View Full Version : Либерализъм
Страници :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
defender
12-10-2017, 13:09
със същата увереност можеш да твърдиш, че педофилията е християнска / консервативна ценност.
Само, че християнството открито осъжда педофилията. Дори и в католическата църква при случаите с педофилията, тя беше осъдена, като нещо ненормално.
Докато при либерализма не е така. Случая с куклата си е абсолютно нормален според ценностите на либерализма, както и това да ходиш на четири крака, като куче на каишка в центъра на Лондон, или това да си изпратиш плюшената играчка на екскурзия на Бахамите, да си смениш операционно пола и много други. Човешката фантазия и глупост нямат граници, само и дай свобода, и либерализма прави точно това, превръща глупостта в норма.
defender
12-10-2017, 13:13
"Англичанин, милионер; женен, но не се разбирал добре с жена си. Тъй като бил доста болен, приближавал края му и казва на жена си:
– Предпочитам да оставя богатството си на носорозите, отколкото на тебе!
Кой знае за какво са се скарали. Той починал, отворили завещанието му и всички като гръмнати видели, че завещал всичките си милиони на носорозите от зоологическата градина в Лондон.
В едно списание имаше статистика, че един милион и половина британци – не един, не двама, не десет – пишат в завещанието си, че искат цялото им имущество да остане за домашния им любимец, за кучето или котката, според скорошно проучване, направено от уеб-сайт за икономически анализи.
При положение, че съществуват деца, които умират от глад; деца, които искат да следват и не могат; болни, които се нуждаят от лечение и нямат пари."
Само, че християнството открито осъжда педофилията. Дори и в католическата църква при случаите с педофилията, тя беше осъдена, като нещо ненормално.
Докато при либерализма не е така. Случая с куклата си е абсолютно нормален според ценностите на либерализма, както и това да ходиш на четири крака, като куче на каишка в центъра на Лондон, или това да си изпратиш плюшената играчка на екскурзия на Бахамите, да си смениш операционно пола и много други. Човешката фантазия и глупост нямат граници, само и дай свобода, и либерализма прави точно това, превръща глупостта в норма.
"Религиозната ми идеология проповядва педофилия и е***ето на деца, ама всичко е ОК щот църквата ми "открито" осъжда това което проповядва и нормализира." :D :D
Ефенди, това че църквата октрито осъжда педофилията не я прави по-малка педофилска институция!
Ако говорим за човешката глупост и корелацията със свободата, не забравяй че точно тази твоя религия е нормализирала глупоста чрез авторитарен контрол. Такава нормализирана опресивна идиотщина че за 10 века Европееца може да се каже че не е могъл да разгърне цялостният си потенциал. Такива норми че и до ден днешен има идиоти които вярват че земята е плоска, когато Ератостен изчислява обиколката и още преди 2000 години. И такива като теб дет не вярват на елементарни научни факти на тема глобално затопляне.
Това е да превърнеш глупостта в норма. Не виждам да живееш в няква анархия заради индивидуалната свобода на някой си.
"Твърдението, че идентифицирането на израелската нация с Ерусалим е пречка за мира е само на крачка от твърдението, че самото съществуване на израелската нация е пречка за мира." :)
https://twitter.com/YousefMunayyer/status/939539443253379072
defender
12-10-2017, 18:44
Не виждам да живееш в няква анархия заради индивидуалната свобода на някой си.
Или ти харесва да имаш любовна връзка с кукли и го правиш или не ти харесва и не го правиш и казваш, че това не е нормално и не го толерираш. Не може да не ти харесва нещо и в същото време да си толерантен към него, като казваш, че е приемливо. Това либералите, психически май не са много у ред.
Как може да седиш разкрачен на два стола и две мнения за едно и също нещо.
Да не харесваш нещо, защото те отвращава и в същото време да си толерантен към него, защото го смяташ за нормално е едно абсурдно лицемерие.
Цялата тая ваша толерантност май произлиза от една неувереност в себе си и едно преклонение пред това, което ви налага системата (това не сте вие, това е идеологията майка).
Тва не е никаква любов, смотльовци. Това е програмиране на кратуни.
Цялата тая ваша толерантност май произлиза от една неувереност в себе си и едно преклонение пред това, което ви налага системата (това не сте вие, това е идеологията майка).
Тва не е никаква любов, смотльовци. Това е програмиране на кратуни.
Осъзнаваш ли абсолютната ирония в това което казваш?
Толерантността е рамката и платното, индивидуалната свобода рисува картината. От теб не се изисква да харсеваш нещо което не ти харесва. Ако това нещо няма негативен ин/директен ефект върху благополучието на теб или на обществото, тогава теб хич не трябва да те бърка. И че кой си ти да определяш абсолютни морални и етически стойности. Кой си ти че да решаваш живота на някой друг, кое е и кое не е нормално? Как определяш какво е универсално нормално?
Ако трябва да говорим за промити глави, неувереност и преклонение пред системата, то ти си цялостното й олицетворение!
defender
12-10-2017, 19:16
Ако трябва да говорим за промити глави, неувереност и преклонение пред системата, то ти си цялостното й олицетворение!
Така ли, така ли?! Аз ли съм системен играч, нагаждач. Нали атеистите в това вярвате в нагаждачеството, като форма на еволюция. Докато вярващите вярват в съвършенството, в неизменяемата завършеност на личността и етиката.
Нагаждачеството е производно на неувереност, Танасе.
Нагаждачеството е производно на неувереност, Танасе.
Бъркаш корелация с казуалност, Танасе.
окато вярващите вярват в съвършенството, в неизменяемата завършеност на личността и етиката.
Точно защото вярваш в предварително (априори) определени граници, точно заради това си системен конформист.
defender
12-10-2017, 19:35
Бъркаш корелация с казуалност, Танасе.
Точно защото вярваш в предварително (априори) определени граници, точно заради това си системен конформист.
Аз имам залог за тяхната правилност, която е вътре в мен. Това не са просто някакви предварително задени клишета.
Не случайно Бог казва, Царството Божие вътре във вас е (априори) :)
Бог не е някакви мъртви букви и клишета, това е общение с Живия Бог.
aurissaaaaa
12-10-2017, 21:37
Също и да обичаш ближния и да не съдиш, тъй като не е твоя работа.
Виждаш ли, даже либерализма е по-близко до християнството от твоите фашаго-путинистки възгледи.
defender
12-10-2017, 21:51
Да обичаш ближния не означава да одобряваш, толерираш и да го поощряваш в греховното му поведение.
Аз няма примерно да го набия, но ще му кажа, човече, това което правиш е малоумно.
ПП: Ти например няма ли да кажеш на детето си ако греши или ще го поощряваш да продължава и да се гордее с това, примерно да си спретне един прайд.
Ето, дори и в горния случай с куклата, баща му му е казал, че не го одобрява.
aurissaaaaa
12-10-2017, 22:10
Хаха, страшна невестулка си, ей ! Нали проблемът беше, че на запад подобно поведение се толерира от обществото и държавата ? Т.е. не става въпрос просто за недоволство - искаш държавата да вземе мерки по въпроса.
// а оня с куклата толкова хич не ми пречи, а даже напротив - ако бях кадърен инженер, щях да гоня това да произвеждам такива някой ден. Лесни кинти
defender
12-10-2017, 22:14
Дай да си говорим на езика на реалността, а не на някакви глупави натрапени идеологии, дето се опитват просто да ти затворят устата.
Бащата винаги ще каже на сина си, че това не е правилно, което прави, ако той греши.
Приятеля ти винаги ще ти каже "спри" и ще те хване за да не продължиш, за да не те блъсне онази кола, дето не си я видя.
Ако бъдат толерантни и не ме бяха спрели в желанието ми да отида от другата страна на улицата, те дори значи не са ми никакви приятели и колата щеше да ме блъсне.
Ако някой ти открадне жълтия бегач в Южния парк и аз го видя и мога да го спра крадеца, няма да го направя, ще съм толерантен към него, не ми пука, той хич не ми пречи, ако бях кадърен инженер ще измисля нещо, за лесни кинти.
ПП: Либералите са хора откъснати от реалността. Вие сте опитните мишки на всяка власт. :)
defender
12-11-2017, 09:12
"Това, което Вашингтон и Тръмп направиха, беше да извикат „царят е гол”.
Пояснявам:
**** Йерусалим е столица на държавата Израел от 70 години
**** Йерусалим е седалище на Ксенета – израелският парламент
**** Йерусалим е седалище на президента
**** Йерусалим е седалище на правителството на Израел.
Публично и официализирано обаче не е признат. Заради арабското лоби, заради петродоларите, заради византийщината на дипломацията, заради - ами каквото се сетите и не се сетите.
Тези дни най-сетне Белият дом и Тръмп извикаха „царят е гол”. (най-сетне, защото решението на Конгреса на САЩ за това признаване е от 1995 г. – преди 20 години и досега не беше изпълнено)
Питам се обаче защо сега има световен скандал, а когато държавни и правителствени ръководители от целия свят са на визити в Йерусалим и така потвърждават статуса му на столица, липсват такива скандали?
Двуличието и демагогията на дипломацията и на пропагандата понякога наистина ми идва в повече."
ПП: "Двуличието и демагогията на дипломацията", с две думи поведение на либерал. :)
anonymous908491
12-11-2017, 09:33
"Това, което Вашингтон и Тръмп направиха, беше да извикат „царят е гол”.
Пояснявам:
**** Йерусалим е столица на държавата Израел от 70 години
**** Йерусалим е седалище на Ксенета – израелският парламент
**** Йерусалим е седалище на президента
**** Йерусалим е седалище на правителството на Израел.
Публично и официализирано обаче не е признат. Заради арабското лоби, заради петродоларите, заради византийщината на дипломацията, заради - ами каквото се сетите и не се сетите.
Тези дни най-сетне Белият дом и Тръмп извикаха „царят е гол”. (най-сетне, защото решението на Конгреса на САЩ за това признаване е от 1995 г. – преди 20 години и досега не беше изпълнено)
Питам се обаче защо сега има световен скандал, а когато държавни и правителствени ръководители от целия свят са на визити в Йерусалим и така потвърждават статуса му на столица, липсват такива скандали?
Двуличието и демагогията на дипломацията и на пропагандата понякога наистина ми идва в повече."
ПП: "Двуличието и демагогията на дипломацията", с две думи поведение на либерал. :)
продължаваш с тъпотиите ти, които са лишени от всякъв смисъл
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D 0%BA%D0%B8_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0 %B5%D0%BD%D1%82
по малоумната ти логика ще излезе, че Брюксел и Страсбург, са някви столици на държавата Европа
Израел е същата работа като ИД, разликата е, че едните са банкери и за тва ги признаха
defender
12-11-2017, 09:37
Европа все още не е държава, докато Израел е държава. Не знам, защо ги сравняваш.
Все едно столица на България да е София, а парламента, президенството, правителството да са в Пловдив и всички чужди делегации да ходят в Пловдив. Ей това става в Израел. Такова изкълчено, разкрачено положение може да бъде измислено само от един либерал. Тръмп постави нещата на мястото им.
anonymous908491
12-11-2017, 09:39
и ИД си беше държава, сравних Израел с тях, ама гледам как отговаряш на тва, което ти изнася
defender
12-11-2017, 09:44
Човече, все едно в къщата ти хола да го ползваш за баня, а банята за хол (демек някаква либерални паралелна реалност).
Дори САЩ от 20 години са решили, че хола е хол и трябва да се нарича хол, а не баня, но не го произнасят, а Тръмп каза, че хола си е хол, просто произнесе очевидното.
Приказката за цяра е гол е точен пример, ти си просто от тия дето си затварят очите, възхищават се на голия цар, поради някаква демагогска политиканщина.
anonymous908491
12-11-2017, 09:50
абе ти от прости думи разбираш ли или трябва с лопата да ти се набива акъл
Израел е измислена държава, всички посолства се намират в Тел Авив
защото посолствата определят кое е столица според международните стандарти
евреите са шибани боклуци и нарочно се намърдаха в Йеросалим
понеже там е по-малка вероятността да ги взривят
смотани и насрани шубета са
Ако бъдат толерантни и не ме бяха спрели в желанието ми да отида от другата страна на улицата, те дори значи не са ми никакви приятели и колата щеше да ме блъсне.
Ако някой ти открадне жълтия бегач в Южния парк и аз го видя и мога да го спра крадеца, няма да го направя, ще съм толерантен към него, не ми пука, той хич не ми пречи, ако бях кадърен инженер ще измисля нещо, за лесни кинти.
ПП: Либералите са хора откъснати от реалността. Вие сте опитните мишки на всяка власт. :)
Толерантността е рамката и платното, индивидуалната свобода рисува картината. От теб не се изисква да харсеваш нещо което не ти харесва. Ако това нещо няма негативен ин/директен ефект върху благополучието на теб или на обществото, тогава теб хич не трябва да те бърка. ...
...Ако трябва да говорим за промити глави, неувереност и преклонение пред системата, то ти си цялостното й олицетворение!
Ефенди, това което ти казвам май влиза от едното ухо и излиза от другото...
Ти си абсолютно некомпетентен да коментираш ако смяташ че либерализма е безгранично-анархична идеология...
defender
12-11-2017, 16:04
Чудно ми е, защо съвременните феминистки НИКОГА и по никакъв повод не си позволяват да критикуват исляма и неговото отношение към жените - нито след Кьолн, нито след масовите блудства на пакистански банди в UK с малолетни момичета. Вместо това, те твърдят, че бурките всъщност били израз на феминизъм и съпротива против патриархата, докато громят белите мъже заради това, че се разкрачвали в метрото, говорили с прекалено снизхождение с жените и т.н.
defender
12-11-2017, 16:49
евреите са шибани боклуци и нарочно се намърдаха в Йеросалим
"71 процента от американските евреи гласуват за Хилари Клинтън (а не за Тръмп), а през 2008 година Обама взе 78 процента от еврейските гласове."
"Съюзът за реформиране на юдаизма, най-голямото еврейско религиозно сдружение в света, излезе със съобщение за медиите, в което се изразява, че тази стъпка на Белия дом за Йеросалим е прибързана."
"72 процента от евреите в САЩ смятат, че Източен Ерусалим трябва да бъде столица на независимата палестинска държава."
"Според допитване на консервативно-ционисткия Американски еврейски комитет (AJC), едва 16 процента от анкетираните подкрепят преместването на американското посолство от Тел Авив в Ерусалим, 44 процента категорично отхвърлят това решение."
ПП: Не знам дали евреите са такива, каквито ги определяш, но явно повечето от тях мислят точно, като тебе, относно Йеросалим. И сега кво праим, към кого ще си насочиш злобата сега, след като повечето евреи мислят като тебе. :)
папугайчо, ти си сигурно някакво еврейче ве, хихи
A ти, тази твоя злоба към либералите, към кого ще я насочиш сега като сам обори собственият си аргумент за Тръмп и "анти-либералните" му действия на тема Ерусалим?
Оказа се че самите евреи били и те либерали, а ? Голям трол си!
defender
12-11-2017, 17:30
Моята омраза не е етническа, моята омраза има изцяло духовно направление.
(Нашата борба не е против кръв и плът, а срещу "поднебесните духове на злобата".) :)
defender
12-11-2017, 17:43
Зленоксе, твоето име изцяло българско ли е или е някаква българо-шотландска смесица от рода на Бърнард Димитров или Кольо МакКензи, примерно?
ПП: В смисъл искам да кажа, че тази смесица може това да ти е повлияло, като малък и да е предопределило либералните ти наклонности, които както видяхме са доста неедномислени и в един либерал може да има няколко мнения по едни и същи теми и да се разчеква и извърта политкоректно между тях. :)
Сега разбирам, защо толкова либерали си падат по йогата и се чекнат, вие сте когнитивни йоги, дейба. :)
golemiq_korab_minava
12-11-2017, 18:35
Щом има думата ''омраза'', то може ли да съществува духовност?
Човекът е изваян от омраза. Омразата е в кръвта на всеки човек. Дали ще мразиш човек или нещо въображаемо, омразата съществува. Ако я нямаше, нямаше да има войни, въстания, бой. Нямаше да има роби, защото просто нямаше да има тиранин, който да ги ненавижда и презира. Хората биха работили и помагали взаимно без да си противоречат, но дори да изпадаха в недоразумения, отново щяха да стигат до взаимно решение, което да удовлетворява всеки. Тъй като по-умния, по-силния и по-мъдрия нямаше да пречинява на болка и кражба към по-глупавия, по-бедния, по-слабия. И обратно. Само че омразата и липсата на разум са характерни за всеки човек. На практика хората са същества, които използват чрез различни схеми и методи - други техни себеподобни, за да получат някаква изгода или благополучие под формата на труд, пари, информация, идеи. Малък процент търсят смисъла чрез взаимната помощ, но когато ситуацията опре до личния капитал, според мен всичко останало губи стойност. Мечка убива неприятеля, който е застрашил мечето.
Колкото за евреите. Те правят бизнес. За транс националните корпорации граници и държавни ограничения не бива да съществуват, защото те пречат на печалбите. Целта е максимализиране на печалбата и всичко друго, дори човешкия фактор се слага под това. Тръмб, Путин и 99процента от всички други са хора, които гледат интереса си, свои интереси. Не на народът, не на природата.
defender
12-11-2017, 18:43
Щом има думата ''омраза'', то може ли да съществува духовност?.
Разбира се, не можеш да обичаш злото, защото тогава се сродяваш с него и почваш да го вършиш. Любовта към злото е зло.
(Нашата борба не е против кръв и плът, а срещу "поднебесните духове на злобата".) :)
Либерализма не е етническа категория или класификация, 'Танасе! Не увъртай нещата, знаеш че грешиш. Знаеш ли, също така си и голям лицемер, и супер яко си противоречиш, само и само това което постваш да съвпада към някой аспект от изкривената ти идеология.
Твоята борба не е против кръв и плът, но пък затова генерализираш цяла етническа общност (Мюсюлманите) като терористи и аборигени, и предполагам ако имаше възможността би изпъдил всеки един от тях извън Европа.
Твоята борба не е против кръв и плът но хомосексуалността те отвращава и би изтребил всеки с различна сексуална наклонност от твоята.
Твоята борба не е против кръв и плът но пък затова подкрепяш израелската политика на Тръмп, която де факто подкрепя геноцида и премахването на палестинския народ и държава.
Май такива като теб се оказват поднебесните духове на злобата.
Ако търсиш няква казуалност в името и възгледите ми, за твое съжеление такива астрологически идиотщини няма.
anonymous908491
12-11-2017, 19:00
ПП: Не знам дали евреите са такива, каквито ги определяш, но явно повечето от тях мислят точно, като тебе, относно Йеросалим. И сега кво праим, към кого ще си насочиш злобата сега, след като повечето евреи мислят като тебе. :)
папугайчо, ти си сигурно някакво еврейче ве, хихи
ти нали си против убиствата, сигурен съм, че повечето педали също са против
тва означава ли, че си педал, настоящ или бъдещ или само мисленето ти е като на педал
за момента си доказал само, че си завършен идиот
defender
12-11-2017, 19:07
ти нали си против убиствата, сигурен съм, че повечето педали също са против
тва означава ли, че си педал, настоящ или бъдещ или само мисленето ти е като на педал
за момента си доказал само, че си завършен идиот
Означава, че се шегувах, но явно при някои хора комплексите са толкова задълбочени, че самоиронията е нещо недостижимо.
defender
12-11-2017, 19:14
Твоята борба не е против кръв и плът но хомосексуалността те отвращава и би изтребил всеки с различна сексуална наклонност от твоята.
:D
Почвам ги от тебе. Изтребването да започне, сега.
ПП: Зленоксе, с какъв садо-мазо инструментариум предпочиташ да те изтребя. :D
anonymous908491
12-11-2017, 20:48
Означава, че се шегувах, но явно при някои хора комплексите са толкова задълбочени, че самоиронията е нещо недостижимо.
кво повече да кажа, то без думи оставам
самоиронизираш се като говориш за мен
минималната ти обща култура не куца даже
тя няправо вече смърди на нещо умряло
defender
12-11-2017, 21:13
Как ли се справя "енергийният преход" в Германия в началото на зимата?
Поредната катастрофална седмица: 100 GW инсталирани мощности за вятър и слънце, изкарват между 1.5 и 5 GW електричество в продължение на 3 денонощия.
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/25289161_1741933275830698_1263153025641351260_n.jp g?oh=814ef97f3e192c13686a17d2c229eb44&oe=5ACF4B3B
golemiq_korab_minava
12-12-2017, 05:38
Разбира се, не можеш да обичаш злото, защото тогава се сродяваш с него и почваш да го вършиш. Любовта към злото е зло.
Както и да си неутрален. Но омразата те прави теб ''зло''.
defender
12-12-2017, 15:32
"В Щатите, във верига магазини Таргет транссексуални мъже, преоблечени като феи са посетили детски градини и са разговаряли с децата. Поради, което някои момиченца са изпитали паническа атака от страх да не се превърне в момчета."
defender
12-13-2017, 13:12
"Като че ли няма по-смешни и наивни хора от онези, които вярват в съвременното и бъдещото ΙΤ общество. Всъщност те вярват в тоталния контрол, макар и да не го разбират."
defender
12-15-2017, 20:15
Какво ни разправяха либералите за стените? Каква стана тя? :)
Огромна анти-терористична стена около Айфеловата кула в Париж.
https://www.facebook.com/Altview.ie/videos/139661336696304/
ПП: Франсетата се заграждат :D
anonymous908491
12-16-2017, 19:42
голямо заграждане, нашите индианци за по-малко от час
ще са я свалили и занеси за вторични
defender
12-16-2017, 20:13
"Популярно научно, либерално издание установило, че сексуалното привличане все още било мистерия за хората и ни съветва, когато изпитаме силно сексуално влечение към някого, да бягаме бързо от него."
Кажете ми, това не е либерална олигофрения, преателЕ. :D
ПП: Аз не знам, кой им дава изобщо пари за такива изследвания на тез. Сигурно данъкоплатеца.
golemiq_korab_minava
12-16-2017, 20:48
"Популярно научно, либерално издание установило, че сексуалното привличане все още било мистерия за хората и ни съветва, когато изпитаме силно сексуално влечение към някого, да бягаме бързо от него."
Кажете ми, това не е либерална олигофрения, преателЕ. :D
ПП: Аз не знам, кой им дава изобщо пари за такива изследвания на тез. Сигурно данъкоплатеца.
Колониите им .
Винаги паратизират и смучат от някой.
anonymous908491
12-19-2017, 19:44
Секс само с писмено съгласие в Швеция
http://www.monitor.bg/a/view/77593-%D0%A1%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D1%81-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B5-%D0%B2-%D0%A8%D0%B2%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-1-%D1%8E%D0%BB%D0%B8
Шведският премиер Стефан Льовен подкрепи закон, според който от 1 юли в Швеция може да се прави секс само ако има писмено съгласие между двамата партньори. Става дума за т.нар. Закона за съгласието. Това важи за сексуални отношения между съпрузи, несемейни, гейдвойки, групов секс. Писменото съгласие е необходимо, ако се стигне до съд. Както каза премиерът на Швеция Стефан Льовен в предколедното си радиообръщение: "Без изрично съгласие сексът не може да се смята за доброволен". Новият закон въвежда две нови правни фигури "изнасилване по невнимание" или "изнасилване поради небрежност".
defender
12-19-2017, 20:54
^ либералите почват да навлизат твърде много в личния живот на хората и си мисля, че това е само началото .
aurissaaaaa
12-20-2017, 01:16
Социалист е, не е либерал.
Тъпо ли ти стана ?
defender
12-20-2017, 12:05
Имам предвид либерали, социалдемократи тип Обама, Сорос и най-великата карикатура между тях Зленокса.
Но ако искаш един дуел с лазерни мечове, получаваш го. :)
defender
12-20-2017, 12:12
"Социалните активисти - да не говорим за партийните - не са по-различни от децата, които строят пясъчни крепости на брега на морето. Разликата е, че децата си представят рицари, русалки, крале и герои, а нашите активисти въобще нищо не си представят. Те просто са активисти."
"Социалните активисти - да не говорим за партийните - не са по-различни от децата, които строят пясъчни крепости на брега на морето. Разликата е, че децата си представят рицари, русалки, крале и герои, а нашите активисти въобще нищо не си представят. Те просто са активисти."
Да нямаш в предвид тези социални активисти които с пот и кръв са ти дали правото да гласуваш и да говориш през клитура си без да бъдеш затворен до живот защото не си бил съгласен с нещо?
Секс само с писмено съгласие в Швеция
http://www.monitor.bg/a/view/77593-%D0%A1%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D1%81-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B5-%D0%B2-%D0%A8%D0%B2%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-1-%D1%8E%D0%BB%D0%B8
Шведският премиер Стефан Льовен подкрепи закон, според който от 1 юли в Швеция може да се прави секс само ако има писмено съгласие между двамата партньори. Става дума за т.нар. Закона за съгласието. Това важи за сексуални отношения между съпрузи, несемейни, гейдвойки, групов секс. Писменото съгласие е необходимо, ако се стигне до съд. Както каза премиерът на Швеция Стефан Льовен в предколедното си радиообръщение: "Без изрично съгласие сексът не може да се смята за доброволен". Новият закон въвежда две нови правни фигури "изнасилване по невнимание" или "изнасилване поради небрежност".Това е върхът на либерастията :? !
На сватбите сигурно ще питат младоженците дали са съгласни да се ебат:
- - Ти Свен, съгласен ли си да правиш секс с Гудруун?
- Да!
- А ти Гудруун, съгласна ли си да правиш секс със Свен?
- Да!
- Честито, подпишете декларацията за взаимно съгласие и можете да наебете булката!
15-16 годишни тийнове сигурно ще трябва да подават молби в общините, да им бъде издадена декларация за съгласие за секс, подписана от гадже, нотариус и родител.
А презервативи и противозъчатъчни сигурно ще се продават само след представяне на лична карта и нотариално заверена декларация за съгласие за секс от посочен в документа партньор.
Може би тия декларации ще са валидни за определен брой сексуални контакти или за определено време - нещо като електронните билети за пътуване или винетките за колите.
:razz:
defender
12-20-2017, 18:15
Да нямаш в предвид тези социални активисти които с пот и кръв са ти дали правото да гласуваш и да говориш през клитура си без да бъдеш затворен до живот защото не си бил съгласен с нещо?
Говоря за тези активисти, които ни доведоха дотук и толерира това:
Норвегия
https://www.facebook.com/DawahSkolen.no/videos/1178452778849564/
ПП: Аз може да не искам да слушам това и да ми кънти в ушите, когато минавам през центъра или ако живея там, къде е моето право? Моето право е завряно в задника ми, за сметка на правото на ляволибералния пролетариат, защото ляволибералния пролетариат е почти изцяло от ненормалници, чийто ненормалности са направо натрапчиви и нарушават правото и спокойствието на другите.
Ей за тия активисти говоря.
defender
12-22-2017, 10:40
"Джъстин Трюдо казва много глупави неща, но тази седмица министър-председателят надмина себе си. В интервю за края на годината относно националната сигурност - Трюдо заяви, че според него бойците от ISIS могат да бъдат "изключително мощен глас" в Канада."
http://torontosun.com/opinion/columnists/candice-malcolm-more-stupid-stuff-justin-trudeau-says
ПП: Също в статията се припомнят и за случая с решението на либералното правителство на Трюдо да се извини и изплати обезщетение в размер на 10 милиона долара на осъдения терорист на Ал Кайда Омар Хадр, признал се през 2010 г. за виновен за убийството на американски военнослужещ в Афганистан. Той осъди родината си Канада за нарушаване на конституционните му права, тъй като властта била съдействала на САЩ да го изпратят в затвора в "Гуантанамо". (смях)
Ляволибералната политическа власт, много добре си паснаха с ислямистите, преателЕ. Любов от пръв поглед между тези две политически утопии за управление. :)
defender
12-23-2017, 10:52
"Мери Уагнър е канадски гражданин и ще прекара Рождество в затвора тази година.
Мери не е откраднала, ограбила или убила някого, нито подкрепя някоя ислямска терористична организация. Ако беше, сигурно щеше да бъде пусната под гаранция, защото канадската правосъдна система е загрижена за правата на обвиняемите. Но Мери Уагнър не е такъв тип престъпник. Тя е много по-опасен престъпник, според канадското правосъдие.
На 8 Декември тази година Мери Уагнър влиза в клиника за аборти в Торонто с огромен букет червени рози, започва да ги раздава на жените, увещавайки ги изберат живота на техните неродени деца. Мери не обижда и не нагрубява никого. Тя просто говори за неща, които са забранени. Като това, че в утробите на жените живее човешко същество. Че то има право на живот. Това в Канада е забранено. И властта го преследва с цялата сила на репресивния апарат. Наскоро правителството на Канада спря студентските стажове за фирми, които не поддържат абортите. И арестува хора като Мери Уагнър."
"Wagner, 43, was arrested December 12, 2016, outside Bloor West Village Women’s Clinic, after staff forcibly removed her when she attempted to talk to women in the waiting room and give them alternatives to abortion."
"Libman convicted Wagner on August 15 of mischief and breach of probation but deferred sentencing to September 12, telling Wagner she could solicit character references in her defence."
https://www.criminaldefenselawyer.com/crime-penalties/federal/Criminal-Mischief.htm
Разбира се на Ефенди мозъка работи само на импулсивни вълни.
https://twitter.com/conradhackett/status/942616726914641920
https://twitter.com/conradhackett/status/942636681307545601
https://twitter.com/conradhackett/status/942637854710255621
Типично, силно образования Американец.
https://twitter.com/conradhackett/status/942622433672122368
https://twitter.com/conradhackett/status/942624307783655424
https://twitter.com/conradhackett/status/942627602073882624
https://twitter.com/conradhackett/status/942640383451901952
https://twitter.com/conradhackett/status/942641620012486657
https://twitter.com/conradhackett/status/942642078391119872
https://twitter.com/conradhackett/status/942644456066514944
https://twitter.com/conradhackett/status/942645387256582144
По-теорията на Ефенди, Исляма вече е превзел Северна Америка.
https://twitter.com/conradhackett/status/942626298433802240
Излиза че такива като Ефенди били даже по-тъпи от нецивилизованите маймуни от изтока.
https://twitter.com/conradhackett/status/942636061825617920
defender
12-23-2017, 13:42
Излиза че такива като Ефенди били даже по-тъпи от нецивилизованите маймуни от изтока.
Поне не съм недоразвит гей, посягащ сексуално на собствения си пол. Понеже за да имаш връзка с нещо различно, с различен от твоя пол, се иска малко повече интелигентност и качества, извън конформизмът на собствения пол.
Който казва, че гейовете били по-интелигентни от хетеросексуалните, нещо се пообъркал или е 100%-тов соц либерал. :) Напротив това е падане на нивото на зрелостта и цивилизацията.
ПП: То утопията, дето либералите я наричат цивилизация си е баш за нецивилизовани маймуни, дори в тази тяхна цивилизация животните са либерално издигнати до пиедестал и пример за подражание. Ама ей го, Зленокса ме обижда на животни, къв либерал си ве?
defender
12-23-2017, 14:15
https://twitter.com/conradhackett/status/942645387256582144
По-теорията на Ефенди, Исляма вече е превзел Северна Америка.
Не е нужно да ни превзема териториално, стига да ни държи в постоянен страх от атентати, то вече е превзел душите ни. Ето, тези дни цял коледен базар в Германия са го евакуирали, заради оставена без надзор кутия, от страх за бомба -това ли е новия либерален свят на узаконени паранои, под предлог на глобализъм.
Защо му е на някой либерален идеолог "на любовта", да причинява всичко това?
Аз честно казано не знам как се интегрира радикален салафит. Все едно да интегрирам успешно Зленокса с неговите убеждения в Северна Корея. :)
dreamwalker
12-23-2017, 23:41
Поне не съм недоразвит гей, посягащ сексуално на собствения си пол.
А защо "поне".
aurissaaaaa
12-24-2017, 00:34
Не е нужно да ни превзема териториално, стига да ни държи в постоянен страх от атентати, то вече е превзел душите ни. Ето, тези дни цял коледен базар в Германия са го евакуирали, заради оставена без надзор кутия, от страх за бомба -това ли е новия либерален свят на узаконени паранои, под предлог на глобализъм.
то допреди 40-50 години е било същото, но заради руснаците.
Случилото се в света неделя е пример за руски тероризъм. И до ден днешен си продължават така в Украйна :(
А иначе тва много ме накефи :Д
Понеже за да имаш връзка с нещо различно, с различен от твоя пол, се иска малко повече интелигентност и качества, извън конформизмът на собствения пол.
хехе
странно впрочем - за разлика от обикновено ми звучиш раздразнен. Що така ? Да не са ти спрели рублите ?
Аз честно казано не знам как се интегрира радикален салафит. Все едно да интегрирам успешно Зленокса с неговите убеждения в Северна Корея.
Ами принципно както се интегрира и християнин. Аз съм против, де. Жалко че комунистите не успяха да ви заличат и да ви затрият храмовете и манастирите на все религиозни. За едно нещо поне да сме на едно мнение, и те ще фейлнат жестоко :(
то допреди 40-50 години е било същото, но заради руснаците.
Случилото се в света неделя е пример за руски тероризъм. И до ден днешен си продължават така в Украйна :(
А иначе тва много ме накефи :Д
хехе
странно впрочем - за разлика от обикновено ми звучиш раздразнен. Що така ? Да не са ти спрели рублите ?
Ами принципно както се интегрира и християнин. Аз съм против, де. Жалко че комунистите не успяха да ви заличат и да ви затрият храмовете и манастирите на все религиозни. За едно нещо поне да сме на едно мнение, и те ще фейлнат жестоко :(
ако ми кажеш,че навън е ден ще имам съмнения
defender
12-24-2017, 10:13
Ами принципно както се интегрира и християнин.
Хехе, че аз на интегриран в либерализма християнин ли ти приличам. Тези "християни" дето приемат ценностите на либерализма за правилни на 100%, са от тия "християни" дето и дявола да дойде и неговата система и ценности ще приемат. :)
Само че докато християнството (истинското) не призовава към насилие на друговерци, атеисти и подобни, защото всеки има свободна воля да се сапоопредели, то в други религии няма такива благородни неща към друговерците, преателЬо. Ти затова си мислиш, че християните са интегрирани, защото либерализма е донякъде плагиат на християнството.
Например ако Иисус е зачитал свободна воля, Махомъд е бил завоевател.
Радикалния салафит по-скоро ще се самовзриви, отколкото да стане либерал.
defender
12-24-2017, 11:48
Австрийският канцлер настоя за оказване на помощ на бежанците в техните страни
„Принуждаването на страните да приемат бежанци не води Европа към напредък. Споерд него е по-адекватно да се помага на хората в самите държави, от които те идват. Това трябва да става или с военно участие, или с помощ в „сигурните зони“ около държавите, където са настанени бежанците."
https://www.tvevropa.com/2017/12/avstrijskiyat-kantsler-nastoya-za-okazvane-na-pomosht-na-bezhantsite-v-tehnite-strani/
ПП: Малко здрав разум от консерваторите в Австрия. :)
defender
12-24-2017, 11:54
"Politico разкри и публикува потресаваща история за това как Барак Обама е възпрепятствал американските органи за борба с наркотрафика да спрат кокаинов канал за милиард долара годишно, който е управляван от терористичната организация Хизбула (и кокаинът естествено е влизал в САЩ), за да не строши хатъра на иранците преди подписването на ядреното споразумение. Оглушителна тишина от всички страни вече от една седмица. Иначе всички са много морално загрижени за потенциалната колизия на Тръмп с Русия."
https://www.politico.com/interactives/2017/obama-hezbollah-drug-trafficking-investigation/
ПП: Чакам обама-фенът Зленокса, като се върне от църква по случай Рождество, да дойде да му се посмея в лицето, да не каже, че му го правя зад гърба. :)
aurissaaaaa
12-24-2017, 13:01
И кво от тва ?
Кокаин - гууд. КГБ джудже и спинозната му държава - нот гууд.
И без това е безбожно скъп - к'во лошо да се вдигне малко производството.
то в други религии няма такива благородни неща към друговерците, преателЬо.
Че как да няма. я виж в Османската империя колко спокойно са си живели българите, гърците, сърбите и тн. Имало е там някакви допълнитени такси, но винаги си можел да се потурчиш и да се отървеш от тях.
я ми покажи християнска държава от същия период, в които мюсюлманите и евреите са живели спокойно както християните в османската империя ?
defender
12-24-2017, 13:20
И кво от тва ?
Кокаин - гууд. КГБ джудже и спинозната му държава - нот гууд.
И без това е безбожно скъп - к'во лошо да се вдигне малко производството.
Ми нищо, просто ме кефи либерали и либерални медии, фенове на Обама как морализаторстват срещу Тръмп, но ако Обама се издъни, мълчание, изведнъж грам следа от претенции, упреци и възвишен морал.
Че как да няма. я виж в Османската империя колко спокойно са си живели българите, гърците, сърбите и тн. Имало е там някакви допълнитени такси, но винаги си можел да се потурчиш и да се отървеш от тях.
я ми покажи християнска държава от същия период, в които мюсюлманите и евреите са живели спокойно както християните в османската империя ?
Ми как да ти кажа, като те точно православните държави по това време са били под Османско робство, ве?
ПП: Като е било толкова добре, тогава защо в Османската империя са наричали християните с прозвища, като “гяур” и “рая”, което означава безправен народ?
"Немюсюлманите били лишени от достъп до каквито и да било управленски и административни длъжности. Съдебното свидетелство на трима немюсюлмани се обезсилвало от обратното твърдение на един мюсюлманин."
"Било забранено на немохамеданите да се обличат в копринени и атлазени дрехи, да носят самурени кожуси и калпаци, а жените им - фереджета от персийски плат. Султанът предписвал те да се обличат просто, та от облеклото и външния им вид да личи, че са “презрени и унижени”. "
"Друга политика на ислиамизиране били масовите изселвания, както и взимане на кръвен данък. "
Поне не съм недоразвит гей, посягащ сексуално на собствения си пол. Понеже за да имаш връзка с нещо различно, с различен от твоя пол, се иска малко повече интелигентност и качества, извън конформизмът на собствения пол.
Който казва, че гейовете били по-интелигентни от хетеросексуалните, нещо се пообъркал или е 100%-тов соц либерал. :) Напротив това е падане на нивото на зрелостта и цивилизацията.
ПП: То утопията, дето либералите я наричат цивилизация си е баш за нецивилизовани маймуни, дори в тази тяхна цивилизация животните са либерално издигнати до пиедестал и пример за подражание. Ама ей го, Зленокса ме обижда на животни, къв либерал си ве?
Ми то във всяка социална връзка или сфера се изисква да имаш някви поне малко развити социални качества. Иначе ако ги нямаш, и гей да си, и хетеросексуален да си, пак до никаде няма да я докараш. Нали сме социални животни, или и това ти е отбягнало в клас по биология? Явно никога не си и имал развита (социална) приятелска връзка с някой от същият пол?
http://www.iflscience.com/plants-and-animals/scientists-discover-evolutionary-advantage-homosexual-sex/ (хахах)
http://www.noglstp.org/publications-documents/queer-scientists-of-historical-note/ (виждаш ли колко тъпо генерализираш и маргинализираш цяла група на никаква обоснователна база освен предразсъдаци и идиотски изводи).
Виж, дори Нютон най-вероятно е бил обратен и си е умрял детствен, ама според теб такива като него са знак за падение на нивото на зрелостта и цивилизацията.
"Обиждам" те на животно защото искам да ти покажа това което ти правиш. Постоянното генерализиране и маргинализране на цяли групи и популации от твоя страна, на базата на 1-2 добре подбрани аспекта, без никаква субстанция или може би с малка корелация но не достатъчна за казуалност. Затова демонизираш всичко което не спада с твойте възгледи и го изкарваш регресивно и нецивилизовано (Мюсюлмани, гейове, либерали, атеисти и т.н.).
И Испанците са смятали човешкото жертвоприношение в Майската култура като регресивно и нецивилизовано, но с това не искам да вадя някви изводи дали е грешно човешкото жертвоприношение или не е. С това искам да ти покажа че във всяка култура има определен социален ред по който определено общество фунцкионира. Някой популации са базирани върху огромни социални структури, други не чак толкова сложни, но социалната структура е пак там, както и самата култура. Това което ти правиш е чиста дехуманизация на такива популации, рендираш ги като чисти животни, неспособни да развият някаква форма на цивилизована култура, въпреки че всяка една форма на култура е един вид или форма на цивилизация и всяка една форма на култура е антитезата на природата. Разбира се култирите се променят и смятам че не си чак толкова назад във времето че да линчуваш и гориш вещици поради християнските си възгледи?
Защо му е на някой либерален идеолог "на любовта", да причинява всичко това?
Аз честно казано не знам как се интегрира радикален салафит. Все едно да интегрирам успешно Зленокса с неговите убеждения в Северна Корея. :)
Ами ако всички живеехме в постоянен страх като теб, то нямаше да излизаме от вкъщи от страх че някой пияница ще ме помете с колата си или някое друго куче да ме иззяде до кокал. Нямаш никаква гаранция също че някой недодялан наркоман няма да те намуши 10-15 пъти...
Колкото до Обама, казал съм ти че не съм му фен, както и че не е и светец, незнам защо ми го натякваш все едно го боготворя?
dreamwalker
12-24-2017, 14:08
Ми нищо, просто ме кефи либерали и либерални медии, фенове на Обама как морализаторстват срещу Тръмп, но ако Обама се издъни, мълчание, изведнъж грам следа от претенции, упреци и възвишен морал.
Ми как да ти кажа, като те точно православните държави по това време са били под Османско робство, ве?
ПП: Като е било толкова добре, тогава защо в Османската империя са наричали християните с прозвища, като “гяур” и “рая”, което означава безправен народ?
"Немюсюлманите били лишени от достъп до каквито и да било управленски и административни длъжности. Съдебното свидетелство на трима немюсюлмани се обезсилвало от обратното твърдение на един мюсюлманин."
"Било забранено на немохамеданите да се обличат в копринени и атлазени дрехи, да носят самурени кожуси и калпаци, а жените им - фереджета от персийски плат. Султанът предписвал те да се обличат просто, та от облеклото и външния им вид да личи, че са “презрени и унижени”. "
"Друга политика на ислиамизиране били масовите изселвания, както и взимане на кръвен данък. "
Отделни изречения от Уикипедия не са достатъчни да опишат този период.
defender
12-24-2017, 14:30
Ами ако всички живеехме в постоянен страх като теб, то нямаше да излизаме от вкъщи от страх че някой пияница ще ме помете с колата си или някое друго куче да ме иззяде до кокал. Нямаш никаква гаранция също че някой недодялан наркоман няма да те намуши 10-15 пъти...
Така е, но срещу пияниците, бесните кучета се вземат мерки, а не се толерират. Да не припомням за случаите на толериране от либералите на безконтролното преминаване на нелегални бежанци през границите.
И сега след толкова смъртни случаи Меркел да е поела вина, никой не поема вина (като се говори за толерантност, всички медии дават за пример толерантността на Меркел, но като се стигне до смъртни случаи никоя медия не говори за Меркел, ни лук яла, ни лук мирисала). То и аз мога да съм толерантен към всякакви главорези и злодей и паплач, и да се правя на супер, мега любвеобилен, ама нали после трябва да носиш отговорност за това. Е, Меркел не пое никаква отговорност за поразиите, дето се вика толерантна е, ама на чужд гръб.
defender
12-24-2017, 14:36
Отделни изречения от Уикипедия не са достатъчни да опишат този период.
Този период е бил отвратителен, а изреченията не са от Уикипедия. То и сега, в днешните уж по-цивилозовани времена, като гледам в Турция как се нарушават правата на човека (да не говорим в останалите ислямски държави), представям си какво е било преди 200 години в Османската империя отношението към "гяурите", сигурно е било близо до това на Ислямска държава.
Няколко пъти в България съм попадал на пещери, където в тях по времето на османската империя са се крили "гяури" (жени, деца), но са били намирани и са били изгаряни живи вътре в пещерите, има и паметни плочи, например в село Орехово.
aurissaaaaa
12-24-2017, 14:43
Е как защо - защото в крайна сметка са си мюсюлмани. Както е добре известно, всички мюсюлмански населения страдат от ниско iq слествие от кръвосмешения. Дори най-развитите мюсюлмански общества се справят по-зле и от най-неразвитите европейски или източноазиатски такива.
За съжаление са генетичен отпадък, и няма изгледи това да се промени, тъй като на този етап е наслествено. Нз какво е решението. Стъкло от босфора до Индия е една опция.
ПП: те затова са и толкова агресивни, и обществата им - толкова нестабилни. Разни леви западняци се опитват да винят запада, но реалността е, че си говорим за цели полулации страдащи от генетично предаван дебилизъм и това едва сега си проличава.
defender
12-24-2017, 14:48
Е как защо - защото в крайна сметка са си мюсюлмани. Както е добре известно, всички мюсюлмански населения страдат от ниско iq слествие от кръвосмешения.
Ама те май е сега продължават да го правят. Мисля, че един съученик мюсюлманин от гимназията се ожени за братовчедка си. Имат две деца, ама изглаждат, като "дебилчета" с извинение.
aurissaaaaa
12-24-2017, 14:58
ми правят го, да. В Англия сред пакистанците нещо от типа на 70% от децата бяха родени в подобни 'бракове' и си имат епидемия от дебилизъм.
После ходи се чуди защо режат глави по улиците.
А Зленокса после ще ни обяснява, че това тяхното било различна форма на цивилизация и не подлежало на критика. Най-яркия културен експорт на мюсюлманския свят - погнусяващи клипове на нечовешка жестокост за liveleak.
И то дори от държави, на които западните леваци симпатизират - като Иран и Палестина, където бесят хора по улиците за назидание, убиват жени с камъни и ползват цивилното население за противоракетна отбрана.
Голяма грешка на англичаните, че не са ги затрили след първата световна, а оставиха шепа нееволюирали пясъчни маймуни да вадят милиарди изпод пясъка и да сеят смърт по света.
dreamwalker
12-24-2017, 16:30
Този период е бил отвратителен, а изреченията не са от Уикипедия. То и сега, в днешните уж по-цивилозовани времена, като гледам в Турция как се нарушават правата на човека (да не говорим в останалите ислямски държави), представям си какво е било преди 200 години в Османската империя отношението към "гяурите", сигурно е било близо до това на Ислямска държава.
Няколко пъти в България съм попадал на пещери, където в тях по времето на османската империя са се крили "гяури" (жени, деца), но са били намирани и са били изгаряни живи вътре в пещерите, има и паметни плочи, например в село Орехово.
Невероятна аргументация, както винаги.
Като на популистки политик, който бълва дневната доза булшит.
dreamwalker
12-24-2017, 16:33
Е как защо - защото в крайна сметка са си мюсюлмани. Както е добре известно, всички мюсюлмански населения страдат от ниско iq слествие от кръвосмешения. Дори най-развитите мюсюлмански общества се справят по-зле и от най-неразвитите европейски или източноазиатски такива.
За съжаление са генетичен отпадък, и няма изгледи това да се промени, тъй като на този етап е наслествено. Нз какво е решението. Стъкло от босфора до Индия е една опция.
ПП: те затова са и толкова агресивни, и обществата им - толкова нестабилни. Разни леви западняци се опитват да винят запада, но реалността е, че си говорим за цели полулации страдащи от генетично предаван дебилизъм и това едва сега си проличава.
HR.
defender
12-24-2017, 16:40
Невероятна аргументация, както винаги.
Като на популистки политик, който бълва дневната доза булшит.
Има достатъчно документи, исторически факти, литература и поезия писани от очевидци живели по това време, във почти всяко село има запазили се истории предавани от поколение на поколение за жестокости извършвани от мюсюлманите в това селото, кости на изгорени хора в пещери, паметни плочи. Особено в Родопите можеш да намериш в музеите на селцата доста факти и документи за насилствено помюсюлманчване и зверства по тези места и то не само от времето на османската империя, ами и по нови времена.
Знаеш ли на колко места има скали наречени "Момина скала", щото там е имало опити за масово изнасилване на жени и оттам много жени са скачали. Не знам дали това е измислица.
А какви са твоите аргументи, завъртяла си кристалната си вълшебна топка и тя ти е разкрила миналото и бъдещето ли.
defender
12-24-2017, 17:12
Аурисе, ти как си станал толко всестранно интелигентен ве? Това генетично на майка ти или на баща ти се дължи? Или на скандинавската ти, викингска жилка в родата?
И защо по дяволите си живял в Русия? :)
dreamwalker
12-24-2017, 17:54
Има достатъчно документи, исторически факти, литература и поезия писани от очевидци живели по това време, във почти всяко село има запазили се истории предавани от поколение на поколение за жестокости извършвани от мюсюлманите в това селото, кости на изгорени хора в пещери, паметни плочи. Особено в Родопите можеш да намериш в музеите на селцата доста факти и документи за насилствено помюсюлманчване и зверства по тези места и то не само от времето на османската империя, ами и по нови времена.
Знаеш ли на колко места има скали наречени "Момина скала", щото там е имало опити за масово изнасилване на жени и оттам много жени са скачали. Не знам дали това е измислица.
А какви са твоите аргументи, завъртяла си кристалната си вълшебна топка и тя ти е разкрила миналото и бъдещето ли.
Посочи ми поне един документ, исторически факт или литературен източник, за да не говорим общи приказки.
aurissaaaaa
12-24-2017, 18:06
Посочи ми поне един документ, исторически факт или литературен източник, за да не говорим общи приказки.
Имайки предвид какви хора я пишат историческата литература, спокойно можем да съберем цялата библиотека, да полеем с бензин и да си направим грандиозно парти.
defender
12-24-2017, 18:18
Имайки предвид какви хора я пишат историческата литература, спокойно можем да съберем цялата библиотека, да полеем с бензин и да си направим грандиозно парти.
Тогава откъде са вашите факти за прекрасния живот на гяурите в Османсака империя ве.
Нали ви казах, че освен исторически факти и литературни произведения, Априлското въстание (което не вярвам да е от радостен живот) има и истории, които се предават от поколение на поколение в много села, особено в Родопите (когато пра-пра баба ти е била заклана или изгорена в църквата в Батак или Перущица, изгарянето на Стара Загора или подобни, нали ще се помни, възможно ли е това да е лъжа). Казах ви, че от по-нови времена има насилствено помюсюлманчване в Родопите, отидете в някое родопско село и питайте месните, вижте им и музеите.
В Черепишкия манастир е пълно с кости на загинали на четници.
Освен това, като гледам текстовете на Корана и живота на Мохамед, относно отношението им към друговерци и неверници, то не е никак толерантно. Също като гледам какво е да живееш в арабска шериатска държава, също не е голямо щастие. Какво повече.
Точно вие говорите празни приказки.
defender
12-25-2017, 09:52
Няма ли някой толерантен либерал-атеист да поздрави вярващите за Рождество Христово, бре? Тц-тц! :)
defender
12-25-2017, 12:37
Цитат: "В последните години, наред с всичките им останали безобразия, политкоректниците се опитват да премахнат поздравяването с "Весела Коледа", че да не се нараняват чувствата на тези крехки мимози - културните обогатители на Западната цивилизация. Сякаш не е достатъчно, че се налага коледните базари да са оградени с бетонни блокове и да се влиза през металдетектори, а настроението на хората на най-веселия празник да е помрачено от страхове.
С пожелание политкоректните недоразумения да оставят света на мира, а нормалните хора - християни и атеисти, да успеят да запазят Европейската цивилизация и хубавия живот, на който се радваме, постигнат с много жертви и усилия от страна на европейците."
defender
12-25-2017, 12:40
"Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че народът е горд да казва отново Весела Коледа. Горд съм да водя настъплението срещу атаката на нашата любима и красива фраза“, написа Тръмп на профила си в социалната мрежа Туитър.
Президентът по-рано заяви, че срещу празника се води война и че, заради политическата коректност, хората вече не използват думата Коледа."
ПП: Явно в САЩ либералите-идеолози са превърнали живота на хората в още по-непоносима цензура и от ЕС.
dreamwalker
12-25-2017, 16:26
Весели празници.
defender
12-25-2017, 17:12
Защо да празнуваме? Когато след 2000 години всичко е едно и също? Утре отново ще е същото. Хората, които ''имат'' ще си вярват, ще продължават в същия дух. Както и тези, които ''нямат''.
Тия неща, дето ги говориш не са християнски, ве. Стегни се. :)
Весели празници.
Трогнат съм!
defender
12-25-2017, 19:16
Думичката "раб" е използвана доколкото си раб на живота, защото ако не си раб на живота, то тогава си раб на смъртта. Тук думичката раб на Бог е живоносна, а не поробваща. Защото, когато нещо ти носи живот, то е един вид радостно, в никакъв случай не е робско за носене. Затова роб на Бог не е точно роб в негативния смисъл. Това е иго благо, живоносно, а без него си труп. Все едно да кажеш, че си роб на въздуха или на водата.
golemiq_korab_minava
12-25-2017, 19:31
Цитати като този, да бъдете щедри и да се отнасятe към робите си по определен начин, не отхвърлят човешкото робство.
defender
12-26-2017, 10:50
От доста време не съм виждал Белия дом украсен толкова коледно, а президента на САЩ да поздравява нацията за Коледа, като говори за Иисус. Не и при Обама.
https://www.facebook.com/DonaldTrump/videos/10160350034295725/?hc_ref=ARSQT6T_dAyWNJ7O6SVwEHZQsknKE2JSfN-Sja7iT-NpXnl_9nGz1xLEtM-L3U_73Sg&pnref=story
dreamwalker
12-26-2017, 12:27
От доста време не съм виждал Белия дом украсен толкова коледно, а президента на САЩ да поздравява нацията за Коледа, като говори за Иисус. Не и при Обама.
https://www.facebook.com/DonaldTrump/videos/10160350034295725/?hc_ref=ARSQT6T_dAyWNJ7O6SVwEHZQsknKE2JSfN-Sja7iT-NpXnl_9nGz1xLEtM-L3U_73Sg&pnref=story
Колкото и да е обезпокоителен фактът, че редовно следиш украсата на Белия дом, направо бледнее пред ирационалния ти полукомплимент по адрес на човек, който празнува Коледа като причинява безредици в Близкия изток, където е роден Иисус по принцип, хохохо.
Само пълен идиот може да се върже на демагогията и популизма на Тръмп ;д. Не че другите са много хубави ;д.
golemiq_korab_minava
12-26-2017, 14:11
Имало ли е някога хубави?
Тръмп като милиардер, свали корпоративния данък на САЩ, но мерки за стабилизране на средната класа - никакви.
Аз се чудя. Кое ще помогне на американския обикновен гражданин? Безспорно бизнесът им ще се запази, без да се налага да се преселват в трети страни, но кое е това, което ще стимулира служителя? Освен разместване на капиталите, друго не се променя.
Точно тва е, че ги гъзи яко, ама иначе компенсира с религиозни речи ;д.
golemiq_korab_minava
12-26-2017, 15:16
Точно тва е, че ги гъзи яко, ама иначе компенсира с религиозни речи ;д.
Не само тях гъзи. Както става ясно, от действията на най-силната икономическа империя на Земята, зависи състоянието и съдбите на всеки народ. Включително и на нас. Защото ние сме не по-малко обвързани с Америка.
aurissaaaaa
12-26-2017, 16:19
Колкото и да е обезпокоителен фактът, че редовно следиш украсата на Белия дом, направо бледнее пред ирационалния ти полукомплимент по адрес на човек, който празнува Коледа като причинява безредици в Близкия изток, където е роден Иисус по принцип, хохохо.
Ехее, пишете ме и мен ако ще фърляме бомби по талибаните хохохо
defender
12-26-2017, 16:43
Само пълен идиот може да се върже на демагогията и популизма на Тръмп ;д. Не че другите са много хубави ;д.
И малките деца знаят, че по принцип в САЩ консерваторите са поддръжници на християнските ценностите. Не знам за какъв популизъм говориш. Ми да, готино е когато президента на САЩ говори за Иисус, за кого да гласувам, за този дето говори за джендъри, глобализъм, и мулти-култи ли и дето му е през оная работа за християнството или за исляма освен, че го използват популистки.
golemiq_korab_minava
12-26-2017, 16:57
И малките деца знаят, че по принцип в САЩ консерваторите са поддръжници на християнските ценностите. Не знам за какъв популизъм говориш. Ми да, готино е когато президента на САЩ говори за Иисус, за кого да гласувам, за този дето говори за джендъри, глобализъм, и мулти-култи ли и дето му е през оная работа за християнството или за исляма освен, че го използват популистки.
И мен ме манипулират жените, но твоето е.. Да бият пред теб някой, и ти да защитиш побойника, защото ти е казал казал добра дума.
defender
12-26-2017, 17:17
И мен ме манипулират жените, но твоето е.. Да бият пред теб някой, и ти да защитиш побойника, защото ти е казал казал добра дума.
Верно ли си мислиш, че защитавам Тръмп от онзи ден, когато е казал тази реч и е споменал Иисус?! А според мен е много по-вероятно вие да сте се объркали, отколкото това, което твърдите за мен да е вярно.
defender
12-26-2017, 17:31
който празнува Коледа като причинява безредици в Близкия изток, където е роден Иисус по принцип, хохохо.
Че то там винаги си е имало безредици, най-вече провокирани от мюсюлмани. Естествено, че не искам Ерусалим да е владение на мюсюлмани. хохохо.
Всичко трябва да е владяно от мюсюлмани - Константинопол, Ерусалим, Мека, Медина, нямате насита.
golemiq_korab_minava
12-26-2017, 17:36
Верно ли си мислиш, че защитавам Тръмп от онзи ден, когато е казал тази реч и е споменал Иисус?! А според мен е много по-вероятно вие да сте се объркали, отколкото това, което твърдите за мен да е вярно.
Не, но постоянно го рекламираш. Ще кажеш е човекът, който ще излекува света и ще ликвидира реализацията на Новия световен ред. Аз пък казвам, че този човек е издигнат от същите тези хора, които и преди са властвали, и се движи по начертани пътища. Така както историята показва.
defender
12-26-2017, 18:08
Не, но постоянно го рекламираш. Ще кажеш е човекът, който ще излекува света и ще ликвидира реализацията на Новия световен ред. Аз пък казвам, че този човек е издигнат от същите тези хора, които и преди са властвали, и се движи по начертани пътища. Така както историята показва.
Че кой е казал, че предпочитанията ми за Тръмп (на фона на алтернативи, като Хилъри и Обама) са някаква фиксидея, че той е винаги прав. Както знаеш при войната в Украйна бях на страната на Източна Украйна и Русия, защото в този случай мисля, че правото беше на тяхна страна, а й тогава САЩ и ЕС бяха водени от либерали, като Обама и Меркел.
golemiq_korab_minava
12-26-2017, 18:27
Че кой е казал, че предпочитанията ми за Тръмп (на фона на алтернативи, като Хилъри и Обама) са някаква фиксидея, че той е винаги прав. Както знаеш при войната в Украйна бях на страната на Източна Украйна и Русия, защото в този случай мисля, че правото беше на тяхна страна, а й тогава САЩ и ЕС бяха водени от либерали, като Обама и Меркел.
С национализацията в Европа и разпокъсването на Европейския съюз се създават условия на пълна икономическа криза. А всеки един малко по-умен човек знае какво се случва след подобен период на дестабилизация. САЩ, с лицето Тръмп, ще продължат да се стремят към световен господ. Нито за Русия, нито за САЩ им са необходими силен Европейски съюз. Разкъсването в отношенията на САЩ със старите, останали фракции в Европа - ще доведе до война в разхлабена Европа. Историята се повтаря. Малки хитлерчета се появават. Които също естествено празнуват коледа, но не им пречи да предизвикат война в Близкия изток. И така. Това са заблахите за Европа. Всички са виновни.
dreamwalker
12-26-2017, 19:04
HR.
aurissaaaaa
12-27-2017, 03:19
Всички са виновни.
най-вече камиларите
Има едно нещо заради което съжалявам, че Щатите са адекватна държава. Ако СССР беше на тяхно място, мохамеданците щяха да живеят в Сибир :cool:
Ех, мечти мечтии
dreamwalker
12-27-2017, 12:13
най-вече камиларите
Има едно нещо заради което съжалявам, че Щатите са адекватна държава. Ако СССР беше на тяхно място, мохамеданците щяха да живеят в Сибир :cool:
Ех, мечти мечтии
https://media.giphy.com/media/1HKPBVofGqOZ2/giphy.gif
dreamwalker
12-27-2017, 16:47
Чух, че и Брайвик бил започнал като аурис.
Трябва да се вземат мерки срещу подобни индивиди преди да се случи някой инцидент.
golemiq_korab_minava
12-27-2017, 17:16
Чух, че и Брайвик бил започнал като аурис.
Трябва да се вземат мерки срещу подобни индивиди преди да се случи някой инцидент.
Ти и за мен така пишеше, но не съм се променил особено.
dreamwalker
12-27-2017, 17:27
Малко е странно, когато има толкова много блокирани коментари, които не виждаш, добре, че не страдам от излишно любопитство, хехе.
defender
12-27-2017, 19:55
"Социалистическият интернационал, по-известен като ООН, е порязан с 285 милиона $. Само така, бай Тръмпе!"
http://www.foxnews.com/world/2017/12/25/haley-announces-285m-cut-in-2018-19-un-operating-budget.html
aurissaaaaa
12-28-2017, 01:10
http://www.dw.com/en/german-authorities-target-islamist-womens-network/a-41939883
Дримоче, ти като една почетна камиларка, дали би ни разяснила к'во се случва тук.
Чудя се ще има ли десетилетие преди пак да подгреем печките в Полша.
defender
12-28-2017, 14:56
"Едно от типичните заболявания на днешния свят се вижда чрез тоталната липса на критика - и философска, и художествена, и литературна, и т.н. Но как ще се осмелиш да критикуваш, когато винаги съществува възможността да бъдеш обвинен в нетолерантност."
golemiq_korab_minava
12-28-2017, 16:42
"Едно от типичните заболявания на днешния свят се вижда чрез тоталната липса на критика - и философска, и художествена, и литературна, и т.н. Но как ще се осмелиш да критикуваш, когато винаги съществува възможността да бъдеш обвинен в нетолерантност."
Критиката е нещо безсмислено ,ако ти сам не продложиш алтернатива.
defender
12-28-2017, 17:40
Критиката е нещо безсмислено ,ако ти сам не продложиш алтернатива.
Аз мога да посоча алтернатива само за себе си, а не за целия свят, това за мен е непосилна задача, но ето, че вякои други са се взели насериозно и налагат идеологията си на света.
golemiq_korab_minava
12-28-2017, 18:13
Аз мога да посоча алтернатива само за себе си, а не за целия свят, това за мен е непосилна задача, но ето, че вякои други са се взели насериозно и налагат идеологията си на света.
Аз като гледам колко националисти и либерали, християни и мюсулмани, пишем в тиинпроблем и как конфронтацията е без приемане на компромиси, то същото го правят и политиците, а в реализацията на промяната страдат невинните хора, които просто искат да работят, ядат и оцеляват.
defender
12-29-2017, 14:04
"Семейство немци прибрало "бежанец" от Афганистан, приели го като син, помагали му да се интегрира, пък той заклал дъщеря им. А те не можели да разберат, защо. Явно ще им трябва малко повече време."
https://www.vesti.bg/sviat/evropa/ubijstvoto-na-15-godishno-momiche-potrese-germaniia-6077695
ПП: Чувствате ли се културно обогатени, преателЕ? Благодарете на баба Мути.
defender
12-29-2017, 17:08
Зона само за жени на Нова година в Берлин след сексуалните посегателства в Кьолн
https://offnews.bg/sviat/zona-samo-za-zheni-na-nova-godina-v-berlin-sled-seksualnite-posegatels-672009.html
ПП: Жените от мъжете не ги ли отделят само в държави, в които исляма е победил? :)
"Семейство немци прибрало "бежанец" от Афганистан, приели го като син, помагали му да се интегрира, пък той заклал дъщеря им. А те не можели да разберат, защо. Явно ще им трябва малко повече време."
https://www.vesti.bg/sviat/evropa/ubijstvoto-na-15-godishno-momiche-potrese-germaniia-6077695
ПП: Чувствате ли се културно обогатени, преателЕ? Благодарете на баба Мути.Прочетох го, ужасен случай, но така става, като се доверяват на непознати и ги канят в домовете си.
Зона само за жени на Нова година в Берлин след сексуалните посегателства в Кьолн
https://offnews.bg/sviat/zona-samo-za-zheni-na-nova-godina-v-berlin-sled-seksualnite-posegatels-672009.html
ПП: Жените от мъжете не ги ли отделят само в държави, в които исляма е победил? :)Точно така - такова разделение има само в шериатските държави.
Само че, либерастките ценности предоставят вратичка за потенциалните насилници - винаги може да се преоблекат като жени, да твърдят че са такива и пак да влязат в зоната "само за жени". Никой няма право да ги проверява или пита жени ли са или не - щом сами казват че са, значи са :razz: !
Затова либерастията е толкова велика :D !
defender
12-29-2017, 22:48
"След черната Анна Каренина и черните Хензел и Гретел дойде ред и на черен Исус"
https://www.facebook.com/Ruptly/videos/2022577337757955/?hc_ref=ARTt00dCJOcT9Ok16AazF--WS1ko2q1p6vKx8j9w6wRJz-LlbgBRDOeCfNBCW1e7Edw&pnref=story
ПП: Ако аз съм черния Зленокс, това прави ли ме истински Зленокс? Ами не, не ме прави, това прави свят на универсална либерална лъжа.
Какво ли ще стане ако направят черен Мохамед? :Д
https://twitter.com/VINNYGUADAGNINO/status/946534520232316929
Щом някъв идиот от най-долнопробните ТВ реалити шоута поучава Тръмп на тема глобално затопляне и то фактически коректно, прави си сметка какъв имбецил е Тръмп (IQ <70).
defender
12-31-2017, 11:53
"В навечерието на 2018г.
- Доналд Тръмп е все още президент
- Обамакеър е пред своя пазарен край, най-после застраховки на пазарен принцип
- Данъчната реформа в САЩ е вече факт
- Йерусалим е столица на Израел
- САЩ напуснаха парижкото споразумение
- САЩ и Израел напуснаха ЮНЕСКО
- Ирак е най-после свободен от ISIS
- Икономиката на САЩ и борсите отбелязват неочакван растеж
- Ще има втори лифт в Банско и ще се изградят водохранилища в Пирин
- Розовите и зелените комунисти не спират да пищят и изпадат в истерии."
Весела нова година, приятели. :)
aurissaaaaa
12-31-2017, 13:14
- Обамакеър е пред своя пазарен край, най-после застраховки на пазарен принцип
А дано и в Б-я да дойде като толкова те кефи :) Аз ще съм повече от доволен. За голяма част от населението обаче не съм съвсем сигурен.
- Данъчната реформа в САЩ е вече факт
ditto
- Ще има втори лифт в Банско и ще се изградят водохранилища в Пирин
Доста странно - нали беше любител на природата. Аз съм против по принцип - дори да не пречеше, подобни инвестиции в Б-я винаги са от мафиоти. За Банско конкретно пък е известна информация, че е конклав от престъпници.
defender
12-31-2017, 14:45
Доста странно - нали беше любител на природата. Аз съм против по принцип - дори да не пречеше, подобни инвестиции в Б-я винаги са от мафиоти. За Банско конкретно пък е известна информация, че е конклав от престъпници.
Не знам за какви мафиоти говориш и защо си толкова предубеден, но първия лифт в Банско и развитието на туризма покрай него, много облагороди района. Както каза някой от Банско, преди развитието на туризма, половината от населението на Банско са се изхранвали от незаконна сеч.
Ми то и вашата фирма може да е конклав на престъпници, дай да я затворим, а. :)
За 200 дървета, голям проблем. Ми вземи си ги у вас тези дървета, като си толкова любвеобилен към тях, вече има технологии за да се изкара дървото с корените и да се премести.
aurissaaaaa
12-31-2017, 15:13
Ми то и вашата фирма може да е конклав на престъпници, дай да я затворим, а.
Може, ама не е.
А лифтовете в Банско ако не греша ги държеше един от собствениците на ПИБ, която си е мафиотска организация.
https://bivol.bg/forest1.html
То и Черноморието е много 'облагородено' - содом и гомор.
anonymous908491
12-31-2017, 16:07
Както каза някой от Банско, преди развитието на туризма, половината от населението на Банско са се изхранвали от незаконна сеч.
мога да ти кажа, че през 90-те Банско беше място, което с кеф се посещаваше зиме и лете
в момента е кенеф, скоро лайната ще се оттичат по улиците, както е в Боровец
кво е тва застрояване с 10 000% ,населението на България да не е станало 100 пъти по-голямо
как преди всички българи почиваха и имаше място за всеки, а сега 20% почиват и всякви миндили реват
че нямало достатъчно места и трябвало да се строи още
Ауриса има много извратени политически убеждения ;dd. Хомо нацоиналсоциалист ислямофоб духач на евреи. Всичко му е наобратно :lol:.
dreamwalker
12-31-2017, 16:44
Ауриса има много извратени политически убеждения ;dd. Хомо нацоиналсоциалист ислямофоб духач на евреи. Всичко му е наобратно :lol:.
*ционисти
Да не приравняваме обикновените миролюбиви евреи към ционистката паплач, моля.
defender
12-31-2017, 17:58
А лифтовете в Банско ако не греша ги държеше един от собствениците на ПИБ, която си е мафиотска организация.
Говорим специално за лифта, от кога да си изкарваш парите с лифт и да си предприемач е престъпление, ве? Ми добре нека мафиота го изгонят и лифта да го вземе немафиот. Тва не ме интересува. Говорим за благата от развитието на туризма. Но работата е, че ти май не си срещу мафиота, а си срещу лифта.
defender
12-31-2017, 18:02
мога да ти кажа, че през 90-те Банско беше място, което с кеф се посещаваше зиме и лете
в момента е кенеф, скоро лайната ще се оттичат по улиците, както е в Боровец
кво е тва застрояване с 10 000% ,населението на България да не е станало 100 пъти по-голямо
как преди всички българи почиваха и имаше място за всеки, а сега 20% почиват и всякви миндили реват
че нямало достатъчно места и трябвало да се строи още
Искаш заради твоя относителен кеф, цяло градче да спре да се развива ли и да се откаже от поминък си, ей сега.
Има достатъчно диви места в Пирин да ходиш да се разхождаш.
ПП:
"скоро лайната ще се оттичат по улиците, както е в Боровец"
Бил съм няколко пъти и в Боровец и в Банско и си е много готино, не знам какви ги говориш? Има си хотели, механи, писти, туристи, развиват се нещата, а без хотели и механи, писти, лифтове няма да им и хора и развитие, ще стане див бардак, после що сме били бедни. .
defender
12-31-2017, 18:16
Нито един зелен активист не живее в пещера, всички живеят в къщи, дето са построени върху почва, върху която е можело да растат дърва, преателЕ. :D
ПП: Сигурно преди да построят блока на ауриса и там е имало прекрасни дърва и мравуняци с мравки, и няколко глухарчета. Ама после върху тях построили блок и ауриса отишъл да живее там. тц-тц :)
Мафияяяяя... :D
aurissaaaaa
01-01-2018, 04:45
за много години, смотан
Ми добре нека мафиота го изгонят и лифта да го вземе немафиот.
Нека. Дотогава не ме кефи идеята.
defender
01-01-2018, 13:44
България пое управлението на тоя изстрадал континент, преателе! Сега е времето Мeркeл ке падне. :)
Зленоксе, чувам за някакви рекордни минусови температури на острова и САЩ, с много сняг. Мръзнат ли ти ушите в Шотландия. Дейба глобално затопляне. Ке ни изпоти. :)
defender
01-01-2018, 16:31
"Значи: 1. Ако навсякъде е топло - - глобално затопляне.
2. Ако тук е топла, а там студено - - глобално затопляне.
3. Ако тук е студено, а там топло - - глобално затопляне.
4. Ако навсякъде е студено - - глобално затопляне.
Нещо неясно?!"
За зелените може да научите много от фейсбука на Владо Каролев. Те са истинската мафия ;). Честита ви Нова Година.
"Значи: 1. Ако навсякъде е топло - - глобално затопляне.
2. Ако тук е топла, а там студено - - глобално затопляне.
3. Ако тук е студено, а там топло - - глобално затопляне.
4. Ако навсякъде е студено - - глобално затопляне.
Нещо неясно?!"
На теб явно много научни неща са ти неясни. Не очаквам друго от идиот който няма дори и елементарна представа за какво говори, как климата работи и какъв е импакта от промяната му.
https://www.ucsusa.org/our-work/global-warming/science-and-impacts/global-warming-impacts#.Wkp9hiOcbow
defender
01-01-2018, 19:10
...
...
https://media1.tenor.co/images/facaad006bc27ebfdf14c47b8f272755/tenor.gif?itemid=5093159
golemiq_korab_minava
01-01-2018, 19:25
За зелените може да научите много от фейсбука на Владо Каролев. Те са истинската мафия ;). Честита ви Нова Година.
90 са психо. Всички. Не знам какъв ген трябва да имаш за да ги бориш. Пък и с великите сили да се бориш. Защото те също обичат да правят мафия в по -малките и нестабилни страни .
anonymous908491
01-02-2018, 11:22
Искаш заради твоя относителен кеф, цяло градче да спре да се развива ли и да се откаже от поминък си, ей сега.
Има достатъчно диви места в Пирин да ходиш да се разхождаш.
ПП:
"скоро лайната ще се оттичат по улиците, както е в Боровец"
Бил съм няколко пъти и в Боровец и в Банско и си е много готино, не знам какви ги говориш? Има си хотели, механи, писти, туристи, развиват се нещата, а без хотели и механи, писти, лифтове няма да им и хора и развитие, ще стане див бардак, после що сме били бедни. .
ти си не само нахален, а и страшно тъп
http://e-vestnik.bg/27395/nahalno-vi-lazhat-v-ochite-s-televiziite-nachelo-ne-e-vaprosat-za-vtori-lift-na-bansko/
defender
01-02-2018, 13:22
^Когато прочетох тази статия, сигурно ми умряха няколко хиляди мозъчни клетки. Няма смисъл да комeнтираме, защото явно просто не сме на едно ниво и мозъците ни работа по различен начин и гледаме на живота от към различна перспектива, смисъл на живота и целустременост. Това, че се възхищаваш на статия от която аз повръщам и ме боли глава, само го потвърждава.
golemiq_korab_minava
01-02-2018, 14:00
^Когато прочетох тази статия, сигурно ми умряха няколко хиляди мозъчни клетки. Няма смисъл да комeнтираме, защото явно просто не сме на едно ниво и мозъците ни работа по различен начин и гледаме на живота от към различна перспектива, смисъл на живота и целустременост. Това, че се възхищаваш на статия от която аз повръщам и ме боли глава, само го потвърждава.
Дефендер. https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiM5MuvxLnYAhXQxqQKHQ_GADIQFggsMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.planinite.info%2FV_pomosht_na _turista%2FLiftove%2FLiftove_Pirin.htm&usg=AOvVaw2bdClegO_5jcIbhDLPjuzG
Не са достатъчно? Следват още големи хотели, (което на друго място на Балканите не сме виждали) още обслужване на частни бизнес интереси от високо ниво. Без да се гледа на малките и семейни туристически фирми, които всъщност трябва да са гръбнака на пазарната икономика, на демокрацията и на стабилността и премахване на класовото делене. Защото сега , ние младите можем имаме добри преспективи главно в международните компании, за реализация, но ако не можеш там - отиваш в на майка с си в гъ за.
defender
01-02-2018, 14:28
Щом не си доволен, ходи на почивка в дивата, необлагородена, без хотели и лифтове природа, аз ще ходя по курортите.
Добре, спираме развитието на туризма и ще чакаме кораба да си направи семеен хотел на Банско. Ама май ако чакаме кораба, ще си останем и без курорт и без работа и без туристи. :)
golemiq_korab_minava
01-02-2018, 15:33
Щом не си доволен, ходи на почивка в дивата, необлагородена, без хотели и лифтове природа, аз ще ходя по курортите.
Добре, спираме развитието на туризма и ще чакаме кораба да си направи семеен хотел на Банско. Ама май ако чакаме кораба, ще си останем и без курорт и без работа и без туристи. :)
Нима няма места в хотелите на Банско? Ако се разчита само на сектор туризъм, накрая и той ще изчезне. Сам виждаш как на Слънчев бряг от 2, 3 години половината хотели се изпразниха, заради кризата с руските туристи, които са единствените по обясними причини.
defender
01-02-2018, 15:34
"Диктатура на болните над здравите. До 70те години в Щатите хомосексуализма е бил описан като психиатрично отклонение. С политически натиск и машинации, без каквито и да е иначе задължителни научни изследвания, се маха заболяването от каталога на Асоциацията на психиатрите и се развързват ръцете на хомо лобито да почне да налага своя мироглед.
И така до днес. Болните са в контрол на властта, пишат учебници, закони и после налагат на здравите да се учат и да живеят спрямо тях. За да се чувстват болните ОК."
anonymous908491
01-02-2018, 20:17
Нима няма места в хотелите на Банско?
поне половината хотели са празни и към 80% от апартаментите, които са там в някво подобие на жилищни комплекси
aurissaaaaa
01-02-2018, 22:37
Сам виждаш как на Слънчев бряг от 2, 3 години половината хотели се изпразниха, заради кризата с руските туристи, които са единствените по обясними причини.
То кой нормален човек ще отиде в Бг на почивка на море. Или си при простаци, или при бедни чужденци, или при мутромафиотите.
С колелото на палатка - става, ама и една стотинка няма да дам на черноморската мафия.
Пък да видим кой ще им пълни дебелите гуши на тези. Един милион останахме работещите в частния сектор. Вижда му се края.
defender
01-03-2018, 05:01
То кой нормален човек ще отиде в Бг на почивка на море. Или си при простаци, или при бедни чужденци, или при мутромафиотите.
С колелото на палатка - става, ама и една стотинка няма да дам на черноморската мафия.
Пък да видим кой ще им пълни дебелите гуши на тези. Един милион останахме работещите в частния сектор. Вижда му се края.
То тия дето ходят на палатки, например някакви хипарчета на Иракли или Карадере, са превърнали плажа в кочина, а храстите до плажа в кенеф. На плажа си слагат караваните, други правят някакви дървени колиби или паметници от дърва и клони, камъни (или не знам как да се изразя), правят на плажа огнища, ограждат си мястото с камъни или си оставят караваните там и все едно мястото е тяхно вовеки. На едно пък хипи му влезнахме в ограждението за да снимаме нещо и онзи изкочи някъде от гората и ни се размуча що сме му влизали в ограждението на плажа щото било свещено и сме го били осквернили. А там нямаше негови лични вещи, просто си оградил с камъни мястото на плажа 20 на 20 метра, като някакъв свещен храм и вече си е негово. А на планината, точно там, където са къмпингите за палатки стават най-големите миризливи бунища. Голям кеф, няма що. Нека те бие студен вятър в планината или суграшица, да си целия мокър, с прогизнали обувки, без хижа и цивилизация наоколо, па да видим какъв ще ти е кефа на палатка. Говориш така щото сигурно не си бил на палатка или си бил на някоя полянка под 800-1000 метра денивилация, което почти не го броя за планина. Или пък на места в планината да видиш какви комари има. Щото си розово либералче и си плямпаш палаткови розови приказки. И не виждам нищо лишо някои да си изкарва парите с хотелиерски бизнес и да дава работа на 100-200 човека. Не е като да рекетира или краде мутрата, има градация. :)
Fisherman
01-03-2018, 12:17
https://www.youtube.com/watch?v=yA8fgaBSDUw
defender
01-03-2018, 14:31
^ Леле, свят изпълнен само с ауриси и зленоксове. Това ли е бъдещето? Кошмар! :)
Fisherman
01-03-2018, 18:07
^ Леле, свят изпълнен само с ауриси и зленоксове. Това ли е бъдещето? Кошмар! :)
Разбиването на семейните ценности води до това.Имаме пример с инцидента в Нови Искър.Доведени деца,доведен баща,не става семейството не работи така,не можеш да направиш деца и друг да ги гледа.
Fisherman
01-03-2018, 18:17
Друг пример в квартал Западен Парк преди 1 година мъж и жена работили в съдебна власт,простреляни в главата и двамата,бащата доведен.
golemiq_korab_minava
01-03-2018, 18:30
Друг пример в квартал Западен Парк преди 1 година мъж и жена работили в съдебна власт,простреляни в главата и двамата,бащата доведен.
Ако хората се интересуваха и за другите семейства , нямаше да има глупости.
defender
01-03-2018, 19:04
Които си мисли, че въвеждането на трети пол е нещо безобидно, нека пак помисли:
"С въвеждането на третия пол идват и камара регулации, НПО-та, привилегии, квоти и всичко, за което се сетите. Будни граждани, платени с чужбински пари, ще следят дали в собствената ви фирма третият пол не е дискриминиран, както досега се занимаваха с втория пол. В държавните ни учреждения веднага ще се появят хора от третия пол с пениси и къси поли (примерно). Защото имат права и това трябва да е видно.
С появата на третия пол ще дойде момент, в който няма да имате право да определите пола на детето си при раждане, ако и да е виден. Защото либералите държат детето да се самоопредели, когато порасне. Междрувременно ще трябва да го възпитавате като полово неутрално - днес поличка, утре панталонки, днес камионче, утре кукличка. Каквото не направите вие, в детските градини и училищата ще бъде направо от социалните органи, следящи за правата на детето ви да се самоопредели и да не бъде насилвано да приема настоящите "догми". Така, когато стигне до пубертета, психиката на детето ви ще е пълна какафония, към която ще се прибавят бушуващи хормони. "
ПП: Искат всички насила да ни направят ауриси и зленокси, рева. :)
defender
01-03-2018, 19:26
Днешния свят е такъв не защото света е ненормален преааателeее, просто единственото ненормално нещо в този свят са либералите на власт. :)
Fisherman
01-04-2018, 16:35
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/politika/politicite-se-skaraha-zaradi-istanbulskata-konvencija-i-ednopolovite-brakove.html
Разбиването на семейните ценности води до това.Имаме пример с инцидента в Нови Искър.Доведени деца,доведен баща,не става семейството не работи така,не можеш да направиш деца и друг да ги гледа.
Не съм съвсем съгласен с подчертаното. Според мен може да се държи на семейните ценности, дори някой (или и двамта) от родителите да не е биологичен такъв. Друг е въпросът, че наистина в голяма част от случаите това не работи, защото голяма част от родителите са идиоти. Доказателството за това са стотиците (вероятно и хиляди) отрепки, отгледани от двамата си биологични родители. Ако доведеният баща приема детето като свое и майката работи заедно с него за възпитанието на детето, не виждам проблем. Проблемът е, че обикновено или бащата се държи по-дръпнато и гледа да "не се меси", оставяйки майката все едно е сама, или майката винаги застава на страната на детето и не позволява на бащата да му се кара/наказва/говори и т.н.
Родителите идиоти разбиват семейните ценности, фишка, не от чие семе са заченати децата.
Fisherman
01-04-2018, 20:17
Не съм съвсем съгласен с подчертаното. Според мен може да се държи на семейните ценности, дори някой (или и двамта) от родителите да не е биологичен такъв. Друг е въпросът, че наистина в голяма част от случаите това не работи, защото голяма част от родителите са идиоти. Доказателството за това са стотиците (вероятно и хиляди) отрепки, отгледани от двамата си биологични родители. Ако доведеният баща приема детето като свое и майката работи заедно с него за възпитанието на детето, не виждам проблем. Проблемът е, че обикновено или бащата се държи по-дръпнато и гледа да "не се меси", оставяйки майката все едно е сама, или майката винаги застава на страната на детето и не позволява на бащата да му се кара/наказва/говори и т.н.
Родителите идиоти разбиват семейните ценности, фишка, не от чие семе са заченати децата.
само,че аз познавам много хора от стабилни семейства,които са си стабилни деца,тва че има развалени ябълки не опровергава факта,че деца се гледат най-добре от биологичните им родители
тва че турски тир катастрофира и убива 3-ма българи означава ли да не пускаме повече тирове по пътищата?
Fisherman
01-04-2018, 20:17
твоя аргумент става и за това как двама мъже могат да отгледат едно дете по-добре от мъж и жена на хероин с хепатит ц,които живеят в кофа за боклук
Човек, огледай се! Не са единични гнилите ябълки. Пълно е със семейства с баща алкохолик и майка, заета да оплаква тежката си участ. Какво като са биологични родители на детето, след като се грижат за него, колкото да не умре гладно или го възпитават в чалгаризирани ценности.
Fisherman
01-04-2018, 20:34
Човек, огледай се! Не са единични гнилите ябълки. Пълно е със семейства с баща алкохолик и майка, заета да оплаква тежката си участ. Какво като са биологични родители на детето, след като се грижат за него, колкото да не умре гладно или го възпитават в чалгаризирани ценности.
шанса доведения баща да се впише и да е добър баща е по-малък от тоя на БИОЛОГИЧНИЯ БАЩА,защото биологичния не е доведен
що за тъп аргумент пробутваш,не стига че има много скапани хора ВЪВ семейството ами ти мислиш че ако доведеш ЧУЖДИ отвън е по-лесно
Fisherman
01-04-2018, 20:36
Западняците и изродите се опитват да унищожат целостта на семейството,каквото го познаваме от 2000 години и ти нямаш нищо против това.
Факт. Идеята ми беше, че основната причина семейните ценности да се губят са калпавите родители, не толкова биологичните връзки.
Западняците и изродите се опитват да унищожат целостта на семейството,каквото го познаваме от 2000 години и ти нямаш нищо против това.
Опитай поне веднъж да водиш спор без да преиначаваш думите ми! ;)
Fisherman
01-04-2018, 20:40
Опитай поне веднъж да водиш спор без да преиначаваш думите ми! ;)
така излиза от думите ти,че е по-добре външен човек да ти гледа децата а не ти
golemiq_korab_minava
01-04-2018, 20:41
А, ако е калпав биологичния баща?
Fisherman
01-04-2018, 20:41
Факт. Идеята ми беше, че основната причина семейните ценности да се губят са калпавите родители, не толкова биологичните връзки.
Основната причина да се губят е западняшките течения и отдалечаването от религията и алкохола помага също.
Дай ми пример с нормално семейство,където бащата е останал а не е избягал и е избил децата си и майка им.Защото аз имам 200 примера с разведени родители.
Fisherman
01-04-2018, 20:42
А, ако е калпав биологичния баща?
по-лесно е за биологичния деца да си гледа децата отколкото доведен,не знам как по друг начин да го формулирам
golemiq_korab_minava
01-04-2018, 20:45
по-лесно е за биологичния деца да си гледа децата отколкото доведен,не знам как по друг начин да го формулирам
И според теб от всеки човек може да излезе добър родител? На теория, би било възможно. Но на практика има хора, които правят деца, изоставят се, не се гриждат, не се и променят родителите.
Fisherman
01-04-2018, 20:46
И според теб от всеки човек може да излезе добър родител? На теория, би било възможно. Но на практика има хора, които правят деца, изоставят се, не се гриждат, не се и променят родителите.
и за тва че има лоши родители трябва всички да си доведем по-добри?Никой не си избира родителите,това е част от живота,това те прави по-силен човек,по-силен си и по-мъдър,когато прощаваш и решаваш проблеми.А не когато всичко е перфектно и баща ти е президента на Данон.
Тва е като положението в България,младите бягат.
Никой не си избира и държава,където да е роден и вместо да се спасява като плъх,може да остане и да бъде част от решението на проблемите,вместо само да се оплаква като путка и да се вайка,като циганин.
golemiq_korab_minava
01-04-2018, 20:58
Мисля, че възпитанието е много важно, това което детето трябва да усвои. Ако родителя отказва да предостави дори минимални усилия, да покрие минимални изисквания, които сигурно ги има по закон, съдът с право може дори лиши биологичния родител от достъп до детето.
За другия пример с държавата може също да се поспори. Оставането в държавата не винаги е свързвано с реално подпомагане. Това е все едно да обвиняваш беженците от Северна Корея, че не са останали да свалят диктатора или да работят за режима. Но със сигурност трябва да се прави нещо.
dreamwalker
01-04-2018, 21:36
Забравяте, че никой не може да развали семейството освен членовете му, стига сме търсили вината у другите.
Политиците, държавата, илюминати, извънземни, все някой друг е виновен, само да не сме ние, все пак по-удобно е да се изживяваш като жертва.
defender
01-04-2018, 21:46
Забравяте, че никой не може да развали семейството освен членовете му, стига сме търсили вината у другите.
Политиците, държавата, илюминати, извънземни, все някой друг е виновен, само да не сме ние, все пак по-удобно е да се изживяваш като жертва.
Трябва ти да поемеш вината, че хората сме такива, а не да я прехвърляш върху другите. :)
Fisherman
01-04-2018, 21:47
Всеки може да развали семейството отвън.
Fisherman
01-04-2018, 21:53
Трябва ти да поемеш вината, че хората сме такива, а не да я прехвърляш върху другите. :)
Точно на това учи Господ.Човек става по-добър,когато преминава през много трудности,които му показват линията между доброто и злото.
Да прощаваш изисква много кураж.
defender
01-04-2018, 21:53
Всеки може да развали семейството отвън.
Чакам дримока да поеме вината, ама ме съмнява, че ще тръгне да я прехвърли върху другите.
Айде дрими, кажи си, колко семейства си развалила? :)
defender
01-04-2018, 21:55
Точно на това учи Господ.
Така е!
Мохамъд ли беше поел вината на човечеството, че не помня?
golemiq_korab_minava
01-04-2018, 22:04
доктора го беше пускал.. https://youtu.be/ggIwUAPTrCU
dreamwalker
01-04-2018, 22:58
Поемам вината, че губя по една минута от живота си всеки път, когато пиша коментар.
Ако аз съм кръгъл идиот, то да - по-добре е някой друг да гледа децата ми.
Дето вика дрийма, много е лесно да обвиниш някой друг, че ти разваля семейството... Я ми кажи, ако жена ти спи с друг, на кого ще се сърдиш повече - на нея или на мъжа, с който го е направила?
defender
01-05-2018, 00:06
Дето вика дрийма, много е лесно да обвиниш някой друг, че ти разваля семейството... Я ми кажи, ако жена ти спи с друг, на кого ще се сърдиш повече - на нея или на мъжа, с който го е направила?
А ти защо изобщо се сърдиш, защото прехвърляш вината на жена си ли?
Защо изобщо обществеността заклейми Хитлер, като злодей. Евреите са си виновни, дейба.
Арабите що обвиняват запада за бомбите, те са си виновни, дейба.
aurissaaaaa
01-05-2018, 00:23
твоя аргумент става и за това как двама мъже могат да отгледат едно дете по-добре от мъж и жена на хероин с хепатит ц,които живеят в кофа за боклук
то и без хероина и хепатита е факт - достатъчно изследвания има по темата
http://whatweknow.law.columbia.edu/topics/lgbt-equality/what-does-the-scholarly-research-say-about-the-wellbeing-of-children-with-gay-or-lesbian-parents/
ма ти и на тва ще скочиш че е платено
максуел дрън дрън има бог термодинамика бла бла
пускаш му изследвания и си прави оглушки
Като толкова си затъжил за миналото - дай направо 2500-3000г назад да се върнем - гърците, римляните, египтяните и дори китайците са имали граничещи с педофилия практики (ака. мъже в зряла възраст ментори на момчета в пубертета). явно е било добро щом най-развитите цивилизации от древността (в една от които се раждат демокрацията и математиката) са го практикували ?
не очаквам смислен отговор, де ... кво се хабя :Д
defender
01-05-2018, 00:27
Поемам вината, че губя по една минута от живота си всеки път, когато пиша коментар.
Защо чувстваш вина, че си губиш времето да пишеш коментар? Защото преди тава си обвинила нас в некоректност към коментарите ти ли и оттам чувстваш вина, че си изгубила 1 минута. Тоест твоята вина се е породила, като производно на това, че обвиняваш нас.
Обявявам те за гуру-мъдрец 1-ва степен.
А ти защо изобщо се сърдиш, защото прехвърляш вината на жена си ли?
Защо изобщо обществеността заклейми Хитлер, като злодей. Евреите са си виновни, дейба.
Арабите що обвиняват запада за бомбите, те са си виновни, дейба.
хохохохохохохохохохох ти си егати скалъпения фейк християнин.
Запада защо има договор с Иран да няма собствена ядрена програма, нека оставим Тръмпчо да ликвидира тоя договор както е тръгнал и тия фундаменталисти да ни изтребят, нали САЩ ще са си виновни?
defender
01-05-2018, 00:37
хохохохохохохохохохох ти си егати скалъпения фейк християнин.
Запада защо има договор с Иран да няма собствена ядрена програма, нека оставим Тръмпчо да ликвидира тоя договор както е тръгнал и тия фундаменталисти да ни изтребят, нали САЩ ще са си виновни?
Не обвинявай Тръмп, защото за появата на Тръмп е виновна единствено и само политиката на либерали, като Обонго преди това. Тръмп се появи, като реваншизъм на американците относно зомбитата, леви либерали, дето 8 години управляваха.
ПП: Иди се засрами, че заради такива, като тебе дори човек като Тръмп стана възможност за президент, само и само да не е пак човек, като Обама президент. Американците дори и магаре щяха да сложат, след Обонго.
Не обвинявай Тръмп, защото за появата на Тръмп е виновна единствено и само политиката на либерали, като Обонго преди това. Тръмп се появи, като реваншизъм на американците относно зомбитата, леви либерали, дето 8 години управляваха.
Иди се засрами, че заради такива, като тебе дори Тръмп е възможност, като президент, стига да не човек, като Обама.
Той нека си мери още малката пишка с Ким, пък да има и късмет да се стрелят с ядрени балистични ракети, та и ако Иран реши да се включи... Пък после да не съм бил обвинявал някъв неоравновесен дерелирал дядка с IQ на шимпанзе. Ти или си голям малоумник че да не виждам последствията от това което тоя Гъз прави - включително и иронията и лицемериято в това което казваш, или си просто натурално и генетично толкова дегенерирал интелектуално.
defender
01-05-2018, 00:55
То щото Обама не си мереше "пишката" с Путин и не дрънкаш оръжие по руската граница и също домъкна американски бойни кораби и самолетоносачи в Черно море.
Още си спомням, когато близката до Обама, Виктория Нюланд рече знаменитата фраза: "Да го начукам на ЕС". Баси гафа стана, хаха. Ти за гафовете на Тръмп ми говориш и за просто вербалните му закани с Ким.
ПП: Що не кажеш нещо и за гафа, дето се оказа, че Обама подслушвал Меркел и други негови съюзници. Забравили, кво.
Ако ми кажеш един световен лидер след 89-та който е ескалирал шансовете за ядрена война до такива пропорции като тръмп, евалата ти правя и ще си оттегля коментара.
defender
01-05-2018, 01:03
За ядрена война не знам, но за 3-та световна война, най-голяма опасността беше при Обама. Не ли?
"Сара Пейлин предложи на Обама ядрен удар срещу Русия"
Бившият губернатор на американския щат Аляска и бивш кандидат за вицепрезидент на републиканците Сара Пейлин предложи на президента Барак Обама да удари Русия с ядрено оръжие. Това стана по време на пресконференция, съобщава АФП.
хахаха, лудия Обама.
За ядрена война не знам, но за 3-та световна война, най-голяма опасността беше при Обама. Не ли?
"Сара Пейлин предложи на Обама ядрен удар срещу Русия"
Бившият губернатор на американския щат Аляска и бивш кандидат за вицепрезидент на републиканците Сара Пейлин предложи на президента Барак Обама да удари Русия с ядрено оръжие. Това стана по време на пресконференция, съобщава АФП.
хахаха
Знаеш ли коя е Пейлин? Същото шимпанзе като тръмп. Бивши губернатори нямат власт в собствения си щат камоли на федерално ниво. Другото което е, един щат не взима решенията на другите 49.
Ако до тогава е било обама, сега тръмп го подобри в това начинание. Абсолютното му изолиране от ООН и НАТО, наскоро четох че както винаги лайни по туитър и почва да губи стратегически партньори като пакистан и индиа. ИЗолира се от ЕС, пак стратегически партньор. Плюе категорично против Китай...
defender
01-05-2018, 01:30
Все още никой не е предлагал на Тръмп ядрена война със Северна Корея. Нито Тръмп се е изказвал, че мисли да хвърля ядрени бомби. Единствено Ким заплашва САЩ с ядрен удар. Не знам какво ти е виновен в случая Тръмп или му слагаш подмолно думи в устата за ядрена война.
То по времето на Обама също имаше опасност, че ИДИЛ имат ядрено оръжие. Но сега, заради това да обвинявам Обама, че бил ескалирал шансовете за ядрена война е малко преувеличено.
Не знам как щеше да реагира Обама ако Ким се беше сдобил с ядрено оръжие по негово време. Но все пак Обама е по-социалист от Тръмп и с Ким може и да си допаднат повече.
Fisherman
01-05-2018, 08:49
спри да пишеш
Fisherman
01-05-2018, 08:51
няма как жена ми да спи с друг щом аз съм я избрал за жена,връзката и семейството е много по-сложно нещо от твоята представа харесваш си някоя на улицата и и пълниш фурната после се вайкаш че тя и родителите и за нищо не стават
Fisherman
01-05-2018, 08:54
какъв процент от семействата са кръгли идиоти не знам и докъде искаш да докараш тоя спор също не знам,какво се опитваш да докажеш
dreamwalker
01-05-2018, 10:03
Като толкова си затъжил за миналото - дай направо 2500-3000г назад да се върнем - гърците, римляните, египтяните и дори китайците са имали граничещи с педофилия практики (ака. мъже в зряла възраст ментори на момчета в пубертета). явно е било добро щом най-развитите цивилизации от древността (в една от които се раждат демокрацията и математиката) са го практикували ?
http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/562/189/d61.gif
Отказвам да повярвам, че си с почти 10 години по-възрастен от мен.
dreamwalker
01-05-2018, 10:06
няма как жена ми да спи с друг щом аз съм я избрал за жена,връзката и семейството е много по-сложно нещо от твоята представа харесваш си някоя на улицата и и пълниш фурната после се вайкаш че тя и родителите и за нищо не стават
Дано да е преувеличено тук, но разсъждаваш като религиозен фундаменталист.
golemiq_korab_minava
01-05-2018, 10:30
ПП: Иди се засрами, че заради такива, като тебе дори човек като Тръмп стана възможност за президент, само и само да не е пак човек, като Обама президент. Американците дори и магаре щяха да сложат, след Обонго.
Същото е и с всеки друг появил се диктатор, който рано или късно се ражда , благодарение на шепата трансгранични корпорации и разни банкери, за които бедността в обществото е нещо нормално и притискат всяка практика, която е от полза за народа.
defender
01-05-2018, 11:13
Отказвам да повярвам, че си с почти 10 години по-възрастен от мен.
Ех аурисе, значи си бил старче, а оня ден пускаш в тиин форум обяви и предложения да ти лапат оня работа. А аз се чудя що си толкова сексуално агресивен към млади момченца. А ти ще излезеш някакъв дърт педо. :)
dreamwalker
01-05-2018, 11:19
Ех аурисе, значи си бил старче, а оня ден пускаш в тиин форум обяви и предложения да ти лапат оня работа. А аз се чудя що си толкова сексуално агресивен към млади момченца. А ти ще излезеш някакъв дърт педо. :)
Ти сякаш не си същият.
defender
01-05-2018, 11:21
И какъв съм аз? А ти да не си на 15-си. Сигурно си над 25.
„Това е сложна работа” - любим аргумент в спор... Много си далеч от истината относно представите ми за семейство, но както и да е...
Наивно е да смяташ, че каквато жена си избереш, с такава ще съжителстваш 50 години. Хората се променят. Няма как да си сигурен, че след 10 години ще сте същите.
Fisherman
01-05-2018, 16:26
„Това е сложна работа” - любим аргумент в спор... Много си далеч от истината относно представите ми за семейство, но както и да е...
Наивно е да смяташ, че каквато жена си избереш, с такава ще съжителстваш 50 години. Хората се променят. Няма как да си сигурен, че след 10 години ще сте същите.
кажи на хората,които са заедно по 70 години,такива няма да има вече заради други хора с подобен на твоя начин на мислене
съжителството иска много разбирателство,много жертви абе както викаш сложна работа,модерния човек бяга от сложната работа нали ще каца на марс стига толко напъване
Интересна тема е
Как се постига идеална връзка
кажи на хората,които са заедно по 70 години,такива няма да има вече заради други хора с подобен на твоя начин на мислене
съжителството иска много разбирателство,много жертви абе както викаш сложна работа,модерния човек бяга от сложната работа нали ще каца на марс стига толко напъване
Истината е, че поне половината от хората, които са заедно 70 години, са останали заедно, щото така са свикнали. Колко често виждаш дългогодишна двойка да се смеят заедно и колко често да си мрънкат или направо да се карат? В повечето случаи сякаш остава единствено уважението и навика.
Казвам повечето, щото не липсват и такива, които си се обичат до последно.
dreamwalker
01-05-2018, 20:22
Истината е, че поне половината от хората, които са заедно 70 години, са останали заедно, щото така са свикнали. Колко често виждаш дългогодишна двойка да се смеят заедно и колко често да си мрънкат или направо да се карат? В повечето случаи сякаш остава единствено уважението и навика.
Казвам повечето, щото не липсват и такива, които си се обичат до последно.
Да, защото любовта не съществува, но уважението остава.
defender
01-06-2018, 11:40
Докато не ми покажат половите органи на третия пол, ще продължавам да смятам, че не съществува. :)
ПП: Третия пол излиза, че е нещо, като полова религия, преателе, изисква вяра. После Зленокса ще ме занася, че не бил вярващ. Полово религиозен индивидиум. :)
Тва, да имаш тяло на мъж, ама да смяташ, че си жена, трябва изключително много да си вярваш.
Fisherman
01-06-2018, 18:13
И тва че земяна е на 4 милиарда години също е сляпа вяра.
dreamwalker
01-07-2018, 02:21
Обявявам те за гуру-мъдрец 1-ва степен.
Знам, че съм твоето гуру.
Fisherman
01-08-2018, 08:56
https://www.youtube.com/watch?v=kgksU2F18lg
https://www.youtube.com/watch?v=kgksU2F18lg
https://www.youtube.com/watch?v=81JySaBr-ak
Fisherman
01-08-2018, 13:48
https://www.youtube.com/watch?v=81JySaBr-ak
яд ли те е
defender
01-09-2018, 19:32
8 януари 2018 година, Радио Дойче Веле, в коментар относно съпротивата в България срещу налагането на Истанбулската конвенция:
“Те (правителството на България) са ограничени от манталитета на българския народ, комуто липсва идеологическото просвещение, което го има при нас, в Германия."
ПП: чувствате ли се идеологически просветени, преателЕ. :D
defender
01-09-2018, 19:37
"Главната идеоложка на джендър теорията е Джудит Бътлър, родена през 1956 г. Тя израства в САЩ в образовано еврейско семейство с унгарско-руски произход"
ПП: Защо, където има идеология, винаги са замесени евреи, защо?
golemiq_korab_minava
01-09-2018, 19:55
"Главната идеоложка на джендър теорията е Джудит Бътлър, родена през 1956 г. Тя израства в САЩ в образовано еврейско семейство с унгарско-руски произход"
Защото държат световната Банка.
dreamwalker
01-09-2018, 20:51
Защото умеят да мислят, не мога да кажа същото за някои други.
defender
01-09-2018, 21:17
Защото умеят да мислят, не мога да кажа същото за някои други.
Или може би, защото не могат да живеят, като нормалните хора в реалността. Не знам на какво се дължи това, на чувство на превъзходство и месианство или на дебилизъм.
Аз това го изтъкнах, като недостатък, а ти им се възхищаваш, че умеели да мислят. Разбира се не говоря за евреите, като цяло, но просто ми се струва, че тези хора имат някакъв месиански комплекс. Дано да го изживеят най-накрая и света да се кротне. Да налагат там някаква измислена идеология, да идва техния месия, да поцарува малко, да кандисат най-накрая. :)
Защо мислиш че джендър-ите са Западно просвещение? Колко пъти съм ти давал пример с племето Везо от Мадагаскар, недокоснато от цивилизация и Западнатите идеологически възгледи и все пак нямат социални норми в полово и джендър-ово отношение. Човек там е андрогенно същество в обществото като с течение на времето сам избира какъв джендър да приеме и съответстващите задължения.
Не всичко е конспирация. Вие с рибаря и доктора страдате от голяма параноя.
Защо не споменеш Жак Лакан или сънародничката ти Юлия Кристева които са допринесли изключително много в тази свера на социалните науки? Те не са евреи. Или просто лайниш само това което ти спада към промитата ти адженда?
dreamwalker
01-10-2018, 00:04
Или може би, защото не могат да живеят, като нормалните хора в реалността. Не знам на какво се дължи това, на чувство на превъзходство и месианство или на дебилизъм.
Аз това го изтъкнах, като недостатък, а ти им се възхищаваш, че умеели да мислят. Разбира се не говоря за евреите, като цяло, но просто ми се струва, че тези хора имат някакъв месиански комплекс. Дано да го изживеят най-накрая и света да се кротне. Да налагат там някаква измислена идеология, да идва техния месия, да поцарува малко, да кандисат най-накрая. :)
Какво значи "като нормалните хора в реалността". Как дефинираш "нормални хора". Ако се замислиш, всеки народ притежава това чувство на превъзходство до някаква степен, ако не беше така нямаше да съществуват държави.
Месиански комплекс или не, не особено приятни хора съществуват във всички раси, етноси, религии, не виждам защо трябва да гледаме само в паничката на евреите. Вярно, че държавата им е като шега, която е отишла твърде далеч, и не се придържат към максимата "Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб” с този режим на апартейд, който са установили, и реват антисемитизъм, когато ги критикуват, но и другите световни сили в момента не са особено успешни в спазването на международното право и правата на човека.
САЩ: като започнем с пословичното им лицемерие и продължим към проблемите им с оръжията, нивото на престъпността не е за завиждане, бавно, но славно започват да ограничават личната свободата с цел защита на индивида (подозирам, че това ще ескалира в близки години?), държавата си пъха носа навсякъде за келепир, пуснаха атомна бомба върху живи хора, geez. Русия: свобода на словото, блабла, Украйна, блабла, корупция, блабла, хомофобия, блабла. Китай: комунисти, блабла, свобода, блабла, Тибет, блабла. Саудитска Арабия: човешки права, блабла, религиозна свобода, блабла, Йемен, блабла, Катар, блабла.
Извод: значителен брой от политиците (и не само) в момента заслужават да бъдат съдени за престъпления срещу човечеството.
Да не си забравил, че Исус е евреин.
golemiq_korab_minava
01-10-2018, 06:16
А кой прави търговията с оржия в САЩ?
defender
01-10-2018, 12:44
Да не си забравил, че Исус е евреин.
Ми да, Иисус се опита да излекува тяхното месианство, ама не Го приеха и Го разпнаха (те очакваха някакъв велик цар, отрупан с корони, злата и власт владетел на света и те покрай него да намажат, помазани). Сега чакат друг месия, ама такъв дето да им гъделичка комплексите, а не да ги лекува. :)
ПП: Изобщо мюсюлманите и евреите чакат някакъв владетел на света, дето ще е техен човек. И дето ще ги оправи по родова линия и шуробаджанащина.
defender
01-10-2018, 13:14
"Интелектуалецът, но идиот (ИНИ) е създание на модерността, поради което явлението се забързва от средата на двадесети век, за да достигне своя пик в наши дни.
Той мисли, че хората трябва да действат спрямо своите най-добри интереси и че познава техните интереси, особено ако са „реднеци“ или английската класа, гласувала за Брекзит.
Когато плебеите направят нещо, което за тях има смисъл, но не и за него, ИНИ използва термина „необразован“.
Това, което общо наричаме участие в политическия процес, той нарича с две различни означения: „демокрация“, когато се хареса на ИНИ, и „популизъм“, когато плебеите имат дързостта да гласуват по начин, който противоречи на предпочитанията му.
Той никога не псува в туитър.
Той говори за „равенство на расите“ и „икономическо равенство“, но никога не е излизал да пие с шофьор на такси от малцинствата.
Модерният ИНИ е посетил повече от една TEDx лекция на живо и е гледал повече от две TEDx лекции в Youtube. Той не само гласува за Хилари Монсанто-Малмезон, защото тя изглежда избираема или друго подобно кръгово разсъждение, но вярва, че всеки, който не е направил същото, е болен." ~ Насим Никълъс Талeб, американски икономист и есеист.
Fisherman
01-10-2018, 19:06
Иисус е евреин на половина.
anonymous908491
01-10-2018, 19:18
чист евреин е
при тях майката определя
бащата може да е и някоя камила
dreamwalker
01-10-2018, 20:24
:lol:
Цял евреин е.
golemiq_korab_minava
01-10-2018, 20:53
:lol:
Цял евреин е.
Доказателства, или ще те обвиня в конспирационни теории.
Fisherman
01-10-2018, 22:37
Знам със сигурност,че евреи са го убили.В крайна сметка верния отговор е че той е Господ и няма човешко потекло.
defender
01-10-2018, 23:00
10. В света беше, и светът чрез Него стана, но светът Го не позна.
11. Дойде у Своите Си, и Своите Го не приеха.
Кои са тези "свои" на Иисус, не е ли народът на евреите? Тоест народът на Иисус, където се родил е бил еврейския народ.
Знам със сигурност,че евреи са го убили.В крайна сметка верния отговор е че той е Господ и няма човешко потекло.
Недей говорихте глупости с Ефенди. Хесус е бил чист ляв-либераст мюсюлманин. Няква откачалка твърдяща се за Божи син та разтурил всякви езични социални приемания За нормалност. Чист либераст-комунист трето полово Божие същество. Фустата на либерастията приатеЛЕ!
Fisherman
01-11-2018, 09:27
Недей говорихте глупости с Ефенди. Хесус е бил чист ляв-либераст мюсюлманин. Няква откачалка твърдяща се за Божи син та разтурил всякви езични социални приемания За нормалност. Чист либераст-комунист трето полово Божие същество. Фустата на либерастията приатеЛЕ!
Е няма как да пътуваме 2000 години назад за да видим как е изглеждал,никой не знае.Имиджа с който се изобразява на икони,цървки и клипчета в ютуб е измислен.
defender
01-11-2018, 11:47
...
Иисус е бил предприемач-дърводелец, а не либерал-активист на грантова хранилка. Наричал е половете според биологичните им особености и реалността, а не според самоизмислени фантазии. Не е взимал пари от НПО и еврофондове, нито е бил богат угоен милиардер, като Сорос, за да използва медии и политическа власт за да пропагандира някаква измислена изкуствено идеология, като реалност сред масите, а хората са приели неговото учение по един напълно естествен начин, без един лев, без никаква пропаганда или изкуствено налагане чрез някакви поръчкови учени и политици идеолози, захранвани на заплата от системата, защото иначе едва ли ще се заемат с това.
Докато апостолите, носители на Словото са работили без заплата за да го разпространяват, сред варвари и то без оръжие (което за онова нецивилизовано, варварско време си е било подвиг).
Иисус не е искал революции в обществото (оранжеви, червени, френски, болшевишки), за разлика от комунисти, либерали.
Учението на Иисус вече над 2000 години е актуално и хората сами го следват, а вашите човешки идеологии за 50-60 години идват с гръм и трясък и после изчезват, като мишоци, защото са лъжа, а лъжата и ненормалността, винаги изисква много пари и средства за да бъде поддържана, като реалност.
Така, че за разлика от Иисус, вашата идеология ако не са големите пари и грантове, пропаганда чрез медии, политици, то точно до 5-10 години и хората сами ще я отхвърлят, защото е изкуствена и неприемлива по естествен път.
За разлика от Иисус, Който само с една риза на гърба, без един пукнат лев, без революции, без грантове, без медии, без властови интрументи, без развити технологии направи това, дето вашите властови, богати идеолози не могат вече толкова време да направят с човешкото общество и съзнание и се сцепват от яд. :D
...
Оти лъжеш хората, ПрЕАтел?
https://i.imgur.com/MnLxnrz.jpg
http://i.bettermeme.com/meme/img/0/0/6/q/006q.jpg
Ефенди, недей се напряга много, досъщ "snowflake" либераст си станал. Просто приеми че хесус е бил педераст, трансексуален, трето-полов драг-куийн.
Е няма как да пътуваме 2000 години назад за да видим как е изглеждал,никой не знае.Имиджа с който се изобразява на икони,цървки и клипчета в ютуб е измислен.
Значи може да приемеш че имиджа му е измислен, ама не можеш да приемеш факта че можеби както и имиджа така и учението и цялата християнска религия е измислена? Либерастите сте голяма напаст. Дано по-скоро се върнем в светлите (за вас либерастите са тъмни) векове на църковно просвещение че не мога да ви търпа.
defender
01-11-2018, 13:05
Ефенди, недей се напряга много, досъщ "snowflake" либераст си станал. Просто приеми че хесус е бил педераст, трансексуален драг-куийн.
Ми като Хесус е либерал, тогава го уважавай ве, както лижеш задника на Меркел, Обама и Хилари. :)
Ми като Хесус е либерал, тогава го уважавай ве, както лижеш задника на Меркел, Обама и Хилари. :)
Единствено Меркел бих уважил. А ти що не я уважаваш, жената е против педерастията на либерастията - Гласува против гейските бракове?
defender
01-11-2018, 13:11
Шотландец, откакто си във форума един път не си казал "Да живее кралицата". Никакъв поданик не си. :D
Тва в Шотландия сте някакъв особен вид "либерали-монархисти" и отгоре на това либерали васали на кралицата. :D
defender
01-11-2018, 13:14
Единствено Меркел бих уважил. А ти що не я уважаваш, жената е против педерастията на либерастията - Гласува против гейските бракове?
Ми тогава за това й решения я уважавам.
Fisherman
01-11-2018, 13:52
Значи може да приемеш че имиджа му е измислен, ама не можеш да приемеш факта че можеби както и имиджа така и учението и цялата християнска религия е измислена? Либерастите сте голяма напаст. Дано по-скоро се върнем в светлите (за вас либерастите са тъмни) векове на църковно просвещение че не мога да ви търпа.
не мога да приема нещо,което може да се приложи на 100% и е истина за измислица
10-те Божи заповеди не са измислица.
всеки един проблем с хората в света може да бъде проследен до нарушаването на някоя заповед.
defender
01-11-2018, 14:02
Зленокса искам да го питам, като не вярва в Бог, тогава в какво вярва, в бихейвиоризма ли вярва? А ако вярва в бихейвиоризма, тогава как така е либерал и вярва в свободата на хората?
ПП: Либерализма е розов тоталитаризъм, абсолютно точно. :)
Розов, за да може "глупаците" да стават либерали (и така да се изживяват, като по-добри от останалите), а другите, дето са жертви на налаганите идеи на либерализма да му се връзват, че щом не ги приемат , значи нещо не са у ред.
defender
01-11-2018, 14:19
Истинските либерали, задължително трябва да са вярващи, не може да има друг либерал.
Баба Мути, поне добре се е ориентирала и партията й се представя за точно такава.
За разлика от Зленокса, който малко ме съмнява че е истински 100% либерал и няма някакви други подбуди.
Зленокса искам да го питам, като не вярва в Бог, тогава в какво вярва, в бихейвиоризма ли вярва? А ако вярва в бихейвиоризма, тогава как така е либерал и вярва в свободата на хората?
ПП: Либерализма е розов тоталитаризъм, абсолютно точно. :)
Розов, за да може "глупаците" да стават либерали (и така да се изживяват, като по-добри от останалите), а другите, дето са жертви на налаганите идеи на либерализма да му се връзват, че щом не ги приемат , значи нещо не са у ред.
Ако наистина се замислиш що е това либерализм, ще видиш че е точно обратното на розова утопиа. Либерализма поне изкарва истинската природа на индивида. Религията е патернализм, там няма истинска свобода, въпреки че никой не е истински свободен, но в религиозните учения, моралната и цялостна автономност на индивида са заменени с идеята че сме абсолютни имбецили и за това ни трябва тежка ръка да ни напътсва.
Попринцип съм агностик, но не вярвам в такива месаянски детски приказки за Богове, ад или рай, ангелчета и демони. Не съм видял някви категорични доказателства за съществуванетон а няква единична висша сила която да ни е подсказала за рай или ад. Ако има такива бих се включил към ваща религиозна секта, но явно няма. По съм склонен да вярвам че може би това е няква супер реална VR симулация от колкото че има върховно същество/сила.
Не вярвам и че човек може да е напълно свободен и да упражнява цялостната си автономност и свободна воля без ограничения. Ако погледнеш напредъка в психологията и социалните науки - например идеята за "хабитус"-а на Пиер Бурдийо, всичко почва да се намества като социален конструкт без реално обективно и автономно съществуване.
Истинските либерали, задължително трябва да са вярващи, не може да има друг либерал.
Баба Мути, поне добре се е ориентирала и партията й се представя за точно такава.
За разлика от Зленокса, който малко ме съмнява че е истински 100% либерал и няма някакви други подбуди.
Ти не знаеш и едно име на класическия либерализм камоли да коментираш по темата. Джон Стюърт Мил (Баща и Син) да не би да са били вярващи? А все пак са фондацията на либерализма, както и Бентъм.
defender
01-11-2018, 14:44
Ако няма Бог, ние тогава сме 100% зависими от материалните си инстинктивни желания и не можем да им се противопоставим, а ги следваме, като впрегнати магарета. Бих се самоубил, баси пародията.
Ако няма Бог, ние тогава сме 100% зависими от материалните си инстинктивни желания и не можем да им се противопоставим, а ги следвам, като впрегнати магарета. Бих се самоубил, баси пародията.
Щом мислиш така явно трябва да си наистина голям материалист че да клониш толкова много към фундаменталната религиозност.
defender
01-11-2018, 14:56
А ти не си ли материалист, в какво се изразява твоята мега духовност, която преди това да не е била предопределена от материални копнежи и информация.
Иди в една изолирана стая, където не може да постъпи никаква сетивна информация (затвори си очите, запуши си ушите, носа, увий си кожата в целофан за по-малка чувствителност и т.н. и в също време не вярвай в Бог). Да видим какви ще са ти мега-духовните реакции към живота. :)
Брех, откъде толкова духовни атеисти се извъдихте, ве.
defender
01-11-2018, 15:03
За да бъде човек духовен, той трябва да вярва, че има душа и тя продължава да живее след смъртта на тялото. Така душата ще може да стана самоценна и да има някакво достойнство спрямо тялото. В противен случай, просто го обслужва, като прислужница.
Тва е без Бог, душата е прислужница на тялото (патриархат). Атеистите сте патриархални либерали. :D
А ти не си ли материалист, в какво се изразява твоята мега духовност, която преди това да не е била предопределена от материални копнежи и информация.
Иди в една изолирана стая, където не може да постъпи никаква сетивна информация (затвори си очите, запуши си ушите, носа, увий си кожата в целофан за по-малка чувствителност и т.н. и в също време не вярвай в Бог). Да видим какви ще са ти мега-духовните реакции към живота. :)
Брех, откъде толкова духовни атеисти се извъдихте, ве.
1-во не съм атеист, както казах агностичен съм. Това че не вярвам в бог не ме прави атеист по дефолт.
2-ро, защо те е толкова страх от материалното благо, какъв и къде е този универален аксиом че материалното е нежелано зло а духовното е утопиата на душата?
3-то, проблема ти е че си идоктриниран в една робска моралност.
Моята "духовност" - не мисля че това е правилния термин в този случай - се изразява в това че гледам материалният ми живот да е добре устроен за да мога по-лесно да си се занимавам с неща в които имам голям интерес, полезност и удовлетворение. Това не значи че по дефолт гледам да стана милиардер, монополист и т.н. - въпреки че това не би било лошо, най-симплистичният материализъм е в това да гледам да си угаждам по възможностите ми.
defender
01-11-2018, 20:11
https://www.facebook.com/naAditofilmite/videos/336911223384394/
плача :D
бедни бели хетеро мъже,
Fisherman
01-11-2018, 21:26
https://www.facebook.com/naAditofilmite/videos/336911223384394/
плача :D
бедни бели хетеро мъже,
Адито не е лоша с тия дълги краци
defender
01-11-2018, 21:46
Адито не е лоша с тия дълги краци
Как може да си такъв сексист. С този комплимент, ти почти я изнасили. Безобразие. :D
Лош, бял, хетеро мъж.
Зленокса какво ще каже за дългите крака на Адито. Да видим как би се изразил един либерал от висшия ранг.
Как би направил комплимент на една жена и намек, че искаш да спиш с нея, без да се почувства дискриминирана. Айде напъне се :)
defender
01-12-2018, 10:31
"Помнете, тук "не" може да значи "да". Не че се опитва да ви обърка, кани Ви да я опознаете сами." - така започва рекламният клип на българското европредседателство, представен миналата седмица.
Френската евродепутатка от Зелените Карима Дели започна кампания за сваляне на рекламния клип, защото откри в това.. толериране на сексуалния тормоз."
ПП: Поредни либерални идиото-толерантни висини, преателе.
defender
01-12-2018, 19:44
Щели да вдигат заплатите на полицаите. Щели да им дават още 100 милиона към бюджета.
Какво мислите приятели?
"Сега държавните служители във Вътрешното министерство са около 70 000 души, вкл. 62 000 полицаи и катаджии.
В Ню Йорк с 15 млн. население има 35 000 полицаи. Ние сме само 6,5 млн. български граждани с почти два пъти повече полиция.
В съседна Румъния полицаите са три пъти по-малко на глава от населението.
Престъпността у нас е най-високата в ЕС.
Кражбите и убийствата са най-много."
golemiq_korab_minava
01-13-2018, 07:39
Щели да вдигат заплатите на полицаите. Щели да им дават още 100 милиона към бюджета.
Какво мислите приятели?
"Сега държавните служители във Вътрешното министерство са около 70 000 души, вкл. 62 000 полицаи и катаджии.
В Ню Йорк с 15 млн. население има 35 000 полицаи. Ние сме само 6,5 млн. български граждани с почти два пъти повече полиция.
В съседна Румъния полицаите са три пъти по-малко на глава от населението.
Престъпността у нас е най-високата в ЕС.
Кражбите и убийствата са най-много."
Два пъти повече от армията. Полицейски контрол. По-странно е, че корупцията не ги заобикаля и ако някой бизнесмен е приятел с шеф на мвр, обикновенния човек остава без полиция.
defender
01-13-2018, 13:23
"При истинския мъж – жената е щастлива. А при всички останали – силна…"
Хомосексуализмът унищожава характерните особености на мъжете, а оттам и щастието на жените. :)
Всички Шe умрем. :D
Fisherman
01-13-2018, 17:13
Пример за еволюция в реално време
Мъжка средна земна чинка (Geospiza fortis)
Двойка големи земни чинки (Geospiza magnirostris)
От 1973 г. насам без прекъсване семейство Питър и Розмари Грант, британски еволюционни биолози от Принстън, следят развитието на популациите земни чинки на малкия вулканичен остров Дафне. Резултатите от техните изследвания от една страна потвърждават еволюционната теория на Дарвин, онагледявайки естествения отбор в действие, но от друга изтъкват пропуските в традиционните възгледи за хода на еволюцията като бавен и постепенен непрекъснат процес. Ето и кратка хронология на събитията на остров Дафне от последните 30-тина години, като пример за микроеволюция и за явлението изместване на белезите :
През 1977 г. на островите Галапагос настъпва голяма суша и 85 % от средните земни чинки (Geospiza fortis) на остров Дафне измират от глад. Оцеляват само птиците с малко по-големи и здрави клюнове от останалите, съумели да разчупят последните останали твърди костилки и семена. Потомството на тези малцина оцелели съответно има по-големи клюнове отколкото преди.
В периода 1982 - 1983 г. вследствие на Ел Ниньо, климатът на Галапагос се изменя драстично, като валежите продължават цели 8 месеца почти без прекъсване. За видовете на сушата това е време на изобилие и разцвет. От пренаселените съседни острови на Дафне долитат няколко големи земни чинки (Geospiza magnirostris). Съумявайки да отгледат до 8 поколения на година, пришълците много бързо завземат острова и започват да изместват местните по-дребни средни земни чинки в борбата за по-трудните за трошене, но по-хранителни едри ядки и семена.
В периода 2003 - 2004 г. на Галапагос отново настъпва голяма суша и за средните земни чинки това е поредното изпитание на живот и смърт. И двата вида страдат от сушата, но този път по-дребният вид не може да мери сили с доминиращия по-едър в борбата за оскъдната по-добра храна. В резултат на това средните земни чинки със сравнително по-големи клюнове започват да измират в по-голяма степен от своите събратя със сравнително по-малки клюнове. Така в крайна сметка новото поколение средни земни чинки на Дафне еволюира за пореден път пред очите на изследователите, този път към по-малък клюн за хранене с малките семена, подминавани от голямата земна чинка.
Още Дарвин е смятал на времето, при формулирането на своята теория за еволюцията, че конкуренцията между два вида (в случая за храна, под влияние на промяната на местния климат) може да ги накара да еволюират в различни посоки, но семейство Грант правят първото наблюдение на това явление в природата. Другото важно откритие от техните изследвания е, че този процес може да настъпи в рамките на едно-единствено поколение, буквално за една година.[37]
Макар чинките с по-голям или по-малък клюн да не са нов вид, Питър Грант смята, че е въпрос на време (няколко поколения) да се появи такъв.
първо е сервирана пропагандата и лъжите и само в 1 изречение има истина,типично за учебник по биология
aurissaaaaa
01-14-2018, 13:07
https://www.theguardian.com/society/2018/jan/11/gay-spouses-rights-all-eu-countries-european-court-adviser
хохохо