View Full Version : Има ли начин да забравя Бог?
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 13:36
Ами, за вашите не знам, ама нашите напълно честно си вадят хляба и не мога да кажа, че живеем в мизерия или кой-знае какви лишения...
Виж как имаш проблясъци... "Така се говори"... Спри да вярваш как се говори, извади си главата от задника, поогледай се и сам прецени! Никой, нито преди, нито сега е давал пари наляво и надясно. Никой няма да ти изтегли кредит, за да си купиш апартамент, но повечето ти приятели биха ти помогнали със 100-200лв, ако не можеш да закърпиш месеца...
Честен труд ще рече, че не прави никакво зло или мръсна на никой, като това да права нахраниш бедния не било добро?
Значи и ти си противоречиш.
Честно може да работи всеки служител. Повечето обаче от депутатите ни и фирмаджийте за да стигнат на нивото си са мачкали, та мачкали хиляди хора и продължават да го правят редом със законната мафия. В книгата Тютюн, ако си я чел - нашия герой за да се издигне по стълбицата трябваше да бъде адски студенокръвен и безжалестен към всички. Така е в бизнеса.
И не. Преди парите са се давали предварително при сключването на някои сделки, защото хората са си имали доверие и не са крали като сега. Днес капиталисстическия модел ни е научил да бъдем лакоми и да живеем буквално заради парите, които навремето не са били водещи и е имало за всички. Иначе и ние се изхранваме от честен труд. Повярвай, ако родителите ми бяха други хора, щях по друг начин да ти пиша сега. Но не на всички хора (включително и на интелигенцията) им се занимава с партии, шибани властници и тнт, за да изкарват пари. Защото, ако по цялата система всичко беше честно както ми дрънкулиш - нямаше държавата да е руини .
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 13:38
Ето че пак главата ти е дълбоко в задника... НЕ забелязваш ли, че всичките тези изцепки са нашумели покрай интернет? По времето на дядо ти също ги е имало такива идиоти, ама е нямало как да се прочуят...
То това е както, като тръгнат да ми обясняват как по-рано е нямало кражби и убийства... Пак е имало, ама медиите не са го излъчвали, защото са били заети да възхваляват дейностите на Партията...
точно такова вредно влияни на ЧАЛГИ коври, проституция и тнт не е съществувало и не е заливало цялото ново поколение. Тоест, децата са израствали в пъти по-контролирана среда. Простотиите са били забранени.
Хахах, не проумяваш ли, че всичко днес е продукт на онова вчера? Да не би чалгата да се е зародила сега и да я изпълняват само 20-годишни? Чалгата е била създадена 90-те от хора, живели по Онова време.
Честен труд ще рече, че не прави никакво зло или мръсна на никой, като това да права нахраниш бедния не било добро?
Значи и ти си противоречиш.
Честно може да работи всеки служител. Повечето обаче от депутатите ни и фирмаджийте за да стигнат на нивото си са мачкали, та мачкали хиляди хора и продължават да го правят редом със законната мафия. В книгата Тютюн, ако си я чел - нашия герой за да се издигне по стълбицата трябваше да бъде адски студенокръвен и безжалестен към всички. Така е в бизнеса.
И не. Преди парите са се давали предварително при сключването на някои сделки, защото хората са си имали доверие и не са крали като сега. Днес капиталисстическия модел ни е научил да бъдем лакоми и да живеем буквално заради парите, които навремето не са били водещи и е имало за всички. Иначе и ние се изхранваме от честен труд. Повярвай, ако родителите ми бяха други хора, щях по друг начин да ти пиша сега. Но не на всички хора (включително и на интелигенцията) им се занимава с партии, шибани властници и тнт, за да изкарват пари. Защото, ако по цялата система всичко беше честно както ми дрънкулиш - нямаше държавата да е руини .
Научи се да си структурираш изреченията, защото нищо не разбрах от първата част на поста ти!
С какво и на кого вреди един счетоводител, например?
Такива са били и управниците по онова време... Подлизурковци, доносници и мачкащи тези под тях, не се заблуждавай, че е било по-различно в това отношение!
Да, такъв трябва да си, за да преуспееш... Точно, както лъва трябва да е най-силният и най-безжалостният, за да стане алфата на прайда, така и човекът.
И сега парите се дават преди сключването на някои сделки... Дори за резервация в ресторант си предплащаш капаро... :D
Като не живееш за парите, защо толкова те е яд, че някои имат повече от други? Това твоето си е същата лакомия като тази на големите, само дето ти искаш да получаваш без да имаш дори и техните качества.
Всичко си е честно... Не би било честно мързеливият, глупавият и необразованият да взима колкото хората, които са се трудили да постигнат нещо.
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 14:05
ахахаха. Ами аз съм против това една шепа да живеят като царе, а всичко останало да гладува. Аз съм за това всеки да си изкарва прехраната с честени способности и умения, а не младите специалисти да бягат в чужбина, защото при нас шуробажанащината ги измества. И да не се придават някакви първични и изкуствени качества за начин на преуспяване, като оня безжалостния пич, при който всички добродетели отсъстват.
И аз съм този, който гледа фактите, които показват ''напредъка'' ни (и умствен и духовен) за 25 години.
Чалгата е можело да бъде измислена от същите хора, но същата простотия е била забранена, а не изкачвана като портрет за пример пред деца и всички. Ето за това си трябват забрани и наказание, а не пълна деградация. :)
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 14:08
Хайде. http://vbox7.com/play:0d708073&start=14
ахахаха. Ами аз съм против това една шепа да живеят като царе, а всичко останало да гладува. Аз съм за това всеки да си изкарва прехраната с честени способности и умения, а не младите специалисти да бягат в чужбина, защото при нас шуробажанащината ги измества. И да не се придават някакви първични и изкуствени качества за начин на преуспяване, като оня безжалостния пич, при който всички добродетели отсъстват.
И аз съм този, който гледа фактите, които показват ''напредъка'' ни (и умствен и духовен) за 25 години.
Чалгата е можело да бъде измислена от същите хора, но същата простотия е била забранена, а не изкачвана като портрет за пример пред деца и всички. Ето за това си трябват забрани и наказание, а не пълна деградация. :)
Колко хора в България гладуват истински в момента?
Какъв ти е проблемът с това, че някои си живеят като царе? Нали ти не живееш за парите?
Имам познати специалисти, които си живеят доста прилично и не мрънкат. Нито са някакви мафиоти, нито нищо, дори едното момиче учи и работи, изкарвайки доста сериозна заплата.
Шуробаджанащината е едно от най-"хубавите" ни наследства от Онова време, когато без връзки си бил жив зян... Как ти се струва да ядеш месо един път на 2-3 месеца, та дори и повече в по-малките градчета? Щото точно така е било за хората, които са нямали връзки. А да чакаш за кола 10-тина години?
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 15:23
Гледай го нашия на фейк се прави. Ами преди 100 години като първите коли всички ли са ги карали в демокрацията ве, момче? Нямало е производство на коли, голяма работа. Сега има. Имало е обаче всичко друго - танкове, земеделски машини и квото ти хрумне. Разбира се, че технологично се развиваме всяка година. Да, българина е с най-малък БВП на глава от населението в ЦЯЛА Европа. . . Остави парите. Щом ти е приятно да дишаш прахоляк, дишай. Отказвам да си пиша с теб, ти си болен. И хапчета няма да ти подаря на 8- декември никакви!
Ето ти едно сравнение във високия клас между изтока и запада през далечната 1963-та...
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%90%D0%97-13
http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_600
Имай предвид, че Чайка-та дори не е по руски дизайн... Също е хубаво да се каже, че Мерцедес е можел да си купи всеки, който има парите, а Чайка, без връзки, не си можел да си купиш, та ако ще да имаш всичките пари на света и да си си скъсвал задника от работа.
Ето и нещо без аналог в изтока по онова време..
http://mercedes-bulgaria.com/sl-klasa/173-r107/2026-mercedes-sl-r107-1971-1989.html
Дори и в ниският клас е нямало нищо разработено тук, а са купени патенти на Фият...
Хайде, както аз не казвам, че центъра на Варна е по-красив сега, така и ти недей да казваш, че сме били по-развити от запада и хората са имали повече придобивки!
едит: Неумеещите, глупавите и мързеливите по онова време са имали повече от тези днес, определено...
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 16:33
усилията на СССР не са били насочени толкова в производството на коли.. не разбирам от коли, но принципно руснаците не могат да правят коли. Ако комунизма беше от другата страна - можеше обратното да е.
И не правя никва разлика.. колата е за предвижване от точка а до точка б
А, към какво са били насочени усилията на СССР? Военна техника? Отново доста назад от западните конкуренти, но компенсират с количество... Какво ги е греело хората, че Русия има най-голямата водородна боба, след като победители в една ядрена война няма?
То и храната е, за да те поддържа жив... Защо не ядеш каква да е храна, а гледаш да е по-вкусна?
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 16:45
ами идеологията ни е била по-различна. няма как да знам точно.
Преди е имало някакво изравнение в качествата на живот между Изтока и Запада. Не отричам, че и тогава Запада в много отношения ни е надминавал, а ние сме копирали (както днес), но сега сме 100 пъти пропаднали! И преди още да дойде комунизма, пак сме били по-зле от тях :@ Такъв ни е народа!
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 16:48
През 70-те на Запад е можело да те ограбят, да останеш на улицата както много хора - тука го е нямало това нещо.
Да не говорим, че сме превъзхождали Запада по военна отбрана.
Яли сме качествена храна, днес идва химията..
Как, тогава, защитаваш идеология, която не разбираш?
Никакво изравняване между изтока и запада е нямало... Имало е изравняване между можещите и неможещите и между мързеливите и работещите... В резултат, неможещите и мързеливите са провалили цялата идея на комунизма "От всекиго според възможностите, всекиму според потребностите"...
И, като ни е такъв народа, какво мъцаш срещу управниците и богатите, се пита в задачата?
Да, тук е можело да те донесат, че си казал виц за щерката на Живков и повече бял ден да не видиш... Предпочитам да ме ограбят, сякаш...
Никога не сме превъзхождали запада по военна техника... По количество - да, но не и като развитие.
И тогава в ТКЗС-тата всичко се е пръскало и обработвало с химикали...
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 19:24
ама сме произвеждали мега мащабна продукция както и в животновъдството. научните ни институти също са работили . много знаеш ти какво сме превъзхождали и какво не. Технологично също не сме изоставали.
Но както и да . Всеки иска ''свобода'' , което също е толкова относително. Никой не иска да се подчинява на някой. Само че някой ден тъй както преди, обстоятелствата за съжаление пак може да наложат диктат... след война.
Ние не сме се развили достатъчно добре, за да можем да живеем в комунизъм, за това ни устройва най-примитивния животински строй демокрацията, който се гради единствено на галене на егото и някакъв си изкуствен подбор.
Нищо не защитавам. Аз също искам да се развивам без никой да ме дърпа надолу, но перфектно виждам как държавата ни се е превърнала в сметище, а след още 20 години циганите ще са провъзгласили цигански манаф.
Не мрънкам и за управляващите, че са прости, НО съм против твоето мислене, че ЗАСЛУЖЕНО са на постовете им и, че те така трябва си функционират всички системи. Ами това става благодарение на простотията ни. Само преди 10 000 ходини сме били пещерняци, кво се занимава?
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 19:27
Правец е бил на нивото на западните компютри .
Каква полза от това да произвеждаш и да изнасяш, когато не остава за теб?
Стига си гледал филми за края на света и си гледай в твоята паница! Ако всеки го направи, нещата ще вървят...
Напълно заслужено са си на постовете, след като никой не предлага по-добра алтернатива.
Правец е бил на нивото на западните компютри .
Ами, да, защото са били копия на западните... :lol: Това е като да кажеш, че производителите на реплики на iPhone са развити, колкото Apple...
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 19:43
оо , то моята паница е навсякъде.. Ако съм работодател и раздавам паници.... на колко хора паниците ще пълня.
Но гледам паниците на българите, гледам разрушени паници....
произвеждали сме и за нас и за всички, та чак и за песовете е оставало по мноу.
Заслужено са на постовете (според тази логика) , но в действителност - не са.
Има много хора на светлинни години над депутатите , които заслужават мястото им. Но... няма не им го позволяваме.
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 19:44
Ами, да, защото са били копия на западните... :lol: Това е като да кажеш, че производителите на реплики на iPhone са развити, колкото Apple...
Целия Запад е теперил от мощта на СССР. Доказано е, че сме имали много повече бойна техника и много ракети, които САЩ не са притежавали. :)
Точно ей такива като теб филмари са част от проблема... Гледай си твоето си развитие, стигни до горните постове и промени нещо! Какво ми се пениш тука и ми обясняваш глупости, за да оправдаеш това, че си неспособен да си осъществиш идеите... Та ти дори не можеш да си формулираш идеите ясно...
Явно няма по-способни, щом едни и същи отрепки се въртят повече от 20 години, та повечето и преди това...
Доказано е, че не можеш да приемаш и боравиш с факти... Едно е да имаш повече, друго е да имаш по-качествено...
Сигурно и във втората световна война Русия е била по-добре въоръжена и заради това е победила... :lol: Тройно по-големите жертви от тези на немците са просто подробност...
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 20:03
:D Всъщност, ако разгледаш. Много руски изтребители и какво ли си не - надминават Западните. Руските технологии къде колко много има, които САЩ ги копира, а Русия първа ги измисля. ;)
Стига подценява руското ве :Д
Аз президент няма да ставам :Д хаха Още не разбираш, че в момента просто си философствам?
Тръгнал съм да те убеждавам в нещо и да правим революция хехе :Д
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 20:09
https://www.youtube.com/watch?v=6OPmBImx4oA
Не подценявам нищо, гледам как стоят нещата...
Разбрах, че просто си философстваш, ама направо досаждаш с крайните си изказвания и опити да съдиш околните...
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 20:59
ама съм прав ;0
Нда... това е като да споря с жена...
Прав си!
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 21:14
браво :)
Много руски изтребители и какво ли си не - надминават Западните. Руските технологии къде колко много има, които САЩ ги копира, а Русия първа ги измисля.
Не съм ви чел спора, но редовно се извършват учения с участието на САЩ, западноевропейски държави и такива от близкия изток.
На американците дори F-15-ката обърсва пода с на руснаците 'модерните' изтребители. При F-22 е излишен коментарът.
Еврофайтърите доколкото съм чел също се справят подобаващо.
Руснаците бягат по тъча с извинението, че имало технологии по самолета, които не се ползвали умишлено, за да не издават 'тайни' лол.
Американците същото извинение като френски и британски пилоти ги обършат с европейските машинки :]
И другото, което ми хвана окото - Хитлер може да е всякакъв, но ВСВ, въпреки милионите жертви, е в пъти по-добрият вариант от червеният ботуш, който щеше да настъпи Европа без нацистите.
Колкото и да е ненормален Хилтер, абсолютно прав е бил в отношението си към червените.
Нека не забравяме, че в СССР повече жертви в мирно време е имало, отколкото във война. Нелепо е.
Като включиш в картинката и социалистическите настроения в западна европа в началото на 70-те ... просто не мога да си представя каква кочина щеше да е светът днес без Хитлер.
Иронично, нали ? Психопат и масов убиец да спаси цивилизования свят с побърканите си действия.
golemiq_korab_minava
11-30-2014, 22:36
ууууу Очарователно е как про Западната ти настройка е развита до такава степен, че дори може да защити масов убиец, само и само, за да охули Русия :)
Изтребителите су-35 къртят всичко живо.
танковете им също са най-маневрените и добри
руснаците първи започват да произвеждат бронирани бойни хеликоптери, преди сащ да включат в действие апачето.
ИМа цели научни военно исторически филми доказващи и днес силите на Русия.
defender
11-30-2014, 22:41
И другото, което ми хвана окото - Хитлер може да е всякакъв, но ВСВ, въпреки милионите жертви, е в пъти по-добрият вариант от червеният ботуш, който щеше да настъпи Европа без нацистите.
Колкото и да е ненормален Хилтер, абсолютно прав е бил в отношението си към червените.
Нека не забравяме, че в СССР повече жертви в мирно време е имало, отколкото във война. Нелепо е.
Като включиш в картинката и социалистическите настроения в западна европа в началото на 70-те ... просто не мога да си представя каква кочина щеше да е светът днес без Хитлер.
Иронично, нали ? Психопат и масов убиец да спаси цивилизования свят с побърканите си действия.
чакай бе, че Русия кога е имала завоевателни намерения над Западна Европа, че Хитлер да е бил спасявал Европа.
Русия спасява Европа от Хитлер, защото не Русия, а Хитлер и бил болния завоевател.
FemaleEyes
12-01-2014, 00:52
автентичните библейски писания не лъжат, но просто не си прочел внимателно написаното в (по-)горните/предишните ми постове така че да го разбереш правилно и запомниш - наказанието на истинския Бог Отец не е лошо, но наказанието на другия бог е лошо
Според библията която съм чел няма 2-ма богове.... сигурен ли си че говорим за една и съща религия?
В крайна сметка ти колко бога имаш.
:D поредното изригване
Ако събера култовизмите ти в книга, сигурно ще направя пачка.
нали вече ти се обясни, че има един истински Бог, докато явлението на негативния бог съдия е отражение от сблъсъка между "Светлината" и "тъмнината", истинските Светии обикновено дори не го наричат "Бог", но просто "съдия", защото от друга страна той също се явява някакво явление на "тъмнината", през времето преди Новия Завет не се правеше масово такава разлика между истинския Господ Бог и явленията на "тъмнината", каквато Исус и Неговите истински ученици са представили, затова тогава (преди идването на Исус) повечето духовни/религиозни човеци са вярвали, че има един Господ Бог без да вземат предвид, че Бог и лукавият са две отделни/различни явления, но са вярвали, че явлението на духовното, без значение дали неговата "Светла" страна(Бог) или "тъмната"(сатана), е Господ Бог, което и е видимо от написаното в книгите на стария завет, защото и сатана е имал тогава вътрешна власт на Небето, чрез която (е) могъл да се явява като част от Бога, и така е било докато не дошъл Божият Син за да съсипе делата на дявола, затова в Новия Завет е направена такава подробна разлика между Бога и "тъмнината", понеже и сатана вече няма вътрешна власт, чрез която да се явява като част от Бога, защото Той му я отне напълно и безвъзвратно чрез Своя Син на голгота
содомците са се кланяли на молох - бесовски дух и идол, като дори е имало цял такъв религиозен култ, който бил популярен до няколко века след унищожението на содом, неговите поклонници са имали традиция(та) да се възвеличават(превъзнасят) като най-големи мъже на земята (такова нещо е наречено в Писанието "мъжка похот"(Йоан 1:13) и "коравовратие"(Второза. 31:27, Йов 15:26, Псалми 75:5)), третирайки дори всички други мъже като жени с цел да се доказват/налагат за/да правят себе си най-славни/големи в качеството си на мъже/богове, спомни си, че в Битие 19 и Съдии 19 е представено как те не са предпочитали да правят любов/секс с жени, но са искали да изнасилват мъже
"А преди да си легнат те, градските мъже, Содомските жители, млади и стари, всичките люде от всякъде, обиколиха къщата и викаха на Лота, казвайки: Где са мъжете, които дойдоха у тебе тая нощ? Изведи ни ги да ги познаем. А Лот излезе при тях пред вратата, затвори вратата зад себе си, и рече: Моля ви се, братя мои, не правете такова нечестие. Вижте сега, имам две дъщери, които не са познали мъж; тях да ви изведа вън, и сторете с тях, каквото ви се вижда угодно; само на тия мъже не струвайте нищо, понеже затова са влезли под покрива на стряхата ми. Но те рекоха: Махни се нататък. Рекоха още: Той дойде тук самичък и пришелец, а иска още и съдия да стане; ей сега на тебе ще сторим по-голямо зло, отколкото на тях. И насилваха премного човека, Лота, и приближиха се да разбият вратата." Битие 19: 4-9,
"Като веселяха сърцата си, ето, едни градски мъже, развратници, обиколиха къщата, блъскаха на вратата, и говореха на стареца домакин, казвайки: Изведи човека, който влезе в къщата ти, за да го познаем. А човекът, то ест, домакинът, излезе при тях та им каза: Не, братя мои! моля, недейте прави това зло; тъй като тоя човек е мой гост, недейте струва това безумие. Ето дъщеря ми, девица, и неговата наложница; тях ще изведа вън сега; опозорете ги, и сторете им каквото ви е угодно; но на тоя човек да не сторите едно такова безумно дело. Но мъжете не искаха да го послушат;" Съдии 19: 22-25
затова е имало заповед, с която се е забранявало поклонението на молох:
"Никак да не посветиш от семето си на Молоха; нито да оскверниш името на своя Бог. Аз съм Иеова. С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота." Левит 18: 21-22,
"Да речеш на израилтяните: Който от израилтяните, или от заселените в Израиля чужденци, даде от семето си на Молоха, непременно да се умъртви; людете на земята да го убият с камъни. Също и Аз ще насоча лицето Си против оня човек и ще го изтребя изсред людете му, защото е дал от семето си на Молоха, та е омърсил светилището Ми и е осквернил светото Ми Име. И ако по какъв да е начин людете на земята затворят очите си, за да не видят тоя човек, когато дава от семето си на Молоха, и не го убият, тогава Аз ще насоча лицето Си против тоя човек и против семейството му, и ще изтребя изсред людете им него и всички, които го последват в блудството, за да блудствуват след Молоха." Левит 20: 2-5
ала целта на вярата не е да си чешем умовете с знания, но да се допринася с нещо добро за всеобщото спасение в истинския Господ Бог, понеже какво ако се превъзнасяш с някакво остроумие, а не докарваш истинско спасение за нито един човек?!, понеже ето как мнозина вярващи/поклонници/духовници искаха да се наложат като най-достойни попечители на човечеството, обаче нито изгонваха бесовете от обладаните, нито изцеляваха болните, нито възкресяваха мъртвите, нито проповядваха истинското Божие Слово, нито вършиха което и да е от делата на Исус и Неговите истински ученици, които са представени в Библията
Според библията която съм чел няма 2-ма богове.... сигурен ли си че говорим за една и съща религия?
отговора на въпроса ти можеш да намериш в предишния ми пост: http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/570784-%D0%98%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BD-%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F-%D0%91%D0%BE%D0%B3?p=11202739&viewfull=1#post11202739
FemaleEyes
12-01-2014, 01:18
отговора на въпроса ти можеш да намериш в предишния ми пост: http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/570784-%D0%98%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BD-%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F-%D0%91%D0%BE%D0%B3?p=11202739&viewfull=1#post11202739
И ми казваш че от сблъсъка с светлината и тъмнината се е образувало нещо като закон съдия които никои не може да спре? Казваш ми че освен бог и лукавия съществува трети? Искам да знам кои ти е казал това?
И ми казваш че от сблъсъка с светлината и тъмнината се е образувало нещо като закон съдия които никои не може да спре? Казваш ми че освен бог и лукавия съществува трети? Искам да знам кои ти е казал това?
негативния бог съдия дори е представен в Библията:
"Спогаждай се с противника си(т.е. с истинския Бог разглеждан като противник) по-скоро, догдето си на пътя с него към съдилището(т.е. докато упражняваш вяра(та) систематично и задълбочено), да не би противникът ти да те предаде на съдията(т.е. да не би истинският Бог да изпадне в по-дълбоко състояние на полусън за теб и така да попаднеш в ръцете на негативния бог съдия), а съдията те предаде на служителя, и да бъдеш хвърлен в тъмница." Матей 5: 25
но всъщност не съществува по-съществена разлика от онази между истинския Господ Бог и "тъмнината"
FemaleEyes
12-01-2014, 01:38
негативния бог съдия дори е представен в Библията:
"Спогаждай се с противника си(т.е. с истинския Бог разглеждан като противник) по-скоро, догдето си на пътя с него към съдилището(т.е. докато упражняваш вяра(та) систематично и задълбочено), да не би противникът ти да те предаде на съдията(т.е. да не би истинският Бог да изпадне в по-дълбоко състояние на полусън за теб и така да попаднеш в ръцете на негативния бог съдия), а съдията те предаде на служителя, и да бъдеш хвърлен в тъмница." Матей 5: 25
но всъщност не съществува по-съществена разлика от онази между истинския Господ Бог и "тъмнината"
Бих се заклел че не разбрах НИТО 1 АМА НИТО ЕДИН от безсмислените ти постове. Има да си направил поне 30 поста но не разбрах нито 1 заклевам се! Ти или си адски тъп или си задълбочен в фантазията ти и фалшивата представа на това как стоят нещата. Какъв съдия бог какъв истински бог ?? абсолютно нищо не разбрах. Аре беги не ми губи времето и без това е 4 часа след окло 3 часа трябва да лягам. Келеш... теб верно трябва да те баннат от сайта защото имаш неземна дарба да губиш времето на хората.
Бих се заклел че не разбрах НИТО 1 АМА НИТО ЕДИН от безсмислените ти постове. Има да си направил поне 30 поста но не разбрах нито 1 заклевам се! Ти или си адски тъп или си задълбочен в фантазията ти и фалшивата представа на това как стоят нещата. Какъв съдия бог какъв истински бог ?? абсолютно нищо не разбрах. Аре беги не ми губи времето и без това е 4 часа след окло 3 часа трябва да лягам. Келеш... теб верно трябва да те баннат от сайта защото имаш неземна дарба да губиш времето на хората.
карам ли те/забранявам ли ти да правиш нещо насила?!, угнетявам ли те?!, малтретирам ли те?!, обезобразявам ли те?!, осакатявам ли те?!, убивам ли те?!, чел си Библията, но не си разбрал нейните тайни, това е все едно да четеш някакво кодирано съобщение, което буквално прочетено може да звучи по един начин, но разкодирано може да означава нещо различно от очакваното, истинският Бог е любов, а най-вече да се допринася с нещо добро за всеобщото спасение в Неговия Син Исус Христос, или бъди малко или много съпричастен на това, или си живей живота там, но пак без да смущаваш ближния(съжителя) си (който и да е той), понеже не е задължително да знаеш всяка тайна на Бога и Св. Писание, но важно(то) е да има поне мир за всички човеци
чакай бе, че Русия кога е имала завоевателни намерения над Западна Европа, че Хитлер да е бил спасявал Европа.
Русия спасява Европа от Хитлер, защото не Русия, а Хитлер и бил болния завоевател.
http://chitanka.info/text/27228-ledorazbivachyt
интересни неща пише, помня че четох негови книги като бях 14-15 годишен :}}
Виж ги ако намериш време.
Не съм казал, че Русия е била завоевател.
Казах, че ако не беше ВСВ, нямаше да има и Студена война.
=> като нищо комунизмът можеше да плъзне и във Франция и Великобритания. Дори въпреки студената война е имало периоди, в които са били във възход подобни ... настроения ... в някои западни държави.
Разбира се, в Б-я подобни неща не се учат, тъй като периодът 45-90 е черна дупка. Точно като периодът 13ХХ - 1800
Lychezar
12-01-2014, 11:31
А замислял ли си се какъв щеше да е светът без СССР? Много от социалните придобивки са благодарение именно между това съравнование по време на Студената война. Извинявай, но ако защитаваш режим, който изтребва на база расова основа, както и на база психични отклонения, то трябва да си егати садистичното същество. Русия, благодарение точно на този "гнусен" режим, успя за няколко десетилетия да настигне, даже и да надминне Западните държави в технологично, културно и всякакво отношение. Русия, благодарение на тогавашното комунистическо ръководство, успя да ни отърве от тази чума, Хитлер. Между другото, Хитлер е взаимствал голяма част от идеите си и е изградил строй, който в икономическо отношение е наподобявал социалистически, затова те в периода между ПСВ и ВСВ са достигнали този прогрес.
Защо в България не се учи за социалистическия период? Да ти кажа, то вече и Ботев не се изучава, защото публицистичните му трудове са крайно политнекоректни.
Не ви знам къде сте учили история, ама Хитлер и Сталин са имали договор да си разделят Европа...
А замислял ли си се какъв щеше да е светът без СССР? Много от социалните придобивки са благодарение именно между това съравнование по време на Студената война. Извинявай, но ако защитаваш режим, който изтребва на база расова основа, както и на база психични отклонения, то трябва да си егати садистичното същество. Русия, благодарение точно на този "гнусен" режим, успя за няколко десетилетия да настигне, даже и да надминне Западните държави в технологично, културно и всякакво отношение. Русия, благодарение на тогавашното комунистическо ръководство, успя да ни отърве от тази чума, Хитлер. Между другото, Хитлер е взаимствал голяма част от идеите си и е изградил строй, който в икономическо отношение е наподобявал социалистически, затова те в периода между ПСВ и ВСВ са достигнали този прогрес.
Защо в България не се учи за социалистическия период? Да ти кажа, то вече и Ботев не се изучава, защото публицистичните му трудове са крайно политнекоректни.
Ето още един, дето е бягал от часовете по история...
Както казваше даскалицата ни, фашизма и комунизма са двете страни на една и съща монета... Партията на Хитлер знаеш ли как се е казвала? Потърси го в гугъл и си помисли, не ти ли напомня на нещо?
За цялата война Русия има над 25млн. д. жертви, а Германия - под 10млн.!
Културното развитие е доста субективно, но в технологично развитие никога не са надминавали запада...
Нали знаеш, че Русия участва във войната с Американски танкове? Нали знаеш, че дори съвременните им танкове са базирани на онези?
golemiq_korab_minava
12-01-2014, 18:56
хахаха чул не дучил, не се раздавай
Lychezar
12-01-2014, 18:58
Фашизъм и комунизъм са различни понятия, но на обществото му е угодно да ги приравнява, вижте ония, Хитлер и Сталин, най-големите злодеи и не знам какво. Когато изгубиш битката, вече за теб се пишат само лоши неща, историята е пишат победителите... Подялба на Европа, абе човек, не знам какви книги четеш, навлизането в Полша е било тактически ход, виж какви са били настроенията преди войната, СССР винаги е настоявал за мирно решение на конфликтите, но вече когато ножът опре до кокала, то се стига до военни действия. Интересно е да погледнеш настроенията в българското общество. Още тогава е имало прохитлеристки настроения, както и антифашистки. Хората са били разделени, получило се е сблъсък на идеи, а войната е олицетворение на идеите, на смисъла. Всяка война е олицетворение на смисъла, защото след нея следва нов етап на развитие... Каква е била България преди 9 септември? Една бедна, селска, аграрна страна със слаби наченки на производство, главно в леката промишленост. Е, за 45 години сме извършили модернизацията, технологичното производство, тежка промишленост и така нататък. То не трябва да имаш много мозък, за да разбереш откъде имаш канализация, ток и водоснабдяване. За теб е важно кой каква кола е карал, колко жилища е имал и кой е бил облагодетелстван от онзи строй. Естествено, имало е облагодетелствани, но ако си против, значи по-голям комунист от теб няма. Всъщност ти не го и осъзнаваш, може да си крайно десен, но с леви изквичавания.
хахаха чул не дучил, не се раздавай
Точно ти, недей се обаща кой е чул недочул... ДОКАЗАНО Е, ВЯРВАЙ МИ! :lol:
Фашизъм и комунизъм са различни понятия, но на обществото му е угодно да ги приравнява, вижте ония, Хитлер и Сталин, най-големите злодеи и не знам какво. Когато изгубиш битката, вече за теб се пишат само лоши неща, историята е пишат победителите... Подялба на Европа, абе човек, не знам какви книги четеш, навлизането в Полша е било тактически ход, виж какви са били настроенията преди войната, СССР винаги е настоявал за мирно решение на конфликтите, но вече когато ножът опре до кокала, то се стига до военни действия. Интересно е да погледнеш настроенията в българското общество. Още тогава е имало прохитлеристки настроения, както и антифашистки. Хората са били разделени, получило се е сблъсък на идеи, а войната е олицетворение на идеите, на смисъла. Всяка война е олицетворение на смисъла, защото след нея следва нов етап на развитие... Каква е била България преди 9 септември? Една бедна, селска, аграрна страна със слаби наченки на производство, главно в леката промишленост. Е, за 45 години сме извършили модернизацията, технологичното производство, тежка промишленост и така нататък. То не трябва да имаш много мозък, за да разбереш откъде имаш канализация, ток и водоснабдяване. За теб е важно кой каква кола е карал, колко жилища е имал и кой е бил облагодетелстван от онзи строй. Естествено, имало е облагодетелствани, но ако си против, значи по-голям комунист от теб няма. Всъщност ти не го и осъзнаваш, може да си крайно десен, но с леви изквичавания.
Пф... втори кораб минава...
Две неща да са двете страни на една и съща монета, не означава да са едни и същи.
Да, Русия не е искала война с Хитлер, за това е подписала и договор... Тя просто е искала половин Европа в замяна на това, да не напада Хитлер... И двете страни печелят, но фюрерчето си е повярвало, че може да се ебава с хора, живеещи при толкова сурови условия и то на тяхна територия, и то управлявани от човек, изпращащ жени, деца и старци на първа линия на фронта, за да оберат първите залпове и после обучените да отвърнат...
Имало, е прохитлеристки настроения, да, той е бил наистина добър оратор, политик и дипломат. Никой не е предполагал, че ще посегне на големия брат и ще си вкара такъв автогол.
Винаги ще има различни идеологии и привърженици на тях... Когато няма, значи нещо е дълбоко сбъркано...
Някъде да видя да отричам построеното през комунизма? Искрено се възхищавам на истинските доброволци, които са участвали, но нека не забравяме че те са били само една част от строителите... Голяма част са били политически и други затворници, накарани насила и без заплащане при нечовешки условия... Поразпитай някои старци да ти разправят колко хора са били пращани в урановите мини и колко са се пенсионирали живи!
Страшно много ме е яд и че в момента всичко това, което е било построено с цената на този труд и жертви, се руши и не се поддържа. Както и, че се опитват да отрекат Русия като Освободител на Българската държава. Вярно е, че са били намесени интересите им, но е факт, че са ни отървали от още 5 века Ад.
Ако още не си разбрал, харесвам повечето от основните идеи на комунизма и анархизма, но тези идеи са си само на хартия и няма как да бъдат осъществени на практика... Получават се единствено изцепки като това, което е било по нашите ширини...
golemiq_korab_minava
12-01-2014, 19:49
Точно ти, недей се обаща кой е чул недочул... ДОКАЗАНО Е, ВЯРВАЙ МИ! :lol:
аз сам по-голям от теб, имам повече опит :p
golemiq_korab_minava
12-01-2014, 19:57
Антраксе. По-голяма изпека от капитализма по нашите ширини не знам дали може да съществува.
Трудоволи лагери викаш. Ми трябва те същите и днес да ги има за циганите, ако искаш да ги накараме да работят. За какво да ги няма, колко много затворници си плачат да гушат някой лев. На трудовите лагери също така са отивали всички студетчета с двойчици. Но особено през 70-те години, комунизма ни е бил толкова либерален, че можеш да го сравниш с днешния строй в САЩ или Англия, дето продължават демократично да следят всеки през лупа и никой не може да пръдне. За тва идват да изтрещяват у нас :Д
golemiq_korab_minava
12-01-2014, 19:59
Нямало е бедност и... видя снимките, нали?
Това, че си по-голям от мен обяснява защо са ти толкова далечни нещата от училище, но не обяснява защо се пенявиш без грам информация по въпроса...
Ама много е либерално да чукаш камъни до живот, щото не ти харесва управлението... Страхотно е и да не можеш да запишеш СРЕДНО, защото баща ти е отказал да си даде нивите, колкото и да са малки те... Още по-яко е да копаеш уран докато ти обясняват, че е напълно безвредно, а ти да правиш деца...
Нямало е никаква бедност, абсолютно! Площадите с нови плочки го доказват!
Заеби, че месото е било лукс, въпреки голямото производство, хората по селата са бачкали като ратаи за жълти стотинки, за кола се е чакало 10 години и е нямало от къде да си купиш телевизор, щото си нямал долари... Щастие...
golemiq_korab_minava
12-01-2014, 21:00
стига глупости рева.
бедни е НЯМАЛО!
Тва със средното също е мит. Прадядо ми е бил един от най-заможните в България, взимат му всичко през 44, ама по късно внуците му да не мислиш, че са имали някакъв проблем? Имало си е разбирателство. И тук говорим както казах за през 70-те години.
храната е била в пъти по-истинска!
а уран и сега копаят не, ами се взривяват с мини, за да изкарат някой лев.
Ахахахахах... ти си ходещ цирк, бе! :lol:
Мит, викаш, а... Да взема да ти направя видео интервю с дядо ми ли, какво?!?
Ничия земя не е била взимана директно... Хората уж доброволно са подписвали всичко. Който е подписал без много зор, няма проблем, който обаче се запъне, тежко му горко. На него и на всички до девето коляно! Разбирателство е имало дедовия ти... Ако наричаш разбирателство това да си дадеш нивите, после пак ти да си ги работиш, ама да ти дават 1/3-та от печалбата, да, имало е...
Какво ме интересува, че е в пъти по-истинска, като я е нямало по магазините?!
То и сега има много истински лични самолети, ама за мен и за теб няма... Дори и това сравнение не е адекватно, защото самолет можеш да си купиш, ако изкараш пари, а тогава си имал пари, а не е имало какво да купиш...
И това е доказано, нали?
golemiq_korab_minava
12-01-2014, 21:28
ей, значи колко си заблуден
Суджуци, бекони квото се сетиш - всичко е имало. Месарски магазини бол. Хлебарници бол. Айде стига пропаганда, моля. Да, нямало е 10 вида чипса. Нямало е 100 вида сладолед. Имало е по двойки от всичко, ама вкусни. Бананите и ананасите били по-скъпи, голям праз.
За приватизацията, която ми говориш през началото е прекалено ясно, че взимат земи и бизнес на хиляди. лошо е било, да, нямало е друг начин явно да се централизира властта и да се направи планова икономика. Аз обаче за трети път ти обяснява, че след още 20 години кризата изчезва, на показ е мащабната индустрия и свръх производство, подредба, а ТКЗСЕТАТА са си работили на макс. Да не ти казвам колко развито ни е било животновъдството особено... бе да не се повтарям, явно си знаеш само своето.
АМА НЕ СЕ Е ПРОИЗВЕЖДАЛО КАЧЕСТВЕНОТО ЗА БЪЛГАРИЯ! ! !
Питай някой, който през тях времена е живял в малко градче или село колко пъти в годината е ял месо!
Само в големите градове е имало почти винаги заредени магазини.
Попитай и някой, който се е занимавал с коли и е карал колко са били качествени "видинките"/гуми, произвеждани във Видин/, които са били за вътрешния пазар и колко са били качествени тези за износ!
Тук са се пробутвали боклуците, а качественото се е изнасяло.
С хранителните стоки е било същото. Първо качество е заминавало за износ, тука кучета ги яли.
Хората, работещи в ТКЗС-тата са получавали буквално жълти стотинки на трудов ден!
golemiq_korab_minava
12-01-2014, 21:44
блаблаблабала. Качествено бяха подредени плочките и цветенцата, а?
На село са си колили прасетата, които пък са ги хранили с тикви, които стрували стинки и ги мързяло да ги събират от полето. Некачествено са правили много инструменти и тнт, ама са правили и хората е имало какво да работят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! А сега давай луди пари за Западните ти гуми.
Мале, ако си пред мен, сериозно би ме довел до това да ти шибна един в мутрата, въпреки че съм спокоен човек и съм против насилието над животни... Колко пъти да ти кажа, че не отричам построеното тогава?! Отричам това, че всички били по-добре от сега и всичко е било розово.
Не си имал право да си гледаш прасета на частно... Трябвало е да ги криеш, а това не е много умно, предвид многото продажни задници, които доносничат на Ушеви...
golemiq_korab_minava
12-01-2014, 22:03
известен брой е било допустимо да си гледаш
алкохол мисля, че беше забранен да правиш
аа какво качествено вино сме произвеждали и изнасяли, цял свят ни е знаел и са купували от нас за добри цени ...
аз също отричам, че е било само розаво и със сигурност нашите не малко бизнесмени с по 5 и повече хиляди лв заплати днес живеят по богато и в добри условия, макар че е относително да кажеш кой живее по-добре. Та дори на бизнесмените не им стигат тези 5 бона за много неща, когато всичките ни системи са разбити.. Не всичко решават парите. И не смятам, че трябва да си милионер, за да можеш примерно да тренираш конен спорт чак в чужбина на добри условия защото тука няма бази и всичко е унищожено и лайняно.. Навремето пък е имало, държавата е плащала и е било безплатно. Абе представи си че отидеш в пустинята и имаш много пари. Обезценяват се.
известен брой е било допустимо да си гледаш
алкохол мисля, че беше забранен да правиш
аа какво качествено вино сме произвеждали и изнасяли, цял свят ни е знаел и са купували от нас за добри цени ...
аз също отричам, че е било само розаво и със сигурност нашите не малко бизнесмени с по 5 и повече хиляди лв заплати днес живеят по богато и в добри условия, макар че е относително да кажеш кой живее по-добре. Та дори на бизнесмените не им стигат тези 5 бона за много неща, когато всичките ни системи са разбити.. Не всичко решават парите. И не смятам, че трябва да си милионер, за да можеш примерно да тренираш конен спорт чак в чужбина на добри условия защото тука няма бази и всичко е унищожено и лайняно.. Навремето пък е имало, държавата е плащала и е било безплатно. Абе представи си че отидеш в пустинята и имаш много пари. Обезценяват се.
Тоя известен брой се е облагал с такъв данък, че по-добре да не го гледаш...
Да, много хубаво вино, ама само чужденците са ни знаели с него...
Гореспоменатите гуми също са били много популярни с качеството си в чужбина, както и много други български стоки...
Сравнението е адекватно за онова време повече, отколкото за днес... Тогава колкото и пари да имаш, не е имало какво да си купиш с тях...
golemiq_korab_minava
12-01-2014, 22:40
Какъв данък бре? Днес фермерите едва ли не им е забранено да си продават продукцията от данъци . (дребните)
Виното чужденците са го купували за добри цени. Днес, понеже те и ние си разбихме системата - купуваме от чужденците и не сме конкурентни.
Днес парите на цялата средна класа не са нищо. Пък и по-богатите не могат да си позволят много неща у нас, които преди са били общодостъпни. Унищожени са всичките ни институции и системи и хората от тях ги няма. Децата ги няма. Държавата няма жизнена сила.
Или за теб е важно само колата, да я караш из между блоковете в Столипиново?
golemiq_korab_minava
12-01-2014, 22:42
Точно като сам милионер в пещера. Разбери, че няма как да стане тва.
golemiq_korab_minava
12-01-2014, 22:43
Преди държавата е поддържала неща, които днес и милионерите не могат да възобновят.
golemiq_korab_minava
12-01-2014, 22:43
И за това всички милионери пращат децата си в чужбина , а и те управляват бизнеса си от вън.
golemiq_korab_minava
12-01-2014, 22:46
Да ми говориш, че дребните бабички си собственици на село преди са плащали нещо на държавата малей.. обратното е било!
Баси, теб хич те няма!
Преди всяка една баба и дядо на село са гледали някакви животни! Сега защото млякото се изкупува за стотинки и заколиха всичко живо. Не могат да преживяват
golemiq_korab_minava
12-01-2014, 22:47
антраксееее антраксее. душка мамина. осъзнай се!
климатика от 1001 нощи :D
баси глупака
Ебати кретена... :lol:
Те са гледали, ама държавните и са им плащали заплата все едно, а не каквото си изкарат...
Пък и я ми кажи, до гледане на прасета ли ще ти е след 12 часа бъхтене на полето 6 дни в седмицата? Тея филми, дето ми ги разправяш са били преди комунизма, когато повечето са си имали някакви нивички, някакви животни и са си изкарвали реално, каквото заработят...
Сериозно, хубаво е да отвориш някой друг учебник и да чуеш малко повече разкази на различни хора, вместо да си правиш свободни съчинения...
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 09:45
Ами, ако четеш от новите учебни издания на Плевнелиев е нормално така мислиш. Ти поговори с някой 50 годишен, а не с 70-80 годишните. Ти ако още не си разбрал през комунизма 12 часа бъхтене не е съществувало и точно за това икономиката ни е изоставала. Ако беше малко чел, както се правиш, щеше да знаеш, че днес най-точна разлика и доказателство се вижда в Германия, между хората от едната и другата страна на Стената. И където точно тези от Комунизма - не спират да се оплакват, че в новото време на демокрацията много се работило, ама много, а те не били свикнали на такова бързо и динамично ежедневие. Ето това е положението в целия СССР. Всички са работили, но никой не е изтрещявал от работа.
Факт е, че преди селата са гъмжали от животни. А днес овчарите нямат работа. Ако си спомняш преди всеки селянин си е давал овцата, козата, кравата на овачаря да ги пасе... хахаха Сега е пусто. Няма кой да изкупува млекцето им. Доказан факт. Ама толкова очеваден, че ако не го виждаш... си доста зле. :(
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 09:47
деам гербаристи майни
Всички са работили, но никой не е изтрещявал от работа
Еми зат'ва сега зимат по 200 лева пенсии - щото са си хранили прасетата с тикви :}}
Що, какво им е на 70-80 годишните? Точно това са хората, които знаят най-добре какво и как се е случвало преди , по време и след нещастния опит за комунизъм. Какво да им питам на 50-годишните, като не са преживели най-страшното на този строй? Реално техният живот е започнал през демокрацията и, може би, заради това те са най-мрънкащите...
Ти идиот ли си, бе?! Кажи ми, ама честно! Как да не е съществувало?! Да, никой не ги е карал на сила да работят по 12 часа, но хората сами са се натискали, за да изкарат нещичко. ГОВОРЯ ТИ ЗА СЕЛАТА, НЕ ЗА ЗАВОДИТЕ В ГОЛЕМИЯ ГРАД! Според теб, защо не са давали на хората да напускат селата и да се местят в градовете, освен ако това не стане с някаква изрична заповед, или не си си давал гъза? Сигурно, щото е било розово?
ДА, на мързеливите не им изнася съвременния строй на конкуренция, защото те са си свикнали те да лъжат, че работят, а тях да ги лъжат, че им плащат.
Пробвай се и сега да не си купуваш глупости от рода на телефони, компютри и телевизори, да не плащаш сметка 20лв за мобилен интернет и да не ходиш през вечер да пиеш по дискотеките и ще видиш, че минималната заплата е достатъчна за живеене. Щото всичките тея неща не са ги имали по-онова време и не е хубаво да ги включваш в сметките.
Само ще ти кажа, че с 300лв карам месеца, като в тея 300лв е и общежитието, тока, водата и интернета... Даже и за излизане остава... В по-малките градове, където са повечето хора на минимална заплата, живота е дори по-евтин.
Не, нищо не си спомням аз от тогава... Даже не съм бил планиран, когато е дошла "демокрацията"... Интересно ти, дето си по-голям с една година, от къде го помниш? Или пак си брал натурални ИСТИНСКИ гъбки в гората?
Доказан е единствено факта, че преди да дойде комунизма също си ги е имало хората по селата и също са се скъсвали от работа, но са прибирали почти всичко, което изкарат.
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 15:18
Абе ти вярно си много прост. С триста лева карал и му стигали за всичко, ба му разглезеното дете, което още не познава реалността. Ще те видим теб с 300 лв, ако не бяха мама и тате, които да ти плащат само дето още толкова, за университета, нещо което преди не се е плащало, както не се е плащало в болниците, в спортните клубове и тнт.
Прехода още през 44 облагодетелства по-голяма част от бедните слоеве, то и за това идва комунизма. Заради фашизма и точно мизерското съществуване на голяма част от бачкаторите. Доказваш, че умело копираш приказките на дядо си.
Разбира се, че е нямало много неща навремето, все пак техниката се развива с бързи темпове през последните години. Телефони и в САЩ не имало, ама ти си кон с капаци.
Aeternal
12-02-2014, 15:25
Абе ти вярно си много прост. С триста лева карал и му стигали за всичко, ба му разглезеното дете, което още не познава реалността. Ще те видим теб с 300 лв, ако не бяха мама и тате, които да ти плащат само дето още толкова, за университета, нещо което преди не се е плащало, както не се е плащало в болниците, в спортните клубове и тнт.
Прехода още през 44 облагодетелства по-голяма част от бедните слоеве, то и за това идва комунизма. Заради фашизма и точно мизерското съществуване на голяма част от бачкаторите. Доказваш, че умело копираш приказките на дядо си.
Разбира се, че е нямало много неща навремето, все пак техниката се развива с бързи темпове през последните години. Телефони и в САЩ не имало, ама ти си кон с капаци.
Тоя тъпчо продължава да си вярва...
Комунизма идва заради окупацията на червената армия, в България никога, ама никога, нямаше да има комунизъм без братушките.
Нищо не облаготетелсва комунизма, освен оная групичка крадци, които и сега са облагодетелствани.
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 15:32
По твоята логика и в Русия е нямало никога да дойде комунизма. Нея кой я окупира?
БАСТУН! Не споменах ли, че това са ВСИЧКИ пари, с които разполагам за месеца? Какво още лаеш не мога да те разбера?
Да, облагодетелствал е бедните и мързеливите.
Преди ОПИТЪТ за комунизъм, не е имало фашизъм/освен 1-2 години по време на ВСВ, когато сме били някакви фиктивни съюзници на Германия, ако това може да се нарече фашизъм/, не знам пак какви работи и от къде си ги чул...
НАЛИ ТИ САМ КАЗВАШ, ЧЕ НАЙ-ДОСТОВЕРНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ БИЛИ ХОРАТА, ЖИВЕЛИ ПО ОНОВА ВРЕМЕ, БЕ, КРЕТЕН??? НАЛИ НА УЧЕБНИЦИТЕ НЕ МОЖЕЛО ДА СЕ ВЯРВА ЗАРАДИ СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ СРЕЩУ ТВОИТЕ "ЗНАНИЯ"??? ИЛИ САМО ИЗВАДЕНОТО ОТ ЗАДНИКА ТИ Е ДОСТОВЕРНО?
Aeternal
12-02-2014, 15:36
По твоята логика и в Русия е нямало никога да дойде комунизма. Нея кой я окупира?
Между революция и преврат правиш ли разлика? История в училище учил ли си? Ти как изобщо ще фунционираш в обществото?
История в училище учил ли си?
Бягай, пък, и ти с тая история! Историята се пише от победителите, не разбра ли? Той да не е толкова прост като нас, че да се остави да му промият мозъка?!
Aeternal
12-02-2014, 15:40
Бягай, пък, и ти с тая история! Историята се пише от победителите, не разбра ли? Той да не е толкова прост като нас, че да се остави да му промият мозъка?!
Нали, горките ние...
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 15:43
Заразлика от теб, аз не черпя информация само от дядо ми.
Не се казвало официално фашизъм, ами пак някакъв примитивен капитализъм, при който предприятията са били малко, а безработицата голяма. Понятия като ''мързеливи'' няма. Не случайно идва Септемврийското въстание. То знаеш ли как се потушава от демократите ти? Да не говорим, че след първата световна ние отново сме победените и има национална трагедия, национален разпад. Но ти продължавай да си вярваш, че някое от новите ни про демократични правителства ще направи нещо за България, че всички са били много богати и щастливи и, че нали не съществуват балкански мутри.
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 15:45
Между революция и преврат правиш ли разлика? История в училище учил ли си? Ти как изобщо ще фунционираш в обществото?
А революцията защо идва? То революция можеш да кажеш и за Арабската пролет.
Че кой е казал, че аз само от него черпя информация?
Между другото, хората, с които съм говорил на тази тема казват, че тогава им е било наистина по-добре, но режимът е нямал нищо общо... Просто са били млади.. Нещо, което голяма част от вечномрънкащите бабички не осъзнават...
Не, не е било изобщо фашизъм... Червените, просто, са викали на всичко различно фашизъм...
Как ги потушава, я кажи! Ама кажи и червените какво са вършили! Кажи за разстрелите, кажи за убийствата на семейства, кажи и за репресиите следващите години! Кажи ми с какво едното е по-различно от другото? Какво значение има кой е подтиснатия?! Всъщност, да, има... По-добре хората без качества да са бедни, отколкото хората с качества и желание за развитие да биват УНИЩОЖАВАНИ. Точно това е СРЕЩУ ПРИРОДАТА!
Не, аз не чакам никой да ме направи щастлив... Никой не ти е длъжен за нищо, приеми го!
Ебаси лекето, честно!
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 16:29
Млади били, стари били. То се вижда каква държава сме имали, а как днес тотално сме разединени и младото поколение расте на база чалга културата.
Въобще не ми обяснявай кое срещу природата, при положение, че повечето хора са искали промяна. Тоест, абсолютно в хармония си е след определен период системите да се сменят, точно по закономерности. Абсолютно нормално е когато по-голяма част от групата стане недоволна, да си спретне една революция и измести лъва.
И да ти кажа, тъй както ги гледам нашите и Пеевски, ам няма да ми е толкова странно като ги убият, честно. Само по такъв начин може да се отървем от тях и да се сложат качествени хора... Иначе има да си гласувате за едни и същи и те така.
Кръвопролития винаги е имало. Дори с налагането на християнството какво прави нашия цар? Избива цялата си опозиция, до 9-то коляно!
Абе, колко пъти да ти кажа да излезеш от филма?! Още от древен Рим "младото поколение за нищо не става"... В резултат, за 300 години сме напреднали повече, отколкото за хилядите години еволюция преди това...
НЕ СА БИЛИ ПОВЕЧЕТО! РАЗБЕРИ ГО! Естествено, няма как да ти го докажа, защото не приемаш нищо като аргумент, а логиката силно ти куца...
Качествените хора сами се издигат, некачествените имат нужда някой да ги издигне... Никой не ти е виновен, че ти гласуваш за едни и същи... Първо трябва всички идиоти, които ги мързи неделята да станат и да идат до урните, да бъдат или изтребени, или направени роби и тогава нещата мааалко ще потръгнат... Факт е, че големите партии купуват гласове и правят силни кампании за сметка на по-малките, които се опитват да пробият, но колкото и гласове да купуват, при 100% избирателна активност, ефектът ще е минимален.
Щом винаги е имало кръвопролития, какво ми ревеш като вдовица за това как са потушавали опитите за преврат?
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 16:52
Абе, колко пъти да ти кажа да излезеш от филма?! Още от древен Рим "младото поколение за нищо не става"...
ОО, аз говоря от името на младото поколение, не от на дядо. Ти щом си дядо, ок.
Кръвопролитие винаги е имало, ама съпроводени с някаква промяна. Ето ние правим Априлското въстание, да не мисли, че Русия го прави? Промяната е ясна, след това Русия ни освобождава.
Точно заради голямата АЛЧНОСТ на зародилите се капиталисти, които се мислят за голямата работа, а всъщност не са с нищо различни от останалите (да кажем доктори, медицински сестри и тнт), защото взимат много пари - сами ще принудят ''обикновените'' хора да им направят преврат. ;)
Значи искаш да кажеш, че си пропаднал?
Е, аз не съм, хората от близкото ми обкръжение - също... Може и заради това да не ти вярвам на простотиите...
Русия идва и ни освобождава по чисто политически причини... Не знам дали си наясно, но доста преди Освободителната война, има още няколко войни между Русия и Османската империя...
Обикновените хора са обикновени, защото нямат качествата на лидери. Такива хора нямат работа във властта. Сега веднага ще изджавкаш, че тези качества били свързани с лъжи и мачкане на околните, което ще е поредната простотия, но ти ще си вярваш...
В момента никой, освен целия народ, не спира обикновените хора да се издигат.
Кажи ми, само, ходи ли да гласуваш тази година или си революционерстваше от вкъщи?
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 17:38
Koq zodiq si ti ve:D
obiknovennite hora nikoga ne sa bili dostoini i mojeli da upravlqvat. No tova ne oznachava che ne mogat da sushtestvuvat i da jiveqt v normalni socialni sredi i da poluchavat normalni evro zaplati. Mnogo hora predpochitat svobodniq neobvurzan jivot i ne mogat da nosqt otgovornosti, no vupreki tova gi zadovolqvat edni normalni zaplati.
I ako nito instituciite rabotqt, nito nishto = nqma kak da sushtestvuva srednata socialna klasa.
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 17:39
Da , glasuvah
Нормални европейски заплати може да има, когато има нормално европейско бачкане и спазване на съществуващите закони...
Не, хората, които не разбират нещо, нямат право да дават акъл относно него. Все едно ти да тръгнеш да даваш акъли на НАСА как се правят совалки.
Те овцете не си използват даденото им основно право да гласуват, ти продължаваш да квичиш...
Не ми отговори, гласува ли? Защо не? Щото няма за кой ли? Дори не знаеш имената на всички партии...
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 17:51
Obiknovennite hora bachkat po 12 chasa na den, parite drugi hora gi kradat. A predi ne e bilo taka i vsichno e funkcioniralo.
Tochno hora koito ne razbirat glasuvat.
A istinski partii nqma, vsichki sa otrepki.
Едно е да дремеш 12 часа и да му викаш работа, друго е да работиш 12 часа! Попитай някой, който е работил в чужбина да ти каже за каква работа става въпрос.
Преди е било още по-голяма излагация откъм кражби... Тогава всеки е крадял, дори и тези най-ниско в йерархията...
Само ще ти кажа, че ако беше толкова добро, щеше още този строй да управлява... Нали си привърженик на революциите? Какво й е на тази от 89-та, та скимтиш? Пак излизат една камара хора и събарят властта, защото НЕ Е БИЛА ДОСТАТЪЧНО ДОБРА.
КАЗАХ ТИ, ДОРИ НЕ ЗНАЕШ ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ!
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 18:12
Олигофрен, ти работил ли си някога ве майна? Нямало хора, които не работили по 12 часа сериозно. Има такива, които и по 14 си скъсват задника за някакви 500-1000лв. Путка негурска. Щял си да крадеш преди пхахаха.пхаххаха многоточие....
89година хората са залъгани с точно тази проповядвана днес СВОБОДА на демокрацията, с която лъжат Арабите ни, ЗА да ги окупират и да ги колонизират. И кво стана? Да! Не всички революции са успешни.. Излязохме ли от прехода, а? Някой има за цел да ни унищожи, факт е! Не ни върви тази система на нас. Корупцията и мафията започва масово на всички нива, както у нас, така и в Русия.. мхм тогава се раждат представите за всичката мръсотия днес. Власт на народа, е хайде де. Що се осра?
АЗ колко пъти да повтарям, че ми е жал за държавта. Аз може да се издигна да получвам много пари майна,ама като гледам всички, няма ккак да им помогна. иНАче за пореден път доказахме васалското си положение = спряха южен поток.
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 18:18
някакви малки партийци дето никой не ги знае няма кво да направят
Олигофрен можеш на баща си да викаш! Да, работил съм. И то точно на село.
Има и такива, които работят, но им и плащат... Почна и ти като пантерата... Семейство от 4-ма с двама родители, взимащи по 1000лв си е нормално. Като се има предвид, че по-голямата част от живота ми е бил с доста по-малък доход от това, мога да кажа, че си е средна класа това.
Единствените, за които съм напълно съгласен, че не получават заслуженото са миньорите. Там просто наистина трябва да се вдигнат и да изколят шефовете си.
Защо някой да се мъчи да ни унищожава, като ние си се справяме чудесно и сами? Хайде да оставим конспирациите за макетата, а? Толкова ли те е страх да поемеш отговорност и да кажеш, че от теб ти зависи живота?
Вземи да изкарваш пари и дарявай, бе, нали такива работи проповядваше?
Отново утепа коча с лопатата!
Що да не направят? Нали не искаш да са същите, ве, смотан?!
Aeternal
12-02-2014, 18:33
an7raks, що се мъчиш?
Той е убеден, че 44-та е тръгнала отвътре, а 89-та е дошла отвън. От там нататък няма какво да се говори.
"Някой има за цел да ни унищожи, факт е!" Вярно е, може да ти кажа дори кой е. Ти и другите като теб.
Ти си овца момче. Ти не мислиш. Всичко в главата ти е сервирано от вън.
Като е така и в Русия се замисли що?
Аре ние сме малки и бедни нас ни манипулират. Русия кой я манипулира?
Руската ядрена трияда може да унищожи целия човешки живот на земята за 6 минтути. Кой ще се ебава с тях? Кой може да им нарежда?
Що системата работи повече от добре в Западна европа а в България и Русия не работи?
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 18:37
Даренията ми няма да оправят цялата държава, щом други източват милиони.
Работил си ти на село, колко време си работил, защо не си остана там да работи и да прави семейство щом много разбираш?
Семейство от 4-човека, като единия например загуби работата си, а другия взима 600 лв, която е масова заплата за повечето (особено жените) . Питай ги как ти плащат 600 лв от заплата 1000 лв само за образованието ти!
Тук не говорим за глезотии и за екскурзии в Гърция, ами за чисто оцеляване!
И айде в тази държава недай си божке да някой мутра да ти се забърка с някаква измама, че да ти се наложи да продадеш бъбрека си. Или някакъв инцидент, за който трябват пари, за да те лекуват. Или къвто и да е инцидент!
Не казах, че някой друг ни унищожава. Взаимно ни унищожават и от вън и от вътре.
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 18:41
an7raks, що се мъчиш?
Той е убеден, че 44-та е тръгнала отвътре, а 89-та е дошла отвън. От там нататък няма какво да се говори.
"Някой има за цел да ни унищожи, факт е!" Вярно е, може да ти кажа дори кой е. Ти и другите като теб.
Ти си овца момче. Ти не мислиш. Всичко в главата ти е сервирано от вън.
Като е така и в Русия се замисли що?
Аре ние сме малки и бедни нас ни манипулират. Русия кой я манипулира?
Руската ядрена трияда може да унищожи целия човешки живот на земята за 6 минтути. Кой ще се ебава с тях? Кой може да им нарежда?
Що системата работи повече от добре в Западна европа а в България и Русия не работи?
обяснявал съм достатъчно, но ти нямаш мозък
имала ядрени бомби.. еми те за тва още не са я нападнали.
радвай се. радвай се.. Турция сега намаза с южен поток зарати такива като тебе
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 18:42
Отново утепа коча с лопатата!
Що да не направят? Нали не искаш да са същите, ве, смотан?!
тъпак, тея малки партии така или иначе системата от 25 години не ги е допуснала горе. много ги знаеш какви са
Aeternal
12-02-2014, 18:43
обяснявал съм достатъчно, но ти нямаш мозък
имала ядрени бомби.. еми те за тва още не са я нападнали.
радвай се. радвай се.. Турция сега намаза с южен поток зарати такива като тебе
Те намазаха, ние се отървахме.
Всъщност дори направихме услуга на обикновените руснаци.
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 18:45
национален предател :Д
Aeternal
12-02-2014, 18:51
Ей тва е най-голямата ирония.
Хората все още смятат Живков за най-големия българин. А той 3 пъти се опита да си продаде държавата.
Една територия, за която много хора са дали живота си да се нарича България. И 200 000 достойни руски войници, освен достойните българи. Жива гавра с паметта им.
Aeternal
12-02-2014, 18:51
А на теб ти казах, информацията струва колкото източника. Винаги като четеш нещо си го спомняй това.
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 18:55
ти също ходи да работиш на село, щом смяташ, че 300лв са достойна заплата за държава в ЕС..
предатели сте, да. Живков е правил грешки, но не можеш да сравняваш неговите постижения с тези на днешните всички политици.
Aeternal
12-02-2014, 18:58
ти също ходи да работиш на село, щом смяташ, че 300лв са достойна заплата за държава в ЕС..
предатели сте, да. Живков е правил грешки, но не можеш да сравняваш неговите постижения с тези на днешните всички политици.
Аз съм по-против от сегашното състояние на нещата и от теб. И ти много добре го знаеш това.
Не, това ми беше последния пост... Това е един от малкото форумни идиоти, които успяват истински да ме издразнят...
Aeternal
12-02-2014, 19:26
Kво да го правиш, момчето е ограничено. Едно си знае, едно си бае. Не може да прогледне отвъд приказките на баба.
Ама там е работата, че и приказките на баба си ги интерпретира, както нпп интерпретира Библията...
Не иска да проумее, че комунизмът не е "естественият" строй на човечеството. Хубав е на хартия, но на практика се вижда какво се получава... Може би, някой ден далеч в бъдещето тази идея ще се осъществи без да се опорочава, но докато това стане, капитализма е единственият работещ строй...
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 19:51
Ами аз също не искам диктат, ама за сега не съм видял България да цъфти сега, а фактите показват, как стъпка по стъпка отново се придвижваме (без да искам) към старото или някакъв нов преврат, или изчезваме.
golemiq_korab_minava
12-02-2014, 19:52
то и в Русия няма комунизъм така че ..
В Русия съм, в Русия съм...
Ама там е работата, че и приказките на баба си ги интерпретира, както нпп интерпретира Библията...
Не иска да проумее, че комунизмът не е "естественият" строй на човечеството. Хубав е на хартия, но на практика се вижда какво се получава... Може би, някой ден далеч в бъдещето тази идея ще се осъществи без да се опорочава, но докато това стане, капитализма е единственият работещ строй...
аз не я интерпретирам посвоему, но я тълкувам според каквото ми е дадено от истинския Господ Бог, а след като си толкова големият разбирач, защо не представиш по-добра интерпретация на Библията, понеже гледам се занимаваш с политически дебати, а не си представил по-добро тълкувание на Писанието, и напълнихте темата на момчето с политика в раздел философия и религия
Аз третирам това Писание като най-обикновена книжка, а не като източник на безгранично знание и упътване за живота ми...
Подяволите, та те са мислили, че Земята е плоска и всичко се върти около нея!?
Ти как интерпретираш "Червената шапчица"?
още ли продължавате бе тъпаци
Аз третирам това Писание като най-обикновена книжка, а не като източник на безгранично знание и упътване за живота ми...
Подяволите, та те са мислили, че Земята е плоска и всичко се върти около нея!?
Ти как интерпретираш "Червената шапчица"?
имаше и истински вярващи досега, които не интерпретират Библията като най-обикновена приказка, а след като не си такъв, тогава защо се опитваш да пробуташ червената шапчица на онези, които разбират от Бог и вяра?!
Защо да не е най-обикновена приказка? По какво се различава от всяка друга книжка?
Не е необходимо да си вярващ, за да разбереш какво е религията, каква е целта й и какви са последователите й... Дори е по-добре да си невярващ, за да не изкривяваш нещата. Подчертавам невярващ, а не атеист, защото забелязвам, че доста хора тук не правят разлика...
Жокер: Атеистите ВЯРВАТ, че Бог не съществува, което е почти същото като да вярваш, че съществува...
http://en.wikipedia.org/wiki/Apatheism е това, с което бих се определил аз.
Защо да не е най-обикновена приказка? По какво се различава от всяка друга книжка?
Не е необходимо да си вярващ, за да разбереш какво е религията, каква е целта й и какви са последователите й... Дори е по-добре да си невярващ, за да не изкривяваш нещата. Подчертавам невярващ, а не атеист, защото забелязвам, че доста хора тук не правят разлика...
Жокер: Атеистите ВЯРВАТ, че Бог не съществува, което е почти същото като да вярваш, че съществува...
никъде в Библията не е писано, че е задължително за всеки човек да бъде вярващ(религиозен), а колкото до истинските вярващи, никой и нищо не може да ги разубеди, че има истински Господ Бог, защото те дори са изпитали Неговото явление наяве, така както ти си изпитвал (например) вкусът и питателността на някакви питиета и храни като си ги консумирал наяве посещавайки заведенията за хранене където те се приготвят, продават и сервират, като си видял и какво е обслужването там, едно е да се предадеш на това да търсиш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог като Го призоваваш влагайки сериозно отношение в това, но друго е да четеш Библията и да посещаваш направен от човешки ръце храм, където се събират много други такива човеци, които всъщност не Го търсят, но просто следват нещо приготвено и поднесено наготово също от някакви човеци, които не са Го търсили както трябва, и за това и не са Го познали както трябва, понеже или наистина вярата истински те влече, или при всички случаи по-добре не се захващай с религиозни/духовни дейности, чрез които всъщност се върши духовно беззаконие
FemaleEyes
12-05-2014, 20:46
никъде в Библията не е писано, че е задължително за всеки човек да бъде вярващ(религиозен), а колкото до истинските вярващи, никой и нищо не може да ги разубеди, че има истински Господ Бог, защото те дори са изпитали Неговото явление наяве, така както ти си изпитвал (например) вкусът и питателността на някакви питиета и храни като си ги консумирал наяве посещавайки заведенията за хранене където те се приготвят, продават и сервират, като си видял и какво е обслужването там, едно е да се предадеш на това да търсиш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог като Го призоваваш влагайки сериозно отношение в това, но друго е да четеш Библията и да посещаваш направен от човешки ръце храм, където се събират много други такива човеци, които всъщност не Го търсят, но просто следват нещо приготвено и поднесено наготово също от някакви човеци, които не са Го търсили както трябва, и за това и не са Го познали както трябва, понеже или наистина вярата истински те влече, или при всички случаи по-добре не се захващай с религиозни/духовни дейности, чрез които всъщност се върши духовно беззаконие
Само да ти кажа че библията която си чел е много лъжлива. Защо "тайната библия" ?? Да не би бог да се опитва да се скрие по някакъв начин чрез нея? И защо да го прави?
Само да ти кажа че библията която си чел е много лъжлива. Защо "тайната библия" ?? Да не би бог да се опитва да се скрие по някакъв начин чрез нея? И защо да го прави?
библейските писания не са лъжливи, но просто не всеки от онези, които ги четяха, разбра всичко, което е написано в тях, Бог е системен Администратор, а не животно в зоопарк, така че, да, Той не е показен, но по-скоро таен, понеже именно Той движи всички творения, и няма как да си позволи да бъде видим/осезаем за повечето хора, освен че и Неговата цел/работа/роля е да осигури човешките и останалите одушевени същества с изобилен и вечен живот, а не да превръща Божието Царство в парад