Влез

View Full Version : Има ли начин да забравя Бог?

Страници : 1 2 [3] 4 5

npp
11-05-2014, 19:32
Казах каквото имах да казвам, пък какво ще си мислите е ваша работа.
Може и така съм казал. Хомосексуализма верно си е гаден (за мене), не бих искал да ми се натрапва.

Все едно някой да си завре задника в лицето ми, веднага ще скочите и ще го отблъснете от лицето си, нали.

ако някой наистина е сторил такова нещо с теб, тогава имаш право, иначе ако не ти се е случило, тогава не бързай да се "изхвърляш"

Pitancho
11-05-2014, 19:33
Защо Аурис бил срещал толкова рядко и пр...

Аз на този цитат отговарям:
Защото явно общуваш предимно с кофти хора
Защото % на такива хора у нас не е голям
Защото и да ги видиш, най вероятно е да не ги забележиш
Нали ти казах за отношението си към футбола. Това че аз не срещам футболисти, не значи, че ги няма.

golemiq_korab_minava
11-05-2014, 19:37
да, но е писано:

"Кой си ти, що съдиш чужд слуга? Пред своя си господар той стои или пада. Но ще стои, защото Господ е силен да го направи да стои. Някой уважава един ден повече от друг ден; а друг човек уважава всеки ден еднакво. Всеки да бъде напълно уверен в своя ум." Римляни 14: 4-5

така че спазването на празници не трябва да бъде задължително (за всеки човек)

да, всеки избира според както прецени, но изгубят ли се всички традиции, това е все едно да историята да се забрави. и тогава кое ни отличава от другите? сигурно нищо, защото сме всички хора .. ;)

golemiq_korab_minava
11-05-2014, 19:44
иначе защо е грях леенето на семе? секса, защо е грях според християнството?

наистина вярвате, че сперматозоидите ги боли нещо? ;3

npp
11-05-2014, 19:45
да, всеки избира според както прецени, но изгубят ли се всички традиции, това е все едно да историята да се забрави. и тогава кое ни отличава от другите? сигурно нищо, защото сме всички хора .. ;)

а когато в продължение на десетилетия (а може би и векове) досега милиарди хора по целия свят празнуваха коледа(рождество христово), това доведе ли целия свят до някакво голямо и трайно подобрение?!, но ето че същата суета е и сега, каквато имаше и преди десетилетия, а именно все толкова неспасение и погибел за мнозина

Pitancho
11-05-2014, 19:48

Това пък какво общо има с темата? И кой те е излъгал че сме се запритеснявали за болежките на сперматозоидите? Може ли малко по сериозни въпроси?

defender
11-05-2014, 19:51
а когато в продължение на десетилетия (а може би и векове) досега милиарди хора по целия свят празнуваха коледа(рождество христово), това доведе ли целия свят до някакво голямо и трайно подобрение?!, но ето че същата суета е и сега, каквато имаше и преди десетилетия, а именно все толкова неспасение и погибел за мнозина

Хората почитат тези, които обичат, това е израз на любов.

golemiq_korab_minava
11-05-2014, 19:51

всъщност прав си, до нищо не е довело.
хората се сещат само по коледа за ценностите и доброто.
идеята ми обаче беше друга.... че българския народ има определени вътрешни обичай и празници, с които се различаваме от всички останали.. ако ме разбираш.. Трябва да се запазим, че изчезваме. ;)

golemiq_korab_minava
11-05-2014, 19:54
Това пък какво общо има с темата? И кой те е излъгал че сме се запритеснявали за болежките на сперматозоидите? Може ли малко по сериозни въпроси?

ами бях чул, че е грях. дори до сватбата баце да не правиш нищо.. е сори, ама има презервативи и ескапел вече . ;)

навремето са колко жени са изгорели заради изневяра малей

npp
11-05-2014, 19:55

защото имаше ереси и в християнството, тъй като те също вярваха (в) и проповядваха това, че някакви си атоми и молекули едва ли не оскверняват човека (духовно), но затова и Господът каза:

"нищо, което влиза в човека от вън, не може да го оскверни? Защото не влиза в сърцето му(т.е. в духа/душата му), а в корема(т.е. в тялото), и излиза в захода(т.е. и не го осквернява (духовно)). (Като каза това той направи всички ястия(т.е. всички потребления/консумации) чисти). Каза още: Което излиза от човека(сиреч, в духовно отношение), то осквернява човека. Защото отвътре, от сърцето(т.е. от духовната/религиозната традиция и дейност) на човеците, излизат(също: произлизат) зли помисли, блудства, кражби, убийства, прелюбодейства, користолюбие, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, безумство. Всички тия зли неща излизат отвътре и оскверняват човека." Марк 7: 18-23

тъй като ето как например обратната сексуалност не е напълно благоприятна и безвредна за засегнатите от нея, понеже ги ощетяваше в разни отношения, но тя както и другите лоши неща произлизат/идват от системата на духовното беззаконие

npp
11-05-2014, 19:58
всъщност прав си, до нищо не е довело.
хората се сещат само по коледа за ценностите и доброто.
идеята ми обаче беше друга.... че българския народ има определени вътрешни обичай и празници, с които се различаваме от всички останали.. ако ме разбираш.. Трябва да се запазим, че изчезваме. ;)

не че досегашното честване на рождество Христово въобще не е довело до нищо добро, но не можа да реши всички проблеми

defender
11-05-2014, 20:01
"нищо, което влиза в човека от вън, не може да го оскверни? Защото не влиза в сърцето му

"не това, що влиза в устата, осквернява човека, а онова, що излиза из устата, то осквернява човека" (Мат. 15:11).

"Още ли не разбирате, че всичко, що влиза в устата, минава в корема и се изхвърля навън? А онова, що излиза из устата, иде от сърцето;"

я пак еретик
тук се говори за храната, не за секса
мушмул, как ги изопачаваш хитро

Pitancho
11-05-2014, 20:03
ами бях чул, че е грях. дори до сватбата баце да не правиш нищо.. е сори, ама има презервативи и ескапел вече . ;)

навремето са колко жени са изгорели заради изневяра малей

Е сори, ама ако мислиш, че презерватива и хапчето пазят освен от забременяване и от грях, значи лошо си информиран. Честно, не предполагах, че е възможна такава умнотия.

galaxy29
11-05-2014, 20:07
Но закона от друга страна може да е писан от хора с мръсни ръце, както през комунизма, пък и сега. Закона често работи за богатите, олигархията и тнт.. закона го прилагат именно най-безмилостната част от нас - политиците.
съгласна съм с това, но отчасти е заслужено, виновно е бездушието и бездействието
доста хора само мрънкат, без да си мръднат и пръста против грабещите ни

Fisherman
11-05-2014, 20:08
греха винаги идва като нещо уж по-съблазнително и по-лесно, но накрая резултата винаги е гнил.

право право брате

npp
11-05-2014, 20:18
"не това, що влиза в устата, осквернява човека, а онова, що излиза из устата, то осквернява човека" (Мат. 15:11).
"Още ли не разбирате, че всичко, що влиза в устата, минава в корема и се изхвърля навън? А онова, що излиза из устата, иде от сърцето;"

я пак еретик
тук се говори за храната, не за секса
мушмул, как ги изопачаваш хитро

а не ти ли е хрумвало, че думата "уста" в този случай е някакъв духовен термин, който, когато се казва, че нещо "влиза" в нея, има значение на потребяване/консумация в най общия смисъл на думата (а не само в смисъла на ядене на храна за храносмилателния тракт), а когато се казва, че нещо излиза от нея, се има предвид дейността на човешкото "сърце" т.е. човешката духовна/религиозна дейност, понеже библейската дума "сърце" означава дух (спомни си например Римляни 2:39 "обрязване е това, което е на сърцето, в дух"), защото в този случай думата "уста" означава дейността на човека от гледна точка на двете основни категории: потребител или духовен служител, защото каква разлика би имало в това отношение от това дали атоми и молекули ще влязат в устната кухина и гърлото на човека, или от другаде?!, понеже не са ли те просто едни атоми и молекули, които не са нечисти сами по себе си, иначе човек щеше да се осквернява с тях дори и само при допир с тях без те да влизат в неговото тяло, и тогава Исус щеше да предупреди, че проблема е в атомите/молекулите, а не в друго?!

defender
11-05-2014, 20:26
а не ти ли е хрумвало, че думата "уста" в този случай е някакъв духовен термин,

даааа, думата "уста" означава Марс, а "що влиза в устата, минава в корема и се изхвърля навън" означава метеоритен дъжд.

Думата "уста" в случая означава това което значи, а ако всеки и предава някакъв имагинерен духовен смисъл тогава навлизаме в субективно тълкуване и даваме воля на болния си мозък да фантазира и тогава словото губи изобщо смисъл да го има. А това което се казва, че е от устата и иде от сърцето са думите.

на тебе проблема ти е, че на устата придаваш някакъв имагинерен смисъл, а на това, което излиза от устата нормален смисъл.

Добре устата е секса, а това дето минава през корема и излиза отзад какво е?

ПП: Затова в Църквата има светии, те са като пътни знаци в град, така и те са в разбирането на Словото.

golemiq_korab_minava
11-05-2014, 20:28
Е сори, ама ако мислиш, че презерватива и хапчето пазят освен от забременяване и от грях, значи лошо си информиран. Честно, не предполагах, че е възможна такава умнотия.

Греха в случая не виждам. Ако е било писано, ами сигурно защото преди години нямало презервативи и се е разпространявали болести, та са искали да предпазят хората.. ей това си мисля.

golemiq_korab_minava
11-05-2014, 20:33
съгласна съм с това, но отчасти е заслужено, виновно е бездушието и бездействието
доста хора само мрънкат, без да си мръднат и пръста против грабещите ни

ами не доста, ами всички хора хах. Не знам. Въпроса е какво да направиш против грабещите и как. Защото се иска ''жертва'' и смелост също. От друга страна се питам, за кой да се жертвам, като на по-голяма част от племето много му пука и ще оцени нещо? Кой да организирам, като не повече от 20 човека ще се захванат с работата? Е, да имаше привидно умни студенти в университета, че да се обединим 5 университета и да направим нещо? пародия.. колкото в СУ се обединиха.. то добре ни трябват лидери и хора като Ботев, ам и тях ги няма не случайно...

Pitancho
11-05-2014, 20:43
Греха в случая не виждам. Ако е било писано, ами сигурно защото преди години нямало презервативи и се е разпространявали болести, та са искали да предпазят хората.. ей това си мисля.

А аз си мисля, че не знаеш какво представлява грехът и затова го бъркаш с венерическите болести. Май ще трябва да обяснявам по- подробно защо блудството( секс преди брака) е грях, но няма да е сега. Признавам, че темата е важна и явно невежеството по въпроса е голямо.

npp
11-05-2014, 20:46
даааа, думата "уста" означава Марс, а "що влиза в устата, минава в корема и се изхвърля навън" означава метеоритен дъжд.

Думата "уста" в случая означава това което значи, а ако всеки и предава някакъв имагинерен духовен смисъл тогава навлизаме в субективно тълкуване и даваме воля на болния си мозък да фантазира и тогава словото губи изобщо смисъл да го има. А това което се казва, че е от устата и иде от сърцето са думите.

на тебе проблема ти е, че на устата придаваш някакъв имагинерен смисъл, а на това, което излиза от устата нормален смисъл.

Добре устата е секса, а това дето минава през корема и излиза отзад какво е?

ПП: Затова в Църквата има светии, те са като пътни знаци в град, така и те са в разбирането на Словото.

няма как пич, думата в Марк 7:15 е "ἄνθρωπος(anthrōpos, strong's G444)", която означава "човек", а не "уста"(както е с думата "στόμα(stoma, strong's G4750)", която е използвана в Матей 15:11) - това са две съвсем различни по буквен състав думи, които преведени според съвременните тълковни речници на съвременния гръцки език означават различни неща, иначе разтълкувани според Словото на истинския Господ Бог означават едно и също нещо, а именно човешката дейност според двете основни категории на потребител или духовен служител/работник

що се отнася до "корема" и "захода", "коремът" е (така да се каже) нещото, което усвоява дейността като потребление(консумация), а "заходът" е (така да се каже) обезвреждането на вредността в най-общия смисъл, но затова трябва да имаш правилна вяра за да можеш да го разбираш винаги(във всеки различен случай) правилно

истинските Светии не са виновни за неразбирането на когото и да било/е

defender
11-05-2014, 20:48
Аз съм православен, вярвам на православна Библия.
А ти като си езичник на езическа Библия ли вярваш.

"Езическа Библия", каква ирония.

Не ставай смешен

golemiq_korab_minava
11-05-2014, 20:50
А аз си мисля, че не знаеш какво представлява грехът и затова го бъркаш с венерическите болести. Май ще трябва да обяснявам по- подробно защо блудството( секс преди брака) е грях, но няма да е сега. Признавам, че темата е важна и явно невежеството по въпроса е голямо.

Недей да обясняваш, че и 4 книги да напишеш, за мен секса не носи нищо лошо, логически и научно е доказано ;)

npp
11-05-2014, 21:04
Аз съм православен, вярвам на православна Библия.
А ти като си езичник на езическа Библия ли вярваш.

"Езическа Библия", каква ирония.

Не ставай смешен

няма разлика пич, Новият Завет на всяка Библия, било то православна, католическа или евангелска, е преведен от едни и същи оригинали, които са написани на старогръцки език, така че информацията в това отношение, която съм представил досега е валидна за всички Библии, понеже разликата между православната Библия, католическата и евангелската е само в книгите на стария завет, понеже в Православната има 11 допълнителни книги на стария завет, които обаче са преведени от старогръцки, не от староеврейски, защото наличните оригинали, които са били приети за автентични от ортодоксалната църква, са написани на старогръцки, понеже не са намерени пълните автентични текстове на староеврейски, така е и с католическата, която обаче е с 7 допълнителни книги на стария завет, затова книгите в православната Библия са 77(50+27), в католическата са 73(46+27), а в протестантската са 66(39+27), но във всяка от тях има само (по) 27 едни и същи книги на Новия Завет, преведени от едни и същи 27 оригинала написани на старогръцки

Pitancho
11-05-2014, 21:13
Недей да обясняваш, че и 4 книги да напишеш, за мен секса не носи нищо лошо, логически и научно е доказано ;)

Тогава защо въобще попита, след като си предварително настроен да си я караш както ти отърва. Искаш да си живееш според представите си -ОК. Напр. в представите си Манго е убеден, че да краднеш си е оправдано, щото нема к'во да яде или нема за цигари или бензин. Но като го съдят, ще го осъдят не според неговия си закон , а според закона ,написан в парламента. Така и ние можем да си изграждаме собствени понятия за позволено, правилно и т. н., но не и да ги натрапим на Бога. И обратното - Бог не натрапва система от ограничения, за да ни вгорчи живота, но знае по добре от нас кое ни е полезно и кое ни вреди. Аз като вярващ, мога да ти кажа, че вярата означава освен всичко иДОВЕРИЕ към Бога. И тези заповеди си имат логика, но това на теб ти е непознато. Лека нощ

npp
11-05-2014, 21:19

сексът с годеника/-цата преди брака не е болка за умиране, защото брака е просто церемония/ритуал, но не казвам, че пазенето на девствеността е винаги без значение, защото поне за някои хора се оказа важно

golemiq_korab_minava
11-05-2014, 21:21
Да, непознато е, защото аз не вярвам. И обясних какво мисля по-въпроса защо е сметнато за грях .

А всъщност вреди ли на някой? Вреди ли ти на здравето, на плода или на нещо? Обяснено ли по-подробно защо? Не.
Циганина краде от неграмотност и глад, не от друго. Само че не всички сме цигани ;)
хайде лека, не искам да споря повече. :)

defender
11-05-2014, 22:04
сексът с годеника/-цата преди брака не е болка за умиране, защото брака е просто церемония/ритуал, но не казвам, че пазенето на девствеността е винаги без значение, защото поне за някои хора се оказа важно

Брака не е просто церемония, там човек казва пред Бога (и пред свидетели), че ще е с този човек и в радост и мъка, до гроб, това е един вид искреност, че намеренията му не са лицемерни или само за материална изгода. След тази проява на искреност Бог дава своята благословия и благодат.

Ако не искаш брак, то все едно взимаш този човек от любов към секса или любов към някаква изгода (т.е. употребяваш го като вещ, абсолютно животно), а не от любов към Бога, пренебрегваш Бога, а нали Бог е извор на любовта (чистата).

fire_magic
11-05-2014, 22:17
в библията може да е събрана мъдростта на вековете за един добър и праведен живот(по общоприетите норми) да речем, но там не е истината според мен (особено обещанията за вечното небесно царство в рая след смъртта в този живот)

npp
11-05-2014, 23:12
Брака не е просто церемония, там човек казва пред Бога (и пред свидетели), че ще е с този човек и в радост и мъка, до гроб, това е един вид искреност, че намеренията му не са лицемерни или само за материална изгода. След тази проява на искреност Бог дава своята благословия и благодат.

Ако не искаш брак, то все едно взимаш този човек от любов към секса или любов към някаква изгода (т.е. употребяваш го като вещ, абсолютно животно), а не от любов към Бога, пренебрегваш Бога, а нали Бог е извор на любовта (чистата).

кой го е казал пред Бога преди Той да го е направил?!, не създаде ли Той човека от нищото по Свой образ и подобие, при това от Собствената Си Воля мъж и жена за да бъдат двамата една плът, още преди някой да е поискал?!, казваш да се обещаят/врекат пред Бога във вярност, но не е ли писано:

"Чули сте още, че е било казано на старовременните: "Не си престъпвай клетвата, но изпълнявай пред Господа клетвите си". Но Аз ви казвам: Никак да се не кълнете; нито в небето, защото то е престол на Бога; нито в земята, защото е подножието Му; нито в Ерусалим, защото е град на великия Цар. Нито в главата си да се не кълнеш, защото не можеш направи ни един косъм бял или черен. Но говорът ви да бъде: Да, да; Не, не; а каквото е повече от това, е от лукавия." Матей 5: 33-37,

понеже ако дадат обещание пред Бога, ще могат/успеят ли да го изпълнят?!

казваш ако някой не иска брак, но ако и двамата не искат да сключат т.нар. "църковен брак", но се обичат, защо да се разлъчва онова, което Бог е съчетал, понеже ако вашата църква твърди, че такава двойка вършат грях, не ги ли осквернява?!

"И някои фарисеи се приближиха и Го попитаха, за да Го изпитат: Позволено ли е на мъж да напусне жена си? В отговор Той им каза: Какво ви е заповядал Моисей? А те рекоха: Моисей е позволил да напише мъжът разводно писмо и да я напусне. А Исус им рече: Поради вашето коравосърдечие ви е написал тая заповед; обаче, в началото на създанието, Бог ги е направил мъж и жена. Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си, и двамата ще бъдат, една плът; така че не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва." Марк 10: 2-9

defender
11-05-2014, 23:42
казваш ако някой не иска брак, но ако и двамата не искат да сключат т.нар. "църковен брак", но се обичат, защо да се разлъчва онова, което Бог е съчетал, понеже ако вашата църква твърди, че такава двойка вършат грях, не ги ли осквернява?!

Ми точно в брака Бог ги съчетава и ги прави едно цяло, а извън брака те може да са едно цяло, но не в Бога, а в нещо друго, друго е водещо в техните мисли и намерения.

А пък вече при церемонията (ритуала) и тялото участва в това т.е. да може и то да бъде съучастник в това.

fire_magic
11-05-2014, 23:52
не изтъпявайте прекалено

defender
11-06-2014, 00:05
не изтъпявайте прекалено

то няма повечe накъде да изтъпяваме :D

макар, че имам и неподозирани възможности

golemiq_korab_minava
11-06-2014, 06:01
Az nqma da se jenq samo shte q izpolzvam:D

npp
11-06-2014, 07:32
Ми точно в брака Бог ги съчетава и ги прави едно цяло, а извън брака те може да са едно цяло, но не в Бога, а в нещо друго, друго е водещо в техните мисли и намерения.

А пък вече при церемонията (ритуала) и тялото участва в това т.е. да може и то да бъде съучастник в това.

нали това казахме, че такава църква, която разлъчва човека от истинския Бог не Му служи, но Му изневерява, защото Божието създание/творение трябва да се освещава, а не бъде осквернявано, но ето как вие пак твърдите, че такива мъж и жена, които не са сключили "църковен брак" са грешници, с което не ги освещавате, но ги проклинате, и вместо такава двойка да има истинския Бог свободно, вие заставате като препятствие между тях, с което спъвате работата на Св. Дух в техния живот, а така рискувате да останете в смърт, защото хулата против Св. Дух е непростим(смъртен) грях, също така като казвате че тялото трябва да съучаства чрез "църковна церемония(църковен ритуал)", вие не правите нищо по-добро, защото (в това отношение) би трябвало да е достатъчно дори и когато мъжът и жената се обичат/любят, защото така те (съ)участват в плана на истинския Господ Бог, понеже Той по свой образ и подобие ги създаде мъж и жена за да могат двамата да бъдат едно тяло, следователно дори и когато се обичат с телата си, те изпълняват Неговата воля, но вие пак се явявате като осквернители/съсипители като казвате, че човек трябва задължително да бъде прекаран през "огъня" на някакви църковни церемонии/ритуали, иначе едва ли не щял да бъде/си остане грешен - ето как, според както и ти сам изяви, вашата човешка религия/духовност извращава нещата, които истинският Господ Бог създаде за да се ползват за добри цели, като разлъчва онова, което Той съчета, и го осквернява, било то човека от истинския Бог, или мъжа и жената

Pitancho
11-06-2014, 12:47
Стига си ръсил простотии, бракът не е просто някакъв ритуал, а ТАИНСТВО. Това значи, че освен видимата, то има и невидима страна. Венчаващите се получават не само Божията благословия и подкрепа за съвместен живот, но и стават от 2 половинки( това означава думанта пол) едно цяло, съединяват се не само телесно, но и духовно, образувайки малката, домашна църква. И се съединяват не само пожмежду си, а и с Бога, според обещанието Му, че където са събрани двама или трима в Негово име, там е и Той посред тях. В таинството действа Св. Дух, така че ти си този, койтож го хули. Ако за брака би било достатъчно телесното съединение,то каква е разликата с разврата? Знаеш, че ,,който се съединява с блудница, едно тяло става с нея.''

defender
11-06-2014, 12:57
нпп не мога се занимавам с всяко твое фантазьорско лъжеАЗсвидетелство на словото, явно си решил да изкараш Бог от твоя живот, че за какво ти е, ти си достатъчен за любов, какво ще се напъваш да правиш Бог част от нея, майната му, а тия дето ти ги говорят тези неща сме сатанисти, нарушаваме ти комфорта в страстите ти. Ти май на всякъде където трябва някакво усилие и отричане от Азът, и почваш да фантазьориш за словото, ти не търсиш в Словото да видиш слабостите си, а да го направиш огледало на своето Аз и така всъщност търсиш да оправдаваш себе си.

Освен това ти изобщо наистина ли мислиш че чистата любов е толкова близка за човешкото естество, мисля, че го бъркаш с лъжливо чувство.

ПП: То с такава логика сигурно и аз щях да се мисля за Супер свидетел на словото от Небесната църква разбираш ли.

defender
11-06-2014, 13:29
Знаеш, че ,,който се съединява с блудница, едно тяло става с нея.''

сега ще ти каже, че за него "блудница" било някакво си "духовно беззаконие на човешката/религия666", той изобщо изключва тялото като съучастник в това беззаконие на душата, той човека се рее в облаците, всичко му е духовно, даже и тялото.
Абе пълна загуба на реалност.

golemiq_korab_minava
11-06-2014, 15:31
npp е много прав и ако зависеше от вас (дефендер и питанчо) още щяхте да линчуват прогонват жените искащи развод, заради влошаване на взаимоотношенията след брака и системен тормоз между сгодените, както сега правят в неразвитите източни държави.

golemiq_korab_minava
11-06-2014, 15:32
пълен идиотизъм и грешно тълкуване на библията.

an7raks
11-06-2014, 15:44
Жена изневерява на мъжа си и се моли:
– Господи, направи така, че мъжа ми нищо да не разбере! - след което чува глас:
– Добре, но след време ще се удавиш!
След време тя печели от лотарията презокеански круиз. Корабът започва да потъва, а жената пак се моли:
– Господи, нали няма заради мен да издавиш всички на кораба! - и пак чува глас:
– Цяла година съм ви събирал, курви!

defender
11-06-2014, 15:52
npp е много прав и ако зависеше от вас (дефендер и питанчо) още щяхте да линчуват прогонват жените искащи развод, заради влошаване на взаимоотношенията след брака и системен тормоз между сгодените, както сега правят в неразвитите източни държави.

ми добре, както искаш така си живей, твоя си работа.

има случаи, в които се допуска и развод, но в крайни случаи.

golemiq_korab_minava
11-06-2014, 15:54
ами накрая ауриса ше излезе прав, щото тоя краен случаи по време на патриархалния живот когато църквата е управлявала е осъждала несправедливо на много мъки дузина хора заради тези пълни простотии, които дори вашия Бог не удобравя.

defender
11-06-2014, 15:56
ами накрая ауриса ше излезе прав, щото тоя краен случаи по време на патриархалния живот когато църквата е управлявала е осъждала несправедливо на много мъки дузина хора заради тези пълни простотии, които дори вашия Бог не удобравя.

за православието ли говориш или за други религии.

как религия, която уважава свободната воля ще причинява страдание на другомислещи.

Pitancho
11-06-2014, 15:59
Корабе, говорш наизуст. Православната църква допуска развода, за разлика от католическата. Иаш ли данни и доказателства за релегиозни преследвания на желаещите развод в ПЦ? Навремето хората са приемали брака много по- сериозно и когато са имали проблеми са ги преодолявали с вяра, търпение и убеждение, че Господ не праща кръст, по тежък отколкото човек е в състояние да понесе. И са знаели формулата ТЪРПЕНИЕ=>СМИРЕНИЕ=> СПАСЕНИЕ. Скоро попаднах на интересен факт - че един руски владика от 19 в. възприемал трагично и като лична вина, че в епархията му имало цели два случая на развод, докато предишният владика по време на цялото си служение нямал нито един такъв случай Сега руснаците са по ,,напред'' и от нас по % на разводи...

golemiq_korab_minava
11-06-2014, 16:03
за православието ли говориш или за други религии.

как религия, която уважава свободната воля ще причинява страдание на другомислещи.

явно не си чел много български книги за живота преди 100 години... и какви 100 ... само до преди 40 -50 години стават тези неща

Когато някоя жена изневери и става курвата, забравяна от всички. Или да не й дават развод, защото преди 20 години да била мислила когато се сгодявала... примерно.. има още хиляди подобни простотии на религията, които освен, че нямат никакъв смисъл, но и са вредни за всички. НПП поне не възприема буквално всичко написано в библията..

defender
11-06-2014, 16:08
НПП поне не възприема буквално всичко написано в библията..

Ми то и ние не приемаме Библията буквално, но и не изпадаме в болни фантазии, при което се отклоняваме от смисъла.

golemiq_korab_minava
11-06-2014, 16:08
Корабе, говорш наизуст. Православната църква допуска развода, за разлика от католическата. Иаш ли данни и доказателства за релегиозни преследвания на желаещите развод в ПЦ? Навремето хората са приемали брака много по- сериозно и когато са имали проблеми са ги преодолявали с вяра, търпение и убеждение, че Господ не праща кръст, по тежък отколкото човек е в състояние да понесе. И са знаели формулата ТЪРПЕНИЕ=>СМИРЕНИЕ=> СПАСЕНИЕ. Скоро попаднах на интересен факт - че един руски владика от 19 в. възприемал трагично и като лична вина, че в епархията му имало цели два случая на развод, докато предишният владика по време на цялото си служение нямал нито един такъв случай Сега руснаците са по ,,напред'' и от нас по % на разводи...
какви доказателства ми говориш , отвори учебника по литература или история и чети. А търпението да седиш и да те мачкат и ти да си мируваш е чиста доза робско мислене. Всичко си има граници, не е добре да си много толерантен.

golemiq_korab_minava
11-06-2014, 16:10
никъде не съм казал, че някъде са преследвали някои, ами просто са го отричали и са го хулили пред селото, прогонвали са го, не са го защитавали и тнт

defender
11-06-2014, 16:12
А търпението да седиш и да те мачкат и ти да си мируваш е чиста доза робско мислене.

то и човек, който цял живот е живял в калта и друго не видял, му се струват, че в поляната ще е гадно.

ПП: търпението не означава точно това.
не бъркай слабохарактерност с търпение.

Fisherman
11-06-2014, 16:44
Жена изневерява на мъжа си и се моли:
– Господи, направи така, че мъжа ми нищо да не разбере! - след което чува глас:
– Добре, но след време ще се удавиш!
След време тя печели от лотарията презокеански круиз. Корабът започва да потъва, а жената пак се моли:
– Господи, нали няма заради мен да издавиш всички на кораба! - и пак чува глас:
– Цяла година съм ви събирал, курви!

страхотен хумор

Pitancho
11-06-2014, 17:01
явно не си чел много български книги за живота преди 100 години... и какви 100 ... само до преди 40 -50 години стават тези неща

Когато някоя жена изневери и става курвата, забравяна от всички. Или да не й дават развод, защото преди 20 години да била мислила когато се сгодявала... примерно.. има още хиляди подобни простотии на религията, които освен, че нямат никакъв смисъл, но и са вредни за всички. НПП поне не възприема буквално всичко написано в библията..
Такива жени( следователно и мъже) е имало винаги. Но са били изключение и са ги сочили с пръст и са казвали на дъщерите си да внимават много за да не станат като едикояси. Порокът е бил наричан с истинското си име и отношението към него е било правилно. Това е срамота, това е грях, който осквернява душата и тялото и най страшното е не че ще те сочат с пръст, а че ,,блудници, прелюбодейции т.н. не ще влязат в царството Божие'', че ще се мъчат в ада. Така тези хора, дори и да са грешали, са знаели, че вършат нещо нередно и по-лесно биха могли да се разкят за постъпките си и да се поправят.
А днес, цивилизовани ми друже, грехът е станал мода и повод за хвалба, а който не развратничи е обявен за изостанал и задръстен.
Виж и снощните разговори тук. Нне могат вече да разберат какво нередно имало в тези нещоа, щом е доброволно и с презерватив. И Естествено ако почнеш да му обясняваш, не може да проумее,че върши нещо нередно, а ще изкара виновна Църквата.
И въобще като разсъждаваш за тези неща, имаш впредвид само живота до смъртта, а това, къде ще отидеш във вечносттоа, със сигурност не го вземаш впредвид, а то е по-важно. Не гледай отвисоко на ,,изостаналите'', защото днешните хора ще дадем много повече ,,фиря'' в ада.

golemiq_korab_minava
11-06-2014, 17:13
хахаха Мъже жени, всеки има нужда от самозадоволяване. Ако секса не върви във връзката, не е толкова фрапиращо да отидеш на проститутка. Това е просто един секс, едно удоволствие, което не вреди на никой от двамата първо, второ хората трябва да могат да прощават и една грешка не те прави прелюбодейник или квото е там, всеки прави грешки.
Само че не ми отговори по втората част, когато някой е искал развод нали, но не са му позволявали и е трябвало да търпи цялата тази мръсотия.

В ада не се влиза заради такива незначително дребни неща хаха, аз ти го казвам, като човек който не е религиозен, че ако има Бог, той няма да праща толкова лесно хората в ада брей, ама че сте заблудени, дори не се знае от кой умник е писана библията, няма доказателства. ;)

an7raks
11-06-2014, 17:26
страхотен хумор

Това беше в подкрепа на вашата теза, че "неведоми са пътищата господни" и, че Бог е справедлив, дори когато убива. :)

Pitancho
11-06-2014, 17:32
B ада се влиза заради такива незначително дребни неща хаха, аз ти го казвам, като човек който не е религиозен, че ако има Бог, той няма да праща толкова лесно хората в ада брей, ама че сте заблудени, дори не се знае от кой умник е писана библията, няма доказателства. ;)
Тук вече те хванах!
* Не си религиозен, но вярваш в ада? Обясни как вярата в ад е възможна за нерелигиозен!
* ако не вярваш в автентичността на Библията и се съмняваш в Бога, откъде знаеш кое е дреболия и кое е вече достатъчна причина да бъздеш в ада?
* за коя по точно от книгите на Библията твърдиш, че не се знае от кого е написана, или май проблемът е, че след като ти не знаеш, си мислиш, че няма как някой друг да знае? С какво ли са се занимавали богословите и библеистите толкова векове?

golemiq_korab_minava
11-06-2014, 18:12
Явно не съм се изразил правилно. АКО има ад, не съм казал, че вярвам в ада, макар че дори според мен трябва да има наказание за някои хора след смъртта! Впрочем чувал ли, че като правиш зло на някой - той се озлобява и ти го връща?. Ако някой ти прави зло,( а ти си безверник като повечето хора) и ти насажда омраза, злоба - отвръщаш със същото? Както в каквато среда отраснеш - такъв ставаш, защото средата ни изгражда характера и всичко, заедно с възпитанието. Но, когато направиш направиш добро на същия човек, той се чувства добре, егото му е добре, пораждаш съчувствие у него и ти връща с добро. За какво тогава ще е АДА? За да ражда още по-дяволски създания от попадналите в него? Каква поука носи? Елементарно Лотсън. Не е нужно да си някой професор, че да разбереш смисъла на някои неща.

Отговорът по втората звездичка в точност е - НЕ ЗНАМ, съмнявам се, предполагам и не настоявам.
Отговорът за третата звездичка е - не мога да бъда сигурен в някакви писаници на 2000 хил години, които нямат никакви доказателства. А да не говорим, че голяма част от теориите звучат като фантастика и са в противоречие с науката.
Човека не е на 2000 години, ами на десетки хиляди. А еволюцията..... недей да ми я отричаш.
Та, ето защо, няма смисъл да водя спор с крайно религиозен, няма смисъл, защото ти никога няма да се съгласиш с моите разсъждения каквито и да са те, ако са извън практиката и богоученията на църквата, библийте и тнт.

galaxy29
11-06-2014, 18:38
бахти дебилите сте повечето

defender
11-06-2014, 19:38
Тук вече те хванах!
* Не си религиозен, но вярваш в ада? Обясни как вярата в ад е възможна за нерелигиозен!
* ако не вярваш в автентичността на Библията и се съмняваш в Бога, откъде знаеш кое е дреболия и кое е вече достатъчна причина да бъздеш в ада?
* за коя по точно от книгите на Библията твърдиш, че не се знае от кого е написана, или май проблемът е, че след като ти не знаеш, си мислиш, че няма как някой друг да знае? С какво ли са се занимавали богословите и библеистите толкова векове?

абе, те са атеисти ама келяви... хихи

defender
11-06-2014, 19:42
Това беше в подкрепа на вашата теза, че "неведоми са пътищата господни" и, че Бог е справедлив, дори когато убива. :)

Не Бог убива, а греховете.
Ако Бог дава живота, то греха те отдалечава от живота.
.

npp
11-06-2014, 20:48
Стига си ръсил простотии, бракът не е просто някакъв ритуал, а ТАИНСТВО. Това значи, че освен видимата, то има и невидима страна. Венчаващите се получават не само Божията благословия и подкрепа за съвместен живот, но и стават от 2 половинки( това означава думанта пол) едно цяло, съединяват се не само телесно, но и духовно, образувайки малката, домашна църква. И се съединяват не само пожмежду си, а и с Бога, според обещанието Му, че където са събрани двама или трима в Негово име, там е и Той посред тях. В таинството действа Св. Дух, така че ти си този, койтож го хули. Ако за брака би било достатъчно телесното съединение,то каква е разликата с разврата? Знаеш, че ,,който се съединява с блудница, едно тяло става с нея.''

не ги разбираш духовните неща според Словото на истинския Господ Бог, по принцип духовни(те) човеци, които имат най-сериозни намерения като Светите апостоли, не се женят, или кой/за кого от Св. апостоли представени в Библията си видял да е бил женен?!, така е имало и много такива дякони, епископи, презвитери, и пр., понеже защо му е на такъв човек да се жени, след като целта на жененето е именно потреблението/консумацията наречено/наречена брачен/полов живот, а това означава, че жененият ще трябва да угажда на/да се грижи за жена си/семейството си, което може да му отнеме от времето и възможността да угажда/(по)служи на истинския Господ Бог?!, иначе за останалите вярващи в Исуса Христа е позволено, но такава брачна двойка все пак ще трябва (малко или много) да се упражнява/да участва в проявата на любов към/правенето на добро на другите, помагането на Светиите, но най-вече в спасението на онези, които се нуждаят от спасение в Исус Христос, според Волята на истинския Бог Отец, докато това дето казваш, че мъжът и жената са някаква си тайнствена "домашна църква" е по-скоро прекалено - просто няма такава представена в Библията, понеже за какво е нужно да има цял мъж и цяла жена бракосъчетани само за да се правят на стерилни в плътта?!, или какво толкова ще постигнат в Христа ако се изживяват като някакви си тайнствени съпруг и съпруга?!, понеже от такава гледна точка такива мъже и жени могат и да не се бракосъчетават, но да (си) бъдат така разлъчени и в църквата, защото каква разлика би имало между съпруг и съпруга, които не консумират брачна(та)/полова(та) любов, и брат и сестра по вяра, които също не се обичат полово/брачно, понеже дори и брат и сестра биха могли да живеят под един покрив така т.е. без да (си) бъдат съпруг и съпруга?!, плюс това Исус и Неговите апостоли не са проповядвали задължителен брак, понеже и Те самите не бяха женени, иначе в книгите на Новия Завет щеше да има доста повече обяснения за жененето, обаче там има само по-няколко изречения за това (например, една глава(седмата) от 1 Коринтяни, и някои други кратки пасажи и изречения на фона на много други неща, които нямат нищо общо с жененето във вярата), затова и всички заключителните и обобщителни думи на Светия Апостол в 1 Коринтяни 7 са, че по-добре би било ако вярващите в Христос не се женят въобще, понеже не става въпрос за потребление и консумация във Христовата вяра, но за сериозна работа по истинското спасяване на човечеството в истинския Господ Бог, или казано по-друг начин, как един доктор или хирург би бил по-полезен на болните/пациентите, ако през повечето от времето е зает с това да яде и пие вместо да ги лекува?!, ето защо е писано:

"Божието царство не е ядене и пиене(т.е. не е просто потребление и консумация), но правда(т.е. но да се промисля доброто на всички, не само на някои), мир(т.е. всеобщ мир) и радост(т.е. и благодат за/ефективност по отношение на спасението) в Светия Дух. Понеже, който така служи на Христа, бива угоден на Бога и одобрен от човеците. И тъй, нека търсим това, което служи за мир(т.е. за мир на всички) и за взаимно назидание." Римляни 14: 17-19

какво значи "блудница"?!, защо прочие една жена да бъде считана за грешница само защото прави секс - какво толкова лошо прави ако по принцип няма лоши намерения/не причинява нищо лошо на никого?!, но ето колко по-голямо блудство е онова на духовни/религиозни човеци като теб, които търсят и намират радост(та) в това да съдят/осъждат другите, вместо да показват поне уважение към тях и да търсят спасение за тях, понеже защо една жена ще предпочете да прави секс, освен ако е защото не намира и няма нищо по-добро?!, понеже човеци като теб бързат да съдят/осъждат потребители(те)/консуматори(те), но без да им предлагат нещо по-добро, с което те да заменят по-лошото, докато Исус никога не е съдил/осъждал нито един човек, камо ли заради потребление и консумация, понеже най-жалкото нещо, което може да стори един вярващ е именно да съди по такъв начин

"Заради ядене(т.е. заради потребление/консумация) недей съсипва Божията работа. Всичко наистина е чисто; но е зло за човека, който с яденето си(сиреч, с дейността си) причинява съблазън(т.е. причинява зло)." Римляни 14: 20

Pitancho
11-06-2014, 20:55
Явно не съм се изразил правилно. АКО има ад, не съм казал, че вярвам в ада, макар че дори според мен трябва да има наказание за някои хора след смъртта! Впрочем чувал ли, че като правиш зло на някой - той се озлобява и ти го връща?. Ако някой ти прави зло,( а ти си безверник като повечето хора) и ти насажда омраза, злоба - отвръщаш със същото? Както в каквато среда отраснеш - такъв ставаш, защото средата ни изгражда характера и всичко, заедно с възпитанието. Но, когато направиш направиш добро на същия човек, той се чувства добре, егото му е добре, пораждаш съчувствие у него и ти връща с добро. За какво тогава ще е АДА? За да ражда още по-дяволски създания от попадналите в него? Каква поука носи? Елементарно Лотсън. Не е нужно да си някой професор, че да разбереш смисъла на някои неща.
Отговорът по втората звездичка в точност е - НЕ ЗНАМ, съмнявам се, предполагам и не настоявам.
Отговорът за третата звездичка е - не мога да бъда сигурен в някакви писаници на 2000 хил години, които нямат никакви доказателства. А да не говорим, че голяма част от теориите звучат като фантастика и са в противоречие с науката.
Човека не е на 2000 години, ами на десетки хиляди. А еволюцията..... недей да ми я отричаш.
Та, ето защо, няма смисъл да водя спор с крайно религиозен, няма смисъл, защото ти никога няма да се съгласиш с моите разсъждения каквито и да са те, ако са извън практиката и богоученията на църквата, библийте и тнт.

Значи се разбрахме, че някои от твърденията ти идват от незнание, съмнения и предположения. Добавям, че друга част е формирана под влияние на атеистично образование и живот в също такава среда. И още една причина - иска ти се някои неща да са така, както те устройват лично. Добре е да избягваш такива неподплатени мнения. Това по отговора на втората *

Логиката на съществуване на ада е пространна за обяснение и неудобна във формата на форума. Ще ти цитирам по памет св. Синклитикия - една от стълбовете на женското монашество, живяла през 4в. Ние живеем тук, на земята като във втора майчина утроба, за да се родим за Небето. Както младенецът расте в утробата на майка си, докато стане годен за света и тогава се ражда за живот, така и ние трябва да възрастваме духовно, за да станем годни за живот в Небесното Царство. Но ако младенецът се развива неправилно в утробата на майка си, той умира още там и после се изхвърля навън вече мъртъв и негоден за живот в света. Така и ако човек не израстне духовно или се развива неправилно, той още приживе е умрял( да поясня -духовно мъртъв) и ще влезе във вечността негоден за Царството Божие.

Не вярваш на писаници от преди 20 века? Пак ти повтарям, че това че не знаеш за наличие на доказателства, не значи, че няма такива . Евреинът Йосиф Флавий в хрониките си споменава за убийството през 66г на св апостол Яков-първият епископ на Йерусалим и брат на Христос от първия брак на Йосиф, Тацит и Плиний Млади споменават за доклади на римски управители, които са докладвали за появилата се нова вяра, към която се отнасят отрицателно, и казват, че последователите ѝ ,, почитат Иисус като бог'' т.е. отричат божествеността, но споменават персонажа като реален. За Христос споменава и сирийският книжовник Мара бен Серапион. За дейността на апостолите има повече свидетелства от творенията на техни преки ученици.
Каза ,,умникът, написал библията'' значи предполагаш, че авторът е един Пак добре, щото съм чул да ми се пени един, дето си мислеше,че вярваме, че Бог я е писал .Там е работата, че Библията е сборник от книги, писани в различно време и от различни автори, които обикновено са указани в заглавието и това са източници, които се съгласуват един с друг,което също са доказателства.
Най старите книги - Петокнижието на Моисей са писани около края на 13в пр.Хр. Ако не вярваш, разрови се из уикипедията и виж, че историците датират живота на Моисей в Египет по времето на Рамзес ll и сина му. Най-късните книги - апостолските послания са от края на l в.

И още една забележка - ,,крайно религиозен'' значи просто религиозен. Или си такъв или не си. Както жената не може да е само малко бременна, така и не може да си умерено или малко религиозен.

npp
11-06-2014, 21:10
сега ще ти каже, че за него "блудница" било някакво си "духовно беззаконие на човешката/религия666", той изобщо изключва тялото като съучастник в това беззаконие на душата, той човека се рее в облаците, всичко му е духовно, даже и тялото.
Абе пълна загуба на реалност.

не само за мен, но и за всички истински Светии, "блудница" значи нещо, което или някой, който намира облагодетелстване или радост/блаженство/благодат за себе си в някаква дейност, чрез която се причинява зло на някое/друго човешко/одушевено същество, а преди човек да направи каквото и да било, не решава ли първо с ума си дали да го прави или не?!, а мислите в човешкия ум не идват ли от духовното?!, или как е възможно да идват от атомите/молекулите?!, и именно това казва и самият Господ, Исус Христос:

"И каза им: Нима сте и вие тъй неразсъдливи? Не разбирате ли, че нищо, което влиза в човека от вън, не може да го оскверни? Защото не влиза в сърцето(също и: в ума) му, а в корема, и излиза в захода. (Като каза това той направи всички ястия чисти). Каза още: Което излиза от човека, то осквернява човека. Защото отвътре, от сърцето(т.е. от духовната/религиозната/окултната/езотеричната дейност и традиция) на човеците, излизат(също и: произхождат) зли помисли, блудства, кражби, убийства, прелюбодейства, користолюбие, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, безумство. Всички тия зли неща излизат отвътре и оскверняват човека." Марк 7: 18-23,

"чрез един човек(т.е. чрез рода на духовните беззаконници) грехът(т.е. лукавият и неговото царство на духовното беззаконие) влезе в света, и чрез греха смъртта(т.е. духът на влошаването), и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха(т.е. и така "смъртта" обзе мнозина, защото те се оказаха под "греха", кои като нейни/негови служители, кои като нейни/негови жертви), - защото и преди закона грехът беше в света(т.е. защото и преди явлението на човешката религия "тъмнината" беше във вселената), грях, обаче, не се вменява, когато няма закон(т.е. там където няма духовно беззаконие); при все това от Адама до Моисея смъртта царува и над ония, които не бяха съгрешили според престъплението на Адама(т.е. които не вършиха духовно беззаконие)" Римляни 5: 12-14

много ясно че причиняването на зло не е добро/препоръчително дори и ако се прави само физически (не духовно)

npp
11-06-2014, 21:26
нпп не мога се занимавам с всяко твое фантазьорско лъжеАЗсвидетелство на словото, явно си решил да изкараш Бог от твоя живот, че за какво ти е, ти си достатъчен за любов, какво ще се напъваш да правиш Бог част от нея, майната му, а тия дето ти ги говорят тези неща сме сатанисти, нарушаваме ти комфорта в страстите ти. Ти май на всякъде където трябва някакво усилие и отричане от Азът, и почваш да фантазьориш за словото, ти не търсиш в Словото да видиш слабостите си, а да го направиш огледало на своето Аз и така всъщност търсиш да оправдаваш себе си.

Освен това ти изобщо наистина ли мислиш че чистата любов е толкова близка за човешкото естество, мисля, че го бъркаш с лъжливо чувство.

ПП: То с такава логика сигурно и аз щях да се мисля за Супер свидетел на словото от Небесната църква разбираш ли.

фантазьора си ти, след като не можа да дадеш по-добро обяснение за нещата, което да си съответства без да (си) противоречи, а това че (се опитваш да) ми създаваш някакъв образ на неправеден/лъжлив/грешен, не означава, че истинският Господ Бог ще ти угоди, защото Той знае (кое е) истинското "име" не само на мен, но и на всеки друг, докато ти оскверняваш/позориш другите като им създаваш лошо "име", защото ето как предимно ги съдиш, но не им правиш добро

npp
11-06-2014, 21:38
Ми то и ние не приемаме Библията буквално, но и не изпадаме в болни фантазии, при което се отклоняваме от смисъла.

има ли по-болна фантазия от това да отричаш очевидната истинска Божия истина, и да изопачаваш написаното Божие Слово по фрапиращо несъответстващ и противоречив начин, както правеше и ти досега?!

golemiq_korab_minava
11-06-2014, 21:41
Значи се разбрахме, че някои от твърденията ти идват от незнание, съмнения и предположения. Добавям, че друга част е формирана под влияние на атеистично образование и живот в също такава среда. И още една причина - иска ти се някои неща да са така, както те устройват лично. Добре е да избягваш такива неподплатени мнения.

И още една забележка - ,,крайно религиозен'' значи просто религиозен. Или си такъв или не си. Както жената не може да е само малко бременна, така и не може да си умерено или малко религиозен. Аз имам собствено право да разсъждавам за това, което мисля за правилно. И не го налагам на никой. Крайно религиозен означава да изпадаш крайностите, а не просто да вярваш в Бог. В тези ''доказателства'' може да си вярваш ти, или някой друг, но аз не мога. Бог създал за 7 дена света, нищо, че света е на милиард години, а човечеството се е пръхнало преди 2 дена. Бог създал Адам и Ева, нищо, че от два индивида не може да се получи популация и тнт и ТНТ И ТНТ. Кажи ми сега, вярваш ли в извънземните? Защото има повече доказателства за съществуването на милион форми на живот и цивилизации в космоса, от колкото за някои неща в библията. И скоро ще ги открием! И друга планета може да заселим, като унищожим от простотия нашата...

Виж, не отричам всичко, с много неща съм съгласен с вас и религията, вярвам, че има някаква истина, но всичко останали подробности, за мен не са сериозни. Има толкова много хора с добри сърца, които живеят достойно на тази Земя и без да вярват в никакви религии, но според теб всички те са обречени. Както и ислямистите и всички нехристияни нали. Е, какъв е смисъла да ви Вярвам? Защо точно на твоята религия? Един ислямист от другата страна на портата знаеш ли, че ще ми изкара същите аргументи като вашите в защита на неговата религия? Правил ли си дебат с някой буда? Всеки прав за себе си. Еми прави бадете, аз ще върва по своя си път, ще държа на моралните ценности и на интелектуалните такива и не ми пречете. Друг човек ще следва духовно съвършенство, него избор.

Накрая ще кажа, че злото е нужно, няма изчезне никога. Ние сами се нуждаем един вид от злото, за да се научим да бъдем добри.. Равновесна константа.

Човек

npp
11-06-2014, 21:50
Такива жени( следователно и мъже) е имало винаги. Но са били изключение и са ги сочили с пръст и са казвали на дъщерите си да внимават много за да не станат като едикояси. Порокът е бил наричан с истинското си име и отношението към него е било правилно. Това е срамота, това е грях, който осквернява душата и тялото и най страшното е не че ще те сочат с пръст, а че ,,блудници, прелюбодейции т.н. не ще влязат в царството Божие'', че ще се мъчат в ада. Така тези хора, дори и да са грешали, са знаели, че вършат нещо нередно и по-лесно биха могли да се разкят за постъпките си и да се поправят.
А днес, цивилизовани ми друже, грехът е станал мода и повод за хвалба, а който не развратничи е обявен за изостанал и задръстен.
Виж и снощните разговори тук. Нне могат вече да разберат какво нередно имало в тези нещоа, щом е доброволно и с презерватив. И Естествено ако почнеш да му обясняваш, не може да проумее,че върши нещо нередно, а ще изкара виновна Църквата.
И въобще като разсъждаваш за тези неща, имаш впредвид само живота до смъртта, а това, къде ще отидеш във вечносттоа, със сигурност не го вземаш впредвид, а то е по-важно. Не гледай отвисоко на ,,изостаналите'', защото днешните хора ще дадем много повече ,,фиря'' в ада.

не потреблението/консумацията правят човека грешен, дори и ако е секс, но причиняването на зло ближнему, а всеки човек е наш ближен, защото всички ние живеем в един и същ(и) дом, а именно безкрайната за нас човеците вселена, понеже ако ти седнеш да се храниш без да причиняваш нищо лошо на никого, как би реагирал ако мнозина дойдат да ти кажат, че причиняваш зло на други така?!, но ако почнеш да биеш някой безобиден, макар и бидейки напълно отречен/въздържан от секса, месото, алкохола, и пр., и дойдат полицаи и ти кажат защо "нарушавате закона като нанасяте побой на своя съгражданин?", ще можеш ли да (им) обясниш, че не си го престъпил?!

defender
11-06-2014, 21:58
има ли по-болна фантазия от това да отричаш очевидната истинска Божия истина, и да изопачаваш написаното Божие Слово по фрапиращо несъответстващ и противоречив начин, както правеше и ти досега?!

npp от как дойдох в тоя форум и още като те видях, ти за мен говориш глупости за Библията още от тогава и не съм си променил мнението ама даже грам (тук там кажеш нещо верно).
Просто няма смисъл да се опитваш да ми казваш кое било правилно или не.
Затова когато мога и по всяко време ще работа против (не)истинските светии и (не)свидетелите на Словото като тебе и срещу тяхното спящо божество, по-скоро изкарано от от някоя индуиска книга.

Само като ти видя (лъже)свидетелствата и получавам обриви, такава непоносимост към твоята фантазия-чалга.

Естествено свободен си да си говориш.

npp
11-06-2014, 22:06
npp от как дойдох в тоя форум и още като те видях, ти за мен говориш глупости за Библията още от тогава и не съм си променил мнението ама даже грам (тук там кажеш нещо верно).
Просто няма смисъл да се опитваш да ми казваш кое било правилно или не.
Затова когато мога и по всяко време ще работа против (не)истинските светии и (не)свидетелите на Словото като тебе и срещу тяхното спящо божество, по-скоро изкарано от от някоя индуиска книга.

Само като ти видя (лъже)свидетелствата и получавам обриви, такава непоносимост към твоята фантазия-чалга.

Естествено свободен си да си говориш.

няма как да успееш да победиш истинския Господ Бог когато се съдиш с Него, защото Той е дори с безброй много пъти по-силен от целия свят, понеже ние, които сме Негови верни последователи, не свидетелствуваме Божието Слово от себе си, но именно Той го прави чрез нас, а на теб отдавна ти се каза, че ако имаш някакви претенции за някаква по-добра истина от Неговата, тогава покажи по-добрата, а недей само да ни обвиняваш когато не представяш никакви истинни доказателства, понеже всичките ти свидетелства против нас досега бяха дори напълно изобличени с истинското Божие Слово, и ти, ако си спомняш, остана безответен, понеже като не ти остана с какво да ни нападаш, започна просто да се ежиш като някакъв духовен/религиозен бабаит/хулиган

defender
11-06-2014, 22:12
:D

Pitancho
11-06-2014, 22:16
не ги разбираш духовните неща според Словото на истинския Господ Бог, по принцип духовни(те) човеци, които имат най-сериозни намерения като Светите апостоли, не се женят, или кой/за кого от Св. апостоли представени в Библията си видял да е бил женен?!,
Това, че в Библията не пише изрично, не значи, че някои от тях не са били. Четох го някъде, но не съм запомнил точно всички, които са били женени. Пише го и в житията на светиите, но нямам желание да ровя заради теб. Само че ти не си се сетил, че щом апостол Петър е имал тъща, която Христос изцерява, значи е бил женен :D

Ти как така оправдаваш блудниците, след като на сумати места в двата Завета този грях се осъжда? И в 10те заповеди, и в други текстове от Петокнижието, и от пророците и в притчите и в Евангелията и в посланията... И Христос не отменя 7та заповед, а я допълва, че който погледне на жена с пожелание също прелюбодейства.

зТова дето казваш, че мъжът и жената са някаква си тайнствена "домашна църква" е по-скоро прекалено - просто няма такава представена в Библията,
,, ...много ви поздравяват в Господа Акила и Прискила с домашната си църква'' ( l Коринтяни 16:19)

defender
11-06-2014, 22:21
.,, ...много ви поздравяват в Господа Акила и Прискила с домашната си църква'' ( l Коринтяни 16:19)

Ей сега само гледай npp какъв бисер ще ти изтропа.

fire_magic
11-06-2014, 22:21
браво идиоти
открихте бог

defender
11-06-2014, 22:31
npp, айде напъни се батвата, за онова с "домашната църква", поне да си легна ухилен от поредния шедьовър,

ПП: на мен вече ми идват няколко фантазии в твой стил, дали и аз да ги изтропам тук като от истински "езичник свидетел".

fire_magic
11-06-2014, 22:41
http://bg.wikipedia.org/wiki/Барух_Спиноза

npp
11-07-2014, 00:00
Това, че в Библията не пише изрично, не значи, че някои от тях не са били. Четох го някъде, но не съм запомнил точно всички, които са били женени. Пише го и в житията на светиите, но нямам желание да ровя заради теб. Само че ти не си се сетил, че щом апостол Петър е имал тъща, която Христос изцерява, значи е бил женен :D

Ти как така оправдаваш блудниците, след като на сумати места в двата Завета този грях се осъжда? И в 10те заповеди, и в други текстове от Петокнижието, и от пророците и в притчите и в Евангелията и в посланията... И Христос не отменя 7та заповед, а я допълва, че който погледне на жена с пожелание също прелюбодейства.

,, ...много ви поздравяват в Господа Акила и Прискила с домашната си църква'' ( l Коринтяни 16:19)

и дори и да са имали жени от преди да срещнат Христос, какво от това?!, нима Исус или когото и да е от представените в Библията Неговите ученици са изгонвали бесовете от обладаните с (своята) женитба или са изцелявали болните чрез женене, а не от Св. Дух?!, или можеш ли от твоето женене да възкресиш някой мъртвец, който е мъртъв от четири или повече дни?!, но аз не говорех за това дали са били женени формално, а дали са консумирали женитбата през цялото време докато са били Свети апостоли

по какъв начин онези, които правят секс без да причиняват зло на нито един човек и нито една душа са грешни?!, как така ти имаш секса за "блудството" в Библията, само защото е секс, а не защото е примерно причиняване на зло някому по сексуален начин/път?!, и не е ли съчетал Бог мъжа и жената интимно, особено след като има поне няколко пасажа в Новозаветните библейски книги, които говорят за това (например, Матей 19:1-8, Марк 10:1-9, 1 Коринтяни 7:1-7)?!, и кога съм казал, че "блудниците", които Бог и Светиите/Пророците са посочили в Библията като грешни, са безгрешни?!, но все пак когато в Библията се говори за "блудник(-ци)" и "блудство", става въпрос за нещо конкретно, а Св. Писание е духовно (и) за духовните неща, а най-вече за разликата между духовно и духовно, как така си повярвал на това, че нещо телесно/физическо, каквото е сексът, е само по себе си големия проблем, още повече когато става въпрос за нещо създадено от истинския Господ Бог?!, а нима мъжът е мъж само между краката, но не и в много други неща/аспекти, така и нима жената е жена само в половите органи и гърдите?!, сравни по-масивните кости на мъжа с по-фините на жената, също и по-големите мускули на мъжа с по-малките на жената, по-широките рамене на мъжа с по-тесните на жената, по-окосменото тяло на мъжа с по-гладкото на жената, и по-масивното лице на мъжа с по-финото на жената, по-тесния ханш на мъжа с по-широкия на жената, мъжкият глас и говор с женския, типичното поведение за мъжа с типичното за жената, мъжкият мозък анатомично с женският, и т.н., и ще видиш как половата система обхваща цялото тяло и при двата пола, а нима истинският Господ Бог е създал човека мъж и човека жена само ей така заради едното зачеване?!, понеже ако беше само за зачеването, нямаше ли да бъде достатъчно да създаде един човек, който сам (да): опложда себе си, зачева, забременява, и ражда?!, защо е писано, че Той създаде човека мъж и жена за да бъдат двамата една "плът"(т.е. две тела в едно) (забележи, че думата всъщност е "тяло", а не примерно "дух")?!, а това че Христос е казал, че ако някой погледне жена за да я пожелае, той прелюбодействува с нея в сърцето си, също означава нещо конкретно според дадения контекст, обаче ти и дифендър не обичате да вниквате в библейските неща, а просто повтаряте едно и също като папагали, което сте научили от вашите духовни водачи, защото човеците, относно които Христос казва, че ако погледнат жена и пр., не са кои да са, но някакъв конкретен род, а именно онези, които упражняват вярата систематично и задълбочено, но без да внимават достатъчно, ала бидейки склонни да грешат във вярата, да "погледне някой за да го пожелае", също има някакво разумно значение, а именно да обладава духовно някой или да извършва духовни интервенции в неговия живот наместо истинския Господ Бог - такова е "прелюбодеянието" в този случай и не е задължително (то) да бъде сексуално, понеже става въпрос за "прелюбодеяние" извършвано в неговото "сърце", сиреч по духовен/окултен път, защото "пре-любо-деяние" означава чрезмерно отношение към другиго, сиреч в негов ущърб, понеже ако един мъж (примерно) окултист е в състояние чрез "своя" окултизъм да засегне неблагоприятно дори и жена, при все че е писано, че "мъжът е глава на жената", което означава, че не би трябвало мъжът да е съблазън за жената, то колко повече такъв човек би могъл да бъде съблазън за всякакви други човеци(деца, старци, мъже, и пр.)?!, затова и Христос по-долу казва, че ако окултните способности и дейности на такъв човек го правят да върши духовно беззаконие, тогава по-добре би било той да се отрече и покае от тях като ги изостави напълно - прочети сега целия пасаж(Матей 5:27-30) и кажи коя версия изглежда да е по-правдоподобна, твоята или тази, която, не че (просто) аз, но истинският Господ Бог, изложи тук?!, така че, да, "блудството" и "прелюбодеянието", които Бог и Светиите/Пророците посочват в Библията като грехове, са грехове, но какво все пак означава "блудство", и какво "прелюбодеяние" в същност?!

а що се отнася до домашната църква от 1 Коринтяни 16:19, думите са "ἐκκλησία"(ekklēsia, strong's G1577), която означава: събиране на граждани призовани от домовете си в някои обществени места, събрание(църква), и "οἶκος"(oikos, strong's G3624), която означава "къща", и така пълната фраза е: "σὺν τῇ κατ᾽ οἶκον αὐτῶν ἐκκλησίᾳ", което означава: плюс цялата църква, която се събира в техния дом

fire_magic
11-07-2014, 00:46
човече, излез от сектата

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 06:43
Обаче думите на npp имат огромна разлика и противоречие с тези на дефендер и питанчо.
Нпп ми харесва какво пише и ако е прав дори се съвпада с моите принципи и звучи доста логично и здраво мислещо.

нпп на колко години си? Личи си, че си доста на вътре в материята. Не отричам, че другите не са чели, но повечето в този форум са още млади тинейджъри.
И с какво се занимаваш отделно религията? Може и на лично да пишеш, ако не искаш да споделиш, щото например дефендер не иска.

an7raks
11-07-2014, 07:19
Не Бог убива, а греховете.
Ако Бог дава живота, то греха те отдалечава от живота.
.
Добре, така ще кажем на всички.
http://media.tumblr.com/tumblr_mdehwrThTf1r80p9c.gif

defender
11-07-2014, 10:08
"Свързан ли си с жена, не търси развод" (1 Кор.7:27).

Ако според еретика нпп в Библията нямало брак, тогава защо се говори за развод?

Айде, дай да видим как пак ще си изкривиш съзнанието и ще си прехапеш мозъка.

ПП: "Което Бог е съчетал, човек да не разлъчва" (Марк. 10:9).

кое точно Бог е съчетал и това съчетаване не става ли в брака и кое не трябва човек да разлъчва.

Изглежда има разлика между Божие (съчетание) и човешко (разлъчване), не мислиш ли, че безбрачието също е един вид човешка намеса в Божието съчетание и определение за това.

Да пренебрегнеш Бога в съчетанието (т.е. брака) го прави просто човешко съчетание.

defender
11-07-2014, 10:34
Обясни бе, как така Бог е съчетал, а човек да не разлъчва, а в същото време ти пренебрегваш Бога (в брака) и съчетаваш по човешки. Кое тогава Бог е съчетал, което човек да не разлъчва, след като при тебе и самото съчетание става без Бог, а по човешки.

Вижда се, че има разлика между Бог и човек в цялата работа и не е едно и също.

На тебе хем ти се иска да си вярващ и то не просто вярващ, а някакъв специален вярващ, (свидетел, междугалактически авторитет, достигнал до Бога и неговата уста била слята с божията), хем не ти отърва това, което пише в Библията по разумен начин, и тогава единственото решение е да си измислиш твой си бог, в които да препознаваш себе си и животинското в себе си.

При тебе животинското е бог, Азът, а не разума.
Всичко, което се опита да създаде цензура и сложи ред в животинското в тебе и веднага ти става враг.

Но за да има ред трябва да има и някакво лично усилие. (например да сключиш брак)

Ние не казваме, че човек трябва да се отрече напълно от животинското, но то трябва да бъде приведено в ред, както и неговото задоволяване, а този ред е Бог.

defender
11-07-2014, 11:00
нпп стига си свидетелствал за Словото как дявола тълкува Евангелието.

И когато пак те напъне да свидетелстваш за Словото виж преди това дали този, с който си говорите в главата ти, всъщност не е спящото ти божество, а просто защото патлака ти е опънал палатката (говори ти спящия дзвер) или нещо друго животинско, което ти създава мислите, факс от уж спящото ти божество да свидетелстваш Словото.

ПП: и най-вероятно кораба чете и веднага му проработи сексуалния нагон в четенето на нещата и тръгна да боготвори еретика и неговото животинско божество, но това няма нищо общо с Бог, Библията и разума.

еретика просто се гаври с всичко свято, той може и да не го прави нарочно и да си вярва.

npp
11-07-2014, 11:02
Обаче думите на npp имат огромна разлика и противоречие с тези на дефендер и питанчо.
Нпп ми харесва какво пише и ако е прав дори се съвпада с моите принципи и звучи доста логично и здраво мислещо.

нпп на колко години си? Личи си, че си доста на вътре в материята. Не отричам, че другите не са чели, но повечето в този форум са още млади тинейджъри.
И с какво се занимаваш отделно религията? Може и на лично да пишеш, ако не искаш да споделиш, щото например дефендер не иска.

разликата е във вярата, защото досега имаше мнозина, които я упражняваха доста неправилно, и така не сполучиха като вярващи/поклонници и духовни служители/работници, понеже и ето как се заблуждаваха за доста неща, иначе това не им пречи да се покаят дори и сега, ала който наистина внимава (за) да не греши, той успява, иначе що се отнася до мен, мога да кажа, че все пак всичко добро дължа на истинския Господ Бог, Отца и Исус, понеже ако не бяха Те, аз дори нямаше да (про)съществувам

npp
11-07-2014, 12:28
"Свързан ли си с жена, не търси развод" (1 Кор.7:27).

Ако според еретика нпп в Библията нямало брак, тогава защо се говори за развод?

Айде, дай да видим как пак ще си изкривиш съзнанието и ще си прехапеш мозъка.

ПП: "Което Бог е съчетал, човек да не разлъчва" (Марк. 10:9).

кое точно Бог е съчетал и това съчетаване не става ли в брака и кое не трябва човек да разлъчва.

Изглежда има разлика между Божие (съчетание) и човешко (разлъчване), не мислиш ли, че безбрачието също е един вид човешка намеса в Божието съчетание и определение за това.

Да пренебрегнеш Бога в съчетанието (т.е. брака) го прави просто човешко съчетание.

Обясни бе, как така Бог е съчетал, а човек да не разлъчва, а в същото време ти пренебрегваш Бога (в брака) и съчетаваш по човешки. Кое тогава Бог е съчетал, което човек да не разлъчва, след като при тебе и самото съчетание става без Бог, а по човешки.

Вижда се, че има разлика между Бог и човек в цялата работа и не е едно и също.

На тебе хем ти се иска да си вярващ и то не просто вярващ, а някакъв специален вярващ, (свидетел, междугалактически авторитет, достигнал до Бога и неговата уста била слята с божията), хем не ти отърва това, което пише в Библията по разумен начин, и тогава единственото решение е да си измислиш твой си бог, в които да препознаваш себе си и животинското в себе си.

При тебе животинското е бог, Азът, а не разума.
Всичко, което се опита да създаде цензура и сложи ред в животинското в тебе и веднага ти става враг.

Но за да има ред трябва да има и някакво лично усилие.

Ние не казваме, че човек трябва да се отрече напълно от животинското, но то трябва да бъде приведено в ред, както и неговото задоволяване, а този ред е Бог.

когато става въпрос за полов(ия) живот, може да се говори за свързване с жена и раздяла с нея, и понеже, както досега имаше традиция сексът да бъде считан за нещо, което пречи на духовния живот на човека, така и тогава е имало такава традиция, според която жененето е било (така да се каже) запрещавано, затова истинските Светии, разбирайки, че сексът не е сам по себе си проблем, и че няма смисъл човек да оставя половия си партньор заради това, препоръчвали човек да не напуска/де не се разделя с жена си, що се отнася до това да не се разлъчва което истинският Бог е съчетал, вече ти бе обяснено, че става въпрос за всички неща, които Той е съчетал, и това че те не трябва да бъдат осквернявани или разделяни, например, мъж и жена, които се обичат, и човек от истинския Господ Бог, понеже например някои отлъчваха други от истинския Господ Бог като ги въвеждаха в духовна заблуда, заменяйки правилната вяра с погрешна, или пък ги оскверняваха като ги предаваха на разтление (например виж колко много хора бяха превърнати в обратно сексуални), да не говорим за това, че голяма част от съвременната религия заклеймяваше човеците като грешни по принцип вместо да ги освещава, поради което например много влюбени, годеници и бракосъчетани, оказвайки се така осквернени, не можеха да се разбират и се разделяха, и т.н., или честно ли е, след като не само някои, но всички човеци са хомосапиенс (понеже и ти спомена за несправедливостта на това как някои имат някакво благо, а други не), едни(те) да имат добър живот само защото са приели белега на човешка(та) религия, а други не?!

"И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава(т.е. за да не може никой да има нормален/добър живот, нито приемайки, нито отдавайки), освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име." Откровение 13: 16-17

защо поставяш всички под един "знаменател", нима в Библията пише, че всеки има дара, или е длъжен, да се жени?!, но е писано, че някои имат сексуалното естество да се женят, докато други имат дар да се въздържат, защото затова и имаше доста ергени и моми, или най-малкото хора, които макар и женени, не водиха полов живот

"А относно това, що ми писахте: Добре е човек да се не докосва до(т.е. да не смущава/да не досажда на която и да е) жена. Но, за да се избягват блудодеянията(т.е. сексуалните престъпления), нека всеки мъж има своя си жена, и всяка жена да има свой мъж. Мъжът нека има с жената дължимото към нея сношение; подобно и жената с мъжа. Жената не владее своето тяло, а мъжът; така и мъжът не владее своето тяло, а жената. Не лишавайте един друг от съпружеско сношение, освен ако бъде по съгласие за малко време, за да се предавате на молитва, и пак бъдете заедно, да не би сатана да ви изкушава чрез вашата невъзможност да се въздържате. Но, това казвам, като позволение, а не като заповед. Обаче, бих желал всичките човеци да бъдат какъвто съм аз(сиреч, склонен съм да си мисля, че би било по-добре всеки човек да се въздържа от полов(ия) живот както правя и аз). Но всеки има своя особен дар от Бога, един така, а друг инак."

защо мислиш, че човешкото създание не е създадено по Божий образ и подобие, понеже казваш, че ако човек не е приел белега на вашата религия, това (едва ли не) ще го прави да бъде просто човешко създание, а не Божие?!, защо въобще е нужно човеци(те) да бъдат така заклеймявани, което лесно може да се окаже причина за това те да (по)страдат/поги(в/н)ат (по един или друг начин), когато Божията заповед е всички човеци да бъдат освещавани?!, как така само които са членове на вашата религия заслужават да живеят, а другите не - не е ли това някаква неправда?!, понеже с какво вие се отличавате от тях, особено след като не сте съвършено добри за разлика от тях?!

"да се научите чрез нас да не престъпвате границата на писаното, да се не гордее някой от вас с един против друг. Защото, кой те прави да се отличаваш от другиго? И що имаш, което да не си получил? Но ако си го получил, защо се хвалиш, като че не си го получил? Сити сте вече, обогатихте се вече, царувате и то без нас. И дано царувате, та ние заедно с вас да царуваме;" 1 Коринтяни 4: 6-8

понеже както и Св. Апостол казва в този пасаж, такова разцепление не е добро, но е признак за горделивост/възгордяване, понеже е на принципа "богат - беден", защото само който се е обогатил по такъв начин е облагодетелствуван, докато правата на другите, които истинският Господ Бог им е дал, са (им) (един вид) отнемани, защо прочие младежи като Ромео и Жулиета трябва да срещат разочарования само защото не са приели белега на някаква си човешка религия?!, понеже ето как вие вече сте получили всякакви добри неща за себе си, а отнемате добрите неща на другите, които истинският Господ Бог им е дал да имат дори съвсем директно, понеже истинският Господ Бог е вездесъщ и няма нужда от специален ритуал за да може да "осветява"/освещава всеки един човек, било то вярващ/духовен, или невярващ/неокултист, а вместо да освещавате човеците, вие ги товарите с бремена, поставяйки препятствия между тях и истинския Господ Бог

ти се водиш от азове и животински неща, не аз, с което дори приличаш на някакъв фарисейски вариант на фройд, докато аз, без да се хваля със себе си, имам добри принципи, дори и ако съм сексуален, но ти се отнасяш грубо с нещата, и това се дължи дори и на факта, че вярваш в азове и животинска природа у човека, а дори и когато става въпрос за усилия, ти пак не си (съвсем) редовен, защото или чакаш някой да ти поднесе съответното благо наготово, или разчиташ на това то само да ти се поднесе, или не полагаш усилия в съответното правилно направление за да можеш да го получиш/имаш, а защо наричаш секса животински, след като не животните бяха създадени преди човека, но (първо) човека по Божий образ и подобие преди тях, а чак после (и) те като помощници на човека?!, а може да се окаже, че дори и в Рая отвъд този свят има секс, иначе ред по принцип има, защото никой не би се тъпкал непрестанно с храна, освен някой болен от булимия, така и никой не би правил секс без да получава нужното благо, освен някой с психично заболяване, и пр., но все пак вярата не е наука за секса, готвенето, храната, и пр., затова и за такива въпроси/теми обикновено има сексология, брачна консултация, кулинария/готварство, и пр., докато вярата е за пълно всеобщо спасение за изобилен и вечен живот в истинския Бог Отец и истинския Господ Исус Христос

npp
11-07-2014, 12:43
нпп стига си свидетелствал за Словото как дявола тълкува Евангелието.

И когато пак те напъне да свидетелстваш за Словото виж преди това дали този, с който си говорите в главата ти, всъщност не е спящото ти божество, а просто защото патлака ти е опънал палатката (говори ти спящия дзвер) или нещо друго животинско, което ти създава мислите, факс от уж спящото ти божество да свидетелстваш Словото.

ПП: и най-вероятно кораба чете и веднага му проработи сексуалния нагон в четенето на нещата и тръгна да боготвори еретика и неговото животинско божество, но това няма нищо общо с Бог, Библията и разума.

еретика просто се гаври с всичко свято, той може и да не го прави нарочно и да си вярва.

като нахакан наглец си, няма да е зле да си извадиш гредата от окото преди да продължиш да вадиш тресчици от нечии други очи

defender
11-07-2014, 12:47
че ако човек не е приел белега на вашата религия,

Какъв белег на нашата религия бе човек, ми нали кръщението е условие поставено от Христос, то не е някаква човешка измислица за разкош, напротив измислица е точно да не се кръстиш в твоята си човешка религия 666 дето си я измислил.

Тук не става въпрос за някакъв белег на нашата религия, а за следване на Христос т.е. това е белег на Христос.
Православието се придържа към заръките на Христос.
Христос е основал Православието, то е запазило учението на Христос непроменено, както е било от преди схизмата.

2000 години учи едно и също, и изведнъж се появява някакъв 20-30 годишен софийски дришльо и почва да ни свидетелства простотии.

ПП: не съм искал да кажа, че е задължително да се жени човек, ако и така да е прозвучало.

defender
11-07-2014, 13:00
В историята такива подобни на тебе еретици има колкото щеш, по същия начин се е появила и сектата на Муун и други. Явява му се "Христос" и го прави свидетел с мисия да "спасява".

npp
11-07-2014, 13:05
Какъв белег на нашата религия бе човек, ми нали кръщението е условие поставено от Христос, то не е някаква човешка измислица за разкош, напротив измислица е точно да не се кръстиш в твоята си човешка религия 666 дето си я измислил.

Тук не става въпрос за някакъв белег на нашата религия, а за следване на Христос т.е. това е белег на Христос.
Православието се придържа към заръките на Христос.
Христос е основал Православието, то е запазило учението на Христос непроменено, както е било от преди схизмата.

2000 години учи едно и също, и изведнъж се появява някакъв 20-30 годишен софийски дришльо и почва да ни свидетелства простотии.

ПП: не съм искал да кажа, че е задължително да се жени човек, ако и така да е прозвучало.

знаеш онзи пасаж от Евреи 6гл. колко пъти сме го цитирали, обяснявали и обсъждали тук, понеже Христос никога не е казал, че всеки трябва да бъде превръщан в религиозен задължително, но е казал да се проповядва Благовестието поне за покаяние от злодеянията, понеже целта е да се осигури пълно спасение на всички човеци за изобилен и вечен живот в истинския Господ Бог, а не всеки да бъде прекарван през "огъня" на човешка(та) религия, или както Св. Апостол казва:

"нека оставим първоначалното учение за Христа и нека се стремим към съвършенство, без да полагаме изново за основа покаяние от мъртви дела, вяра в Бога, учение за кръщения, за ръкополагане, за възкресяване на мъртви и за вечен съд. И това ще сторим, ако Бог позволи. Защото за тия, които веднъж са били просветени, и са вкусили от небесния дар, и са станали причастници на Светия Дух и са вкусили, колко е добро Божието слово, още са вкусили и от великите дела, които въвеждат бъдещия век, а са отпаднали, невъзможно е да се обновят пак и доведат до покаяние, докато разпъват втори път в себе си Божия Син и Го опозоряват. Защото земята, която се е поила от дъжда, що пада често на нея, и която ражда трева полезна на тия, за които се и обработва, получава благословение от Бога; но ако ражда тръни и репеи, отхвърля се; тя скоро ще се прокълне, и сетнината й е да се изгори. Обаче, ако и да говорим така, надяваме се от вас, възлюбени, за нещо по-добро, нещо, което води към спасението." Евреи 6: 1-9

т.е. всеобщото спасение е целта, а не всеки да бъде: въвеждан в Св. покаяние, превръщан във вярващ, кръщаван, ръкополаган, учен на учението за това, че мъртвите ще възкръснат, учението за вечния съд, и пр., защото и систематичното и задълбочено упражняване на вярата не е шега работа, и не всеки би се справил както трябва, особено след като и ти самият видя как не само ти но и много други вярващи не бяхте наясно с нещата, но се заблуждавахте, малко или много вършейки духовно беззаконие, затова и Св. Апостол е казал:

"Благодаря Богу, че не съм кръстил никого от вас, освен Криспа и Гаия, да не би да каже някой, че сте били кръстени в мое име. Кръстих още и Стефаниновия дом; освен тия, не помня да съм кръстил някой друг. Защото Христос не ме е пратил да кръщавам, но да проповядвам благовестието; не с мъдри думи, да не се лиши Христовия кръст от значението си. Защото словото на кръста е безумие за тия, които погиват; а за нас, които се спасяваме, то е Божия сила. Понеже е писано: "Ще унищожа мъдростта на мъдрите, И разума на разумните ще отхвърля". Где е мъдрият? Где книжникът? Где е разисквачът на тоз век? Не обърна ли Бог в глупост светската мъдрост? Защото, понеже в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез глупостта на това, което се проповядва, да спаси вярващите." 1 Коринтяни 1: 14-21

така че ето как не аз съм го направил да бъде така, но самият истински Господ Бог, а що се отнася до православието, никъде в Новия Завет на Библията не е представено такова като дадено от истинския Господ Бог, но то всъщност е някаква форма на (по-)късното християнство, иначе досега наистина бе най-доброто християнство от съвременните популярни, но не мога да ги похваля повече, защото там също имаше недостиг на Благодат в тяхната традиция, поради което те също не спасяваха/не можеха да спасяват съвършено

npp
11-07-2014, 13:30
В историята такива подобни на тебе еретици има колкото щеш, по същия начин се е появила и сектата на Муун и други. Явява му се "Христос" и го прави свидетел с мисия да "спасява".

хем не можеш да докажеш, че греша и лъжа, хем продължаваш да ме сочиш като сектант и лъжепророк?!, при положение че никаква религия не е важна, след като тя сама по себе си е едно неодушевено същество, което със сигурност ще премине (дори съвсем скоро), но човеците са себеподобните одушевени същества, които трябва да бъдат спасени за изобилен и вечен живот в Отца и Исус, понеже колко по-скъп е човек дори и от животните, и колко по-скъп е човешкият живот отколкото някакви си неодушевени неща, които ще преминат?!, защото ето как хора като теб бяха (дори и до ден днешен) излъгани, че едва ли не е по-важно всеки от тях да се грижи най-вече за своя си мир и за някакви неодушевени неща, от които дори имаше немалко пагубни за човеците

"Той им каза: Кой човек от вас, ако има една овца, и тя в съботен ден падне в яма, не ще я улови и извади? А колко е по-скъп човек от овца! Затова позволено е да се прави добро в съботен ден." Матей 12: 11-12,

"какво ще се ползува човек, ако спечели целия свят, а живота си изгуби? или какво ще даде човек в замяна на живота си?" Матей 16: 26

defender
11-07-2014, 13:48
"нека оставим първоначалното учение за Христа и нека се стремим към съвършенство, без да полагаме изново за основа покаяние от мъртви дела, вяра в Бога, учение за кръщения, за ръкополагане, за възкресяване на мъртви и за вечен съд. И това ще сторим, ако Бог позволи. Защото за тия, които веднъж са били просветени, и са вкусили от небесния дар, и са станали причастници на Светия Дух и са вкусили, колко е добро Божието слово, още са вкусили и от великите дела, които въвеждат бъдещия век, а са отпаднали, невъзможно е да се обновят пак

Това значи, че щом веднъж сме се кръстили (и така сме положили основа за покаяние) или сме ръкоположени и т.н., ако някога отпаднем или се препънем вече не е нужно пак да се връщаме в първоначалното и пак да се кръщаваме, ръкополагаме и т.н. защото вече веднъж сме го направили вече не е нужно втори път (както е казано "изново") да се кръщаваме и т.н. и да се връщаме в първоначалното, а като го оставим да се стремим към съвършенство.

Тоест като сме го направили веднъж обновлението не е нужно ако отпаднем то след това да го правим втори път.А да продължаваме от там от където сме стигнали не е нужно да се връщаме в първоначалното, защото първоначалното е точно това - вярата, кръщението, ръкополагането това са началните неща в учението.

ПП: все едно ако тръгнеш от Варна за София, ако се измориш не е нужно да се върнеш пак до Варна (първоначалното), да си починеш и утре пак да тръгнеш за София, можеш да останеш там където си и после от същото място да продължиш към София т.е. към съвършенство. Но все пак веднъж трябва да се кръстиш т.е. да тръгнеш от Варна.

fire_magic
11-07-2014, 14:15
отново прекалявате с глупостите (дори не ви четох)
но все пак държа да кажа, че пред двата божи образа, предпочитам бога на npp , пред този на дифендър :D

defender
11-07-2014, 14:25
ми нормално Бог изисква да видиш злото в себе си и да се покаеш, а богът на нпп отдаване на животинското.

на пръв поглед, нещата на нпп изглеждат доста по-съблазнителни и лесни, за какво му да се кръщава, само неудобство, защо му е брак пак само неудобство за Азът и така си и свидетелства ми то това всеки си го може и без неговите свидетелства.

fire_magic
11-07-2014, 14:37
чай малко ве
ми що ни е направил зли твоя бог?
заради историята с падналия ангел сатанаил ли-който се възгордял ? и всъщност това сега е дявола? :D и за да разберем какво е добро, трябва да видим кво е зло? к.
щом ви харесва вярвайте си на приказките, не ми пречите

вярвам в прераждането, вярвам, че душата израства чрез страданието, и че всичко което се случва, трябва да се случи така както се случва-и добро и зло http://bg.wikipedia.org/wiki/Барух_Спиноза

defender
11-07-2014, 14:48
щом ви харесва вярвайте си на приказките, не ми пречите

ми добре, защо трябваше да ми го казваш, нямам нужда.

че душата израства чрез страданието, и че всичко което се случва, трябва да се случи[/url]

Прекрасно, ама ще ми кажеш ли защо душата има нужда да израства и просветлява т.е. това означава, че сега душата е в някаква неизраснало състояние и тъмнина ли т.е. нещо като грях.

А откъде е страданието, защо страда тая душа.

npp
11-07-2014, 14:48
Това значи, че щом веднъж сме се кръстили (и така сме положили основа за покаяние) или сме ръкоположени и т.н., ако някога отпаднем или се препънем вече не е нужно пак да се връщаме в първоначалното и пак да се кръщаваме, ръкополагаме и т.н. защото вече веднъж сме го направили вече не е нужно втори път (както е казано "изново") да се кръщаваме и т.н. и да се връщаме в първоначалното, а като го оставим да се стремим към съвършенство.

Тоест като сме го направили веднъж обновлението не е нужно ако отпаднем то след това да го правим втори път.А да продължаваме от там от където сме стигнали не е нужно да се връщаме в първоначалното, защото първоначалното е точно това - вярата, кръщението, ръкополагането това са началните неща в учението.

ПП: все едно ако тръгнеш от Варна за София, ако се измориш не е нужно да се върнеш пак до Варна (първоначалното), да си починеш и утре пак да тръгнеш за София, можеш да останеш там където си и после от същото място да продължиш към София т.е. към съвършенство. Но все пак веднъж трябва да се кръстиш т.е. да тръгнеш от Варна.

не е така, защото и никой по принцип не го е правил (по) повече от веднъж - все пак не става въпрос за склероза или лудост, но става въпрос за проявата на съвършена любов за осигуряване на съвсем директно спасение на човеците за изобилен и вечен живот в истинския Господ Бог, иначе ако трябва всеки да бъде прекарван през всички онези формалности за учения и кръщения за да може чак тогава да бъде спасен, тогава това би попречило на спасението за мнозина, които поради разни причини е възможно да не преминат през онези неща, и така да останат неспасени/да погинат, така че ето как лъжецът си ти

defender
11-07-2014, 14:56
вечен живот в истинския Господ Бог, иначе ако трябва всеки да бъде прекарван през всички онези формалности за учения и кръщения за да може чак тогава да бъде спасен,

Абе братле остави най-накрая и Бог да каже нещо в тая Библия ве братче, мен не ми трябва да знам на тебе какво ти се харесва и особеностите на характера през лъжесвидетелството ти. Ясно е че предпочиташ и ти е по-лесно да си фантазираш и лъжесвидетелстваш, пред това да положиш някакво усилие и покаяние.

ПП: Ако и аз почна да си фантазира знаеш как готино ще си свидетелствам на себе си и егото си.
Тогава не "свидетел на словото", ами направо "супермен на словото" ще си представям, че съм.

баси пошлостта.

npp
11-07-2014, 14:58
ми нормално Бог изисква да видиш злото в себе си и да се покаеш, а богът на нпп отдаване на животинското.

на пръв поглед, нещата на нпп изглеждат доста по-съблазнителни и лесни, за какво му да се кръщава, само неудобство, защо му е брак пак само неудобство за Азът и така си и свидетелства ми то това всеки си го може и без неговите свидетелства.

животинското е твоето, и ти вярваш в (онзи твой) "аз(а)", понеже и ти си онзи, който налага брака като нещо задължително за всеки човек, а не аз, така го представяш, все едно че бракът е най-голямата прокопсия във вярата, или все едно че Исус и Апостолите говорят предимно за брак(ове) в Библията, а след като и ти самият знаеш, че нито един от последователите на вашата религия не е изгонил бесовете от някой обладан чрез брак, нито е изцелил някой болен чрез женитба, нито е възкресил някой мъртвец чрез бакосъчетание, и нито е започнал да проповядва истинското Божие Слово само защото се е оженил, тогава защо продължаваш да изтъкваш онзи твой брак като едва ли не най-голямата панацея на вселената?!, но ето че нито ти си прокопсал с него, защото ето как ти все още си лош/неправеден, и ни си станал по-добър от преди, но даже си станал по-лош отколкото си бил (до)преди да станеш фарисей, дори без да взимаш предвид факта, че това човек да се ожени и да има щастлив живот с брак също малко или много беше някаква привилегия за хора, които можеха да си го позволят в сравнение с много други, които не можеха, защото бяха в затруднено/неравностойно положение - да не кажем, че дори беше всъщност привилегия на богатите

npp
11-07-2014, 15:15
Абе братле остави най-накрая и Бог да каже нещо в тая Библия ве братче, мен не ми трябва да знам на тебе какво ти се харесва и особеностите на характера през лъжесвидетелството ти. Ясно е че предпочиташ и ти е по-лесно да си фантазираш и лъжесвидетелстваш, пред това да положиш някакво усилие и покаяние.

ПП: Ако и аз почна да си фантазира знаеш как готино ще си свидетелствам на себе си и егото си.
Тогава не "свидетел на словото", ами направо "супермен на словото" ще си представям, че съм.

баси пошлостта.

истинският Господ Бог вече е казал каквото е имал да каже в Библията, но ти не го разбираш, дори и след хиляди прочитания на Св. Писание, обаче ето как претендираш, че си го разбрал или че ще го разбереш като (продължаваш да) стъпкваш онези, на които е дадено да обясняват/поясняват написаното в Библията, както и тяхното истинно свидетелство, понеже те не свидетелствуват Божието Слово от себе си, но истинският Господ Бог им дава какво да свидетелствуват в това отношение, а ти си заприличал на един коравовратен фарисей без чиста съвест, който прогресира в неправдата си все повече и повече без са се покае от нея въобще, и не е ли достатъчно тъпа фантазия, както и твой характер, това дето изтъкваш твоите си богаташки преимущества да се жениш и да се имаш за най-достоен пред Бога само защото си женен (нещо, което нито един от представените в Библията Светии не е правил)?!

defender
11-07-2014, 15:20
Кажи ми, има ли нещо в Библията, което Бог го казва, но да се различава от твоето лично мнение (щото на мен ми се струва ч в тая библия ти си си бог).

Не искам да ти гледам фантазии за словото, това го може и дете в детска гадина да си фантазира.

А да осъзнаеш реалността и да положиш усилие е дело на човек с вече изграден разум.

То и в реалния живот е така, нищо хубаво не става без да положиш усилие, а ти не полагаш никакво усилие, но за сметка на това, на базата на фантазия си напасваш нещата - все едно нямаш хляб и си гладен, и вместо да положиш усилие и да си изработиш пари, и да си купиш хляб, ти решаваш да си фантазираш, че имаш хляб и си се наял, същото ти е и свидетелството.

Не знам на какво се дължи това, на болест ли, на друго ли, кво е, ти ще кажеш.

Изчезвам, не ми се занимава повече с глупости, даже ме е яд, че толко време изгубих,
Хем нямам намерение да ти се налагам, хем в също време продължавам да дърдоря не знам кво ми става и на мене, братче.

npp
11-07-2014, 15:23
Кажи ми, има ли нещо в Библията, което Бог го казва, но се различава от твоето лично мнение.

Не иска да ти греда фантазии за словото, това го може и дете в детска гадина да си фантазира.

А да осъзнаеш реалността и да положиш усилие е дело на човек с вече изграден разум.

То и в реалния живот е така, нищо хубаво не става без да положиш усилие, а ти не полагаш никакво усилие, но за сметка на това на базата на фантазия си напасваш нещата - все едно нямаш хляб и си гладен и вместо да положиш усилие и да си изработиш пари и да си купиш хляб ти си фантазираш, че имаш хляб и си се наял.

Не знам на какво се дължи това, на болест ли, на друго ли, кво е ти ще кажеш.

Изчезвам не ми се занимава повече с глупости, даже ме е яд, че толко време изгубих.
Хем нямам намерение да ти се налагам, хем в също време продължавам да дърдоря не знам кво ми става и на мене, братче.

това вече го каза, но беше изобличен за всичката си неправда, а това дето не можеш да спреш да се противиш на истинската Божия истина и на онези, които я свидетелствуват е защото не си воден от Св. Дух, но от духа на някой друг/нещо друго, а във вярата е така, че или разбираш истината и я свидетелствуваш доколкото я разбираш, или поне проявяваш нужното уважение, но ти постъпваш нито по единия начин, нито по другия, а да не говорим и за това, че въобще не почиташ Божието Слово дори и когато се цитира от Библията

defender
11-07-2014, 15:31
, а това дето не можеш да спреш

да, мисля, че е някаква слабост, най-накрая да ми кажеш нещо полезно, което да послужи за самоосъзнаване, а не за фантазии.

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 15:58

Щом Бог ни е създал да имаме разум, той ни е дал и правото сами да мислим. Разума е именно това. А именно да можеш да правиш качествена преценка за събитията. Щом Бог ме е създал да мисля по един начин и да вярвам в определено нещо, значи е така. А ти знаеш, че Бог нали всичко вижда и чува и преценява? Генът също е много важен забравих да подчетертая, че хората от раждането им е преднзначено от части какви ще са, как ще живеят и др..

fire_magic
11-07-2014, 17:33
ми добре, защо трябваше да ми го казваш, нямам нужда.

Прекрасно, ама ще ми кажеш ли защо душата има нужда да израства и просветлява т.е. това означава, че сега душата е в някаква неизраснало състояние и тъмнина ли т.е. нещо като грях.

А откъде е страданието, защо страда тая душа.

предполагам така се доближаваме по-близо до създателя

an7raks
11-07-2014, 17:41
Абе, я някой от големите страдалци тук да каже в какво се изразява неговото страдание и защо/освен, че е черно, мръсно и гадно/ негърчето в Африка трябва да страда повече, за да изкупи един и същ грях?

Pitancho
11-07-2014, 18:00
Аз имам собствено право да разсъждавам за това, което мисля за правилно. И не го налагам на никой. Крайно религиозен означава да изпадаш крайностите, а не просто да вярваш в Бог. В тези ''доказателства'' може да си вярваш ти, или някой друг, но аз не мога. Бог създал за 7 дена света, нищо, че света е на милиард години, а човечеството се е пръхнало преди 2 дена. Бог създал Адам и Ева, нищо, че от два индивида не може да се получи популация и тнт и ТНТ И ТНТ. Кажи ми сега, вярваш ли в извънземните? Защото има повече доказателства за съществуването на милион форми на живот и цивилизации в космоса, от колкото за някои неща в библията. И скоро ще ги открием! И друга планета може да заселим, като унищожим от простотия нашата...

Виж, не отричам всичко, с много неща съм съгласен с вас и религията, вярвам, че има някаква истина, но всичко останали подробности, за мен не са сериозни. Има толкова:-) много хора с добри сърца, които живеят достойно на тази Земя и без:-) да вярват в никакви религии, но според теб всички те са обречени. Както и ислямистите и всички нехристияни нали. Е, какъв е смисъла да ви Вярвам? Защо точно на твоята религия? Един ислямист от другата страна на портата знаеш ли, че ще ми изкара същите аргументи като вашите в защита на неговата религия? Правил ли си дебат с някой буда? Всеки прав за себе си. Еми прави бадете, аз ще върва по своя си път, ще държа на моралните ценности и на интелектуалните такива и не ми пречете. Друг човек ще следва духовно съвършенство, него избор.

Накрая ще кажа, че злото е нужно, няма изчезне никога. Ние сами се нуждаем един вид от злото, за да се научим да бъдем добри.. Равновесна константа.

Човек

Отношението ти към възможността за доказателства за автентичността на описаните в Библията събития е като на правоверните комунисти от съветско време - стават един по един на партийното събрание и започват: ,, Аз естествено не съм чел книгата на другаря Солженицин, но не съм съгласен с нея...''

Светът е създаден не за 7, а за 6 дни. Староеврейската дума, преведена като ден, означава също и въобще някакъв период от време. Така че няма как да посочим за какъв период става дума. Такова обяснение не е имало за цел да шашне астрономите 30ина века след Моисей, а да се каже на едно номадско племе по разбираем начин, че Господ е Единственият Вечносъществуващ Творец на Вселената.

От два индивида не би могла да се получи популация ДНЕС, по причина на изявата на рецесивно обусловените наследствени болести и уродства. Адам и Ева са били с ,,фабрично'' чист геном, а с натрупването на мутациите през вековете, близкородствените бракове се ограничават постепенно.

За извънземните: Когато човек почне да чете и да гледа по tv фантастика си дава сметка, че това е забавление с измишльотини. Само че когато една лъжа се повтаря до втръсване, опита на демагозите показва, че тя започва да се възприема все по-безкритично. Това е класически пример за промиване на мозъци и формиране на серийно щамповани пласмасови човечета, които си формират мирогледа с полусдъвканите истини, поднесени от медиите.

Това, че признаваш наличието на ,,някаква истина'' има логичното продължение, че тя може да не е толкова недостъпна за познание, колкото изглежда на човек,който не е положил усилия да я потърси. И да се сети, че за толкова години история, все някой ще знае нещо повече по въпроса.
Казваш ,че си кръстен като малък. Бебето се кръщава по вярата на своите родители, които поемат заедно с кръстниците задължението пред Бога да го научат на истините на вярата и да го приобщят към духовноблагодатния опит на Църквата. И при мен също такова нещо не се е случило, но когато започнах да си задавам някои въпроси, реших първо да се запозная с вярата, в която съм кръстен. Тогава не съзнавах, че причината да търся Бога е не толкова моята, колкото Неговата инициатива.

Живял съм доста време в ,,смесен'' район, така че съм се интересувал от исляма и имам представа от основни неща и още по-важно от това, що за хора формира. Веднъж беседвах доста и с двама ходжи. На теб всичи религии може да ти изглеждат един дол дренки, но то е, защото нямаш изградени критерии за преценка и не познаваш що годе нито една. На мен пък любима мисъл ми е, че в тъмното всички котки изглеждат сиви.

Много ми хареса подписът ти ЧОВЕК. Аз също се възприемам за такъв, само че въпросът е какво означава това . Атеизмът разглежда човека едностранчиво, като същоящ се само от тяло, чиято участ е да изгние завинаги в крайна сметка, докато християнската антропология разглежда човека в цялост. Но за това друг път и то., ако някой се интересува.

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 18:59
Сега започваш да изваждаш несъществуващи понятия, да представяш написаното през собствения си мироглед. За кво тогава до сега обвинявахте npp, като ти сега правиш същото? Твърдиш, че разбираш и от генетика? Е баси, да не излезе нещо ново и вие по всевъзможни начини ще го извъртите в полза на религията, която до преди време го е отричала, само и само да задоволите каприза си.
Чисто математически, в позната ни вселена съществуват планети, които да имат сходни със нашата планета условия, тоест - слънчеви системи. И не е никаква лъжа това. Не казвам, че зелени човечета ни управляват без да знаем за съществуването им, въпреки че, ако има милиони години по-развита от нас цивилизация, която да е еволюирала, която да може да управлява материята само със силата на мисълта и която да не е зависима от плътта... кой знае.. Защо пък да няма? Виж човечеството как се разви технологично. Хората преди 100 години са наричали много неща днес - фантастика. Дядо ми като е бил малък и е слушал американците не е вярвал, че може някой да се гледа от телефончето през монитора. Имало е пророци като НОстрадамус и др, които са предсказвали някои неща и са виждали бъдещето. Баба Ванга също. Днес също има свръх притежаващи способности хора, което е доказано! Но за народа както казах преди 100 години - никой не е вярвал, че днес ще са стъпили хора на луната. Ами я си представи, ако човечеството оцелее какво ще е не след 100, ами след 10 000 години? Днес има технологии, които от космоса могат да те следят и да те наблюдават, а само до преди 50 години е нямало. Нали знаеш с колко процента функционира човешкия мозък? Според някои хора, самия ни мозък не е в състоянието да побере цялата информация и ако ни бъде поднесена ще блокира, ще умрем. В близкото бъдеще работят и по създаването на изкуствен интелект, машини, които могат да придобият чувства....
На мен религиите не ми изглеждат един дол дренки, ами ти казвам, че някой изповядваш друга религия може да ми изкара 10 тона информация, за да се защити в негово право, което ти да кажем ще отречеш.
Няма такова животно като чист атеист, всеки вярва в нещо.

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 19:01
КАТО открият извъзнемен живот и го докажат, изведнъж ще кажете, че в библията еди коя гръцка думичка го позволявала...
А сега отричате.

Pitancho
11-07-2014, 19:09
КАТО открият извъзнемен живот и го докажат, изведнъж ще кажете, че в библията еди коя гръцка думичка го позволявала...
А сега отричате.

АКО!

Или хайде да отложим хипотетичния разговор за евентуалния момент КОГАТО!

ПC държал съм изпит по генетика пред професор.

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 19:20
Еми преди да открият генетиката и мноу неща днес, религията ги е отричала. Като обаче се докажат, оп и религията ги приема, щото няма къде да бяга.
Npp е напълно прав, че тази сложна религия много малко хора могат да я разберат истинно, за това тук също важи правилото - съмнявай се, дори когато си сигурен , че не грешиш, недей да бъдеш скъперник, вслушвай се и в другите и др.

Pitancho
11-07-2014, 19:29
Еми преди да открият генетиката и мноу неща днес, религията ги е отричала. Като обаче се докажат, оп и религията ги приема, щото няма къде да бяга.
Npp е напълно прав, че тази сложна религия много малко хора могат да я разберат истинно, за това тук също важи правилото - съмнявай се, дори когато си сигурен , че не грешиш, недей да бъдеш скъперник, вслушвай се и в другите и др.

Дали не забрави, че основата на генетиката е положена в манастирската градина от монахът Мендел?

defender
11-07-2014, 19:33
Като обаче се докажат, оп и религията ги приема, щото няма къде да бяга.
Религията не отрича точно изънземните, но гледа на тях от една по-различна гледна точка, която няма да зачекна, а и за вас едва ли ще е толкова атрактивна, като например "Междузведни войни" да кажем.

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 19:38
Дали не забрави, че основата на генетиката е положена в манастирската градина от монахът Мендел?
станал монах, за да може да се издържа, все тая. много добре ме разбра!

Pitancho
11-07-2014, 19:39
Религията не отрича точно изънземните, но гледа на тях от една по-различна гледна точка, която няма да зачекна, а и за вас едва ли ще е толкова атрактивна, като например "Междузведни войни" да кажем.

И аз умишлено не я зачекнах С. Роуз ли имаш впредвид?

defender
11-07-2014, 19:39
да

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 19:40
така по става. учете се от батко си нпп, за да не правите гафове и да отричате някои важни неща за развитието ни

лично аз като ви слушам не иска извънземните никога да се покажат, за да не ви помрачат вярата....

defender
11-07-2014, 19:43
така по става. учете се от батко си нпп, за да не правите гафове и да отричате някои важни неща за развитието ни

не ме сравнявай с нпп, той има съвсем различен поглед за тях, нищо общо с нашия.

Pitancho
11-07-2014, 19:50
станал монах, за да може да се издържа, все тая. много добре ме разбра!

Разбрах те. Отклоняваш се от темата със смешните претенции, че познаваш мотивацията на монашеския живот, Колко жития на светии просияли в монашески образ си чел? А темата е, че не е вярно, че новооткриваните закони на науката по презумпция трябва да отричат мирогледа на християнството. Понякога учените, покорили някой връх откриват, че богословите са там от векове. :)

defender
11-07-2014, 19:51
май , нпп по-скоро би правил секс с извънземните, за да ги дари с любов, оная неговата си любов, хъхъхъ

за нпп любовта е нещо като междугалактическа оргия в името на истинския му бог и неговот събуждане.

както и да е, да не го депресирам.

нпп добре си ве,споко.

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 20:01
Разбрах те. Отклоняваш се от темата със смешните претенции, че познаваш мотивацията на монашеския живот, Колко жития на светии просияли в монашески образ си чел? А темата е, че не е вярно, че новооткриваните закони на науката по презумпция трябва да отричат мирогледа на християнството. Понякога учените, покорили някой връх откриват, че богословите са там от векове. :)

не, не познава, само че монасите явно са били богатти - https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fbg.wikipedia.org%2Fwiki%2F%25D0%2 593%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25B3%25D0%25BE%25D1%2 580_%25D0%259C%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B4%25D0% 25B5%25D0%25BB&ei=6yxdVIaJOYbZPdySgYAJ&usg=AFQjCNEhZb_t1Xa_lPbqyd3m95OA5hr9tQ
иначе съм съгласен с теб, но продължавам да съм на мнение, че за вас много неща са неясни и ги отичате заради религията, за което грешите.

an7raks
11-07-2014, 20:08
Ако някой психиатър се зачете в тази тема, всички ще се возите безплатно в градския транспорт, ми се струва... :D

defender
11-07-2014, 20:10
че за вас много неща са неясни и ги отичате заради религията, за което грешите.

Че на кой човек всичко му е ясно, да не би на атеистите.

defender
11-07-2014, 20:12
Ако някой психиатър се зачете в тази тема, всички ще се возите безплатно в градския транспорт, ми се струва... :D

:D хаха

кеффф

два пъти съм бил на психо, добре съм бил казват, ама аз не съм сигурен, хихи

изглежда много добре се правя на нормален.

Pitancho
11-07-2014, 20:14
не, не познава, само че монасите явно са били богатти - https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fbg.wikipedia.org%2Fwiki%2F%25D0%2 593%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25B3%25D0%25BE%25D1%2 580_%25D0%259C%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B4%25D0% 25B5%25D0%25BB&ei=6yxdVIaJOYbZPdySgYAJ&usg=AFQjCNEhZb_t1Xa_lPbqyd3m95OA5hr9tQ
иначе съм съгласен с теб, но продължавам да съм на мнение, че за вас много неща са неясни и ги отичате заради религията, за което грешите.
Това, че монасите са богати е едно твърдение, дето не го забелязах в препратката. Богат е бил манастирът, който да се чудиш с кой акъл е финансирал обучението на някои братя в тези ,,Богопротивни'' науки.

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 20:17
атеистите разсъждават трезвено, не пият, не пушат, и не претендират че знаят и да налагат

обаче дефендере, ти как си представяш да оправим държавата като се изправим срещу едни изруди които не им пука за теб? освен да ги убием? :Д

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 20:19
Това, че монасите са богати е едно твърдение, дето не го забелязах в препратката. Богат е бил манастирът, който да се чудиш с кой акъл е финансирал обучението на някои братя в тези ,,Богопротивни'' науки.

да, да, ама науката е доказала че няма нищо лошо в сексса прреди брака а вие с дефендера не ;)

defender
11-07-2014, 20:21
атеистите разсъждават трезвено, не пият, не пушат, и не претендират че знаят и да налагат

обаче дефендере, ти как си представяш да оправим държавата като се изправим срещу едни изруди които не им пука за теб? освен да ги убием? :Д

че те май само атеисти ни управляват, там вярващ трудна се допуска, (освен ако не го прояви).
сега и патриарха им пречел в парламента.

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 20:24
че те май само атеисти ни управляват, там вярващ трудна се допуска, (освен ако не го прояви).
сега и патриарха им пречел в парламента.

как бе? Не ги ли видя, днес как сладко се заклеха всички на чело с боко тиквата? :D

defender
11-07-2014, 20:28
То та клетва пред кого я дават, пред тях си ли. Ти да чуваш в клетвата да има нещо да се казва за Бог.

fire_magic
11-07-2014, 20:29
Абе, я някой от големите страдалци тук да каже в какво се изразява неговото страдание и защо/освен, че е черно, мръсно и гадно/ негърчето в Африка трябва да страда повече, за да изкупи един и същ грях?
в живота на всеки има и радост и тъга, или смееш да твърдиш, че в твоя всичко е перфектно-само радост?
това, че хората сме алчни и обикновено мислим само за себе си, ни пука за ближния/себеподобните си (в случая негърчето в африка) си е наша вина, а не вина на създателя, и примерно след 1000 години може и да не е така,-да няма хора, които умират от глад)

човечеството в крайна сметка ще разбере, че това е неправилно, върви напред, колкото и бавно да е
ако не си схванал, негърчето в Африка гладува заради алчността на други хора, но и то(неговият дух) е заслужило съдбата си заради грешки в минал живот-примерно духът му е бил от тези, които са виновни за сегашното му състояние, или е убивал други хора и т.н.

така чувствам аз нещата, не искам да те убеждавам в моето мнение/разсъждения, убеждения, защото е недоказуемо и те разбирам ако ме сметнеш за луд :Р (не че ми пука, да си знаеш)

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 20:31
То та клетва пред кого я дават, пред тях си ли. Ти да чуваш в клетвата да има нещо да се казва за Бог.
Е , че клетвата пред кой се дава ве? Бойко се покръсти, виж го каза, Бог да бил с тях.. :d :d мършички малки.. ама не си мисли, че ако властта беше в храма, щеше да е по-добре, а напротив. ей такива щяха да сложат чалмите, да вземат библията, да хипнотизират народа и да го изнудват, но сме прескочили тези времена вече ;)

Pitancho
11-07-2014, 20:38
да, да, ама науката е доказала че няма нищо лошо в сексса прреди брака а вие с дефендера не ;)

Айде пак! Кой където го сърби, все там гледа да се почеше. :) Аз писах вече какво падение е, когато пренебрегването на съвестта се съчетае със самооправданието, ама няма кой да чете. И ако се самоцитирам, това не е от скромност, а защото е казано доста преди аз да съм бил заплануван. 10 века преди Христа пророк Давид се моли с винаги актуалното ,,Не отвръщай сърцето ми към лукави думи, за извиняване на грешни дела'' Пс 140

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 20:41
я пак, я пак, за секса и съвестта и науката? Като докаже, науката, че има нещо вярно, тогава ще вярвам. ;)

defender
11-07-2014, 20:43

виж ги "чикиджийте" Атърнала, Ауриса и Митко, като тях ли искаш да станеш.

хихихи

майтап, момчета. :)

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 20:49
виж ги "чикиджийте" Атърнала, Ауриса и Митко, като тях ли искаш да станеш.

хихихи

майтап, момчета. :)

чикията оформя характера :D

извън темата - глей какво става в центъра на Европа - това трябва да го види тигъра http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4414131

Pitancho
11-07-2014, 20:51

Айде пак! Кой където го сърби, все там гледа да се почеше. :) Аз писах вече какво падение е, когато пренебрегването на съвебсттасе съчетае със самооправданието, ама няма кой да чете. И ако се самоцитирам, това не е от скромност, а защото е казано доста преди аз да съм бил заплануван. 10века преди Христа пророк Давид се моли с винаги актуалното ,,Не отвръщай сърцето ми към лукави думи, за извиняване на грешни дела'' Пс 140

defender
11-07-2014, 20:52
чикията оформя характера :D

да, като се изпразниш и в следващия момент се чувстваш като п*тка. :D

fire_magic
11-07-2014, 20:59
лел

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 21:01
да, като се изпразниш и в следващия момент се чувстваш като п*тка. :D

а, не знам, аз се чувствам като създател и като издоен в едно. ;д

an7raks
11-07-2014, 21:02
в живота на всеки има и радост и тъга, или смееш да твърдиш, че в твоя всичко е перфектно-само радост?
това, че хората сме алчни и обикновено мислим само за себе си, ни пука за ближния/себеподобните си (в случая негърчето в африка) си е наша вина, а не вина на създателя, и примерно след 1000 години може и да не е така,-да няма хора, които умират от глад)

човечеството в крайна сметка ще разбере, че това е неправилно, върви напред, колкото и бавно да е
ако не си схванал, негърчето в Африка гладува заради алчността на други хора, но и то(неговият дух) е заслужило съдбата си заради грешки в минал живот-примерно духът му е бил от тези, които са виновни за сегашното му състояние, или е убивал други хора и т.н.

така чувствам аз нещата, не искам да те убеждавам в моето мнение/разсъждения, убеждения, защото е недоказуемо и те разбирам ако ме сметнеш за луд :Р (не че ми пука, да си знаеш)

Не вярвам в булшитите за минали животи... Напълно съм съгласен с идеята, че едни хора са виновни за страданието на други хора, както и че някои хора сами са си виновни. Обаче, къде е Бог в цялата тази картинка? Щом хората са способни сами да управляват света, да определят кое е добро и кое е зло, да причиняват страдание или щастие, то Бог е излишен. Или поне Богът, познат ни от Християнството като добър и милостив, грижещ се за хората тип...

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 21:02
Айде пак! Кой където го сърби, все там гледа да се почеше. :) Аз писах вече какво падение е, когато пренебрегването на съвебсттасе съчетае със самооправданието, ама няма кой да чете. И ако се самоцитирам, това не е от скромност, а защото е казано доста преди аз да съм бил заплануван. 10века преди Христа пророк Давид се моли с винаги актуалното ,,Не отвръщай сърцето ми към лукави думи, за извиняване на грешни дела'' Пс 140

Науката е доказала, че няма нищо лошо в секса преди брака.

fire_magic
11-07-2014, 21:07
Не вярвам в булшитите за минали животи... Напълно съм съгласен с идеята, че едни хора са виновни за страданието на други хора, както и че някои хора сами са си виновни. Обаче, къде е Бог в цялата тази картинка? Щом хората са способни сами да управляват света, да определят кое е добро и кое е зло, да причиняват страдание или щастие, то Бог е излишен. Или поне Богът, познат ни от Християнството като добър и милостив, грижещ се за хората тип...

ми като не вярваш в булшитите за минали животи аз кво да направя? (аз пък вярвам)
относно философията на Спиноза чете ли? коментирай я, ако не си, ето линк http://bg.wikipedia.org/wiki/Барух_Спиноза

"всичко, което се случва става посредством необходимостта"
не вярвам в християнския бог, ако още не си разбрал, за мен той е измислен, идеализиран от човека образ, когото ги радва и удовлетворява това, което те търсят

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 21:10
ми като не вярваш в булшитите за минали животи аз кво да направя? (аз пък вярвам)
относно философията на Спиноза чете ли? коментирай я, ако не си, ето линк http://bg.wikipedia.org/wiki/Барух_Спиноза

не вярвам в християнския бог, ако още не си разбрал, за мен той е измислен, идеализиран от човека образ, когото ги радва и удовлетворява това, което те търсят

необходимо е да ти пръсна черепа за да се осъзнаеш

fire_magic
11-07-2014, 21:11
браво на теб

fire_magic
11-07-2014, 21:12
ако толкова искаш ела ми го пръсни? -нямам против?
адрес искаш ли?

fire_magic
11-07-2014, 21:15
хайде бе, "мачо", осъзнат?!?

Pitancho
11-07-2014, 21:16
я пак, я пак, за секса и съвестта и науката? Като докаже, науката, че има нещо вярно, тогава ще вярвам. ;)

Що пак търсиш под вола теле? Откога науката е идола, дето дава отговор на всички въпроси? Ще има да я чакаш да ти отговори на въпроси, с които тя е обявила, че не се занимава. Ама това е твоята всесилна богиня и щом тя не може да го докаже, значи никой друг не може и значи е недоказуемо, следователно невъзможно. На това му се вика ограничен кръгозор. Погледни се малко отстрани!

fire_magic
11-07-2014, 21:20
турбо глупав кораб, ще докаже науката-хахахаха, толкова знаеш и какво науката е доказала, и колко мозъци е промила, невеж глупак тип псевдо умник-"не вярвам в нищо, което науката не е доказала", тя и да е доказала/ и да докаже,(което е много малко вероятно в този случай) точно пък на теб ще ти го каже наготово, щото си мноу важен, да те просветлят безплатно/без усилие от твоя страна да ти кажат в какво да вярваш

defender
11-07-2014, 21:25
Науката е доказала, че няма нищо лошо в секса преди брака.

науката в нищо не противоречи на религията освен в това, което не може да се докаже на 100% и се допуска заключение на базата на философия или логика на някой учен, но не и на базата на 100% доказателства.

fire_magic
11-07-2014, 21:25
ти ако си удовлетворен от сегашното си състояние-че не вярваш в нищо, или не знаеш в какво точно вярваш, няма да искаш науката да ти доказва нещо, а ще си щастлив и удовлетворен напълно така, но не си

fire_magic
11-07-2014, 21:28
кораба потъва или плава, но не знае накъде
хахаха

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 21:30
хайде бе, "мачо", осъзнат?!?

ой, ой, тийн форумен двубей, беоц, ниджа, милост! :Д

Да вярваш, че децата в африка умират от глад защото е нужно да умират.... е мно тъпи, сории. ;(
А знаете ли аз в кво вярвам? Че истината никой не я знае!

fire_magic
11-07-2014, 21:31
не съм искал да се бия с теб-насилието поражда само насилие според мен (ти се изкара пръскача на черепи-осъзнатия хахахах)
каза, че трябва да ми пръснеш мозъка, за да се осъзная?
кой си ти, че да ми кажеш в какво да вярвам?
това, че ти не вярваш в дадено нещо(дори да ти се струва абсурдно и глупаво), не значи че трябва да си налагаш мнението над другите според мен

defender
11-07-2014, 21:33
Че истината никой не я знае!

Но тя е някъде там, хихи.

Тва май беше от "Досиетата Х"

an7raks
11-07-2014, 21:34

Идеите му ми допадат, НО...
Единственото, което има значение за хората е тяхното усещане за света и нещата, които им се случват... Ако утре ти кажат, че си болен от рак, фактът, че това е лошо само според хората и е абсолютно незначително за вселената, ще те утеши ли?
Не смятам, че с това е имал предвид разни кармични глупости, а че е необходим някакъв баланс... Примерно, за да живеем ние в охолство, негърчетата в Африка трябва да мрат от глад. Обаче, това не прави негърчетата по-щастливи...
По отношение на Бог, точно това беше, което казах и аз в началото на темата... Щом библейският Бог може да е вечен и да не му е необходим "създател", защо да не може вселената също да е вечна и да не й е необходим?

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 21:35
Що пак търсиш под вола теле? Откога науката е идола, дето дава отговор на всички въпроси? Ще има да я чакаш да ти отговори на въпроси, с които тя е обявила, че не се занимава. Ама това е твоята всесилна богиня и щом тя не може да го докаже, значи никой друг не може и значи е недоказуемо, следователно невъзможно. На това му се вика ограничен кръгозор. Погледни се малко отстрани!

Ехее. Аз да не би да НЕ съм казвал, че науката е още в зародиш? Но дори този зародиш доказва, че секса НЕ вреди. А всичко останало е нечия представа, нечие въображение, илюзия, в което пък ХИЧ не можеш да ме докажеш, не че има точна наука, защото теорията на вероятностите е голяма, ама както NPP каза и аз мисля трезвено с разума си , а вие сте се вманиачили в някои неща, които ги възприемате буквално.. ц ц ц Ай спирам да споря с вас, че се ядосвам, и имам друга работа! Лека нощ. Хубав човек си, ама друг път не искам да споря с теб !

fire_magic
11-07-2014, 21:35
да, истината е заключена в безопасност за глупаците като теб

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 21:37
науката в нищо не противоречи на религията освен в това, което не може да се докаже на 100% и се допуска заключение на базата на философия или логика на някой учен, но не и на базата на 100% доказателства.
ама и ващо е същото... нито можете на 100% да тълкувате нещо вярно, защото всъщност няма нищо 100, ако ще да е 99.99.99 процента чисто.

an7raks
11-07-2014, 21:37
Хубав човек си, ама друг път не искам да споря с теб !

А да видиш какво им е на хората, когато спорят с теб, а ти вадиш идиотски доводи от дълбините на анала си... :D

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 21:39
ти ако си удовлетворен от сегашното си състояние-че не вярваш в нищо, или не знаеш в какво точно вярваш, няма да искаш науката да ти доказва нещо, а ще си щастлив и удовлетворен напълно така, но не си

напротив, щастлив съм.. а защо пък да не философствам като ми е интересно?

fire_magic
11-07-2014, 21:40
Идеите му ми допадат, НО...
Единственото, което има значение за хората е тяхното усещане за света и нещата, които им се случват... Ако утре ти кажат, че си болен от рак, фактът, че това е лошо само според хората и е абсолютно незначително за вселената, ще те утеши ли?
Не смятам, че с това е имал предвид разни кармични глупости, а че е необходим някакъв баланс... Примерно, за да живеем ние в охолство, негърчетата в Африка трябва да мрат от глад. Обаче, това не прави негърчетата по-щастливи...
По отношение на Бог, точно това беше, което казах и аз в началото на темата... Щом библейският Бог може да е вечен и да не му е необходим "създател", защо да не може вселената също да е вечна и да не й е необходим?

ми бог е вселената, природата според мен,всичко, което ни заобикаля(и добро и зло), а не някакъв идеализиран бащински образ, какъвто е християнския бог

"Ако утре ти кажат, че си болен от рак, фактът, че това е лошо само според хората и е абсолютно незначително за вселената, ще те утеши ли?

-изобщо няма да се притесня-вярвам, че така е трябвало да стане(било в нужно, необходимо, защото съм сгрешил някъде в този живот си живот(или изкупвам грехове от минал такъв-лош, или научавам някакъв урок/поука чрез това страдание и духът ми израства)

между другото астрологията е тясно свързана с прераждането, знам че астрологията не е доказана от мейнстрийм науката да познава нещо с вероятност по-голяма от случайност (поне така пишеше в уикипедия) (и то е поради една или друга причина/или ред причини според мен), но ако ти е интересно, те съветвам да навлезнеш малко по-дълбоко преди да кажеш, че и тя е пълен булшит, имам предвид това с наталната карта не е никакъв шит според мен, а дава много точна представа, относно посока/цел/път в живота и едно себепознание, което смея да заява, че на мен ми помогна много да разбера някои неща за себе си и като цяло разбирането си за света изобщо

defender
11-07-2014, 21:41
защо да не може вселената също да е вечна и да не й е необходим?

Защото материалното има винаги начало и край и освен това има и свойството да се променя. Променливостта (т.е. зависимост то времето) не мисля, че е свойство на нещо вечно. Така ми се струва.

ама и ващо е същото... нито можете на 100% да тълкувате нещо вярно, защото всъщност няма нищо 100, ако ще да е 99.99.99 процента чисто.

ми затова при нас има и вяра, ние не отрича нуждата и от вяра.

fire_magic
11-07-2014, 21:42
напротив, щастлив съм.. а защо пък да не философствам като ми е интересно?

просто не налагай мнението си над другите и техните убеждения и вяра, ако има 1 млрд хора или повече, които вярват в прераждането, за теб атвоматично означава ли, че те са неосъзнати идиоти, на които трябва да им бъде пръснат черепа, за да се осъзнаят?
това, че ти не вярваш в дадено нещо или не си съгласен, означава ли, че всички които вярват в него са неосъзнати идиоти?
по-скоро в случая идиотът си ти според мен, най-малкото, уважавай чуждото мнение и вяра, каквато и да е тя, фашист, както аз не ти налагам в какво да вярваш, така и ти недей казва кой в какво трябва да вярва и кое е неосъзнато и кое не, след като ти самият не знаеш-не си доказал?! науката доказала ли е, че прераждането не съществува примерно-според твоята меко казано постна логика?-не нали? затова си трай и уважавай чуждото мнение пък колкото и глупаво да ти се струва то, или кво, само щото ти се вижда глупаво,-дай да ги изтрепеме тия?

an7raks
11-07-2014, 21:43
ми бог е вселената, природата според мен, а не някакъв идеализиран бащински образ, какъвто е християнския бог
Склонен съм да се съглася... Очевидно природата съществува и до голяма степен направлява живота ни.
Така, а кармата и предишните животи къде са и кой ги включва в картинката тук?

an7raks
11-07-2014, 21:48
Защото материалното има винаги начало и край и освен това има и свойството да се променя. Променливостта (т.е. зависимост то времето) не мисля, че е свойство на нещо вечно. Така ми се струва.

Във вселената има много форми на материя. Тази материя си е там още от предполагаемото сътворение и само променя формата си. Трансформира се от един вид в друг в безкраен затворен цикъл. Защо да не може да е вечна?

Pitancho
11-07-2014, 21:48
ми бог е вселената, природата според мен, а не някакъв идеализиран бащински образ, какъвто е християнския бог

Нищо ново под Слънцето. На това му се вика пантеизъм. Разглежда се като доста неразвита форма на религиозно съзнание. За справка - нивото на тези, които го изповядват.

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 21:50
А да видиш какво им е на хората, когато спорят с теб, а ти вадиш идиотски доводи от дълбините на анала си... :D

аз поне не твърдя, че животните живеят само с инстинктите си като теб.

an7raks
11-07-2014, 21:52
аз поне не твърдя, че животните живеят само с инстинктите си като теб.
Аз поне вадя реални аргументи, а не измислени такива/като на дефенди, пи_нз_си_кой и теб/... :D

an7raks
11-07-2014, 21:53
За справка - нивото на тези, които го изповядват.
Вие сте на ниво кон с капаци... За какво си говорим, като вие не искате да си извадите главите от книжката си и да ги използвате по предназначение...

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 21:54

ми затова при нас има и вяра, ние не отрича нуждата и от вяра.

аааа ама едно е вяра в козунак, друго е да вярваш и да се съмняваш, без да твърдиш на 100%, че секса бил вреден, защото епископ ?? през 5 лято преди новата ера е казал, че ... е така?! на 100%

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 21:57
просто не налагай мнението си над другите и техните убеждения и вяра, ако има 1 млрд хора или повече, които вярват в прераждането, за теб атвоматично означава ли, че те са неосъзнати идиоти, на които трябва да им бъде пръснат черепа, за да се осъзнаят?
това, че ти не вярваш в дадено нещо или не си съгласен, означава ли, че всички които вярват в него са неосъзнати идиоти?
по-скоро в случая идиотът си ти според мен, най-малкото, уважавай чуждото мнение и вяра, каквато и да е тя, фашист, както аз не ти налагам в какво да вярваш, така и ти недей казва кой в какво трябва да вярва и кое е неосъзнато и кое не, след като ти самият не знаеш-не си доказал?! науката доказала ли е, че прераждането не съществува примерно-според твоята меко казано постна логика?-не нали? затова си трай и уважавай чуждото мнение пък колкото и глупаво да ти се струва то, или кво, само щото ти се вижда глупаво,-дай да ги изтрепеме тия?
хехехехе. Ако вярваш, че трябва да унищожиш човечеството и се опитваш да сбъднеш вярата си хехехехе ? Тогава какво?

defender
11-07-2014, 21:58
Във вселената има много форми на материя. Тази материя си е там още от предполагаемото сътворение и само променя формата си. Трансформира се от един вид в друг в безкраен затворен цикъл. Защо да не може да е вечна?

Ами това изисква не по-малко вяра от това да вярваш в Бог, но все пак залагам на разумното начало, защото да отрека разума в сътвореното е все едно да отрека съществуването на човека като разумно същество.
И както казва Библията може би човека в тая вселена наистина е образ Божи т.е. образ на разумното начало на тая вселена.

Не знам, ние все пак сме вярващи т.е. в случая сме реалисти, а атеистите са тея дето са убедени, че няма Бог и не вярват (все ми се струва че това поведение е някаква форма на невроза, може и да бъркам).

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 22:01
Аз поне вадя реални аргументи, а не измислени такива/като на дефенди, пи_нз_си_кой и теб/... :D

ти въобще не даваш реално аргументи и факти, примери, които аз давам, ами използваш само теориии :D

an7raks
11-07-2014, 22:01
аааа ама едно е вяра в козунак, друго е да вярваш и да се съмняваш, без да твърдиш на 100%, че секса бил вреден, защото епископ ?? през 5 лято преди новата ера е казал, че ... е така?! на 100%
Ако се позамислиш малко, ще се досетиш, че в "законите", налагани от повечето религии има логика. ;)
Примерно, забраната за секс преди бракът е доста добра мярка срещу предаване на венерически болести, които през онези времена са били смъртоносни. Предотвратява и раждането на деца, които няма кой да гледа, което също е било смъртоносно.
Трябва просто да погледнеш през погледа на хората от онова време и ще видиш колко полезни неща са били налагани посредством религиите. ;)

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 22:06
Ако се позамислиш малко, ще се досетиш, че в "законите", налагани от повечето религии има логика. ;)
Примерно, забраната за секс преди бракът е доста добра мярка срещу предаване на венерически болести, които през онези времена са били смъртоносни. Предотвратява и раждането на деца, които няма кой да гледа, което също е било смъртоносно.
Трябва просто да погледнеш през погледа на хората от онова време и ще видиш колко полезни неща са били налагани посредством религиите. ;)
Е, ти не си чел, но аз това казвам същото, само че те ме атакуват, че не е било така и че презерватива и ескапела не помагали срещу греха. Само нпп е на друго мнение...

fire_magic
11-07-2014, 22:07
Вие сте на ниво кон с капаци... За какво си говорим, като вие не искате да си извадите главите от книжката си и да ги използвате по предназначение...
+1
виж само как натрапва и обработва/внушава ти, че не си достатъчно чел или озъзнал, и че неговата вяра е истинската, единствената и т.н. , ами какво бе човек, изповядвай си я, не се чувствай длъжен да я натрапваш твоята истина!

твоята истина не е моя истина или нечия друга, нито пък смятам че трябва да бъде, сгравяш ли питанчо?

an7raks
11-07-2014, 22:08
Ами това изисква не по-малко вяра от това да вярваш в Бог, но все пак залагам на разумното начало, защото да отрека разума в сътвореното е все едно да отрека съществуването на човека като разумно същество.
И както казва Библията може би човека в тая вселена наистина е образ Божи т.е. образ на разумното начало на тая вселена.

Не знам, ние все пак сме вярващи т.е. в случая сме реалисти, а атеистите са тея дето са убедени, че няма Бог и не вярват (все ми се струва че това поведение е някаква форма на невроза, може и да бъркам).
Не ми трябва особена вяра, за да видя, че няма как да накараш нещо да изчезне без следа... Ако ми накараш дори и една песъчинка да изчезне безследно, ще призная, че нещо е необходимо постоянно да създава нова материя.
По-скоро бих се определил като агностик... Абсолютните атеисти ВЯРВАТ, че Бог не съществува, т.е. са като религиозните, но в обратна посока... Аз не знам дали има Бог, но съм убеден, че дори и да има, то той не отговаря на розовите представи на човешките религии.

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 22:10
+1
виж само как натрапва и обработва/внушава ти, че не си достатъчно чел или озъзнал, и че неговата вяра е истинската!

и ти не си чел коментарите от предишите страници, а з верно ви казвам, че не сте чели ;Д

defender
11-07-2014, 22:13
Аз не знам дали има Бог, но съм убеден, че дори и да има, то той не отговаря на розовите представи на човешките религии.

да, вижда се, че ти си с акъла си, но просто има и атеисти, които са фрапиращи случаи, същото се отнася и за някои религиозни, особено от някои други религии.

Е ся четох една статия, дето един убиец казва, че Бог го карал да убива.

fire_magic
11-07-2014, 22:14
защо да чета идиотщини на промити мозъци-коне с капаци, които са напълно убедени в това което казват, макар че не само, че е недоказуемо, ами е и глупаво и нелогично на доста места, общи приказки и фантасмагории от някаква си книжка, която е писана от хора?
кого заблуждават, себе си най-вече, да ви вярват там в квото искат и да не ми натрапват, че това било най-правилната вяра

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 22:14
kato doktora, ama toi e golqm filosof puk za smetka na tova

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 22:15
защо да чета идиотщини на промити мозъци, които са напълно убедени в това което казват, макар че е недоказуемо?
кого заблуждават, себе си ли? според мен-да

pich, az dori ne sum religiozen, ti tui ako ne razbral, znachi nishto ne si chel i sega samo draznish narochno.

fire_magic
11-07-2014, 22:16
не бе човек, имах предвид, че не чета коментарите на религиозните вече-християнските коне с капаци, разбрах че ти не си/или не знаеш в какво точно вярваш
и няам нищо против тебе, просто не ми хареса тва, че не уважи чуждо мнение(в случая моето), и някси идеята че трябва да ги убиваш или риташ в главата такива(че да се осъзнаят, в което логиката къде е?, по какъв начин ти преча с това, че вярвам в прераждането на духа?), които според теб вярват в нещо глупаво-що, аз зли деяния и действия ли върша срещу човешката раса нещо или анти природно?

an7raks
11-07-2014, 22:16
да, вижда се, че ти си с акъла си, но просто има и атеисти, които са фрапиращи случаи, същото се отнася и за някои религиозни, особено от някои други религии.

Е ся четох една статия, дето един убиец казва, че Бог го карал да убива.
Както казах, атеизма и религията са двете страни на една и съща монета. И двете разчитат на вярата в нещо недоказуемо.

fire_magic
11-07-2014, 22:31
но великите християни задължително трябва да натрапят вярата си, като ни кажат, внушат един вид къде бъркаме и че тяхната вяра е номер едно, господ никой нямало да вкарва в рая насила, ухухууху-насрах се батенце, ей сега приемам твоята вяра/истина

що се чувстват толкова длъжни да ни просветят, по-скоро внушават страх чрез идеята за страшен съд и ад- ще страдаш цяла вечност в някъв врящ и кипящ казан и прочее фантасмагории, така печелят осъзнати/просветени привърженици :lol:

питанчо, не се чувствай длъжен да ми отговаряш, задръж си мнението-щото не съм го искал, нито пък това е насочено към теб

defender
11-07-2014, 22:34
задължително трябва да натрапят вярата си, ................ ухухууху-насрах се батенце,

че как можеш да натрапиш вярата си на човек който казва, че не му пука от вярата.

ако наистина не ти пука нищо не могат ти натрапят, или иначе излиза, че ти пука

поредния ти кьор-фишек

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 22:34
не бе човек, имах предвид, че не чета коментарите на религиозните вече-християнските коне с капаци, разбрах че ти не си/или не знаеш в какво точно вярваш
и няам нищо против тебе, просто не ми хареса тва, че не уважи чуждо мнение(в случая моето), и някси идеята че трябва да ги убиваш или риташ в главата такива(че да се осъзнаят, в което логиката къде е?, по какъв начин ти преча с това, че вярвам в прераждането на духа?), които според теб вярват в нещо глупаво-що, аз зли деяния и действия ли върша срещу човешката раса нещо-или анти природно?

ти па недей толкова лесно да се хващаш на всяка глупост изръсена ето нечия уста, или от всеки коментар-простотия от някой във форума хаха
Не ми хареса вярата не в прераждането, ами за нуждата, както се изрази, и веднага я свързах с децата, които уж трябвало да умират по нужда. Иначе и аз вярвам в силата на природата, обаче разбери ме, че няма как да съм сигурен. Да не говорим, че аз не съм седнал сериозно да уча определена религия, за да ''повярвам'' , защото не искам, не мисля, че е за мен. Защото за да повярвам в нещо определено, ми трябват задълбочени познание за него, а не една или две статии или книги. А ти в момента също не уважаваш хората, които вярват в християнството. Те е вярно, че си вярват в своето, защото са отдали живота си на него и значително много учат и разсъждават по него, КОЕТО не е лесно, не е малко, не е бързо. И да, няма смисъл да се спори.

an7raks
11-07-2014, 22:36
Това е, което ме дразни и мен, но няма какво да направя... За сега...
Когато стана премиер-президент-цар-господар на света/с две думи, когато заема мястото на ББ/, ще забраня проповядването на всякакви религии. :)

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 22:38
но великите християни задължително трябва да натрапят вярата си, като ни кажат, внушат един вид къде бъркаме и че тяхната вяра е номер едно, господ никой нямало да вкарва в рая насила, ухухууху-насрах се батенце, ей сега приемам твоята вяра/истина

що се чувстват толкова длъжни да ни просветят, по-скоро внушават страх чрез идеята за страшен съд и ад-дето ще страдаш цяла вечност така печелят осъзнати/просветени привърженици :lol:

питанчо, не се чувствай длъжен да ми отговаряш, задръж си мнението

но само си говорят.. нпп не го прави това

defender
11-07-2014, 22:38
Това е, което ме дразни и мен, но няма какво да направя... За сега...
Когато стана премиер-президент-цар-господар на света/с две думи, когато заема мястото на ББ/, ще забраня проповядването на всякакви религии. :)

Искаш да кажеш, че си уверен кое е истината, за да забраниш проповядването на лъжи.
Това отношение е малко като радикален ислям или тоталитаризъм.

fire_magic
11-07-2014, 22:41
че как можеш да натрапиш вярата си на човек който казва, че не му пука от вярата.

ако наистина не ти пука нищо не могат ти натрапят, или иначе излиза, че ти пука

поредния ти кьор-фишек

аз вярвам, но в друго нещо, не в християнската религия и бог!
ти си вярвай в твоето нещо
както казах, твоята истина, не е моя истина, окей съм с другия вариант, вие що не сте окей с моя?

аз съм съгласен да вярвате в каквото си искате-колкото и да го смятам за неправилно, но вие не сте съгласни аз да вярвам в нещо друго-различно от вашето божество?
аз казвам ли ти, че ако вярваш в твоят бог ще получиш наказание, щото не бил истинския или бил фалшив-измислен образ от вас според мен?

ето я разликата

an7raks
11-07-2014, 22:43
Искаш да кажеш, че си уверен кое е истината, за да забраниш проповядването на лъжи.
Това отношение е малко като радикален ислям или тоталитаризъм.
Не, не съм уверен кое е истината, но съм уверен кое НЕ е истината. ;)
Не знам дали има Бог, но и да има, със сигурност не е човеколюбец и безкрайно милостив.

defender
11-07-2014, 22:43
аз вярвам, но в друго нещо, не в християнската религия и бог!
ти си вярвай в твоето нещо
както казах, твоята истина, не е моя истина, окей съм с другия вариант, вие що не сте окей с моя?

аааа, чакай сега, ти ми се натрапваш. (това е твоята логика)

an7raks
11-07-2014, 22:45
аааа ти ми се натрапваш.

Аз ли?
Когато стана господар на вселената, тогава ще ти се натрапвам... Сега ще се правя на съгласен с теб, ще те черпя една бира и две кифтета и ще гласуваш за мен. :)

defender
11-07-2014, 22:46
не, fire_magic

defender
11-07-2014, 22:48
Не знам дали има Бог, но и да има, със сигурност не е човеколюбец и безкрайно милостив.

Ми аз не мога да се натрапя и да забраня на другите да живеят както за искам заради моите убеждения. Това означава, че освен религиите ще трябва да забраня и себе си, заради същото за, което ги набеждавам.

Другите хора също може да са уверени в какво не е истината и това да се различава от твоето мнение.

fire_magic
11-07-2014, 22:49
не, fire_magic
специално ти не се натрапваш, но питанчо се натрапва и е досаден

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 22:50
е как си уверен пък кое НЕ е истина?

аз като не знам, не го отричам, не го отхвърлям, ами го оставям в страни, без да го подхващам.
Истината е субективна...

ама да ми говори някой че секса е грях............. не

an7raks
11-07-2014, 22:50
Ми аз не мога да се натрапя и да забраня на другите да живеят както за искам заради моите убеждения. Това означава, че освен религиите ще трябва да забраня и себе си, заради същото за, което ги набеждавам.

Другите хора също може да са уверени в какво не е истината и това да се различава от твоето мнение.

Точно така, но забравяш фактът, че аз ще съм господар на света... Ще си натрапвам, каквото си искам и на когото си искам. :p

fire_magic
11-07-2014, 22:51
ти па недей толкова лесно да се хващаш на всяка глупост изръсена ето нечия уста, или от всеки коментар-простотия от някой във форума хаха
Не ми хареса вярата не в прераждането, ами за нуждата, както се изрази, и веднага я свързах с децата, които уж трябвало да умират по нужда. Иначе и аз вярвам в силата на природата, обаче разбери ме, че няма как да съм сигурен. Да не говорим, че аз не съм седнал сериозно да уча определена религия, за да ''повярвам'' , защото не искам, не мисля, че е за мен. Защото за да повярвам в нещо определено, ми трябват задълбочени познание за него, а не една или две статии или книги. А ти в момента също не уважаваш хората, които вярват в християнството. Те е вярно, че си вярват в своето, защото са отдали живота си на него и значително много учат и разсъждават по него, КОЕТО не е лесно, не е малко, не е бързо. И да, няма смисъл да се спори.

между другото астрологията е тясно свързана с прераждането, знам че астрологията не е доказана от мейнстрийм науката да познава нещо с вероятност по-голяма от случайност (поне така пишеше в уикипедия) (и то е поради една или друга причина/или ред причини според мен), но ако ти е интересно, те съветвам да навлезнеш малко по-дълбоко преди да кажеш, че и тя е пълен булшит, имам предвид това с наталната карта не е никакъв шит според мен, а дава много точна представа, относно посока/цел/път в живота и едно себепознание, което смея да заява, че на мен ми помогна много да разбера някои неща за себе си и като цяло разбирането си за света изобщо

това го дописах в предишен пост в отговор на антракс, сега го копирам пак и за теб

Pitancho
11-07-2014, 22:52

Най-използваното определение за вяра в х. е на апостол Павел,, вяра е жива представа за това, на което се надяваме и разкриване на онова, що се не вижда''. По това определение вяра в козунак няма. А също,че онова що се не вижда, няма как да бъде анализирано от науката, която борави с научния експеримент като метод за познание.
Например науката може да докаже, че сребърният кръст на дяда ви поп, е причина за антибактериално действие на светената вода, но не може да докаже по каква логика вода осветена с кръст от друг материал може да лекува. Нито даже може да докаже, дали лекува или не ,защото ако заложи експеримент, не може да докаже извода с повтаряемост на резултатите. N брой пациенти с еднаква диагноза и еднакво тежки симптоми пият светена вода и логично се очакват еднакви резултати. Да , ама не. Защото умишлено не се отчита намесата на Бог като страничен за експеримента фактор, както и преценката Му за кого кога и дали изцелението ще бъде необходимо и полезно за всеки поотделно в зависимост от душевното му състояние. След като науката не може да отчете нито Субекта на действето, (Бог), нито характеристиките на обектите(болните с техните духовни профили и нужди), как въобще очаквате, че науката е в състояние да докаже или отрече действието на светената вода?
Нарочно дадох това като пример, колко безсилна е науката, когато се опита да нагази в чужда за нея територия и колко недостатъчен е арсенала ѝ за изследване и обяснение на явленията от друг порядък, а именно духовния.
Ще кажа само учебникарската богословска истина, че вярата също е метод за познание, приложим там, където логиката е безсилна.
,,ВЯРВАМ, ЗАЩОТО Е АБСУРДНО'' Който разбрал- разбрал.

defender
11-07-2014, 22:52
специално ти не се натрапваш, но питанчо се натрапва и е досаден

не съм забелязал, не знам как правиш разлика между това някой да си каже мнението и това да се натрапва.

an7raks
11-07-2014, 22:53
е как си уверен пък кое НЕ е истина?

аз като не знам, не го отричам, не го отхвърлям, ами го оставям в страни, без да го подхващам.
Истината е субективна...

ама да ми говори някой че секса е грях............. не

Ми, очевАдно няма милостив Бог, който да се грижи за ВСИЧКИ човеци... Щом има страдащи и то не по тяхна вина, значи Бог е искал това да бъде така. Ако Бог го е грижа, де, и ако въобще съществува...

fire_magic
11-07-2014, 22:53
ами аз съм съгласен с твърдението на антракс, макар че е недоказуемо също
според мен няма как вашият бог да е истински- такъв какъвто си го представяте

fire_magic
11-07-2014, 22:55
и обещанията за вечност в рая също не са адекватни изобщо и са анти природни дори, според мен

ко ще праиш цяла вечност в рая бе дефендер? какво ще научиш там, след като няма страдание, а човешкият дух израства чрез него

an7raks
11-07-2014, 22:58
ко ще праиш цяла вечност в рая бе дефендер? какво ще научиш там, след като няма страдание, а човешкият дух израства чрез него
Някъде обещаваха солиден брой девици... Това решава проблемът до известна степен, особено ако са нимфоманки...

fire_magic
11-07-2014, 22:59
шибан нагон и желание, потребност , по-добре да иде на курви ,ако не мое да си хване гадже(или не иска) , отколкото да вярва на лъжливи обещания

an7raks
11-07-2014, 23:01
Еее, като няма пари за курви, по-добре му е да се залъгва с обещания...
В тая връзка, това ще го включа в предизборната си кампания - "Курви за всеки по всяко време!". Те това е социална справедливост! :)

fire_magic
11-07-2014, 23:02
щото и аз си признавам че съм на секс без обвързване, - не съм лицемерен, и не искам да предавам човека отсреща-с лъжливи обещания за голяма любов, само за да си задоволя едните нужди за секс

тоест предварително уточнявам всичко с нея
и по курви съм ходил-да грешен съм- че не съм лицемерен боклук като вас! хахаха

fire_magic
11-07-2014, 23:05
В тая връзка, това ще го включа в предизборната си кампания - "Курви за всеки по всяко време!". Те това е социална справедливост! :)

гласувам за теб

defender
11-07-2014, 23:08
колко безсилна е науката, .

мен науката ме кефи, само ми е странно защо така са се хванали за нея атеистите да ги ева и сектантите.

но като се замисля, нали и атеистите са хора, ако мисълта за съществуването на Бог им причинява някакъв дискомфорт, то Бог им е дал науката за да се хванат за нея и така Бог да не им се натрапва, защото е пич, и така те да могат да проявят свободно волята си на спокойствие. Сякаш науката уравновесява тяхното психично състояние между вяра и неверие и им дава свобода да проявят волята си без Бог да се натрапва прекалено.

представяш ли си човек, който не иска да има Бог да трябва да живее цял живот с тази мисъл, че го има, а науката го освобождава поне до смъртта, виж колко добър е Бог.

хихи

на философии го докарвам. хаха

fire_magic
11-07-2014, 23:09

ние да си ебем тука батенце, те ще си ебат във вечността, остави

fire_magic
11-07-2014, 23:11
всъщност от една страна съм ви благодарен
така има повече путки за мен

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 23:13
Най-използваното определение за вяра в х. е на апостол Павел,, вяра е жива представа за това, на което се надяваме и разкриване на онова, що се не вижда''. По това определение вяра в козунак няма. А също,че онова що се не вижда, няма как да бъде анализирано от науката, която борави с научния експеримент като метод за познание.
Например науката може да докаже, че сребърният кръст на дяда ви поп, е причина за антибактериално действие на светената вода, но не може да докаже по каква логика вода осветена с кръст от друг материал може да лекува. Нито даже може да докаже, дали лекува или не ,защото ако заложи експеримент, не може да докаже извода с повтаряемост на резултатите. N брой пациенти с еднаква диагноза и еднакво тежки симптоми пият светена вода и логично се очакват еднакви резултати. Да , ама не. Защото умишлено не се отчита намесата на Бог като страничен за експеримента фактор, както и преценката Му за кого кога и дали изцелението ще бъде необходимо и полезно за всеки поотделно в зависимост от душевното му състояние. След като науката не може да отчете нито Субекта на действето, (Бог), нито характеристиките на обектите(болните с техните духовни профили и нужди), как въобще очаквате, че науката е в състояние да докаже или отрече действието на светената вода?
Нарочно дадох това като пример, колко безсилна е науката, когато се опита да нагази в чужда за нея територия и колко недостатъчен е арсенала ѝ за изследване и обяснение на явленията от друг порядък, а именно духовния.
Ще кажа само учебникарската богословска истина, че вярата също е метод за познание, приложим там, където логиката е безсилна.
,,ВЯРВАМ, ЗАЩОТО Е АБСУРДНО'' Който разбрал- разбрал.
По принцип водата има лечебни свойства. При някой болни помага, защото метаболизмът им вида на болестта позволява, за разлика от други. Но, ако светената вода лекуваше толкова добре, нямаше да има медицина, нямаше да измират от рак милиони, нямаше чумата да порази цялото средновековие. . .

Вярата е нужна и често те спасява. Вярата е това, което не виждаме, ок, но то също може да бъде в най-различни посоки. Някой ще вярва в спагетеното чудовище... други в Каспър? Е, какво познание е това? Не е ли същото и в християнството, когато няма факти, ти как ще вярваш на 100%, без да се съмняваш в нищо?? На мен ми е непонятна тази вяра.

fire_magic
11-07-2014, 23:14
искам сичките да правите секс чак след брака и т.н.
и никъв развод ако не стане нещо-иначе директно в ада

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 23:17
Ми, очевАдно няма милостив Бог, който да се грижи за ВСИЧКИ човеци... Щом има страдащи и то не по тяхна вина, значи Бог е искал това да бъде така. Ако Бог го е грижа, де, и ако въобще съществува...

ами, чакай, милост за теб, за бог може друго да значи, кой си ти? 19 годишно биологично въглеродна химична връзка.
МУХААААААА

fire_magic
11-07-2014, 23:20
и 15 да е, е прав, защото християнският-бащински закрилник е всъщност пародия на бог

иначе да, аз вярвам в този бог, който е искал това да бъде така-и самото страдание на децата в африка, но според мен той не е християнският и затова не се определям като християнин въпреки, че съм кръстен в църква и се водя такъв, убежденията ми не са такива

щото той имаше предвид християнския, а ти пък го нападаш корабе

много газиш, недей тъй, освободи се от злобата и омразата в себе си, чувстваш се по-голям като се опиташ да компроментираш някой?

golemiq_korab_minava
11-07-2014, 23:30
да ве, аз получавам оргазъм кучки.

Я си представете, че ЕДНО НЛО ПРЕДИ 10 000 000 години ни е метнало на земята и ся само ни наблюдава как се развиваме в относителното време. мухахахахаха Бог просто ни съжалява колко сме прости ;)

fire_magic
11-07-2014, 23:31
да да то тъй става :D
варвай си в това-уважавам го :D

fire_magic
11-07-2014, 23:33
имам чувството, че се чудиш каква глупост да генерираш вече, тва не е философия, а тъпизъм

defender
11-07-2014, 23:36
лягайте си ве "келеши", къде се намирате. :D

fire_magic
11-07-2014, 23:37
ми нали си мноу праведен и ти
там не тряаше ли да си лягате в 21:00 и да ставате в 6 сутринта

defender
11-07-2014, 23:41
ейййй, 9 часа сън, мнооого е.

навил съм петела за 4.00

ПП: дано не ме обвинят в нехуманно експлоатиране на животни

fire_magic
11-07-2014, 23:44
ее нали тря да се наспите добре
да можете да бачкате после за своя пастир, щото мързела е грях нали знаеш, наспи се хубаво, пък после отиди събери яйцата и издой кравите

Pitancho
11-07-2014, 23:45
По принцип водата има лечебни свойства. При някой болни помага, защото метаболизмът им вида на болестта позволява, за разлика от други. Но, ако светената вода лекуваше толкова добре, нямаше да има медицина, нямаше да измират от рак милиони, нямаше чумата да порази цялото средновековие. . .

Вярата е нужна и често те спасява. Вярата е това, което не виждаме, ок, но то също може да бъде в най-различни посоки. Някой ще вярва в спагетеното чудовище... други в Каспър? Е, какво познание е това? Не е ли същото и в християнството, когато няма факти, ти как ще вярваш на 100%, без да се съмняваш в нищо?? На мен ми е непонятна тази вяра.

Не знам как да го обясня на атеист, аз когато бях такъв, не разсъждавах толкова. Големото мислене ми се наложи после.
Казвам това, което чувствам,а то е, че вярата означава освен всичко друго и доверие.
Не казвам, че светената вода е толкова ефективна. Нали се разбрахме, че не може да се измери % на ефективност. Само знам случай на дядо от село... ,дето излекува гнойно възпаление на окото и клепача с няколко капки богоявленска вода. Това,че пия понякога и аз, не значи, че не тача медицината, защото няма как да знам чрез какво Бог ще реши да ми помогне. Ако.

Вяра в спагетеното чудовище ли? Ами нали затова е целия зор - да вярваш в това, което е Истина, и да ревнуваш за нея. Бог всъщност също е наречен Ревнител. И в двата случая причината е любов.

fire_magic
11-07-2014, 23:48
да сравниш християнството със спагетено чудовище
just koraba :D

fire_magic
11-07-2014, 23:53
^^супер манипулатор, като те чете човек, ще вземе да ти се върже, щом дори на мен въздействаш с начина си на изказ

нямам против християнството като религия, смятам, че е полезна и ползотворна, направила достатъчно и ще продължава да прави, но ти си ми супер гнусен в случая, понеже се опитваш да убедиш другите в правотата на това което казваш по всякакъв начин.- а сам знаеш, че не можеш да го докажеш.- не е и нужно, просто опитваш да спечелиш спор на всяка цена, което е гнусно и отвръщаващо.-ставай депутат, ще имаш успех, там е твоята среда

JDeel
11-08-2014, 03:12
Тая тема съвсем сериозно взе да ми прилича на прескачаща плоча :D

Pitancho
11-08-2014, 11:46
^^супер манипулатор, като те чете човек, ще вземе да ти се върже, щом дори на мен въздействаш с начина си на изказ

нямам против християнството като религия, смятам, че е полезна и ползотворна, направила достатъчно и ще продължава да прави, но ти си ми супер гнусен в случая, понеже се опитваш да убедиш другите в правотата на това което казваш по всякакъв начин.- а сам знаеш, че не можеш да го докажеш.- не е и нужно, просто опитваш да спечелиш спор на всяка цена, което е гнусно и отвръщаващо.-ставай депутат, ще имаш успех, там е твоята среда

Може би не е точно така. Забележи, че вие сте тези дето ме изнудвате да ви търся доказателства. Аз бих предпочел други теми. Това, че ще ме затапите все някъде няма да ме вкисне особено, защото ако спечелите спора, с това няма да разклатите ,,трона'' на Господ, т.е това няма да отмени истинноста на неубедително защитена теза. А политик няма да ставам. Убеден съм, че България страда не от липса на кандидатполитици, а от липса на кандидати за ,,визи'' за Царството Божие.

defender
11-08-2014, 13:01
Браво Питанчо,

като лъч светлина си в това сборище от окултисти, сатанисти, атеисти, материалисти, сектанти, езичници, астролози, кабалисти и други видове нетрадиционни отклонения.

npp
11-08-2014, 13:31
а вие двамата освен да се (по)хвалите един друг и да казвате "вярвай в Бога" като някакви тъпи роботи, няма ли поне да си напънете малко умовете за да поразсъдите какво би било полезно за ближния, и тогава да засвидетелствувате, или сте още като на бирен фест?!

defender
11-08-2014, 13:38
eй, то човек да не каже и една блага дума. :D

аз много добре виждам Питанчо на какво ниво е за да знам какво и как да му го кажа, споко.
Питанчо не е вчерашен, че да му причиня вреда.

defender
11-08-2014, 13:48
няма ли поне да си напънете малко умовете за да поразсъдите какво би било полезно за ближния, и тогава да засвидетелствувате

добре де, ние не сме спасители като тебе (поне аз), а обикновени потребители изказано по твоя жаргон.

an7raks
11-08-2014, 14:05
дефенди, недей толкова силно да му смучеш топките, че ще посинеят... Имай малко милост!

defender
11-08-2014, 14:22
дефенди, недей толкова силно да му смучеш топките, че ще посинеят... Имай малко милост!

не мога братче, Питанчо много ме радва.

Pitancho
11-08-2014, 15:48
Браво Питанчо,

като лъч светлина си в това сборище от окултисти, сатанисти, атеисти, материалисти, сектанти, езичници, астролози, кабалисти и други видове нетрадиционни отклонения.

Мерси, аз пък се чудя как ти си издържал толкова време сам в тази нездравословна среда. Респект към стария боец във змийското гнездо!

Я сега кажи на нпп колко хубаво си течаха разговорите късно снощи и как леко се дишаше, когато него го нямаше да бучи като черна станция и да апострофира всеки пост, без някой да го е питал.

fire_magic
11-08-2014, 15:55
дефенди използва сарказъм доста успешно или греша-смуче топки

an7raks
11-08-2014, 16:03
Залагам на второто... баба Гуси няма да е сама...

defender
11-08-2014, 16:04
когато него го нямаше да бучи като черна станция и да апострофира всеки пост, без някой да го е питал.

Да има нещо такова, но честно казано, жал ми е за нпп. В какъв ли свят си живее. То все да ти се явяват някакви духове, да те възкръсват по няколко хиляди пъти, да ходиш по улицата и да свидетелстваш на висок глас и тем подобни неща който е споделял, не е лесна.

defender
11-08-2014, 16:11
дефенди използва сарказъм доста успешно или греша-смуче топки

добре бе братче вие сте изгубили всяко чувство за реалност.
ми напълно искрен съм, казваш на някой, някаква блага дума или че те радва и почват баси асоциациите, оправите си мисленето ве ей.

fire_magic
11-08-2014, 16:12
да, сигурно е редно всички да са с твоето мислене, колко реално

defender
11-08-2014, 16:17
Ми добре, ето казваш на някой "браво" и хората в тази дума "браво" почват да виждат и да я асоциират с какви ли не неща, а само не виждат истинската същност на думата.
Вече до такава степен света е завладян от фалша, че нещата са изгубили истинската си същност, разбираш ли брато.

И това не се отнася точно за тебе, а просто някакъв такъв стана света.

an7raks
11-08-2014, 16:20
Да, света е гадно място, но защо никой не се радва, когато някой негов близък отиде "на по-добро място"? Дори и най-религиозните?

npp
11-08-2014, 16:24
eй, то човек да не каже и една блага дума. :D

аз много добре виждам Питанчо на какво ниво е за да знам какво и как да му го кажа, споко.
Питанчо не е вчерашен, че да му причиня вреда.

и аз все още чакам поне една блага дума, обаче уви все още си на вълна seek and destroy the true Saints (и kill 'em all), както и ти сам казваш, че не би причинил вреда на някои, които не са истински Светии

виждам го какъв е спец, от роботите папагали, на които цялото им свидетелство в крайна сметка се заключава в "(по)вярвай в Бога", ала Истината на Отца и Исус я няма, но е заменена със сектантски убеждения/разбирания

npp
11-08-2014, 16:31
Мерси, аз пък се чудя как ти си издържал толкова време сам в тази нездравословна среда. Респект към стария боец във змийското гнездо!

Я сега кажи на нпп колко хубаво си течаха разговорите късно снощи и как леко се дишаше, когато него го нямаше да бучи като черна станция и да апострофира всеки пост, без някой да го е питал.

да, течали са си добре за теб, когато си имал възможността да бъдеш като цар на форума с твоите вчерашни приказки, които от векове се разпространяваха/проповядваха толкова безрезултатно, понеже така и не дойде истинско спасение за някой чрез такива сектантски предания/традиции, иначе ако някой дойде да (за)свидетелствува истинската Божия истина, тогава на дифендър и на теб ви става неприятно, обаче Словото на истинския Господ Бог не причинява зло на никого за разлика от лъжепророчествата

npp
11-08-2014, 16:42
Да има нещо такова, но честно казано, жал ми е за нпп. В какъв ли свят си живее. То все да ти се явяват някакви духове, да те възкръсват по няколко хиляди пъти, да ходиш по улицата и да свидетелстваш на висок глас и тем подобни неща който е споделял, не е лесна.

духове ти се явяват на теб, понеже ти се кланяш на такива, които не са Св. Дух, затова и когато тръгнеш да говориш шикалки, не можеш да спреш (както и ти сам призна в минал пост), защото си воден от тях, понеже им се предаваш, и Св. Ап. Павел е умирал всеки ден(1 Коринтяни 15:31), следователно е бил и съживяван всеки ден, но ти пак не си наясно за какво става въпрос, така и понеже не си праведен, затова и не би се осмелил да свидетелствуваш божието слово на глас из улици, площади и събрания така както например е правил Св. Павел(Деяния 17:22-34)

fire_magic
11-08-2014, 16:48
Да, света е гадно място, но защо никой не се радва, когато някой негов близък отиде "на по-добро място"? Дори и най-религиозните?
ми щото са привързани към него, малко или много, дори и при животните е така, когато умре някое от тяхната група им е кофти
примерно умира майка ти- кофти ти е че човека който те е родил го няма-няма как-ако сте живеели заедно и сте окей, но ако си израснал в дом за деца, едва ли ще си много благодарен на майка ти и ще искаш да знаеш коя е изобщо

и си привързн към това което ти е давала-готвила ти е, разбирала те е , и т.н. била е човека който ти мисли най-доброто с други думи(поне според нейните виждания) и тъй, ест че като умре ще ти е кофти, независимо в какво вярваш или не вярваш

an7raks
11-08-2014, 16:55
ми щото са привързани към него, малко или много, дори и при животните е така, когато умре някое от тяхната група им е кофти
примерно умира майка ти- кофти ти е че човека който те е родил го няма-няма как-ако сте живеели заедно и сте окей, но ако си израснал в дом за деца, едва ли ще си много благодарен на майка ти и ще искаш да знаеш коя е изобщо

и си привързн към това което ти е давала-готвила ти е, разбирала те е , и т.н. била е човека който ти мисли най-доброто с други думи(поне според нейните виждания) и тъй, ест че като умре ще ти е кофти, независимо в какво вярваш или не вярваш
Ако наистина съм убеден, че отива на по-добро място с ангелчета, свирещи на арфи, които се возят на облачета, щях да се радвам... Нали и аз ще отида там и ще сме заедно цяла вечност, какво като следващите няколко десетки години няма да се виждаме...

defender
11-08-2014, 17:08
и аз все още чакам поне една блага дума,

По някога си казвал хубави неща (колкото и да е рядко) и съм те похвалвал

да кажа блага дума на лъжесвидетелство за мен не е добро, кво искаш да лицемеря ли.

defender
11-08-2014, 17:12
духове ти се явяват на теб, понеже ти се кланяш на такива, които не са Св. Дух, затова и когато тръгнеш да говориш шикалки, не можеш да спреш (както и ти сам призна в минал пост), защото си воден от тях, понеже им се предаваш, и Св. Ап. Павел е умирал всеки ден(1 Коринтяни 15:31), следователно е бил и съживяван всеки ден, но ти пак не си наясно за какво става въпрос, така и понеже не си праведен, затова и не би се осмелил да свидетелствуваш божието слово на глас из улици, площади и събрания така както например е правил Св. Павел(Деяния 17:22-34)

Ми това ти си го говорил бе - то не бяха възкресения по хиляди пъти, явявания на Христос, битка с магьосници, ти от няколко месеца спря да ги говориш такива неща и да се държиш по-нормално, къса памет ли имаш?

defender
11-08-2014, 17:22
които от векове се разпространяваха/проповядваха толкова безрезултатно, понеже така и не дойде истинско спасение за някой

е как можеш да спасиш, някой който не желае да чува за религия, кво ще направиш.
пък и прави са си хората то толкова еретици, секти и лъжливи религии и в тях толко извращения се правят или пък психясват хората и им вземат парите, че на човек му писва на пръв поглед като ги види.

Ти гърмян заек, спасявал ли си.

Тука вече е Божа работа, не знам.

Fisherman
11-08-2014, 19:20
колкото и да съм бил толерантен,досега не съм срещнал един нормален атеист,само факта,че те хвърлят толкова енергия да оборят нещо,което е градивно говори доста за тия хора