- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Bihte li napusnali BG
Абе Добрина кво само се дрънкаш..ти нали оставаш тука ше опрайш държавата...
In such ugly times, the only true protest is beauty!
То няма оправяне туй нещо, единствено може да се бяга...
Ha tochno takaПървоначално написано от GeRyTo
Dobrinche Ti ostani tuka i shta vidim kak sled 1-2 godini she se chudesh ko da praish i she se sramuvash ot sebe si ...
Puk i nashta strana e "bolna" ot godini nared i nie nema kfo da napraimi po vuprosa tai, che ne se vjivqvai kat supermen(Btw citirah edin umen mislitel)
И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Be sha vidite .. sled 10-na godini .. kato me gledate po televiziite i klasaciite v koq darjava sam otishla![]()
т. 2, 9
защо в толкова теми обсъждате България???? Мен България ми харесва като природа и имам възможност да я обикалям и да гледам красотите. Бих искал да зимина за държава където жизнения стандарт е по-добре от на БГ. Тука цените гонят европейските , но заплатите си остават ниски!!! 1 много прост пример:
в Германия в България
безработен: 1000 евро 120лв (40лв помощи)
предмет 50евро 80лв
(който ми е необходим)
ето че в германия даже и безработния може да си го позволи (дори и да е по-скъпо) , но в БГ немога да си го позволя с този стандарт на живот. Незнам като гледам примери от реалния живот и се отчайвам от БГ. Хората които са извън БГ исакт да си дойдат тука... и като си дойдат и поседят 1-2 месеца вече им става гадно от мръсотията и от всичко друго. Много познати са извън БГ и си идват тук за почивката , защото прирадата ни е великолепна. България ми аресва , но при първа възможност бих я напуснал и само ваканциите и лятото да си идвам. аз съм малко глупаво тинейджърче (1988г.) и всичките ми връсници (от бивси класове и настоящи) искат да се ометат от БГ... айде почвайте да ме коментирате , но това си е голата истина
btw: този пост е много точен: http://www.teenproblem.net/forum/vie...hp?p=8939#8939
"Хората те оценяват най - пълно , когато положат цветя на гроба ти " Кърт Вонегът
аве какви глупости ми разправяш ве . Имало хубава природа еи тва па като го чуя просто ми става лошо. ДА си ебе маиката природата не ме интересува тя. Аз не се боря за някакфо парче земя а за народа . Да хубава е природата ама то насякъде е хубава. Изобщо се чудя така като кажат. Българи има насякъде по света още от заселването им преди над 1500 години.Има в Италия, Чечения има в Русия (волжка България) има на много МНОГО МЕСТА !
Хахах да оставамПървоначално написано от GeRyTo
Ще успея и в България, just watch me
![]()
Животът е прекрасен
kakvo stava s tozi forum????!!!!!napravo e sramota!!!!ta vie 6te se izbiete!!!!i to kakva voina!!!!balgari sre6tu balgari!!!po-to4no balgari v 4uzbina sre6tu balgari v bg. OSAZNAITE SE!!!!!vmesto da se podkrepiame i da badem priateli,nie 6te se izbiem pomezdu si!!!!sramota!!!!
if you got love, you got power
Няма да се избиваме..изказваме си мнението...само дето някой се опитват да ни наложат собствената си позиция което е доста неправилно...в крайна сметка всеки има право да си изрази мнението свободноПървоначално написано от loli82
![]()
In such ugly times, the only true protest is beauty!
Да, бих напуснала. Някак си не чувствам, че моето място е тук. Не си мислете, че не обичам България. Харесвам природата и забележителностите и т.н, но тук нямам преспектива. Държавата България не може да ми даде нищо. Поне това, което искам аз не може да ми го даде! Ще се старая да се връщам, когато мога.
Az kato vi gledam tuka naistina ne moga da povqrvam,4e tova predstavlqvat ekipa na b1lgarite,s koito trqbva da se gordeem,oshte pove4e,4e ste(sme)ot Mladoto pokolenie!!!
I drugoto,koeto ne moga da razbera sa dumite: "Trqbva da b1dem egositi..",e dobre de-izlizaiki v 4ujbina nie avtomati4eski se prevr16tame v takiva! A i po tozi na4in pri4inqvame bolka nai-ve4e na sebe si,za6toto na blizkite ni nqma da im lipsvame tolkova,kolkoto te na nas, po prostata pri4ina,4e te 6te imat mnogo drugi lubimi hora okolo sebe si,a nie shte sme sami. Lo6o e,povqrvaite mi,lo6o e da se obezverqvame i da se uspokoqvame s mis1lta,4e d1rjavata taka ili ina4e e zle i nqma da se opravi,ta neka nie q dov1r6im,da q s1sipem s1vsem,to bez tova nqma za kakvo da stoim tuk....Trqbva da vqrvame i da deistvame. Ako vseki se opravdava po tozi na4in:"Az s1m bezsilen" nakraq naistina 6te stane tak1v... Nqmam dumi prosto,neka tozi,koito e tolkova Zle tuk i edva li ne iznemogva da go napishe...zasramete se,hora! Pomislete si , 4e s1dbata e blagosklonna k1m vas,6tom milata ni Rodina vse o6te sama ne vi e izritala ot granicite si!!! Zaradi takiva kato vas sme na tova polojenie... Nqma pove4e da govorq,ostavam vi da si pomislite m1ni4ko! Nqma da e nikak zle...aide k1smet vi jelaq vse pak s emigraciqta,ako vse o6te ste naviti!
Първоначално написано от leko_zlobni4ka
Теэи, които смятат да остават ,добре ще е да спестяват от закуски за Калашников, от полза ще им е.
I poneje bylgarite sa tolkova veliki umni neuceneni i t.n. sme na tfa deredje!!!Vav svqka normalna zapadnoevropeiska darjava ima hora ot vsqkakvi nacionalnosti i sas vsqkakvi cvetove i vmesto da gi mrazqt ili da se opitvat da gi izgonqt te im pomagat i sled tova te po4vat da rabotqt i da si pla6tat danacite naravno s drugite!!! Vmesto da vika6 "ciganite na sapun" i "bylgariq na tri moreta" zemi se zamisli balgariq e na edno more!! A na ciganite im trqbva tvyrda raka no ne i ne4ove6ko otno6enie.....osven ako ne iska6 balgaria da e naravno s imeto na nqkoq arabska darjava.....ei zaradi takiva kato tebe nqkoi hora ne 6tyt da stoqt v bylgariqПървоначално написано от BG_NATIONALIST
![]()
Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!
ami zavisi kude otiva6....na men li4no bi mi haresalo da jiveq v 4ujbina(l.a. new york, las vegas, london, ispania........) no dali 6te ti haresa v 4ujbina zavisi ot adski mnogo ne6ta:
dali blizkite ti sa s teb
dali ima kakvo da raboti6/u4i6
dali ima6 priqteli,a ne da si zatvoren po cql den vku6ti
zavisi na kolko godini zaminava6-ako si po-maluk ti e po lesno da se integrira6
i bezbroi mnogo pri4ini
Не позволявай на другите да ти казват за какво да мечтаеш!
w 4ujbina samo na exurziq razbiram horat kojto iskat da se mahnat ot tuk naistina imat mn pri4ini no spored men pove4e sa pri4inite da ostanat v balgariq nali vse pak za tva sme rodeni tuka ane nqkade na majnata si nali nie sme bade6teto na balgariq nie trqbva da si postavim za cel da mojem da vodim normalen jivot tuka tova e na6ata rodina i pogolqmata 4ast ot tezi kojto sa q napusnali osaznavat tova no ne vijdat 6ans za realizaciq v balgaria a to4no tva trqq da ni e celta da ostanem tuk i da se radvame na jivota si tuk v balgariq tuk kadeto sme se rodili kadeto horata sa adski gostopriemni i drujelubni kadeto vinagi moje6 da sre6ne6 priqtel jkadeto se pravat adski mn kuponi kadeto se govori na maj4iniq ezik i kadeto 4ete6 tabelki na bg ima o6te bezbroj pri4ini kojto nqma da izbroqvam no dano da go osaznavate i tezi kojto iskata da napusnat bg da se zamislqt kakvo gubqt i kvo pe4elqt(govorq malko kato darven filosof no da ne mi puka)ebi mu majkata 4ove4e i pravi tva koeto nameri6 za dobre celuvki na vsi4ki tuka i izvan bg
обичам те и пак ще те обичам
за тебе мисля до зори
макар пред всички да отричам
и пред себе си дори
Pone spored men tova e reshenieto na problema.
Az biah v USA i pak shte otida.
Verno e che se raboti po 16 chasa, 7 dni v sedmicata, ama e samo za 4 meseca.
A posle obikaliash ciala America. Pone az taka napravih.
Sega tazi gonina shte pytuvam prez Parij s niakolko dni prestoi, a shte otida i do Havaite.
Verno e che pyrvata godina ne se izkarvat mnogo pari, okolo $5000 absoljutna chista pechalba bez da sa vkliucheni nakupenite gluposti kato kamera, fotoaparat i dr. i bez da e vkliucheno edno 3 sedmichno pytuvane nakraia.
E vtorata godina se izkarvat po poveche ot $20000.
I taka az si ucha v BG, zashtoto obrazovanieto si ni e dobro, stiga niakoi da iska da uchi, hodia niakolko leta v USA, obikaliam dosta po sveta, izkarvam dosta pari i sled tova si zapochvam chasten biznes v BG.
Nikoga ne bih ostanal da jiveia tam, prosto izpolzvam vyzmojnostite za pechelene na pari, koito tuk gi niama.
E tova e moeto reshenie!
...kak da ti kaja..az ve4e otidoh i ot 4asti sajelqvam...ama sam i mnogo dovolen za6toto tuk obrazovanieto im e stra6no dobro i u4ili6tata sa mnogo bogati...Az mislq 4e i ti 6te osaznae6 4e Bulgaria e hubava darjava za kuponi...no kato se opita6 da stane6 samo stoqtelna 6te vidi6 zor!!!![]()
Положението е следното - отиваш в чужбина и работиш унизителна работа, но парите които ще печелиш приравнени към българските стандарти ще ти стигат да живееш и да заделяш някое евро или долар. Такава е работата и аз лятото ще ходя до Испания да изкарам някое евро и после ще си доида. Съгласен съм да се излиза в чужбина, но само докато се изкарат кинти за да почнеш тука бизнес, а ако не успееш с изкараните кинти да направиш бизнес вината си е в теб самия (все пак за да се прави бизнес трябва и мозък, а не всеки го притежава).![]()
Левски шампион але але!
Никога и за нищо на света не бих напуснала България.
Нито за пари,нито за нищо няма да напусна родината си.
Имала съм щастието да изляза за малко от БГ и да видя свят и съм се чувствала ужасно.
Аз едвам издържах една седмица в чужбина,пък какво остава за цял живот.Буквално съм се събуждала и са ми трябвали десет минути,за да се осъзная и да разбера къде се намирам.Отвратително е да си в чужда страна и сред чужди хора,които гледат с лошо око на теб.
Обожавам България и всичко българско и никога,никога,ама никога няма да ида да живея в друга държава.Никога и за нищо на света.![]()
Иска ми се да кажа,че никога не бих изоставила родината си,но..Понякога живота така ни блъска и смазва,че това става единствения изход...![]()
Words don't come easy to me...
How can I find a way to make you see...
I love you...I will fly to tha moon and back
if you be my baby...
Ако не съм казал пак ще кажа.
Ирландия. Гледах Другата България и ми хареса и то доста. Та на там съм се запътил.
Awe tva 40 kilogramovo roshavo gei4e-Momchence mnogo mi lazi po nervite.Glupak!Nedei da govorish za kvo bulgarite ne shtqli v Bulgaria.Ti primerno kvo si napravil za Bulgaria?Stoi si tam v holandiq li kade beshe!BG nqma nujda ot takiva kato vaz!
Не знам за кого говориш ама ти кво си направил за България ?!?Първоначално написано от 681
Най ме дразнят ей такива "патриоти", които тук се въргалят по кофите, но постоянно отбелязват това, че са останали в родината и са големи патриоти?!? И кво .. и кво като си тук ?!? С какво помагаш на родината.
АЗ СЕ НАДЯВАМ да излезя в чюжбина. 1. Да взема добро образование, после единия вариант е да се върна тук и ако си намеря добра работа да остана, ако не продължавам в чужбина. Прави си парите там, идвам тук и ги харча. Ей така ще помагам на родината. Щото аз ако си въртя бизнес там, идвайки тук няма да похарча спестените от закуски 5лв. бъди сигурен....
Аре до гуша ми дойде от криво разбран патриотизъм.
Не знам за кого говориш ама ти кво си направил за България ?!?
Най ме дразнят ей такива "патриоти", които тук се въргалят по кофите, но постоянно отбелязват това, че са останали в родината и са големи патриоти?!? И кво .. и кво като си тук ?!? С какво помагаш на родината.
АЗ СЕ НАДЯВАМ да излезя в чюжбина. 1. Да взема добро образование, после единия вариант е да се върна тук и ако си намеря добра работа да остана, ако не продължавам в чужбина. Прави си парите там, идвам тук и ги харча. Ей така ще помагам на родината. Щото аз ако си въртя бизнес там, идвайки тук няма да похарча спестените от закуски 5лв. бъди сигурен....
Аре до гуша ми дойде от криво разбран патриотизъм.
Ne se vurgalqm po kofite budi sigurna!Miaka mi i bashta mi si rabotqt mnogo dobre.Semeistovoto mi ot nishto ne se lishava,e ne sme milioneri no gore dolu imame 4000 leva dohod mese4no(ne 4e se hvalq,no prosto s trud vsi4ko se postiga) ot koito polovinata otivat za nai-razli4ni razhodi....
I imam mnogo priqteli koito sa taka.Prosto horata koito imat neshto v glavata se realizirat(za jalost ne vsi4ki).E vqrno ima kvi li ne tupaci-mutri deto nqmat zavurshen 6 klas ama sa pulni s pari...........................
MNOGO ISKAM DA IMA SREDNA KLASA V BULGARIA!Vqrvam 4e shte stane vse nqkoi den.
Ne sum krivo razbran patriot prosto si obi4am Rodinata i iskliu4itelno mnogo se draznq na nqkvi mishkari koito govorqt sus pulno prenebrejenie kum Bulgaria.tova e..............
Proud to be Bulgarian!