търпения тая кочина да се разпадне, че такива като теб да се покрият в някоя дупка.

Германия произвежда повече от САЩ на глава от населението, тупан.
Русия да се разпадне, хаххахаха ? Това не ти е Кадафито.

Германия може да прозивежда всичко, но не и достатъчно земеделска продукция. Ако бяха 10 милиона да кажем, можеше да се изхранват, но при това положение - фантастика.

То дори в България като земеделска държава се налага за изгХРанването на Югозападния район да внасят от Дорбруджата (ако все още я има след шистовия газ на САЩ) .

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 15:35
За кво мислиш, че сме се били с Румънците за тая пуста й добруджа, и за кво мислиш че държавата през 60-те години дава сума ти средства за играждането на защитните горски пояси?

Auriss
01-19-2015, 15:36
Германия може да прозивежда всичко, но не и достатъчно земеделска продукция. Ако бяха 10 милиона да кажем, можеше да се изхранват, но при това положение - фантастика.
ти си изключително спрял ако се опитваш да ми кажеш, че на ЕС им е необходима Русия, че да не умрат от глад.
И стига с тая Германия. Няма само 'германия', има ЕС и НАТО.

Русия ще се разпадне, да. Само стой и гледай

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 15:36
които днес ги секат циганите

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 15:42
ти си изключително спрял ако се опитваш да ми кажеш, че на ЕС им е необходима Русия, че да не умрат от глад.
И стига с тая Германия. Няма само 'германия', има ЕС и НАТО.

Русия ще се разпадне, да. Само стой и гледай

В трудно моменти Русия винаги се е обединявала.
За кво мислиш, че Русия си иска Украйна? = житницата на Европа? Украйна е това парче, без което Европа ще гладува.
Другите държави в ЕС едва го икарват за себе си. Кои ще й внасят на Германия, Франция ли. Ти знаеш ли, че Франция за това нейно животновъдство и земеделие колко много е воювала с всички?

Auriss
01-19-2015, 15:43
За кво мислиш, че сме се били с Румънците за тая пуста й добруджа, и за кво мислиш че държавата през 60-те години дава сума ти средства за играждането на защитните горски пояси?

т'ва кво общо има с Германия, ЕС или Русия ?

подмятам само, че хаотичното прескачане от тема на тема също е признак на някое и друго психично заболяване

Auriss
01-19-2015, 15:45
За кво мислиш, че Русия си иска Украйна?
Ей т'ва не могат да го зацепят такива като тебе.

НИК'ВО ЗНАЧЕНИЕ НЯМА КАКВО ИСКА РУСИЯ !!! Т'ВА НЕ ИМ Е БАЩИНИЯ. За Чужда държава говорим, бе, леке. К'во щеше да ти е мнението ако Турция врътне тоя номер на Б-я, а ??

Дали подкукуросани от САЩ или не, украинците решиха, че искат в ЕС и НАТО. Т'ва е положението. Редовната украинска армия в момента гърми по руснаци. Набий си го в главата. Украйна не ще с Русия.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 15:46
т'ва кво общо има с Германия, ЕС или Русия ?

подмятам само, че хаотичното прескачане от тема на тема също е признак на някое и друго психично заболяване

това има общо да ти набия в главата, че не всяка земя е плодородна и може да издържа народа си.

Auriss
01-19-2015, 15:47
това има общо да ти набия в главата, че не всяка земя е плодородна и може да издържа народа си.

ама повечето страни в ЕС прозивеждат 100+% от необходимото да изхранват населението си. Германия в това число.

Други възражения имаш ли ?

Auriss
01-19-2015, 15:47
смис. проверих го, де - да не решиш, че си съчинявам. бягай в гугъл сам да се убедиш

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 15:50
Ей т'ва не могат да го зацепят такива като тебе.

НИК'ВО ЗНАЧЕНИЕ НЯМА КАКВО ИСКА РУСИЯ !!! Т'ВА НЕ ИМ Е БАЩИНИЯ. За Чужда държава говорим, бе, леке. К'во щеше да ти е мнението ако Турция врътне тоя номер на Б-я, а ??

Дали подкукуросани от САЩ или не, украинците решиха, че искат в ЕС и НАТО. Т'ва е положението. Редовната украинска армия в момента гърми по руснаци. Набий си го в главата. Украйна не ще с Русия.

Украйна не ще с Русия защото вярва сляпо на фалшивите обещания на САЩ, които от 25 години ни духат и унищожават. Щотото хората само гледат външно на нещата, никой не вижда кво е положението. В момента, за нещастие на украинския народ, в Украйна е мястото където се води война между двата огромни сектора - САЩ, ЕС И РУСИЯ. Щото Русия никога няма да позволи тва парче до границите да се управлява от НАТО (което искат и тъпите украинци)

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 15:51
ама повечето страни в ЕС прозивеждат 100+% от необходимото да изхранват населението си. Германия в това число.

Други възражения имаш ли ?ти прост ли си? Със сигурност и Швейцария сигурно призивежда пшеница из АЛПИТЕ за 8 милиона души, баси тъпака.

Auriss
01-19-2015, 15:55
Украйна не ще с Русия защото вярва сляпо на фалшивите обещания на САЩ, които от 25 години ни духат и унищожават.
К'во от т'ва ? Техен избор - те ще си носят кръста.

САЩ и ЕС все още не са се намесвали в конфликта, било то и индиректно. Разбирай дори техника не са пращали и въпреки това украинската армия прави руснаците на фалафели и както е тръгнало може и да успее да ги изрита от Украйна.
Русия, от друга страна, праща танкове, артилерия и наемници. Много справедливо, нали ?
Да не говорим, че някои от снимките на 'убити' руснаци (нуждаещи се от защита) се оказа фалшиви, а други се оказа, че са умрели в райнови, в които украинската армия изобщо не е била - разбирай руснаците сами са си отрепали някого и са си го снимали. Нищо ново под слънцето.
Путака == КГБ ченге.

89' им простиха с надеждата да се превърнат в нормална европейска държава. Този път, като фалират (което е на път да се случи), тежко ще е. Особено с фашизоидното им население.

Auriss
01-19-2015, 15:57
ти прост ли си? Със сигурност и Швейцария сигурно призивежда пшеница из АЛПИТЕ за 8 милиона души, баси тъпака.

Швейцария не е в ЕС, глупак. И в Германия не е доколкото съм запознат.

Още веднъж да смениш темата имаш ли намерение ?

Наистина ти препоръчвам да посетиш психиатър. 99% сигурен съм, че в близките 10г. ще развиеш някоя шизофрения. Изобщо не си правя ташака и съвсем приятелски ти го казвам. Не си съвсем наред умствено.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 16:02
Швейцария не е в ЕС, глупак. И в Германия не е доколкото съм запознат.

Още веднъж да смениш темата имаш ли намерение ?

Наистина ти препоръчвам да посетиш психиатър. 99% сигурен съм, че в близките 10г. ще развиеш някоя шизофрения. Изобщо не си правя ташака и съвсем приятелски ти го казвам. Не си съвсем наред умствено.
Германия на същото положение. Колко милиона са германците, знаеш ли? В момента Германия внася точно за хранителната си промишленост ресурси вън, завсима е на 100% процента, въпреки че има собствено добро производство. Но, ако остави само на ЕС, със самия ЕС е свършено.

Auriss
01-19-2015, 16:05
дай линк към някой доклад

или ги чу от дето си тошо

кво внася точно и защо не си го произвеждат сами ?

да не се окаже, че е нещо, дето някоя бананова република просто го предлага на 1/100 от цената, на която ще им излезе ако си го произвеждат сами

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 16:10
К'во от т'ва ? Техен избор - те ще си носят кръста.

САЩ и ЕС все още не са се намесвали в конфликта, било то и индиректно. Разбирай дори техника не са пращали и въпреки това украинската армия прави руснаците на фалафели и както е тръгнало може и да успее да ги изрита от Украйна.
Русия, от друга страна, праща танкове, артилерия и наемници. Много справедливо, нали ?
Да не говорим, че някои от снимките на 'убити' руснаци (нуждаещи се от защита) се оказа фалшиви, а други се оказа, че са умрели в райнови, в които украинската армия изобщо не е била - разбирай руснаците сами са си отрепали някого и са си го снимали. Нищо ново под слънцето.
Путака == КГБ ченге.

89' им простиха с надеждата да се превърнат в нормална европейска държава. Този път, като фалират (което е на път да се случи), тежко ще е. Особено с фашизоидното им население.

САЩ и ЕС изцяло субсидираха майдана в Киев, бяха подкупили снайперисти и други лица за умелия преврат и слагането на недемократично избрано правителство (диктатура) .При нас положението е горе долу същото, защото не ни е позволено да гласуваме нормално, ами само да избираме между едни и същи кръгове във властта, та и непознати за народа. Ако се замислиш, освен 3ма ,4ма човека в определена партия дори не познавате, ами гласувате за някакви нормера направо.
В украйна още в началото беше свален хеликоптер с екип на ЦРУ, за който всички научиха.
Въобще сега украинското правителство изцяло се влиае от САЩ и ЕС, плюс масова приватизация на секторите им.
Украинската армия избива 100 пъти повече ''сепаратисти'' , защото имат надмощие. За сега редовна руска войска не е взимала участие, ами само доброволци. Ако погледнеш украинската граница с Русия, ще разбереш, че е прекарана само мисловно, през градове и села, защото такава държава като Украйна, всъщност Е ИЗМИСЛЕНА.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 16:10
Никога е нямало такава държава - Украйна. Там е имало Киевска Русия.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 16:12
дай линк към някой доклад

или ги чу от дето си тошо

кво внася точно и защо не си го произвеждат сами ?

да не се окаже, че е нещо, дето някоя бананова република просто го предлага на 1/100 от цената, на която ще им излезе ако си го произвеждат сами
Ако имаше обща култура от земеделие, щеше да разбереш. това всеки го знае.

Auriss
01-19-2015, 16:14
Ако имаше обща култура от земеделие, щеше да разбереш. това всеки го знае.

ahahahahahahahahahahahahahahahah

тебе за съжаление целият мироглед ти се гради на 'обща култура'
те и ромите имат 'обща култура' и знаят неща, 'дето 'всеки ги знае'
ромче ангрономче ;д

Auriss
01-19-2015, 16:15
защото не ни е позволено да гласуваме нормално, ами само да избираме между едни и същи кръгове във властта, та и непознати за народа.

тъй ли било ? ми аз как тогава не гласувах за тия 'едни и същи кръгове' ? интересно.

защото такава държава като Украйна, всъщност Е ИЗМИСЛЕНА
отиди го кажи на някой украинец това.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 16:16
разбрахме кой е ромче с обща култура, дето отглежда банани в аляска

Auriss
01-19-2015, 16:18
почнахме от зърно, минахме през Швейцария в ЕС и сега сме на бананопроизводството в Аляска.

радваш :>

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 16:20
1 милион на протест срещу изданието шарли в Чечня :3

Auriss
01-19-2015, 16:22
е как иначе

то т'ва свобода на словото и печата ако имаха представа какво е в Азия нямаше да живеят като плъхове

иначе голяма гордост да протестираш против няк'ъв вестник, евала

yakuza_
01-19-2015, 16:26
Никога е нямало такава държава - Украйна. Там е имало Киевска Русия.

Не и според уикипедия, през 11век се появява Украйна.

А спомни си защото почна целия конфликт - украинците се бяха решили за ЕС, но изведнъж премиерът им заяви, че се отказва и от там почна всичко. Просто това нещо щеше да стане рано или късно, те от 10 години са на ръба на фалита.

yakuza_
01-19-2015, 16:29
Я потърси за Русия и солта в гугъл, чак е трагично за държава с такива размери.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 16:30
Фалита стана, като Русия им тегли майната, след като принцесата излезе от затвора. Гоем фалит стана.

yakuza_
01-19-2015, 17:08
Ти верно имаш някакви отклонения. Украйна до сега не е фалирала никога, но бяха и все още са на ръба да го направят. Не знам през редовете ли четеш или мозъка ти отказва да приеме прочетеното.

haritov
01-19-2015, 18:13
Русия да се разпадне, хаххахаха ? Това не ти е Кадафито.

То дори в България като земеделска държава се налага за изгХРанването на Югозападния район да внасят от Дорбруджата (ако все още я има след шистовия газ на САЩ) .

искаш ли като жител на Добрич да ти кажа къде ни отива нашето зърно и какво мисля за шастовия газ

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 18:38
искаш ли като жител на Добрич да ти кажа къде ни отива нашето зърно и какво мисля за шастовия газ

Изключително добре знам, че продукцията ни се изнася в непреработено състояние към пристанището и към Сирия, да кажем, но парите отиват за арендатора само. Иначе хляба щеше да 20 стотинки брат. Но, това не изключва факта, че дори в този случай, северна България щеше да изхранва родопчани . ;)

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 18:41
Ти верно имаш някакви отклонения. Украйна до сега не е фалирала никога, но бяха и все още са на ръба да го направят. Не знам през редовете ли четеш или мозъка ти отказва да приеме прочетеното.

Украйна изпада няколко пъти в много тежка криза и народът й бива много ограничаван. И винаги след като прозападното правителство с принцесата поемат властта, русия им вдига цените на газа и ги остава да се оправят. Преди направо им подаряваше ресурси.

Auriss
01-19-2015, 18:43
Изключително добре знам, че продукцията ни се изнася в непреработено състояние към пристанището и към Сирия, да кажем, но парите отиват за арендатора само. Иначе хляба щеше да 20 стотинки брат. Но, това не изключва факта, че дори в този случай, северна България щеше да изхранва родопчани . ;)

Т'ва сериозно ли го пишеш или пак са някакви измишльотини ?

Ако е сериозно - някаква конкретна причина има ли да се прави ? Някой по-запознат да пусне инфо ?

yakuza_
01-19-2015, 18:56
Украйна изпада няколко пъти в много тежка криза и народът й бива много ограничаван. И винаги след като прозападното правителство с принцесата поемат властта, русия им вдига цените на газа и ги остава да се оправят. Преди направо им подаряваше ресурси.

Правиш ли разлика между фалит и криза?! Много обясняваш, без да имаш елементарни познания за понятията.

"Докато през 1998 г. българите са потребявали годишно около 1,5 млн. т. хлебно зърно, през миналата година потреблението е паднало под 1,1 млн. тона. По прогноза на експертите потреблението на културата ще падне до 1 млн. тона до 2018 година."

"Производството на пшеница от реколта `2014 възлиза на 4, 870 мил. тона"
"По официални данни за деветте месеца на настоящия сезон (юли 2013 – юни 2014) са изнесени за чуждите пазари 3,281 млн. тона пшеница, в това число 2,252 млн. тона за Европейския съюз."

Отново много "приказки за маса" и малко мислене. Очаквам темата рязко да се смени или да се започне с отново с демокрацията/америка/ракети/война.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 19:00
Т'ва сериозно ли го пишеш или пак са някакви измишльотини ?

Ако е сериозно - някаква конкретна причина има ли да се прави ? Някой по-запознат да пусне инфо ?
Аз съм такава специалност и в унито също сме го коментирали, не знам какво по-точно да пиша, аз тепърва ще се сблъсквам с тези хора и фирми. Цяла Добруджа се държи от 2,ма трима турчета. А колко чужди фирми са изкупували хиляди ДКА земи. По-малките фирми са същите. Никакъв контрол. Иначе само да видиш за какви пари става въпрос. И то в средните предприятия. Само на трактористите плащат няколко бона, а собствениците карат по няколко мерцедеси. Един нов комбайн е над 500 000 лв до над 1 милион лв стигат.

Не съществува западната тип биологична ферма, най-вече, защото няма пазар за био продукция, няма предприетие, което да я преработи и отново всичко се изнася, и второ, защото нямаме човешки ресурси и желание (циганите не работят, правени са опити, не искат, ами само крадът, с някои изключения, но преди всичко, субсидиите закъсняват, банките те притискат и заради това хората с малко земи не се захващат (пък и то и мозък се иска), а пък на големите май не им пука особено.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 19:08
Правиш ли разлика между фалит и криза?! Много обясняваш, без да имаш елементарни познания за понятията.

"Докато през 1998 г. българите са потребявали годишно около 1,5 млн. т. хлебно зърно, през миналата година потреблението е паднало под 1,1 млн. тона. По прогноза на експертите потреблението на културата ще падне до 1 млн. тона до 2018 година."

"Производството на пшеница от реколта `2014 възлиза на 4, 870 мил. тона"
"По официални данни за деветте месеца на настоящия сезон (юли 2013 – юни 2014) са изнесени за чуждите пазари 3,281 млн. тона пшеница, в това число 2,252 млн. тона за Европейския съюз."

Отново много "приказки за маса" и малко мислене. Очаквам темата рязко да се смени или да се започне с отново с демокрацията/америка/ракети/война.

Добивите намаляват и изнасят на безценица, а после се чудете ще е скъп хляба, абе мисленето ми е супер.

yakuza_
01-19-2015, 19:18
"Ние произвеждаме два пъти повече, отколкото консумираме. България консумира до 2 млн. тона, а ние сме произвели 4,8 млн. тона. Липсата на износ ще провокира вътрешния пазар”, каза проф. Ценов.""

"По оперативни данни на Министерство на земеделието и храните (МЗХ), производството на пшеница от реколта `2014 възлиза на 4 870 хил. тона, при реколтирани 11 545 хил. дка (98,9% от засетите площи) и среден добив за страната 422 кг от декар. Сравнявайки с оперативните данни за предходната година се наблюдава леко увеличение на производството с 0,9%, в резултат от нарастване на реколтираните площи, докато средният добив остава без съществена промяна."

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 19:28
"Ние произвеждаме два пъти повече, отколкото консумираме. България консумира до 2 млн. тона, а ние сме произвели 4,8 млн. тона. Липсата на износ ще провокира вътрешния пазар”, каза проф. Ценов.""

"По оперативни данни на Министерство на земеделието и храните (МЗХ), производството на пшеница от реколта `2014 възлиза на 4 870 хил. тона, при реколтирани 11 545 хил. дка (98,9% от засетите площи) и среден добив за страната 422 кг от декар. Сравнявайки с оперативните данни за предходната година се наблюдава леко увеличение на производството с 0,9%, в резултат от нарастване на реколтираните площи, докато средният добив остава без съществена промяна."

Не е нужно да се спре целия износ, за да се смали цената на хляба, с която липса на производство се оправдават политиците . ;)
Проблемът с изхранването на човечеството изобщо не е прост.

yakuza_
01-19-2015, 19:35
Всеки търговец сам определя цената на стоката си. Тук хляба варира между 0.9-1.10 може да има и по-евтин същност, но аз лично купувам един и същ винаги. Всъщност изречението ти е безсмислено като го прочетох 2-3 пъти. С коя липса се оправдават?
А и хляба е вреден. Родителите ми не ядът от години.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 19:41
Всеки търговец сам определя цената на стоката си. Тук хляба варира между 0.9-1.10 може да има и по-евтин същност, но аз лично купувам един и същ винаги. Всъщност изречението ти е безсмислено като го прочетох 2-3 пъти. С коя липса се оправдават?
А и хляба е вреден. Родителите ми не ядът от години.

Хлябът е традиционна храна за почти всички семейства. Да ти тегля от уикито инфо зърнено-хлебните култури, без които милиони биха умрели от глад? не милиони, ами миларди.
Хляба е вредем, защото не го произвеждат качествено, ами е изкуствен на всичкото от горе.
А 1 лв е голяма цена за 1 пенсионер!

И понеже всички алчни капиталисти-егоисти решават сами да определят цената си, от земята, която дори не е тяхна, ами обща - милиони гладуват. За тва простотията на хората, отново ще доведе за съжаление до нова 44та година, защото хората са прости. ей за тва.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 19:45
и не става въпрос само за хляба. Дори макароните и почти всичко вече е от растителна продукция. и бирата дори.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 19:46
а като овес за животновъдството - кашкавал, ли, сирене ли, мляко ли ще пиете.......

DarkTemplar
01-19-2015, 19:48
Според Германия е виновна за скъпия хляб. Все пак изнасяме голяма част от пшеницата ни, за да ги изхраним.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 19:52
Според Германия е виновна за скъпия хляб. Все пак изнасяме голяма част от пшеницата ни, за да ги изхраним.
Спорът беше , че било тъпо Русия да забрани изнасянето на зърно. Е, май не е така. Ако не беше Украйна, ся Европа щеше да плаче (Германия най-вече)

Aeternal
01-19-2015, 19:52
Дори макароните и почти всичко вече е от растителна продукция. и бирата дори.

И бирата ли? Верно?
Ужас. Спирам да пия :(.

haritov
01-19-2015, 19:59
а относно шистовия газ?

yakuza_
01-19-2015, 20:05
Спорът беше , че било тъпо Русия да забрани изнасянето на зърно. Е, май не е така. Ако не беше Украйна, ся Европа щеше да плаче (Германия най-вече)

Ама за каква Европа говориш не ми е ясно, Русия според данните им изнасят най-много Иран, Египет и Турция. Ти знаеш ли изобщо защо я правят тая забрана? Земята била обща, че тогава дай си къщата на няколко бездомника, по тая логика. В хляба няма нищо хранително освен едни бързи въглехидрати, че да е полезен.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 20:09
за мен е рискован начин, тъй като е нов

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 20:12
Ама за каква Европа говориш не ми е ясно, Русия според данните им изнасят най-много Иран, Египет и Турция. Ти знаеш ли изобщо защо я правят тая забрана? Земята била обща, че тогава дай си къщата на няколко бездомника, по тая логика. В хляба няма нищо хранително освен едни бързи въглехидрати, че да е полезен.
въпроса не съм го изучавал конкретно, но да се изсмееш на явно обсъдено от специалисти и лидери на Русия решение, без дори да знаеш подробности е меко казано олигофренско.
както казах не става въпрос само за хляба

yakuza_
01-19-2015, 20:16
Спират го за да не гладуват те самите, рублата пада, от това печелят износителите и всеки би предпочел да си изнесе продукцията, вместо да я продаде на вътрешния пазар, а ако всеки я изнесе, за тях не остава пшеница. Преди бяха сложили данък за да ограничават износа, а сега направо искат да го спрат.
Смея се, защото сами се докараха до това положение.

Aeternal
01-19-2015, 20:22
Пак е по-адекватна реакцията им от в случая от спирането на вноса от ЕС.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 20:23
и ние сме се издокарали, и ние сме за такива органичения. разликата е, че ние имаме управители, целящи нашето изчезване.

Aeternal
01-19-2015, 20:27
и ние сме се издокарали, и ние сме за такива органичения. разликата е, че ние имаме управители, целящи нашето изчезване.

А ако ми обясниш сега руското ембарго на стоки от ес какво целеше?

yakuza_
01-19-2015, 20:30

Значи имаме 2 пъти повече производство отколкото ползваме и искаш да не изнасяме?! Ти сериозно имаш проблеми, потърси помощ!

Auriss
01-19-2015, 20:30
:cool:

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 20:33
Значи имаме 2 пъти повече производство отколкото ползваме и искаш да не изнасяме?! Ти сериозно имаш проблеми, потърси помощ!

да, за да се намали цените на хляба, тъй ако им бъде забранено да изнасят много в чужбина по пазарните цени, те ще бъдат принудени да продават на нас хляба на прилежни цени. :О

Aeternal
01-19-2015, 20:35
да, за да се намали цените на хляба, тъй ако им бъде забранено да изнасят много в чужбина по пазарните цени, те ще бъдат принудени да продават на нас хляба на прилежни цени. :О

И ще фалират.

golemiq_korab_minava
01-19-2015, 20:36
И ще фалират.

ше карат трактори булгар :0

yakuza_
01-19-2015, 20:41

Да точно така става, продават на безценица, тъй като има още 2млн. тона, които трябва да се купят, които не успеят да продадат - фалират. От там се увеличава и безработицата, а всички с кредити увеличават и нивото на лошите кредити в страната. Хляба пада с някакви стотинки тъй като потреблението му не е безкрайно, а цената му за производство не е 100% брашно. Освен това има незасята земя следващите няколко години, докато се намери кой да я вземе под аренда, от което пък и губят арендаторите, тъй като трябват мощности за тая земя, както и пазар за продукцията, евентуално след няколко години започваме да произвеждаме колкото имаме нужда, дори по-малко, защото останалите ще са намалили производството, тъй като вече не е икономически изгодно да се гледа пшеница, спрямо други продукции като царевица и слънчоглед. И така стигаме до внос на пшеница, а цената на хляба започва да расте.

Икономиката на кораба, най-добрата икономика!

yakuza_
01-19-2015, 20:47
Да добавя, от това цялото фелацио остават само големите производители, всички малки изчезват и спокойно могат да си договорят цената.

yakuza_
01-19-2015, 20:51
И да затапя, така като гледам, точно ЕС ще гладуват, че Русия спирала да изнася жито, вече виждам гладуващи Германци:

" САЩ за следващия сезон ще запази своето лидерство в световния рейтинг на износителите на пшеница. В сравнение с предишната оценка обемът на експорта остава без промени - 30 млн. тона.
. За Евросъюза перспективите са малко по-добри - ще изнесе 24 млн т пшеница, което е с 1 млнл тона повече от предишната прогноза.
. Канада заема трето място в рейтинга с прогнозни показатели от 21,5 млн. тона, което е с 1 млн. тона повече от предишната оценка.
. Австралия запазва своята експортна прогноза - 19 млн. тона пшеница.
. Русия загуби 1 млн. тона прогнозен износ на жито и сега нейните показатерли са 16 млн. тона."

yakuza_
01-19-2015, 20:51
И по християнски - амин!