Влез

View Full Version : Подкрепа за Русия

Страници : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

golemiq_korab_minava
05-23-2014, 21:22
Ох, виж, продължавате да си тъпчете на едно място. Цял ден можете да си вадите някакви статистики и Темплъра да се мъчи да ви оборва, но на мен ми се струва, че проблемът ви не е със системата, а с хората, което е напълно нормално. Пропускате си покрай ушите обаче, че същите тези хора, които са проблем на съвременното, демократично, капиталистическо общество, ще са проблем и на такова, отговарящо на вашите представи за социална справедливост. Един бърз прочит на историята на отминалия век го доказва.

С Климатроник продължавате да спорите, но откровено не разбирам какво се опитвате да кажете. Ще направя някакъв опит да отгатна, пък ти ми кажи прав ли съм - оставам с впечатлението, че сте на мнение, че за България ще е по-добре да е в близки отношения с Русия. То всъщност вие си го казахте в прав текст, но наистина ми се вижда абсурдно, че искам отговор да / не. Мерси.
И ако е така - как изобщо ще го обосновете, след като Русия е в пъти повече от същото, в което вините Запада ? По-корумпирана е, по-бедна, хората живеят в пъти по-зле, държавата покровителства олигарсите, а малкият човек е просто работна ръка без право на глас. Как това отговаря на изискванията ви за справедливост е отвъд въображението ми.
ми не ме четеш, явно много мързел ви е ударило всички като чуете нещо ново за Русия.
Обясних защо Русия е в това положение и какво е възможно да направи обединението.
Не изключвам, че ЕС може да си смени принципа и политиката, да промени пътя си, ама тъй като гледам, няма нищо да стане по добър начин.
и какво спорите за приложението на комунизма? 45-та година, България е от изгубилите втората световна война, ние сме били с Хитлер, натциста... много преди това капиталистите виждате какво правят със СЕПТЕМВРИЙСКОТО въстание.. после що се били родили терористи, жадни за отмъщение и за избиване на капиталисти.... едно и също е.

defender
05-23-2014, 21:26
По-корумпирана е, по-бедна, хората живеят в пъти по-зле, държавата покровителства олигарсите, а малкият човек е просто работна ръка без право на глас. Как това отговаря на изискванията ви за справедливост е отвъд въображението ми.

Не забравяй, че последните години Русия се управляваше под "щедрите" съвети на американски експерти, добре, че при Путин руснаците се осъзнаха и сега Русия почна да се съвзема.

Аз не знам колко е бедна, но и при САЩ положението хич не е розово.

ПП: по времето на Горбачов и Елцин Русия си беше васал на САЩ и затова положението беше много зле, точно като нас сега. Ти ми говориш точно за този период, в който Русия изпадна под контрола САЩ.

golemiq_korab_minava
05-23-2014, 21:30
Кораба не бъркай събитията в СССР с тези в България. За нас преломен момент е 89г. Но съюза се разпадна 91, а началото на края е поне 6г преди това по време на т.н. перестройка. Съюза през 80-те години е имал над 5 милионна армия не знам дали ти е ясно. Тук говорите за това дали Русия в момента е сила или не. Във военно отношение е сила каквато трябва да бъде, има необходимост от такава сила в Азия за да възпира САЩ. В икономически план те са изцяло спасени от безбожно големите залежи на природни ресурси, но в никакъв случай не бих казал, че се развиват в посока драстично подобряване на икономиката.Има много глупаци които по разни форуми, че и в нюза често ги чета се превъзнасят как едва ли не при война Американците ще изнесат Русия с парцалите като си мислят, че Русия е Либия или Ирак. Първо при война между тези две страни може да се получи само нещо което един човек на скоро каза "първият нанесъл ядрен удар, ще е вторият загинал" Руснаците имат традиции във воденето на война, самият им народ е корав и доста жесток нямат нищо общо с глезените американци. Прочетете за системата мъртвешка ръка, за най-тежката ракета Воевода по западно название "Сатана" на базата на която в момента се разработва нова такава. Прочетете за ракетите "Булава" които в момента нямат аналог. Погледнете и нещичко за системите "Хибини" в резултат на която вероятно 20+ горди американски военни подадоха молби за напускане след като едно СУ се изгаври с великият супер модерен разрушител на американците в черно море.

Русия тепърва се възражда и ще става все по-силна. Но в скоро време няма да има само две супер сили, защото Китай и Индия тепърва разцъфтяват, особено Китай който в скоро време ще бъде огромна военна сила.
и ти не четеш, още повече.
като оставим ядрената война, тея американски кораби в Черно море, както за всички са смешни, така могат и да унищожат цялата военна база в Севастопол и имат най-добрите противозащитни ракетни системи за подводна атака.

///////

дефендер сложих та на горещия стол

defender
05-23-2014, 21:48
^
кво е това,

мерси, ама не искам, звучи ми плашещо, аз съм нежна душа.

golemiq_korab_minava
05-23-2014, 21:52
^
кво е това,

мерси, ама не искам, звучи ми плашещо, аз съм нежна душа.

е в онзи раздел, да не звучи педалско само, влез в раздел любофф и темата ще я видиш, там те разпитват само хубави работи, житейски хаха

defender
05-23-2014, 21:59
не бе, не искам, изтрий я, а и не ми харесва да съм център на внимание.

между другото кой е Климатроник дето Аурис ми говори, аз не видях потребител климатроник.

golemiq_korab_minava
05-23-2014, 22:06
не бе, не искам, изтрий я, а и не ми харесва да съм център на внимание.

между другото кой е Климатроник дето Аурис ми говори, аз не видях потребител климатроник.

аз съм , ама евче писах на лади д и да те слага

defender
05-23-2014, 22:15
ами сорри, никой не ме е питал дали искам или не, точно както "демократично" ни вкараха в ЕС, никой не ни пита искаме или не.

golemiq_korab_minava
05-23-2014, 22:18
ами сорри, никой не ме е питал дали искам или не, точно както "демократично" ни вкараха в ЕС, никой не ни пита искаме или не.
ама исках да разбера повече за теб тоталитарно
иначе, добре, отмених те.

defender
05-23-2014, 22:24
ок, мерси. Може и да беше тоталитарно, но важното е че се вслуша в молбата на народа и ме отмени, а при днешната демокрация, тоталитаризма е покъртителен, никой не се вслушва в желанието на народа.

anonymous708973
05-24-2014, 09:15
Кораба не бъркай събитията в СССР с тези в България. За нас преломен момент е 89г. Но съюза се разпадна 91, а началото на края е поне 6г преди това по време на т.н. перестройка. Съюза през 80-те години е имал над 5 милионна армия не знам дали ти е ясно. Тук говорите за това дали Русия в момента е сила или не. Във военно отношение е сила каквато трябва да бъде, има необходимост от такава сила в Азия за да възпира САЩ. В икономически план те са изцяло спасени от безбожно големите залежи на природни ресурси, но в никакъв случай не бих казал, че се развиват в посока драстично подобряване на икономиката.Има много глупаци които по разни форуми, че и в нюза често ги чета се превъзнасят как едва ли не при война Американците ще изнесат Русия с парцалите като си мислят, че Русия е Либия или Ирак. Първо при война между тези две страни може да се получи само нещо което един човек на скоро каза "първият нанесъл ядрен удар, ще е вторият загинал" Руснаците имат традиции във воденето на война, самият им народ е корав и доста жесток нямат нищо общо с глезените американци. Прочетете за системата мъртвешка ръка, за най-тежката ракета Воевода по западно название "Сатана" на базата на която в момента се разработва нова такава. Прочетете за ракетите "Булава" които в момента нямат аналог. Погледнете и нещичко за системите "Хибини" в резултат на която вероятно 20+ горди американски военни подадоха молби за напускане след като едно СУ се изгаври с великият супер модерен разрушител на американците в черно море.

Русия тепърва се възражда и ще става все по-силна. Но в скоро време няма да има само две супер сили, защото Китай и Индия тепърва разцъфтяват, особено Китай който в скоро време ще бъде огромна военна сила.

Последното е добро наблюдение. Бъдещите икономически сили - BRIC: Бразилия, Русия, Индия, Китай.

yakuza_
05-24-2014, 09:46
Наскоро четох коментари в един руски сайт и една рускиня викаше следното (не мога да го цитирам дословно): Защо Русия се е поддала така на Китай, само и само за да вреди на Европа? Европа и САЩ правят новите технологии, продават ги на Китай, Китай се занимава с масовото производство на стоки, които ги разпределят към останалия свят, а Русия дава ресурси на Китай за производство на такива стоки, но какво ще правим когато ние останем без ресурси? Другите ще продължат да се развиват, а ние накъде?

И в бъдещи икономически сили, не бих сложил Бразилия.

anonymous708973
05-24-2014, 10:17
И аз се изненадах.

Auriss
05-24-2014, 10:28
Пантерке, любопитно ми е коментирате ли съвременните технологии и очакваните в съвсем близко бъдеще такива и евентуалното им отражение върху световната икономика ?

Примерно Интернет - предполагам сте имали някакви дискусии по темата ?

Любопитно ми е говорили ли сте за изкуствен интелект, квантови компютри и особено 3д принтери и как тези биха повлияли на заетостта ? Питам, 'щото последното е факт и има сериозна нужда от разискване (поне така си мисля, ако учиш това в универсистет), а предходните две се очакват в примитивна форма до десетилетие, като резултат от ИИ-то (може би) ще е отпадането на необходимостта от ниско-квалифициран труд. Сама се досещаш колко стряскащо е това. Пример - на Гугъл колата, която сама се управлява. Без нагласени резултати и прочие - наистина сама се движи.

draid
05-24-2014, 11:13
Една от дипломните ми работа беше на тема Прототипиращи машини (3D принтери) Може много да се говори по темата и предимството на подобни машини пред стандартните CNC центри и координатни обработващи машини. Квантовите компютри са нещо в доста далечното бъдеще, по-скоро като влияещи технологии с поглед в близките 10-15г бих заложил на нанотехнологиите и новите композитни материали, хубав пример е графена. Ама няма нищо по-зловещо от това да учиш автоматизация на производствен процес и като цяло автоматизиране на поточни линии целта на което е да създадеш съзнателно процес при внедряването на който ще си загубят работата стотици хора. Изкуствен интелект, невронни мрежи и т.н са неща в които се хвърлят доста усилия, но надали и те ще се случат в близките 10-15г особено на ниво което ще бъде използваемо. Системите за автономно управление не са новост и се разискват доста в дисциплини като компютърно зрени например, но това което google правят с техните коли (а те не са първите) не мога да приспадна към ИИ, всъщност философията на системата не е дотам сложна.

Aeternal
05-24-2014, 11:32
Наскоро четох коментари в един руски сайт и една рускиня викаше следното (не мога да го цитирам дословно): Защо Русия се е поддала така на Китай, само и само за да вреди на Европа? Европа и САЩ правят новите технологии, продават ги на Китай, Китай се занимава с масовото производство на стоки, които ги разпределят към останалия свят, а Русия дава ресурси на Китай за производство на такива стоки, но какво ще правим когато ние останем без ресурси? Другите ще продължат да се развиват, а ние накъде?

И в бъдещи икономически сили, не бих сложил Бразилия.

Много вярно, наистина икономиката на Русия е като на африканска държава, те само изнасят суровини. Типично за изостаналите аграрни държави.

Има-няма на същото положение като нас, само че на нас ни липсват ресурси. А където ги има ги подаряваме(справка: концесията за злато в Крумовград - държавата печели 1.7% от добитото злато).

Което ме води до мисълта колко сме зле ние като държава и народ. Вечно в крайности, вечно фили и фоби, трябва да се поучим от английското лицемерие, от тяхната двулична дипломация. Действия презрени в отношенията между хората и безкрайно ценни в международните, защото отношенията между държавите не се ръководят от чест и доблест, а от националния интерес. И ако нашите не бяха винаги твърде заети да са повече руснаци от русите и американци от гражданите на САЩ тук положението щеше да е много по-различно.
Защо трябваше 1989-та година да затръшнат вратата на огромния руски пазар. Ясно е че назапад нашите некачествени стоки няма кой да ги купува, но на непретенциозния руски пазар това не му е пречило никога. И какво стана в крайна сметка, поради лошо управление, липса на пазари, корупция, уникално тъпата приватизация(за нея не ми стигат думите) и останахме без индустрия.
С приемането ни в ЕС трябваше да има инвестиции, като стратегически разположена държава с нисък стандарт( ефтина работна ръка) трябваше много западни производители да изнесат производства тук. Някой дойде ли?
Почти всички инвестиции(да не кажа всички) са в сферата на услугите, тоест не са инвестиции изобщо.

anonymous708973
05-24-2014, 13:02
Любопитно ми е говорили ли сте за изкуствен интелект, квантови компютри и особено 3д принтери и как тези биха повлияли на заетостта ? Питам, 'щото последното е факт и има сериозна нужда от разискване (поне така си мисля, ако учиш това в универсистет), а предходните две се очакват в примитивна форма до десетилетие, като резултат от ИИ-то (може би) ще е отпадането на необходимостта от ниско-квалифициран труд. Сама се досещаш колко стряскащо е това. Пример - на Гугъл колата, която сама се управлява. Без нагласени резултати и прочие - наистина сама се движи.

Има известен шанс да сме говорили по Information Systems за тях, но тъй като съм ходила на 2 лекции, няма как да знам. Тия дни ще наваксвам, че имам изпит, и ще ти кажа.

Никаква ме няма по темата, за съжаление, но ми звучи интересно и ще се радвам да почета по въпроса.

yakuza_
05-24-2014, 14:32
Преди няколко месеца даже бях видял българска фирма, която принтира 3d, ти само трябва да кажеш размерите на детайла и формата.

draid
05-24-2014, 18:43
Такива принтери не е проблем да се конструират, особено когато се говори за FDM моделите ползващи разни пластмаси ABS наприемр. Дори да се купи такъв домашен принтер излиза от порядъка на 1000-2000$ разбира се ако говорим за по напреднали модели ползващи този метод моде да се стигне до 5 000-10 000$. Интерес обаче представляват предимно тези които ползват методи като SLS или селективно лазерно синетероване и до някъде SLA. Те могат да използват голям набор материали включително титаниеви сплави което ги прави перфектни за изработване на части за реконструкции в медицината (Например долна челюст и т.н.) Главното предимство е че отпадният материал е почти нищожен особено във вторите два метода които споменах. Та това е едно много силно бъдеще.

anonymous908491
05-24-2014, 18:45
hahahahaha, 3д принтерите са такава глупост, че не заслужават да се коментират. Първо трябва да се създаде материал, който да може да променя физичните си свойства, за да има смисъл. Сега за какво ги ползват, за правене на някви статуи .
Тъпотия е, същото като създаване на 3д модел само от снимка, което е елементарно и глупаво, но по филмите го правят да изглежда някво много яко.

golemiq_korab_minava
05-24-2014, 19:14
тъпо се развиваме от самото начало

defender
05-24-2014, 20:01
24 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

SHPAIdURmeN
05-25-2014, 05:03
Хайде вълна скивти т'ва http://noligarh.com/%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8/

Някои да знае причината Господин Тръмп(всеки знае що за БизнесМАН е той) да посещава/инвестира в Грузия ?

П.П. Които е на ти със статията да не ми каже пак. "SHPAIdURmeN като порасна как да стана готин като тебе е." :lol:

yakuza_
05-25-2014, 08:04
това е толкова тайно, колкото "какво заравя котката", беше във всеки вестник и телевизия
просто с обикновено заглавие няма да го прочетат толкова хора, познат похват на медиите в БЕГЕ

SHPAIdURmeN
05-25-2014, 08:13
^

A neщо за Тръмп и Грузия да знаеш ?

draid
05-25-2014, 08:31
hahahahaha, 3д принтерите са такава глупост, че не заслужават да се коментират. Първо трябва да се създаде материал, който да може да променя физичните си свойства, за да има смисъл. Сега за какво ги ползват, за правене на някви статуи .
Тъпотия е, същото като създаване на 3д модел само от снимка, което е елементарно и глупаво, но по филмите го правят да изглежда някво много яко.

Очевидно изобщо не си запознат за какво се ползват 3D принтерите в момента, ако си мислиш че правят статуи. Вземи ми прочети коментарите пак и може да се образоваш. Като цяло в момента се ползват последно за направа на статуи. И повярвай не черпя опит от филмите след като конструирах един работещ.

SHPAIdURmeN
05-25-2014, 09:51
Очевидно изобщо не си запознат за какво се ползват 3D принтерите в момента, ако си мислиш че правят статуи. Вземи ми прочети коментарите пак и може да се образоваш. Като цяло в момента се ползват последно за направа на статуи. И повярвай не черпя опит от филмите след като конструирах един работещ.

Аз не мога да разбера. Въобще що му се връзваш.

anonymous908491
05-25-2014, 17:55
Вземи ми прочети коментарите пак

Ебати оптимиста си, дори си мислиш, че веднъж съм ги чел, а ми предлагаш и втори път.
Има ги от повече от 10 години, толкова е напреднала тая технология, че никой не е виждал нещо направено с нея.
През 60-те се надяваха, че до 2020г сме щели да се предвижваме с летящи коли, сигурно и ти си с техния акъл и големи надежди.

draid
05-25-2014, 19:20
Това твоето е все едно да кажеш, че динозаврите не са съществували хахаха. Правят се толкова много неща, че явно ти е бедна фантазията.

И понеже никой не е виждал нищо направено отвори youtube ако знаеш какво е и поразгледай тъкмо ще видиш нещо направено. Неща както за медицински цели, така и наскоро направен и тестван пистолет. Даже ако не се лъжа наскоро в Китай или Япония показваха специализиран такъв принтер за създаване на еднотипни къщи. Ама ти след като живееш през 60-те то това не е мой проблем.

Аз не мога да разбера. Въобще що му се връзваш.

Просто се чудя как може да има толкова ограничен в мисленето си човек изобщо не се връзвам . Имах един познат преди дето не вярваше, че е имало динозаври, тоз е същия.

Fisherman
05-25-2014, 19:50
Това с динозаврите е доста относително,никой не може да докаже че ние съществуваме,а не сме компютърна симулация,камоли да се впускаме в разговори за нещо,което никой не е виждал.Учените дори не знаят какъв е бил цвета на кожата на един динозавър.

Не казвам,че не са съществували,просто не се хващайте за нещо се едно е 100 процента така.

an7raks
05-25-2014, 19:55
Това с динозаврите е доста относително,никой не може да докаже че ние съществуваме,а не сме компютърна симулация,камоли да се впускаме в разговори за нещо,което никой не е виждал.Учените дори не знаят какъв е бил цвета на кожата на един динозавър.

Не казвам,че не са съществували,просто не се хващайте за нещо се едно е 100 процента така.

Ами, съмнявам се намерените скелети да са на катерички, така че мога да съм 100 процента сигурен, че динозаври е имало... А за кожата на някои динозаври се знае какъв е цвета... Ти си химик, предполагам ще се сетиш как е станала магията...

anonymous908491
05-25-2014, 20:36
Даже ако не се лъжа наскоро в Китай или Япония показваха специализиран такъв принтер за създаване на еднотипни къщи.

Определението 'тъп' е много слабо, ако имам предвид теб.

Къщите ги принтират за 1 час, сглобяват ги за 1 ден, а падат за 1 секунда, ако духне по-силен вятър.
Ти въобще рабираш ли, какво означава нещо да е полезно и използваемо ?
Толкова си изостанал, че решаваш да ми се обясняваш за неща, с които съм много по-добре запознат.

defender
05-25-2014, 20:50
етническите малцинства са вече втора политическа сила, втора.................... след 24 години ДЕМОНОкрация, да ни е честито.

SHPAIdURmeN
05-25-2014, 20:55
^

Kak taka e ?

whiskyandcocaine
05-25-2014, 22:07
Принтираните къщи в САЩ са толкова леки по две причини - едната от тях са рисковете от урагани, трябва да са с таква структура, за да са по-безопасни при подобно бедствие, но никак по-маловажна не е и ролята на индустрията, която печели повече от това да си купиш нова къща, а не да облагородяваш и ремонтираш старата.

herkules
05-26-2014, 04:17
етническите малцинства са вече втора политическа сила, втора.................... след 24 години ДЕМОНОкрация, да ни е честито.

Има и по-лошо. Да станат първа политическа сила. Тогава с шериатски закони ще се оправим напълно. А, химна ще бъде "Чай Шукария".

yakuza_
05-26-2014, 05:06
Навсякъде из нета се публикуват разни "победи", а при тази избирателна активност % са:
ГЕРБ - 10, 4 %
БСП - 6, 8 %
ДПС - 6, 4 %
България без цензура - 3, 8 %
Реформаторски блок - 2, 2 %

За каква победа може да става въпрос при положение, че първите 4 партии на 100% са си купили между 50-150к гласа.

SHPAIdURmeN
05-26-2014, 06:45
ДПС си имат едни сигурни 4%, ако ли не 5%. Управляващите из районите където турците са повече от Българите. Турците биват притиснати да гласуват за ДПС, щото майка им жална ако не го направят. Пък да не говорим за пълните като индийски автобуси идващи от Турция със главна спирка Кърджали или околните села и градове, по-време на изборите. :D

herkules
05-26-2014, 08:03
Навсякъде из нета се публикуват разни "победи", а при тази избирателна активност % са:
ГЕРБ - 10, 4 %
БСП - 6, 8 %
ДПС - 6, 4 %
България без цензура - 3, 8 %
Реформаторски блок - 2, 2 %

За каква победа може да става въпрос при положение, че първите 4 партии на 100% са си купили между 50-150к гласа.

Ако го погледнем от друга страна, добре е че не е за наш парламент. Евродепутатите и без друго, добре се хранят. 6 000 евро заплата + 4 000 евро за странични разходи, само за да тормозят света. Да плащаш, за да те тормозят и да ти пречат да живееш нормално, от собствения си труд, си е политически мазохизъм. Какво ли щеше да е, ако въобще ги нямаше партиите? Що средства щеше да има за народа! Щяхме да живеем три пъти по-добре.

yakuza_
05-26-2014, 08:24
Така го казваш, все едно България плаща заплатите на всичките евродепутати. И не виждам как ЕС ти пречи да живееш нормално.

draid
05-26-2014, 09:04
Определението 'тъп' е много слабо, ако имам предвид теб.

Къщите ги принтират за 1 час, сглобяват ги за 1 ден, а падат за 1 секунда, ако духне по-силен вятър.
Ти въобще рабираш ли, какво означава нещо да е полезно и използваемо ?
Толкова си изостанал, че решаваш да ми се обясняваш за неща, с които съм много по-добре запознат.

Като те гледам колко си добре запознат, опазил господ. Няма нужда да падам ниско като теб и да те обиждам, ти сам го правиш с коментарите си.

anonymous908491
05-26-2014, 17:16
Като те гледам колко си добре запознат, опазил господ. Няма нужда да падам ниско като теб и да те обиждам, ти сам го правиш с коментарите си.

Ако продължиш да ми се правиш на умен, ще пратя вълка да ти издуха къщата.

herkules
05-27-2014, 08:48
Така го казваш, все едно България плаща заплатите на всичките евродепутати. И не виждам как ЕС ти пречи да живееш нормално.

Тя България може и да не плаща заплатите на всички депутати, но нали и ние имаме там депутати. Ти как мислиш, защо ли всички искат да стават евродепутати? А, не плащаме ли членски внос? Или смяташ че това което получаваме покрива загубите ни от пропуснатите ползи, заради угодничество. Той европейския съюз на мен лично не може да ми попречи, но пречи на многото останали, като им налага правила, изгодни само за определени хора. За мен той е пирамидална сруктура, която в скоро време ще рухне. Безплатен обяд няма. Все някой трябва на плати цената. И, нека да допуснем (хипотетично) че няма партии въобще и управниците са много малко, избирани с таен вот от народа, и нямат никакви привилегии, а при нагли и (доказани) неправомерни действия от тяхна страна, влошаващи живота на хората, да има закон с който да им се отнеме всичко придобито без значение по какъв начин и да отиват директно в затвора, третирани като най-опасни престъпници. Знам, че не се одобрява, но и смъртното наказание само за тях, би свършило добра работа. Тогава няма да има управници крадци, ще са сведени до минимум, и данъци, такси, и всякакъв държавен рекет, ще е минимален и поносим, защото всички тези разходи (за партии, НПОта и там всакакви измислени организации и хлебояди, които уж са полезни, а в същност са паразити), няма да са нужни. Това е моето мнение. Нали сега всеки може свободно да го изразява? Никой не е длъжен да се съгласява с мен.

whiskyandcocaine
05-27-2014, 09:15
момчета какво ще правим сега?! Албания, Лихтенщайн и Черна гора са въвели и те "санкции" срещу Русия...толкова е страшно това!

yakuza_
05-27-2014, 11:19
Тя България може и да не плаща заплатите на всички депутати, но нали и ние имаме там депутати. Ти как мислиш, защо ли всички искат да стават евродепутати? А, не плащаме ли членски внос? Или смяташ че това което получаваме покрива загубите ни от пропуснатите ползи, заради угодничество. Той европейския съюз на мен лично не може да ми попречи, но пречи на многото останали, като им налага правила, изгодни само за определени хора. За мен той е пирамидална сруктура, която в скоро време ще рухне. Безплатен обяд няма. Все някой трябва на плати цената. И, нека да допуснем (хипотетично) че няма партии въобще и управниците са много малко, избирани с таен вот от народа, и нямат никакви привилегии, а при нагли и (доказани) неправомерни действия от тяхна страна, влошаващи живота на хората, да има закон с който да им се отнеме всичко придобито без значение по какъв начин и да отиват директно в затвора, третирани като най-опасни престъпници. Знам, че не се одобрява, но и смъртното наказание само за тях, би свършило добра работа. Тогава няма да има управници крадци, ще са сведени до минимум, и данъци, такси, и всякакъв държавен рекет, ще е минимален и поносим, защото всички тези разходи (за партии, НПОта и там всакакви измислени организации и хлебояди, които уж са полезни, а в същност са паразити), няма да са нужни. Това е моето мнение. Нали сега всеки може свободно да го изразява? Никой не е длъжен да се съгласява с мен.

"От 2007 г., когато страната ни стана член на Общността, до края на 2013 г. сме внесли в общия бюджета на Брюксел 5,253 млрд. лв. За същия период България е получила парични траншове от ЕС по различните оперативни програми за общо 9,353 млрд. лв. Така излиза, че за седем години членство в ЕС сме на плюс от 4,099 млрд. лв."

4млрд за 7 години не е много, но е по-добре от нищо, като се има в предвид и всички изисквания, които ни направиха малко или много "по-бели"

Aeternal
05-27-2014, 12:15
"От 2007 г., когато страната ни стана член на Общността, до края на 2013 г. сме внесли в общия бюджета на Брюксел 5,253 млрд. лв. За същия период България е получила парични траншове от ЕС по различните оперативни програми за общо 9,353 млрд. лв. Така излиза, че за седем години членство в ЕС сме на плюс от 4,099 млрд. лв."

4млрд за 7 години не е много, но е по-добре от нищо, като се има в предвид и всички изисквания, които ни направиха малко или много "по-бели"
Това с изискванията е пълна албалистика.
Тази информация като цяло ми се вижда леко подвеждаща, като се има предвид, че не знаем до колко отразява наложените ни санкции, лихви и спрени средства.
За сравнение - за 7те ни години членство от работещите в чужбина и пращащи/харчещи тук пари емигранти са влезнали около 8 милиарда.

А и проблема не е толкова колко са, колкото къде отиват, защото около 10% от земеделците печелят 80% от европроектите, което не е правилно. А е така защото процедурата е скапана, работещите в администрацията са некадърни има и там корупция, пък и има много некадърни съставители на проекти, които те връщат по 40 пъти за грешки, общо взето нормалния човек е изправен пред китайската стена при спечелването на проект.

А парите които отиват в ЕС е ясно от къде идват => Републиканския бюджет. И понеже данъчната ни система е "социална", данъчната тежест у нас се носи от бедните т.е бедните у нас имат най-голям принос към хазната.

В крайна сметка се получава така, че членството ни в ЕС взима от бедните и социално онеправдани за да даде на групичка привилегировани и близки до властта.

Не ме разбирайте погрешно, фен съм на европейската идея, но тя не е за корумпирани бананови държави като нашата.
Щото в момента ни ползват като бунище и си пробутват тук субсидираната продукция. Но не е виновен тоя който яде баницата, а този който му я дава.

yakuza_
05-27-2014, 12:35
Ами проблема не е в ЕС, а в нас.

Aeternal
05-27-2014, 12:56

И аз това казвам. Проблема е в нашия телевизор. Румънците бяха по-зле от нас при влизането си в ЕС, сега са по-добре. Е не са много по-добре, но все пак е значително, а и показателно.

Но те 89-та година на техния Чаушеско му махат главата заедно с цялото му семейство, а ние нашето Първо чучело го дундуркахме още 9 години след това. Че и сега внучето му се изживява като плейбой, а не се знае дали има и 1 работен ден.
Ей ви комунизъм в действие => един истински наследствен пролетариат.

SHPAIdURmeN
05-27-2014, 15:45
Учете се от стари събития и не ги мислете толкова много.

golemiq_korab_minava
05-27-2014, 16:00
И аз това казвам. Проблема е в нашия телевизор. Румънците бяха по-зле от нас при влизането си в ЕС, сега са по-добре. Е не са много по-добре, но все пак е значително, а и показателно.

Но те 89-та година на техния Чаушеско му махат главата заедно с цялото му семейство, а ние нашето Първо чучело го дундуркахме още 9 години след това. Че и сега внучето му се изживява като плейбой, а не се знае дали има и 1 работен ден.
Ей ви комунизъм в действие => един истински наследствен пролетариат.

Безкрайно наивно е да наричаш чучело човек, управлявал ни толкова години и същия, който прави най-много за България от всички днес в купум заедно, а и предишните.
А румънците за това се изселват с още по-големи цифри.

Aeternal
05-27-2014, 16:22
Безкрайно наивно е да наричаш чучело човек, управлявал ни толкова години и същия, който прави най-много за България от всички днес в купум заедно, а и предишните.
А румънците за това се изселват с още по-големи цифри.
Прав си, безкрайно наивно е да наричам масов убиец човек на първо място.
"Човек", който само и само да остане на власт на всяка цена 2 пъти се е опитал да продаде държавата си.
Хубаво, че Хрушчов и Брежнев са по-умни от него и не са ни взели.
И като говориш за предишни, куриерчето Живков не може да стъпи на малкия пръст на Стамболов.

golemiq_korab_minava
05-27-2014, 16:40
"Човек", който само и само да остане на власт на всяка цена 2 пъти се е опитал да продаде държавата си.
И като говориш за предишни, куриерчето Живков не може да стъпи на малкия пръст на Стамболов.

За това Стамболов му отсичат накрая двете ръце и му ги пращат на жена му. Щото е бил цвете за мирисане. Щото само добри неща е правил, нали?
Видя се умствения капацитет на Хрушчов до къде доведе света и как затъна Русия и всички соц. страни. Хубо направи, че одължи началото на третата световна война, която доста пъти сме я разминавали на косъм.
Тодор Живков е вярвал в общото и че ще подобри икономическото състояние на България, ако я присъедини. Но уви, те и тогава не са ни искали.
И 89 пак прави добро за българската нация като изпраща турците .. Изродско е , ама в крайна сметка се оказа прав, че сега те ще ни надминат и ние ще се превърнем в малцинство.
Правил е глупости като всеки политик, но той не може да се сравнява с днешните и заслужава почит.
Толкова сте слепи за някои неща... Дори Кадафи дето го убиха и всички лоши диктатори които АМЕРИКА пробагандно днес обвинява и предизвиква свалянето им с манипулация на обществото и граждански войни НЕ са по-зли от тези, които ги предизвикват.

aisberg
05-27-2014, 17:12
пробагандно
ел о ел.

те ще ни надминат и ние ще се превърнем в малцинство.
ми почвай да праиш деца браааааат
конспирациа бнрааааат
констипациа брааат

кфо ми я фалиш таа росия е брат тиа смешници в афганистан ги напраиха на кифтета баси паляците тоа седнал да ми се обяснява тука а чеченците ги клаха като свине по коледа
а като живеят в лайна мн ли са яки а
я ми кажи името на 1 умен руснак не моеш нали щото са кухи като тебе и живеят на социални помощи от европа и китай лололололол а ти учиш за безделник и ще живееш и ти на социални помощи ама мноо ги чаткаш международните отношения ей
брао
и като са участвали в 5 войни и са нахлули в 2 държави без съгласието на ООН мн ли са цветенца смръдливите пияндрушки а ? а ве ? и с великата им армия, дето мине се не мине година и на тяхна територия им трепят децата ?
лол.

говори ми после за лошия запад

yakuza_
05-27-2014, 17:23
винаги съм се чудил на хората, които си правят нов профил за да кажат това което мисля :lol:

golemiq_korab_minava
05-27-2014, 18:01
ел о ел.

конспирациа бнрааааат
констипациа брааат

кфо ми я фалиш таа росия е брат тиа смешници в афганистан ги напраиха на кифтета баси паляците тоа седнал да ми се обяснява тука а чеченците ги клаха като свине по коледа
я ми кажи името на 1 умен руснак не моеш нали щото са кухи като тебе и живеят на социални помощи от европа и китай лололололол а ти учиш за безделник и ще живееш и ти на социални помощи ама мноо ги чаткаш международните отношения ей
брао
и като са участвали в 5 войни и са нахлули в 2 държави без съгласието на ООН мн ли са цветенца смръдливите пияндрушки а ? а ве ? и с великата им армия, дето мине се не мине година и на тяхна територия им трепят децата ?
лол.

ti dimitar li si ye?

anonymous895156
05-27-2014, 18:50
ti dimitar li si ye?

не е, но ми харесва :3

golemiq_korab_minava
05-27-2014, 20:15
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4106671 - ЕС
странно как ги оприличават по всички медии борците като терористи.

herkules
05-28-2014, 07:25
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4106671 - ЕС
странно как ги оприличават по всички медии борците като терористи.

Макар и на шега казано, много вярно. Христо Ботев е най-големият терорист за времето си, според западната демокрация.

herkules
05-28-2014, 07:28
ел о ел.

конспирациа бнрааааат
констипациа брааат

брао
лол.

Да се правиш на простак си е голямо изкуство!?! Но и малко хумор, не е излишен.

herkules
05-28-2014, 08:05

Колкото и да се преиначават нещата Тодор Живков си беше хитър като държавник. Успешно лавираше между натиска на Русия и колкото и да звучи смешно, отстояваше интереса на България. Имало е жестокости (дядо ми е лежал в затвора в Белене три години без присъда, през 56 година, защото са го водили кулак, а той е станал икономически силен, понеже като пленник във Франция, е работил пет години като иконом и с натрупаните пари, връщайки се в България, след изтичане на договора му става земевледелец, купувайки земя и наемайки качествени работници), но дори и да не е бил съгласен, нямал е голям избор. Срещу общата еуфория, тогава трудно се вземат противоречиви решения. Винят го за изселването на турците, а не се замислят за многото атентати преди това от самите турци, които бяха с повече привилегии от всички останали българи. Влизаха свободно във висшите уч. заведения, изкарваха висше образование, без познания (покритие) и много др. Това не им стигна и започнаха да палят фабрики, взривяват влакове и да убиват българи, които с нищо не им бяха виновни. Убитите от турците преди 84 година българи са многократно по-вече, от убитите и то по тяхна вина турци, през възродителния процес. Николае Чаушеску го разстреляха, заради простотията на жена му. Той беше извън страната си, когато демонтстрациите в Румъния ескалираха напрежение, и Елена Чаушеску си присвоява неговите функции, когато него го няма. Нарежда на военния министър да стреля с/у потестиращите. След като той отказва, тя изважда пистолет от дамската си чанта и го застрелва на място, пред останалите министри. За това ги разстрелват и двамата, когато той се завръща в Румъния. Като ги извеждат за разстрел, Елена не е можела да повярва, че ще ги разстрелят. Учудена е казала на мъжа си: Николае, те май наистина ще ни убият? Има документален запис на разстрела им.

whiskyandcocaine
05-28-2014, 09:39

При обща загуба от евробюджета поради корупция, според ОЛАФ, 420 млрд. наистина ли проблема е при нас? Хайде да не си разказваме приказки и да разтегляме локуми как ЕС е толкова добър, а ние сме лошите източноевропейци и за това става така. ЕС не иска да дава пари, ние сме в съюза заради геополитически и стратегически ТЕХНИ причини, приеха ни компромисно, за да се разширяват на Изток.

herkules
05-28-2014, 10:24
При обща загуба от евробюджета поради корупция, според ОЛАФ, 420 млрд. наистина ли проблема е при нас? Хайде да не си разказваме приказки и да разтегляме локуми как ЕС е толкова добър, а ние сме лошите източноевропейци и за това става така. ЕС не иска да дава пари, ние сме в съюза заради геополитически и стратегически ТЕХНИ причини, приеха ни компромисно, за да се разширяват на Изток.

Политическото благородство, отдавна се е изродило. Доста европолитици са си абсолютни мръсници, които искат да минат за благородници, по отношение на България. Само с рестрикции и измислени наказания щели сме да се оправим. По голяма наглост, лицемерие, дебелоочие и несправедливост, здраве му кажи. Трудно се създават политици като като Атанас Буров.

Ето малка част от завещанието на Атанас Буров, което звучи, сякаш е казано днес, а сегашните български политици би трябвало да си го препрочитат всеки ден. А и не само те. Изглежда, всеки един българин, всеки един от нас, трябва да го прочете. И да се замисли. Тогава може би ще заживеем по-добре.

„Ние трябва да бъдем европейци, ако чувстваме, че имаме нужда от Европа. Ако смятаме, че сме всесилни, че можем да ритнем, тъй как да кажа, тази помощ, че можем сами да разрешим тази проблема - тогаз можем да бъдем каквито щем - и азиатци, и балканци, и т.н. Но едва ли има двама свестни хора в България да си правят илюзия, че ние можем със свои собствени сили да разрешим някоя проблема. Която и да било от нашите проблеми ще се разреши чрез съгласието на европейските държави. Но за да спечелим тяхното съгласие, ние трябва да държим сметка за психологията на тези народи. Ние трябва пред тяхната съвест да бъдем прави и за това всичко онова, което ни излага пред тях, трябва старателно да го избягваме."

„Българският политик неминуемо свързва властта с пържолата, бута, жената, парата, златото. Парата е символът на властника в България. Той иска пари, пари, пари. Иска злато, злато, злато. Иска къщи, къщи, къщи. Иска вили, вили, вили. Иска коли, коли, коли. И не за своя сметка - а за сметка на партията си, на държавата си, на народа си. Това властогонство е бясна болест - който е ухапан веднаж от нея - умира цял живот, като бесен. И е бесен за власт - срам и позор, но е така."

Някой може ли да добави още нещо?

defender
05-28-2014, 19:51
Москва ни покани в Евразийския съюз

http://www.plovdiv-online.com/biznes/item/56866-moskv%D0%B0-pi-pok%D0%B0ni-v-evr%D0%B0ziyskiya-saayuz

herkules
05-29-2014, 06:43
Москва ни покани в Евразийския съюз

http://www.plovdiv-online.com/biznes/item/56866-moskv%D0%B0-pi-pok%D0%B0ni-v-evr%D0%B0ziyskiya-saayuz

Ако ще ни е от полза, какво ни пречи. На харизан кон, зъби не се гледат, а когато имаш два стола за сядане, ще седнеш на по стабилния, като разбереш кой от двата е по-сигурен.

Aeternal
05-29-2014, 06:51
„Българският политик неминуемо свързва властта с пържолата, бута, жената, парата, златото. Парата е символът на властника в България. Той иска пари, пари, пари. Иска злато, злато, злато. Иска къщи, къщи, къщи. Иска вили, вили, вили. Иска коли, коли, коли. И не за своя сметка - а за сметка на партията си, на държавата си, на народа си. Това властогонство е бясна болест - който е ухапан веднаж от нея - умира цял живот, като бесен. И е бесен за власт - срам и позор, но е така."

Принципно съм съгласен, но ми е интересно кога е писан цитата?

herkules
05-29-2014, 07:47
Принципно съм съгласен, но ми е интересно кога е писан цитата?

Трябва да е м. октомври през 1944 година.
Ето и още нещо доста интересно, отнасящо се за днешното поколение.

"Народът има вярно чувство за властта - той обича тая власт, която му гарантира земята, демокрацията и справедливостта. Такава власт обаче в България никога не е имало - защото ако има едното - няма другото."

„Власт не пада от закани. От обиди. От дърдорене. Властта пада само когато се наруши балансът на живота и естествените закони на живота на човека..."

Много вярно за мен е казаното, но дори и да падне сега властта, мисля че нищо няма да се промени за обикновените хора.

defender
05-29-2014, 11:12
"Не на фашизма в Украйна! Не война с Русия! Това беше темата на протест в Ню Йорк състоял се на 26 май."

http://www.workers.org/articles/2014/05/27/protests-say-stop-u-s-march-war/

браво на Американския народ, защо нашите медии не го отразиха в Новините (или поне не го видях).

defender
05-29-2014, 20:03
На къде ни води политиката на ЕС и глобализацията:

"Европа стои на края на пропастта. От юг нахлуват варварски племена, отвътре бялата раса се изражда. И физически, и морално…

Не, това не са думи от речта на някой ксенофоб, расист, нов фюрер. Това са фактите…

Само за последните 50 години бялото население на Европа се е съкратило почти наполовина, отбелязват учените. А прогнозите за бъдещето са още по-тревожни.

Полша за следващия половин век ще изгуби поне една пета от бялото си население. Перспективите пред Германия са още по-печални. За това време в нея етническите германци ще намалеят с 22 милиона. Което е една четвърт от населението.

А за нас вече чухме много прогнози. И всичките неоптимистични.

Кой ще засели умиращата Европа?

С такава цел ли се насочват насам потоците араби и негри? И евреите закупуват огромни територии? А китайците заливат континента с жълтия прилив?

Да се огледаме. И ще видим, че вината за всичко това е на самите европейци. В момента наблюдаваме установяване на двоен стандарт в морала и рязко подсичане на традиционните ценности.

Последната книга на американския социолог Бюканън се нарича директно – „Залезът на Запада”. Той директно казва – „Бялата раса изчезва…Не заради война или болести, а заради рязкото падане на раждаемостта”…

И днес човек, разхождайки се из Париж, Лондон, Берлин, може да види типични за Близкия Изток картини. Жени, увити от глава до пети, мъже, молещи се на тротоара, арабски надписи, извисяващи се джамии… Ако посмее да мине през вече отделените в анклави квартали на чужденците…

Това са цели квартали, преобразени в африкански или азиатски маниер – като че наблизо не текат Сена или Дунав, а Замбези или Нил…

Във Франция признават, че броят на имигрантите е заплашителен – над 20% от населението. Неофициално – два пъти повече. Заплашителен за икономиката, заплашителен за културата, заплашителен за европейската цивилизация. И да беше само Франция…

В Брюксел официално съобщиха, че

най-срещаното сред новородените име е Мохамед

В Германия над 10% от населението не са потомци на Зигфрид и Брунхилда. И докато пришълците се увеличават, белите намаляват. На един немец се падат четирима турци, на един французин шест алжирци и двама мароканци, на един белгиец трима албанци…Останалите имигрантски групи просто не се изчисляват…

Освен циганите, които са просто черешката на тортата.

Аналитиците стигат до неутешителни изводи. До края на века европейската цивилизация във вида, познат ни от хилядолетия, може да изчезне от лицето на Земята.

И всичко това е резултат от криворазбраната модернизация и хедонизма.

Началото – свободната любов

Сексуалната революция, започнала в САЩ и активно развиваща се в Европа, под лозунга „Секс, наркотици и рокендрол” доведе до отказ от нормите на традиционния морал.

Защо свободната любов, от която предполагаемо трябва да има много деца, доведе до намаляване на населението?

Просто тя е СВОБОДНА – значи, без задължения. Без отговорности. Без деца…

Семейството не е лесно нещо. То изисква самоотдаденост, саможертва, ограничения, планиране на бъдещето…

А насреща е „Живея един път, значи ще живея за свое удоволствие!”…

И като прибавите еднополовите отношения – модни, лесни, оригинални…

Та вижте кой ще представя Австрия на Евровизия 2014 година – брадата певица травестит, нарекла/ъл се Кончита Вурст.

А какво да кажем за Германия, където най-популярната личност е министърът на външните работи, неотдавна омъжил се за някакъв мениджър…

Или за САЩ, изпратили ни за заместник посланик откровен педераст…Което, между другото, си е директно отношение към държавата ни…

В Белгия, Холандия и Франция с аразрешение еднополовите „бракове”. И дори осиновяване на деца…

Да не напомням, че в Холандия официално е регистрирана политическа партия на педофилите

Не е нещо ново в историята. Познато ни е – така загива древният Рим. Най-могъщата и най-развратната империя в миналото… Изживяла последните си дни в празник на всепозволеносатта. Където е било позволено всичко – дори инцест и скотоложство…

Така към края на V век населението на Рим намаляло почти с две трети. При това – въпреки че империята се разширявала, броят на римските граждани се увеличавал посредством новодошлите варвари… Които варвари накрая просто наложили своите нрави, закони, манталитет…

Да напомня – назованият „последен римлянин” Аеций, е син на германец, а армията му, разбила Атила на Катаунските поля, се състояла от келти, алани, германи…

А истинските римляни? Вече са били измрели…

Основната опасност за цивилизацията не е, че германците ще бъдат заменени от турци, французите от араби, а българите от цигани. Главната опасност е, че

тези нови „европейци” не се считат за европейци

И просто пренасят своите нрави и закони върху новозавладяната земя… А европейците ще станат елемент от човешката митология. Както атлантите…

Ако изобщо новите варвари запазят този неприятен спомен за белите – расата, създала радиото, телевизията, киното, автомобила, самолета и още куп полезни неща.

Полезни за пришълците… И с неизвестни автори, представители на забравена цивилизация.

От блога на Генек - genek.info"

whiskyandcocaine
05-29-2014, 20:29
defender, браво момче!

golemiq_korab_minava
05-29-2014, 20:49
ИЗВЪН ТЕМАТА, ако тъй е писано, какво ви пука за бялата раса?
С какво се различаваме от жълтата, освен манталитет, кулута, бит и тнт?
Кой създава електрическата крушка?
Бялата раса какво добро е направила за света, освен да създаде ядреното оръжие за масова смърт?

defender
05-29-2014, 20:56
само страхът от ядрената военна мощ на Русия възпира хищната машина САЩ от започване на война с Русия......... така, че и това си има добра страна, зависи от гледната точка де, от друга гледна точка е зло.

ПП: иначе ако не беше ядреното оръжие и страхът от него, досега да е имало още много войни, освен тези, който са се случили.

golemiq_korab_minava
05-29-2014, 21:14
само страхът от ядрената военна мощ на Русия възпира хищната машина САЩ от започване на война с Русия......... така, че и това си има добра страна, зависи от гледната точка де, от друга гледна точка е зло.

ПП: иначе ако не беше ядреното оръжие и страхът от него, досега да е имало още много войни, освен тези, който са се случили.
Ти знаеш ли, че само една война е достатъчна да стане, провокирана от небрежието, лицемерието и глупостта на върховните главнокомандващи, за да се самоунищожим?
Ти знаеш ли какви са последствията от Чернобил, Херошима, Нагазаки и хилядито ядрени опити, много от тях изпробвани върху невинни граждани?
Няма добра страна. Няма добро оръжие. Всяко измислено оръжие бива попадано в мръсни ръце.
Първата и втората световна война нямаше да се състоят, ако не бяха измисляли нарочно и точно с тази цел абсолютно всички оръжия. Идеалната провокация. Да раздадеш картечници на група изпокарали се. Заради Калашников милиони деца в Африка се избиват. Не, че преди е нямало войни с примитивни средства...

golemiq_korab_minava
05-29-2014, 21:26
хайде лека https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&cad=rja&uact=8&ved=0CEgQFjAH&url=http%3A%2F%2Fskeptoid.com%2Fblog%2F2014%2F05%2 F06%2Fthe-russian-sleep-experiment%2F&ei=kaWHU9_zMo-Q4gSYy4DQBQ&usg=AFQjCNHK8qvzungljExTtdLm2jI1HWJL2A

herkules
05-30-2014, 05:58
"Не на фашизма в Украйна! Не война с Русия! Това беше темата на протест в Ню Йорк състоял се на 26 май."

http://www.workers.org/articles/2014/05/27/protests-say-stop-u-s-march-war/

браво на Американския народ, защо нашите медии не го отразиха в Новините (или поне не го видях).

Защото нашите медии са продажни, а който плаща той поръчва музиката.

herkules
05-30-2014, 06:42
На къде ни води политиката на ЕС и глобализацията:

Това е очевадната истина, само дето никой от власт имащите, не ще да я види (имам предвид световното правителство), защото гледа собствения си интерес, без да се замисля за бъдещето. Простотията тръгва още от войната м/у севера и юга, когато алчния север, решава да заграби богатия юг. Предлога е робството и точка. От тогава вече гръмки думи като 'равноправие','равнопоставе ност', 'свобода на личността' и прочее стават лозунги и преминават в извратена форма и до днес. "Когато някой копае гроб други му, сам пада в него." Има и друга библейска притча, за непоисканото добро, само че вече никой не се съобразява с древните философски мъдрости, а сега живеем в модерни времена, с толерантност към извращениата и безнаказаност към престъпленията. Патриархалната ценностна ситема е доказала своето предимство, пред новия начин на семеен живот, където въобще вече няма ценности. Сега се говори за съвместно съжителствуване, м/у половете, а не за здрави семейства, на които се крепи дадена нация, държава или общност. С унищожаването на традициите и семейството, раждаемостта рязко намалява и води до сегашното положение: "Гейове и феминистки превзеха властта" - Владимир Буковски. За това, бялата раса ще изчезне или намалее до минимум, от собствената си простотия. След като на власт са либерастите, скоро ще се узаконят всички девиации и младото поколение, ще остане почти без поколение (бялата раса). За това след време Европа, ще остане без бяла раса. А, на къде върви България, само слепец може да не види.

herkules
05-30-2014, 06:56
Бялата раса какво добро е направила за света, освен да създаде ядреното оръжие за масова смърт?

Знаеш ли? Много си прав,... но и не си. Въпрос на гледна точка е. Бялата раса има вродена интелигентност. Освен оръжията на нея се дължи техническият прогрес. Оръжие може да бъде и кухненският нож, или замразен свински бут, ако попадне в неподходящи ръце. Атомните ел. централи са полезна придобивка, но могат да бъдат и с фатални последици.

herkules
05-30-2014, 07:25

Истина е, но кой от кого повече се страхува? Американските провокации не спират, и не се знае до кога ще ги търпят всички. При ядрена война, едва ли ще има печеливши. В скоро време и други страни ще имат ядрени оръжия. Тогава страхът ще е още по-голям. Не вярвам Сащ да са толкова безстрашни.

draid
05-30-2014, 08:27
И вие си мислите, че ако и двете страни нямаха ядрено оръжие, то САЩ щяха да нападнат Русия ??? Абсурдно е, те нападат само там където знаят, че победата е сигурна. Американците нямат воля за водене на продължителни войни, особено ако има възможност да се пренесат на техен терен. Народа им е калпав, ако изобщо може да става дума за народ.

yakuza_
05-30-2014, 09:56
Истина е, но кой от кого повече се страхува? Американските провокации не спират, и не се знае до кога ще ги търпят всички. При нова ядрена война, едва ли ще има печеливши. В скоро време и други страни ще имат ядрени оръжия. Тогава страхът ще е още по-голям. Не вярвам Сащ да са толкова безстрашни.

Кога е имало такава? САЩ и Русия съкращават ядрения си арсенал, не виждам защо да разрешат на друг да има такъв, освен сегашните. Като цяло всеки ползвал ядрено оръжие, автоматично се самоубива.

defender
05-30-2014, 11:03
"През последно време редица експерти говорят, че коренът на проблема в световната икономика е в изключителната роля на долара. Съответно се говори и за замяна на валутата при разплащания...
известният трейдър Джим Синклер, прочут с потресаващите си прогнози, предупреждава за следното: Русия може елементарно да срути долара, като поиска за своето гориво евро или други валути. А в Европа само ще се радват, защото повече няма да им потрябват валутните пазари. Погребението на американската валута, като международно платежно средство, имайки предвид огромните държавни дългове на САЩ, ще превърнат Америка в реален банкрут."

http://bulgarian.ruvr.ru

Ти да видиш :D

defender
05-30-2014, 13:25
Марин льо Пен: Ще сринем Европейския съветски съюз

"Френската крайна националистка Марин льо Пен призова "Европейският съветски съюз" да бъде възможно най-скоро разрушен и след Берлинската да бъде срината и Брюкселската стена, съобщи в. "Индипендънт". ........

"Как да подобрим ЕС? Първо трябва да го разрушим", заяви Льо Пен. Според нея ЕС не може да се реформира в сегашния си вид."

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2897936

ПП: французите добре се ориентираха :D

herkules
05-30-2014, 17:24
Кога е имало такава? САЩ и Русия съкращават ядрения си арсенал, не виждам защо да разрешат на друг да има такъв, освен сегашните. Като цяло всеки ползвал ядрено оръжие, автоматично се самоубива.

Прощавай за грешката, имах предвид нова световна война, в която едва ли ще се разминем без употреба на ядрени оръжия. Силните по някога биват изместени от други по-силни, защото никой не е най-силен. Всичко е въпрос на време, и по някога не е нужно да се разрешава каквото и да било, защото никой няма да ги пита. За Хирошима и Нагасаки как ще го коментираш? Дали Америка автоматично се е самоубила?

an7raks
05-30-2014, 18:20
:lol: Виж, негро, бялата раса е тази, която винаги е движела света напред... Западната цивилизация е създадена от бялата раса докато негрите са скачали от клон на клон, а жълтите са яли ориз и са се множали. Жълтите и негрите не са измислили ядреното оръжие, но не са измислили и ядрената енергия, която ползваме днес, не са измислили и тока, нито автомобилите, нито ДВГ, нито радиото, ако щеш.
Та я дай пак?

an7raks
05-30-2014, 18:24
САЩ и Русия съкращават ядрения си арсенал

Предполагам всяка сутрин си пиеш кафето с министрите на отбраната на двете страни?

golemiq_korab_minava
05-30-2014, 18:31
:lol: Виж, негро, бялата раса е тази, която винаги е движела света напред... Западната цивилизация е създадена от бялата раса докато негрите са скачали от клон на клон, а жълтите са яли ориз и са се множали. Жълтите и негрите не са измислили ядреното оръжие, но не са измислили и ядрената енергия, която ползваме днес, не са измислили и тока, нито автомобилите, нито ДВГ, нито радиото, ако щеш.
Та я дай пак?

Отново според много проучвания, щастието не се явява в технологичното развитие. Племената в Африка, които са отдалечени от цивилизация и живеят по своите патриархални традиции - са по-щастливи от българите.
Спинът кой го измисля и прилага?
Бялата раса е с адски промит мозък.
Ние сме тези, които предизвикваме промените в климата и експоатираме природните ресурси. Ние сме тези, които само говорим, но на практика нищо не вършим. Ние сме тези, които сме се откъснали от майката природа и хармонията. Най-безморалната раса.

an7raks
05-30-2014, 18:38
Отново според много проучвания, щастието не се явява в технологичното развитие. Племената в Африка, които са отдалечени от цивилизация и живеят по своите патриархални традиции - са по-щастливи от българите.
Спинът кой го измисля и прилага?
Бялата раса е с адски промит мозък.
Ние сме тези, които предизвикваме промените в климата и експоатираме природните ресурси. Ние сме тези, които само говорим, но на практика нищо не вършим. Ние сме тези, които сме се откъснали от майката природа и хармонията.
Ми, що не бягаш в Африка, като е толкоз арно? Що постоянно снимат разни гърджави негърчета и събират помощи за тях? Що не си умират от глад щастливи?
Спинът е измислен от природата, а не от която и да било раса... Белите са го открили и са открили превенция и удължаване на живота на болния... Негрите го разпространяват като изоглавени...
Да, ние променяме климата и експлоатираме природните ресурси, за да живеем по-добре и по-дълго, за да можем да си караме задниците от единия край на света до другия, за да си пишем това в нета, за да се поддържа подобна популация от хора...
Отиди и живей в хармония при някое африканско племе без ток, вода, лекарства и храна... Ще си поживееш към 20-тина години, ако преди това не умреш от някоя болест...

golemiq_korab_minava
05-30-2014, 19:07
Ми, що не бягаш в Африка, като е толкоз арно? Що постоянно снимат разни гърджави негърчета и събират помощи за тях? Що не си умират от глад щастливи?
Спинът е измислен от природата, а не от която и да било раса... Белите са го открили и са открили превенция и удължаване на живота на болния... Негрите го разпространяват като изоглавени...
Да, ние променяме климата и експлоатираме природните ресурси, за да живеем по-добре и по-дълго, за да можем да си караме задниците от единия край на света до другия, за да си пишем това в нета, за да се поддържа подобна популация от хора...
Отиди и живей в хармония при някое африканско племе без ток, вода, лекарства и храна... Ще си поживееш към 20-тина години, ако преди това не умреш от някоя болест...

Хахахаха

Спина има голяма вероятност да е измислен като средство за масово унищожаване от белите генно-инженери. Знаеш ли колко сполучливи експерименти са правени по такива програми за създаване на смъртоностни щамбвое вируси и тнт?
Всички технологични отркития водят към унищожаване на природата. Белите се опитваме да се правим на богове, мислим си, че можем да контролираме всичко, че можем да надминем всички тънкости. И това ще ни погуми. Вече са унищожеми милиарди гори, унищожени са милиони видове, заради нашата дейност. С този интернет и изкуствена цивилизация върху бетон и химия - ние сме заслепени от всякъде.

Безредиците, които настъват в някои африкански плена са отново благодарение на европейската и американска намеса. Защото от много години ние сме ги колонизирали и сме се опитвали да лъжем и мамим с богатва, налагали сме нашата култура и модернизация.

Много грешни представи имаш за живота на неразвитите народи.
Те живеят много по-дълго от нас. Имат старейшини на по 90-100 години, които още могат да ходят на лов да се работят.
Живят по-здравословно и това е свързано с тяхното хилядолетно адаптиране към условията.
Нашата намеса ги стресира.
Индианските племена и до днес за запазили комуникацията с духовете и отвъдното, космоса.
Индийските монаси правят невиждани неща за нас.
По-трудно заболяват от болести, по-издържливи са, лекуват се по природни методи.

Ама като стана въпрос за раси.. те китайците ся ще ходят на луната, ще видим кой е по-добър развит .. японците и на малкия им пръст не можем да се намажим.

Auriss
05-30-2014, 19:13
Расисти, националисти, хомофоби и комунисти в едно. Направо ме е срам, че сме от една държава.

// съвсем настрана от темата (или може би не толкова ? ) - някой ден ще видите отстрани, в някой чужд форум, как лее хейт и простотия някой ваш сънародник и ще ви светне защо цяла Западна Европа ни гледа с насмешка и грам не ги е*е какво се случва тук. Противни сте.
А ако има световна конспирация, която да съсъпва живота на озлобения бездарник, то такива като вас са прекрасно оправдание за необходимостта от такава, та съм с две ръце, два крака и еректирал от кеф х*й за нея.

Отивам да се издрайфам. Баси малките хора.

edit; пише се щам, не щамб, неграмотен шизофреник.
edit 2;
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy

golemiq_korab_minava
05-30-2014, 19:21
Расисти, националисти, хомофоби и комунисти в едно. Направо ме е срам, че сме от една държава.

// съвсем настрана от темата (или може би не толкова ? ) - някой ден ще видите отстрани, в някой чужд форум, как лее хейт и простотия някой ваш сънародник и ще ви светне защо цяла Западна Европа ни гледа с насмешка и грам не ги е*е какво се случва тук. Противни сте.
А ако има световна конспирация, която да съсъпва живота на озлобения бездарник, то такива като вас са прекрасно оправдание за необходимостта от такава, та съм с две ръце, два крака и еректирал от кеф х*й за нея.

edit; пише се щам, не щамб, неграмотен шизофреник.
edit 2;

отивай се издрайфай по-бързо в западните кенефи, че ще те чакат руските танкове от вън.

Auriss
05-30-2014, 19:22
отвън

an7raks
05-30-2014, 19:26
^
Фактите са факти, омраза няма... ;)

Хахахаха

Спина има голяма вероятност да е измислен като средство за масово унищожаване от белите генно-инженери. Знаеш ли колко сполучливи експерименти са правени по такива програми за създаване на смъртоностни щамбвое вируси и тнт?
Всички технологични отркития водят към унищожаване на природата. Белите се опитваме да се правим на богове, мислим си, че можем да контролираме всичко, че можем да надминем всички тънкости. И това ще ни погуми. Вече са унищожеми милиарди гори, унищожени са милиони видове, заради нашата дейност. С този интернет и изкуствена цивилизация върху бетон и химия - ние сме заслепени от всякъде.

Безредиците, които настъват в някои африкански плена са отново благодарение на европейската и американска намеса. Защото от много години ние сме ги колонизирали и сме се опитвали да лъжем и мамим с богатва, налагали сме нашата култура и модернизация.

Много грешни представи имаш за живота на неразвитите народи.
Те живеят много по-дълго от нас. Имат старейшини на по 90-100 години, които още могат да ходят на лов да се работят.
Живят по-здравословно и това е свързано с тяхното хилядолетно адаптиране към условията.
Нашата намеса ги стресира.
Индианските племена и до днес за запазили комуникацията с духовете и отвъдното, космоса.
Индийските монаси правят невиждани неща за нас.
По-трудно заболяват от болести, по-издържливи са, лекуват се по природни методи.

Ама като стана въпрос за раси.. те китайците ся ще ходят на луната, ще видим кой е по-добър развит .. японците и на малкия им пръст не можем да се намажим.
Все пак не разбрах чии го дириш в тоя гаден западен свят, а не идеш в Африка...
Няма да коментирам конспиративните ти теории...
Има поляк на 104 години, който бяга 100м спринт... Има снимки, видео и са го видели една камара хора... Твоите старейшини, дето излизат на лов на 100 години никой не ги е виждал... А и това са единици, гледа се средната продължителност на живота.
По-здравословно? :lol: Та те нямат възможност да подбират какво да ядат...
И ти да друсаш по 5 пъти на ден, и ти ще контактуваш с духовете...

golemiq_korab_minava
05-30-2014, 19:27

тея смешни списаци може да си бършеш гъза след драйфане като се запознаеш с един монах на 140 години, или един индианец на 95 дето е по-силен от теб

както и да е. доказано е, че живят по-щастливо от нас, особено, ако не знаят за съществуването на днешните удобства.
доказано е, че един такъв от племе, НЯМА да се чувства добре тук .
ще страда по родното, носталгия брат. ще му е мъчно за дивото
руснаците в сибир са същите
където са родени, там искат да живят, в дивата природа.

an7raks
05-30-2014, 19:32
доказано е, че живят по-щастливо от нас, особено, ако не знаят за съществуването на днешните удобства.
доказано е, че един такъв от племе, НЯМА да се чувства добре тук .

От кого? От теб?

golemiq_korab_minava
05-30-2014, 19:33
^
Фактите са факти, омраза няма... ;)

Все пак не разбрах чии го дириш в тоя гаден западен свят, а не идеш в Африка...
Няма да коментирам конспиративните ти теории...
Има поляк на 104 години, който бяга 100м спринт... Има снимки, видео и са го видели една камара хора... Твоите старейшини, дето излизат на лов на 100 години никой не ги е виждал... А и това са единици, гледа се средната продължителност на живота.
По-здравословно? :lol: Та те нямат възможност да подбират какво да ядат...
И ти да друсаш по 5 пъти на ден, и ти ще контактуваш с духовете...

не се прави на олигофен, моля ти се.
тези старейшини са ги давали дори пи натионал джеографик, ма кой да седне да се запоинтересува.
Хранят се с изцяло 100% чисти природни продукити, които най-близко пасват за еволюцията и ни.. дишат чист въздух , тренират.
Като се има в предвид средна продължителност на живота.. я вземи в България каква е средната продължителностт от естествена смърт в Родопите, в селата и в градовете, като толкова знаеш?

Отнелно не средната продължитеност се явява фактор за добър живот.
То и заека живее няколко години, ма, ако му даваш храна и вода е щастлив и си пасе и не му пука за нищо, нали?

golemiq_korab_minava
05-30-2014, 19:35
От кого? От теб?
от мен, да. проблем?

an7raks
05-30-2014, 19:43
от мен, да. проблем?

Явно няма смисъл... :lol:
Ще попитам за трети път и се отказвам... Защо не се изнесеш за някоя Африканска джунгла?

Auriss
05-30-2014, 19:49
Щото не иска да живее в гората. Просто обяснява на другите кво е яко да си беден, тъп и да живееш като плъх. Дай му един чек за 7 цифри и го гледай как мята салфетки от лъскавата си бричка вместо да си застане зад принципите и да ходи да храни негърчета.

an7raks
05-30-2014, 19:51
да ходи да храни негърчета.
Ти луд ли си, бе?! Да им разрушава хармонията!

Auriss
05-30-2014, 19:51
щеше ли иначе да учи висше според теб рофл ? Точи лиги по кинтите малкия талибанин

golemiq_korab_minava
05-30-2014, 20:26
Да, аз също съм като вас, тъп бял безморален дришльо.

Роден съм и съм отрасъл с условията на модерния човек.
Моя дом и ценностна система са съставяни тук.

Като малък съм искал да отида в сибир да живея. И да се изхранвам само от лов във дивте гори, както правят много хора.
Но това бяха детски мечти. Мечти провокирани именно от този различен свят за нас, описан в много разкази и книги.
Там, където хората живят и спазват природните закони.
И да, има много описани истински случки, където точно тези човеци не искат да напукат родното им място. Имат много по-силна вяра от нас и са много по-духовни.

Тези хора живеят по този начин от хиляди години и не са изчезнали. Възпроизвеждат се както ние някога.. преди 100 години.
Не така ще бъде и с нашата модерна цивилизация...

Всичко е до вътрешна нагласа и представа за света.

defender
05-30-2014, 20:27
Расисти, националисти, хомофоби и комунисти в едно.

лично аз не съм расист, краен националист или хомофоб, ..................... просто патриот.
не съм комунист, но и не мога да отрека, че тогава в много аспекти народа живееше по-добре, имаше и средна класа.

Направо ме е срам, че сме от една държава. ...

Противни сте...

Съвременния либераст много обича да подхвърля думите "свобода" и "любов" на спекулации и популизъм.
Спекулацията му с думата „свобода” му е нужна за да разбива обществените структури и нравствените норми.
А либералната му интерпретация на думата „любов” му е нужна за оправдание за всякакви извращения.

ПП: ама иначе либераста го срам от нас, когато проявим патриотизъм и ни обижда като гамен.

Auriss
05-30-2014, 20:35
имаше и средна класа.

Което е означавало да можеш да си купиш хляб, сирене, ракия и долнопробен хотел. Повтарям се вече.

Ти не можеш ли да си позволиш хляб, сирене, ракия и екскурзийка ?

http://www.visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-hotel-kompas-albena-21060

Сега ако ми кажеш, че не можеш да заделиш 300 лева в годината ;/ Нз нз

И ти ще се окажеш талибанин макло май ;3

defender
05-30-2014, 20:38
ами аз не съдя за положението на народа по себе си, а като цяло.

golemiq_korab_minava
05-30-2014, 20:40
Което е означавало да можеш да си купиш хляб, сирене, ракия и долнопробен хотел. Повтарям се вече.

а семейството?
А геноцида?
да не се повтаряме.
на човек какво друго му трябва?
Но днес живеем в олигархичен свят, в какъвто големите мачкат малките.
Да не се повтаряме.. Системите в тази държава са само в полза на богатите.
Днес няма хубав хляб, сирене, ракия.
Защо сме с най-разбитата спортна система?
Преди от всяко училище са търсили деца треньори за всичко.

Auriss
05-30-2014, 20:54
Какво за семейството ? 700 лева за 2ма възрастни и 2 деца. Мен ми се вижда съвсем окей.
К'ъв геноцид ?

И к'во против имаш олигарсите ? Питаш ме к'во друго му трябва на човек, а после пискаш против богатите. Като не ти трябват пари окей. К'ъв е проблемът, че някой пък за тях живее ?

С най-разбитата спортна система сме, защото няма кой да спортува. Ненужно занимание е, чиста загуба на време, а и явно лапетата предпочитат да висят пред компютъра. Шанс. Аз съм минал през 4 различни спорта, в 3 от тях ме биваше, с 1 стигнахме и до национално. Някой ден ако имам дете няма да го запиша (освен ако не поиска, де ... ), 'щото е безсмислено.

Много смешни сте ми. Хем крякате за 'нормален' живот, хем човек като ви покаже, че може да се живее съвсем нормално, решавате да смените темата и да плюете по богатите.
Дай да се изясним най-сетне - вие система, в която всички имат достъп до образование, здравеопазване и въобще основни неща ли искате или система, в която просто няма как да забогатее човек ? :cool:

golemiq_korab_minava
05-30-2014, 21:00
ти си определено безнадежден случай.

Auriss
05-30-2014, 21:10
Чувствата са взаимни :*

Все пак ми отговори на въпроса ако обичаш :(

defender
05-30-2014, 21:12
Дай да се изясним най-сетне - вие система, в която всички имат достъп до образование, здравеопазване и въобще основни неща ли искате или система, в която просто няма как да забогатее човек ? :cool:

http://prikachi.com/images/979/7361979J.jpg

ПП: хората бавно но сигурно губят правата си

golemiq_korab_minava
05-30-2014, 21:14
Системата, която е сега е такава, че заради прекалено богатите - хиляди гладуват.
Докато преди е нямало богати и бедни. Хората са били и с друго самосъзнание и светоглед...

Тоест - по-добре е било.

Аз не казвам да се връща комунзма, но това не означава, че с дефендер не сме прави.

golemiq_korab_minava
05-30-2014, 21:17
http://prikachi.com/images/979/7361979J.jpg

Точно.

defender
05-30-2014, 21:26
Забравих да кажа, че ако САЩ е олицетворението на тази система, то тогава не искам страната ми да се превръща във фалирала държава като САЩ с трилиони дългове, нито искам да ни американизират морално и културно.

не иска и да се фалшифицират съвременните учебници по история - в някои от които например се казва, че Левски бил заловен от полицията, а Ботев бил терорист.

Auriss
05-30-2014, 21:48
Системата, която е сега е такава, че заради прекалено богатите - хиляди гладуват.
Докато преди е нямало богати и бедни. Хората са били и с друго самосъзнание и светоглед...

Тоест - по-добре е било.

Аз не казвам да се връща комунзма, но това не означава, че с дефендер не сме прави.

Пак щях тръгна да сипвам, но се усетих, че сме на път да се изясним.

Кажи ми, според теб, богатите умишлено ли предизвикват тази ситуация, която описваш ?
Или може би просто опира до алчност ?
С хората ли ти е проблемът или със системата ? Или с факта, че подобна система позволява на подобни хора да третират остатъка по такъв начин ?

И най-важното - кой е виновен и кой им го позволява ? Не е сложно.

Съвременния либераст много обича да подхвърля думите "свобода" и "любов" на спекулации и популизъм.
Цитирам те, тъй като искам да ти задам един въпрос (пък и е забавно, 'щото правиш това, в което ме обвиняваш лол)
Как реши, че здравеопазването, образованието и ??електричеството и водата??? са човешки права ? Съгласен съм, де, да не решиш, че съм на друго мнение, но тези права са заложени в един документ, който е символ на запада, срещу който пискате.
Цитатът, който си пуснал, единствено доказва лицемерието на този господин, който докара държавата и народа си до гражданска война (предполагам следите събитията там).

то тогава не искам страната ми да се превръща във фалирала държава като САЩ с трилиони дългове, нито искам да ни американизират морално и културно.
И най-нелепото е, че ти ВЕЧЕ си американизиран, тъй като ООН и декларацията за правата на човека са по инициатива на Съединените Щати и тяхно творение. Не знам как да ти обясня, че недоволството, което изпитваш от системата, произтича от западната култура и от западната ценностна система.
В тоталитарните държави нямаш права, колкото и да ти се иска да го вярваш. И не намираш потъпкването на достойнството на хора, които не харесваш, за нещо нередно.

golemiq_korab_minava
05-30-2014, 22:20
Това са глупости.
В тоталитарната система също е имало ПРАВА. Зависи какво слагаш под тях. Сега е свободия без права и правила!

Много хора умишлено и безсъзнателно предизвикват тези погроми, заради тяхната алчност. Те взимат властта и правата са само при тях.

Против съм системата, защото тя е съставена с цел колонизиране на по-слабите във всяка смисъл на думата.
Против съм, защото предизвиква срив на цялата ценностна система на нациата.
Тя не ни обединява, ами разкъсва. Вече го говорихме.
Идеята на тази система е егоистична и демонизирана. Тя довежда само до апокалипсис и разруха.

Aeternal
05-30-2014, 22:39
Много хора умишлено и безсъзнателно предизвикват тези погроми, заради тяхната алчност. Те взимат властта и правата са само при тях.

Любимия ми соц виц =>
По времето на комунизма грижата за човека е била грижа за един конкретен човек.
:D

defender
05-30-2014, 22:40
Как реши, че здравеопазването, образованието и ??електричеството и водата??? са човешки права ?
ами защото когато е лишен от тях човек не може да е съставна част от съвременното общество, просто се ражда и е обречен на изолация, мизерия и не му се дава шанс за реализация.
Въздух, вода са права за живот, електричеството и образованието са права за да се впишеш в съвременното общество, а да не бъдеш изолиран и оставен на произвола.
Не може да се родиш и някой да ти иска пари за тези неща, за да се впишеш в обществото иначе не.

И най-нелепото е, че ти ВЕЧЕ си американизиран, тъй като ООН и декларацията за правата на човека са по инициатива на Съединените Щати и тяхно творение. Не знам как да ти обясня, че недоволството, което изпитваш от системата, произтича от западната култура и от западната ценностна система.

А ти защо си мислиш, че определям какво е добро и зло или правилно или неправилно по декларацията за правата на човека на САЩ. То те по техните си закони оправдават и фашизма в Източна Украйна.

В тоталитарните държави нямаш права, колкото и да ти се иска да го вярваш. И не намираш потъпкването на достойнството на хора, които не харесваш, за нещо нередно.

Ами добре, аз кога съм подкрепял тоталитарната държава, като станем тоталитарна държава ще се борим и срещу тази несправедливост колко можем. Макар, че мисля, и сега сме в нещо подобно на тоталитарна държава, само сме ограничени не със сила, ами на психическо ниво - тоест свободата ни е само в несъществени неща, които не влияят на системата.

Aeternal
05-30-2014, 22:43
А ти защо си мислиш, че определям какво е добро и зло или правилно или неправилно по декларацията за правата на човека на САЩ. То те по техните си закони оправдават и фашизма в Източна Украйна.

А руския фашизъм с какво се оправдава? Държава в която се убиват журналисти е сбъркана на страшно много нива.

defender
05-30-2014, 22:55
А руския фашизъм с какво се оправдава? Държава в която се убиват журналисти е сбъркана на страшно много нива.

а за Американския фашизъм: "От 1907 до 1981 година Америка принудително е стерилизирала над 60 000 свои граждани, защото били малоценни индивиди, които са недостойни да се размножават. Твърди се, че тази програма е послужила за пример на нацистите."

няма значение къде е фашизма, трябва да се изобличава, а не да се подкрепя под благовидни предлози уж според законите на САЩ.

Auriss
05-30-2014, 23:31
няма значение къде е фашизма, трябва да се изобличава
^ значи си съгласен, че Русия е държава на шепа престъпници, близки до властта, действията й в Крим са незаконни ?

herkules
05-31-2014, 06:42
^ значи си съгласен, че Русия е държава на шепа престъпници, близки до властта, действията й в Крим са незаконни ?

Незаконни в Крим са действията на Сащ, Те са световноизвестни престърници и за тях двойните и тройни стандарти спрямо другите страни са практика. Свикнали са безнаказано да безчинстват, но все някога ще си платят за това. Не може престъпника (Сащ) да обвинява в престъпление някой (Русия), който не си дава неговото.
След това нагло поведение на Сащ, с право Русия трябва да си върне и Аляска.

Талибаните ги създадоха отново Сащ. Който гроб копае другиму, сам пада в него. А, ти като създадеш семейство (ако създадеш) и имаш деца, но да останеш без работа и в къщи да се разболеят, като нямаш пари да си платиш ток, вода и др. текущи нужди, друга песен ще запееш. Колко процента от населението ходят по курорти, или на екскурзийки в днешно време според теб? А, знаеш ли как е било преди ти да се родиш, според стандарта за всички?

herkules
05-31-2014, 06:50
Любимия ми соц виц =>
По времето на комунизма грижата за човека е била грижа за един конкретен човек.
:D

Сигурно си прав, а сега грижата за човека е за 5% от населението, които могат да крадат безнаказано, а останалите само са бледо копие на човеци.

an7raks
05-31-2014, 08:11
различен свят за нас, описан в много разкази и книги.

"Пришълецът" брои ли се за доказателство, че има извънземни?

an7raks
05-31-2014, 08:16
След това нагло поведение на Сащ, с право Русия трябва да си върне и Аляска.

Малко почнахте да се изхвърляте моя лагер... :D
Дай да ти продам една кола и, като се скараме, да си я взема обратно без да ти връщам парите и без да те питам...

herkules
05-31-2014, 08:28
Малко почнахте да се изхвърляте моя лагер... :D
Дай да ти продам една кола и, като се скараме, да си я взема обратно без да ти връщам парите и без да те питам...

Там е работата, че не си ми продал колата, дори и не си ми я подарил. Дал си ми я за временно ползване, при определени условия, и след като аз не спазвам условията или договорът ми за ползване е изтекъл, справедливо е да си я вземеш обратно, дори и без да се скараме.

anonymous908491
05-31-2014, 09:27

Какви журналисти са, просто на запад са успяли да промият напълно мозъците на населението си, там вярват на всичко, което прочетат по вестниците.
На Русия вече не и пука за запада, но запада продължава да си действа по един и същ начин, който беше по времето на разделението.
Понеже и ние имаме пример за убит журналист, ще ти разясня някои неща.
Г. Марков беше неизвестна фигура, докато не го убиха, голямото му постижение в живота е точно това - бил е убит.
С нищо друго не е известен, нищо друго не е постигнал в жалкия си живот, една тъпа политическа марионетка беше, която обичаше лукса и реши, че бягайки на запад, ще го получи.

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 10:33

Ако не бяга си взели Крим, сега на полуострова щеше да има жертви. Крим винаги е бил руски. Няма да позволят намеса на НАТО там, а опитите за приватизация ще се провалят.

defender
05-31-2014, 11:15

Какво разбираш под незаконни действия, след като 86% от населението на Крим се обяви за отцепване от Украйна и присъединяване към Русия, защото украинското правителство, дошло със сила на власт, го заплаши, че ще премахне етнокултурната му идентичност? Нима правото на самоопределение не е един от основните принципи на Международното право?!

ПП: как може да обявиш цялото население за терористи и да почнеш да избиваш собствения си народ.

DarkTemplar
05-31-2014, 12:35
ПП: как може да обявиш цялото население за терористи и да почнеш да избиваш собствения си народ.
Когато част от същия този народ се опитва да разцепи държавата ти в съответствие с чужди интереси. За някои Украйна може да е измислена държава, но е целокупна такава, а те се опитват да я разцепят на късове, очаквайки да се повтори сценария в Абхазия и Южна Осетия. Нима да предизвикаш гражданска война, окупирайки държавни институции и убивайки несъгласните с теб не е тероризъм? Защото точно това правят отцепниците в Източна Украйна.

Ако утре Кърджалийско изяви желание да се отцепи от България, насрочи рефередум с предварително ясни (манипулирани) резултати, опирайки се на "правото на етническо самоопределение" на живущите в този регион и потърси подкрепа от Република Турция, ти ще ги подкрепиш ли?

an7raks
05-31-2014, 12:36
Там е работата, че не си ми продал колата, дори и не си ми я подарил. Дал си ми я за временно ползване, при определени условия, и след като аз не спазвам условията или договорът ми за ползване е изтекъл, справедливо е да си я вземеш обратно, дори и без да се скараме.
Абе, не съм бил там, ти може и да си бил, ама ето какво пише: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0_% D0%BD%D0%B0_%D0%90%D0%BB%D1%8F%D1%81%D0%BA%D0%B0

defender
05-31-2014, 12:43
Ако утре Кърджалийско изяви желание да се отцепи от България, насрочи рефередум с предварително ясни (манипулирани) резултати, опирайки се на "правото на етническо самоопределение" на живущите в този регион и потърси подкрепа от Република Турция, ти ще ги подкрепиш ли?
затова ти си краен националист, готов да отиде и да ги изтрепе......... така ли?

това не е един или 2-ма човека или групировка, а това е волята на цялото население.

DarkTemplar
05-31-2014, 12:46
затова ти си краен националист, готов да отиде и да ги изтрепе......... така ли?
Не съм краен националист, нито имам намерението да убивам когото и да е.

Отговори ми на въпроса и не се прави на ударен.

defender
05-31-2014, 12:53
Това е много сложен въпрос и не може да се реши толкова лесно .......... но със сигурност няма да тръгна да ги трепя като животни. А сега САЩ и Нато до колкото знам нищо не правят за да то предотвратят, даже май изпращат американски наемници на страната на хунтата.

ПП: ако сърбите бяха влезнали в Косово да ги трепят, че са се самоопределили и отделили, САЩ как щеше да реагира, а сега какво прави.

DarkTemplar
05-31-2014, 13:01
Това е много сложен въпрос и не може да се реши толкова лесно
Именно това e, че подобни въпроси обикновено се решават с дипломатически средства и дълги преговори, а не с военна сила. Ти обвиняваш САЩ и НАТО, че не правят нищо да го предотвратят. Аз ще ти кажа, че ЕС организираха преговори в Женева между двете страни (руската и украинската), с цел проблемът да бъде разрешен (както и евентуалната газова криза и т.н.). От руска страна освен заплахи и предупреждения за употреба на военна сила, друго не съм чул и видял. Което директно показва, че Русия няма интерес този конфликт да бъде разрешен (напротив, целта й е да разпокъса и отслаби максимално опортюнистичния си съсед).

Преди всичко ситуацията с Източна Украйна е национална ситуация за Украйна и е редно самата държава да я реши, защото е въпрос, който засяга суверенитета и териториалната й цялост. Няма друга институция, освен държавната, която да е легитимна да реши подобен въпрос. Но и не твърдя, че средствата, които новите управляващи в Киев използват, са правилните.

defender
05-31-2014, 13:04
Преди всичко ситуацията с Източна Украйна е национална ситуация за Украйна и е редно самата държава да я реши, защото е въпрос, който засяга суверенитета и териториалната й цялост. Няма друга институция, освен държавната, която да е легитимна да реши подобен въпрос. Но и не твърдя, че средствата, които новите управляващи в Киев използват, са правилните.

така е, никой не трябва да се меси, затова Янукович още трябва да си е президент, нали така
Русия, защити хората, които не признаха новата власт дошла с преврат, а не по волята на целия народ.

DarkTemplar
05-31-2014, 13:09
Русия няма право да защитава никой, който не е неин гражданин (независимо от етническата му принадлежност) и не се намира на нейна територия.

defender
05-31-2014, 13:17
Ами то и САЩ няма право да налага насилствено демокрация в други държава и с бомбандировки и да сваля чужди правителства, ама ей на - Либия, Египет, Сирия, Югославия, Ирак, Афганистан и още около 200 конфликта след втората световна война (естествено всички под "благовидни" предлози).

Естествено САЩ са много добри да си измислят причини да се намесят, така, че да получат одобрението на тълпата.

Те могат да дойдат да ти откраднат парите и да ти кажат че ти си виновен.......... признавам ги много са добри в манипулацията на масите.
И ти най-вероятно си манипулиран и затова одобряваш действията им. Това е така, защото просто нямаш правилни и устойчиви критерии за добро и зло, а ми се водиш по критерии на силните на деня според изгодата им.

an7raks
05-31-2014, 13:26
Русия няма право да защитава никой, който не е неин гражданин (независимо от етническата му принадлежност) и не се намира на нейна територия.

Правилно... затова Русия действа по въпросът те да са нейни граждани... :D
Хайде стига смешки... Винаги големите и силните са разкроявали картата... Било то директно с военна мощ, било то със заплахи...
Това е като ти да дойдеш и да ме накараш да направя нещо, а в същото време да си по-слаб и да нямаш какво да ми предложиш в замяна... Ем, не става...

Auriss
05-31-2014, 13:26
Това е така, защото просто нямаш правилни и устойчиви критерии за добро и зло
Разсмя ме ;3

Значи действията на Русия са 'добри' ? Да или не ?
Социалната им политика е 'добра' ? Да или не ?
Икономическото им състояние е 'добро ? Да или не ?

Аз лично спирам да те чета ако и този път не получа отговор в прав текст ;3 Пр ден

DarkTemplar
05-31-2014, 13:27
Ами то и САЩ няма право да налага насилствено демокрация в други държава и с бомбандировки и да сваля чужди правителства, ама ей на - Либия, Египет, Сирия, Югославия, Ирак, Афганистан и още около 200 конфликта след втората световна война (естествено всички под "благовидни" предлози).

Естествено САЩ са много добри да си измислят причини да се намесят, така, че да получат одобрението на тълпата.

Те могат да дойдат да ти откраднат парите и да ти кажат че ти си виновен.......... признавам ги много са добри в манипулацията на масите.
И ти най-вероятно си манипулиран и затова одобряваш действията им. Това е така, защото просто нямаш правилни и устойчиви критерии за добро и зло, а ми се водиш по критерии на силните на деня според изгодата им.
Никъде в последните ми цифра постове не съм защитавал (или дори споменавал) политиката на САЩ. Тук не говорим за тях, а за Украйна и позицията на Русия спрямо тази ситуация. Нека не се заблуждаваме, империалистките амбиции на Путин и управляващите в Кремъл доведоха нещата дотук, тяхната роля е най-голяма.

Моралните ми критерии би трябвало да са последната ти грижа и изобщо не са обект на темата, по която спорим.

Правилно... затова Русия действа по въпросът те да са нейни граждани... :D
Хайде стига смешки... Винаги големите и силните са разкроявали картата... Било то директно с военна мощ, било то със заплахи...
Това е като ти да дойдеш и да ме накараш да направя нещо, а в същото време да си по-слаб и да нямаш какво да ми предложиш в замяна... Ем, не става...
Тогава защо някои хора тук обясняват как едните, които разкрояват картата (Русия) са "добрите", а другите (САЩ) "лошите" ? Нима това не е лицемерие?

defender
05-31-2014, 13:36
Ами позициите на САЩ и Русия относно Украйна имат своите плюсове и минуси, но как да кажа, някак си Руската позиция по-правилна ми се вижда. Мисля, че Русия в Крим защитава човека и правата на човека, а САЩ защитава територии и материални интереси. Ами за мен човешкия фактор е над материалния и териториалния, тока мисля.

Венеция като направи референдум за отделяне от Италия, никой нищо не каза, това беше венеца на демокрацията и свободата, айде стига двоен стандарт.

DarkTemplar
05-31-2014, 13:38
Ами позициите на САЩ и Русия относно Украйна имат своите плюсове и минуси, но как да кажа, някак си Руската позиция по-правилна ми се вижда. Мисля, че Русия в Крим защитава човека и правата на човека, а САЩ защитава територии и материални интереси. Ами за мен човешкия фактор е над материалния и териториалния, тока мисля.

Венеция като направи референдум за отделяне от Италия, никой нищо не каза, това беше венеца на демокрацията и свободата, айде стига двоен стандарт.
Добре, как ще докажеш, че Русия защитава човека и човешките права?
(при положение, че самата идеология за защита на въпросните ценности не е характерна за Русия и въобще Източните империи)

an7raks
05-31-2014, 13:43
Тогава защо някои хора тук обясняват как едните, които разкрояват картата (Русия) са "добрите", а другите (САЩ) "лошите" ? Нима това не е лицемерие?

Не знам другите какво имат предвид, но ще ти кажа за себе си...
1. Русия взема каквото пожелае, но го присъединява директно към територията си, не воюва на другия край на света, за да точи нефт И НЕ НАРИЧА ВРАГА СИ ТЕРОРИСТ! До сега не съм чул руснаците в Украйна да наричат украинските полицаи и военни терористи. Западните, обаче, веднага ревнаха, че онея били терористи.
2. Русия не налага волята и ценностите си по целия свят по никакъв начин.
3. Русия е на една ръка разстояние, което я прави много по-полезен съюзник във военно отношение.
4. Русия има ОГРОМНИ запаси от горива, които можем да получим на далеч по-изгодна цена от сегашната чрез разни проекти като Южен поток. Тоест може да ни бъде полезна и в икономически план.
5. Русия не толерира педали, мангали, турци, негри, и всякакви шебеци... там всички са равни и са длъжни да се съобразяват със законите, а не законите да се съобразяват с малцинствата.
6. Не на последно място, рускините са арни и е добре да имаме повечко нов внос.
Та така... Не претендирам, че горните неща са 100% истина, но от това което виждам, такива изводи съм си направил.

defender
05-31-2014, 13:47
(при положение, че самата идеология за защита на въпросните ценности не е характерна за Русия и въобще Източните империи)

защо да не е характерно, заради комунистическото минало ли, ами Русия да не би да съществува от началото на комунизма, тя има богата история.

Кой направи кръстоносните походи и инквизиции, да не би Русия.

DarkTemplar
05-31-2014, 13:54
защо да не е характерно, заради комунистическото минало ли, ами Русия да не би да съществува от началото на комунизма, тя има богата история.

Кой направи кръстоносните походи и инквизиции, да не би Русия.
Говорят ли ти нещо фигури като Иван IV Грозни и термини като самодържавие, крепостничество, които са основни за руската история? Дори терминът империя (където живущите са поданици, а не граждани) го предполага. Русия винаги е била управлявана по този начин - авторитарно, монополистично, и с минимални права на средностатистическия й жител.

Та какво казваше за човешките права в Русия?

defender
05-31-2014, 14:00
Ми то и България е била авторитарно царство, ама това са най-великите периоди от историята ни и разцвет, с които всички се гордеем. А към населението е нямало жестокости.

anonymous908491
05-31-2014, 14:09
Говорят ли ти нещо фигури като Иван IV Грозни и термини като самодържавие, крепостничество, които са основни за руската история? Дори терминът империя (където живущите са поданици, а не граждани) го предполага. Русия винаги е била управлявана по този начин - авторитарно, монополистично, и с минимални права на средностатистическия й жител.

Хахахахахаха
хахахахахахха
хахахаххахахах
Остави ме без думи, сякаш живееш в своя реалност и ни разказваш за нея.

defender
05-31-2014, 14:16
Социалната им политика е 'добра' ? Да или не ?
Икономическото им състояние е 'добро ? Да или не ?

По времето на Горбачов и Елцин държавният апарат на Русия се формира според вижданията на чуждестранни съветници. Цялото законодателство на Русия, беше написано от тях. В руските министерства работеха около 10 хиляди чужди съветници.

Също режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите. Защо ли?!

Сега сам си отговори

Аз лично спирам да те чета ако и този път не получа отговор в прав текст ;3 Пр ден

Спирай :*

DarkTemplar
05-31-2014, 14:17
Ми то и България е била авторитарно царство, ама това са най-великите периоди от историята ни и разцвет, с които всички се гордеем. А към населението е нямало жестокости.
Да, но в Русия винаги е имало достатъчно жестокости, защото това са традиционните им методи на управление. Като във всяка империя, там човешкият живот няма особена стойност.

defender
05-31-2014, 14:26
Като във всяка империя, там човешкият живот няма особена стойност.

ами не знам, не съм чувал, а и ме съмнява в Православна държава това да е така.

anonymous708973
05-31-2014, 14:29

Да бе, само промива мозъка на населението с измъкнати от задника новини, нали?
Руснак ми е казвал, че когато сравни новина в тяхната медия и в западните медии, има огромни несъответствия. Представят новините уникално едностранчиво, преекспонирано или ги изпуска. Нещо подобно на медийното отразяване на протестите миналото лято, когато се опитваха да ни убедят, че са протестирали 5 000 души едва ли не.

anonymous908491
05-31-2014, 14:38
Нещо подобно на медийното отразяване на протестите миналото лято, когато се опитваха да ни убедят, че са протестирали 5 000 души едва ли не.

Тогава бройката беше без значение, важното беше качеството, а мнозинството бяха неграмотни олигофрени, сигурно повечето са ти били приятели.

anonymous708973
05-31-2014, 14:40
Пълни глупости.
Миналото лято (не февруари!) протестираха точно умни хора, хора с професия, хора с гражданска позиция. Не бяха баби и дядовци + мангали с тъпи лозунги.

defender
05-31-2014, 14:43
Пълни глупости.
Миналото лято (не февруари!) протестираха точно умни хора, хора с професия, хора с гражданска позиция. Не бяха баби и дядовци + мангали с тъпи лозунги.

да, протестираха арииската раса ,хайл

anonymous908491
05-31-2014, 14:45
Толкова са умни, че им плащаха, за да протестират.
Февруари поне имаха причина да излязат, а лятото се събраха всички лумпени в държавата, за да реват, че тиквата бил обичан от всички.

Няма смисъл да се хабиш, вече си ми доказвала многократно, че нямаш нищо в главата.

DarkTemplar
05-31-2014, 15:00
Значи не си достатъчно запознат с руската история. Проучи термините и историческите личности, които споменах преди 2-3 мои поста и сам ще прецениш колко хуманни са руснаците. Ще ти дам един лек жокер - заточването в Сибир не е измислено от болшевиките, а е редовна практика още от императорско време. Доста хуманен акт.

anonymous708973
05-31-2014, 15:02
Толкова са умни, че им плащаха, за да протестират.
Февруари поне имаха причина да излязат, а лятото се събраха всички лумпени в държавата, за да реват, че тиквата бил обичан от всички.

Няма смисъл да се хабиш, вече си ми доказвала многократно, че нямаш нищо в главата.

Пхахаха, на всеки протест има платени!
А много се съмнявам семействата с деца или хора на по 20-25 точно да са платени, а тези две групи бяха масовата част на летните протести.

Малоумник.

an7raks
05-31-2014, 15:03
Да бе, само промива мозъка на населението с измъкнати от задника новини, нали?
Руснак ми е казвал, че когато сравни новина в тяхната медия и в западните медии, има огромни несъответствия. Представят новините уникално едностранчиво, преекспонирано или ги изпуска. Нещо подобно на медийното отразяване на протестите миналото лято, когато се опитваха да ни убедят, че са протестирали 5 000 души едва ли не.
Може да промива мозъците на населението СИ, но не и на целия останал свят!

anonymous708973
05-31-2014, 15:08
Е, да де, аз това твърдя :)
Малко ли е това население обаче?

an7raks
05-31-2014, 15:11
Е, да де, аз това твърдя :)
Малко ли е това население обаче?

Ми, не е целия западен сват...

Aeternal
05-31-2014, 15:16
Вземи да прочетеш за крепостничеството, сериозен съм.

Aeternal
05-31-2014, 15:17
Какво разбираш под незаконни действия, след като 86% от населението на Крим се обяви за отцепване от Украйна и присъединяване към Русия, защото украинското правителство, дошло със сила на власт, го заплаши, че ще премахне етнокултурната му идентичност? Нима правото на самоопределение не е един от основните принципи на Международното право?!

Питай Сталин, той е най-запознат. До 20 милиона жертви му приписват.

Aeternal
05-31-2014, 15:19
Когато част от същия този народ се опитва да разцепи държавата ти в съответствие с чужди интереси. За някои Украйна може да е измислена държава, но е целокупна такава, а те се опитват да я разцепят на късове, очаквайки да се повтори сценария в Абхазия и Южна Осетия. Нима да предизвикаш гражданска война, окупирайки държавни институции и убивайки несъгласните с теб не е тероризъм? Защото точно това правят отцепниците в Източна Украйна.

Всъщност Украйна си е донякъде измислена държава, там са се умешали протестатни, католици, православни, всеки си дърпа към своята черга, рано или късно щяха да си хванат пътя.
Една държава не е ли обединена винаги се разцепва, и да се обвиняват външни сили е глупаво. Колкото руски толкова и американски интереси са играли там.

anonymous908491
05-31-2014, 15:19
Пхахаха, на всеки протест има платени!
А много се съмнявам семействата с деца или хора на по 20-25 точно да са платени, а тези две групи бяха масовата част на летните протести.

Но не всеки протест е основно от платени мижитурки.
Достатъчно е да им видиш причините да протестират, те исканията са основното, ако ще всички да са били с по 3 висши, пак си остават неуки лизачи.

anonymous908491
05-31-2014, 15:22

--------------------
Според различни оценки управлението на Мао от 1949 до 1976 г. е довело до смъртта на 40 до 70 млн. души
---------------------
Но това не им е попречило да са най-мощната икономика в момента.

Aeternal
05-31-2014, 15:27
--------------------
Според различни оценки управлението на Мао от 1949 до 1976 г. е довело до смъртта на 40 до 70 млн. души
---------------------
Но това не им е попречило да са най-мощната икономика в момента.
Аха, значи човешкия живот нищо не струва.
А вие бучите, че държавата не била социална. :Д

anonymous908491
05-31-2014, 15:30
Аха, значи човешкия живот нищо не струва.
А вие бучите, че държавата не била социална. :Д

Ти не знаеш значението на думата 'социална' , коментирай нещата, които смяташ за исторически факти, например някой виц.

DarkTemplar
05-31-2014, 15:32
Вземи да прочетеш за крепостничеството, сериозен съм.

(в подкрепа на казаното от теб и доразвивайки моите твърдения от предните постове)

Аз съм изумен как има хора, които не познават историческото развитие на една държава, обичайните структури на властта там и манталитета на управляващите и в същото време я дават за пример (който всъщност онагледява повечето от нещата, които те осъждат). За мен това е върховна форма на невежество и слаба информираност...

Всъщност Украйна си е донякъде измислена държава, там са се умешали протестатни, католици, православни, всеки си дърпа към своята черга, рано или късно щяха да си хванат пътя.
Една държава не е ли обединена винаги се разцепва, и да се обвиняват външни сили е глупаво. Колкото руски толкова и американски интереси са играли там.
Никъде не съм твърдял, че Украйна има някакво сериозно историческо минало, но специално руската намеса там е повече от очевидна. На всеки е ясно, че Русия има сериозни геополитически интереси в държавите от бившия СССР, затова се създаде и ОНД, затова и сега искат да развият новата икономическа идея, а именно - Евразийския съюз. Москва иска да продължи да дърпа конците на бившите си подопечни и тя да определя съдбата им. Украйна е просто най-подходящият пример за това.

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 15:32
Това е много сложен въпрос и не може да се реши толкова лесно .......... но със сигурност няма да тръгна да ги трепя като животни. А сега САЩ и Нато до колкото знам нищо не правят за да то предотвратят, даже май изпращат американски наемници на страната на хунтата.

ПП: ако сърбите бяха влезнали в Косово да ги трепят, че са се самоопределили и отделили, САЩ как щеше да реагира, а сега какво прави.
Единия свален хеликоптер е бил с американски командири и спец част. Бяха загинали няколко и от тях.

А сега Обама тържествено позволи обучаването и наемането на бунтовници в Сирия!

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 15:39
Именно това e, че подобни въпроси обикновено се решават с дипломатически средства и дълги преговори, а не с военна сила. Ти обвиняваш САЩ и НАТО, че не правят нищо да го предотвратят. Аз ще ти кажа, че ЕС организираха преговори в Женева между двете страни (руската и украинската), с цел проблемът да бъде разрешен (както и евентуалната газова криза и т.н.). От руска страна освен заплахи и предупреждения за употреба на военна сила, друго не съм чул и видял. Което директно показва, че Русия няма интерес този конфликт да бъде разрешен (напротив, целта й е да разпокъса и отслаби максимално опортюнистичния си съсед).

Смях. Най-малко Русия иска да воюва с Украйна. Но Русия много добре знае, че подписаните договори с ЕС и новото правителство от ксенофоби и расисти в Киев - ще направят всички възможно за прекъсване на унищожаването на държавата им и връзките с Русия. Точно Русия й е най-слабото място. Путин, ако за българския народ казва, че е братски - то с украинския са едни.

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 15:45
Никъде в последните ми цифра постове не съм защитавал (или дори споменавал) политиката на САЩ. Тук не говорим за тях, а за Украйна и позицията на Русия спрямо тази ситуация. Нека не се заблуждаваме, империалистките амбиции на Путин и управляващите в Кремъл доведоха нещата дотук, тяхната роля е най-голям

Сляп ли си ве? Нали Русия се опитва точно да предотврати това нейно притискане и грабене от страна на западните капиталисти? Защото Америка вече под предлог за светла демокрация не остана държава, която да не е унищожила.
В това число влизаме и ние.
Да живеят път новите амбийции на Русия, а дано.

Aeternal
05-31-2014, 15:53
Да живеят път новите амбийции на Русия, а дано.
Каква е разликата между руските и американските амбиции?

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 15:58
Медийте винаги са били най-голямото оръжие за манипулация на всякъде по света. Медийте предизвикват всички ескалации и се използват от чужди сили за провокация!

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 16:00
Каква е разликата между руските и американските амбиции?

Разликата е, че америка е унищожила вече 90% от Земята с нейната намеса и сега се опитва дори Русия да напада, както и Китай. Не може повече така! Не може да се търпи. Русия много добре си знае работата и скоро ще въдвори ред :)

Aeternal
05-31-2014, 16:03
Разликата е, че америка е унищожила вече 90% от Земята с нейната намеса и сега се опитва дори Русия да напада, както и Китай. Не може повече така! Не може да се търпи. Русия много добре си знае работата и скоро ще въдвори ред :)
Седни и помисли, коя държава от бившия варшавски пакт не е на нивото на българия? корупция и мизерия навсякъде. Сигурно и за това са виновни тъпите американци?

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 16:03
Ква и е работата на Америка баш в Украйна? Русия ходили да налага своите си интереси по границите на САЩ?

Aeternal
05-31-2014, 16:04
Ква и е работата на Америка баш в Украйна? Русия ходили да налага своите си интереси по границите на САЩ?

ъм, ракети в куба? anyone? :D

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 16:08
Седни и помисли, коя държава от бившия варшавски пакт не е на нивото на българия? корупция и мизерия навсякъде. Сигурно и за това са виновни тъпите американци?
Естествено. След рухването на СССР започва с пълна сила масова приватизация, раздържавяване и кражби на пазарите, разбиване на икономиката, спиране на природните ресурси и всичко, за което днес вече става ясно за някои от нас, че причината е самата идеология на капитализма, която не позволява никакво сътрудничество директно с по-слабите, ами тъй както всеки се оправя сам според възможностите си- така и държавите се надпреварват и не пускат кокала. Докато през съюза е било коренно различно. Днес правилнно каза дефендер - ерата защитаващта собственото его, а съвпкупността и цялостността се разпадат. А ние кьомавите българи се мъчим да се правим на добри подмазвачи и си мислим, че някой ще ни помогне.

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 16:09
ъм, ракети в куба? anyone? :D

Куба е изпята песен. Ами кой е сега в Авганистан и Южна корея?

Aeternal
05-31-2014, 16:16
Естествено. След рухването на СССР започва с пълна сила масова приватизация, раздържавяване и кражби на пазарите, разбиване на икономиката, спиране на природните ресурси и всичко, за което днес вече става ясно за някои от нас, че причината е самата идеология на капитализма, която не позволява никакво сътрудничество директно с по-слабите, ами тъй както всеки се оправя сам според възможностите си- така и държавите се надпреварват и не пускат кокала. Докато през съюза е било коренно различно. Днес правилнно каза дефендер - ерата защитаващта собственото его, а съвпкупността и цялостността се разпадат. А ние кьомавите българи се мъчим да се правим на добри подмазвачи и си мислим, че някой ще ни помогне.
Момче, ти си пълен имбецил, дори не се шегувам :Д
"спиране на природните ресурси" Кой ги "спира", кой прави приватизацията, кой разбива държавата? Американците ли?
"А ние кьомавите българи се мъчим да се правим на добри подмазвачи и си мислим, че някой ще ни помогне."
А като се мазним на руснаците кво? ще ни помогнат ли?
Живкова е трябвало да предаде златния ни резерв в Москва за да ни отпуснат кредит това са 24 тона злато събирани от освобожденито до 56та година. Изобщо как си мислиш, че руснаците са гледали на нас? "А тея са пичове-пияници като нас, дайте да им направим икономика, ще ги храним и ще ги поим безплатно щото са пичове?"
КУР за америка КУР и за русия.
Важни са българските интереси и какво ние печелим от едните и другите.

Auriss
05-31-2014, 16:18
амин

DarkTemplar
05-31-2014, 16:19
Като знаем колко "силна" е българската дипломация, лесно можем да си направим извода колко позитиви бихме могли да извлечем.

Aeternal
05-31-2014, 16:23
Днес правилнно каза дефендер - ерата защитаващта собственото его, а съвпкупността и цялостността се разпадат. А ние кьомавите българи се мъчим да се правим на добри подмазвачи и си мислим, че някой ще ни помогне.
А и още нещо,
СВЪРШИ ерата на колективната безотговорност.
Ролята на държавата е да защитава тези които не могат да се защитават сами.
Такива глупости като твойте, на дефендер и оня имбецил папугай, че държавата ви е длъжна с нещо, че има някаква роля.
Роялата на държавата е да осигури нормална среда за развитие на бизнеса, без корупция.
НЕ да ви търси и осигурява работа щото вие сте мързеливи и некадърни.

Aeternal
05-31-2014, 16:24
Като знаем колко "силна" е българската дипломация, лесно можем да си направим извода колко позитиви бихме могли да извлечем.

Най-голямата трагедия. Войниците ни винаги са изкупвали греховете на дипломатите.

anonymous908491
05-31-2014, 16:26
Живкова е трябвало да предаде златния ни резерв в Москва за да ни отпуснат кредит това са 24 тона злато събирани от освобожденито до 56та година.

Тия 24 тона са ни ги върнали стотина пъти отгоре, но няма как да го знаеш, ти четеш в жълти вестници, ще те наричам жълтия паток, защото имаш акъл на патка.

anonymous908491
05-31-2014, 16:27
А и още нещо,
Такива глупости като твойте, на дефендер и оня имбецил папугай, че държавата ви е длъжна с нещо, че има някаква роля.
Роялата на държавата е да осигури нормална среда за развитие на бизнеса, без корупция.

Ставаш за говорител на Бареков, имаш същия нулев потенциал като него.

Aeternal
05-31-2014, 16:28
Тия 24 тона са ни ги върнали стотина пъти отгоре, но няма как да го знаеш, ти четеш в жълти вестници, ще те наричам жълтия паток, защото имаш акъл на патка.

Какво са върнали?? Кажи да видят всички?
Живков си е изпросил един евтин петрол и са му секнали кранчето, когато Брежнев разбрал, че нашия тарикат го продава на 2х цена :Д

anonymous908491
05-31-2014, 16:32
Какво са върнали?? Кажи да видят всички?
Живков си е изпросил един евтин петрол и са му секнали кранчето, когато Брежнев разбрал, че нашия тарикат го продава на 2х цена :Д

Хахахахаха, ти си ебати малоумника, продължаваш на бялото да казваш черно.
Понеже с всеки пост доказваш, че от история разбираш по-малко, отколкото от лапане на пишки, не знам защо въобще те чета.
Не Брежнев, а Горбачов го направи това, елементарни неща не си научил, но устата ти явно не спира.

DarkTemplar
05-31-2014, 16:34
Най-голямата трагедия. Войниците ни винаги са изкупвали греховете на дипломатите.
Факт. Изкупвали са ги, и то нерядко с цената на живота си. Докато сме с робското мислене, чуждопоклонническите нагласи и липсата на адекватни учебни заведения (не само ВУЗ-ове) за политици и дипломати, ще е все така, че и по-зле.

Индианското име на Папугай е "разбиращия от история". :lol:

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 16:39
Момче, ти си пълен имбецил, дори не се шегувам :Д
"спиране на природните ресурси" Кой ги "спира", кой прави приватизацията, кой разбива държавата? Американците ли?
"А ние кьомавите българи се мъчим да се правим на добри подмазвачи и си мислим, че някой ще ни помогне."
А като се мазним на руснаците кво? ще ни помогнат ли?
Живкова е трябвало да предаде златния ни резерв в Москва за да ни отпуснат кредит това са 24 тона злато събирани от освобожденито до 56та година. Изобщо как си мислиш, че руснаците са гледали на нас? "А тея са пичове-пияници като нас, дайте да им направим икономика, ще ги храним и ще ги поим безплатно щото са пичове?"

КУР за демокрацията, която САЩ налага в полза на себе си. защото докато ние губим, те печелят. За това са винови Американците. Щото системата е позла на тях. За да са те на върха винаги.
Така че още един път... КУР ЗА КАПИТАЛИЗМА. Той ще се разпадне след още 20, 30 години според мен :) Да живее Евразийския съюз :)

Aeternal
05-31-2014, 16:40
Да живее Евразийския съюз :)

Той вече се разпадна веднъж :D

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 16:41
А и още нещо,
докато сме под захватката на демокрацията и запада - така държава няма да имаме.

DarkTemplar
05-31-2014, 16:42
Като стана дума за Евразийския съюз, ето една статия за него:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2014/05/29/2311397_koe_e_opasnoto_v_evraziiskata_ideia_na_put in/

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 16:43
Да, а сега НАТОВСКА Турция признава ли за изтреплението на арменицте. И върна ли ни дължащите милиарди от Турско робство на сам?

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 16:48
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2014/05/29/2311397_koe_e_opasnoto_v_evraziiskata_ideia_na_put in/
не могат и една статия да напишат, мечтателите.

anonymous908491
05-31-2014, 16:49
Индианското име на Папугай е "разбиращия от история". :lol:

Всъщност съм много зле по история, предпочитам да живея в настоящето, което доказва, че вие сте пълна трагедия.

Стана ми ясно, от къде ти идват тия гениални размисли, покрай Прокопиев умни хора не се въртят, те не обичат миризмата на мърша, която се носи от него.

an7raks
05-31-2014, 16:52

И това е поредното доказателство, че западняците се мешат там, дето не им е работа...

Aeternal
05-31-2014, 16:53
Всъщност съм много зле по история, предпочитам да живея в настоящето, което доказва, че вие сте пълна трагедия.

Стана ми ясно, от къде ти идват тия гениални размисли, покрай Прокопиев умни хора не се въртят, те не обичат миризмата на мърша, която се носи от него.
Всъщност доказва че си пълна трагедия. :D
Настоящия комунист със историческите познания от баба :Д
Откъде се пръкна такова недоразумение, бря? :Д

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 17:00
със историческите :Д

със се пише само, ако следващата дума започва със (с) :Д
България в Евразийския съюз!

Aeternal
05-31-2014, 17:02
със се пише само, ако следващата дума започва със (с) :Д
България в Евразийския съюз!
Точно от теб идва малко иронично :Д Също може да започва и със (з)

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 17:04
аз пиша най-грамотно от всики ви ;)

Aeternal
05-31-2014, 17:05
аз пиша най-грамотно от всики ви ;)

И си вярваш? :Д

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 17:06
И същото се отнаася за В / във. :p

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 17:07
И си вярваш? :Д

Със сигурност.
Когато четеш, гледай да виждаш и между думите. ;-Д

anonymous908491
05-31-2014, 17:08
Всъщност доказва че си пълна трагедия. :D
Настоящия комунист със историческите познания от баба :Д
Откъде се пръкна такова недоразумение, бря? :Д

Не и от село, там ползват 'бря' , което дори не знам как да го разбирам.
А забележката за граматиката ти беше много точна, не че ти трябва, хората възприемат постовете ти като вицове, а в тях се гледа главно да са забавни, с което ти се справяш доста добре.

an7raks
05-31-2014, 17:08
Със сигурност.
Когато четеш, гледай да виждаш и между думите. ;-Д

Ти си НЕГРОМОТЕН!

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 17:10
Ти си НЕГРОМОТЕН!

ти си моята ПРИНЦЕСА.

an7raks
05-31-2014, 17:12
ти си моята ПРИНЦЕСА.

Пак ли си обул прашките на майка си и фантазираш, ве, урод!

Aeternal
05-31-2014, 17:13
Не и от село, там ползват 'бря' , което дори не знам как да го разбирам.
А забележката за граматиката ти беше много точна, не че ти трябва, хората възприемат постовете ти като вицове, а в тях се гледа главно да са забавни, с което ти се справяш доста добре.

Разбирай го, че си за там. С пенсиите ще си въздишате по соц-а в хоремага.
А иначе се радвам, че са забавни, дано не са само за теб.

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 17:14
Пак ли си обул прашките на майка си и фантазираш, ве, урод!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4113534 :(
на Торито откраднах :(

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 17:15
Разбирай го, че си за там. С пенсиите ще си въздишате по соц-а в хоремага.
А иначе се радвам, че са забавни, дано не са само за теб.

Аз като стана президент, ще видите.. ;)

DarkTemplar
05-31-2014, 17:17
Всъщност съм много зле по история
Това много ти личи и без да го казваш. По-ограничен си даже от платените интернет тролове.

Прокопиев не ме интересува, постнах го заради мнението на един от главните редактори в "Дойче Веле", който разбира от (гео)политика доста повече от имбецили като теб.

Aeternal
05-31-2014, 17:18
Аз като стана президент, ще видите.. ;)

Брат направи бирата по 50 стотинки. Друго неща да видя :Д
В реда на шегата, нашия президент има реална власт горе-долу колкото анг. кралица :Д

an7raks
05-31-2014, 17:19
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4113534 :(
на Торито откраднах :(

Ще ти ги събуя през главата тея прашки!

anonymous895156
05-31-2014, 17:20
Не знам другите какво имат предвид, но ще ти кажа за себе си...
1. Русия взема каквото пожелае, но го присъединява директно към територията си, не воюва на другия край на света, за да точи нефт И НЕ НАРИЧА ВРАГА СИ ТЕРОРИСТ! До сега не съм чул руснаците в Украйна да наричат украинските полицаи и военни терористи. Западните, обаче, веднага ревнаха, че онея били терористи.
3. Русия е на една ръка разстояние, което я прави много по-полезен съюзник във военно отношение.
4. Русия има ОГРОМНИ запаси от горива, които можем да получим на далеч по-изгодна цена от сегашната чрез разни проекти като Южен поток. Тоест може да ни бъде полезна и в икономически план.
5. Русия не толерира педали, мангали, турци, негри, и всякакви шебеци... там всички са равни и са длъжни да се съобразяват със законите, а не законите да се съобразяват с малцинствата.
6. Не на последно място, рускините са арни и е добре да имаме повечко нов внос.
Та така... Не претендирам, че горните неща са 100% истина, но от това което виждам, такива изводи съм си направил.

1. И в двата случая някой си присвоява със сила нещо чуждо, което само по себе си е престъпление, без значение дали е извършено по нареждане на Обама или Путин.
Проруски настроените жители на Украйна може и да не наричат новите власти в Киев терористки, но ги обявяват (наред с целия съвременен западен свят) за фашистки, което е абсурдно.
2. Всъщност прави точно това и винаги е натрапвала неправомерно волята и културата си на всички държави и народи, влизащи в зоните й на влияние.
3. България е обградена от съюзници, които са готови да ни окажат безвъзмездно военна и икономическа помощ при нужда. Ако обърнем курса на външната си политика към Русия и станем нейна марионетка, ще ги загубим и те дори ще се превърнат в наши евентуални неприятели в случай на конфликт между Русия и Запада.
4. Освен да ни монополизира със скъпоценните си горива и да диктува отношенията ни с останалия свят, използвайки зависимостта ни от тях, не виждам какво друго ще направи Путин. Или мислиш, че той просто ще ни продава газ евтино, подпомагайки икономиката ни, защото смята, че сме братски народи? Това е жаден за власт олигарх, не някой моралист.
Няма нищо лошо да поддържаме икономически отношения с Русия и членството ни в Европейския съюз не ни пречи да го правим, дори напротив. Доказателство за това е нарасналият стокообмен между двете държави след присъединяването ни към ЕС. Руските инвестиции у нас също растат.
5. Надявам се да осъзнаваш, че именно толерантността, за която ти с право твърдиш, че отсъства в Русия, означава равноправие между гражданите. В държава на олигарси законите НЕ са еднакви за всички, освен това голяма част от тях са написани в ущърб на отделни социални и етнически групи и ги дискриминират.

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 17:21
Това много ти личи и без да го казваш. По-ограничен си даже от платените интернет тролове.

Прокопиев не ме интересува, постнах го заради мнението на един от главните редактори в "Дойче Веле", който разбира от (гео)политика доста повече от имбецили като теб.
Нас какво ни интересува твоето лично мнение, или на някой журналист, който пише с абсолютно смешни факти и не разполага с разумни доказателства?

anonymous895156
05-31-2014, 17:22
Нас какво ни интересува твоето лично мнение, или на някой журналист, който пише с абсолютно смешни факти и не разполага с разумни доказателства?

Едитна си мнението, значи. :(

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 17:23
Ще ти ги събуя през главата тея прашки!

давай куме либрее, ще помагам, че много тесни! :Д Задушавам са.

DarkTemplar
05-31-2014, 17:25
Това за смешните факти и липсата на разумни доказателства е някак нелепо да го изтъкваш точно ти. :D

Ще ти дам един безплатен съвет: изкарай си главата от задника и започни да четеш книги, щото половината от тезите ти издишат като спукан балон. Хем и ще се ограмотиш малко, не е като да нямаш нужда. ;)

an7raks
05-31-2014, 17:27
1. И в двата случая някой си присвоява със сила нещо чуждо, което само по себе си е престъпление, без значение дали е извършено по нареждане на Обама или Путин.
Проруски настроените жители на Украйна може и да не наричат новите власти в Киев терористки, но ги обявяват (наред с целия съвременен западен свят) за фашистки, което е абсурдно.
2. Всъщност прави точно това и винаги е натрапвала неправомерно волята и културата си на всички държави и народи, влизащи в зоните й на влияние.
3. България е обградена от съюзници, които са готови да ни окажат безвъзмездно военна и икономическа помощ при нужда. Ако обърнем курса на външната си политика към Русия и станем нейна марионетка, ще ги загубим и те дори ще се превърнат в наши евентуални неприятели в случай на конфликт между Русия и Запада.
4. Освен да ни монополизира със скъпоценните си горива и да диктува отношенията ни с останалия свят, използвайки зависимостта ни от тях, не виждам какво друго ще направи Путин. Или мислиш, че той просто ще ни продава газ евтино, подпомагайки икономиката ни, защото смята, че сме братски народи? Това е жаден за власт олигарх, не някой моралист.
Няма нищо лошо да поддържаме икономически отношения с Русия и членството ни в Европейския съюз не ни пречи да го правим, дори напротив. Доказателство за това е нарасналият стокообмен между двете държави след присъединяването ни към ЕС. Руските инвестиции у нас също растат.
5. Надявам се да осъзнаваш, че именно толерантността, за която ти с право твърдиш, че отсъства в Русия, означава равноправие между гражданите. В държава на олигарси законите НЕ са еднакви за всички, освен това голяма част от тях са написани в ущърб на отделни социални и етнически групи и ги дискриминират.

1. Единия го присвоява, обричайки хората на глад и мизерия, другия го присвоява, осигурявайки на хората работа и част от ресурсите на земята им.
2. Да, ама на всички държави, които са под неин контрол, а не на държавите чак в Африка, схващаш ли разликата?
3. Съюзниците на България са меко казано смешни във военно отношение... Една Турция има по-силна и тя прави каквото си иска...
4. Не, ще ни продава газ по-евтино, за да минава тръбата през нас...
5. Винаги ще са в нечий ущърб законите.. Номера е да са в интерес на мнозинството.. нали тва беше демокрацията?
6. Нищо не спомена за рускините => си гей => смърт!

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 17:30

Мите, мите, твоята война край няма.
Кой разрушава и вкарва системата на олигарсите в Русия?
При една вътрешна война в България - ЕС ще обвини нашето правителство и ще го свали, за да сложи още по-подчинени хора на старото място. Това се нарича извънконтактова война, в която хората се маниполират с тази цел. Такива войни се водят в Сирия, Украйна, Либия, Ирак и тнт.
Русия не само ще вкарва ресурси и ще ни пази от каквото и да е с най-могъщата й армия. Тя ще разкара системата на капитализма ;) ;)

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 17:32
Това за смешните факти и липсата на разумни доказателства е някак нелепо да го изтъкваш точно ти. :D

Ще ти дам един безплатен съвет: изкарай си главата от задника и започни да четеш книги, щото половината от тезите ти издишат като спукан балон. Хем и ще се ограмотиш малко, не е като да нямаш нужда. ;)
Бе 12-ти клас четох Свят и личност. Учебник писан преди няколко години.... Доста се посмях. :) Сигурно и ти такива подобни учебници пише, където са обяснени научно някои термини, ама грам не съвпадат вече с действитеността и това, което се случва.

DarkTemplar
05-31-2014, 17:33
Тя ще разкара системата на капитализма ;) ;)
А каква е икономическата система в Русия в момента?

Бе 12-ти клас четох Свят и личност. Учебник писан преди няколко години.... Доста се посмях. :) Сигурно и ти такива подобни учебници пише, където са обяснени научно някои термини, ама грам не съвпадат вече с действитеността и това, което се случва.
Не знам какво и кога си чел, но много ти личи, че си пропуснал бая основни неща.

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 17:39
А каква е икономическата система в Русия в момента?

Не знам какво и кога си чел, но много ти личи, че си пропуснал бая основни неща.
Не е много зле. Кримчани казват, че в Русия се живее по добре и средната класа съществува ;)
И въпреки това, в бъдеще ще се подбри тази тяхна система ;)

DarkTemplar
05-31-2014, 17:54
Не е много зле. Кримчани казват, че в Русия се живее по добре и средната класа съществува ;)
И въпреки това, в бъдеще ще се подбри тази тяхна система ;)
Не те питам добра ли е, лоша ли е, а каква е по същността си - пазарна ли, непазарна ли?

Aeternal
05-31-2014, 17:58
Не те питам добра ли е, лоша ли е, а каква е по същността си - пазарна ли, непазарна ли?

Руска е!
Пазарна-непазарна това няма значение, важното е да е руска.
Той не прави разлика между пазарна и планова икономика.
Не може да проумее, че в Русия в момента цари бясна олигархия.

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 18:04
пак питам.
заради кой цари тази олигархия днес?
Русия когато му дойде времето - ще си заличи недостатъците.

Auriss
05-31-2014, 18:19
ахуахаухауаухуахуахуха ;Д

- Русия зле ли е ?

- То е заради Запада.

- Ама питам те зле ли е , не е ли зле.

- Ама заради запада е, бе. Мръсни капиталисти.

- Е то и в Русия е див капитализъм. Даже по-зле от е от Щатите по времето на Рокфелер.

- Колко пъти да ти казвам, че е заради запада. В Русия си пазят природата и нямат педали и мангали, т'ва е важното.

- Хубаво, де, така и не разбрах - зле ли е или не е зле живота в Русия ?

- Абе ти тъп ли си бе, нали ти обяснявам, че е заради западните педерасти и фашисти, които се опитват да я разпокъсат и да поробят населението, превръщайки го в долни консуматори и роби.

- ... ??? Чакай малко сега, аз те питам добре ли се живее в Русия или зле. Нали твърдиш, че ще е по-добре за Б-я да е в близки отношения с тази държава. Мен ми се струва, че хората са бедни, а всичко, което казваш за западните държави е факт и там - просто е в пъти по-изявено - демек по-зле.

- Нали ти казах, че е заради САЩ. Само си врат носа навсякъде и се мешат във вътрешната политика на всяка държава. Ама Путин ще ги оправи, ще видиш. Идва нова трета световна война и руските танкове и самолети са най-велики.

- Е то ако стане толкова зле положението едва ли до такове и самолети ще опира. Поддържат армия, че да притискат съседите си - същото, което САЩ прави по света и срещу което недоволстваше преди малко.

- Оф бе бате виж американците кви са смешници. Т'ва не е народ - к'ва култура имат, к'ва история ? Такава държава няма и ден да издържи срещу мощта на съветската .. опс , руската армия.

- Добре, добре, чакай малко. Пак се отклоняваме. Питам зле ли е животът в Русия или не е зле ?

- ......

(следва продължение)

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 18:26
ХАХАХАХХАХАХААХ

Ами не, не се живее по-зле от при нас, ако питаш мен, защото имат държава.
Докато Американците живят добре, на база кражбие им в целия свят.
Заради икономическото превъзходство.
Русия от 20 години не може да стъпи на земята и я тресат кризи, естествено.
Но бъдещето е при ниея и тепърва ще се отърве от гадното западно влияние на капитализма.
Тогава България ще е по-добре да е на нейна страна. Но за целта трябва още от днес да вървим по нейните стъпки, защото тя сама е неспособна за промяна. Но има желание.

anonymous908491
05-31-2014, 18:39
http://bg.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0% BD_%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B 2&diff=6169948&oldid=6169933

Hahahahaha, тръгнали сме към запада с подобни маймуни в политиката

Auriss
05-31-2014, 18:46
Докато Американците живят добре, на база кражбие им в целия свят
Епа ддз, мен всичко у нас ми е или произведено в САЩ, или по патент на американски компании и произведено в Китай.
Софтуерът ми е западно производство, дрехите са ми са от западни фирми и правени в Китай ; даже с храна и разни консумативи е същото положението.
Голяма част от фирмите, които дават работа на български граждани, отново идват от запад.

Това ли наричаш кражба ?

Моля, дай ми пример за руска компания, произвеждаща някое от следните ;

смартфони, електроуреди, компютърни части и/или консумативи, качествен софтуер, дрехи и/или модни аксесоари (разбирай часовници и тинтири минтири), мебели, автомобили, домакински принадлежности

Няма да можеш. А дори и да намериш - вероятно ще са нискокачествени / разбирай пълни боклуци.

А в Русия, поне що се отнася до нещата, от които аз се интересувам, има изключително много кадърни комп. специалисти. Някои от тях дори пишат качествени приложения и вадят добри туторъли. И накрая напускат държавата си.
Да ти кажа ли защо или сам ще се присетиш ?

Но за целта трябва още от днес да вървим по нейните стъпки, защото тя сама е неспособна за промяна.
Да, ама ние нямаме газ за продаване. Иначе с удоволствие бих станал мултимилиардер - собственик на футболен клуб, ръсещ десетки хиляди за вечеря в Лондон докато народът ми гладува. Не, всъщност не бих.

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 18:57
Имате къс подгледн над нещата.
Това, което днес произвежда Америка е благодарение на разбитата ни българска и Руска икономика след 89-та година. Ние сме бедни именно заради това, че им консумираме техните стоки, а наши - няма. И това е целта на САЩ. Ние сме произвеждали най-хубавите компютри за времето си. И не само - фармацефтични, винарни, химични продукти - колкото си искаш.
Ето защо днес живеем бедно. Както и русия - защото приемаме сляпо пропагандната демокрация, с която не можем да се справим.
Америка от сега запечатва своите си нефтени кладиници и източва чуждите. Тя господства на света. Тя не е държава. Те не са народ.

anonymous908491
05-31-2014, 18:57
@Auriss
Разби се да пишеш глупости. Руснаците не живеят по-зпе от запада, дори например Москва е с по-висок стандарт на живот от Ню Йорк.
Русия произвежда много неща, но не залага на производството на масова продукция, която да е насочена към зомбираното консуматорско общество.
Русия дава материалите, с които се правят всички неща, за които пишеш, че не била прозивеждала.
Руснаците правят много качествен софтуер, но трудно ще го намериш, защото малко хора са в състояние да го кракнат.
Даже ще ти дам пример за нещо, което си мислех, че е възможно само във фантастиката
http://vimeo.com/56384172 на неразбиращите, ще го обясня по-просто. Рисувате една крушка на лист, слагате тоя лист на тавана и почвате да си осветявате стаята с него.

an7raks
05-31-2014, 18:58
Епа ддз, мен всичко у нас ми е или произведено в САЩ, или по патент на американски компании и произведено в Китай.
Софтуерът ми е западно производство, дрехите са ми са от западни фирми и правени в Китай ; даже с храна и разни консумативи е същото положението.
Голяма част от фирмите, които дават работа на български граждани, отново идват от запад.

Това ли наричаш кражба ?

Моля, дай ми пример за руска компания, произвеждаща някое от следните ;

смартфони, електроуреди, компютърни части и/или консумативи, качествен софтуер, дрехи и/или модни аксесоари (разбирай часовници и тинтири минтири), мебели, автомобили, домакински принадлежности

Няма да можеш. А дори и да намериш - вероятно ще са нискокачествени / разбирай пълни боклуци.

А в Русия, поне що се отнася до нещата, от които аз се интересувам, има изключително много кадърни комп. специалисти. Някои от тях дори пишат качествени приложения и вадят добри туторъли. И накрая напускат държавата си.
Да ти кажа ли защо или сам ще се присетиш ?

Да, ама ние нямаме газ за продаване. Иначе с удоволствие бих станал мултимилиардер - собственик на футболен клуб, ръсещ десетки хиляди за вечеря в Лондон докато народът ми гладува. Не, всъщност не бих.
Аз, пък, ползвам газ и бензин... Много бих се радвал да са на половин цена, както са в щатите, ама нъцки...

golemiq_korab_minava
05-31-2014, 18:59
още известно време ще се радвате на американските стоки, докато накрая храната ни не стане по-скъпа от тях и няма да можем да си позволим нищо.

Auriss
05-31-2014, 19:20
@Auriss
Разби се да пишеш глупости. Руснаците не живеят по-зпе от запада, дори например Москва е с по-висок стандарт на живот от Ню Йорк.
.

Москва е скъпа. Тук няма да споря. Но това не значи, че да живееш в Москва е добре.
И Лондон е скъп, ама половината е арабюги и всякаква паплач. Същата работа и с NY. Хората затова живеят в предградията или поне с такова впечатление съм останал.

Даже ще ти дам пример за нещо, което си мислех, че е възможно само във фантастиката
http://vimeo.com/56384172 на неразбиращите, ще го обясня по-просто. Рисувате една крушка на лист, слагате тоя лист на тавана и почвате да си осветявате стаята с него.
Интересно изглежда, но при 14с/кадър единствено с ламбертов модел не бих заложил, че ще е особено полезно.

http://vimeo.com/17471791

Гугълнах заглавието на клипът ти и на практика принципът е същият. Сигурно е постижение да го напишеш за GPU-то, не съм програмист и нямам представа, но като потребител го намирам за не особено полезно, поне на този етап. Което не виждам как противоречи на тезата ми, че няма свествен руски софтуер. Ако знаеш за такъв - дай ми линк - интересно ще ми е поне да видя :)

defender
05-31-2014, 20:01
браво нашите, добре се справяте срещу хамериканския лагер ......... ако ви трябва нещо в окопите - боеприпаси, храна, кебапчета, медецински сестри, манекенки, казвайте........... аз съм тиловака :)

an7raks
05-31-2014, 20:04
браво нашите, добре се справяте срещу хамериканския лагер ......... ако ви трябва нещо в окопите - боеприпаси, храна, кебапчета, медецински сестри, манекенки, казвайте........... аз съм тиловака :)
Бира и кебапчета ми трябват... :/

anonymous908491
05-31-2014, 20:20
Интересно изглежда, но при 14с/кадър единствено с ламбертов модел не бих заложил, че ще е особено полезно.

http://vimeo.com/17471791

Гугълнах заглавието на клипът ти и на практика принципът е същият. Сигурно е постижение да го напишеш за GPU-то, не съм програмист и нямам представа, но като потребител го намирам за не особено полезно, поне на този етап. Което не виждам как противоречи на тезата ми, че няма свествен руски софтуер. Ако знаеш за такъв - дай ми линк - интересно ще ми е поне да видя :)

Руският софтуер няма да ти свърши работа, той е тясно специализиран.
За другото ме караш да ти обяснявам като на някъв начинаещ. С партикъли/флуиди е лесно, но да ползваш image sequences, от който да вземеш светлината е това, което обясних за рисунка на крушка, с която да се осветяваш.
Дори в идващия RMS 19 са го добавили
https://www.fxguide.com/featured/rendermanris-and-the-start-of-next-25-years/
https://www.fxguide.com/wp-content/uploads/2014/05/firecornell_1.jpg

Auriss
05-31-2014, 20:41
А аз ти казвам, че технически няма разлика

Hi. I finally made ​​the first beta Geolight plug for renderman. It is implemented as the SIMD RSL plug-in with call two CUDA kernels. Workflow is very simple.
1. Dump geo-data (positions, normals, colors) to dat file from Maya
Next processes works in render time:
2. Reading dat-file for every geo-light while initialize light shader
3. Copying the data to Graphics Card memory (Host To Device)
4. Copying every grid data - P and N to Graphics Card memory (Host To Device)
5. Calling Integrator Kernel for all samples of geolight on every point of Grid
6. Calling Sum Reduce Kernel for the calculations.
7. Copying result from Device to Host

Това е написал авторът.

Болднах ти съществената част.

В Houdini това става като превърнеш геометрията в point cloud и я използваш като емитър за светлината. Нищо не те спира вместо конкретен цвят да наследиш Cd от текстура за всеки пиксел.

На теория prman, предполагам, именно така и ще работи в Мая. Нищо ново

Aeternal
05-31-2014, 21:11
Имате къс подгледн над нещата.
Това, което днес произвежда Америка е благодарение на разбитата ни българска и Руска икономика след 89-та година. Ние сме бедни именно заради това, че им консумираме техните стоки, а наши - няма. И това е целта на САЩ. Ние сме произвеждали най-хубавите компютри за времето си. И не само - фармацефтични, винарни, химични продукти - колкото си искаш.
Ето защо днес живеем бедно. Както и русия - защото приемаме сляпо пропагандната демокрация, с която не можем да се справим.
Америка от сега запечатва своите си нефтени кладиници и източва чуждите. Тя господства на света. Тя не е държава. Те не са народ.

golemiq_korab_minava, струва ми се, че твоята Русия няма нищо общо с физическата държава.
Не го казвам с лошо.

Защо си мислиш, че модела им ще доведе до нещо хубаво? Във всички бивши соц държави положението е или едно и също или много близко.

Можеш да си продължиш с теорията, че злия запад ги развращава, дори може да си прав. Но се замисли защо те победиха, защо не ние?

Има една много хубава мисъл, че който възприеме лъжата за свой начин на мислене трябва да възприеме насилието за свой метод. А насилието никога не води до нищо хубаво.

Замисли се и за друго, че на комунистическата партия и трябва враг за да просперира, трябва и някой който да обясни провалите. Първо са били фашистите, после вътрешните врагове, после запада но е трябвало нещо което да обясни всички извращения по линията. Ако прочетеш някоя по-критична книга за миналото ще видиш, че сегашните партии използват прехода по същия начин, както навремето БКП е ползвало прехода от социализъм към комунизъм за да си мие ръцете.

defender
05-31-2014, 21:22
- Добре, добре, чакай малко. Пак се отклоняваме. Питам зле ли е животът в Русия или не е зле ?

не по зле от това:
В САЩ около 1 август 2013 г. 12 града бяха обявили фалит и престанаха да обслужват социалните си задължения; в предфалитно състояние се намират 346 града и 113 общини в страната.

Само в Лос Анжелес, щата Калифорния, дефицитът на градския бюджет е 238 милиона долара; градът има огромни пенсионни задължения и ежегодният им бюджет е почти седем милиарда долара.
Губернаторът на щата Мичигън Рик Снайдър през януари заяви, че по негова сметка в щата му повече от 235 големи и малки градове са във фактически банкрут. Един от тези градове е Флинт; някога са го наричали “градът двигател на Америка” с добре развита индустрия, но сега нито едно предприятие не функционира.

И докато САЩ бавно, но сигурно отива към фалит и спукване на големя балон, то Русия е в подем.

an7raks
06-01-2014, 06:38
Но се замисли защо те победиха, защо не ние?

Замисли се и за друго, че на комунистическата партия и трябва враг за да просперира, трябва и някой който да обясни провалите. Първо са били фашистите, после вътрешните врагове, после запада но е трябвало нещо което да обясни всички извращения по линията. Ако прочетеш някоя по-критична книга за миналото ще видиш, че сегашните партии използват прехода по същия начин, както навремето БКП е ползвало прехода от социализъм към комунизъм за да си мие ръцете.
Те победиха заради алчността на хората... По-точно заради алчността на тукашните бивши буржоази/оцелелите такива/ или наследниците им. Именно това са хората, направили преврата, не обикновените работници. Това важи за целия соц лагер. Никой не ни е виновен, че хората сме си боклуци по природа и не можем да осъществим подобна на комунизма идея. Капитализмът е това, което заслужаваме към момента, да се надяваме, че начинът на мислене на хората ще се развива към добро...
За второто съм на 100% съгласен за партията в онзи й вид.

anonymous908491
06-02-2014, 13:29
А аз ти казвам, че технически няма разлика

Това е написал авторът.

Болднах ти съществената част.

В Houdini това става като превърнеш геометрията в point cloud и я използваш като емитър за светлината. Нищо не те спира вместо конкретен цвят да наследиш Cd от текстура за всеки пиксел.

На теория prman, предполагам, именно така и ще работи в Мая. Нищо ново

Не ползвам гугъл и трудно намирам допълнителна информация.
Наистина не е ново, но по няква причина всеки го пише за CUDA, правят го с photon mapping и от 3-4 години уж го гласят за RT рендери- демек игрите, но май едва тази години с излизането на последните версии на Unreal и Cry са го вкарали, но не съм сигурен.
В Renderman и преди го е имало, но той си ползва само процесора, отделно има много играчка в Slim за правенето на шейдъри, сигурно това е причината да не съм го виждал. Чак днес видях, че са ъпдейтнали форума си с нови неща или е от много време, но съм спал като съм чел.
Трябва да намаля порното и да взема да чета повече, че изоставам с информацията, чувствам се като идиот понякога.

defender
06-02-2014, 13:43
http://prikachi.com/images/431/7368431G.jpg

DarkTemplar
06-02-2014, 13:53
чувствам се като идиот понякога.
Ако се съди по поведението и склонността ти да се изказваш неподготвен, не трябва да е само понякога.

defender, за европейските държави наистина е важно сами да оформят мненията си, без да се водят от ничия перспектива - нито от тази на САЩ, нито от тази на Путин.

anonymous908491
06-02-2014, 14:06
Ако се съди по поведението и склонността ти да се изказваш неподготвен, не трябва да е само понякога.

хахаххаха, ако аз съм неподготвен, ти какво си, изостанал или просто тъп ?

DarkTemplar
06-02-2014, 14:14
Вземи да четеш повече книжки, че иначе си обречен да останеш повърхностен, слабо информиран и тесногръд посредственяк. ;)

В пъти по-умен съм от теб.

anonymous908491
06-02-2014, 14:16
В пъти по-умен съм от теб.

Колко точно пъти ?
Щом си по-умен, ще ти е лесно да ми отговориш.

DarkTemplar
06-02-2014, 14:26
Поне десетина.

defender
06-02-2014, 14:32
умът в килограми ли се измерва и ако не се измерва в материални величини, то как тогава сме сигурни, че съществува.

хм

умът някакъв дух ли е? нашият дух.
и това означа ли, че колкото човек е по-духовен, толкова е по-умен и колко е по-материален толкова повече губи ум. ............. хм, колко въпроси се появиха, братче.

defender
06-02-2014, 15:05
Новини от Европейския СЪВЕТСКИ съюз

"ЕС заприличва все повече на СССР, а в някои отношения, дори надминава болшевишката империя. Например в опитите за заличаване на националната идентичност на народите."
"председателя на Европейския съвет Херман Ван Ромпой : "понятията "народ" и "родина" трябва да отидат на бунището на историята"
Фанатизиран глобализъм

Марин Льо Пен.: "Как да подобрим ЕС? Първо трябва да го разрушим", заяви Льо Пен. Според нея ЕС не може да се реформира в сегашния си вид.
Трябва да изчакаме всичко това да се срине, да му помогнем, ако може, за да излъчим проект за Европа на свободните държави, какъвто всъщност е бил замисълът на генерал Шарл дьо Гол"

ПП: сами избирайте в какъв свят искате да живеете. Мен лично мнението на Льо Пен по ми допада.